Huvud
Analyser

Topphemligheter om hur man korrekt utför Kegel övningar för män

Tänk i detalj hur du utför Kegel-träning för män korrekt.

Förutom vem har tänkt upp, är en liten historia

Detta utbildningssystem uppfanns av den amerikanska doktorn Arnold Kegel. Initialt var det ett mål att få bäckensmusklerna och de intima zonen till en tonus hos de som födde kvinnor och gravida kvinnor.

Efter alla dräktighetsprocedurer och sedan barnets födelse i honan blev bäckensgolvets muskler blöta. Det fanns problem med urinering, förlorade tidigare nöjen under sammansättningen.

På grund av den komplexa professor i motion dam återvände till sin forna elasticitet och tonen musklerna i din kärlek, och även gör dem mer motståndskraftig än de var innan barnet är fött.

Efter professorns död insåg man att med tanke på likheten hos den sexuella strukturen i könsområdet skulle doktorns träningssystem också vara mycket effektivt för män.

Alla plusser från konstant träning

Vad är användningen av Kegel övningar för män och resultaten efter daglig träning:

 1. ökar uthållighet i sängen och visas kontroll över en förtidig finish;
 2. förbättrar blodflödet i det ihåliga orgelet, vilket ökar dess stridsberedskap och styvhet;
 3. pumpas genom tekniken av "muskel av kärlek" kan du få mer nöje och förnimmelser i sängen;
 4. risken för prostata sjukdom, prostata adenom försvinner;
 5. förhindra risken för prostatit;
 6. eliminerar risken för sjukdomar i samband med inkontinens eller urinering;
 7. förbättra cirkulation blod i det lilla bäckenet
 8. ökad libido och kvalité av sexuellt liv;
 9. Höjningsvinkeln hos den manliga värdigheten i förhållande till kroppen återställs, det blir mer akut som i unga år;
 10. risken för utveckling av hemorrojder försvinner.

Vad är den här kroppen

Detta är huvudmuskeln i bäckenbotten och kallas för pubic-coccygeal. Det börjar i pubicområdet och slutar på coccyxens plats, därav namnet.

Andra termer och dess synonymer

 • LK-muskel;
 • membran i bäckenbotten;
 • kärlekens muskel
 • den pubic-coccygeal muskel;
 • pubic-coccygeal muscle;
 • Kegelmuskel;
 • PC-muskel.

För vilka funktioner i bäckenet är ansvarig

 1. korrekt funktion av det urogenitala området
 2. blodcirkulation i könsorganet, inflytande och utflöde;
 3. kontroll över tömningen av tarmarna.

Med tillräcklig träning uppnår bonden medveten spänning, avkoppling och imitation av tryckande rörelser i denna muskel.

Och dessa åtgärder görs när det är nödvändigt för människan, och inte godtyckligt.

Vad händer om du inte följer sin ton

flabbiness

Om du ofta sitta, inte leder en aktiv livsstil, lite drag, stöder inte tonen musklerna i bäckenbotten och träna PC muskeln, de blir slapp, och blodcirkulationen i detta område blir många gånger värre.

Dåligt blodflöde till kroppen

Då människans värdighet illa fylld med blod, det är svårt att uppnå sin kampberedskap. Och om det visar sig att uppnås kan utflödet från könsorganet, även med koalition, inträffa vid något oväntat ögonblick.

Och då börjar det allvarligt begränsa personen, för han vet inte varför erektionen försvinner.

Problem med ändtarmen

Dessutom, på grund av svaghet och slaphet i lumbosakralmuskulaturen minskar retentionstid rektal kraft.

Dålig uthållighet i sängen

En annan populär minus är oförmågan att begränsa den för tidiga finishen i sängen med en älskad och frustrerad kärleksspel. Tidigare talade vi också om sätt att hantera en snabb finish här.

För att börja studera instruktionerna om hur man gör Kegel övningar för män korrekt måste du alltid alltid hitta platsen för vår muskel.

Hur man bestämmer platsen för denna muskel

1 metod att hitta

 • När du går på toaletten lite, koncentrera dig på att se till att stoppa urinflödet. För detta spänner du alltid på samma muskel som ligger inom bäckenområdet.
 • Kom ihåg platsen för detta område, vilken typ av muskel du anstränger för att stoppa vätskan i toaletten. Det är du som behöver träna.
 • "Kram ut" resterna av strålen du tillåter också denna muskel. Prova nu upprepning liknande spänningar och kompression redan utanför toaletten.
 • Om du inte lyckades sluta jet, så tills din muskel är för svag och det finns ett större incitament att arbeta med det.
 • Liknande kompressioner som på toaletten kommer att användas av dig i sängen med din älskare för att undvika för tidig finish.

2 metod att hitta

 • När ditt sexuella organ är i kampberedskap och har maximal erektion, behöver du inducera honom börja studs. Detta kommer att ske med hjälp av stammen bara lapanniokockmuskeln.
 • Med en sådan "studsande" kan du lägga handen på skrotet för att fullt ut uppleva muskelspänningen och dess exakta position.
 • Muskeln som kontraherar, rör sig och stammar är den du söker. Det är det vi ska pumpa och träna. Utövandet av sådana hopp i framtiden är ett av svaren på frågan om hur man utför Kegels metod för män. Ta den här metoden själv. Liknande metoder för styrka som vi har beskrivit här.

Börja träna i tre steg

Vår muskel, som vi kommer att arbeta, omger prostata.

Förmågan att medvetet slappna av och stretch "Love muskler" kan du fördröja eller stoppa förväg avsluta i sängen med en favorit, samt ge dig en hel del andra fördelar, som vi skrev om i artikeln.

För detta är det nödvändigt att börja förstärka det och hålla det i gott skick dagligen.

Steg 1. Stress och avkoppling

 1. Stram kärlekens muskel med all sin kraft och behåll den i sådan spänning för 3 sekunder.
 2. Stopp komprimering, slappna av helt i 3 sekunder. Dessa två första steg är 1 cykel.
 3. Sådana cykler du behöver göra 20-30 under dagen.
 4. Gradvis, vid slutet av veckan, öka antalet cykler till 50 per dag.
 5. Du måste utföra dessa övningar varje dag i två veckor. Det är inte alltid nödvändigt att träna Kegel-träningen för män hemma, eftersom det kan göras var som helst och var som helst.

Steg 2. Lär dig att isolera från andra muskelgrupper

 1. Först kommer du att ha en tendens stammen tillsammans med lk-muskeln och andra muskler i bäckenet: skinkor, press, mage, ben, tår, muskler i ansiktet. I början kommer det att vara normalt för en nybörjare.
 2. Men din uppgift är att lära dig att komprimera och slappna av den pubic-coccygeal muskel isolerade från andra muskler. Lär dig att arbeta bara med det. Detta kommer att ge en större effekt.
 3. Det är viktigt att gradvis öka belastningen och antalet cykler när du tränar denna speciella kärlekskärl. Det är som i gymmet när du kom för att svänga. De gjorde sin norm på 15-30 minuter och lämnade sig för att vila. Allt behöver vila.
 4. Constancy - bestäm framgångsfaktorn. Bestäm ditt minimum, vilket du enkelt och utan mycket arbete utför. Och hädanefter börja gradvis öka belastningen. Det är som i gymmet. Denna typ av måttlig och daglig Kegel gymnastik för män och en uppsättning övningar för kompression och avkoppling ger sina frukter.

Steg 3. Komprimering görs längre i tid och avkoppling är kortare

 1. Nu strävar kärlekens muskel med all sin kraft och hålls i sådan kompression för 10 sekunder.
 2. Koppla av den här muskeln på 4 sekunder. Sådana första två nya steg utgör 1 ny cykel.
 3. Sådana cykler du behöver göra 20-30 på en dag och öka gradvis deras antal till 70-100 per dag.
 4. Det är möjligt att bryta övningen att utföra cykler på 2 delar: 50 på morgonen och 50 på kvällen. Till exempel, 50 när du går till jobbet på morgonen och samma kväll på vägen hemma.
 5. Det tredje steget ska genomföras inom 4 veckor. Och då behöver du bara hålla muskeln tonad, släng inte i träningspasserna, och repetera dem regelbundet och återvända till dem.

Titta på följande video om Kegels övning för män och lektioner om hur man förbättrar det.

När det gäller ökad uthållighet i sängen med en älskad man talade vi också i en annan artikel med intressanta uppenbarelser.

Efter avslutad 3 steg

När du går igenom alla 3 steg, är du redan du kan experimentera och hitta vad som fungerar bäst för dig individuellt.

Exempel på individuella preferenser

 • Någon kommer att vara bekväm att göra 2-3 lång kompression i 15 sekunder med en 2 sekunders paus mellan dem.
 • För andra kommer det att finnas en idealisk serie korta klämningar i 5 sekunder.
 • Någon kommer att använda 2-3 korta pressar (för att det ska vara enkelt och utan stor ansträngning), en paus för återhämtning, och igen 2-3 korta pressningar.
 • Vissa människor kommer att göra först om 40 mycket kort kompression som uppvärmning, och sedan 15 långa. Hur bekvämt.
 • Vissa börjar med lätt komprimering på 10-15 sekunder, och gradvis med nästa steg ökar styrkan. När de når maximal kompression, minskar de också gradvis lasten utan att gå i ett avslappnat tillstånd. Endast 3-5 steg med kompressionskraft. Med frekvent träning börjar Kegels muskler hos män vid varje steg att öka kompressionstiden.

Hur man testar styrkan hos musklerna erfarna män efter långa rutiner

 1. När du redan lär dig hur du gör din värdighet i ett spännande tillstånd lätt och utan belastning, sätter erfarna män en handduk på den.
 2. Här är din kropp redan lätt studsa med en liten handduk, draperad ovanpå. Detta kommer inte mycket att komplicera uppgiften, särskilt om du har praktiserat länge.

Det rekommenderas att du gör det med en handduk på morgonen. Återigen krävs det konsekvens. Således kommer du vara mindre benägna att ställa frågor om hur man ökar männs styrka.

Användningen av teknik i sängen för att förlänga närheten

I sängen med din favoritapplikation av tekniken för långvarig kompression av musklerna hjälper Kegel till att fördröja finishen.

 1. Spänning med maximal kraft. När du känner att en flock hästar transporteras bort i fjärran, och målet är oundviklig när tåget närmar sig sitt slut station, börjar du anstränga pubococcygeal muskel med all den maximala effekt som du har. Precis som du lärde dig under träning. Cirka 20-30 sekunder räcker, någon behöver och mer.
 2. Vet hur man känner igen tillvägagångssättet till den kritiska punkten. Vid en kritisk gräns börjar någon att rulla ögonen. I det här fallet börjar din prostata som regel regelbundet minska, sådana vibrationer uppträder i könet. Alla borde tydligt förstå omfattningen av excitationen i hans kropp och förstå början av detta kritiska ögonblick i förväg. Många har inte lärt sig att känna igen den toppen när lokomotivet bär bort, och därför frågar de ofta varför en man snabbt slutar sin verksamhet.
 3. Komprimering är bättre att börja tidigare än vanligt. Du kommer aldrig att förlora din säd, oavsett hur önskvärt och fortsätta att hålla en spänning pubococcygeal muskler, behöver du inte ge slack och inte slappna av för en sekund. Det är bättre att hålla en lång pressning i några sekunder innan det är för sent. Gör precis som nämnts i artikeln och visades för nybörjare i videon lektionen om Kegel träning för män hemma. När vibrationen stannar kan du koppla av.
 4. Dra ut vid rätt tidpunkt. Underlätta tekniken genom att det är bättre att dra ut sin värdighet och därigenom hålla pressen. Fortsätt friktion efter att de släppts och det finns inget behov av muskelspänningar.
 5. Använd små knep. Om det under övning du arbetat med pubococcygeal muskel isolering, redan en partner i sängen, kan du fuska och hjälpa sig själva omfatta andra muskler för att bevara fröet (någon ansträngande press, någon skinkor, ben, muskler i munnen, käken, eller fingrar på benen). Men det här är bara i sängen för att förlänga intimiteten. Under den utbildning som krävs för att göra komprimeringen separat från andra muskler, som beskrivs i steg 2. Det är det enda sättet att verkligen pumpar.

Om vilka subtiliteter som är glömda

1. Förväxla inte träningspraxis med den första fasen att hitta en muskel

 1. Varje gång stoppar vätskestrålen i toaletten inte nödvändigt! Detta är en metod som endast är utformad för att ta reda på var kärlekens muskel ligger i kroppen. Gäller endast vid inledning i nybörjare.
 2. Kärnan i själva tekniken är att lära sig att slappna av och komprimera denna muskel under alla förhållanden och inte bara i en toalett.
 3. När du redan har hittat och känt det, är den mycket steg-för-steg-övningen av kompression och avkoppling bäst utförd med en tom bubbla. Att det inte fanns något övertryck på prostata.
 4. Det är på toaletten att det kommer att vara lämpligt att träna Kegel-träningen för män med inkontinens efter operationen.

2. Applicera de finaste andningsandningarna

 1. Att andas bättre än magen, det måste finnas en sådan bukspray under träning. I detta fall ska luften inandas av näsan, inte genom munnen.
 2. Subtilitet av andning. Inspirationen gör vanligtvis muskelspänningen, och vid en lugn utandning är avslappningen redan klar. Förvirra inte.

3. Kompression görs i olika former och även när man går

Kanske är det lättast för en nykomling att påkalla en muskel när han ligger ner.

Men med erfarenhet och övning borde en person komma till det faktum att stressen av vilken tid som helst ska uppnås och sitta, stå och jämnt under gång. Utan begränsningar i poses.

4. Felaktig tro

 • För många okunniga människor orsakar teknikkens namn ett missförstånd eller skandal, vilket är ett stort misstag på grund av inkompetens.
 • Denna övning är för riktiga män som vill bli bättre bland andra.
 • Önskan att träna manliga Kegel övningar för att stärka bäckenbottenmuskulaturen ger dig ytterligare kunskaper i sängen, är inte inneboende i de vanliga killar.

5. När resultaten är synliga

Beroende på hur mycket muskeln försvagades först före början av alla metoder, kommer resultaten fram till följande termer:

 • 1-2 månader;
 • eller om ett halvt år (om membranet i bäckensgolvet var initialt särskilt svagt).

Till exempel finns det förändringar i sängen när det gäller muskelpumpning och uppskjutning av för tidig finish

Det bestäms mycket av din uthållighet och önskan att ta itu med problemet vid roten. Det viktigaste är att inte ge upp och ge tid varje dag att utveckla sig själv.

Kegel övningar för män

I medicinens historia mitten XX-talet amerikansk läkare Arnold Kegel in som författare till gymnastik för kvinnor, vilket underlättar leverans och påskyndar återhämtningen av kroppen efter dem. Men många decennier senare, visade det sig att muskel övningar är användbara för män - i privatlivet, behandling av prostatit, hemorrojder, enures.

Vad är Kegel gymnastik?

I kroppen finns det muskler som vanligtvis kallas intima. Dessa muskler är så viktiga för att det mänskliga sexuella systemet fungerar som de gamla kinesiska läkarna betraktade dem "livets och dödens portar". Hos män är mellan testiklarna och anus den pubic-coccygeal muskel. Denna lilla muskel kontrollerar processen med urinering, erektion (penisstimulering) och ejakulation (utstötning av fröet). Dessutom, tillsammans med närliggande muskler, skyddar det bäckensgolvorganen från nedåtgående.

Fysiologiskt är en erektion hos män en rush av blod till penisens klyfösa kroppar, vilket leder till att penis ökar och förvärvar fasthet. Det innehåller emellertid bara en del av de ihåliga cellerna, den andra ligger i bäckens djup. För en kvalitativ erektion ska blodet fylla alla klyfösa kroppar. Detta beror till stor del på den pubic-coccygeal muskel, som utför tre huvudfunktioner: kompression, sammandragning och utstötning.

Gymnastik Kegel för män är utformad för att lära sig hur man mentalt hanterar denna muskel. Han bör stressa eller slappna av inte själv, men när hans herre behöver det. Grunden för Kegel övningar är förmågan att avsiktligt begränsa urineringens verkan. Utbildning av intima muskler syftar till att förstärka den pubic-coccygeal muskeln och öka blodflödet till bäckenområdet.

Än intim gymnastik för män är användbart för män

Hem övningar med hjälp av Kegel övningar hjälp:

 • öka libido (sexuell lust);
 • stärka erektion
 • förbättra kvaliteten på sexuella handlingar, eliminera prematur utlösning hos män;
 • öka orgasmens känsla
 • förhindra utvecklingen av prostatit, hemorrojder, urininkontinens, avföring.

Särskilt värdefull är att Kegel övningar för män påverkar prostatakörteln. Rollen av denna gymnastik i behandling och förebyggande av prostatit, prostata adenom är stor. Efter träning minskar stillastående fenomen i bäckenorganen. På grund av detta upplever patienter med hemorrojder, enuresis och encopresis (inkontinens av avföring) också lättnad.

För styrka

Om den pubic-coccygeal muskeln försvagas, har män ett problem med erektion, så det är nödvändigt att stärka den. Den sexuella handlingen regleras av ett komplex av komplexa neurofysiologiska reflexer. Först stimulerar den intima muskeln en erektion. Då fyller blodet i penisens klyfösa kroppar, och så snart trycket når maximalt utlöses ejakulationsmekanismen. Övning för att öka styrkan bidrar till att normalisera denna process.

En annan effekt av gymnastikkegel - förvärring av penisens känslighet, vilket kan stärka orgasmens ljusstyrka avsevärt. Den ökade excitabiliteten hos penisens huvud kan emellertid leda till för tidig utlösning. Penis anpassar emellertid till ett nytt tröskelvärde efter 2-3 veckor. Utveckla en intim muskel, utför övningar Kegel, det är vettigt och att uppleva seriella orgasmer.

Vid urininkontinens

Hos män uppträder enuresis ofta efter operation på prostatakörteln, urologiska infektioner, stroke. Träning av bäckensgolvsmusklerna med Kegel övningar hjälper till att behärska deras spänningar och avkoppling. Som ett resultat blir trängseln att urinera hos män mindre vanlig. Efter att ha lärt sig att dra på baksidan av bäckenbotten, kan du bli av med handlingar av ofrivillig avföring.

Med prostatit

Eftersom en av de främsta orsakerna till inflammation i "andra hjärtat" av moderna kvinnor, särskilt i städerna - deprimerande fysisk inaktivitet, bäcken svårt utflöde av venöst blod. Hennes stasis orsakar en inflammatorisk process i den ömma prostatakörteln. När man utför övningar Kegel för män normaliseras blodcirkulationen, prostata återhämtar sig.

Med hemorrojder

De främsta orsakerna till denna sjukdom - stagnation i bäckenregionen, lyfter överdrivna vikter, frekvent förstoppning. Kegel övningar med fysisk aktivitet, balanserad näring effektivt kan hjälpa muskler och kärl i anus att återställa normal funktion. Förbättringen av blodflödet avlägsnar sjukdomens svårighetsgrad, de hemorroida noderna minskar med tiden, upphör att falla ut.

Hur man utför Kegel övningar för män

Vid daglig träning kan gymnastik förbättra hälsan i några månader. Övningar är enkla, det finns ingen specifik instruktion för deras genomförande. Du kan träna muskler varhelst och när som helst - för andra är det helt osynligt. Det enda villkoret är att genomförandet av komplexet ska vara regelbundet, och det ska göras korrekt.

Det svåraste är att känna var den pubic-coccygeal muskeln är. När du urinerar bör du försöka avbryta lagen. Den muskeln, som i dessa sekunder stammar, och du behöver träna. Den första uppgiften att behärska Kegels metod är att lära sig att avbryta urinflödet. Då kan du övervinna och kontrollera utlösning. Det tar dock tid och tålamod.

Så, hur man gör Kegel övningar korrekt? Först med en tom blåsan. För det andra, utan att musklerna i buken och skinkorna medverkar. Kegelövningar för män utgör ett sådant komplex:

 1. Först måste du spänna muskeln i 1-2 sekunder och sedan slappna av.
 2. Samma, men i en snabb takt (med rätt prestanda, rinner penis).
 3. Räkna från 1 till 5, komprimera gradvis muskeln och sedan räkna från 5 till 1 släppa.
 4. Håll muskeln i spänning, varje gång förlänga tiden.
 5. Raging, stoppa jet 5 eller flera gånger.
 6. Tryck, som med förstoppning (utstötning).
 7. Att tvinga penis i ett tillstånd av erektion att fluktuera upp och ner.

Det rekommenderas att starta Kegel övningar för män med 10 stammar, avslappningar och poppar och lägger till en varje dag. Om musklerna är betydligt trötta måste du ta en paus för en dag eller två. Effektiviteten av övningar med metoden av Kegel ökar om parallellt med att applicera universella anal-tränare. De kan användas av män, tjejer, kvinnor. Luften pumpas in i kammaren, vilken expanderar och, genom att utöva tryck, tränar bäckensmusklerna. Detta är särskilt användbart vid behandling av kronisk prostatit.

Kontra

Innan du börjar träna dina muskler med hjälp av Kegels metod måste du vara säker på att det saknas ett antal sjukdomar och tillstånd i männas bäckenorgan. Dessa är:

 • prostatit, hemorrojder - i exacerbationsstadiet
 • purulenta, inflammatoriska patologier;
 • tumörer, tromboser;
 • postoperativt tillstånd vid avlägsnande av prostata adenom.

Video: hur man gör övningar för att stärka bäckens golvmuskler

recensioner

Michael, 25 år: Svag erektion, för tidig utlösning - idag är det här ett problem för många män, även unga. Försök Kegels teknik är värt det. Skada kommer inte att hända, men fördelarna för män är uppenbara. Bekant försökt, säger de, ger bra resultat. Bara det är svårt att omedelbart hitta rätt muskel. Det viktigaste är att det här inte är en fiktion, det hjälper verkligen att skapa sex.

Dmitry, 33 år gammal: En vän berättade för mig hur han plockade upp svampen, tvekade länge, men var tvungen att gå till doktorn. Det visade sig att prostatit redan uppträdde. Läkaren först skrev starka läkemedel, och sedan Kegel övningar. Jag vet inte vad som hjälpte mer - medicin eller gymnastik, men mannen botades helt. Mest troligt påverkades det både i komplexet.

Andrew, 22 år gammal: Min bror lärde mig på internet att för män finns en sådan gymnastik Kegel. Jag bestämde mig för att prova det, tränade varje dag. Innan dess var hans intima liv med sin fru inte särskilt bra. När de kränktes var erektionen förlorad. Sedan säger han att samlaget förbättrats, kön började känns på något sätt på ett nytt sätt, skarpare. Överraskande verkar detta vara en väldigt effektiv metod för män.

Vi utför Kegel övningar för män för en mångfacetterad organism

Den amerikanska gynekologen Alfred Kegel har kommit upp med övningar som har blivit kända runt om i världen - för kvinnor. De utformades inte bara för att förbättra slidan i slidan, utan också att återföra prenatal tillstånd till kvinnliga organ.

Dessutom ökar träningens inre väggar för att övervinna urininkontinens, vilka kvinnor ofta möter efter att ha fött. Senare insåg uppfinnaren att det utövar en positiv effekt på alla kvinnors hälsa, hjälpa dem inte bara att dra interna muskler, men också för att begränsa vagina för att ta emot och ge mer njutning under sex och uppleva en mycket mer levande orgasm.

Med tiden uppfanns även speciella simulatorer som möjliggjorde kvinnor att träna musklerna i slidan så att de kunde få sex utan friktionsrörelser, vilket gav nöje till mannen.

Över tiden, övningar liknande kvinnor, rekommenderades till män. De har ingenting att göra med sammandragningen av musklerna i anusen, men syftar till att träna den pubic-coccygeal muskeln. Men i en är de liknande - för båda könen förbättrar minskningen av pubic muskler kvaliteten på det intima livet, stärker orgasmen och gör dem till en önskvärd partner.

Så för att försumma övningarna med kvinnors historia, gör män också det, och förutom Kegels teknik för män lovar den senare förmågan att uppleva flera orgasmer, även om han vanligtvis anses vara en kvinnlig prerogativ.

Historia av Kegel övningar

Idag kan vi lugnt säga att Kegel, skapar hans berömda övning för att utbilda de mest intima muskler, baserad på yogaställningar, av vilka några innebär påfrestning bäckenbottenmuskulaturen på detta område.

I yoga är det traditionellt trodde att bäckenregionen är förknippad med energi, och muskelspänningen i detta område är ett sätt att bevara det. Det är sålunda osannolikt att östlig undervisning handlade om ren fysiologi och köttliga nöjen.

Kegel presenterade sina prestationer under 40-talet av förra seklet, presenterade han sina övningar som utformade för att förbättra födelseprocessen, eliminera komplikationer, brott och övergripande förbättringar i hälsan.

De utbildade musklerna i detta område hjälper kvinnor att födas säkert utan att riskera att barnet skadas. Redan under de första testerna blev det tydligt att Kegel övar på kortast möjliga tid, inte bara med uppgiften att underlätta förlossningen, men också med många andra.

Lång tid senare betraktades dessa övningar uteslutande feminin. Medan uppfinnaren själv inte erbjöd dem för män, hade han fastställt hur användbar denna övning var för den kvinnliga hälften. Och jag måste säga, han misstog inte.

Gymnastik för män enligt Kegel kan skapa verkliga mirakel, vilket ger möjlighet att självständigt styra uppkomsten av erektion, varaktigheten av samlag och till och med uppleva flera orgasmer.

Komplexa Kegel övningar för starkare sex

Så vi har redan upptäckt att denna övning är användbar för representanter för båda könen. Om den kvinnliga versionen av övningen är tydlig och förklarad under en längre tid, så kan det inte sägas om männen.

Om kvinnor drabbas av perineum, måste män leta efter sig inte mer eller mindre - den pubic-coccyx-muskeln. Det hör inte till kategorin vanliga, och vanliga människor kan inte ens gissa hur man upptäcker det. Det är denna muskel som stammar under orgasmen.

Utförandeknik

För att känna muskeln själv och dess längd, måste män spänna perineum, samtidigt som man försöker dra upp det, inhalerar luften med en full bröstkorg. Detta är en mycket viktig punkt, vid exekveringstillfället, se din egen andning, för själva träningen är uppdelad i två steg, som görs vid inandning och utandning.

Och du måste få luften kraftigt och andas ut motsatt, smidigt. Detta bestämmer också graden av muskelspänning i LC. Det är, under en långsam inspiration, du sakta och lugnt slappna av.

Överdriv det inte med en viss spänning. I annat fall kan huvudet vara sjuk, tungan pressas till övre himmelen, men utan ansträngning, endast något. Till skillnad från konventionella övningar kan du göra det var som helst, liksom kvinnor.

Det är inte alls nödvändigt att förklara för hemmafru att du kommer att gå för att träna den pubic-coccygeal muskeln och gå med en gympatta till nästa rum. På något sätt kan du göra detta medan du sitter ner, trots det. Även vid det viktigaste mötet kan du sitta framför chefen med ett imperturbable utseende för att öva skönhetsmuskeln och tänka på de kommande nöjen.

Det enda villkoret - börjar en gång, du måste göra minst sju repetitioner, medan du kan laga mat med snabbheten för körning. Att andas in några kompressioner utan att koppla av den tidigare. En sådan implementeringsnivå kräver emellertid en viss nivå av förberedelse, så i början är det bättre att inte experimentera.

Den kvinnliga versionen av övningen förutsätter förebyggande av urininkontinens, men vem sa att det är irrelevant för män? Ingenting av det slaget. Därför kan du göra en annan version av Kegel-träningen. Vid urinering, när strålen redan har blivit tillräckligt kraftfull, försök att skära ur urinkanalen och urinera kraftigt.

Det är inte möjligt omedelbart. För detta måste muskelstyrkan vara starkare än trycket på den emitterade vätskan. Träna tills det visar sig kraftigt och utan läckage av urin, i den här positionen räcker det att hålla ut i tre till sju sekunder.

Det är värt att notera att i denna övning deltar muskelgrupperna i LK och många andra som är involverade i bäckens arbete. Denna övning kombineras idealiskt med den tidigare, och det är bättre att starta den andra, efter att du har fått lite träning med den första.

När är det bättre att träna

Antalet upprepningar och tillvägagångssätt är inte begränsat, gör så mycket du vill och när du kan. Det finns ingen begränsning i detta. Den enda gången att lyssna är regelbundenhet. Om du gör dem från tid till annan kommer resultatet inte att vara antingen en vecka eller en månad. Så var beredd att göra övningarna varje dag.

Om du är orolig att du helt enkelt kommer att glömma bort en sådan ömtålig lektion, bli vana att göra dem varje gång du sitter i en bil, prata i telefon eller något annat som du gör hela tiden. Denna övning kommer snabbt att bli en vana.

Med detta tillvägagångssätt bör resultatet visas någonstans på en och en halv månad, inte tidigare. När allt kommer omkring, när du går till gymmet, förväntar du dig inte omedelbara resultat, här är samma princip - regelbundenhet och tålamod - nyckeln till framgång.

En annan viktig punkt är att ändra positionen. Om du alltid gör sittande träning, blir effekten mindre än om du periodiskt byter position.

En viss tid på dagen, när det vore bäst att göra en sådan särskild träning - nej. Ändå är det inte bara en morgon motion och studera mycket intima muskler, så se upp för, så att under genomförandet av du inte har varit en full blåsa eller mage, men vara hungrig också, inte bör ingrepp med stift. Du borde känna dig bekväm, det är allt.

Var uppmärksam på att det är nödvändigt att spänna endast muskeln i LC, och inte pressen, inte den gluteal muskeln, inte höften.

För att Kegel övningar för män i hemmet ska ge en synlig fördelaktig effekt på din hälsa och förbättra ditt sexliv, måste du strikt följa utförandetstekniken. Det kan hända att du kommer att ägna mycket tid och ansträngning, men du kommer inte att få ett resultat, bara för att exekveringstekniken inte utarbetades i detalj.

Det är bäst att förstå Kegel övningar för män på video. Upprepa för vad du ser på skärmen är alltid lättare att förstå vad som exakt krävs av dig. Det är nog att spendera några minuter för att behärska hela Kegel-övningen för män på video.

Helst måste du gå upp utan tvätten framför spegeln och försök att repetera vad du såg på videon, så att du kan se om du gör allt rätt och känner vilken muskelsmärta som spänner samtidigt. När du har behärskat Kegel övningar för män på videolektioner kan du göra dem vart du vill, när som helst på dagen och var som helst.

Om efter att ha tittat på videon du har några frågor, prova följande teknik: under en stark erektion göra sådana rörelser som orsakar en medlem att nicka, är det möjligt att de flesta män, om du får det, kan du vara säker på - att du hjälpte lobkovo- coccyge muskel.

Börja med att göra Kegel övningar, kom ihåg att huvudämnet i den här verksamheten är inte bara regelbundenhet och systemativitet utan också gradvishet. Till att börja med kommer det att finnas tillräckligt med 10-15 repetitioner ett par gånger om dagen. I en vecka kan antalet enkla upprepningar ökas till 50. "Master" -nivån är mer än trehundra kompressioner.

Därefter kan du arbeta på tiden för att hålla muskeln i spänning. Först i några sekunder, sedan minst tre, fem, tio och sedan trettio. Förresten bör avslappningstiden vara lika med spänningen. För att bestämma tiden, använd stopuret ett par gånger.

Som redan nämnts går Kegels övningar tillbaka till orientaliska metoder, där det finns en tro på att pubicmusiken är källa till koncentrationen av energi av kön. Och inte bara. Den utbildade muskeln hos LC påverkar positivt många områden i det mänskliga livet, så att du kan expandera dina förmågor, inte bara i sängen.

Så den idealiska tiden att återigen dra muskeln LK är:

 • Sysselsättning med vanlig verksamhet. Till exempel kan du träna ut när du rakar, eller under en rökbrytning.
 • Om du måste flytta något tungt. I sådana fall kommer träningen att vara särskilt användbar.
 • På toaletten.
 • Under sex. Då beordrade Gud sig själv, som de säger.

Kegel träningsresultat

Om vi ​​pratar om de förväntade resultaten av träning, bör det noteras att det inte är nödvändigt att vänta på dem fram till två eller tre veckor.

Om du gör allt rätt, kommer ändringarna att ske i nästa.

 • Blodcirkulationen i bäckenorganen förbättras, varigenom risken att utveckla hudsjukdomar minskas många gånger.
 • På grund av att musklerna förbättras blir orgasmen ljusare, mer intensiv och mer minnesvärd.
 • Kvaliteten på erektion ökar betydligt. Det kommer att komma snabbare, förlora slöhet, behovet av ytterligare stimulans före samlag.
 • Ett skämt ungefär hälften av den sjätte kommer att vara olämpligt, eftersom musklerna som stöder penis normaliseras, och därför blir vinkeln på den upprätta penisen mindre, som i ungdomar.
 • Ökar sexuell lust, förbättrar märkbart sexlivet.
 • För tidig utlösning, slöhet vid sex, förlust av erektion - det handlar inte om dig. En säker, stark erektion, förmågan att ha ett långt, fullständigt samlag - det är vad du kan förvänta dig som ett resultat av dessa övningar.
 • Om träningen varar mer än en och en halv och en, kan du förvänta dig en signifikant förbättring av inkontinens. Ofta klagar män, i vilken ålder som helst, urin efter urinering av läckor, smutsiga underkläder. Detta symptom reduceras gradvis och försvinner helt.

Dessa förändringar kan förväntas inom en snar framtid, efter att du startat övningarna. Ju längre du arbetar, förutsatt att tekniken observeras, systematisk, regelbunden och gradvis ökar belastningen. Om du gör en uppsättning övningar kegel för män korrekt, då efter tre månader i din kropp kommer att börja mer allvarliga positiva förändringar.

Orsaken till ett stort antal sjukdomar, inklusive det genitourära systemet, är hypodynami. Särskilt om ditt arbete förutsätter att du ständigt sitter, kan du efter några år av en sådan rytm komma in i en riskgrupp för utveckling av prostatit, minskad styrka och andra lilla trevliga diagnoser.

Faktum är att när en person är en lång tid i sittande ställning, börjar blodet att cirkulera genom den ändrade rutten, exklusive könsorganen, vilket innebär att de inte får tillräckliga nivåer av näring och syretillförsel, som en konsekvens - utveckling av olika typer av sjukdomar.

Muskler som inte används i rörelse, så småningom kommer till funktionsfel, fungerar LCS muskler på samma princip. Om du inte träna den, så småningom kommer det att atrofi, så bli inte förvånad om tiden är ljusstyrkan minskas orgasm, erektion och blir värre och värre, är det banal blekning muskler.

Övningar Kegel hemma kan avsevärt förbättra erektionen på grund av det faktum att förbättra patenen hos även små fartyg. På grund av detta kommer erektionen snabbare, eftersom blodet växer snabbare och bättre.

Tack vare välutvecklade muskler är ställningen för den upprätta penis stabilare. Detta ger också ökad libido, eftersom den normala blodcirkulationen i detta område är en pant av ökad sexualitet.

Ökningen av samlagets varaktighet beror på det faktum att du bättre kan styra graden av din egen spänning och njutning. Denna indikator anses otsenonchnym när en man som sägs vara en älskare - möjlighet att tillbringa en hel samlag och avsluta det inte bara hans egen orgasm, men också ta hand om din partner njutning.

Fördelar med en speciell simulator

Kegelövningar för män i hemmet kan vara ännu mer effektiva om speciella simulatorer används för träning. Om i den kvinnliga versionen används överallt, är den manliga versionen inte så utbredd.

Den mest populära och acceptabla är Magic Kegel Master. Den är gjord av två bollar med olika diametrar, vilka är anslutna ihop. Bollarna är gjorda av ett allergivänligt silikonmaterial, vilket är bekvämt och lätt att använda hemma.

Enheten är utrustad med en sensor som låter dig styra svårighetsgraden i klassen. Naturligtvis, att använda enheten någonstans, sitta i en trafikstockning eller ett kontor på jobbet - fungerar inte. Klasser ska endast utföras hemma.

Observera att den moderna installationen kräver ett program som kan laddas ner till din smartphone och automatiskt övervaka nivån på arbetsbelastning och systematisk utbildning. Bekväm och effektiv nog, med ett minimum av ansträngning från din sida. Men du kan göra utan ett program och lita bara på personliga känslor och preferenser.

I det här fallet måste du själv räkna antalet tillvägagångssätt och komma ihåg resultatet för att driva lastens dynamik. Simulatorn är utformad för både nybörjare och erfarna män. Det är dock värt att överväga en sak - att gå till simulatorn bäst efter att du har behärskat alla nivåer av oberoende studier och är ganska redo att öka belastningen.

Efter att ha bestämt sig för att börja lektioner på Kegel, kom ihåg att det här är först och främst bidraget till din framtida hälsa, vänta inte på resultaten i ett steg, fortsätt att träna, även om du inte märker någonting än.

Var säker på att förändringar i din kropp redan äger rum. Mycket snart påfrestning skönhet ben-coccyx kommer att gå in i din vana, om du först påminner dig om detta, till och med ett banalt larm på din telefon eller på klockan. Att göra dessa enkla övningar varje morgon när du borstar tänderna, kan du redan om några veckor få en användbar vana. Och du kommer att kombinera användbar och användbar information.

Oavsett hur gammal du är, även om du fortfarande är ung nog, hjälper Kegel övningar dig att behålla den önskade attityden under de kommande åren, undvika de vanligaste och farliga manliga sjukdomarna, inklusive impotens och prostatit.

Om du är en ålder, regelbunden, ännu mer korrekt, kommer permanent utbildning att hjälpa dig att återställa en säker erektion och avsevärt förbättra kvaliteten på sexuellt liv, för att inte tala om sjukdomarna i det genitourära systemet.

Som det visat sig finns det inte bara ålder, utan också könsskillnader för att träna pubic-coccyx-muskeln och ta hand om din sexuella hälsa.

Kegel övningar för män

Kegelövningar har länge varit bekanta med många, som ett effektivt sätt att eliminera problem med urinering och förbättra erektioner. Övningarna själva är ett komplex som hjälper till att förbättra tonen i bäckensmusklerna. Grundaren av komplexet är A. Kegel, som arbetade i mitten av förra seklet som gynekolog och var ganska känd och populär.

Det är viktigt att förstå att Kegelsystemet innebär användning av bäckensdagens muskler, men i vardagen är de praktiskt taget hela tiden utan rörelse. Sådan inaktivitet leder till deras försvagning och en fullständig förlust av elasticitet. Som ett resultat upphör bäckenorganen att vara i en klar retention. Det finns olika sjukdomar och försämring av sexuellt liv, särskilt hos hanen. För att rätta till situationen är det inte tillräckligt att veta om Kegels system, det är nödvändigt att veta exakt hur man utför övningar för att uppnå önskad effekt.

Inte så länge sedan började komplexet av övningsspecialister att rekommendera att utföra och män, även om den senare behandlade dem länge med allvarlig misstro. Men nu används dessa övningar för män med stor framgång för människors hälsa, vilket bidrar till att eliminera urininkontinens och förbättra erektion. Enligt de flesta experter bidrar dessa övningar till förbättring och sexuell hälsa. I jämförelse med andra metoder är det i detta fall inte nödvändigt att använda dyra läkemedel och apparater. När allt är klart, om du helt förstår hur man gör Kegel övningar för män, kan effekten uppnås på kort tid och mycket mer imponerande än med dyra enheter. Infographics kommer att berätta om förbättringar.

Fördelar med övningar för mäns hälsa

Att utföra Kegel-klasser kan användas för att förhindra stillastående fenomen i det lilla bäckenet. Dessutom kan patienten, efter att ha utfört Kegel-övningar för män, helt avlägsna ofrivillig urinering, drömmar för frekventa besök på toaletten passerar också. Det finns en effektiv förstärkning av bäckens golv, vilket positivt påverkar kroppens hälsa som helhet.

När det gäller sexuell hälsa i händelse av för tidig utlösning och dysfunktion är män utses av denna metod, så att du kan ytterligare erektion håller längre, och därför förbättra det psykologiska tillståndet hos patienten. Tänk samtidigt inte att det en gång tränat, när hela problemet är borta i bakgrunden.

Kegel-träningskomplexet är oftast utmärkt för patienter med försvagade bäckenbottenmuskler. Detta symptom manifesteras hos diabetespatienter som lider av fetma, liksom hos män som har genomgått operation på prostata. I många källor kan du hitta information som övningen för Kegel för män hjälper till att öka det manliga könsorganet. Men från synvinkel medicin, detta yttrande bekräftades inte, så att säga Kegelevskie klasser kommer att öka penis, det är inte nödvändigt, och när komma ihåg att förfarandet syftar till att stärka bäckenbottenmuskulaturen.

Dessutom påverkar sådana övningar effektivt kroppen och efter prostatektomi, vilket hjälper bäckensgolvets muskler att fullt ut komma till normala.

Det fanns fall där patienter klagade över svår smärta i bröstet och i buken. Men sådana symptom uppstod uteslutande på grund av otillräcklig noggrannhet i genomförandet av tekniken och fördelarna med Kegel övningar för män i detta fall observerades inte.

Så här gör du övningarna korrekt

Ursprungligen är det nödvändigt att isolera pubic-coccyx muskeln. För att göra detta kan du använda metoden att stoppa urinering i mitten av processen. För tillfället börjar de muskler som kräver särskild uppmärksamhet att arbeta. Det är viktigt att förstå att sådana Kegel övningar med prostatit är svåra att utföra för första gången, men patienten behöver vara lugn, eftersom konstant träning hjälper dig att lära dig hur du utför denna övning.

Så här gör du övningarna korrekt

Grundtekniken innebär genomförandet av 4 grundläggande övningar:

 • Vi lär oss att styra arbetet med den pubic-coccygeal muskel. Övning är att kontrakta musklerna. I processen med reduktion måste du räkna till 5 och slappna av. Du måste upprepa 10 gånger. Sådana övningar bör hållas flera gånger om dagen och samtidigt bör antalet repetitioner öka. Endast på detta sätt kan du uppnå önskad effekt.
 • Vi kontrollerar uthållighet. Denna övning är verkligen effektiv för att kontrollera uthållighet. För att utföra det måste du skära pubic-coccyx muskeln så mycket som möjligt. I denna position måste du stanna så länge som möjligt. Sådana tillvägagångssätt måste utföras regelbundet, men varje gång varaktigheten måste ökas.
 • Motion Lift. Denna övning gör att du effektivt kan öka muskelområdet. För att utföra måste du spänna muskeln lite. I denna position är det nödvändigt att räkna till 5. Nästa måste muskeln vara ansträngd ännu mer och räknas igen till 5. Som ett resultat är det nödvändigt att göra 4 konton. Vidare bör muskeln inte vara avslappnad omedelbart, utan också gradvis med ett visst poäng. Dessa övningar måste utföras 10 gånger. Eftersom genomförandetiden kommer att kräva minst 20 minuter, är det nödvändigt att vara bekvämt beläget och inte distraheras vid utförandet.
 • Övning, som hjälper till att uppnå maximal hastighet för muskelton. I det här fallet är det nödvändigt att snabbt och påfrestning och också snabbt slappna av i bekkenbottens muskler. Denna övning måste utföras 10 gånger. Den maximala effekten av denna övning uppnås på grund av exekveringsfrekvensen.

Metoder som hjälper till att stärka bäckens golvmuskler, det finns många. Men inte alla är lika lämpliga för män och kvinnor. Till exempel är användningen av Kegelbollar idealisk för kvinnor. Med hjälp av speciella bollar och Kegel övningar är det möjligt att få utmärkta resultat på kort tid. Men för män är denna metod oacceptabel. I detta fall är det nödvändigt att använda mäns övningar.

Den andra metoden innebär att man använder en vanlig spegel som hjälper till att övervaka processen. I synnerhet finns det en process för att övervaka penisens rörelse och alla andra delar av kroppen bör inte röra sig.

Dessa övningar kan utföras dagligen, och de kan utföras växelvis. Sådana metoder är utbytbara. De är särskilt effektiva efter prostatektomi. Det är viktigt att under stress bara är musklerna i bäckenet inblandade.

Om övningar utförs felaktigt kan buksmärtor uppstå

Det största misstaget hos nästan alla patienter när Kegel-träningen för män utförs är det ögonblick då alla vid första inledningen strävar efter att använda ytterligare muskler i arbetet. Detta gluteal och buken. De används ofta ofrivilligt för att hjälpa bäckenet i arbetet. Det är viktigt att undvika sådan stress, och även att titta på korsningen av benen och fördröjningen i andningen.

Den största fördelen med dessa klasser är att de kan utföras nästan var som helst. Ingen av folket runt kommer att märka att Kegels träning för män utförs. Att jämföra helande övningar med Kegels metod är att det är värt att säga att de kan utföras under andra arbeten. Till exempel när du arbetar på en dator, såväl som när du kör bil. Andra metoder kräver knep och andra ovanliga positioner.

Frekvens av körning

Det är viktigt att förstå att man väljer en teknik för behandling av ofrivilligt hållande av urin och för att förbättra styrkan, vilket innebär att vissa sessioner är frekventa. När det gäller Kegels teknik kan den utföras nästan vid varje lämpligt tillfälle och till och med varje dag. Men trots oskulden rekommenderar experter att öva, följa ett visst system, som tidigare har exakt studerat informationen om hur man gör Kegel övningar för män.

Den bästa periodiciteten är genomförandet av två övningar övningar dagligen. Och en session bör hållas exklusivt på första halvan av dagen och den andra före sängen. När det gäller sessionerna inkluderar de 10-30 minskningar, samt klasser som syftar till att uppnå avslappning. Varje tillvägagångssätt, det vill säga, övningen ska ske inom 10 sekunder. I denna uppsättning, 5 sekunder för spänning och 5 sekunder för vila.

Det är nödvändigt att regelbundet utföra lektioner och ständigt lyssna på din kropp. Det är viktigt att lära sig att tydligt kontrollera dina muskler. Därefter kan du starta proceduren i sittande och stående position.

Genom vilken tid av Kegel övningar kommer att ge resultat

Tänk inte att Kegels studier ger resultat för snabbt. Om allt är gjort korrekt, är förbättringen av erektion märkbar efter 3 veckor, och kanske efter 6 veckor. Men träningen bör vara regelbunden och korrekt utförd. Men här spelas huvudrollen av varje persons organisms särdrag. Det viktigaste är metoden med förtroende och ansvarsfullt. Resultatet för män är bunden att vara, men får inte visas omedelbart.

Har du allvarliga problem med POTENTIAL?

Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • trög erektion
 • brist på lust
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Känslan att öka är möjlig! Gå till länken och ta reda på hur experterna rekommenderar att du behandlar.

Kegel övningar för män: video lektioner hemma

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på video lektioner, hur du utför det korrekt Kegel övningar för män hemma med inkontinens, för att stärka bäckens golv, med svag erektion hos män eller hennes minskning, prostatit, prostata adenom, tillstånd efter operation.

Övningar av Kegel på inkontinens

Urininkontinens hos män är en förödmjukande sjukdom som berövar tröst i livet. Med detta problem, cirka 7% av männen i "blomstrande" krafter. Lösningen ligger i det medicinska planet och inom psykologin, trots att en bra terapeutisk effekt uppnås genom Kegel gymnastik - speciella övningar för män med inkontinens.

Kombination av Kegel övningar och träning av blåsan

Kegel övningar för bäcken golvmuskler och blås utbildning rekommenderas ofta som den första raden av tillvägagångssättet för behandling av alla former av urininkontinens. De kan hjälpa till och förbättra symptomen signifikant hos många patienter, bland annat hos äldre som har haft blåsproblem i många år.

Stressfull urininkontinens leder till en ofrivillig förlust av urinkontroll. Samtidigt ökar intra-abdominal tryck under hosta eller nysning. Incontinens utvecklas när bäckenbottenmusklerna försvagar.

Kegelövningar syftar till att stärka bäckensgolvsmusklerna som stöder urinblåsan och stänger sfinkterna. Dr Kegel utvecklade först dessa övningar för att hjälpa kvinnor före och efter förlossningen, men de är mycket användbara för att förbättra abstinens hos alla kvinnor och även hos män.

Du behöver utöva blåsan med specifika övningar mellan urinering.

Patienter gör först korta mellanrum mellan urinering, och sedan uppträder gradvis deras urinering var 3-4 timmar.

Om uppmaningen att urinera inträffar mellan planerade övningar, ska patienterna förbli på plats tills lusten sjunker. Samtidigt flyttar patienten långsamt till badrummet eller toaletten.

De första resultaten av behandlingen, förutsatt att övningarna utförs regelbundet och att de utförs korrekt, observeras 2-3 veckor efter behandlingens början. De vanligaste initiala positiva förändringarna är försvinnandet av läckage av urin med liten fysisk ansträngning, särskilt under första hälften av dagen.

Övning av övningar

Urinering är en kontrollerad process av hjärnans övergripande inflytande på bäckens golv. Deras försvagning och andra problem med blåsans sphincter - en av orsakerna till urininkontinens, dess "läcker" efter avgången på toaletten "på en liten".

Övningar av Arnold Kegel - som syftar till att förstärka de intima musklerna, så att de kan återfå kontrollen över urineringens verkan.

Och om dessa övningar hjälper efter en operation på prostata (transuretral resektion av prostata i adenom)?

Ett viktigt faktum är att A. Kegels övningar hjälper till att återvända mannen till ett helt liv efter en operation för att ta bort prostata.

Övningar utförs i ett komplex, de är enkla, kräver ingen speciell utrustning, tidskostnader: de kan göras av någon man.

Vem passar inte Kegel-komplexet?

Tyvärr har metoden begränsningar och inte alla som lider av inkontinens kan använda den.

Kontraindikationer inkluderar:

 1. återhämtningsperioden efter operation på buken eller könsorganen;
 2. tumörer i bäckenregionen, inklusive prostata;
 3. akuta inflammatoriska och infektionssjukdomar i könsorganen.

Lyckligtvis, efter eliminering av kontraindikationerna beskrivna ovan, blir träningsuppsättningen tillgänglig för utförande.

Teknik för att utföra urininkontinens

Till att börja med måste du hitta och bestämma musklerna i bäckenet som är involverade i övningarna. Det kommer att hjälpa till i denna rutinmässiga urinering:

 1. vid urinkörning - stoppa muskulöst starkt urinflöde och kom ihåg vilka inre muskler som tenderar att spänna;
 2. upprepa muskulär kontraktion och avkoppling "på torr" för att upprepa och komma ihåg känslan;
 3. försök att göra alltför i ett knep läge om du har svårigheter.

Om du är osäker på huruvida den valda platsen är korrekt, försök flera gånger att avbryta urinflödet. Övningen ska inte påkalla musklerna i den främre bukhålan, skinkorna - arbetet utförs endast inuti bäckenet.

När rätt muskelgrupp hittas, gå direkt till tekniken med Kegel övningar:

 1. I första etappengör kortvarig kompression av musklerna - tre uppsättningar av 10 gånger (som om stoppar och återupptar urinering). Gradvis öka antalet muskelkontraktioner med fem gånger för att uppnå 30 nedskärningar och avslappningar i en session.
 2. I andra steget- Försök att hålla en paus på kontraktionen kontinuerligt i 5-10 sekunder (sluta urinera i fem till tio sekunder). Antal tillvägagångssätt 3.
 3. I tredje etappen- Fördjupa inflytningsmåttet på bäckens golvmuskulatur. Det är, klämma djupare och djupare - dra i skrotet - punkten mellan anus och könsorganen inuti, i sig själv.
 4. Det sista steget- långsam träning av bäckensbottenmusklerna från första till sista etappen. När du håller fast i spänningstonen, släpp inte, varje spänningsnivå. Därefter görs en återgång bakåt - gradvis avlägsnande av spänning. Övningsmönstret är standard, består av tre metoder, kvantitativt nog fem till tio övningar i taget.

Du kan leta efter klarhet video tutorials, visar rätt teknik för att utföra Kegel övningar i artikelns andra del.

Förbättring av staten

De första tecknen på att urininkontinens börjar passera dig kommer att märka efter två till tre veckors regelbundna. Om effekten inte är märkbar, då:

 1. övningar utförs inte korrekt
 2. Problemet ligger inte bara i bäckens golvets svaghet, besök urologen.

Användbara tips

 1. Starta övningarna Kegel för män med urinering, så det är lättare att visualisera och känna musklernas funktion.
 2. Studera övningarna gradvis, ta din tid, rusa inte.
 3. Överstryk inte musklerna i bäckenet. Efter Kegel övningar bör det finnas en trevlig värme, en viss väckelse på en intim plats och utseendet av lämpliga tankar om motsatt fält. När du arbetar med muskler känner du lite spänning och avkoppling.
 4. Om, efter en uppsättning övningar, det finns nya känslor eller urladdning ur urinröret - blod är aktivt involverat i det område som behandlas och det stagnerande fenomenet elimineras.

Arnold Kegels komplex kan verka för enkelt att eliminera inkontinensproblemet. Men detta är inte så, utövaren blir snart tydlig varför dessa övningar är populära i mer än 60 år.

Det här är en bedräglig känsla, det är värt att starta dem - det blir omedelbart klart. En annan mycket snabbt kommer till insikten att inte förgäves dessa övningar har efterfrågats i mer än 60 år.

Kegel övningar efter operation för att ta bort prostata

Är Kegel träning effektiv för män med prostatit, är det nödvändigt efter prostataavlägsnande?

I början var övningarna av Kegels teknik konstruerad och riktad specifikt för kvinnor.

Men i praktiken har deras enorma fördel etablerats för behandling och förebyggande av sjukdomar i det genitourära systemet för män.

Med tanke på det faktum att den muskulösa strukturen hos den pubic-coccygeal delen hos män och kvinnor är nästan identisk, skiljer övningstekniken således praktiskt taget inte ut.

Hur gör du övningarna korrekt? Och vad är varianten av träning med prostatit och efter avlägsnande av prostata?

Övningar på Kegel stimulerar funktionen av den pubic-coccygeal muskel. Hon är ansvarig för arbetet:

 1. Endotummen (stöder den i upprätt läge);
 2. urinrör (ger kontroll över urinprocessen);
 3. prostata (denna muskel främjar normal utlösning - utlösning).

Hos män främjar den aktiva pubic-coccyge muskeln erektil funktion för ett aktivt sexuellt liv.

Efter avlägsnande av prostata

För män efter prostataavlägsnande är Kegel gymnastik ordinerad för att stärka musklerna i "bäckenbotten" för att förhindra spontan urinering vid nysning, hostning eller lyftning av vikter.

Den allmänna förstärkningen av bäckensgolvets muskler optimerar erektilfunktionen, förhindrar impotens, risken för vilken ökar efter avlägsnande av prostatakörteln (koncentrationen av testosteron i blodet sjunker kraftigt).

Glöm det inte för Kegel övningar har egna kontraindikationer:

 1. paraproktit är kronisk eller akut
 2. hemorrojder med blödning
 3. endotation i ändtarmen
 4. Förekomst av bråck: navel eller inguinal;
 5. kronisk inkontinens av feces, urin (med brott mot rektalplastik, dysfunktion av pubic-coccygeal muscle plexus).

Teknik: före operation

Innan prostata avlägsnas är en enkel version av Kegel-träningen användningen av en konditionerad belastning för penis.

Det tillverkas endast i ett tillstånd av erektion ("morgon" är också lämplig).

Om en medlem inte är värd, uppnås det nödvändiga tillståndet av onanering utan utlösning.

Därefter måste du, som medlem av "kamppositionen, redo", försöka höja den högre utan att använda händerna - bara bäckens och ljumskans muskler.

Det utförs av den pubic-coccygeal muskel. Det måste utbildas.

Vi bör börja med banal mindre "höja och sänka" medlemmen, använd sedan extra last (en varm våthandduk). Gör övningen minst en gång om dagen.

Denna övning minskar sannolikheten för prostata adenom 20 gånger.

Teknik: efter operation

Kegel övningar för män efter prostata borttagning kommer att vara annorlunda. Först måste du ligga på ryggen på golvet. Höj sedan bäckenet, vila med dina fötter (händer ens vila på golvet med handflatorna).

I det här läget borde du stanna minst en minut och rita in analoga ringen med jämna mellanrum. När träningen utförs, aktiveras den pubic-coccygeal muskeln.

Om något av övningarna orsakar obehag, bör smärta i skönhet, anus, skjuta upp gymnastikens prestanda och söka råd från en urolog.

Gymnastik Kegel för män med prostatit

I komplexet är det möjligt att separat skilja Kegel övningar för män med prostatit. Alla syftar till att träna den pubic-coccygeal muskel.

Den enklaste träningen utförs utan preliminär erektion - en kortvarig urineringsfördröjning. Du kan lära dig hur man urinera avsnitt-för-avsnitt, för fyra till fem tillvägagångssätt med ett intervall på flera sekunder.

Användbara tips

 1. Övning rekommenderas att utföras dagligen samtidigt.
 2. Isolera ansträngning, använd inte musklerna i benen och skinkorna, så lär dig snabbt.
 3. Overtraining behövs inte.
 4. Ska jag öka belastningen? Ja, men lite, inte tidigare än en två veckors träning.

När Kegel övningar för män efter avlägsnande av prostata utförs, bör vistelsetiden i stället för "broen" med betoning på axelbladen och huvudet ökas först efter två till tre veckor.

Övningar för Kegel - utmärkt profylax av prostatit, det bästa verktyget för rehabilitering efter prostataavlägsnande.

Om något inte är klart

Teknik av Kegel övningar för dem som inte hade en operation beskrivs i detalj i början av artikeln i avsnittet "TEKNISKA GENOMFÖRANDET UNDER URINÄR KONTAMINATION"