Huvud
Strömförsörjning

Vad är prostata candidiasis?

Jästinfektion, eller, som det kallas medicinskt språk, candidiasis av prostata, är en ganska allvarlig sjukdom. Du kan också hitta hans mer populära namn - tröst. Sjukdomar exponeras, i första hand, slemhinnor och hud hos en person. Ibland lider interna organ, vilket ytterligare komplicerar förloppet av prostata candidiasis. Orsaken till utseendet är en svamp som härrör från släktet Candida (därav sjukdomens namn).

Hur kan en person bli smittade och vad behöver de för att frukta?

Svampar som diskuteras ovan växer och rotar på någonting. Det kan vara vilken växt, grönsak, frukt som helst. Farliga varelser lyckas bosätta sig på vår hud. De finns ofta i munnen, eftersom det finns ett slemhinnor. De tränger in i tarmarna.

Det är fruktansvärt att tänka, men det är verkligen så: Candida svampar kan infektera även den nyfödda barnen. Det är värt att födas, hur de attackerar det och inte gå ner för livet. Det är inte nödvändigt att överväga denna sjukdom extremt farlig, men det är värt att ta hand om. Om till exempel en persons immunitet minskar kommer kroppen att vara oskyddad, candidiasis kommer säkert att börja utvecklas. Aktiverar svampens aktivitet i prostata och i händelse av att patienten befinner sig i stadium av antibiotikabehandling. Det är viktigt att periodiskt undersökas, eftersom en organism som saknar vitala krafter, med ett försvagat immunförsvar, är den bästa tillflyktsorten för smittämnen.

Om du inte behöver kämpa med candidiasis, men starta allt själv, måste du vara beredd på de mycket sorgliga konsekvenserna. Faktum är att svampen påverkar vår hälsa negativt. Det orsakar till exempel laryngit, bronkit, det kan även leda till lunginflammation, och detta är känt för att vara en allvarlig och mycket farlig sjukdom. Andra sjukdomar som kan uppstå är kolit, smärtsam rinit, när en person har en permanent förkylning och scuffer i näsan. Separat utses candidiasis som påverkar genitourinärsystemet. I det här fallet är de flesta patienterna sjuka av den vackra hälften av mänskligheten. En liknande sjukdom är emellertid också möjlig för män.

Vem som helst kan bli smittade.

Att plocka upp sådan sjukdom som en tröst, det är lätt genom nära kontakt med en bärare av en svamp.

Ett sätt att infektera är intim kommunikation. Du kan kasta en mikroorganism på dig själv med hjälp av vanliga hygienartiklar. Eller, till exempel, vid drickning av svampen som bär vatten, under inandning av förorenad luft.

Hur manifesterar sjukdomen sig?

Det är intressant att majoriteten av män som har kontrasterat prostata candidiasis, känner nästan inte några av dess symtom. Ibland flyter sjukdomen till uretrit, prostata körtlar. Det händer att med inflammation i prostatan cystit uppstår när en person är svårt och smärtsamt att gå på toaletten, och jag vill göra det väldigt ofta, pyelonefrit, där njurarna påverkas, och mycket mer. Extremt svårt att överleva prostatit diabetiker.

I vissa fall kan en man uppleva balanit eller postit. Det första innebär att penishuvudet blir inflammerat och leder till obehagliga känslor för personen. Den andra innebär infektion av förhuden. Det händer att det finns tecken på båda sjukdomarna omedelbart, och detta indikerar bildandet av balanoposthit.

Låt oss lista de viktigaste symptomen på prostatas nederlag med tröst. Först börjar en stark klåda i penis, särskilt hårbotten. Efter ett tag visar hon ett specifikt angrepp, och i denna situation måste man omedelbart ringa upp ett larm och omedelbart gå till en medicinsk anläggning. På vissa områden kan du observera röda fläckar, huden sväller, här och där uppfattar patienten oförståliga vita blodproppar som ser ut som sur mjölk i utseende.

Definiera en mängd sjukdomar

Faktum är att prostatit orsakad av candida svamp kan vara av alla slag. Och endast en specialistläkare kan göra en kvalificerad diagnos och bestämma en viss art. Detta är viktigt, eftersom varje sjukdom kräver individuell behandling. Och om du kör det, kan konsekvenserna vara den mest deprimerande.

Läkaren, till vilken patienten adresserar för att genomföra undersökningen, tar en analys av placken och skickar den till laboratoriet. Vidare utför laboratoriespecialisterna sin forskning, som innefattar både mikroskopisk och bakteriologisk karaktär. Det händer att detta inte räcker. Då tillgriper medicinska arbetstagare hjälp av histologiska analyser.

Returnera den tidigare hälsan med hjälp av kvalitetsbehandling verkligen

Om vi ​​talar om en sjukdom i prostatakörteln, som fick namnet "kronisk", då behandlingen kommer att förskrivas användningen av läkemedel som syftar till att bekämpa svampen. Användningen är föreskriven både extern och intern. Det kan inte sägas att dessa droger kan klara sig väl med sjukdomen, så i de flesta fall används de som förebyggande åtgärder. Ofta kan en läkare ordinera "Diflucan" och i andra situationer - "Flucanazol". Kroppen av individer tar omedelbart dessa piller, de absorberas väl, så ofta är bara ett piller tillräckligt för att hjälpa patienten.

Det är mycket viktigt att dricka speciella vitaminer, liksom hela komplex, där förutom dem finns det också olika mineraler. Det är uppenbart att utnämning av droger endast kan vara en expert, det krävs ingen självbehandling för att inte förvärra situationen. Ett av alternativen för att stärka kroppen i kampen mot svamp är användningen av en acidophilusstav. Det är lika viktigt att helt ändra din kost, granska den dagliga menyn. Det är önskvärt att utesluta konservering, kryddor. Kategoriskt rekommenderas det inte att dricka alkoholhaltiga drycker. Men vad som behövs är kesost och mjölk, gräddfil och gurkor, fisk och spannmål, vattenmeloner och bröd.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Schema för behandling av svampprostatit (candidiasis av prostata)

Från år till år påverkar svampinfektioner ett ökande antal personer. Svampstammar muterar, anpassar sig till antimykotiska droger, blir aggressiva och därmed mindre behandlingsbara. Thrush är en välkänd sjukdom, men många män brukar behandla det som en sjukdom som inte är speciell för dem och påverkar kvinnor mer. Denna åsikt är ganska felaktig. Trots allt, svampar av släktet Candida bor i människors kropp oavsett kön eller ålder. Och en av sorterna av candidiasis hos män är candidiasis prostatit. Med det går svampen in i kroppen, vilket påverkar vävnaderna.

Hur uppstår sjukdomen?

Candidiasis av prostata är en inflammatorisk process som påverkar prostatakörteln. Det utvecklar "tack" till svamparnas aktivitet från släktet Candida, som är en villkorligt patogen mikroflora. På grund av deras lilla antal och starka immunsvar har candida vanligtvis ingen patogen effekt och är i latent form. När vissa villkor och gynnsamma förhållanden uppstår, aktiveras svampar, multipliceras intensivt och leder till utveckling av inflammatoriska foci. Den främsta faktorn i utvecklingen av candidal prostatit är en minskning av immuniteten. Detta fenomen uppstår av olika anledningar:

 • Hypotermi.
 • Missbruk av antibiotika.
 • Felaktig mat.
 • Problem med genitourinary systemet.
 • Sjukdomar förknippade med immunbrist och andra.

Att bestämma orsaken som orsakade svampprostatit är det första steget i att lösa detta problem. Eftersom du bara eliminerar de skadliga effekterna och tar behandlingen som doktorn ordinerat kan du undvika återfall.

Prostatakörteln påverkas på flera sätt:

 • Svamp kommer in i kroppen genom urinröret, under oskyddad samlag.
 • Hematogen penetrationsväg, nämligen genom blod.
 • Infektion tränger in med en ström av lymf.

Som uppenbart: externt och internt

Kandidatens prostata har inte alltid en uttalad klinisk bild. Det är av denna anledning att sjukdomen ofta är komplicerad av uretrit, pyelonefrit eller cystit, vilket leder till överträdelser av genitourinärsystemet och gör det nödvändigt att konsultera en läkare.

Sjukdomen är mycket ofta komplicerad av uretrit, pyelonefrit eller cystit.

Oftast börjar jästliknande svampar att utvecklas aktivt på könsstycken hos en man. Det viktigaste symptomet, som är värt att uppmärksamma, är en stark klåda. Det ligger oftast på penisens huvud. Över tiden finns det en vit beläggning och det finns områden av rodnad, liksom blodproppsrörelse. Om du börjar behandla tröst på detta stadium kommer det gradvis att gå till urinröret och komma till prostata.

Komplikationer från det urogenitala systemet leder till inflammatoriska tillstånd i nedre urinvägarna.

Svampprostatit åtföljs av följande symtom:

 • Micturition störningar.
 • Smärta i underdelen av bäckenet.
 • Obehag vid urinering.
 • Hyppig uppmaning att gå på toaletten.

Svamp leder inte bara till skador på prostata och dess vävnader, det orsakar förstöringsprocesser. På grund av detta tar behandling av tröst en lång tid och slutar inte alltid i fullständig återhämtning.

Terapi av svampinfektion

För att fastställa den exakta diagnosen och utnämningen av den mest effektiva behandlingen av en läkare utsåg ett antal studier:

 • Kliniska tester: blod och urin.
 • Ett test för svamp från huvudet av penis och förhud.
 • Prostata biopsi.

Nyckelrollen spelas av mängden Candida-svamp som finns i patientens kropp. Detta gör att du kan göra den mest effektiva behandlingsregimen och välja dosen av droger.

Svampprostatit kan endast behandlas vid ett integrerat tillvägagångssätt. Drogbehandling är obligatorisk. Patienten rekommenderas att följa en speciell diet, vilket ökar effektiviteten av behandlingen. För att upprätthålla kroppens naturliga funktioner föreskrivs fysioterapi och motionsterapi.

Vid det första skedet kan sjukdomen lätt behandlas med läkemedel. Svampdödande läkemedel ordineras: Flukonazol, Ketokonazol, Amphotericin, Itrakonazol. Flukonazol rekommenderas i 6 veckor vid en dos av 200 mg en gång om dagen. Detta läkemedel saktar smittprocessen och undertrycker svampens tillväxt.

Antimykotiska medel ordineras oftast i tandem (Fluconazol + Itrakonazol under de första dagarna). Om det vid provningens gång konstateras att svampens tillväxt inte sakta ner, kommer läkaren att tilldelas en annan behandlingsregim. I förbigående är det nödvändigt att ta droger baserade på laktobaciller, eftersom organismens naturliga mikroflora störs av svamparnas patogena verkan och behöver stöd från utsidan. Ytterligare intag av vitaminer och mineraler kommer inte att vara överflödigt, de är nödvändiga för återställande av immunsystemet.

Det är viktigt att komma ihåg: läkemedel ska tas i strikt följd med hänsyn till dosering. Hoppa inte över recepten av piller, hela terapeutisk effekt kommer att gå till en nedgång.

 • Diet med prostatit orsakad av svampinfektion.

Överensstämmelse med kost är en av de viktigaste aspekterna vid behandling av någon sjukdom. Och svampprostatit är inget undantag. Under behandlingen är det nödvändigt att överge fet, kryddig, salt mat och rikta uppmärksamheten mot surmjölk och spannmålsprodukter. Missa inte marinader och läsk. Du borde dricka mer vatten och äta färska grönsaker och frukter. Alla förbjudna produkter åstadkommer accelererad tillväxt och utveckling av svampen, vilket bara förvärrar patientens tillstånd.

 • Sjukgymnastik som ett sätt att behandla och förebygga.

I den komplexa behandlingen av fysioterapi används mestadels tiden. Det kommer att hjälpa till att bli av med prostatit i svamp och förhindra dess utseende igen. Användning av akupunktur, prostatakörtelmassage. Sjukgymnastik hjälper till att minska smärta och aktivera arbetet med immunitet, plus den fullständiga frånvaron av biverkningar.

 • LFK med svampprostatit.

Special terapeutisk gymnastik används, utsedd av en läkare. Övningar hjälper effektivt att upprätta blodcirkulation, inklusive i prostata, stärka kärl och minska inflammation. Regelbunden motion hjälper till att anpassa hela kroppen och öka immuniteten.

Att bota en prostatit i svamp är inte lätt. Det är därför som man i candidiasis bör kontakta läkaren i god tid och inte engagera sig i självmedicinering. Det viktigaste är att följa läkares rekommendationer och ta din hälsa på allvar. För att utesluta möjligheten till återfall måste de sexuella partnerna behandlas tillsammans. Annars är sannolikheten för överföring av tröst tillräcklig.

Candidiasis av prostata (prostata), är det möjligt?

Nyligen har fall av candidiasis av prostata och andra svampinfektioner i prostatakörteln ökat avsevärt. Anledningen till detta - en minskning av immuniteten hos människor och framväxten av Candida, resistent mot tidigare i sådana fall antimykotika. Förutom att minska den totala immuniteten uppstår candidiasis i prostata från kränkningen av lokal immunitet vid antibiotikabehandling.

Det bör noteras att denna form av svamp sjukdom är ganska sällsynt, så i de flesta fall detekteras candida i prostata av en slump när man letar efter andra patogener, eller bara efter att trussan passerar i kronisk form.

Kandidatens prostata har alla symptom på urinvägens inflammatoriska process, som inte heller bidrar till att diagnostisera orsaken till inflammation. Detta är risken för sjukdomen, eftersom det kan orsaka prostatacancer i framtiden eller börja för en systemisk infektion.

Galina Kiryunina: "Med denna folkmedicin har jag för evigt besegrat MÖRJEN! Det är bara nödvändigt."

Candida penetrerar kroppen från miljön med otvättad mat, genom smutsiga händer, kläder, sängkläder eller vid sexuell kontakt med en patient. Efter in i kroppen, är Candida deponeras på slemhinnorna i munnen och mag-tarmkanalen, där den kvarstår tills mottagningen av antibiotika eller andra faktorer som försvagar kroppens försvar, inte skapa gynnsamma förutsättningar för sin förökning och spridas över hela kroppen.

Vanligtvis i prostatakörteln finns det bara 3 sorters Candida: Candida albicans, Candida krusei och Candida glabrata. De senare två är resistenta mot Fluconazol, det huvudsakliga läkemedlet som föreskrivs för behandling av svampinfektioner hos könsorganen och urinvägarna.

Symtom på candidiasis i prostatakörteln kan vara diffusion och feber, men det händer också att inga symptom på inflammatorisk process i det akuta skedet av sjukdomen där.

De viktigaste drogerna för behandling av tröst efter detektion i prostatakörteln är amfotericin, ketokonazol och flukonazol. Den senare anses vara den starkaste och om svampfloran är känslig för detta läkemedel, så är det det som ordineras som huvudämnet.

I vissa fall kan läkaren i början rekommendera en man att använda en kombination av två antifungala medel Amphotericin och Fluconazol.

Ibland kan prostata candidiasis orsaka en prostatisk abscess. I sådana fall kan det inte vara fråga om konservativ behandling utan kirurgisk ingrepp.

MONASTERY TEA - det bästa folkmordet för tröst! Om jag använder det då

Candidiasis prostatit

Candidiasis är en ganska sällsynt sjukdom i jämförelse med andra inflammatoriska processer i prostata. Nyligen har frekvensen av en sådan diagnos hos män dock ökat avsevärt. Läkare tillskrivas denna ökning med minskad immunfunktion på grund av den försämrade ekologiska situationen i världen och undernäring. Ett svagt immunförsvar kan inte hantera infektionen och sjukdomen fortskrider.

Denna sjukdom framkallar svampjästinfektioner av släktet Candida, som tränger in i kroppen oftast genom sexuell kontakt. Behandling av en svampinfektion kommer att vara lång, och att bli av med den är slutligen ansedd nästan omöjlig.

skäl

Cirka 85% av männen är bärare av denna infektion. I fall av stark immunitet gör sjukdomen inte sig själv och stör inte personen. Om de skyddande mekanismerna hos män är försvagade kan mikroorganismer provocera inflammatoriska processer i prostatakörteln. Sjukdomar av svamp ursprung är benägna att återfalla och snabbt utvecklas till kroniska former.

De främsta orsakerna till utvecklingen av candidal prostatit är följande:

 • Virala infektioner i kroppen;
 • Mottagning av antibiotika;
 • Användning av en permanent kateter;
 • Diabetes mellitus;
 • Felaktiga anatomi hos de urogenitala organen;
 • Försvagning av kroppens försvar på grund av följande situationer:
 • Oprofessionerad felaktig behandling för kroniska sjukdomar;
 • Överkylning eller överhettning;
 • påkänning;
 • vitaminbrist;
 • Brist på mineraler;
 • Otillräcklig näring;
 • Dåliga vanor
 • Minimal fysisk aktivitet i vardagen.

Oftast fungerar svampprostatit som en komplikation vid behandling av candidiasisuritrit. Detta beror på det faktum att det inte fanns tidig bortskaffande av svampar, och de rusade till prostata.

symptom

Diagnostiserande svampprostatit är svår, eftersom symtomen är dåligt uttryckta. Denna sjukdom kan vara asymptomatisk tills svampen infekterar andra organ. De vanligaste symptomen på svampinfektion är:

 • Smärtsamma känslor i ländryggen och prostata;
 • Klåda och brinnande i urinröret
 • Vit urladdning från könsorganet;
 • Problem i det intima livet;
 • Problem med urinutsöndring från kroppen (smärta, slumpmässig urinproduktion, ofta behov av, svårighet att utsöndring av urin).

Dessutom har candidiasis prostatit ett antal karaktäristiska tecken, efter att ha upptäckt vilken, en man bör konsultera en specialist. Dessa inkluderar:

 • Ytskador, bildandet av en film och närvaron av bubblor - är typiska för allergier till följd av svamplivsaktivitet;
 • Puffiness och rodnad är karakteristiska för inflammatorisk process;
 • Vit urladdning och plack på penis;
 • Förstora lymfkörtlar är karakteristiska för inflammatorisk process.

I allvarliga fall kan feber inträffa. Om sjukdomen är asymptomatisk, då finns det risk för övergången till balanit eller postit och att bli av med det kommer att vara problematisk.

behandling

Innan en specialist utpekas, utför specialisten följande diagnostiska åtgärder:

 • HIV-testning av patienten;
 • Analys av urin och blod;
 • Analys för dysbios;
 • Prov och skrap från förhuden och huvudet;
 • En biopsi vid detektering av ulcerösa formationer på penis
 • Analyser för sexuellt överförbara sjukdomar;
 • Mykologisk analys för närvaro av svamp.

Dessa studier syftar till att samla in information inte så mycket om fungusens närvaro som om dess kvantitet i kroppen och, om den är överdriven, föreskriver läkaren behandling baserad på övervakning av patienten, återställande av immunitet och medicinering.

De viktigaste drogerna för candidiasis prostatit är:

Intag av antimykotiska läkemedel är föreskrivet under en period av minst 4 veckor utan möjlighet att avbryta behandlingen. I annat fall upphävs de uppnådda resultaten och kursen måste börja på nytt.

Valet av ett antifungalt preparat och dess dosering bestäms av en specialist individuellt på basis av analysresultaten. Detta beror på att dessa läkemedel är giftiga och skadliga för människokroppen, så deras intag bör vara motiverat och inte överstiga den dos som är nödvändig för behandling. Under behandlingen kan det vara nödvändigt att kombinera antifungala läkemedel.

Under behandlingsperioden förstörs en mikroflora av en man, så urologen utser probiotika parallellt. För att upprätthålla immunitet kan patienten förskrivas administrering av multivitaminer och B-vitaminer.

Förutom läkemedel är följande aktiviteter inte överflödiga:

 • Förloppsbehandling av prostata
 • fysioterapeutiska förfaranden;
 • lera komplex.

Syftet med sådana förfaranden är att påskynda läkningsprocessen och återställa männens förmågor. Om behandlingen är fel eller om den är frånvarande, är kirurgisk ingrepp och borttagning av prostata sannolikt vid abscessbildning. Det är också viktigt att komma ihåg att behandling av svampar av släktet Candida inte bara bör ske hos män, men också hos sin sexpartner, eftersom den huvudsakliga källan för överföring av infektion är intim affinitet.

Felaktig behandling av candidiasis prostatit kan leda till följande komplikationer:

 • Övergången av sjukdomen till en kronisk form;
 • Inflammatoriska processer i testikeln;
 • Minska prep;
 • Smalning av urinröret
 • Ulcerativa nekrotiska processer på könet.

förebyggande

De viktigaste förebyggande åtgärderna för Candida prostatit är:

 • Balanserad, högklassig mat. Det är nödvändigt att äta färsk frukt och grönsaker dagligen. Vid värmebehandling bör den vara minimal för högsta säkerhet för vitaminer och mineraler. Också, experter rekommenderar dig att inkludera i din kost konsumtion av vitlök, varm peppar, tranbär, grapefrukt. Dessa produkter innehåller ett stort antal ämnen som ökar immuniteten.
 • Minimera användningen av syntetiska tyger, särskilt när det gäller underkläder.
 • Självmedicinera inte candidal prostatit. Förutom eventuella komplikationer kan ett sådant beslut leda till det faktum att svampinfektionen muterar och inte kommer att behandlas. Dessutom tar antifungala läkemedel en hälsosam mikroflora som ger plats för smittspridning.
 • Exkludera sprutning och installation av enemas utan förskrivning. Sådana aktiviteter tvätta bort den friska mikrofloran.
 • Använd preventivmedel när en candidiasis finns i en partner.

Candidiasis prostatit

För närvarande står många män inför brott mot genitourinary systemet. Orsaken till detta är ofta candidal prostatit orsakad av en svampinfektion. Trots det faktum att läkemedelsföretag erbjuder många antimikrobiella läkemedel, verkar dessa droger ofta ineffektiva, eftersom nya former av svampar ständigt växer fram. Vad är den här sjukdomen, varför uppstår den och hur behandlas den? Låt oss gå in i mer detalj.

Allmänna egenskaper hos svampprostatit

Under senare år har det skett en betydande ökning av antalet svampsjukdomar. Läkare förklarar detta med en minskning av immuniteten. Dessutom kan sådana infektioner ske mot bakgrund av långvarig användning av antibakteriella läkemedel.
Svampprostatit Är en sjukdom som ofta orsakas av jästliknande svampar av släktet Candida. I sällsynta fall är orsaken till sjukdomen svampen Cryptococcus och Aspergillus. Detta är den svåraste formen av prostatit för diagnos. En gång i kroppen hos en man kan en svampinfektion orsaka olika störningar.
Nästan varje person i tarmarna och på huden har en viss mängd svampar, vilket gör det svårt att diagnostisera candidal prostatit. De kan vara i kroppen i flera år, utan att visa några symtom. Det betyder emellertid inte att det under perioden med "lugna" svampar inte har någon negativ effekt. Omedelbart efter penetration börjar infektionen sprida sig till organen och sakta sönderdela sina celler. Och endast mot bakgrund av en minskning av immunitet, hypotermi, hormonella misslyckanden och andra sjukdomar, finns det en aktiv multiplikation av svampar, vilket manifesterar sig i en levande symptomatologi.
Vid tidig eller otillbörlig behandling passerar svampprostatit i kronisk form. Då är det helt omöjligt att bota sjukdomen. Perioderna för remission kommer att alternera med förvärringar.

Smittvägar och riskfaktorer för svampprostatit

Varje infektion är smittsam och candidal prostatit är inget undantag. Det finns flera sätt att infektera:

 1. Urethrogenic. Svampinfektion kommer in i kroppen under oskyddad samlag.
 2. Lymphogenous. Infektionen går in i prostata med ett lymfflöde.
 3. Hematogen. Infektion av prostata genom blodet.

Utvecklingen av svampinfektion orsakas av följande faktorer:

 • störningar i det endokrina systemet;
 • onkologiska sjukdomar;
 • HIV-infektion;
 • skift i hormonbalansen;
 • hypotermi;
 • virala sjukdomar i övre luftvägarna;
 • täta stressiga situationer
 • röka och dricka
 • frekventa oskyddade sexuella handlingar med olika partner
 • otillräcklig fysisk aktivitet
 • felaktigheter i kosten;
 • brist på vitaminer och spårämnen.

Symtom och diagnos av svampprostatit

Med candidiasis prostatit, inflöper den nedre urinvägarna alltid. Sjukdomens främsta symptom är en miktörstörning. Dessutom uppträder svampprostatit av en känsla av obehag och smärta i underlivet. Ibland på grund av sjukdom stiger kroppstemperaturen.
Uppstoppad blåsan kan ha olika manifestationer, beroende på kroppens individuella egenskaper. Det är svårt, snabbt eller smärtsamt. I avancerade fall av candidal prostatit observeras inkontinens.
I vissa män är symtomen på sjukdomen milda och de uppmärksammar dem helt enkelt inte. En sådan kurs av svampprostatit är den farligaste. En klar klinisk bild kommer bara att visas i de sena stadierna, och botemedel kommer inte att vara lätt.
Den huvudsakliga metoden för att diagnostisera candidal prostatit är prostata biopsi. Det består i en mikroskopisk undersökning av en bit prostatavävnad för närvaron av en svampinfektion. Vidare, när misstänkt för svampprostatit, ges patienten följande ytterligare test:

 • allmän analys av blod och urin;
 • HIV testning;
 • ett utstryk från huvudet på penis och förhud.

Behandling av svampprostatit

Sjukdomsbehandling är inriktad på förstörelse av svampinfektion och ökad immunitet. I de flesta fall är behandlingstiden 4-8 veckor. För att undvika biverkningar ska läkemedel endast ordineras av den ansvariga läkaren. Vid de första stadierna av svampprostatit släpps patienten Fluconazol. I mer komplicerade fall är det nödvändigt att kombinera det med andra antifungala läkemedel, såsom amfotericin, ketonazol, intrakonazol. I allvarliga fall indikeras kirurgiskt ingrepp.
Flukonazol för prostatit, som regel utnämns för 6 veckor. Dosen bestäms av läkaren. Om efter upprepade tester läkemedlet var ineffektivt, föreskrivs ett annat medel. För behandlingsperioden ska patienten överge alkohol, konfekt och vitbröd.
Verkningsmekanismen för flukonazol är att sakta ner utvecklingen av svampinfektion. Läkemedlet inhiberar syntesen av ergosterol svampceller, vilket resulterar i att den upphör att växa och så småningom dör. Cellerna i organen av Fluconazole verkar inte, vilket gör det säkert för kroppen. Läkemedlet är väl adsorberat, så det kan tas medan man äter.
Flukonazol utsöndras inom 30 timmar, vilket gör att du kan tilldela det en gång om dagen. Det tränger in i alla kroppsvätskor. Koncentrationen av läkemedlet i saliv och skikt av huden är densamma som i blodet. Med samtidig administrering med kumarin-antikoagulanter, rifabutin, zidovudin och teofilin, förbättrar Fluconazol deras effekt. Denna funktion bör beaktas innan du använder drogen. Det utsöndras i urinen. Flukonazol är kontraindicerat hos män under 16 år, liksom med ökad känslighet mot läkemedlet och allvarliga kränkningar av leverfunktionen.
När dosen observeras, uppträder inte biverkningar praktiskt taget. Mycket sällan kan patienten uppleva illamående, huvudvärk, hudutslag eller diarré. Overdosering åtföljs ofta av hallucinationer och paranoia.
Antisvampmedel kan störa den tarmliga mikrofloran, så samtidigt som Fluconazol är förskrivna medel baserade på laktobaciller. För att stärka immunsystemet med candidiasis, kommer prostatit att hjälpa till med multivitaminkomplex.
För snabb återhämtning av prostata ordineras fysioterapiprocedurer. Till sådana hör prostata massage, speciell gymnastik och mudterapi.

Komplikationer och förebyggande av svampprostatit

Om otillbörlig behandling av svampinfektion kan spridas till andra organ, vilket leder till utveckling av parafimos, skleros, urindysfunktion, försvagningsstyrka, infertilitet.
Förebyggande åtgärder omfattar:

 1. användningen av ett stort antal produkter som dödar en svampinfektion (vitlök, citrus, peppar);
 2. bär bomullsunderkläder;
 3. Användning av kondom med sexuell kontakt.

Svampprostatit är en obehaglig, svår att diagnostisera sjukdom som, om det är tidigt, kan leda till allvarliga konsekvenser. Därför, när de första symptomen uppträder, behöver en man se en läkare och genomgå en behandling.

Hur man eliminerar candidiasis av prostata

Svamp Candida har egenskapen att utvecklas i olika delar av epitel eller slemhinna. Infektionen påverkar oftast kroppens yttre delar. Men tröst och inre vävnader kan också förekomma. Candidiasis av prostata är en av de sjukdomar där en svamp utvecklas i kroppen.

skäl

Nederlaget för prostata svampen är en patologisk process som uppstår i den manliga hälften av befolkningen. Samtidigt har mer än 80% av männen patogena svampar i sina kroppar. Men i samband med deras obetydliga mängd uppstår inte inflammatorisk process.

För att infektionen orsakad av svampen Candida började utvecklas aktivt, är det nödvändigt att skapa gynnsamma förutsättningar för det. Sådana villkor observeras om en person har hälsoproblem.

Anledningarna till candidiasis av prostata är:

 • försvagning av immunitet
 • problem med genitourinary systemet;
 • virala sjukdomar;
 • konstant stress;
 • brist på vitaminer.

Även faktorer som negativt påverkar kroppens tillstånd kan framkalla sjukdomen:

 • långvarig exponering vid låga temperaturer;
 • felaktig diet
 • sjukdomar associerade med immunbrist.

Identifiering och uteslutning av orsakerna till svampinblandning av prostata är det första steget mot återhämtning. Om negativa faktorer fortsätter att påverka patientens kropp, kommer behandlingen bara tillfälligt att eliminera tecknen på patologi. I framtiden finns det risk för återkommande och utvecklingen av den kroniska formen av prostata.

symptom

Candidiasis hos män i genitourinary och prostata system, i de flesta fall förekommer utan uppenbara tecken. Det är frånvaron av symptom som orsakar försummelse av inflammatorisk process och utveckling av komplikationer. Hos män som lider av candidiasis i prostata diagnostiseras prostatit ofta som en följd av svampinfektion. Resultatet av tröst kan bli infektiös skada på blåsan och njurarna, vilket leder till utvecklingen av allvarliga sjukdomar som påverkar människans liv.

Den vanligaste svampen i prostata är resultatet av infektionsaktiviteten på könsorganen. Om penisstörningen inte har eliminerats i tid, påverkar den patologiska processen gradvis urinröret och rör sig till prostata.

I detta avseende innefattar symtomen på den tidigare sjukdomen tecken på candidiasis hos könsorganen:

 • vit beläggning;
 • klåda;
 • rodnad;
 • svullnad;
 • erosion.

Symptomologin hos sjukdomen innehåller också tecken på urinrörelse:

 • smärta vid urinering
 • retention av urin;
 • frekvent uppmaning att gå på toaletten.

Smärtsamma känslor kan förekomma i botten av buken och i penis. Om processen startar, börjar patienten feber.

behandling

Det finns flera former av manlig candidiasis, som är en slags stadier av svampen som sprids genom genitourinary systemet.

 • Balanoposthit (nederlag i penisens huvud).
 • Uretritis candidiasis (infektion i urinröret).
 • Prostatitis candidiasis (inflammation i prostatakörteln).

Det sista steget i den patologiska processen är spridningen av svampinfektionen till äggstockarna. På grund av särdragen i sjukdomsutvecklingen utförs behandlingen på ett komplicerat sätt för att förhindra inflammation på alla områden som har påverkats av svampen.

Metoder för behandling

Avlägsnandet av prostata candidiasis genom terapeutiska medel utförs. Kirurgisk ingrepp utförs endast med allvarliga komplikationer, såsom vävnadsinfiltrering av prostata.

Huvudterapin är en kurs att ta antifungala läkemedel.

Det finns också dyrare analoger av läkemedel från Candida-svamp. Kostnaden för medicineringen beror på frisättningsformen och dess farmakologiska egenskaper. En av de bästa medicinerna för svampinfektion är Fluconazol. Denna ryska drog har få kontraindikationer, är effektiv mot svampen och kostnaden är i genomsnitt 80 rubel, vilket är mycket lägre än dess importerade motsvarigheter.

Inträdesförloppet bestäms av en specialist som är engagerad i patientens behandling. Behandlingsperioden är inte längre än två månader. Men för ett effektivare resultat krävs ett integrerat tillvägagångssätt som innefattar:

 • diet överensstämmelse;
 • mottagning av vitaminer;
 • fysioterapi.

Den främsta uppgiften för läkare: förstörelsen av svampen och förstärkning av immuniteten. Sjukgymnastik ordineras av en läkare. Det består i övergången av förfaranden:

 • prostata massage;
 • Övningsterapi;
 • lera applikationer.

Det bör förstås att candidiasis av prostata ofta leder till återfall, därför är det nödvändigt att följa förebyggandet av sjukdomen samt använda läkemedel avsedda att förhindra återutveckling av den patologiska processen.

Prostatit och tröst

Den vanligaste sjukdomen hos det genitourära systemet hos män är prostatit mot bakgrunden av jästens glanspenis. Den svamp som provocerar sjukdomen påverkar ibland prostatakörteln. Candidiasis är ett sällsynt fenomen, eftersom det ofta förväxlas med andra sjukdomar och förlorar dyrbar tid. Senare diagnos leder till en kronisk form av sjukdomen och negativa konsekvenser.

Infektionsvägar med prostata candidiasis

Svampar av släktet Candida finns i människokroppen. Tillsammans med användbara bakterier bildar de slemhinnans mikroflora och utgör ingen fara. Men när antalet goda bakterier minskar uppstår gynnsamma förhållanden för jästsvamptillväxten, och prostata hos en man påverkas av tröst.

Den främsta orsaken till obalansen hos mikroflora är en minskning av immuniteten. Detta kan vara resultatet av lång användning av antibiotika eller allvarlig stress. Och även en person kan bli smittad med en parasitisk svamp. Detta är möjligt med nära kontakt med sjukdomsvektorn. Dock händer det oftast i hemmet. Candida kommer in i kroppen och förblir på matsmältningen i mag-tarmkanalen tills kroppen inte försvagar under inverkan av ogynnsamma faktorer. Då växer svampen och sprider sig genom kroppen genom blodet. Du kan bli smittade:

 • under samlag
 • genom personliga hygienartiklar;
 • genom sänglinne;
 • dricksvatten som bär svampen;
 • Andas in i förorenad luft
 • äter dåligt tvättade matar;
 • i poolen.
Tillbaka till innehållet

Typer av tröst

Oftast påverkar tröst kroppens könsorgan. Denna sjukdom är benägen att förnyas och är ofta kronisk. För hanen är sådana typer av tröst:

Vad hotar prostatens tröst?

De flesta företrädare för det starkare könet tror att tröst är en kvinnas sjukdom, och det hotar inte dem. Därför bryr sig män om problemet oaktsamt. Om mjölkkvinnan inte behandlas kan den dock leda till så allvarliga problem som prostatacancer, kronisk prostatit eller inflammation i prostata. Den farligaste konsekvensen är infertilitet, på grund av att svampen kommer in i vätskan. Och också en man kan infektera sin partner. Speciellt är det farligt om kvinnan är på plats. Svamp från mamman kan överföras till barnet både i livmodern och under förlossningen. Som ett resultat är han född med ett försvagat immunförsvar.

Symptom på sjukdomen

Candidiasis av prostata kan flöda utan symptom. Detta är det farligaste alternativet, eftersom en person saknar tid. Symtomatisk förekommer endast i nästa steg av sjukdomsutvecklingen, vilket kan leda till en kronisk form av sjukdomen eller i bästa fall till långvarig och svår behandling. Huvudskylten på närvaron i jästinfektionens prostata är den inflammatoriska processen i det nedre urinvägarna. Det kännetecknas av:

 • Brott mot urinering. Kanske snabb urinering, åtföljd av nedskärningar och smärta. Varje person har ett annat symptom.
 • Obehag i bäckenet.
 • Ett febrilt tillstånd.
Tillbaka till innehållet

Diagnos och behandling av candidiasis prostatit

För att bekräfta diagnosen "svampprostatit" överlämnar en man materialet till en biopsi. Därför samplas vävnad och undersöks under ett mikroskop. Med denna metod kan du bestämma vävnadens sammansättning på cellulär nivå. Och också diagnostisera sjukdomsburken under operationen, med excision av prostata.

Behandlingen utförs med hjälp av antifungala läkemedel. Oavsett vilken svamp finns i patientens kropp utförs terapin på ett komplicerat sätt. Beroende på sjukdomsfasen börjar vissa läkemedel:

Vad är candidiasis av prostata?

En av de vanligaste sjukdomarna i prostatakörteln är candidiasis prostatit. Sjukdomen utvecklas när patogena jästsvampar kommer in i det genitourära systemet, vars aktiva tillväxt främjas av försvagad immunitet, dåliga vanor.

Vad är Candidiasis

Candidiasis är en mykotisk infektion som uppträder med aktiv tillväxt av jästliknande svampar av släktet Candida.

Hos män påverkar mikroorganismer könsorganen, utvecklar urologiska patologier.

Svampinfektioner hos män:

 • balanoposthit - infektion påverkar förhudets område;
 • candidiasisuritrit - fokusen på inflammation är lokaliserad i urinröret;
 • Mycosis prostatit - svampar påverkar prostatakörteln;
 • epididymit - candidiasis täcker epididymis.

Svampar tränger igenom en människas genitourinary system med oskyddad samlag, med en ström av lymf och blod från andra organ.

Candidiasis avser infektionssjukdomar, om sjukdomen diagnostiseras hos en av partnerna, måste du behandlas samtidigt för en man och en kvinna.

Symtom på candidal prostatit

Mykotisk prostatit kan vara länge utan symptom, sjukdomen anses vara sällsynt, vilket ofta gör diagnosen svår.

Om du inte börjar behandla i tid, kommer sjukdomen att gå i kronisk form, som är fylld med regelbundna återfall.

De viktigaste symptomen på prostata candidiasis är:

 • Hyppig uppmaning att urinera, smärta och smärta i processen att tömma blåsan, inkontinens.
 • Smärta av en dragande karaktär i perineum, underlivet, pubis.
 • Klåda, rodnad, svullnad i könsorganet.
 • Specifik plack, vita blodproppar på penisens huvud.
 • Utslag, erosioner på könsorganen, andra typer av allergiska reaktioner.
 • Ökad inguinal lymfkörtlar.
 • Problem med styrka.
 • Ökning av temperaturen - inträffar när sjukdomsformen försummas.

När det finns störande tecken, bör du besöka en urolog, lämna över alla nödvändiga test. I början kan du bli av med candidiasis utan allvarliga konsekvenser för kroppen, men behandlingen kommer att vara lång.

Orsaker till sjukdomen

Svampar av släktet Candida är relaterade till en villkorligt patogen mikroflora, med normal funktion av immunsystemet de inte orsakar speciell skada.

Men i närvaro av gynnsamma faktorer börjar jästmikroorganismer att multiplicera aktivt, vilket är orsaken till mycosis prostatit.


Varför utveckla candidal prostatit:

 • kronisk förkylning och andra virusinfektioner;
 • undernäring, metaboliska störningar, beriberi;
 • frekvent eller ihållande hypotermi hos bäckenorganen;
 • oskyddad samlag med infektionsbäraren;
 • återkommande sjukdomar i det urogenitala systemet;
 • medfödd eller förvärvad förträngning av urinröret;
 • oregelbundet sexliv;
 • långvarig antibakteriell, hormonell terapi;
 • bristande överensstämmelse med hygienstandarder, uppföranderegler i bastur, simbassänger;
 • Skada på ljummen.

Candidiasis utvecklas ofta hos diabetiker, personer med positiv HIV-status. Svamptillväxt främjar en stillasittande livsstil, trötthet, ofta stress, depression, rökning och alkoholmissbruk, i sällsynta fall, är sjukdomen ärftlig.

effekter

Om det finns gynnsamma faktorer jäst föröka sig snabbt, med flödet av lymfa och blod kan infiltrera in i andra organ, lider ofta urinblåsan och njurarna. Vid felaktig behandling av paraphimosis utvecklar, skleros, nedsatt funktion i urinröret, det finns problem med potensen och befruktningen.


Felaktig behandling kan orsaka utveckling av orchitis, minska förhuden, smalning av urinröret.

I allvarliga fall observeras gangrenisering av penis, vilket kräver omedelbar kirurgisk ingrepp.

Diagnostiska metoder

Diagnos av candidiasis börjar med samling av anamnese, doktorn lyssnar på patientens klagomål, genomför en primär undersökning. Ytterligare undersökning omfattar laboratorie- och instrumenttekniska undersökningsmetoder.

Vilka tester är nödvändiga för misstänkt svampprostatit:

 1. Studie av prostata, storlek och form av rektal undersökning.
 2. Klinisk analys av blod, urin - gör att du kan se närvaron av en inflammatorisk process i det genitourära systemet.
 3. Analys för hiv, andra infektioner som är sexuellt överförda.
 4. Laboratoriestudier av smet från förhudet - utfört för att bestämma vilken typ av sjukdomspatogener.
 5. Ultraljud, cystoskopi - gör att du kan bestämma statusen för prostata, för att identifiera sammorbiditeter.

Den viktigaste och mest informativa metoden för diagnos är prostata biopsi. För analys, ta en liten bit prostatavävnad, undersök den under ett mikroskop för detektering av jästsvampar.

Behandling av svampprostatit

Terapi i candidiasis syftar till att förstöra patogena svampar, stärka kroppens försvar. Behandlingen använder antimykotiska läkemedel, vitaminkomplex, fysioterapiprocedurer. Än att behandla en candidiasis av en prostata:

 1. "Flukonazol" är det valfria läkemedlet i prostata candidiasis. Behandlingstiden - 6 veckor, dosen bestäms av läkaren individuellt, du måste ta medicinen omedelbart före måltiden. Det är effektivt, säkert, det är nog att dricka det en gång om dagen samtidigt. Kursen kan inte avbrytas även om sjukdomens huvudsakliga manifestationer har försvunnit.
 2. Andra antifungala medel är "Amphotericin", "Itrakonazol", "Ketokonazol". De ordineras i kombination med "Fluconazol" i svåra former av mycosis prostatit.
 3. Probiotika, prebiotika - återställ balansen mellan mikroflora, som störs av antimykotisk terapi.
 4. Vitaminkomplex för att stärka immuniteten.

Som ytterligare metoder för behandling av candidiasis föreskrivs terapeutisk motion, prostata massage. Effektiva och rehabilitering metoder - elektrofores med läkemedel, ultraljud, elektrisk stimulering av prostatakörteln, ett lerbad, dessa behandlingar syftar till att återställa den normala driften av urogenitalsystemet.


Under behandlingen är det nödvändigt att vägra att använda alkoholhaltiga drycker, för att utesluta från dietmuffin, godis, fet, salt, sur mat. Menyn bör domineras av naturprodukter, färska säsongsbetonade grönsaker och frukt, gröna.

Hur man förebygger sjukdom

För att undvika utveckling av svampprostatit är det nödvändigt att ständigt stärka immuniteten, äta rätt, ge upp skadliga vanor, flytta mer. Om du ofta byter dina sexpartners, bör du definitivt använda kondomer, regelbundet ta prov för upptäckt av patogena mikroorganismer.

Metoder för profylax av candidiasis prostatit:

 • äter regelbundet vitlök, paprika, citrusfrukter;
 • att introducera i biodlingens dietprodukter;
 • bära underkläder gjorda av naturliga andningsbara material;
 • Missa inte dusch och enemas;
 • leda ett regelbundet sexliv;
 • Besök en urolog för förebyggande undersökning 1-2 gånger om året.

Mycosis avser återfallande sjukdomar, för att provocera en exacerbation kan det finnas en liten hypotermi och en förkylning. Överensstämmelse med enkla regler för förebyggande åtgärder kommer att bidra till att minska risken för svampprostatit igen till ett minimum.

Mykos av prostata är en obehaglig sjukdom, som är svår att diagnostisera och behandla, och allvarliga åtföljande patologier utvecklas utan ordentlig behandling. Om du har oroliga symptom behöver du se en läkare och få en kontroll. Övervakning av enkla förebyggande åtgärder, hälsosam livsstil hjälper till att undvika svampinfektion.

Hur man tar ut candida från prostata

Hur man tar ut candida från prostata

# 1 Meddelande jaxon1 »Ons apr 26, 2017 11:23

Hur man tar ut candida från prostata

# 2 Meddelande Fokusin »Ons 26 april 2017 11:46

Hur man tar ut candida från prostata

# 3 Meddelande jaxon1 »Ons apr 26, 2017 11:55 pm

Hur man tar ut candida från prostata

# 4 Meddelande Fokusin »Tis 27 april 2017 12:03

Hur man tar ut candida från prostata

# 5 Meddelande Fokusin »Tis 27 april 2017 12:05

Hur man tar ut candida från prostata

# 6 Meddelande jaxon1 »Tis 27 Apr, 2017 12:10

Hur man tar ut candida från prostata

# 7 Meddelande Fokusin »Tis 27 Apr, 2017 12:22

Hur man tar ut candida från prostata

# 8 Meddelande meskalin »Tis 27 april 2017 09:17

Hur man tar ut candida från prostata

# 9 Meddelande WOLF76 »Tis 27 april 2017 09:43

Hur man tar ut candida från prostata

# 10 Meddelande Fokusin »Tis 27 april 2017 10:40

Hur man tar ut candida från prostata

# 11 Meddelande jaxon1 »Tis 27 april 2017 12:23

Hur man tar ut candida från prostata

# 12 Meddelande meskalin »Tis 27 april 2017 15:14

Hur man tar ut candida från prostata

# 13 Meddelande Stanislav77 »Tis 27 april 2017 16:10

Hur man tar ut candida från prostata

# 14 Meddelande jaxon1 »Tis 27 april 2017 16:38

Candidiasis: behandling av svamp sjukdom

Enligt statistisk medicinsk forskning under det senaste decenniet markerade en betydande ökning av svampinfektioner. Anledningen till detta är en minskning av immuniteten i befolkningen och framväxten av nya typer av mikroorganismer som är resistenta mot antibakteriella läkemedel. Bland prostata sjukdomar diagnostiseras candidal prostatit oftare. Den direkta orsaksmedlet hos sjukdomsspecialisterna kallar svampen av släktet Candida.

Innehållet i artikeln

Candidiasis: medicinsk definition

Candidiasis är en typ av svampinfektion orsakad av tillväxten i människokroppen av en jästliknande svamp av släktet Candida. Oftast påverkar sjukdomen könsorganen och urologiska zoner, förekommer hos den manliga och kvinnliga delen av befolkningen. I den manliga kroppen är följande typer av sjukdom möjliga:

 • epididymit - infektion påverkar testiklarna
 • candidiasisuritrit - läget i lesionen ligger på kanalen av urinering;
 • balanoposthit - sjukdomen bildas på förhuden av penis
 • Candidiasis prostatit - svamp utvecklas i prostatakörteln.

Risken för sjukdomen ligger i sin benägenhet att återfalla. Infektionen av prostata med svamp av släktet Candida är inte utbredd, och det hindrar ofta den aktuella upptäckten av sjukdomen. Denna situation leder till utvecklingen av en kronisk form.

Hur man känner igen sjukdomen

Identifiera svampprostatit i början är ganska svårt. Infektion är ofta smärtfri för en person. Med kursen och utvecklingen av sjukdomen kan det uppstå vissa symtom:

 • en störning i urinvägarna, smärtsamma känslor i tömningen av urinblåsan;
 • Obehag i bäckenet;
 • frekvent uppmaning att urinera, inkontinens
 • klåda i penisområdet
 • särskild plack på penisens huvud
 • möjlig rodnad av könsorganens hud, vitaktiga blodproppar på glanspenisen.

Om du upptäcker sjukdomen bör du omedelbart kontakta en specialist för att undvika komplikationer. Svampinfektion i tillväxtprocessen kan påverka inte bara genitourinärsystemet utan också hela människokroppen. Den försummade formen av sjukdomen kan leda till bronkit, laryngit, rinit, lunginflammation, kolit.

Faktorer som påverkar utvecklingen av sjukdomen

I varje persons kropp finns en svamp av släktet Candida. Med fullständig funktion av immunsystemet är denna faktor inte farlig. Specialister identifierar flera huvudorsaker som påverkar minskningen av immuniteten, vilket orsakar svampprostatit:

 • viral förkylning som sker regelbundet
 • stillasittande livsstil;
 • frekvent nervös spänning, stress, irritabilitet, överarbete
 • metaboliska störningar som orsakas av undernäring;
 • långvarig (regelbunden) superkylning av bäckenorganen;
 • Kön med en infekterad partner
 • kroniska former av sjukdomar i det genitourära systemet;
 • brist på regelbundet sexliv.

Förutom gemensamma riskfaktorer finns det många andra orsaker som påverkar infektionens utveckling. Medfödd eller förvärvad av traumavänkning av urinröret leder till ett lågt urinflöde av urin, vilket framkallar utvecklingen av en bakteriell bakgrund.

Någon form av skada ljumsken eller bäckenorganen kan hindra hela cirkulationen och orsakar stagnation av processer, än mindre uppkomsten och utvecklingen av sjukdomen kan föregås av en genetisk predisposition.

Stage av diagnos och behandling

För att bekräfta närvaron av sjukdomen kräver svampprostatit flera steg av grundlig diagnos.