Huvud
Skäl

Prostata karcinom - symptomatologi och taktik för behandling

Hos män efter 40 år börjar patologiska processer i prostatakörteln ofta att utvecklas. Det finns många anledningar till detta. Det betraktas också som ett cancer i prostata. Det är en malign tumör som utvecklas under en lång tid. Det träffar patienterna 50-60 år. Neoplasma förvärrar fertiliteten och bryter också erektionen. Carcinom, där prostata påverkas, anses svårt att diagnostisera, eftersom det ofta är felaktigt för skador på genitourinärsystemet.

Hos män efter 40 år börjar patologiska processer i prostatakörteln ofta att utvecklas. Det finns många anledningar till detta. Det betraktas också som ett cancer i prostata. Det är en malign tumör som utvecklas under en lång tid. Det träffar patienterna 50-60 år. Neoplasma förvärrar fertiliteten och bryter också erektionen. Carcinom, där prostata påverkas, anses svårt att diagnostisera, eftersom det ofta är felaktigt för skador på genitourinärsystemet.

Allmän beskrivning och orsaker till sjukdomen

Neoplasm utvecklas från epitelvävnaden i prostata-kanalerna. Carcinomceller är atypiska, och dess särdrag är att den går utöver sin kapsel och sprider sig vidare. Tumören har en hormonell natur och är en uppsättning täta foci som har en gul färg.

Lokaliserad karcinom i periferin av prostata. Det påverkar nervändarna, blodkärlen, lymfkörtlarna. Sjukdomen är mycket farlig, eftersom den kan ge metastaser.

Vad gäller orsakerna till karcinom är de:

 • inflammation i prostata, där det finns en försämring av blodcirkulationen i detta organ (har en kronisk karaktär);
 • adenom (godartad proliferation av celler);
 • hormonella störningar, där det finns en ökning av androgenhalten;
 • bakteriell skada av prostata
 • konstant interaktion med legeringar som innehåller kadmium (det kan ackumulera i kroppen och skada hälsan signifikant);
 • genetiska mutationer;
 • ärftlig predisposition;
 • åldersrelaterade naturliga förändringar
 • Otillräcklig fysisk aktivitet, vilket leder till stagnation av blod i prostata.

Prostatacancer är en komplex och smittsam sjukdom, eftersom den långsamt utvecklas, och tumören ger metastaser redan i de första stadierna av utvecklingen.

Klassificering av sjukdomen

Med prostata carcinom bör behandlingen påbörjas så tidigt som möjligt. Detta kommer att förbättra prognosen för en mans framtida liv. Tumören kan växa långsamt eller vara aggressiv. Ju mindre processen med celldifferentiering störs, desto större är risken för ett gynnsamt resultat. Även prostatakarcinom kan klassificeras som:

Polymorf cell. I detta fall har cellerna olika former och storlekar och kännetecknas också av snabb tillväxt och uppdelning.

 • Anaplastisk karcinom. Det finns en förändring i strukturen hos patologiska celler.
 • Solid. Tumören består av trabeculae, separerad av en bindväv.
 • Fiberkarcinom.
 • Squamous cell.
 • Tubulärt karcinom.
 • Alveolär.

Trots det faktum att det leder till utveckling av prostatakarcinom kan det klassificeras enligt graden av aggression:

 • Differentierade. Det har en positiv prognos, eftersom aggressiviteten hos prostatakarcinom i detta fall är låg. Förändring av celler observeras praktiskt taget inte.
 • Liten differentierad. Här är de primära tecknen på cellerna något suddiga. De börjar oåterkalleliga förändringar. Men i detta fall är sannolikheten för metastasering låg.
 • Odifferentierad. Denna typ av tumör är den farligaste, eftersom den kännetecknas av hög aggressivitet. Tumören på en kort tid spirar in i närliggande organ.

Eftersom prostatakarcinom kännetecknas av hormonberoende, kan välvalda läkemedel väsentligt påverka tillväxten och vidareutvecklingen. Den bildas tillräckligt länge. Från ett precanceröst tillstånd till onkologi passerar tumören i 10-15 år, så du kan inte ignorera de minsta symptomen på prostatakarcinom.

Symtomatik och diagnos av patologi

Hos män diagnostiseras prostata karcinom oftare efter 40 år. Men det börjar utvecklas mycket tidigare. För att göra en noggrann diagnos är det nödvändigt att genomgå en grundlig undersökning av prostata, inklusive sådana procedurer:

 • Palpation av den rektala regionen. En erfaren läkare kan fälla prostata karcinom med fingrar, om storleken är flera centimeter (beroende på vilket stadium av sjukdomen).
 • Blodtest för oncomarkers. En sådan studie kommer att göra det möjligt att bestämma närvaron av en malign process i kroppen.
 • Ultraljud och CT. Dessa procedurer visualiserar prostata karcinom fullt ut. Det finns möjlighet att bestämma exakt storlek, lokalisering, typ.
 • Tumörbiopsi. Denna procedur låter dig bestämma typen av patologiska celler, graden av malignitet hos processen.

Endast en seriös undersökning gör att läkare kan ordinera rätt behandling. Naturligtvis bör patienten noggrant beskriva sina egna känslor. Huvudsymptomen för prostatakarcinom är närvaron av blod i urinen och sperma. I det första fallet framträder symtomet på grund av att neoplasmen skadar blodkärlen. Vid sena stadier av sjukdomen uppträder blod under avföring, eftersom tumören växer in i ändtarmen. Det finns andra tecken på sjukdomen:

 • slemhinnor från urinröret (prostata kapseln är bruten, obstruktion av organs utveckling);
 • smärta (som är lokaliserad i ljumsken, ryggen, grenen och det är omöjligt att eliminera den medicinering, eftersom den patologiska processen som påverkar nerverna och plexus);
 • carvings och bränning under urinering (kanalen är squashed av en förstorad prostata);
 • urininkontinens eller läckage;
 • erektil dysfunktion (med tiden går det bara).

De flesta symptomen är individuella. Om prostatakarcinom utvecklas ytterligare, kommer inflammationen i de regionala lymfkörtlarna att vara förenad med den maligna processen. Med tiden går männen att svälla starkt i benen, en svaghet uppträder. I de senare stadierna av prostatacancer leder till förlamning i de nedre extremiteterna, eftersom metastaser växer i benet och ryggraden, och ryggmärgen är starkt komprimerad.

Regler för behandling av patologi

Efter det att prostatakörtelns karcinom har bestämts är det nödvändigt att omedelbart påbörja behandling av patologi. Det ska vara omfattande och inkludera sådana behandlingsmetoder:

 • medicinsk. De viktigaste drogerna som används i terapi är hormonella, eftersom patienten måste reglera produktionen av testosteron och andra androgener. Vid de första stadierna av prostatakarcinom används endast medicinsk behandling. Dessutom behövs droger för att minska tumörens storlek före den planerade operationen. Varaktigheten och effektiviteten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren. Efter avskaffandet av droger återupptas dock överproduktionen av androgener. När prostatakarcinom startas tas testiklarna bort. Detta kommer att förhindra överdriven produktion av testosteron.
 • Om 2-3 steg av prostatakarcinom diagnostiseras ges patienten ett kirurgiskt ingrepp. Det är dock möjligt om det inte finns metastaser. Används ofta radikal operation eller laparoskopisk prostatektomi. Det vill säga prostatan kan tas bort helt eller delvis. Vidare utförs rehabilitering, under vilken återhämtning av urin och sexuell funktion sker.
 • Strålbehandling. Detta sätt att behandla prostatakarcinom utgör en fara för andra inre organ, eftersom det antar strålningsexponering. Idag kan du använda en annan typ av terapi - brachyterapi. Denna behandlingsmetod är snävt inriktad, därför mindre farlig.
 • Fullständigt avlägsnande av prostata tillsammans med karcinom indikeras i närvaro av en stor tumör och i frånvaro av metastaser. Alla tre av dessa terapier används ofta samtidigt. Folkmedel för att använda ensam rekommenderas inte, eftersom de inte är en panacea, och kan inte förstöra cancerceller.

Förebyggande åtgärder

Antalet patienter med denna typ av cancer växer varje år, så om det första tecknet på prostatakarcinom (urin med blod) uppträder, ska du omedelbart kontakta en urolog och en onkolog. Efter behandling kan du uppnå en stabil remission, men risken för återfall kvarstår. Därför är det nödvändigt att förhindra återkommande cancer.

För förebyggande av prostatakarcinom bör man följa rekommendationerna från specialister:

 • hålla sig i kosten (mat bör vara full, utan skadliga produkter, feta och röka rätter, med innehållet i skaldjur);
 • överge alkohol;
 • Att engagera sig i fysiska övningar omedelbart efter avlägsnande av prostata (belastningen ska vara liten, men åtgärderna är bundna för att återställa normal blodcirkulation, eliminering av stagnation).
 • Periodiskt är det nödvändigt att genomgå undersökning hos urologen.

Carcinom är en farlig sjukdom, bristen på behandling som leder till döden. Korrekt diagnos och behandling av cancer i ett tidigt skede kan dock avsevärt förbättra prognosen och livskvaliteten hos en man.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Prostatacancer

Om du tittar på den aktuella statistiken om diagnos av prostatacancer, blir det omedelbart klart att denna manliga onkologiska sjukdomen är bland de vanligaste diagnosen. I det här fallet kan det påverka människor i olika åldrar. Enligt världsdödligheten ligger prostatakarcinom på tredje plats, bakom den här ledsen listan är det bara tarmcancer och malign lungskada.

Alla medelålders män är i fara. Till exempel påverkar adenokarcinom i prostatakörteln (den vanligaste epitelcancer) i de utvecklade i alla planer i Tyskland varje år omkring 50 tusen personer. Samtidigt, enligt statistik, är av varje 100 personer som genomgår behandling för prostatacancer tre dömda. Detta är en ganska hög nivå av dödlighet. Därför är tidig diagnos av denna sjukdom och kirurgisk behandling extremt viktig.

Dåligt differentierade adenocarcinom kallas den mest "onda", eftersom denna typ av tumör är de farligaste och i de flesta fall har en ogynnsam prognos. Under den histologiska undersökningen av neoplasmen konstateras att huvuddelen av tumörcellerna är atypiska och inte har normala tecken.

Orsaker till prostatakarcinom

Som regel är utvecklingen av prostatakarcinom (neoplasmer av malign natur) associerad med naturliga förändringar i den hormonella bakgrunden män som tillhör medel- och äldre åldersgrupp (från 45 år och äldre). Uppkomsten och utvecklingen av cancer lokaliserad i prostata, är beroende av hormoner, som mellan den progressiva tillväxten av tumörer och höga nivåer av testosteron i blodet hos en patient hittade en direktlänk. Med andra ord bidrar manliga könshormoner till tillväxten av tumörfokus.

Ändå ligger orsaken till prostatacancer i ett antal fall i ärftlighet. Under 2012 har forskare från Amerika experimentellt bestämt en gen vars arv direkt ökar risken för att utveckla en malign tumör i prostatakörteln. Under arbetet fann forskare en mutation inuti genen som heter NOXB13, vilket ökar sannolikheten för diagnos med flera dussin gånger. Experter tror att tack vare resultaten av denna viktiga studie kommer tester att skapas i framtiden som kommer att identifiera män som går in i högriskzonen.

För karcinom i prostatakörteln präglas av en långsam och stabil malign kurs. Det är svårt att upptäcka sjukdomen i tidiga skeden, eftersom de första tecknen på prostatacancer inte uppträder omedelbart och tillväxten fortsätter att växa. Denna tumör kännetecknas av en speciell listning - symptomen har inte ens manifesterats, och neoplasmen metastaserar aktivt. Som ett resultat kan även ett litet primärt fokus inom en kort tidsperiod spridas bortom den drabbade körteln, vilket gör prognosen ogynnsam.

Denna egenskap hos den maligna tumören som utvecklats i prostatakörteln förklaras av prostatas naturliga aktiva blodtillförsel. Spridningen av sekundärfoci utförs huvudsakligen genom blodomloppet. Genom stora iliacartärer sprider cellerna snabbt till ryggraden och bäckenbenen, de kan komma in i binjurarna, leveren och lungorna. Sådana avlägsna metastaser behandlas inte genom kirurgi, så i en sådan situation är det helt omöjligt att fullständigt utrota sjukdomen och undvika upprepad manifestation.

Tecken på prostatacancer

Som sagt är prostatacancer orsakad av naturliga förändringar i människokroppen och ett antal provokationsfaktorer som inte har specifika tecken. Eventuella kliniska manifestationer, som praktiken visar, indikerar ett allvarligt stadium av sjukdomen. Alla symptom på prostatacancer, som är typiska för scenen av aktiv tillväxt, är indelade i tre grupper beroende på förekomstprincipen:

 1. Funktionella störningar av urinflödet - En av de grupper av tecken på prostatacancer. Dessa symtom uppstår på grund av mekanisk komprimering av urinröret, vilket ökar tillsammans med tumörens tillväxt. Patienter med tumör kan ha problem vid början av urinering, uppleva en känsla av ofullständig tömning och smärtsamma uppmaningar. Urininkontinens är också ett av symptomen.
 2. Symtom på prostatacancer orsakad av invasiv tumörspiring bortom gränserna för kapseln i prostatakörteln. Det beror på det faktum att en stor tumör växer in i intilliggande vävnader, vilket förhindrar deras normala funktion och trofiska. I det här fallet finns det smärtor i skötsel- och skötselområdet, och patienter kan uppleva obehag över benet. Senare finns det hematuri (blod i urinen) och en blandning av blod i ejakulatet. Erektil dysfunktion är inte utesluten.
 3. Tecken på prostatacancer som indikerar metastasering i andra vävnader och organ : I ytterligare invasiva tumörutveckling finns det skelettsmärta (oftast i nedre delen av ryggen), signifikant viktförlust (upp till kakexi), minskade blodnivåer av hemoglobin (anemi), begränsning av rörelsen hos de nedre extremiteterna, svullnad och ibland paralys orsakas av kompression (klämma ) i ryggmärgen. Tyvärr har olikifferentierad prostatacancer alltid en ogynnsam diagnos. Uttrycket av något symptom från denna grupp indikerar ett dåligt tillstånd hos patienten och ett allvarligt stadium av sjukdomen.

Vi påminner dig om att en tumör i prostatakörteln kan förekomma hos någon man. Det är oerhört viktigt, för livet inklusive att inte missa ögonblicket och diagnostisera sjukdomen så tidigt som möjligt. Den huvudsakliga metoden för tidig diagnos och förebyggande av cancer, lokaliserad i prostata, är en årlig urologisk screening för män över 45 år. Alla misstänkta tecken på prostatacancer efter denna ålder ska bli en alarmklocka! Kontakta omedelbart specialisterna och skicka testet.

Carcinom i prostata

Carcinom i prostatakörteln är en malign tumör som börjar utvecklas i prostata.

Denna körtel finns hos män i bäckenregionen (hos kvinnor är den frånvarande), något under blåsan till änden av ändtarmen, som omger urinröret.

Hur uppträder en sådan cancer, vilka behandlingsalternativ kan det finnas och vad kommer det att hända i avsaknad av aktuell behandling? Låt oss försöka lista ut vad prostatakarcinom är.

Funktioner av sjukdomen

Vad är cancer i prostata? Det viktigaste och viktigaste kännetecknet för denna typ av onkologi är att tumören snabbt sprider sig utanför sin kapsel, som påverkar nervfibrerna, skadar lymfkörtlarna, tränger igenom nervplexuserna och blodkärlen.

Efter att metastaser hittats i benens struktur utmärks de av deras snabba tillväxt, bildandet av sekundära foci observeras, vilket resulterar i spontana frakturer i benen och allvarliga deformationer av benen. Benblodbildande hjärna ersätts härmed av onkologi, vilket medför att patienten uppmärksammar en kraftig försämring av det allmänna hälsotillståndet.

Ju tidigare prostatakarcinom detekteras, desto effektivare behandling börjar, desto större är risken för fullständig helande. En viktig roll spelas av histologisk undersökning.

En viktig roll spelas inte bara genom att bestämma patientens onkologi i detta organ, utan också genom att diagnostisera typen av karcinom i sig.

Klinisk bild

Carcinom i prostatakörteln i de flesta fall åtföljs av förekomsten av sådana symtom som:

 • blödning;
 • erektil dysfunktion, som börjar utvecklas
 • närvaro av blod i spermierna
 • inkontinens, urininkontinens;
 • smärtsamma förnimmelser förekommer i bäckenregionen;
 • under urinering finns det en känsla av obehag och bränning;
 • hematuri.

Om sjukdomen inte börjar behandlas i tid, då är det hos patienter i de sena stadierna en stark inflammatorisk process i regionen av lymfatiska regionala kärl.

Som ett resultat av detta fenomen finns det en stark puffiness i nedre extremiteterna. Omfattande tillväxt av cancervävnader i benstrukturer, inklusive ryggraden, orsakar utveckling av förlamning, lokal svaghet, som är resultatet av den starkaste komprimeringen i ryggmärgen.

Av den anledningen är det viktigt att konsultera en läkare om de första symptomen finns. Det är inte nödvändigt att fördröja behandling av cancer vid spridning av metastaser i hela kroppen, det är omöjligt att klara onkologin.

Vid de sista skeden av karcinom kan behandling inte ge effektiva resultat, vilket resulterar i ett dödligt utfall.

Stadier av onkologi

Som du kan förstå är adenokarcinom en mycket allvarlig sjukdom som kräver omedelbar behandling. Denna typ av onkologi kan utvecklas enligt flera scenarier:

 • att grobba kroppen med hjälp av blod
 • spridna lymfatiska metastaser med lymfatiska kärl;
 • växa i vävnader som finns i närheten.

Initialt är prostatakörteln i en viss kapsel. En sådan anatomisk struktur ger en möjlighet att erhålla en slags barriär som tillåter att cancercellernas aktivitet för en viss tid begränsas.

Om inget är gjort kommer den maligna processen att spridas vidare, gradvis förflyttning till de partiella blåsorna, så att den bryter bort från den befintliga kapseln.

Beroende på det stadium där karcinom finns, väljer läkaren den mest effektiva behandlingsregimen i hans fall. Om sjukdomen diagnostiserades i början, kan behandlingen begränsas endast genom att ta hormonella läkemedel. I ett antal fall är sådan behandling tillräcklig för att klara cancerceller och bli av med onkologi samtidigt som alla manliga funktioner behålls.

Om sjukdomen är i ett senare skede är det i detta fall föredraget att välja en kemoterapeutisk effekt, strålterapi och kirurgisk ingrepp. I särskilt försummade situationer rekommenderas att använda kombinerade behandlingsmetoder. Detsamma gäller för palliativ träning.

Att välja behandlingsmetoder och att utföra det ska läkaren på onkologen på grundval av analyser. Att göra självmedicinering kan vara farligt för din hälsa. Du kan köra sjukdomen, vilket innebär att traditionell medicin kommer att vara värdelös.

Metoder för behandling

Beroende på ett antal faktorer kan den typ av behandling som utförs bero på. I detta fall är det nödvändigt att ta hänsyn till sådana särdrag som möjliga riskbedömningar, den onkologiska processens svårighetsgrad, cancerformen, patientens ålder och den förväntade livslängden. Om vi ​​pratar om sjukdomsformer, anses det att det är vanligt karcinom hos körteln.

Det finns tre sätt att behandla denna form av cancer:

 • radiell radikal terapi av prostata extern njure
 • kirurgiskt ingrepp, bestående av fullständigt avlägsnande av bäckens lymfkörtlar och prostata (radikal prostatektomi);
 • Strålbehandling omfattar införandet av en (permanent eller tillfällig) radioaktiv isotop i prostata (brachyterapi).

I händelse av att sjukdomen börjar utvecklas, rekommenderas att använda hormonellt beroende av bröstcancer. Behandlingen appliceras med hjälp av hormonella läkemedel, vars verkan är inriktad på att minska effekterna av androgener på prostatakörteln.

Det finns andra metoder för behandling, vars princip är det kirurgiska avlägsnandet av testiklarna eller att ta mediciner som hämmar produktionen av testosteron i testiklarna.

Riskfaktorer

När man talar om riskfaktorerna för denna typ av onkologi, innefattar de först och främst ras, ålder och familjehistoria. Den genomsnittliga åldern bland män som genomgår denna typ av sjukdom är 70 år.

Efter 40 år finns det möjlighet till prostatacancer i det starkare könet. Av denna anledning måste du börja övervaka din egen hälsa under denna tidsperiod.

Enligt världsstatistiken observeras oftast onkologiska processer i prostatakörteln hos män i Negroid-rasen. På andra plats efter dem är kaukasoiderna, är den genetiska faktorn den dominerande.

Om tidigare onkologi av prostatakörteln upptäcktes hos äldre familjemedlemmar, så finns det stor sannolikhet för dess manifestation hos män i nästa generation.

Förebyggande åtgärder

Prognoser kan vara extremt negativa om du inte har utfört förebyggande åtgärder riktade mot prostatakörteln.

Regelbunden fysisk aktivitet kan avsevärt minska sannolikheten för onkologins utveckling i denna kropp. Dessutom rekommenderas att sluta använda alkohol, sluta röka och öka fysisk aktivitet.

Om du är överviktig rekommenderas det att bli av med det. Det är fetma som kan vara en faktor i utvecklingen av cancer i prostatakörteln.

Särskild uppmärksamhet ges på kost. Dagligen är det nödvändigt att konsumera frukt och grönsaker, nämligen soja, druvor, tomater, broccoli och kål. Dessutom rekommenderas att begränsa konsumtionen av livsmedel som innehåller ett stort antal animaliska fetter och kalcium.

Forskare lyckades notera det faktum att sjukdomen i världen sprider sig ojämnt. Till exempel i Japan är andelen människor med denna typ av onkologi mycket låg. Det är allmänt trodde att orsaken till detta fenomen är den stora konsumtionen av vegetabiliska fetter, samma soja.

Soja i dess komposition innehåller ett stort antal fytoöstrogener, som i sin tur starkt liknar kvinnliga könshormoner. Sådana ämnen kan minska mängden testosteron i blodet, vilket minskar sannolikheten för utveckling av onkologi i prostata. I förebyggande av cancer spelar karotenoider och alfa-tokoferol en viktig roll, eftersom det i deras sammansättning finns mestadels produkter av vegetabiliskt ursprung.

Öka sannolikheten för cancer efter femtio år kan regelbundet ges av vitamin E. Forskare lyckades notera att användningen av finasterid minskar sannolikheten för att utveckla prostatakarcinom med så mycket som 30%.

Forskare runt om i världen som studerar denna sjukdom noterar att aktivitet och fysisk aktivitet minskar sannolikheten för att utveckla en onkologisk process i denna kropp.

Ge inte upp och ge upp om du har diagnostiserats med detta. Det finns människor som behandlas för att klara av en sådan hemsk sjukdom som karcinom. Det viktigaste i det här fallet är inte att försena, och omedelbart söka hjälp av läkare.

Carcinom i prostata och dess manifestationer i kroppen

Onkologiska sjukdomar utgör en allvarlig fara för människokroppen. På grund av deras snabba spridning rekommenderas det att studera symptomen, konsekvenserna och huvuddragen hos sådana skador.

Det finns många sorter av onkologi. En av de farligaste formerna av cancer är prostatakarcinom.

Om sjukdomen

Carcinom i prostatan är en malign tumör som bildas från celler som bildar prostatakörteln. Detta organ är endast närvarande i den manliga delen av befolkningen och är lokaliserad i bäckenregionen under blåsan medan den omger urinröret.

Prostatacancer uppfattas i de flesta fall hos män som lever i industriländer.

skäl

Läkare särskiljer följande orsaker som bidrar till bildandet av prostatacancer:

 • Åldersfaktorn. Ju fler år en man desto högre är sannolikheten för en tumör.
 • Loppet. Negroid mannen är mer benägen för prostata skador än andra grupper. De har också diagnosen cancer vid senare stadier av onkologin.
 • Genetisk predisposition. Sannolikheten för prostatakarcinom är högre i den kategorin människor vars nära släktingar tidigare hade drabbats av denna typ av cancer.
 • Felaktig mat. När man äter för stora mängder fett ökar risken för prostatacancer.
 • Rökare. Skadliga ämnen som ingår i tobaksrök, tränger in i celler, har en skadlig effekt på hela kroppen och prostatakörteln, i synnerhet.

Att bestämma de exakta riskfaktorerna är svårt på grund av att prostatakarcinom ofta passerar utan några symtom. Men det är värt att överväga att några dåliga vanor, oavsett om alkohol, droger, nikotin, feta livsmedel bidrar till cancerframkallande.

metastaser

Metastasin komplicerar signifikant behandling och bortskaffande av cancer. I prostatacancer penetrerar metastaser först och främst i de partiella vesiklarna, rektum och blåsan.

Men som med någon onkologisk sjukdom utan terapeutiska åtgärder, påverkar tumörcellerna genom människokroppen de viktigaste strukturerna: ben, muskler, lever, mjälte, orsakar betydande komplikationer, som sedan är mycket problematiska att bli av med.

Grader och symtom

Carcinom i prostata är uppdelat i flera steg, som alla har karakteristiska egenskaper vid diagnos, behandling och konsekvenser. I synnerhet utmärks fyra steg:

 • 1 steg. Neoplasma kan inte detekteras genom palpering eller ultraljud, eftersom den har mycket små dimensioner. Det är möjligt att upptäcka endast i analysen av PSA. Har inga specifika tecken.

2 steg. Cancer tumören sprider sig gradvis genom prostata, men det lämnar inte organets gräns. Dess utveckling är begränsad till prostata kapseln. Vid undersökning av det drabbade området identifieras neoplasmen som en tät knut. Du kan också upptäcka med ultraljudsvågor.

När det gäller carcinoma symtom, är den viktigaste funktionen av den andra etappen framväxten av problem med urinering - detta beror på att prostatan utövar tryck på urinröret. Ofta gör sådana brott att männen besöker toaletten 3-4 gånger per natt. Det finns också smärtsamma förnimmelser i perineum.

3 steg. Cancerös tumör sprider sig till omgivande vävnader och organ. Först och främst tränger tumören in i de partiella vesiklarna, rektum och blåsan. Metastasprocessen påverkar inte de avlägsna strukturerna.

Prostata onkologi i tredje etappen kännetecknas av problem med kraft, smärta i midjan och pubis. I urinen kan observeras blod, med urinering finns det en känsla av intensiv förbränning.

4: e scenen. Tumör av en malign karaktär når stora storlekar. Metastaser påverkar avlägsna vävnader och organ: ben, lungor, lever och mjälte, lymfkörtlar. Det finns tecken på allmän förgiftning av kroppen: svaghet i kroppen, trötthet, trötthet.

När det gäller de karakteristiska manifestationerna: Vid urinering finns det stora svårigheter, som åtföljs av svår smärta. Ofta kan patienten inte tömma blåsan på egen hand, därför behövs en kateter.

diagnostik

Moderna metoder för diagnos kan fastställa tumörens huvudindikatorer, vilket hjälper till att bestämma den mest effektiva behandlingsmetoden. I synnerhet används följande metoder:

 • Rektalt undersökning av ändtarmen. I rektum introduceras en speciell sensor med små dimensioner. Med hjälp av ultraljudsvågor är prostatens storlek och struktur uppbyggd.
 • PSA-analys. Förändringar i normen för det prostatiska specifika antigenet uppåt gör det möjligt att bedöma förekomsten av prostatakarcinom.
 • USA. Med hjälp av ultraljud kan tumörstorlek och lokalisering etableras.
 • CT. Datortomografi gör det möjligt att bilda en skiktad bild av en neoplasma, vilket hjälper till att bestämma sina vissa parametrar: storlek, struktur, typ.
 • Röntgen. Användningen av röntgenstrålar är standarddiagnostikmetoden i många situationer. I det här fallet bidrar det till att fastställa tumörens storlek och plats.

I den här artikeln finns detaljerad information om mjälten lymfom.

behandling

Behandling av cancer väljs av en läkare som använder ett individuellt tillvägagångssätt för varje patient. I detta fall är det nödvändigt att ta hänsyn till sådana egenskaper:

 • Patientens ålder
 • Steg av neoplasmutveckling.
 • Samtidiga sjukdomar.
 • Patientens preferenser.

terapi

Bland de radikala teknikerna kan identifieras:

 • Radera. Kirurgi är en av de vanligaste metoderna för behandling av en tumör. Detta avlägsnar vanligtvis hela prostatakörteln. För att göra detta görs ett litet snitt i underdelen av buken och orgelet skärs ut, medan de omgivande strukturerna skärs ut.
 • Monoklonala antikroppar. Preparat med sådana antikroppar bidrar till stimuleringen av humant immunitet för ytterligare resistens mot cancer. I inhemsk praxis används den ganska sällan.
 • Virotherapy. Kärnan i denna behandlingsmetod är de särskilda konstgjorda virus, som bestämmer placeringen av cancerceller och förstöra dem, bidra till att minska storleken på tumören och återställa kroppens försvar.
 • Brachyterapi. Direkt in i tumörens kropp introduceras radioaktiva preparat. Det skiljer sig åt i effektivitet och säkerhet jämfört med strålbehandling.
 • Strålbehandling. På grund av bestrålning av maligna strukturer leder till abnormiteter i molekylen skadade celler och därigenom minska deras förmåga att reproducera, samt total förlust.
 • Kemoterapi. Handlingsprincipen är baserad på speciella preparat som innehåller vissa ämnen som påverkar cancercellerna negativt. Det finns en förstörelse av deras skal och kärna, vilket gör att du kan bli av med tumören.
 • Orkidektomi. Detta är en kirurgisk operation, under vilken en man tar bort en eller två testiklar, om de slogs i prostatacancerprocessen.

medicinering

Medicinsk behandling har en mildare effekt, men låg effektivitet:

 • Gonadotropinfrisättande hormonantagonister. Läkemedel i denna kategori minskar koncentrationen av testosteron i kroppen. Som ett resultat minskar utvecklingen av neoplasma. Tumörceller blir mer differentierade, det vill säga friska.
 • Analoger av hypofyshormonet. Kärnan i behandlingstekniken som behandlas är baserad på "läkemedelskastration". Nivån av manliga hormoner minskar flera gånger - om 14-20 dagar faller koncentrationen av testosteron så mycket att det verkar som om mannen tog bort testiklarna. Men detta fenomen är tillfälligt.
 • Antiandrogener. Förberedelser av detta spektrum störa interaktionen mellan cancerceller och binjurhormoner. Det används tillsammans med analoger av hypofyshormonet, vilket ger maximal blockad och den bästa effekten vid behandling av läkemedel

I denna artikel beskrivs hur man känner igen metastaser i benens cancer.

förebyggande

Även med den nuvarande medicinska nivån är det omöjligt att helt eliminera risken för prostatakarcinom. Men om du tar hänsyn till följande punkter, sänks sannolikheten för utseendet av en tumör avsevärt:

 • Balanserad näring. Begränsa dig själv till att äta feta livsmedel. Diversifiera kosten med grönsaker och frukter.
 • Frånvaron av cancerframkallande ämnen. Sådana substanser främjar cellmutation. Därför är det nödvändigt att undvika interaktion med dem. De finns i tobaksrök, olika livsmedelstillsatser, i industriproduktion.
 • Aktiv aktivitet. Varje dag måste du ta lite tid att ladda, eftersom en av riskfaktorerna är en stillasittande livsstil.
 • Eliminering av stagnation i prostata. Sex och motion kan undvika inflammation genom utflödet av prostatajuice.
 • Hälsosam sömn. Under sömnen produceras ett speciellt hormon - melatonin, vilket förhindrar utveckling av cancer.
 • Periodisk undersökning. Med ålder är det nödvändigt att öka frekvensen av besök hos en läkare. Detta gäller också för genetiskt predisponerade patienter som har högre risk att utveckla karcinom. Denna kategori av människor rekommenderas att genomgå en undersökning minst 3-4 gånger om året - detta kommer att undvika att prostatakörteln avlägsnas.

a - frisk vävnad, b - påverkad vävnad

utsikterna

Kännetecken för prostatakarcinom prognosen beror till stor del på det stadium då sjukdomen diagnostiserades:

 • nästan 100% chans att återhämta sig om mannen vände sig till doktorn och passerade behandlingsförloppet i första etappen.
 • En mindre iriserande prognos väntar patienter med andra och tredje etappen. Behandlingens framgång bestäms av patientens individuella egenskaper. Förväntad livslängd i andra etappen - inte mer än 15 år, den tredje - inte mer än 10 år.
 • När det gäller män med onkologi i prostata i fjärde etappen är behandlingen nästan ineffektiv. Själv överlever någon upp till 3 år. Vid de kombinerade medicinska åtgärderna är det möjligt att förlänga livslängden till 5 år.

recensioner

Carcinom i prostata är en mycket farlig och obehaglig sjukdom för den manliga delen av befolkningen. Orsakar olika avvikelser i kroppens aktivitet, cancer bidrar till utvecklingen av flera komplikationer, som senare kan leda till döden. Hur denna sjukdom drabbade dig och hur du klarade det - recensioner kan delas i kommentarerna till den här artikeln.

I denna video beskriver experter i detalj om sjukdomen:

Prostatakarcinom: symptom, behandling, förutsägelser

Carcinom i prostata är en extremt allvarlig sjukdom hos män. Vilket som regel utvecklas från en prostata av körtlar av körtlar.

Det är den här sjukdomen som är huvudprognosen hos män över 50 år.

Orsakerna till denna patologi hos män har ännu inte blivit upplysta. Det är bara känt att prostatakarcinom är direkt associerat med testosteron. Ju högre nivån av detta ämne i en mans blod är, desto större är risken att utveckla denna sjukdom och den maligna som är patologi.

Prognosen för sjukdomens utfall beror på det stadium då sjukdomen upptäcktes och på individens individuella egenskaper.

I fallet med prostata upptäcktes karcinom i de tidiga stadierna - då med adekvat behandling är prognosen ganska optimistisk, arbetsförmågan är i regel helt återställd. Om sjukdomen upptäcktes endast i tredje eller fjärde etappen - då kommer prognosen, i det här fallet, att vara ogynnsam. Trots allt leder denna sjukdom ofta till döden.

Vid utseende av metastaser kommer patienten inte att kunna återhämta sig fullständigt. Du kan bara sakta ner eller i bästa fall stoppa utvecklingen av sjukdomen.

Utseendet av prostatacancer

Symtomen börjar som regel visa sig för sent och det finns liten chans att patienten får full återhämtning. Sjukdomen kan manifesteras mer frekvent urinering, blod i spermier och urin, smärta i perineum.

Det är dock inte ett faktum att patienten kommer att märka dessa symptom. Ofta händer det att patienten vänder sig till läkare vid senare skeden av hans sjukdom. I det här fallet kan de första tecknen på sjukdoms manifestationen betraktas som smärta i bröstet, i benen, nämligen bäcken, höften eller ryggraden.

Det har förekommit fall när män vände i slutskedet av sjukdomen, i detta fall, kan symptomen anses skarp urinretention, helt eller delvis impotens, en person kan gå ner i vikt snabbt, blek, hans hud kan förvärva mark nyans.

En person under hela livet minskar eller ökar risken för att utveckla prostatacancer.

Prognos för prostatacancer kan övervägas:

 • progressiv prostata adenom;
 • arbeta med kadmium (tryckning och svetsning, gummiproduktion);
 • fattig ärftlighet (släktingar som överförts eller har fortfarande prostatacancer)
 • olämplig diet (liten fiber, många djur etc.);
 • dålig ekologi;
 • ålderdom.

funktioner

Denna patologi skiljer sig från andra cancerframkallande och långsamma flöden. Jämfört med andra växer denna typ av tumör långsamt. Från utseendet i mikroskopisk storlek passerar det sista steget i genomsnitt från tio till femton år.

Prostatacancer är komplicerad av det faktum att genom utveckling av sjukdomen kan det ge metastaser, det vill säga även i de tidiga stadierna, är det möjligt att sprida sig till andra organ. Som regel sprider de oftare mot ben och lymfkörtlar, lungor, lever, binjurar.

Detta är en av de farligaste onkologiska sjukdomarna. Fram till det ögonblick då metastaser har uppstått kan sjukdomsutvecklingen stoppas. Senare är det omöjligt att göra detta.

Om du har några symptom på vissa symptom rekommenderar vi starkt att du konsulterar en sjukvårdspersonal, försena inte besöket till läkaren. Detta ökar bara chanserna för en ogynnsam utveckling av sjukdomen.

Carcinom i prostata

Om du har problem med att urinera - kontakta omedelbart en urolog. Var inte alltför orolig över dig själv och gör diagnoser. Kanske är detta bara ett adenom i prostata.

Diagnos av en patient med misstänkt cancer inträffar i flera steg.

Inledningsvis kommer läkaren att kontrollera tillståndet av prostata genom att utföra en rektal undersökning. Detta är en av de enklaste metoderna för forskning, för att ta reda på om du är sjuk med prostatacancer eller inte. Tyvärr testas tumören endast i de sena stadierna.

Så om läkaren inte har hittat något ännu, glöm inte genast. Det kommer att bli nödvändigt att genomföra ett blodprov för prostataspecifikt antigen eller på annat sätt PSA.

PSA är ett ämne som gör att du kan avgöra om du är sjuk med prostatakarcinom eller inte. För att klargöra diagnosen kan en patient tilldelas en CT- eller ultraljudsskanning av prostata samt en radioisotop och röntgenstudie.

Den slutliga diagnosen kommer att ges till dig efter en prostatabiopsi. Med en speciell nål genom ändtarmen eller perineum kommer du att ta en liten del av körteln för undersökning och diagnos.

förebyggande

Prognosen kommer inte att vara tröstande om du inte har utfört profylax av prostatakarcinom.

 1. fysisk aktivitet kan avsevärt minska risken för prostatacancer, förutom att det är nödvändigt att minska tobaksrökning, alkoholmissbruk och det rekommenderas att öka den fysiska aktivitet som hjälper dig, om du har extra vikt, att återställa den. Och övervikt kan vara en faktor vid sjukdomsuppkomsten.
 2. särskild uppmärksamhet bör ägnas åt diet. Det rekommenderas att konsumera dagliga grönsaker och frukter, nämligen kål, broccoli, tomater, druvor, soja. Och det är också nödvändigt att begränsa användningen av produkter som innehåller kalcium- och animaliska fetter. Forskare har märkt det faktum att sjukdomar i prostatacancer i världen fördelas ojämnt. I ett land som Japan, en ganska låg förekomst. Det är allmänt accepterat att detta beror på att invånarna i detta land konsumerar mycket vegetabiliska fetter, till exempel soja. Den innehåller en stor mängd fytoöstrogener, som i sin sammansättning är mycket liknar kvinnliga könshormoner. Dessa substanser minskar signifikant innehållet av testosteron i blodet och som en följd minskar risken för prostatacancer. Alfa-tokoferol och karotenoider spelar en viktig roll vid förebyggande av prostatacancer, de finns huvudsakligen i produkter av vegetabiliskt ursprung.
 3. väderprognosen för ditt liv efter femtio är mycket mer optimistisk, om du konsumerar vitamin och dessutom forskare märkte att Finasterid använder varje dag minskar risken för prostatacancer med trettio procent.

Forskare av denna sjukdom över hela världen säger att fysisk aktivitet och aktivitet kan minska risken för prostata karcinom.

Också prognos för sjukdomen av prostatacancer inkluderar hormonella störningar och miljömässiga faktorer såsom, till exempel, bestrålning med ultraviolett luchami.K samma utsikterna kommer att vara en avdrag av vissa virusinfektioner, är forskare diskuterar teorin om XMRV infektion.

Metoder för behandling

Det finns flera metoder för behandling av prostatacancer, i de flesta fall beror det på det stadium då sjukdomen upptäcktes och patientens individuella egenskaper.

I de tidiga stadierna, nämligen, när det inte finns någon metastas, kan prostaten gå i pension tillsammans med de partiella vesiklarna. Strålterapi eller ultraljudsablation kan också användas, under vilken patienten utsätts för fokuserad ultraljud med hög intensitet.

I de tidiga skeden kan prostatacancer som regel regelbundet behandlas, med avlägsnandet av tumören endast möjligt om metastaserna ännu inte har dykt upp. I detta fall är prognosen väldigt optimistisk.

Det finns också behandling med hjälp av tabletter, genom vilka de reducerar eller helt blockerar testosteron. Denna metod för att bekämpa sjukdomar används vid senare skeden. Denna metod kan inte garantera dig en fullständig botemedel, men ger patienten god hälsa och minskar symtomen på sjukdomen.

Vid 3 och 4 steg, när metastaser redan har uppstått, används radioterapi, vanligtvis tillsammans med hormonbehandling. Genom att bestråla prostata och lymfkörtlar som finns i närheten.

Används också och monoterapi, vilket innebär att läkemedel ska förskrivas för livet. Avbeställning är endast möjlig i 2 fall, eller om patienten är helt återhämtad eller intolerans mot denna läkemedel.

Kom ihåg att prostatakarcinom inte är en sjukdom som du kan dra, beror resultatet av behandlingen på dig och bara på dig om du kommer att kunna märka eller misstänka visningen av vissa symtom i tid. Glöm inte att förebygga prostatacancer.

Leda en hälsosam livsstil, försök att inte missbruka alkohol och tobak och dina chanser att förvärva denna "mening" kommer att vara lägre än tiotus procent av alla män.

Om du får reda på att du har prostatacancer - bli inte upprörd eller panik. Många män lever i år och till och med årtionden. I det tjugoförsta århundradet har cancer länge upphört att vara något allvarligt hotande. Om du inte börjar behandla lunginflammation i tid, är döden också möjlig. Vår medicin bekämpar effektivt cancer. Särskilt med dem som utvecklas långsamt.

Om du har prostatacancer som finns i de första etapperna, skyndar vi oss att behaga dig, att chanserna för din fullständiga återhämtning är nära hundra procent. Vid senare skeden av sjukdomsutvecklingen kan man också motstå sjukdomar, strålbehandling, kemoterapi, bara "isbjällens topp" av metoderna för behandling av onkologiska sjukdomar.

Ge inte omedelbart upp och ge upp, det fanns fall där människor botades bara på bekostnad av deras vilja. Och du hjälper också medicin! Även om det inte helt kan återställa dig, kan det minska smärtan och stoppa utvecklingen av sjukdomen.

Det är viktigt att veta! Lyssna alltid på din läkare! Hans mål - din tidiga återhämtning, han kommer inte utse dig procedurer som inte kan hjälpa dig!

Glöm inte att genomgå en årlig läkarundersökning, det är bättre att spendera tid på en årlig undersökning av din kropp i stället för att behandla sådana sjukdomar senare i senare skeden.

Carcinom i prostata

Carcinom (cancer) i prostatakörteln är en malign tumör som utvecklas i prostatakörteln. Körteln ligger i bäckenområdet hos män, strax under blåsan till änden av ändtarmen och omger urinröret.

Prostata onkologi enligt statistiken är bland de vanligaste sjukdomar som påverkar den manliga befolkningen i olika åldrar. Prostatacancer eller prostatakarcinom med globala indikatorer är den tredje i listan och andra endast för tarmcancer och lungcancer.

Bland 100 patienter som utvecklar prostatacancer, är behandlingen dömd till 3 personer. För att minska andelen dödlighet onkoobrazovanie viktigt att diagnostisera prostatacancer på ett tidigt stadium av prostatacancer och tillämpa i tid kirurgisk behandling av prostatacancer.

Malignt cancer i prostata

Skillnad av karcinom från adenokarcinom

Malignt adenokarcinom i prostata eller körtelcancer är en konsekvens av prostata adenom - en godartad tumör.

Adenocarcinom i prostatan växer i riktning mot grannmyndigheterna i enlighet med riktningen av blodflödet och lymfa flöde och stör deras arbete. När man växer i ett begränsat utrymme rör sig tumören uppåt mot blåsan, vilket framträder som symtom på blåsor.

Carcinom i prostatakörteln - vad är det? En tumör som utvecklas från epitel av kanalen (vävnaden) i prostata kallas karcinom.

Liksom cancer, cancer i prostata, diagnostiseras det som ett resultat av en ökning av PSA i blodplasma. Histologisk undersökning visar att cellerna i huvuddelen av tumören är atypiska och inte är utrustade med normala tecken. Carcinom anses vara en onkologisk tumör som påverkar eventuella inre organ och hudceller i hudens epitel. Varje vävnadsstruktur innehållande epitelceller kan bli en plats för karcinomlokalisering.

Därför kan de inre organen utveckla olika typer av karcinom. Platsen där den förefaller bestämmer cellens art, vilken karcinom består. Det kan till exempel utvecklas från platta celler i livmoderhalsområdet, bröstkörteln hos kvinnor, i lungorna och prostata - hos män, i tarmarnas alla tarmar.

Carcinom kan förekomma på huden och ser ut som en separat nodulat med en slät yta: röd eller rosa. Det kännetecknas av ett genomskinligt pärlband. I mitten senare dyker skorpor och sår upp.

I plättcellscell består celler av många lager av platt epitel. Det växer snabbt och metastasizes. Tumörcellerna är förbundna med desmosomer, de har keratinisering. De utvecklas under påverkan av den yttre miljön med cancerframkallande faktorer, solstrålning. Karcinomens struktur är också annorlunda beroende på strukturen hos epitelvävnaden från vilken den utvecklas. Om epitelet inte förändras och det inte finns någon precancerös sjukdom, uppträder karcinom plötsligt inte. En del av en förkalkare ger inga symptom alls, då diagnostiserar de en onco-tumör som omger precancerösa föregångare.

Igen, avses en sjukdom till adenokarcinom som diagnostisera finhet kontroversiell vid onkologer som cancerbehandling i infångningsprocessen cancerösa epiteliala körtelvävnader (prostata, sköldkörtel, luftrör).

orsaker till

Naturliga förändringar i hormonnivå i blodet börjar från 40 år och äldre påverkar manifestationen av godartade och onkologiska formationer i prostatakörteln. Det är bevisat att den progressiva tillväxten av neoplasmer är direkt relaterad till den höga nivån av testosteron i blodet. Det vill säga på bekostnad av manliga könshormoner fokuserar en tumör med en minskning av immunitetsnivån.

I ett antal fall förekommer prostatakarcinom i närvaro av en ar av arv. När mutationen inom genen HOXB13 ökar risken för cancer i dussintals gånger.

Carcinom i prostata karaktäriseras av en stabil men långsam malign kurs. Även i avsaknad av symtom vid de första stadierna av utveckling växer prostatakarcinom och metastasizes aktivt med smuts. Metastaser med prostatacancer på kort tid från en liten eld kan sprida sig utanför prostata, vilket gör livsförutsättningen ogynnsam.

Prostatans naturliga aktiva blodtillförsel stöder metastasering och bildandet av sekundära foci med hjälp av blodflödet och lymfflödet. Oncocells bärs av stora iliacartärer till ryggraden och bäckenbenen, till binjurarna, levern och lungan, till LU.

Manifestationer av karcinom

Kliniskt prostatakarcinom visas beroende på naturliga förändringar i kroppen och immunrelaterad hormonell och provocerande faktorer, ospecifika tecken. Med några kliniska manifestationer kan man misstänka ett allvarligt stadium av sjukdomen.

Symptom på onkologi är indelad i tre grupper:

 1. upprörd urinledningsfunktion. Acceleration av mekanisk komprimering av urinröret sker tillsammans med tumörets utveckling och tillväxt. I det här fallet är det problematiskt att börja urinera, töm blåsan helt. Urininkontinens och smärta vid uppmaning och under urinering förekommer;
 2. invasiv tumörspiring. En stor tumörspirar en kapsel i prostatakörteln och växer aktivt i alla vävnader som omger kapseln. Det stör vävnaderna för att fungera normalt. I det här fallet upplever patienter smärta i perineum och under pubis, i området ovanför skönhetsbenet. Senare symptom manifesteras av hematuri (blod i urinen) och av blodföroreningar i ejakulatet. Utesluter inte erektil dysfunktion
 3. metastasering i andra organ och vävnader.

Vidare invasiv utveckling av den maligna tumören manifesteras:

 • smärta i benen, särskilt i bäckenregionen och lumbosakralområdet
 • betydande viktminskning, inklusive kakexi
 • en minskning av nivået av hemoglobin i blodet (anemi);
 • begränsning av benrörelse, svullnad;
 • förlamning av benen på grund av kompression (klämning) i ryggmärgen.

Det är viktigt att veta! Vid bestämning av odifferentierad prostatacancer, kommer prognosen att misslyckas. När några symptom på den tredje gruppen visas, indikerar det ett sent stadium av onkologi och en ogynnsam diagnos. Dödlighet är vanligare hos representanter för svart hud, liksom risken för utveckling i jämförelse med den vita befolkningen på planeten.

Karcinom är 70% placerat i prostata perifera zoner, 20% i övergångszonerna och 10% i centrala regionen. Fibro-muskulär stroma påverkas i samband med spiring av cancer tumörer från andra regioner, till exempel övergångsbestämmelser.

När prostatahyperplasi och adenom med samma symtom som vid cancer, så i tveksamma fall om prostata hälsa bör omedelbart söka medicinsk rådgivning och att genomföra en undersökning.

Diagnos av prostatakarcinom

I närvaro av en stor tumör i form av en tät nod, kommer den att bestämmas genom digital rektal undersökning. Om tumören är 0,5-1,0 cm i diameter, kommer en tumörmarkör och biopsi av prostatakörteln att indikera det.

Med en ökad nivå av PSA eller stora tumörer utförs ultraljud och biopsi under ultraljudskontroll.

Det är viktigt att veta! PSA - ett prostatiskt specifikt antigen producerar celler av friska epitel i prostata, liksom maligna celler. PSA avser serinproteasfamiljen av kallikrein associerad med frövätskan.

Om bildningen bestäms tas en biopsi från dem. Om det finns misstänkta områden tas biopsi systematiskt i 6 riktningar. För att erhålla kolonner av vävnadsbiopsi utförs transektalt.

Skanning av ben utförs med ökad PSA-diagnos (mer än 200 ng / ml) eller med svår smärta i benen. Gleason poängen beräknas på två delar av bukspottkörteln, utvärdera varje enligt en 5-punkts skala. Summan av Gleason poäng kan vara 2-10. I starkt differentierade tumörer finns det poäng - 2,3,4. I måttligt differentierad - 5,6,7. I lågdifferentierade "onda" tumörer - de högsta poängen - 8,9,10.

Behandling av prostatakarcinom

Vid utförande av komplex terapi utnämnas:

 • Radikal prostatektomi - en operation för att avlägsna prostatakörteln, seminal vesikelåtkomst: pertonal eller retropubisk. I detta fall bildas en anastomos av blåsan och urinröret.
 • Räddningsprostatektomi, som sista behandlingsstadiet, patienter med en liten strålningseffekt.
 • Strålterapi med hjälp av en yttre strålkälla: protoner och neutroner, linjära acceleratorer, kobolt. Eller direkt introduktion av interstitiella mikrokapslar med guldinnehåll - 198, jod - 125 och iridium - 192.
 • Endokrin terapi för att sänka nivån på testosteron som cirkulerar, påverkar prostatakörteln och / eller stör metabolism av testosteron med epitelceller. Samtidigt atrofier och dör prostata celler, vilket minskar progressionen av tumören.
 • Analoger frisättande hormon luteiniserande hormon (WP / LH) för att minska nivån av cirkulerande LH och därmed, störningar av testosteron utsöndring av Leydig-celler i testiklarna.
 • Komplett blockering av androgener för att förhindra att testosteron produceras av testiklarna: kastration eller användning av analoger RG LH. Eller stoppa verkan av andra cirkulerande androgener, till exempel bildade i binjurarna. Denna androgen, som Flutamid, förhindrar bindning av dihydrotestosteron och en specifik cytoplasmisk receptor.
 • näring med prostatacancer för påfyllning av kroppen med spårämnen, vitaminer, cancer mot cancer, återupptagande av normal metabolism och peristaltik i kroppen;
 • folkbehandling av prostatacancer för att upprätthålla immunitet och förnya kroppens skyddande funktioner.

Endast komplex behandling av prostatakarcinom kan ge en positiv prognos för patienternas överlevnad bland den manliga befolkningen.