Huvud
Massage

Kist på njuren - vad ska man göra, vad ska man bota?

Njurcystor är en sjukdom i njursystemet, som patienter i alla åldersgrupper utsätts för. Med användning av nya diagnosmetoder är det inte särskilt svårt att upptäcka cyster på njurarna.

Medicinska åtgärder kan rädda en person från sjukdomen och därefter behålla sin hälsa på rätt nivå. Vi kan bara ta reda på vad man ska göra med diagnosen njurcystret?

Diagnos av sjukdomen

De flesta patienter, om de upptäcker några symptom, inklusive de från njurarna, i början vänd dig till terapeuten. Det är specialisten på den här profilen som ska differentiera sjukdomarna och rikta personen till en läkare med en smal profil.

I fallet med en sjukdom som en njurecyst är det möjligt att hänvisa antingen till en nefrolog eller en urolog.

Detta beror på den medicinska institutionen där patienten kan ansöka om hjälp.

En nephrologists uppgift är att diagnostisera och behandla njursjukdomar, både i tidiga skeden och i njursvikt. Trots ett så stort antal profiler är nephology en terapeutisk specialitet. Nefrologen kan cystera framgångsrikt behandla vid uppkomststadiet, utveckling eller inflammation.

En patient med en njurcyst kan också få till urologen om utnämning av en terapeut eller på eget initiativ. Här är spektret av sjukdomar mycket bredare. Och urologen leder en patient med en cyste inte bara i de tidiga stadierna utan även med en ökning i cysten, med komplikationer och även med involvering av andra organ i urinvägarna.

Det mest informativa och säkra sättet att diagnostisera cyster i njurarna är ultraljudsundersökningsmetod. På ultraljud är det möjligt att se alla njurstrukturer i gråtoner eller med färgfärgning.

Cysten är oftast rund eller oval i form, med tydliga, jämnaste konturer, med en okomplicerad process - med tunna väggar. Cystenen är en flaska fylld med en homogen vätska, så på skärmen blir den svart målade. Vid färgning av njuren i cysten kommer det ingen färg, sedan där inget blodflöde.

Differentiell diagnos av cyster utförs med så kallade pyramider, dilaterad calyx, tumörformationer och abscesser. En tydlig definition av typ av utbildning här kommer att hjälpa till:

 • Formen på cysten är rund eller oval, medan pyramiden är triangulär i form och kalyxen är oftast linjär;
 • cysten ligger bortsett från alla element i njuren, är det svårt att inte märka, eftersom pyramiderna och kopparna, även om de förstoras, är njurstrukturerna närvarande i normen;
 • tydliga cystgränser är också en av de främsta faktorerna från andra liknande element;
 • cystor, i motsats till calyxes, upprepa inte hela banans och bäckensystemet.
 • cystor kan nå stora storlekar och gå utöver njurarna, vilket inte kan sägas om andra liknande "bubblor".

Från en abscess och en tumör utmärks cysten av homogeniteten av innehållet, anechogenicitet och brist på blodflöde.

Multikameral cyste - embryonal patologi I grund och botten är det en orgelskada på ena sidan. Det manifesteras i form av flera håligheter, separerade av fibrös septa. Njurstrukturer är inte inblandade.

Operationer med cyst

I de fall där den cystiska bildningen är liten (upp till 5 centimeter i diameter), orsakar inte klagomål från njurarna och påverkar inte arbetet i urinvägarnas organ, hantering av patientmedicinering och med beaktande av rekommendationer från en nutritionist.

I detta fall är en regelbunden (en gång var sjätte månad eller ett år) ultraljudsundersökning nödvändig för att kontrollera sådana tecken som:

 • storleken på den cystiska bildningen, dess utseende och tillväxthastighet;
 • benägenhet till malignitet
 • väggens tillstånd
 • Eventuella inkluderingar: septa, blödningar, purulenta element, ytterligare formationer;
 • funktion av njurstrukturer.
till innehållet ↑

Indikation för kirurgisk ingrepp

Även i avsaknad av obehagliga känslor eller klagomål är indikationer på operation:

 1. Cystextillväxten är över 5 centimeter.
 2. Förekomsten av röda blodkroppar i urinen.
 3. Utveckling av symtomatiska komplex från tredje part eller sjukdomar som högt blodtryck.
 4. Komplikationer i form av ICD, ett brott mot utflöde av vätska eller brist på njurarna.

Förteckningen över verksamheten omfattar: punkteringsbehandling, skleroterapi, laparoskopi, som innefattar marsupialisering av cystisk utbildning, resektion och borttagning av njurarna. I sällsynta fall kräver kavitintervention.

punktering

En punktering kallas punktera cysten med en nål med liten diameter och pumpar ut vätskeinnehållet från dess hålrum. Förfarandet bör utföras under kontroll av ultraljud eller CT-metod. Formationerna är skrynkliga och en ärr bildad. Ibland finns en infektion eller återupptag av cystisk inblandning.

Kontra till punkteringen:

 • diameter mer än 10 centimeter;
 • ökad tonus av väggarna, vilket kan leda till bristning;
 • septum i cyst;
 • njurblodning
 • eventuellt närvaron av parasiter i formningshåligheten.
till innehållet ↑

scleroterapi

För att eliminera infektion och cystisk återfall cysta kan introducera alkoholen med en blandningslösning av ett antiseptiskt och antimikrobiella egenskaper. I detta fall cystväggcellerna fördärvas, och efter ärrbildning är ny tillväxt omöjlig.

Laparoskopisk behandling

Laparoskopisk metod - avlägsnande av njurcystret genom ett kirurgiskt förfarande med en liten invasion. Tillträde till bukhålan är möjlig på grund av tre fem millimeter punkteringar för införandet av ett laparoskop och andra instrument. Förfarandet utförs med allmän anestesi.

Fördelen med laparoskopiska metoder är frånvaron av återkommande cyster.

Vid denna metod utförs excisionsprocessen av de cystiska väggarna. I händelse av att den cystiska bildningen orsakar misstanke om malignitet, ta sedan till resektion eller fullständigt avlägsnande av organet.

Marsupializatsiya - En speciell typ av operation med laparoskopisk tillgång för att ta bort stora cyster.

Under operationen är det först nödvändigt att separera bildningen från njurstrukturerna, sedan sätts en nål in i den och hålrumsvätskan avlägsnas. I sista skedet finns excision och avlägsnande av cystväggen följt av cauterisering av den cystiska bädden.

medicinering

Medicinering är nödvändig när en njurcyst uppstår, oberoende vänster eller höger, för lindring av symptom. Använda droger som:

 • Angiotensin converting enzyme (ACE) hämmare. Dessa inkluderar: enalapril, kapoten, enap. Läkemedlen används för att sänka blodtrycket.
 • Analgetika för smärta i njureområdet.
 • Läkemedel diuretisk verkan, för att inte utveckla urolitisk sjukdom.
 • Medel mot inflammation och antimikrobiella läkemedel.
till innehållet ↑

Metoder för behandling baserat på traditionell medicin

De används i början av sjukdomen och i en okomplicerad process, både hos kvinnor och män. Fördelarna med att använda folkmetoder är: försiktiga åtgärder på kroppen, frånvaro av biverkningar, eliminering av symptom med långvarig användning av läkande läkemedel.

Som en följd av deras tillämpning kan du se till att cysten så småningom löser upp sig. Listan över sådana medel inkluderar:

 • grönt te. Den är uppfödd i mjölk och honung tillsätts i andelen två till tre nypa per liter mjölk plus en matsked honung. Använd 2 gånger om dagen;
 • pulver av aspen bark. En matsked före måltiderna
 • burdock: rötter och löv. Fem matskedar råvaror häll kokande vatten, koka i en halvtimme. Vidare kyles produkten ned i en timme, filtreras och används under dagen för 40-60 gram;
 • gyllene mustasch - en universell folkmedicin för många sjukdomar. Tinktur används på morgonen på tom mage och på kvällen en halvtimme före middagen;
 • Celandine - hackade örter klämma, då saften av en droppe utspädd i en tesked vatten används varje dag öka dosen av en droppe per dag. Kurs - tio dagar. Bryt sedan tio dagar.
till innehållet ↑

Behandling av njurcystor hos barn

På grund av det faktum att det för närvarande finns fler fall av upptäckt av cystor hos barn är de speciellt designade screening program, inklusive ultraljudsundersökning av njurarna vid vissa perioder av livet, som börjar med den första månaden efter födseln.

Om en cystisk njure ingår i njuren, även om det inte finns några manifestationer och klagomål, bör barnet granskas regelbundet en gång per år.

Behandling av barnscystor, liksom hos vuxna, beror på storlek, form och typ av utbildning, förekomsten av komplicerade tillstånd. Detta är viktigt att överväga före behandlingen. Observation av dynamiken utförs vid storleken av cystisk utbildning upp till fem centimeter.

Cystor som går längre än fem centimeter är föremål för snabb ingrepp. Medicin används också här för att minska graden av sjukdomstillstånd.

Diet med en njurcyst

Dieten är utformad för att skapa en gynnsam grund för helingsprocessen, förbättra effekten av behandling, minska problem med utflödet av vätska.

Först med denna sjukdom är det nödvändigt minska intaget av bordsalt. Detta tillstånd är särskilt viktigt för de patienter som utvecklar biverkningar på cystbakgrunden.

Kontroll av dricksvatten är mycket viktigt vid upptäckt eller behandling av njurcystret, eftersom det är huvudämnet involverat i njurmetabolism.

nödvändigtvis minska mängden proteinkomponenter i kosten, som när man konsumerar mer än normalt, mekanismen för bildning av giftiga ämnen: kväve, urinsyra och andra giftiga ämnen.

Produkter som inte är lämpliga för användning med njurcyst:

 • kaffe, choklad;
 • skaldjur och havsfisk;
 • Rökning är aktiv och passiv.

Vilken typ av kost att observera med glomerulonephritis läs i vår artikel.

Provmenyn är som följer:

 • Osaltad och helst grönsaksoppa.
 • Kött i små mängder endast efter två veckors diet.
 • Fiskprodukter är feta.
 • Mejeriprodukter, grönsaker, fruktprodukter, grönsaker, te i svag form.

Antal måltider - 4-5 gånger om dagen. Kaloriinnehållet i mat per dag är ca 2200 kcal.

På cystorna i njurarna, se överföringen med läkare-nephrologist "Användbar rådgivning":

1 kommentar

Jag var 15 år gammal, hittade en njurecyst. Vid 19 växte hon upp till 5 cm och jag gick till operationen. Gilla något som sclerosing ville göra. Och på själva operationen visade det sig att detta är en divertikulum av njurarna. Nästa dag utfördes en kavitetsoperation. 5,5 timmars drift var.

Vad är njurcysten, dess tecken och komplikationer

En cyste är ett hålrum omgivet av en kapsel och fylld med en vätska. Liknande formationer kan förekomma i nästan alla organ, inklusive njurar. I det senare fallet bildas de oftast hos män över 45 år och kan leda till att cancer utvecklas, så det är ytterst viktigt att märka symtomen på njurcystret i tid och göra allt för att eliminera det.

Njurcystret är ett hålrum fyllt med seröst innehåll, även om det ibland innehåller orenheter av pus, blod eller njursvätska. Det kan vara medfödd eller förvärvad, ha en annan form och annorlunda antal kamrar. Därför särskilja:

 • En enkel cyste, som är en enda hålighet i kroppen;
 • multikameral eller komplex - en neoplasma med ett stort antal kaviteter separerade från varandra genom partitioner.

OBS! Storleken på de cystiska formationerna överstiger sällan 10 cm.

Men den här uppdelningen är inte den enda. Så utmärker sig följande former av cyster:

 • Solitary. Denna bildning är godartad, rund eller oval, den förbinder inte till kanalerna och är fylld med serös vätska, i vilken orenheter av blod eller pus ibland uppträder. Som regel uppstår sådana cyster som följd av skador, så det finns ofta flera neoplasmer på ett organ, samtidigt. Dessutom bildas cyste i vänster njure oftare och bland männen dominerar.
 • Multicystosis refererar till antalet medfödda men ganska sällsynta patologier. I svåra fall upphör njurarna att utföra sina funktioner.
 • Polycystiskt hör till de ärftliga sjukdomar, men till skillnad från multikistoza det först kan verka som under de första åren i livet, och 30-40 år. Med det regenererar njureparenkymen, som ett resultat av vilka de börjar likna druvkluster.

OBS! Polycysticos påverkar vanligtvis inte bara njurarna utan även andra organ.

 • Svampig njure. Denna medfödda patologi kallas också ofta multicystos av hjärnämnet. Det kännetecknas av utvidgningen av renal tubulat, vilket leder till bildandet av ett stort antal små cyster.
 • Dermoid är en hålighet fylld med icke-vätska, som i alla andra fall, men med fett, hår, benintag, hudpartiklar etc. Sådana formationer finns redan i barnet vid födelsetiden.
 • Cystiska formationer, vars bildning är förknippad med förekomst av samtidig arveliga sjukdomar, i synnerhet Zweveger syndrom, tuberkulös skleros, Meckel syndrom, etc.

Eftersom medfödda patologier är sällsynta kommer vi att tala om en enkel njurcyst i framtiden. Beroende på platsen händer det:

 • Subkapsulär - ligger under det fibrösa skiktet.
 • Intraparenchymal - lokaliserad i parenkymen.
 • Cortical - är direkt i sinus.
 • Parapelvic cyste av njuren - ligger i sinusområdet och utvecklas från platsen för lymfkärlet.

skäl

Idag diagnostiseras cystor ganska ofta, men trots detta har orsakerna till deras förekomst hittills inte studerats tillräckligt. När det gäller njurarna presenterar forskarna flera teorier som förklarar varför de bildar kaviteter fyllda med serös vätska. Men oftast är detta förknippat med förekomsten av patologier i njurtubulerna, vilka är direkt involverade i utsöndring av urin från njurarna. Om urinen stagnerar konsekvens är ett utsprång av ett organ vägg, som gradvis särskiljas från frisk vävnad kapsel som omvandlas till en cysta. Detta kan vara resultatet av utveckling:

 • njur tuberkulos;
 • urolitiasis;
 • parasitiska infektioner;
 • adenom av prostata;
 • glomerulonefrit;
 • hematom i njurens fibrösa kapsel
 • tumörer i organets vävnader;
 • ischemisk eller venöst infarkt av njuren;
 • pyelonefrit;
 • venerala sjukdomar, i synnerhet syfilis, gonorré, etc.

Med andra ord kan cystiska formationer uppstå som en följd av njurens patologi. Dessutom är orsakerna till cyster på njurarna ofta skadade eller starka slag i midjan.

Viktigt: på cysternas väggar bildas ofta tumörer. Man tror att de tenderar att så småningom få tecken på maligna neoplasmer.

symptom

Symtorns intensitet beror direkt på cystens storlek, så det finns inget överraskande, eftersom det i första gången inte manifesterar sig. Men eftersom självständig regression av utbildningen är omöjlig, och orsakerna till dess förekomst sällan elimineras utan yttre störningar, ökar cystorna vanligen i storlek. Som ett resultat börjar de att trycka på vissa områden av njurarna eller urinledaren och prova en ökning av stagnation av urin vilket resulterar i följande:

 • känsla av tyngd i nedre delen av ryggen;
 • värk i nacken, ökar med fysisk ansträngning eller tar en liggande ställning;
 • ansluter sig till en infektion som inte bara tränger in i frisk njurvävnad utan också i själva cysten.

Viktigt: Eftersom bilateral skada är sällsynt, klagar patienten oftast på obehag i bara hälften av kroppen. Det vill säga om han har rätt njursyst, så kommer det att vara på höger sida.

I sistnämnda fall, förutom mindre obehag, lider patienter av:

 • frossa;
 • svår smärta i nedre delen av ryggen eller buken, bestrålning i ljummen;
 • ökad kroppstemperatur;
 • svaghet;
 • förändringar i urinens natur beroende på utseendet i det av föroreningar av pus.

OBS! Cystor, som är tillräckligt stora nog, kanske inte förekommer under en längre tid, men med tanke på illamående kan negativitet för regelbundna förebyggande undersökningar leda till katastrofala konsekvenser.

Med en lång tid av sjukdomen utvecklar patienter tecken på kroniskt njursvikt, det vill säga:

 • ökar mängden urinproduktion och följaktligen mängden urinering, men då kommer en period under vilken urinat är absolut omöjligt;
 • det finns blod i urinen;
 • ökar blodtrycket
 • oroar sig för sömnighet under dagen och sömnlöshet på natten etc.

komplikationer

Njurcysten är inte en av oskyldiga sjukdomar, eftersom det kan orsaka allvarliga komplikationer eller ens död hos en person. En av de sorgliga varianterna av utvecklingen av händelser är infektionen av utbildning, dess suppuration och bristning. Som ett resultat kommer innehållet i cysten infekterad av bakterier in i bukhålan, vilket leder till utveckling av peritonit. I det här fallet kan patientens liv endast spara tidig kirurgisk ingrepp.

Känna till början av peritonit genom att följande symtom uppträder:

 • uttalad muskelspänning i den främre bukväggen;
 • akut smärta i nedre delen av ryggen och buken
 • temperaturökning.

Ett annat alternativ är hydronephrosis. Dessutom kan njurcysternas biverkningar uppstå på grund av dess tryck på organets vaskulära struktur. Resultatet är en störning av funktionen hos njuren, följt av ett flöde av kronisk njursvikt och uremi utveckling, dvs förgiftning organisms egna avfallsprodukter. Men detta iakttas i regel i närvaro av neoplasmer i båda njurarna.

OBS! Enligt vissa uppgifter kan njurcystret regenereras till en malign tumör.

behandling

Så snart patienten behandlar ovannämnda klagomål blir uppgiften hos urologen eller nephrologist att bekräfta diagnosen "njurcyst". För detta ändamål undersöks patienten först av en läkare. Genom att palpera njurarna kan han upptäcka formationer vars diameter är mer än 3 cm. Därefter riktas patienten till:

 • KLA;
 • biokemiskt blodprov;
 • OAM;
 • Ultraljud med dopplerografi;
 • angiografi;
 • CT;
 • HERR

Dessa studier bidrar inte bara till att bekräfta förekomsten av en neoplasma utan också för att exakt fastställa lokalisering och struktur. För att bestämma utbildningens karaktär är en radioisotopundersökning vanligtvis föreskriven, till exempel scintigrafi, urografi och liknande. Det är hans resultat som gör det möjligt att bedöma huruvida en malign tumör eller en godartad bildning har bildat sig i njuren.

När diagnosen är upprättad är frågan vad man ska göra om cysten i njuren uppträder på egen hand. Att svara på det kan bara vara en kvalificerad specialist som känner till lesionens storlek. Om den är liten, är det traditionellt rekommenderas att vänta, men det regelbundet granskas för att upptäcka positiv eller omvänt, en negativ trend. Om cysten börjar växa, väljs patienter individuellt för konservativ terapi.

Konservativ behandling

Behandlingsriktningen bestäms utifrån orsakerna till patologins utveckling. Oftast är patienterna förskrivna en kurs av antibiotika för att eliminera infektionen. Om orsaken till cysteformationen blir parasiter kommer emellertid att kräva lämpliga droger, men i sådana fall, för att undvika kirurgisk ingrepp misslyckas.

Förutom att ta mediciner rekommenderas patienter att göra vissa förändringar i deras livsstil, nämligen:

 • minska mängden salt som konsumeras
 • övervaka mängden vätska som är full, speciellt om det finns en tendens att svälla;
 • minska mängden proteinmat som konsumeras
 • Uteslut kaffe, skaldjur och rätter innehållande kakao;
 • sluta röka och alkohol.

OBS! Den högra njurcysten är mer sannolikt att lösa som ett resultat av konservativ terapi än en liknande utbildning i vänster njure.

Doktorn kan också erbjuda patienten att utföra en punkteringscyst, dvs. att avlägsna innehållet genom en liten punktering under övervakning av ultraljud. För att förhindra sjukdomens återfall införs skleroserande medel i den resulterande håligheten. De främjar limningen av kapslarnas väggar och bildandet av bindväv.

Kirurgisk behandling

Om konservativ behandling inte ger några resultat och utbildning fortsätter att växa, ska patienten vara beredd att så småningom få hjälp av en kirurg. Men vanligtvis indikeras operationen endast i fall då cysten blir ett hinder för normal njurefunktion.

Även kirurgisk behandling av njurcystret indikeras när:

 • svår smärt syndrom;
 • suppuration av utbildning;
 • cystor, vars storlekar överstiger 40 - 45 mm;
 • ökning av blodtrycket, provocerat av närvaro av en tumör och inte elimineras av några droger;
 • närvaro av en cyste orsakad av parasiter
 • allvarligt nedsatt njurfunktion
 • Förekomst av tecken på malignisering av utbildningen.

Kärnan i operationen är att avlägsna genom ett litet snitt inte bara innehållet i cysten utan också dess kapslar. Vanligtvis är detta inte förknippat med några svårigheter, men i fall där en stor neoplasma ligger djupt i parenkymen, kan frågan uppstå om att kidnejen avlägsnas tillsammans med en cyste. Därefter förskrivs patienten antibiotika och smärtstillande läkemedel.

Behandling med folkmedicin

Om njurcystret diagnostiseras kan behandling med folkmedicin inte bara vara ineffektivt men också farligt. Medan man engagerar sig i sådan behandling, förlorar patienten åtminstone värdefull tid, men som ett maximalt framkallar genom hans handlingar en cystbrott och utvecklingen av komplikationer. Därför ska du alltid konsultera en läkare innan du börjar använda dessa eller andra läkemedel.

De mest populära recepten är:

 • Tugga ett försiktigt tvättat ark av Kalanchoe innan du äter.
 • De nyskurna lövorna på burken tvättas från smuts och damm, varefter de pressar juice i glas. För att göra detta kan du använda en vanlig juicer. Mottagna medel tar 1-2 msk. l. i 2 månader tre gånger om dagen.
 • Aspenskorpan males i en kaffekvarn eller köttkvarn i ett pulver. Det tas i 2 veckor tre gånger om dagen före måltiden på ½ st. l. var noga med att tvätta ett glas vatten. Kursen kan upprepas om en månad.
 • Två gånger om dagen, drick grönt te med mjölk och honung.
 • 200 g nypressad vinbärssaft blandad med 1,5 msk. l. honung. Den mottagna produkten tas 1 gång om dagen för ¼ kopp.
 • 50 st. Den gyllene mustaschen insisteras i 500 ml vodka i 10 dagar. Klar tinktur tas två gånger om dagen före måltider enligt följande: Dag 1 - 10 droppar utspädda i 30 ml vatten, dag 2-11 droppar etc. På dag 25 ska patienten ta 35 droppar tinktur utspädd i 30 ml vatten, varefter dosen reduceras i omvänd ordning till 10 droppar.

Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning?

Vi rekommenderar att du läser historien om Olga Kirovtseva, hur hon botade hennes mage. Läs artikeln >>

Cyst vid njurbehandling

Njurcysten är en störning i urinvävets struktur, vilket kännetecknas av bildandet av en kapillär inriktning på njurens yta fylld med vätska. Cystenen kan vara singel eller flera och förekommer oftast hos män över 45 år.

Bildandet av cystiska formationer läggs under perioden med intrauterin utveckling eller börjar under påverkan av olika predisponeringsfaktorer. Beroende på dessa faktorer kan njurcystret vara medfött eller förvärvat. Vad orsakade cysten på njurarna, vilka är dess symtom och behandlingsmetoder? Vi förstår!

Orsaker till att utveckla en njursyst

Det är omöjligt att nämna namnet på bildandet och bokmärket av njurcysten i prenatalperioden, men specialister identifierar ett antal faktorer som kan bidra till denna patologi. Dessa inkluderar:

 • Användningen av alkoholhaltiga drycker av moderen i stort antal;
 • rökning under graviditeten
 • Konstant kontakt med den gravida kvinnan med kemikalier (tungmetallsalter, klor, bly);
 • Röntgenexponering under graviditeten;
 • skador som uppstått i ländryggen under graviditeten
 • överfört infektionssjukdomar i urinsystemet av en kvinna under graviditeten.

Förvärvade njurcyster orsakas av följande faktorer:

 • hormonell obalans
 • skador som uppstått i ländryggsregionen
 • överförde infektionsinflammatoriska sjukdomar i njurarna, vilka inte botades till slutet eller behandlades felaktigt;
 • hydronefros;
 • stagnation i njurarna;
 • bindvävsdysplasi i njurområdet;
 • njureischemi (otillräcklig antagning till blodorganet).

Kliniska manifestationer av njurcyster

När njurcysten bildas har patienten smärta i ländryggsregionen. Det är så starkt och smärtsamt att det tvingar patienten att söka medicinsk hjälp. De karakteristiska kliniska manifestationerna av njurcysten är:

 • ökat blodtryck;
 • urladdning av blod under urinering
 • färgar urinen i en rödaktig färg;
 • smärta och obehag vid urinering
 • utveckling och progression av järnbristanemi, som uppstår som ett resultat av makrohematuri;
 • smärta i ländryggen när du trycker på kanten av din handflata.

Palpatorisk undersökning av ländryggszonen av läkaren avslöjar förflyttningen av den drabbade njuren från sängen, liksom en ökning i kroppens storlek.

Typer av njurcystret

Beroende på platsen för den patologiska neoplasmen och njurarnas natur, utmärks följande sorter av cyster:

 • enkla cyster;
 • flera cyster - vanligtvis en liten storlek, kan ibland sammanfoga med varandra.

Beroende på cysternas placering särskiljer:

 • en cyst av båda njurarna;
 • cyst av rätt njure;
 • cyste i vänster njure.

Beroende på den morfologiska strukturen är cyster:

 • enkel;
 • parapelvic - lokaliserad nära njurens sinus;
 • multilocular - karakteriserad av bildandet av flera håligheter i cysten;
 • dermoid - bildas cystor under embryogenes, inom vilken man fann rudimenten av hår, naglar, ben, fettvävnad.

Det finns också en term som multi-cystisk njure och svampig njure. Med den multicystiska njuren drabbas organet internt med små cyster, vilket medför att njurfunktionen är allvarligt nedsatt. Med en sådan patologi utvecklar patienten njursvikt under en kort tidsperiod.

Svampig njure kännetecknas av bildandet av flera små cyster i uppsamlingsrören. Detta tillstånd är medfödd och läggs ner under embryogenesperioden. De som är födda med denna diagnos behöver barn att genomgå hemodialys, utan vilket njursvikt fortskrider snabbt.

Metoder för diagnos av njurcyst

Vid diagnosering av njurcystret framför specialister finns det flera uppgifter:

 • att direkt avslöja närvaron av patologisk bildning i njurens vävnad;
 • Studie av njursjukdom
 • detektionen av inflammatorisk process i njurarna.

För att identifiera patologiska processer i njurarna, inklusive cyster, används följande diagnostiska metoder:

 • Ultraljud av retroperitonealt utrymme;
 • CT - låter dig upptäcka även de minsta cysterna;
 • MR - ger dig möjlighet att tydligt avgränsa cystens gränser och studera neoplasmen från alla håll.

För att bedöma njurarnas funktion, föreskrivs allmänna och biokemiska blodprov, där särskild uppmärksamhet ägnas åt närvaron och koncentrationen av följande ämnen:

I vissa fall är patienten dessutom tilldelad att genomgå ett kardiogram och passera ett koagulogram - denna studie gör det möjligt att utvärdera blodets koagulerade funktion. Dessa ytterligare studier är nödvändiga när patienten kommer in på sjukhuset, särskilt när det är fråga om kirurgisk ingrepp.

Vad ska jag göra om jag har en njurcyst? Metoder för behandling och diet

Varje patient med en diagnostiserad njurcystst har en rimlig fråga - vad ska man göra i detta fall och hur man behandlar patologin?

I avsaknad av kränkningar av kroppens funktion och normal övergripande hälsa hos patienten, observerar läkare helt enkelt patologins gång. Ultraljud utförs regelbundet och blod och urintester förs in. Om det finns tecken på progression av cysten eller utveckling av njursvikt, föreskrivs perkutan punktering av cyst och vätskepumpning. Om ett sådant förfarande av någon anledning inte kan utföras visas patienten ett kirurgiskt förfarande, under vilket cysten avlägsnas tillsammans med kapseln som omger den.

I händelse av att njurcysten orsakades av inflammatoriska infektionssjukdomar i kroppen, börjar behandlingen med eliminering av inflammationsfokus och korrigering av organets funktion. För detta är patienten tilldelad:

 • antiinflammatorisk behandling med antibiotika eller sulfanilamidpreparat;
 • Syftet med en speciell diet
 • eliminering av komplikationer.

I sällsynta fall kan njurcystret lösas oberoende, speciellt om dess utveckling orsakades av en inflammatorisk process i njurarna.

Kostnäring är en integrerad del av den framgångsrika behandlingen av renalvalen. Patienten tilldelas ett tabellnummer 7, vars principer är:

 • Att utesluta från matbidrag av stekta rätter, fett, kryddor, rökt produkter.
 • begränsning eller fullständig uteslutning av salt
 • vägran från alkoholhaltiga drycker och rökning
 • skarp begränsning av svart te och uteslutande av kaffe;
 • laga maträtt för ett par;
 • anslutning till dricksregimen
 • begränsning i kosten av animaliska proteiner, vilket skapar en extra börda på njurarna och berikar bordet med mjölk och spannmål.

Komplikationer av njurcysten

Njurcysten är farlig för eventuell utveckling av komplikationer i avsaknad av snabb medicinsk vård. De vanligaste komplikationerna av njurcystan är:

 • utveckling av kroniskt njursvikt
 • hydronephrosis (njureödem);
 • purulent pyelonefrit;
 • ackumulering av pus i cystehålan;
 • cystbrott och utveckling av peritonit;
 • järnbristanemi;
 • ökning av blodtrycket.

Metoder för förebyggande av njurcyster

För att minska risken för cystbildning i njurarna bör du noga överväga din hälsa från en ung ålder. Undvik utvecklingen av denna patologi kan, om du följer enkla rekommendationer:

 • snabb tillgång till läkare med obehag och smärta i nedre delen av ryggen;
 • undvikande av skador och skador på nedre delen av ryggen
 • snabb och specialiserad behandling av pyelonefrit;
 • sanering av foci av kronisk infektion i kroppen, av vilken en patologisk flora kan överföras med blodomloppet;
 • planerar graviditet före kvinnans start av uppfattningen.

Prognosen för sjukdomsförloppet är generellt gynnsam i det fall då patienten inte ignorerar symptomen och omedelbart söker medicinsk hjälp.

Njurar njure - Behandling av cyster hemma - Folkmekanismer

Njurknoppar - Det här är en godartad form, en hålighet fylld med vätska. Dess vägg består av bindväv. Dessa cyster kan växa upp till 10 cm i diameter eller mer. De finns ganska ofta, när man undersöker med ultraljud, kan hälften av befolkningen över 50 år upptäcka cystisk njursår. Och hos män är de vanligare än hos kvinnor i 1,5-2 gånger

Njurar njure - Orsaker
Njurcysten i ung ålder är vanligtvis en medfödd sjukdom, orsaken är en genetisk predisposition, en medfödd anomali av njurstrukturen. Vid en mer mogen ålder utvecklas de förvärvade cysterna. De kan bildas som ett resultat av långvarig inflammation och har förmåga att gradvis öka. Cystor utvecklas från njurtubulerna och förlorar sin koppling till de återstående tubulerna och njurstrukturerna efter en ökning på upp till flera millimeter. Orsaken till utvecklingen av njurcystret är den ökade tillväxten av epitelceller som foder njurtubulerna från insidan. En drivkraft för utvecklingen av cystor kan vara ett njurtrauma, svår hypotermi, kroniska sjukdomar i det genitourära systemet

symptom
Cystor kan vara asymptomatiska under lång tid. Ofta upptäckt av misstag under ultraljud. Symtom uppträder när cysten börjar öka, klämma i närliggande organ. Då uppstår följande symtom:
- en ökning i njuren
- smärta i nedre delen, intensifierar efter fysisk ansträngning
- Renal hypertension (ökning av "lägre" tryck);
- Överträdelse av urinflödet från njurarna.
blod i urinen
- Överträdelse av blodcirkulationen i njurarna.

Komplikationer av njurcysten - Behandling
Cystenen är farlig för följande komplikationer: suppuration, blödning, ruptur. Med dessa komplikationer krävs en brådskande operation. Om bildandet är mindre än 5 cm i diameter, orsakar inte störningar i njurens cirkulation och urinflödet, det observeras helt enkelt. Den planerade borttagningsoperationen föreslås i följande fall:
- patientens unga eller medelålders ålder
- Cyst av stor storlek, vilket leder till komprimering av omgivande vävnader
Smärta orsakad av cyst;
- arteriell hypertoni
Blödning från njurarna;
- en cyste som bryter ut urinflödet
- infektion
- hotet av ett brott
- cancer i cysten
För att öppna kirurgisk behandling används cystor endast för utseendet på komplikationer som suppuration eller ruptur, malign degenerering. Öppen kirurgi utförs också i fall där, förutom cystos, det finns samtidiga urologiska sjukdomar, såsom urolithiasis.
I andra fall används endoskopisk eller laparoskopisk borttagning. För att utföra detta ingrepp används perkutan åtkomst. Även om denna operation lätt tolereras finns risk för njurtrauma och återfall. Därför, om det finns tid och möjlighet, kan du försöka bota cysten genom folkmekanismer. Hon är mycket behandlingsbar, det finns många folk recept för hennes behandling. Men i vissa fall kan man bli av med sjukdomen i flera månader.

Njurknoppar - Folkmekanismer och metoder - Hur man behandlar cyster i njuren med örter

Folkmekanismer för njurcystor kan kraftigt minska cystens storlek och hjälpa till att undvika operation. Mycket ofta, efter en lång behandling med folkmedicin, försvinner njurcysten helt. De bästa sätten för dessa ändamål är burkens saft och den gyllene mustaschen

Behandling av en njurcyst med en burdock
Från de unga bladen på burken måste du pressa saften. Förvaras i kylskåp. Drick, saknar en enda dag: 1-2 msk. l. (20-40 ml) 3 gånger om dagen före måltid. Kurs 1 månad. Juice burdock lagras inte mer än 3 dagar och kläm sedan en halv kopp.
Vid behandling av burkjuice, efter en stund, bör färgen och lukten av urin förändras. Efter 1 månad, kontrollera efter ultraljud. I 70% av fallen löser cystor på njurarna, och om inte, ta sedan en paus 2 veckor och upprepa kursen om en månad.
Du kan använda samma sätt välling av kardborre. Mala unga blad av burdock i köttkvarn, förvara i kylskåp i högst 3 dagar. Behandlingsförloppet med detta folkläkemedel är 4 veckor.

Kycklingnavler och gyllene mustascher.
1 msk. torkade och pulveriserade filmer från kycklingmagor blandade med 1 msk. även pulveriserade grässporer och hästslag, tagna i lika stora mängder. Ta 1 tsk. utan toppen av blandningen på morgonen på en tom mage i en månad. Ta sedan en paus i 2-3 veckor och upprepa behandlingen. Samtidigt med navlarna dricker tinktur från en gyllene mustasch. Förbered tinkturen (50 leder per 0,5 liter vodka). Insistera 2 veckor. Drick 20 droppar på morgonen och kvällen i en halvtimme före måltiderna. Månad att dricka - 2 veckors paus. Upprepa sedan. Efter sex månader av sådan behandling börjar cysten minska. Efter en kort paus, upprepa behandlingen av cysten med dessa två medel. På ett år kommer cysten att lösa.

Behandling av cysttinkturen av en gyllene mustasch
Skär 50 leder av en gyllene mustasch, häll 0,5 liter vodka, insistera 10 dagar, stam. Drick på morgonen på tom mage och på kvällen i 40 minuter. Före middagen På den första dagen - 10 droppar tinktur för 30 ml vatten. I den andra - 11 droppar. I 25 dagar lägger man dagligen droppe till droppe, når 35. Därefter drickas i omvänd ordning till den ursprungliga dosen på 10 droppar. Gör en tio dagars paus och fortsätt sedan behandlingen. Och börjar med det tredje året, dricker redan tre gånger om dagen i 40 minuter. Före måltider (enligt samma schema). Efter fem kurser, gör en ultraljud - njurcystret ska försvinna.

Behandling av njurar tinktur av ceps
Ta 1 liter. burk, fyll den med krossade färska vita svampar (det är bättre att ta hattar), häll vodka, insistera 14 dagar på ett mörkt ställe, spänna och vrida ut råmaterial. Ta 1 tsk. tinktur, spädning i 50 ml vatten, 2 gånger om dagen i en halvtimme före måltid. Denna tinktur botar speciellt cystor, myomas

Aspen bark
Pulver av asp av bark ta in 1 tesked 3 gånger om dagen före måltider, tvätta med vatten. Kursen är 2 veckor. Bryt sedan 1 vecka och upprepa behandlingen.

Folkbehandling av njurcyster med örter
Ta 50 g av rölleka, Wild Rose, salvia, johannesört, 30 g tallknoppar, 200 g hackade och macereras på ett rivjärn svamp, 200 g aloe juice, 200 g konjak eller alkohol och 500 g honung. Gräs och chaga häll 3 liter vatten, koka upp, värm på en lugn eld i 2 timmar, vilket inte tillåter kokning. Att insistera en dag på en varm plats, dränera, tillsätt honung, aloe juice, konjak. Ta 1 msk. l. i en halvtimme före måltiden tre gånger om dagen. Behandlingsperioden är från 3 veckor till 3 månader.

Te med mjölk vid behandling av cystor i njurarna
En enkel folkmedicin för njurcyster är grönt te med mjölk i ett 1: 1-förhållande. Drick 2 gånger om dagen med honung

Hur man behandlar njurcystor med fly agaric
En bra effekt ges av tinktur av svamp i en mängd olika cyster, till exempel i njurarna, i bröstkörteln, i äggstockarna.
För den här folkmedicinen tas färska konformade unga flygande agariker med vita fläckar på motorhuven, de rengörs och placeras löst i en burk till toppen. Häll vodka så att den helt täckte fluga agarikerna. Insistera i mörkret på en mörk plats i 2-3 veckor. Det blir en brunröd vätska med en skarp lukt. Filtrera genom gasbind, förvara i mörkret.
Applicera tinktur inuti systemet "glid": från 1 till 10-15 i receptionen och sedan ner, tre gånger om dagen. Det vill säga den 1: a dagen - 1 droppe 3 gånger om dagen; Den andra dagen - 2 droppar 3 gånger om dagen och så vidare.

Kista kidney - recensioner om behandling av njurcystor folkmedicin - recept Nyhetsbrev Herald HBV

Njurcysten behandlas med elecampan.
På en tre-liters burk vatten 30 g jordrot elecampan, 2 msk. l. socker och 1 msk. l. jäst. Sätt i 2 dagar på en varm plats. Drick en halv kopp 3 gånger om dagen. Drick hela burken, ta en paus i 20 dagar, upprepa sedan allt. Det här folkemedlet hjälper till med cyster på njurarna. (HLS 2001, nr 5, sidan 20, HLS 2005, nr 1, sid 30)

Feedback om behandling av cystor är nio.
En man hittade en cyste på vänster njure och prostata adenom. Han förberedde ett folkmedicin på ovanstående recept och drack två 3-litersburkar i samma dosering. Samtidigt, 15 minuter före en måltid, ätes en 2-3 cm alo-löv dagligen. Ett år senare gjorde han ultraljud, enligt resultaten av vilka inga adenom eller cyster på njurarna hittades. (HLS 2013, nr 11, sid 36)

Feedback om behandling av cystor i hemförhållandena i elfte och malurt tinktur.
Kvinnan hade många njurcyster som hon upptäckte år 2000, hennes man hade också två cyster 2004. Började leta efter folkrättsmedel. Mannen började behandlas med kvas från elecampan enligt receptet ovan. Han hjälpte detta verktyg, men spenderade inte 2 kurser, men mer, tills en fullständig botemedel. Efter 2 år visade ultraljud att cystorna minskade och försvann helt. Samtidigt drack makan infusion av ätbara blommor av kastanj. Blommor ska samlas in i gult, men inte brunt. Du kan använda färskt, du kan torka för framtida bruk. 1 msk. l. blommor häll 1 kopp kokande vatten och insistera 1 timme - drick alla sips under dagen.
Samma kvinna som används vid behandling av cyster på njurarna, en annan folkmetod: 0,5 glas torr malurt, 1 msk. l. björkpinnar, 1 msk. krossad aloe leaf, 1 pudding av krossad rödpeppar 2 cm i diameter.
Denna samling bör hällas i 0,5 liter vodka, insistera i en sluten kruka i 10 dagar, genom en dubbelgas. Ta detta läkemedel utspätt 1 msk. l. tinktur i 3 msk. l. kokt vatten. Drick exakt 20 minuter före måltider 3 gånger om dagen, saknar inte en enda mottagning. Behandlingsförloppet ska vara 1,5 liter av sådan tinktur (HLS 2012, nr 8, s. 10)

Njurar njure - Folkmekanismer - SDA-fraktion och truncheon
Läsaren berättar hur cysten på njuren minskade med 2 cm efter sådan behandling:
10 dagar - tagning av "Cyston" tabletter, ordinerad av en läkare. De rengör njurarna av sand och stenar.
10 dagar - mottagning av gräsinfusion sporish - 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltider 3/4 kopp
15 dagar - mottagning av fraktionen av ASD-2 (även om det är lämpligt att dricka 25 dagar) 2 gånger om dagen på en tom mage 15 minuter innan du äter 5 droppar per 50 g vatten.
Således tog det henne 35 dagar att få behandling. Behandling med dessa cystor folk rättsmedel har varit i mitten av september och gick till ultraljuds i november, som också avslöjade en minskning i cysta 2 cm. (2001, №5, s. 20)

Kock från en njurcyst
Behandling med burdock är den mest effektiva folkmedicinen mot någon form av cyster, tumörer, polyper. Detta bekräftas av många recensioner av läsarna av tidningen "Herald of HSE".
Från de unga bladen på burken måste du pressa saften. Förvaras i kylskåp, högst 2 dagar. Drick 1 msk. l. 3 gånger om dagen före måltiden. De första 2-4 dagarna kan du ta en reducerad dos - 1 tsk. 3 gånger om dagen. Kurs - hela sommaren. (2004, nr 19, sid 24)

Under de första dagarna efter det att mottagningen av burkensjuice har börjat, kommer utsläpp med en dålig lukt att öka, färgen och lukten av urinen kommer att förändras, och slem kommer att rensas. En månad efter kursens slut måste du göra en ultraljud. I de flesta fall löser cystor med burdock. Men om de fortfarande är där, upprepa sedan kursen. Kocksaft kan frysas för vintern. Denna folkmedicin hjälper också från äggstockscystor, olika tumörer, från tuberkulos av mjukvävnad.
(HLS 2005, nr 15, sidan 11, HLS 1999, 2009, nr 8, sidan 23)

Feedback om behandling av njursystsaft med burk.
Kvinnan hade en cyste av den vänstra njuren borttagen, efter 5 månader växte hon igen. En vän rådde behandlingen av en njurecyst med en burdock, eller snarare en burdocksjuice. Patienten har druckit juice av burdock i mer än två månader, cysten har suspenderat sin tillväxt. På vintern i stället för saft drack jag svampens svamp. På våren växlade jag igen till burkens saft. Cystenen har minskat avsevärt. Det finns ett hopp om att det helt kommer att försvinna. (HLS 2002, nr 21, sid 9)

Juice av burdock för att behandla cyster hemma bereddes enligt följande teknik. På våren, så snart kullocken når en medelstor, kan den rivas ihop med stjälken. Hon gjorde oftast på kvällen. Hon tvättade bladen hemma, hängde dem på repet i loggen med hjälp av tygspetsar. När löven är torra (se till att inte förnya!), Fälld en till en i en plastpåse och bandage ett elastiskt band, sätt det i kylskåpets nedre låda. På morgonen, skär med en kniv, låt bladen gå igenom köttkvarn och pressa. Juiceen lagras i kylskåpet i högst två dagar. Drick en matsked tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna hela sommaren, medan du kan hitta blad av burdock.
På vintern använde jag en infusion av fly agaric. För att göra det torkades 3-4 svampar med röda lock och vita prickar, hakade och hällde 0,5 liter vodka. Insisterade på en mörk plats i tre dagar. Har filtrerats. Jag höll det i en mörk flaska vid rumstemperatur. Jag tog 1 tesked 3 gånger om dagen före måltiden i 2-3 veckor. Sedan, för förebyggande, upprepade jag 2-3 dagar i månaden.
(HLS 2003, nr 1, s. 22)

Feedback om behandling av njurcystsaft av burka №2.
En kvinna på ultraljud visade en cyste på en hög njure som mäter 9 mm. På råd av en läkare och en lokal läkare hade hon tagit burkjuice för 1-2 msk hela sommaren. l. 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltiderna. Ett år senare under nästa undersökning läste doktorn på kortet "Njurens patologi hittas inte" - njurcystan har lösts (HLS 2005, nr 9, sidan 33)

Referensnummer 3.
Mannen på båda njurarna hade cyster. Två somrar, han tog en juice av burdock för 1 msk. l. 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltiderna. Varje sommar drack han 1,5 liter juice. Nyligen gick han till en ultraljud - inga cyster. Och han förberedde en stor mängd juice på en gång, saften var sur, och han tog sur juice - detta påverkar inte effektiviteten av behandlingen
(2009, nr 4, sid. 33, 2009 nr 14, sid 30)

Referensnummer 4.
Läsaren av tidningen "Herald of HSE" -grannan klagade över att han hade en cyste på njuren, han var väldigt rädd för operationen, för kort därefter hade han en operation för att ta bort stenar från blåsan. Läsaren lovade att hitta honom folkmekanismer från njurcysten och började revidera HLS-ansökningarna. Har slutat på behandling med saft av en burdock. En granne började göra och dricka juice på en matsked 3 gånger om dagen i 20 minuter innan man ätit. På 3 månader på ultraljud upptäcktes att för att bota en cysta på en njure var det möjligt helt. (HLS 2009, nr 21, sid 10)

Svar nr 5 om behandling av cystor folkmedicin med användning av saftburk.
Kvinnan hade en vänster njurecyst. Läkaren ordinerades för att bli observerad av kirurgen för att se om hon skulle växa. Kvinnan berättade för doktorn att hon skulle försöka behandla sig själv hemma, som doktorn märkte att cysten bara kunde avlägsnas genom att utföra en operation. Hon började leta efter folkrättsmedel i tidningen Vestnik ZDZH. Jag bestämde mig för att använda saft av burdock, även om det redan var höst och bladen blev gula. Hon grep dessa gula höstlöv, rullade i köttkvarn och pressade ut saften. Det visade sig 700 ml. Jag tog samma mängd honung och cahors. Alla tre av dessa komponenter blandades väl och sattes i kylskåp i 10 dagar. Under den första veckan drack jag 1 tsk. på en tom mage en gång om dagen, sedan 1 dess. sked. Vid våren hade hon druckit allting. Och sedan var det redan unga blad av burdock, sedan våren kom. Återigen snudde jag och skruvade ytterligare 0,5 liter juice på köttkvarnen. Han blandade ingenting med någonting, men drack i ren form för 1 eftermiddagssked en gång om dagen på en tom mage. När jag drack hela mängden juice så gick jag till ultraljudet. Cystor hittades inte. (HLS 2013, nr 4, sidan 44, HLS 2014, nr 23, sidan 31)

Kock med en njurecyst - en genomgång av behandlingen № 6.
Kvinnan på ultraljud visade en cyste av vänster njure, och redan av en anständig storlek. Sedan dess har hon tagit burkens burka varje sommar. Drycker 1 msk. l. 2 gånger om dagen i 30 minuter före en måltid, lägger ibland lite vatten och honung, för att burkens saft är bittert. Behandlingsförloppet för henne är 1 månad om året, även om det är möjligt och oftare. Cystenen har inte lösts, men har inte ökat, men många år har gått, inga obehagliga symptom levereras inte.
Om saften ska lagras för framtida bruk kan du lägga till alkohol eller vodka, men det är bättre att dricka nytt, till september. (HLS 2012, nr 5, sid. 34-35)

Svar nummer 7 - cysten har löst sig från burkens saft!
Vid ultraljud hittades en njurecyst i en kvinna, 1,6 cm stor, och sa att det var nödvändigt att se doktorn nu, om det behövs, för att ha operation. Hon köpte just nästa utgåva av "Herald of HLS", och där en artikel om behandling av njurcyster med en burdock. Hon bestämde sig också för att använda den här folkmedicinen. Även om det redan var i slutet av augusti, fann hon unga blad av burdock vid dacha och pressade ut saften. Det var ganska enkelt. Kursen behöver 0,5 liter juice, men hon gjorde mer, genomförde 2 fulla kurser i en månad med en paus och drack sedan bara burkens saft. Ett år gick, undersöktes igen, inga cyster hittades! (HLS 2007, nr 23, s. 19)

Infusion av burkblad med cyst.
Hjälper med njurscystos och infusion av burkblad (inte bara juice) - brygg och drick en månad istället för te.
Kvinnan utnyttjade denna åtgärd och bryggde helt enkelt sina löv. Periodiskt gjorde eller gjordes USA - en njurs cyste har lösts!
(Healthy Holidays 2003, nr 4, sidan 21, 2004, nr 21, s. 17)

Kalanchoe lämnar för behandling av cyster hemma
En man prickade ett ben från gommen, på denna plats bildades en tumör av en ärtstorlek. Omedelbart vände jag mig till tandläkaren. Läkaren diagnostiserade "cysten" och gav en riktning för operationen. Efter operationen läste mannen mannen Calanchoe i tidningen om husverket. Han har två typer, en med avrundade löv och den andra med avlånga löv.
På morgonen på en tom mage rev han av ett blad av Kalanchoe med avlånga löv och tuggade. Den bildade vätskan svälja inte, men "sköljde" hela munhålan i 5-10 minuter. Således accelererad sårläkning efter operation.
På sommaren kände jag kondens på gommen igen. Återigen började han bota och tugga bladen från de två Kalanchoe buskarna i sin tur. Efter en tid löstes cysten, gommen renhet.
Efter många år inom midjan började mannen bli störd av svår smärta. Jag gjorde ultraljud, det visade sig en cyste på min vänstra njure och stenar i min högra njure. Kalanchoe och den här gången hjälpte - vänster sida har upphört att skada.
(2003, nr 3, sid 25)

Traditionell behandling med thuja skott
En 72-årig man vände sig till tidningen Vestnik ZDZH med en fråga om vad han skulle göra - han hade cyster i hans njurar. De stör inte, men när tillväxten växer kan överkropparna överlappa varandra. Operationen i hans
år - en riskabel verksamhet.
Frågan om läsaren besvaras av Dr. A. G. Mantukhov, en läkare av högsta kategori, kandidat för medicinsk vetenskap.

Cyst är en flaska fylld med vätska. Anledningen till utseendet på en njurcyst i vuxen ålder är oftast förknippad med en överträdelse av metaboliska processer i en viss zon. Tyvärr kan det bara vara kirurgiskt att behandla cyster i njurarna. Men om de inte stör patienten, även om de är stora, inte störa organens arbete, bör de inte röras.
Som en profylaktisk folkmedicin med en njurecyst är det användbart att använda spriten av thuja knoppar - detta betyder att tillväxten av cystor minskar
20 g skott per 1 liter kokande vatten. Koka i en termos, insistera, dränera. Ta 0,5 kopp 3 gånger dagligen före måltiden. Behandlingsförloppet är en månad. (HLS 2003, nr 22, s 14)

Hur man behandlar njurcyster med pinjenötter
Med hjälp av den här folkmedicinen blev kvinnan av ovarian cysten och hennes vän - från en cyste på njurarna.
Häll i en liter emaljgryta en halv kopp tallerknutskal, häll 0,5 liter kokande vatten. Sätt på en liten eld och svär ungefär en timme med locket stängt. Om vattnet kokar, kan du fylla på. Infusionen blir brun med en mycket trevlig lukt.
Ta 1/3 kopp före måltider 3 gånger om dagen. Kurs 1 månad. 8 dagar paus och 1 mer dryck. När njurcysten börjar lösa kan det finnas smärta på platsen där det var. Då måste du dricka en infusion av kamomill, Johannesört eller gurka 10 dagar. Att visa doktorn, för att göra ultraljud. (2003, nr 15 sidan 27)

Folkmedel för cystor i njurarna
Från samtal med Svetlana Chojinimaeva.
Cysten är sällan medfödd. Mycket vanligare är cysten förvärvad. Och det uppstår hos dem som misshandlade förkylningen: hällde kallt vatten, torkade sig med snö, hoppade efter bastun i poolen eller efter att badet gick på golvet barfota...
Renalmeridianen börjar med en punkt som ligger ungefär i mitten av sulan, det blir kallt slag när vi tanklöst kylar sålen. Att temperera brukar skidåda medelålders människor med bra immunitet, men de är de som lider av pyelonefrit hos sina fötter, ofta utan att ens uppleva den allvarliga sjukdomen. En obehandlad inflammation är lokaliserad i form av en kapsel, ibland fibrös, det vill säga innehållande en vätska inuti.
Cysten i sig är inte farlig, om inte provocera sin sekundära inflammation: att inte tillåta förkylning av genitourära sjukdomar. Och här är sekundär inflammation farlig: det är inte känt var
kommer att gå infektion. Dessutom är cysten i njuren farlig eftersom den kan pressa närliggande kärl - så högt blodtryck provoceras.
Njurcystosen kräver att fötterna alltid är varma. Särskilt otillåtet valross. Att bada i ishålet, enligt den fasta troen på tibetanska läkare, är en absurditet som bara kan leda till allvarliga kroniska sjukdomar.
Undvik sekundär inflammation i njurcysten hjälper folkmedicinska lösningar:
1. En matsked av fänkålfrön eller morötter bryggs i en termos för 1 natt med ett glas kokande vatten. Drick 1 msk. l. 5-6 gånger om dagen i en vecka
2. 2-3 st. l. Havren kokas i ett glas vatten i 20 minuter, fylls på när de kokar av. De dricker ett halvglas 2-3 gånger om dagen i ungefär en månad.
3. 1 msk. l. Tranbärblad eller Björnbärskoka i 1 msk. vatten 1 minut, insistera 30 minuter, drick ett halvt glas om dagen i två veckor. (HLS 2004, nr.9 sid 6-7 - rubrik "Vindar från öst")

Behandling med vitlök
Polycystic är en genetiskt bestämd sjukdom, vår uppgift är att sakta ner utvecklingen. Även om det i praktiken finns fall där njurcystret kan lösa sig. Vad ska jag göra för detta?
Till hjälp kommer infusionen av vitlök, som bereds enligt följande: 1 kg vitlök ren
och passera genom köttkvarn. Häll 1 liter kokt kyldt vatten, insistera i mörka stängda diskar i 1 månad, från tid till annan att skaka. Den erhållna kompositionen måste filtreras. Förvara på en sval, mörk plats.
Ta 2 msk. skedar, tvättar 0,5 glas varm mjölk 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Behandlingsförloppet - hela infusionsdelen (10-15 dagar), behandla njurcystret med denna folkmekanism var tredje månad och gör sedan ultraljud. I allmänhet infusion av vitlök - en verkligt fantastisk sak. Det stärker hjärtventilerna, föryngrar och är oumbärligt vid behandling av polycystos.
Det rekommenderas också att brygga lövblad och dricka i en månad eller mer beroende på ultraljudsavläsningarna.
(HLS 2004, nr 21 s. 17)

Folkrättsmedel för njurcyster - sprit av potatis, nötskal, burdock
Kvinnan försökte bota njurcysten genom olika folkmekanismer. Som en följd av sådan behandling försvann inte cysten, men den minskade väldigt mycket i storlek:
1. Grönspiror från potatis (växa knölar i ljuset) i en mörk halvliterflaska för 2/3 av volymen, häll över till toppen med vodka. Infusera 3 veckor på en mörk plats. Ta varje dag i tom mage, från 1 droppe till 50 g vatten, öka med 1 droppe. Efter en månad, gå till 30 droppar och ta i omvänd ordning. Kursen tar 2 månader. Sedan vila i en vecka och starta en ny kurs - från 1 till 40 och tillbaka - 80-dagars kurs. Därefter bryter du igen en vecka och hastigheten från 1 till 50 och tillbaka - 100 dagar. Cysten i njurarna minskade med 1 cm.
2. Får avkok från skalskruvarna (se ovan) i två månader. Cyst minskade med 0,5 cm
3. Få avkodning av burdockrot.
(HLS 2005, nr 20 sid 10)

Hur man behandlar en cyste på njuren med flugaagar
Ultraljud visade att den manliga cysten i vänster njure är 27 mm. När det kontrollerades på ett halvår växte det till 32 mm. Han fick höra att många människor hjälper till att bota cysten av fly agaric. Jag bestämde mig för att försöka på mig själv den här folkmedicinen. För tinktur är endast röd svamp lämplig. Det är nödvändigt att hugga 2/3 av en två-liters burkar flugsvamp och fyll till brädden av god vodka, insisterar på en mörk plats en månad, ibland skaka burken. Sedan spänna, häll i flaskor. Tinkturen har färgen på teblad.
Mannen tog 30 droppar på morgonen på tom mage, det här handlar om 1 tsk. Så på vintern drack han 0,5 liter. tinkturer. Och cysten har löst! Följande vinter genomförde han en annan liknande kurs för förebyggande. (2006, nr 13, sid. 28, 2007, nr 23, s. 19)

På vintern kan du använda torkade svampar 3-4 svampar per 500 gram vodka. Infektera 3 dagar. Ta 1 tsk. 3 gånger om dagen före måltid i tre veckor. (HLS 2003, nr 1, s. 22)

Behandling av njurcyster hemma med rosa höfter
2 msk. l. rötter av dogrose krossad i en kaffekvarn, häll 600 g kokande vatten, simma på låg värme i 1 timme. Insistera 3 timmar, insvept. Ta 200 g 3 gånger om dagen istället för te. Behandlingsförloppet är 1 månad. Den här folkmedicinen skär ner alla njurstenar, utvisar sand. (2009, nr 3, sidan 27)

Rötter av dogrose och te från burdock
Kvinnan visade cystor i både njurar, stenar och pyelonefrit. Det bör finnas en operation i december, men den skjutits upp till juni. Hon läste i HLS att hundens rötter steg och burk försöker bli av med cysten. Under vintern drabbade hon te från hundens ros, rötterna skördades på hösten. På våren visade sig en burdock, och hon bytte till en burdock behandling - hon drack infusion från burdock löv utan norm, istället för te och compote. I juni gick jag till operationen - det fanns inga stenar, minskade cystor. (HOLL 2010 nr 9, s. 15)

Traditionell behandling med vass
Cystor i njurar och lever kan behandlas med vass. Denna folkmedicin har testats många gånger, många har hjälpt.
För behandling tas plaster av vass, växer längs stranden av floder, dammar. Bulrush är av flera typer, och vippor är endast de som växer buskiga, handflata, inte bara i längd, utan även i bredd, som med separerade fingrar lämpliga.
2 sådana paneler häll 2 liter kokande vatten, wrap, insistera, ta 3 gånger om dagen i en halvtimme innan du äter ett glas. Infusionen förvaras i kylskåpet, behandlingsförloppet är 1 månad, om cysten inte har försvunnit, bör behandlingstiden upprepas. Det rekommenderas inte att ta gröna paneler, det är nödvändigt att de blir gula och raspushilis. (HOLL 2010 № 16, sidan 33)

Behandling av njurar med solrosrot
Kvinnan visade en cyste i vänster njure, i höger - en sten. Hon bestämde sig för att behandla njurarna med folkmekanismer - roten till en solros. Utförde flera behandlingskurser - sålunda är njurarna rena.
Här är detta recept. 1 kopp krossade solrosrötter häll 3 liter vatten, laga 5 minuter från kokpunkten. Stamma, kasta inte bort rötterna. Dessa 3 liter avkok för att dricka i tre dagar till 1 liter per dag, gradvis, oavsett måltider. Rötter och buljong butik i kylskåp. Därefter koka samma rötter i 3 liter vatten i 10 minuter, drick i tre dagar, sedan samma rötter att laga mat i 20 minuter, drick bara i tre dagar. Således är 1 glas solrosrot tillräcklig för 9 liter buljong och 9 dagar av behandling. På 9 dagar är det nödvändigt att ta en ny del av rötterna. Under behandlingen av njur solros rot kan öka trycket, men det bör inte vara rädd, helt enkelt minska dosen tills kroppen inte vänjer då styrs av hälsotillståndet återigen föra daglig avgift på upp till 1 liter. Men ökningen av trycket händer sällan och inte med alla. (HLS 2012, nr 2, sid 30)

Hur man behandlar en cysta på en njure hemma med en gyllene mustasch
För behandling av cystor på en njure kvinna tar 20 "sustavchikov" gyllene morrhår och tillsammans med tre gnuggar stora blad i ett glas, häll 200 ml vodka och insisterar 10 dagar. Därefter filter tar en tom mage 5 gånger om dagen för 1 tsk, utspädd i 50 ml vatten. Fortfarande hjälper detta recept från polyper i tarmarna. Inträdesförloppet är sex månader utan paus. Behandling av cystor och polyper bör börja på en avtagande måne (HLS 2012, nr 6, sidan 43, HLS 2012, nr 24, sidan 37)

Njurar njure - vad ska man göra
Vid en dator tomografi på kvinnan har upptäckt en cyste på en hög njure. Hon vände sig till tidningen "Herald of HLS", hur man behåller sin njure, eftersom den vänstra blev borttagen för ett år sedan.
Reagerar på urologen till Moskvas medicinska centrum "Clinic of Practical Medicine" IM Kravtsov
Om cystets storlek är mindre än 4 cm och blodprovet är normalt finns det ingen anledning att oroa sig för, eftersom cysten inte påverkar njurfunktionen, bryter inte ut urinflödet. Det är bara nödvändigt en gång per år att genomgå en undersökning för att övervaka tillståndet för cysten och njurefunktionen i enlighet med nivån av kreatin.
Stoppa tillväxten av cystor hemma kan vara en saft av burdock. Ta 1-2 msk. l. juice 3 gånger om dagen före måltiden. (HLS 2015, nr 8, sidan 15)

Njurknoppar - folkmekanismer: roten av ara
Ultraljudet avslöjade cyster på njurarna hos en kvinna, de växte snabbt, doktorn erbjöd operation, men kvinnan bestämde sig för att behandla cystor folkmedicin. Jag köpte på apoteket Calamus rot, mala i en kaffekvarn och började äta ca 1 h. Spoon med en varm glas vatten först 3 gånger om dagen före måltid, och sedan två gånger om dagen. Det behandlades så 2 veckor. När igen kom till receptionen slutade resultatet av undersökningen glad - cystor växte.
(HLS 2015, nr 16, s. 28.30)

Behandling av cystor med celandine
Juice Celandine undertrycker cystens tillväxt, och bidrar till och med ofta till att cysten på njuren löser upp. Kelandens saft pressas ut ur hela växten, tillsammans med rötterna, genom att rulla den i köttkvarnen och vrida den.
Mannen tar juice för 0,5 tsk 2 gånger om dagen, med te, i 2-3 veckor. Sedan tar han en paus i 2 veckor och upprepar behandlingen. Juice Celandine är giftigt, så du kan inte överstiga dosen. För behandling kan du använda infusion av torra rötter och löv. Han stjäl upp 2 msk. l. råmaterial med ett glas kokande vatten, insisterar 1 timme och dricker 1 msk. l. 3 gånger om dagen.
Björksvampen i chaga hjälper också, den säljs i ett apotek som heter "Befungin". En man dricker det för 0,5 tsk. två gånger om dagen, tvättar med te. Sådan behandling av njurcysterna i hemmet ger resultat - cystens tillväxt stoppas.
(HLS 2015, nr 18, sid 36, 39)

Feedback om behandling av njurcyster celandine.
Kvinnan på båda njurarna visade cystor. Bekantskapen föreslog henne receptet för ett folkläkemedel. Vi måste passera gräset av celandine på köttkvarnen, pressa saften genom gasbindet. Blanda 100 ml juice med 100 g bukvete honung och 200 ml ren alkohol. Infusera på en mörk plats i 10 dagar.
Kvinnan tog denna blandning för 1 dess. sked dagligen före frukost för en månad. Då gjorde hon ultraljud - cysterna på vänster njure upplöses, förblev bara till höger. På våren ska jag upprepa kursen. (HLS 2013, nr 2, sid 32)