Huvud
Strömförsörjning

Kanefrons recept på latin

Kanefron är ett läkemedel som har använts i mer än ett halvt sekel. Det hör till gruppen desinfektionsmedel och antiseptika som används för att behandla sjukdomar i urinvägarna, har antimikrobiell och antiparasitisk verkan. Receptet på Kanefron på latin innehåller en lista över ingredienser av naturligt ursprung.

Recept och huvudingredienser

Det latinska namnet Kanefron låter som "Canephron N". Det används för att behandla infektioner i urinvägarna i olika kategorier av patienter.

Kanefrons recept på latin:

Rp.: Tab. "Canephron N" No. 60
D.S.: Ta 2 tabletter 3 gånger om dagen.

I receptet av Kanefron på latin finns en lista över komponenter av vegetabiliskt ursprung.

Namn på receptkomponenten på ryska

Inmatning av komponenter i den angivna volymen, mg

Namnet på receptkomponenten på latin

Lösning (100 g flaska)

Förpackning av läkemedlet är bekvämt. För en lösning är dessa glasbehållare med en dispenser. För formen av en dragee - blåsor. Förpackningen kan hålla mellan 3 och 6 sådana blåsor. Beskrivning av läkemedlet presenteras i anteckningen, som måste studeras före behandlingen.

För information! Doseringen beror på patientens ålder. Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren individuellt.

Rosmarini folia

Rosemary är en medicinsk växt som är en av huvudredienserna i receptet. Det är en buske med nålformade löv.

I sammansättningen av busens löv:

 • vitaminer C, B6, A;
 • folsyra
 • koppar;
 • flavonoider;
 • alkaloider etc.

På grund av sin rika komposition eliminerar extrakten från rosmarinblad patogen bakteriell flora, lugnar etc.

Levistici radix

På latin innehåller Kanefrons recept en kärlek som heter Levistici radix. Roten av växten har en diuretikum och smärtstillande effekt, lindrar inflammation och spasmer i urinvägens muskulatur.

Centaurii Herba

Ett hundra tusen hektar är ett gräs som kallas hundra tusen kvadratmeter. Dess terapeutiska effekt syftar till att avlägsna inflammationen i urinvägarna och eliminera infektionen. Narkos- och antispasmodisk verkan gör det möjligt att lindra tillståndet och ta bort obehagliga symptom.

Hjälpämnen i receptet

Båda formerna av frisättning av läkemedlet är identiska i sin effekt. Det är en kombinerad beredning med utgångspunkt från växtkomponenter. Receptet innehåller inte bara grundläggande ingredienser, men också hjälpämnen.

Lösningen

Vattenhaltig-alkoholisk lösning är en vätska, lite grumlig eller transparent, av en brungul färg.

En lösning för oral administrering är avsedd och innehåller hjälpämnen:

 • Etanol (16% till 19,5%)
 • renat vatten.

Flaskorna är utrustade med dispensrar för bekväm användning. För vuxna är en enstaka dos normalt 50 droppar.

Tips! Före användning skakas lösningen.

dragé

Formen är apelsinpellets med liten konvexitet på båda sidor.

Strukturen innehåller sådana ytterligare komponenter:

 • ricinolja;
 • stärkelse;
 • talk;
 • sackaros;
 • povidon;
 • laktosmonohydrat etc.

Vilken form av produktion är effektivare

På apoteket ges Kanefron utan recept. Det är ganska säkert, det kan ordineras även till spädbarn och kvinnor under graviditeten. Beroende på patientens ålder och tillstånd väljer läkaren den nödvändiga frisättningsformen.

En lösning och drageer är analoger till verkan på kroppen. Patientens feedback bekräftar detta. På latin har Kanefron samma sammansättning av huvudkomponenterna i båda formerna för frisläppning, vilket gör det möjligt att använda antingen en dragee eller en lösning.

För information! Begränsningar kan endast kopplas till hjälpkomponenter.

Utnämningen av läkemedlet Kanefron, trots ingreppet av växtkomponenter, bör endast utföras av en läkare, med beaktande av alla patientens hälsoegenskaper. Detta är ett obligatoriskt villkor för användning av läkemedel.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Hemläkare

Kanefron H instruktioner för användning (droppar och tabletter)

Kanefron N - en kombinerad örtberedning för komplex behandling av kroniska njur- och urinvägssjukdomar. Har en diuretikum, antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. Minskar graden av proteinuri, bidrar till att eliminera spasmen i urinvägarna, förhindrar bildandet och tillväxten av konkrement i urinvägarna. Potentierar effekten av antibiotikabehandling. Det används för behandling av cystit, pyelonefrit, glomerulonefrit, interstitial nefritis; för förebyggande av urolithiasis (nefrolitiasis).

Latinska namn: CANEPHRON N. CANEPHRON N.

Sammansättning och form av frisättning:
Kanefron H dragee för 60 eller 120 st. i förpackningen.
1 dragee Kanefron H innehåller: centaury gräs (pulver) 18 mg, lyubostoka medicinska rot (pulver) 18 mg, rosmarinblad (pulver) 18 mg.
Kanefron H lösning (vatten-alkohol extrakt) för oral administrering av 50 och 100 ml, flaskor med en doseringsanordning.
100 ml lösning Kanefron H innehåller: centaury gräs 600 mg, lyubostoka medicinska rot 600 mg, rosmarinblad 600 mg; etanol 16,0-19,5% vol.

Egenskaper / Åtgärd:
kanefron H är en kombinerad örtberedning för behandling av kroniska njur- och urinvägssjukdomar.
Vegetabiliska komponenter som ingår i sammansättningen av läkemedlet har en komplex effekt: diuretikum (urindrivande medel), kramplösande (hjälper till att eliminera urinvägarna spasm), inflammatoriska och antibakteriella (antimikrobiellt).
Under påverkan av Kanefron H ökar urinsyrasalterna och urin pH ökar vilket förhindrar bildandet och tillväxten av konkrement i urinvägarna.
På grund av verkan av rosmarininsyra hämmas frisättningen av inflammatoriska mediatorer, vilket orsakar en beständig antiinflammatorisk effekt.
Alla växt komponenter som ingår i kompositionen kanefron H, innehåller ämnen (fenol kolsyror, essentiella oljor, etc.) med ett brett spektrum av antimikrobiell verkan och potentiera effekten av antibiotikumet.
Effekten av Kanefron H på det rörformiga och glomerulära nefronsystemet leder till en minskning av uttrycket av proteinuri.

farmakokinetik:
Det finns inga data om farmakokinetiken för Kanefron.

indikationer:
Kanefrona H används för komplex behandling av kroniska njur- och urinvägssjukdomar:

 • kronisk cystit och pyelonefrit (inklusive under graviditet);
 • kronisk glomerulonephritis;
 • kronisk interstitiell nefrit;
 • förebyggande av nefrolitiasis - urolithiasis (inklusive efter borttagning av stenar).

Dosering och administrering:
Kanefron N administreras internt. Dragee ska tas utan att tugga, med mycket vatten. Om nödvändigt (för att förbättra smaken) kan Kanefron H-droppar tas ihop med andra vätskor. Barn bör ges en lösning för förtäring (droppar).
Doseringen av Kanefron H ställs in individuellt, beroende på ålder.

Ofta frågade du hur du tar Kanefron N, före måltid eller efter?

Det är bättre att ta Kanefron H ur mat, dvs en timme före en måltid eller 1,5-2 timmar efter en måltid. Med magsår kan du ta drogen medan du äter.

överdosering:
För närvarande har fall av Kanefron H-överdos inte rapporterats.

individuell intolerans (inklusive överkänslighet i anamnese) av komponenterna i Kanefron N.

Applicering under graviditet och amning:
Kanefron H kan endast användas under graviditet och under amning om det föreskrivs av läkaren om rekommendationerna för användning följs.

Bieffekt:
Kanske: allergiska reaktioner på komponenterna i läkemedlet Kanefron N.

Särskilda anvisningar och försiktighetsåtgärder:
Klinisk effekt och säkerhet Kanefron H såsom samtidig terapi och förebyggande behandling har visats i kliniska studier med deltagande av patienter med akut eller kronisk cystit, akut pyelonefrit och akut exacerbation av kronisk pyelonefrit på bakgrunden av typ II diabetes eller metaboliskt syndrom.
Kanefron H kan ordineras för både grundläggande terapi och som ytterligare läkemedel.
Vid graviditet och amning används Kanefron N med strikt överensstämmelse med doserna.
Lösningens grumlighet eller utfällningen av en liten deposition (flingor) under lagring påverkar inte aktiviteten hos Kanefron H; före användning ska skakas.
Vid tillämpningen kanefron H patienter med diabetes bör noteras att smältbara kolhydrater finns i en pellet, är det ekvivalent med ca 0,012 enheter kolhydratsubstitution (mindre än 0,03 "bröd enheter").
Kanefron H-droppar innehåller 16,0-19,5% volym / volym etanol, därför rekommenderas denna dosform inte för patienter med alkoholism eller efter framgångsrik behandling av kronisk alkoholism; med leversjukdomar är det endast möjligt att använda en lösning för oral administrering efter samråd med en läkare.
Kanefron H minskar inte förmågan att hantera transport och arbeta med maskiner.

Patientinteraktion:
Medan användningen av antibiotika (norfloxacin, ofloxacin, pefloxacin, ciprofloxacin, amoxicillin och klavulanat) Kanefron H potentiera deras effekt.
H Kanefron kompatibel med såsom en uroantiseptikami fosfomycin, nalidixinsyra, pipemidinsyra, nitroksolin, nifuratel, co-trimoxazol.
Samspelet mellan Kanefron H och andra läkemedel har hittills inte varit känt.

Förvaringsförhållanden:
Droppar för förtäring och dragees bör förvaras på en torr, mörk plats vid en temperatur av högst 25 ° C. Förvaras borta från barn.
Hållbarhet: 3 år. Öppna injektionsflaskor kan användas inom 6 månader.
Villkoren för apoteket - utan läkares recept.

Kanefron - analoger:

En analog av Kanefron är en hushållsberedning nephrostome.

Kanefron ® H (Canephron ® N)

Aktiv beståndsdel:

innehåll

Farmakologisk grupp

Nosologisk klassificering (ICD-10)

3D-bilder

struktur

Beskrivning av doseringsform

Lösningen: Genomskinlig eller svagt grumlig vätska av gulaktig brun färg, med doftande lukt; En liten insättning kan ske under lagring.

dragéer: bikonvex, rund, orange, med en slät yta.

Farmakologisk aktivitet

farmakodynamik

Kombinerad beredning av vegetabiliskt ursprung, har en diuretikum, antispasmodisk, antiinflammatorisk, antimikrobiell effekt.

Indikationer för Kanefron ® H

Läkemedlet används i komplex terapi för följande sjukdomar och tillstånd:

kroniska infektioner i blåsan (cystit) och njurar (pyelonefrit);

icke-infektiös kronisk inflammation i njurarna (glomerulonefrit, interstitiell nefrit);

förebyggande av bildandet av urinsten, inkl. efter att de har raderats.

Kontra

överkänslighet mot läkemedlets komponenter;

magsår i magen och tolvfingertarmen i exacerbationsstadiet;

Barnens ålder (för en lösning - upp till 1 år, för dragees - upp till 6 år);

alkoholism, inkl. efter behandling med antialkohol (för lösning);

Laktasinsufficiens, laktosintolerans, glukos-galaktosmalabsorption (för dragees);

brist på socker / isomaltas, intolerans mot fruktos (för piller).

Med försiktighet (för lösning): leversjukdom; huvudtrauma; hjärnans sjukdomar; barn över 1 år - ansökan är endast möjlig efter samråd med läkare i samband med innehållet i etanol.

Applicering under graviditet och amning

Användningen av läkemedlet under graviditet och under amning är endast möjligt enligt doktors recept, i enlighet med rekommendationerna för användning och efter bedömning av riskvärdighetsförhållandet hos den behandlande läkaren.

Biverkningar

Allergiska reaktioner, gastrointestinala störningar (illamående, kräkningar, diarré) är möjliga.

Om tecken på en allergisk reaktion uppstår, sluta ta drogen.

interaktion

Kombination med antibakteriella medel är möjligt och lämpligt.

Interaktioner med andra droger är för närvarande okända.

Dosering och administrering

En lösning. Späd i små mängder vatten eller tvätta med vatten. Vuxna - 50 droppar 3 gånger om dagen; barn i skolåldern - 25 droppar 3 gånger om dagen; barn i förskoleåldern (över 1 år) - 15 droppar 3 gånger om dagen.

Efter svaghet bör sjukdoms svårighetsgrad fortsätta behandlingen med läkemedlet i 2-4 veckor.

Om det behövs, till exempel för att mildra den bittra smaken, kan barn ta drogen tillsammans med andra vätskor.

Under behandlingen med läkemedlet rekommenderas förbrukning av en stor mängd vätska.

Före användning ska innehållet i injektionsflaskan skakas.

Dragéer. Tugga inte, drick med vatten. Vuxna - 2 tabletter 3 gånger om dagen; barn i skolåldern - 1 tablett 3 gånger om dagen. Efter svaghet bör sjukdoms svårighetsgrad fortsätta behandlingen med läkemedlet i 2-4 veckor.

Under behandlingen med läkemedlet rekommenderas förbrukning av en stor mängd vätska.

överdos

Hittills saknas data om överdosering och berusning.

Särskilda instruktioner

När ödem orsakad av nedsatt hjärtfunktion eller njurar är förbrukningen av stora mängder vätska kontraindicerat.

Om njurfunktionen är nedsatt bör läkemedlet inte ges som monoterapi.

Vid inflammatorisk njursjukdom bör du rådgöra med en läkare.

Vid blod i urinen, smärta vid urinering eller akut urinretention bör du omedelbart kontakta en läkare.

Under lagring är liten grumlighet eller utfällning av en liten utfällning möjlig, vilket inte påverkar preparatets effektivitet (för lösningen).

De smältbara kolhydraterna som finns i en enda dragee är mindre än 0,04 XE.

Påverkan på förmågan att köra fordon och arbeta med mekanismer

En lösning. Innehållet i framställning av etylalkohol är från 16 till 19,5% i volymförhållande. Under läkemedelsbehandlingstiden bör man ta hand om bilkörning och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad uppmärksamhet och hastighet för de psykomotoriska reaktionerna.

Dragéer. Läkemedlet påverkar inte förmågan att utföra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad koncentration av uppmärksamhet och hastighet hos de psykomotoriska reaktionerna (inklusive fordonshantering, arbete med rörliga mekanismer).

Typ av problem

Lösning för oral administrering. I flaskor av mörkt glas med doseringsdroppar på toppen med skruvlock och säkerhetsringar, 50 eller 100 ml. I kartongvikningsboxen 1 фл.

Dragéer. I aluminiumfoliefolieblister (botten) och PVC / PVDC-film (topp), 20 st. Varje. I en låda med kartong viks 3 eller 6 blåsor.

tillverkare

Bionoric CE. Kerschensteiner Straße, 11-15, 92318, Neumarkt, Tyskland.

Organisationen som accepterar konsumentanspråk: Bionorica. 119619, Moskva, 6: e st. Nya trädgårdar, 2, byggnad. 1.

Tel / fax: (495) 502-90-19.

E-postadress: [email protected]

Villkor för ledighet från apotek

Knefron ® H lagringsförhållanden

Förvaras oåtkomligt för barn.

Hållbarhet för Kanefron ® H

lösning för oral administrering - 3 år. Öppna injektionsflaskor kan användas i 6 månader.

Kanefron® H

Kanefron® H Drazhe- blister 20, förpackningen kartongen 6- Kod EAN: 4029799125561- № P N014244 / 02 av 2011-12-29 Bionorica SE (Tyskland)

Latinska namn

Farmakologisk grupp

Nosologisk klassificering (ICD-10)

struktur

Beskrivning av doseringsform

Lösning för intag: En klar eller något grumlig vätska av gulaktig brun färg, med doftande lukt, kan en liten deposition deponeras under lagring.

Dragee: bikonvex, rund, orange, med en slät yta.

Farmakologisk aktivitet

farmakodynamik

Kombinerad beredning av vegetabiliskt ursprung, har en diuretikum, antispasmodisk, antiinflammatorisk, antimikrobiell effekt.

Indikationer för Kanefron® H

Läkemedlet används i komplex terapi för följande sjukdomar och tillstånd:

kroniska infektioner i blåsan (cystit) och njurar (pyelonefrit) -

icke-infektiös kronisk inflammation i njurarna (glomerulonefrit, interstitiell nefrit)

förebyggande av bildandet av urinsten, inkl. efter att de har raderats.

Kontra

ökad känslighet för komponenterna i läkemedels-

magsår i magen och tolvfingertarmen i scenen för exacerbation-

barns ålder (för en lösning - upp till 1 år, för dragees - upp till 6 år) -

alkoholism, inkl. efter behandling med antialkohol (för lösning)

laktasinsufficiens, laktosintolerans, glukos-galaktosmalabsorption (för dragees) -

brist på socker / isomaltas, intolerans mot fruktos (för piller).

Med försiktighet (för lösning): leversjukdom, TBI, hjärtsjukdom, barn över 1 år - ansökan är endast möjlig efter att ha råd med en läkare i samband med innehållet i etanol.

Applicering under graviditet och amning

Användningen av läkemedlet under graviditet och under amning är endast möjligt enligt doktors recept, i enlighet med rekommendationerna för användning och efter bedömning av riskvärdighetsförhållandet hos den behandlande läkaren.

Biverkningar

Allergiska reaktioner, gastrointestinala störningar (illamående, kräkningar, diarré) är möjliga.

Om tecken på en allergisk reaktion uppstår, sluta ta drogen.

interaktion

Kombination med antibakteriella medel är möjligt och lämpligt.

Interaktioner med andra droger är för närvarande okända.

Dosering och administrering

En lösning. Späd i små mängder vatten eller tvätta med vatten. Vuxna - 50 droppar 3 gånger om dagen - skolbarns barn - 25 droppar 3 gånger om dagen - förskolebarn (över 1 år gammal) - 15 droppar 3 gånger om dagen.

Efter svaghet bör sjukdoms svårighetsgrad fortsätta behandlingen med läkemedlet i 2-4 veckor.

Om det behövs, till exempel för att mildra den bittra smaken, kan barn ta drogen tillsammans med andra vätskor.

Under behandlingen med läkemedlet rekommenderas förbrukning av en stor mängd vätska.

Skaka före användning!

Dragéer. Tugga inte, drick med vatten. Vuxna - 2 tabletter 3 gånger om dagen - barn i skolåldern - 1 tablett 3 gånger om dagen. Efter svaghet bör sjukdoms svårighetsgrad fortsätta behandlingen med läkemedlet i 2-4 veckor.

Under behandlingen med läkemedlet rekommenderas förbrukning av en stor mängd vätska.

överdos

Hittills saknas data om överdosering och berusning.

Särskilda instruktioner

När ödem orsakad av nedsatt hjärtfunktion eller njurar är förbrukningen av stora mängder vätska kontraindicerat.

Om njurfunktionen är nedsatt bör läkemedlet inte ges som monoterapi.

Vid inflammatorisk njursjukdom bör du rådgöra med en läkare.

Vid blod i urinen, smärta vid urinering eller akut urinretention bör du omedelbart kontakta en läkare.

Under lagring är liten grumlighet eller utfällning av en liten utfällning möjlig, vilket inte påverkar preparatets effektivitet (för lösningen).

De smältbara kolhydraterna i en enda drage är mindre än 0,04 XE (för piller).

Påverkan på förmågan att hantera fordon och mekanismer

En lösning. Innehållet i framställning av etylalkohol är från 16 till 19,5% i volymförhållande. Under läkemedelsbehandlingstiden bör man ta hand om bilkörning och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad uppmärksamhet och hastighet för de psykomotoriska reaktionerna.

Dragéer. Läkemedlet har ingen effekt på förmågan att utföra skadliga aktiviteter som kräver hög koncentration och psykomotorisk hastighet reaktioner (inklusive hanteringen av fordon, som arbetar med den rörliga maskiner).

Typ av problem

Lösning för förtäring, 50 ml, 100 ml: i flaskor av mörkt glas med en volym på 50 eller 100 ml med doseringsanordningar från toppen, med skruvlock och säkerhetsringar - i en kartongförpackning 1 fl.

Dragee: i aluminiumfolieblåsor (botten) och PVC / PVDC-film (topp), 20 st. - i en kartongförpackning, 3 eller 6 blåsor.

tillverkare

Bionoric CE. Kerschensteiner Straße, 11-15, 92318, Neumarkt, Tyskland.

En organisation som accepterar konsumentanspråk

OOO Bionorica. 119619, Moskva, 6: e st. Nya trädgårdar, 2, byggnad. 1.

Referensboken för medicinska produkter

instruktioner (abstrakt) för Kanefron N

Kanefron H

Kanefron H är en kombinerad örtberedning; komplex behandling av kronisk njure och urinvägssjukdomar: cystit, pyelonefrit, glomerulonefrit, interstitial nefrit; förebyggande av urolithiasis.

Latinska namn:
Kanefron N / Canephron N.

Sammansättning och form av frisättning:
Kanefron H piller för 60 st. i förpackningen.
1 dragee Kanefron H innehåller: ett pulver av en ört av en guldkvarn på 18 mg, ett pulver av en root lyubistoka medicinal 18 mg, ett pulver av löv av en rosmarin av 18 mg.
Kanefron H lösning (vatten-alkohol extrakt) för oral administrering av 50 och 100 ml, flaskor med en doseringsanordning.
100 ml lösning Kanefron H innehåller: 600 milligram ört 600 mg rhizom, 600 mg lentocarp rot, 600 mg rosmarinblad.

Farmakologisk aktivitet:
Kanefron N är ett diuretikum, antispasmodiskt, antiinflammatoriskt, antibakteriellt medel. Kombinerad beredning av vegetabiliskt ursprung.

indikationer:
Komplex behandling av kronisk njure och urinvägs sjukdomar:

 • kronisk cystit och pyelonefrit (inklusive under graviditet);
 • kronisk glomerulonefrit, kronisk interstitiell nefrit;
 • förebyggande av urolithiasis (inklusive efter borttagning av stenar).

  Dosering och administrering:
  Upprättad individuellt enligt ålder.

  överdosering:
  För närvarande har fall av överdosering av läkemedlet Kanefron H inte rapporterats.

  Kontraindikationer:

 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

  Graviditet och amning:
  Kanske, bara efter överenskommelse med en läkare. Om du följer rekommendationerna för användning kan Kanefron H användas under graviditet och amning (amning).

  Bieffekt:
  Allergiska reaktioner på läkemedlets komponenter.

  Försiktighetsåtgärder och särskilda instruktioner:
  Kanefron H kan ordineras för både grundläggande terapi och som ett extra botemedel.
  Under lagring är lösningens turbiditet och utfällningen av en liten utfällning möjliga, men detta påverkar inte preparatets aktivitet. Före användning ska preparatet skakas.
  När man använder läkemedlet i diabetespatienter bör man komma ihåg att de smältbara kolhydraterna i en pellet motsvarar ungefär 0,012 enheter kolhydratsubstitution (mindre än 0,03 "brödenheter").
  Droppar innehåller 16,0-19,5% vol. Etanol, så denna dosform rekommenderas inte för patienter med alkoholism eller efter framgångsrik behandling av kronisk alkoholism; med leversjukdomar är det endast möjligt att använda en lösning för oral administrering efter samråd med en läkare.
  Läkemedlet minskar inte förmågan att hantera transport och arbeta med maskiner.

  Patientinteraktion:
  Vid samtidig användning med antibiotika ökar Kanefron H sin effekt. Kompatibel med antibakteriella medel.

  Förvaringsförhållanden:
  Droppar för förtäring och dragees bör förvaras på en torr, mörk plats vid en temperatur av högst 25 ° C. Förvaras borta från barn.
  Hållbarhet - 3 år. Öppna injektionsflaskor kan användas i 6 månader.
  Villkor för semester från apotek - utan recept.

  Kanefron H

  Beskrivningen är aktuell på 2015/02/24

  • Latinska namn: Canephron N
  • ATX-kod: G04BX50
  • Aktiv beståndsdel: Centaurium erythraea örter, Lärare av läkemedel (Radix Levistici), Löv av rosmarin (Folia Rosmarini)
  • producent: Bionorica SE, Tyskland

  struktur

  Sammansättningen av Kanefron H, producerad i form av en dragee kommer i 18 mg torkad örter av tusen-tusendelar, löv av rosmarin och rötter av medicinsk kärlek (Pulver) och majsstärkelse (maydis Amylum), kolloidal kiseldioxid (Kiseldioxid kolloidal), laktosmonohydrat (Laktosmonohydrat), povidon (Povidon), majsstärkelse modifierad (Ändrad maydis amylum), riboflafin (E101; Riboflavin ) kalciumkarbonat (Kalciumkarbonat), dextros (dextros), titandioxid (Titandioxid), talk (Talk), sackaros (sackaros), shellack (Shellack), majsolja (Oleum maydis), järn röd oxid (E172) glykol montanvax.

  Sammansättningen av 100 gram droppar Kanefron H 29 gram av ett vatten-alkohol extrakt framställt med användning av örter centaury, löv av rosmarin och rötter av medicinsk kärlek (För framställning av 100 ml av extraktet användes 600 mg av varje råläkemedelsanläggningskomponent) och adjuvanser :. 16-19,5 volym-% etanol (etanol) och renat vatten (Aqua purificata).

  Typ av problem

  Anmärkningen till läkemedlet indikerar att Kanefron H är tillgänglig i form av dragees och i form av en lösning för användning per os (Insida).

  • dragé bikonvex, har en cirkulär form. Deras yta är jämn, färgen är orange. I försäljningen av dragee kommer förpackade i 20 stycken i konturfält, 3 förpackningar i en kartongbunt.
  • Lösningen är en klar och något grumlig doftande vätska med en gulaktig brun färg. På apotek säljs den till 100 ml i flaskor utrustade med en doseringsdropp.

  Under lagring är en lätt molnighet av lösningen och förlusten av en liten mängd slam på botten av flaskan möjlig. Ingen av dessa påverkar läkemedlets farmakologiska aktivitet.

  Farmakologisk aktivitet

  Spasmolytisk, diuretikum, antimikrobiell (antiseptisk), antiinflammatorisk.

  Wikipedia indikerar också att läkemedlet stimulerar utsöndringen av urea, indicium, kreatinin, urinsyra från kroppen, som är de slutliga produkterna av kvävemetabolism.

  Farmakodynamik och farmakokinetik

  Läkemedlet kännetecknas av antiinflammatorisk och spasmolytisk aktivitet och är avsedd för behandling urologiska sjukdomar.

  Tack vare den unika kombinationen av medicinska örter, vilka är aktiva substanser i Kanefron H, ger läkemedlet diuretisk effekt, minskar intensiteten av inflammation, eliminerar spasmen i urinvägarna, ökar effektiviteten av behandlingen antibiotika, normaliserar urinprocessen, minskar risken för att utveckla upprepade exacerbationer kronisk blåsan.

  Används som en av komponenterna i komplex behandling cystit, Kanefron H bidrar till minskad smärta i regionen urinblåsa och försvinnandet av skär vid urinering.

  Preparatet kännetecknas av god tolerans och kan användas i kombination med antibakteriella medel även om långvarig användning är nödvändig.

  Kanefron H är också effektiv för behandling av patienter som lider av kroniska inflammatoriska sjukdomar och kräver konstant underhåll eller anti-återfallsterapi.

  Många studier bekräftar att användningen av läkemedlet minskar antalet upprepade exacerbationer av kroniska inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna, som ett resultat av vilket deras funktionella tillstånd förbättras signifikant.

  Den kemiska sammansättningen av medicinalväxter som ingår i Kanefron N representeras av eteriska oljor, fenolkarbonsyror och ett antal andra biologiskt aktiva ämnen som utövar en uttalad antiseptisk verkan. En liknande effekt noteras vid användning av en dragee och en lösning av Kanefon N.

  Växtekomponenterna av läkemedlet påverkar systemet av glomeruli och tubuler njure, vilket möjliggör för att minska utsöndringen av protein hos patienter med proteinuri.

  Farmakokinetiska egenskaper hos läkemedlet tillhandahålls inte.

  Indikationer för användning

  Vad hjälper medicinen? I beskrivningen av preparatet indikerar tillverkaren att denna produkt kan användas för både grundläggande (grundläggande) behandling och som en del av komplex terapi, vars syfte är att behandla akuta och kroniska former smittsamma sjukdomar i urinblåsan och njurarna (inklusive inklusive cystit och pyelonefrit).

  Indikationer för användning av Kanefron H är också kronisk njursjukdom av icke-infektiös genesis, bland annat interstitiell nefrit och glomerulonefrit.

  Som förebyggande åtgärd är Kanefron N förskrivet för att förhindra utveckling urolitiasis (användningen av läkemedlet indikeras, inklusive de patienter som genomgått avlägsnandet av urinberäkningar).

  Kontra

  Användningen av Kanefron H i form av en lösning är kontraindicerad i alkoholberoende, liksom hos patienter med ökad känslighet mot läkemedlets komponenter. Dessutom bör du inte ordinera en lösning till personer som framgångsrikt har avslutat behandlingen för kronisk alkoholism.

  Med försiktighet rekommenderas medlet i denna dosform att användas om patienten diagnostiseras med den ena eller den andra leversjukdom (Kanefron H kan utses uteslutande efter samråd med en läkare och bedöma ansökans lämplighet).

  Kontraindikationer för utnämning av drake är överkänslighet mot de ingående komponenterna, liksom ålder till 6 år.

  Dessutom är båda doseringsformer kontraindicerade för att förskriva:

  • patienter med magsår i scenen för förvärring av sjukdomen;
  • för avlägsnande av ödem hos patienter med njur- eller hjärtsvikt.

  Kanefron H är inte önskvärt att användas som primär behandling för patienter med Njurfunktion misslyckades.

  Biverkningar

  Kliniska studier har visat att Kanefron H tolereras väl av patienter.

  Hos patienter med ökad känslighet uttrycktes biverkningar i huvudsak i form av hyperemi och klåda i huden, utseendet på utslag på det, urtikaria.

  I vissa fall fanns biverkningar som kräkningar, illamående, laxerande effekt.

  Om några biverkningar utvecklas i samband med att du tar Kanefron H, ska läkemedlet avbrytas och rådfråga en läkare. Urgent behandling för sjukvården kräver sådana villkor som hematuri (utseende av blod i urinen), akut urinretention samt nedsatt urinering.

  Bruksanvisning Kanefron H

  Båda doseringsformerna av läkemedlet kan rekommenderas för långvarig användning. Tidpunkten för behandlingen beror på vad tabletterna eller dropparna är förskrivna från och från försummelsen av den patologiska processen.

  Efter den kliniska effekten uppnås är det optimalt att ta Kanefron H under ytterligare 14-18 dagar. Enligt indikationerna är det tillåtet att behandla kurserna.

  Kanefron H är endast tillgängligt i form av en lösning för oral administrering och i form av en drage, så det är värdelöst att leta efter andra medicinska former (till exempel suppositorier eller injektionslösning).

  Kanefron N: hur man tar - före eller efter måltiden?

  Instruktionerna som tillverkaren gäller läkemedlet, finns det ingen tydlig indikation på den bästa tiden att ta piller och sprit, samt någon information om effekterna av införandet av maten på farmakokinetiken av läkemedlet.

  I detta avseende beslutet när man ska dricka Kanefron - före eller efter en måltid - tar patienten efter eget gottfinnande.

  Kanefron tabletter: bruksanvisningar

  Den optimala dosen av läkemedlet i form av en dragee väljs individuellt beroende på patientens ålder.

  För vuxna patienter tas tabletter för 2, för skolbarn - med 1. Mångfald av mottagningar - 3 gånger om dagen.

  Dragee ska sväljas hela, med en liten mängd vätska.

  Kanefron droppar: bruksanvisningar

  Droppar ska doseras beroende på ålder. Endos för en vuxen - 50 droppar, för skolbarn - 25 droppar, för ett förskolebarn - 15 droppar, för en baby - 10 droppar.

  Flera mottagningar - 3 gånger om dagen.

  Före användning ska läkemedlet spädas i en liten mängd vätska. Eftersom smaken av lösningen är bitter får små barn blanda det med alla vätskor.

  Instruktioner för användning under graviditet

  Innan du tar under graviditeten Kanefron H är det absolut nödvändigt att konsultera en läkare som leder en graviditet, samt att noggrant studera instruktionerna som följer med läkemedlet.

  Inflammationsfrekvensen och dosen bestäms av den behandlande läkaren beroende på graden av utveckling och egenskaper vid den patologiska processens gång.

  Normalt innebär standardschemat för användningen av Kanefron H under graviditeten det dagliga intaget av 6 droppar eller 150 droppar lösning. Den angivna dosen ska delas in i 3 doser.

  Enligt läkarens beslut är andra alternativ för att ta medicinen möjliga: till exempel droppar 30 droppar tre gånger om dagen eller 20 droppar två gånger om dagen. Dosering kan vara mindre även i fall då läkemedlet är ordinerat för profylaktiska ändamål.

  Varaktigheten av Kanefrons behandling beror på den kliniska situationen.

  Ansökan inom veterinärmedicin

  Kanefron H ordineras ofta som ett botemedel mot cystit för katter. Standarddosen är 1 tablett per dag. Det ska delas in i 2 mottagningar.

  överdos

  Hittills finns det inga rapporter om fall av överdos och förgiftning vid drogutövningen.

  interaktion

  Användningen av Kanefron H som tillägg till antibiotikabehandling gör att du kan öka effektiviteten antibakteriella medel.

  Data om andra läkemedelsinteraktioner är frånvarande.

  Försäljningsvillkor

  Kanefron H tillhör kategorin receptfria läkemedel.

  Förvaringsförhållanden

  Lösningen rekommenderas att förvaras på en plats skyddad mot direkt solljus, otillgängligt för barn, där temperaturen hålls kvar från 15 till 25 ° C.

  Dragee förvaras i originalförpackningen på en lättskärmad plats vid en temperatur av 15-25 ° C.

  Utgångsdatum

  Hållbarhet för tabletter är 4 år, för en lösning - 2 år från utsläppsdatumet. Innehållet i den öppna flaskan är lämplig för användning i ett halvår. Utgångsdatumet som anges på förpackningen med tabletter bestämmer möjligheten att använda dem till sista dagen i månaden.

  Under lagringen av lösningen är bildningen av en fällning möjlig, vilket beror på växtkomponenterna som ingår i beredningen. Denna effekt påverkar inte de säkerhets- och farmakologiska egenskaperna hos Kanefron N.

  Särskilda instruktioner

  Under behandling med Kanefron behöver du konsumera så mycket vätska som möjligt.

  När läkemedlet används i form av en lösning för oral administration, ska injektionsflaskan lagras i upprätt läge. Innan droppar används ska injektionsflaskan med lösningen skakas.

  Vid användning av en tablettform för behandling av patienter med diabetes mellitus Det bör komma ihåg att 1 drage innehåller mindre än 0,04 XE (brödenheter) av smältbara kolhydrater.

  Lösningen innehåller 16-19,5% etylalkohol (volymförhållande).

  När det används i terapeutiska doser har läkemedlet ingen effekt på hastigheten på de psykomotoriska reaktionerna och påverkar inte förmågan att köra bil eller andra mekanismer.

  Vad är bättre - droppar eller piller?

  Man tror att den grundläggande skillnaden mellan droppar och tabletter av Kanefron för njure nr. Däremot tenderar vissa läkare att argumentera för att denna åsikt inte är helt korrekt, och dropparna har flera fördelar jämfört med tablettformen.

  För det första är innehållet i en flaska tillräckligt för en fullständig behandlingstid som varar en månad. Paket av piller №60 till samma kostnad är tillräckligt i 10 dagar, i samband med vilket behandlingssättet kostar 2-3 gånger dyrare.

  För det andra är drager kontraindicerade mot personer med intolerans av de ingående sockerarterna (glukos, laktos, sackaros, galaktos). I lösning ingår emellertid bara örter och alkohol, så det är tillåtet att använda det, även för behandling av denna kategori av patienter.

  För det tredje, sannolikheten allergiska reaktioner på tablettformen av Kanefron är en storleksordning högre än på lösningen. Detta beror på det faktum att pelleten innehåller ett större antal komponenter, inklusive färgämnen inklusive de som ofta provocerar allergi.

  För det fjärde får dropparna användas från en ålder, piller är endast föreskrivna från 6 år.

  Analoger av Kanefron H

  Analoger av inhemsk produktion - Vitaprost och Vitaprost Plus (Nizhpharm) Lespefril (CJSC "VifeTech"), Bioprost (Intelpharm).

  Analoger i Ukraina - Apiprost, Trinefron (OOO Hälsa); Nephrophyt (OOO "Amy"), Uronefron (OJSC Farmak), Fitourolit (KP Lugansk FF).

  Priset på analoger Kanefron H varierar från 10 till 560 UAH. Som regel är inhemska produktionen ersättare mer tillgängliga än importerade analoger. Till exempel, Nephrophyt, producerad av det ukrainska företaget Amy, kommer att kosta köparen om 17-20 USD, men det genomsnittliga priset på det tyska läkemedlet Solidify Compositum C (Heel) -370 UAH.

  Vad kan ersätta Kanefron H under graviditeten?

  Gravida kvinnor är ordinerade läkemedel tillsammans med Kanefron N Monurel, Phytolysinum, tsiston.

  Vilket är bättre: Kanefron eller Cyston?

  Och Kanefron och tsiston - Det här är ett preparat med en naturlig komposition. De har ett minimum antal kontraindikationer och provar ett minimum av biverkningar.

  De främsta fördelarna med Kanefron före tsiston De är:

  • lägre sannolikhet för utveckling allergiska reaktioner(detta beror på att Kanefron innehåller en mindre mängd växtdelar);
  • förmåga att minska den mängd protein som utsöndras med urinen (detta särdrag av läkemedlet skulle kunna vara mycket användbara under graviditet);
  • Förekomsten av en dosform, som är lämplig för behandling av småbarn.

  Fördelar med cyston är:

  • mer överkomligt pris;
  • mer uttalad antibakteriell effekt(detta beror på läkemedlets rikare sammansättning);
  • hög effektivitet vid utsöndring oxalat och fosfat urinstenar.

  Till skillnad från Kanefron kännetecknas Cyston av förmågan att undertrycka anfall av njurkolik, Det är effektivt för villkor som åtföljs av ökad koncentration av urinsyra i blodet. Dessutom kan det användas för att behandla gikt och urininkontinens hos kvinnor.

  Samtidigt är Tsiston en storleksordning större än Kanefron provokar allergiska reaktioner, vilket är förknippat med dess rikare komposition.

  Trots att användningsområdet för båda drogerna är lika, kommer de att ha olika effekter på olika patienter.

  Till exempel, när man väljer ett medel för att avlägsna stenar från njurarna bör noteras att för de människor som har njure upptäcktes stenar bildas med salter av urinsyra, effektivare kommer Kanefron och ta stenar bildas avlagringar av oorganiska kalciumföreningar, är om det behövs det bättre att tilldela tsiston.

  I terapi infektionssjukdomar i urinvägarna Båda verktygen visar ungefär samma effektivitet. I denna situation blir läkemedelspriset det grundläggande kriteriet för val för vissa patienter.

  För barn

  För barn äldre än ett år administreras Kanefron i form av droppar. Tabletter är angivna för användning sedan sex års ålder.

  Likväl är läkemedlet ofta ordinerat för barn upp till ett år. Den optimala dosen för spädbarn är 30 droppar per dag, uppdelad i 3 doser.

  Läkemedel som ingår i lösningen tolereras väl av barn, och koncentrationen av alkohol i den är inte så stor att den skadar barnets kropp. Därför är det troligt att Kanefron för spädbarn upp till ett år är helt säkert.

  I detta fall kan medlet användas under lång tid och i kombination med andra läkemedel.

  De enda biverkningarna kan vara allergiska reaktioner, Den individuella intoleransen hos en viss komponent.

  Kanefron under graviditeten

  Kan jag dricka Kanefron under graviditeten? Svaret på denna fråga är positivt.

  Eftersom läkemedlet innehåller ett komplex av medicinska växter, är det ofta framtida mammor som ordineras Kanefron för cystit, pyelo- och glomerulonefrit, liksom ett antal andra problem från organ i urinvägarna.

  Många kvinnor är också intresserade, ett diuretikum eller inte Kanefron, och om det är möjligt för gravida kvinnor att ta det i ödem.

  Som framgår av tillverkaren har läkemedlet ett uttalat antimikrobiellt och antibakteriell verkan, tar bort spasmer, förhindrar utveckling infektioner i urinvägarna, förbättrar funktionsläget njure och urinblåsa, som under graviditeten upplever ökad stress och behöver ofta stöd.

  Dessutom har droppar och tabletter en diuretisk effekt, vilket gör att de kan användas som ett botemedel mot ödem, som kan åtfölja graviditeten. Läkemedlet bidrar till att minska puffiness, minskar intensiteten i ryggvärk och förbättrar den totala hälsan hos en kvinna.

  I vissa fall kan läkaren råda att ta Kanefron H för varning preeklampsi och exacerbation av olika slag njurpatologier, vilka är extremt oönskade under barnets bärande period.

  Så, varför förskriver de Kanefron under graviditeten:

  • för behandling infektiösa och icke-infektiösa sjukdomar i urinvägarna (botemedlet är effektivt i cystit, interstitiell nefrit, pyelonefrit, glomerulonefrit);
  • för förebyggandenefrolitiasis (Nefrolitiasis);
  • för att minska utsöndringen i proteinets urin.

  En av fördelarna med medicinen är att den kan tas säkert under lång tid, om det är nödvändigt (inklusive under amning).

  Dessutom förbjuder användningen av Kanefron under amning inte ammande mamma att överföra barnet till blandningen och spannmålet, men tillåter fortsatt amning utan rädsla för att skada barnets hälsa.

  Den vanliga dosen av Kanefron under graviditeten är följande: 6 droppar eller 150 droppar med ett flertal applikationer 3 gånger om dagen. Men ibland kan tabletter vid graviditet utse eller nominera accept på 1 gånger om dagen, och en lösning - på 25-50 droppar två gånger om dagen.

  Trots att läkemedlet har nästan inga kontraindikationer och sällan orsakar oönskade biverkningar, bör man komma ihåg att dess huvudkomponenter - rosmarin och libbsticka - har förmågan att höja tonen i musklerna i livmodern.

  I sin rena form är dessa växter kontraindicerade för gravida kvinnor, så vid behandling av Kanefronom borde strikt följa ett läkarmottagat system.

  Recensioner om Kanefron H

  Recensioner om Kanefron N, kvar på forumet, den överväldigande majoriteten av bra. För många patienter är läkemedlet ett slags rod-zashchalochko.

  Dess främsta fördelar - naturlig sammansättning (och även de tillsatskomponenter åtminstone i lösning), inga biverkningar, möjligheten att ta en lång tid och släppa piller, även under graviditet och amning.

  Recensioner om Kanefron under graviditeten indikerar att läkemedlet fungerar snabbt, försiktigt och effektivt. Åtgärden eliminerar snabbt obehagliga symptom, tar bort överskott av vätska från kroppen, normaliserar proteinkoncentrationen i urinen och förbättrar det allmänna tillståndet njure och urinvägar.

  vid njurkolik det minskar betydligt smärtan, snabbar upp passage av stenar och hindrar utvecklingen cystit.

  Många positiva recensioner lämnades också av mammorna som använde Kanefron N för barn. Droppar till barn är föreskrivna från ett års ålder, men i situationer där det är nödvändigt får de användas för behandling av spädbarn.

  Fokusera på läkares recensioner kan man dra slutsatsen att läkemedlets effektivitet direkt beror på hur väl valt behandlingsschema. Således, till exempel, cystit eller pyelonefrit Det är tillrådligt att administrera kanefron H i kombination med uroseptikov, antibiotika eller bakteriofager.

  Pris Kanefron H

  Hur mycket kostar Kanefron i Ukraina?

  Pris piller Kanefron N №60 - 120 UAH, priset sjunker Kanefron H - från 109 UAH.

  Samtidigt är priset på Kanefron H i Kharkov, Kiev, Donetsk, Odessa eller Dnipropetrovsk inte helt annorlunda.

  Kostnaden för tabletter och droppar i Ryssland

  Köp i Moskva och andra större städer i Ryssland Kanefron i tabletter kan vara i genomsnitt 370 rubel. Priset på lösningen är från 350 till 420 rubel.

  Läkemedlet har endast två former av frisättning - belagda tabletter och oral lösning, andra former (suppositorier, injektionsvätska i ampuller, etc.) är frånvarande.

  Läkemedlet ordineras ofta under graviditeten (det vill säga för långvarig användning). Ett mer ekonomiskt alternativ är lösningen, men de flesta gravida kvinnor riskerar inte att ta det på grund av närvaron av etanol i den.

  I detta avseende är kvinnor ofta intresserade av om det finns mer ekonomisk förpackning av tabletter (t.ex. nr 120). Svaret på denna fråga är negativt.

  Kanefron N tabletter | Canephron n

  recept:

  Rp.: Tab. "Canephron N" No. 60
  D.S.: Ta 2 tabletter 3 gånger om dagen.

  Farmakologisk aktivitet:

  Kanefron H är ett läkemedelspreparat med antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt som används i urologi. Kanefron H innehåller aktiva beståndsdelar av vegetabiliskt ursprung, som har en komplex effekt och bidrar till att minska intensiteten av inflammation, eliminera spasmen i urinvägarna och också ha en diuretisk effekt.

  Metod för applicering:

  Kanefron H tas oralt, tabletten ska inte tuggas eller slipas före användning.
  Det är nödvändigt att använda en tillräcklig mängd vätska under hela behandlingsperioden med läkemedlet Kanefron N. Vid inflammatoriska sjukdomar i njurarna är det nödvändigt med läkarmottagning och utnämning av komplex behandling. Varaktigheten av behandlingstiden med Kanefron H tabletter och dosen av läkemedlet bestäms av läkaren, med hänsyn tagen till tolerans, natur och dynamik hos sjukdomen, samt samtidig behandling.

  Formulär:

  Läkemedlet Kanefron finns i form av tabletter, med en speciell beläggning. Försäljningen omfattar förpackning bestående av tre blåsor för tjugo tabletter, som åtföljs av detaljerade instruktioner för användningen av Kanefron och priset.

  indikationer:

  Läkemedlet Kanefron H i medicinsk praxis ordineras för patienter som har könsorganssjukdomar. Tack vare aktiva beståndsdelar av vegetabiliskt ursprung, tävlar tabletterna perfekt med inflammatoriska processer och har även en antispasmodisk effekt. Kanefron-tabletter i komplexet påverkar inflammationsfoci, tar snabbt bort det och fungerar också mycket bra för att minska spasmen i urinvägarna.
  I komplexa fall av sjukdomsförloppet ordinerar läkaren en kombination av läkemedlet med andra tabletter från samma grupp med liknande antibakteriell effekt. Kanefron visade sin höga effektivitet vid behandling av infektiösa allergiska njurspatologier och främjar också utgrävningen av fragmenterade stenar.

  Kontraindikationer:

  Den naturliga sammansättningen av läkemedlet Kanefron bidrar till det faktum att det finns praktiskt taget inga kontraindikationer för administrationen. Han utnämns även för att upprätthålla hälsan hos förväntade mödrar. Den enda begränsningen är de särdrag som användes av patienter med diabetes mellitus. Sådana patienter bör ta hänsyn till kolhydrathalten i tabletter på 0,03 XE. Detta bestämmer frekvensen av Kanefrons användning och dess dosering.

  Biverkningar:

  Kanefron H tolereras i de flesta fall väl av patienter.
  För det mesta kan överkänslighetspatienter som får Cannephron H utveckla allergiska reaktioner i form av urtikaria, hudutslag och klåda samt hyperemi i huden. Dessutom, i vissa fall, när du tog drogen Kanefron H, utvecklade patienter kräkningar, illamående och avföring.