Huvud
Massage

Vilken prostata massager är bättre att välja

Sjukdomar i prostata påverkar var tredje man efter 40 år. Patienterna vänder sig som regel till urologen vid de sena stadierna av patologins utveckling, när stillastående fenomen är svåra att behandla. För förebyggande och behandling av dysfunktion hos den manliga sexuella apparaten rekommenderas att man väljer de bästa prostata massagerna från de många befintliga modellerna och manipulerar självständigt. En sådan metod att behandla prostata sjukdomar kommer att tillåta att bli av med många andra medföljande problem i exokrin körtel: dålig blodcirkulation, inflammationer.

Varför behöver du och hur går det med prostata massage?

Prostatsmassage är ett viktigt element i behandlingen av prostata sjukdomar. Tekniken utförs genom manuell eller hårdvaruexponering mot organet genom ändtarmen. Män föredrar ofta att utföra detta inte mycket trevliga förfarande hemma, snarare än i medicinsk kontoret. Massage i körteln har en fördelaktig effekt på många enskilda egenskaper hos den manliga sexuella apparaten:

 • förbättring av styrkan;
 • eliminering av symptom på kronisk prostatit;
 • ökning av mängden sperma med hälften eller mer.

Innan proceduren ska du behandla stimulanten med en antiseptisk lösning och sätta en kondom på den för ultraljud. För att underlätta penetrering rekommenderas att ett speciellt vattenbaserat smörjmedel appliceras på anusen. Du kan inte använda fettbaserade produkter. Massage görs bäst på sin sida med benen i magen. När du har hittat en bekväm position kan du fortsätta med manipulation: enheten sätts sedan in i rektum med 5-7 cm och slås sedan på. Varaktigheten av det första förfarandet är inte mer än 5 minuter.

Typer av medicinska massörer för prostata

Apparaten för prostata massage är en medicinsk urologisk enhet, genom vilken det är möjligt att stimulera prostata i hemmet, utan att involvera främlingar. Det finns många typer av enheter. Valet av den bästa prostata massageren beror på de individuella egenskaperna och svårighetsgraden av sjukdomen. Innan du köper en urologisk enhet rekommenderas att du rådgör med din läkare.

Vibro

Personliga stimulanser hjälper till att enkelt och effektivt eliminera symtomen på kronisk prostatit. Gör en massage hemma med den här enheten inte svårt. Förfarandet tvingar inte en man att uppleva känslomässigt obehag. Ett stort plus på sådana enheter kan betraktas som säkerhet: enheterna är utrustade med en timer som begränsar tidpunkten för sessionen. Bland de bästa massorna för prostata är följande:

 1. Apparat "Mavit".
 2. Stimulanser av företaget Aneros.
 3. Massager Nexus revo.
 4. Enhetshertig.

Prostata elektrostimulatorer utan vibrationer

För att utföra elektrostimulering av prostata, använder läkare en kateter med en elektrod som sätts in i patientens urinrör. En annan elektrod är fäst vid coccyxen. Under proceduren väljer doktorn, med fokus på patientens sinnen, styrkan hos skådespelningen. Syftet med förfarandet är att uppnå ett litet obehag i hanens lilla bäcken. Endorektal stimulering utförs med hjälp av individuellt valda elektroder, medan en elektrisk ledare placeras på pubicum och den andra är införd genom anusen.

icke-invasiv

En prostata stimulant som behandlar sjukdomar i prostata utan att tränga in i kroppens inre system är mycket populär. En sådan anordning kännetecknas av dess säkerhet och enkelhet. Bland anordningarna av denna typ står prostamassagen "Straw Bull" ut:

 1. Du kan använda den när som helst: under körning sitter du på kontoret.
 2. På enheten är det nödvändigt att sitta och utföra översättningsrörelser i bäckenet.
 3. Sessionen varar ca 10 minuter, massage rekommenderas att utföras en gång om dagen.

Kontraindikationer för användning av elektromotor

Användningen av olika anordningar för prostata massage bör föregås av obligatoriskt samråd med en specialist. Urologen hjälper dig att välja en stimulantmodell som uppfyller patientens individuella egenskaper, prata om reglerna för användning av enheten och rapportera eventuella komplikationer som uppstår på grund av felaktig användning. Massagerare för prostatakörteln kan inte användas i närvaro av följande villkor:

 • onkologi av prostata
 • akut fas av hemorrojder;
 • exacerbation av kronisk prostatit;
 • cystit;
 • stenar i prostatakörteln.

Video: Läkarens kommentarer om en prostata massager

recensioner

Urologen rekommenderade att använda en massager för prostatakörteln, för att minska "chanserna" för att växa över den befintliga prostatiten i kronisk form. Jag köpte en inhemsk produktionsenhet "Straw Bull". En vecka senare såg jag en positiv dynamik av sjukdomen.

Александр, 37 år gammal

Som en förebyggande åtgärd bestämde jag mig för att köpa en apparat för prostata massage. Huvudvillkoren för inköp - den relativa billigheten hos enheten. Som ett resultat hittade jag en lämplig enhet i stadens apotek. Jag använder tumbler i mer än en månad - resultaten passar.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Prostata massager - vilken massageapparat är bäst att välja

För förebyggande och behandling av prostatit behöver du en speciell enhet - en prostata massage. Tänk på de mest populära av dem, välj det bästa alternativet, och lär dig också hur du kan göra en prostata-massager själv hemma.

Översikt över populära massage för prostata - välj den bästa apparaten

Massager för prostata Mavit

Prostamassagen är avsedd för självständig användning utanför en medicinsk institution. Produkten är certifierad enligt internationella kvalitetsstandarder.

I konfigurationen finns, förutom den applicerade applikationen, ett batteri som applikatorn själv ansluter sig direkt till via sladden. Massagerns arbetshuvud är kompakt i storlek med praktiska konturer. Ytan är helt jämn - det är lätt och smärtfritt att sätta in massagen i anus och sedan in i tarmarna.

Vid uppvärmning värms enheten upp till 39-43 Celsius, vilket ger temperaturen identisk med den naturliga fysiologiska inuti tarmarna, eftersom det vid en låg temperatur finns en spasm i körtelkärlen och effektiviteten av behandlingen minskar avsevärt. Under förfarandet finns det en känsla av värme för organet, och en brännande känsla uppträder inte.

Förutom värmepåverkan producerar Mavit magnetfält som inte fysiskt avkänns av känselorganen, men som påverkar människans kropp. Effekten av magnetiska fält förbättrar blodflödet till manliga genitala cancer, accelererar processer av metabolism, minskar vägg spasm och inflammation i prostatakörteln kanalerna.

Den trefaldiga arbetsprincipen påverkar bäst sexuell körtelns hälsa - Effekten av kombinerad terapi är mycket stabilare än standard.

Kostnaden för enheten varierar mellan 7,5 och 13 tusen rubel.

Minavarna i Mavit-apparaten

Massagerare för prostata Mavit, även om de har en stark effekt, men designen av produkterna önskar bättre. De stora dimensionerna av strömförsörjningen tillåter inte att enheten viks kompakt. För drift av arbetsledningen måste anslutas till en laddare enhet av applikatorn, vilket avsevärt begränsar användaren - linan måste ständigt införas i laddningsenheten, eller enheten stängs av.

Laddaren själv har en anständig vikt, på grund av vilken applikatorn sitter eller upptar en obekväm position. Med batteriet i uttaget kan du använda enheterna, men ledningens längd räcker inte, och precis som batteriladdningen är begränsad till elkällan - uttaget.

Längd på apparatens arbetshuvud stora män kommer inte att räcka för att påverka prostataets djupa delar, i samband med vilket massor förlorar sitt helande värde.

Apparat för prostata massage ANEROS

Produkterna presenteras i en traditionell och minskad storlek, så att ett vibro-massagemang erbjuds beroende på antropometriska data och rektumkanalens fysiologiska tillstånd. Införandet av för stor en anordning kan skada det rektala slemhinnan och orsaka blödning, vilket är svårt att stoppa.

Den anatomiska formen av vibro-massageapparaten Aneros ger en smärtfri applikation och ett högt resultat.

Producerad vibrationsprostata från högkvalitativa hypoallergena plastpolymerer - användningen av enheten kommer inte att orsaka allergiska reaktioner.

Unik enhet för prostata massage ANEROS Förekomsten av speciella mini-massager, som påverkar skrotet och punkten K (Kundalini).

Tack vare mini Massörer uppnås den bästa avslappnande effekt, vilket är anledningen till att huvudmassage påverkar mer avslappnad prostata - det gör det möjligt att stärka avsvällande effekt och lindra spasm av blodkärl i kroppen snabbare. I går en kort tid med prostata svullnad, koppla septum kropp förbättrar urvalskörtelsekretioner. Regelbunden användning kan inte bara effektivt behandla prostatit, men också för att förhindra dess utveckling (en förebyggande effekt uppnås).

Under appliceringen av enheten för massage finns det en känsla av avslappning och en känsla av att rinna ner i huden.

Vibromassagerare är skyddade av internationella patent, uppfyller de allmänt accepterade kvalitetsstandarderna.

Unika ANEROS-enheter ligger i det faktum att i massörer inga batterier, Enheten fungerar på bekostnad av den mänskliga kroppens naturliga energi. Tack vare denna funktion beror enheten inte på elkällorna, vilket gör det inte bara bekvämt att använda (det kan användas var som helst) men förlänger också arbetslivet.

Det finns en massager från Aneros inom 4000 - 10000 gnid.

Nackdelar med prostata massager

De som är vana vid traditionella anordningar, kan sådana massörer inte tycka om det på grund av den ovanliga bristen på batterier. Av samma anledning förlorar enheten snabbt sin effektivitet - beroende av patientens kropp leder till snabb "urladdning". Bli inte förvånad om enheten börjar gradvis "blekna" eller helt plötsligt sluta fungera.

Apparatens specifika form leder till att under de första applikationerna Det kan finnas smärta eller andra obekväma känslor. Med snabb introduktion i tarmarna är sannolikheten för traumatism hög.

Mini-massageapparater på enheten kan leda till för tidig utlösning, på grund av vilken effektiviteten av massage är signifikant minskad.

Mini-massageapparater glider ofta. Vid glidning känner en man obehag eller smärta. Därför är tillförlitlig fixering extremt viktig. Samtidigt påverkar alltför högt tryck prostatakörteln och kan skada den.

Enhet för prostata massage DUKE

Massager DUKE har en unik form som låter dig flytta enheten inuti ändtarmen utan rädsla för att skada den. Kompakta dimensioner (längd - 16,7 och diameter - 3,7 cm) gör det enkelt att komma in i apparaten i tarmen.

Massageraren har en speciell vibrationsskakare, vilken ger vibrationell rörelse av varierande intensitet : från jämn och mjuk till starkt uttalad. Vibratorn är avtagbar, så den kan användas för extern stimulering av prostata. Av samma anledning är det lätt att hantera med speciella desinfektionsmedel eller antibakteriella lösningar (inklusive tvål).

Vibratorn erbjuder 3 vibrerande rytmer och 2 grader av vibrationsintensitet. Kontroll av enheten är extremt enkel.

Vibromassage har en kraftfull och hållbar motor, varigenom enheten kan arbeta länge utan att ladda upp strömmen utan att förlora strömmen.

DUKE-enheter arbetar tyst, vilket gör att du kan slappna av så mycket som möjligt och uppnå den bästa effekten av användningen av enheten.

På grund av den magnetiska laddningskabeln laddas vibrationsdämparna för prostata DUKE i 1,5 till 2 timmar.

Vid tillverkning av medicinsk silikon används. Materialet är helt säkert för hälsan. Hypoallergena material skyddar användaren mot allergiska reaktioner. Användningen av silikon gör det möjligt att överföra vibrationella vågor bättre än anordningar gjorda av andra material. Den bästa överföringen av en vibrationsvåg ger sin djupare penetrering i djupet hos vävnaderna hos den manliga könsbestämningen, vilket ökar effekten av att använda apparaten.

Massagerens speciella form gör det möjligt att påverka prostata inte bara från insidan utan också från utsidan - det uppnås genom perineumsmassage.

Apparatens fall är vattentätt, därför är det i arbetet möjligt att använda en stor mängd smörjmedel på vatten och inte vara rädd för att enheten bryts.

Värt en vibro-massager från företaget DUKE inom 5000 - 10000 rubel.

Vad är nackdelarna med DUKE

Användningen av medicinsk silikon kräver särskilda lagringsförhållanden för enheten: separat från andra produkter, i en låda eller låda, eftersom materialet är dyrt och lätt skadat.

Enheten ska aldrig lagras under direkt solljus - det är typiskt för en silikon att förlora sina egenskaper under påverkan av temperaturen. Tillräcklig exponering för temperaturer på 50 ° C, eftersom förbindningarna mellan materialets molekyler börjar försvaga. Effekten av värme leder till att brister och sprickor bildas på ytan av silikonanordningar. Med tiden skryter materialet sig bort. Exponering för solljus kan leda till en färgförändring i enheten.

Specifik form av massageapparaten kräver att användaren har vissa färdigheter användningen av anordningen, därför under den första applikationen, reduceras effektiviteten.

Som smörjmedel är endast vattenbaserade produkter lämpliga, vilket medför vissa olägenheter och behovet av att bara köpa dem.

NEXUS REVO massage maskin

Vibrationsmassagerare är tillverkad av högkvalitativ medicinsk silikon, vilket garanterar säker användning. Materialet är allergivänligt - förekomsten av en allergisk reaktion minimeras.

Enheten arbetar enligt principen om ett självständigt huvud - arbetsdelen av anordningen rör sig självständigt i de mest bekväma riktningarna, så att sannolikheten för smärta eller obehag är minimal. Oavsiktliga rörelser i arbetshuvudet möjliggör maximal effekt från prostationsmassageprocessen.

Det roterande huvudet är inte det enda pluset på enheten. Enheten kan vibrera i 2 lägen. Kombinationen av den roterande arbetsdelen och vibrationen gör det möjligt att göra proceduren så effektiv och bekväm som möjligt. Under drift kombineras effekten av vibrationsvågor och mekanisk rörelse av huvudet. Om det behövs kan du välja ett läge utan vibration.

Enhets utformning är utformad för att ytterligare påverka skrovet. Kombinationen av samtidiga effekter på könkörteln och perineum ger en kombinerad effekt av yttre och inre massage, vilken möjliggör effektivare kamp mot inflammation i körteln, ger pålitlig profylax av prostatit.

Arbetshuvudets storlek är 3,8 x 2,7 cm, vilket inte överstiger måtten på två fingrar på handen. Manuell massage i prostata utförs med hjälp av två fingrar som sätts in i rektumets hålighet. Huvudet är speciellt utformat för en sådan storlek att en man inte känner av obehagliga känslor när man använder en vibrerande massager.

Kompakta dimensioner gör det enkelt att transportera en enhet som inte kräver mycket lagringsutrymme.

Från en laddning av batteriet arbetar massören kontinuerligt i 4 timmar. Med den medföljande USB-kabeln kan du ladda enheten med en dator eller annan utrustning utrustad med en USB-utgång.

Kostnaden för NEXUS REVO massager varierar mellan 12 000 och 14 000 rubel.

Nackdelar med enheten för massage

Med tanke på det faktum att anordningen är tillverkad av silikon, kännetecknas den av alla nackdelar med apparater gjorda av silikon:

lagring under speciella förhållanden - eftersom silikon är mottaglig för mekanisk skada;

Det är förbjudet att lagra enheten under direkt solljus - enhetens yta är uppvärmd och silikonet förlorar dess egenskaper: defekter och sprickor förekommer på ytan;

Använd endast vattenbaserade smörjmedel;

fastän på förpackningen indikeras att anordningen är vattentät, recensioner indikerar motsatsen ;

Med tanke på vattenpermeabilitet måste anordningen behandlas med speciella antiseptika, varefter apparaten ska torkas med en fuktig trasa och torkas med en pappershandduk.

Medicinsk apparater för massage

En massager speciellt utformad för behandling av prostatainflammation har utvecklats. Den mest effektiva behandlingen av sjukdomen uppnås med kombinerad behandling med antibiotika, antiinflammatoriska immunmodulerande läkemedel.

Arbetshuvudets kompakta storlek ger en enkel och bekväm injektion i tarmen. Förekomsten av smärta är endast möjlig i närvaro av hemorrojder, vilket är en kontraindikation för den manliga könkörteln.

Apparatens yta värms till fysiologisk temperatur i tarmen, vilket minimerar obehagsmakningar. Värme expanderar spasmodiska blodkärl i prostatakörteln, förbättrar blodcirkulationen i den, leder till avkoppling av skiljeväggarna inuti orgeln. Effekten av värme på kroppen förbättrar utsöndringen av den prostatiska utsöndringen.

Värme accelererar de metaboliska processerna i körteln, avlägsnande av toxiner och sönderfallsprodukter av cellulära strukturer som ackumuleras under blodstagnationen. Förbättrad blodtillförsel ökar lokal immunitet och förhindrar utvecklingen av smittsam inflammation i kroppen.

Förutom att värma prostata, producerar apparaten ett magnetfält. Det fångas inte av sinnena, men passerar genom kroppens vävnader och har en gynnsam effekt på dem. Exponering för magnetfältet kan minska manifestationen av inflammatorisk process, avlägsna svullnad från organets vävnader, minska sårhet i körteln. Regelbundna doser av måttlig magnetisk strålning intensifierar processerna för metabolism och regenerering av skadade vävnader.

Enheten arbetar i vibrationsläge. Vibrationsvågor förbättrar tillståndet av muskelfibrerna i körteln, stödjer bäckens golvmuskulatur i en ton. Tonen i dessa muskler påverkar direkt evakueringen av sekretionen av prostata och utlösning.

Vibrationer kan ta bort överdriven muskelspasma, vilket förbättrar metabolismen av muskelvävnader och vävnader i slemhinnorna. Vibrationsvågor eliminerar stagnation av blod i prostatiska blodkärl och utsöndringsrör.

Trippel effekt på det drabbade organet ger dig det bästa resultatet på kort tid.

I händelse av en uppdelning lyser ett rött ljus på enheten, ett gult ljus indikerar att proceduren avslutats.

Det är värt ca 4,5 - 9 tusen.

Minuserna på massageapparaten är enkla

Utformningen av enheten är extremt enkel och vill ha det bästa. Enheten är olägen att transportera på grund av närvaron av en sladd, medan dess längd ofta inte räcker för bekväm användning av anordningen. Dessutom tillåter sladden inte att fästa enheten ordentligt.

Den största nackdelen med massagen är att den måste vara inkopplad i utloppet. Enheten är direkt beroende av det elektriska nätverket.

Före användning rekommenderas att man sätter en kondom på arbetshuvudet på enheten, smörjmedel smittats tidigare, eller att ett obehag först uppstår. Under drift kan enheten producera ett specifikt ljud.

Vilken massager är bäst att välja

Efter att ha blivit bekant med fördelarna och nackdelarna med enheter kan du se vilken enhet som är bäst att välja.

Ur praktisk synvinkel är det i 80% av fallen inte nödvändigt att köpa apparater med komplicerad påverkan. För behandling av prostatit finns det tillräckligt med medicinsk behandling och mekanisk massage i prostata.

Kompaktiteten hos enheten spelar en viktig roll. I det här fallet är enheter med kablar eller stora enheter inte praktiska.

Behovet av arbete för att inkludera enheten i uttaget - en betydande nackdel. Längden på ledningen är inte alltid tillräcklig för bekväm användning av enheten.

Trots att massagerna Prostam och Mavit har fördelar (komplex effekt) är rationaliteten hos deras köp tveksamt.

Apparat som enligt tillverkaren inte är beroende av batteriet är tveksamt. Enheten kan sluta arbeta i det mest oupphörliga ögonblicket.

Enheten från DUKE på funktionalitet är något annorlunda än NEXUS REVO, deras svaga punkter är desamma. Skillnaden i pris är betydande. Det är ingen mening att överbetala.

Av förhållandet mellan pris och kvalitet DUKE massageren vinner.

OBS! Innan du köper enheten, kontakta din läkare. Massageproceduren har ett antal kontraindikationer.

Så här gör du enheten själv

Prostata massager kan tillverkas för hand. Tillverkningsproceduren tar inte mycket tid.

För att veta hur man gör enheten måste du förstå principerna för enheten och ha de material du behöver för hand.

Innan du börjar själv tillverka enheten måste du bekanta dig med vissa krav för framtida massager.

Hur man gör en enhet själv (steg-för-steg-instruktioner):

Välj gips eller lera utan föroreningar.

Innan tillverkningen av apparaten rekommenderas för att bekanta sig med bäckens organers anatomi.

Från det valda materialet formas ett lämpligt anatomiskt formade arbetshuvud. Kraven på formulär är särskilt höga på grund av den höga sannolikheten för skada

Huvudets diameter bör inte vara mer än 4-5 cm, arbetsytans optimala längd bör inte överstiga 8-10 cm. Annars blir det svårt att komma in i apparaten i tarmarna.

Det är nödvändigt att vänta tills formen torkar. För att påskynda processen kan den brännas i en ugn eller över en gasspis.

Att konvertera en självtillverkad enhet till en vibrerande massager kan du fästa en motor från en leksaksbil, en tandborste, etc. till den.

Efter torkning är enheten redo att användas.

Före användning sätts ett smörjmedel smurt med kondom på det.

OBS! Hemlagad enhet kan inte byta ut fabriken. Det är mycket sämre än fabriksinstrument för kvalitet och effektivitet. Risken för skada vid användning av självtillverkad massager är hög, så det är bättre att köpa en fabriksenhet.

Hur man väljer och använder en massager för prostata

Vad kan en prostata massager hjälpa mig?

Indikationer för prostata massage

Kontraindikationer mot prostata massage

Typer av prostata massörer

Instruktioner för förfarandet

De sista artiklarna i avsnittet:

Vid behandling av godartad prostatahyperplasi är first-line-läkemedel alfa-adrenoblocker och 5-alfa reduktashämmare. Stearinljus med prostata adenom används

Fibros av prostatakörteln är en följd av en långvarig inflammation, förändringar i vävnadens struktur mot bakgrund av ärrbildning kan leda till irreversibla konsekvenser. Patologier är benägna att

Prostatit - en inflammatorisk process i prostatakörteln, beroende på formen, kan vara latent, ge svaga kliniska manifestationer eller omvänt svåra symtom

Förberedelser för behandling av prostatacancer är inte mindre viktiga än kirurgisk behandling, kemoterapi och strålbehandling. Innan du väljer en referensmetod tar doktorn hänsyn till en mängd faktorer så att effektiviteten

För mig talar urologen, att det är bättre att ta massageapparater med komplexa åtgärder att det också fanns en integration, och ett magnetfält eller ultraljud etc. Jag hittade infu om Mavit och smartprost, och då vad? Hur man väljer något ser de alla ut på samma sätt.

Massager för prostata: vilket är bättre att välja på apoteket

Patologier i prostata hos män är ganska vanliga: nästan varje tredje medelålders man (efter 40 år) lider av vissa könsorganssjukdomar. I de flesta fall söker patienter dock kvalificerad sjukvård vid de sista skeden av sjukdomsutvecklingen när behandlingen blir svårare.

För förebyggande och behandling av olika sjukdomar i reproduktionssystemet hos män rekommenderas det att använda speciell massager för prostata. Behandling av prostatacancer med hjälp av en massager är ganska effektiv, men inte mycket trevlig behandlingsmetod. Men om en man verkligen tänker på att återställa sin sexuella funktion för att säkerställa ett fullständigt sexuellt liv eller bara vill utföra förebyggande åtgärder för att undvika problem i den sexuella sfären - behöver han använda den här enheten.

Massage prostata med en massageapparat och varför behövs det?

Massa av prostatakörteln är en viktig del av den komplexa behandlingen av det drabbade organet. Förfarandet utförs av en hårdvara eller manuell exponering för prostata genom ändtarmen. Med hjälp av massage kan du uppnå följande positiva resultat:

 • Att bli av med symptomen på kronisk prostatit;
 • ökning av sperma med 50% eller mer
 • ökad styrka etc.

Före behandlingsprocessen behandlas stimulatorn med en antiseptisk lösning och en kondom för ultraljud sätts på den. För att underlätta penetreringen av anordningen i ändtarmen appliceras ett speciellt vattensmörjmedel på analöppningen. Användning av fettmedel är strängt förbjudet.

Patienten erbjuds att ligga på ena sidan och dra benen till magen. Först kommer en specialist in i endotummen ca 5-7 cm och bara då innehåller den. Varaktigheten av det första förfarandet bör inte vara mer än fem minuter.

Typer av prostata massage

Det finns två typer av prostata massörer: invasiva och icke-invasiva. Var och en av dem har sina fördelar och nackdelar. När du väljer en enhet bör du också ta hänsyn till indikationerna för användning av massage.

Invasiva massageapparater

Invasiva modeller är enheter som påverkar prostatakörteln genom att sätta in spetsen i ändtarmen. De mest effektiva är vibro-massageapparater, som skiljer sig åt i hur de påverkar det drabbade organet.

Enkla modeller massage bara med hjälp av vibrationer, men det finns också de som dessutom skapar ett magnetfält och värmeenergi, vilket är fördelaktigt för prostata.

Vibromassier rekommenderas att användas vid behandling av följande sjukdomar i prostata:

 • Nederlag av vener;
 • kronisk prostatit;
 • hyperplasi av prostata;
 • inblandning av urinröret i den inflammatoriska processen;
 • brott mot erektion.

De mest populära enheterna som används för vibro-massage är den urologiska massagen Prostam och den medicinska apparaten Mavit.

När du använder dem du kan observera följande effekt:

 • Vibrationseffekten på den drabbade prostata vävnaden är en bra stimulans, vilket resulterar i att stagnerade fenomen försvinner, muskeltonen ökar och utsöndringen och utsöndringen som har ackumulerats underlättas.
 • Under påverkan av värme, det finns en förbättring av blodflödet i lesionen, vilket leder till en snabbare regenerering.
 • Om behandling utförs vid samtidig administration av antibiotika, observeras deras snabbare penetration i den drabbade vävnaden.
 • Magnetfältet minskar storleken på fokuset på inflammation, som ett resultat av detta försvinner smärta, svullnad och minskning av prostata leder till en normalisering av urinprocessen.

Dessutom används invasiva massageapparater i stor utsträckning i komplex terapi (antibakteriell och antiinflammatorisk), vilket signifikant ökar effektiviteten av behandlingen. Magnetfältet främjar ackumuleringen av aktiva substanser i lesionsområdet, vilket påskyndar återhämtningen väsentligt. Med regelbunden användning av prostata massager finns det en signifikant förbättring av hälsotillståndet och efter flera förfaranden. Samtidigt försvinner smärtsyndromet och den sexuella funktionen normaliseras. Vibromassier är otroligt lätt att använda och ganska bekvämt.

att genom olika åtgärder

När du använder en urologisk prostata-massager finns det en trevlig känsla av värme i prostata och en fullständig frånvaro av negativa känslor. Varaktigheten av sessionen är högst en halvtimme. En behandlingskurs tar vanligtvis upp till tio procedurer, som måste upprepas var tredje månad (med kronisk inflammation) och var sjätte månad för förebyggande.

Stage av massage med denna metod:

 • Fördröjda tarmar;
 • då sätts en kondom på enhetens spets, som smutsas med petroleumgel
 • patienten ligger nere på ena sidan, slår på enheten och utför en prostatamassage tills en ljudsignal låter vilket indikerar slutet av massagen.

Vid slutet av manipulationen ska spetsen behandlas med alkohol och torkas. Förfarandena utförs samtidigt samtidigt varje dag i tio dagar.

Kontraindikationer till massage

Trots det faktum att prostata massage är både ett förebyggande och läkande förfarande, är det nödvändigt att veta om kontraindikationer. Prostatamassage har följande kontraindikationer:

 • Akut inflammatorisk process i prostatakörteln;
 • närvaron av maligna neoplasmer
 • Närvaron av stenar i prostata;
 • tecken på tuberkulos
 • akut inflammation i tarmarna.

Användningen av en massager i närvaro av dessa patologier kan leda till utveckling av komplikationer och förvärring av patologi. Därför, innan du utför en prostata massage, behöver besöka en urolog och genomgå en undersökning.

Non-invasiv massage

Även invasiva produkter är enkla nog att använda vissa män fortfarande inte vill använda dem, tro förfarandet obekvämt och obehagligt. Dessutom har inte alla tiden för daglig massage och därför bör vara uppmärksamma på en annan typ av prostata massager - inte invazivnyy.Takoy metod rekommenderas för alla män, särskilt de på grund av sin yrkesverksamhet måste vara en lång tid i sittande ställning ( till exempel förare).

Massageraren är väldigt lätt att använda. För förfarandet är det tillräckligt att placera enheten på en fåtölj eller stol så att den konvexa delen av anordningen är i nivå av pungen. Då behöver du bara sitta på massageapparaten och flytta bäckenet i 6-7 minuter. Enheten kan också användas på vägen: Placera den enkelt på sätet. Vibrationer av fordonet kommer att säkerställa rörelsen av bäckenet. Massor av prostata bör ske på morgonen och på kvällen bör blåsan inte vara tom samtidigt.

Men innan du använder en urologisk massageapparat, bör även en icke-invasiv typ alltid rådfråga en specialist.

Anordningen för extern massage av prostata används med följande indikationer:

 • Störning av erektil funktion
 • nederlag av bäckens venösa artärer
 • prostata adenom;
 • kronisk prostatit, etc.

Välja rätt massageapparat beror på människans önskemål, men förfarandet rekommenderas för alla representanter för det starkare könet, även om inga brott föreligger i könsorganet. Detta hjälper till att upprätthålla och bevara erektionen, normalisera blodflödet i könsorganet, samt minska sannolikheten för att utveckla prostatit eller påskynda behandlingen.

Vilken typ av massage för prostata är bättre?

Bland massagerna av inhemsk produktion är värt att notera Mavit-enhet. Det är absolut säkert att använda, eftersom dess munstycke är en rak modul och även om applikatorn inte sätts in i rektum på ett mycket litet sätt är det nästan omöjligt att skada någonting. Enheten drivs av elnätet.

Också värt att nämna är en annan rysk massager av prostata som kallas prosta. Denna enhet, i sin form liknar den tidigare versionen, men den kännetecknas av en förenklad design. Enligt tillverkarna kan Prostam ersätta läkemedel för att öka styrkan hos män, inklusive äldre.

Bland utländska analoger Det bästa är Mens Pleasure Wand. Dess främsta fördelar över de ryska enheterna är dess tillverkningsförmåga: massagern är gjord i form av det engelska bokstaven G, vilket underlättar användningen av enheten utan hjälp. Dessutom går massören på batterier, är utrustad med fjärrkontroll och nästan tyst.

Bland de icke-invasiva prostata massörerna är det mest kända instrumentet Straw Bull. Detta är en extremt lättanvänd massagemaskin. För massage är tillräcklig för att placera enheten på sätet på en dator, bil, eller på kontoret (beroende på yrkesverksamhet män) stol, sitta på apparaten så att den bredaste delen var under pungen och producera rörelse från sida till sida, som arbetar på PC muskeln.

Först och främst, när man köper en prostata-massager, måste män bli av med skamkänsla, olägenhet för andra, för att i vård av deras hälsa, inklusive sexuella, det inte finns något skamligt.

Dessutom ska du inte skjuta upp besöket till en specialist på obestämd tid, eftersom det kan leda till allvarliga konsekvenser och till och med till döds.

Prostata massager med egna händer

Många män tänker på frågan: är det möjligt att göra en massager för prostata själv?

När det gäller intern applikation är det bättre att inte riskera och köpa en färdig apparat, men en icke-invasiv massager är ganska lätt att göra. I princip är det redan gjort! Det är nog bara att använda en vanlig tennisboll som måste sitta på stolen (stol, stol, etc.) och sätta sig på den för att utföra rörelser fram och tillbaka. För förebyggande ändamål är sessionens längd 5-7 minuter, under terapeutisk - 15-20 minuter. Förfarandet är 2 gånger per dag i en månad.

Ett obligatoriskt tillstånd är blåsans fullhet, så att alla utsöndringar från prostata när de tömmer sig efter massagen kommer ut med urinen.

Det bör noteras att i fallet med prostatit är massage inte den huvudsakliga behandlingen, men går bara in i komplexet av terapeutiska förfaranden och därför är samråd med en specialist i detta fall obligatoriskt.

Massagerare för prostata kan hjälpa en man att bli av med smärta och också normalisera ett sexuellt liv, stärka styrkan och öka spermatosens rörelsehastighet. Dessutom upplever män som använder denna enhet normalisering av urinprocessen, vilket underlättar avlägsnandet av en stillastående utsöndring från prostatan och därigenom eliminerar orsaken till inflammation.

Granskning av massörer för manliga glandulära organ

Den vanligaste sjukdomen hos män är inflammation i prostatakörteln. Nästan varje tredje representant för den manliga hälften av befolkningen påverkas av sjukdomen efter 45 års ålder. Patienter söker dock medicinsk hjälp när sjukdomen redan är kronisk. Kronisk patologi, svårare att behandla. För att utesluta stillastående fenomen är det nödvändigt att använda en urologisk massager för prostata. Enheten hjälper till att förhindra starten av inflammatorisk patologi i körtelorganet.

Stimulerar prostatakörteln, läker kroppen. Massering kan göras manuellt och i maskinvara. Manuell stimulering utförs av en urolog eller prokolog med det infogade fingret i ändtarmen. Denna procedur många män anser skamliga, så som ett alternativ väljer massörer, säljs i apotek. Stimulering av prostata som terapeutisk manipulation med ackumulerad överbelastning.

Sessioner främjar avlägsnande av stillastående sekretionsvätska, förbättrar mikrocirkulationen, lindrar svullnad och inflammation.

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Vad är fördelen med stimulering av glandulär organ

I urologi erkänns stimulanten som ett botemedel för att förbättra patientens tillstånd i allmänhet. När det används i patienter elimineras svullnad, ökar kärltonus, normal limfaprotsess.
Medicinsk massager får inte användas för akut inflammation i prostatan, men patienter med kronisk form, är lätt att använda enheten.

Sessions effektivitet noteras i:

 • Förbättrad intag av läkemedel till den drabbade prostata vävnaden;
 • återställd patency av kanaler;
 • förbättrad prostata ton;
 • justerat blodflöde.

Förutom positiva nyanser från användningen av stimulanter finns det vissa kontraindikationer för användningen av enheten:

 • akut, bakteriell kurs av prostatit;
 • Närvaron av neoplasmer, stenar;
 • akut urinretention med stagnation i urinröret.

Användningen av rektala massageapparater har flera fördelar:

Genitourinary system

 • möjligheten till självständig stimulans i hemmet;
 • prisvärd kostnad för någon typ av enhet;
 • godkännande av läkare;
 • Läkemedlet är ett bra hjälpmedel under behandling och förebyggande av patologiska processer i prostatakörteln;
 • Anordningen är lämplig för ett flertal sexuella liv;
 • den bästa prostata massager som eliminerar impotens och andra sexuella problem.

Stimulator av prostata - ett bra sätt att lösa problem för de patienter som vägrar att utföra finger stimulering vid urolog.

Rekommendationer för val av önskad enhet

Vilken prostata massager är bättre? När en man bestämde sig för att köpa en stimulans, bör han bekanta sig med alla alternativen hos enheterna och tillverkarna som producerar dem. Hittills erbjuder olika tillverkare många olika enheter med bra reklam. Hur man väljer en bra prostata massager? Denna fråga kan besvaras med bekantskap med egenskaperna hos de mest populära enheterna.

Mavit-SFM-01

Detta är en modern, bärbar enhet som kombinerar infraröd, magnetisk strålning med vibrationer. Enheten är konstruerad för säker och enkel massage utan hjälp. Användningen av Mavit rekommenderas under remission.

En sådan anordning som Mavit ger flera effekter på körteln.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

 • Enheten är väldigt enkel.
 • Bidrar inte till vana med fysisk karaktär.
 • Enheten liknar inte andra liknande enheter.
 • Ersätter mycket ytterligare fysioterapeutisk manipulation.
 • Främjar effektivt tillbakadragande av sekretionsvätska från kroppen, eliminerar kramp, accelererar återhämtning.
 • Använd enheten i 7 år.
 • Stimulatorn är pålitlig, bekväm och bekväm.

Halmstyrning (rektalmassagerare)

Det används för att behandla olika patologiska processer hos den manliga kroppen. Enheten är avsedd för extern stimulering. Det rekommenderas att ansöka om de representanter för det starkare könet som har stillasittande arbete eller en lågaktiv livsstil. Enheten kan användas i hemmet, i bilen, på kontoret. Tack vare halmbuljen blir män av med prostatit.

Att utföra en körtelorganstimuleringsanordning placerad på en stol, en fåtölj, en soffa, patienten sitter på den tjockare sidan av anordningen, så att det är beläget mellan pungen och analkanalen då nödvändigt att göra den manliga bäcken oscillationer i en och annan riktning.
Patienter som använder den här enheten rekommenderas att välja ett stråhål.

Nexus Revo 2 Black

Nexus Revo 2 Black

Den aktuella anordningen har en ytterligare rotationsfunktion hos huvudet. Tack vare en kraftfull motor roterar prostata massager det vibrerande huvudet längs axeln. Under stimulansarbete får män inte bara en terapeutisk effekt utan också orgasmiska känslor. Tack vare den extra lättnadskänslan masserar stimulansen tillsammans med prostata mellansektorns zon. Stimulering av perineum, detta är en ytterligare effektiv terapi för det manliga reproduktionssystemet.

Genom att välja Nexus Revo får patienterna modern högteknologisk utrustning för prostatabehandling hemma. Terapi är mycket effektiv och säker, patienter kan också välja höghastighetsläge för stimulatormotordrift. Enheten fungerar praktiskt taget utan brus.

Power Prode (rektal stimulator)

Enheten är tillverkad av ett amerikanskt företag som specialiserat sig på tillverkning av olika Kaplan Joel massager. Denna enhet har blivit populär i alla länder. Enheten är lätt att använda, ergonomisk, bekväm och funktionell. Enheten är tillverkad av medicinsk silikon med höghållfast plast. I längden når produkten 13,5 centimeter, med en diameter på nästan 3 cm. På grund av den böjda spetsen är enheten enkelt införd i kanalen.

Zini

Enheten är endast avsedd för mekanisk påverkan på prostatakörteln, hög effektivitet av terapeutisk påverkan beror på produktens speciella form och lindring.

Apparaten i sig är gjord av ett hållbart material i form av en lättstångsstång, täckt med en mild silikon. Manteln har spår som möjliggör en mer stimulerande prostatakörtning. Produkten är avsedd för terapeutisk manipulation, därför utförs den i en idealisk anatomisk form.

Aneros Maximus

Enheten är gjord av vit plast, i perfekt anatomisk form, och upprepar strukturen hos hankroppen. Enheten rekommenderas att användas för att förbättra människans glandulära organ.

Marcelov elektrostimulator

Anordningen har en sadel utrustad med en elektrod, detta är nödvändigt för den mest bekväma sessionen. För att utföra terapeutisk manipulation väljer mannen det önskade programmet och sitter på sadeln, som måste fuktas med vatten i förväg. Proceduren varar ungefär en kvart i timmen.

Massager Markelov har flera fördelar:

 • Enheten kräver inte införande i analrummet;
 • massagerns programvara gör det möjligt för patienten att välja den optimala lösningen;
 • Resultatet av behandlingen ses bokstavligen efter 2-3 procedurer;
 • anordningen har praktiskt taget inga kontraindikationer;
 • Produkten är avsedd för hembehandling och prostata profylax.

Rocks Off Cheeky Boy Bluo

En unik anordning för rektal stimulering av prostatakörteln. Patienter får inte bara terapeutisk effekt utan också sexuell tillfredsställelse. Enheten är avsedd för hemmabruk.

Män s Pleasure Wand Extra Large

Massager för rektal stimulering av prostatakörteln, har en vattentät beläggning, är utrustad med 4 hastighetslägen, fungerar från ett kapabelt batteri, vilket gör att enheten kan användas under en lång period. Urologer rekommenderar denna enhet för användning vid behandling av prostata.

Varje stimulator har sin egen tekniska vägledning, så läkaren måste välja produkten baserat på svårighetsgraden av den patologiska processen, åldern, patientens individuella egenskaper och resultaten av den samlade anamnesen. Endast en specialiserad specialist kommer att konsultera hur man väljer en rektal enhet, vad man ska leta efter, hur ofta och hur man applicerar det.

Självgjorda stimulanser

För att självständigt tillverka en stimulerande anordning är det nödvändigt att stå emot den anatomiska formen och dimensionerna för den framtida anordningen. Detta är nödvändigt för att undvika skador under stimuleringssessioner.

För självtillverkning av en massager för prostata är ler eller lera lämplig. Enheten får inte överstiga 4,5 cm i diameter och vara mer än 9,5 cm lång. Enheten ska vara något krökt och ha en rund form och ett huvud.

För att börja använda en självtillverkad massager, ska produkten torka väl. Före användning sätts en kondom på enheten, smörjs med smörjmedel och bedövningsmedel. Före behandlingssessionerna är det bättre att rådgöra med urologen och visa den tillverkade enheten. Efter att ha undersökt patienten och enheten kommer läkaren att fatta sitt beslut om användningen av denna produkt. Varje enskilt fall kräver ett individuellt tillvägagångssätt.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Jämförande granskning av prostata massager

Om en man diagnostiseras med prostatit kan prostata massage vara ett sätt att bekämpa sjukdomen. Det händer emellertid att patienten av någon anledning inte vill eller kan inte besöka en urolog för en fingermassage. Ett komplett alternativ i detta fall kan vara användningen av en speciell enhet - en prostata massager.

Vad är en medicinsk prostata massager?

Det finns flera viktiga fördelar med denna teknik:

 • Den relativt låga kostnaden för enheten.
 • Sparar tid.
 • Tillgången till en oberoende massage för prostata.
 • Inget behov av att delta i förfarandet från tredje part. För alltför blygsamma och komplexa patienter kan detta vara en avgörande faktor.
 • För vissa män kan massageapparaten vara ett annat sätt att få sexuell tillfredsställelse, eftersom det finns många nervändar i prostata.

Detta är viktigt! Läkarna själva svarar otvetydigt positivt på användningen av sådana anordningar.

Principen för prostata massager

Massageraren kan ha en annan form, men den borde matcha prostata lokalisering så nära som möjligt. Vid användning stimulerar enheten aktiva prostatakörteln, vilket orsakar blodkörning till det sjuka organet.

Regelbunden användning bidrar till eliminering av stagnation, utveckling av prostats utsöndring, återställande av kroppens funktioner, normalisering av styrka och till och med en ökning av antalet spermier hos en man. Gradvis svullnad går bort, blodcirkulationen och lymfflödet normaliseras.

Var uppmärksam! Specialister noterar att den periodiska användningen av en massageapparat minskar risken för adenom och sexuell dysfunktion.

Indikationer och kontraindikationer

I allmänhet kan prostationsmassagen vara mycket användbar vid följande sjukdomar:

Det finns några begränsningar. Till exempel, med dessa sjukdomar från att använda en prostata massager är det bättre att avstå:

Typer av prostata massörer

De flesta massager är gjorda av latex eller silikon. Enheten har oftast en svagt krökt spets och är utrustad med ett litet handtag för enkel införsel och extraktion efter slutet av massagesessionen. Vissa modeller har en inbyggd timer som kommer att varna dig i tid om slutet av massagesessionen.

Tillverkare erbjuder män ett mycket brett urval av sådana anordningar som påverkar den påverkade prostaten på olika sätt - svaga elektriska urladdningar eller vibrationer. Övning visar att båda metoderna är effektiva och har rätt att existera.

Vibro

Effekten av vibration gör det möjligt att snabbt återställa musklerna i prostata och eliminera stasis av prostats utsöndring, vilket ofta följer sjukdomsförloppet. De mest populära och effektiva modellerna är erkända Duke Massagers, Nexo Revo-enheter, utrustade med ett roterande huvud, stimulatorer av företaget Aneros.

Var uppmärksam! Det finns modeller som kan kombinera flera typer av slag. Bland dem, enheterna Mavit, Prostam.

Elektriska massager utan vibrationer

Handlingsprincipen för sådana massörer är baserad på effekten på prostatakörteln av en elektrisk ström. Detta gör att vi kan normalisera metaboliska processer och återställa blodtillförseln i bäckenområdet. Elektroder kan injiceras i ändtarmen, eller fästas på patientens kropp från utsidan.

Var uppmärksam! Electromassage prostata doktorer rekommenderar att träna varje dag, vilket ger denna procedur från 10-30 minuter, beroende på ålder, kliniska indikationer och individuella egenskaper hos patienten.

icke-invasiv

Icke-invasiva (utomhus) massörer är mycket populära bland männen. För det första beror det på den lätthet som de används till. Massageraren kan användas när du sitter på kontoret, kör en bil och de omgivande människor kommer inte ens att gissa att mannen bara är på denna punkt är en massagesession.

Tillverkare rekommenderar att du masserar en gång om dagen, i 10 minuter, sitter på enheten och gör enkla rörelser med ett handfat.

Var uppmärksam! Tyvärr har externa massageapparater den svagaste terapeutiska effekten på prostata hos alla listade typer av enheter. Detta beror på det relativt stora avståndet från det sjuka organet från massagezonen.

De bästa och populära massagerna

Innan du köper en enhet du gillar, bör du alltid kontakta din läkare. Endast läkaren kan bestämma vilken typ av massageapparat som är lämpligast för ditt kliniska fall och har maximal terapeutisk effekt.