Huvud
Strömförsörjning

Tabell över vikt i förhållande till tillväxt

På den givna sidan av en webbplats tabeller med normal vikt i en paritet med tillväxt av personen erbjuds, med hänsyn också till typ av en byggnad.

Det finns tre typer:

1) hypersthenics - en man med korta armar, ben, nacke och breda axlar.

2) normostenik - en genomsnittlig person med en genomsnittlig metabolisk hastighet.

3) astenik - en person med ökad metabolism, smala axlar, långa ben och armar.

Hur bestämmer du din kroppstyp?

Med tummen och pekfingret på ena handen, ta tag i handleden på den andra där benet sticker ut. Om du inte kunde ta tag i - du är hypersthenic, om det hände med stor svårighet - normostenic, om det visar sig lätt - du är asthenisk.

Tabellvikt i förhållande till kvinnornas tillväxt

Tabell över förhållandet mellan höjd och vikt för män

Förutom "viktbordet" finns det beräkningsmetod förhållandet "tillväxtvikt" (förutsatt att din höjd är över 170 cm).

För att göra detta, från tillväxtens storlek (i centimeter), 110 tas bort. Det erhållna värdet är din vikt i kilo. För att vara mer exakt, för astheniker är det nödvändigt att ta 115, för normostenics - 110, för hypersthenics - 100.

Påverkar ålder tillväxtförhållandet?

Svaret är entydigt. Ja, det gör det verkligen. Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så.

Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - tillväxt
I - ålder i år.

Hur man beräknar den normala vikten för varje ålder?

Normal vikt av en person - Detta är ett koncept som inte kan vara exakt. Hans kriterier inkluderar inte bara vikt och höjd, men också kroppens fysik och även en persons ålder. Många män och kvinnor har problem med övervikt eller brist på det. I denna artikel vill jag berätta hur du beräknar din vikt och vad som i allmänhet är normen.

Beräkning av vikt efter höjd och ålder

Det finns många sätt som hjälper till att beräkna vikten efter höjd och ålder. Men det bör komma ihåg att sådana system kanske inte är helt perfekta, eftersom andra faktorer kan påverka viktförhållandet, som ofta inte beaktas.

Metod 1

Långt sedan många människor litar på Brockmetoden.

Beräknat enligt följande: höjden på en person tas i centimeter, sedan 100 subtraheras från detta.

Men efter en tid ändras indikatorerna för denna metod något. Det är bättre att använda denna formel för att beräkna vikten för tillväxt för kvinnor i åldern 40-50 år. Hur förändras Chs från ålder, du kan läsa här.

Kvinnor under 30 år behöver ha en kroppsvikt på 10% mindre än detta resultat.

Metod 2

För att beräkna vikten efter höjd och ålder anses den vara mer exakt Quetelet metod. Denna formel beräknar förhållandet mellan fett och ben och muskelvävnad i procent. Det låter dig identifiera om en person är överviktig eller kanske inte har tillräckligt med vikt. Vanligtvis används denna beräkningsmetod för personer från 20 till 60 år.

Hur man beräknar: Kroppsvikt i kilo divideras med höjden i meter, kvadrerad.

Använd inte Denna beräkningsmetod för gravida kvinnor, för kvinnor under amning, ungdomar och personer som är involverade i idrott.

Metod 3

Det finns en formel som hjälper till att bestämma fördelningen av fett genom att mäta midjan och skinkorna.

Beräknat enligt följande: Skalens volym ska delas av midjan.

norm:

 • för män - 0,80;
 • för kvinnor, 0,60-0,80.

Metod 4

Inte mindre noggrann kan betraktas som en metod som handlar om ömsesidigt beroende av kroppsvikt och typen av tillsats av kroppen.

För att beräkna din hastighet måste du öka vikten i gram med ökningen i centimeter av viktkoefficienten.

Rekommenderad viktningsfaktor:

Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare, hemma?

 • för att stoppa smärtan
 • att normalisera urinering
 • att ha sexuell lust och möjlighet att ha samlag

Elena Malysheva kommer berätta för oss om det. Skakad manlig hälsa kan och måste återställas! med hjälp av en snabb behandling. Läs mer »

Vikt efter höjd och efter ålder

Naturligtvis påverkas kroppens vikt starkt av ålder. Det har blivit vetenskapligt bekräftat att kroppsvikten hos män och kvinnor gradvis ökar med åldern genom åren. I det här fallet kan det inte vara överflödigt kilo, men en naturlig fysisk process. Men inte mindre än vikten av människor och tillväxt.

Vikt, höjd, åldersbord för män

Varje person har sin egen kroppssammansättning. Totalt finns det 3: tunnbenig, normokostisk och bredbenad. Varje typ av tillsats av kroppen har sina egna egenskaper.

Funktioner som skiljer en typ från en annan:

 1. Tunt ben typ: långsträckta lemmar och nacke, tunna ben, underutvecklade muskler. Människor av detta slag är ganska tunna, de har inte överflödiga fettmedel. De har lång nacke och extremiteter. Även människor av denna typ med stora svårigheter blir viktiga.
 2. Normokost typ: kroppens dimensioner är proportionella. Denna art är utan tvekan den mest framgångsrika. Kvinnor av denna typ av kroppsbyggnad tilldelas en bra siffra, och män är breda axlar och elastisk mage.
 3. Bredbentyp: kraftfulla ben, voluminösa höfter och ribbbur, förkortade ben. Naturligtvis är människor av denna typ starkare utsatta för fullhet.

Denna tabell visar vikten för män, betraktad som normen, med hänsyn till dess typ av kroppsbyggnad och tillväxt:

Vikt med höjd 158

Vad ska vara den optimala vikten med en ökning på 1, 58m? Denna fråga spänner många låga tjejer och kvinnor.

Värdet kan inte vara längre än% 1 tecken.

Fältvärdet matchar inte fältet '% 1'

Tecknet du skrev in är felaktigt. Giltiga tecken är '% 1'.

Ett positivt tal förväntas.

Vikt = höjd i cm - 100 + 5 kg.
Midjeomkrets = höjd i cm - 100.
Bustvolym = höftervolymen.

Bröstvårtan ligger i humerusnivån. Avståndet från nyckelbenet till bröstvårtan är dubbelt så stort som före bröstet under bröstet.

Formel av idealvikt: (tillväxt i cm * faktor) / 1000

Brockformeln

Det är denna formel som föreslogs av den franska läkaren Brock för hundra år sedan och användes i vulgära beräkningar. Brokas formel tar hänsyn till kroppsbyggnaden: asthenisk (magert), normostenisk (normal) och hypersthenisk (lagerig).

Formel av idealvikt:

 • upp till 40 år: tillväxt -110
 • efter 40 år: tillväxt - 100

Asteni subtraherar 10%, och hyperstheniker lägger till 10%.

Så våra beräkningar:

167,5

170

172,5

Exempel: (155 x 96) / 240 = 62 kg.

Glöm inte att det är nödvändigt att ta hänsyn till den fysik som kvinnor av natur har mer fett än män.

Om vikten ligger under bordet kan vi bara prata om möjlig övervikt. Om vikten är större än tabellen ska den bestämmas av hur mycket mer och uttrycka detta överskott i procent. Därefter kan du bestämma graden av fetma. formel för bestämning av överskottsvikt i procent:

(Faktisk vikt - tabellindikator) / tabellindikator x 100 procent.

Klassificering av fetma, antagen i Ryssland:

Idealisk vikt (enligt Metropolitan Life Insuranse Co)

3. Breithman-indexet - tillväxten (i cm) måste multipliceras med 0,7 och subtraheras från det erhållna resultatet.

Höjd, cm Vikt, kg Höjd, cm Vikt, kg Höjd, cm Vikt, kg Höjd, cm Vikt, kg
158 56,4 159 57,0 160 57,6 161 58,2
162 58,7 163 59,2 164 59,8 165 60,3
166 60,9 167 61,5 168 62,2 169 62,9
170 63,7 171 64,4 172 65,2 173 66,0
174 66,7 175 67,4 176 68,1 177 68,9
178 69,6 179 70,4 180 71,2 181 72,0
182 72,8 183 73,6 184 74,4 185 75,2
186 76,0 187 76,8 188 77,6 189 78,5
190 79,4 191 80,3 192 81,2 193 82,1
194 83,0 195 839

Beräkning av idealvikt med avseende på byggnad

En normfråga är av intresse för alla som går ner i vikt. Vilken vikt är normalt för dig själv? Det finns ett antal formler där du kan bestämma i vilken utsträckning din kropps massa motsvarar ett eller annat av det genomsnittliga statistiska värdet. När allt kommer omkring kommer alla dessa formler från beräkningen på den genomsnittliga personen. Därför måste vi tydligt inse att någon formel med normal vikt är villkorlig.

Genetiska egenskaper

I verkligheten har vi alla sina egna individuella genetiskt förutbestämda storlekar av optimal kroppsvikt, vilket beror på totaliteten av medfödda egenskaper i strukturen av vävnader och organ i kroppen som helhet.

Så, till exempel, finns det tre typer av fysik - astenisk (utbenad / ektomorf), normosthenisk (normal / mesomorf) och hypersthenisk (bredben / endomorf).

För att bestämma din typ måste du mäta omkretsen av din handled.

 • Mindre än 16 cm - asteni;
 • 16-18,5 cm - normostenic;
 • Mer än 18,5 cm - hypersthenisk.
 • Mindre än 17 cm - asteni;
 • 17-20 cm är en normostenic;
 • Mer än 20 cm - hypersthenisk.

Förutom kroppstyper är kroppen hos var och en av oss programmerad till en viss vikt. Detta program ingår av moderen under graviditeten. Man tror att om hon vunnit sig under graviditeten, kan barnet i framtiden få problem med kroppsviktskontroll. Under ditt eget liv skapar vi ett annat program med våra felaktiga och vana. Under viktminskning står många inför en så kallad jämviktspunkt eller börvärde, när det inte går att gå ner i vikt med friska metoder, och om det visar sig kan det inte hållas.

Till exempel vägde du 90 kg, förlorade vikt till 55 kg, du vill förlora ytterligare 5 kg, men det går inte ut vad du gör. I det här fallet, till och med ordna dig själv en paus från en kost och små semestrar, får du inte mer än 3-5 kg, som sedan lätt kasseras. Kanske har du nått din jämvikt, och det kan kosta dig dyrt att övervinna det. När kroppen är i ständig stress, och kost, motion och höga krav på dig själv är en konstant stress, ökar risken för hormonella störningar. Det är viktigt att lyssna på dig själv och dina kropps behov.

Formel för beräkning av idealvikten

Om vi ​​inte tar hänsyn till organismens individualitet och kroppsbyggnad, kan vi i de approximativa beräkningarna använda följande enkla formler (författare P. P. Broca, 1871):

(Höjd i cm - 100) x 0,9 = idealvikt.

(Höjd i cm - 100) x 0,85 = idealvikt.

Det finns en annan formel som kan användas för både män och kvinnor:

(Höjd i cm - 100) = Idealisk vikt.

Exempel: Om din höjd är 152 cm ska din vikt vara 152-100 = 52 kg.

Det finns en annan formel:

Höjd i cm x Bröstvolym i cm / 240 = idealvikt.

Exempel: (155 x 96) / 240 = 62 kg.

Glöm inte att det är nödvändigt att ta hänsyn till den fysik som kvinnor av natur har mer fett än män.

Därför kan du använda följande data för att bestämma din idealvikt:

Normal vikt av en kvinna

Vilken kvinna som helst ser attraktiv ut. Och attraktiviteten, som vi vet, beror till stor del på kvinnans vikt.

Normal vikt av en kvinna

Vi föreslår att du använder vår tjänst, som bestämmer din normal vikt. Det bör noteras att det är en mängd värden. Och om din vikt går in i detta intervall, behöver du inte oroa dig. Du kan också beräkna kroppsmassindex och din idealvikt.

OBS! Vill du spara på räkningar? Läs VVS-av Ivan Goncharov. Det är bara nödvändigt... Läs mer...

Normal vikt av en kvinna

Om du inte känner till din normala vikt eller behöver ringa / släppa några pund - har vi skapat för dig en tjänst som definierar normal vikt av en kvinna. Du kan hitta din höjd i bordet och se din normala vikt. Eller skriv in det i kalkylatorfältet och det automatiskt på nätet kommer att beräkna din normala vikt.

Tabell över normalvikt och höjd hos en kvinna

Tjejer, du måste delta i sport, oavsett vilken ålder du är! Anna skriver att efter operationen hennes läkare är inte tillåtet, och så - jag hade två bukoperationer, efter den andra operationen tre dagars intensivvård, allvarliga problem med ryggen och läkare cervicothoracic avdelningen sade också att det är omöjligt att anstränga etc. Har botat upp till 2: e grupp av fysisk oförmåga..... Har också vägrade mig. Vikt var alltid under normal, även om den magera aldrig såg ut. För att göra det kort, jag skulle säga att efter en lång dödskamp, ​​tog jag upp sporten Bubnovskaya system engagerad sedan 2012, nu är jag 55 år gammal, vikt 60 kg, etc. Längd 166 cm. Ingen magen, inga rynkor, celluliter och andra saker inte sett)))) )) Ira sa rätt, du kan väga 52 kg, men om musklerna är luddiga så blir inte utseendet så varmt. Så Anya, sluta tortera dig med alla typer av dieter, lokalisera och Internet Bubnovskaya gymnastik, och börjar att engagera. tro mig. du kommer att vilja leva!)))) Det är inte bara ord, det har verifierats av dig själv. Jag kunde inte gå utan hjälp, men nu flyger jag helt enkelt! Lycka till alla!))))) Och förresten, dieter aldrig själva inte torteras, det är bara efter operationen följs. Jag är för en separat mat: om proteinerna bara är med grönsaker är kolhydrater exakt samma - med grönsaker. Och kolhydrater - första halvan av dagen. proteiner - andra halvan av dagen.

Tja, jag gått ner i vikt med 60do49 (49.500).och nästan förlorat zhizni.Teper jeans, storlek 25 igen, slitage XXS-XS.Rost naturligtvis densamma :-) Men allt detta skulle vara glad om vid glycoprivous och avfettas jag gjorde inte diet för att förlora några dagar volos.Za sjunkit så mycket att nästan ingenting ostalos.Krome på huvudet, vikt och NARS komma nära märke 50kg.Tolko på grund av det faktum att min mage och kroppen inte behöver mer än normala mängder mat och jag äter lite, jag håller fortfarande på 49kg.Lichno jag inte anser mig ett skelett, men kollegor hävdar att jag har en sjukdom, p al jag fortfarande inte ser den verkliga bilden: det faktum att jag har blivit en påse kostey.No Jag är verkligen ledsen volosy.Mne mycket gorko.Razvilas ännu djupare depressiya.Mne har ingen lycka från någon pohudeniya.Uzh Jag önskar att jag stannade i samma vikt med följande parametrar: 85-70-92 än har förlorat volos.A hår var mycket vacker, gustymi.Vse galen med zavisti.Teper jag gillar trasiga katt med uttorkad hud, hår kom ut, slocknade ögon och fullständig brist på önskan att leva. Det låter hemskt, men det är sant. Jag förlorade alla livsguider, styrkor (även bara gå), jag förlorade hennes minne (bokstavligen), förlorade incitamentet att leva... Och det är nödvändigt att leva med mig, och att arbeta för dochka.Mne neo.Nado efter jobbet och på helgerna för att stå i timmar på gården och hålla ett öga på henne att göra med hennes lektioner är det nödvändigt att träffa henne på kvällarna i skolan, är det nödvändigt tuscany väskor från butiker, måste vi förbereda för det... det var strax före nevynosimo.A sig även med glädje och sprang på en promenad med henne och ha kul att göra lektionerna, och allt är bra, jag kontrolirovala.Teper Jag glömmer bara allt. Jag skämmer redan för folk. De ser mig konstigt. Ja och om var du kan få pengar för att det finns, om jag gör jag inte är tillbaka på rabotat.A bolnichnom.Vrach sa att jag har en verklig anareksiya och att håret inte kommer att upphöra att falla (även om mycket mycket mer) medan jag inte ska äta det, animaliska fetter Ja pobolshe.Ya vysohla.Poluchaetsya hur mycket kastade sådana mänskliga ansträngningar, och så mycket igen neberu.Ved hunger jag själv inte dö, men vägrade att fetter och kolhydrater, som i själva verket, och vi måste göra om du vill gå ner igen ves.Budu tekakor med tjocka kinder, men redan utan hår. Och för vilka Inte så... Nu är det bara gloat kollegor: "Tja, det är tunn, och nu en hel del pengar för att återställa viljan att spendera...".Jag har tillbringat en nätt summa på vitaminer och preparaty.Delala några mycket effektiv mask -vrode bättre stalo.No men jag fortfarande päron och en hel del stress som jag upplevde förra mesyatsy.Voobsche hela mitt liv är en stor stress, är dock ålder ålder, och med åldern blev jag svårt att uthärda allt som sett förut och övervinna mycket enklare. Så här började allt innan det nya året. där jag fick värre och huzhe.Ya upphörde att sova, förlorade sin aptit, inte längre älskar semester sebya.V nyårs är bara usugubilos.A efter semestern var jag i svår depression och hon gav sig själv en rapport som förr eller senare, med mig om att -Det dåliga sluchitsya.Mne trodde heller jag allvarligt sjuk, eller jag ska komma på grund av spridning och nedsänkt i sorg i mashinu.Vot fick jag sjuk så mycket som knappt levande ostalas.Kollegi förstod inte vad plötsligt hände mig, varför jag så kogalolonno har förändrats och från den glada flickvännen KI har blivit en sådan förtvivlad cheloveka.Vse tak.A nu även hår... Att de återhämtade sig till ett minimum av 5. Och detta år med en balanserad kost och full pokoe.A vila jag bara snitsya.Doma släktingar så tyrannis mig, jag överraskad själv jag bodde även 32let.Esli vara åtminstone familjen var min utlopp och Oprah, jag är lättare att få alla problem på rabote.A visar sig, hela mitt liv, och en av de mycket sebya.Sboy alla livs system var bara neizbezhen.Nikto inte kommer att stå Ingen!

Jag är inte över 160cm, 32goda, kvinnor förlossningen är mycket enformigt arbete, ofisnaya.Za 6y.o. återhämtade nästan 60kg.Normostenicheskoe teloslozhenie.Uzkie axlar och i allmänhet smal, men tyvärr jag inte hudoschavaya.Vo lite för mycket fett, även om midjan har alltid varit (min mors gener östra).I typ av Anastasia Zavorotnyuk.Normalno ros.44 att komma in, men det är inte ett tecken på något, för hur mycket fett... och han vezde.Da och polnovpty ben i lyazhkah.Pokupala byxor 38, och ibland lchzhkah passerade med svårighet. Och även om alla grannar fortsatte att ringa mig petit och smal, men titta på mig själv Jag var en spegel protivno.Tem mer, allt detta fett, inte bara stora ben, täckt med ett tunt lager av kozhi.Vot min moster ok.181sm det takaya.Vse hävda skelett, smärtsamma, och jag var så nravitsya.Bolshe än någonsin det var som deras normal vikt, men det verkar av någon anledning till berget (särskilt mot bakgrund av min lilla familj, där alla små och uzkokostnye).Nikogda mycket lite inte vägas, men stolko- tozhe.I inte har möjlighet att idrotta och inte vill.En missade ett par veckor, återigen alla segel och ännu värre sdelaetsya.Da och dohlyachka ya.Begat och stam (efter operation s) nelzya.Eto vyhod.Ya inte alltid sett ut i pohudenii.Odnazhdy tunn för att 42-44i nästan umerla.Hudela golodaniem.Pri begränsa min konstitution, blev jag en obefintlig storlek, såg ut som en cancerpatient eller ett första väghyvel, ovänliga människor viskar bakom ryggen. men 45mne nravilos.Luchshy samma vikt som jag märkt, nästan all-50.I lång och shirlchennyn och små ser bra ut i den. Ingen näring, är ingen begränsning inte hjälpt någon gramm.Pri denna gaomonadnogo och avvikelser, som inte bylr.No tanken att 32ya väger 60 och hur mycket kommer jag i 35-40 zhutko.Potom gjort mycket sjuk, 7 dagar åt och drack, och hon förlorade 6kg.Teper väger 52-53 nedan väl nikak.Stoit åtminstone en bit av något att äta, plus 1 kg, dricka lite mer vatten, plus 1kg.Prihoditsya golodat.No nästan alla uppskattade, och säga, redan otoschala.Vse kläder 44prosto ogromna.Teper bära sig 40-42 och jag förstår att naturligtvis blev mycket mindre så luchshe.I kinder (och de har en mycket stor även själv ensam) 0,48-50 kommer att bli bra! Men mogu.Tak det handlar om konstitutionen och fett prosloyki.Moya kollega chesit inte mycket, försöker gå ner i vikt, men siffran-perevprnuty treugolnik.Verh-ogrlmny, bottom-bred men flat, fötter sticker ut från en stor kropp, och hans händer även hudye.Dumayu, benen inte längre vara tunnare, men jag gå ner i vikt upp och ner borst proportsionalno.Dazhe händer och huvudomfång, stopy.Vse handskar och Sharkey bolshie.Vse 36 shiroki- benflugor. Så jag rekommenderar inte dig att gå ner i vikt. Jag delar bara min historia.

Jag är en gammal man, jag 60, jag väger 58 Nu tillväxt 150. 7 år sedan vägde 75 kg, var sjuk och 4 m prov låg på sjukhuset, där tunna till 48 kg, och såg ut som ett skelett med huden, även av allt att döma har Jag hade en normal vikt. Så allting är individuellt. Nu vill jag förlora 3 kg, men inte mer.

Jag var över 50, vägde 75, efter en lång sjukdom förlorade jag 48, min höjd är 150 nu (det var mer i min ungdom). Så, trots den "normala" förment vikt såg jag ut som ett skelett, täckt med läder. Nu, efter 6 år väger jag 58 kg, jag ser bra ut, jag vill verkligen förlora 3 kg, jag blir ännu mer normal, men inte längre, så att jag inte kommer att bli en skelett igen. Så allting är individuellt.

Pipetter! Alla galen?

med en tillväxt på 166 och kan väga 66 kg, om att göra sport inte är något att hänga budet.mozhno väger 56 kg utan sport kommer zhivot.govorite sidor och tunnare och upp till 52 vseravno inte stroynyashkoy hon tyaryala innebär huvudsakligen muskler, inte fett.

Något slags skräp. Vid tillväxt 166 normal vikt från 52 till 66? Min vän vikt var 56, och på baksidan veck av fett, tjocka flanker och veck under brösten, magen samtidigt hängande. Så är det normalt för tillväxt 166? Hon är nu tunn till 52 och ser fortfarande inte ut som en smal björk.

Vad tycker du, vad är den idealiska vikten för en kvinna, höjden på 158 cm?

Vad tycker du, vad är den idealiska vikten för en kvinna, höjden på 158 cm?

Den idealiska vikten kan vara 60 kg eller 50 kg., det beror allt på personen och hur han behandlar sin figur och hur han uppfattar sig själv (om han anser sig vara komplett eller vice versa).

På mig sådan kroppshöjd och jag anser eller räknar det för min 158 sm den idealiska vikten - 52 kg. Man bör komma ihåg att tjejer med denna vikt och höjd kan se annorlunda ut. Till exempel, en - en hel dag som äter och inte rör sig, och den andra - äter ofta men lite, gör sport. Det är på en vikt kommer man att se lös och "bred" och den andra - spända. På mig något genomsnittligt äter jag rätt (som jag anser), sport - 3 gånger i veckan.

I detta fall ser siffran normalt ut, inte fet, men inte torrt. Med en vikt på 50 kg ser jag väldigt illa ut, med en genomsnittlig bentjocklek på 52 - min idealvikt, jag försöker hålla fast vid den.

Den idealiska vikten är den som passar dig. Som övning visar, är alla människor olyckliga med vikten, tillväxten, då något annat.

Läkare säger att vikten är ideal i ung ålder, lika med de två sista siffrorna, det vill säga med en höjd av 158, är det bra att ha 58 kg. Men för modeller är det dödligt, de borde ha 35 kg med sådan tillväxt, men då kommer de inte att märkas. Du ser, hur konstigt det är att vår smak upptas med hjälp av reklam.

Igen säger läkare att efter trettiofem vikt kan vara upp till +2 kg. Det vill säga med en ökning på 158 är vikt 60 ett ganska bra resultat.

Om en person känner sig bra i denna vikt är allt bra.

Jag har en höjd av 160, men med en vikt av 64 ser jag lite patetisk ut som en underfödd katt. Vikt behöver inte vara för mycket, men musklerna har fortfarande vikt, inte bara skelettet. Du behöver ha en kropp.

Var i harmoni med dig själv och bara frisk. Vikt för både kvinnor och män bestäms också av deras kroppsbyggnad. Storbeniga människor kan inte väga lite. Precis som kvinnor med ett smalt ben kommer att vara tillräckligt låg "kvitt".

Det finns ingen exakt idealvikt. Det finns ungefärlig. Till exempel hittade jag en viktkalkylator för kosmopolitiska.

Här är skärmen, det här är deras hemsida:

Ytterligare vikt beror fortfarande på ålder.

Det finns speciella formler för att bestämma en persons vikt.

Enligt den förenklade formeln bör vikten vara ungefär lika stor (tillväxt i cm) -100 för personer över 40 år. Det är med en ökning på 158 cm subtraherar vi 100 = 58 kg. Detta tog jag som grund för att beräkna vikten på den kosmopolitiska räknaren.

Vikten beräknas också enligt tillväxt-110-formel - detta gäller för personer yngre än 40 år. Sedan får vi 48 kg med en höjd av 158 cm.

Det finns också Lorentz-formeln.

Vi tror. (158-100) - (158-150) / 2 = 58-8 / 2 = 54 kg.

Det finns en enda viktformel, endast för kvinnor.

Hur man beräknar koefficienten? Det finns ett bord.

Vi tror. Ta 26-40 år och en normostenisk typ. 360 * 158/1000 = 56,88 kg.

Om du vet din vikt kan du beräkna koefficienten för en normal vikt.

Och det finns Coopers formel.

Här är några andra bra formler.

Och ännu en sista:

Det viktigaste är din känsla, inte den ideala vikten som inte existerar. Genomsnittlig viktnorm kan beräknas ungefär)

Lycka till och hälsa!

Det finns flera metoder för att beräkna idealvikten. Den vanligaste i (människor): tillväxt i cm minus ett hundra. För en person från frågan kommer den idealiska vikten att vara 58 kg.

Denna beräkningsmetod har upprepade gånger visat sin inkonsekvens. Men folket använder det)))

Ideal vikt för höjd 158 cm

F

M

F

M

F

M

F

150

152

Beräkning av vikt efter kroppsmassindex

För att undvika misstag och inte hålla i en diet i en tid när du inte behöver vikas, men tvärtom att öka, har BMI-formuläret uppfunnits, vilket i den ryska översättningen låter som en viktdeflator. Användningen av BMI är oerhört populär i hela den moderna världen och orsakar inte några förolämpningar antingen från kosten eller den medicinska sidan.

Det första tecknet måste vara ett bokstav i det latinska alfabetet.

För kvinnor:

Idealisk vikt för tillväxt

För närvarande används kroppsmassindex (BMI). För att göra detta ska vikten (kg) divideras med kvadraten av höjden (m). Om resultatet är ett tal mellan 18,6 och 25, anses vikten som normal. Hos kvinnor bör midjevolymen inte överstiga 80% av höfterna. För män bör midjestorleken inte vara mer än höfterna.

Miller formel (1983)

För kvinnor (höjd i tum):

Idealisk vikt = 53,1 + 1,36 * (höjd - 60)

För män (höjd i tum):

Idealisk vikt = 56,2 + 1,41 * (höjd - 60)

Monnerot-Dumain-formeln

Denna formel tar hänsyn till typen av bygg, volymen av ben, muskelmassa.

Ideal vikt = höjd - 100 + (4 * handled)) / 2

Formel Creffa

Denna formel tar hänsyn till ålder och typ av fysik.

Idealisk vikt = (höjd - 100 + (ålder / 10)) * 0,9 * förhållande

Till exempel för en kvinna som väger 69 kg och växer 1,74 m:

BMI = 69: (1,74 x 1,74) = 22,8.

Resultatet beräknas enligt tabellen:

Risken för sjukdomar

Brist på kroppsvikt

Normal kroppsvikt

Överdriven kroppsvikt

Fetma av 1: a graden

Fetma av andra graden

Risken för sjukdomar

Brist på kroppsvikt

Normal kroppsvikt

exempel: En kvinna på 45 år väger 76 kg med en ökning på 170 cm. Det här är inte mycket, det är mindre än det högsta tillåtna!

Läkare-drafters tog hänsyn till allt som kan göras: kön, ålder, tillväxt. Begränsa inte bara den nedre gränsen för vikt. Men detta är förståeligt - bordet hjälper till att ta reda på om du har extra vikt, men inte om det inte räcker. Enligt vår mening är det mest kompletta och balanserade tillvägagångssättet till idealvikten.

Quetelet indexet

Index = vikt i gram / höjd i centimeter.

Detta är också en metod för att uppskatta den redan tillgängliga vikten, nära den metod som beskrivs ovan BMI. Inte konstigt att de har en författare. Här borde resultatet också jämföras med bordet, men i denna variant beaktas också kroppsbyggnaden. Det kan definieras helt enkelt: stå framför spegeln, dra maximalt i magen och fäst två linjer eller bara palmerna till de två nedre revbenen. De bildar en vinkel. Om han är mer dum (mer än 90 gram.), Har du en stor byggnad. Om det är nästan rakt, är fysiken normal. Om vinkeln är akut anses kroppen vara tunn.

Professionella tabeller med förhållandet mellan vikt och höjd

Det finns olika formler för att bestämma det optimala förhållandet mellan vikt och höjd. Man bör komma ihåg att med samma tillväxt och vikt kan en person se full, en annan - helt normal.

AdMe.ru hittade 5 sätt att beräkna den optimala vikten, som används av fitnessproffs.

Metod 1. Quetelet-indexet

Om du känner till kroppsmassindex kan du döma övervikt eller brist på vikt. Indexet beräknas för vuxna män och kvinnor från 20 till 65 år. Resultaten kan vara falska för gravida och ammande kvinnor, idrottare, äldre och ungdomar (under 18 år).

Hur räknar man? För att öka dess höjd i meter till en kvadrat, dela sedan kroppens massa i kilogram med den erhållna siffran. Till exempel: höjd 170 cm, vikt 65 kg. Följaktligen 65: (1,7 * 1,7) = 22,5.

Den resulterande siffran och det blir ditt index. Normen för män är 19-25. För kvinnor - 19-24.

Metod 2: Volymer

Quetelet-indexet visar ganska bra mängden fett i kroppen, men indikerar inte hur fett distribueras, det vill säga, ger inte en visuell bild. Men du kan testa din kropp för idealitet med en annan formel.

Fördelningen av kroppsfett bestäms av förhållandet: midjemåttet (vid navelnivå) dividerat med mängden skinkor. Normen för män är 0,85; för kvinnor - 0,65 - 0,85.

Metod 3. Med tanke på åldern

Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så. Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - i detta fall tillväxt och B - ålder i år. Kroppsvikt = 50 + 0,75 (P-150) + (B-20): 4

Metod 4. Brocks formel

En av de mest populära metoderna för att beräkna idealvikten är Brock-formeln. Det tar hänsyn till förhållandet mellan höjd, vikt, kroppstyp och ålder av en person.

Brocks formel för personer yngre än 40 år: tillväxt (i cm) minus 110, efter 40 år - tillväxt (i cm) minus 100.

I detta fall ska personer som har en asthenisk (tunnbenad) kroppstyp subtrahera 10% från resultatet, och personer med hypersthenisk (bredbenad) kroppstyp bör lägga 10% till resultatet.

Hur bestämmer du din kroppstyp? Det är nog att mäta med centimetern omkretsen av den tunnaste platsen på handleden.

Metod 5. Naglers formel

Det finns Naglers formel, som gör det möjligt att beräkna det ideala förhållandet mellan vikt och höjd. Vid 152,4 cm bör tillväxten motsvara 45 kg vikt. För varje tum (dvs 2,54 cm) över 152,4 cm ska det vara ytterligare 900 g. Dessutom ytterligare 10% av den mottagna vikten.

Metod 6. Formel John McCallum

En av de bästa formlerna som skapades av experten metodolog John McCallum. Dess formel är baserad på mätning av omkretsen av handleden.

 1. Handleden omkrets, multiplicerad med 6,5, är lika med bröstets omkrets.
 2. 85% av bröstets omkrets är lika med höfterna på höfterna.
 3. För att få en midja omkrets måste du ta 70% av bröstets omkrets.
 4. 53% av bröstets omkrets är lika med höftomkretsen.
 5. För att ta tag i nacken måste du ta 37% av bröstets omkrets.
 6. Biceps omkrets är ungefär 36% av bröstets omkrets.
 7. Omkretsen för underbenet är något mindre än 34%.
 8. Underarmens omkrets ska vara lika med 29% av bröstets omkrets.

Men inte alla fysiska data kommer exakt att motsvara dessa förhållanden, siffrorna har i genomsnitt genomsnittligt statistiskt värde.

Några fler alternativ för förhållandet mellan höjd och vikt:

Hur hittar du din idealvikt. 5 sätt och beräkningsformler

Drömmer om idealvikten, skulle det vara trevligt att veta exakta siffror av idealet. I kilo. Annars riskerar vi att ta bort oss från verkligheten.

Man tror att den idealiska vikten - det här är det du hade i 18 år. Det är önskvärt att rädda hela livet. Men om du har kommit bort från idealen för de senaste 15-20 åren eller mer, försök inte att återvända till det utan kostnad. När allt kommer omkring, vart 10 år av livet, minskas kroppens energiförbrukning med ca 10%. Följaktligen lägger vi ungefär 10% (5-7 kg) varje 10 år: först från den idealiska tyngden, senare från den vi har. Och att köra fett ska vara snyggt med fokus på samma 10%, bara ett år. Dessutom är det bättre att inte sträva efter en artonårig vikt, men att beräkna ditt nya ideal enligt en av de medicinska formlerna.

Brockformeln

Idealisk vikt för män = (höjd i centimeter - 100) · 1,15.

Idealisk vikt för kvinnor = (höjd i centimeter - 110) · 1,15.

exempel: Den idealiska vikten hos en kvinna är 170 cm = (170-110) · 1,15 = 69 kg.

Visst kommer många denna formel att återkalla den långvariga "tillväxten minus 100" för män och "tillväxt minus 110" för kvinnor. Det här är verkligen en förbättrad version av den gamla formeln. Det faktum att den tidigare versionen krävde att alla skulle vara fitnessmodeller, tog inte hänsyn till ålder eller kroppstyp. Därför kunde den inte passa in i människor med tunga ben och stora muskler, inte heller kvinnor med uttalade höfter och bröst. Därför har forskare utsatt Brocks gamla formel för bearbetning, och i sin nuvarande form ser den ganska realistisk ut.

Drömmen om Lorentz

Den idealiska vikten av en kvinna = (höjd i centimeter - 100) - (tillväxt i centimeter - 150) / 2.

exempel: Den idealiska vikten hos en kvinna är 165 cm = (165-100) - (165-150) / 2 = 65-15/2 = 57,5. Idealisk vikt - 57,5 ​​kg!

Observera att denna formel endast har utvecklats för kvinnor och inte på något sätt passar det starka könet. Vid första anblicken är det för krävande på vikt jämfört med den förbättrade Brock-formeln, och pekar mer på idealvikten när du var arton. Ändå är det helt överensstämmande med kroppsindex (BMI), så det är ganska möjligt att använda det. Om du är frustrerad med de föreslagna siffrorna, glöm det bara och använd en annan formel. Förresten, för kvinnor över 175 cm passar det fortfarande inte.

Tabell av Egorov-Levitsky

Det finns ingen enskild författare med den här metoden, och inga formler krävs heller. Du behöver bara veta din höjd, väga dig själv och jämföra data med bordet. Observera att här inte är idealisk vikt, men det maximala!

Max tillåten kroppsvikt

Tabell över tillväxt, vikt och ålder, hur mycket en person borde väga

Ofta uppstår frågan om hur många människor som ska väga i denna eller den här åldern, från de som av någon anledning är missnöjda med sitt utseende. Men det betyder inte att man, även i det här fallet, borde självklart orientera sig mot vissa bord, vilka i storheten i nätverket representeras av många.

Det finns många alternativ för hur mycket en person borde väga, bordet, åldern, vikten, höjden som anges är olika beroende på författarens visioner. Nedan är de mest populära sätten att beräkna korrespondens av viktningsparametrar till tillväxt. En underbar kostprodukt - rågkli: fördel och skada, hur man tar.

Det enklaste sättet att beräkna

För honom krävs inte komplexa mätningar. Tillräckligt för att veta din längd i centimeter, av denna siffra, subtrahera 100 och den resulterande nummer för att lägga till eller 10, om det är en man eller subtrahera 10 om den beräknade vikten av kvinnan.

Intressant! På ett exempel ser det ut som följer. Tillväxt kvinnor är 167 cm. Subtrahera från denna figurerna 100 och 10 varv värde 57. Denna genomsnittliga vikten, avvikelser från vilken kan ses på båda sidor, eftersom mycket beror på kropps typ, ålder, livsstil.

Tabell med hänsyn till byggets specificitet

I den här versionen av beräkningen av hur mycket en person ska väga, tar bordet (ålder, vikt, höjd, där anges med siffror) hänsyn till tre typer av fysik. Relationen här ses inte bara av kön, men också av genetiska utvecklingsegenskaper.

Det finns tre typer av fysik, som var och en har sina egna egenskaper:

 • asteni;
 • normostetichesky;
 • giperstetichesky.

Den första typen innehåller de mest "lätta" människorna. De kännetecknas av en bräcklig kroppsbyggnad, långa extremiteter, tunna ben, ett svagt muskulärt skelett. Tall och smala människor eftersom det ofta kallas astenik men de tunnhet är olika och det är viktigt att inte hoppa över linjen när hon kommer att växa in i smärtsamma.

Den andra typen är den mest harmoniska och proportionella. Man tror att kvinnor med denna kroppsbyggnad är vackraste, eftersom de har former, men det finns ingen antydan om den moderna dagens dystrofi.

Hypersthenisk typ lider oftast av tung vikt, eftersom dess representanter har ett brett ben, vars massa i sig är en storleksordning större än den för asteni. Men det betyder inte att närvaron av breda höfter eller axlar är en ursäkt för att ackumulera extra pounds på dem. Obalanserad näring kan disfigure någon typ av figur.

Åldersbegränsningar innebär i detta fall möjligheten att minska dessa indikatorer med 5-7% till 30 år och öka dem med 10% efter 50 år. Redoxin Light: en förstärkt formel, recensioner av bantning 2015, pris och annan viktig information.