Huvud
Massage

Komplex av vitaminer och mineraler för mänens hälsa - betyg av de bästa drogerna med beskrivningar och priser

Kosttillskott bidrar till att stärka kroppen, förbättra stämningen och tjäna som ett utmärkt förebyggande för många sjukdomar. På grund av kroppens struktur bör mineralkomplexen väljas efter kön. Till exempel är den vackra hälften av mänskligheten bättre att ta folsyra, magnesium, retinol och tokoferol, samt att uppmärksamma den starka golv selen, zink, B-vitaminer välja rätt vitaminer för män hjälper ranking av de bästa mineraltillskott och konsument recensioner.

Användbara vitaminer för män

Starkt sex behöver läkemedel som förbättrar ämnesomsättningen, förebygger förekomsten av hjärt-kärlsjukdomar, bidrar till uppfattningen och produktionen av friska spermier. För att uppfylla alla dessa krav är det nödvändigt att ta:

 • Vitamin C eller askorbinsyra hjälper till att motstå stress, dödar begär för alkohol och tobak. Den dagliga dosen kan kompletteras med färska örter, rödpeppar, bröstspiror, sur frukt, nötköttlever.
 • Tocopherol eller E-vitamin - saktar åldringsprocessen, tar bort skadligt kolesterol, förbättrar gonadernas funktion. Högt innehåll i vegetabiliska oljor, valnötter, torkade aprikoser, ärter, bönor.
 • Biotin - stärker hår och naglar, förbättrar hudens tillstånd, reglerar kolhydratfettmetabolism. Det finns i sådana naturliga produkter: majs, havregryn, gräddfil.
 • Liposyra behövs för normal lever och sköldkörtelfunktion. En universell antioxidant finns i kål, ris, spenat.
 • D-vitamin (cholecalciferol) - främjar absorptionen av fosfor och kalcium. För att kompensera för brist på ät: sur grädde, lax, lever, äggulor.
 • Och han är retinol eller betakaroten. Användbar för syn, aktiverar produktionen av testosteronhormonet, förbättrar spermas styrka och kvalitet. Dessutom stärker den lokal immunitet, förhindrar inflammation i luftvägarna och urinvägarna. En brist på vitaminer kan kompletteras från torsklever, hälleflundra, fläsk, smör och ägg.
 • B1, tiamin - normaliserar ämnesomsättningen. Överskott är i färska grönsaker, nötter, spannmål.
 • B2 eller riboflavin - mättar vävnader och celler med syre. Du måste äta lättmjölkad ost, kalvkött, datum.
 • B6 är pyridoxin. Ger normal funktion av hjärnan. Innehålls i pinjenötter, makrill och vitlök.
 • B12 eller cyanokobalamin behövs för proteinsyntes och hemoglobin. Det finns i biprodukter.
 • Vitaminer B9 eller folsyra behövs för att syntetisera DNA / RNA-molekyler. Källor av vitaminer - svartbröd, lever, kött, ägg, mjölk.

Vitaminkomplex för män

Experter har lärt sig att kombinera olika grupper av användbara ämnen bland dem så att de hjälper till att hantera vissa problem. Några av vitaminerna för män kommer att hjälpa till att bli av med trötthet, lindra stress, överbelasta musklerna från långvarig fysisk ansträngning. Andra kommer att vara användbara vid planering av barns uppfattning, för förebyggande av kardiovaskulära problem eller kroniska sjukdomar i urinvägarna.

Vitamin antistress

Förlust av aptit, trötthet, irritabilitet, sömnighet - alla dessa är konsekvenserna av konstant stress, överdriven mental aktivitet. För att bli av med sådana symtom kommer det att hjälpa speciella multivitaminer för män - antistress:

 • Tabletter Neuromultivit är en komplex beredning innehållande tiamin, pyrodoxin och cyanokobalamin. Effektiv i nervösa sjukdomar, men har många biverkningar.
 • Vitrum Superstress är en tonic. Främjar förstärkning av nervsystemet, tolereras väl av patienter och har minst kontraindikationer.

Vitaminer med zink

I en separat lista tillhandahåller läkare kosttillskott med zink. Sådana droger ordineras ofta med zinkbrist, graviditetsplanering, för att förbättra spermatets kvalitet, normaliseringen av styrkan. Innehåller zink:

 • Duovit är en kombinerad beredning med högt zinkinnehåll. Eliminerar bristen på näringsämnen, makro och spårämnen. Det är tillåtet för diabetes och fetma, det finns inga kontraindikationer.
 • Komplement selen är ett användbart tillskott till mat. Har en positiv effekt på könkörteln, nerv och muskelvävnad. För att undvika en överdos av vitaminer, innan du använder dig behöver en läkare samråd.

Vitaminer med järn

Läkare rekommenderar att man köper multivitaminer för män, som innehåller ett minimum av järn, men i överflöd finns det andra grupper av näringsämnen. Uppmärksamma är

 • Velmen - gelatinkapslar. De stöder den reproduktiva funktionen, bidrar till att stärka immuniteten. Men när du använder drogen kan allergiska reaktioner uppstå.
 • Oligovit - tabletter för behandling och förebyggande av metaboliska störningar som uppstått mot bakgrund av obalanserad näring. Minus drogen - många kontraindikationer.

För varje dag

För att upprätthålla kroppens förmåga att motstå infektioner och stärker immunförsvaret i en övergångsperiod vinter våren och sommaren-hösten läkare rekommenderas att ta kosttillskott som har immunstimulerande egenskaper:

 • Alphabet Classic är ett effektivt medel för att upprätthålla immunitet. Lämplig för regelbunden användning av alla, men de patienter som lider av hypertyreoidism.
 • Multi-Tabs Plus är ett kombinerat bredspektrummedel. Har inga kontraindikationer och biverkningar, från apoteket ges ut utan receptbelagd läkare.

För Rökning Män

Forskare har funnit att nikotin, tjära och giftiga ämnen leder till vitaminbrist. De stjäl syre från cellerna, störa lungs, bronkier och andra organers arbete. Sedan rökning av dessa ämnen tränger in i kroppen hela tiden, måste du ta droger med antioxidanter och aminosyror:

 • Selmevit Intensive är en stark antioxidant med mineraler. Har inga kontraindikationer, men kan bidra till utvecklingen av allergier.
 • Farmamed Man's formula - ett naturligt komplex som innehåller sådana aktiva komponenter som mineraler, karotener och flavonoider. Det verkar lugnande för nervsystemet, skyddar lungorna och bronkierna från tobaksrök.

Multivitaminer för män

Det är ofta svårt att fylla på nödvändiga näringsämnen från livsmedel ensam, därför har speciella mineralkomplex utvecklats för dessa ändamål. De är indelade i två grupper: mediciner och kosttillskott. Skillnaden mellan dem ligger i metoden för att erhålla makro-mikroelement. Den första är syntetiska analoger av naturliga komponenter. Aktiva tillsatser erhålls från vegetabiliska eller animaliska råmaterial. Rating av vitaminer för män kommer att bidra till att göra rätt val.

Complivit

Ett komplex av vitaminer för män, som utvecklades med hänsyn till organismens dagliga behov i de viktigaste makro-, mikroelementen. Tabletterna förskrivs för ökad fysisk eller psykisk stress, med komplex behandling med antibiotika under återhämtning från infektionsvirussjukdomar. Tillverkaren hävdar att Complivit inte innehåller överdrivna doser, men läkare rekommenderar inte att man tar drogen med andra multivitaminkomplex för att undvika överdosering.

Doppelgerts

Det tyska företaget Quayser Pharma erbjuder män att fylla näringsreserver med en fytokomplex, utvecklad på växtbasen. Beroende på målen kan konsumenten välja:

 • Doppelgerz Active - en fytokomplex för prostatakörteln. Det hjälper till att eliminera problem med urinering, normaliserar metaboliska processer i prostatakörteln. Det stora pluset är att phytocomplex innehåller enkla instruktioner och förstårbara doser.
 • Doppelherz VIP Spermactiv är en biologiskt aktiv tillsats till mat. Stimulerar sexuell funktion, ökar styrkan, akuta känslor under samlag, påverkar nivået av testosteron i blodet. Drogen rekommenderas dock inte för användning med ökad nervös excitabilitet, sömnlöshet, högt blodtryck.

Farmamed

Denna tillverkare erbjuder köpare att prova formuläret Prostate Forme Mens. Kapslar normaliserar urinorganens funktion, bidrar till underhållet av prostatakörteln. Läkemedlet är förskrivet vid behandling och förebyggande av prostatit, adenom, funktionella störningar i det genitourinära systemet. Tabletter är kontraindicerade vid kroniskt njursvikt.

Centrum för män

Vitaminer för mäns hälsa Centrum Män är ordinerad för behandling, obalanserad kost och vid återhämtning efter långvarig antibiotikabehandling. Drogen innehåller 11 viktiga mineraler för kroppen och 14 vitaminer för män. Centrum-tabletter har ett minimum av kontraindikationer, men ibland uppstår oönskade sidoreaktioner vid upptagande.

Vitaminer med ginseng för män

Nya studier har visat att manliga vitaminer med ginseng-extrakt stimulerar binjurens aktivitet, sköldkörteln och hjälper till att ta bort etylalkohol från kroppen. Sibirisk ginseng är en naturlig förberedelse. Förhindrar stress, förbättrar immunitet. När du tar multivitaminer finns inga biverkningar. Tabletter har inga kontraindikationer, förutom individuell intolerans.

Vilka vitaminer att välja för män

Val av livsmedelstillsatser är det nödvändigt att inte fokusera på priset på läkemedlet, men på dess egenskaper, den önskade effekten och åldern hos patienten. Vid olika livssteg måste män fylla underskottet av olika näringsämnen. Till exempel enkla daglig multivitamin komplex för användning passar unga pojkar, kan män för 50 tabletter också försöka öka erektion och äldre patienter - tillsatser för kärlskydd.

Efter 40

För män i medelåldern, komponenter som hämmar åldrandet av kroppen, förhindra att ateroskleros och hjärtsjukdomar behövs. Dessa är följande användbara ämnen:

 • A - förbättra produktionen av spermier.
 • E - upprätthåller styrkan.
 • Med - Stärker immuniteten.
 • Н - ansvarar för hårskydd, hudhälsa, naglar.
 • B12 och B6 - tillhandahålla syntesen, assimilering av protein.
 • Folsyra - är inblandad i produktion av könshormoner.

Efter 30 år

För unga män är ämnen som är involverade i att upprätthålla muskelkorsetten, bildandet av kvalitetssperma, speciellt nödvändiga för produktion av testosteron. Med alla dessa uppgifter väl klara vitaminer i grupp B. Dessutom, om man mottar period alkohol eller rökning, sedan att upprätthålla levern och lungorna det kräver liponsyra komplex med magnesium, omega 6 och omega 3-fettsyror.

Efter 50 år

Män över 55 år behöver ämnen som kan förhindra eller sakta utvecklingen av osteoporos, stärka naglarna, skydda huden mot exponering för solljus. Med dessa uppgifter, klarar kalcium och cholecalciferol. Dessutom, med ålder, reduceras kroppens förmåga att få B12 från mat, så det här tillsatsen är i andra steget efter behov. Tillsatsen kan förhindra utvecklingen av hjärt- och kärlsjukdomar, minska manifestationen av Alzheimers symtom och psykiska störningar.

Efter 60 år

Män äldre behovet antioxidanter - E, C och A. De minskar graden av åldrande av huden, fungerar som en förebyggande åtgärd mot kroniska luftvägssjukdomar, förhindra uppkomsten av hjärtinfarkt och upprätthålla den sexuella funktionen. Om denna tid hunnit skada leverfunktion kommer vitamin-mineral komplex för män med magnesiumtillsatser och liponsyra.

Vitaminer för män med motion

Mineralkomplex för idrottare har olika effekter. Att välja droger är baserat på vilka mål du bedriver i sporten. Till exempel:

 • Optimeter Optimal Nutrition - hjälper till att bli av med subkutan fett, bygga muskelmassa;
 • Adam - aktiverar syntesen av testosteron, som hjälper till att återhämta sig från träning
 • VitaForm - rekommenderas av läkare med stark fysisk ansträngning.

Vitaminer för styrka

Fettlösliga vitaminerna A, E - det bästa valet för dem som vill förbättra sexuell funktion, förbättra erektion och varaktighet samlag. Helst om en rad av mineral kosttillskott för män kommer att inkludera ytterligare vitaminer F, eller C, som förhindrar sjukdomar i sexuella sfären och öka de skyddande funktioner i kroppen. För styrka skulle vara bra och mineraler: zink, selen, koppar.

Priset på vitaminer för män

Du kan köpa droger i ett apotek, specialiserad sportnäringsbutik eller beställa till ett överkomligt pris via Internet. Vid köp är det viktigt att vara uppmärksam på produktionsdatum och tidpunkt för lagring av läkemedlet. Den ungefärliga kostnaden för de livsmedelstillsatser som anges ovan i Moskva eller St. Petersburg anges i tabellen:

Topp 10 bästa vitaminer för män

De viktigaste vitaminer för män är de som deltar i skapandet av normal metabolisk aktivitet, för att optimera processerna för syntes, som till stor del är beroende av sådana funktioner manliga naturen som motståndskraft mot fysisk träning, muskelstyrka, förmåga att reproducera, sperma aktivitet spermakvalitet.

Eftersom män, i samband med vissa egenskaper hos organismen är utsatta för hjärt-kärlsjukdomar, är antioxidant vitaminer obligatoriska.

Den viktigaste gruppen av vitaminer för män

 • Vitaminer från kategori B i sin fulla komplement, och i synnerhet - B12 och B6, är helt enkelt oersättliga i huvudaspekterna av den vitala aktiviteten hos den manliga kroppen.

De är ansvariga för nivån av testosteron, dessa ämnen har en positiv effekt på processen att producera ett karaktäristiskt manligt hormon.

Vitaminer i denna kategori är inblandade i optimering av intracellulär och intercellulär energi metabolism, delta i processerna i centrala nervsystemet. Den dagliga normen för B6 är 2 mg och B12 är 2 μg.

 • Vitamin D deltar i skydds funktioner i kroppen, utan att främja T-celler som förstör virus och bakterier de drabbade tumörcellerna förlorar sin effektivitet, är ohållbar i kampen mot olika infektions hot.

  Dessutom hjälper D-vitamin till extraktion och absorption av kalcium, förbättrar kroppens vitalitet och hjälper till att motstå överdrivna och tunga belastningar.

 • Biotin, vitamin H - slagsmål med alopeci, är involverad i förnyelsen av hårceller, förbättrar hudens minimera sköra naglar, minskar klyvning.
 • C-vitamin positivt påverkar produktionen av testosteron, vilket ökar dess närvaro i den manliga kroppen. Stärker immuniteten, stöder den i god form. Rekommenderas - 100 mg per dag.
 • Vitamin E hjälper huden att andas, behövs för normal operation av hjärt-kärlsystemet. Han står också vakten över testosterons molekyler och skyddar dem från förstörelse.
 • Vitamin A stärker kroppen, stärker dess immunförmåga, förbättrar kraften.
 • Liposyra (N-vitamin) skyddar mot strålning, förbättrar hörsel och syn.
 • Användbara mineraler

  1. magnesium.
   Denna komponent har en nästan universell effekt på människans kropp, han tar omfattande deltagande i kroppens liv.

  Magnesium deltar i produktionen av celler och övervakar metabolismen, spelar en viktig roll vid skapandet av proteiner.

  Den dagliga dosen är 400 mg.

 • Folsyra.

  Detta ämne ökar överlevnadsegenskaperna hos nybildade spermatozoa, vilket förbättrar det totala tillståndet hos spermierna.

  Det innebär att uppfattningsprocessen är mer kvalitativ när det gäller fullständig överföring av genetiskt material.

 • Det är omöjligt att inte nämna de viktigaste mineralerna för mänskligheten: Zinkkalcium, Selen.

  • zink står i den här listan i huvudet, hans ledarskap är ovillkorligt. Det är på grundval av zink är produktionen av testosteron.

  Utan zink är molekylen i detta hormon helt enkelt inte född i princip. Som en mans kropp kommer att utvecklas och växa direkt beror på närvaron av zink. I många avseenden är underhållet av immunitet beroende av detta mineral. Rekommenderas - 15 mg per dag.

 • selen deltar aktivt i skapandet av testosteron, förbättrar reproduktionssystemets funktion, optimerar strukturen hos spermatozoa, förbättrar de totala egenskaperna hos spermier. Tillsammans med allt detta har selen förmågan att neutralisera ämnen som negativt påverkar människans kropp.
 • kalcium, stärker bensystemet, tänder, det behöver 1000 mg per dag.
 • Hur tar man dem korrekt?

  Den dagliga dosen av vitaminer som ges här är ett exempel, och det måste beaktas det för varje person är det individuellt. Var noga med att genomgå en läkarundersökning som visar de icke-näringsämnena, i vilken utsträckning detta observeras och i vilken mängd som behöver fyllas. På grundval av dessa uppgifter kommer läkaren att kunna sammanställa rätt vitaminer för dig.

  Om du fortfarande bestämmer dig för att självständigt bestämma de vitaminer du behöver, då följ noga dosen, följ kroppens reaktion på droger, med negativa reaktioner, sluta ta det omedelbart.

  Noggrant studera funktionerna i behoven av att mata din kropp och göra din dagliga meny, var noga med att gå in i dietmat från produkterna som innehåller nödvändiga element.

  Betyg av de bästa komplexen

  Tänk på de 10 mest effektiva vitaminerna.

  Complex

  • "Alfabet".

  Detta komplex förstärker skyddsfunktioner, allmän ton, förbättrar aktiviteten hos det manliga reproduktionssystemet, läker. Ett utmärkt medel för att förhindra avitaminos är kompositionen hypoallergen.

  Varje dag tas tre tabletter, vars sammansättning är orienterad vid varje tidpunkt på dagen - morgon, dag, kväll, i enlighet med naturliga biologiska rytmer och processer i kroppen.

 • "Duovit".

  Dessa vitaminer passar män som aktivt laddar kroppen med fysisk aktivitet, vare sig det är arbete eller sport.

  Accelerera ämnesomsättningen, förbättra ämnesomsättningen, lindra trötthet.

  Denna goda antioxidant ökar uthållighet, saktar åldringsprocessen.

 • "Vitrum".

  Ingen specifik version av den manliga kroppen, men i "Vitrum-Life" har ett komplett utbud av nödvändiga ämnen som visar unga män som bestäms ett tillräckligt antal A, E, C beredning, som omfattar selen och magnesium, vilket ökar deras effektivitet.

  Aminosyror och naturliga växtingredienser bidrar till att öka muskelmassan.

  Drogen kommer vara oumbärlig för män som är angelägna om sport.

 • "Velma".

  Helande, återställa styrkan i kroppskomplexet.

  Förbättrar minnet, eliminerar astheni, huvudvärk, ljud i öronen.

  Det används även vid behandling av psykiska störningar.

 • "Complivit".

  För män är detta läkemedel inriktat på att lösa ett annat problem, det släpps kompletterat med olika lämpliga ingredienser.

  Med selen - ökar immuniteten.

  "Complivit Antistress" kämpar med stress, minskar nervös spänning.

  "Calcium D3" med låg aktivitet etc.

 • "Farmamed".

  Anti-stress läkemedel, lugnar nervsystemet, återställer sömn.

  Perfekt hjälper till med mental överbelastning, överarbete.

  Det återställer kroppen som en följd av överdriven fysisk ansträngning.

 • Dessa läkemedel bidrar till att förbättra människors välbefinnande endast med deras vanliga tillämpning.

  Vitaminkomplex för känslighet

  3 BÄSTA METODER FÖR ATT ÖKA PENIS!

  1. Den mest effektiva och beprövade - Cream Titan gel. Vår recension kan läsas här och beställa den här länken. Peka och klicka!
  2. Du kan använda olika övningar för att öka penis.
  3. Och självklart är det kirurgiska sättet det farligaste.

  Du är fantastiska vänner!

  Vitaminer för att öka styrkan - A och E. Betydande öka testosteronproduktionen, hjälpa honom att ackumulera.

  Detta kräver vitaminer C (förstärkning av immunsystemet) och F (skyddar cellerna från förstörelse).

  Här är exempel på vitaminkomplex som förbättrar styrkan:

  Fördel i den naturliga sammansättningen av kosttillskott.

  Stimulerar syntesen av testosteron, ökar libido, används vid behandling av impotens.

  Dosering är obligatorisk, kontraindicerad vid ung ålder

 • Mens Formel.

  Baserat på yohimbe barken, roten av sibirisk ginseng och extraktet av en grön mjölk.

  Återställer styrka, ökar vitaliteten, är till viss del också en afrodisiakum.

 • "Prelox" och "Impaza". Vitaminer och vitaminkomplex som optimerar testosteronnivåerna är oumbärliga vid planeringen av ett barn.
 • Vad ska framtida fäder acceptera?

  Eftersom testosteron syntetiseras med deltagande av selen och E-vitamin, förbättras kvaliteten på spermierna, vilket positivt påverkar uppfattningsförloppet. E-vitamin är också ansvarig för aktiviteten, spermatozoas rörlighet, deltar i början av processen med syntes av spermatozoa.

  C-vitamin normaliserar nivån av könshormoner, stärker spermiernas väggar och ökar deras livskraft. Folsyra är ansvarig för skapandet av din mobil och hälsosam spermatozoa.

  Det rekommenderas att ta dessa vitaminer i en viss dos för att förberedas för uppfattning inom ett halvt år.

  L-karnitin - används för lösa problem med manlig infertilitet. Det ökar antalet spermatozoer, säkerställer deras bra rörlighet, stimulerar deras korrekta mognad. Minskar antalet svaga eller patologiska celler.

  Det finns ett antal vitaminer som bidrar till denna uppgift, deras optimala kombinationer presenteras i följande mest kända för deras effektivitet, vitamin-mineral komplex.

  • Complisite Classic.
  • Viardot och Viardot Forte.
  • Selmevit Intensive.
  • Selzinc Plus.
  • SpermAktiv.
  • Orthomol Fertil Plus.
  • Vitrum Prenetal.
  • Speron (Spematon).
  • Spermstrong.

  Vad passar människor i vuxen ålder?

  På varje skede av livet för den manliga kroppen har sina egna preferenser i vitaminer som är speciellt nödvändiga för normal vital aktivitet.

  Efter 30 år

  Vid denna ålder är det bättre att uppmärksamma vitaminer, stärka immuniteten. Mycket bra droger Multi Tabs, Supradin, Duovit.

  Efter 40

  Det rekommenderas att vara uppmärksam på vitaminerna C och D, de förbättrar metabolismen, förhindrar utvecklingen av cancerceller. Förutom C och D, lägg till vitaminer-antioxidanter - A, E och C, de bidrar till bevarande av synen, sätta i ordning hår och hud, sakta ner åldringsprocessen.

  Efter 50

  Förmågan att syntetisera D-vitamin minskar, mot bakgrunden kan det förekomma funktionsfel vid centralnervsystemet och hjärtat, försämras hudens och hårets tillstånd. Därför måste man i denna livstid vara intensivt uppmärksam och skapa ytterligare mottagningskällor.

  Om det inte finns några kontraindikationer, är önskvärda sola, men absolut inte här och förlora all känsla för proportioner, som överdriven solbränna kan kraftigt försvaga levern som är ansvarig för produktionen av pigment, avsevärt förvärra hudåkomma på grund av uttorkning. Om du går till solen mycket, glöm inte att använda beta-karoten och drick mycket vätskor.

  För normalisering av leverfunktioner, dess skydd, använd som additiv folsyra. Vitamin H - kommer att hålla håret och naglarna, öka hudens ton.

  Efter 60

  Vid denna ålder är vitaminerna i grupp B väldigt viktiga, vilket återupplivar hjärt-kärlsystemet, vilket leder till en normal ton och ökar vitaliteten. Vi behöver vattenlösliga vitaminer, främst inriktade på att hämma åldrande och fysiska försämringsprocesser, vilket ökar vitaliteten hos hela organismen. Förutom B-vitaminer, vitaminer P och C.

  Ökad uppmärksamhet bör ägnas åt vitamin och mineral komplex med kalcium, eftersom muskuloskeletala systemet blir skörare, det finns en ökad kalcium förlust, är det nödvändigt att på konstgjord väg stimulera introduktionen och retention i kroppen av detta mineral. Dess underskott är osannolikt att helt lösas endast genom att äta lämpliga produkter.

  Beredningar med kalcium:

  1. Calcemin.
  2. Kalcium D3 Nycomed.
  3. Vitrumkalcium + Vitamin D3.
  4. Complymium Calcium D3.
  5. Kaltsepan.

  Då gör kroppen ett bra jobb med att extrahera och smälta dessa ämnen. I många avseenden beror kvaliteten på vitaminabsorptionen av kroppen på att matsmältningssystemet fungerar väl.

  Långt från alltid håller vi fast vid optimal näring, och inte alla livsmedel innehåller tillräckligt många vissa grupper av vitaminer, och därför lider kroppen oftast ett underskott i den meningen.

  Vitaminkomplex har effekt, hjälpa till att upprätthålla och förbättra människors hälsa, det eliminerar inte helt rätt näring, med hänsyn till kroppens individuella behov, åldersegenskaper.

  Hur jag ökade penis med 5 cm!

  Hej vänner! Jag heter Anton R., Jag är en populär bloggare och tills nyligen ägare av en penis på 13cm! Ja, ja - exakt 13cm! Men jag bestämde mig för att ändra min kuk och jag gjorde det! Jag ville berätta om detta.

  När du har lite - Din tjej försöker naturligtvis lugna sig, säg att huvudämnet är inte sex, men själen och allt det. Men jag är en ung och frisk man, jag var 25 - och jag trodde på dessa nonsens. Fram till dess tills jag skickades en video, där hennes stav är två friska män. Här är för dig och "kön är inte viktigt."

  Jag bestämde mig för att det var dags att avsluta med detta och började studera massor av litteratur om penisförstoring. Jag såg utländska videor, översatte engelsk litteratur på jakt efter en rad åtgärder som kan hjälpa mig. Jag började försöka jelqing, olika folkmetoder, krämer och geler, pompar och allt det.

  I vissa är penisens struktur annorlunda - det är därför det är så svårt för vissa att öka det med hjälp av Titanium Gel. Men det finns en väg ut! Genetik och strukturen av penis inte är korrekt, men det är möjligt att använda olika övningar (jelqing) och en medlem av massagetekniker och tillsammans med Titanium Gel ger denna teknik verkliga resultat! Efter flera års sökning och ett stort antal metoder som jag har försökt hittade jag äntligen min metod som fungerar: TITAN GEL + JELKING kunde förstora min kuk med 3,5 cm, och efter några månaders träning för ytterligare 1,5.

  Använd denna teknik och tillfredsställa dina kvinnor i sängen! Beställ Titaniumgel och börja applicera jelqing. Lycka till dig!

  ENDAST I DAG! Vi gör 50% rabatt på Titanium Gel - Produkten är begränsad! Beställ det!

  Hur man väljer ett komplex av vitaminer för män?

  Komplexer av vitaminer för män blir populärare, eftersom en stark hälsa av mänskligheten började ägna mer uppmärksamhet åt deras hälsa och utseende. Många började äta ordentligt och åt bara användbara livsmedel, men de flesta män föredrar fortfarande syntetiska vitamin-mineralkomplex. Kosttillskott stärker inte bara den fysiska men också den emotionella hälsan hos både män och kvinnor. Vilka vitaminer och mineraler för män är nödvändiga, och hur inte att misstas när man väljer livsmedelstillsatser?

  Valet av vitamin-mineral komplex

  Inte alla vet vad syntetiska vitaminer är bättre att köpa, och den som föreslagits på apoteket bör inte alltid vara betrodd. Det finns flera tips som du kan göra rätt val:

  Läs etiketten!

  I syntetiska preparat kan vitaminer innehålla en mängd som täcker 50-100% av kroppens behov. Här bör du fokusera på kosten. Det vill säga, om det finns färska grönsaker och frukter, och mejeriprodukter i det begärda beloppet i den dagliga menyn, är det tillräckligt för att kompensera med hjälp av komplex vitamin och halva dagliga dosen av näringsämnen. Eftersom 100% av komplexen är mycket dyrare och överflödiga vitaminer kommer att tas ut av kroppen när de konsumeras, utan någon fördel. Dessa läkemedel är nödvändiga för männas obalanserade näring, vilket nu inte är ovanligt.

  Tänk på din livsstil

  För män som utsätts för tungt fysiskt arbete eller är aktivt involverade i sport behövs vitaminer och mineraler i större kvantiteter. Det bör också ta hänsyn till den ålder som kroppens behov i många delar också ökar. Det är mycket svårt att uppnå, vilar bara på en hälsosam diet, så det är bäst att välja ett vitamin- och mineralkomplex, som kommer att kompensera för bristen på näringsämnen i kroppen, bör det vara sammansatt av vitaminer och mineraler i 80-100% täckning dagsbehovet.

  Du behöver inte järn!

  För män är ett sådant mineral som järn i stora mängder skadligt, eftersom det kan påverka hjärt-kärlsystemet, orsaka tremor och till och med orsaka hjärtinfarkt. Det här elementet behövs i ett stort antal kvinnors kroppar och för män, tillräckligt med mängden element som kommer in i kroppen tillsammans med mat. Det är därför det är bättre att välja livsmedelstillsatser med det lägsta järnindexet.

  Mer testosteron

  Experter tror att med hjälp av testosteron, som produceras i kroppen av män under påverkan av vitamin E och selen kan förhindra utvecklingen av prostataproblem, öka fortplantningsförmågan och spermiekvalitet. Detta påverkar positivt uppfattningen av friska avkommor, så när man väljer vitaminkomplex bör man vara uppmärksam på mängden selen och vitaminerna E i deras komposition.

  Hur man väljer vitaminer för män?

  Populära livsmedelstillsatser

  För närvarande erbjuder läkemedelsföretag ett brett urval av vitamin-mineralkomplex för män, vars effekt är inriktad på olika funktioner i kroppen: reproduktiva, fysiska, mentala, förstärkande etc. För att välja det lämpligaste läkemedlet bör bestämma sitt syfte är det bäst att göra det med en läkare som kommer att rekommendera det mest lämpliga namnet vitaminer för varje individ individuellt.

  alfabetet

  I detta komplex balanseras vitaminerna på ett sådant sätt att de ökar vitaliteten och stöder människors hälsa. Läkemedlet är utformat för att uppfylla rekommendationerna från leden och separat användning av näringsämnen, vilket minimerar risken för allergiska reaktioner, och med 30-50% effektivare i uppförandet av vitaminprofylax.

  Vitamin- och mineraltillskott innehåller L-karoten, och roten av Siberian ginseng, genom vilken stöder arbetet i reproduktionssystemet hos män, ökar den totala uthållighet och stimulerar mental kapacitet. Du måste använda drogen på egen väg, det är på morgonen, på eftermiddagen och på kvällen borde du ta 3 olika tabletter som har en individuell komposition:

  Morgon (tablett nummer 1):

  • A - 0,5 mg;
  • B1 - 1,7 mg;
  • B9 - 0,2 mg;
  • C är 40 mg;
  • Järn - 15 mg;
  • Koppar - 1 mg;
  • L-taurin 60 mg;
  • Polyfenoler - 20 mg;
  • Eleutoresider - 1 mg.

  Dagstid (tablett nummer 2):

  • B2 - 1,6 mg;
  • B3 - 16 mg;
  • B6 - 2 mg;
  • E-15 mg;
  • Magnesium - 60 mg;
  • Zink - 15 mg;
  • Mangan - 2,3 mg;
  • Jod - 0,2 mg;
  • Selen - 0,1 mg;
  • Lutein 1 mg;
  • Lycopen - 1 mg.

  Kväll (tablett nummer 3)

  • B9 - 0,2 mg;
  • B12 - 0,003 mg;
  • D3 0,005 mg;
  • K1 - 0,12 mg;
  • Kalcium - 150 mg;
  • Chrome - 0,05 mg;
  • L-karnitin - 45 mg.

  Duovit

  Kombinerad vitamin- och mineralberedning, utformad speciellt för männs ledande aktiva livsstil. Näringstillskott aktiverar ämnesomsättningen i kroppen, stimulerar metaboliska processer, ökar effektiviteten, tar bort trötthet och skyddar kroppen från effekterna av fria radikaler.

  Innehåller i sin komposition det mest nödvändiga för män mineral och näringsämnen, som på grund av de kombinerade effekterna på kroppen ökar uthålligheten och upprätthåller sitt utseende, vilket förhindrar för tidig åldrande av celler.

  • A - 1 mg;
  • B1 - 1,5 mg;
  • B3 - 20 mg;
  • B12 - 0,006 mg;
  • D - 0,005 mg;
  • E är 30 mg.
  • Magnesium - 100 mg;
  • Koppar - 15 mg;
  • Järn - 10 mg;
  • Mangan - 3,5 mg;
  • Koppar - 2 mg;
  • Jod - 0,15 mg.

  Vitrum

  Speciellt är detta läkemedel inte producerat för män, men Vitrum "Life" innehåller näringsämnen exakt så mycket som nödvändigt för unga män med starkare sex. Det är koncentrerade vitaminer A, E och C, som kompletteras med selen och magnesium, vilket bidrar till att öka effekten av näringsämnen.

  Multivitaminkomplexet, som innehåller mineraler, aminosyror och växtkomponenter, ökar muskelmassan, förhindrar utvecklingen av ateroskleros, cancer och åldrande av celler. På grund av den höga koncentrationen av näringsämnen är detta läkemedel lämpligt för personer som bedriver aktiv sport, liksom för dem som övervakar deras hälsa och utseende.

  • A - 1,5 mg;
  • C - 250 mg;
  • E-35 mg;
  • Zink - 10 mg;
  • Mangan - 2 mg;
  • Koppar 1,1 mg;
  • Selen - 0,02 mg.

  paritet

  En naturlig växtbaserad läkemedel ingår i kosttillskottskoncernen, som är avsedd för att återställa eller förbättra styrkan, och även för att förbättra kvaliteten på sexuellt liv. Tack vare de vitaminer och mineraler som ingår i det, stimuleras produktionen av testosteron, det manliga hormonet som ansvarar för reproduktiva funktioner.

  Den finns i form av droppar och tabletter, har strikta indikationer för dosering och är endast avsedd för vuxna män. Eliminerar bristen på sexuell lust och impotens.

  • A - 2,5 mg;
  • C är 150 mg;
  • E-50 mg;
  • Zink - 20 mg;
  • Selen - 0,5 mg.

  Velma

  Återställande hälsokomplex, vilket är oumbärligt för en stark hälsa av mänskligheten och är nödvändig under vårhöstperioden. Eliminerar astheni, psykiska störningar, huvudvärk, minnesproblem, yrsel och tinnitus. Replenishes bristen på näringsämnen, men kan orsaka allergiska reaktioner.

  • A - 0,75 mg;
  • B1 - 12 mg;
  • B2 - 5 mg;
  • B5 - 20 mg;
  • B9 - 0,5 mg;
  • B12 - 0,009 mg;
  • C - 60 mg;
  • D - 0,005 mg;
  • Magnesium - 50 mg;
  • Zink - 15 mg;
  • Silikon - 10 mg;
  • Järn - 6 mg;
  • Mangan - 3 mg;
  • Jod - 0,15 mg;
  • Selen - 0,15 mg;
  • Krom är 0,050 mg,
  • Arginin - 20 mg;
  • Methionin - 20 mg.

  Complivit

  Hjälper till att hantera en mängd olika problem och finns i olika versioner:

  • "Selen" - för att höja immuniteten,
  • "Antistress" - mot kampen mot stress och nervös överbelastning;
  • "Oftalmo" - med åldersrelaterad försämring av visuella funktioner
  • "Calcium D3" - för inaktiva människor;
  • "Diabetes" - att bekämpa diabetes;
  • "Classic" - mot manliga sjukdomar och försvagning av reproduktiva funktioner.

  Mence formel

  Biologiskt aktivt läkemedel, som påverkar de humorala faktorerna av metaboliska processer, eftersom det innehåller vitaminer och mineraler i balanserad mängd. Det är en tonic, återställande medel baserat på yohimbe bark, sibirisk ginseng rot och grönt blötdjur extrakt.

  Detta komplex av mineraler och vitaminer förbättrar och återställer styrka, aktiverar vital energi och förvärrar sexuella känslor.

  Farmamed

  Ett komplext vitamin-mineralpreparat som används som en effektiv lugnande, ökande hjärtkollisioner, reducerar tryck, lugnande CNS och återställer sömn. Vitaminerådan är oumbärlig för åldersrelaterad huvudvärk och mental överbelastning.

  • B1 - 10 mg;
  • B2 - 10 mg;
  • B3 - 100 mg;
  • B5 - 20 mg;
  • B6 - 10 mg;
  • B9 - 0,4 mg;
  • B12 - 50 mg;
  • C - 300 mg;
  • Kalcium - 50 mg;
  • Magnesium - 25 mg;
  • Biotin - 0,04 mg.

  Vad i slutändan?

  Det blir tydligt att kompositionen av vitamin-mineral komplex är mycket olika. Det är därför du borde välja själv exakt de "vitaminer" som kommer att uppfylla kroppens behov. Idrottare och män som leder ett aktivt liv ska välja "Alfabet", "Duovit" eller "Vitrum". Vitamin-mineralberedning "Vitrum" innehåller en stor koncentration av näringsämnen, så ge din preferens till honom.

  För de män som har bestämt sig för att snart ha en hälsosam avkomma eller öka sina sexuella möjligheter är det mest lämpliga alternativet Mens Formula, Complivit Classic eller Parity. "Complivit" och "Mens Formula" - mer förebyggande läkemedel, men med hjälp av "paritet" kan återställa fortplantningsfunktionen i kroppen, eftersom det finns en stor mängd av de nödvändiga substanserna i dess sammansättning. "Velmen" och "Farmamed" är utformade för att upprätthålla kroppens immunförsvar, så män behöver efter 40 år.

  Vi rekommenderar också att bekanta dig med en väsentlig vitaminer för kvinnor på vår webbplats.

  De bästa vitaminerna för män. Komplex av vitaminer för män

  För närvarande kan man under otillräckliga ekologiska förhållanden med konstanta påfrestningar på jobbet och hemma, en stor fysisk ansträngning, säga utan överdrift att hälsan hos många män äventyras. De flesta representanter för det starkare könet förlorar överklagande, blir överviktiga och fulla efter 35 år. Hur kan jag lösa detta problem? Naturligtvis bör du vara uppmärksam på vitaminer för män. De kommer att hjälpa till att återställa vitaliteten, stärka immuniteten, normalisera reproduktiv funktion och i slutändan förbättra självkänslan.

  Specificitet av manliga vitaminkomplex

  För rättvisa skull bör det noteras att dagens separation av droger för vitaminer för män och kvinnor är villkorat. De skiljer sig bara i sina proportioner: i vissa komplex är kvantiteten av dessa eller de mikroelementen större, hos andra - mindre. Representanter för det starkare könet har en större konstitution och utvecklat muskulatur än kvinnor, deras fysiska belastningar är mer signifikanta, men kraven på vissa spårämnen är ganska höga.

  Naturligtvis kan en del säger, 'Varför ska jag köpa speciellt vitaminer för män som jag kan göra upp sina balansräkningar med hjälp av mat? "I princip ja, men för att möta de dagliga behoven hos organismen i vissa ämnen, aminosyror, mikro- och makro man måste äta några kilo om dagen av grönsaker, frukter, fisk, kött, mejeriprodukter, vilket är fysiskt omöjligt.

  Naturligtvis är det svårt att återställa hälsa ensamt med vitaminkomplex. Det är väldigt viktigt att samtidigt följa rätt matningssystem: att konsumera så lite som möjligt av rökt mat och konserver, för att minimera socker och salt i mat, för att begränsa snabbmat i kosten. Tyvärr ignorerar de flesta av Adams moderna söner de ovannämnda rekommendationerna.

  På ett eller annat sätt, men de vitaminer som realiseras i apotekskedjorna för en man bör helst innehålla alla mikrodelar och användbara ämnen. Men deras antal, proportioner bör väljas direkt av läkare, nutritionists.

  Idag finns det program för unga män, för män med en aktiv rytm av livet, för de som planerar att bli påven och för de äldre i det starkare könet.

  Vitamin E

  Vitamin E för män är mycket, mycket viktigt. Dess brist leder till en försämring av kroppens allmänna tillstånd: minskad effektivitet, en person blir snabbt trött, hans kraft försvagas. Mot denna bakgrund uppträder vanligtvis nedtryck. Dessutom är vitamin E för män, liksom för kvinnor, av stor betydelse också för att det påverkar tillståndet av blodkärl.

  Tiamin eller B-vitamin

  Detta vitamin hjälper till att assimilera proteiner och kontrollera fördelningen av aminosyror i muskelstrukturen. Dessutom återställer den hematopoetiska processen, reglerar genomförandet av impulser längs nervceller, förbättrar synskammans funktion.

  Vitamin A

  Retinols roll i den manliga kroppen ska inte heller underskattas. Han normaliserar syn, återställer kraft och i kombination med vitamin E deltar i produktionen av manlig könshormon - testosteron. Dessutom stör A-vitamin med utvecklingen av cancer.

  C-vitamin

  Arbetet med ovanstående vitamin syftar till att mobilisera kroppens resurser för cellregenerering och sårläkning. Brist på askorbinsyra leder till stress. C-vitamin bidrar också till normaliseringen av blodtrycket, minimerar det negativa arbetet med fria radikaler, sänker kolesterol och förhindrar utvecklingen av ateroskleros.

  Lipoinsyra

  För att fylla på beståndet av detta ämne rekommenderas först och främst de män som inte ser en diet, äter mycket stekt mat, dricker alkohol. Allt detta leder till en störning i levern och hjälper till att återställa dess funktion Vitamin N, som bland annat normaliserar metabolism av kolhydrater och fetter, stimulerar sköldkörteln arbete och minimerar risken för kontaminering av kroppen med radioaktiva ämnen.

  Vitamin H

  Brist på biotin leder till skallighet, försämring av huden och sårbarhet i naglarna. Det normaliserar också metaboliska processer i kroppen och reglerar den övergripande metabolismen.

  Vitaminer som förbättrar reproduktiv funktion

  Många är oroade över frågan om vilka vitaminer som behövs för män när man planerar uppfattningen. För det första bör man ta hand om balansen av tokoferol, vars fördel har nämnts ovan. Det kallas ett vitamin som föds. För det andra bör man komma ihåg om ett sådant viktigt element för manlig styrka som zink. Det bidrar också till normaliseringen av prostatakörtelns funktion. För att kompensera för zinkbrist bör man regelbundet äta pumpafrön och ostron. Om ovanstående produkter är svåra att få, löser problemet problemet med ett komplex av vitaminer med högt zinkinnehåll, till exempel "Duovit".

  aktuell nog idag är frågan om det är möjligt med hjälp av brist i kroppen av tokoferol och zink vinna denna sjukdom, som erektil dysfunktion. Det är omöjligt att besvara det otvetydigt. Om orsaken till impotens ligger i allvarliga överträdelser av kosten, kan vitaminkomplexet för män väl lösa problemet. Om emellertid minskningen av manlig libido beror på nervös stress och stress, kan tyvärr situationen inte korrigeras av vissa tillsatser. Och sådana droger kan vara effektiva när du har bestämt ett visst mål: graviditetsplanering.

  För män är vitaminer tyvärr i vardagen inte intressanta: i vårt land handlar bara en liten del av det starkare könet om sin egen hälsa.

  Vitaminkomplex som rekommenderas för framgångsrikt uppfattande av ett barn, förbättrar primärt kvaliteten på spermierna, så efter sannolikheten ökar sannolikheten att bli pappa ibland.

  Andra faktorer är emellertid viktiga för normal uppfattning, i synnerhet folsyra. Först och främst är det nödvändigt för celldelningsprocessens normala gång - utan detta kommer ingen spermatogenes. Den uppskattade dosen av folsyra varierar från 400 till 800 μg. På en dag! Samtidigt bör man inte vara rädd för en överdosering av vitamin B9 - det är vattenlösligt och ackumuleras inte i kroppen.

  Naturligtvis är detta inte alla vitaminer för männs styrka. Selen spelar en stor roll i detta avseende. Dess brist orsakar ofta infertilitet. För normal spermatogenes behöver också järn, retinol, vitamin B och C. Självklart, om en företrädare för starkare könet har för avsikt att bli en pappa, måste du köpa ett komplex av vitaminer för män, som består av fettsyror Omega-3. De bidrar också till mognad av spermier och ökar deras förmåga att befrukta ägget.

  Vad ska man välja vitaminer för män? Vittnesbörden vittnar om att dagens droger "Complivit", "Douavit for men", "Viardo", "Viardo forte", "Profertil" är populära.

  Vilka tillsatser att välja män i kategorin "40 +"

  Ju äldre personen är desto mer har han hälsoproblem: immunsystemet lider, vävnadsprocesser, proteinsyntes, nedbrytning av cellulär andning.

  För att minimera dessa risker är det nödvändigt att leda en aktiv livsstil, vilket reducerar mentala påfrestningar till noll. Dessutom bör multivitaminkomplex som innehåller en fullständig uppsättning spårämnen tas regelbundet. Utan vilka användbara ämnen kan män komma efter fyrtio år? Först och främst är det vitaminer i grupperna A, B, C, folsyra, järn, zink. Du bör vara uppmärksam på sådana droger som "Activin", "Ursul", "Artum".

  Behovet av samma vitaminer hos män finns dock i alla åldrar. Och det rätta livsmedelssystemet är självklart mycket viktigt för kroppens återhämtning. De bästa vitaminerna för män är en hälsosam och balanserad måltid.

  Sortiment av droger

  Det är ingen hemlighet att idag finns det ett brett urval av vitaminkomplex i nästan alla tillfällen. Och de är förvånad över olika tillsatser, inte bara läkemedelsföretag, utan också tillverkare av "sport" näring. Tänk på de mest populära drogerna.

  Opti-Män

  Enligt det stora antalet representanter för det starkare könet är dagens bästa vitaminer för män Opti-Men-komplexet från den amerikanska tillverkaren Optimum Nutrition. Detta läkemedel är ett förråd av vitaminer och mineraler. Den regelbundna användningen minskar risken för avitaminos till noll. Moderna produktionsteknologier fick tillföra en Opti-Men-kapsel med åtta aminosyror, tjugoåtta koncentrat, fyra enzymer. Ta vitaminer ska vara en tablett tre gånger om dagen under måltiden.

  Tillverkare släppte två versioner av Opti-Men-drogen: en för USA, den andra för europeiska länder. De skiljer sig från varandra i koncentrationen av vissa mikronäringsämnen. Förpackningen av den amerikanska produkten är märkt "% DV", den europeiska en - "% RDA".

  Animal Pak

  Det bör noteras att tillsatsen Opti-Men har en konkurrent - Animal Pak, tillverkad av Universal Nutrition. Vitaminkomplexet är främst inriktat på de som arbetar med tyngdlyftning. En stor enstaka del av produkten består av två påsar. Doseringen av vissa mikronäringsämnen är oerhört stor. I synnerhet kommer den slutliga koncentrationen av vitamin B6 i denna beredning att vara 9000% av den dagliga kravet hos en vanlig person. I en liknande dos presenteras också några andra vitaminer. Det finns emellertid inga kontraindikationer utifrån en ökad koncentration av element, så det finns inget att oroa sig för.

  Det skulle emellertid vara mer logiskt att fortfarande ta Animal Pak i en normal dosering. Alla användbara ämnen och element finns i elva piller - exakt så många av dem i en påse. Instruktionerna säger att två påsar är designade för en dag - det är den mängd du ska ta Animal Pak. Och du måste göra detta efter att ha ätit och på morgonen. När du har slut på förpackningen, skynd dig inte för att ta nästa. Ta en halv månad paus.

  "Alfabet"

  Det bör noteras att läkemedelsbolagen erbjuder vitaminkomplex som inte är värre än de preparat som tillverkats av företag som specialiserat sig på sportnäring när det gäller mängden och graden av smältbarhet av spårämnen.

  Dessa inkluderar i synnerhet vitaminer "Alfabet" för män. Detta läkemedel syftar till att öka arbetsförmågan, normalisera vitaliteten och stärka immunförsvaret. Dessutom har vitaminer "Alphabet" för män en positiv effekt på nervsystemet och immunsystemet, och är också effektiva för att förebygga hjärt-och kärlsjukdomar.

  "Vitrum"

  Efterfrågan på vitaminer Vitrum är ganska hög idag. Den amerikanska tillverkaren har utvecklat en hel rad mineralkomplex som är riktade mot olika åldersgrupper av människor. Män kan rekommendera en klassisk version av Vitrum, vilket kompenserar det dagliga kravet på kroppen i vitaminer och näringsämnen. Läkemedlet rekommenderas för dem som nyligen har fått förkylning, och de som regelbundet upplever tung fysisk och psykisk stress.

  slutsats

  Visserligen är frågan om vilka vitaminer för en man som ska köpas i denna eller den situationen, alla bestämmer sig individuellt. Det bör emellertid noteras att företrädare för det starkare könet måste komma ihåg att vård av vår hälsa borde baseras på ett integrerat tillvägagångssätt som inte bara inbegriper regelbundet intag av tillsatser. Dessutom behöver du leda en hälsosam livsstil: äta rätt, flytta mer och givetvis ge upp dåliga vanor. Du borde också lära sig att leva utan stress och depression. Endast i detta fall kan mannen uppnå allvarlig framgång när det gäller att stärka sin egen hälsa. Glöm inte att överdosering med vissa vitaminer är fylld med negativa följder: till exempel om du överdriver vitamin B12 kan blodkärl blockeras, vilket leder till hjärtsvikt. Innan du köper detta eller det drog, var inte för lat för att konsultera en läkare.