Huvud
Massage

Konservativ behandling - vilka droger hjälper till med blåsor

Konservativ behandling av cystit är uppdelad i två grupper. Det första innebär eliminering av orsaksmedlet (etiologisk behandling) och består av administrering av antibiotika, antivirala medel eller antimykotiska medel (antimykotiska läkemedel). Den andra gruppen innehåller läkemedel som påverkar huvudmekanismerna för utveckling av cystit (patogenetisk behandling).

Etiologisk behandling

1. antibiotika

I de flesta fall är orsakerna till blåsan bakterier. Ur detta och läkemedlet av val är ett antibiotikum. Det ordineras beroende på känsligheten för patogenen och förmågan att penetrera urinvägarna. Den maximala känsligheten hos mikroorganismer som påverkar blåsan, till flera grupper av antibiotika:

 • Fluorokinoloner. Denna Ofloxacin (200 mg, 2 gånger per dag), Levofloxacin (1 500 mg en gång dagligen), Ciprofloxacin (250-500 mg 2 gånger per dag), norfloxacin (400 mg, 2 gånger per dag). Behandlingsförloppet är 3 eller 7 dagar. Detta beror på svårighetsgraden av kliniska symptom och förekomsten av komplikationer.
 • Makrolider. Denna Azitromycin eller Azitsin (500 mg en gång per dag eller 250 mg 2 gånger per dag), klaritromycin (250 mg, 2 gånger dagligen), erytromycin (250 mg fyra gånger per dag). Behandlingsförloppet är 3-5 dagar.
 • Skyddade penicilliner. Detta är Amoxiclav (375 mg 3 gånger om dagen), Augmentin (375 mg 3 gånger om dagen), Flemoclav (500 mg 3 gånger om dagen). Behandlingsförloppet är 7 dagar.

2. Antimykotika (svampmedel)

I händelse av att orsakssystemet av blåsor är svampar, är det nödvändigt att behandla lämpliga läkemedel. De vanligaste antimykotiska medel som tränger in i blåsans slemhinna innefattar:

 • Flukonazol, eller Diflucan. Tilldelas till 200 mg per dag. Behandlingsförloppet är 1-2 veckor;
 • Amfotericin. Läkemedlet administreras intravenöst med en hastighet av 0,3-1 mg per kg patientvikt per dag. Behandlingsförloppet är från 1 dag till 1 vecka.

Mindre effektiva läkemedel som tränger in i blåsan vid lägre koncentrationer:

 • Itrakonazol eller Itracon, Orungal. Ta 200 mg två gånger om dagen i 1-2 veckor;
 • Natamycin eller Pimafucin. Ta 1 tablett upp till 4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är inte mindre än 2 veckor.

3. Antivirala läkemedel

I de fall där orsakerna till cystit är virus, är det nödvändigt att ta antivirala läkemedel. De mest effektiva av dem är:

 • Ribavirin eller ribamidil, virazol - 200 mg 3 gånger om dagen i 7-14 dagar
 • Interferon eller laferon - kan administreras intravenöst, intramuskulärt eller intravesiskt. En introduktion är 1 miljon IE. Läkaren bestämmer behandlingsförloppet individuellt;
 • Acyklovir eller Gerpevir - 200-400 mg 3-4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är inte mindre än 5 dagar.

Patogenetisk behandling

Till läkemedel som syftar till att avlägsna tecken på blåsor, beroende på deras förekomst, inkluderar följande grupper:

 • Uroantiseptiki. De producerar desinfektion av urin och urinblåsa. Dessa inkluderar furagin (100 mg 3 gånger om dagen), 5-NOC (100-200 mg 4 gånger om dagen), furadonin (100-150 mg 3 gånger om dagen);
 • Immunmodulerande medel. För detta ändamål fungerar multivitaminer bra. Till exempel, Vitrum, Multitabs, Pikovit;
 • Diuretiska preparat. Accelererande och ökad utsöndring av urin utsöndras även mikroorganismerna som orsakade blåsor. Dessa inkluderar Kanefron (inte bara har en urindrivande effekt, men också anti-bakteriell, ta 1-2 tabletter 3 gånger per dag), diuretika avgifter, björn öron. Att ta starkare diuretika baserat på kemikalier är olämpligt, tillräckligt och naturläkemedel.
 • När smärtsam känsla och obehag anbringas icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel: paracetamol (325-500 mg 3 gånger per dag), ibuprofen (200-400 mg 3 gånger per dag), Nimesulid (100 mg, 2 gånger per dag).

Du kommer också att vara intresserad av:

Lägg till en kommentar Avbryt svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Antibiotika för behandling av blåsor

På läkemedelsmarknaden upptar antibiotika nästan den största nischen. Ursprungligen erhölls de från produkter av vital aktivitet hos växter och djur. Studien ledde till syntesen av artificiella analoger och halvsyntetiska droger. Det tar inte ett år att lägga till nya medel på listan.

Antibiotika för blåsor kan förstöra den patogena floran som orsakade inflammation. Det är möjligt att bestämma exakt vilken typ av antibakteriella medel som kommer att hjälpa i ett visst fall, med hjälp av en bakteriologisk studie av urinsediment. Växter på media efter mikroskopi tillåter att avslöja känslighet för separata antiinflammatoriska preparat.

Krav på antibiotika för blåsor

Inte varje antibiotikum från cystit är användbart för män, kvinnor och barn. Det är nödvändigt att bestämma de optimala egenskaperna som hjälper till att bota sjukdomen på kortast möjliga tid. Dessa inkluderar följande.

1. Förmågan att döda eller stoppa tillväxten av de viktigaste patogenerna-förövarna cystit - cystit orsakas oftast av en bakteriell villkor patogen mikroflora (Escherichia coli), följt i betydelse är:

Betydligt mindre finns:

 • virus (herpes);
 • svampinfektion;
 • helminter.

2. Behandling av cystit med antibiotika bör inte orsaka skada och förstöra nödvändig mikroflora. Efter att ha kommit in i blodomloppet sprids läkemedlet över hela kroppen. Efter kursen måste du återställa de tunna bakterierna i tarmen, den vaginala slemhinnan hos kvinnor. Särskilt svårt är dysbios hos barn.

3. För att påverka blåsan behövs den maximala terapeutiska koncentrationen av läkemedlet i urinvägarna.

4. Tillräckligt långsiktiga åtgärder för att behålla terapeutisk dos under dagen på grund av intag.

5. Frånvaro av irritation av magslimhinnan från tabletter samt skydd av antibiotikum mot destruktion genom magsaft (kapslar).

6. Bekväm mottagningsfrekvens. Behandling av blåsor utförs ofta på poliklinisk basis. Patienterna måste försäkra sig om den mest sparsamma behandlingen. De mest värdefulla antibiotika är de med långvariga egenskaper som kan tas en eller två gånger om dagen, men koncentrationen varar tillräckligt länge i kroppen (till exempel Monural).

7. Läkemedlets reducerade allergiska förmåga.

8. Bra kombination i kombination med andra antiinflammatoriska läkemedel (nitrofuraner, sulfonamider, fluorokinoloner).

Finns det en skillnad i recept för akuta och kroniska former?

Schema för akut cystitterapi med antibiotika, enligt undersökningsstandarder, planerar inte att isolera patogenen och studera dess känslighet. Närvaron av en stor grupp av bredspektrum antibiotika gör att du kan planera dosen med hänsyn till förtroendet för tillräcklig exponering för alla de vanligaste patogenerna.

Tvärtom kräver den kroniska formen av inflammation definitionen av ett specifikt "skadedjur". Patienter som har upplevt mer än en exacerbation har som regel redan tagit olika antiinflammatoriska läkemedel, inklusive antibiotika. Eftersom återfall upprepas är det nödvändigt att välja enskilt läkemedel. I sådana fall kan antibiotika inte undvikas. Men de bör väljas kompetent och noggrant.

Viral och svampcystitis kräver användning av specifika medel. Vid detektering av glidning av helminter är det möjligt att störa urologisk kirurgi med hjälp av endoskopiska tekniker.

Antibiotika används i urologisk praxis för att förhindra spridning av inflammation från urinröret till blåsan under uretrocystoskopi. Samtidigt injiceras lösningen i kaviteten som i fokus av inflammation.

Vilka antibiotika ordineras oftare av läkare med blåsor?

Den mest acceptabla i medicinsk praxis vid akut cystitterapi är antibiotika med ett brett skadande spektrum.

Dessa klasser inkluderar:

 • cefalosporiner (tredje och fjärde generationer);
 • tetracykliner;
 • makrolider.

Dessa är syntetiska droger, skapade på grundval av undertryckande av enzymens aktivitet i cellerna-patogener av infektion. Som ett resultat blir de oförmögna att ackumulera energi för sin vitala aktivitet, uppdelning, andning och förgås. Alla analoger ger inte korsresistens: om mikroben förlorar sin känslighet mot ett läkemedel från gruppen, så fungerar en annan. Dessutom arbetar de i kroppen hos patienter som har ett starkt motstånd efter behandling med penicilliner.

Med bakteriell cystiti utse:

 • ceftriaxon;
 • cefotaxim;
 • ceftibuten;
 • ceftazidim;
 • Cefpirom.

Tetracykliner (Doxycyklin och tetracyklinhydroklorid) stör proteinmetabolism i mikroorganismer, på grund av dess brist bryter skalet. God effekt på E. coli, stafylokocker och streptokocker, men är inaktiva mot enterokocker och protea. Kan inte kombineras med cefalosporiner.

Makrolider förstör bakterier, spiroketer, klamydia, mykoplasmer. Ha en terapeutisk effekt med samtidig uretrit hos män och kvinnor med prostatit, kolpit, orsakad av sexuell infektion. De vanligaste är:

Listade antibiotika läkare utser i en individuell dos, ta dem nödvändig kurs om 5-7 dagar. För att förhindra att man blandar med mat, rekommenderas att man dricker medicinen 20-30 minuter före måltiden. Den dagliga terapeutiska dosen är uppdelad i tre doser.

Monural - tar en speciell plats i gruppen antibiotika. Det skiljer sig från all dess förmåga att ge terapeutisk effekt med en enda applikation.

Ta rekommenderas på natten. Redan efter 2 timmar når dosen av Monural i blodet en terapeutisk nivå och bibehålls i 48 timmar.

Drogen uppfyller kraven för modern behandling av blåsan. Gör det möjligt att samtidigt sanera hela urinvägarna. Det är godkänt för användning i blåsan hos gravida och ammande kvinnor. Hela kursen kommer att ta en dag, sällan rekommenderar läkaren upprepade att ta Monural efter två dagar.

Funktioner vid behandling av kronisk blåsan

I kronisk cystit känner patienten upprepning av symtom (smärta och smärta vid urinering, ovanför pubis). Urologen leder patienten till undersökningen. Det är nödvändigt för analys av urin, efter cystoskopi för att exakt bestämma mikroorganismen orsakssambandet för infektion, de faktorer som bidrar till inflammation.

Tsiforal - ingår i gruppen av cefalosporiner av den tredje generationen. Bekväm för användning, eftersom en vuxen behöver en tablett om dagen och ett barn upp till 0,5. Blister innehåller 7 tabletter (per kurs). Med tanke på den starka effekten rekommenderas det att använda det under stationära förhållanden, som en "chock" lösning mot resistenta patogener.

Mer lämplig för behandling av kroniska former av blåsor. Biverkningar:

 • illamående och kräkningar
 • diarré;
 • yrsel;
 • utseendet av blod i urinen;
 • hemolytisk anemi
 • allergiska reaktioner.

Följande läkemedel rekommenderas för fluorokinolongruppen:

Dessa antibiotika verkar på de flesta kända patogener, inklusive Pseudomonas aeruginosa.

 • under graviditet och amning
 • barn under 15 år
 • med individuell intolerans.

Vilka läkemedel hjälper inte mycket med cystitis?

Självmedicinering och felaktigt intag av antibakteriella läkemedel tvingar att känna igen en minskning av aktiviteten hos vissa antibiotika de senaste åren. Mindre betydelsefull för behandling av blåsning av stål:

 • Ampicillin - när en E. coli detekteras hos 1/3 av patienterna är patogen okänslig.
 • Formuleringar första generationens cefalosporiner (cefalexin, cefradin, cefadroxil) reducerade aktiviteten mot gramnegativa infektiösa ämnen typ.

Andra droger som tidigare använts för att förbättra antibiotikans funktion:

 • Biseptol (Bactrim) - från 25 till 75% av proven indikerar brist på aktivitet mot E. coli.
 • Nitrofuraner (Furadonin, Furagin) användes endast för förebyggande syfte.

Än att behandla en cystit i en gravid kvinna?

Symtom på cystit är mycket oönskade under graviditeten. Det utvidgade livmodern skapar tillstånd för stagnation av urin och provar en förvärring. Antibakteriella medel i deras majoritet anses kontraindiceras, särskilt under första trimestern, eftersom de bryter mot embryonala läggning av de inre organen i barnet.

Inte alla droger har antibiotisk aktivitet. I avsaknad av effekt måste man lita på forskning som visar säkerheten på följande sätt.

Monural - en gång en lösning av 3 g av pulver och ta en natt anses ofarlig och effektiv, åtminstone läkaren kommer att rekommendera upprepad mottagning två dagar senare.

Kanefron - har en diuretikum, antimikrobiell och antispasmodisk effekt, är gjord av vegetabiliska råmaterial:

 • libbsticka;
 • höfter;
 • rosmarin;
 • centaury.

Det produceras i droppar för små barn och i vuxna pellets. Kan tas av ammande mödrar. Flera kurser rekommenderas.

Cyston är också en kombination av naturläkemedel, mer utvidgad komposition, innehåller:

 • basilika;
 • frön av mimosa;
 • roten rhizom;
 • fälthästsail
 • och ytterligare 10 komponenter.

Drogen används också för detektering av urolitiska stenar. För barn visas endast efter 14 år.

Funktioner av antibiotikabehandling av cystit hos kvinnor

Hos kvinnor oftare än män är orsaken till cystitis E. coli, eftersom utflödeshålet och urinröret ligger intill anusen. Från slidan levereras patogena mikroorganismer enkelt genom sexuell kontakt med en person som lider av trichomoniasis, gonorré och klamydia.

Blåsan lider om det finns en närliggande kronisk inflammation i bilagorna. Därför bör en kvinna noggrant undersökas för att hitta infektionskällan.

Från gruppen antibiotika i terapi används:

 • cefalosporiner av den tredje och fjärde generationen;
 • fosfomycin;
 • amoxicillin;
 • Monural.

Vanligtvis krävs en kombination med sulfanilamidpreparat, nitrofuraner. Endast den kombinerade verkan av droger från olika grupper kan klara av inflammation. Behandling av sexuell infektion måste nödvändigtvis utföras på speciella sätt under kontroll av botemedel.

Funktioner av antibiotisk behandling av cystit hos män

Cystitis män lider mycket mindre. Orsaken till inflammation i dem är oftast stillastående fenomen i blåsan, förknippade med inflammation i urinröret och prostata. Antibiotika för blåsor hos män bör endast användas efter undersökning och bekräftelse av diagnosen.

De vanligaste kroniska infektionerna hos män är:

 • inflammation i paranasala bihålorna;
 • led av influensa
 • sexuell infektion
 • tuberkulos av njurarna och testiklarna.

Detta indikerar behovet av terapi genom kombinerade medel som verkar på:

 • bakterier;
 • virus;
 • Gonorrés orsaksmedel
 • trichomonas;
 • chlamydia;
 • Mycobacterium tuberculosis.

Den vanligaste användningen av fluorokinoloner:

Precis som kvinnor använder de cefalosporiner, specifika droger.

Huruvida förskriva antibiotika vid blåsan till barn?

Hos barn är det vanligaste orsakssystemet av blåsan E. coli. Nästan 5% av barnen är utan symptom. Vid ett års ålder är pojkar mer sannolika, och från åldern av två och äldre är cystit är vanligt bland tjejer.

Doseringen beräknas av barnläkaren. Du kan inte ändra det kategoriskt. Om allergiska reaktioner uppträder (klåda, urtikaria, ökad ångest hos barnet), berätta för läkaren.

Antiinflammatoriska läkemedel för barn framställs i form av droppar, suspension med tillsats av fruktsirap. Under den akuta perioden visas:

Efter en sju dagars behandling bör föräldrar ge barnets profylaktiska läkemedel för att "fixa" åtgärden.

Varaktighet av kursterapi

Med cystit rekommenderas olika antibiotika för kurser från ett intag till 10-12 dagar. Funktioner bestäms av läkemedlets verkningsmekanism, varaktigheten av underhåll av terapeutisk koncentration i blodet. Längre och upprepade kurser utses:

 • med kroniska och återkommande former av cystit
 • patienter i äldre åldersgrupper (efter 65 år)
 • personer med diabetes
 • med cystit hos män
 • kvinnor på grund av graviditeten.

En enda applicering av monural är föreskriven vid akut cystitis utan komplikationer.

Fördelar med en kort kurs:

 • snabb återhämtning med minimal patientåtgärd;
 • relativt små finansiella kostnader
 • sällsynt förekomst av biverkningar
 • minska risken för bildandet av resistens hos mikroorganismen till läkemedlet.

Varför är antibiotikabehandling farlig?

Med analfabeter, långvarig terapi med folkmetoder kan antibiotika störa den naturliga balansen mellan floraen i urinröret, slidan. I sådana fall blir svampar aktiva, tillståndsbetingade patogena bakterier blir ytterligare patogener av inflammation.

För kvinnor är vaginal candidiasis (tröst) karakteristisk. För att behandla dig måste du lägga till svampmedel. Att detta inte händer, samtidigt med antibiotika rekommenderar att använda immunmodulatorer - de medel som stärker immuniteten:

 • tinktur av aloe;
 • echinacea;
 • Schisandra kinesiska;
 • ginseng rot.

Dessa medel bör tas efter antibiotikans gång i ytterligare två månader. Samma effekt verkar vara vitaminer från grupp B, C, E, PP, örtberedning Phytolysin.

Oavsett att välja medel för behandling av en cystit är det inte rekommenderat. Ofta köpare frågar råd från en apotekare. Även om apotekaren ärligt talar om innehållet i instruktionerna för användning av läkemedlet, betyder det inte att läkemedlet är rätt för dig. Tänk ofta på din hälsa, följ läkarens rekommendationer.

klaritromycin

analoger

 • klatsid;
 • fromilid;
 • Klabaks;
 • Ekozitrin;
 • Klarbakt.

Det genomsnittliga priset på nätet *, 443 r. (tbl p / o fångad 500 mg nr 14)

Var att köpa:

Instruktioner för användning

Ett bakteriostatiskt antibiotikum från makrolidgruppen, ett andra generations bredspektrumläkemedel. Klaritromycin avser halvsyntetiska antibiotika som används inom olika områden av medicin.

vittnesbörd

Antibiotikum Claritromycin är mycket effektivt vid behandling av bakteriella sjukdomar orsakade av gram-positiva och gramnegativa bakterier, liksom vissa anaeroba mikroorganismer.

Följande sjukdomar anses vara huvudansökan för att ta drogen:

 • infektioner i andningssystemet: bronkit, lunginflammation;
 • infektionssjukdomar i ENT-organen: faryngit, sinusit, otitis media;
 • sjukdomar i huden och mjuka vävnader: follikulit, erysipelas, furunkulos och olika pyoderma;
 • urinvägsinfektion: cystit, uretrit, pyelonefrit;
 • komplex behandling av mag- och tolvfingersår.

Dosering och administrering

Behandlingsplanen ska ordineras av en läkare, baserat på diagnosen, åldern, egenskaperna hos patientens kropp. Klaritromycintabletter tas oralt genom tvättning med tillräcklig mängd vatten.

Så vuxna och barn över 12 år, med en kroppsvikt på över 40 kg, rekommenderas att ta 250 gånger om dagen, efter 12 timmar. Vid svåra infektioner kan dosen ökas till 500 mg. Den maximala dagliga dosen för någon person är 2 g. Den terapeutiska behandlingsförloppet är i genomsnitt 7 till 14 dagar.

För att behandla infektionssjukdomar som orsakas av Mycobacterium Avium, liksom med infektioner i ENT-organen eller i andningsorganen, föreskrivs vuxna 0,5-1,0 g två gånger dagligen.

vid komplex behandling av magsår i magen eller duodenum orsakad av H. pylori-bakterien, ta 250 mg av läkemedlet två gånger om dagen. Behandlingskursen är 10 dagar.

Hos patienter som har en allvarlig njure- och leversjukdom, bör den dagliga dosen av klaritromycin inte överstiga 250 mg.

Barn under 12 år ska ta en annan form av läkemedlet - en suspension för internt mottagande.

Tabletter, som klaritromycinkapslar, kan ges i kombination med andra antibakteriella läkemedel, men endast på recept av en läkare som kan utveckla en individuell behandlingsregim.

Kontra

Klaritromycin, liksom alla andra antibiotika, har kontraindikationer för upptagande, bland annat:

 • överkänslighet mot läkemedlets sammansättning;
 • graviditet av 1: a trimestern;
 • laktationsperiod
 • barns ålder upp till 12 år.

Med försiktighet måste du ta drogen till personer som har en historia med svåra lever- och njursjukdomar.

Graviditet och laktemi

Under graviditeten, som amning, kapslar eller klaritromycintabletter är kontraindicerade. I mycket sällsynta fall och endast om anges medicinering kan endast ges gravida kvinnor och i 2: a eller 3: e trimestern av graviditeten.

Om det finns behov av att ta läkemedlet med laktation, måste du sluta amma när du tar antibiotikan.

överdos

Vid överdosering av läkemedel kan en person känna sig illamående, en uppmaning att kräka, en pall. Om symtomen är svåra, men det finns några symtom på biverkningar, då behöver du söka medicinsk hjälp.

För att undvika överdosering av läkemedlet måste du noggrant följa dosen av läkemedlet.

Biverkningar

Klaritromycin är ett av de få antibakteriella läkemedlen med god tolerans, men i sällsynta fall efter att ha tagit läkemedlet kan följande symtom uppstå:

 • huvudvärk, yrsel
 • förvirring av medvetandet
 • sömnstörning
 • dyspeptiska störningar;
 • illamående, uppmaningen att kräka
 • smärta i magen;
 • klåda;
 • utslag på typen av nässelfeber.

Många läkare tror att biverkningar efter att ha tagit klaritromycin oftast kan inträffa om den rekommenderade dosen inte observeras eller om det finns kontraindikationer i historien.

struktur

Klaritromycin är avsett för oral administrering. Läkemedlet tillverkas i två former - tabletter av 250 eller 500 mg eller kapslar i samma doser.

Den aktiva komponenten i antibiotikumet är klaritromycin, även hjälpkomponenter, inklusive: majsstärkelse, povidon, kroskarmellosnatrium, kalciumstearat och andra. Klaritromycinkapslar innehåller dessutom gelatin och titandioxid.

Du kan köpa medicinen i en kartong innehållande blisternummer 7; 10; 14 eller 28 tabletter eller kapslar.

Farmakologi och farmakokinetik

Antibiotikum Claritromycin har en uttalad antibakteriell, baktericid och bakteriostatisk effekt mot många patogena mikroorganismer.

Mekanismen för verkan av läkemedlet är inriktad på undertryckning av proteinsyntesen i cellstrukturer av bakterierna.

Klaritromycin är ett semisyntetiskt läkemedel av deras erytromycinderivat. Har postantibiotisk samt antiinflammatorisk effekt.

Läkemedlet metaboliseras i levern. Halveringstiden är mellan 4 och 7 timmar. Läkemedlet utsöndras av njurarna.

Förvaringsförhållanden

Tabletter, såväl som kapslar av klaritromycin, ska förvaras på en torr, mörk och otillgänglig plats för barn.

Hållbarhet för läkemedlet är 2 år från det att den släpptes. Information om läkemedlets hållbarhet, liksom en serie läkemedel, kan ses på förpackningen med läkemedlet eller blåsan.

recensioner

(Lämna din feedback i kommentarerna)

[su_quote cite = "Margarita Novikova, 33, Moskva"] Mer än 2 år är jag sjuk med bihåleinflammation, därför har nästa skyndsamhet skyndat till doktorn. Läkaren har ordinerat att ta Fromilide kapslar, men de är väldigt dyra, så jag bestämde mig för att köpa vårt inhemska Clarithromycin. Jag tog drogen i kombination med andra droger i 10 dagar. Resultatet av behandlingen är positivt, perioden för exacerbation gick mycket snabbt och det fanns ingen pobachki. Under mottagningen tog Clarithromycin inte probiotika (glömde att köpa), men till min förvåning fanns inga dysbakterier eller magproblem. [/ su_quote]

[su_quote cite = "Olga Melnikova, 24, Voronezh"] Klaritromycinkapslar har tagits flera gånger, eftersom tonsillit periodiseras periodiskt. Jag tar 500 mg två gånger om dagen och så 5-7 dagar. Läkemedlet fungerar, och perioden för återhämtning och förbättring av hälsan observeras nästan på tredjedagen av tillträdet. Förra gången jag tog Macropen är det en direkt analog av klaritromycin. Chesno berätta skillnaden mellan drogerna inte märkte, bara priset på Macroben är mycket högre. [/ su_quote]

su_quote cite = "Veronica Karavaeva, 38, Omsk"] Jag behandlar antibiotika extremt negativt, för jag tror att de undertrycker immunitet och inte tillåter kroppen att klara sig själva med sjukdomen. För ett halvt år sedan var han sjuk med den starkaste quinsyen. Läkaren omedelbart föreskrev Clarithromycin 500 mg kapslar. Tog 1 två gånger om dagen och så 7 dagar. Dessutom sköljde hon mycket, gjorde inhalationer, observerade sängstöd, tog vitaminer och en spray från hennes hals. Det behandlades som det borde och resultatet kom fram tillräckligt snabbt. Bokstavligen på andra dagen, temperaturen återvände till normalt, halsen skadade, men inte som i de första dagarna. I allmänhet är läkemedlet inte dåligt, men dess goda effekt ändrade mig fortfarande inte om skadligheten hos antibiotika. [/ su_quote]

* - Medelvärdet bland flera säljare vid övervakningstillfället är inte ett offentligt erbjudande

1 kommentar

Jag brukade behandlas med detta läkemedel, men nyligen, ganska ofta efteråt, lider jag av halsbränna. Nu bronkit, lunginflammation eller något annat allvarligt, behandlas jag med eko-antibiotisk ekoklav. Det är säkrare, laktulos i kompositionen stör inte tarmmikrofloran. Från det finns ingen halsbränna och andra obehagliga känslor.

Lämna din feedback om drogen Avbryt svar

Mest populära:

Doktors samråd är gratis.

Utan ett smutsigt trick. Lämna bara din fråga i kommentarerna och specialisten svarar på det.

En komplett lista (mer än 150 stycken) med priser uppdateras regelbundet.

Identifiera svampen på foto

När ska man gå och se en läkare? Vi föreslår att du lär dig hur nagelsvampen ser på olika steg.

Kan jag bota i 1 dag? Typer av hur man undviker infektion, överföringsvägar, droger.

Kan jag bota i 1 dag? Typer av hur man undviker infektion, överföringsvägar, droger.

Hur tar man bort vårtor?

Vartor i barn, papillom och kondylom hos vuxna, vad är farligt för att ta bort dem hemma?

Tröst hos kvinnor

Thrush eller vaginal candidiasis är inte av hearsay som är känd för varje andra kvinna.

Dermatit: foto och beskrivning

Det är möjligt att fläcken på huden inte alls är en svamp. Jämför fotot för att se till.

Om det finns ett karaktäristiskt utslag måste du springa till en läkare eller åtminstone ett apotek.

Candidiasis hos män

Företrädare för den starka hälften av mänskligheten av någon anledning tror att tröst är kvinnans privilegium, men det är det inte.

Än att behandla en svamp

Förteckning över läkemedel för olika typer av svampar. Salvor, krämer, lacker, suppositorier, tabletter - jämförelser, recensioner, kostnad.

Test för läkare

Kontrollera din kunskap om dermatologi, om du är expert eller student.

Översikt över antibakteriella läkemedel för behandling av blåsor

Cystitis är en inflammation i blåsans slemhinnor. Enligt statistiken har varje tredje kvinna stött på denna sjukdom. Hos män det diagnostiseras mycket mindre ofta.

Inte alltid patienter vänder sig till en läkare när symptom uppträder. I vissa fall försvann de karakteristiska kliniska manifestationerna av patologi utan spår inom 1-2 dagar, och de stör aldrig. Men det finns också fall av en mycket svårare och långvarig blåsning av cystit, där en person länge är störd av smärta, och i urinen kan du se blod.

Vad är farlig självbehandling?

Många människor, tyvärr, börjar öva självmedicinering, köpa antibiotika på apotek, guidade av vännernas råd och inte av en urologs rekommendationer. Ibland känner de verkligen en hel del lättnad; möjligen till och med lindring av symptomen på inflammation. Men det betyder inte att orsaken till sjukdomen elimineras.

Med irrationell antibiotikabehandling kan orsaksmedlet enkelt "gömma" under en viss tid. Den akuta formen av cystit blir kronisk, och med en minskning av immunitet eller superkylning finns det nästan säkert en försämring. Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att antibakteriella läkemedel inte är ofarliga, och mottagandet i vissa fall kommer att göra mer skada än bra.

När de första alarmerande symptomen uppträder, rekommenderas det starkt att omgående rådfråga en urolog. Endast en kvalificerad specialist kommer att kunna välja de läkemedel som passar bäst för den specifika kliniska situationen. Vid val av läkemedel beaktas alla indikationer, kontraindikationer, dynamik i den patologiska processen och patientens individuella egenskaper.

Grundläggande antibakteriella läkemedel

Det mest effektiva sättet att behandla inflammation i urinblåsan:

 • fosfomycin;
 • preparat av nitrofuran-serien;
 • beta-laktam antibiotika;
 • fluorokinoloner.

Många urologer råder inte att skynda på med antibiotika, och inom en dag efter de första symptomernas utseende bör det begränsas till mer konservativa behandlingsmetoder.

Observera: patienter med akut cystit rekommenderas att följa bäddstöd och konsumera mer flytande, föredragna drycker som kan sura urin (minska dess pH). De bästa fruktbären är tranbär eller cowberry.

Från sjukdoms början måste du ta:

 • NSAIDs (diklofenak, Ibuprofen, Ketoprofen);
 • smärtstillande medel (Baralgin, Pentalgin);
 • antispasmodik (No-shpa, Drotaverin).

De listade läkemedlen används för symptomatisk terapi, det vill säga de kan bara stoppa sjukdoms kliniska manifestationer, men påverkar inte på något sätt dess orsak - mikroorganismer.

Om det inte finns några förbättringar inom 1-2 dagar är det nödvändigt att starta etiotropisk behandling - ta antibakteriella läkemedel.

I de flesta fall är orsaken till inflammation E. coli. Det är denna bakterie som detekteras i laboratoriestudier hos 95% av patienterna med diagnostiserad akut okomplicerad cystit. Det är närvarande i varje människas tarm under hela livet och anses vara en representant för den opportunistiska mikrofloran.

Kriterier för okomplicerat flöde:

 • episoden spelades in för första gången;
 • konkrement och tumör neoplasmer i blåsan är frånvarande;
 • blod i urinen detekteras inte;
 • samtidiga patologier som försämrar immunitet, patienten diagnostiseras inte;
 • stricture av urinvägarna.

För att bekräfta diagnosen måste läkaren genomföra en kontroll, och se till att infektionen inte gick upp och påverkar njurbäckenet.

Om det finns misstankar om en komplicerad version av den kliniska kursen eller ett återfall av kronisk cystit, föreskrivs antibiotika omedelbart - från den första dagen efter klagomålen. För urvalet av läkemedlet sås urin. Det låter dig ange typ av patogen och bestämma graden av känslighet för ett visst antibiotikum.

Var uppmärksam: Postmenopausal kvinnor visas dessutom östrogenberedningar för intravaginal administrering. Det är bristen på könshormoner som kan provocera den första episoden eller blödningens återfall.

Apotek säljer mycket läkemedel, som anses vara "tillförlitliga och testade", men i praktiken är ineffektiva. Till aktiva substanser som används i många år utvecklas resistens mot infektiösa medel av bakteriell natur gradvis motståndskraft.

Antibakteriella medel, till vilka E. coli är praktiskt taget oreceptivt:

Vuxna patienter är oftast förskrivna läkemedel från gruppen nitrofuraner. Mindre ofta tillgripa behandling med fluorokinoloner.

För barn, äldre och patienter under graviditeten släpps de relativt sällan, eftersom biverkningar inte utesluts. Han visar beta-laktamantibiotika - cephalosporiner av 2: a och 3: e generationen och penicilliner (Amoxicillin clavulanat). Prefekt ges till orala doseringsformer (tabletter och kapslar).

fosfomycin

Snabba hantera blåsan ett enkelt intag av ett kraftfullt antibakteriellt medel - Fosfomycin trometamol (handelsnamn - monural). Det anses vara en "första raden" förberedelse. För detta läkemedel är den främsta orsaken till sjukdomen den högsta mottagligheten. 1 dos (3 g) skapar i urinen en koncentration som är tillräckligt hög för fullständig destruktion av bakterier i 80 timmar. Fosfomycin är en av de säkraste drogerna; Det är dock med försiktighet föreskrivet för framtida mammor och kvinnor under amning.

Det är viktigt att: Det bör noteras att i vårt land Monural har använts i 10 år, därför är bildandet av resistens mot E. coli-stammar inte uteslutet. Redan registrerade fall där patienter som en gång tog detta läkemedel, gå till doktorn igen. I ökande grad föreskrivs inte 1, men 2 doser av läkemedlet, vilket måste tas med en skillnad på 24 timmar.

Betalaktamer

Den obestridliga fördelen med beta-laktamantibiotika är åtgärdens selektivitet. De förstör det infektiösa agens cellvägg utan att påverka kroppens normala celler negativt. En nackdel med beredningarna av denna klinisk farmakologiska grupp är den höga sannolikheten för utveckling av allergiska reaktioner - de noteras i nästan var tionde patient. Om det inte finns någon individuell överkänslighet mot den aktiva substansen, kan beta-laktamer tas och barn, gravid och äldre.

I synnerhet agenter som inkluderar Amoxicillin och klavulansyra.

Dessa inkluderar:

 • Flemoclav Solutab;
 • amoxiclav;
 • Ekoklav;
 • augmentin;
 • Panklav.

Observera: Amoxiclav är mer populär i jämförelse med Augmentin på grund av det relativt låga priset. De minsta biverkningarna utvecklas med användning av det japanska läkemedlet Solutab.

Dessa droger hör till de första linjedrogen i behandlingen av blåsan. De utses i de fall där säkerheten vid behandlingsåtgärder är av särskild betydelse.

Det är viktigt att: för att minska den negativa effekten på tarmväggen, är det lämpligt att ta antibiotika under måltiden och parallell användning av probiotika - Bifiform, Atsipol, Hilak Forte, etc...

Kombinerade droger med Amoxicillin och clavulansyra är föreskrivna kurser. Varaktigheten av behandlingen varierar från 5 till 7 dagar (svårighetsgraden av symtomen och processens dynamik beaktas).

Läkemedlen val är cefalosporiner 3: e generationen baserad cefixim, de anses vara mer effektiva vid behandling av kort bana (5 dagar), men inte agera på alla patogener.

Varunamn:

 • Ceforal Solutab;
 • Supraks Solutab;
 • Pantsef.

nitrofuraner

Antibakteriella läkemedel av nitrofuranserier är mycket effektiva mot de flesta patogener av cystit. Deras nackdel är en ganska hög förekomst av biverkningar under behandlingen. Upp till 30% av patienterna klagar av sömnighet, inhibering, illamående, yrsel, kräkningar och smärta i bukområdet. Nitrofuraner är kontraindicerade hos personer med kardiovaskulär sjukdom, njure eller leversvikt.

De vanligaste drogerna från gruppen nitrofuraner:

 • furazolidon;
 • Furadonin (nitrofurantoin);
 • Furazidin (furamag, furagin).

Det är viktigt att: Effekten av furazolidon är låg, eftersom inga skadliga bakterier skapas i urinen. Furazidin tolereras av de flesta patienter mycket bättre än Nitrofurantoin.

Alla ovanstående läkemedel är till kursbehandling. Dess varaktighet är inte mindre än 5 dagar.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner är bredspektrum antibiotika, som för närvarande ses i Ryssland som förberedelser för en "reservgrupp". Patogen mikroflora till dem är mycket känslig, så en ganska kort (3-dagars) kurs. Men i detta fall har dessa droger ofta en oönskade effekt på kroppen. På grund av den höga toxiciteten hos de aktiva komponenterna Fluorokinoloner kontraindicerat för personer som lider leverinsufficiens, gravida kvinnor, ammande mödrar, patienter under 18 år och patienter med epilepsi. Bland de allvarligaste biverkningarna ingår bland annat smärta i musklerna och muskler, senbrott under träning, arytmier, nedsatt funktionell leverfunktion och utveckling av fotodermatit.

Fluoroquinoloner innefattar medel innehållande Ciprofloxacin:

Till denna grupp hör Levofloxacin, Ofloxacin (Zanotsin, Ofloksin) och det mest effektiva medlet Norfloxacin (Norbaxin, Nolitsin).

Prescribe fluorokinoloner för behandling av okomplicerad cystit eller ej, kan lösas endast av den behandlande läkaren. Deras användning är motiverad om andra läkemedel är ineffektiva.

För behandling av urogenitala infektioner utses antibiotika från makrolidgruppen i vissa fall, till exempel, Rulid.

Med en okomplicerad blåsning av cystit är det lämpligt att ta antibakteriella läkemedel på naturlig basis - fytopreparationer Cyston, Kanefron, Phytolysin och Mononel. De visas och för förebyggande av exacerbationer.

Plisov Vladimir, medicinsk granskare

3 625 visningar totalt, 1 visningar idag

Klaritromycin: bruksanvisningar

Läkemedlet Claritromycin är ett antibiotikum av halvsyntetiskt ursprung från gruppen av makrolider.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet finns i vita tabletter i blister för 10 stycken i en kartongbunt. Lådan innehåller detaljerade instruktioner.

I 1 tablett innehåller 250 eller 500 mg aktiv ingrediens - klaritromycin. Dessutom innefattar preparatet ett antal hjälpkomponenter.

Farmakologisk aktivitet

Under inverkan av läkemedlet på kroppen undertrycks proteinsyntesen i den patogena cellen, vilket medför att processen för dess reproduktion stannar.

Läkemedlet är aktivt i förhållande till den gram-positiva mikrofloran: streptokocker, stafylokocker, listeri, corynebakterier.

Till gramnegativa mikroorganismer: Helicobacter pylori, gonokocker, meningokocker.

Till anaerober: peptokocker, clostridier.

Intracellulära mikroorganismer: legionella, klamydia, ureaplasma, mykoplasma.

Dessutom visar läkemedlet aktivitet mot toxoplasma och mykobakterier, förutom mycobacterium tuberculosis.

vittnesbörd

Läkemedlet klaritromycin är tilldelat patienter för behandling av följande patologier:

 • Inflammatoriska processer i övre luftvägarna (tonsillit, faryngit, inflammation i mellanörat, akut bihåleinflammation);
 • Infektionsskador i de nedre delarna av luftvägarna - akut bronkit, lunginflammation;
 • Infektiösa skador på hud och mjukvävnader - pyoderma, kokar, karbuncler;
 • Magsår orsakad av bakterien Helicobacter pylori;
 • Urogenitala systemets inflammatoriska processer - uretrit, cystit, cervicit, endocervicit, pyelonefrit;
 • Som en del av den komplexa behandlingen av ureaplasmos, klamydia och gonorré efter en preliminär grundlig undersökning av patienter och testning av mikroorganismernas känslighet mot antibiotika.

Kontra

Före behandlingens början är det nödvändigt att noggrant studera instruktionerna som följer med förberedelsen. Klaritromycintabletter ska inte tas om följande villkor föreligger:

 • Överkänslighet eller individuell intolerans mot läkemedlets komponenter;
 • Leverinsufficiens och allvarlig njursvikt
 • Ålder under 12 år;
 • Den första trimestern av graviditeten;
 • Perioden av amning;
 • Svåra allergiska reaktioner i anamnese för preparat som innehåller klaritromycin.

Dosering och administrering

Klaritromycintabletter tas oralt, oavsett mat, tvättas ner med den nödvändiga mängden vätska.

Den dagliga dosen av läkemedlet och varaktigheten av behandlingstiden bestäms av läkaren, vilket beror på patientens kropps, kroppsvikt, diagnos, förekomst av komplikationer och många andra faktorer.

Läkemedlet bör tas på en strängt föreskriven av ett specialistprogram, helst samtidigt och dagligen, så läkemedlets terapeutiska effekt kommer att vara lika uttalad.

Enligt instruktionerna tar patienter över 12 år 1 tablett av läkemedlet med en dos på 250 mg på morgonen och på kvällen. I vissa fall är det möjligt att öka den dagliga dosen till 1 g per dag (det vill säga 1 tablett med en dos på 500 mg på morgonen och på kvällen eller 1 tablett 250 mg 4 gånger om dagen). Behandlingstiden bör inte överstiga 2 veckor. Om patienten under denna period inte upplever någon förbättring eller om hans tillstånd tvärtom förvärras, bör man snarast möjligt kontakta en specialist. Kanske är kliniska symtom på sjukdomen orsakade av mikroorganismer som inte är känsliga för antibiotikumet.

I vissa fall kombineras klaritromycin med andra antibiotika under överinseende av en läkare.

I lesioner i mag-tarmkanalen från bakterien Helicobacter pylori Klaritromycin administreras i kombinerad terapi med protonpumpsblockerare (omez, omeprazol, pantoprazol, och andra). Varaktigheten av komplex behandling är minst 14 dagar.

Användning av läkemedlet under graviditet och amning

Under graviditetens första trimester är läkemedlet kontraindicerat till en kvinna, eftersom behandling med dem kan leda till medfödda anomalier hos fostret.

Under andra och tredje trimestern av graviditeten är läkemedelsbehandling endast möjlig om den förväntade nyttan för moderen överstiger de troliga komplikationerna för fostret.

Eftersom informationen om kapacitet penetration av den viktigaste komponenten i läkemedlet i bröstmjölk inte är tillgänglig, då Klaritromycin tabletter inte tilldelas kvinnor under amning för att undvika negativa reaktioner hos spädbarn.

Biverkningar

I allmänhet tolereras läkemedlet normalt av patienter med korrekt överensstämmelse med den rekommenderade dosen. I sällsynta fall utvecklar patienten följande biverkningar:

 • På matsmältningsområdet - magont, illamående, torr mun, kräkningar, diarré, ökad gasproduktion, aptitlöshet, stomatit, leverförstoring och levertransaminasaktivitet.
 • Från nervsystemet - parestesi, yrsel, sömnstörningar, ångest, ökad irritabilitet;
 • Av hjärtat och blodkärlen - takykardi, förändringar i EKG, blodtryckssänkning, utveckling av akut hjärt-insufficiens;
 • Allergiska reaktioner - hudutslag, klåda, rodnad och brännande i huden, nässelfeber.

I sällsynta fall utvecklar individer med ökad känslighet för klaritromycin anafylaktisk chock eller angioödem.

överdos

Med korrekt administrering av läkemedlet är fall av överdosering ganska sällsynta. Om du av misstag använder ett stort antal tabletter eller ett signifikant överskott av den rekommenderade dagliga dosen, utvecklar patienten tecken på överdosering. De uttrycks i intensifieringen av ovan beskrivna biverkningar och utvecklingen av svåra brott från levern.

I detta fall är patienten levereras till läkaren, där det tvättades med magen, spela inne sorbenter och symtomatisk behandling vid behov. Genomförande av hemodialys kommer inte att vara effektiv.

Droginteraktioner

Med samtidig användning av klaritromycin med teofyllin, karbamazepin, cyklosporin och ergotalkaloider ökar koncentrationen av den senare i blodet.

Klaritromycin i kombination med cisaprid eller pimozid kan leda till utveckling av hjärtarytmier och förändringar i EKG. Den terapeutiska effekten av klaritromycin kan minska med kombinationen av läkemedlet med rifampicin.

I kombination med antikoagulantia beredning för oral administration bör regelbundet övervaka protrombintiden och koagulering förmåga.

Särskilda instruktioner

Användningen av detta läkemedel vid behandling av bakterieinfektioner ökar risken för att utveckla superinfektion genom att undertrycka normal intestinalmikroflora. Diarré, som uppstår vid antibiotikabehandling, kan leda till utveckling av pseudomembranös kolit.

Om du redan tar antibiotika ska du definitivt informera läkaren innan du börjar behandling med klaritromycin.

Klaritromycinanaloger

Analogerna av läkemedlet är:

Försäljningsvillkor och förvaring

Läkemedlet säljs på apotek på recept. Tabletterna hålls i en mörk, cool plats, där det inte finns tillgång till barn. Hållbarhet för läkemedlet är 4 år, i slutet av vilket läkemedlet kasseras.

Clarithromycin pris

Ungefärlig kostnad för tabletter på apotek i Moskva är 120 rubel.

Klaritromycin för cystitis

Antibiotika för blåsor

Behandling av cystit med antibiotika är en obligatorisk åtgärd. Ofta påverkar en ansträngning den kvinnliga hälften av mänskligheten, vilket beror på anatomiska egenskaper (bred, kort urinrör, nära anus, vagina). Hos män utvecklas symtomen på sjukdomen mot bakgrund av prostatakörtelpatologier, efter hypotermi, när patogena mikrober tränger in i urinblåsan från andra inflammationsfoci. I regel, om cystit utvecklas, kan antibiotika inte överges.

Principer för behandling

Terapi bör kontrolleras av en läkare. Vad är farlig självbehandling, otillräcklig användning av doseringsformer? Det startade akuta skedet av sjukdomen är fylld med allvarliga komplikationer (abscess, perforation av blåsan, sepsis), övergång till kronisk form med regelbundna återfall.

Komplex behandling omfattar:

 1. Syfte antimikrobiella läkemedel. Den främsta orsaken till sjukdomen är infektion i blåsan med patogena provokatorer. Du måste behandla sjukdomen genom att förstöra infektionen.
 2. Spasmolytiska läkemedel, smärtstillande medel, olika läkemedel mot inflammation. För att eliminera obehagliga symtom (smärta, res) föreskrivna nej-shpa, drotaverin, spasmalgin, nurofen.
 3. Förberedelser på fytobasen, förstärkning av antibiotikas verkan, men inte exklusiv användning (kanefron, monorel, cyston).
 4. Medicinsk örter med en diuretisk effekt, eftersom cystitis åtföljs av en överträdelse av urinering (symtom - felaktigheter, svårigheter att tömma blåsan, stagnation).
 5. Probiotika (dysbakterier uppträder symptom under och efter antibiotikabehandling). Prescribe droger som ökar kroppens motståndskraft.

Antibiotika, från cystit hos kvinnor är förskrivna, och antibiotika för blåsor hos män är praktiskt taget desamma när det gäller inverkan och aktivitet. Moderna antibiotika - från cystitis inklusive - brukar ha ett brett spektrum av effekter på den patogena floran.

Antibakteriella läkemedel

Den akuta formen av sjukdomen lider inte fördröjning i behandlingen, oftast ordinerar läkare omedelbart antimikrobiella medel. Behandling av en långsam process kräver detektering av patogenen. Ett imponerande spektrum av antimikrobiell aktivitet, antibiotika från akut cystit är ofta utformad för engångsbruk.

Kronisk process för att behandla en lång tid, förloppet av läkemedel som patogen är instabil.

I modern medicinsk praxis används följande effektiva droger (dosen bestäms alltid av läkaren i varje enskilt fall):

 • Monural. Tilldela även gravida kvinnor (under överinseende av en läkare). Har en bakteriedödande effekt mot de flesta mikroskopiska provokrar av urogenitala infektioner, tar snabbt bort symtomen på sjukdomen. Producerad i form av ett pulver, som måste lösas i vatten. Drick två timmar före eller två efter att ha ätit. Under behandlingen avslutas laktationen, efter att läkemedlet har dragits tillbaka, är det möjligt att fortsätta mata barnet med bröstet.
 • Nitroksolin. Indikationer: olika urologiska inflammatoriska processer: cystit, pyelonefrit, uretrit och även sexuella infektioner. Har en aktiv effekt mot Grams positiva (många kocker) och negativa (E. coli, Proteus) bakterier. Det ska tas för långvarig behandling under måltiderna. Producerad i tablettform (50 mg vardera) konsumeras var sjätte timme (4 gånger per dag);
 • Rulid. Antibiotikum-makrolid, har ett stort antal åtgärder mot olika patogena mikroorganismer, särskilt mykoplasma, ureaplasma. Applicera i form av piller (150 mg) två gånger / dag med ett intervall på 12 timmar. Kontraindikation - märkt njure eller leversvikt
 • Nolitsin. Antibiotikum fluorokinolon-serien, kan perfekt behandla kroniska former av blåsor. Fört 1 bord. två gånger per dag. I akut form är behandlingstiden tre dagar, för kronisk sju dagar. Det är nödvändigt att dricka mycket vätskor. Läkemedlet är ganska effektivt, men det finns en imponerande lista över kontraindikationer.
 • Flemoxin Solutab. Den aktiva substansen - amoxicillin - har ett stort antimikrobiellt intervall. Tilldela amoxicillin för olika urogenitala infektioner. Amoxicillin tas i en daglig dos för vuxna 0,5-2 gram, uppdelad i två doser. Amoxicillin är inaktiv mot indolpositiva bakterier. Maximal koncentration i plasma amoxicillin når 60-120 minuter efter intern administrering. Saltab (amoxicillin) tabletter finns i form av komprimerade granuler, som omedelbart löses upp i vatten. Många läkare tror att amoxicillin (flemoxin) idag är ineffektivt i svåra former av inflammation på grund av mikrobes vana till penicillin-serien antibiotika. Man bör komma ihåg att amoxicillin minskar effekten av orala preventivmedel. I pediatrisk praxis används amoxicillin från ett år.
 • Levofloxacin. Fluoroquinolonibiotikum, kämpar effektivt mot patogena kockar, ureaplasma, mykoplasma. Tilldela 250 mg (detta är 1 tablett) en gång om dagen (drick före måltider). De används för behandling av kronisk, posttraumatisk, akut efter operation av blåsande cystitis. Lösningen av levofloxacin administreras endast intravenöst;
 • Furagin. Antimikrobiell medicinering. Har ett brett spektrum av åtgärder, dödar infektionspatogenerna, vilka andra antibiotika kunde inte klara av. Cystitis utlöst kan behandlas med furagin. Kursen varar 7-10 dagar. Eventuella biverkningar (illamående, allergier, huvudvärk, intestinala störningar). Utnämna inte patienter med hjärtsvikt, njure, lever;
 • Palin. Utfärdat i form av tabletter, suppositorier, kapslar. Mättningstoppen i blodet uppträder 1-2 timmar efter tillträde. Har en stark bakteriedödande effekt, minskar symtomen på sjukdomen (smärta, obehag). Den genomsnittliga kursperioden är 10 dagar av en 200 mg tablett två gånger om dagen (med ett 12-timmarsintervall). Drick mycket vatten;
 • Azitromycin. Det tillhör gruppen makrolider, den har ett brett spektrum av baktericid aktivitet mot ett stort antal mikrober. Utgåva azitromycin tabletterad (250 eller 500 mg). Azitromycin förstör streptokocker, Helicobacter pylori, Staphylococcus aureus, Haemophilus stång. Azitromycin är relevant för kronisk och akut cystitis. Kurs - 3 dagar för ett piller. Azitromycin har en stor lista över biverkningar (blödning, sömnlöshet, arytmi, kräkningar, huvudvärk, etc.), så du måste dricka azitromycin strikt under medicinsk övervakning. Utnämna aldrig azitromycin under amning och graviditet, patienter med njure och leversvikt. Azitromycin är den aktiva substansen i Azax, Sumamed, Zomax.

Många droger har en skadlig effekt på fostret. Vilken typ av antibiotika kan du dricka? I modern urologisk träning används Monural för att behandla cystit hos gravida kvinnor (en gång). Amoxicillin under graviditet kan ordineras, liksom vissa andra läkemedel, när den förväntade fördelen för en kvinna är högre än den möjliga risken för fostret. Antibiotika för cystit hos kvinnor under graviditeten kan bara utse en läkare!

Om orsaken till inflammation i blåsan var svampar (jäst, aktinomycetes) är användningen av antibiotika oönskad. Vilka mediciner behövs? Du bör ta droger som är aktiva mot svampar (t.ex. flukostat).

Terapi av viral cystit består av användningen av antivirala medel. Det är nödvändigt att stärka immuniteten genom att använda biologiskt aktiva livsmedelstillsatser, att dricka vitaminpreparat (komplim), stimulera immunsystemet, avkok och extrakt av medicinalväxter (tinktur av echinacea).

Komplikationer av antibiotikabehandling

Användningen av bredspektrum antimikrobiella medel påverkar urologiska infektioner negativt. Men antibiotika för cystit hos män och hos kvinnliga hälften av befolkningen orsakar ett antal komplikationer.

Det finns biverkningar och komplikationer vid felaktigt intag av läkemedel, självmedicinering.

Ett av de vanligaste problemen efter en antibiotikakurs är vaginal candidiasis hos kvinnor. Antibiotika från cystit för kvinnor som föreskrivs förstör inte bara den patogena mikrofloran utan även fördelaktiga bakterier som undertrycker överdriven svamptillväxt. Hos män uppträder symtom på mykos på könsorganets slemhinna. Komplikationer måste behandlas. Förutom systemiskt verkande läkemedel (flukonazol), föreskrivs svampdödande salva för extern användning hos män, för kvinnor - vaginala antimykotiska tabletter, salva och suppositorier.

Läkemedlet administreras av en läkare som ska utföra alla nödvändiga studier, bestämma av laboratorium vilka antimikrobiella läkemedel den är bäst att använda. Drick medicinering vid föreskriven dos, observera intervallen mellan doserna (om detta är kursen). Antibiotika från långsam cystit kräver långvarig användning, ytterligare medicinska hjälpmedel.

Sjukgymnastik med prostatit: grundläggande metoder

Inte alltid behandlas prostata sjukdomar endast med en medicinsk metod. Sjukgymnastik med prostatit kan ordineras som ytterligare metoder för fullständig behandling. Hur påverkar det kroppen?

Vad du borde veta om fysioterapi med prostatit

För att behandla denna sjukdom använd sådana fysioterapeutiska metoder som:

 • vatten och termiska förfaranden;
 • laserterapi;
 • prostata massage;
 • ultraljudsbehandling;
 • behandling med elektriska och magnetiska impulser.

De huvudsakliga fysioterapeutiska behandlingsmetoderna utförs genom endouretrala, transuretrala eller transrektala metoder. Det är känt att alla metoder har en förbättring av blodcirkulationen i prostatakörteln. De tillåter bäckenorganen att fullständigt mätta med syre och gynnsamma ämnen, och de nödvändiga antibakteriella läkemedlen är mycket lättare att tränga in i en större mängd.

Även i de tillgängliga cellerna i prostatakörteln ökar membranpermeabiliteten. Som ett resultat, mättar blodet som kommer med blodet, som med vissa fysioterapiprocedurer kan administreras både på ett allmänt och lokalt sätt, mättar dessa celler.

Effekten av fysioterapi med hjälp av impulser minskar smärtsyndromet, fastställer metabolism och immunsystemets funktion som helhet. Tack vare den normaliserade metabolismen förbättras tillståndet i prostata och prostata. Människans reproduktiva system börjar fungera fullt ut.

När blodcirkulationen blir mer aktiv blir kroppen avstängd från stagnation i bäckenorganen, och bekkenbottens muskelfunktion normaliseras. Regenerativa hudfunktioner förbättras också.

Ett annat plus med fysioterapeutiska effekter är möjligheten att förbättra lymfatiskt dränering från de drabbade vävnaderna. Med detta utflöde släpps alla inflammatoriska toxiner och andra ämnen som påverkar lymfan negativt. Dessutom bidrar lymfatisk utflöde (liksom blodflödet) till minskningen av smärtssyndrom och inflammation.

Dessutom finns det praktiskt taget inga kontraindikationer för denna behandlingsmetod. Detta beror på det faktum att de flesta patienter uthåller procedurer ganska normalt. För att snabbare uppnå resultatet av behandlingen kan läkaren ordinera en kombinationsbehandling av flera fysioterapiska metoder.

Effekten av galvanisk ström och darsonvalisering

Initiera behandlingen först efter en fullständig diagnos, när det upptäckta tillståndet kräver tydliga indikationer på fysioterapi. Så, efter ultraljudsundersökningen av prostatakörteln (utförd transrektal väg) och seminal vesiklar kan galvanisering förskrivas.

Konstanta galvaniska strömmar upp till 50mA möjliggör förbättring av funktionella egenskaper hos centrala nervsystemet och det autonoma nervsystemet. Funktionen hos det endokrina systemet förbättras också signifikant. Smärtsyndrom reduceras. Reparativa och regenerativa vävnadsegenskaper återställs också. Kontraindikation av galvanisering är:

 • individuell intolerans mot dagens;
 • närvaron av akuta purulenta processer;
 • Närvaron av sår på platser där elektroder appliceras;
 • hudkänslor som eksem eller dermatit;
 • fullständig förlust av smärtsam känslighet.

När darsonvaliseringsbehandling utförs med hjälp av en variabel pulsström. Intensiteten hos de inkommande strömmarna i denna metod kan ändras. Under förfarandet ökar venösa och arteriella kärl, permeabiliteten hos sina väggar ökar också.

Darsonvalisering har en gynnsam effekt på ämnesomsättningen och lindrar alltför otroligt sensoriska och motoriska nerver. För behandling av prostata och bäckenorganen används rektal darsonvalisering. Att fullständigt behandla 15 sessioner, som varar upp till 10 minuter, räcker inte. Kontraindikationer är identiska med begränsningarna för galvanisk strömbehandling.

Varför är elektrofores användbar?

Med hjälp av elektrofores introduceras de nödvändiga medicinska substanserna i vävnaderna. Intaget inträffar i en aktiv jonform med en enda verkan av en likström.

Det finns tre typer av elektroforesbehandling:

 • genom huden
 • intrakavitär;
 • interstitiell.

I detta fall förekommer långvarig verkan av läkemedlet i kroppen, och den kutana och slemhinnoriska integriteten störs inte. Men de patologiska vävnadstillstånden förstörs. Biverkningar från denna behandlingsmetod uppstår oftast inte.

En speciell egenskap hos den perkutana metoden är möjligheten att behandla kronisk form av uretroprostatit även i utstrålningsskedet. Kalcium- och bromlösningar används för elektrofores. Procedurens varaktighet är vanligtvis inte mer än 20 minuter, men antalet sådana sessioner beror på en doktors utnämning.

förfarandet utförs själv sålunda: hydrofil dyna impregnerad nödvändig medicinering, och sattes in i det av annan läkemedels fuktad torka, är ansluten till katoden. Allt detta passar in i ländryggen. Därefter regleras effekten av strömmen utifrån vilka impulser patienten kan tolerera utan orimligt obehagliga känslor. Idealiskt - om patienten känner en liten stickning.

Om patienten i fråga svår smärta som härrör från kronisk prostatit - de flesta urologer ordinera sjukgymnastik som elektrofores med användning av lösningar analgetika såsom aminopyrin, prokain, etc. Med uppkomsten av infiltrativa sklerotiska effekter krävs lösningar av kalcium, zink, trypsin och liknande. Ofta noteras ett positivt resultat av elektrofores med en transrektal metod med användning av en 2% lösning av ichthyol.

Andra positiva sidor av elektrofores i prostatit

Med införandet av en 2% lösning av svavelhaltig magnesia avspänning av släta muskler utförs. Mycket effektivt påverkar denna sjukdom och antibiotikabehandling. Om patienten ska utföra transrektal elektrofores - är det nödvändigt att avgöra om han har hemorrojder. Även kontraindikationer är polyper eller sprickor i ändtarmen.

Så tidigt som 1990 föreslogs att behandla gonorraltureterit med elektrofores med pyrogenal. Efter en 8-dagars behandling bestående av 4 sessioner utförs antibiotikabehandling och andra nödvändiga mediciner. Användningen av pyrogenal eller prodigiosan under elektrofores möjliggör inte bara att bota själva sjukdomen utan också att återställa kroppens lokala skyddsfunktioner.

Den interstitiella metoden för elektrofores är administrationen av läkemedlet (intramuskulärt, intravenöst eller oralt) med ytterligare galvaniska effekter genom den tvärgående metoden. Om läkemedelslösningen införs med hjälp av en droppare, fortsätt till elektrofores efter minst 5 minuter från början av proceduren. Om ingången var intramuskulär - efter 40 minuter, och den orala metoden kräver en timmes lång paus före fysioterapi. Detta beror på det faktum att den önskade koncentrationen av substansen måste uppnås i blodet.

I allt högre grad förskriver venerologer och urologer behandling med intrakavitär elektrofores. Med hjälp, eliminerar ofta den kroniska formen av prostatit. Det injicerade läkemedlet har antiinflammatoriska och analgetiska läkemedel, tränger in i de drabbade cellerna, återställer dem och har en transporteffekt.

Varför urologer och venereologer ordinerar behandling med ljusbehandling

Inte alla män vet att impotens är fylld med infertilitet, och ser därför inte behovet av behandling med ultraviolett, infraröd eller laserexponering. Detta beror på den allmänt accepterade uppfattningen att ett sådant förfarande kan skada könsorganen allvarligt. Det är inte så. Patienten kommer inte att känna obehag med sådan fysioterapi och bli av med det oroliga smärtsyndromet.

Användbara egenskaper hos denna behandlingsmetod är uttalade värmestrålning, som har smärtstillande egenskaper. Dessutom aktiveras blodcirkulationen och metabolismen normaliseras. Även sådan ljusbehandling möjliggör stimulerande allmänna skyddsfunktioner. Infiltrat löser också snabbare.

Användningen av lasrar i urologi blir allt populärare. Den senaste utvecklingen av sådana tekniker som kavit, intravaskulär, supra-vaskulär eller extern, gör att du snabbt kan rensa mannen i denna sjukdom. Om en patient har inflammation i prostatakörteln i kronisk form, är det lämpligt att behandla med laserterapi tillsammans med en prostata-massage.

Ultraljud och magnetisk metod för behandling av prostatit

Användningen av ultraljudsterapi har ett antal positiva åtgärder:

 • antiinflammatoriska;
 • absorberbar och mjukgöring;
 • eliminera infiltrat och ärr;
 • normalisering av metaboliska processer;
 • förbättring av regenerativ vävnadsfunktion.

Ultraljud, som påverkar kroppen i ländryggen och bröstkorg, förbättrar sexuell funktion. Om patienten är oroad över cystit, prostatit och andra sjukdomar - när man besöker ultraljudsbehandlingar, elimineras smärtan, liksom inflammationen i sig och urinberedningen normaliseras. Denna ultraljudsmetod påverkar positivt immunitetstillståndet, och bakteriedödande egenskaper förklaras av förstörelsen av celler av patogena mikroorganismer.

Den bästa effekten uppstår vid användning av små ultraljudsdoser. Tilldela denna fysiologiska terapi för kronisk icke-specifik uretroprostatit, cystit, atoni prostata och cystalgi. Kontraindikationer - förekomsten av sprickor i rektum eller blödande hemorrojder.

Efter typ är ultraljudsbehandling kutan eller transrektal. Den senare metoden är mest effektiv, eftersom prostata ligger närmare änden av ändtarmen.

Effekten av ett konstant magnetfält gör det möjligt att assimilera läkemedel bättre, och därför elimineras leukocyter snabbt från prostatakörteln. Behandlingen är som följer. På gren eller ländryggsregionen appliceras gasväv, över den - en magnetoför, som är fixerad med ett bandage. Procedurens varaktighet kan vara upp till 8 timmar och antalet sessioner - upp till 20.

Ett alternativ till denna metod är användningen av magnetotroner, varaktigheten av ett sådant förfarande är inte mer än 20 minuter per dag. Med denna metod kan du snabbt bli av med smärtan som uppkommer vid uretroprostatit av kronisk form.

Cystit - är en inflammatorisk process i slemhinnan i urinblåsan, vilket resulterar i dess funktionella sjukdomar. Hos män är cystit sällsynt - 7-10 personer med 1000. Detta beror på de anatomiska funktioner i urinröret (en lång och smal i jämförelse med den kvinnliga urinröret) och dess avstånd från anala området, vilket minskar dess infektion.

Klassificering av blåsan

Isolera primär och sekundär cystit.

Till primär cysti är fall där inflammatorisk process sker direkt i urinblåsan och kan orsakas av olika faktorer:

 • infektiösa (specifika och icke-specifika patogener);
 • termisk (superkylning);
 • kemikalie;
 • läkemedel;
 • toxisk;
 • smaksättningsmedel (ätbart);
 • posttraumatisk.

I sekundär cystit, sträcker inflammatoriska processen till urinblåsan från andra organ i det urogenitala systemet (prostata, urinröret, sädesblåsorna) och med organ som inte är relaterade till det urogenitala systemet (andningsorganen, terapeutiska organ), vilka är kroniska inflammatoriska processer, sprida hematogen (genom blod) vägen.

Genom flödesgraden isoleras akut och kronisk cystit.

På spridningen av den inflammatoriska processen och blåsans inblandning är cystitis uppdelad i livmoderhalsen, fokal och diffus.

Av de morfologiska förändringar som uppstår som ett resultat av blåsans inflammation kan du dela upp cystitisen i följande former, som presenteras i Tabell 1.

Tabell 1 - Formen av cystit vid arten av morfologiska förändringar.

symptom

Bland symtom på blåsan kan identifieras:

 • störningar i urinering (dysuri), i form av frekventa uppmaningar, svårigheter i början av och sluten av urineringstiden, läckage av urin efter urinering, en minskning av den del av utsöndrad urin;
 • smärta vid urinering, av annan art (från måttlig förbränning, till svår rez), smärta i suprapubic, inguinal region, penis;
 • förändring i urinets utseende - grumlighet, missfärgning, utseende av slem, pus och leukocyter (pyuria), blod (hematuri) i urinen, putrefaktiv lukt;
 • symtom på förgiftning (feber, generell sjukdom, svaghet, frossa) kan indikera involvering i njurens inflammatoriska process och utvecklingen av akut pyelonefrit.

Bland alla symtom på blåsor anses följande vara grundläggande:

 • dysuri;
 • Leukocyturi - upptäckt av leukocyter i urinen (ett oumbärligt tecken på blåsor);
 • Hematuri (blod i urinen).

Akut cystit kännetecknas av en snabb ökning av symtomen på urineringstest under de första dagarna, varav den tidigaste är vanlig urinering hos män.

I kronisk blåsan kan symtomintensiteten vara mindre uttalad.

skäl

Orsakerna till blåsans inflammatoriska process är en mängd faktorer som skadar slemhinnan och stör dess funktion.

Bland infektiösa medel kan vara antingen ospecifika växter (vanligen E. coli (95% av fallen av cystit), Staphylococcus aureus, Klebsiella, Proteus, Candida), och specifika patogener - GONOKOCK, klamydia, trichomonader, mykoplasma, virus, tuberkelbacillerna.

Om det senare mer sannolikt att falla in i urinblåsan efter samlag, kan villkorligt patogena floran orsaka inflammation genom att minska immunförsvaret, exponering för kyla, stillastående processer i urogenitala systemet, urinblåsa skada under medicinsk diagnostik (cystoskopi, sondera urinröret, urinblåsan kateterisering ). Dessutom kan infektionen spridas genom blodomloppet från andra organ (njure, prostata, tonsill, nasofarynx). Ytterligare faktorer kan vara förekomsten av stenar i urinblåsan, traumatiska ryggmärgsskada, tumörprocesser.

diagnostik

Vid diagnos av cystit används laboratoriemetoder (urinanalys, bakteriologiska urin kultur, fullständigt blod räknar, urinanalys Nechiporenko), studiet av abnorma växter (allmän smear, PCR, prostata hemlighet - mikroskopi och odling).

Undersökningen uppmärksammar studien av penis, testiklar, appendages, prostata.

Från ytterligare metoder för forskning används ultraljud (njure, blåsor, prostata, skrotorgan), uroflowmetry, vilket gör det möjligt att bestämma arten av urinering och dess index. I tvivelaktiga fall kan cystoskopi med efterföljande biopsi, multislice cystourthrography användas.

Behandling av cystit hos män

 • Allmänna rekommendationer. I den akuta fasen av cystit måste följa sängläge, massor av vätskeintag (upp till 2-2,5 liter vatten per dag), uteslutande från kosten kryddig, salt mat, vissa drycker (te, kaffe, läsk), alkohol, sexuell tillfälligt undantag aktivitet (5-7 dagar).
 • Antimikrobiell terapi. Antibiotikabehandling är ledande vid behandling av blåsor. Urval av läkemedel utförs av en läkare utifrån laboratorietester som erhållits, med hänsyn tagen till infektiösa agenss känslighet för antibiotika. Oftast använda grupper av fluorokinoloner, nitrofuraner, cefalosporiner. Terapi med droger varar som regel 7 dagar.
 • Ta smärtstillande medel och antispasmodik. För att eliminera smärtsyndromet kan NSAID (ibuprofen, diklofenak), spasmolytika (nosh-pa, avisan, halidor, cystenal, baralgin) tillsättas till behandlingen.
 • Örtmedicin. Förutom behandling kan fytoterapi (fytolysin, kanefron, lektioner, urofluux, cyston) användas. Många medicinska växter (björnbär, sporrush, fälthästslag, etc.) har antiinflammatorisk antibakteriell verkan. Tranbär och cowberry morsor är också användbara. Det finns rapporter om att tranbär har en antiadhesiv effekt (tillåter inte virus och bakterier att "hålla fast" i vävnaderna, vilket bidrar till deras snabba borttagning från kroppen). Förutom tranbär har antiadhesiv verkan äpplen. Därför är det nödvändigt att inkludera dem i kosten.
 • Tvättning av blåsan. Ibland tycks du tvätta blåsan, novocain-blockader.
 • Sjukgymnastik. Sjukgymnastik används i stor utsträckning för att underlätta penetrering av droger i det inflammatoriska fokuset, vilket förbättrar de antiinflammatoriska och analgetiska effekterna av grundläggande terapi. För detta ändamål används endoveziska fonophores, sinusformade modulerade strömmar (CMT), supertonala strömmar, ultraljud, laserterapi.
 • Behandling av samtidiga sjukdomar. Vid detektering av sjukdomar i andra organ (prostata, testiklar, njurar) utförs behandling av motsvarande patologi.
 • Sanatoriumbehandling. Under eftergivningsperioden kan sanatorier behandlas, där, förutom gynnsamma klimatförhållanden, mudbad (mudterapi) och mineralvattenbehandling (balneoterapi) övas.

komplikationer

Komplikationerna av blåsan är oftast förknippade med otillräckligt utvald terapi eller dess otillräckliga recept.

Oftast innefattar komplikationer av blåsinfektion pyelonefrit, perforering (blödning) i urinväggen, återflöde av urin i urinledaren och njurarna.