Huvud
Behandling

Utskiljning vid akut och kronisk prostatit hos män

Symtom på prostatit är mycket olika. Det är först och främst problem med urinering och smärta i ländryggen, i nedre delen av magen, penis och anus. Ibland finns det en ökning av kroppstemperaturen.

Urethral urladdning prostatit också ofta satelliter inflammation i prostatakörteln. Deras analys är mycket viktigt för att bestämma den exakta formen av prostatit och utnämningen av en effektiv behandling.

Sårets art och orsak i akut form

Tilldelningar i den akuta formen av inflammation i prostatakörteln är mycket sällsynta. Som ett undantag är möjligt att möta den vit eller transparent vätska med pus, som åtföljes av uppträdandet av en periodisk höjning kroppstemperatur (till 39 ° C), smärta i ljumskarna, och problem med erektion.

Inflammation av prostata i akut stadium är extremt farligt för människors hälsa, så omedelbar medicinsk undersökning och snabb terapi rekommenderas.

Tilldelningar för kronisk sjukdom

Många representanter för det starkare könet är oroliga över frågan - finns det några sekret med kronisk prostatit? Eller är det ett tecken på någon annan sjukdom?

Praktiskt taget alla slags sådana manifestationer är karakteristiska exakt för den kroniska formen av sjukdomen.

De är indelade i fyra grupper:

 • spermatoreynye;
 • prostatoreynye;
 • purulent;
 • muko-purulent.

Alla är beroende av tillståndet av urinrörets mikroflora och den inre håligheten i prostatakörteln.

Prostatoreya

Prostoyarey kallas tät formation, som kan vara lika transparent, så har en gul nyans. Men oftast finns det en mjölkvit vit färg.

Det uppstår med en minskad ton i prostatakörteln. Medföljande urladdning och andra obehagliga symptom. Bland dem noterar:

 • klåda, obehag vid urinering
 • obehagliga känslor i anuset;
 • periodisk smärta i pungen, penis, nedre ryggen och även med tarmrörelse;
 • en känsla av fullhet och tyngd i urinblåsan och urinröret.

Visas urladdning efter urinprocessen, inklusive under dagen. De är också orsakade av för stark fysisk aktivitet, massera prostatakörteln.

Prostayareya som ett självständigt fenomen är extremt sällsynt. Dessa sekret är nästan alltid en sällskap av spermatotorré.

spermatorrhoea

Spermatorrhea följer ofta en prostata. Det släpps ut i små portioner utan starka tremor. Allotment är olika i vitt. Men många män tar henne för spermier. Även om dessa vätskor har en annan etiologi och struktur.

Spermatorrhea manifesteras oftast i män som lider av sjukdomar i det genitourära systemet och nervsystemet i nervsystemet. En patologisk hemlighet kan också uppstå om en person plågas av frekvent förstoppning.

Det främsta symptomet som åtföljer störningen är det akuta smärtsyndromet.

Tilldelningar kan visas när:

 • evakuering av tarmarna
 • överbelastning av perineumets muskler;
 • ökad fysisk ansträngning.

Även hennes utseende påverkas av sexuell upphetsning. Därför kan män undvika sex på grund av självvikt. Detta provar utseendet av ett depressivt tillstånd, nervösa störningar.

Purulent urladdning

Övergången av den kroniska formen av prostatit till det akuta scenet åtföljs inte bara av ökad smärta och en ökning av temperaturen. Under denna period bildas purulent urladdning. De borde bli en varningssignal för en man. Det är viktigt att konsultera en läkare omedelbart, eftersom konsekvenserna kan vara allvarliga. Pus och mikroorganismer kan tränga in i cirkulationssystemet, vilket kommer att provocera blodinfektion.

Urvalet är gul eller gulgrön. De har en mager karaktär. Basen för excreta är:

 • epitelets döda partiklar;
 • urethral slem
 • leukocyter i ökade mängder.

Vid detektering av dessa utsläpp inte kan slösa tid att ett akut behov kontakta läkare till följd av purulent inflammation kan vara skleros av prostata, nedsatt styrka, sterilitet och engagemang i inflammation i urinblåsan.

Muko-purulenta

Denna typ av sekret är en genomskinlig vätska med en vit och mjölkfärg. De innehåller en liten mängd vita blodkroppar, serös exsudat och urinrörsslem.

Mu-purulent urladdning uppträder med en infektiös prostatit orsakad av en patogen mikroflora som överförs under samlag.

Ett karakteristiskt särdrag hos denna typ av urladdning - outtalade eller fullständig frånvaro av några symptom (smärta, klåda, rezey etc.).

Vad händer om det finns tilldelningar?

Oavsett val, när de inträffar bör omedelbart se en specialist, även om det inte finns någon smärta i bäckenområdet. Och framför allt är det nödvändigt om utsläpp åtföljs av feber, smärta vid urinering och en hemlig fack, dålig hälsa.

Analysen av excretioner gör det möjligt för läkaren att diagnostisera snabbare och förskriva den nödvändiga behandlingen.

De viktigaste kriterierna för att bestämma utsläppets karaktär:

 • koncentration;
 • frekvens av utseende
 • färg;
 • nivå av leukocyter.

Läkaren ska inte bara granska ansvarsfriheten, utan också skicka dem till en laboratorieanalys. Dessa åtgärder är nödvändiga för korrekt diagnos och val av behandling.

Om patienten inte uppmärksammar utseendet av slem eller pus exponerar han sin kropp för fara. Om det inte finns någon tidig behandling kan komplikationer uppstå. Förutom inflammationsprocessen i olika organ i genitourinärsystemet ökar risken för impotens och infertilitet.

Tilldelningar för prostatit

Markera prostatan olika natur - det är ett epifenomen av sjukdomen, som åtföljs av andra symtom på inflammation i prostatan, såsom smärta, sjukdomskänsla, smärta vid urinering och feber.

Det val exsudat uncharacteristic på grund av allvarlig smittsam inflammation lokaliserad till prostatan vävnader urinkanal, urinblåsa, i allmänhet, i alla bäckenorganen. Tätheten, konsistensen, färgen och naturen hos urladdningen kan variera beroende på den individuella patientens kliniska symptomatologi, sjukdomsform och stadium. Så, om det finns fördelning vid en prostatit, än vad de skiljer sig från varandra, när och av vilka skäl det uppstår - kommer det att höras i dag.

Vilka sorters utsöndringar åtföljs av prostatit

Inflammatorisk process i prostatakörteln sker ofta utan närvaro av uttalade symtom. Vid en prostatit kan mannen störa okarakteristisk fördelning som tidigare inte observerades. På detta tecken är det möjligt att misstänka utvecklingen av sjukdomen. Att se på uppkomsten av vitaktiga märken på underkläder som visas under natten eller dagen, bör man söka hjälp från en läkare, eftersom normalt inga extra sekret inte borde vara.

En annan sak, urinvätska, som släpps i små mängder under sexuell upphetsning - denna process är naturlig och utgör ingen fara. Men närvaron av pus, slem eller blodiga inneslutningar i biologiska vätskor (urin och sperma) är ett allvarligt symptom som kräver läkarvård. Särskilt om oförståelig vydely blir mer och mer.

Differentiell diagnos baseras på undersökningen av densitet, färg och karaktär av okarakteristisk exsudat:

 • vit ansvarsfrihet av korkad konsistens - tala om den kroniska formen av den inflammatoriska processen, som redan har gått in i det försummade skedet, vilket kräver seriös och lång behandling.
 • mörkbrun exsudat - indikerar närvaron av prostataskador som ett resultat av intensiv inflammation vid kontakt med blodinnehåll i spermier och urinrörskanalen. I vissa fall kan den mörka urladdning indikera kronisk inflammation och utveckling av cancer (kräver brådskande diagnos);
 • riklig urladdning av vit, genomskinlig färg - förknippas med den inflammatoriska processen som uppstår i det akuta skedet. Orsaken till deras utseende ligger i infektionen av bäckenets sterila flora med patogena infektionsmedel.

Själva exsudatet kan vara blodigt, transparent, purulent eller slemt, som uppträder vid fysisk inaktivitet eller under den. Separation kan uppträda med trycket på ollonet, eller spontant, åtföljd av kraftig smärta, brännande känsla och smärta i urinröret eller kanal kännetecknas av en fullständig frånvaro av några känslor.

Den läkare som utför diagnostiken kommer att samla en fullständig klinisk bild, intervjua patienten om alla störande symptom, utföra en undersökning och ta de nödvändiga proven för laboratorietester. I regel är det obligatoriskt med medicinsk behandling, med hänsyn till problemets etiologi, om det förekommer okarakteristisk urladdning.

Prostatoreya

Detta syndrom yttrar sig i män sekret från urethral kanalen, som inte har en obehaglig lukt, smal och visas på en prostatit, som flyter till försvagning av bäckenbottenmuskulaturen. När tvätt tecken exsudat man tycker att det litet urval av spermier doser men profusion sekret frigörs beror på scenen och bildar sjukdomen.

Med en långvarig tid av kronisk asymptomatisk prostatit är utsläppet initialt svagt och manifesterar sig endast under avföring och efter urinering. När sjukdomen fortskrider, ökar symtomens svårighetsgrad. Det finns två former av prostaterapi:

 • Defekation - utsöndringar förekommer endast vid tarm evakuering och med stark fysisk stress. Hanterar akuta och kroniska former av prostatit, kräver tidig diagnos.
 • Tömning - under normala förhållanden, i frånvaro av inflammation i prostatan, är en naturlig faktor, då efter en man urinera på underkläder är några droppar vätska sekretion. Men med samtidiga tecken på prostatit indikerar syndromet den infektiösa naturen hos sjukdomen.

Att välja taktik för behandling av prostatit, åtföljd prostatoreey, nödvändiga diagnostik, inklusive urin, blod, prostata sekretion, liksom ultraljudsundersökning av prostatakörteln, njure, urinledare och urinblåsa.

spermatorrhoea

Dysfunktion ofta åtföljs av akuta och kroniska former av prostatit det också observerats i sjukdomen förvärras av hormonella och åldersrelaterade förändringar i kroppen (oftast hos män över 50 års ålder) och avvikelser i strukturen av könsorganen. Isolering av droppar av sperma uppträder huvudsakligen med fysisk ansträngning och spänning av det små bäckens muskler.

Seminalvätska med prostatit är mer aktiv under vissa förhållanden:

 • avföring
 • fysisk aktivitet
 • samlag
 • sit-ups och andra fysiska övningar;
 • urinering;
 • arbete som är förknippat med en lång tid som stod eller satt.

Spermatorrhea bekymrar ofta män med tecken på prostatit samtidigt med prostatos. Läkare kan inte klart ange att risken för att utveckla sådana symtom ökar hos män som har korsat 50 års åldersgräns, och ofta ett symptom oroar unga patienter i åldern 30-35 år.

Som spermatorrhoea och prostatoreya visas vitaktiga frisättning små vätskemängder under träning, med den skillnaden att det finns en fördelning av utsäde exsudat eller prostata hemlighet, beroende på typen syndrom. Båda fenomenen orsakar inte en brännande känsla eller smärta i urinröret, så en man kan länge inte vara uppmärksam på symptomen och gå inte till doktorn.

Slemhinnor

Transparent urladdning av slemhinnor, sträckande konsistens vid inflammation i prostata körteln är ett ganska vanligt fenomen. Det talar om skador på epitelskikten i prostata och ingreppet av leukocyter, slem och andra nedbrytningsprodukter av skadade celler i urinröret. Den första fasen av prostatit åtföljs av utseendet av vita sekret som är luktfria och ger inte något obehag (klåda, brännande, smärta).

I det här fallet stiger manlig temperatur, urinen återfinns i urinen, det blir grumligt och kan innehålla purulenta inneslutningar. En sådan symtomatologi indikerar sjukdomsframsteg och kräver omedelbar uppmaning till doktorn, för att undvika att smitta och övergången av prostatit till det purulenta steget.

Purulent urladdning

Utseendet av utsöndringar från urinröret med en blandning av pus är ett alarmerande tecken. Det indikerar specifika infektionsformer av prostatit, när infektion uppträder sexuellt. Och källan till inflammation är patogena mikroorganismer såsom gonokocker, klamydia, trichomonas, stafylokocker, ureaplasma och andra. I sådana situationer kan purulent innehåll i urinen ändra färg från vitgult till grönt eller brunt.

Under diagnosen uppmärksammar läkaren patienten vid tidpunkten för utseendet av purulent urladdning, deras natur och färg. Vanligtvis, med symptom på suppuration, får urin och sperma obehaglig lukt, i svåra former av sjukdomen, innehåller urladdningen inte bara pus utan också blodproppar.

En annan orsak till uppkomsten av variga sekret, men denna gång från anus övergången från akut prostatit catarrhal form av follikulärt eller parenkymal när cancervävnader mognar grunda variga folliklar. Under loppet av sjukdomsutveckling och fördröjd, bihålor behandling (kavitet) av prostata är helt fylld med pus och det matas ut genom den bakre passageöppningen.

Vad kan jag göra?

Isolering av prostatit hos män slemhinnor, purulent eller blodig natur - ett alarmerande symptom som kräver ett omedelbart besök hos en urolog. Många män gör misstaget att tro att frisättningen av sperma eller prostatasekretion (och vissa inte inser att den vita exsudat på kläderna - det är saften av prostata) - är en oberoende sjukdom. Faktum är att dessa symtom är en del av problemen med prostatit.

Sekretessens insidiousness är att även vid tidig inledande av drogterapi kan de gå igenom 2-3 dagar efter starten av medicineringen. Vissa patienter tror att detta är ett tecken på återhämtning och vägrar ytterligare behandling, vilket framkallar uppkomsten och förvärringen av prostatit, men i en mer komplex form.

Vad du behöver göra när det finns okarakteristiska val:

 • att konsultera en urolog
 • klara en fullständig undersökning, inklusive urin, blod, prostatsekretion, ultraljud av prostata och bäckenorganen och annan teknik som rekommenderas av läkaren;
 • följ noggrant rekommendationerna från den behandlande läkaren;
 • Avbryt inte användningen av droger när de akuta symptomen på sjukdomen är lätta.
 • avstå från att ha samlag under behandlingen, eftersom det finns stor risk att få infektion och partner (även med anal och oralsex).

Efter att behandlingsförloppet har passerat, fann inga patogena mikroorganismer i patientens analyser, och hårdvaru- och rektalstudierna bekräftade återställandet av prostatafunktionerna, patienten kan anses vara frisk. Nu blev det klart om det förekommer ovanliga utsläpp under prostatit, vilka är orsakerna till deras utseende och de karakteristiska symptomen.

Varje man bör förstå att bevarandet av den sexuella sfärens hälsa är i sina egna händer. Och när misstänkta tecken, såsom okarakteristisk urladdning ur urinröret, smärta och smärta vid urinering, ökad temperatur, engagera sig inte i självmedicinering. Endast kompetent diagnostik och adekvat behandling kommer att bli ett löftet att återställa prostatafunktionerna och bevara männens hälsa i många år.

Vad kan vara utsöndring hos män med prostatit?

Män över 35 år utsätts för ett brott mot det genitourära systemet, nämligen med prostatit. Prostata körs i mer än 80% av sexuellt mogna män i åldern 20 till 40 år. Varför utvecklar sjukdomen och vad är dess symptom?

Symptom på patologi

Den kliniska bilden av prostatit beror på sjukdomsfasen. De första tecknen på inflammation i prostata är sjukdomar i urinering. En man klagar på gummin under tömningen av blåsan, en smärtsam uppmaning att urinera. Utan behandling utvecklas sjukdomen och nya tecken uppträder: en svag erektion, smärta längs urinröret, för tidig utlösning, smärtsamt samlag.

Vid akut prostatit kan en man ha en kroppstemperatur på upp till 40 grader. Det finns skarpa smärtor i underlivet. I det här fallet ska patienten omedelbart bli inlagd på sjukhus. I kronisk form av sjukdomen har sjukdomen svaga symtom. Ibland kan det flöda i latent form.

Ofta ignorerar män symptomen på sjukdomen och vill inte söka hjälp. Detta leder till utvecklingen av allvarliga komplikationer: impotens och infertilitet.

En inflammerad prostata utan behandling utgör en hälsorisk. Därför, när de första manifestationerna av patologi bör konsultera en läkare. Män kan utsöndras med prostatit. De förekommer på grund av patogenernas inträde i prostata. Tilldelningar hos män diagnostiseras vanligtvis med kronisk prostatit.

Utsöndringar i prostatit hos män kan ha en annan karaktär. De skiljer sig åt:

Det finns 4 typer av urladdning ur urinröret:

 • prostatoreya;
 • spermatorrhea;
 • purulent urladdning;
 • mukopurulent urladdning.

Prostojtery fluid

Prostareea är en vätska som består av en utsöndring av prostatakörteln utan föroreningar av spermier. Denna vätska kan förekomma utan någon uppenbar anledning, och för inflammation i prostata. I urinrörets normala tillstånd frigörs en liten mängd vit vätska, som utför en skyddande funktion. Men med prostatit ökar volymen vätska. Tilldelningarna blir tjocka och gula.

Prostareea åtföljs av tyngd i endotarmen, svaghet och slöhet. Prostayareya ger mycket olägenheter. Isolering av sekretionen observeras i både fysisk ansträngning och vila. Mannen upplever klåda och brännande. Urinering blir smärtsam. Utan behandling ökar risken för infektion i kroppen genom urinröret ibland.

För att bestämma orsaken till prostata, ordinerar läkaren en serie test. Indikator är analys av urin och ett biokemiskt blodprov. För att få en komplett klinisk bild tar doktorn en swab. Innan man tar provet, bör man avstå från att urinera i 2 timmar. Ultraljud används för att studera bäckenorganen.

Prostauria visar återställande terapi. Huvudmålet med behandlingen är att stärka musklerna i det lilla bäckenet, släta muskler och sfinkter. Dessutom ordineras fysioterapi och hormonella läkemedel. Under behandlingen rekommenderar läkare att de äter ordentligt, undviker hypotermi, slutar röka och alkohol och följer reglerna för personlig hygien.

Vad är spermatorrhea?

Spermatorrhea - inkontinens av seminalvätska orsakad av svaghet i musklerna i bäckenområdet. Hos män med prostatit observeras ofrivillig urladdning av seminalvätska oftare efter träning, avföring. Ignorera detta symptom är omöjligt, eftersom sjukdomen kan störa det genitourinära systemet och förstöra resten av livet.

Viktigt! Med prostatit är utsöndringen av sperma inte ovanlig. Spermatorrhea medför död av celler i muskelvävnaden. Detta leder till muskelatrofi, vilket förhindrar dem från att utföra en normal funktion. Musklerna kan inte hålla en hemlighet, så det tas oavsiktligt tillbaka genom urinröret.

Med utseendet av små droppar sämskvätska är fördröjning med behandling inte nödvändig, eftersom spermatorrhea har ett antal komplikationer. En man kan ha problem med erektion och uppfattning. För att återställa erektilfunktionen är det nödvändigt att utföra diagnostik. Läkare utför en anamnese och undersöker under ett mikroskop urladdning från frökanalen.

Spermaterapi behandlas med läkemedel som stimulerar prostata och muskelfibrernas funktion i de seminösa kanalerna. I allvarliga fall utförs kirurgisk behandling. Under operationen utför läkarna en transplantation av de atrofierade sektionerna av kanalen. Det material som används är ett fragment av patientens genitala organ.

Purulent prostatit

Purulent urladdning ur urinröret indikerar en allvarlig form av akut infektiös prostatit. I vävnaderna i prostata bildas abscesser eller abscesser. Denna form är mycket farlig för människors hälsa. Utan behandling kan infektion med blod sprida sig i hela kroppen.

Tilldelningar tar en gul eller grön nyans och en obehaglig, skarp lukt. De består av den drabbade epitel, pus, leukocyter. Det finns en ofrivillig utsöndring.

Symtom kan innehålla:

 • frossa;
 • smärta i buken och ryggen
 • hög kroppstemperatur
 • frekvent uppmaning att tömma blåsan;
 • smärtsam urinering.


Purulent prostatit kan leda till infertilitet, erektil dysfunktion, nedsättning av urinkanalen, utveckling av sepsis. En obligatorisk metod för att diagnostisera sjukdomen är en fingerprovning av prostata. Dessutom föreskriver läkare en analys av urin och blod, ultraljud. Som ett komplement utförs magnetisk och datortomografi och urografi.

Behandling av purulent prostatit utförs på ett sjukhus. Läkare föreskriver ett antal antibiotika, antiinflammatoriska och antibakteriella medel, antispasmodik, smärtstillande medel. Dessutom, med en purulent form, visas fysioterapi: laser och magnetoterapi, elektrostimulering.

Muco-purulent urladdning

Tät gröngul slem indikerar närvaron av bakteriell prostatit. Med inflammation i prostata är klyftvävnaden skadad. I urinröret kommer leukocyter och andra nekrotiska celler in. Allt detta blandas med urinrörslema. Slim orsakar inte klåda och brinnande, så det går ofta obemärkt. Dess skygghet är att den latenta perioden snabbt ersätts av akut inflammation. Mannen stiger kraftigt kroppstemperaturen, och slem ersätts av ett purulent exudat med en skarp lukt.

För att diagnostisera sjukdomen tas slemhinnor för laboratorieundersökning. För att ta emot det utför läkaren en prostatakörtelmassage. Behandling i detta fall utförs med hjälp av läkemedel som hör till grupperna:

 • tetracykliner;
 • makrolider;
 • fluorokinoloner.

Schemat och behandlingsförloppet väljs individuellt beroende på svårighetsgraden av inflammationen och närvaron av samtidiga patologier. Om sekretion åtföljs av nedskärningar eller svullnad, föreskrivs patienten komplex behandling med analgetika, antiinflammatoriska icke-steroida medel.

Prostatit är en allvarlig sjukdom med allvarliga konsekvenser. Det är förbjudet att engagera sig i självmedicinering. Behandling är som regel lång, men det kan inte avbrytas, annars kommer sjukdomen att utvecklas till kronisk form. Under behandlingen rekommenderas att avstå från intimas, eftersom det finns risk för att en partner blir infekterad med en infektion. Efter behandlingens gång ordinerar läkaren ett spermogram och på grundval av de mottagna resultaten ges ytterligare rekommendationer.

Vad är sekret med prostatit?

Prostatitläkare rekommenderar att män uppmärksammar (behandling och eliminering), trots att det inte är en dödlig sjukdom. Men försummelse av behandling leder till allvarliga problem. Akut form av sjukdomsläkarna diagnostiseras lätt, och kronisk prostatit ökar vanligtvis asymptomatiskt. I diagnosen kommer den senare att behöva analysera fördelningen av prostatit hos män.

Grunden för sjukdomen. Inverkan faktorer

Prostatit är ett problem för män när prostatakörtlarna påverkas av inflammatoriska processer. Denna patologi diagnostiseras inte bara hos medelålders män, men också hos äldre. Processerna startas också, i vilken urin utsöndras, åtföljd av bränning, i felaktigt läge med störningar (frekvent nattlig uppmaning till toaletten).
Hotet om detta problem ökar:

 • hypotermi;
 • Förekomst av foci av kronisk infektion i det urogenitala systemet;
 • fysisk inaktivitet;
 • oregelbundet sexuellt liv.

Snabb penetrering av bakterier i prostatakörteln tillhandahålls av stagnerande blodprocesser.
Oftast, för att bekräfta (eller motbevisa) förekomst av excreta:

 1. i tre timmar avstå från att urinera
 2. Utför massagebevegelser, tryck på området på underdelen av penis (riktningen bör ställas in på rörelserna från pubicområdet till penisens huvud).
 3. följ om, efter det, vanligt urinering, eller kompletterat med karakteristiska utsläpp.

Utvecklingen av sjukdomen kommer att följas av blockering av excretionskanalerna, slim, döda mikrober, döda celler, små småstenar (mikroliter) kommer gradvis att ackumuleras. Allt detta kommer att leda till blockering av prostata kanaler. Formade stoppar bildar microabscesses, ackumulera pus. Detta pus under trycket på prostatakörteln genom urinröret går ut.

Skillnader i olika typer av val

Sekretesserna som är typiska för kronisk prostatit kan vara av flera typer. Beroende på specifikationer och skäl kan de tillhöra:

 • prostatorei;
 • spermatorrhea;
 • purulenta sekretioner;
 • mukopurulenta sekretioner.

De två första visas i princip i kombination med varandra, inte i ren form. De kan utlösas av ett prostata adenom, en neurogen blåsan, när muskelfibrerna minskar (de bildar prostatakörtlarna).

Prostareeya hos män

Utsöndringar i prostatit har utseende av en tjock vätska, kan ha en transparent, mjölkvit eller gulaktig färg. Dess utseende föregås av processer som sänker tonen i körteln (prostata). De åtföljs av svår klåda, obehag i urinrörets område (ibland anus).
Smärtsamma känslor av periodisk karaktär kan vara närvarande i skrotområdet under avföring, längs penis och även i ländryggsregionen. Ibland kan det finnas en känsla av överbeläggning och tyngd.
Lägg märke till utsläpp av en man vanligtvis under dagen efter urinering, prostata massage, långvarig sportträning är avslutad.
Prostayareya i många år kan förekomma som ett brott i kroppen utan att leda till skadliga konsekvenser.

spermatorrhoea

Om det bara finns en spermatorrhoea, blir vätskans färg vitaktig i det här fallet. Detta är inte en genomskinlig hemlighet (inte hans droppar som avslutar sexuell upphetsning) borde inte förväxlas. Sådana utsöndringar åtföljs av sjukdomar hos män som påverkar centrala nervsystemet och genito-urinvägarna. Det ser ut som en spontan utsöndring av spermier. Konventionell utlösning innebär att spermier kommer att utsättas under tryck, och dessa utsöndringar av spermier passerar i ett långsamt, dränerande kontinuerligt läge. Provoke problem och perioder av långvarig förstoppning. Huvudskylten i denna situation är akut smärta.

Förhärningen av situationen genom närvaron av pus

Gulaktiga, gulgröna purulenta sekretioner åtföljs av:

 1. smärtsamma förnimmelser;
 2. temperaturökning
 3. bildandet av en akut form av sjukdomen som uppträder mot bakgrund av ett kroniskt problem.

Utan att söka specialistläkare kan du utsätta dig för risken att utveckla blodförgiftning.

Purulent urladdning åtföljd av en långvarig kurs av prostatit. Purulent urladdning bildas av det drabbade epitelet, urethral slem och ett stort antal sådana föreningar som leukocyter. Kronisk prostatit åtföljs av utsöndringar av denna typ.

Muco-purulent urladdning

Många män är oroliga över huruvida det finns perioder av denna sjukdom som åtföljer utsöndringen av muco-purulent vätska av genomskinlig mjölkvitt färg. De kan vara den enda manifestationen av sjukdomens kroniska kurs. Sådana utsöndringar förekommer med en infektiös prostatit. Orsaken till utvecklingen av denna typ av sjukdom är effekten av patogen mikroflora överförs under samlag. De är också oftast åtföljda av svårigheter med erektion.
Ett kännetecken för denna typ av utsöndring är fullständig eller partiell frånvaro av symtom (klåda, smärta, ärr, etc.).

Diagnostiska tekniker

Den akuta formen av sjukdomen diagnostiseras vanligtvis i avsaknad av sekret, men med:

 • temperatur (39 grader);
 • smärta i ljummen
 • problem med erektion.

Det första föremålet är på grund av sjukdomen smittsamma. En uppsättning av dessa tecken uppfattas ofta som en följd av hypotermi, förkylningar. Att ignorera dessa symptom har allvarliga konsekvenser.
Om patienten inte känner till problemet, kan detta följas av irreparabel skada på sjukdomen.
Efter att mannen har mött sjukdomens första tecken, ska han omedelbart rådgöra med en läkare och ge tid och uppmärksamhet åt en fullständig generell litteraturundersökning.
Oavsett typ och medföljande känslor kännetecknas inte av excreta och märker dem, omedelbart bör du söka professionell hjälp i en specialiserad medicinsk institution.
Läkaren, inom ramen för diagnostisk manipulation (före början), lär alltid från patienten om patienten har klagomål om urladdning tillsammans med smärta och andra symtom. Deras färg och vita blodkroppar (deras antal) kommer att vara de centrala punkterna för analysen.

Risken för komplikationer, begreppet behandling

Det kan finnas ett antal komplikationer, risken för vilken patienten utsätts för, förväntar sig att sjukdomen kommer att eliminera kroppens immunförsvar. Bland dem är risken att stöta på:

 • infertilitet;
 • erektil dysfunktion
 • pyelonefrit;
 • cystit.

Korrekt utförd diagnostik, ordinerad terapeutisk karaktär, medicinska rekommendationer, inklusive antibakteriella ämnen som hjälper kroppen att motstå försvagningen av inflammatoriska processer, kommer att bidra till att bekämpa problemet. Behandlingen kommer att vara:

Patienter rekommenderas att hålla sig vid viloläge, vila.
Om urladdningen åtföljs av kliar av allergisk ursprung, så rekommenderar läkarna att neutralisera det med antihistaminer.

Utsöndring i prostatit hos män

Inflammation av prostatakörteln har olika symtom. Således fördelning vid en prostatit hos män förekommer vid olika sjukdomsformer.

Urologer i deras övningar observerar ofta patienter med klagomål om utseendet av urladdning ur urinröret, som började dyka upp oftare efter urinering. Utseendet av utsöndringar av klar eller vitaktig purulent färg är ett alarmerande tecken för en man och en bra anledning att besöka en urolog omgående.

Utformning av excreta

Ett kännetecken för kronisk prostatit former är bristen på uttryckta symptom på grund av vilka man inte fästa vikt lätt obehag i ljumsken, perineum och allmänt dålig hälsa, vilket leder till utveckling av avancerade stadium prostatainflammation.

Till utvecklingen av sjukdomen leder till förekomsten av stillastående processer i det lilla bäckenet, såväl som patogena bakterier som tränger igenom prostatakörteln och provocerar den inflammatoriska processen i den.

Med utvecklingen av inflammation uppträder prostataförstoring i storlek, följt av inflammation i acini och mothballing av epitelcellerna.

Utlopp strömmar tilltäppta slemhinnan fragment, döda celler, avdödade mikrober små microlites (småsten), varigenom igensatta kanaler i prostatakörteln. De resulterande syltmedlen väcker utvecklingen av mikroabscesser med bildandet av pus.

Pus kommer ut genom urinröret efter att ha tryckt på prostata. Curd-extrakt som bildas under stagnation av sekretionen av prostata är i de flesta fall karakteristiska för patienter som lider av en kronisk form av prostatit.

Hos män med försvagad immunitet ökar risken att kontrahera inflammation i prostatakörteln flera gånger, eftersom någon patogen bakterie kan utlösa utvecklingen av sjukdomen med utseende av excreta.

Laboratorietester ger läkaren viktig information som är nödvändig för att göra en noggrann diagnos och välja den nödvändiga uppsättningen terapeutisk behandling.

Typ av excreta

I modern urologi delas utsöndringar i prostatit upp i fyra typer.

1. Tilldelningar med reducerad ton i prostata (prostata). När sekret tjock konsistens vitaktig milky vid urinering eller avföring (vid slutet av processen), kan du prata om kronisk inflammation i prostatakörteln. Förekomsten av sexuellt överförbara smittämnen i prostata kan leda till missfärgning av urladdningen, vilket kommer att ha en genomskinlig eller ljusgul färg. Urladdningar uppträder vanligen på dagtid som ett resultat av aktiv rörelse eller efter behandling av urologiska prostata massage och orsaka obehag för patienten vid anus och klåda i urinröret.

2. Vilkårlig utsöndring av spermier (spermatorrhea). Som praktik uppmärksammas denna patologi hos patienter som lider av kroniska former av sjukdomar i det genitourära och centrala nervsystemet, liksom hos patienter som diagnostiserats med kronisk prostatit. Sålunda löper sperma långsamt och tilldelas i små portioner. Processen kan intensifiera under avföring eller fysisk belastning av musklerna i perineum.

3. Purulent urladdning. Purulent urladdning är en gul eller gulgrön vätska med en tät konsistens. De är ett tecken på en svag aktuell form av prostatit. Komponenterna i dessa sekretioner är uretralslim, ett stort antal leukocyter och partiklar av skadat epitel.

Om utsöndringen av pus åtföljs av ökad kroppstemperatur och smärtssyndrom kan vi säga att det finns en omvandling av långsam prostatit till akut form.

Vilken fördelning från en sexuell medlem, och speciellt purulent är ett allvarligt tillfälle för att besöka urologen!

Vad är sekretionerna av prostatit hos män?

Prostatit är en sjukdom där prostatakörteln är inflammerad hos män. Det uppstår på grund av en infektion som har fallit in i orgeln. Men bara på grund av infektionen börjar sjukdomen. Prostatit kan bidra till sådana faktorer som:

 • Passiva typer av yrken;
 • Underkylning av könsorganen hos män
 • Långsiktig försening i sexuell aktivitet, brist på en permanent sexuell partner;
 • Kroniska former av inflammatoriska fenomen i kroppen (även bronkit kan påverka inflammation i prostata);
 • Venereal sjukdomar;
 • Bara en sjukdom som försvagar immunsystemet hos män.

Förstå problemen

Oavsett om det kan vara en obehaglig fördelning av prostatit - en fråga som spänner många män, t. Att. Denna sjukdom eller sjukdom som är mycket farlig och svårt härdbar och att ta reda på det i sig alls inte skulle vara önskvärt. Svaret är dock starkt positivt. Med inflammation i prostata kan spår av olika slag hittas i de flesta fall. Vi pratar lite om det här lite senare.

Till att börja med säg att prostatit uppträder antingen i akut eller kronisk form.

Akut prostatit kännetecknas av svår smärta i underlivet, liksom i ljumskare. Också observeras ofta under resor till toaletten. I akut form av sjukdomen hos män ökar temperaturen ofta, det finns generell sjukdom och smärta i huvudet.

Isolering av akut prostatit är ett sällsynt fenomen. Om det finns några sådana tecken - är det värt att omedelbart besöka en läkare i den manliga delen.

Den kroniska formen är mycket vanligare. I det här fallet är symtomen nästan inte uppenbara, varför sjukdomen kan utvecklas tillräckligt länge i en mans kropp i flera år utan att låta sig veta att det är ganska farligt. I detta fall har män ofta problem med erektion, eftersom sjukdomen påverkar nerverna som är ansvariga för erektil funktion.

Med kronisk prostatit finns det några tecken på infektion, som kan delas in i fyra typer:

 1. Prostatoreya;
 2. spermatorrhoea;
 3. Purulent urladdning av excreta;
 4. Utsläpp med slem.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Typer av utsöndringar och deras skillnader

Prostatoreya

Sådana utsöndringar med prostatit som prostata uppfattas ofta i olika kroniska venerala sjukdomar associerade med prostatit. Sådana spår framträder efter urinering, har en tjock konsistens och kan vara från vit till gulaktig färg (vanligtvis mjölkfärg). Denna typ manifesteras huvudsakligen på dagtid och leder till klåda och smärta i ljumskan och anus, ibland även i ländryggsregionen.

spermatorrhoea

Spermatothorax är utseendet hos sperma hos män, vilket sker spontant och inte kontrolleras. Han åtföljs av svår smärta i ljumskområdet. Med en kronisk variant utsöndras mest sperma långsamt och utsöndringar är små, med några droppar. Tillsammans med spermierna kan också gå ut och urladdas, vilket liknar ett purulent spår - detta indikerar en mer allvarlig form av sjukdomen. Utsöndringarna i detta fall är en gröngul vätska, och inflammationen med utsöndring kan spridas till andra associerade organ (till exempel blåsan).

Purulent spår i sekret

Till skillnad från spermaparapi är endast tät pus gulaktig-grön eller gul framträdande här. Om det finns svåra smärtor, är det tecken på att sjukdomen börjar växla från en kronisk variant till en akut form.

När sådana symptom är ett akut behov av att besöka läkarmottagningen, som nedgången i behandlingen och fördröjningen vid behandling av sjukdomen kan leda till ödesdigra resultat på upp till infertilitet, impotens, blodförgiftning.

Utsläpp med slem

Tilldelningar med prostatit, där slem är närvarande, är karakteristiska endast för kronisk sjukdom. Tilldelningar med slem kan förekomma när som helst på dagen. De representerar en vitt transparent vätska och tyvärr finns inga andra symtom (smärta, brännande, smärta), vilket gör det svårt att bestämma sjukdomen.

NÅR NÅGOT AV SYMPTOMERNA BESKRIVAT HÄR, ÄR DET VIKTIGT ATT IMMEDIELLT IMMEDIATELT GÄLLER DOKTOREN!

Behandling av ett obehagligt fenomen

Behandling av prostatit är en lång och svår process, det finns även fall där inflammationen i prostata är obotlig. Dock kan läkaren i alla fall minska antalet symtom och förbättra patientens övergripande tillstånd, men för dessa ändamål är det nödvändigt att genomgå omfattande behandling med ett professionellt urval läkemedel.

Behandling av inflammation sker med hjälp av flera komponenter:

 1. Antibakteriell terapi;
 2. massage;
 3. Sjukgymnastik.

Eftersom avvikelsen uppstår på grund av infektion, är användningen av antibiotika obligatorisk.

Trots den psykologiska obehag upplevs av många män med prostatacancer massage är ett mycket effektivt sätt att bli av impotens, aktiverar blodcirkulationen i de inre organen i reproduktionssystemet.

När man utför fysioterapeutiska rutiner finns det sådana positiva konsekvenser:

 • Metabolismen accelereras, vilket hjälper till att behandla prostata;
 • Blod och lymf stagnerar inte, vilket förhindrar smärta i underlivet;
 • Förbättrar blodcirkulationen, vilket hjälper antibiotika att fungera bättre på kroppen.

Aware - betyder beväpnad

På grund av förekomsten av denna sjukdom blir den övervuxen med myter och kan vara väldigt läskigt. Låt oss titta på några av dem för att inte vara felaktigt i vårt eget fall.

 1. Man tror att inflammation visas varje man efter 50 år, är det dock inte - man, efter en hälsosam livsstil och hålla ett öga på att förebygga sjukdomen är sannolikt att kunna undvika sådana obehagliga symptom och inflammation i allmänhet.
 2. Vissa tror att det blir mycket effektivare att ta itu med detta problem inte till läkare, utan till folkläkare. Definitivt - det är inte bara fel, men ren nonsens! Även att sätta rätt diagnos, är en grundlig undersökning behövs, och för behandling - en individuell inställning till patienten med en förskrivning av antibiotika (som beskrivits tidigare), vilket naturligtvis inte är utmärkande för någon "mormor", healers och andra.
 3. Man tror att sjukdomen kan botas med enbart antibiotika, men det är inte sant, det vill säga. A. Vid behandling av inflammation spelar en viktig roll är en integrerad strategi och tabletterna ensam kan förstöra levern, men inte mycket hjälp till själva problemet.
 4. Nåväl, äntligen - myten att det finns ett läkemedel som snabbt och alltid kommer att bli av med prostatit! Saken med varje man i detta avseende är individuell och det som passar en kan skada en annan.

Tidig överklagande till läkaren hjälper till att undvika ett stort antal komplikationer som kan uppstå.

Utsöndring i prostatit hos män

Symtomen på prostatit vid olika stadier av sjukdomsutvecklingen är mångfaldig. De vanligaste kroppssignalerna är smärta i underlivet, i ländryggen, penis och anus.

Ofta feber (om sjukdomen är smittsam i naturen), liksom svårt urinering, obehag kan uppstå under utlösning, och även allmän svaghet i kroppen, på grund av vilka dessa symtom belastar en förkylning.

Ofta är en annan signal för inflammation fördelningen av prostatit hos män från urinröret. Vad är de som gillar och hur man beter sig?

Vad är sekret med prostatit

De representerar en vätska som i alla fall skiljer sig från nyanser, grumlighet, densitet och kvantitet. Det finns totalt 4 sorter:

 • Spermatorrhoea är en kronisk sjukdom, men kan också uppstå som ett resultat av sjukdomar i det genitourinära systemet och störningar i centrala nervsystemet. Det verkar som ett spontant urval av spermier.
 • Prostareea - är typiskt för kronisk inflammation i prostata, är en mjölkaktig vätska med en tät konsistens.
 • Muco-purulent - är karakteristiska för infektiös etiologi av prostatit, det är en genomskinlig och vit vätska.
 • Pus - är möjlig med sjukdomens asymptomatiska förlopp. Det verkar som droppar av en tät konsistens, som har färg från gul färg till en grön nyans.

Sekretessens natur

Utsöndringar vid akut prostatit hos män är mycket sällsynta. Som ett undantag, kan det ses vit eller transparent vätska med pus, vilket åtföljs av periodisk höjning och sänkning av temperaturen (till 39 grader), det finns en smärta i ljumskarna, problemen börjar med erektion.

Inflammation av prostata i akut stadium är extremt farligt för människors hälsa, så omedelbar medicinsk undersökning och snabb terapi rekommenderas. Nästan alla arter är karakteristiska för den kroniska formen av sjukdomen. Mer om var och en av dem nedan...

Prostatoreya

Oftast är det en tät vit vätska. Visas som en minskning av tonkörtelns ton. Medföljande dessa sekret kan vara obehag i anus och i urinröret. Även smärta i skrotet, längs manens könsorgan och i tömningsblåsan är möjligt.

Sådan utsläpp i kronisk prostatit hos män kan ses huvudsakligen på dagtid. Visa efter en massage i prostatakörteln och i slutet av urinering.

spermatorrhoea

I regel följer den här arten den föregående. Visas fördelningen lite, men regelbundet, har en vit färg. De åtföljs av svår smärta. Denna typ kan noteras under avföring, övningar och spänning av perineala muskler. Mycket sällan manifest som en följd av sexuell upphetsning.

Muco-purulent urladdning

Det finns bara om inflammation i prostatakörteln är smittsam. Vätskan har en vit nyans, halv transparent. Den består av leukocyter, utsöndringsprodukterna från kanalen och exsudatet. Tilldela när som helst, och det finns inga samtidiga symtom, eller de uttalas inte.

Utsläpp av purulent natur

Denna art som en harbinger av det faktum att kronisk inflammation strömmar in i den akuta formen av prostata sjukdom. Tillsammans med dem är smärtsamma förnimmelser och ett subfebrilt tillstånd vanliga. Det kännetecknas av en vätska med gul eller gulgrön färg, som frigörs i liten mängd. De består av slem uretra, leukocyter och "sjukt" epitel. De kan förekomma godtyckligt oavsett tid på dagen och patientens yrke.

Det är viktigt att notera här att om det har förekommit några segregeringar med prostatit hos män av denna art, är det nödvändigt att besöka läkaren omedelbart. Ju tidigare de medicinska åtgärderna vidtas, desto mindre kommer följderna att uppstå.

Vad ska man göra om valet startar

Oavsett utsläpp, när de dyker upp måste du omedelbart besöka en specialist, oavsett om det finns smärtor i bäckenregionen, eller om de inte är det. Men speciellt om de åtföljs av en ökning av kroppstemperaturen, smärta vid urinering och separation av utsöndring, dålig hälsa.

Efter de diagnostiska tester som spelar den viktigaste rollen i formuleringen av den korrekta diagnosen, kommer läkaren att förskriva en terapi som syftar till att avlägsna inflammatorisk process i prostata och smärta. Om du ignorerar och sen hänvisar till doktorn är sådana allvarliga konsekvenser som infertilitet, cystit, pyelonefrit, erektil dysfunktion möjliga.

Tidigare Artikel

Fokusin