Huvud
Behandling

Vilka vitaminer kommer att skydda mot prostatit?


Vilken sjukdom som helst är lättare att förebygga än att behandla. Detta gäller också för prostatit hos män. Om du övervakar din hälsa och tar förebyggande åtgärder, kommer prostatakörteln alltid att vara normal. Vitaminer och mineraler är en viktig länk för hur organen i det manliga reproduktionssystemet fungerar. De hjälper inte bara till att undvika sjukdom, men bidrar även till återhämtning i prostatit.

Vitamin komplex

Varje grupp av vitaminer är ansvarig för vissa funktioner. För förebyggande av prostatit bör män ta:

 • Vitamin A (retinol). Har immunmodulerande effekt, förbättrar styrkan, är ett stimulansmedel för framställning av könshormoner och prostatajuice. Med prostatit accelererar återhämtningen och är en naturlig antioxidant. Källorna till retinol är naturliga vegetabiliska oljor (olivolja, solros, linfrö, havtorn).
 • Vitamin E (tokoferolacetat). Gynnsamt påverkar kroppens vävnader, accelererar läkning av prostata, tar bort inflammation. E-vitamin med prostatit reducerar de toxiska effekterna av skadliga faktorer, ökar immuniteten, normaliserar produktionen av manliga könshormoner, spermier, ökar potensen. Innehållet i solrosolja, fiskolja, morötter, pumpa, röd paprika och ägg.
 • Vitamin C (askorbinsyra). En kraftfull immunmodulator. Minskar inflammation, tar bort toxiner från kroppen, förbättrar mikrocirkulationen och metaboliska processer i prostata. Innehålls i färska frukter, grönsaker och bär. Rekord efter innehåll - citrus, surkål, äpplen
 • Vitamin B6 (pyridoxin). B-vitaminer är oumbärliga för reglering av metaboliska processer i kroppens vävnader. För prostata har pyridoxin en antiinflammatorisk effekt, förbättrar produktionen av prostatajuice, påskyndar återhämtningen och återställer de skyddande egenskaperna hos leukocyter. Dessutom har vitamin B6 en förebyggande effekt på utvecklingen av prostata adenom, och med en befintlig tumör saktar dess progression. Innehåller pyridoxin i kli, nötter, groddar, jäst, bananer och lever.
 • Vitamin D (calciferol). Det har anti-cancerframkallande effekt, förbättrar leukocyternas funktion, saktar bildandet av tumörceller. När prostatit minskar inflammation, tjänar den som profylaktisk mot prostata adenom. Högt innehåll av kalciferol i vegetabiliska oljor, lever, fiskolja, fermenterade mjölkprodukter, färska gröna. Den naturliga källan till D-vitamin är ultravioletta strålarna. Utan det kan inte kalcium absorberas.

Mikroelement mot prostatit

En person behöver få tillräckligt med vitaminer, men också mikronäringsämnen. Deras balans är grunden för alla kroppssystemens hälsa och normala funktion. Vitaminer med prostatit bör tas i kombination med spårämnen, annars kommer inte en positiv effekt att erhållas.
För att förebygga och behandla prostatit behöver du:

 • Selen. Denna mikroelement är en av de mest effektiva antioxidanterna. Det rengör kroppen, reducerar toxiska effekter, bekämpar aktivt inflammatoriska processer med akut och kronisk prostatit. Skyddar prostatan från tumörbildning, förbättrar spermiernas sammansättning och normaliserar sin produktion, kontrollerar balansen hos manliga könshormoner. Med kronisk prostatit förhindrar bildandet av stenar. Man bör komma ihåg att en överdosering av selen kan leda till en minskning av leukocyters immunitet och aktivitet.
 • Zink. Ett mycket viktigt mikroelement, eftersom det är brist på zink som kan leda till utvecklingen av en malign tumör, prostata och hyperplasi adenom. Zink deltar i normaliseringen av produktionen av spermier och prostatajuice, är ansvarig för spermatozoas aktivitet, med avsaknaden av avsevärt minskad potens.
 • Magnesium. I närvaro av inflammation i prostatakörteln accelererar eliminering, ökar lokal immunitet, främjar produktionen av leukocyter. Förbättrar kompositionen av prostatajuice.

Det finns ett antal mikrodelar som accelererar elimineringen av prostatit. Man måste komma ihåg att något vitaminkomplex ska tas i en strikt dos, som bestäms av läkaren.

Prostata är mycket känslig för obalansen hos vitaminer och spårämnen, så du måste övervaka din kost och kosttillskott.

Komplex för prostata

Läkemedelsföretag har länge tänkt på allt och släppt speciella multivitaminkomplex för män för att förhindra utveckling av prostatit och påskynda återhämtning med den redan existerande sjukdomen.

Vissa läkemedel har kontraindikationer och är inte lämpliga för varje man.

Vitaminer för prostatit bör tas med sinnet, så det är bäst att konsultera en urolog som kommer att berätta för vilka mikronäringsämnen som saknas för dig.
De viktigaste komplexen:

 1. Prostata forte. Komplexet innehåller vitamin E, zink, pumpa frön och andra växtdelar, som har fördelaktiga effekter på prostata, och förbättrar även styrkan.
 2. Enkel Aktiv med optisk zink. Det är en mer allvarlig lösning, eftersom det hjälper till att bekämpa den redan existerande inflammationen även med adenom. Med prostatit förbättrar urinflödet, minskar inflammationen i vävnaderna. Kompositionen innehåller vitaminer A, E, växtekstrakter, zink.
 3. Om formeln. Mycket användbart vitaminkomplex för kronisk prostatit. Kompositionen innehåller alla nödvändiga vitaminer och spårämnen, extrakt från medicinska örter.

Brist på vilken mikroelement som helst kan prova kränkningar som negativt påverkar hanehälsan.

 1. Astrum är vit. Ett komplett multivitaminkomplex, vilket många läkare rekommenderar inte bara med prostatit, men också för förebyggande av andra sjukdomar. Komplexet är väl assimilerat, har en generell förstärkningseffekt på hela en mans kropp.
 2. Aevit. Ett mycket känt "öre" läkemedel, där vitaminerna A och E. på ett fördelaktigt sätt påverkar tillståndet hos huden, inre vävnader och prostata.
 3. Milgama. Ett perfekt komplex av B-vitaminer, oumbärlig för förebyggande av prostatit och prostata adenom.

Innan du tar några mediciner och vitaminer är det nödvändigt att rådgöra med din läkare.

Vitaminer för profylax och behandling av prostatit

Att bli av med prostatit eller åtminstone förbättra sin kurs är svår. Lösningen på problemet ligger i ett integrerat tillvägagångssätt. Vitaminer i prostatit är inte det enda botemedlet, men deras korrekta användning kan avsevärt öka den totala effekten av behandlingen, vilket innebär att män med ett känsligt problem bör vara uppmärksamma på detta.

Innehållet i artikeln

Ordet "vitamin" är mer troligt från barndomen, men även i en mer respektabel ålder kan det bli relevant. För en hälsosam manlig kropp spelar vitaminer en förebyggande roll, tack vare vilken, även i närvaro av potentiellt ogynnsamma faktorer, kanske män inte länge vet vad prostatit är. För dem som redan har hört denna diagnos på läkarmottagningen kommer vitaminer att vara besläktade med immunostimulanter, tack vare vilka de föreskrivna läkemedlen, sjukgymnastiken och kosten kommer att ha sin fördel.

Det är det svaga tillståndet i immunsystemet som i stor utsträckning är ansvarigt för sjukdomsuppkomsten. Vitaminer med prostatit hjälper till att återställa kroppens skyddande egenskaper, vilket indirekt påverkar problemet med inifrån. När kroppens naturliga sköld återställs, berövas de patogena bakterierna den näringsmässiga och fördelaktiga miljön där de stannade tidigare.

Dessutom består behandlingen av prostatit ofta av medicinska läkemedel, varav några klassificeras som en grupp antibakteriella medel. Idag ingår antibiotika i praktiskt taget alla behandlingsregimer, oavsett om bakteriell prostatit hos en man eller inte. De aktiva komponenterna i antibiotika gör inget val mellan kroppens patogena och naturliga mikroflora, som inte har den bästa effekten på driften av vissa system, till exempel mag-tarmkanalen. Vitaminer i prostatit bidrar till att återställa det normala förhållandet mellan fördelaktiga och skadliga mikroorganismer, och därför ingår de nödvändigtvis i ordningen med terapeutisk behandling.

Hur vitaminer kan komma in i kroppen

Urologen kan indikera i rekommendationen om behandling "ta vitaminer", men skriv inte dessa ord i detalj. Så, vitaminer för prostata en man kan få på följande sätt:

 • speciella vitaminpreparat och deras komplex som köpts på apoteket;
 • lite mat
 • biologiskt aktiva tillsatser.

Det är svårt att säga vad som är mest effektivt. Så innehåller vitaminkomplex en optimal mängd specifika vitaminer. Dessutom är sådana droger relaterade till läkemedel, vilket innebär att vi kan prata om deras effektivitet, inte bara säkerhet.

Biologiskt aktiva tillsatser var mycket populära för ett par årtionden sedan, men då var marknaden översvämmade med hundratals läkemedel av okänt ursprung, vars studier inte alltid är möjliga. Det maximala som sådana droger ska ha är motsvarande dokument för säkerhet. Under tiden, för att utesluta kosttillskott från ett möjligt behandlingsschema är det inte nödvändigt, i många civiliserade länder anses sådana kosttillskott som en bra hjälp till behandling. Så oftast används de i USA, där medicinens kvalitet ligger på högsta nivå.

Slutligen kan man inte utesluta kvitto av vitaminer från mat, men det finns också komplikationer. Å ena sidan kommer konsumtionen av vissa användbara livsmedel av en man att betyda förändringarna som äger rum i hans kost, och det kommer givetvis att ha en positiv effekt på hela kroppen. En man som tänker på vad som står på sin tallrik, är inte troligt att han ofta äter stekt potatis med en kryddig sås, dricker allt med alkohol. Å andra sidan, för att få vitaminer från maten av sådana livsmedel, är det ibland nödvändigt att äta mycket, vilket i praktiken helt enkelt är omöjligt.

Användbara män vitaminer

Vilka vitaminer ska man dricka? För män med prostatit kommer följande typer av vitaminer att vara relevanta.

Vitamin A

Det kallas också retinol. Att välja vitaminer från prostatit, det är bättre att vara uppmärksam på komplex med retinol, de anses vara mest användbara. Att vara en antioxidant försöker den förhindra bildandet av toxiner och deras frisättning i blodet, och i själva verket är det sönderfallsprodukterna i inflammatoriska processer som kan orsaka betydande skador, "igensättning" och förtjockning av blod.

Den dagliga kursen, som kommer att vara i rekommendationen hos män med prostatit, är från 2 till 2,5 mg. I mat återfinns ren retinol inte, men många innehåller provitamin A. Denna komponent under vissa förhållanden passerar in i formen av A-vitamin och förvärvar biotillgänglighet. Dessa förhållanden är ganska enkla - förekomsten av en fet komponent för assimilering, liksom en liten värmebehandling. Så, med lätt morotpassage frigörs vitaminreserver av provitamin A. Vid beredning av salter kan smältbarheten av provitamin A förbättras med en liten mängd vegetabilisk olja.

Hitta provitamin A i mat är lätt nog, eftersom det innehåller alla grönsaker, frukter och bär röda och orange. Det är också känt om förekomst av detta provitamin i nötter, fettmjölk och ost, lever och äggula.

Vitaminer från grupp B

Dessa vitaminer från prostatit, till skillnad från den tidigare, är vattenlösliga, och därför är närvaro av olja för deras assimilering inte nödvändig. Gruppen är ganska omfattande och innehåller flera aktiva substanser, som liknar deras effekt på kroppen. Urologer allokerar vanligtvis B1, B2 och B6 som mest användbara för män med prostatit. B1 (tiamin) hjälper till vid cellreparation, B2 (riboflavin) är nödvändigt för syntes av hormoner, vars balans hos män med prostatit störs mest. Med 2 mg av dessa komponenter kommer att vara tillräckliga för att förbättra situationen med inflammation.

Slutligen har B6 (pyridoxin) den mest kraftfulla effekten från hela denna grupp. Denna komponent är ansvarig för återvinningsprocesserna i prostata vävnaderna, vilka försvagas av inflammation. Dessutom kan pyridoxin hämma utvecklingen av prostata adenom, vilket innebär att dessa vitaminer för prostataadenom ska finnas i varje människas medicinkista, som du kan ta redan i de tidiga skeden av sjukdomen. Slutligen stimulerar pyridoxin bildandet av leukocyter och därmed ökar kroppens förmåga att motstå inflammatoriska processer. På en dag är hans man 2 mg.

Vitamin E

E-vitamin med prostatit finns också på listan över de läkemedlen, utan vilken behandlingen kommer att ta mycket längre tid. Han kämpar perfekt mot patogena bakterier och är också det starkaste immunomodulationsmedlet. Han hjälper till att reglera könsorganens arbete, deltar i syntesen av hormoner (både man och kvinna) och normaliserar deras balans i kroppen. Hos män, vars symtomatologi redan har nått en minskning av styrkan, kommer E-vitamin med prostatit att återställa manlig styrka.

Dessutom kommer den kvalitativa sammansättningen av spermier hos en man som regelbundet tar detta vitamin att bli mycket bättre, vilket innebär att chanserna att uppfatta ett friskt barn är högre.

Den minsta dagliga dosen som är full av prostatit är 10 mg. Farmakologiska normer för intag av E-vitamin mäts i IE. 10 mg i detta fall kommer att vara 10 IE. Den maximala tillåtna dosen per dag för en man är 300 IE.

I praktiken föreskriver urologernas rekommendationer ofta det samtidiga intaget av vitaminerna A och E. Detta är mycket effektivt. Först tillsammans fungerar de bättre. För det andra är båda dessa vitaminer fettlösliga, vilket innebär att deras intag kan kombineras. Slutligen är ett sådant komplex lätt att köpa på något apotek, och det är mycket lättare att ta en kapsel med två komponenter än att ha två paket med vitaminer till hands.

Vitamin D

Detta vitamin är den bästa hjälpen för prostata. Det förhindrar inte bara utseende av maligna lesioner, som är vanliga vid inflammation i prostata, men bidrar också till regenerering av redan drabbade vävnader. Den dagliga dosen för män överstiger inte 5 mcg. Att hitta vitamin D i livsmedel är lättast i marina produkter - fet fisk, räkor, kaviar. En liten del av det är i ostmassa och smör. Slutligen har kroppen möjlighet att syntetisera D-vitamin på egen hand, men det händer bara under soligt väder. Därför saknar invånarna i södra breddgraderna vitamin D praktiskt taget inte lidande.

C-vitamin

Dess namn för många är bättre känd som askorbinsyra, "askorbinsyra". Detta är ett annat vitamin som främjar den normala funktionen av skyddande krafter i kroppen. Det bidrar till att påskynda alla metaboliska processer. Med sin långa mottagning förbättras cirkulationen av prostatsekretionen, och därför tar man vitaminer med kronisk prostatit, du måste definitivt inkludera askorbinsyra i det föreskrivna komplexet.

Vitamin C är närvarande i alla färska grönsaker och frukter. Viktig anmärkning: Den bryts ner under värmebehandling och genomgår även oxidation över tiden. Det betyder att grönsaker, bär och frukter företrädesvis äts färskt, och till och med i luften minskar den biologiska aktiviteten och innehållet av askorbinsyra. Intaget av vitaminintag är upp till 900 mg per dag.

Om en man röker, dricker med prostatit C-vitamin som är tillgänglig, borde det vara mer, för i en rökare är detta vitamin aktivt förstört.

slutsats

Vitaminer - kanske det mest enkla och prisvärda botemedel som någon med prostatit har råd med. Kostnaden för vitaminer är ganska överkomlig, och deras effektivitet är extremt hög. Även efter en fullständig botemedel mot inflammation i prostata är det inte skadligt att besöka en terapeut som kommer att ge en professionell rekommendation om användning av vitaminer för förebyggande ändamål.

Vilka vitaminer behövs för prostatit och hur man får dem

Inflammatoriska sjukdomar i prostatakörteln påverkar inte bara själva kroppen. Njurarna, levern, blodet och lymfsystemet ligger under sjukdomens öga. Vitaminer med prostatit hjälper kroppen att klara sig snabbare med patologi, öka effekten av andra droger, öka immunförsvaret. Om vilka vitaminer du behöver dricka med prostatit och vilka livsmedel de innehåller, läs artikeln.

Huruvida vitaminer är nödvändiga vid en prostatit eller det är oansenligt?

Den vanligaste orsaken till prostatit hos män är en minskning av resistens mot olika patogena mikrofloror. Med överföringen av sjukdomar, är undernäring, mot bakgrund av antibiotika, nedsatt immunitet. Barriären mellan organismen och patogenen försvinner. Du kan återställa kroppens försvar med vitaminer och mikroelement. Förhållandet mellan behandling av prostatit och intag av näringsämnen är uppenbart.

Förutom infektiösa orsaker till inflammation i prostata, utmärker läkare ett antal andra:

 • hypotermi;
 • stillasittande livsstil;
 • trauma och sjukdom hos angränsande organ.

I dessa fall kommer vitaminer för förebyggande inte att hjälpa. Även om det finns ett undantag. Förhållandet mellan full, balanserad näring och sjukdomsutveckling avslöjas. Läkare fann att män, i vilka kost vitaminer hålls i minsta tillåtna mängd, 2 gånger mindre ofta vända sig till en urolog med problem med genitourinary systemet.

Slutsatsen är uppenbar: utan vitaminer är profylax och behandling av prostatit omöjliga. Vilka näringsämnen ska tas in?

Vitaminer från grupp E vid behandling och förebyggande av prostatit

De viktigaste föreningarna av E-vitamin är tokoferoler och tocotrienoler. De senare är praktiskt taget inte studerade, trots att deras andel är cirka 50%. Det är uppenbart att E-vitamin är en stark antioxidant och immunmodulator. Enkelt uttryckt, korrigerar ämnet och sätter upp det mänskliga immunsystemet. Antioxidanten saktar eller stoppar oxidationen av kemikalier som oundvikligen uppträder i kroppen under livet.

E-vitamin är användbart vid behandling och förebyggande av prostatit av flera anledningar:

 • tocotrienol saktar tillväxten av cancerceller;
 • stärka vävnadsceller i inflammatoriska processer;
 • normalisering av produktionen av proteinföreningar, vilket är viktigt för reparation av skadade celler;
 • stärka blodkärlens väggar och minska blodkoagulabiliteten - detta är viktigt vid kampen mot stagnation i bäckenregionen.
 • stabiliserar immunsystemet hos en sjuk man, behandlar prostatit blir lättare;
 • förbättrar människans reproduktiva funktion.

Den dagliga normen för E-vitamin är 10 mg. Detta är den nedre tröskeln, som säkerställer kroppens normala vitala aktivitet. Du kan dricka syntetiska vitaminer, som vi kommer att prata senare, men den bästa effekten kommer att inkluderas i kosten av ett antal produkter:

 • vegetabilisk olja;
 • frön av baljväxter;
 • mejeriprodukter;
 • persilja och sallad;
 • morötter.

Observera att tocotrienoler, som bidrar till förebyggande av prostatacancer, saknas i vegetabiliska oljor. För att ge kroppen med dessa föreningar - ät ris, korn och råg. Nuvarande tocotrienoler och i vete bakterier.

Betydelsen av vitamin B6 för terapi och förebyggande av prostatit

Av alla B-vitaminer är B6 det viktigaste för prostata. Detta namn förstås som aggregatet av sådana ämnen som:

 • pyridoxin;
 • pyridoxal;
 • pyridoxamin;
 • pyridoxalfosfat.

Vid behandling och förebyggande av prostatit betyder det sista ämnet. Den bildas av de tre första komponenterna. Dessutom finns peridoxalfosfat i kött av djur. Få det och kemiskt.

Vid behandling och förebyggande är egenskaperna hos den fjärde komponenten viktiga:

 • främjar produktionen av röda blodkroppar;
 • hjälper till att assimilera glukos till nervceller;
 • deltar i metaboliska processer av proteiner och fetter;
 • minskar absorptionen av kolesterol i tarmen;
 • förbättrar leverfunktionen.

Produkter som innehåller dessa komponenter av vitamin B6 kan ses i tabellen.

Vilka vitaminer rekommenderas för att ta med prostatit?

Allt fler moderna män lider av prostatit. Prostatit är en sjukdom där inflammatoriska processer förekommer i prostatakörteln.

Orsaken till prostatitläkare kallar:

 • infektion (inklusive de som är sexuellt överförda),
 • hypotermi,
 • minskad immunitet,
 • påkänningar,
 • kränkningar av blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

Modern medicin har i sitt arsenal många metoder för att behandla sjukdomen: antiinflammatoriska läkemedel, antibiotika, immunmodulerande terapi, prostata massage, vitaminterapi.

Den senare metoden kommer att diskuteras mer ingående.

Vitaminer med prostatit spelar en mycket användbar roll. När allt kommer omkring, när man behandlar prostata, kan patienten gå igenom en rad olika procedurer och mediciner. Inte alla kommer att vara helt säkra för kroppen. Därför behöver du stödja det med hjälp av vitaminterapi. Dessutom kan vitaminer väsentligt stärka kroppens försvar. Och detta är ett annat "plus" i kampen mot infektioner.

Vitaminer med prostatit y kan tas i både läkemedel och i naturliga produkter. Det senare sättet är mer naturligt, säkert. Men ibland är det dyrare. Dessutom, för att få en daglig dos av vitaminer, måste du äta stora delar av mat. Inte alla kommer att göra det här.

I alla fall borde du äta den näringsrikaste maten, med massor av grönsaker och frukter. Och vitaminer i form av läkemedel ska vara en extra komponent.

Den största fördelen vid behandling av prostatit kan ge: vitaminer A, C, E, liksom mikrodelar av zink, selen.

Låt oss i detalj överväga de viktigaste vitaminerna, som har en positiv effekt på människors hälsa och kroppen som helhet.

Vitamin A. Fettlösligt vitamin är närvarande i produkter av djurproduktion. I växtprodukter finns i form av betakaroten.

Avser antioxidanter, det vill säga det stannar åldringsprocessen. Positivt påverkar graden av återvinningsprocesser i prostata. Normaliserar syntesen av testosteronhormonet. Det kämpar med patologiska processer på kroppens slemhinnor.

Det finns grönsaker av röd-orange färg. I synnerhet i morötter, pumpa, tomater. I animaliska produkter finns vitamin A i smör, fiskolja.

Vitamin C. Ökar kroppens försvar. Den har antioxidantegenskaper. Förbättrar cirkulationen av sekret och metaboliska processer i prostata.

Den naturliga källan till C-vitamin är: svart vinbär, citroner, rödpeppar, äpplen, surkål.

Vitamin D. Främjar bildandet av leukocyter. Studier har också visat att D-vitamin bidrar till framställning av kalcitriol i prostata. Han kämpar med degenerationen av körtelvävnaden i en malign form, har en anticarcinogen effekt. Bland de naturliga källorna till detta vitamin bör noteras: kesost, vegetabilisk olja, färska örter, torsklever. Solljus bidrar också till produktionen i vitamin D-kroppen.

Vitamin B6. Normaliserar återställningsförfaranden i inflammatoriska prostatavävnader. Stoppar utvecklingen av prostata adenom. Stimulerar den skyddande aktiviteten hos leukocyter.

Källan av vitamin B6 i livsmedel är jäst, nötter, groddar.

Vilka vitaminer ska ta med prostatit

Vitaminer i prostatit hjälper till att förnya vitala krafter, som är nödvändiga för att återställa den förlorade styrkan och normala funktionen hos alla organ. Ju längre kampen mot sjukdomen är desto mer styrka krävs för att återhämta sig. Med kronisk inflammation i prostatakörteln hos män uppstår en långvarig sjukdomsförlopp som påverkar kroppen negativt. Därför anses införlivandet under behandling av vitaminkomplex aktuellt. Åtgärden av vitaminer riktar sig inte bara till att stödja prostata, men också för att återställa de förbrukade resurserna i kroppen.

Tocopherol - "ge avkomma"

Vitamin E i vetenskap är känt som tokoferol, vilket på grekiska betyder "bärande födelse", "ge avkomma". Inte undra på att det är särskilt gott i groddfrön av vete, frön, nötter - växtembryon. Och i människokroppen övervakar han det normala fungerande reproduktionssystemet för både kvinnor och män.
För att bli barn bör E-vitamin vara i tillräcklig mängd i moder och faders kropp. För kvinnor är det viktigt under graviditet och återhämtning efter födseln, med mastit och under klimakteriet. Det ger hälsa till huden, håret, förbättrar utseendet. Därför betraktas det som en "kvinnlig" eller "skönhetens vitamin".
Vitamin E för män spelar en lika viktig roll. Den stöder normala hormoner reglerar mängden av det manliga könshormonet testosteron är involverat i sperma produktion ger blodtillförseln till könsorganen, muskelaktivitet, vilket är nödvändigt för att genomföra den reproduktiva funktionen.
Underskott tokoferol sänker vitaliteten av den manliga kroppen: snabb trötthet, nervösa sammanbrott, muskeldystrofi, störningar i hjärtat, huvudvärk, apati - alla dessa konsekvenser av en brist på "manliga" vitamin.
Av stor betydelse är E-vitamin för förebyggande och behandling av prostata sjukdomar, vars arbete balanserar kvinnornas sexuella funktion.

Prostatakörteln är den andra hjärtat av en man

Prostata - prostatakörteln - den viktigaste körteln i människors reproduktionssystem. Det är nära kopplat till urinröret, närmare bestämt omger det, reglerar utflödet av urin. Om detta glandulära organ ökar i storlek börjar problem med urinering - det här är det första symptomet på prostata sjukdom.

Livskraften hos den manliga kroppen: Sexuell aktivitet, reproduktiv funktion - beror direkt på prostatakörteln: det lyfter fram hemligheten som reglerar mängden testosteron - det manliga hormonet i blodet. Med sin brist minskar manliga tecken i kroppen: kraft, sexuell aktivitet och minskning av reproduktionskapaciteten.
Sekretorisk vätska utsöndrad av den friska prostata, ger rörlighet till spermierna, vilket är mycket viktigt för befruktning. För tjock eller flytande spermier med sedentär spermatozoa är huvudorsaken till manlig infertilitet.
Testosteron och spermatozoa produceras av äggstockarna, men deras kvantitet och kvalitet regleras av prostata, och om denna körtel blir sjuk, störs alla processer i hankroppen. Därför kallas prostata för "andra hjärtat av en man".

Vilka vitaminer behövs för prostata

För normal aktivitet i prostatakörteln är vissa vitaminer och spårämnen särskilt viktiga.

 • Vitamin E - tokoferol - stimulerar utsöndringen av manliga hormoner, säkerställer normal prostatafunktion. Med sitt deltagande bildas en så kallad interleukin som dödar virus och bakterier i prostata. Det undertrycker skadliga leukotriener och prostaglandiner, som bildas i körtelvävnaden med överdriven konsumtion av köttmat. Koken till tokoferol är vegetabiliska oljor.
 • Vitamin A - retinol - är inblandat i spermier; tillåter inte inflammation av slimhinnorna i de urogenitala organen. Mat rik på retinol: lever, morötter, pumpa, rödpeppar, ägg.
 • C-vitamin - askorbinsyra - stöder kroppens skyddsfunktion, tillåter inte utveckling av impotens, ökar fertiliseringsförmågan hos seminalvätska. Rosehip, citron, surkål, frukt - leverantörer av vitamin C i kroppen.
 • Vitaminer från grupp B - delta i metaboliska processer och normalisera nervsystemet. Hon leder i sin tur till arbetet för att skapa en positiv hormonell bakgrund i kroppen. Jäst, bananer, nötter kommer att fylla behovet av de grundläggande vitaminerna i grupp B.
 • D-vitamin - calciferol - stimulerar bildandet av könshormoner, proliferation av prostataceller. Källan till vitamin D är fiskolja.
 • Zink är ett mikroelement som är nödvändigt för normal prostatafunktion och produktion av hormoner. Inte en zink är involverad i den normala driften av det manliga reproduktiva systemet (i synnerhet behöver mer selen och magnesium) - det är viktigt att god näring gav kroppen alla väsentliga delar och vitaminer för prostata. Hos män vid deras brist minskar reproduktionsfunktionen, utvecklas typiska manliga sjukdomar: prostatit och ett adenom av en prostata som kan regenereras i en cancer.

E-vitaminens roll vid behandling av prostatit och adenom

Det "andra hjärtat" av män under svåra förhållanden är föremål för allvarliga sjukdomar. De är svåra att behandla.

 1. Prostatit är en inflammation i prostata. Denna sjukdom drabbar mer än hälften av männen under 40 år. Infektion, hypotermi, stress, försämrad immunitet, brist på vitaminer, stagnation av blodcirkulationen i bäckenet på grund av brist på rörelse leder till sjukdom, förgiftning liv män. Akut inflammation i prostata uppträder sällan och kräver omedelbar medicinsk intervention. Vid kronisk prostatit stora symtom är smärta i bäckenet, smärta och kramper i urinering och sexuella problem som är förknippade med kronisk prostatit semyaizverzheniem.Lechenie i samband med långvarig användning av antibiotika. De påverkar inte bara patogener utan även användbara flora av kroppen, förstöra levern, minskar kroppens immunförsvar dramatiskt. Här kommer till hjälp av den naturliga försvararen av kroppen - tokoferol. Vitamin E prostatit: väcker immunsystem försvar för att bekämpa sjukdom; skydda vävnadsceller från inflammation stimulerar proteinsyntes för att återställa celler under avveckling av den inflammatoriska processen, ökar elasticiteten i blodkärlen och blockera trombbildning, på så sätt avlägsna blodstas i bäckenet ; erbjuder val prostata sekretoriska juice ökar potentsiyu.Ego åtgärd blir effektiv vid samtidig administrering med vitamin a, baserat på denna åtgärd "Aevitum" beredning - två vitamin och med en stark immunmoduler och regenerativ åtgärder kombineras i en kapsel, som togs 1 gånger om dagen efter måltid inte razzhovyvaya.Polezny andra spårelement och vitaminer för prostata. Sådana läkemedel som "Prostate forte", "Prost Actin", "Pro formeln" "Astrum vit" - innehålla, tillsammans med vitamin E zink, magnesium, koppar, retinol, askorbinsyra, pyridoxin (vitamin B6), örter.
 2. Prostataadenom är den andra sjukdomen hos män, som har ett vetenskapligt namn: godartad prostatahyperplasi. Snabba uppdelning av celler av körtelvävnad utvecklas genom åren, därför betraktas det som en sjukdom hos en åldrande organism. Svullna adenom svår urinering, men största faran - degenerering av godartad vävnad rakovuyu.I igen vitamin E - en topp medhjälpare för att förebygga detta problem. Tocopherol är en antioxidant med stark verkan. Det betyder att det binder fria radikaler, förhindrar dem från att förstöra celler. Förekomsten av celler med nedsatt funktion är ett tecken på att organismen åldras. sådana celler degenereras snabbt till cancerceller. Skydda kroppen mot åldrande och cancer och bär tokoferol.Esli i den manliga alltid tillräckligt med vitamin E bromsar åldrandet, BPH växer inte till en kritisk storlek, finns det ingen risk för dess degeneration i cancer opuhol.Vitamin E är inte ett botemedel, vrida tillbaka sjukdomsförloppet, han kan inte Det ger förebyggande av patologiska förändringar i kroppen. Men, om inte tillräckligt, lite vitamin, kan dessa förändringar bli irreversibla. Vuxna män behöver ca 200 mg vitamin E dagligen, det kan hittas i nötter, Kalina, spenat, vete, havregryn - växtnäring. Och man bör veta: från en balanserad kost är inte bara hans hälsa utan även familjens välfärd, den framtida avkomma.

Vilka "vitaminer" ska du ta när du slutar?

Det är inte en hemlighet för alla att från bristen på vitaminer blir kroppen försvagad, och därför mer mottaglig för olika infektioner.

Om du har diagnostiserats med prostatit, är det nödvändigt att ta med metaboliska processer i din kropp så snart som möjligt. Om du tar vitaminer med prostatit, kommer du att accelerera återhämtningen och minimera risken för ytterligare återhämtning av sjukdomen från remission.

I händelse av att parallellt med den huvudsakliga terapin patienten använder vitaminer och spårämnen förbättras regenerering av skadade vävnader och kroppsmotståndet ökar.

Balanserad näring för patienten är mycket viktig, men det kan inte helt fylla den nödvändiga försörjningen av näringsämnen som behövs för det normala livet. Att hjälpa till med att komma fram till vitamin-mineralkomplex, utsedda av läkare för terapeutiska ändamål.

Det finns vissa egenskaper för att ta vitaminer med prostatit, som kommer att diskuteras senare.

Vilka vitaminer är bättre för att ta med prostatit?

För att behandla prostatit var effektiv måste du dessutom ta vitaminkomplex som kan förbättra din vitalitet. Före användning måste du konsultera en specialist som själv väljer doseringen av läkemedel.

Om patienten är engagerad i självmedicinering och själv bestämmer det dagliga intaget av läkemedel, kan det påverka hans hälsa negativt, nämligen att provocera berusning.

Patienten, som hade en historia av inflammatoriska processer i prostatakörteln, borde följa vissa regler om intag av vitaminmineralkomplex:

 1. Vitaminerna i grupp A och även D, E och K ur synvinkel av kemisk-biologiska egenskaper är fettlösliga. En av huvuddragen i dessa element är att deras egendom ackumuleras i människokroppen. Till skillnad från vattenlösliga vitaminer utsöndras de inte från kroppen. Om de dagliga doserna av vitamin A, D, E och K väljs rätt, kan de påverka din hälsa extremt positivt. Efter att ha tagit huden förbättras hudens tillstånd, synskärpan ökas och genitourinärsystemet fungerar normalt. Experter varnar för att om dagskursen är sönder kan den utlösa en överdosering. Därför är det bäst att få fettlösliga vitaminer från organiska källor, såsom vegetabiliska oljor, nötter, fisk och spannmål.
 2. Prostatit är en sjukdom, en av de viktigaste förutsättningarna, till utseendet som kan vara stress eller överansträngning. För att patienten att återgå till den psykokänslomässig balans, övervinna depression och eliminera apati, är det rekommenderat att ta vitaminer i grupp B. Deras användning har en gynnsam effekt på tillståndet i nervsystemet. B-vitaminer är speciellt bra för behandling av prostataadenom, eftersom denna sjukdom är direkt relaterad till patientens psykologiska tillstånd.
 3. Ofta påverkar prostatit patientens hudförhållanden, provar överdriven håravfall. Att lösa dessa problem av en estetisk natur hjälper till att ta emot zink och jod. Patienten kan använda speciella livsmedelstillsatser, som innehåller lecitin, eller inkludera i din kost en produkt som havskål. Det är en naturlig jodkälla som kan normalisera fettmetabolismen i din kropp och förbättra tillståndet hos huden och håret.
 4. Om du vill behandla inflammatorisk process i prostatan bestämde du dig för att använda vitamin-mineralkomplex, då rekommenderar vi att du uppmärksammar de läkemedel som innehåller vitamin B6. Detta element är involverad i syntesen av vita blodkroppar (leukocyter), vars huvudsakliga uppgift är att skydda kroppen från externa negativa faktorer som kan utlösa en försämring av din hälsa. Vitamin B6 bidrar till lägre prolaktinnivåer (en substans som är ansvarig för proliferationen av prostata epitelvävnad).
 5. Vitamin E med prostatit är helt enkelt oersättligt. Det säkerställer upprätthållandet av immunitet och förhindrar spridningen av patogener i hela kroppen. E-vitamin har en positiv effekt, inte bara på prostata, men också på hela organismen.
 6. Intag av zink minskar risken för neoplasma. Zink bidrar till utvecklingen av huvudkönshormon testosteron, ökar aktiviteten och livskraften hos spermatozoa.
 7. Selen - ett mycket viktigt element, mottagningen av vilken kan sakta ner ökningen av volymen av prostatisk epitelvävnad. Det har länge visat sig att användningen av selen hjälper till att normalisera styrkan.
 8. C-vitamin är en naturlig antioxidant som ökar immuniteten och förbättrar mikrometabolism inom prostata.

Vitaminer med prostatit är det bästa tillskottet till terapeutisk behandling. Men ta dem, glöm inte bort vikten av en korrekt och balanserad kost, eftersom de nödvändiga spårämnena kan erhållas från naturprodukter. Fisk, köttprodukter, grönsaker och frukt i kosten - det här är garantin för din maskulina hälsa och livslängd.

Komplex av vitaminer med prostatit från apoteket

Låt oss överväga några exempel på populära vitaminer med prostatit:

 • att eliminera problem i det intima livet och förbättra prestanda av mentala förmågor, innehåller vitaminkomplexet alfabetet, som innehåller naturliga extrakt av medicinska växter, perfekt passar;
 • vitaminer Duovit, innehållande nödvändiga vitaminer och spårämnen, tas med kronisk prostatit och är också utmärkt för att förbättra hud och hår.
 • Det amerikanska vitaminkomplexet Solgar innehåller mineraler, spårämnen och växtekstrakter som har en fördelaktig effekt på immunsystemets tillstånd.
 • vitaminer i Doppelgerz Active-märket har utvecklats speciellt för män som upplever problem med det genitourära systemet.

Vi presenterade ett val av de bästa vitaminerna för prostatit. Samtliga ovannämnda namn är certifierade och fritt distribuerade på apotek i hela Ryssland.

Vitaminer i injektioner med prostatit

Injektion är det snabbaste sättet att leverera de nödvändiga ämnena till inflammerat område.

Som tidigare nämnts spelar vitaminerna i grupp B, liksom A, C, E den viktigaste rollen för att bli av med prostatit. Dessa komponenter finns i stora mängder i aloejuice. Därför kombineras den här växten med prostatit med huvudterapin för att förbättra effekten.

Vetenskapligt bevisat att aloejuice har den starkaste antiinflammatoriska effekten, och är också en kraftfull naturlig antioxidant. Vitaminer med prostatit som finns i aloe är oumbärliga för att upprätthålla prostatacellernas normala funktion.

Anläggningen har varit känd sedan antiken för dess helande egenskaper. Aloe innehåller, förutom de tidigare angivna, vitaminer såsom PP och H, som är i stånd att eliminera fokus av inflammation, normalisering av blodmikrocirkulation i de inre strukturerna av prostatan och återställa integriteten för väggarna i de minsta blodkärlen, kapillärerna.

Injektioner med aloextrakt har ett brett spektrum av verkan. Det används framgångsrikt över hela världen för behandling av prostatit. Extraktet administreras subkutant. Komponenter av aloe juice har en tonic, antiseptisk, diuretisk effekt, och också stärka immunitet.

Användningen av vilka vitaminer som kommer att gynnas med prostatit

Behandlingsplanen för patienter innehåller alltid ett föremål på vitaminterapi, eftersom de deltar i kroppens biokemiska reaktioner och utan dem försvinner processen i många processer tillfälligt eller permanent. Bristen på vitaminer påverkar alla kroppssystem negativt, så när man behandlar prostatit hos män om vitaminterapi kan man inte glömma.

Tocopherol (vitamin E)

Den minsta dagliga dosen för män är 10 mg eller 10 IE, högst 300 IE.

renderade effekter

 • Det är därför en antioxidant med tillräckligt innehåll i kroppen, åldringsprocesserna, tillväxten av tumörceller och risken för skador på cellmembran i inflammatoriska processer saktas ner.
 • Förhindrar förstöring av testosteronmolekyler i kroppens män, därför:
 1. Processerna för tillväxt och utveckling av sexceller och organ går inte ner.
 2. ökar förmågan att befruktas;
 3. människans maskulinitet minskar inte;
 4. syntesen av protein förbättras, vilket underlättar den tidiga återhämtningen av skadade celler i inflammation;
 5. kroppens muskelmassa minskar inte.
 • Förhindrar bildandet av blodproppar.
 • Tocopherol hjälper till att förbättra blodcirkulationen och ökar stabiliteten hos blodkärlens väggar, vilket förhindrar utvecklingen av stillastående fenomen i det lilla bäckenet och utvecklingen av stillastående prostatit.
 • Processerna för cellulär andning förbättras.

På grund av effekterna på mankroppen bör tokoferol användas inte bara under prostatit, men också under frånvaro av sjukdomar. Män ska ta vitaminpreparationer sex månader före den planerade uppfattningen av barnet!

Vilka produkter innehåller

Det är ett fettlösligt vitamin, därför bör det vara tillräckligt med fettsyror i kroppen för dess assimilering. När du förbereder grönsaker, som inkluderar tokoferol, lägg alltid till andra produkter med en fetthalt.

 • grönsak, sojabönor, majs, linfröolja;
 • majs;
 • bönor: sojabönor, gröna ärtor, vita bönor;
 • ägg kokta;
 • gröna: persilja, sallad;
 • mjölk är fräsch;
 • smör;
 • råg;
 • korn;
 • ost;
 • morötter.

Studie tabellerna med innehållet av tokoferol i livsmedel så att den erforderliga mängden kommer från mat varje dag.

preparat

När du väljer ett preparat, studera kompositionen för att veta hur mycket tokoferol det innehåller. Detta är nödvändigt för att förhindra överdosering om du äter mer mat som innehåller vitamin E.

 1. "Aevit".
 2. Tokoferolacetat.
 3. "Vitrum".
 4. "Forvitale".
 5. "Evion".
 6. "Sana-Sol".

Med en brist i kroppen av tokoferol försämras absorptionen av retinol.

retinol

Vitamin A är fettlöslig, så när du använder produkter med dess innehåll, tillsätt fett. Den dagliga dosen på 1 mg, den maximala dagliga dosen ska vara mindre än 30 mg och en enstaka dos på mindre än 15 mg. Du måste noggrant välja dosen, eftersom det är möjligt att överdosera.

Hur påverkar kroppen prostatit?

 1. Främjar en ökning av kroppens skyddskrafter genom att aktivera leukocyterna till fagocytos för att bekämpa patogenerna i infektiös prostatit.
 2. Ökar resistens hos slemhinnor till smittämnen, vilket förhindrar infektion av prostata.
 3. Det har en antioxidant effekt, så skadorna på cellemembran minskar och cellregenerering förbättras med inflammatoriska processer i prostata hos män.

Vilka produkter innehåller

 • äggula av ägg;
 • torskleverolja;
 • kräm;
 • feta sorters ostar;
 • fisklever
 • en stump av en gris
 • lever av nötkreatur;
 • morötter;
 • apelsiner;
 • aprikoser;
 • mango;
 • tangeriner.

Maten innehåller inte vitamin A i sin rena form, det finns en provitamin, som i människokroppen redan omvandlas till ett vitamin. Detta bör beaktas vid menyn, så att den dagliga dosen är korrekt: 1 mg vitamin 6 mg provitamin.

preparat

 1. Retinolacetat.
 2. Retinolpalmitat.
 3. "Aevit".
 4. "Alfabet".
 5. "The Queen".
 6. "Multi".

För behandling av prostatit hos män används vitamin bäst i form av tabletter från monokomponent eller polykomponentläkemedel, av vilka retinol absorberas lika.

kalciferol

D-vitamin - fettlöslig, kan syntetiseras i mänsklig hud under inflytande av ultravioletta strålar, daglig dos av 5 μg.

Hur gör kroppen

 1. Ökar kroppens motståndskraft mot infektion.
 2. Förhindrar tillväxten av tumörceller, vilket är viktigt vid behandling av inflammatoriska sjukdomar.
 3. Främjar snabbare regenerering.

Var är den

 1. Fiskolja.
 2. Stugaost.
 3. Torsklever.
 4. Vegetabiliska oljor.
 5. Smör.
 6. Äggula.

Askorbinsyra

Vitamin C är vattenlöslig, därför är det bättre att använda produkter med innehåll i en frisk form. Den dagliga dosen på 70 mg.

Hur gör det?

 1. Minskar permeabiliteten hos blodkärlens väggar, förhindrar spridning och infästning av infektion.
 2. Det är en antioxidant.
 3. Främjar förbättring och snabbhet av immunsvaret.
 4. Förbättrar blodcirkulationen i kroppen, förhindrar utvecklingen av stillastående prostatit hos män.
 5. Förbättrar metaboliska processer i prostatakörteln.

Var är den

 1. Surkål.
 2. Nypon.
 3. Citrusfrukter.
 4. Spenat.
 5. Kiwi.
 6. Tomater.
 7. Bulgarisk peppar.
 8. Svart vinbär.

Rosehip förvärrar tillståndet av tänder och tandkött, så efter att ha använt det, rengör munnen. Vid värmebehandling av grönsaker förstörs vitaminen.

preparat

 1. Askorbinsyra.
 2. "Multiproduct Ascovit".
 3. "Asvitol".

Vitaminer B6 - pyridoxin

Den dagliga dosen av pyridoxin 2 mg är vattenlöslig.

Fördelar med vitamin

 1. Det förbättrar enzymatiska processer, vilket bidrar till återställandet av skadade vävnader under inflammatoriska processer.
 2. Stärker kroppens immunförsvar, stimulerar syntesen av leukocyter.
 3. Förhindrar utvecklingen av urolithiasis, vilket minskar risken för inflammation i prostatakörteln hos män.
 4. Normaliserar återställningsfunktioner.
 5. Förbättrar kompositionen av prostatsjuice, vilket är att förebygga utvecklingen av inflammation och infektion.

Vilka produkter är tillgängliga

 • jäst;
 • lever;
 • spannmål spannas;
 • bananer;
 • kli;
 • nötter;
 • bröd av grovslipning.

preparat

 • "Pyridoxin-hydroklorid";
 • "Geksavit";
 • "Aevit";
 • "Complivit";
 • "Pentovit".

riboflavin

Vitamin B2 är inblandat i syntesen av nya celler och oxidations-reduktionsreaktioner. Om patienten ofta överbelastas med fysiskt eller psykiskt arbete, och på jobbet var det ofta stressiga situationer, är vitamin B6 nödvändigt för att återställa styrka och energi i kroppen. Utan deras återställande kommer kroppens kamp med inflammation att vara ineffektiv och långsam, vilket negativt påverkar patientens återhämtningstid. Den dagliga hastigheten är 2 mg.

Hur gör kroppen

 1. Främjar syntesen av stresshormoner.
 2. Förbättrar enzymernas arbete, eftersom det är en del av deras sammansättning.
 3. Främjar syntesen av energi i celler.
 4. Deltar i förnyelsen av cellulära strukturer, ben och muskelsystem.
 5. Återställer celler i magslemhinnan.

Var är den

 1. Bovete groats.
 2. Havregryn.
 3. Bullepulver: ärter, sojabönor, bönor.
 4. Svamp.
 5. Aprikoser.
 6. Jordnötter.
 7. Gröna livsmedel och grönsaker.
 8. Jäst.

preparat

 1. "Tiaminhydroklorid."
 2. "Beflavin".
 3. "Bentavit".
 4. "Lactochrome".

Mer än en fjärdedel av användbara ämnen går förlorade när de kokas, så efter att ha lagat gröt eller grönsaker lämnar buljongen och dricker det!

Vitaminer i prostatit bör ingå i komplex terapi, speciellt kursen kommer att ligga i början av utvecklingen av inflammation. I kroniska former kommer vitaminer att ge stödjande terapi. Hypovitaminos kan förvärra patientens tillstånd, så förebyggandet bör alltid göras.

Mer information om vitaminer och deras effekter på kroppen kan läras genom att titta på den här videon:

Vitaminer för prostatit: Råd av en specialist

Hur man väljer rätt vitaminer

Varje sjukdom i människokroppen är förknippad med ett stort behov av resurser för att ge viktiga processer. Ju längre sjukdomen är, desto större styrka krävs för att bekämpa den. När det gäller kronisk prostatit, trots sin säkerhet för livet, måste man inte bara möta sjukdoms långa lopp, men också med en tillräckligt lång och aggressiv behandling. Därför kan vitaminer med prostatit, som inte bara hjälper patientens prostata, utan också återställer alla de resurser som används av kroppen för att bekämpa sjukdomen, bli ett aktuellt ämne.

Vikt och terapeutiska effekter av enskilda vitaminer

Marknaden av vitaminberedningar är helt enkelt överfulla med olika varianter av medicinska former, både i komposition och i prissegmentet. Men det viktigaste är det viktigaste - de viktigaste möjligheterna för varje specifikt vitamin eller annan användbar substans i samband med behandling av prostatit. I den meningen är det möjligt att notera representanter, vilka ges i form av ett bord.

Det är viktigt att komma ihåg. Behovet av vitaminer hos patienter med prostatit kan kompletteras, både med läkemedel och med naturliga produkter.

 • immunmodulerande;
 • Ökad syntes av interferon;
 • Antioxidant och regenerativ;
 • Stimulering av syntesen av prostatajuice och könshormoner;
 • Förbättring av styrka.
 • Bekämpning av giftiga produkter av peroxidering i inflammation;
 • Acceleration av återvinningsprocesser i prostata;
 • Immunmodulerande effekt, vilket hjälper till att bekämpa infektion i prostata;
 • Normalisering av syntesen av testosteron och spermatogenes och potens.
 • immunmodulerande;
 • Förbättring av mikrocirkulationen;
 • antioxidant;
 • Förbättring av metaboliska processer i prostata.
 • Stimulering av skyddande egenskaper hos leukocyter;
 • Normalisering av trofiska och återställande processer i inflammerad prostatavävnad;
 • Normalisering av strukturen och sammansättningen av prostatajuice;
 • Fördröjning av adenomprogression och förebyggande av dess utveckling.
 • Stimulering av lokal leukocytimmunitet
 • Anticarcinogen verkan;
 • Eliminering av tumörceller.

Mikroelement för kontroll av prostatit

Vitaminer med prostatit utövar sina terapeutiska effekter i kombination med spårämnen. Deras åtgärd måste nödvändigtvis kombineras, stärka mekanismerna för antiinflammatoriskt skydd i den prostatiska vävnaden. De viktigaste mikroelementen för prostata hälsa är selen, zink och magnesium.

selen. Avser en av de mest kraftfulla antioxidanterna. Studier av de senaste åren har visat sin höga effektivitet i behandlingen av kroniska inflammatoriska och tumörprocesser, inklusive i prostata. I listan över terapeutiska effekter av selen, stimulering av spermatogenes, normalisering av spermiernas sammansättning och syntes av könshormoner, förstärkning av antitumörskyddsmekanismer. Positiv effekt registrerades med avseende på minskningen av manifestationer av prostatit, åtföljd av stenbildning.

zink. Mycket viktig komponent i antitumörskydd. Med zinkbrist är omvandling av kronisk prostatit till godartad prostatahyperplasi eller maligna tumörer mycket vanligare. Det är extremt viktigt för att öka spermatozoas aktivitet, syntesen av testosteron och erektil förmåga hos män. Det enda som måste beaktas är möjligheten till överdosering av selen, vilket orsakar en uttalad undertryckning av immunfunktioner.

magnesium. Detta mikroelement, tillsammans med kalcium och kalium, är viktigt för att stärka aktiviteten hos immunceller i det inflammatoriska fokuset, vilket är prostata. Påverkar kompositionen av prostatsjuice, vilket ökar dess antiseptiska egenskaper.

Det är viktigt att komma ihåg. Vanligtvis ingår spårämnen i sammansättningen av alla multivitaminkomplex. Det är bäst att komplettera behovet av spårämnen på bekostnad av naturliga källor: skaldjur, linolja, nötter, grönsaker, grönsaker, frukt och bär.

Multivitaminkomplex och preparat

Läkemedelsföretag skapade färdiga vitaminpreparat som innehåller alla nödvändiga komplex för prostata. Det kan vara sådana vitaminer vid en prostatit: