Huvud
Förebyggande

Kronisk beräknad prostatit - behandlingsmetoder och orsaker

Statistiken visar att beräknad prostatit utvecklas oftare hos äldre människor och som en följd av långsam kronisk prostatit. Denna sjukdom kännetecknas av bildandet av stenar (concrements) i prostatakörteln. Det finns två typer av concrements - exogena och endogena.

Endogena stenar bildas på grund av kronisk prostatit, når de obetydliga storlekar - upp till 4 mm i diameter. Det är möjligt att upptäcka sådana stenar endast med en noggrann diagnos av patienten, eftersom de inte får känna sig länge - smärtsensationerna är dåligt uttryckta.

Exogena stenar lokaliserad i de distala delarna av prostatakörteln. De vanligaste orsakerna är kroniska sjukdomar i det genitourinära systemet av olika genesis, godartad hyperplasi (prostata adenom).

skäl

De främsta orsakerna till förkalkning i prostatakörteln är inflammatoriska processer orsakade av infektionssjukdomar, såsom klamydia, mykoplasmos, ureaplasma.

Det bör också noteras att stasis av utsöndring, som kan orsakas av oregelbundet sexliv och långvarig abstinens, också kan leda till stillastående fenomen, nämligen bildandet av stenar.

symptom

Den kliniska bilden av kronisk beräknad prostatit beror på graden av försummelse av sjukdomen, storleken och mängden stenar i prostatakörtlarna.

Smärtsamma känslor ökar i sittande läge, med långvarig gång, under samlag.

Följande huvudsymptom är typiska för denna sjukdom:

 • Smärta under avföring
 • Problem med styrka;
 • Både liten och akut smärta i underlivet, liksom i ljummen;
 • Smärta i sakrummet;
 • Hematuri - närvaron av blod i urinen;
 • Minskad libido och erektil dysfunktion;
 • Minskad sexkörning;
 • Hyppig uppmaning att urinera;
 • Hemospermi (kännetecknad av en blandning av blod i sperma).

diagnostik

Vid de första symtomen på sjukdomen rekommenderas ett snabbt samråd med urologen. Diagnosen av sjukdomen innefattar:

 • Studier av anamnese (medicinsk historia) hos patienten;
 • En rektal undersökning, där patientens känslor intensifieras, och signifikanta tätningar kan också kännas av läkaren;
 • Ultraljudsundersökning (ultraljud) av prostata. Denna procedur låter dig bestämma strukturen och storleken på stenar;
 • Röntgendiagnostik;
 • Undersökning av spermier för förekomst av orsakssamband till sexuella infektioner;
 • Magnetic resonance imaging.

Metoder för behandling

Valet av behandlingsmetod beror på ett antal faktorer: stenarnas storlek, lokaliseringsplatsen, patientens ålder och de samtidiga sjukdomarna i det genitourära systemet.

konservativ

Efter att noggrant genomförda diagnostiska förfaranden, urolog utsedd antibakteriella, antiinflammatoriska läkemedel, vitaminer och läkemedel som förbättrar blodcirkulationen i prostata kärlen. Kanske utnämning av fysioterapiprocedurer.

I avsaknad av positiv dynamik med konservativa behandlingsmetoder är kirurgisk ingrepp nödvändig.

kirurgi

Laser litotripsy - smärtfri, snabb och effektiv, icke-invasiv avlägsnande av konkretioner från prostata med laserstrålar. Denna procedur utförs på poliklinisk basis, med en längd på 8-10 sessioner. Genom laserstrålar uppträder gradvis förstöring av volymetriska stenar, och mindre fragment utlöser sig oberoende av en utmattning.

Denna behandlingsmetod låter dig helt avstå från stenarna, återställa prostata körtelens funktioner och glöm alltid de smärtsamma förnimmelser som ofta åtföljer denna sjukdom.

viktigt! Massage prostata med kalkylerande prostatit är strängt kontraindicerat. Självmedicinera inte. Valet av en behandlingsmetod bör utföras av en specialiserad specialist.

Folkmekanismer

Kanel Kanel har etablerat sig i behandlingen av kronisk beräknad prostatit. 1 matsked hackad frukt bör hällas med ett glas vatten och kokas i flera minuter, spänning och ta istället för te.

Pumpa frön. Tydliga 250 gram pumpafrön från skalet, färs, tillsätt 80 - 100 gram av honung, rör om ordentligt och bilda pärlor med en diameter på 1-2 cm. Förvaras i kylskåp. Ät 1-2 portioner dagligen före måltiden.

Tinktur från skalet av kastanjer. 3 msk torkad och krossad skalla med nålar, häll 3 koppar kokande vatten och insistera i flera timmar. Då ska denna tinktur filtreras, sätt på ett vattenbad och indunstas till en volym av 200 ml. Förvaras i kylskåp. Ta 30 droppar 2-3 gånger dagligen före måltid.

komplikationer

Med långsiktiga sjukdomsförloppet, eftersom symtomen kan vara mild och därför inte genomfört en grundlig diagnos och behandling i tid, står STEN- prostatit följande komplikationer:

 • Abscess av prostata;
 • infertilitet;
 • Trombos av venös plexus;
 • impotens;
 • Störningar i arbetet i genitourinary system.

förebyggande

Varje sjukdom är mycket lättare att förhindra än senare att behandla den. Det rekommenderas, åtminstone årligen, att genomgå en fullständig och omfattande läkarundersökning för detektering av dolda patologier.

För att skydda dig från utvecklingen av beräknad prostatit och allvarliga komplikationer måste du följa följande åtgärder:

 • Avvisa från att röka och dricka några alkoholhaltiga drycker;
 • Att leda ett regelbundet sexliv;
 • Använd barriärmetoder för preventivmedel, nämligen kondomer, för att skydda sig mot infektioner som oftast överförs genom samlag.
 • Håll dig till en hälsosam livsstil;
 • Utför omedelbart behandling av infektionssjukdomar;
 • Undvik superkylning.

För att sammanfatta, i syfte att förebygga sjukdomar och deras konsekvenser, rekommenderas mer uppmärksam på alla män att deras egen hälsa, undvika stressiga situationer, för att eliminera alla dåliga vanor i vardagen, i ett ord, att leda en hälsosam livsstil.

Ett tidigt besök hos en specialist hjälper alla att rädda sin manliga hälsa och de medföljande glädjeerna i livet i en avancerad ålder.

Beräknad prostatit - hur seriös är komplikationen?

STEN- prostatit är inte så vanlig sjukdom, men någon man med en kronisk inflammation i prostatan med åldern i riskzonen för att få denna komplikation.

Lite om sjukdomen

Med beräknad prostatit i kanalen och prostatavävnaden, är konkrement eller, enklare, stenar bildade. Stenar kan formas av flera basiska substanser: denna inflammatoriska vätska, kallas exudat, kalciumsalter, fosfater och nekros av prostatisk mass saft.

Konkretionerna är uppdelade i två typer: exogena och endogena. De första bildas som ett resultat av kronisk inflammation, och orsaken till endogena stenar är vilken process som åtföljs av stillastående fenomen. Sådana stenar leder vanligtvis inte till bildandet av en ljus klinisk bild, eftersom deras värde inte överstiger 4 mm. Patientens tillstånd är inte störd, men det finns inget smärtssyndrom.

Stenar utmärks också av sammansättning. Det svåraste att behandla element som innehåller kalciumsalter. De är de mest solida, så behandling med konservativa metoder ger inte konkreta resultat. Patienter rekommenderas kirurgiska avlägsnande metoder.

De främsta orsakerna till beräknad prostatit

Två huvudorsaker för bildandet av stenar i prostata:

 • Om ett litet bäcken bildade en venös trängsel. Till detta kan orsaka en rad sjukdomar, inte bara prostata patologi: adenom, vener om vilken typ av åderbråck i ändtarmen och nedre extremiteterna, godartad prostataförstoring, akut och kronisk inflammation i prostatakörteln, som kan ha en bakteriell och icke-bakteriell natur;
 • Urinreflux. Urin kastas tillbaka från urinröret till prostatakörteln. Grund återflödes kränkning av sfinkter ston eller som är belägen på en plats där urinröret är ansluten till en ledning cancer. Normalt blockerar sphinxen ingången till körteln. För fel på ringmuskeln orsaka följande faktorer: kirurgi på bäckenorganen eller vulva, kateterisering av urinblåsan, skada av yttre könsorgan, återkommande inflammatoriska sjukdomar i underlivet och urinvägarna, njursten och calculi i urinblåsan.

Hur manifesteras beräknad prostatit?

Manifestationerna av kronisk prostatit calculouse beror på flera faktorer: storlek av stenar, deras antal, varaktighet av sjukdomen, graden av skärpning, närvaron av komplicerande comorbidities.

För det första kommer smärt syndrom. Smärtan förekommer i testiklarna, de ges till perineum, ändtarmen, sakrum och underlivet. För beräknad prostatit kännetecknas av ökad smärta efter skakning, långvarigt sittande, efter och under samlag och efter en lång promenad. Smärta kan överföras till könsorganen. Patienter klagar ibland på utseendet av blod i urinen eller sperma och färgar dem i en mörkbrun färg. Detta beror på mikrotrauma när man passerar stenar längs kanalerna och urinröret.

Förutom smärtsyndromet har patienter med beräknad prostatit problem med sexuell funktion. Sexuell lust minskas, det är svårare att få erektion och smärta ger psykiskt obehag. På natten ökar mängden urinering, under vilken smärta också uppträder.

Stenar kan bli infekterade, då blir de en källa till beständig infektion, och den inflammatoriska processen fortsätter med frekventa återfall.

Vad är diagnosen?

Tre huvudmetoder kommer att möjliggöra vid tidpunkten för diagnosen: digital standard rektal undersökning, ultraljud och radiologisk undersökning.

Vid palpation kommer doktorn att hitta den förstorade körteln med kompakteringsställen, ibland är det möjligt att känna kräpning. Vid små storlekar av betong kan de angivna tecknen saknas. Inte alltid sådana symptom indikerar närvaron av stenar. Läkaren har ännu inte bedrivit differentialdiagnos med organtuberkulos och tumörprocessen.

Ultraljud utförs transektalt och transabdominalt. I närvaro av stenar som kännetecknas av minskad ekogenitet i vissa områden med utseendet av en akustisk bana, det vill säga "skugga" från stenen.

Koncentrationsstorlekarna kan variera avsevärt: från 3 till 25 mm. I mer än 70% av fallen upptäcker doktorn flera stenar.

Röntgenundersökning ger inte information om externa organ i cirka 70% av fallen. Röntgenstrålar kan "visa" endast 30% av stenarna, resten är röntgen negativ.

Läkaren kan dessutom användas till exempel sådana datortomografi och magnetisk resonanstomografi.

Stenarna själva, utan fenomenet akut inflammation, påverkar inte storleken på prostata.

Traditionella behandlingsmetoder

Behandling av beräknad kronisk prostatit börjar med konservativa metoder. Det här är läkemedel och användning av en laser.

 1. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel. Dessa är meloxicam, diklofenak, ibuprofen, nimesulid;
 2. Antibakteriell terapi. Nästan alla fall av beräknad prostatit använder antibiotika, och ibland deras kombination. Tilldela först empiriskt, och efter att ha mottagit resultaten av bakteriologisk forskning och bestämmer känsligheten för antibiotika kan läkemedlet ändras. De mest effektiva är sådana droger: Norfloxacin, Clarithromycin, Erytromycin, Ofloxacin;
 3. För att lindra muskelspasmer, rekommendera No-shpu, alfa-adrenoblocker (doxazosin, terazosin, tadalafil).

Sjukgymnastikprocedurer hjälper till att påskynda återhämtningsprocessen, men prostatamassage är kontraindicerad! Sådan behandling används om stenstorleken inte överstiger 4 mm. I andra situationer indikeras kirurgiskt ingrepp.

Operativ behandling

Hittills finns det flera metoder för att ta bort calculi från prostata:

 1. Behandling av prostatit med en laser (stenar krossas till de minsta storlekarna);
 2. electroresection;
 3. Tillämpning av magnetiska eller ultraljudsvågor för litotripsy;
 4. Endoskopisk borttagning.

Den mest bekväma för patienter är förfarandet för att krossa stenar. Det går utan smärta, utan blod, kräver ingen angrepp. Gör det enkelt: På en hud på ett organs fält fixar de sensorer som publicerar laserstrålar. De kan krossa stenar till sandens tillstånd, som lätt tas bort av dig själv. Proceduren varar upp till 15 minuter. Dock måste patienten oftast genomgå flera sessioner för att bli av med alla främmande kroppar.

Magnetiska och ultraljudsstrålar har en liknande princip. De hugger också stenarna till de minsta partiklarna.

Tillämpning av traditionell medicin

Beräknad prostatit kan behandlas med folkmedicin som under en exacerbation kan hjälpa till att lindra de flesta symptomen och intensiteten i den inflammatoriska processen.

 • De mest tillgängliga är enkla pumpa frön. Deras hemlighet ligger i det höga innehållet i mikroelementet av zink, vilket positivt påverkar människors hälsa. Innan du äter måste du äta upp till 30 frön om dagen för att se en positiv effekt.
 • För dem som gillar köttmat rekommenderar folkläkare att använda juice: betor, sparris, gurka och morötter. De hjälper till att ta bort salter av urinsyra som ackumuleras när man äter ett stort antal köttprodukter.
 • Istället för te kan du dricka infusion från kastanjeskalet.
 • En bra antiinflammatorisk och antispasmodisk egenskap är honung och propolis, som används för nästan alla sjukdomar av inflammatorisk natur;
 • En av de viktigaste platserna vid behandling av sjukdomar hos könsorganen är persilja. Den är rik på vitamin E, som läkare kallar anti-sterila. Han deltar i fertiliseringsprocessen och fastställer könsorganens funktioner. Det är tillräckligt att dricka på en matsked juice av denna växt för att försörja sig med stark människors hälsa. Förbered och avkok av persilja frön. För att göra detta måste de krossas och ta 4 matskedar av detta råmaterial. Häll 200 ml.kupyacheny vatten och ytterligare 15 minuter att stå i ett vattenbad. Drick upp till 1 matsked från 4 till 6 gånger om dagen.

För att behandla prostatit är många metoder tillämpliga. Men innan behandlingen påbörjas behöver du alltid en läkare samråd. Han bör utesluta allvarligare sjukdomar som en tumör och ge en individuell behandlingsplan för varje enskild patient.

Läkaren är en sexopatolog och andrologist i den första kategorin.
Erfarenhet av arbete: 27år

Beräknad prostatit: Orsaker till utveckling, symtom och behandling

Kronisk prostatit är en allvarlig sjukdom som uppstår med periodiska exacerbationer, vilket kräver en långsiktig omfattande behandling. Otillräcklig behandling eller brist på det leder till utveckling av olika komplikationer, varav en är beräknad prostatit - en av de allvarligaste formerna av sjukdomen. Beräknad prostatit utvecklas från en stillastående stagnerande prostatit och diagnostiseras hos män över 65 år.

Beräknad prostatit

Varje form av prostatit kännetecknas av inflammation i prostata, vilket kan förekomma i akut eller kronisk form. Beräknad prostatit är en form av inflammation som orsakas av närvaron av stenar (stenar) i prostataens deferens.

Kronisk beräknad prostatit refererar till sällan stött på komplicerad inflammation i prostatakörteln. Det föregås av långa år med otillräcklig behandling av kronisk kronisk prostatit eller prostatacenom.

Stenbildning i prostatakörteln kan bero på två faktorer. Den första av dessa är urolithiasis. I det här fallet talar de om sekundära eller falska stenar som inte bildas i prostata, men migrerar in i den längs en stigande väg tillsammans med urinen. Detta sker mot bakgrund av störningar i urinvägarna och som en följd av en minskning av prostatens ton, vilket är orsaken till omvänd gjutning av urin med fragment av stenar.

Primär eller sann konkrement bildas direkt i prostata. Detta beror på kronisk organsvikt i trofismen. I detta fall ackumuleras salter i prostata, fosfater, vilka på grund av förtjockning av körtelsekretionen bildar täta saltavlagringar - konkretioner.

Beräknad prostatit förekommer inte omedelbart. Detta är vanligtvis en konsekvens av misslyckandet att behandla kronisk inflammation i prostata

Orsaker till sjukdomen

Utvecklingen av beräknad prostatit orsakas av en långvarig försämring av prostata körningens funktion eller samtidiga sjukdomar hos den manliga sexuella sfären. Faktorer som framkallar utvecklingen av denna sjukdomsform kan vara:

 • stagnerande prostatit med kronisk kurs;
 • kronisk infektiös prostatit;
 • prostata adenom;
 • maligna neoplasmer i orgeln;
 • urolitiasis;
 • stör njurarna.

Stenarnas struktur kan vara organisk och oorganisk, deras diameter överstiger sällan 4 mm. Den organiska strukturen hos stenarna orsakas av stagnation av den prostatiska sekretionen, sådana konkretioner bildas direkt i prostata utsöndring.

Oorganiska stenar går in i prostata som ett resultat av uretro-prostatisk återflöde. Detta fenomen observeras med en försvagning av prostatas ton och består i överföring av urin från urinröret till prostatakanalerna. Som ett resultat bildas täta konkreta bestående av salter och fosfater som utsöndras från kroppen med urin.

Bland de faktorer som predisponerar utvecklingen av beräknad prostatit, särskiljer en livsstilsstörning mot bakgrund av kronisk inflammation i prostata. Detta inkluderar obalanserad näring, rik på fet och tung mat, brist på regelbundet sexuellt liv.

Beräknad prostatit diagnostiseras hos män som har bott med kronisk prostatit i mer än 10 år. I många avseenden är utvecklingen av denna form av sjukdomen förknippad med felaktig eller otillbörlig behandling av en långsam inflammatorisk process.

Urolithiasis ökar sannolikheten för beräknad prostatit

Symptom på sjukdomen

Symtom och behandling av kronisk beräknad prostatit skiljer sig lite från tecken på inflammation mot bakgrund av stagnerande fenomen i bäckenorganen. Bland patienters klagomål:

Beräknad prostatit i kronisk form: orsakerna och behandlingen av en farlig sjukdom

Inflammation av prostata körteln är en vanlig sjukdom bland muzhikiner, som sällan passerar utan konsekvenser. En av de farligaste och smärtsamma komplikationerna är kronisk beräknad prostatit. Oftast utvecklas den hos äldre, som uppträder mot bakgrund av kronisk prostatit i trög form.

I prostata-kanalerna bildas stenar (konkretioner), vilka är täta korsningar med olika diametrar. De består av inflammatoriskt exsudat (ackumulerat i vätskans extravaskulära utrymme), nekrotiska massor (nekrospartiklar), salter och kalciumfosfater.

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

Det finns två typer av konkrement:

 • exogena (bildas på grund av regelbunden inmatning av urin i kanaler, vars ventiler försvagas genom långvarig inflammation)
 • endogena (de provoceras av kongestiv prostatit, deras volym är inte stor, ofta överstiger inte 0,4 cm i diameter).

Endogena stenar är inte så lätt att diagnostisera, smärtsamma känslor är milda och symptomatiska under lång tid är praktiskt taget frånvarande. När det är obehag, är proteinföreningarna redan övervokat med en ram av salter och fosfater, deras diameter har ökat.

Stenar kan vara sanna och falska, den första typen förekommer var som helst i prostatakörtlarna, den andra - kommer dit genom migration från njurarna eller urinblåsan.

Orsaker till utveckling av beräknad prostatit

 • Inflammatoriska processer i prostatakörteln, när behandlingen inte startades i tid.
 • Venereala sjukdomar i vilken form som helst och deras primära källa är promiskuitet.
 • Skador på externa könsorgan.
 • Komplikationer som uppstod efter kirurgisk ingrepp.
 • Uppskjuten infektion.
 • Dåliga vanor - ofta användning av alkoholhaltiga drycker, rökning.
 • Brott mot rytmen av sexuell aktivitet (till exempel långvarig avhållsamhet).
 • Förekomsten av sjukdomar i prostata (detta inkluderar prostatit i kronisk eller akut form, såväl som dess bakteriella och icke-bakteriella underarter, adenom).
 • Framväxten och tillväxten av maligna neoplasmer, tumörer.
 • Underkylning (även om det inte åtföljs av andra komplikationer).
 • Hypodinami, bristen på en aktiv livsstil.

Dessa faktorer kan agera separat och under lång tid, ibland orsakar sjukdomen flera orsaker samtidigt.

Symtomatisk av beräknad prostatit

De första symptomen på en sjukdom som en man kan se på egen hand, är det regelbundet en känsla av smärta. Det kan vara skarpt eller dra, intensivt, långvarigt eller kortvarigt men alltid lokaliserat i underlivet i könsorganet. Obehag kan uppstå plötsligt utan någon uppenbar anledning eller vara en slags reaktion på ett besök på toaletten (urinering eller avföring), samlag, fysisk aktivitet (plötsliga rörelser, sport, lyftviktar).

Förutom smärta finns det symptom på följande tecken i beräknad prostatit:

 • Hematuri - när det finns en liten mängd blod i urinen.
 • Hyppig uppmaning att gå på toaletten (att urinera), medan volymen av vätska själv är obetydlig.
 • Erektil dysfunktion.
 • Brott mot libido - begär för samlag minskar eller ingen önskan alls.
 • Hemospermi (i sperma efter utlösning, blodårer eller blodproppar observeras).
 • Obehag eller smärta i ryggen, ofta är de lokaliserade i sakrummet.

Om de första symptomen hittas hemma, ska en specialist kontaktas omgående. Endast ett sådant tillvägagångssätt garanterar att patienten blir botad och fortsätter att leva ett normalt liv, inklusive sex.

Metoder för att diagnostisera sjukdomen

Läkaren använder flera sätt att bestämma sjukdomen och dess natur.

De vanligaste är:

 • MRI;
 • Rektal läkarundersökning, som gör det möjligt att uppleva närvaron av komprimerade områden i specialisten.
 • Analys av spermier (tillåter att identifiera förekomst av blodföroreningar och möjliga patogener i venerala infektioner).

Om det finns misstanke om närvaron av stenar, hänvisas patienten till ultraljudsundersökning av prostata. Denna metod för diagnos är smärtfri, det gör att du snabbt kan bestämma strukturen och diameteren av stenar. Specialisten studerar också historien om männens sjukdom, om det finns en diagnos av prostatit, är detta ett tillfälle för noggrannare undersökning.

Hur man behandlar kalkylös prostatit

Ju tidigare åtgärderna vidtas desto större är patientens chanser att få en snabb återhämtning och chansen att utan kirurgisk ingripande.

Beräknad kronisk prostatit börjar behandlas först efter att följande faktorer har fastställts:

 • lokalisering av fasta formationer;
 • storlekarna av betong;
 • patientens ålder
 • närvaro av samtidiga sjukdomar, i synnerhet störningar i funktion eller inflammation i det genitourära systemet.

Konservativa behandlingsmetoder

Dessa inkluderar fysioterapi (en kurs på minst 10 gånger med avbrott och upprepad behandling), läkemedelsbehandling. Bland de föreskrivna drogerna finns det nödvändigtvis antiinflammatoriska läkemedel, antibakteriella grupper samt ett vitaminkomplex som stöder kroppen under kampen mot sjukdomen. Det är motiverat att använda läkemedel som accelererar blodcirkulationen i prostatakörteln. I flera veckor har specialisten övervakat om det har funnits en positiv trend, om det inte finns någon, använd andra, mer radikala metoder.

Laseravlägsnande av stenar

Kärnan i behandlingen består i flera sessioner av laserkrossning av stenar, varefter de kommer ut i form av sand. Proceduren utförs på poliklinisk basis, efter att den är klar på en halvtimme, kan patienten gå hem (om det inte finns någon försämring av hans hälsotillstånd). Hospitalisering med laser litotripsy är inte nödvändig.

Vid diagnos av kronisk beräknad prostatit tar denna behandling lite tid. Efter 8-10 sessioner med doktorsavbrott kan du helt av med stenar, glömma vilka smärtor i underlivet, känna hur den sexuella funktionen återställs.

Viktigt! Vid den givna diagnosen att utse eller nominera behandling ska läkaren efter inspektion. Massage i prostata är strängt kontraindicerat.

Vad kommer att hända i avsaknad av behandling

Kronisk prostatit, med komplikation i form av stenar i kanalen, hotas med allvarliga problem i framtiden. Mänsk hälsa är nästan omöjligt att helt återställa, erektil dysfunktion blir en ständig följeslagare av det starkare könet. Bland de farliga komplikationerna är impotens, infertilitet, progressiva inflammatoriska processer.

Metoder för förebyggande av sjukdom

Vilken sjukdom som helst är lättare att förebygga än att söka effektiva behandlingar. För att minimera risken för att utveckla beräknad prostatit måste du följa enkla regler:

 • bli av med dåliga vanor (tobaksrökning, narkotikamissbruk, regelbunden användning av öl och starka andar);
 • undvik hypotermi
 • att ha ett aktivt sexliv, men använda preventivmedel för att förhindra infektion;
 • med den etablerade diagnosen av en infektionssjukdom, börja omedelbart behandlingen;
 • besöka urologen minst en gång var sjätte månad och genomgå regelbundna undersökningar utan att vänta på att symptom uppträder.

Själv kan leda till katastrofala resultat, och behandling i hemmet (salvor, tinkturer av medicinalväxter eller buljonger) kan bara förvärra mönster och ytterligare komplicera behandling.

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

 • Lågt självkänsla
 • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
 • Sjukdom i prostata
 • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan:

Vad är beräknad prostatit? Symtom och metoder för behandling

Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln.

En sådan sjukdom är inte ovanlig bland män efter 40 år, har flera former, som innehåller vissa egenskaper vid utseende, utveckling, behandling.

Beroende på vilken typ av prostatit som identifieras, föreskrivs rätt behandling.

I artikeln kommer vi att prata mer detaljerat om kalkylerande prostatit, symtom, behandling.

Beräknad prostatit: Vad är det?

Beräknad prostatit - en sällsynt form av inflammation, kan utvecklas till följd av kronisk prostatit och andra sjukdomar.

Kärnan i det är att i prostata börja visas täta utväxter - konglomerat, oftare namn sjukdom - stenarna i prostatan. Det här är patologin för sekretionen av körteln - det absorberar allt som är rikt i kroppen på detta stadium.

Sådan sjukdom dividerat med de sanna (nämligen stenar bildas i prostatan - mer fosfat, kalcium, oksolatnye) och falskt (bildning falla i prostatan från andra inre organ, i sådana fall stenarna bildade av ureaalter - urat).

Stenar kan vara olika i storlek och kvantitet.

Konglomerat är små i storlek, vilket inte orsakar allvarligt obehag.

De är orsaken till stagnation av ämnen som utsöndras av prostatakörteln, de har namnet - endogena stenar.

Deras antipod är exogena stenar, vars orsak är obehandlade eller kroniska inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet.

Kronisk beräknad prostatit - vad är det?

Kronisk beräknad prostatit är en komplikation av kronisk prostatit.

Kronisk prostatit har inte uttalade symtom i form av akuta smärtor, feber, så det behandlas ofta inte, vilket leder till komplikationer. Stenbildning i prostata leder till komplikationer i hela kroppen - det allmänna negativa tillståndet, utvecklingen av andra inflammatoriska processer.

Symtom och funktioner

Symtom på beräknad prostatit liknar dem hos någon form av prostatit:

 • Kramper i underlivet, en känsla av tyngd;
 • en tillfällig motvilja mot att ha sex;
 • förlust av erektion eller en svag manifestation av den;
 • för tidig utlösning;
 • frekvent uppmaning att urinera och oförmåga att urinera;
 • smärta i perineum, ökad smärta under träning
 • utseendet av blod i urinen, sperma
 • sömnlöshet;
 • trötthet;
 • problem med avföring.

Kronisk prostatit med förkalkning:

I den kroniska manifestationen av denna sjukdom kan smärta intensifieras, så om det finns ett stort antal stenar i prostatakörteln, är alla symtom mer uttalade och mer frekventa.

Som en följd av alla symptom på hr. Beräknad prostatit lägger till ytterligare en - psykologisk instabilitet.

Depressiva syndrom på grundval av insolvens hos patienten som en man.

Den enda positiva faktorn för sjukdomen är oförmågan att tolerera smärta och inte lägga märke till svårigheterna i livet - det är omöjligt att på allvar börja sjukdomen.

En egenskap hos beräknad prostatit är den snabba multiplikationen av inflammationspunkter, den snabba bildandet och tillväxten av stenar. Det finns mikroskopiska sprickor i prostata, vilket kan leda till allvarligare problem - impotens, infertilitet, prostatacancer.

Hur tar man bort en attack hemma?

När svår smärta i mellangården och nedre delen av buken används tabletter "No-Spa", är de helt minska spasmer, samt hjälpa rektala stolpiller med innehållet i propolis eller honung (ljus med propolis kan göras oberoende av varandra. Läs mer om det här).

För att lindra smärta vid avföring, används laxermedel. Använd också antiinflammatoriska läkemedel.

diagnostik

Urologen föreskriver efter samråd och allmän undersökning, palpation av anuset:

 • blodprov (generellt, hormoner, etc.);
 • urinprov (+ samling av 24 timmars urin), sperma, avföring;
 • Ultraljud (små bäcken, könsorgan, prostata, bukhålighet);
 • datortomografi;
 • skrapning av urinröret (uretroskopi).

behandling

Efter att ha fått alla analyser passageurolog undersökningar kan utse ytterligare undersökning av en läkare, den immunolog (förskriva vissa läkemedel för att höja nivån av immunsystemet), den endokrinolog (för att återställa hormonell) terapeut (eller att utesluta behandling av depressiva tillstånd nervösa).

Vidare utser urologen eller nominerar lämplig behandling kalkul'nogo en prostatit på grundval av inspektionsresultat.

medicinering

Hur man behandlar kalkylös prostatit? Beräknad prostatit behandlas endast med användning av antibakteriella läkemedel - antibiotika.

För att uppnå effekten av antibiotika är det nödvändigt att ta en kurs (vanligtvis 2 veckor), om det tas mindre - inget resultat.

Dessutom, om tillståndet förblir oförändrat efter ett tag, är andra antibiotika förskrivna.

Tilldela preparat slipning, upplösning eller eliminering av stenar.

Effektiv enodprostatisk behandling - i prostata lagret genom urinröret administreras en speciell substans - Trilon B + hydrokortison.

Andra lösningsmedel används också. Upplösta eller krossade stenar kommer ut på egen hand på ett naturligt sätt.

Även med denna sjukdom är vanligt förekommande för alla typer av prostatitläkemedel:

 • Antiinflammatorisk - för att lindra inflammation och minska smärta
 • immunoregulatorer - återuppbyggnad av immunsystemet
 • vitaminer (främst zink) - för att stärka kroppen;
 • prebiotics - för att lösa problem med kroppen efter antibiotika;
 • alfa-blockerare - för att förbättra urinpassagen.

Kirurgisk och icke-kirurgisk ingrepp

Kardinalåtgärder används i närvaro av stora prostatastenor som inte kan avlägsnas på något annat sätt.

Kirurgisk ingrepp (excision av vävnader, direkt avlägsnande av formationer) används ganska sällan, nu har många andra metoder utvecklats.

Det vanligaste sättet att behandla kronisk beräknad prostatit - laserkrossning - utan att använda en skalpell och blodlöst skärs med en speciell laser neoplasm.

Magnetowave - påverkan på stenarna i magnetfält, vågor. Också en blodlös metod.

Med radiovågsmetoden används en elektrisk ström som en skalpell. Efter sådana operationer kommer de krossade stenarna naturligt ut ur kroppen.

Traditionell medicin

Du kan använda folkrecept i behandlingen av prostatit, men ett obligatoriskt tillstånd är inte att grundbehandlingen upphör.

När du väljer ett recept, kontakta en kvalificerad tekniker.

Vissa metoder för traditionell medicin är absurda, har ingen effekt, kan vara farliga.

Vid behandling av prostatit rekommenderar läkare avkok av persilja rötter (torkad eller fräsch). Använd en halvtimme före måltiderna.

God hjälp görs med speciella pastiller från pumpafrön - färska frön krossas och blandas med honung, fryst, uppdelad i små bitar. Ta en halvtimme före måltiderna.

Aspargrotor används som infusion (1 matsked per glas vatten, koka i ca 10 minuter).

diet

När en sjukdom behöver ses över, deras smakpreferenser.

Vad är kosten för beräknad prostatit? Ät vegetabiliska produkter. Förbjudna rätter med en kryddig kryddor, en stor mängd salt.

Ät inte mat som leder till förstoppning, svullnad. Du kan inte dricka koffeinhaltiga alkoholhaltiga drycker. Du måste välja te med en diuretisk effekt. Kategoriskt förbjuden lök, vitlök, frukt med hög surhet.

sjukgymnastik

Som ett tillägg till behandlingen används följande fysioterapiprocedurer:

 • EHF-terapi - lågfrekvent bestrålning
 • elektrofores - nuvarande effekt
 • magnetterapi - magnetfältets inflytande
 • laserterapi - laserhjälp
 • inductothermy Högfrekvent elektromagnetiskt fält;
 • chockvågsterapi.

Fördelarna med sådana metoder är att de inte orsakar praktiskt taget några känslor, de verkar på kroppen på ett fördelaktigt sätt.

Egenskaper av behandlingen

Beräknad prostatit behandlas lång och svår. Med beräknad prostatit är det förbjudet prostatassmassage, vilket påverkar andra typer av prostatit!

Effektiv metod

Den mest effektiva behandlingen för denna sjukdom kommer att vara laserkrossning av täta formationer. För flera sessioner (beroende på mängden) är det möjligt att helt av med stenar naturligt.

Vid beräkningen av sjukdomsformen ordinerar läkaren övningarna i fysioterapinsövningarna.

Överarbeta inte kroppen. Du kan göra morgonövningar med början från huvudet. Övningar Kegel, reduktion och avslappning av anala muskler är relevanta.

Konsekvenser av icke-behandling

Denna typ av prostatit kan orsaka många allvarliga sjukdomar:

 • sjukdomar i det genitourära systemet;
 • bildning av trombi;
 • impotens;
 • infertilitet.

förebyggande

Förebyggande åtgärder är följande:

 • att vara uppmärksam på din kropp, att besöka läkare hela tiden;
 • do not overcool;
 • ät rätt
 • att inte missbruka alkohol;
 • rök inte;
 • ha ett regelbundet sexliv med en vanlig partner eller använd preventivmedel.

slutsats

Är det möjligt att bota beräknad prostatit? Du kan. Sjukdom är oftast en följd av försummade sjukdomar i urin- och reproduktionssystemet. Det är nödvändigt att konsultera en läkare med minimala svårigheter i livet, för att leda en hälsosam, aktiv livsstil.

Beräknad prostatit

Beräknad prostatit - Komplikation av kronisk inflammation i prostata, kännetecknad av bildandet av konkrement i klämmans akin eller excretionskanaler. STEN- prostatit åtföljs av ökad frekvens av urinering, dov värkande smärta i nedre delen av buken och perineum, erektil dysfunktion, närvaron av blod i sperma prostatoreey. Beräknad prostatit kan diagnostiseras med digital fingerprovning av prostata, ultraljud av prostata, granskning urografi, laboratorieundersökning. Konservativ terapi av beräknad prostatit utförs med hjälp av läkemedel, fytoterapi, fysioterapi; Om dessa åtgärder är ineffektiva anges destruktionen av stenar med lågintensiv laser eller kirurgisk borttagning.

Beräknad prostatit

Beräknad prostatit är en form av kronisk prostatit, tillsammans med bildandet av konkretioner (prostanatiter). STEN- prostata är den vanligaste komplikationen av långsiktig ström inflammation i prostatakörteln, som är vända mot fackmännen inom området för urologi och Andrology. I profylaktisk ultraljudstudie detekteras prostata stenar hos 8,4% av män i olika åldrar. Den första toppen ålder incidensen STEN- prostatit står för 30-39 år och på grund av ökningen i fall av kronisk prostatit orsakas av sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, trikomonasinfektion, gonorré, ureaplazmozom, mykoplasmos och andra.). Hos män oftast utvecklar 40-59 år STEN- prostatit i prostata adenom och hos patienter äldre än 60 år är associerad med förlorat sexuell funktion.

Orsaker till beräknad prostatit

Beroende på orsaken till bildandet av prostata kan sten vara sann (primär) eller falsk (sekundär). Primära concrements ursprungligen bildade direkt i acini och ledningar av prostatakörteln, den sekundära - migrera in i prostata hos de övre urinvägarna (njure, urinblåsa eller urinrör) när patienten urolitiasis.

Utvecklingen av beräknad prostatit orsakas av stillastående och inflammatoriska förändringar i prostatakörteln. Brott mot tömningen av prostatakörteln underlättas av BPH, oregelbundet eller inget sexliv, stillasittande livsstil. Mot denna bakgrund, anslutning trög urinvägsinfektion leder till obstruktion av kanalerna i prostatakörteln och föränderliga natur prostata sekretion. I sin tur stöder prostata stenar också en kronisk inflammatorisk process och en stillastående utsöndring i prostata.

Förutom trafikstockningar och inflammation, en viktig roll i utvecklingen av STEN- prostatit spelar urinrör-prostata reflux - en patologisk avgjutning av en liten mängd urin från urinröret in i kanalerna i prostata vid urinering. I detta fall kristalliserar salterna i urinen, tjocknar och så småningom blir till stenar. Orsakar uretra-prostata återflöde kan tjäna urinrör striktur, urinrör skada, prostata och seminal atoni tuberkel överförs transuretral resektion av prostatan, och andra.

Den morfologiska kärnan för prostatacrementen är amyloidkroppar och det desquamerade epitelet, som gradvis "övervuxnas" med fosforsyra och kalciumsalter. Stenar i prostatakörteln ligger i den cystiskt sträckta acini (lobules) eller i excretionskanalerna. Prostatoliter har en gulaktig färg, en sfärisk form, en annan storlek (i genomsnitt 2,5 till 4 mm); kan vara singel eller flera. Enligt sin kemiska sammansättning är prostatakörtelns konkrement identiska med blåsans stenar. Med beräknad prostatit bildas oxalat, fosfat och uratsten oftast.

Symtom på beräknad prostatit

Kliniska manifestationer av beräknad prostatit liknar i allmänhet förloppet av kronisk inflammation i prostata. Ledande i kliniken för beräknad prostatit är smärtssyndromet. Smärtan är dumma, värkande; lokaliserad i perineum, scrotum, ovanför pubis, i sakrum eller coccyx. Förstöring av smärta attacker kan vara förknippad med avföring, samlag, fysisk aktivitet, långvarigt sittande på en hård yta, långvarig gång eller jolting. Beräknad prostatit åtföljs av frekvent urinering, ibland - fullständig urinretention hematuri, prostata (utlösning av prostatakörtelns utsöndring), hemospermi. Karakteristisk minskning av sexuell lust, svag erektion, ejakulation, smärtsam utlösning.

Endogena prostatastenor kan vara asymptomatiska länge i prostatakörteln. En långvarig kurs av kronisk inflammation och associerad beräknad prostatit kan emellertid leda till bildandet av prostatisk abscess, utvecklingen av vesikulit, atrofi och skleros av körtelvävnad.

Diagnos av beräknad prostatit

För att fastställa diagnosen beräknad prostatit krävs ett samråd med en urolog (andrologist), bedömning av tillgängliga klagomål, fysisk och instrumentell undersökning av patienten. När man utför en rektal fingerundersökning av prostata-palpationen bestäms den ojämnliga ytan av calculi och en särskild kräpning. Med hjälp av transrektala ultraljud av prostata identifieras stenarna som hyperekoformationer med en klar akustisk bana; deras lokalisering, kvantitet, storlek och struktur anges. Ibland används prostatauretra, CT och MR i prostata för att detektera prostatolytor. Exogena konkrement diagnostiseras med pyelografi, cystografi och uretrografi.

Instrument- tentand STEN- prostatit kompletterat med laboratoriediagnos: studie av prostata sekret bakteriologisk sådd avtagbar uretra och urin, PCR studien skrapning genitala infektioner, biokemisk analys av blod- och urinnivåer av prostataspecifikt antigen bestämning, biokemi spermier, ejakulat sådd et al.

När tillfrågade STEN- prostatit skiljas från prostata adenom, tuberkulos och prostatacancer, kronisk bakteriell och icke-bakteriell prostatit. Med beräknad prostatit, som inte är associerad med prostataadenom, förblir prostatavolym och PSA-nivå normal.

Behandling av beräknad prostatit

Okomplicerade stenar i kombination med kronisk inflammation i prostatakörteln kräver konservativ antiinflammatorisk behandling. Behandling av beräknad prostatit innefattar antibiotikabehandling, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, fytoterapi, fysioterapi (magnetbehandling, ultraljudsbehandling, elektrofores). För icke-invasiv förstöring av prostatastenor har en lågintensitetslaser framgångsrikt använts under senare år. Massage i prostatakörteln hos patienter med beräknad prostatit är kategoriskt kontraindicerad.

Kirurgisk behandling av beräknad prostatit krävs vanligen vid komplicerad sjukdomsförlopp, dess kombination med prostata adenom. När man bildar en abscess i prostata körs en obduktion, tillsammans med ett utflöde av pus, tas stenarna också bort. Ibland kan mobila exogena stenar tryckas in i blåsan och utsättas för litotripsy. Avlägsnande av fasta betongar av stora storlekar görs under processen av skrot eller suprapubisk sektion. Med kombinationen av beräknad prostatit med BPH är den optimala metoden för kirurgisk behandling adenomektomi, TUR i prostata, prostatektomi.

Prognos och förebyggande av beräknad prostatit

I de flesta fall är prognosen för konservativ och kirurgisk behandling av beräknad prostatit gynnsam. Komplikationer av perinealavlägsnande av prostatastenor kan vara långsiktiga icke-helande urinfistler. I frånvaro av behandling blir resultatet av beräknad prostatit abcess och skleros av prostata, urininkontinens, impotens, manlig infertilitet.

Den mest effektiva åtgärden för att förhindra stenbildning i prostatakörteln är att konsultera en specialist när de första tecknen på prostatit uppträder. En viktig roll hör till förebyggande av STI, eliminering av predisponeringsfaktorer (uretro-prostatisk reflux, metaboliska störningar), åldersrelaterad fysisk och sexuell aktivitet. Att undvika utveckling av beräknad prostatit kommer att hjälpa förebyggande besök hos urologen, behandling av urolithiasis i tid.

Kronisk beräknad prostatit, symtom, behandlingsmetoder

Inflammation av prostata slutar sällan säkert.

Var kommer stenarna från?

En av komplikationerna är kronisk beräknad prostatit, i vilken täta olösliga föreningar bildas i prostata-stenarnas kanaler.

Som studier har visat bildas stenar som ett resultat av stagnerande processer av endogen eller exogen natur. I detta fall förseglar proteinerna hemlig prostata "övervuxen" med saltföremål från föreningarna av kalcium, fosfor etc.

Med tiden ökar stenen i storlek och leder till utseendet av symtom på sjukdomen.

Orsakerna till bildandet av stenar i prostatakörteln

Som redan nämnts finns det två grupper av orsaker som genererar denna typ av prostatit:

 • endogen (sexuell dysfunktion, kost, narkotikamissbruk, alkohol, nikotin - eller en fel livsstil i allmänhet)
 • exogen (inflammation av infektiös natur, skador på könsorganet, postoperativa komplikationer och andra).

Vissa orsaker leder till stagnation av prostatakörteln, andra orsakar att urinen kommer in i den.

Allt detta leder till att prostatakanaler bildas dåligt lösliga eller helt olösliga stenar som växer och börjar orsaka smärta hos en man.

symptom

Så, när prostatit redan har plats att vara, kan patienten känna följande symtom:

 1. Smärta i bäckenregionen: nedre delen av buken, coccyx, perineum;
 2. Så kallade "toalettproblem" - ofta uppmanad att urinera och en liten mängd urin;
 3. Minskad libido tills fullständig utrotning
 4. Blod i sperma.

Det bör noteras att masserytrospermi är en av huvudindikatorerna för denna typ av prostatit. Stenar kliar på väggarna i prostatakörtlarna och orsakar mikrocirkulation.

Detta är det första tecknet, vid upptäckt av vilket patienten redan kan anta beräknad prostatit.

Framför allt orsakar processen med utlösning smärta. Återigen beror detta på att stenar rör sig längs kanalerna.

Urinering är komplicerat i första hand av det faktum att urinvägs tubulerna är klämda med hypertrophied prostata.

Varje rörelse i prostata eller i närheten orsakar en mekanisk inverkan av stenarna på kanalerna. Under en resa till toaletten har man därför smärta.

Dessutom är smärtan orsakad av sport, promenader, jolting, hoppning, backar och andra rörelser. Allt förklaras av närvaron av stenar och deras effekt på de rörformiga murarnas receptorer.

Sålunda är tecken på prostata sten typiska symptom på prostatit och erytropermi.

Diagnos: instrument och laboratorium

Naturligtvis kan ett av symtomen på en sådan prostatit inte diagnostiseras. Verktyg för att identifiera sjukdomen behövs. Och i det här fallet talar vi om ultraljud, datortomografi och magnetisk resonansbildning.

Dessa är ganska noggranna forskningsmetoder som kan fastställa storleken på stenarna och orsakerna till deras bildning.

Dessutom passerar patienten utan urval patienten urin, blod, passerar digital rektalundersökning och först efter det skickas till mer allvarliga procedurer (prostata, ultraljud eller TRUS).

Följande är en bild av resultaten av test med denna prostatit:

 • UAC (allmänt blodprov): klart eller måttligt uttryckt leukocytos är ESR större än normalt;
 • OAM (allmän urinanalys): protein, erytrocyter och leukocyter detekterades;
 • spermieranalys: spermatozoas hypoaktivitet, erytrocyter i stora mängder.

behandling

Beräknad prostatit är helt härdbar, så förtvivlad inte.

Det finns traditionella och traditionella sätt att behandla prostatit. Den senare kan delas in i medicinskt och kirurgiskt invasivt.

Dessutom kan kronisk beräknad prostatit undvikas genom att hålla fast vid en viss livsstil.

Vad erbjuder modern medicin oss?

Modern medicin erbjuder följande metoder för behandling av prostatit:

 • anestesi;
 • uttag av spasmer
 • återställande av urinering
 • aktivering av lokal blodcirkulation
 • förstörelse av lokal exogen mikroflora.

För anestesi fungerar ibuprofen bra. Även om det finns en temperatur för att slå ner det är det inte meningslöst, eftersom 37,5 inte är en indikator för att ta antipyretika.

Som ett antispasmodiskt är ett läkemedel som nej-shpa fortfarande relevant.

Det återställer urineringsprocessen, sänker lokalt mjuk muskels ton och spänning i det genitourära systemet, på grund av vilket symptomen på prostatit smälts.

Antibiotika använder selektivt, efter att ha identifierat den skyldige i mikroorganismens prostatit. Ofta erbjuder läkare ciprofloxacin.

Det bör komma ihåg att stenar sällan lämnar prostata själva, och stora formationer kan bara växa alls, vilket orsakar besvär och obehag. Därför använder läkare i sådana fall invasiva behandlingsmetoder.

En bra metod för att behandla inte alltför försummade fall. Detta är användbart för manlig funktion, eftersom det stimulerar libido och aktiverar spermatozoas aktivitet.

Användningen av folkmedicin med beräknad prostatit är kontraindicerad utan att rådfråga en läkare.

Invasiva behandlingsmetoder

Den mest effektiva behandlingen för beräknad prostatit, hittills, är metoden för laser litotripsy. Kärnan ligger i laserns krossning, varefter den senare kommer ut ur prostatakörteln i form av sand.

Olika typer av lasrar används, men den mest effektiva är en neodymlaser som kan förstöra de minsta kornen av prostataavlagringar.

För att utföra denna manipulation, använd en microprobe-fiber, som försiktigt införs i kroppen och avsiktligt förstör stenarna.

Modern vetenskap har uppnått att denna behandlingsmetod är mest smärtfri och effektiv.

Ett annat alternativ, som var den enda före öppnandet av kontakten krossning av stenar - resektion av prostata tills dess fullständiga borttagning. Och det här är inte den bästa lösningen, du kommer att hålla med.

Hur behandlade våra förfäder det?

Stenar i prostata är ett gammalt fenomen. Du frågar: "Hur behandlade de sådan prostatit före, i byarna, i byarna, där det inte fanns någon förutom prästläkaren?"

Här kommer människors metoder till hjälp - gräs, tinkturer. Det är uppenbart att du ska använda örter som tar bort spasmer, bedövar och helst löser upp stenar.

 • Den ostulnik som är naken i kombination med den svarta bokstaven, i ett förhållande av 1: 1 blandning hälls med kokande vatten (0,5 liter) och infunderas i ca 2-3 timmar. Det tas 100 gram tre gånger om dagen.
 • Björkjuice är också ett bra botemedel, med en diuretisk effekt.
 • Honung och propolis. Eventuella sjukdomar i gamla tider behandlades med Propolis. Därför bör vi inte glömma dess helande egenskaper.

Och nu, låt oss prata om det mer trevliga - förebyggandet av prostatit.

förebyggande

För att inte bli offer för kronisk beräknad prostatit måste flera enkla regler observeras:

 1. Led en aktiv livsstil - spring, gå, simma;
 2. Delta i bastur;
 3. Ät rätt - det betyder att du måste vara uppmärksam på vad du äter, utesluter skadlig mat och försöker att äta bra.
 4. Vitaminer och biologiska tillskott - ignorera inte vad din kropp behöver. Rådfråga din läkare, vilka kosttillskott för njurarna, för mäns styrka du kan dricka och ta dem. Vitaminer - är obligatoriska två gånger per år (komplex).
 5. Besök regelbundet urologen (en gång om året), var öppen med honom;
 6. Ha sex med din älskade. Olika sexpartners kommer att leda till infektion, oavsett hur svårt du försöker skydda dig själv. Regelbundet sexuellt liv kommer att skydda dig från någon form av prostatit.

Och slutligen kan kronisk beräknad prostatit leda till adenom, infertilitet och bara ett dåligt liv. Så ta hand om dig själv och lyssna på din kropp oftare!