Huvud
Symptom

Behandling av prostatit med honung: användbara egenskaper och indikationer för användning

Behandling av prostatit med honung utförs hemma. Det är mycket viktigt att det utförs av medicinska skäl efter samråd med den behandlande läkaren.

Den positiva effekten på prostata hos honungens medicinska egenskaper leder till snabb återhämtning, eliminering av obehagliga symptom.

Användbara egenskaper för honung är kända under lång tid, vilket medför att den används i folkmedicin för behandling och förebyggande av olika sjukdomar.

Indikationer för användning av honung vid behandling av prostatit innefattar inflammatoriska sjukdomar i prostatakörteln vid akut eller kronisk kurs. Tack vare anti-edematös och antiinflammatorisk effekt tar honung snabbt bort inflammation, smärta, eliminerar obehag i prostata.

Behandling av prostatit med honung är möjlig tack vare följande egenskaper:

 • antiinflammatoriska;
 • baktericid;
 • tonic;
 • avsvällande medel;
 • antibakteriella;
 • antifungal;
 • trampa;
 • anti-toxiska;
 • läkning;
 • antioxidant.

Till skillnad från vissa typer av terapi används behandling av prostatit med honung i den akuta fasen av inflammation, påverkar positivt människans allmänna tillstånd, eliminerar symptomen på akut berusning. Användningen av honung är möjlig för behandling av prostata adenom, som en extra hjälp till baslinjen för grundläggande terapi. Kombinationen av flera effekter ökar väsentligt återhämtningshastigheten, påverkar positivt den totala prognosen.

Hur man behandlar prostatit med honung kan läras från en rad olika källor som innehåller olika recept för att applicera honung hemma.

Följande recept bör markeras:

 • 40-50 pumpa frön gnidas av med 2 msk. honung för att få en homogen massa, bör du använda 2 tsk. en dag var tredje timme;
 • Pumpa frön mals till ett pulver med tre kärnor av en valnöt, blanda med 5 objekt av l. honung, används för 2 tsk. en dag 5-6 gånger före måltiden
 • 2 tsk. honung är uppfödd i en liter vatten, kokt med tillsats av 1 tsk. kanel, halvt citron till en homogen vätska, ta en halv kopp varannan timme.

I flytande form, kan honungen infunderas med olika örter (nässlor, persilja, Hypericum) och tedrycker för oral administrering i den akuta fasen av inflammation. I sjukdomens kroniska lopp ges fördelen till rektala suppositorier eller uretriska tamponger som blötläggs i medicinska tinkturer.

Behandling av prostatit med propolis, liksom andra biodlingsprodukter, till exempel pollen av en bi, har en helande effekt på överträdelsen av den reproduktiva funktionen hos en man. Påverkar aktiviteten hos hanfröet, förbättrar styrkan, minskar risken för stagnation. Tack vare zink, kapillärernas väggar stärker, förbättras prostatens totala blodflöde.

Kontraindikationer för behandling av prostatit med honung är begränsade till individuell intolerans mot biodlingsprodukter, allergiska reaktioner.

Ljus av honung med prostatit - hur man förbereder sig, behandlingsschemat

Bee produkter används aktivt i medicin på grund av ett brett utbud av fördelaktiga egenskaper som positivt påverkar kroppen. Rektal administrering av läkemedlet avlägsnar inflammation vid akut eller kronisk prostatit, hämmar tillväxten av prostata adenom. Införandet av läkemedel i rektum, inklusive tillsats av antibiotika, ordineras som en hel kurs för den mest effektiva behandlingen av sjukdomen.

Hur man förbereder sig i husförhållanden propolisnye ljus från honung vid en prostatit är det möjligt att lära sig i detalj från olika källor eller köpa färdiga suppositorier i en apotek. Ljus med propolis bereds i utspädning med getfett efter förfrysning och smälter sedan på låg värme. Detta gör att du kan uppnå den mest enhetliga konsistensen. Efter det att den erhållna blandningen har svalnat, måste den formas som ett ljus.

Du kan också göra ljus med propolis från lanolin, kakaosmör och bi pollen, alla ingredienser blandas och smälts i ett vattenbad. När blandningen måste kylas, ge önskad form. Detta recept anses vara mer effektivt på grund av multikomponentkompositionen.

Färdiga ljus från honung kan köpas i något apotek till ett överkomligt pris eller beställas från en onlinebutik. Företrädesvis ges ljus med den mest naturliga kompositionen utan kemiska föroreningar.

Rektala suppositorier ska injiceras i ändtarmen i stället på höger sida, med benen tucked upp till buken. Behandlingsplanen bestäms av den behandlande läkaren beroende på svårighetsgraden av sjukdomen.

Honung från prostatit: recept, recensioner

Effektiva folkrecept för behandling av prostatit med honung gör det möjligt att göra infusioner i hemmet, som har en stark antiinflammatorisk effekt, innehåller alla användbara egenskaper hos honung. Honungsinfusioner ordineras av en läkare i den akuta fasen av en inflammatorisk sjukdom tillsammans med andra läkemedel.

De enklaste recepten med honung är beredda i form av en tinktur med kokt vatten och en liten mängd alkohol. Applicera på morgonen och kvällen på en teskedskurs i upp till 4 veckor. Honung från prostatit är extremt effektiv även i form av förebyggande åtgärder, till exempel efter att ha lidit ARI.

Recept för beredning av läkemedel från prostatit baserat på honung med tillsats av ingredienser är ganska olika.

Honungsmix med vitlök absorberas snabbt i tarmarna, har en kraftfull antiinflammatorisk effekt, lindrar symptomen på inflammation aktivt.

Honunginfusion med ingefärarot fördelaktig effekt på männs styrka, ökar spermiernas hastighet, används vid behandling av primär eller sekundär infertilitet. Med stillastående fenomen i det lilla bäckenet används ofta för att minska trombos, deponering av aterosklerotiska plack.

Honungtinktur med en blandning av örter (nässla, persilja) har en allmän lugnande effekt som gör det möjligt för en man att koppla av i slutet av en hård dag. Optimal användning efter en fingermassage i prostatakörteln eller efter en hårdvaruinverkan.

Metoderna för användning och tillämpning av honung från prostatit skiljer sig från de förväntade effekterna. Ljus eller rektala bollar används i den akuta fasen, prostata adenom. Inträde är att föredra för långa kurser om 4 eller flera veckor. Externa kompressor och uretriska tamponger används vid urineringstörningar.

Recensioner efter applicering honung från prostatit, vanligtvis positivt. Män noterar en allmän toning effekt, en ökning i motståndskraft mot yttre aggressionsfaktorer, en ökning i kroppens immunförsvar.

Hur man behandlar prostatit med honung

Nyligen är bland de sjukdomar som den manliga hälften av mänskligheten utsätts för, prostatit vanligare. Traditionell medicin erbjuder en medicinsk form av behandling i samband med fysioterapiprocedurer. Den populära tekniken erbjuder ofta behandling av prostatit med honung. Som övning visar sig att bli av med sjukdomen med hjälp av folkterapi är effektiv.

Innehållet i artikeln

Hur prostatit manifesterar sig

Ett snabbt och positivt behandlingsresultat beror i de flesta fall på sjukdomsform och -stadium, omgående efter hjälp från en specialist. För att bestämma prostatas inflammatoriska process är det viktigt att veta vilka tecken som signalerar sjukdomsuppkomsten.

Bestäm sjukdomsuppkomsten är ganska svårt, det första steget sker vanligen utan en levande symptomatologi. Dessutom kan symtomen variera beroende på sjukdomsformen.

Stagnerande prostatit

Så, med stillastående prostatit kan du märka sådana förändringar i kroppen:

 • ett problem med urinering, uttryckt i frekvent uppmaning att tömma blåsan, svårigheter i samband med urinutflödet;
 • smärta i ljummen, bakre ryggen, perineum;
 • svårigheter med avföring, frekvent förstoppning
 • minskad sexuell aktivitet.

Infektiös prostatit

Sjukdomen, som orsakas av infektion, har symptom som skiljer sig från det första fallet:

 • smärtsamma känslor under utlösning;
 • allvarlig klåda och rodnad hos könsorganen
 • störd urladdning under urinering;
 • vitaktig beläggning på penisens huvud
 • problem med styrka;
 • värk i smärtan i bäckenet.

För att behandla prostatit var effektiv, räcker det inte bara att känna igen symtomen och starta behandlingen i tid. Det är viktigt att förstå vilka faktorer som har blivit stimulanser till utvecklingen av den inflammatoriska processen.

Varför förekommer prostatit?

Faktorer som påverkar utvecklingen av prostata sjukdomar kan vara mycket olika. För effektiv behandling är det nödvändigt att helt eliminera de möjliga orsakerna som har påverkat sjukdomsuppkomsten. De vanligaste av dessa är:

 • fel sätt att leva
 • alkohol och rökning missbruk
 • en överflöd av kryddig, fet, sur, salt mat;
 • vanlig sömnbrist;
 • frekvent överkylning av midjan, bäckenorganen;
 • brist på regelbundet sexliv;
 • stillasittande livsstil.

Detta är inte alla orsaker till prostatiternas utseende och progression. Inflammation av prostata kan förekomma som ett resultat av kroniska sjukdomar i det genitourära systemet, vilket minskar immuniteten. En annan form av trauma i inguinalområdet kan leda till en stagnerande process i cirkulationssystemet och bli en indirekt orsak till prostatit.

Diagnos och behandling

Självdefinition av symptom kan inte karakterisera förekomsten av sjukdom i kroppen.

En noggrann diagnos kan endast göras av en expert på resultaten av patientens klagomål, en rektal undersökning, insamling av nödvändiga blodprov, sekretioner, urin. Endast efter en fullständig historiköversikt diagnostiserar urologen och föreskriver en behandlingsregim.

Traditionell medicin erbjuder oftare medicinsk terapi - en komplex behandling som kombinerar intag av droger från olika grupper med fysioterapiprocedurer. Mindre ofta, i komplicerade eller försummade fall, utförs kirurgisk behandling av prostatit.

Den mest sparsamma är folkmedicin. Hembehandling med naturliga ingredienser, medicinska örter utan kemikalier och syntetiska droger ger ofta resultat.

Det är viktigt att komma ihåg: även använda honung med prostatit är endast nödvändig efter samråd med din läkare. Självmedicinering kan orsaka irreparabel hälsorisk.

Biodlingsprodukter i folkmedicin

Sedan antiken har mänskligheten känt den helande kraften av honung och biprodukter. För behandling av prostatit, förutom honung, användes vax, pollen, propolis. För beredning av avkok och lösningar krävs naturlig honung och pollen. Rektala suppositorier kan framställas med tillsats av propolis och bivax.

Behandling av prostatit med honung kräver en fullständig uteslutning från den näringsrika kosten söt. Biproduktionen ger ett komplett utbud av väsentliga näringsämnen till människokroppen. För att fullständigt bli av med prostatakörtelns inflammatoriska process är det tillräckligt att äta 50-70 g naturlig honung och 20 g blompollen per dag. Behandlingsförloppet är 40-45 dagar, varefter en paus på 10 dagar krävs.

Recept för prostatit med honung

Bota inflammation i prostata är möjligt med hjälp av folkrecept, där huvudkomponenten är honung. Läkemedel för terapi kan delas upp i flera huvudgrupper, till exempel lösningar för enema, avkok med tillsats av medicinska örter för oral administrering, vilket gör ljus för anal användning.

Lösningar för enema på honung

Rektal administrering av terapeutiska lösningar främjar snabb spridning av användbara ämnen till bäckenorganen, varigenom effekten av terapi ökar. Dessutom när munnen är formulerad är matsmältningssystemet och levern inte involverade i processen, vilket minskar belastningen på kroppen. För att förbereda en helande lösning krävs följande ingredienser:

 • Kamomile officinalis - 10 g;
 • gräset av belladonna - 10 g;
 • yarrow - 10 g;
 • honung - 4 msk. sked.

Strimlad torr örter insisterar på 300 ml kokande vatten i 4 timmar. Klar infusionsfilter, tillsätt honung och blanda noggrant. Enema sätts en gång om dagen, 40-50 ml vardera. Behandlingsförloppet varar 4 dagar.

Ett annat effektivt recept kräver att man förbereder en sådan uppsättning komponenter:

 • calendula blommor - 40 g;
 • Kamomile officinalis - 40 g;
 • arnica berg - 20 g;
 • celandine (gräs) - 10 g;
 • frön och löv av plantain - 150 g;
 • honung kan - 40 g.

För att förbereda avkoket av örter ska krossas, häll 400 ml kokande vatten och laga på låg värme i 15 minuter. Därefter bör du insistera buljongen i 2 timmar, sedan spänna och blanda med honung. Den färdiga lösningen används för enema av 50 ml i taget, en gång om dagen. Nästa dag är missen inte utsatt, behandlingen är 7 dagar efter varje mottagning - en dagsbrott.

Köttfärs med honung från prostatit

I folkmedicin används honung från denna sjukdom sällan som en oberoende ingrediens. I de flesta fall kompletteras det med medicinska växter och andra biodlingsprodukter. I hjärtat av honungsterapi är det vanliga intaget av kokta läkemedel. Behandling av prostatit är en lång process som kräver noggrann uppmärksamhet och tydlig dosering.

Att förbereda ett avkok av healing baserat på honung, medicinalväxter behöver såsom Ålandsrot rot, ringblomma blommor, salvia, mint, 20 g, salviablad, nässla, åkerfräken av 15 g hackade örter bör hälla kokande vatten och dra i 15 minuter, sedan stam och tillsätt 3 msk. skedar av honung. Ta avkok med 50 ml, 3 gånger om dagen i 20 dagar.

Ett annat effektivt recept för traditionell medicin från kronisk prostatit kan beredas hemma. För buljong kräver kamomillblommor (70 g), johannesört ört (70 g), Celandine blad (30 g), lind blommor (30 g), färsk blommig honung (50 g). En blandning av örter häller 500 ml kokande vatten och insisterar i en timme, varefter filtrera och tillsätt honung. Infusion behöver nödvändigtvis ta en varm form, 2 gånger om dagen för 200 ml, åt gången.

Rektala suppositorier på honung

En speciell helande effekt har ljus tillagade hemma på basis av honung och propolis. För att förbereda ett läkemedel behöver du naturliga ingredienser:

 • Propolis krossad - 50 g;
 • medicinsk alkohol - 50 ml;
 • kakaosmör 20 g;
 • Maj honung - 20 g;
 • Perga - 5 g.

Framställning av rektala suppositorier från prostatit sker i två steg. Först fylls jorden propolis med medicinsk alkohol och lämnas på en sval, mörk plats i 10-12 dagar. Det är nödvändigt att periodiskt skaka upp tinkturen så att propolisen löser sig väl.

För andra etappen behöver du en klar tinktur av propolis. I ett vattenbad bör kakaosmör smälta, i vilket de återstående ingredienserna gradvis tillsätts. Koka massan av badet i 20-30 minuter, tillsätt propolisens tinktur och fortsätt att indunsta innehållet tills konsistensen av tjock gräddfil.

Den färdiga substansen ska vara något avkyld, vilket inte tillåter fullständig härdning, och bildar sedan 10 lika stora ljus. Förvara produkten i kylskåp. Behandling av sjukdomen med rektala suppositorier varar 30 dagar. Stearinljus sätts igenom dagen, strikt före sängen, efter tarmrörelsen.

Behandlingen av prostatit med honung anses vara effektiv, men innan behandlingen påbörjas bör du kontakta din läkare.

Behandling av prostatit med honung och biprodukter

Terapi med biprodukter har en helande effekt på hela organismen: cellmetabolism förbättras, immunitet stiger och ton visas. Behandling med honung av prostatit har en helande effekt på prostatakörteln och organen i urinvägarna.

Honungsterapi

Honung med prostatit används som en hjälpbehandling till den grundläggande behandlingen som föreskrivs av urologen. Det tas oralt, tillverkas med rektala suppositorier och används i kombination med andra biodlingsprodukter.

Honung är bra för prostatit med ytterligare ingredienser (örter, mat) och även med pollen. I det andra fallet kompletteras hela det önskade beståndet av vitaminer och spårämnen fullständigt, vilket bidrar till kroppens självåterhämtning och den totala uteslutningen av användningen av mediciner.

Honungsbehandling kan återställa mäns styrka, mätta kroppen med ett antal användbara ämnen, förbättra den övergripande hälsan.

Bokhete honung för behandling av prostatit är inte den sista platsen. Denna sort har en rik färg och erhålls endast från bukhönsblommorna. Du kan köpa den från biodlare från slutet av juni till början av augusti.

Mörka nyanser av honung är från rött till mörkt brunt. När produkten suger, lyser produkten.

För att smaka är det trevligt kryddigt och lite tårta, vilket ger en svag sur smak i halsen (detta är ett tecken på norm, naturlighet). Frisk honung om gnidning mellan fingrarna absorberas alltid i epidermis, och den förfalskade produkten lämnar små klumpar.

Sådan honung absorberas snabbt, har en uppvärmningseffekt och ett antal användbara egenskaper: immunostimulerande, antiinflammatorisk, lugnande. Produkten mättar kroppen med vitaminer, förbättrar den totala tonen, normaliserar ämnesomsättningen och bekämpar anemi.

Bokhete honung har en svag diuretisk effekt, det är användbart för njursjukdomar, cystit, hypertension. Prostatit är ofta åtföljs av urinvägar, så honungen är i detta fall, helt enkelt oumbärliga kompletterande produkter som används vid behandling av inflammation i manliga reproduktionssystemet.

Produkten tar bort överflödigt vätska från kroppen, och svullnad i prostata är ganska ofta i kroniska processer. Ät två teskedar med den med kanel, som tvättas ner med vatten vid rumstemperatur tjugo minuter innan du äter.

För att höja immuniteten per dag är bara en tesked, tas på morgonen eller före lunch, tillräckligt. Om en man med prostatit störs av sömnlöshet eller känslomässig stress rekommenderas produkten att ta på kvällen.

För att stärka kroppen, och för att höja tonen, rekommenderas att ta bovete honung med riven ingefära (jämnt). I denna blandning bör också tillsätt 3 droppar alkohol tinktur Echinacea, och ta en halvtimme före måltider 3 gånger om dagen.

Honung Behandling av prostatit åtföljs av ett antal obligatoriska regler: förbjudet bovete dryck kallt vatten och produkten som lämnar på en sval plats (produkt förbättrar värmeöverföring); Det är nödvändigt att följa kroppens allmänna reaktion och individuella intolerans (förebyggande av allergier med överdriven mottaglighet för produkten).

Formulering av honungsbehandling

De flesta folkrecept, inklusive honungsterapi vid behandling av prostatit, använder växtberedningar som ingredienser, liksom andra komponenter i växter, grönsaker och frukter.

Populära recept i behandling av prostatit med honung presenteras i stort antal:

 1. Honung pumpa frön. Ett glas färskt (inte stekt) frön att mala och blanda med honung tills homogenitet. Från den mottagna massan för att rulla små bollar och skicka dem i kylskåp. En halvtimme innan du äter, löser pärlan långsamt i munnen. Så gör 10 dagar, och efter en veckors paus, upprepa kursen.
 2. Persiljajuice och honung. Gör en blandning (1: 1) i lika stor mängd och drick två gånger om dagen för 2 matskedar.
 3. Pollen med honung. På en tom mage, ta en blandning av en efterrätt sked pollen och honung. Så gör en månad och ta sedan en paus på 3 veckor. Hela kursen ska vara 1,5 månader. Då kan allt upprepas.
 4. En blandning av valnötter och honung. 12 stycken skalade muttrar att mala och blanda med ett glas honung. Ät på morgonen på en matsked. Blandningen ska förvaras i kylskåp, innan blandningen omröras.
 5. Honung rektala ljus. Ägg (1), en tesked honung och rågmjöl (3 msk), blanda som deg och bilda sedan ljus och frys dem. På kvällen gäller 1 stycke. Så att bli behandlad en månad, och sedan efter en paus på tio dagar - alla att upprepa igen.
 6. Microclysters med honungstillägg. Vid infusion av johannesört tillsätt honung (för 1 glas - en tesked) och tvätta urinröret 2 gånger om dagen.

Det finns också många sätt att behandla prostatit med tinkturer på honung - en stor variation av sorter. Sådana honungsinfusioner är berusade 30 minuter före måltider, upp till tre gånger om dagen. Huvuddragen i dessa medel är att örterna är kokta på vanligt sätt, det är möjligt i en termos, och honung är alltid tillsatt till smak!

Herbal infusioner, som används med honung

Kamille (7), Johannesjärn (7), celandine (3) och kalk (3) blandas. 2 msk. l. växtbaserade samling läggs i en termos och häll 500 ml kokande vatten, insistera 60 minuter och dricka varmt.

Rosehip (1), björkblad (1), motherwort (2), plantain (1). 3 msk. l. örter häll kokande vatten och insistera 2 timmar.

Blanda guldblomma (6), elecampane (3), hästsvans (5), salvia (2), mynta (2), nässla (2). 3 msk. l. brygga i ½ liter kokande vatten, insistera 3 timmar.

St John's Wort (1), ett rök (1), Ayr (2), Björnbär (1) rör. Förbered samma sätt som i föregående recept.

Apitherapy för män

Behandlingen av prostatit med bietrådar är baserad på effekten av bieförgiftseffekten (apitoxin). Förgiften har helande kraft. Det innehåller mer än 200 komponenter - aminosyror, peptider, mineraler, histamin, acetylkolin etc.

Viktigt i många sjukdomar är kardiopeptidy, adolapiny, melittin, apamin, myrsyra och andra. Alla de näringsämnen kan etablera blodkärl funktion, för att förbättra deras funktioner för att sänka blodtryck och kolesterol.

Apitherapy har biologisk (intern behandling med fördelaktiga ämnen) och reflex (liknande akupunktur och akupunktur av biologiska punkter) på kroppen. Män som använde denna metod för behandling av kroppen noterade en minskning av manifestationerna av sjukdomen efter den första sessionen. Hela kursen slutade alltid med ihållande remission.

För att utföra apitherapy väljs bara honungsbin (under insektens insamlande insamling av pollen). Behandling av prostatit med bin är utförd av en apitherapist.

Eftersom bietgiften på biten kan orsaka en stark allergi (upp till en chock), måste mannen göra ett test - en bikastråd i huden, och följ sedan den enskilda reaktionen. Om det finns ett adekvat svar från kroppen till testet, är behandlingen tillåten.

Apotherapeutisten använder pincett för att applicera biet på huden. Efter en insektsbett lämnas biet av biet i 15 minuter (alla användbara ämnen lyckas komma in i blodet). Sessionen består av att använda 1 till 35 insekter. Den erforderliga dosen väljs av läkaren.

Apitherapy Scheme

Bakteriet har enzymatisk aktivitet; antibakteriell, antiseptisk, bakteriedödande verkan; analgetisk, aktiverande, antikonvulsiv, avslappnande, kardiostimulerande, antiarytmisk, hypotensiv effekt; dilaterar blodkärl; kämpar med svullnad; ökar hemoglobin; normaliserar matsmältningsorganens och ämnesomsättningen har anti-erosiv, hepatoprotektiv, sockerreducerande verkan och många andra.

Under perioden med honungsbinnar rekommenderas att man gör minst 3 behandlingstider. Kursbehandling är uppdelad i dagar i följd av ökande bett:

 • en - i området mellan två fingrar på höger hand (stor och index);
 • två - i samma område som i det första fallet, men till vänster
 • tre är rätt armbåge;
 • fyra - vänster armbåge;
 • fem - i solar plexusregionen;
 • sex - i ljummen;
 • sju - i coccyxen;
 • åtta bett av gastrocnemius på vänstra benets inre sida;
 • nio - i samma område som den åttonde dagen, men på högra foten;
 • tio - i vänstra benet (akillessenen);
 • elva - som i den tionde dagen, men på högra foten.

Då utförs terapin i fallande ordning. Kontraindikationer för sådan behandling kommer att bestämma läkaren. Innan sessionen börjar, utför alltid test i laboratoriet (blod, urin). Diagrammen har alltid raster.

Ibland är det möjligt att tilldela bee stings till förhudet (kategoriskt förbjudet i huvudet). För att göra detta, börja utföra 5 bett och föra dem till 40. Bee gift medan det rusar direkt in i den inflammerade prostatakörteln genom könsorganets klyfösa kroppar. Det finns en kamp med mikrober, stagnation, blodkärl och metaboliska processer förbättras. Relief kommer efter de första sessionerna.

Tack vare denna behandling kan prostatit återvända för evigt, men du måste noggrant följa läkarens instruktioner. Ibland efter bee slingrar stiger temperaturen något, så det rekommenderas att göra sessioner på kvällen eller på helgerna. Smärta sensioner på exponeringsplatsen kommer endast att vara närvarande i upp till två dagar och försvinna sedan.

Var frisk och ta hand om din maskulin kraft!

Behandling av prostatit med honung

En av de vanligaste sjukdomarna hos män som orsakar erektil dysfunktion och frekvent urinering är prostatit. Det är förknippat med infektion i prostatakörteln genom urinröret. Det finns många medicinska och folkliga metoder för behandling, varav en är användningen av medicinska egenskaper av honung.

Vad är prostatit och vem är mer utsatt för risk

Den korrekta diagnosen kan endast göras av en kvalificerad läkare, men det finns kategorier av män som riskerar att få en sådan sjukdom som prostatit. Dessa inkluderar:

 • människor som rör lite;
 • byter ofta sexuella partners;
 • lider av förstoppning
 • hade allvarliga infektionssjukdomar i det genitourära systemet;
 • drack en hel del alkoholhaltiga drycker.

Om du tillhör någon av kategorierna bör du omedelbart ändra din livsstil, annars kan du få en obehaglig sjukdom dubbelt så fort.

Eventuella sjukdomar måste behandlas i tid för att undvika utveckling i kroniskt stadium eller för att få allvarligare komplikationer. Prostatit har de första symptomen, vars utseende bör uppmärksammas:

 • det finns svårigheter med urinering
 • störningar i sexuell funktion
 • obehaglig brännande känsla i perineum;
 • det finns obehag vid avföring
 • Urin börjar innehålla sällsynta flytande trådar;
 • visas val.

När fasen av sjukdomen utvecklas till den kroniska stadiet, mannen känns ständigt gnagande smärta i epididymis och perineum, som ökar under erektion, finns det en ständig önskan att komma till toaletten, processen för samlag minskar med tiden, och så småningom attraherad av kvinnor är helt ur.

I prostatit finns inga åldersgränser, så det är nödvändigt att kontakta en specialist med de första symptomen.

Om du inte vill tillgripa medicinsk behandling, kan du prova den naturliga styrkan hos biodlingsprodukter och honung själv.

Metoder för honungsbehandling

Tänk på hur honung hjälper till med prostatit, som i första hand syftar till att bekämpa stora obehagliga symptom:

 • smärta vid urinering
 • ett stort antal "resor" till toaletten;
 • obehagliga känslor i skrot och ländrygg.

Låt oss prata mer i detalj flera folk och beprövade tips hur man bota prostatit med honung eller propolis.

Den första varianten: propolis och honung

Det snabbaste och mest effektiva sättet är att använda rektala suppositorier med propolis och naturlig honung. Med naturliga smärtstillande egenskaper, kommer de att ta bort obehagliga symptom, och tack vare närings celler kommer att påskynda metabolismen av celler och återhämtning, främja återhämtning.

Det andra sättet: honung plus rågmjöl

Hur man behandlar prostatit med honung är en mycket vanlig fråga bland män som bryr sig om sin hälsa och är medvetna om de naturliga egenskaperna hos denna produkt.

En bra kombination av honung och rågmjöl, vilket skapar ett näringsmedium för celler och påskyndar återhämtningsprocessen, med effekten direkt på prostata. Det är tillräckligt att klara en kort kurs om fem dagar med rektala ljus från en sådan blandning. Först och främst kommer detta recept att hjälpa dig:

 • låg ryggsmärta
 • snabb utlösning
 • minskad libido;
 • konstant apati.

Således kan du bli av med prostatit med honung och rågmjöl.

Alternativ med ytterligare användning av läkemedel

Du kan använda valet av ljus från honung med tillsats av läkemedel för prostatit, som du utsåg en läkare. Förutom den erhållna behandlingen kommer den naturliga komponenten att påskynda återhämtningsprocessen och öka kraften mycket snabbare.

När en honung räcker inte

Om du redan har andra symtom kan du dock inte lita på den magiska effekten av honung. Dessa inkluderar:

 • trådar i urinen;
 • obehag under avföring
 • urladdning ur urinröret (efterföljande);
 • svårt att klara processen med urinering.

Om och när dessa mer komplicerade och smärtsam process, behöver du inte vill använda traditionell medicin, eller det kommer inte att hjälpa, kontakta en biodlare att behandla bin. Kursen sker i två steg:

 1. Avlägsnande av symtom med bee dodger;
 2. Läkning med bipågift.

Sådan behandling anses vara en av de mest effektiva. I folkmedicin är också kända andra naturliga komponenter som hjälper till med prostatit. Dessa inkluderar pumpa frön, persilja juice, hasselnötter.

Till exempel kan du blanda honung och persilja juice i lika stora proportioner och blanda noggrant. Denna blandning bör tas två gånger om dagen för två matskedar.

Här är ett annat mer komplext recept när behandlingen med honung kombineras med andra ingredienser:

 1. Fylla torra ingredienser 1 liter varmt vatten (1 g bearberry blad och 2 g kalmus rot, hypericum en del och två delar dymyanki).
 2. Låt göras i 3 timmar (du kan använda en termosflaska).
 3. Cool, lägg till honung efter smak och ta in ett halvt glas innan du äter på morgonen och på kvällen.

Det finns ett folkrecept som kan läka av en kronisk typ av sjukdom. För honom behöver du 25 gram kalendula blommor, 15 gram fält sele, 10 g nässla hästslag och 15 g fänkål. Metod för framställning:

 1. Mala alla ingredienser noggrant manuellt eller i en mixer.
 2. Häll en halv liter kokande vatten en matsked av blandningen.
 3. Införa tre timmar.
 4. Stam och tillsätt honung efter smak.
 5. Ta en tredje kopp två gånger om dagen.

Det finns också recept med propolis från prostatit. I något apotek kan du köpa propolisktinktur och dricka 35-40 droppar, som tidigare utspätt i en matsked varmt vatten. Upprepa proceduren tre gånger om dagen före måltiden. Och på natten behöver du använda ljus för en snabbare återställningsprocess.

Tips och tricks

Ingen människa ville inte drabbas av prostatit, särskilt eftersom sjukdomen har en libido och varaktighet samlag, som påverkar självkänsla. Så snart du märker symptom måste du gå till läkaren omedelbart. Om din diagnos är bekräftad, finns det flera lösningar:

 • Lämna allt på egen hand och få en kronisk form;
 • Dra fördel av traditionella medicinmetoder;
 • Använd honung eller andra recept av traditionell medicin.

Förutom det första alternativet kan du använda någon, då kommer din mäns hälsa alltid att vara i ordning, och du är på topp. Dessutom har de naturliga helande egenskaperna hos honung, propolis och bipågift länge varit kända, så du kan säkert lita på sådana recept.

I det här fallet, glöm inte att följa läkares rekommendationer om näring och livsstilsförändringar för fullständig läkning av kroppen från frekvent urinering och sexuell impotens.

De bästa recepten med honung för behandling av prostatit

Honung i behandlingen av prostatit - en av de vanligaste manliga sjukdomarna i samband med erektil dysfunktion och frekvent urinering - spelar en ovärderlig roll.

Försvagning av prostatakörteln är förknippad med att komma in i urinröret i infektionen. I medicinsk praxis tillämpas medicinska behandlingsmetoder som inte förbjuder parallellläkning genom folkmetoder. En av de mest populära bland dem är användningen av medicinska egenskaper av honung.

Behandlingen av biodlingsprodukter återspeglas i medicinska referensböcker, där denna process beskrivs som apitherapy. Idag sätts denna typ av behandling av sjukdomar i det geniturära systemet av män på första plats efter antibiotikans gång. I kombination med traditionella metoder gör honung underverk.

Rik komposition

Bee-produkter har en unik naturlig sammansättning av spårämnen, mineraler och vitaminer som bäst påverkar immunsystemet och ämnesomsättningen.

Behandling med honung med prostatit bidrar:

 • Eliminering av smärtsamma symtom;
 • Återställande av blodcirkulationen;
 • Förbättring av metaboliska processer:
 • Förstöring av skadliga bakterier
 • Avkoppling av irriterad vävnad;
 • Ta bort puffiness.

Honung från prostatit används i råform, den är tillverkad av kompressor och suppositorier.

Påverkan av honung på prostatit

Traditionell medicin, som traditionell medicin, kan ibland vara maktlös före ödet. Men man, från evigt, tror på naturens kraft och dess gåvor. Bee honung användes av våra förfäder som ett helande och konserverande medel som kan hindra festering av sår. Modern vetenskap är väl medveten om de användbara egenskaperna hos denna produkt, så det rekommenderas ofta till sina patienter av personer i vita lager.

Regelbunden användning av biprodukter bidrar till att minska vikten, vilket bäst påverkar prostatakörtens funktioner. Honung i kombination med citron - denna lösning är särskilt effektiv för att förbättra syntesen och resultatet av kolesterol - de processer som komplicerar sjukdomsförloppet.

Prostatens miljö är antibakteriell. Därför blir det inflammerat när patogena mikroorganismer tränger in det. Honung förstör de flesta bakterier, som förstärker det försvagade immunsystemet synligt.

Prostatit är en sjukdom som inträffar i kombination med prostatakörtelns inflammatoriska process.

Aktiva komponenter av honung eliminerar irritation av prostata.

Att bedriva terapi bättre i en långsam form av prostatit.

För att lindra dysuriska störningar, för att rätta till småbehov och minska volymen av skadade vävnader, hjälper ljus eller kompresser baserade på honung. Den snabba frisättningen av kalcinater från cirkulationssystemet och ökad metabolism har en positiv effekt på prostata. Detta kommer också att hjälpa mottagandet av honung inuti.

De mest populära och effektiva recepten

Traditionell medicin är full av alla möjliga användningsområden av honung i kombination med andra komponenter. Långt från var och en av dessa metoder testas i praktiken och är lämplig för den absoluta majoriteten av patienterna. Vi erbjuder våra läsare metoder godkända av läkare och testas på erfarenheter från riktiga människor.

Recept för prostataens inflammatoriska process

Många recept är avsedda att använda dem som förebyggande åtgärder när sjukdomen inte befinner sig i fasens förvärringsfas. Här är recept som är säkra och effektiva vid förvärring.

Recept # 1

 • 250 ml enbärinfusion
 • 250 ml lakritsinfusion;
 • 500 ml blomma honung.
 1. Blanda båda infusionerna;
 2. Lägg försiktigt i blandningen av infusioner hela delen av honung;
 3. Bekräfta åtgärden inom 48 timmar på en mörk och sval plats.

1 servering av medicin - 100 ml. Mottagning - 2 gånger om dagen före måltiden. Behandlingsförloppet är 1 månad.

Recept nr 2

 • 300 ml färskpressad aloejuice;
 • 0,5 liter naturliga cahors;
 • 0,5 liter bovete honung.
 1. Blanda alla ingredienser tills det är smidigt.
 2. Placera den resulterande blandningen i ett förseglat kärl. Stäng det tätt.
 3. Placera behållaren med lösningen på en torr och sval plats. För att upprätthålla 10 dagar.

1 servering - 1 matsked. Mottagning - 3 gånger om dagen före måltiden. Kursen är upp till 6 månader med avbrott var 30: e dag. Break - 15 dagar.

Den kroniska formen av sjukdomen är svår att behandla, eftersom ursprunget orsakas av långvarig trängsel. Hemma är det svårt att bota en sådan sjukdom, men det är ganska möjligt att lindra lidandet. Våra recept hjälper till att göra detta.

Recept för microclysters

För att förbereda en lösning behövs honung. Lägg i en liten behållare några skedar honung, 1 tablettmamma.

Den maximala volymen är 50 ml. behandlingsförlopp - 30 dagar. Den injicerade föreningen hjälper perfekt till att lindra inflammation och bidrar till snabb läkning av sår.

Behandling med honung med prostatit underlättar den akuta formen av sjukdomen och påverkar katalysatorn negativt, vilket var orsaken till onormala förändringar i kroppen. Tillämpningen av biodlingsprodukten är oumbärlig vid bekämpning av bakterieformen av prostatit.

Honung är det främsta sättet att förebygga åtgärder. Hans närvaro i kosten stärker människors hälsa, hjälper till att bekämpa hypotermi och förkylningar.

Vilken honung i prostatan hjälper bäst

Biodlare erbjuder honung i intervallet. Varje art har sina egna egenskaper, och effekten av användningen är annorlunda. För behandling av prostata är det bättre att välja de typer av honung som anges i tabellen.

Behandling av prostatit med honung

Prostatit är en sjukdom som varje man kan möta. Denna patologi är farlig för möjligheten att övergå till prostata adenom eller till karcinom. En av de förebyggande åtgärderna för framväxten av dessa tillstånd anser att behandling av prostatit behandlas i rätt tid.

Effektiv behandling av prostata patologi är möjlig endast efter att ha besökt en högkvalificerad specialist. Endast en professionell urolog kan ordinera en adekvat behandling som passar en viss person.

Läkemedel kan effektivt eliminera orsaken till patologin. Läkemedel hanterar emellertid inte alltid obehagliga symtom på sjukdomen. Det kan vara en frekvent uppmaning att urinera, en känsla av ofullständig tömning av blåsan och klåda eller brännande i urinröret. Medel för traditionell medicin kommer framgångsrikt att hantera dem.

Användning av honung för akut prostatit

Många generationer använde honung för att behandla prostata patologi. I den moderna världen lägger farmakologiska företag extraktet av detta ämne till populära tabletter, men folkmetoderna för terapi förlorar inte deras relevans vid behandlingen av denna patologi.

Vid den akuta sjukdomen eller med återfall av prostatit rekommenderas att man utför komplex behandling med honung och örter. Så, i 500 ml infusion av enbär och lakrits rekommenderas att lägga till en tesked honung. Sedan ska agenten lämnas i flera dagar på ett torrt, mörkt ställe (skåp, skafferi). Drycktinktur är nödvändigt 2 gånger om dagen för 100 ml. Du kan göra detta på morgonen och före sänggåendet på kvällen. Lika mellanrum mellan infusionsmetoderna bidrar till bättre assimilering av medlet och en mer uttalad klinisk effekt.

Tinktur på björkknoppar med akut prostatit kan få en mer uttalad effekt om du lägger till lite honung på den. För en halv liter tinktur, tillsätt 2 teskedar av produkten. Du kan använda denna åtgärd upp till 5 gånger hela dagen - 1 tesked per mottagning.

Behandling av prostatit med honung utförs också med hjälp av färsk persilja. Endast 20 ml färskpressad persiljsaft ska läggas till en halv tesked honung (det är bäst att använda flytande form). Det är nödvändigt att blanda ingredienserna noggrant. Därefter kan blandningen vara full. Den rekommenderade kursen är 2 gånger om dagen i 7 dagar. Därefter ta en paus i 1-2 veckor och fortsätt mottagningen av botemedlet.

För att behandla patologin tillämpa propolisens vanliga tinktur. Du kan hämta det på något apotek i staden. I en matsked vatten ska 35 droppar propolis omröras och berusas. Det rekommenderas att infusionen tas en gång om dagen.

Regler för att välja honung

Honung hjälper till att bli av med prostatit effektivt. Det kan emellertid också skada kroppen. Även om du använder produkten från din egen apiary, finns det ingen garanti för användbarheten av detta ämne. Kvaliteten på ämnet beror till stor del på de blommor som bina kontaktar. Pollination av växter med kemikalier, tillsats av antibiotika till jorden - allt detta kan påverka kvaliteten på slutprodukten. För att honung ska få en positiv effekt är det nödvändigt att endast köpa detta ämne från tillverkare vars produkt har passerat kvalitetskontroll.

Användning av honung för kronisk prostatit

Kronisk prostatit åtföljs inte av akut smärta, men åtföljs av konstanta obehagliga symtom. Detta är ett brott mot urinering, obekväma känslor i urinröret, samt att dra smärta i bäckenområdet.

För att behandla den kroniska formen av sjukdomen är det nödvändigt att blanda honung, växtblad, bärbär och en bråck i lika delar. Den erhållna blandningen hälles i 500 ml vatten, kokas. Därefter stängs den resulterande massan och lämnar en timme på en mörk plats. När produkten tas emot, ska den inte vara varm. För att ta det, är det nödvändigt att låta infusionen nå rumstemperatur. Efter sådana händelser kan du börja behandlingen. Det rekommenderas att använda denna infusion av 100 ml två gånger om dagen.

Ett annat alternativ är att lägga 100 gram honung till 100 gram valnötter. I detta fall måste muttrarna rengöras från skalet och krossas noggrant. Först efter förberedelsen kan du lägga till älskling. När nötterna med honung är blandade är produkten färdig att använda. Du kan äta det 1 gång om dagen på morgonen för 1 tesked.

Tamponad eller sprutning med honungsinfusioner rekommenderas inte. Honungskristaller kan ligga kvar på urinrörets väggar, ytterligare komplicera urinflödet och främja bildandet av urinstenar. Därför rekommenderas honung som ett botemedel mot behandling av prostatit endast att användas oralt.

Honung med kronisk prostatit kan också användas genom att helt enkelt lägga till mat. Så en tesked av denna produkt med morgonte eller havregryn kommer att ge den nödvändiga helande effekten. Honung passar bra med frukter: bananer, apelsiner, äpplen. Bara en sked, tillsatt fruktsallad - det här är en terapeutisk dos för behandling av prostatit. Även honung kombinerar bra med rågmjölprodukter - bröd eller rullar. Att bota prostatit hjälper till att använda 50 gram rågbröd kombinerat med 1 tesked honung.

Oavsett form av prostatit bör medel för behandling beredas varje dag. Vid infusioner - varannan dag. Detta kommer att bevara de helande egenskaperna hos alla komponenter och kommer att hjälpa till att bli av med prostatit snabbare.

Kontraindikationer för behandling

Liksom andra läkemedel begränsas användningen av honung av vissa kontraindikationer. Så varna läkare att det är strängt förbjudet att använda honungsterapi för personer med allergier mot denna livsmedelsprodukt. Om en person aldrig har stött på en viss mat kan du inte omedelbart börja behandlingen. Det är nödvändigt att först kontrollera organismens reaktion på detta ämne. För att göra detta kan du anmäla dig till ett specialiserat laboratorium och lämna in en lämplig analys.

Du kan också försöka utvärdera kroppens reaktion självständigt. För att göra detta måste du släppa bara 1 droppe av detta ämne på tungan. Efter detta är det nödvändigt att noggrant övervaka kroppens reaktion. Om det under den första timmen finns känslor av kvävning, yrsel, ökad kroppstemperatur eller blodtryck, måste du söka professionell medicinsk hjälp så snart som möjligt.

Allergisk reaktion anses negativ om det inte finns några tecken på försämring inom tre dagar.

Dessutom rekommenderas det inte att utföra behandling med honung för barn upp till ett år. I detta fall är det bättre att behandla prostatit uteslutande med medicinska preparat.

Lär dig om fördelarna med honung i behandlingen av olika sjukdomar du kan från videon:

Älskling, som ett botemedel mot kampen mot prostatit

Viktigt!

Ingen mer temperatur och frekvent smärtsam urinering, bränning och urladdning ur urinröret, liksom andra symptom på PROSTATIT! Våra läsare tar råd från Rysslands ledande urolog. Läs mer >>>

Behandling av prostatit är endast möjlig efter att urologen fastställt typ och orsak till sjukdomen. Alla vet att de mest effektiva metoderna för att behandla denna sjukdom är medicinska preparat. Utan dem kan inflammationen i prostatakörteln inte elimineras.

Men för att bekämpa de obehagliga symptomen på prostatit är folkmedicinen också utmärkta. Förbättra ämnesomsättningen, lindra det depressiva och stressiga tillståndet, lindra den brännande känslan i urinröret och urinblåsan kan anförtros och läkemedel som är kända från antiken. En av dessa ämnen anses vara honung.

Vad är användningen av honung för prostatit?

Kronisk form

På grund av felaktig och otillbörlig behandling eller brist på det blir prostatit ofta en kronisk form. I det här fallet ger sjukdomen mindre intensiv men konkret obehag. Men den största faran ligger i möjligheten till övergången av sjukdomen till akut stadium eller dess degenerering i prostata adenom. Kronisk prostatit framkallar störningar i sexuell funktion, kan leda till impotens och manlig infertilitet.

Den kroniska formen åtföljs av en brännande känsla i urinröret, sjukdomar i urinering, smärtsamma känslor under samlag. Behandling av kronisk prostatit utförs med hjälp av mediciner och fysioterapi, men dessa symptom hjälper till att ta bort folkrecept baserat på honung. Här är några av dem:

 • honung, löv av en plantain och en brok blandning i lika stora proportioner och häll 400-500 ml kokande vatten. Insistera i flera timmar på en mörk, cool plats. För mottagning rekommenderas infusions temperaturen att ökas till 20-25 grader. 50 ml infusion tas 2-3 gånger om dagen
 • 150 gram honung och samma mängd jordnötter blandas och lämnas i kylskåp i 1-2 timmar. Ta detta läkemedel 3-4 gånger om dagen för 1 tesked innan du äter;
 • lägg till honung till din dagliga kost. Den är perfekt för olika porridge, för te och frukt. Den är bäst kombinerad med äpplen eller bananer. 1 tsk produkt per dag - en tillräcklig dos för att förbättra många kroppsfaktorer. Du kan också smaka honung på bröd. Särskilt användbart är dess kombination med rugbröd.

Att räkna dosen av infusioner kan förstå att det är nödvändigt att laga dem med prostatit omkring en gång var 2-3 dagar. Se till att honung eller produkter som är baserade på den inte hålls öppna i kylskåpet under lång tid. I detta fall minskas mängden användbara substanser i dess sammansättning markant. När kronisk prostatit rekommenderas att ta honung endast oralt.

Akut form

Om kronisk prostatit användning av medel skapat på basis av honung, det ser naturligt ut, då tar honung från akut prostatit blir ganska tveksamt. Men honung passar perfekt som en extra åtgärd för behandling av problem med prostata. Dessutom tar man folkmedicin på basis av honung, du accelererar effekten av föreskrivna läkemedel.

Sjukdomen kommer att vara omedelbar om den används.

Vladimir Levashov: "Hemligheten med att bli av med prostatit"

Den ledande urologen i landet gav en intervju om hur.

För beredning av läkemedel baserade på honung används följande recept:

 1. I 500 ml tinktur från björkpannor lägg till 1 msk honung och blanda noggrant. Ta denna åtgärd 4-5 gånger om dagen för en tesked innan du äter.
 2. 10 ml grön persiljajuice läggs till en tesked honung och blandas försiktigt. Denna behandlingsförlopp varar i 7-10 dagar. En dag tar 2-3 portioner av detta botemedel.
 3. I 500 ml enbär lägger 1 tsk honung och lämnar i 1-2 dagar på en mörk, kall plats. 100-120 ml tinktur tas före måltid två gånger om dagen. Det är bäst att använda produkten tidigt på morgonen och vid sänggåendet. Infusionen är ganska stark och varar i 10-12 timmar. Därför är det bättre att göra tidsintervall mellan mottagningar, med hänsyn till detta ögonblick.
 4. Med prostatit används honung och pumpa frön i stor utsträckning. 500 g pumpa frön mals och blandas med flera matskedar honung. Därefter delas massan in i små (upp till två centimeter i diameter) bollar och lämnas i kylskåpet. 3 gånger om dagen innan en måltid tar en boll.
 5. Andra biodlingsprodukter används också vid behandling av prostatit. 30-35 droppar apotek tinktur av propolis tillsätt till 1 matsked vatten och dryck innan du äter. Detta läkemedel tas endast en gång om dagen.
 6. Honung i den akuta formen av prostatit tas i kombination med andra örter och ämnen. Så rekommendera att ta en matsked persilja och fänkål frön, torkad kamomill och häll allt med kokande vatten. För att insistera är det nödvändigt 1-2 timmar, men före mottagning är det nödvändigt att återupplösas med kokt vatten i proportion 1 till 1. Till den beredda blandningen tillsätt 1 tesked honung på 100 g infusion. Ta drogen 3 gånger om dagen innan du äter.
 7. I läkemedelsbutikerna sålde bin behandlade pollen - perg. Som regel produceras den i form av flerfärgade granuler. Enligt instruktionerna tas det upp till 3 gånger om dagen i 20 minuter före måltid. Det är mycket viktigt att läkemedlets sammansättning endast innehåller pollen utan ytterligare föroreningar. I detta fall tar ämnet bort inflammation, ökar kroppens immunitet, förbättrar ämnesomsättningen. Men perg medicin ska tas endast efter samråd med urologen.

Alla ovanstående recept baserade på honung är sekundära metoder för att bekämpa prostatit, både akut och kronisk. Användning för behandling av prostatit uteslutande nationella recept, riskerar du allvarligt att komplicera sjukdomsförloppet. Alla sådana händelser bör godkännas av din läkare.

Urval av honung och kontraindikationer för användning

Alla vet att honung är uppdelad i olika arter beroende på tiden för samlingen. Vilken sorts honung är bäst för prostatit? Först och främst bör den vara fri från kemiska föroreningar, som finns på blommor i zonen med svåra miljöförhållanden.

Tiden för att samla honung spelar inte någon betydande roll. Huvudfaktorn för preferensen bör förbli produktens organiska sammansättning. Köp bara honung från betrodda personer vars produkter har använts utan några problem av dig eller dina vänner. Annars kommer honung inte bara att vara till nytta, men det kan också skada en redan försvagad organism.

Oavsett det helt naturliga ursprunget har honung ett antal kontraindikationer att använda. Först och främst finns det allergiska reaktioner på denna produkt. Detta händer sällan, men detta bör också beaktas. Eftersom nästan alla åtminstone en gång i mitt liv försökt älskling, bör alla veta om han har några allergier mot denna produkt. Även honung rekommenderas inte vid utvalda diabetessteg.

Med prostatit rekommenderas alla läkemedel, som innehåller honung, endast att tas oralt. Om du anger honung i kroppen med hjälp av mikrolavemang och douches, finns det en allvarlig risk att partiklarna kommer att finnas kvar på väggarna i urinröret eller genito-urin kanaler. I detta fall förvärras endast utsöndringen av urin. Urinstenar kan bildas, och detta kommer inte att passera obemärkt för hela genitourinary systemet.