Huvud
Strömförsörjning

Till vem som ska gå med prostatit

Ur orsaken beror inte bara rätt ordinerad medicinering, utan också med vilken specialist en man behöver konsultera. En läkare som inte på ett tillförlitligt sätt grundar orsaken, kan inte ordinera nödvändiga läkemedel.

Bland de infektiösa orsakerna till prostatit är specifika och icke-specifika. Specifika patogener innefattar gonokocker, Trichomonas, Mycoplasma, Chlamydia.

Till icke-specifika patogener är:

 • streptococcus;
 • Staphylococcus aureus;
 • Pseudomonas aeruginosa;
 • Tarmbacillus.

För detektering av ett smittämne uppsamlas data om patientens sexuella liv noggrant, sekretionen av prostatsekretionen utförs och serologi diagnostiseras.

Bland de icke-infektiösa faktorerna orsakar följande:

 • allergisk. I det här fallet kan allergi vara på läkemedel, mat, smörjmedel för sex eller kondomer. Allergiska tester används för att identifiera orsaken.
 • Stagnerande fenomen. Förekommer med stillasittande livsstil eller med sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, vilket medför att blodet stagnerar i venerna i prostatakörteln. För diagnos används ultraljud av prostata kärl med dopplerografi.
 • Hormonala störningar. Förklara utseendet av inflammation i prostatakörteln hos män under klimakteriet. För diagnos används ett blodprov för innehållet i könshormoner.

Med prostatit ska läkaren konsulteras när följande symtom uppträder:

 • Överträdelse av urineringshandlingen (urinretention, urinflöde droppe per droppe);
 • Smärta i den suprapubiska regionen;
 • Brott mot sexuell funktion, erektil dysfunktion, minskad libido.

Prostatit hos män behandlas endast av en läkare efter en fullständig undersökning av patienten. Det är därför inte rekommenderat att engagera sig i självmedicinering och när de första tecknen uppträder bör du omedelbart kontakta en läkare.

Vem konservativt behandlar prostatit?

Den behandlande prostatit läkaren heter urologen. Han behandlar problemet med diagnos och konservativ (medicinsk) behandling av inflammation i prostata. Algoritm för att hjälpa en urolog med en patient med symptom på prostatainflammation:

 • Noggrann granskning av alla patientklagomål;
 • Samling av epidemiologisk historia och sjukdomshistoria;
 • Preliminär diagnos;
 • Utnämning av nödvändiga undersökningsmetoder;
 • Utför differentialdiagnostik;
 • Definition av den slutliga diagnosen;
 • Syfte med lämplig behandling.

Om du inte kan kontakta en urolog måste du gå till en allmänläkare eller kirurg med prostatit. I vetenskapliga institut och stora kliniker finns en smalare specialist som behandlar frågor om manlig hälso - ochrolog.

När sjukdomsårsaken upprättats ska läkaren hänvisa patienten till en närstående specialist för behandling av prostatit.

Vid sjukdomens allergiska natur är det nödvändigt att konsultera en allergiker, som ska göra en ytterligare undersökning, identifiera allergenet och förskriva den nödvändiga behandlingen. För en specifik infektion rekommenderas att kontakta venereologen. I närvaro av icke-specifik smittämne, är nödvändigt patientens prostata med inflammation att skicka till infektionssjukdomar, eftersom kroppen kan vara en kronisk infektion som kräver omedelbar återjustering. Om hormonbalansen bryts i kroppen rekommenderas endocrinologistråd.

Vem behandlar kirurgiskt prostatit?

Inflammation av prostata körteln är en allvarlig sjukdom som kräver en ansvarsfull inställning till vilken läkare att välja. I de sena stadierna av patologin, i närvaro av en kronisk process eller komplikationer, är det nödvändigt att kontakta kirurgen och bestämma frågan om kirurgisk behandling.

Om läkaren behandlar prostatit medicinskt, men under lång tid det inte finns någon positiv effekt av behandlingen, indikerar detta tecken en allvarlig sjukdomsförlopp och kräver kirurgisk ingrepp. Innan operationen rekommenderas att konsultera en läkare med ultraljudsdisposition för att bestämma tillståndet hos prostata och kärl.

Spara länken eller dela användbar information i sociala. nätverk

Vilken läkare behandlar prostatit hos män

Män som har problem med prostatakörteln vet ofta inte vilken läkare som behandlar prostatit hos män. Behandlingen av manliga sjukdomar är urologen. Det är den här specialisten som du måste kontakta när de första larmen visas.

Vem är involverad i konservativ behandling av prostatit

Sjukdomar i prostata åtföljs av obehagliga symtom. Hos män med prostatit finns det problem med urinering, som uttrycks av en fördröjning i urinen, en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan, urinen följer i små portioner. Det finns frekventa önskningar på toaletten, smärta i perinealområdet är möjligt. Dessa tecken är en varningssignal som informerar prostatakörteln om att den inte fungerar korrekt och kräver specialistrådgivning.

Situationen är ofta komplicerad av det faktum att en man inte vet vilken läkare som ska hantera sådana symptom och försöker eliminera problemet på egen hand. Under inga omständigheter ska man göra självmedicinering med prostatit. Diagnos och behandling bör utse en urolog.

Prostata adenom, som många andra manliga sjukdomar, är under urologens auktoritet. Läkaren utför diagnosen och föreskriver konservativ behandling.

Urologens verkan i närvaro av en manlig prostatit kommer att vara enligt följande:

 • undersökning av patientklagomål
 • undersökning av patienten, palpationsmetoden appliceras, vilket medger att man bestämmer storleken på prostatakörteln och graden av smärtssyndrom;
 • studie av anamnese och medicinsk historia;
 • Utnämning av nödvändiga diagnostiska metoder: ett blod- och urintest, en studie av prostata och urinvägsutlösningens utsöndring;
 • diagnos;
 • utveckling av en behandlingskurs.

Det finns en annan specialist som behandlar prostata adenom och andra sjukdomar i den manliga genitourinary sfären, det är en androlo.

Som regel arbetar specialister på denna nivå i vetenskapliga institut och stora kliniker. I vanliga polykliniker finns inga sådana läkare. I vilket fall som helst, bör det klargöras, i polykliniken med prostatit, vilken läkare kan hjälpa.

Ytterligare specialister

Efter diagnosen kan läkaren hänvisa patienten till angränsande specialister för att behandla samtidiga symtom. I samband med detta kan det vara nödvändigt att konsultera sådana läkare som:

 • veneriska sjukdomar;
 • allergolog;
 • infektionssjukdomar;
 • immunolog;
 • endokrinolog.

Hjälp av ytterligare specialister behövs för att eliminera orsaken som orsakade sjukdomen, medan sjukdomen i sig är under kontroll av urologen.

Orsaken till prostatit kan vara en infektion, i det här fallet går patienten till specialist för venerolog och infektionssjukdom. Om sjukdomen har utvecklats på grund av en kränkning av den hormonella bakgrunden krävs samråd med endokrinologen. Korrekt och oavbruten drift av immunsystemet kommer snabbt att klara av sjukdomen och förhindra att det återkommer. I detta avseende kommer det att vara bra att konsultera en immunolog.

Kirurgisk behandling

Körande former av prostatit kräver allvarliga ingrepp. I avsaknad av snabb behandling övergår sjukdomen till ett allvarligt stadium. Till vilken läkare att ta itu med i det här fallet? När konservativa metoder inte hjälper, krävs kirurgisk ingrepp. Operationen utförs av kirurgen.

För att undvika komplikationer av sjukdomen måste du kontakta läkaren i god tid. Alla bör veta vilken läkare som behandlar prostatit hos män. Det är inte att hoppas att sjukdomen kommer att gå över sig själv. Detta kommer inte att hända. Sjukdomen kommer bara att utvecklas. Risken för följande komplikationer är hög:

 • inflammatoriska purulenta processer i prostata;
 • minskning av manlig kraft och libido;
 • infertilitet;
 • inflammation i testiklarna.

Med snabb tillgång till läkaren kommer prostataorganet att botas, processen med urinering kommer att återställas, problemen med sexuell aktivitet kommer att försvinna. Härdad sjukdom kräver förebyggande åtgärder, det är viktigt att inte tillåta ett återfall. För förebyggande ändamål behöver du regelbundet besöka en specialist. Detta krävs två gånger per år.

Vilka läkare behandlar olika former av prostatit hos män

Prostatit förekommer ganska ofta hos män i åldern 40 år och äldre. När sjukdomen utvecklas orsakar det många problem. Därför blir frågan om vilken läkare som behandlar inflammationen i prostata mer och mer relevant.

Ofta är patologin orsakad av bakterier som tränger in i kroppen genom urinröret, blodkärlen eller lymfatisk dränering. Andra faktorer inkluderar skador på könsorganen, hypotermi, undernäring och mycket mer.

Akut prostatit hos män manifesterar sig i form av smärta, lokaliserad i perineum, problem i samband med urinering och feber. Om dessa symptom uppstår, kontakta en specialist för råd. Om du börjar sjukdomen kan det ta en kronisk form.

Med den andra typen av prostatit är symtomatologin inte så uttalad. Först har män en känsla av obehag, som de inte uppmärksammar mest, vilket komplicerar vidare behandling. Senare finns det allvarligare tecken på sjukdom: försämring av patientens allmänna tillstånd, utseende av orsakslös nervositet. I framtiden finns risk för impotens och infertilitet.

Tyvärr vet inte varje sjuk man vilken läkare som behandlar prostatit. Och denna omständighet är i vissa fall också en av anledningarna till att patienten inte vänd sig i tid för hjälp: det är helt enkelt obekvämt att prata om sin sjukdom för främlingar.

Vem ska kontakta för hjälp

En läkare som behandlar prostatit hos män kallas urolog. Det bör adresseras till honom när de första symtomen på sjukdomen uppträder. Han kommer att genomföra en serie diagnostiska aktiviteter som möjliggör en mer korrekt identifiering av orsaken som ledde till förekomsten av patologi och utse en mer kompetent behandling. Bland sådana åtgärder ingår blod, urin och utsöndring för att analysera nivån av leukocyter och föroreningar från tredje part.

Dessutom utför urologen palpation av prostatakörteln, vilket gör det möjligt att bestämma storleken, tillståndet och andra parametrar hos orgeln. Dessutom kan en specialist skicka en patient till andra läkare: ultraljud och liknande. Om den information som erhållits under diagnos är otillräcklig, föreskrivs en biopsi hos det drabbade organet.

När sjukdomen inte startas, fortsätter doktorn att behandla inflammation efter det första besöket. Så föreskriver han läkemedel som är utformade för att bekämpa inflammatorisk process. Specialisten bestämmer listan över förfaranden som patienten ska besöka inom en snar framtid. Till exempel omfattar de prostata-massage och fysioterapi.

I vissa fall är det dock nödvändigt att söka hjälp från andra specialister. Speciellt handlar det om situationer där inflammationen har haft en mycket komplex karaktär och kan inte undvikas utan kirurgisk ingrepp.

Ibland finns det ingen läkare som behandlar prostatit hos män. Då behöver du kontakta antingen kirurgen eller terapeuten. De kommer att genomföra en ytlig undersökning av patienten och kommer att kunna diagnostisera förekomst eller frånvaro av inflammation i prostatakörteln. Om det första fallet avslöjas skickas patienten till en annan institution för samråd med en urolog.

Andra specialister

Som tidigare noterat behandlar urologen prostatit. Men att bli av med denna sjukdom möjliggör endast ett integrerat tillvägagångssätt. Kursen kräver med andra ord tjänster från andra specialister.

Vilka specialister behandlas med prostatit?

Prostatit - en sjukdom som stör den normala rytmen hos männens liv, orsakar utseende av obehagliga symptom. Bland de faktorer som framkallar sjukdomsutvecklingen: kränkningar av blodcirkulationen i bäckenorganen, aktiviteten hos patogena mikroorganismer, trauma hos bäckensorganen, inflammatoriska processer i rektum och andra.

Vid de första tecknen på prostatit bör gå till kliniken för att se en specialist. Patienten i ett tidigt skede av sjukdomen åtföljs av ökad kroppstemperatur, obehagliga känslor vid urinering, smärta vid avföring, särskild urladdning från urinröret.

Prostatit kan förekomma i akut eller kronisk form. I det andra fallet är symptomatologin mycket dålig uttryckt. Först blir patienten störd av obekväma känslor, men de flesta män tar inte hänsyn till dem. Snart finns det problem med styrka, hälsotillståndet förvärras, patientens allmänna hälsa. När symtom på prostatit stör en normal livsstil bestämmer patienterna att kontakta en specialist. Då uppstår frågan vilken doktor behandlar prostatit hos män.

Till vem som ska ta itu med de första symptomen på prostatit

Behandling av prostatit kräver ett integrerat tillvägagångssätt

Vid de första tecknen på prostatit bör rådfråga en urolog. Det är denna specialist som är engagerad i att diagnostisera och föreskriva behandling av könsorganens sjukdomar hos män. För diagnosen ska läkaren genomföra en visuell och manuell undersökning av könsorganen och utse även:

 1. analys av halvvätska;
 2. ett allmänt blodprov
 3. prostatsekretionsanalys;
 4. allmän analys av urin.

Om kliniken inte är en läkare som specialiserat sig på prostata adenom, för den första undersökningen kan kontakta kirurgen eller läkare, och är den sista, skicka patienten till en urolog eller gratis, eller till en privat urolog.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Vem är specialiserad på behandling av prostatit

I medicin utmärks olika typer av prostatit och beroende på vilken av dem diagnostiseras hos patienten och vidta lämpliga åtgärder.

En urolog behandlar exempelvis akut prostatit. Det är en inflammatorisk process som uppstår i prostatakörteln orsakad av infektion. För att göra en noggrann diagnos skickar doktorn patienten för analys så att de tar smet ut ur urinkanalen.

Analysen ska tas tidigt på morgonen, då blåsan inte har tömts. Om en agent hittades, föreskriver urologen antibiotika, du kan behöva en prostata massage.

Om urologen diagnostiserat bakteriell prostatit, ska patienten konsultera en immunolog. Denna specialist hjälper till att upptäcka orsaken som orsakade sjukdomsutvecklingen, förskriva läkemedel för att förbättra lokal och allmän immunitet. Om patientens immunförsvar sänks blir behandlingen av sjukdomen mindre effektiv. I detta fall krävs användning av immunstimulerande läkemedel.

Konsultation av denna specialist är nödvändig om en person har kronisk prostatit. Sjukdomen avser de mest obehagliga problemen som män kan möta. Sällan, vilka patienter kan dela detta problem med sina nära och kära. Som regel är det obehagligt för dem att ens tänka på det. Ofta är patienterna stängda i sig, blir irriterande och aggressiva, upplever smärtsamt kritik i deras riktning. I detta fall måste psykiater delta för att normalisera patientens mentala tillstånd.

Under behandling av prostatit kan en fysioterapeut delta. Hans uppdrag innefattar att genomföra rutiner som har en positiv effekt på patientens prostatakörtel, förhindrar utveckling av komplikationer och bidrar till en snabbare botemedel.

Specialisten utför förfaranden där magnetfält, laser, ultraljud exponeras.

Effektiv behandling av prostatit är omöjligt utan normalisering av patientens näring, därför bör en näringslärare vara ansluten. Med hjälp av analyser utser experten en diet där det är nödvändigt att utesluta användning av fett, kryddig mat, alkoholhaltiga drycker. På dagen bör kosten innehålla livsmedel som är rika på vitaminer, mineraler, fibrer. Detta bidrar inte bara till en snabbare återhämtning utan påverkar också immunsystemets tillstånd, stärker det och stärker kroppens skyddande funktioner.

För att förhindra utveckling av prostatit hos män måste du regelbundet besöka en urolog. Det är mycket lättare att förebygga sjukdomsutvecklingen än att behandla den senare.

Till vilken läkare att ta itu med en prostatit hos män

Hos män diagnostiseras inflammation i prostatakörteln ofta. För att lyckas bli av med sjukdomen bör du veta vilken läkare som behandlar prostatit hos män. Kontakta kliniken om följande symptom uppstår:

 • tecken på katarralsjukdom - feber, svaghet, illamående
 • Utseendet av smärta i perinealområdet, vilket ökar med urinering eller avföringsprocessen.
 • Hyppig uppmaning till toaletten, som inte leder till lättnad - delar av urin är små, det är omöjligt att tömma blåsan;
 • ökad irritabilitet och nervositet.

Utseendet på sådana symtom ses med prostatit hos en man och kräver behandling av en läkare.

Till vilken läkare som ska behandlas för behandling av en prostatit

Inte alla vet vem som behandlar prostatit, men när du går till en polyklinik kommer han omedelbart att skickas till en urolog. När du kontaktar en läkare måste du vara förberedd för följande:
Läkaren genomför en undersökning och finner ut patientens anamnese, vilket kan påverka prostatit hos en man. Ger också anvisningar till test:

 • klinisk analys av urin;
 • en tredelad del av urinen;
 • upptäckt av sexuellt överförbara infektioner
 • studie av prostats utsöndring.

Undersökning av prostatakörteln, som kan utföras rektalt.
I sjukdomens kroniska förlopp, om du vet vilken läkare som kan bota prostatit hos män, ska du söka ytterligare undersökning:

 • analys för att bestämma volymen av kvarvarande urin;
 • undersökning av patientens sperma
 • Ultraljud av det urogenitala systemet.

Efter att ha fastställt med prostatit, vilken läkare som ska tillämpa, är det viktigt att göra det i rätt tid och inte försöka bota sjukdomen själv. Man bör komma ihåg att om läkarens palpation inte avslöja några förändringar, men tecken på prostatit är närvarande, bör du gå igenom en ytterligare undersökning och gå till urologen igen. Tidig behandling är extremt viktigt för män.

Behandling av prostatit

Cure prostatit med snabb behandling av urologen är inte svårt. Droger som används för att bli av med sjukdomen, presenterade en stor mängd. Endast en läkare kan ordinera ett lämpligt läkemedel, eftersom självmedicinering sannolikt kommer att skada dig själv. Medicinering kan innehålla följande:

 1. Användning av rektala suppositorier. Varaktigheten av behandlingen överstiger inte 10 dagar. Varken kommer att minska smärta, men har också en antibakteriell effekt.
 2. Injektioner - Snabba åtgärder. Förbättra arbetet med immunitet och stimulera kärlsystemet.
 3. Instillation. Det är nödvändigt när situationen försummas och effekten direkt på problemplatsen är nödvändig. Läkemedlet injiceras genom urinrörets yttre bländare efter fullständig blåsningstömning.
 4. Antibiotika i form av tabletter. Tillämpad i fallet när orsakssjukdomens orsaksmedel detekteras exakt. Tilldelad genom analys.

En viktig punkt i behandlingen av inflammation i prostatakörteln är användningen av läkemedel som syftar till att stärka immuniteten. Liksom någon inflammation orsakas prostatit ofta av banal hypotermi. Om det avslöjas att orsaken till sjukdomen i utvecklingen av bakterier, kommer immunmodulatorer att förbättra immunitetsarbetet för att återställa kroppen efter att ha tagit antibiotika.
Ofta rekommenderar urologen en man att massera prostata. Det är inte nödvändigt att vägra ett sådant förfarande, eftersom detta är ett effektivt verktyg vid komplex behandling av sjukdomen.

Mycket viktig massage prostata

Prostasmassage är ett fingerverk direkt på prostatakörteln. Ofta masserar läkaren för att få den hemlighet som krävs för studien. Även prostata massage kan användas för att behandla den framväxande patologin. Ett sådant förfarande kan uteslutande utföras av en specialist - en urolog eller andrologist, utan att använda verktyg, bara en engångshandske på läkarens hand.

Åtgärden av prostatsmassage är som följer:

 • Patenten i prostata-kanalerna återställs, vilket bidrar till en förbättring av utflödet av utsöndring.
 • Blodflödet förbättras, och tillsammans med det intensifierar verkan av antibakteriella läkemedel.
 • Prostatens muskeltonus återställs, vilket positivt påverkar ett sexuellt liv hos en man.
 • Venös och lymfatisk utflöde från körteln förbättras signifikant.

På grund av mekanisk stimulering av nervändarna under prostatastimeringen ökar blodcirkulationen, prostatakörteln är mättad med syre och näringsämnen som är nödvändiga för normal drift. Under massagen utsöndras sekret, och därigenom frigörs mikroorganismer som orsakar sjukdom.

Om det inte finns någon behandling kan det finnas komplikationer

Om du försummar referensen till en specialist står en man inför komplikationer av prostatit. Dessa inkluderar:

 1. skleros av prostata och urineringstörning.
 2. utseendet av purulent inflammation i prostata.
 3. inflammation i testiklarna.
 4. minskad libido.
 5. i de mest försummade fallen - manlig infertilitet.

Detta måste beaktas när det finns en önskan att vänta tills sjukdomen "upplöses" självständigt.
Med snabb tillgång till rätt läkare och genomförandet av alla hans recept är det möjligt att bli av med sjukdomen och leva ett helt liv. Efter återvinning återställs urinering, möjligheten till normalt sexuellt liv återställs. Man bör komma ihåg att sjukdomen i avsaknad av behandling kan nå det stadium där kirurgiskt ingrepp krävs.

Vilken typ av läkare ska jag kontakta när jag får symptom på prostatit?

Prostatit är på listan över de mest obehagliga och farliga manliga sjukdomarna. Tyvärr reduceras medeltiden för patienter med denna diagnos årligen. Tidigare trodde man att prostata manifesterade endast hos äldre, men i den moderna världen uppstår symtom hos män i alla åldrar.

Olika faktorer kan provocera patologiska processer: hypotermi, infektion, brist på intima relationer, otillräcklig motorisk aktivitet.

Sjukdomen manifesteras av obehagliga och ganska smärtsamma symtom - obehag i underlivet, urinrörelser, intimitetsproblem, lumbago i perinealområdet. Sådana symptom kräver ett omedelbart besök till läkaren. Låt oss ta reda på vilken läkare som behandlar prostatit hos män.

Varför är passivitet farlig?

Medicinsk statistik visar att bland de patienter som diagnostiserats med "prostatit" finns unga män - 25-30 år. Tyvärr ignorerar många människor symptom eller föredrar att behandlas oberoende.

För det första beror det på den psykologiska faktorn - inte varje man bestämmer sig för att berätta för doktorn om ett sådant ömtåligt problem. Om du inte konsulterar en läkare i tid kommer symptomen dock att utvecklas och orsaka allvarligt obehag.

Vad väntar på en man utan kvalificerad behandling:

 • Smärta vid urinering
 • Stagnerande processer i bäckenorganen;
 • Försvagad immunitet;
 • infertilitet;
 • Smärta i inguinal och analområdena;
 • Kränkningsförmåga
 • Fever.

För att utesluta möjligheten till utveckling av patologiska processer är det nödvändigt att besöka läkaren i tid och att strikt följa alla rekommendationer. Dessutom är det viktigt att leda en hälsosam livsstil för att förebygga patologi:

 1. Mer att flytta och spela sport;
 2. Ät rätt
 3. Titta på samlag
 4. Om möjligt eliminera påverkan av negativa externa faktorer.

Vilken läkare kommer att hjälpa till med prostatit?

Det är viktigt att förstå att det är omöjligt att bota prostatit oberoende, hemma. Behandlingsschemat väljs individuellt i enlighet med en uppsättning kriterier:

 • Patientens ålder
 • Allmänt skick;
 • Samtidiga sjukdomar;
 • Intensitet av symtom.

Dessutom finns det flera former av prostatit, för vilka var och en en individuell terapi är vald.

Urologi är ett omfattande medicinskt fält, som omfattar patologier i genitourinary systemet. Med tanke på att urologi är nära sammanflätad med andra medicinska anvisningar - andrologi, gynekologi och barnläkare - kan inte kallas en urolog endast en manlig specialist.

Urologi kombinerar fyra hotellriktningar - man, kvinna, barn och geriatrisk. Specialister i en smal profil finns dock inte på alla kliniker. Det är därför som det är nödvändigt att träffa en urolog som bestämmer en preliminär diagnos, föreskriva ytterligare diagnostiska åtgärder och rekommendera att referera till andra relevanta specialister.

En annan specialist som behandlar behandling av manliga sjukdomar är en andrologist. Om det finns en möjlighet är det bättre att kontakta honom med karaktäristiska tecken på prostatit. Tyvärr är området för medicin - andrologi - ganska unga och erfarna läkare av den här profilen svår att hitta.

Vad är en urolog som skiljer sig från en andrologist? Specialisering av urologen - utsöndringssystemet och sexuell dysfunktion, provocerad av inflammatoriska processer i prostatakörteln. Andrologistens uppgift är att avslöja patologiska processer inom könsområdet. Om vi ​​talar om prostatit, då en mer lämplig och specialiserad specialist - andrologist.

Vilka läkare behandlar prostatit

I de inledande stadierna utvecklas patologin asymptomatiskt och som regel vänder en man till doktorn redan när sjukdomen är tillräckligt startad. Först och främst är det kopplat till psykologiska faktorer - män till sista utmaningsbesöket till specialisten, och patologiska processer utvecklas och utvecklas.

Många män går till receptionen när sjukdomen redan finns i en kronisk fas, och sannolikt är det dags att missa ögonblicket för konservativ terapi i samband med sjukgymnastik.

Om du känner de karakteristiska symptomen, men vet inte vilken läkare som ska konsultera en prostatit, besök terapeuten. Läkaren kommer att bedöma villkoret och hänvisa till en specialiserad specialist.

urolog

Med tanke på att det är svårt att hitta en andrologist i hushållskliniker, hänvisas patienter med tecken på prostatit till en urolog. Denna läkare specialiserar sig på patologiska processer som förekommer i organen i excretionssystemet, vilket är associerat med reproduktionssystemet.

Urologen utför en undersökning, samlar in en anamnese och på grundval av de mottagna uppgifterna läggs en preliminär diagnos. Den första undersökningen innebär palpation av prostata, det enda sättet att bestämma närvaron av inflammatorisk process och omfattningen av dess spridning. Patienten ska vara redo att svara på följande frågor:

 • När de första tecknen på patologi uppträdde;
 • Vad exakt är symtomen;
 • Hur starka är symtomen
 • Allmän hälsa.

Dessutom kan urologen tilldela samtidiga studier:

 1. Blodprov;
 2. urin~~POS=TRUNC;
 3. Analys av utsöndringen av prostatakörteln för att bekräfta närvaron av patogen mikroflora.

andrologist

Det här är en läkare som endast handlar med manliga patologier. Han kallas den kvinnliga gynekologens manliga motsvarighet. Andrologi är en av de unga medicinska anvisningarna, varför inte alla medicinska institutioner har en sådan specialist.

Om det finns en androlog i en medicinsk anläggning är det naturligtvis bättre att boka med denna specialist. Läkaren utför diagnostik, utfärdar en riktning för ultraljud och magnetisk resonansbildning.

För mer exakt diagnos kan en specialist förskriva TRUS-transrectal ultraljud. Sonden sätts in i ändtarmen - den här tekniken gör det möjligt att noggrant undersöka prostatakörteln och få en informativ bild av patientens tillstånd.

sjukgymnast

I regel måste patienten besöka sjukgymnastens kontor vid behandlingsstadiet. Professionella fysioterapiprocedurer syftar till att

 1. Eliminering av stillastående fenomen i prostatakörteln;
 2. Normalisering av blodcirkulationen;
 3. Eliminering av inflammation;
 4. I kombination med andra terapeutiska åtgärder påskyndar fysioterapiprocessen återhämtningen.

Som rutiner utser specialisten:

 • Ultraljudsexponering;
 • Behandling av magnetiska vågor;
 • Akupunktur.

Komplexet av fysioterapeutiska förfaranden främjar bättre penetration av medicinska preparat i fokus för inflammation och aktiverar blodflödet. Beroende på patientens tillstånd och patologins symtom utförs fysioterapi på sjukhus eller patienten kommer bara till rutinerna.

Riktningen till fysioterapeuten ges av en urolog eller andrologist.

immunolog

Om frågan uppstår, vem behandlar prostata hos män, glöm inte om immunologen. Samråd med denna specialist kan också hjälpa till med att välja rätt behandling. Faktum är att de patologiska processerna i prostatakörteln ofta manifesteras mot bakgrund av en minskning av immuniteten.

Immunolog delar patientprofil Survey - genomför immunogram, på basis av vilken läkare bedömer patientens tillstånd och behandlingsschema målar immunmodulatorer - droger som aktiverar skydds funktioner i kroppen.

psykoterapeut

Till psykoterapeuten vid en prostatit adress sällan, och det är förgäves. Konsultation av en specialist är nödvändig, eftersom patienten, mot bakgrund av problem med erektion och potens, har konstant irritabilitet, är mannen besatt av sina egna problem i den intima sfären.

Oftast erektil dysfunktion och försvagad styrka - symptomen på en kronisk form av patologi. På detta stadium stänger mannen, blir aggressiv, visar missnöje. Terapeuten hjälper till att klara det deprimerade tillståndet.

Försumma inte hjälp av denna specialist, eftersom sjukdomen ofta uppstår mot bakgrund av stressiga situationer och depression som orsakas av svårigheter i den intima sfären. Andra psykologiska faktorer som kan utlösa utvecklingen av patologiska processer:

 • Stress på jobbet;
 • Allvarlig fysisk och psykisk stress;
 • Frekventa nervstammar.

Att bedöma patientens tillstånd ordinerar läkaren en behandlingsförlopp som syftar till att stabilisera moralen. Utsedda lugnande medel, om det behövs, genomgår patienten hypnos, vilket förhindrar vidare utveckling av depressivt tillstånd.

dietist

Ett oundgängligt villkor för framgångsrik återhämtning är en kompetent, balanserad kost. För att skapa rätt, kan den enskilda kosten endast en erfaren nutritionist.

Baserat på undersökningarna och resultaten av testen gör specialisten en meny där det alltid finns inga feta och skarpa livsmedel, alkohol, starkt te. Dieten måste innehålla vitaminer (C och E), fiber och mineraler (järn, zink, magnesium och kalcium). Denna diet bidrar till att stärka immunförsvaret.

Det första mötet med en specialist

Det första mötet med urologen och andrologen är i många avseenden lika. För det första frågar läkaren patienten för att identifiera patologins symptom som är karakteristisk för patologin och göra en preliminär diagnos.

I fallet med prostatit är det omöjligt att diagnostisera utan palpation. Detta är det enda sättet att bestämma förekomsten av inflammation, dess intensitet och lokalisering. Baserat på arten och intensiteten av symtomen, tilldelar doktorn en lista över tester - laboratorium och hårdvara.

Förteckningen över huvudanalyser:

 • Rektal undersökning
 • Studie av utsöndringen av prostata;
 • Analysen av urin är generell och bakteriologisk;
 • Smet från urinröret (tillåter att identifiera sexuella infektioner);
 • Undersökning av ejakulatet
 • Transrectal ultraljudsundersökning av prostata;
 • Biopsi (hjälper till att utesluta diagnosen - prostatacancer);
 • Dator eller magnetisk-nukleär tomografi i bäckenorganen.

Diagnosen syftar framför allt till att utesluta tumörer - godartade och maligna. Eftersom symtomen på neoplasm och prostatautveckling är liknande.

Studierna bidrar också till att bestämma arten av sjukdomen:

 1. bakteriell;
 2. Akut är inte bakteriell;
 3. Kronisk.
 • Beskriver läkemedelsbehandling
 • Tilldelar en prostata massage.

Principer för behandling

Det bör noteras att behandlingen av prostatit är en ganska lång och komplex process. Ju längre patienten inte gick till doktorn, desto mer försummade den patologiska formen och följaktligen desto svårare kommer behandlingen att vara.

För att behandlingen ska vara effektivast och snabb, kombinerar specialister flera typer av terapi:

 1. Prostatamassage - enligt statistiken är detta det mest effektiva och effektiva sättet att behandla;
 2. sjukgymnastik;
 3. Förstärkning av immunitet
 4. Antibakteriell terapi - ordineras i akut form av prostatit.

Alla terapeutiska åtgärder är inriktade på:

 • Aktivering av blodflödet i det lilla bäckens organ
 • Eliminering av inflammation;
 • Restaurering av erektion och sexuell funktion.

Även efter full återhämtning borde en man regelbundet besöka en urolog eller andrologist, vilket hjälper till att undvika återfall. Dessutom beror framgångens framgång i stor utsträckning på det förtroende som uppstår mellan patienten och läkaren, så du måste ta så nära att välja en specialist.

förebyggande

När det gäller prostatit, som med någon patologi, är det mycket lättare att förebygga sjukdomen än att slösa bort tid, energi och pengar på dess behandling. För att skydda dig mot sådana patologiska processer behöver du:

 • Två gånger om året för att besöka en urolog - det är inte lika tungt som en lång och ganska obehaglig behandling;
 • Observera principerna om riktig näring - mer fräscha och hälsosamma livsmedel, mindre feta och salta livsmedel;
 • Skydda och stärka immuniteten - det kan vara övningar i poolen, massage, akupunktur;
 • Att flytta och spela sport;
 • Överkyl inte, undvik utkast när det är möjligt.
 • Två gånger per år för att dricka vitamin- och mineralkomplex.

Det viktigaste är att lyssna på alla kroppens signaler. Eventuell smärta eller obehag är en signal som du behöver besöka en läkare, genomgå en undersökning och följ noga alla recept.

Vilken läkare behandlar prostatit? Funktioner av behandlingsmetoder

Inflammation av prostata är en sjukdom som ger mycket olägenheter för en person. Det gör anpassningar till livets rytm, manifesterar sig som ett dåligt symptom.

Med ålder blir problemet akut. Vid de första manifestationerna är det viktigt att konsultera en specialist.

Om prostatit inte startas, föreskriver urologen behandling efter besöket hos honom. Som en del av behandlingen av den inflammatoriska processen måste du ta mediciner med procedurer. Effektiv vid eliminering av inflammation i prostata - massage med fysioterapi.

Vilken läkare ska jag konsultera om det finns misstankar om prostatit? Till urologen. Specialisten kan inte klara problemen. Det kommer att finnas ett behov av deltagande av läkare med en annan profil, för andra fall kommer en kirurg att krävas.

Om det inte finns någon urolog i vårdcentralen, behöver du besöka en terapeut eller kirurg.

Vem behandlar prostata, förutom urologen?

Specialister skiljer flera typer av inflammatorisk process i prostatakörteln. Behandlingen väljs utifrån sjukdomens egenskaper.

Specialiseringen av urologen är kampen mot prostatit i den akuta fasen, när utvecklingen av den patologiska processen provoceras av en infektion.

Ansträngningen bekräftas med hjälp av smetanalysen, som tas i urinrörets zon. Vid patogen mikroflora väljs lämpliga antibiotika, massage ordineras.

Det finns specialister som kan konsulteras till följd av behandling av prostatit:

Immunologen behöver hjälp när man upptäcker bakteriell inflammation. Läkaren kommer att identifiera orsaken till sjukdomsutvecklingen, välja läkemedelspreparat som stärker kroppens lokala försvar.

Immunostimulerande medel bidrar till att öka immuniteten, mot bakgrund av detta ökar effektiviteten av läkemedelsbehandling.

En man blir irriterad, återtagen, aggressiv. Att återställa mental balans kräver ett besök till en psykiater. En specialist som tar aktiv del i behandlingen av prostatit är en fysioterapeut.

Läkaren utför ett antal förfaranden som syftar till att öka effektiviteten av mediciner som normaliserar prostata. Förfarandena är baserade på påverkan av ultraljud och magnetfält.

En nutritionist hjälper till att anpassa kosten, en diet är en av komponenterna i behandlingen. Begränsningar påläggs drycker som innehåller alkohol, liksom på fet, kryddig mat. Menyn är baserad på produkter med fiber och vitaminer.

Hur behandlas prostatit?

Efter diagnosen på grundval av en fullständig diagnos väljer urologen den optimala behandlingen.

Komplex behandling av inflammation i prostatakörteln innehåller komponenter:

 • läkemedel som lindrar de smärtsamma och obehagliga förnimmelserna;
 • antibiotika eller droger som kan bekämpa en patogen mikroflora
 • droger som normaliserar bäckenets cirkulation;
 • fysioterapi, samt träningsterapi, prostata massage, verkan av nuvarande magnetfält.

Rollen av prostata massage

Bland förfarandena är prostatsmassage viktig. Inverkan med hjälp av ett finger på inflammerad körtel. Det utförs för terapeutiska ändamål och för att erhålla en hemlighet, som skickas för forskning.

Massagen behandlas som en del av behandlingen av problemet. En specialist - en urolog eller andrologist kan utföra. Enheter för proceduren kommer inte att krävas.

 • normalisering av blodflödet, vilket ökar effektiviteten av läkemedel;
 • aktivering av lymfatisk och venös ström från problemorganet;
 • förbättring av patentering av körtelkanaler;
 • normalisering av körtelns muskelton - hjälper till att återställa styrkan och erektionen, en mans libido.

Grund irritation uppsamlas i prostata nervändar med mekaniska medel, finns det en mättnad av den inflammerade organet är nödvändig för dess normala drift syre. Detta beror på aktiveringen av zonens blodflöde.

Massagen åtföljs av utsöndring. Från prostatakörteln är härledd patogen mikroflora, som var den främsta orsaken till utvecklingen av den inflammatoriska processen. Det är svårt att överskatta betydelsen och effektiviteten hos prostata massage.

Förfarandet utförs inte bara i terapeutiska men för förebyggande ändamål bidrar det till en effektiv lösning av ett antal manliga problem som påverkar deras intima sfär.

Vi behandlar en prostatit hos läkaren: till vilken expert att ta itu med?

Nästan varje man står inför sjukdomar i genitourinary systemet.

Det är inte alltid möjligt att bestämma exakt vilken sjukdom som har tagit sig över, och till exempel kräver prostatit - den inflammatoriska processen i prostata körningen omedelbar behandling.

Det är viktigt att veta vilken läkare som ska behandla med prostatit hos män.

I artikeln kommer vi att tala om vad man ska göra med prostatit, vilken läkare som ska gå till och hur man bestämmer om en bra specialist.

Varför är det bättre att inte självmedicinera?

Många vet inte vilken läkare som ska gå med prostatit och börja engagera sig i självmedicinering. Men du kan bara förlora tiden, vilket i hög grad förvärrar situationen.

Det är också möjligt att skada dig själv genom att göra fel diagnos på Internet eller på råd av vänner, och dricka i samband med onödiga eller olämpliga antibiotika och andra mediciner. Använd i sådana fall folk recept Det är också farligt (folkmedicin ska användas bättre för att förebygga prostatit).

Helt tillstånd av kroppen kan bestämmas först efter leverans av en grupp av test.

Det är värt att komma ihåg det inflammation i prostata kräver komplex behandling, vissa mediciner hjälper inte, men kan skada andra inre organ, eller fysiska övningar ensamma påverkar inte behandlingen på ett väsentligt sätt utan rätt farmakologiska medel.

Symtom och var du ska gå

Om följande symptom observeras är det nödvändigt att agera brådskande:

 • en känsla av överflöd av blåsan, men det finns en fysisk omöjlighet att tömma det;

 • frekvent uppmaning att urinera, smärta samtidigt
 • olika föroreningar i urinen, semen;
 • sämre erektion, snabb utlösning;
 • smärta i ljummen, bakre ryggen
 • tyngd i underlivet;
 • nervositet;
 • trötthet;
 • sömnighet eller sömnlöshet
 • eventuellt domningar i perineum (på grund av felaktig blodcirkulation).
 • Åtgärden består av ett omedelbart besök till närmaste medicinska institution - offentligt eller privat - det finns ingen stor skillnad.

  Var noga med att besöka den privata kliniken av licensen om tillhandahållande av sjukvård!

  I receptionen kommer resten eller registret att hänvisa till rätt specialist. Nedan kommer vi att prata med någon som behandlar prostata hos män.

  Vilken läkare behandlar prostatit hos män?

  Vilken typ av läkare ska jag kontakta prostatit? Behandling av eventuella problem i genitourinärsystemet hanteras av en läkare urolog, hans specialisering är ganska omfattande. När de första symptomen på prostatit skickas till honom.

  De kan också riktas till andrologist - specialist i reproduktionssystemet, om den mest uttalade sexuella dysfunktionen, andrologisten, om det behövs, kommer att referera till urolog.

  Hur man bestämmer om en bra specialist?

  Inledningsvis kan du samråda med vänner, släktingar - kanske har de mött sådana problem och säkert vet en bra doktor.

  Lita på besökarnas åsikter på olika forum eller på ljusa reklamwebbplatser är det inte värt det.

  Vanligtvis betalas nästan alla recensioner för eller skrivs av samma personal på kliniken.

  Det är bäst om möjligt att besöka flera läkare, det är redan möjligt att bestämma kvalifikationerna hos en specialist vid den första sessionen.

  vid prostatit läkaren urologen kommer noga att studera medicinsk historia, kommer att vara uppmärksam på de angivna symptomen och erfarenheterna.

  Utnämna en fullständig läkarundersökning för att utesluta andra sjukdomar med liknande symtom:

  • Undersökning + anal palpation för att bestämma storleken på inflammationen;
  • mätning av kroppstemperatur
  • urinalys, daglig insamling är möjlig om urinering är nedsatt
  • smet uretrisk
  • generellt blodprov, hormonanalys, biokemisk blodinsamling;
  • bestämning av förekomsten av infektioner
  • spermagramma;
  • stängsel av sekretionen av prostata;
  • Ultraljud av prostata, bäckenorganen.

  Då behandlar läkaren prostatit, kommer att skicka till andra specialister för att hjälpa hela kroppen, sedan utse en fullvärdig behandling som inkluderar:

  • behandling med antibiotika, läkemedel som minskar inflammation och smärta;
  • mottagning av medel för att höja nivån av immunitet
  • utarbeta rätt diet;
  • sjukgymnastik;
  • övningsterapi;
  • prostata massage (om nödvändigt);
  • recept på traditionell medicin är möjliga.

  Om det inte finns något förtroende för läkaren efter den första resan till honom är det bättre byta specialist.

  Med en prostatit till vilken läkare kommer urologen att skicka?

  Läkaren som läker prostatit, Först av allt kommer patienten att skicka:

  1. sjukgymnast - En specialist som förbättrar kroppens tillstånd med hjälp av fysik - laser, magnetfält, ultraljud, el.

  I det här fallet är effekten på prostatakörteln, Effekten av förskrivna läkemedel kommer att bli bättre.

  Blodcirkulationen kommer att förbättras, då uttag av onödiga ämnen kommer att bli snabbare.

 • Till läkaren - endokrinolog, det kommer att hjälpa till med hormonjustering.

  Deras inflytande på prostatakörteln är stor, det kommer att återställa rätt metabolism.

 • immunolog, vilket kommer att återställa immunsystemet, vilket kommer att ha en fördelaktig effekt på det allmänna tillståndet och snabb återhämtning.
 • Till terapeuten, han kommer att upprätta en psykologisk tillstånd hos patienten, hjälpa till att klara av depression. sömnlöshet, nervositet, utvecklad mot bakgrund av prostatit.
 • slutsats

  Nu vet du vilken läkare som ska behandla prostatit. Med en sådan sjukdom kan du inte tveka, du måste snarast gå till en medicinsk institution, eftersom komplikationer kan utvecklas. En specialist i Urology, det är viktigt att välja en bra läkare. Det är också nödvändigt att ta prov och behandlas av andra specialister.