Huvud
Analyser

Vilken läkare behandlar prostatit hos män

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom hos manliga könsorganen. Tidigare fann denna sjukdom främst hos äldre män, men nu leder det till mycket besvär även till ungdomar under trettio år. Problemet med inflammation i prostata är intimt. För att inte drabbas av en nackdel när de ansöker till registret och inte att dra onödig uppmärksamhet av utomstående, bör det förstås funktioner av sjukdomen, de viktigaste metoderna för behandling och också veta vilken typ av läkare behandlar prostatit hos män.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Principer för behandling av prostatit

Inflammation av prostata behandlas konservativt. Beroende på orsaken, formuläret av sjukdomsbanan och patientens kroppsegenskaper, ordineras lämplig medicinering: antibiotika, smärtstillande medel, antispasmodika. Alfa-blockerare, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ordineras för avlägsnande av inflammation och ödem.

Förutom den grundläggande behandlingen används fysioterapiprocedurer ofta. I kombination med det väl valda droger sjukgymnastik ger positiv dynamik - patienten snabbt gör sig av de obehagliga känslor, minskad inflammation nivåer, förbättrar urinflödet och normal funktion i prostata.

Ofta med prostatit noteras en minskning av cellulär immunitet. Deras fagocytiska aktivitet minskar, och detta kan provocera superinfektion och leda till svåra att behandla former av inflammation. Därför är användningen av immunmodulatorer berättigad i den komplexa behandlingen av prostatit. Om sjukdomen är av autoimmun natur ordineras individuellt valda immunsuppressiva medel.

Prostatit kan uppstå på grund av olika störningar i det humorala regulatoriska systemet. I detta fall kommer normaliseringen av ämnesomsättningen genom diet och fysisk aktivitet att bidra till att skapa en hormonell bakgrund, och sjukdomen börjar börja recede.

Ofta med denna sjukdom förlorar män självförtroende, minskad sexuell lust, vilket leder till allvarliga psykiska störningar. Stress kan bara förvärra sjukdomsförloppet, så du måste ta allvarliga interna problem och försöka lösa dem. Om du inte självständigt kan bli deprimerad bör du söka hjälp från en kompetent specialist.

Vad är läkarna att konsultera med prostatit?

Om det finns tecken som nedsatt buksmärta vid urinering, erektil dysfunktion, dra känsla i ljummen, ska du omedelbart kontakta kliniken för råd. Den första läkaren som skickar för undersökning och ger primära rekommendationer är en urolog. Om denna specialist inte finns i kliniken behöver du kontakta terapeuten för att få en hänvisning till en läkare på ett annat sjukhus. Efter att ha mottagit resultaten av studien och ställt in en preliminär diagnos, bör du också kontakta andrologen om det finns problem med erektion. I det här fallet är det inte överflödigt att konsultera en psykoterapeut eller sexolog. Ofta mot bakgrund av nedsatt immunitet kan en infektiös prostatit utvecklas. I denna situation kan urologen hänvisa till en undersökning till immunologen. Med försummade former av prostatit, när operationen inte kan undvikas, leder den behandlande läkaren till kirurgen.

Frågan om behandling av prostatit bör tas på allvar. Denna sjukdom, med fel behandling kan inte bara tillfälligt förvärra livskvaliteten utan också leda till infertilitet. Ett kompetent tillvägagångssätt av läkare och omfattande behandling kommer att bidra till att snabbt bota prostatit och glädja sig i fullvärdigt liv.

urolog

Akut infektiös prostatit behandlas primärt av en urolog. Vid första antagning läkare genomför en manuell och visuell undersökning av könsorganen (penis, pung, prostata) patienter genom palpation (känsla, pressning) undersöker klagomål och symptom. Dessutom kan urologen kontrollera njurarnas tillstånd (genom att tappa näven i ländryggen med hjälp av motorprov). Genom anusen bestämmer fingret prostata, bestämmer sitt tillstånd. Undersöker lymfkörtlarna i ljumskområdet. Efter en visuell undersökning leder urologen patienten till ett blodprov, urin och ytterligare instrumentala studier. Analyser tas på en tom mage på morgonen. Om en infektion upptäcks ordinerar urologen en kurs av antibakteriella läkemedel, smärtstillande medel. Efter att du tagit bort inflammationen kan du ordinera en prostata massage. Som en undersökningsmetod riktar läkaren till:

 • uretroskopi (studerar blåsans tillstånd med ett cystoskop);
 • biopsi (undersökning av prostatavävnad för närvaro av en tumör);
 • prostatsekretionsanalys;
 • Ultraljud av prostata, njure eller urinblåsa.

Vid identifiering av sammorbida tillstånd rekommenderar urologen samråd med lämplig specialist.

Vid mottagning hos den behandlande läkaren är det inte nödvändigt att dölja informationen om hälsotillståndet. Om det finns allergiska reaktioner mot vissa droger, måste du varna läkaren om det. Innan du går till doktorn med prostatit, är det nödvändigt att vidta hygienåtgärder.

andrologist

Ett viktigt steg i behandlingen av prostatit hos män och hos dem som har mött problemet med erektil dysfunktion är ett andrologistråd. Denna läkare kommer att göra en detaljerad diagnos av patientens genitourinära system baserat på åldersegenskaper och anatomiska egenskaper hos en viss man.

Vid kronisk prostatit är tidig infertilitet möjlig hos unga. I sådana fall, och för att förhindra detta obehagliga resultat, utför andrologen en serie studier:

 • sperma;
 • Ultraljud av bäckenorganen;
 • tar smet från urinröret
 • prostatsekretionsanalys;
 • studie av prostatiska antigener;
 • test för erektion
 • forskning av penisens och pungenes kärl.

Efter att orsaken är orsakad, förklarar andrologen komplex terapi: mediciner, inklusive hormonella droger, prostata massage. Med alla rekommendationer från läkaren garanteras snabbare återhämtning och minskad risk för kirurgisk ingrepp.

I moderna medicinska centra finns ett anonymt samråd med en andrologist. Även på MHI: s policy kan du få ett gratis samråd med en specialist.

immunolog

Långvarig inflammation med redan startad prostatit påverkar immuniteten negativt. Ytterligare hämmande effekter på immunsystemet har antibiotika, som är föreskrivna för att bekämpa den beskrivna sjukdomen. För att bibehålla den skyddande funktion i kroppen av män i denna svåra period och förhindra återfall av sjukdomen, är det nödvändigt att besöka kompetent immunolog, som kommer att genomföra nödvändig granskning och ordinera den optimala behandlingen. I olika fall kräver lämpliga förberedelser, om kroppen är försvagad sjukdom, din läkare immunstimulerande, när prostatit har dykt upp som en autoimmun reaktion av organismen, ordinera immunsuppressiva. Den senare typen av droger kan endast väljas av en kompetent specialist. I varje fall när det gäller immunitet, är det inte nödvändigt att störa behandlingen på egen hand, kan någon felaktig handling negativt påverka den normala funktionen hos organismen som helhet.

sjukgymnast

Sjukgymnastik är en metod för medicin som gör det möjligt att påskynda återställandet av organismens normala funktion i kombination med grundläggande behandling. Ingen urolog eller terapeut kan emellertid ge entydiga rekommendationer till en patient som lider av prostatit, om vilken typ av fysioterapi som är effektivare och säkerare för honom. Därför leder läkaren patienten till fysioterapeuten. Baserat på tidigare genomförda tester och samtidiga sjukdomar hos en man, föreskriver denna specialist den nödvändiga behandlingen. Detta tar hänsyn till blodproppar, allergiska reaktioner, individuell intolerans och svårighetsgraden av den inflammatoriska processen.

Ofta med prostatit förskriva magnetoterapi. Denna metod är smärtfri, lämplig för de flesta patienter och hjälper till att lindra inflammation, stimulering och normalisering av prostata.

Elektromyostimulering med låg frekvens tillåter att ta bort puffiness och stagnerande fenomen i organen i det lilla bäckenet.

Termoprocedurer har också en positiv effekt på manliga könsorgan, aktiverar ämnesomsättningen i vävnader, lindrar smärta. Men den här metoden passar inte alla. Till exempel, vid en omfattande inflammatorisk process rekommenderas det inte att utföra sådana förfaranden.

Detta och ett antal andra faktorer begränsar användningen av fysioterapi metoder, för att uppnå en positiv effekt utan skada måste kroppen ordineras av läkaren själv.

dietist

Effektiviteten av behandling av prostatit beror till stor del på livsstil och näring. Den hormonella bakgrunden hos en man bestämmer prostata körningens normala funktion. Ofta på grund av problem med levern och andra organ, det finns en metabolisk störning, som åtföljs av en endokrin obalans. På grund av detta upplever reproduktionssystemet, och prostatit uppstår som en sekundär sjukdom. Ofta för att normalisera funktionen av prostata måste du justera den hormonella bakgrunden. Överensstämmelse med ett drömläge, rätt mat, sysselsättning med fysiska övningar gör det möjligt att snabbt nå en primär homeostas. För att göra detta, brukar du hänvisa till en dietist. Denna specialist hjälper till att minska vikt, förbättra näring, förbättra leverfunktionen. När man sammanställer en diet med prostatit, rekommenderar experter att feta tunga livsmedel, söta, utesluts, inkludera i kosten, som är svåra att smälta kolhydrater, proteiner, vegetabiliska fetter och vitaminer. Korrekt balanserad näring stimulerar ämnesomsättningen, stärker immunsystemet och skyddande funktioner i kroppen, normaliserar hormonell aktivitet och främjar snabb frisättning av prostatit.

psykoterapeut

Män med kronisk prostatit behöver ofta psykologiskt stöd. Inte alla kan dela detta problem med vänner och släktingar. Och att bli behandlad utan stöd är alltid svårare. På grund av detta ackumuleras nervspänning, självtvivelaktighet, libido faller. En man känner en fullständig dissonans i sitt personliga liv och på jobbet. Att inte veta hur man ska leva vidare med detta problem kan patienten gå in i depression och dricka, för vilket en normal persons liv går ihop. Problemet med psykiskt obehag hjälper till att lösa kompetenta psykoterapeuter. Med hjälp av samråd och specialläkemedel kan en läkare enkelt och smärtfritt gå igenom ett svårt sätt att behandla prostatit. Självförtroende och rätt psykologisk inställning är vägen till en snabb återhämtning.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Specialister som behandlar behandling av inflammerad prostata

Prostatit förekommer vid vilken ålder som helst. Provoke sjukdomen kan infektion, hypotermi och andra faktorer. Inflammad prostatakörteln kränker urinering, orsakar obehag i underlivet. Prostatit hos män behandlas av en urolog, en nutritionist, en kirurg och andra specialiserade läkare.

Risk för patologi

I ökande grad upptäcks prostatit inte bara hos äldre, men också hos unga män. Det åtföljs av urinering med smärta.


Om du inte konsulterar en specialist i tid kommer inflammationen att utvecklas. Klinisk patologi förvärras.

Dessutom uppenbarar sig följande symtom:

 • överbelastning i bäckenregionen
 • infertilitet;
 • nedsatt styrka.

För att minska sannolikheten för någon patologisk process bör en man konsultera en urolog i tid. Det visar en hälsosam livsstil, rätt näring, eliminering av påverkan av negativa faktorer.

Den inflammerade prostata i sig behandlas inte. Terapin är av individuell karaktär. Det ordineras med hänsyn till patientens ålder och allmänna tillstånd, samtidiga patologier, symtomintensitet.

Samråd med specialiserade specialister

Urologi är ett område av medicin som specialiserar sig på patologier som förekommer i genitourinary systemet. Denna riktning är nära kopplad till gynekologi, barnläkare. För att ta reda på vilken läkare som ska gå med en skarp eller kronisk prostatit, rekommenderas att konsultera en terapeut eller en familjeläkare.

Den betraktade urologiska sjukdomen behandlas med beaktande av dess etiologi och form.

Medicin identifierar fyra områden inom detta område:

Andrologi är ett nytt fält av medicin som syftar till att behandla manskador. Om symtom på sjukdomen - smärta uppenbaras, rekommenderas att konsultera en prostodontist andrologist med prostatit. Han avslöjar patologin i reproduktionssystemet.

Urologen specialiserar sig på dysfunktion av excretion och könsorgan, provocerad av inflammation i prostata.

I primärfasen är patologin asymptomatisk, så patienten spelas in på en tid med en läkare när flödet är igång. Om en läkare har upptäckt kronisk prostatit är fysio- och konservativ terapi ineffektiv. I detta fall kan kirurgen hjälpa till.

Urologisk konsultation

Under undersökningen av patienten samlar läkaren en anamnese, en omfattande undersökning är föreskriven. Primär konsultation föreskriver palpation av det inflammerade organet på möjligheten att avslöja en sjukdom.

Urologen intervjuar patienten och finner ut följande:

 1. När de primära symptomen uppenbarades.
 2. Den kliniska bildens karaktär.
 3. Graden av skada på hela organismen.

En man rekommenderas att analysera sekretionen av körteln, urin, blod. Baserat på avkodningen av studiernas resultat, föreskrivs behandling.

Andrologistrådgivning

Detta är huvudläkaren som specialiserar sig på att eliminera inflammatorisk process i prostata. Andrologi är en ny riktning inom medicin, därför kan läkare av en sådan profil inte hittas i varje klinik.

Tidig överklagande till andrologen för hjälp kommer att förhindra utvecklingen av komplikationer av sjukdomen. Den primära diagnosen är utnämningen av ultraljud och MR. Exakt metod för undersökning är TRUS. Under manipulationen i tarmen sätts en sond in för att få information om patientens tillstånd och det inflammerade organet.

Rådgivning av fysioterapeuten

En av dem som behandlar en inflammerad prostata är en fysioterapeut. Från manipuleringar tilldelas patienten magnetvågor, akupunktur, ultraljudsexponering.

 • eliminera stasis i körteln;
 • normalisera blodcirkulationen;
 • påskynda processen för återhämtning.

Komplexet av ovanstående förfaranden säkerställer bättre penetration av läkemedel till fokusering av inflammation. Akut prostatit behandlas på ett sjukhus eller hemma. Du kan få en hänvisning till en fysioterapeut hos andrologen.

Samråd med en immunolog

Specialisten hjälper till att utveckla en behandlingsregim. Eftersom den aktuella sjukdomen utvecklas och mot bakgrund av låg immunitet behandlar en prostatacomputer en inflammatorisk prostataimmunolog.

Han kan ordinera en preliminär diagnos för att ta reda på varför den manliga kroppen inte kunde klara av den smittsamma processen. Specialisten bestämmer också orsakerna till brist på immunsystemets reaktion på den patogena mikrofloran.

I profildiagnosen ingår immunogram. Baserat på resultaten utvärderar läkaren patientens nuvarande tillstånd. Nästa steg är att schemalägga behandlingsregimen med immunmodulatorer. Preparat från den farmakologiska gruppen aktiverar patientens skyddskrafter.

Rådgivning av psykoterapeuten

Denna specialist ska hantera behandling av prostatit, om etiologin är associerad med problematisk erektion, nedsatt potens. Sjukdomar orsakar fullständig fertilitet. De flesta av ovanstående symtom indikerar den kroniska formen av prostatit.

Patologi påverkar negativt människans känslomässiga och mentala tillstånd. Han stänger sig i sig och visar missnöje. Terapeutens uppgift är att hjälpa patienten att eliminera depressivt tillstånd.

Det rekommenderas att besöka en läkare vid det första skedet av prostatit. Sådana råd hjälper snabbt att bli av med den inflammatoriska processen, om den utlöses av stress, depression. Ofta utvecklar sig sistnämnda staten mot bakgrund av problem i det intima livet.

Prostatit förekommer ofta av följande psykologiska skäl:

 • stress på jobbet;
 • belastning;
 • frekvent överspänning.

Mot bakgrund av dysfunktion i nervsystemet försvagas immuniteten. Infektion som kommer in i kroppen utvecklas snabbt. Efter utvärdering av tillståndet anges behandling. Det stabiliserar patientens psyke. Det rekommenderas att ta lugnande läkemedel. Om läkaren anser det nödvändigt, utförs hypnos. Det kommer att bidra till att förhindra den efterföljande utvecklingen av depression.

Samråd med andra läkare

Att behandla patologi är nödvändig genom att göra en balanserad meny. För att göra rätt meny behöver du hjälp av en kvalificerad dietist. Förkjuka män får en omfattande undersökning för att identifiera sammorbiditeter.

När du bekräftar inflammationen från menyn, utesluter du skarpa och feta livsmedel, alkoholhaltiga drycker. I kosten ingår produkter med C-vitamin och E, mineraler, fibrer. Denna meny stärker immunsystemet.

Om sjukdomen uppträder med en abscess ska patienten kontrolleras och behandlas av kirurgen. Purulent bildning avlägsnas. Efter en sådan manipulation visas rehabilitering. Med modern medicin kan du eliminera abscesser, utan att påverka människornas hälsa, reproduktiv funktion.

Dr Evdokimenko rekommenderar att man manipulerar en speciell enhet. Det tar bort skadad vävnad. Instrumentet sätts in genom ändtarmen. Operationen utförs utan generell anestesi i flera minuter. Om patologi utlöses av en icke-specifik reaktion från kroppen till stimulansen, konsulteras en allergiker. Dermatovenerologen kämpar med en inflammation orsakad av en sexuell infektion. En nephrologist behövs när en njursjukdom detekteras.

Diagnostiska metoder

Den primära metoden för de flesta läkare är att ifrågasätta patienten för att identifiera karaktären hos den kliniska bilden. Ett effektivt sätt att bekräfta prostatit är palpation. Med hjälp av läkaren bestämmer intensiteten, lokaliseringen av den inflammatoriska processen.

Nästa steg i diagnostik är laboratorie- och hårdvaruforskning:

 • Studie av blod och urinkomposition;
 • tar smet från urinröret
 • TRUS;
 • biopsi;
 • CT.

Differentiella diagnostiska manipuleringar syftar till att utesluta adenom, cancerceller. För att bestämma sjukdomsets etiologi utförs en komplex undersökning av patienten.

Terapeutiska metoder

Terapi av någon prostatit är en komplex och lång process. Formen av behandling av patologi beror på patientens behandlingstid till läkaren. Baserat på dechiffrerade resultaten av diagnosen ritar specialisten ett diagram över medicineringens intag.

Folkets sätt att eliminera den inflammatoriska processen anges efter samråd med en läkare. Den akuta sjukdomen behandlas med antibiotika. De rekommenderas att dricka i kombination med vitaminer.

Om patienten inte har en cyste rekommenderas han att besöka massageområdet. Det är bevisat att speciella övningar kan övervinna patologi. Kinesitherapist Bubnovsky har utvecklat en unik teknik för behandling av prostata och sjukdomar i muskuloskeletala systemet. Det bygger på gymnastik, som utförs utan speciella simulatorer.

Du kan bekämpa sjukdomen genom att använda den viscerala sängen som Shadsky uppfann. Basen av behandlingen är vibration, vilket har en positiv effekt på organen. För manipulering av enheten används "Vitafon", som exciterar elektromagnetisk impuls i vävnaderna.

Medicinsk administrering

Grunden för behandlingen av prostatit är användningen av droger. Positiv återkoppling från patienter och läkare fick en antiseptisk "ASD", utvecklad av akademiker Dorogov. Läkemedlet kan kallas en fraktion som tillverkas av djur. Dess effekt uppnås på grund av splittringen av proteiner i lågmolekylära strukturer.

Om sjukdomen bär en bakteriell patogenes anges "Tsyprolet" -metoden. Detta fluorokinolonmedel påverkar streptokocker negativt. Men mot bakgrund av sin oberoende mottagning finns det risk för koma.

För att ge en mild inverkan på den sjuka kroppen, ordineras patienten "Kanefron". God tolerans, överkomligt pris, möjligheten att ta med kronisk inflammation är de främsta fördelarna med medicinen.

Androloger kämpar med prostatit BAD. De ingår i komplex terapi. Bioadditiva är billiga, medan det kan:

 • öka immunförsvaret
 • minska manifestationen av sjukdomen;
 • återställ erektionen.

Ett stort antal bioadditiver från prostatit med varierande grad av effektivitet är kända.

Kosttillskott som produceras av NSP används för terapeutiska och profylaktiska ändamål i någon form av inflammation i prostata.

Kinesiska läkare behandlar de inflammatoriska processer som uppstår i körteln med hjälp av ny teknik. Dessa inkluderar användningen av en speciell gips. Det är inte giftigt. Det finns inga kemiska föroreningar i produktens sammansättning. Ett sådant läkemedel har inga negativa reaktioner.

Ofta använder androloger Prostatic Navel Plasters. Detta urologiska bindemedel har genomgått kliniska prövningar enligt vilka det klassificerades som "hälsoprodukter".

Om behandlingen har eliminerat sjukdomen rekommenderas det att genomgå en andra undersökning. Detta är nödvändigt för att förhindra återfall. Om behandlingen har orsakat en negativ symptomatologi, ska du informera läkaren om det.

Förebyggande åtgärder

För att utesluta möjligheten att utveckla inflammation i prostatakörteln, bör en man ofta undersökas av en andrologist. Korrekt näring, skydd och förstärkning av immunitet, aktivt liv - de viktigaste förebyggande åtgärderna för att förebygga prostatit.

En välkänd specialist Myasnikov utvecklade en effektiv övning för att förhindra utvecklingen av sjukdomen:

 1. Under tömningen av blåsan avbryts processen i mitten av lagen, som sedan startar och stoppar godtyckligt.
 2. Efter en erektion gör musklerna penisflyttningen.
 3. Reduktion / avkoppling av sfinktermuskulaturen.

Det rekommenderas också att dricka vitaminer, undvik hypotermi. När någon manifestationskarakteristik av inflammation i prostata är närvarande, är det nödvändigt att göra en överenskommelse med andrologen.

Vilken läkare behandlar prostatit hos män

Män som har problem med prostatakörteln vet ofta inte vilken läkare som behandlar prostatit hos män. Behandlingen av manliga sjukdomar är urologen. Det är den här specialisten som du måste kontakta när de första larmen visas.

Vem är involverad i konservativ behandling av prostatit

Sjukdomar i prostata åtföljs av obehagliga symtom. Hos män med prostatit finns det problem med urinering, som uttrycks av en fördröjning i urinen, en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan, urinen följer i små portioner. Det finns frekventa önskningar på toaletten, smärta i perinealområdet är möjligt. Dessa tecken är en varningssignal som informerar prostatakörteln om att den inte fungerar korrekt och kräver specialistrådgivning.

Situationen är ofta komplicerad av det faktum att en man inte vet vilken läkare som ska hantera sådana symptom och försöker eliminera problemet på egen hand. Under inga omständigheter ska man göra självmedicinering med prostatit. Diagnos och behandling bör utse en urolog.

Prostata adenom, som många andra manliga sjukdomar, är under urologens auktoritet. Läkaren utför diagnosen och föreskriver konservativ behandling.

Urologens verkan i närvaro av en manlig prostatit kommer att vara enligt följande:

 • undersökning av patientklagomål
 • undersökning av patienten, palpationsmetoden appliceras, vilket medger att man bestämmer storleken på prostatakörteln och graden av smärtssyndrom;
 • studie av anamnese och medicinsk historia;
 • Utnämning av nödvändiga diagnostiska metoder: ett blod- och urintest, en studie av prostata och urinvägsutlösningens utsöndring;
 • diagnos;
 • utveckling av en behandlingskurs.

Det finns en annan specialist som behandlar prostata adenom och andra sjukdomar i den manliga genitourinary sfären, det är en androlo.

Som regel arbetar specialister på denna nivå i vetenskapliga institut och stora kliniker. I vanliga polykliniker finns inga sådana läkare. I vilket fall som helst, bör det klargöras, i polykliniken med prostatit, vilken läkare kan hjälpa.

Ytterligare specialister

Efter diagnosen kan läkaren hänvisa patienten till angränsande specialister för att behandla samtidiga symtom. I samband med detta kan det vara nödvändigt att konsultera sådana läkare som:

 • veneriska sjukdomar;
 • allergolog;
 • infektionssjukdomar;
 • immunolog;
 • endokrinolog.

Hjälp av ytterligare specialister behövs för att eliminera orsaken som orsakade sjukdomen, medan sjukdomen i sig är under kontroll av urologen.

Orsaken till prostatit kan vara en infektion, i det här fallet går patienten till specialist för venerolog och infektionssjukdom. Om sjukdomen har utvecklats på grund av en kränkning av den hormonella bakgrunden krävs samråd med endokrinologen. Korrekt och oavbruten drift av immunsystemet kommer snabbt att klara av sjukdomen och förhindra att det återkommer. I detta avseende kommer det att vara bra att konsultera en immunolog.

Kirurgisk behandling

Körande former av prostatit kräver allvarliga ingrepp. I avsaknad av snabb behandling övergår sjukdomen till ett allvarligt stadium. Till vilken läkare att ta itu med i det här fallet? När konservativa metoder inte hjälper, krävs kirurgisk ingrepp. Operationen utförs av kirurgen.

För att undvika komplikationer av sjukdomen måste du kontakta läkaren i god tid. Alla bör veta vilken läkare som behandlar prostatit hos män. Det är inte att hoppas att sjukdomen kommer att gå över sig själv. Detta kommer inte att hända. Sjukdomen kommer bara att utvecklas. Risken för följande komplikationer är hög:

 • inflammatoriska purulenta processer i prostata;
 • minskning av manlig kraft och libido;
 • infertilitet;
 • inflammation i testiklarna.

Med snabb tillgång till läkaren kommer prostataorganet att botas, processen med urinering kommer att återställas, problemen med sexuell aktivitet kommer att försvinna. Härdad sjukdom kräver förebyggande åtgärder, det är viktigt att inte tillåta ett återfall. För förebyggande ändamål behöver du regelbundet besöka en specialist. Detta krävs två gånger per år.

Vilken läkare behandlar prostatit?

Inflammation av prostata av olika etiologier minst en gång i ett liv som varje man lider av. Denna sjukdom är resultatet av andra allvarligare sjukdomar, och är också orsaken till utvecklingen av adenom och maligna tumörer. Därför måste du noggrant övervaka hälsan hos ditt reproduktionssystem och söka medicinsk hjälp i tid. För att göra detta måste du veta vilken läkare som behandlar prostatit hos män och vilka tester som tas.

När man ska ringa till en läkare

Sjukdomar i prostatakörteln har en annan etiologi, det finns bakteriella och icke-bakteriella ursprung. De orsakas av infektioner i genito-urinorganen, ett allmänt sårbart tillstånd och minskad immunitet, cirkulationsstörningar och hypotermi. Prostatens inflammatoriska processer kan bestämmas genom utseendet på flera grundläggande tecken:

 • känsla av obehag, tryck och värk i smärtan i underlivet, i ljumsområdet, som ökar under fysisk aktivitet, samlag och spänner i tarmrörelsen.
 • svårighet med urinering, oförmåga att starta och fullständigt fullborda denna process, fördröjningar och intermittenta utsöndringar på grund av en ökning av inflammerad prostata och komprimering av urinröret. Eventuell närvaro av en liten mängd blod, smärta och brännande;
 • generell känsla av sjukdom, subfebril kroppstemperatur, svaghet, slöhet och värk i lederna;
 • ett tillstånd av depression, irritabilitet, avslag på sexuellt liv på grund av smärta och obehag.

Starkt uttryckt är alla dessa symptom med akut prostatit, vilket är en ganska stor del av de flesta fallen av denna sjukdom. Vanligtvis ökar prostatakörteln i latent kronisk form utan några speciella tecken. En man kan ignorera ett litet obehag i flera år och går inte till sjukhuset tills sjukdomen blir irreversibel. Med ålder ökar risken för prostatit på grund av förändringar i organets funktion, sannolikheten för att utveckla adenom och cancer blir högre.

Diagnos och behandling

Om en man för första gången bestämde sig för att tillgripa sjukvård och behandla prostata och inte vet vilken läkare som ska använda för prostatit, är det tillräckligt att besöka terapeuten. Denna allmänläkare samlar en anamnese, beskriver alla patientens klagomål och leder dem till lämplig smal specialist. För att undersöka prostata, kan du kontakta kirurgen, som genomför en primär undersökning och digital rektaldiagnostik för att fixa den patologiska utvidgningen av organet.

Vanligtvis vet patienter vilka läkare som behandlar prostatit hos män, och de adresserar honom direkt. Det här är en urolog. Det är han som brukar genomföra en undersökning och diagnos av genitourinary systemet och behandlar det. Denna läkare föreskriver nödvändiga tester beroende på patientens symptom och klagomål. Om samråd med andra smala specialister krävs, riktar urologen till dem efter behov.

Diagnostiska procedurer och test som kan behövas vid upptäckt och behandling av prostatit:

 • digital rektal undersökning
 • ett allmänt blodprov för att detektera inflammatoriska processer
 • ultraljudsundersökning av organ i bäckenregionen med hjälp av den externa metoden eller transrektalt (TRUS);
 • urinalys för upptäckt av patogen mikroflora och spår av blod;
 • Analys av seminalvätska och utsöndring av prostata;
 • bestämning av restmängden urin;
 • Analyser för upptäckt av sexuellt överförbara infektioner, smärta från penis.

Procedurer tilldelas efter behov för att fastställa den mest exakta diagnosen. Det är nödvändigt att bestämma huvudorsaken till inflammatorisk process i prostata och organets existerande tillstånd, sjukdoms varaktighet och intensitet.

Behandling av prostatit läkaren utser efter analys och insamling av en fullständig historia, föreskriver nödvändiga läkemedel och fysioterapi. Oftast måste patienten genomgå antibiotikabehandling och antiinflammatorisk behandling och delta i massage sessioner.

Du kan gå med prostatit inte bara till terapeuten och urologen, men också till andrologen, som är uteslutande engagerad i det manliga sexuella systemet. Den här läkaren är en smal specialist i behandlingen av prostata och funktionen av reproduktionskapaciteten hos en stark hälsa av mänskligheten. Under behandlingen av inflammation i prostata kan du också behöva besöka ett sjukgymnastikrum. Där laser eller ultraljudstimulering utförs magnetisk och elektrisk behandling.

Ytterligare behandling med prostatit

Enligt resultaten av analysen är det möjligt att upptäcka en generell försämring av kroppens funktion och immunsystemet som de grundläggande orsakerna till utvecklingen av prostatit. Förekomsten av permanenta foci av inflammation i kroppen utanför genitourinary systemet kan också leda till denna sjukdom. Den dåliga prestationen av kroppens försvar kan vara en hjälp för en störning i prostata körningens funktion. Att urologen eller andrologen effektivt botade prostatit är samråd med andra experter.

Förbättring av det allmänna tillståndet hos kroppens försvarssystem hanteras av en immunolog, med sexuellt överförbara sjukdomar, en specialist på venerolog eller infektionssjukdom. Den primära behandlande läkaren, vid behov, hänvisar till sådana specialister. Vid utveckling av erektil dysfunktion och resulterande komplex och problem i sexuellt liv är det möjligt att hänvisa till en psykoterapeut. För att stimulera prostata kommer det att behöva genomgå en kurs av kroppsmassage, som exempelvis utförs av kirurgen.

Det är inte nödvändigt att försena länge med en vandring till sjukhuset med prostatit, vilken läkare som ska kontakta, terapeuten hjälper till att lösa. Han kommer att skicka till urologen, som troligen kommer att utföra grundläggande diagnostik och behandling. Man måste komma ihåg att prostatit utan lämplig behandling kan leda till katastrofala följder, förstörelse av patientens sexuella liv och till och med cancer.

Till vilken läkare att ta itu med en prostatit hos män

Hos män diagnostiseras inflammation i prostatakörteln ofta. För att lyckas bli av med sjukdomen bör du veta vilken läkare som behandlar prostatit hos män. Kontakta kliniken om följande symptom uppstår:

 • tecken på katarralsjukdom - feber, svaghet, illamående
 • Utseendet av smärta i perinealområdet, vilket ökar med urinering eller avföringsprocessen.
 • Hyppig uppmaning till toaletten, som inte leder till lättnad - delar av urin är små, det är omöjligt att tömma blåsan;
 • ökad irritabilitet och nervositet.

Utseendet på sådana symtom ses med prostatit hos en man och kräver behandling av en läkare.

Till vilken läkare som ska behandlas för behandling av en prostatit

Inte alla vet vem som behandlar prostatit, men när du går till en polyklinik kommer han omedelbart att skickas till en urolog. När du kontaktar en läkare måste du vara förberedd för följande:
Läkaren genomför en undersökning och finner ut patientens anamnese, vilket kan påverka prostatit hos en man. Ger också anvisningar till test:

 • klinisk analys av urin;
 • en tredelad del av urinen;
 • upptäckt av sexuellt överförbara infektioner
 • studie av prostats utsöndring.

Undersökning av prostatakörteln, som kan utföras rektalt.
I sjukdomens kroniska förlopp, om du vet vilken läkare som kan bota prostatit hos män, ska du söka ytterligare undersökning:

 • analys för att bestämma volymen av kvarvarande urin;
 • undersökning av patientens sperma
 • Ultraljud av det urogenitala systemet.

Efter att ha fastställt med prostatit, vilken läkare som ska tillämpa, är det viktigt att göra det i rätt tid och inte försöka bota sjukdomen själv. Man bör komma ihåg att om läkarens palpation inte avslöja några förändringar, men tecken på prostatit är närvarande, bör du gå igenom en ytterligare undersökning och gå till urologen igen. Tidig behandling är extremt viktigt för män.

Behandling av prostatit

Cure prostatit med snabb behandling av urologen är inte svårt. Droger som används för att bli av med sjukdomen, presenterade en stor mängd. Endast en läkare kan ordinera ett lämpligt läkemedel, eftersom självmedicinering sannolikt kommer att skada dig själv. Medicinering kan innehålla följande:

 1. Användning av rektala suppositorier. Varaktigheten av behandlingen överstiger inte 10 dagar. Varken kommer att minska smärta, men har också en antibakteriell effekt.
 2. Injektioner - Snabba åtgärder. Förbättra arbetet med immunitet och stimulera kärlsystemet.
 3. Instillation. Det är nödvändigt när situationen försummas och effekten direkt på problemplatsen är nödvändig. Läkemedlet injiceras genom urinrörets yttre bländare efter fullständig blåsningstömning.
 4. Antibiotika i form av tabletter. Tillämpad i fallet när orsakssjukdomens orsaksmedel detekteras exakt. Tilldelad genom analys.

En viktig punkt i behandlingen av inflammation i prostatakörteln är användningen av läkemedel som syftar till att stärka immuniteten. Liksom någon inflammation orsakas prostatit ofta av banal hypotermi. Om det avslöjas att orsaken till sjukdomen i utvecklingen av bakterier, kommer immunmodulatorer att förbättra immunitetsarbetet för att återställa kroppen efter att ha tagit antibiotika.
Ofta rekommenderar urologen en man att massera prostata. Det är inte nödvändigt att vägra ett sådant förfarande, eftersom detta är ett effektivt verktyg vid komplex behandling av sjukdomen.

Mycket viktig massage prostata

Prostasmassage är ett fingerverk direkt på prostatakörteln. Ofta masserar läkaren för att få den hemlighet som krävs för studien. Även prostata massage kan användas för att behandla den framväxande patologin. Ett sådant förfarande kan uteslutande utföras av en specialist - en urolog eller andrologist, utan att använda verktyg, bara en engångshandske på läkarens hand.

Åtgärden av prostatsmassage är som följer:

 • Patenten i prostata-kanalerna återställs, vilket bidrar till en förbättring av utflödet av utsöndring.
 • Blodflödet förbättras, och tillsammans med det intensifierar verkan av antibakteriella läkemedel.
 • Prostatens muskeltonus återställs, vilket positivt påverkar ett sexuellt liv hos en man.
 • Venös och lymfatisk utflöde från körteln förbättras signifikant.

På grund av mekanisk stimulering av nervändarna under prostatastimeringen ökar blodcirkulationen, prostatakörteln är mättad med syre och näringsämnen som är nödvändiga för normal drift. Under massagen utsöndras sekret, och därigenom frigörs mikroorganismer som orsakar sjukdom.

Om det inte finns någon behandling kan det finnas komplikationer

Om du försummar referensen till en specialist står en man inför komplikationer av prostatit. Dessa inkluderar:

 1. skleros av prostata och urineringstörning.
 2. utseendet av purulent inflammation i prostata.
 3. inflammation i testiklarna.
 4. minskad libido.
 5. i de mest försummade fallen - manlig infertilitet.

Detta måste beaktas när det finns en önskan att vänta tills sjukdomen "upplöses" självständigt.
Med snabb tillgång till rätt läkare och genomförandet av alla hans recept är det möjligt att bli av med sjukdomen och leva ett helt liv. Efter återvinning återställs urinering, möjligheten till normalt sexuellt liv återställs. Man bör komma ihåg att sjukdomen i avsaknad av behandling kan nå det stadium där kirurgiskt ingrepp krävs.