Huvud
Massage

Carcinom i prostata

Carcinom (cancer) i prostatakörteln är en malign tumör som utvecklas i prostatakörteln. Körteln ligger i bäckenområdet hos män, strax under blåsan till änden av ändtarmen och omger urinröret.

Prostata onkologi enligt statistiken är bland de vanligaste sjukdomar som påverkar den manliga befolkningen i olika åldrar. Prostatacancer eller prostatakarcinom med globala indikatorer är den tredje i listan och andra endast för tarmcancer och lungcancer.

Bland 100 patienter som utvecklar prostatacancer, är behandlingen dömd till 3 personer. För att minska andelen dödlighet onkoobrazovanie viktigt att diagnostisera prostatacancer på ett tidigt stadium av prostatacancer och tillämpa i tid kirurgisk behandling av prostatacancer.

Malignt cancer i prostata

Skillnad av karcinom från adenokarcinom

Malignt adenokarcinom i prostata eller körtelcancer är en konsekvens av prostata adenom - en godartad tumör.

Adenocarcinom i prostatan växer i riktning mot grannmyndigheterna i enlighet med riktningen av blodflödet och lymfa flöde och stör deras arbete. När man växer i ett begränsat utrymme rör sig tumören uppåt mot blåsan, vilket framträder som symtom på blåsor.

Carcinom i prostatakörteln - vad är det? En tumör som utvecklas från epitel av kanalen (vävnaden) i prostata kallas karcinom.

Liksom cancer, cancer i prostata, diagnostiseras det som ett resultat av en ökning av PSA i blodplasma. Histologisk undersökning visar att cellerna i huvuddelen av tumören är atypiska och inte är utrustade med normala tecken. Carcinom anses vara en onkologisk tumör som påverkar eventuella inre organ och hudceller i hudens epitel. Varje vävnadsstruktur innehållande epitelceller kan bli en plats för karcinomlokalisering.

Därför kan de inre organen utveckla olika typer av karcinom. Platsen där den förefaller bestämmer cellens art, vilken karcinom består. Det kan till exempel utvecklas från platta celler i livmoderhalsområdet, bröstkörteln hos kvinnor, i lungorna och prostata - hos män, i tarmarnas alla tarmar.

Carcinom kan förekomma på huden och ser ut som en separat nodulat med en slät yta: röd eller rosa. Det kännetecknas av ett genomskinligt pärlband. I mitten senare dyker skorpor och sår upp.

I plättcellscell består celler av många lager av platt epitel. Det växer snabbt och metastasizes. Tumörcellerna är förbundna med desmosomer, de har keratinisering. De utvecklas under påverkan av den yttre miljön med cancerframkallande faktorer, solstrålning. Karcinomens struktur är också annorlunda beroende på strukturen hos epitelvävnaden från vilken den utvecklas. Om epitelet inte förändras och det inte finns någon precancerös sjukdom, uppträder karcinom plötsligt inte. En del av en förkalkare ger inga symptom alls, då diagnostiserar de en onco-tumör som omger precancerösa föregångare.

Igen, avses en sjukdom till adenokarcinom som diagnostisera finhet kontroversiell vid onkologer som cancerbehandling i infångningsprocessen cancerösa epiteliala körtelvävnader (prostata, sköldkörtel, luftrör).

orsaker till

Naturliga förändringar i hormonnivå i blodet börjar från 40 år och äldre påverkar manifestationen av godartade och onkologiska formationer i prostatakörteln. Det är bevisat att den progressiva tillväxten av neoplasmer är direkt relaterad till den höga nivån av testosteron i blodet. Det vill säga på bekostnad av manliga könshormoner fokuserar en tumör med en minskning av immunitetsnivån.

I ett antal fall förekommer prostatakarcinom i närvaro av en ar av arv. När mutationen inom genen HOXB13 ökar risken för cancer i dussintals gånger.

Carcinom i prostata karaktäriseras av en stabil men långsam malign kurs. Även i avsaknad av symtom vid de första stadierna av utveckling växer prostatakarcinom och metastasizes aktivt med smuts. Metastaser med prostatacancer på kort tid från en liten eld kan sprida sig utanför prostata, vilket gör livsförutsättningen ogynnsam.

Prostatans naturliga aktiva blodtillförsel stöder metastasering och bildandet av sekundära foci med hjälp av blodflödet och lymfflödet. Oncocells bärs av stora iliacartärer till ryggraden och bäckenbenen, till binjurarna, levern och lungan, till LU.

Manifestationer av karcinom

Kliniskt prostatakarcinom visas beroende på naturliga förändringar i kroppen och immunrelaterad hormonell och provocerande faktorer, ospecifika tecken. Med några kliniska manifestationer kan man misstänka ett allvarligt stadium av sjukdomen.

Symptom på onkologi är indelad i tre grupper:

 1. upprörd urinledningsfunktion. Acceleration av mekanisk komprimering av urinröret sker tillsammans med tumörets utveckling och tillväxt. I det här fallet är det problematiskt att börja urinera, töm blåsan helt. Urininkontinens och smärta vid uppmaning och under urinering förekommer;
 2. invasiv tumörspiring. En stor tumörspirar en kapsel i prostatakörteln och växer aktivt i alla vävnader som omger kapseln. Det stör vävnaderna för att fungera normalt. I det här fallet upplever patienter smärta i perineum och under pubis, i området ovanför skönhetsbenet. Senare symptom manifesteras av hematuri (blod i urinen) och av blodföroreningar i ejakulatet. Utesluter inte erektil dysfunktion
 3. metastasering i andra organ och vävnader.

Vidare invasiv utveckling av den maligna tumören manifesteras:

 • smärta i benen, särskilt i bäckenregionen och lumbosakralområdet
 • betydande viktminskning, inklusive kakexi
 • en minskning av nivået av hemoglobin i blodet (anemi);
 • begränsning av benrörelse, svullnad;
 • förlamning av benen på grund av kompression (klämning) i ryggmärgen.

Det är viktigt att veta! Vid bestämning av odifferentierad prostatacancer, kommer prognosen att misslyckas. När några symptom på den tredje gruppen visas, indikerar det ett sent stadium av onkologi och en ogynnsam diagnos. Dödlighet är vanligare hos representanter för svart hud, liksom risken för utveckling i jämförelse med den vita befolkningen på planeten.

Karcinom är 70% placerat i prostata perifera zoner, 20% i övergångszonerna och 10% i centrala regionen. Fibro-muskulär stroma påverkas i samband med spiring av cancer tumörer från andra regioner, till exempel övergångsbestämmelser.

När prostatahyperplasi och adenom med samma symtom som vid cancer, så i tveksamma fall om prostata hälsa bör omedelbart söka medicinsk rådgivning och att genomföra en undersökning.

Diagnos av prostatakarcinom

I närvaro av en stor tumör i form av en tät nod, kommer den att bestämmas genom digital rektal undersökning. Om tumören är 0,5-1,0 cm i diameter, kommer en tumörmarkör och biopsi av prostatakörteln att indikera det.

Med en ökad nivå av PSA eller stora tumörer utförs ultraljud och biopsi under ultraljudskontroll.

Det är viktigt att veta! PSA - ett prostatiskt specifikt antigen producerar celler av friska epitel i prostata, liksom maligna celler. PSA avser serinproteasfamiljen av kallikrein associerad med frövätskan.

Om bildningen bestäms tas en biopsi från dem. Om det finns misstänkta områden tas biopsi systematiskt i 6 riktningar. För att erhålla kolonner av vävnadsbiopsi utförs transektalt.

Skanning av ben utförs med ökad PSA-diagnos (mer än 200 ng / ml) eller med svår smärta i benen. Gleason poängen beräknas på två delar av bukspottkörteln, utvärdera varje enligt en 5-punkts skala. Summan av Gleason poäng kan vara 2-10. I starkt differentierade tumörer finns det poäng - 2,3,4. I måttligt differentierad - 5,6,7. I lågdifferentierade "onda" tumörer - de högsta poängen - 8,9,10.

Behandling av prostatakarcinom

Vid utförande av komplex terapi utnämnas:

 • Radikal prostatektomi - en operation för att avlägsna prostatakörteln, seminal vesikelåtkomst: pertonal eller retropubisk. I detta fall bildas en anastomos av blåsan och urinröret.
 • Räddningsprostatektomi, som sista behandlingsstadiet, patienter med en liten strålningseffekt.
 • Strålterapi med hjälp av en yttre strålkälla: protoner och neutroner, linjära acceleratorer, kobolt. Eller direkt introduktion av interstitiella mikrokapslar med guldinnehåll - 198, jod - 125 och iridium - 192.
 • Endokrin terapi för att sänka nivån på testosteron som cirkulerar, påverkar prostatakörteln och / eller stör metabolism av testosteron med epitelceller. Samtidigt atrofier och dör prostata celler, vilket minskar progressionen av tumören.
 • Analoger frisättande hormon luteiniserande hormon (WP / LH) för att minska nivån av cirkulerande LH och därmed, störningar av testosteron utsöndring av Leydig-celler i testiklarna.
 • Komplett blockering av androgener för att förhindra att testosteron produceras av testiklarna: kastration eller användning av analoger RG LH. Eller stoppa verkan av andra cirkulerande androgener, till exempel bildade i binjurarna. Denna androgen, som Flutamid, förhindrar bindning av dihydrotestosteron och en specifik cytoplasmisk receptor.
 • näring med prostatacancer för påfyllning av kroppen med spårämnen, vitaminer, cancer mot cancer, återupptagande av normal metabolism och peristaltik i kroppen;
 • folkbehandling av prostatacancer för att upprätthålla immunitet och förnya kroppens skyddande funktioner.

Endast komplex behandling av prostatakarcinom kan ge en positiv prognos för patienternas överlevnad bland den manliga befolkningen.

Hur många människor lever med prostatakarcinom

Många patienter har en fråga när läkaren bestämmer diagnosen prostatakarcinom: vad det är och hur länge personen kommer att leva. Denna patologi präglas av en malign kurs, men i motsats till andra onkologiska sjukdomar har den ett antal egenskaper. Om det finns misstanke om cancerframkallande, måste patienten genomgå en omfattande undersökning. Endast efter att ha erhållit alla resultat av testerna kommer läkaren att kunna fastställa sjukdomsstadiet och förutse ytterligare utveckling.

Egenskaper av prostatakarcinom

Carcinom i prostata är långsam. Efter början av bildandet av en malign tumör till dess sista steg i utvecklingen kan det ta 10 till 15 år. Tumören först har mikroskopiska dimensioner och visar inte symptom under lång tid. Det är därför det är svårt att fastställa patologi i detta skede. De flesta patienter inser inte ens att kroppen växer cancerceller.

Karcinomens komplexitet är att under hela utvecklingsperioden kan det ge metastaser även i de tidiga stadierna. De spred sig inte bara till närliggande organ. Ofta när de diagnostiseras finns de i benvävnader, lymfkörtlar, lungor, lever och binjurar.

Detta gör karcinom till en av de farligaste patologierna bland onkologiska sjukdomar. Sluta bildandet av tumören är bara möjligt tills det ögonblick när det inte finns några metastaser. Om sjukdomen inte har upprättats i tid och patienten inte har fått den nödvändiga behandlingen är det omöjligt att avbryta eller sakta utvecklingen.

Läkare rekommenderar omedelbart att gå till en medicinsk institution i fall där det finns problem med urinering eller styrka. Endast en erfaren urolog kan etablera sjukdomen. Vid misstänkt onkologi behöver patienten genomgå en rad diagnostiska åtgärder. Detta beror på att det är svårt att upptäcka en tumör i de tidiga stadierna. Det är av denna anledning att läkaren föreskriver en omfattande undersökning av prostata.

Hur manifesteras karcinom?

De kliniska tecknen på prostatakarcinom beror till stor del på scenen och närvaron av metastaser. Alla symptom på patologi är uppdelade i tre grupper:

1. Miktionsdysfunktion. Det växer när tumören växer. Patienter klagar ofta på oförmågan att helt tömma urinblåsan. Även inkontinens, smärta och brännande under urinering kan inträffa. Detta beror på det faktum att neoplasmen utvecklas och utövar tryck på orgeln.

2. Invasiv tillväxt. När tumören når en stor storlek börjar den växa till en kapsel i körteln och växer aktivt i sin vävnad. Mot bakgrund av förändringar stör prostataarbetet. I det här fallet börjar patienterna känna smärta i pubicområdet. Med tiden framträder blod och urin i urin och sperma. Det finns ett brott mot erektilfunktionen. Invasiv tillväxt manifesteras av följande symtom:

 • smärta i leder, midja och bäcken
 • viktminskning
 • Anemi, där det finns en minskning av hemoglobin i blodet;
 • nedsatt motoraktivitet
 • svullnader.

I allvarliga fall observeras förlamning av lemmarna som ett resultat av att klämma i ryggmärgen. Inte alla symptom är en signal att kroppen utvecklar cancer. PCa kan endast diagnostiseras av den behandlande läkaren på grundval av testresultaten.

3. Metastasering. I det fall då patienten inte kontaktade en specialist och fick behandling, börjar metastaseringsstadiet till andra organ och vävnader. Patologiskt förändrade celler tränger in i blodet och lymf, som spridas genom kroppen, vilket framkallar framväxten av metastaser i benvävnad, lymfkörtlar, lever och lungor. Antalet metastaser kan vara olika beroende på svårighetsgraden av sjukdomen.

Livslängd med prostatakarcinom

Många patienter som har diagnostiserats med prostatakarcinom undrar hur många som lever med prostatacancer och om full återhämtning är möjlig.

Livslängden beror direkt på sjukdomens klass och stadium. I genomsnitt överlever 95 procent av männen inom ett år efter det att sjukdomen upptäckts.

Inom fem år lever patienter efter diagnosering av patologi i 90%. Över 80 år kommer 80% av männen att kunna leva. I allmänhet är diagnosen gynnsam under förutsättning att behandlingen behandlas i rätt tid.

Livslängd beroende på klass

I medicin finns tre klasser av prostatacancer. Dessa inkluderar:

1. Lokaliserad. Överlevnad av patienter i fem år efter diagnos är 90%. Men den här gruppen omfattar inte män som dog av andra anledningar som inte är relaterade till onkologins utveckling. PCa kännetecknas av en långsam kurs och det är därför ett dödligt utfall kan ske av andra skäl.

2. Lokalt distribuerad. Under förutsättning att radioterapi används, varierar livslängden mellan 70 och 80% inom fem år efter detektering av sjukdomen.

3. Vanlig. I fem år överlever endast 30% av patienterna med prostatacancer i denna klass.

Enligt statistiska uppgifter beror livslängden på klassen av etablerad patologi. Den mest gynnsamma prognosen för lokaliserad prostatacancer, när neoplasmen befinner sig i en specifik prostataform och utvecklas långsamt nog.

Förväntad livslängd, beroende på scenen

Antalet personer som lever med prostatacancer beror på sjukdomsfasen. I medicin finns tre stadier av prostatacancer.

1. Det första steget är svårt att bestämma vid visuell inspektion. Identifiera patologiskt förändrade celler är endast möjliga under en biopsi eller kirurgisk ingrepp.

Prognosen för detektering av första etappen är 95% av patienterna, men i händelse av att behandlingen genomfördes i tid.

2. I det andra steget med rektal undersökning är neoplasmen lätt bestämd. Tumörens storlek kan nå mer än 50% av körtelns storlek. Vid framgångsrik behandling överlever 60% av patienterna i genomsnitt 60% av behandlingen.

3. Det tredje steget innebär användning av strålbehandling och uppförande av kirurgisk ingrepp. I den postoperativa perioden rekommenderas patienter hormonbehandling för att blockera syntesen av testosteron. Helt botad patologi i tredje etappen är omöjligt, eftersom risken för metastasering ökar signifikant. Mer än hälften av patienterna överlever inte i 3-5 år.

4. Den fjärde etappen kännetecknas av snabb metastasering i olika organ och vävnader. Patologiskt förändrade celler sprids tillräckligt snabbt tillsammans med blod och lymf genom hela kroppen. Som ett resultat är det svullnad i könsorganen, smärta i bäckenbenen. Eftersom metastaser påverkar de inre organen är prognosen för det fjärde steget ogynnsam. Inom 3-5 år överlever mindre än hälften av patienterna. Ofta slutar patologin i ett dödligt utfall.

Patientens liv beror direkt på patologins klass och stadium. Detta är anledningen till att när du har de första symptomen på urinering eller erektil dysfunktion bör du kontakta en specialist. Symtom indikerar inte alltid utvecklingen av prostatakarcinom, men i vilket fall det borde undersökas. Bota sjukdomen vid det inledande utvecklingsstadiet är mycket lättare än vid metastaser.

Carcinom i prostata är en av de farligaste sjukdomar som män lider efter 40 år. För att förhindra utveckling av cancer är det nödvändigt att genomgå en årlig screening för förebyggande och om symtom uppstår, kontakta omgående läkare.

Carcinom i prostata

Carcinom i prostatakörteln är en malign tumör som börjar utvecklas i prostata.

Denna körtel finns hos män i bäckenregionen (hos kvinnor är den frånvarande), något under blåsan till änden av ändtarmen, som omger urinröret.

Hur uppträder en sådan cancer, vilka behandlingsalternativ kan det finnas och vad kommer det att hända i avsaknad av aktuell behandling? Låt oss försöka lista ut vad prostatakarcinom är.

Funktioner av sjukdomen

Vad är cancer i prostata? Det viktigaste och viktigaste kännetecknet för denna typ av onkologi är att tumören snabbt sprider sig utanför sin kapsel, som påverkar nervfibrerna, skadar lymfkörtlarna, tränger igenom nervplexuserna och blodkärlen.

Efter att metastaser hittats i benens struktur utmärks de av deras snabba tillväxt, bildandet av sekundära foci observeras, vilket resulterar i spontana frakturer i benen och allvarliga deformationer av benen. Benblodbildande hjärna ersätts härmed av onkologi, vilket medför att patienten uppmärksammar en kraftig försämring av det allmänna hälsotillståndet.

Ju tidigare prostatakarcinom detekteras, desto effektivare behandling börjar, desto större är risken för fullständig helande. En viktig roll spelas av histologisk undersökning.

En viktig roll spelas inte bara genom att bestämma patientens onkologi i detta organ, utan också genom att diagnostisera typen av karcinom i sig.

Klinisk bild

Carcinom i prostatakörteln i de flesta fall åtföljs av förekomsten av sådana symtom som:

 • blödning;
 • erektil dysfunktion, som börjar utvecklas
 • närvaro av blod i spermierna
 • inkontinens, urininkontinens;
 • smärtsamma förnimmelser förekommer i bäckenregionen;
 • under urinering finns det en känsla av obehag och bränning;
 • hematuri.

Om sjukdomen inte börjar behandlas i tid, då är det hos patienter i de sena stadierna en stark inflammatorisk process i regionen av lymfatiska regionala kärl.

Som ett resultat av detta fenomen finns det en stark puffiness i nedre extremiteterna. Omfattande tillväxt av cancervävnader i benstrukturer, inklusive ryggraden, orsakar utveckling av förlamning, lokal svaghet, som är resultatet av den starkaste komprimeringen i ryggmärgen.

Av den anledningen är det viktigt att konsultera en läkare om de första symptomen finns. Det är inte nödvändigt att fördröja behandling av cancer vid spridning av metastaser i hela kroppen, det är omöjligt att klara onkologin.

Vid de sista skeden av karcinom kan behandling inte ge effektiva resultat, vilket resulterar i ett dödligt utfall.

Stadier av onkologi

Som du kan förstå är adenokarcinom en mycket allvarlig sjukdom som kräver omedelbar behandling. Denna typ av onkologi kan utvecklas enligt flera scenarier:

 • att grobba kroppen med hjälp av blod
 • spridna lymfatiska metastaser med lymfatiska kärl;
 • växa i vävnader som finns i närheten.

Initialt är prostatakörteln i en viss kapsel. En sådan anatomisk struktur ger en möjlighet att erhålla en slags barriär som tillåter att cancercellernas aktivitet för en viss tid begränsas.

Om inget är gjort kommer den maligna processen att spridas vidare, gradvis förflyttning till de partiella blåsorna, så att den bryter bort från den befintliga kapseln.

Beroende på det stadium där karcinom finns, väljer läkaren den mest effektiva behandlingsregimen i hans fall. Om sjukdomen diagnostiserades i början, kan behandlingen begränsas endast genom att ta hormonella läkemedel. I ett antal fall är sådan behandling tillräcklig för att klara cancerceller och bli av med onkologi samtidigt som alla manliga funktioner behålls.

Om sjukdomen är i ett senare skede är det i detta fall föredraget att välja en kemoterapeutisk effekt, strålterapi och kirurgisk ingrepp. I särskilt försummade situationer rekommenderas att använda kombinerade behandlingsmetoder. Detsamma gäller för palliativ träning.

Att välja behandlingsmetoder och att utföra det ska läkaren på onkologen på grundval av analyser. Att göra självmedicinering kan vara farligt för din hälsa. Du kan köra sjukdomen, vilket innebär att traditionell medicin kommer att vara värdelös.

Metoder för behandling

Beroende på ett antal faktorer kan den typ av behandling som utförs bero på. I detta fall är det nödvändigt att ta hänsyn till sådana särdrag som möjliga riskbedömningar, den onkologiska processens svårighetsgrad, cancerformen, patientens ålder och den förväntade livslängden. Om vi ​​pratar om sjukdomsformer, anses det att det är vanligt karcinom hos körteln.

Det finns tre sätt att behandla denna form av cancer:

 • radiell radikal terapi av prostata extern njure
 • kirurgiskt ingrepp, bestående av fullständigt avlägsnande av bäckens lymfkörtlar och prostata (radikal prostatektomi);
 • Strålbehandling omfattar införandet av en (permanent eller tillfällig) radioaktiv isotop i prostata (brachyterapi).

I händelse av att sjukdomen börjar utvecklas, rekommenderas att använda hormonellt beroende av bröstcancer. Behandlingen appliceras med hjälp av hormonella läkemedel, vars verkan är inriktad på att minska effekterna av androgener på prostatakörteln.

Det finns andra metoder för behandling, vars princip är det kirurgiska avlägsnandet av testiklarna eller att ta mediciner som hämmar produktionen av testosteron i testiklarna.

Riskfaktorer

När man talar om riskfaktorerna för denna typ av onkologi, innefattar de först och främst ras, ålder och familjehistoria. Den genomsnittliga åldern bland män som genomgår denna typ av sjukdom är 70 år.

Efter 40 år finns det möjlighet till prostatacancer i det starkare könet. Av denna anledning måste du börja övervaka din egen hälsa under denna tidsperiod.

Enligt världsstatistiken observeras oftast onkologiska processer i prostatakörteln hos män i Negroid-rasen. På andra plats efter dem är kaukasoiderna, är den genetiska faktorn den dominerande.

Om tidigare onkologi av prostatakörteln upptäcktes hos äldre familjemedlemmar, så finns det stor sannolikhet för dess manifestation hos män i nästa generation.

Förebyggande åtgärder

Prognoser kan vara extremt negativa om du inte har utfört förebyggande åtgärder riktade mot prostatakörteln.

Regelbunden fysisk aktivitet kan avsevärt minska sannolikheten för onkologins utveckling i denna kropp. Dessutom rekommenderas att sluta använda alkohol, sluta röka och öka fysisk aktivitet.

Om du är överviktig rekommenderas det att bli av med det. Det är fetma som kan vara en faktor i utvecklingen av cancer i prostatakörteln.

Särskild uppmärksamhet ges på kost. Dagligen är det nödvändigt att konsumera frukt och grönsaker, nämligen soja, druvor, tomater, broccoli och kål. Dessutom rekommenderas att begränsa konsumtionen av livsmedel som innehåller ett stort antal animaliska fetter och kalcium.

Forskare lyckades notera det faktum att sjukdomen i världen sprider sig ojämnt. Till exempel i Japan är andelen människor med denna typ av onkologi mycket låg. Det är allmänt trodde att orsaken till detta fenomen är den stora konsumtionen av vegetabiliska fetter, samma soja.

Soja i dess komposition innehåller ett stort antal fytoöstrogener, som i sin tur starkt liknar kvinnliga könshormoner. Sådana ämnen kan minska mängden testosteron i blodet, vilket minskar sannolikheten för utveckling av onkologi i prostata. I förebyggande av cancer spelar karotenoider och alfa-tokoferol en viktig roll, eftersom det i deras sammansättning finns mestadels produkter av vegetabiliskt ursprung.

Öka sannolikheten för cancer efter femtio år kan regelbundet ges av vitamin E. Forskare lyckades notera att användningen av finasterid minskar sannolikheten för att utveckla prostatakarcinom med så mycket som 30%.

Forskare runt om i världen som studerar denna sjukdom noterar att aktivitet och fysisk aktivitet minskar sannolikheten för att utveckla en onkologisk process i denna kropp.

Ge inte upp och ge upp om du har diagnostiserats med detta. Det finns människor som behandlas för att klara av en sådan hemsk sjukdom som karcinom. Det viktigaste i det här fallet är inte att försena, och omedelbart söka hjälp av läkare.

Hur man korrekt diagnostiserar och behandlar prostatakarcinom

Prostatakörteln ligger lite under blåsan runt urinröret i bäckenbensregionen hos män. Och utvecklingen av malign neoplasm i detta område kallas karcinom. Eftersom chanserna för återhämtning i någon cancer ökar med snabb behandling, är det värt att överväga orsakerna till uppkomsten, sjukdomens egenskaper samt sätt att diagnostisera och bekämpa prostatakarcinom.

Princip för utveckling

Med diagnosen prostatakarcinom uppstår frågan om vad den är, först. För att få den mest kompletta idén om denna sjukdom är det viktigt att känna mekanismen för dess utveckling:

 • Först i kapseln i prostata cancer bildas;
 • omedelbart lämnar kapseln börjar cancercellerna att påverka nervfibrerna, lymfkörtlarna och blodkärlen i detta område;
 • När tumören i benvävnaden nås, börjar sekundära foci att bildas;
 • metastaser orsakar deformation av ben eller deras spontana frakturer;
 • Förskjutningen av benmärgen genom tumören leder till en försämring av det allmänna tillståndet.

Med tanke på sjukdomsprogressionen är tidig diagnos den viktigaste faktorn för att stoppa den destruktiva processen.

I prostatakörteln bildas prostataadenocarcinom också. Kärnan i denna sjukdom är att den förekommer mot bakgrund av prostataadenom, som klassificeras som godartade tumörer.

Varför finns det en sjukdom

Manifestationen av denna sjukdom är ofta hänförlig till ärftliga faktorer. Oftast diagnostiseras det hos män som är äldre än 40 år, i företrädare för tidigare generationer, som har observerat liknande tecken.

Utvecklingen av karcinom underlättas av ett antal fysiologiska tecken. Patienter med onkologi i prostatakörteln visade sig ha förhöjda nivåer av testosteron. Och i kombination med försvagad immunitet skapar detta hormon en optimal miljö för tillväxten av cancerceller.

Carcinom i prostata är farligt på grund av aktiv metastasbildning. När de kommer in i blodet visas sekundära foci så snabbt att de ifrågasätter en persons liv. Och eftersom det inte alltid är möjligt att identifiera sjukdomen i ett tidigt skede på grund av brist på uttalad symptomatologi, är chanserna att överleva fortfarande 3 av 100.

Huvudsymptom

Med tanke på svagheten i manifestationen av symtom i de första stadierna av karcinom och vikten av upptäckten så tidigt som möjligt är det värt att uppmärksamma följande förändringar i kroppen:

 • förekomst av blödning
 • progression av erektil dysfunktion;
 • närvaro av blod i spermierna
 • Utseendet av streck och andra tecken på urininkontinens
 • bäckensmärta
 • obehag och smärta vid urinering
 • manifestationer av hematuri;
 • betydande viktminskning
 • låg hemoglobinnivån i blodet.

Om dessa tecken ignoreras kompletteras de av ett antal andra, vilket indikerar övergången av cancer till ett svårare stadium. Dessa inkluderar uppkomsten av inflammation i lymfkörtlarna, signifikant svullnad i nedre extremiteterna. Resultatet kommer att bli en allmän muskelsvaghet orsakad av komprimering av ryggmärgen och resultera i förlamning.

Stages av sjukdomen

Genom att utföra diagnosen karcinom tar läkare hänsyn till att med en identisk början har sjukdomen flera utvecklingsmönster. Idealiskt är det upptäckt av ett sjukdom när cancercellerna fortfarande ligger i prostata körtandens kapsel, eftersom det i det här fallet är möjligt att genomföra terapi, vilket sparar alla manliga funktioner.

Om detta ögonblick saknas, börjar cancercellerna att träffa de partiella vesiklarna, som ligger sida vid sida. I framtiden kommer utvecklingen av sjukdomen att gå på ett av följande sätt:

 • genom blodkärl;
 • Spridningen av metastaser genom lymf;
 • spridas genom intilliggande vävnader.

Allt detta påverkar de behandlingsmetoder som bestäms av läkaren. Sedan den senare behandlingen kommer att åtföljas av mer radikala tekniker, borde du inte försöka bota sjukdomen själv.

Viktigt! Det är nödvändigt, så snart som möjligt, att ge läkare möjlighet att hjälpa.

Diagnostiska metoder

Beroende på tumörens storlek och densitet väljes diagnostiska metoder. Onkologi använder ofta digital rektaldiagnostik, användningen av en tumörmarkör och tar ett prov på en biopsi. Den senare metoden har några nyanser. Om läkare inte tvivlar på en tumörs närvaro, tas provet från en specifik plats. Vid identifiering av misstänkta områden krävs en systematisk analys av sex områden. Allt detta görs efter ultraljud och under ultraljudskontroll.

En viktig roll spelas av PSA-forskning i definitionen av denna patologi i prostatakörteln. Dess förhöjda nivå i kombination med benvärk ger läkare anledning att skanna benvävnad. Och Gleason-poängen beräknas.

Mycket differentierad malign neoplasm definieras enligt index på upp till 6 enheter. Med denna utveckling av händelser beräknas tecken på patologiska förändringar i cellen utan särskilda svårigheter. Tumören i sig präglas inte av stor aggressivitet och tillväxtaktivitet, vilket ger en chans till en gynnsam prognos.

Inom 7-8 enheter isoleras en måttligt differentierad neoplasma. I närvaro av oskärpa i tecknen ökar sannolikheten för att utveckla patologiska abnormiteter med en genomsnittlig tendens att bilda metastaser.

Med en lågvärdig tumör, som bestäms av 9-10, är ​​en positiv prognos mindre sannolikt. Med stor svårighet vid tidigt erkännande kännetecknas cancerceller av denna typ av ökad aggressivitet, en tendens att snabbt växa till närliggande vävnader och bildandet av metastaser.

Funktioner av terapi

Vid utnämning av en läkare ska följande beaktas:

 • möjliga risker
 • allvaret av det nuvarande tillståndet;
 • typ och aggressivitet av cancerceller;
 • patientens ålder
 • möjlig livslängd.

Beroende på situationen väljs flera element som utgör en komplex terapi. Så, med en relativt liten formation, utan manifesterade metastaser, kommer man att föreslå avlägsnande av prostatakörteln tillsammans med de partiella vesiklarna. I detta fall kommer funktionaliteten hos urinorganen att vara maximalt bevarad. Denna metod kallades radikal prostatektomi. Det kan användas i den första delen av behandlingen eller vid slutförandet om andra metoder inte är tillräckligt effektiva. I det här fallet förvärvar den räddningsfunktionen.

En annan behandlingsmetod är strålterapi. För detta ändamål används yttre strålning i form av protoner, neutroner, linjära acceleratorer eller kobolt. Analogen kommer att vara introduktionen av mikrokapslar med guld, jod och iridium.

Drogbehandling är föreskriven för att minska testosteronnivåerna. Det kan vara tillräckligt om en tumör finns i kapseln i prostatakörteln. Samtidigt överges det inte ens innan andra metoder för intervention genomförs. Den ledande rollen här spelas av hormonbehandling, som varar i flera månader.

En viktig del av terapi med onkologi är näring. Införandet av fler vitaminer och spårämnen i kosten bidrar till att förbättra immuniteten, förbättra ämnesomsättningen och kroppens allmänna tillstånd. Med doktors tillåtelse får traditionella medicinmetoder stärka immunförsvaret.

Vem är i riskzonen?

För att identifiera prostata karcinom i tid, identifierade läkare riskgrupperna, företrädare för vilka det är önskvärt att genomföra täta test för förekomsten av sjukdomen. För det första måste män i en ålder av cirka 70 år vara uppmärksamma på deras hälsotillstånd. Det är den genomsnittliga åldern för patienter som härleds av statistiken. På detta speciella sätt att övervaka deras hälsa krävs från 40 år. Speciellt om fall av utveckling av onkologi upptäcktes hos släktingar, eftersom denna parameter anses vara dominerande.

Experter visade uppenbarligen trender i utvecklingen av karcinom beroende på ras. Som ett resultat identifierades en hög risk för att utveckla sjukdomen hos personer i Negroid-rasen. På andra platsen är representanter för den europeiska rasen. Men denna faktor förblir av sekundär betydelse.

Prognos i karcinom

Vid diagnos av cancer utvärderas chanserna för återhämtning alltid. I karcinom är grunden för förutsägelser Gleason-poängen. I en klass under 5 behandlas sjukdomen väl med mediciner, och chanserna för framgång är högst. Den svåraste delen är den tidiga upptäckten av sjukdomen. Detta erhålls i genomsnitt i 10-15% av alla fall.

Med indikatorer upp till 8 är den viktigaste vägen ut ur situationen kirurgisk ingrepp. I detta fall påverkas prognosen av typen av neoplasma och närvaron av metastaser. Med aggressiv onkologi, åtföljd av flerskiktad, ökad slem och metastasbildning, är chanserna att överleva endast 5%.

Viktigt! Eftersom detta stadium är oanvändbart är behandlingen mer inriktad på att lindra symtomen och lindra smärta.

Metoder för förebyggande

Förebyggande är en viktig del i behandlingen av någon sjukdom. Även om det inte hjälper till att helt undvika tumörutvecklingen, är chanserna för framgångsrik behandling i stor utsträckning beroende av det. Komplexet av förebyggande åtgärder innefattar:

 • måttlig fysisk aktivitet
 • vägran från dåliga vanor (till exempel rökning eller missbruk av alkohol)
 • viktkontroll
 • hälsosam, rik på vitaminer diet, inklusive ett stort antal grönsaker,
 • Det är värt att uppmärksamma rätter med tillsats av soja, tomater, druvor, kål och broccoli.
 • Det rekommenderas inte att äta animaliska fetter.

Forskare noterade att i soja och andra källor av vegetabiliska fetter hittades analoger av kvinnliga könshormoner, vilket kommer att bidra till att naturligt minska nivån av testosteron.

Viktigt! Även i produkter av vegetabiliskt ursprung, karotenoider och alfa-tokoferol, som används vid förebyggande av cancer, finns.

Låt oss sammanfatta resultaten

Carcinom i prostatakörteln hänvisar till sjukdomar som ger ett dödligt resultat för otillbörlig och felaktig behandling. Samtidigt kan tidig diagnos och omedelbart startad behandling öka risken för återhämtning, inklusive bevarande av sexuella funktioner. Samtidigt är det inte nödvändigt att ignorera medicinska rekommendationer för sen upptäckt av sjukdom, eftersom tumörens låg aggressivitet är risk för återhämtning. Och den tidiga påbörjad profylaxen kommer att tillåta att öka dem, eller för att undvika utveckling av onkologiska neoplasmer alls.

Behandling av prostatakarcinom

Carcinom av prostata är en malign tumör som utvecklas i prostata. Sjukdomen uppstår endast hos män, för hos kvinnor är denna körtel frånvarande.

Allmän information

Prostats karcinom hör till kategorin tumörskador, som är benägna att snabbt sprida sig genom lymfsystemet. Denna patologi kännetecknas av det faktum att det snabbt påverkar bensystemet, varefter inte bara prostatakörtelvävnaderna påverkas negativt. Med det avancerade skedet av sjukdomen har patienten plötsligt sprickor.

Eftersom symtom på en sjukdom har likheter med andra patologier, kommer endast en läkare att hjälpa till att bestämma denna diagnos korrekt och förklara vad som är karcinom. Hur lång tid patienten ska leva beror på graden av intensitet av onkologins utveckling.

Adenokarcinomceller fördelas på följande sätt:

 • genom blodbanan;
 • metastasering på lymfsystemet;
 • ingrowing i vävnaderna i närliggande organ.

Histologisk undersökning gör att du kan identifiera cancerceller i körteln, vad är det cancer som alla patienter ska veta efter 45-50 år med prostata patologier.

skäl

Faktorer som påverkar bildandet av malign process i prostatakörteln:

 • Ålder förändras i kroppen efter 40 år. Sjukdomen har en hormonell karaktär, så eventuell kränkning av hormonproduktionen kan utlösa en patologi.
 • Ärftlig predisposition är en annan vanlig faktor. Särskilt om någon från nästa släkting hade ett adenom i prostata.
 • Risken för cancerbildning ökar med dagligt arbete med petroleumprodukter, som innehåller skadliga cancerframkallande ämnen.

Oftast upplever patienter uppenbarelsen av småskaliga karcinom. En sådan tumör bildas på flera ställen, och sedan förenas den i en stor neoplasma.

Acinar carcinom i ett försummade stadium inspekteras visuellt. En sådan tumör kännetecknas av svåra symptom.

Prognosen för prostatacancer beror på utvecklingen av neoplasmen och graden av tillväxt. Diagnos av prostatacancer bör utföras så snart som möjligt. Studien omfattar utnämning av vanliga blod- och urintester, såväl som ultraljud.

symptom

Tecken på karcinom har likhet med andra patologiska förändringar i organen i genitourinärsystemet, så det är svårt att identifiera. De vanligaste symptomen är:

 • Urin med föroreningar av blod. Det finns en sådan sjukdom för att växa till angränsande organ, cancerceller skada blodkärlen. I den tredje och fjärde etappen av prostata sprids metastaser till ändtarmen, vilket leder till en pall med blodpartiklar att dyka upp.
 • Från urinrörets kanal utsöndras slem aktivt. Denna process är förknippad med en kränkning av integriteten hos prostata kapseln.
 • 2 etappen av onkologi präglas av utseendet av smärtsamma förnimmelser, som intensifieras i utvecklingsprocessen. Smärta är lokaliserat i ljumskområdet, perineum, och uppträder också med urinering.

Ytterligare symptom beror på graden av spridning av metastaser. Om cancerceller kommer in i njurarna, så är det svullnad i underbenen, och det finns ett problem med urinutskiljning från kroppen.

behandling

Behandling av prostatakarcinom utförs enligt följande metoder:

 • Hormonal terapi utförs för att undertrycka produktionen av androgener. Medicinen är uppdelad i två steg för att stoppa tumörutvecklingen, och sedan som en ytterligare behandling före operationen. Läkemedlen har en effektiv effekt i flera månader, då minskas effektiviteten.
 • I den avancerade formen av sjukdomen, för att förhindra utvecklingen av androgener, utförs en operation för att avlägsna testiklarna.
 • Kirurgiskt ingripande för att eliminera karcinom är viktigt i frånvaro av metastaser. Beroende på indikationerna föreskrivs en laparoskopi eller en kavitoperation.
 • Strålningsterapi genomförs med hjälp av isotoper, vilka injiceras inuti.

Även den andra etappen av sjukdomen är svår att behandla. Profylax av prostatakarcinom innefattar följande åtgärder:

 • Helt överge alla typer av feta livsmedel och alkoholhaltiga drycker. Menyn ska innehålla mat som är rik på zink, samt färska grönsaker och frukter.
 • Efter operationen är ingen fysisk ansträngning tillåten. Du bör dock gradvis utföra enkla övningar och öka graden av fysisk aktivitet.
 • För att återställa urinfunktionen har i flera månader att använda en speciell dränering.

I början av karcinomutvecklingen har en positiv prognos. Om alla behandlingsbetingelser är uppfyllda, är möjligheten att behålla sexuella funktioner och att bli av med onkologi inte utesluten.

Carcinom i prostata och dess manifestationer i kroppen

Onkologiska sjukdomar utgör en allvarlig fara för människokroppen. På grund av deras snabba spridning rekommenderas det att studera symptomen, konsekvenserna och huvuddragen hos sådana skador.

Det finns många sorter av onkologi. En av de farligaste formerna av cancer är prostatakarcinom.

Om sjukdomen

Carcinom i prostatan är en malign tumör som bildas från celler som bildar prostatakörteln. Detta organ är endast närvarande i den manliga delen av befolkningen och är lokaliserad i bäckenregionen under blåsan medan den omger urinröret.

Prostatacancer uppfattas i de flesta fall hos män som lever i industriländer.

skäl

Läkare särskiljer följande orsaker som bidrar till bildandet av prostatacancer:

 • Åldersfaktorn. Ju fler år en man desto högre är sannolikheten för en tumör.
 • Loppet. Negroid mannen är mer benägen för prostata skador än andra grupper. De har också diagnosen cancer vid senare stadier av onkologin.
 • Genetisk predisposition. Sannolikheten för prostatakarcinom är högre i den kategorin människor vars nära släktingar tidigare hade drabbats av denna typ av cancer.
 • Felaktig mat. När man äter för stora mängder fett ökar risken för prostatacancer.
 • Rökare. Skadliga ämnen som ingår i tobaksrök, tränger in i celler, har en skadlig effekt på hela kroppen och prostatakörteln, i synnerhet.

Att bestämma de exakta riskfaktorerna är svårt på grund av att prostatakarcinom ofta passerar utan några symtom. Men det är värt att överväga att några dåliga vanor, oavsett om alkohol, droger, nikotin, feta livsmedel bidrar till cancerframkallande.

metastaser

Metastasin komplicerar signifikant behandling och bortskaffande av cancer. I prostatacancer penetrerar metastaser först och främst i de partiella vesiklarna, rektum och blåsan.

Men som med någon onkologisk sjukdom utan terapeutiska åtgärder, påverkar tumörcellerna genom människokroppen de viktigaste strukturerna: ben, muskler, lever, mjälte, orsakar betydande komplikationer, som sedan är mycket problematiska att bli av med.

Grader och symtom

Carcinom i prostata är uppdelat i flera steg, som alla har karakteristiska egenskaper vid diagnos, behandling och konsekvenser. I synnerhet utmärks fyra steg:

 • 1 steg. Neoplasma kan inte detekteras genom palpering eller ultraljud, eftersom den har mycket små dimensioner. Det är möjligt att upptäcka endast i analysen av PSA. Har inga specifika tecken.

2 steg. Cancer tumören sprider sig gradvis genom prostata, men det lämnar inte organets gräns. Dess utveckling är begränsad till prostata kapseln. Vid undersökning av det drabbade området identifieras neoplasmen som en tät knut. Du kan också upptäcka med ultraljudsvågor.

När det gäller carcinoma symtom, är den viktigaste funktionen av den andra etappen framväxten av problem med urinering - detta beror på att prostatan utövar tryck på urinröret. Ofta gör sådana brott att männen besöker toaletten 3-4 gånger per natt. Det finns också smärtsamma förnimmelser i perineum.

3 steg. Cancerös tumör sprider sig till omgivande vävnader och organ. Först och främst tränger tumören in i de partiella vesiklarna, rektum och blåsan. Metastasprocessen påverkar inte de avlägsna strukturerna.

Prostata onkologi i tredje etappen kännetecknas av problem med kraft, smärta i midjan och pubis. I urinen kan observeras blod, med urinering finns det en känsla av intensiv förbränning.

4: e scenen. Tumör av en malign karaktär når stora storlekar. Metastaser påverkar avlägsna vävnader och organ: ben, lungor, lever och mjälte, lymfkörtlar. Det finns tecken på allmän förgiftning av kroppen: svaghet i kroppen, trötthet, trötthet.

När det gäller de karakteristiska manifestationerna: Vid urinering finns det stora svårigheter, som åtföljs av svår smärta. Ofta kan patienten inte tömma blåsan på egen hand, därför behövs en kateter.

diagnostik

Moderna metoder för diagnos kan fastställa tumörens huvudindikatorer, vilket hjälper till att bestämma den mest effektiva behandlingsmetoden. I synnerhet används följande metoder:

 • Rektalt undersökning av ändtarmen. I rektum introduceras en speciell sensor med små dimensioner. Med hjälp av ultraljudsvågor är prostatens storlek och struktur uppbyggd.
 • PSA-analys. Förändringar i normen för det prostatiska specifika antigenet uppåt gör det möjligt att bedöma förekomsten av prostatakarcinom.
 • USA. Med hjälp av ultraljud kan tumörstorlek och lokalisering etableras.
 • CT. Datortomografi gör det möjligt att bilda en skiktad bild av en neoplasma, vilket hjälper till att bestämma sina vissa parametrar: storlek, struktur, typ.
 • Röntgen. Användningen av röntgenstrålar är standarddiagnostikmetoden i många situationer. I det här fallet bidrar det till att fastställa tumörens storlek och plats.

I den här artikeln finns detaljerad information om mjälten lymfom.

behandling

Behandling av cancer väljs av en läkare som använder ett individuellt tillvägagångssätt för varje patient. I detta fall är det nödvändigt att ta hänsyn till sådana egenskaper:

 • Patientens ålder
 • Steg av neoplasmutveckling.
 • Samtidiga sjukdomar.
 • Patientens preferenser.

terapi

Bland de radikala teknikerna kan identifieras:

 • Radera. Kirurgi är en av de vanligaste metoderna för behandling av en tumör. Detta avlägsnar vanligtvis hela prostatakörteln. För att göra detta görs ett litet snitt i underdelen av buken och orgelet skärs ut, medan de omgivande strukturerna skärs ut.
 • Monoklonala antikroppar. Preparat med sådana antikroppar bidrar till stimuleringen av humant immunitet för ytterligare resistens mot cancer. I inhemsk praxis används den ganska sällan.
 • Virotherapy. Kärnan i denna behandlingsmetod är de särskilda konstgjorda virus, som bestämmer placeringen av cancerceller och förstöra dem, bidra till att minska storleken på tumören och återställa kroppens försvar.
 • Brachyterapi. Direkt in i tumörens kropp introduceras radioaktiva preparat. Det skiljer sig åt i effektivitet och säkerhet jämfört med strålbehandling.
 • Strålbehandling. På grund av bestrålning av maligna strukturer leder till abnormiteter i molekylen skadade celler och därigenom minska deras förmåga att reproducera, samt total förlust.
 • Kemoterapi. Handlingsprincipen är baserad på speciella preparat som innehåller vissa ämnen som påverkar cancercellerna negativt. Det finns en förstörelse av deras skal och kärna, vilket gör att du kan bli av med tumören.
 • Orkidektomi. Detta är en kirurgisk operation, under vilken en man tar bort en eller två testiklar, om de slogs i prostatacancerprocessen.

medicinering

Medicinsk behandling har en mildare effekt, men låg effektivitet:

 • Gonadotropinfrisättande hormonantagonister. Läkemedel i denna kategori minskar koncentrationen av testosteron i kroppen. Som ett resultat minskar utvecklingen av neoplasma. Tumörceller blir mer differentierade, det vill säga friska.
 • Analoger av hypofyshormonet. Kärnan i behandlingstekniken som behandlas är baserad på "läkemedelskastration". Nivån av manliga hormoner minskar flera gånger - om 14-20 dagar faller koncentrationen av testosteron så mycket att det verkar som om mannen tog bort testiklarna. Men detta fenomen är tillfälligt.
 • Antiandrogener. Förberedelser av detta spektrum störa interaktionen mellan cancerceller och binjurhormoner. Det används tillsammans med analoger av hypofyshormonet, vilket ger maximal blockad och den bästa effekten vid behandling av läkemedel

I denna artikel beskrivs hur man känner igen metastaser i benens cancer.

förebyggande

Även med den nuvarande medicinska nivån är det omöjligt att helt eliminera risken för prostatakarcinom. Men om du tar hänsyn till följande punkter, sänks sannolikheten för utseendet av en tumör avsevärt:

 • Balanserad näring. Begränsa dig själv till att äta feta livsmedel. Diversifiera kosten med grönsaker och frukter.
 • Frånvaron av cancerframkallande ämnen. Sådana substanser främjar cellmutation. Därför är det nödvändigt att undvika interaktion med dem. De finns i tobaksrök, olika livsmedelstillsatser, i industriproduktion.
 • Aktiv aktivitet. Varje dag måste du ta lite tid att ladda, eftersom en av riskfaktorerna är en stillasittande livsstil.
 • Eliminering av stagnation i prostata. Sex och motion kan undvika inflammation genom utflödet av prostatajuice.
 • Hälsosam sömn. Under sömnen produceras ett speciellt hormon - melatonin, vilket förhindrar utveckling av cancer.
 • Periodisk undersökning. Med ålder är det nödvändigt att öka frekvensen av besök hos en läkare. Detta gäller också för genetiskt predisponerade patienter som har högre risk att utveckla karcinom. Denna kategori av människor rekommenderas att genomgå en undersökning minst 3-4 gånger om året - detta kommer att undvika att prostatakörteln avlägsnas.

a - frisk vävnad, b - påverkad vävnad

utsikterna

Kännetecken för prostatakarcinom prognosen beror till stor del på det stadium då sjukdomen diagnostiserades:

 • nästan 100% chans att återhämta sig om mannen vände sig till doktorn och passerade behandlingsförloppet i första etappen.
 • En mindre iriserande prognos väntar patienter med andra och tredje etappen. Behandlingens framgång bestäms av patientens individuella egenskaper. Förväntad livslängd i andra etappen - inte mer än 15 år, den tredje - inte mer än 10 år.
 • När det gäller män med onkologi i prostata i fjärde etappen är behandlingen nästan ineffektiv. Själv överlever någon upp till 3 år. Vid de kombinerade medicinska åtgärderna är det möjligt att förlänga livslängden till 5 år.

recensioner

Carcinom i prostata är en mycket farlig och obehaglig sjukdom för den manliga delen av befolkningen. Orsakar olika avvikelser i kroppens aktivitet, cancer bidrar till utvecklingen av flera komplikationer, som senare kan leda till döden. Hur denna sjukdom drabbade dig och hur du klarade det - recensioner kan delas i kommentarerna till den här artikeln.

I denna video beskriver experter i detalj om sjukdomen: