Huvud
Massage

Kastanj från prostatit: applicering och recept

En av de vanligaste sjukdomarna i könsorganet är prostatit. Kampen mot sjukdomen är inte enkel, det kräver mycket uppmärksamhet och seriös attityd. De senaste åren utnämner traditionella medicinska specialister i allt högre grad folkmedicinska lösningar i behandlingen. Kastanj från prostatit anses vara en av de mest effektiva produkterna i terapi.

För att behandla sjukdomen efter diagnosen ordinerar urologer en läkemedelsförlopp i samband med fysioterapiprocedurer. De försummade och akuta formerna av prostatit genomgår i sällsynta fall kirurgisk ingrepp. Emellertid kan inflammationen i prostatakörteln härdas även av folkmekanismer.

Innehållet i artikeln

Klinisk bild av prostatit

För att förstå hur man behandlar prostatit korrekt måste du förstå orsakerna till dess utseende och sårets specifika egenskaper. Inflammation av prostata uppträder ofta hos män som har korsat åldersgränsen på 35-40 år. Dock finns risken för sjukdom vid en tidigare ålder.

Den inflammatoriska processen är en konsolidering av prostata vävnaden, vilket bidrar till smalning av urinröret. Följaktligen utvecklas patologi, vilket leder till en överträdelse av urinflödet, en minskning av cirkulationssystemets funktion i det lilla bäckens organ. Om du skjuter upp början av behandlingen, kan sjukdomen gå i kronisk form eller vara belastad av komplikationer.

Orsakerna till prostatit

Anledningarna till vilka sjukdomen uppstår är olika, de vanligaste är:

 • stillasittande arbete, brist på fysisk aktivitet, långvarig på benen;
 • regelbunden, långvarig hypotermi i benen, ländryggsregionen, ljumskområdet;
 • brist på fullt sexuellt liv, frekvent onani, avbruten samlag
 • en minskning av immuniteten, vilket leder till en förvärmning av den smittsamma bakgrunden i kroppen;
 • någon form av trauma hos bäckenorganen, ljummen;
 • metaboliska störningar som ett resultat av olämplig diet och livsstil.

Symptom på sjukdomen

Detta är bara en kort lista över möjliga riskfaktorer, vilket bör noteras som förebyggande åtgärder. Det är viktigt att inte bara förstå orsakerna, utan också att bestämma symptomens sjukdom i tid, vilket ser ut så här:

 • problem med urinering
 • smärtsamma spasmer i perineum, ländryggen, ljummen, bäckenorganen;
 • minskad sexuell aktivitet, impotens, obehag med utlösning;
 • svårigheter med avföring, frekvent förstoppning, förändring i avföringens konsistens
 • med en smittsam form av sjukdomen klåda och rodnad på könsorganen, kvävas urladdning från penis, en särskild plack på penisens huvud.

Svårigheten att snabbt upptäcka ett sjukdom ligger i det tidiga erkännandet av symtom. Sjukdomen sker ofta utan en levande manifestation. En man får inte vara uppmärksam på några förändringar i genitourinary systemets arbete innan allvarliga komplikationer uppstår.

Hur man behandlar prostatit med folkmekanismer

Alternativ medicin har nyligen blivit särskilt populär. Detta beror på användningen av naturliga produkter för beredning av läkemedel. De innehåller inte kemiska, syntetiska ämnen i kompositionen, vilket har en fördelaktig effekt på organismen som är förtryckd av sjukdomen.

Folkrättsmedel kallar de produkter som ges till människan av naturen. Bland de mest effektiva kan man skilja hästkastan från prostatit, honung och biprodukter, medicinska växter, naturliga oljor. I medicinsk terapi rekommenderar experter att använda sina egna preparat i form av tinkturer, buljonger, balsamer, salvor, rektala suppositorier.

Vad är användningen av kastanj?

På kastanjens helande egenskaper är känd sedan antiken. För beredning av läkemedel används oftast gröna snygga skal eller en tunn brun hud av mogen mat. Näringsämnena i den naturliga produkten förbättrar cirkulationssystemets funktion.

Escin, som finns i stora mängder i hästkastanjfrukter, har en antibakteriell effekt, minskar den inflammatoriska processen, normaliserar viskositeten hos blodflödet.

Närvaron i huden av esculinfrukter med terapeutisk terapi förbättrar kapillärernas väggar, hjälper till att minska risken för blodproppar. I farmakologin används inte bara frukterna av hästkastan, utan även bruket av barken och blommorna i det användbara trädet har använts i stor utsträckning.

Hur man behandlar prostatit med kastanj

Hästkastanj med inflammerad prostata i hembehandling Folkmekanismer används huvudsakligen i form av tinkturer och buljonger.

Tinktur på alkohol

För att förbereda tinkturer på en alkoholbas, behöver du 25 g torrbrun skal, slipad till ett pulvertillstånd. Förberedd skal häll 30 ml vodka och insistera på en mörk, sval plats under 14 dagar, skaka innehållet periodiskt.

Klar tinktur ska filtreras, spädas ut med 150 ml kokt (destillerat) vatten och tas två gånger om dagen för 10 droppar, 30 minuter efter att ha ätit. Behandlingsförloppet är 10-15 dagar, följt av en likvärdig paus.

Avkok från skalet

Kastanjens tunna skal är nödvändigt för beredning av läkemedelsinfusion från inflammation i prostata. För att laga matet behöver du 30 gram krossat grönt skal fyllt med 600 ml kokande vatten. Infundera drogen i 12 timmar i en tätt sluten behållare. Klar infusionsfilter, tillsätt 2 msk. skedar av naturlig honung och kokt i ett vattenbad med en svag koka upp till 200 ml.

Ta drogen för 30 droppar, 1 timme efter att ha ätit, 3 gånger om dagen. Den beredda buljongen är konstruerad för hela behandlingsförloppet. Efter att ha tagit den sista dosen, bryt i 30 dagar. Vid kronisk form ska kursen upprepas.

Bakad kastanj med honung

Hästkastanj från prostatit används ofta i leverform med tillsats av honung. Beredning av läkemedlet tar tid och uppmärksamhet, men lättnad kommer i 3-4 dagar. För att förbereda läkemedlet behöver 10 st. mogna kastanjer av medelstorlek.

Frukt bör avskalas, läggas i kokande vatten och koka på låg värme i 4 timmar. Mjukad under tillagning, kastanjer lite svalt, skuren i två halvor och krossad med en sked. Förberedd frukt placeras i en bageri, tillsätt 3 msk. skedar av naturlig honung. Därefter ska formen täckas med folie och skickas till ugnen i 20 minuter vid en temperatur av 180 grader.

Den färdiga produkten kyldes vid naturlig temperatur. Ta en kastanj med prostatit bör vara 1 tesked 3 gånger om dagen. Specialister av traditionell medicin rekommenderar att kombinera mottagningen av drogen med en full konsumtion av mat. Behandlingsförloppet är 20 dagar, följt av en paus på 15 dagar. Vid kronisk form av prostatit är det nödvändigt att skicka inte mindre än 3 högkvalitativa behandlingsbanor.

Sammanfattningsvis

Det är viktigt att komma ihåg att behandlingen av sjukdomen bara kommer att fungera efter samråd med den ansvariga läkaren och att få tillstånd från honom och rekommendationer. Självmedicinering kan leda till komplikationer och utveckling av patologier. Det bör komma ihåg att framgången att bli av med sjukdom beror på en seriös inställning till det.

Horse chestnut - ett effektivt botemedel mot prostatit

Prostatit är en vanlig urologisk störning hos män. Få personer vet att hästkastan med prostatit kan användas både som en självständig medicin och som en del av en komplex terapi för en obehaglig sjukdom.

Varje medlem av det starkare könet värderar hälsan på sitt reproduktionssystem väldigt mycket, så många tvivlar på huruvida det är möjligt att behandla prostatit med detta botemedel. Folkläkare säger att behandling av prostatit med kastanj är en effektiv och beprövad metod. Läkande växt, som behandlade våra förfäder, hjälper inte bara till att hantera sjukdomen, men också förbättra patientens övergripande tillstånd.

Sammansättning av hästkastanj

De viktigaste medicinska råmaterialen i hästkastan är frukter, blommor och bark. Deras terapeutiska egenskaper beror på närvaron av vissa spårämnen och vitaminföreningar. Växten innehåller komplexa organiska föreningar (tanniner), stärkelse, fettoljor. Växten innehåller sådana värdefulla naturliga föreningar som kumarin glykosider (escin och esculin). Även i blommor, bark och frukt, slem, pektinsubstanser, organiska syror (äppelsyra, mjölksyra, citron) och fysiologiskt aktiva ämnen - flavonoider avslöjas. Det finns fraktan, saponin, globulin i dem. Kastanj innehåller en ganska stor mängd lecitin och en hel uppsättning mineraler (järn, kalcium, zink, magnesium, kalium, selen, silver, nickel etc.). Naturen hos den vackra växten och vitaminerna C, A, B1, B2 och PP berövade inte naturen. Oftast behandlas prostatit med ett kastanjeskal, eftersom det innehåller de mest aktiva komponenterna.

Hästkastan är rik på vitaminer och mineraler!

Användbara egenskaper

På grund av tanniner har hästkastan antikoagulant egenskaper (tromborassassivayuschimi). När de utsätts för vävnad, stärker komplexa organiska föreningar kapillärerna, vilket förbättrar blodkärlets patency, vilket gör dem mer elastiska och ogenomträngliga. De neutraliserar effektivt utvecklingen av patogena mikroorganismer och lindrar inflammation i prostata.

Kumarinföreningar som ingår i en läkemedelsväxt reducerar blodkoagulabilitet, har antispasmodiska, analgetiska, lugnande, diuretiska och antibakteriella effekter.

Saponiner och flavonoider stärker också kärlen, förbättrar ådernas ton och utflödet av lymf. En viktig funktion utförs av proteinglobulinet, det reglerar den biologiska aktiviteten hos det manliga hormonet (testosteron) som utsöndras av prostata.

Pektinföreningar har en positiv effekt på kroppens ämnesomsättning (stabilisera redoxprocesser, förbättra perifer blodcirkulation, reducera kolesterol i blodet).

Slemhinnor i kastanjfrukter har en kuperande, antiinflammatorisk och mild avgiftande effekt. Vitaminer, spårämnen och organiska syror stärker immuniteten och bidrar till snabb prostatahärdning.

Förberedelse och lagring av råvaror

Kastanjblommor ska skördas under blomningen. För beredning av läkemedel används frukter som faller till marken, d.v.s. mognade. Barken skördas på våren under sapflödet. Råvaror kan torkas under naturliga förhållanden eller med hjälp av en elektrisk torktumlare. Hållbarhetstid är högst 1 år.

Recept av traditionell medicin

I någon katalog med traditionell medicin kan du hitta råd och lära dig hur du använder hästkastan från prostatit, recept som har fått den största populariteten.

Alkoholisk tinktur av kastanj

Effektiv och lätt att förbereda är en alkoholtinktur från prostatit. För att göra det behöver du 50 g finhackat kastanjeskal och 0,5 liter vodka. Beredda råvaror bör hällas med vodka och låt det smälta i 3 veckor. Vätskan måste insisteras i en mörk, kall plats, skaka regelbundet. Kastanjskal från prostatit, beredd som en tinktur, ta 10 droppar på morgonen och kvällen efter att ha ätit. Behandlingstiden bör inte överstiga 2 veckor. Efter 30 dagar, upprepa proceduren.

Inte mindre populärt avkok av skalet av mogen frukt. För ett sådant läkemedel måste du ta 3 msk. l. strimlat råmaterial, häll 600 ml brant kokande vatten, tätt tätt och låt det brygga i 12 timmar. Sätt sedan i ett vattenbad och simma över låg värme tills hälften av vätskan har avdunstat. Sedan infusionen ska filtreras och tillsätt 2 msk. l. honung. Få drogen att ta 1 tsk. 3 gånger om dagen efter måltiden. Vid en kronisk form av sjukdomen rekommenderas det att upprepa behandlingen under en månad.

Med inflammatorisk sjukdom i prostata i folkmedicin har länge använts tinkturer, kokta på basis av blomställningar av hästkastanj. Alkoholisk infusion bör beredas enligt följande: färska växtblommor placeras i en glasbehållare, häll vodka eller alkohol, utspätt till 40%, förhållandet 1:10. Stäng sedan tätt och låt det brygga. Efter 3 veckor, en färdigbehandlad lösning för att ta en halvtimme före måltiden, 40 droppar, utspädd i 50 ml vatten.

Kommer att bota en obehaglig sjukdom och infusion av torkade kastanjblommor. För beredningen är det bättre att använda termos, vars volym inte är mindre än 1 liter. Häll 4 msk. l. torra krossade blommor och häll brant kokande vatten. Läkemedlet bereds på natten. Den resulterande vätskan ska vara full i hela dagen. Nästa dag måste du förbereda en ny infusion.

Behandla prostatit hemma med hjälp av hästkastanjbark. För att förbereda en avkok behöver du 1 msk. l. torrt råmaterial häll ett glas vatten och koka på låg värme i 10 minuter. Kyl och töm. Ta ett avkok av 1 msk. l. 3 gånger om dagen efter måltiden.

Kastanjebröd med honung hjälper till att avsevärt minska intensiteten av manifestationer av prostatit!

För att behandla en infektiös inflammatorisk lesion av prostata körteln, använd en bakad kastanj med honung. Det bidrar till att eliminera krampen i släta muskler i urinblåsan och urinröret. Med hjälp av denna metod för behandling av prostata känns patienten för några dagar en signifikant minskning av intensiteten hos manifestationerna av sjukdomen. För att förbereda drogen behöver du 10 stycken skalade kastanjer, som måste kokas på låg värme tills de mjuknar (ca 4 timmar). När fröna blir mjuka kan de extraheras från vattnet och får svalna. Sedan skärs varje kastanj i 2 halvor och försiktigt undertrycks. Lägg sedan dem i en förberedd form för bakning och häll en liten mängd honung. Stäng med folie och baka i 15 minuter. För terapeutiska ändamål, ta hälften av frukten 3 gånger om dagen.

Kontraindikationer för användning

Trots de många användbara egenskaper och relativ harmlöshet kräver okonventionella metoder för behandling med medicinska växter viss kunskap och försiktighet.

Det är viktigt att veta att behandling av prostatit med hästkastan är kontraindicerad hos patienter med lågt blodtryck. Det rekommenderas inte att använda hästkastanj för personer med kardiovaskulära sjukdomar. Med extrem försiktighet drick infusioner och avkok följt av patienter med njursvikt.

Det rekommenderas starkt inte att använda en läkemedelsväxt med dålig blodkoagulerbarhet (leukemi, leukemi). Det är förbjudet att ta det och människor som lider av diabetes. Kastanjebehandling är oacceptabel för magsår och gastrit med låg surhetsgrad.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att hästkastan är tillåten för användning i okomplicerade former av prostatit. För att inte förvärra sjukdomsförloppet och inte orsaka allvarliga komplikationer är det bättre att använda folkmedicinen under övervakning av den behandlande läkaren.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Topp 7 recept för att använda kastanjer för att behandla prostatit

Hästkastanj på grund av dess användbara egenskaper har länge använts av folkmedicin för att behandla ett betydande antal sjukdomar, inklusive prostatit. Nästan alla delar av trädet har helande egenskaper, men för terapi av varje patologi är det nödvändigt att veta vilka doseringsformer som är tillämpliga i detta fall vilka recept för deras beredning ska användas.

Regler för insamling av kastanj ingredienser

Under namnet "hästkastanje" förenas cirka 25 arter av växter med gemensamma och liknande egenskaper. På latin kallas trädet "esculus", som gav sitt namn den viktigaste aktiva läkemedelskomponenten.

Terapeutiska egenskaper är besatta av alla delar av trädet:

 • löv;
 • blommor;
 • bark;
 • perikarp;
 • frukt.

Faktum! Men svårigheten är det:

 1. behandling av kastanjblommor är endast möjlig om de samlas in i rätt tid (endast 1-2 dagar), som endast de smala specialisterna känner till;
 2. frukter är användbara när de redan har fallit från själva trädet, men är fortfarande i deras skal
 3. Bladen måste samlas in från maj till september, innan bladen blir gula. Används för att samla bara de träd som inte har mer än 2-3 meter i höjd.

Efter att ha samlat frön (frukter) borde de torkas hemma i 3-4 veckor. Och då kastanjen kan användas som ett läkemedel för prostatit, när det kommer att ha sådana egenskaper:

 • mörkbrun färg;
 • glänsande yta;
 • en grå fläck vid basen.

Sådana kastanjer kan användas i 2 år för att förbereda de medicinska former som beskrivs nedan.

Efter insamling bör kastanjens löv också torkas. För att göra detta lägger de sig på en hylla i ett välventilerat rum eller i en specialtork. Lövskiktet får inte överstiga 10 cm. Bladet som är klart för matlagning måste vara grönt, ha en svag arom, när de böjer sina rötter måste de bryta.

Läkande egenskaper

Kastanj kan hjälpa till vid behandling av prostatit, vilket beror på närvaron i dess komposition:

 1. Glykosider (escin, eskulin). De tonifiera venet i det lilla bäckenet, förbättra kapillärbädden, minska viskositeten hos blodet inuti dem. Detta förbättrar utflödet från inflammerad prostata.
 2. Saponiner stärker också kärlväggen, förbättrar ådernas ton, förbättrar flödet från lymfkroppen.
 3. Naturliga coumariner är de medel som utspädd blod. Som ett resultat är ett större antal kapillärer i prostata involverade i organs blodtillförsel.
 4. Tanniner. De har en tromborassering, förbättrar patenen hos de kärl som ger sanningen av prostata.
 5. Sådana ämnen som quercetin och dess isoform, astragalin, violaxanthin, har en lugnande effekt, vilket är en mycket användbar egenskap vid behandling av prostatit.
 6. Vitaminer C och E. Det är antioxidanter som deltar i att stärka immuniteten. Askorbinsyra har vasokonstriktiva, antimikrobiella och antiinflammatoriska effekter.
 7. Vitamin A stör en cancerformig transformation av celler, förhindrande av degenerering av prostatit i prostatacancer.
 8. Globuliner är proteiner som reglerar testosterons aktivitet som utsöndras av prostata.
 9. Effekten kompletteras med närvaron i hästkastan av en kombination av mikroelement: zink, barium, selen, silver, nickel, jod, bor, krom.

Alla ovanstående komponenter ger kastanjen följande egenskaper:

 • tonic vener;
 • smärtstillande;
 • trombuslösning;
 • ett diuretikum;
 • blodförtunning
 • avsvällande medel;
 • antioxidant;
 • diaphoretic;
 • antikarcinogen.

recept

Faktum! Färdiga medel med hästkastanj för att stoppa fenomenet prostatit där. I "Escuzana" i form av droppar eller tabletter eller tabletter "Esculus" är sådana indikationer som behandling av prostatit inte föreskrivna i instruktionerna. För att förbereda hästkastan för att bota inflammation i prostatakörteln behöver du bara dig själv.

Vi erbjuder sådana recept:

Skalet med nålar sätts i varmt vatten, kokt i ca 5 minuter, avstängd, kylt. Denna buljong används för rektal sprutning: 250 ml 2 gånger i veckan.
Hästkastan kan användas inuti som avkok. För att göra detta, gröna skalet med två kastanjfrukter häll 300 ml kokande vatten, laga till minst värme i 15 minuter. Behandlingen är att en person dricker 100 ml avkok två gånger om dagen.
Denna behandling involverar användning av infusion från kastanjen av kastanjer. För att göra detta ska korgen av mogen frukt krossas, ta 3 bordsskedar av den, häll 600 ml kokande vatten, insistera på natten. På morgonen filtreras infusionen och placeras på ett vattenbad som kokas under locket så länge som nödvändigt för att lämna endast 200 ml infusion.

Behandling av prostatit lovar att vara effektiv om du tar 30 droppar koncentrerad infusion tre gånger om dagen, i tom mage. Förvara en sådan extraherad kastanj i kylskåpet. Kurs - 40 dagar (före slutet av medicinen), upprepa denna behandling för prostatit tre gånger om året.

Kastanj i form av tinktur bereds enligt följande: 25 g mörkad skal hälls 250 ml vodka, insisterar på en mörk plats i 10 dagar. Inuti ta 10 droppar före frukost och före middagen. Infusionen är berusad i 6 månader sålunda: var 20: e dag finns en paus i ett decennium.

Vissa läkare erbjuder ett annat behandlingsalternativ med en hästkastanje kokad i form av en tinktur: Ett glas trädets blomma hälls med 1 liter vodka, det insisteras i 30 dagar, varefter det filtreras. Behandlingen består i att ta 10 droppar infusion 4 gånger om dagen.

Kontra

Behandling med hästkastan är kontraindicerad i sådana fall:

 • magsår;
 • njursjukdom;
 • hjärtets patologi;
 • minskad blodviskositet;
 • hypotoni.

Baserat på recensioner av män som lider av prostatit, har behandling med tinkturer, infusioner och avkok av hästkastan, tillräcklig effektivitet. Det är bara nödvändigt att hålla noggrant med receptets bokstav, och också preliminärt att fastställa möjligheten att ta mediciner med behandlings urologen.

Barken av kastanjefrukten ingår ofta i antipyretiken. Dessutom är hästkastanjbarken indikerad vid behandling av olika reumatiska sjukdomar, såväl som neurologiska abnormiteter.

Hästkastanj med prostatit

En av de vanligaste sjukdomarna hos den manliga sexuella sfären är prostatit. Denna sjukdom blir yngre varje år - om före urologen med detta problem som män mestadels adresserade efter 50 år, blir nu ungdomar efter 35 års ålder också patienter i den urologiska avdelningen.

Prostatit är en sjukdom som utvecklas i prostatakörteln. Det är en inflammatorisk process som påverkar ett människors genitourinary system. Tillsammans med läkemedelsbehandling används behandling i stor utsträckning på människors sätt. Många örter och växter hjälper till att hantera sjukdomen, eliminera några av symtomen på sjukdomen. Den mest populära är kastanj med prostatit.

Om prostatit

De första tecknen på en växande sjukdom är problemet med urinering. I prostatit observerar en man följande symtom:

 • Problem i det intima livet. Det finns problem med erektion, ejakulation;
 • Utseendet på värk eller vice versa vassa smärtor i underlivet, ofta uppe i benet eller nedre delen av ryggen;
 • Oförmåga att helt tömma urinblåsan. Önskan att urinera blir för ofta, processen kan åtföljas av smärta.

I riskgruppen hos sjukdomen är följande representanter för mankön:

 • Män med låg aktiv livsstil;
 • Fläktar av vintersport, dykning. Med frekvent överkylning av bäckenorganen ökar sannolikheten för inflammation i prostata;
 • Unga människor som leder ett promiskuöst sexliv. I detta fall är infektion i genito-urinvägarna och starten av en inflammatorisk process möjlig. Frekvent avbrott i samlag kan också orsaka prostatit.

Prostatit, liksom alla andra sjukdomar, är bättre behandlingsbar vid sjukdoms första skede. Läkare särskiljer två former av sjukdomsförloppet: akut och kronisk.

I den akuta formen av sjukdomen stör patienten av följande symtom: intermittent urinering, smärta i underlivet, problem i det intima livet, kroppstemperaturen kan stiga. I sällsynta fall uppträder purulent urladdning. För att identifiera sjukdomen utförs följande typer av diagnostik: ultraljud, palpation, blodprov, swab för venerala sjukdomar. Behandling utförs på ett sjukhus, med hjälp av antibiotika, läkemedel som tar bort ödem, fysioprocedurer.

Den kroniska formen av prostatit är vanligtvis en försummad form av den akuta formen. Otillbörlig behandling, icke-iakttagande av läkemedelsföreskrifter kan leda patienten till en kronisk sjukdomsförlopp. Symtom på kronisk prostatit på många sätt liknar den tidigare formen, behandlingen varar oftast flera månader. Förekomsten av dåliga vanor försenar bara behandlingen

Behandling av prostatit med hästkastanj

För behandling av prostatit används inte bara mediciner. För effektivare behandling är det möjligt att använda komplex terapi, vilket inkluderar läkemedel och traditionell medicin. Mycket populär är decoctions och tinkturer gjorda av hästkastanj.

Människor har länge använt kastanj för att bekämpa prostatit. Det innehåller ämnen som förbättrar blodcirkulationen, har en antiseptisk effekt. Rutin, pektinsubstanser, esculin har en positiv effekt, inte bara på prostata, utan även på hela organismen.

Användbara egenskaper kastanj:

 • Stärka blodkärlen, förbättra utflödet av blod från prostatakörteln;
 • Förbättrar produktionen av testosteron;
 • Ökad immunitet med vitaminerna E, C;
 • I kastanjen finns tanniner som dödar mikrober och tar bort inflammatorisk process från körteln.
 • Förhöjda nivåer av jod, zink förbättrar kroppens allmänna tillstånd.

Liksom något läkemedel är användningen av kastanj kontraindicerad i följande fall:

 • Dålig blodkoagulering;
 • Inre blödning
 • Lågt tryck.

Recept av infusioner och avkok av kastanj

För behandling av prostatit används inte bara trädens frukter utan även dess blommor. Här är några recept från den blommande delen av kastanjen:

Sex matskedar kastanjblommor häller en liten mängd olivolja eller raffinerad olja. Blandningen ska infunderas i minst en månad på en mörk och sval plats. Den tillverkade salva gnids i den ömma platsen.

För att lindra den inflammatoriska processen, är enemas från kastanjens skaft bra. Receptet är mycket enkelt - huden med nålarna hälls med kokande vatten. Buljongen ska kylas till rumstemperatur och användas som en mikro-enema på natten.

Ta 30 gram skal och häll det med 300 ml vodka. Infusionen av vodka ska vara minst tre veckor på en mörk, kall plats. Vätskan måste ständigt skakas. Därefter filtreras den resulterande blandningen och 150 ml kokt vatten sättes till det. Tinkturen tas två gånger om dagen, 10 droppar vardera. Behandlingsförloppet ska vara minst två veckor, sedan görs en paus och upprepas igen.

Strimlat skal hälls med kokt vatten. För 2 gram pulver måste du ta en halv liter vatten. Därefter måste blandningen filtreras och placeras på ett vattenbad. Ready-made buljong bör vara ca 200 ml. Läkemedlet tas vid trettio droppar tre gånger dagligen före måltid. Det är bäst att hålla buljongen i kylskåpet. För effektivare behandling upprepas kursen tre gånger om året.

Hästkastan används ofta i buljonger och tinkturer med andra medicinska växter. Kamille är känd för sin antiinflammatoriska effekt, så buljongen från kastanj och kamille har en positiv effekt på prostata.

Skala de två frukterna i kokande vatten. 500 ml vätska kommer att räcka till. Denna blandning kokas i ungefär två timmar och tillsätt sedan två matskedar av torr kamilleblomställning. Avkok för att ta bort från värme, lock och låt det brygga. Chill den filtrerade blandningen och drick två gånger om dagen, ett glas.

Kastanj från prostatit kan inte bara ta bort de första symtomen på sjukdomen, men också ha en förebyggande effekt. En speciell buljong från kastanjens skal kan bli full i stället för te under lång tid.

För dess beredning är det nödvändigt att släppa frukterna från skalen och häll i termoserna. Häll sedan allt kokande vatten och kom över natten. Buljongen tas en månad, då görs en paus, och det gör också under året.

För att bevara alla medicinska växtens användbara egenskaper är det nödvändigt att skörda och förbereda kastanjen ordentligt. I folkmedicin används inte bara trädens frukter, utan även blommor och löv.

Blommor samlas under blomning på våren och torkas. Perioden för insamling av löv är mycket större - de kan samlas in från maj till den första september. Frukt samlas på en tid när de är självsäkra och faller från trädet. Frukt som slits ut på egen hand anses vara dålig mogen och har mindre helande egenskaper. Torka fruktträdet i ett välventilerat rum, minst fyra veckor. Vältorkade kastanjer lagras på en mörk torr plats.

I folkmedicin finns det många recept för hästkastanje mot prostatit. För medicinska ändamål används blad, blommor, frukter. Kastanjutdrag innehåller esculin, fraktin, fettoljor. Tinkturer och buljonger hjälper till att ta bort puffiness, minska smärtsymptom. Men glöm inte att i kroniska former av prostatit är den mest effektiva behandlingen komplex terapi, som består av läkemedel och recept av traditionell medicin.

Behandling av prostatit med kastanj: Folkemedicin för inflammation i urinröret


Prostatit är en av de mest obehagliga "manliga" sjukdomarna. Medelmedicinens medel hjälper inte alltid till att förhindra återkomst av smärtsamma symtom. Till hjälp kommer folkmedicin: naturläkemedel underlättar urinrörets tillstånd, så att kroppen kan börja återhämtningsprocesser.

På basis av hästkastanj kan du göra dig själv och infusioner och läkande buljonger. Tidig inledande av behandling med avkok av frukter och färger på hästkastan hjälper till att förhindra försämringen av tillståndet.

Hur hjälper hästkastan med prostatit?

Den hårda, bittera massan av hästkastan innehåller några användbara ämnen, så det brukar inte användas vid hemgjorda infusioner. Helande egenskaper är uteslutande hud, skal och blommor. De hjälper till att bli av med följande manifestationer av prostatit:

 • Frekvent urinering och falsk uppmaning. Kastanjen med prostatit påverkar positivt lymfdräneringen på grund av mättnaden med glykosider. På grund av detta minskar prostatan i volymen och mängden uppmaningar minskar.
 • Obehag i urinröret. Infusioner av kastanjeskalan bidrar speciellt till normalisering av venöst utflöde. Klåset försvinner, kroppen slappnar av.
 • Brott mot sexuell aktivitet. Prostatit är "mördaren" av en erektion. Konstant förbränning, problem med blodtillförseln och en pågående inflammatorisk process är obehagliga följeslagare av all sexuell kontakt hos patienten. När dessa problem försvinner försvinna problem med utlösning. Parallellt med återvinningsprocessen ger globulinerna en ytterligare produktion av testosteron, vilket är nödvändigt för den manliga kroppen under denna period.
 • Sömnstörningar. Konstant smärta och falska önskningar gör patientens sömn nervös och intermittent. Behandling av prostatit med kastanj kan lugna både urinröret och nervsystemet. Tanniner stoppar aktiviteten hos mikrober som irriterar kanalen. Quedzetins lugnande effekt gör att kroppen slappnar av och somnar.
 • Oförmåga att helt tömma urinblåsan. En inflammerad urinrör hindrar normal urinladdning. Om du behandlar prostatithästkastan, slutar inflammationsprocessen mycket snabbt, och urinkanalens funktion återställs. Även toxinerna accelereras, vilket gör hela organismens kropp enklare.
Hästkastan innehåller i sin kastanj ett stort antal mikrodelar och vitaminföreningar.

Många patienter undrar om det är möjligt att behandla prostatit med ett kastanjeskal om sjukdomen är klart igång. Om du inte kan lindra hela dagen, lider av outhärdlig klåda eller brännande, och kan inte kväva smärtan även med smärtstillande läkemedel, var noga med att kontakta en specialiserad specialist. Hästkastan är också användbar när prostatit försummas, men i början är det nödvändigt att utesluta förekomst av patologi. Adenom, som adenokarcinom, kan botas med hjälp av traditionell medicin, men på grund av den ökade risken behandlas de vanligtvis på annat sätt.

Tänk på att den behandlande läkaren kan förbjuda användning av kastanj från prostatit i närvaro av följande kroppsfunktioner eller komplikationer:

 • Lågt blodtryck (inklusive kronisk).
 • Intern blödning.
 • Sjukdomar som förhindrar normal blodkoagulering.
 • Gastrit, problem med utsöndring av magsaft.

Detta beror på den rika sammansättningen av skal och kastanjblommor. Många aktiva substanser i dess vävnader är skadliga vid sådana förhållanden.

Läkande skal av kastanj mot prostatit

De bästa recepten av tinkturer i folkmedicin är enkla och tillgängliga. För den mest kända folkmedicinen behöver du bara ett glas vodka och 25 gram skal. Vi behöver inte väga skalen: bara fyll den med en liten hög. Fyll sedan högen av vodka till randen, sätt den på en mörk, kall plats och lämna den i två veckor. När de härdande ämnena passerar från skalen till alkoholen, ta ut infusionen och spänna genom ostkanten tills du blir av med skinkarna. Slutligen späd det resulterande läkemedlet med två tredjedelar av ett glas kylt kokande vatten och blanda. Att ta utspätt i vodkahästkastanj från en prostatit är det nödvändigt två gånger om dagen, efter måltid: på 10 droppar på morgonen och på kvällen. Infusionen är ganska stark, så fortsätt inte behandlingen när det gäller lättnad. En och en halv till två veckor räcker för att kroppen får sin dos av aktiva substanser. Sedan vila en vecka, och om sjukdomen kommer tillbaka, upprepa kursen.

Förberedelser från kastanjhäst har antiinflammatoriska effekter

Denna infusion är mindre mättad, så det kan ta ett hel kvartal i rad utan att ta pauser. Du kan bereda vilken mängd infusion som helst, baserat på proportionen: 400 ml kokande vatten per 20 gram skal. Fyll hela huden med den nödvändiga mängden vatten, stäng glaset eller burken med lock och sätt det på en mörk plats i 12 timmar. När infusionen kyls, spänna den och laga den på ångbadet tills hälften av volymen kokar bort. Ta tre gånger om dagen i fem till tio minuter före måltiden, en matsked i taget.

Avkok av hästkastanj prostatit

Behandling av prostatit med kastanj i folkmedicin baseras på huden: den innehåller de mest aktiva komponenterna som orsakar att sjukdomen återvänder. För att fullständigt bota prostatit med avkok, behöver du bara två hästkastanjer. Separera frukterna från skalet, så att endast ljust grönt spikat kött kvarstår i sina händer. Ta sedan bort skalen, lägg den i en liten kastrull, häll ett glas kokt vatten och koka i 15 minuter över en liten eld. Låt buljongen stå tills den är helt kyld, då kan du ta (på en tredje kopp två gånger om dagen före måltiderna).

Den enda nackdelen med avkoket är oförmågan att lagra mycket för hela behandlingsperioden. Du måste ta två färska kastanjer varje dag och koka huden igen, annars kommer användbara ämnen inte att överleva. Det bästa resultatet är användningen av frukt, rivna bort från körbanan, fabrikerna och fabrikerna. Endast sådana växter behåller en härdande effekt, som inte penetrerar med toxiner från miljön.

Den snabba överlämnandet av sjukdomen kommer att vara en belöning för uthållighet. Men kom ihåg att för att fortsätta att ta ett folkmedicin ska vara och efter uppkomsten av lättnad, annars kommer negativa tecken att återvända. Vänta tills alla tecken på inflammation försvinner, varpå dricker buljongen i ytterligare 14 dagar.

Kastanj från prostatit

Obehagliga symptom på prostatit börjar störa män mestadels mellan 40 och 55 år. Behandling ger inte alltid resultat, och kostnaden passar inte alla.

Och sedan kommer till räddning folkmedicin för behandling av prostatit i hemmet. Billighet, enkelhet och bekvämlighet gör det särskilt attraktivt. Men inte alltid behandling med folkmedicin är berättigad.

Även om infusionerna av örter ser ganska oskadliga, har de vissa kontraindikationer. I det här fallet borde det vara huvudmotivet: "Gör ingen skada!"

Behandling av prostatit med folkmekanismer

De mest effektiva drogerna i folkmedicin i kampen mot en allvarlig sjukdom - prostatit - är:

 • Pumpa frön;
 • Hasselnoten;
 • asp;
 • Juice of black elderberry berries;
 • propolis;
 • persilja;
 • celandine;
 • Kastanjhäst.

Kastanjhäst. Behandling av prostatit

Få människor vet att kastanjen är en bra hjälp mot inflammation i prostata. Den kan användas på flera sätt. Det är också lämpligt som ett självständigt läkemedel och som ett tillägg till medicinsk behandling.

Sammansättning av hästkastanj

Kastanj, trots det inte mycket attraktiva utseendet, har i sin sammansättning en brunn med användbara ämnen:

 • triglysyra;
 • pektinsubstanser
 • rutin;
 • eskulin;
 • fet olja;
 • och andra.

De hjälper till att hantera inte bara med prostatit, men förbättrar också patientens övergripande hälsa.

Användbara egenskaper hos hästkastanj med prostatit

 1. Förbättra utflödet av blod från prostata, stärka kärlen.
 2. Globulinerna som ingår i kastanjen ger ovärderlig hjälp vid utveckling och reglering av testosteronnivåer.
 3. Den har användbara mikroelement i sin sammansättning. Såsom jod, silver, krom, zink, bor.
 4. Vitaminer och antioxidanter (E, C) stärker immuniteten och främjar snabb botemedel.
 5. Innehåller tannmedel som neutraliserar mikrober och lindrar inflammation i prostata och adenom.
 6. Glykosider, som ingår i kastanjen, förbättrar utflödet av blod från patientens prostata.
 7. Quartzetin hjälper till att stärka nerverna och stabiliserar människans allmänna tillstånd.

Behandling av prostatit med kastanjer. Kontra

Användningen av hästkastan är kontraindicerad hos män som har följande sjukdomar:

 • allvarliga inre sjukdomar (blödning);
 • lågt tryck;
 • dålig blodkoagulering.

Dessutom, när du gör kastanjreserver, var uppmärksam på det område där de växer. Ansökningens helande effekt är endast möjlig om kastanjen växer på en plats som är avlägsen från transportvägar och industrianläggningar.

recept

Kastanjetinktur från prostatit

Tinktur tas oralt tre gånger om dagen för 20 droppar. Du måste dricka tills det är över. Ta sedan en paus i två veckor.

Skal kastanjen från kastanjen och tillsätt tre matskedar kokande vatten (0,5 liter). Infunder 10-12 timmar. Koka sedan i ett vattenbad tills volymen av buljongen är ca 200 ml.

Buljong från kastanjens blommor

Församla kastanjblommorna och torka dem. Buljongen ska lagas dagligen och druckit under dagen. Fyra matskedar av torkade blommor häll en liter kokande vatten i en termos. Infunder 10-12 timmar.

Helande salva mot prostatit

Fem matskedar av torkade hästkastanjblommor ska hällas med olivolja (eller raffinerad solrosolja) i en liten mängd (ungefär i ett förhållande 1: 1,5). Lämna på ett kallt mörkt ställe i 30-35 dagar. Den mottagna salvan ska gnidas dagligen före sänggåendet.

Avkok för mikroclyster med inflammation i prostata

Inte alla lämpliga tinkturer för förtäring av kastanj. Faktum är att det starkt provar en aptit och kan leda till en uppsättning övervikt. För att förhindra att det händer, koka kastanjens skall (med nålarna ihop) och gör mikroglasögon.

Kurs: Under månaden 2 gånger i veckan. Volym av svimmelhet: ca 250 ml.

Slutsats och rekommendationer!

Prostatit är en allvarlig sjukdom som, om den inte behandlas ordentligt, kan ge obehagliga komplikationer, helt upp till kirurgisk ingrepp. Därför bör man inte självmedicinera och förlora dyrbar tid.

Traditionell medicin är användbar för att förebygga och eliminera de milda symptomen på en inflammerad prostata, men kan inte garantera fullständig läkning.

Behandling av prostatit med kastanj

Prostatit är en vanlig sjukdom i prostata eller prostata, som kallas "andra hjärtat" hos en man, så viktigt är organet i kroppen. Män lider vanligen av prostatit efter 50 år, men de senaste åren vänder yngre patienter också till urologer för denna sjukdom. Försummelse av prostata sjukdomar är omöjlig, så snabb diagnostik och korrekt, allvarlig behandling är så viktig. En noggrann inställning till din kropp kommer att bidra till att undvika övergången av prostata sjukdomar till en kronisk form och ett antal brott mot den urogenitala funktionen hos en man.

Tack vare kastanjen har mannen möjlighet att bibehålla sin hälsa

Hur utvecklar prostatit och prostata adenom

Prostata körs under blåsan, cirklar urinröret med en ring. Efter kontakt infektion kan utveckla akut prostatit därigenom, varvid det inflammerade prostata förstorad och pressar urinröret, vilket orsakar ofta behov och obehag vid urinering, buksmärta, smärtsam ejakulation. Virus, bakterier, svampar, klimatförändringar, plötsliga temperaturförändringar kan leda till en försämring av processen. I riskgruppen är också alla som leder en stillasittande livsstil, vilket leder till stagnation i det lilla bäckenet.

En annan vanlig prostatasjukdom är adenom eller godartad prostatatumör som förekommer främst hos äldre män och förknippas med hormonella förändringar i kroppen, men kan vara förknippad med effekterna av kronisk prostatit. Prostatit och prostata adenom ger upphov till många obehagliga följder för män och kräver en seriös och noggrann komplex behandling.

Lyckligtvis finns det många bra mediciner och behandlingar för prostata sjukdomar. I folkmedicin har tinkturer och buljonger av medicinska växter länge använts framgångsrikt, bland annat preparat av hästkastanj.

Vad är värdet på en kastanj?

 • Tanniner, som ingår i dess sammansättning, har en antimikrobiell effekt, lindrar inflammation.
 • Glykosiderna som finns i frukterna stabiliserar och underlättar sekretionens rörelse i rörets kanaler, vilket minskar dess volym, vilket minskar smärtan vid urinering.
Läkande skal av kastanj mot prostatit
 • Hästkastan innehåller mycket användbar för kroppsmetaller, vitaminer och antioxidanter, en positiv effekt på det genitourära systemet. De stärker immuniteten, förbättrar den hormonella bakgrunden och påskyndar återhämtningen.
 • Preparat renade från hästkastanj kärlen genom kolesterol, förbättra tillståndet i kärlväggarna, vilket förbättrar det venösa utflödet av blodet och förbättrar tillståndet i prostatiska kanalerna.

Hemma är det lätt att förbereda preparat från kastanj, tinkturer, avkok, salvor och jämn kvass. Kvass från frukt rekommenderas som adjuvans för adenom och prostatacancer.

Populära Recept

Tinktur av kastanjfrukter från prostatit

50 gram torkade kastanjblommor häller 500 ml alkohol eller stark vodka och läggs på en sval och mörk plats. Efter två veckor är tinkturen klar för användning. Vi rekommenderar att du dricker 25 droppar innan du äter en månad.

När kronisk prostatitbehandling ökar till två månader, efter en månads paus, upprepas frekvensen.

Buljong från kastanjens blommor

Samla omedelbart efter blomning och torka kastanjblommorna. I termosen häll 4 matskedar blommor och häll en liter kokande vatten, efter 10 timmar är buljongen klar, den måste förberedas dagligen och dricka 100 ml under dagen innan man äter. Denna medicin traditionella medicin rekommenderar inte bara en prostatit för patienten, men också för förebyggande av sjukdomar som hör samman med kardiovaskulära och metaboliska störningar.

Hur man gör ett avkok av skal

Skär försiktigt brunt, skal och krossa. Ett glas som erhållits uppslamning ångas i en liter kokande vatten i en liten behållare och hålla på ett ångbad för att minska volymen av halv och sedan svalna, tagen före måltider. När hela buljongen är full, behöver du två veckors rast, då måste du upprepa kursen. Användningen av avkoket är speciellt indikerat, för dem som tar ens små doser alkohol för att irritera blåsan och prostata.

Buljong från huden för mikroclysters

Den uppsamlade skal tillsammans med nålarna pulveriseras och hällde kokande vatten, sedan insistera 2 timme och filtrerade buljongen med användning av den för mikrolavemang. De bör göras minst åtta gånger. Sådana förfaranden indikeras speciellt av patienter med gastrit med hög surhet, som inte kan använda droger i andra former.
Hur man förbereder en medicinsk salva för adenom

För matolja behöver du ta ett halvt glas torkade blommor och häll dem med vegetabilisk olja, helst olivolja, utan tillgång till ljus, i 30 dagar. Volymen av olja bör vara en färg per volym i glaset. Efter en månad är salvan klar för användning, den måste gnidas in i prostata före sänggåendet.

Beredning av medicinsk kvass

För beredning av kvass behöver du 25 mogna hästkastanjfrukter för att försiktigt skrälla av den bruna skalen, skära dem i 4 stycken, vik dem i en bomullssäck och sänk dem i en tre-liters burk. Lös sedan 1 kopp socker i 3 liter renat vatten och tillsätt 100 ml serum, blanda väl och häll allt detta i burken. För att förhindra att påsen slår upp, är en kokad sten knuten till den. Topp med en bomullsservett och lägg på en varm plats i två veckor. Beredda kvass kan druckas dagligen i ett halvt glas, det har en koleretisk, diuretikum, antiinflammatorisk effekt. När du dricker drinken förbättrar tillståndet av kärlen, ökar immuniteten, hormonsystemet blir aktivt.
Kvass är full med ett profylaktiskt mål för en månad, och kursen upprepas efter 15 dagar.

Samling och lagring

Råvaror måste samlas in från träd som växer långt från industrianläggningar och motorvägar.
Kastanjefrukterna skördas på hösten, efter att de faller på marken samlas gröna skal upp när de börjar öppna och förvärva en brun färg. Blommor skördas i maj, efter blommans början, i torrt och soligt väder. Torka dem i skuggan, i ett tunt lager, i träpallar eller kartonger, blanda med jämna mellanrum. Kastanjens frukter torkas under baldakiner, när temperaturen torkar bör inte vara mer än 25 grader.

Kontraindikationer för användning av droger från kastanj

Preparat från kastanj är kontraindicerat med lågt blodtryck, dålig blodkoagulabilitet, njursjukdom, gastrit med hög surhetsgrad, atonisk förstoppning, diarré. Innan du använder dem är det viktigt att du rådgör med din läkare och gör ett allmänt blodprov.

När illamående och halsbränna inträffar, bör läkemedlet stoppa eller minska dosen.

Det bör noteras att behandling av prostata sjukdomar med hästkastanj är effektiv i kombination med läkemedel. Det kan inte betraktas som en enda panacea vid behandling av prostatit, men det kan avsevärt lindra sjukdomsförloppet och bidra till fullständig återhämtning av mannen.

Hästkastanj med manlig prostatit

Med en sådan obehaglig sjukdom som prostatit kan varje person möta. Det här är inte bara en obehaglig sjukdom, men farlig, både genom dess manifestationer och de konsekvenser som kan uppstå i denna patologi. Kronisk inflammation i manliga organ som prostatit, kan förvandlas till ett adenom i prostatan, och i en farlig situation kan ha formen av patologi adenokartsenomy. För att förhindra en snabb utveckling av sådana problem är det värt att starta behandlingsprocessen så tidigt som möjligt. Terapi kan inte bara baseras på medicinsk användning, men också på mottagning av folkmedicin, bland annat hästkastan med prostatit är i stor efterfrågan.

Symptom på sjukdomen

För att inte missa uppkomsten av detta problem och så tidigt som möjligt för att börja behandling av prostatit med kastanj är det värt att studera huvuddragen på denna sjukdom. Om du studerar de symptom som du helt enkelt inte märker kan du snabbt börja behandla prostatit med kastanj, och följaktligen bli av med obehagliga och farliga konsekvenser. Här är de vanligaste tecknen och symtomen på behandlingen av sjukdomen:

 • Utseendet hos frekvent urinering, särskilt på natten;
 • Ett stort antal falska önskningar;
 • Klåda i urinröret
 • Smärta sensioner i bäckenorganen;
 • Vissa obehag i samband med samlag
 • Alla typer av problem med utlösning;
 • Brännande känsla i urinröret;
 • Känsla av otillräcklig tömning i urinkanalerna och i urinblåsan.

När det finns olika symptom i strid med bäckens organ och urinvägs funktion, är det nödvändigt att omedelbart konsultera en specialist som vid det inledande skedet kan utse olika medel som innehåller en skal av kastanj mot prostatit.

Kastanjens helande egenskaper

I kastanjen finns ett stort antal olika mikroelement och vitaminföreningar. På folkmedicinens område är skalet mest värderat, men inte fostrets kött. Det används för att förbereda en mängd olika tinkturer, infusioner och buljonger.

Många aktiva substanser som är närvarande i skalet minskar signifikant permeabiliteten hos kärlväggen. Om du använder huden på denna växt kan du få följande fördelar för könsorganets hälsa och funktion:

 • Reduktion av permeabiliteten hos blodkärl;
 • Eliminering av bifogade blodplättar till blodkärlens väggar;
 • Förstärkning av venöst utflöde;
 • Normalisering av lymfatisk dränering;
 • Förstärkning av processen att avlägsna giftiga metaboliska produkter från kroppen.

Dessa processer har en positiv effekt på prostatens tillstånd, på att minska inflammatorisk respons i detta manliga organ. Processen att normalisera prostata i storlek bidrar till att eliminera en rad olika dysuriska manifestationer av patologi. Samtidigt försvinner mannen helt obehag i sexuell aktivitet. Det totala antalet urinering minskar och volymen ökar, och kliarens intensitet i urinröret går också bort.

Viktigt! Kastanj, utöver alla ovanstående positiva faktorer, kännetecknas också av en bestämd lugnande effekt på nervsystemet. Detta är en viktig fördel, eftersom det är mycket viktigt att normalisera sömn och hela nervsystemet för en framgångsrik behandling av prostatit.

På basis av kastanj kan du laga en mängd olika tinkturer och infusioner, samt avkokningar och blandningar med andra komponenter. Alla är ganska enkla i matlagningsprocessen och har unika egenskaper. Varje verktyg kännetecknas av dess unika positiva egenskaper.

Kastanj, som en växt, vid första anblicken kanske inte verkar väldigt attraktiv växt och frukt. Trots detta finns det i sin sammansättning en stor mängd olika användbara ämnen och komponenter. Bland dem kan vi notera - sådana komponenter som triglylsyra, rutin, esculin, fettolja, fraktin och andra, inte mindre användbara komponenter. Allt detta gör det möjligt att inte bara hantera den underliggande sjukdomen, det vill säga med prostatit, men förbättrar också den övergripande hälsan.

Allmänna behandlingsregler

Om det finns misstanke om prostatit, kommer behandling med en kastanj inte att räcka för att få ett positivt resultat. Först och främst måste du kontakta en professionell läkare som ska genomföra undersökningen och om de resultat som erhålls kommer att ordinera lämplig behandling. Bara han kan bestämma huruvida han ska utföra kastanjbehandling. Om det inte finns några indikationer eller om det finns vissa kontraindikationer, kan behandling med kastanj inte avvisas.

Viktigt! Kastanjebehandling innebär processen att förbereda ett avkok, vilket kan tas i form av mikroclyster eller oralt. Det första alternativet är mer föredraget, eftersom kastanj ofta orsakar viktökning på grund av stark aptitstimulering.

Tinkturer och infusioner

Om du vill använda som en behandling för kastanj från prostatit kan du använda receptet som är lämpligt för individuella index, för tolerans och även för den tid som är tillgänglig och reserverad för beredning av den medicinska kompositionen.

För att göra tinkturen måste du ta cirka 25 gram skalad kastanje och ca 30-35 ml vodka. Råmaterialet hälls med vodka och lämnas i två veckor. Att insistera på att läkemedlet är så långt det är möjligt från penetration av solens strålar. Efter ca 14 dagar filtreras tinkturen flera gånger. För att genomföra denna process så noggrant som möjligt kan du använda vikad gasbind i flera lager.

Efter ansträngning kan ca 150 ml rent destillerat vatten sättas till den erhållna tinkturen. Varje dag bör tinktur tas strikt på 10 droppar och det är önskvärt att göra det på morgonen efter frukost eller efter middagen innan du lägger dig. Den totala behandlingstiden är 15 dagar. Efter det är det lämpligt att ta ett tvåveckorsstopp när du tar läkemedlet, varefter behandlingen upprepas.

För framgångsrik behandling av prostatit kan du använda infusion från skalet på hästkastan. Det ska tas i 30 gram för varje 600 ml vatten. Skal fyllda med vatten och stänga disken. Före användning ska kompositionen kylas något och infunderas i ca 12 timmar. Vid slutet av denna tid filtreras infusionen med speciell sil eller gasbindning. Därefter kokas infusionen något på ett vanligt ångbad. För att smälta är det nödvändigt tills ca 200-250 ml kommer att förbli från 600 ml, så alla recept av medicinska örter kräver.

Det tar en infusion av en stor sked, det vill säga ca 30 droppar. Gör det 2-3 gånger om dagen och strängt innan du äter. När infusionen är helt över är det värt att ta en kort paus i minst ett kvartal och sedan återuppta mottagandet av ett användbart verktyg för att konsolidera resultatet. Denna tinktur ger ett mycket bra resultat i komplex terapi som syftar till att behandla prostatit i sin akuta och kroniska form. Om du spenderar tre år på ett år kan du avsevärt minska alla manifestationer av denna kroniska sjukdom.

Blommor och frukter från prostatit

Från kastanjer från prostatit kan du göra en mängd olika tinkturer, inte bara med nötskal, men också frukt och blommor. I kastanjblommorna finns ett stort antal användbara aktiva substanser. Om du lyckas samla blommor själv kan du torka dem och laga på grund av en medicinsk tinktur. Här är de mest populära recepten. För att få den medicinska kompositionen
på vodka från prostatit, måste du ta följande komponenter:

 • 25 gram torkade blommor;
 • 500 ml vodka.

Blommor hälls i en speciell behållare, fylld med vodka, tätt stängd. Det borde insisteras på två veckor på en mörk plats. Du måste konsumera den färdiga produkten en tesked tre gånger om dagen. Du kan göra detta efter att ha ätit eller ätit. Den allmänna behandlingen är 10 dagar. Om prostatit redan har gått i kronisk form kan läkemedlet tas i 60 dagar. Totalt är det möjligt att spendera cirka 6-7 behandlingskurser i ett år. Det viktigaste är att göra det strikt under överinseende av en specialist.

Ofta i utvecklingen av prostatit upplever en man muskelspasmer. Detta är ganska obehagligt fenomen, vilket orsakar allvarligt obehag. För att snabbt och effektivt ta bort det kan du använda recept med en bakad kastanj blandad med honung. Att förbereda en medicinsk blandning är inte svårt alls, men det tar lite tid. Att ångra är att det inte är nödvändigt, eftersom en person börjar närma sig nästan efter början av användningen av läkemedlet att minska den totala intensiteten av patologins manifestation.

Innan du förbereder kastanjer ska produkten vara noggrant avskalad. 10 stycken kastanjer ska kastas i kokande vatten och kokas i 3-4 timmar. Detta kommer att mildra frukterna och bli mycket välsmakande. När kastanjerna är mjuka kan de omedelbart dras ut och kokas vidare. Kärnan i ytterligare matlagning är att mjuka alla kokta kastanjer med en sked.

Efter detta läggs allt ut i en färdig form för normal bakning och en liten mängd honung läggs till. Kompositionen täcks försiktigt med folie och läggs i en kvarts timme i ugnen. Heta kastanjer bör inte ätas, det är lämpligt att vänta lite tills de kyler helt. För att få en positiv effekt är det värt att ta en hästkastning för en sked av formeln tre gånger om dagen.

Beredning av avkok för prostatabehandling

Genom att använda hästkastanj från prostatit kan du laga inte bara olika tinkturer och infusioner utan också medicinska buljonger. För att förbereda buljongen måste du ta ett par frukter av denna växt. Hästkastan måste rengöras mycket noga från skalet. Den borttagna huden hälls med 300 ml kokande vatten och kokas i en kvart i timme vid låg värme. Den resulterande kompositionen ska druckas omedelbart efter det att den helt har svalnat.

Doseringen bör överenskommas med den behandlande läkaren, men den genomsnittliga dosen är två gånger 100 ml per dag. Buljongen bör konsumeras varje dag under hela behandlingen. För att eliminera återstående manifestationer av prostatit måste du fortsätta använda drogen i ytterligare två veckor. Detta är viktigt för fullständig eliminering av alla kvarstående fenomen av prostatit. Det är tillrådligt att fortsätta användningen av denna lösning i ytterligare två veckor efter den redan uppnådda positiva effekten.

För att snabbt och effektivt eliminera olika inflammatoriska processer kan du använda ett botemedel på huden av en kastanj blandad med kamomill. För beredning av ett botemedel krävs följande åtgärdssekvens:

 1. Skal av två kastanjer tvättas under rent rinnande vatten.
 2. Produkten kastas i varmt vatten, vars mängd är 500 ml.
 3. Kompositionen kokas grundligt över låg värme i en halvtimme.
 4. I infusionen läggs två skedar av kamomill, och här kan du använda stammar, löv och blommor.
 5. Allt detta kokas i ytterligare 15 minuter.

Den mottagna medicinska lösningen mottas ett glas två gånger. Det är användbart att ta föreningen före sängen. De aktiva ingredienserna i kompositionen minskar inte bara inflammationsprocessen, utan lugnar också nervsystemet. Med andra ord tar du medel baserat på kastanj, du kan inte bara snabbt återställa könsorganens funktion utan också att skapa en allmän psykologisk tillstånd i kroppen.

Externt sätt för kastanj

Kastanjen kan användas inte bara som ett internt botemedel, det vill säga infusioner och avkok, men också som en salva och terapeutiska mikrocykler. För att förbereda salvan måste du ta fem skedar torkade kastanjblommor, häll en liten mängd olivolja i en andel av 1: 1.5. Om så inte är fallet kommer raffinerad solrosolja att göra. Kompositionen lämnas på en sval, mörkad plats i ca 30-35 dagar. Den resulterande salvan gnids varje dag innan du går och lägger dig på den plats där prostata projiceras.

Kastanjklappar är också ganska användbara vid behandling av prostata. Om det finns kontraindikationer för att ta kastanjetinkturer inuti, med den här växten kan du göra inte mindre användbara mikroclyster. Indikation för dem kan också bli en kost. Kastanj är en stimulans för aptit, eftersom det finns risk för att uppleva viktökning. För att förbereda den medicinska kompositionen kommer det att vara nödvändigt att använda kastanjen av kastanjer, och tillsammans med nålarna och på basis av den erhållna kompositionen är det möjligt att framställa mikroclyster. Behandlingsförloppet är i genomsnitt en månad, du måste genomföra proceduren två gånger i veckan! Cirka 250 ml lösning tas i taget.

Kontraindikationer för behandling med kastanjer

Trots plantans optimala mångsidighet och ett stort antal användbara egenskaper är det vissa kontraindikationer för behandling av kastanjer. Maximal försiktighet bör vidtas för att behandla personer med följande villkor:

 • Gastrit med nedsatt utsöndring och nedsatt aktivitet i magsaften;
 • Överträdelser i samband med blodproppar
 • Leukemi och leukemi
 • Lågt blodtryck och kronisk hypotension.

Viktigt! Om prostatit har diagnostiserats hos ungdomar under 18 år måste användningen av hästkastanj nödvändigtvis överenskommas med barnläkare. Det är strängt förbjudet att ta medicinen på kastanjen för de män som har denna eller den här typen av högt blodtryck, liksom dålig koagulerbarhet av blod.

Profylax av prostatit

Varje modern man förstår och vet vad prostatit är och vilka problem han har med. Om du inte gör behandling i rätt tid kan du möta sådana problem som infertilitet, impotens och obehagliga situationer med urinering. För att undvika detta är det värt att ägna särskild uppmärksamhet åt förebyggandet av sjukdomen, som kan vara primär eller sekundär. I det första fallet läggs tonvikten på att förhindra utvecklingen av den inflammatoriska processen i prostata. När det gäller sekundär förebyggande, det förhindrar det sannolikheten för en sekundär form av sjukdomen. Var och en av förebyggande metoder kännetecknas av dess individuella egenskaper och fördelar.

Primär prevention

Av den anledningen att den akuta och kroniska formen av prostatit ofta uppstår på grund av sexuellt överförbara infektioner, som en grundläggande förebyggande åtgärd, kommer det att bli nödvändigt att effektivisera sexlivet. Detta innebär inte att fullständiga uteslutande av sexuella relationer, utan enkla begränsningar. Anledningen är att ett fullständigt misslyckande kan leda till stillastående fenomen i prostata.

Mycket ofta män med akut och kronisk prostatit som missbrukar droger och alkohol, liksom de som röker mycket. Sådana skadliga vanor har egenskapen att minska kroppens försvar och provocera sjukdomsutvecklingen, även om det inte förekommer oavsiktligt samlag.

Tillsammans med anpassningen av det allmänna sexlivet är det lika viktigt att uppmärksamma den fysiska aktiviteten. Köp inte omedelbart dyra biljetter till fitnesscenter. För att undvika uppkomsten och utvecklingen av sjukdomen kommer det att räcka för att genomföra regelbundna lätta träningspass. Det ska vara lätt att träna och inte trötta lektioner i basket, fotboll eller jogging. För att förebygga och utveckla sjukdomen kommer det att vara tillräckligt att ha enkla men regelbundna knep och gå.

Sekundär profylax av prostatit

Det här är en speciell förebyggande form som kan göras hemma. I det här fallet kan du använda droger som syftar till att förebygga prostatit. I synnerhet är det fråga om lätta medicinska preparat.

Bland de mest kända förebyggande metoderna är "Prostatilen", "Cernilton" och "Palmetto". För att effektivt förhindra utvecklingen av inflammatoriska processer är det värt att regelbundet ta olika moderna immunmodulerande läkemedel och inte glömma ljus. Oavsett den valda förebyggande metoden bör särskild uppmärksamhet ägnas åt rätt näring. Det är önskvärt att helt utesluta från sådana dieter sådana drycker som bryggt hårt te och kaffe, olika salta och kryddade rätter samt skadliga kolsyrade drycker. Du bör försöka använda ärter, bönor och bullar för minst. Huvuddelen av kosten bör ges till grönsaker och torkade frukter.

Det finns några naturläkemedel som också måste användas som profylax. Det här kan inte bara vara kastanj, men också roten till kardborre. I dessa växter finns ett stort antal vitaminer, insulin, fettsyror, olika användbara tanniner. Alla av dem ger inte prostatit att utvecklas och är olika, karakteristiska för denna kroppsinflammation. Många experter rekommenderar att du äter päron. De kan ätas färskt, liksom i form av kokad kompote.

Med ett helande syfte kan du använda och pumpa frön. Det är tillräckligt att konsumera ca 30 frön per dag. I denna produkt finns en stor mängd zink, som normaliserar prostata körteln, eliminerar snabbt den inflammatoriska processen.

slutsats

Prostatit är en allvarlig sjukdom som, om den inte tillämpas korrekt, kan ge några ganska obehagliga komplikationer. Vissa av dem kan kräva kirurgisk ingrepp. Medicinera av denna anledning är det inte nödvändigt att göra, och rekommenderas inte för behandling av försummade sedan tiden prostatan är inte mindre viktigt än i många andra sjukdomar.

Vid behandling av prostatit är det viktigt att veta att folkmedicin, som kastanjetillhörigheten tillhör, kan ge det mest positiva resultatet endast vid det första skedet av sjukdomen. Med hjälp av infusioner och buljonger kan du eliminera milda symtom på sjukdomen. Om patologi har förvärvat en mer allvarlig form, kommer det att kräva användning av moderna läkemedel och till och med kirurgisk ingrepp. För att förhindra detta är det värt att uppmärksamma förebyggande åtgärder för att förebygga prostatit.

Det räcker bara för att leda en relativt hälsosam livsstil, ha regelbundet sex och ta hand om din hälsa. Om du kontaktar läkaren så snart som möjligt kan du lösa alla hälsoproblem och undvika allvarliga och till och med farliga komplikationer.