Huvud
Skäl

Tabletter från prostatit hos män vid behandling av akuta och kroniska former av sjukdomen

Vad är prostatit, tyvärr vet många män nu. Tidigare ansågs denna sjukdom vara en åldersrelaterad sjukdom, men nyligen växer den snabbt yngre. Om sjukdomen inte stoppas i tid, kommer det att ta en kronisk karaktär. Och detta är fyllt med mycket obehagliga konsekvenser, inklusive problem med urinering och även med erektion.

I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen kan en patient dra nytta av sådana doseringsformer som tabletter. Korrekt utvalda läkemedel kommer att sakta ner utvecklingen av inflammation och återställa funktionen i prostatakörteln. Syftet med behandlingen är dock en specialists privilegium.

Vilka tabletter för prostatit kommer att hjälpa till i ett visst fall, kan bara lösas av en läkare baserat på följande viktiga faktorer:

 • patientens ålder
 • svårighetsgrad av sjukdomen
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med problem med prostatakörteln;
 • Förekomsten av kontraindikationer mot detta eller det läkemedlet.

Ta medicinering är nödvändigt vid första tecken på sjukdom. Det är pillerna i behandlingen av prostatit hos män är grunden för ytterligare behandling.

Indikationer för användning av tabletter

Tabletter är vanligtvis föreskrivna, med tanke på informationen om vilken typ av sjukdom som kan erhållas genom att passera vissa typer av test. Det kan vara infektiös prostatit, kronisk prostatit, icke-infektiös prostatit. Beroende på detta föreskrivs behandling. I sällsynta fall, när arten av sjukdomen inte är tydlig, föreskriver urologer behandling med bredspektrumläkemedel, vilket signifikant ökar risken att eliminera infektionen i prostata.

Det traditionella behandlingsregimen för olika typer av prostatit är som följer:

Tabletter från prostatit: en lista över droger

Behandling av prostatit kommer att bli effektivare om den utförs i ett komplex samtidigt som alla möjliga länkar i kedjan av inflammatorisk process påverkas. Det är därför med läkemedel som inte är begränsad till utnämningen av ett läkemedel, men använder en kombinerad terapeutisk behandling med flera läkemedelskategorier.

Vilka tabletter som är mest effektiva vid behandling av inflammation i prostata, kan endast avgöras av den behandlande läkaren. Att göra självmedicin är inte bara fel, men också hälsofarligt. Tänk på spektret av mediciner som oftast föreskrivs för prostatit hos män.

antibiotika

Antibakteriell terapi är ledande inom behandling av inflammation i prostata. För att korrekt fördela de nödvändiga antibiotiska tabletterna måste du först passera en bakteriekultur för att bestämma sjukdoms exakta natur.

Vanligtvis föreskrivs följande grupper av läkemedel:

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Dessa mediciner är bra för allvarlig smärta i perinealområdet. Nonsteroidläkemedel reducerar smärta och lindrar inflammation. På grund av detta förbättras patientens välbefinnande avsevärt.

I denna klass av droger är spasmolytika och muskelavslappande medel mest effektiva. Det är i sanning, trollspö för behandling av prostatit, eftersom de inte bara lindra smärta, utan också säkerställa korrekt blodflödet till bäckenorganen, samt öka utflödet av vätska från prostatakörteln.

Tabletter från den kroniska formen av sjukdomen i detta fall - midokalm och baclofen. De är dock kontraindicerade vid magsår, myasthenia gravis och allergiska manifestationer.

smärtstillande medel

Dessa läkemedel kan lindra patientens tillstånd vid tidpunkter med akuta smärta. Som smärtstillande tabletter används:

Den nödvändiga dosen i varje fall föreskrivs endast av läkaren, eftersom biverkningarna av sådana läkemedel är mycket olika.

Alfablockerare

Medicin för prostatit hos män i denna grupp bidrar till avslappning av urinrörets muskler och blåsans hals. Detta bidrar till ett bättre urinflöde. Sådana droger används i nästan alla behandlingsregimer för prostatit. Vanligtvis används:

Terapi med dessa droger är ganska lång tid. De flesta av alfa-adrenoblockerna syftar inte till att behandla själva sjukdomen utan eliminera obehagliga symptom som förhindrar att den fungerar fullt ut.

immunomodulatorer

Immunomodulerande läkemedel kan användas både i akut och kronisk prostatit. Immunomodulatorer stimulerar sin egen cellulära och humorala immunitet och stärker kroppens motståndskraft mot infektioner.

Ett utmärkt exempel på sådana droger är polyoxidonium.

Polyoxidonium (azoximbromid) kan användas förutom andra läkemedel för prostatit. Gränsvärdet för läkemedlet observeras under de tre första timmarna efter intag.

Växtbaserade tabletter och homeopatiska preparat

Växt- och homeopatiska läkemedel för prostatit är särskilt populära under det senaste decenniet. Om det är en fråga, än att behandla prostatit utan att tillgripa antibiotika, kommer den bästa lösningen vara en mottagning av homeopatiska och naturläkemedel. Behandling med sådana droger är vanligtvis effektiv och absolut säker. De har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Bland drogerna i denna klass är följande:

Vad att dricka extra med prostatit hos män

Idag arbetar apotekare för att skapa fler och fler nya läkemedel för prostatit, som används utöver bakgrunden till grundbehandling. Här är listan över de mest populära och effektiva tabletterna idag för män:

 • Prostatilen. Minskar ödem i prostatakörtelvävnaden, har en bakteriostatisk effekt på mikrofloran av sekretionen av prostata, reducerar leukocyter;
 • Vitaprost. Minskar svullnad och prostatsekretion av prostata;
 • Prostamol av DNA. Växtberedning från frukterna av palm sabal;
 • Prostanderivat. Påverkar den totala mängden PSA;
 • Peponen. Vegetabilisk beredning baserad på pumpa frön.

Kinesiska tabletter

Nyligen kinesisk medicin blir popularitet i världen, företrädare för vilka lovar högkvalitativ behandling med naturliga preparat. De flesta av dessa läkemedel har ingen certifiering i vårt land, men sådana tabletter kan köpas, till exempel via nätbutiker. Oavsett om det är värt att köpa kinesiska lösningar för prostatit, bestämmer varje patient sig själv. Vi kan ge råd: Ta inte snabba beslut utan att konsultera en medicinsk specialist.

De mest kända kinesiska kapslarna för prostatit är:

 • Sjuntsi - ett komplext regenerativt och antiinflammatoriskt läkemedel mot prostatit;
 • Cordyceps är ett biologiskt aktivt tillsats mot prostatit;
 • Shenshitong - ett kombinerat antiinflammatoriskt bioaktivt komplex;
 • Bullsgenital - ett läkemedel för behandling av prostatit och sexuell dysfunktion. Huvudkomponenten är nötkreaturgenitalier, rådjur, ginseng, schisandra;
 • Magictext är ett preparat baserat på växtkomponenter. Förbättrar erektion, ökar önskan. Kontraindicerat i problem med nervsystemet
 • Fuzhunbao - kapslar för människors hälsa. Perfekt återställa funktionen av blodkärl. Det är bättre att sluta använda detta läkemedel om det finns hjärtproblem.
 • Chichungang är ett antiinflammatoriskt läkemedel som tillfälligt blockerar symptomen på prostatit. Det är skapat uteslutande på grundval av kinesiska medicinalväxter.

Nya droger för prostatit

Den farmaceutiska marknaden uppdateras ständigt. Nya läkemedel för behandling av prostatit innehåller mer effektiva ämnen och komponenter som orsakar färre biverkningar. Läkemedel av den nya generationen kännetecknas av snabb penetration i prostata vävnaden och en kumulativ effekt:

 1. Gentamicin - på grund av den aktiva substansen (sulfat gentamycin) eliminerar känsliga för det mikroorganismer.
 2. Samprost - avser gruppen av bioregulatoriska peptider som stimulerar återställandet av körtelfunktionen.
 3. Kanamycin är en antibiotisk aminoglykosid, bestående av 3 komponenter: kanamycin A, B och C.

Tabletter för förebyggande av inflammation i prostata

Ingen typ av behandling kommer att hjälpa, om du inte leder en hälsosam livsstil, ge inte upp alkohol och röka, var inte uppmärksam på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att justera kosten, fylla kosten med matrika spårämnen och vitaminer. Det är viktigt att undvika stress och hypotermi. Allt detta är en nödvändig del av sjukdomsförebyggande.

Det finns emellertid också läkemedel som syftar till att förebygga utvecklingen av prostatit. Det finns sådana droger för förebyggande:

 1. Prostalamin - förbättrar körtelens funktion och metaboliska processer.
 2. Prostatilen - har en kombinerad effekt, ger näring till blodkärlen.
 3. Prostata Forte - säkra tabletter innehåller extrakt av örter och ett komplex av vitaminer.

Bästa mediciner för kronisk prostatit - en översikt

Långvarig störning av prostata körteln är en kronisk prostatit. För det mesta lider de av män som leder en stillasittande livsstil, upplever överdriven fysisk ansträngning på perineum, observerar sexuell avhållsamhet. Detta är en allvarlig sjukdom, så det är viktigt att välja de mest effektiva drogerna i tid för denna sjukdom.

Hej, kära läsare. I anslutning Alexander Burusov - en expert på herrklubben "Viva Man". I denna artikel fortsätter vi konversationen om kronisk prostatit. Och idag har vi en översikt över de bästa medicinerna för denna sjukdom på agendan.

För att bota en kronisk sjukdom måste du ha tålamod och lust, eftersom processen är lång och inte enkel. Behandling bör vara omfattande och påverkar inte bara prostata, men också alla organ som är involverade i inflammatorisk process.

Underhålla en hälsosam livsstil

Oavsett vad en man använder, om han inte börjar leda en hälsosam livsstil, kommer effekten av behandlingen att bli mycket värre. Specialisterna utvecklade en uppsättning förebyggande åtgärder som kan ändra patientens stillasittande livsstil till en aktiv en:

 • dagliga promenader (minst 3 km);
 • regelbunden anställning genom skyddad kön
 • Daglig träning med rekommenderade fysiska aktiviteter: Kegelövning, "Cykel", "Sax", squats.

Kegel övningar leverera stor lättnad till patienten. Under urinering måste du stoppa strömmen flera gånger och kortvarigt hålla den, fortsätt sedan smidigt urinering.

En hälsosam livsstil innebär att ge upp alkohol och röka. Det är nödvändigt att öka antalet grönsaker och frukter. I mat bör vara närvarande proteiner, vitaminer C, E och B; produkter med zink (skaldjur, pumpa frön, nötter). Vi måste också begränsa oss till att äta stekt mat och öka mängden dricksvatten till 2 liter per dag.

medicinering

Antibiotika hjälper till att snabbt förstöra bakterieinfektioner, som har blivit orsakerna till den inflammatoriska processen. I komplex terapi följande rättsmedel för kronisk prostatit:

 • Penicilliner (Amoxiclav);
 • Tetracykliner (Doxycyklin, Tetracyklin);
 • Makrolider (jozamycin, azitromycin);
 • Fluorokinoloner (ofloxacin, levofloxacin);
 • Cefalosporiner (ceftazidim, ceftriaxon);
 • Aminoglykosider (Gentamicin, Kanamycin).

För varje patient föreskrivs antibakteriella läkemedel i personlig ordning, men det finns effektiva mediciner för sjukdomen, som har visat sin effektivitet och upprepas förskrivs av läkare.

"Amoxiclav" - Det bästa läkemedlet för kronisk prostatit, vars popularitet ligger i en effektiv kombination av hastighet och pris. Har en stor räckvidd och bekämpar många patogena bakterier. Drogen penetrerar perfekt i mag-tarmkanalen, begränsande koncentration i prostata uppnås på ungefär 60 minuter.

Det bästa botemedlet för kronisk prostatit klamydial eller mykoplasmisk natur är "Tetracyklin". Det är aktivt mot gram-positiva och gram-negativa mikroorganismer. Biverkningar: gastrointestinala störningar, skador på tandemaljen.

"Azitromycin" - ett läkemedel med omfattande inflytande. Giftfri antibiotikum som snabbt är på väg in i prostatan och faktiskt påverkar inte tarmbakterier. Används i stor utsträckning vid behandling av gonorré, klamydia, mykoplasma, ureaplasmosis, men har biverkningar: magen och tarmstörningar, sömnlöshet, irritabilitet, hudutslag, klåda.

medel "Ofloxacin", vars huvudsakliga skillnad är hög effektivitet vid förstöring av bakterier och mikrober. Snabbt penetrerar körteln och seminal används för att detektera Staphylococcus, Streptococcus, Neisseria gonorrhoeae, Escherichia coli, Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, gardnerellas. Begränsningskoncentrationen av läkemedlet i särkörteln uppnås om två timmar.

Kontraindikationer att använda: epilepsi, inflammation i nervsystemet, akut kränkning av hjärncirkulationen. Biverkningar: Mage i tarmar, tarmar, yrsel, hörsel och lukt.

"Ceftazidim" aktivt kämpar mot anaerob infektion, gram-positiva och gramnegativa bakterier (stafylokock- och streptokockinfektioner, intestinala och hemofila stavar, proteiner). Biverkningar: Mage och tarmar, smärta och tyngd i buken, instabil avföring, yrsel, huvudvärk, allergiska reaktioner.

Drogen "Gentamicin" - Ett effektivt botemedel mot många gram-positiva och gramnegativa bakterier. Koncentrationen av läkemedlet i kärnkörteln uppnås inom en timme. Läkemedlet har många biverkningar, varav mest allvarliga är: levertoxicitet och dövhet.

"Omnic" - ett läkemedel av alfa-adrenoblockergruppen, vilket förbättrar urinering. Kontraindikation till utnämningen är en allvarlig njure- eller leverskade.

Med det starkaste smärtsyndromet och irritationen i den analgången, tillståndet hos en man icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De mest effektiva av dem är "Vitaprost forte" och "Kenalog-ljus". Stearinljus placeras före sänggåendet med hjälp av rektalmetoden.

Prostatisk massage

De flesta män upplever svårt psykiskt obehag under massagen, men de måste förstå behovet av denna procedur. Som ett resultat av gnidning rensas kanalerna från prostatens stagnanta sekretion och regenerering av skadade celler förbättras.

Massor av kronisk prostatit rekommenderas för att lita på en erfaren läkare, eftersom 30 procent av framgången med att härda inflammation i prostatan beror på att den är korrekt slipad. Men det finns en analog av det härdande förfarandet, vilket bara kan göras hemma - det här vattenmassage. Varje dag innan du lägger dig i sängen är det nödvändigt att helt rena ändtarmen från avföring, efter 10 minuter med emalj måste du ange ett avkok av kamomill och hålla i ungefär en halvtimme.

fytoterapi

Behandling av kronisk prostatit med folkläkemedel kommer att vara mer produktiv om den används i kombination med föreskriven antibiotikabehandling.

En signifikant fördel med fytoterapi är frånvaron av biverkningar. Ett av de äldsta och mest effektiva sättet är till exempel pumpafrön, som fyller upp de saknade reserverna av zink (30-40 delar per dag).

Ödemet och inflammationen i kärnkörteln påverkas väl av te från sprayens löv.

Du kan förbereda tinkturen själv: du måste hälla en tesked löv med ett glas kokande vatten, insistera i ca 30 minuter. Var noga med att späda och dricka 15 minuter innan du äter.

sjukgymnastik

Utan fysioterapi kan behandlingens effektivitet minskas betydligt, så läkare rekommenderas alltid att använda den. De vanligaste följande fysioterapiprocedurerna:

 • hårdvara massage;
 • microclysters;
 • magnetisk terapi;
 • ultraljudsmassage;
 • laser fysioterapi;
 • elektrofores.

Den mest effektiva behandlingen för kronisk prostatit beror inte på hur många metoder som används. En acceptabel komposition av komplex terapi bör väljas. Endast en läkare kan på rätt sätt ta upp det efter en omfattande bedömning av alla medföljande inflammatoriska processer hos patienten.

VARNING:

Om du vill bota kronisk prostatit och dess komplikationer på kort tid, bli av med vaskulär erektil dysfunktion och ge inte möjlighet att utveckla adenom, var noga med att kolla in vårt omfattande effektiva program för återhämtning hemma.

Det tar ungefär 20 minuter om dagen, och du får de första märkbara resultaten inom några veckor. Detta program är det första programmet av sitt slag i CIS, fullt bevisad effektivitet vid behandling av kronisk prostatit och vaskulär erektil dysfunktion.

Med vänliga hälsningar, Alexander Burusov

Effektiv behandling av kronisk prostatit

När kronisk prostatit försämras är det extremt obehagligt för patienten. Det är inte förvånande att en man som drabbats av en sjukdom kommer att leta efter en sådan botemedel mot kronisk prostatit, som har den bästa terapeutiska effekten. I den här artikeln erbjuder vi en översikt över läkemedel, vars användning har visat det bästa resultatet vid behandling av olika former av kronisk prostatit.

Funktioner av kronisk form av prostatit

Prostatit - en åkomma från en grupp av rena manliga inflammatoriska sjukdomar - är indelad i två former: akut och kronisk. Den första formen kallas "akut", för att i klinisk praxis för att fastställa denna diagnos i patientens medicinska historia är det nödvändigt att ange ett antal karakteristiska särdrag. Manifestationer är ljusa och tydliga synliga och kallas därför skarpa, det vill säga de har den nödvändiga uttrycksförmågan. Om vi ​​pratar om de karakteristiska symtomen på prostatit, listar vi dem:

 • smärta i bäckenregionen när den rör sig eller sitter
 • smärta i nedre rygg, perineum och njurar;
 • allmän sjukdom med svaghet och apati
 • problem med urinering
 • progressiv impotens.

Läkaren, som upprepade gånger upptäckte dessa symptom, hos en patient som tidigare hade prostatit fixar en förvärring av den kroniska formen av prostatit. Således, om prostata manifesteras i patienten igen, det kommer inte längre att märkas "kryddig", kommer det att betraktas som "kronisk", liksom symptomen är inte längre detekteras "skarp" och bli "försämringen".

Den kroniska formen av prostatit är en allvarlig sjukdom, som är mycket svår att bota. Sällan, när prostatit i denna form härdas 100%, faller sjukdomen oftast i tid till, efter en månad eller ett år, igen för att påminna dig själv. Denna situation beror på typen av prostatit (stillastående, infektiös eller atypisk), från den terapeutiska strategin som valts för att behandla sjukdomen och patientens självdisciplin.

Det svåraste att behandla vissa typer av infektiös form av prostatit. Till exempel har en patogen som "Staphylococcus aureus" ett högt motstånd mot antibiotika - ett traditionellt botemedel mot bakteriella former av prostatit. Behandling av Staphylococcus aureus med antibiotika kräver allvarlig disciplin från patienten - du måste ta läkemedel strikt enligt schema, genomföra föreskrivna rutiner och ta prov. Brott mot behandlingsregimen kan leda till uppkomsten av en resistent stam av patogenen, som efter en viss tid - en månad eller två - återigen påminna oss om prostatainflammation.

Medicinsk behandling av prostatit i kronisk form

Än att behandla kronisk prostatit? Vilka läkemedel kan han botas med? Drogbehandling för kronisk prostatit är den vanligaste behandlingen för denna sjukdom. För behandling av prostatit används också manuell terapi (prostata massage), terapeutiska övningar, diet, värmebehandling, fysioterapi, vattenprocedurer.

Läkemedel för allmän behandling av kronisk prostatit

Det finns en hel rad av läkemedel som inte är avsedda att ta itu med behandling av prostatacancer, men de används vid behandling av inflammatoriska sjukdomar, för att lindra allmäntillstånd hos patienten - det är antiinflammatoriska, febernedsättande läkemedel och läkemedel som minskar smärta, förbättrar immunitet (immunmodulatorer).

 • Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel med prostatit (NSAID). Läkemedel i denna grupp innebär också en minskning av NSAID - icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Denna grupp av läkemedel är mycket stor - ketorolak, naproxen, aminopyrin, indometacin, flurbiprofen, ketoprofen, diklofenak natrium, piroxikam, ibuprofen. Förfader till denna grupp var vanligt aspirin. Inte alla är lämpliga för behandling av kronisk prostatit. Vanligtvis används för behandling av prostatit läkemedel baserade på diklofenaknatrium, ibuprofen, ketoprofen. Läkemedel kan druckas oralt i form av kapslar och tabletter, men den bästa terapeutiska effekten med prostatit uppnås under användning av rektala suppositorier som innehåller dessa läkemedel.
 • Läkemedel mot smärta. Trots att icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel inte bara behandla inflammationen och lindra smärtan, men vi har gjort fortfarande denna punkt separat, eftersom det finns en grupp av läkemedel som inte kan ersättas - är kramplösande och opiater. Den mest populära antispasmodiska är det ungerska läkemedlet "No-spa" (No-Spa - en reduktion från No-Spasm - "mot spasma"). Den aktiva substansen i den är "drotaverin" - den gav namnet på den inhemska analogen av läkemedlet. En annan populär antispasmodic är läkemedlet "Spazmalgon". Läkemedlet, förutom spasmolytisk verkan, kan eliminera inflammatorisk process. Läkemedlet är komplext, det innehåller flera aktiva substanser. När det gäller opiater noterar vi att drogerna i denna grupp är svåra att nå, de är svåra att få även vid recept. Vad är förknippat med deras narkotiska egenskaper. Opiater är emellertid det bästa läkemedlet mot smärta. Med dem kan ingen jämföra. I de fall där smärtan överskrider de tillåtna värdena och utgör ett signifikant hot mot patientens hälsa kan de därför ordineras som en bedövningsmedel. Det mest kända läkemedlet i denna grupp är morfin. Det är mycket lättare att få droger gjorda på basis av syntetiska derivat av opium - promedol, kodin. Prostatit i avancerad form är en sjukdom som orsakar allvarliga smärtor, att sluta helt som bara kan vara opiater.

Ytterligare faktorer

Immunomodulatorer (läkemedel som kan minska eller öka effektiviteten i immunsystemet). Vanliga vitaminer - särskilt C-vitamin - kan fungera som läkemedel som stimulerar mänsklig immunitet. Hög immunitet kommer att undertrycka kroniska manifestationer av prostatit, minska aktiviteten hos patogener, minska inflammation. Immunostimulator "interferon" bekämpar effektivt virusets form av sjukdomen. I fall av autoimmuna (allergiska) former av prostatit tas läkemedel som försiktigt undertrycker immunförsvarets aktivitet (immunosuppressorer) -prednisolon, dexametason. Dessa läkemedel är kortikosteroider, de kallas också hormonella droger. Starkare immunosuppressorer tas med stor omsorg - det finns risk för patientskada.

Viktigt! Formuleringar av NIP-medicineringsgrupper måste åtfölja hepatisk mottagning (Eskhol, Karsil, Gepabene, Hepatosan) och magskyddande (Sukralfat, Solcoseryl, Aktovegin, Bismuth trikalium dicitratobismuthate). Detta behov orsakas av de farliga biverkningarna av NIP-läkemedel som hotar lever och mage.

De mest effektiva antibakteriella ämnena

Bakterier är den vanligaste patogenen hos mänskliga infektionssjukdomar. Bakteriell prostatit tar en ledande plats i den medicinska statistiken över alla upptäckta fall av prostatit. De vanligaste upptäckta patogenerna-bakterier som påverkar prostatakörteln är:

 • gonokocker;
 • grönaktig streptokocker;
 • Staphylococcus aureus;
 • blek treponema.

Alla bakterier är sårbara för en grupp läkemedel som kallas antibiotika. Detta gäller även Staphylococcus aureus, trots all dess potential för resistens mot en sådan läkemedelsgrupp. Antibiotika är indelade i grupper - penicilliner, fluorkinol, makrolider, cefalosporiner, tetracykliner, polymyxiner, linkosamider. Inte alla är lika effektiva mot bakterier. Kvaliteten på användningen av antibiotika beror på den behandlingsstrategi som den behandlande läkaren valt. Gonokocker anses till exempel vara sårbara för nästan alla grupper av antibiotika. Men vad betyder detta i praktiken? Gonokocker är uppdelade i stammar, som var och en har en viss resistanspotential. Därför händer det ofta att gonokock prostatit börja behandla bredspektrumantibiotikum (penicillin - "Ampioks", "Ampicillin"), och sedan gå vidare till drogen, som visar den största effektiviteten. Det kan vara en antibiotisk makrolid eller ett antibiotikum från gruppen av cefalosporiner.

När det gäller andra nämnda infektioner är det också nyanser. Patogen "blek treponema" - orsakssambandet till en farlig veneral sjukdom (syfilis) - är extremt sårbar mot penicilliner. Framväxten av första antibiotika penicillin, är syfilis mycket mindre farlig än den var före 20-talet av XX-talet. Blek treponema är hjälplös mot penicilliner, det har inte potential för motstånd mot dem. Risk för protozoala infektioner - en frekvent följeslagare av syfilis. Grön streptokocker är sårbar mot tetracykliner och penicilliner. Staphylococcus aureus har nyligen börjat behandlas med moderna läkemedel, som inte är relaterade till antibiotika - hlorofilliptom (naturläkemedel), protivostafilokokkovym humant immunoglobulin (personlig medicin i form av serum), stafylokocker toxoid.

De bästa antiprotozoalerna

Protozoer - protozoer eller protister - unicellulära mikroorganismer, de första företrädarna för djurriket. Bland protozorna finns farliga patogener, parasiter, som kan påverka prostata och organen i det mänskliga genitourära systemet. De är en vanlig orsak till prostatit. Enligt medicinsk statistik är protozoer den andra efter bakterier enligt frekvensen av alla upptäckta infektiösa former av prostatit. Protozopatogener av prostatit:

 • Klamydia (patogener av klamydia);
 • amoeba-protista (orsakssamband för amoebiasis);
 • Trichomonas (orsaksmedel av trichomoniasis);
 • lamblia (patogener av giardiasis).

Genom denna uppräkning är antalet patogena protozoer som kan påverka prostata inte uttömda - det finns många fler. De protozoer vi nämnde är dock de vanligaste mänskliga parasiterna från protozoan gruppen.

Den bästa lösningen för kronisk prostatit mot protozoer är Metronidazol, ett derivat av nitroimidazol (ett syntetiskt läkemedel erhållet i Frankrike 1962). Nu är metronidazol en tidstestad medicin, lika skadlig för vilken sort av denna typ av patogener som helst. Det är också vettigt att använda andra derivat av nitroimidazol - "Ornidazol" eller "Nirdazol". Anti-amoeba protivister använder också drogerna "Khiniophon", "Chlorokin", "Tetracyklin"; Trichomonaser är sårbara endast för nitroimidazolderivat; mot chlamydia-användning "azitromycin", "erytromycin", "cyphran"; lamblia, förutom derivat av nitroimidazol, är sårbara för akrihin och furazolidon.

De mest effektiva drogerna mot viral form av prostatit

Virus är villkorligt levande varelser, små representanter för den patogena mikrokosmen. Den virala formen av prostatit är den sällsynta av alla smittsamma former av denna sjukdom. De viktigaste patogenerna för denna typ av prostatit är:

Virala infektioner, med sällsynta undantag, behandlas inte med antibiotika. För behandling av kronisk prostatit hos män, som orsakas av en virusinfektion, använda speciella läkemedel som förstör proteinhöljet av patogenen, bryter syntesen av polypeptiden bindningar virus, förbättra immunitet. De mest effektiva antivirala läkemedlen på hemmamarknaden är Acyclovir, Famciclovir, Valaciclovir, Remantadin, Amizon.

De bästa antifungala ämnena för mykos av prostata

Svampinfektion i prostata - mykos - ett ganska sällsynt fenomen. Mindre vanligt är bara viral form av prostatit. Den vanligaste formen av mykos av prostata orsakas av en villkorligt patogen svamp av arten Candida Albicans. Några av svamparna i detta släkt har förrän nyligen använts i livsmedelsindustrin för jäsning av matvaror. Nu har situationen förändrats, Candida Albicans likställs med opportunistiska svampar, vilket är skadligt för livsmedelsproduktion. Men i industrier där livsmedelssäkerhetsstandarder inte är tillräckligt bra kommer svampen i mat. Det är ganska vanligt, under gynnsamma förhållanden utvecklas det snabbt och orsakar många sjukdomar. För att stoppa patogenens utveckling är det nödvändigt att skapa förhållanden som är ogynnsamma för infektionens utveckling. Svamp känns bra i en sur miljö, uppfattar alkaliskt dåligt. Därför kan du för första gången dricka sodavatten eller bikarbonatbordsvatten. Mot svampar av släktet Candida soda - den mest effektiva medicinen är de mest effektiva förberedelserna mot svampar av andra arter:

 • polyener - "nystatin", "levorin", "natamycin";
 • allylaminer - "naftyfin", "terbinafin";
 • azoler och triazoler - "Flukonazol", "Itrakonazol".
 • imidazoler - "mikonazol", "ketokonazol", "clotrimazol", "oxikonazol".
 • andra droger - Griseofulvin, Cyclopyrox.

Droger av ett brett spektrum av åtgärder, som används med en stagnerande form av prostatit

För att behandla den stillastående formen av prostatit finns det mycket effektiva verktyg - prostata massage och speciell medicinsk gymnastik. Detta faktum betyder emellertid inte att neka användningen av läkemedelsbehandling för denna form av prostatit. För att bota stillastående prostatit måste du göra tillräckligt med ansträngning, och utan medicinering kan du inte göra det. De bästa läkemedlen för behandling av kronisk prostatit av stillastående typ har en komplex verkan - antiinflammatorisk, antimikrobiell, antiallergisk mot smärta. På grund av dess komplexa egenskaper är drogerna i denna grupp mycket populära bland prostatitpatienter. Handelsnamnen på förberedelserna är följande:

 • "Vitaprost". Producerad i två former - tabletter och rektala suppositorier. Preparatet innehåller ett extrakt av prostaten hos mogna könstjurar. Läkemedlet riktas mot stillastående processer i prostatakörtlarna. Förutom dessa egenskaper har en bra antiinflammatorisk effekt, minskar obehag i bäckenet, förbättrar funktionen hos det genitourinära systemet.
 • "Afala". Det är svårt att säga varför homeopati hjälper. Men på Internet finns det så många entusiastiska utrop för att använda denna medicin så att den kan ignoreras. Bedömning av recensionerna hjälper läkemedlet till med alla typer av prostatit, avlägsnande av negativa symptom, botemedel inflammation. Producerad i tablettform.
 • "Prostamol Uno." Läkemedlet innehåller ett extrakt av sabal palm. Producerad i form av tabletter, och i form av rektala suppositorier. Läkemedlet, i jämförelse med andra droger av denna typ, har den högsta grad av effektivitet som täcker hela komplexet av antiinflammatoriska effekter på prostata. Läkemedlet är ett förebyggande medel mot prostatacancer.

Viktigt! Man måste komma ihåg att administrationen av något läkemedel måste samordnas med den behandlande läkaren. Vår artikel är informativ, den är inte avsedd att vara en handledning till handling!

Är det nödvändigt att fortsätta behandlingen om kronisk prostatit botas?

Efter långa månaders övervakning kan den behandlande läkaren upptäcka att botemedel mot kronisk prostata sjukdom har kommit. Det finns en naturlig fråga om behovet av att fortsätta behandlingen. Det finns en känsla av att det inte finns något behov. Allt är dock inte så enkelt - behandlingen av kronisk prostatit passerar inte för män utan spår - drogerna har biverkningar, sjukdomen kan allvarligt skada prostata vävnaden.

Prostata är ett organ viktigt för en sexuell konsistens hos en man. Utan testosteron transformerad i prostatakörteln kommer det ingen vilja eller erektion. Därför, efter behandling av prostatit, behövs läkemedel för att behandla impotens, återställa prostatafunktionaliteten. Vilka läkemedel ska jag använda i sådana fall? Läkemedlet bör riktas mot syftet att behandla prostatacancer. Till exempel, rektala suppositorier "Pepon". Läkemedlet innehåller ett extrakt av pumpafröolja, vilket har en mycket positiv effekt på återställandet av prostata hos sexuell funktion.

Förutom "Peponen" är det värt att nämna sådana preparat som "Persilja rottextrakt", "Ginseng extrakt", "Gyllene rottextrakt", "Prostodin". Rimligt, det vill säga användningen av droger som samordnas med en läkare ska påskynda återställandet av en mans sexuella funktion.

Hur bli av med kronisk prostatit med droger - en överblick över de mest effektiva drogerna och rekommendationerna för deras användning

Det är känt att ungefär 30% av befolkningen män lider av kronisk inflammation i prostatakörteln.

Patienterna blir både på 20 och 50 år. Prostatit är en av de vanligaste manliga urologiska sjukdomarna.

Orsakerna till utvecklingen av kronisk inflammation i prostatakörteln kan vara olika bakterier, virus och svampsjukdomar i prostata, stasis av blod i organs åder.

Dessa symtom börjar utvecklas på grund av många faktorer: oregelbundet sexuellt liv, tillräckligt lång tid för inaktivt arbete, klädd underkläder och missbruk av alkoholhaltiga drycker. Det finns många läkemedel för behandling av kronisk prostatit, de kommer att behandlas vidare i artikeln.

Läkemedel som förbättrar metaboliska processer i prostata

Vid ovanstående diagnos rekommenderas att använda olika mediciner för att förbättra det allmänna tillståndet. Denna lista kommer att lista läkemedel som kan förbättra metaboliska processer i prostata.

Afala, form av frisättning - tabletter

Detta läkemedel är avsett för behandling av olika urologiska sjukdomar.

Tabletterna ordineras två gånger om dagen för 2 delar per 1 mottagning. Det är tillrådligt att applicera dem före och efter sömnen (morgon och kväll).

Den huvudsakliga effekten av läkemedlet syftar till att minska effekterna av inflammation och ödem i prostata zheleze.Takzhe Afala medicinen sänker mängden rest urin, normaliserar tonen i de nedre urinvägarna och bidrar till en betydande minskning av dizuricheskih störningar.

Om ett svårt smärtssyndrom detekteras, såväl som dysursjukdomar under de första 14-21 dagarna administreras läkemedlet upp till 4 gånger var 24: e timme.

Prostan, form av frisättning - tabletter

Detta läkemedel är föreskrivet för att eliminera de upptäckta patologiska och urologiska symptomen hos prostatit hos män. Vanligtvis är Prostan förskrivet ett piller en gång om dagen, varaktigheten av kursen är 6 månader.

Vitaprost Forte, ljusform

Vitaprost Forte har en utmärkt effekt på metaboliska processer, och kan också påverka urodynamiken. Läkemedlet ordineras oftast efter operation och används som ett medel för att behandla kronisk prostatit under en akut period.

Prostatilen, injektionsform - injektion

Prostatilen förbättrar arbetet med prostataceller och förbättrar därmed arbetet i kroppens muskler, stärker blodkärlens väggar, ökar blodcirkulationen och återställer immunförsvaret.

Läkemedlet är förskrivet för behandling av kronisk prostatit.

Prostamol Uno

Detta läkemedel är en regulator av de urogenitala organens funktioner hos män. Prostamol Uno har antiinflammatoriska egenskaper och kan ordineras som en komplex terapi tillsammans med andra läkemedel för behandling av kronisk prostatit och inflammation i organen.

Prostalamin

Läkemedlet är ett biologiskt tillskott som har en direkt effekt på de metaboliska processerna i prostata.

Användningen av detta medel enbart vid behandling av prostatit ger inte önskad effekt. Det kan ordineras för avlägsnande av inflammatoriska processer i kroppen i det första steget i prostata, det är önskvärt att använda det i kombination med andra droger.

Antibakteriella medel

De flesta inflammatoriska processerna i prostatakörteln beror på infektion av vissa bakterier. Det är därför denna typ av terapi är ganska effektiv, och stöd för behandling bör också innehålla antibakteriella medel.

De viktigaste är: Ceftriaxon, Doxycyklin, Sumamed, Tetracyklin, Azitromycin.

Det finns nu ett stort antal droger i detta område, men inte alla har förmåga att tränga in i prostatakörteln. Därför är det viktigt att det är läkaren som bestämmer läkemedlen för varje enskilt fall.

Antiinflammatoriska läkemedel (icke-steroidala och hormonella)

Typen av antiinflammatoriska läkemedel innefattar läkemedel som Meloxicam, Nimesulide, Diclofenac.

De är en grupp av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, som i allmänhet betecknas som behandling och avlägsnande av olika smärta och också är utmärkta för avlägsnande av inflammation i prostatakörteln.

Trots de användbara egenskaper, kan behandlingen inte ger önskad effekt, och i sådana fall kommer den behandlande läkaren ordinera du ange en annan grupp - hormonpreparat, som omfattar: Dexametason jag salt Medrol, prednison.

Alpha-blockerare

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Denna typ av droger efter många tester och studier visade utmärkt resultat vid behandling av kronisk prostatit, och framgången för denna typ av behandling var alltid hög.

Detta beror på det faktum att alfa-blockerare har en riktningseffekt på blås receptorerna och därigenom mjukar urinering av patienten.

Mer betydande lättnad kan uppnås efter att ha tagit dessa droger i en vecka.

När en kronisk inflammation i prostata detekteras, ordinerar läkare vanligtvis sådana läkemedel i denna grupp: Silodosin och Tamsulosin.

Översikt över populära droger

Vid behandling av prostatit har följande läkemedel visat sig mest positiva:

Relaterade videoklipp

På principerna för behandling av prostatit i video:

Prostatit är en mycket vanlig diagnos hos män, särskilt dess kroniska form. Denna typ av sjukdom kräver konstant underhållsbehandling, och under perioder med exacerbation - en komplex medicinering. Drogerna används olika, de tillhör olika grupper.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Förteckning över de bästa medicinerna för män i behandlingen av prostatit

inflammation i prostatan massan skapar obehag för de sjuka, men farligare är konsekvenserna av sjukdomen - infertilitet, impotens, cancertumörer, ytterligare spridning av sjukdomen i hela urogenitalsystemet. Behandling av prostatit hos män är ordinerad av en urolog, beroende på orsaken till sjukdomen.

Former av medicinering

Vilken organism som helst är en individ och valet av läkemedel görs enligt patientens allmänna tillstånd, data från laboratorieundersökningar, stadium av sjukdomsprogression.

I de flesta fall gäller följande:

 1. Genom instillationer - införandet av droger via urinröret direkt till problemområdena. Det utförs under villkor för medicinska institutioner, uteslutande av professionell medicinsk personal.
 2. Injektioner - används för att aktivera vaskulära och autoimmuna system. Fördelen med administreringssättet är den snabba penetrering av aktiva substanser i de drabbade områdena.
 3. Mikroklizmami - specialiserade droger med en minsta volym. Används i sällsynta fall - används inte i stor utsträckning.
 4. Antiinflammatoriska läkemedel av icke-steroid typ - undertryck den befintliga processen med inflammation.
 5. Rektala suppositorier - de har en bedövningsmedel, förbättrar ämnesomsättningen.
 6. Tabletform - används ofta antibakteriella läkemedel, ett brett spektrum av effekter. En smalbaserad version används för att bestämma en patogen mikroorganism som har trängt in i kroppen.

Ofta föreskrivna läkemedel

Vad man ska ta med prostata hos män, bestämmer läkaren.

Än att behandla en prostatit hos män - läkemedel och tecken på en sjukdom

I modern medicin anses prostatit vara den vanligaste urologiska sjukdomen. Det finns olika orsaker som leder till sjukdomen, de är täckta både i bakteriella infektioner och i människans sätt att leva.

För att uppnå kompensation av kronisk form och bli av med akut smärta är en komplex process som består av en hel uppsättning förfaranden och åtgärder.

För detta är det viktigt att ta vissa mediciner för att behandla prostatit hos män, de är ordinerade vid utseendet av de första tecken på sjukdom. Vilka av de moderna drogerna på marknaden är den mest effektiva och snabba agerande vi kommer att överväga i den här artikeln.

Det är värt att notera att denna sjukdom ibland är felaktigt identifierad med en annan patologi, prostata adenom. Och även om orsakerna och mekanismen för utveckling av dessa sjukdomar är olika, har behandlingen i vissa fall liknande egenskaper.

Tecken på prostatit hos män

Hos män börjar de första tecknen på prostatit med en obehaglig och smärtsam urinering. Det finns ett behov av att stå upp 1-2 gånger om natten på toaletten. Efter ett tag kommer det att skjuta eller dra smärta i perineum och ovanför puben, det finns möjlighet att smärta i penis och anus.

Urinering blir snabb och smärtsam, urinmoln. Smärta kan manifestera med avföring. Det händer att patienten märker fördelningen av droppar av vit hemlighet på morgonen. Kroppstemperaturen stiger till 38 grader.

Prostatit är en smutsig sjukdom i modern urologi. Män föredrar att vara tysta under en lång tid och gömma symptom, hänvisar till läkaren endast om smärtan blir helt enkelt outhärdlig. Detta är en frivolous hälsoinriktning. Konsekvenserna efter ett sådant beteende kan vara mycket komplexa, inklusive infertilitet och inflammatoriska processer hos organen.

Det är också värt att notera att symptomen på prostatit har tecken på andra farliga sjukdomar som cystit, godartade prostatatumörer, blåscancer.

Vilka läkemedel används för att behandla prostatit?

En specialist, baserat på könens tillstånd, kan ordinera en (eller flera) av följande former av medicinering:

 1. Ljus för rektal ingång. Sådana droger förbättrar metabolismen.
 2. Injektioner. De främjar snabb penetration av läkemedlet i kroppen, stimulerar immun- och vaskulära system. Det mest populära sättet för injektioner är Prostatilen.
 3. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) - förhindra utveckling av inflammatoriska reaktioner.
 4. Instillation. Med denna typ av behandling administreras läkemedlet av läkaren direkt till destinationen.
 5. Microclysters. De anses vara en folkmetod. Eftersom läkemedel använder infusioner och decoctions av örter, är det baserat på temperatur och medicinska effekter. Det utförs före sänggåendet, prostata körteln efter proceduren bör inte överföras och superkylas.
 6. Tabletter. Oftast innebär behandling av prostatit med tabletter användningen av antibakteriella läkemedel som har ett brett spektrum av effekter. Särskilt i fall där specifika patogener inte är etablerade.
 7. Alfa-adrenoblocker - har en liknande effekt genom att blockera alfa-adrenoreceptorerna i det sympatiska nervsystemet.

Varje läkemedel har sina egna särdrag och kan passa en patient, men en annan gör det inte. Den mest effektiva botemedel mot prostatit är en apparat som speciellt väljs av läkaren för patienten, med hänsyn till hans individuella egenskaper och särdrag hos sjukdomsbanan.

antibiotika

Om det är bestämt att prostatit orsakas av bakterier, ska antibiotika ordineras. Välj främst droger med ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de som kan förstöra flera typer av mikrober.

I allmänhet är antibiotika representerade av tre grupper av läkemedel:

 • Fluoroquinolaminer - Ciprofloxacin, Norfoxacin, Levofloxacin, etc.
 • Tetracykliner - Oxytetracyklin, Minocyklin, Doxycyklin, etc.
 • Penicilliner - Oxacillin, Carbenicillin, Ampicillin och andra.

Ofta använder behandlingen ljus som används rektalt (de sätts in i anus). Sådana läkemedel stoppar effektivt smärta och har en antibakteriell effekt. Injiceringslösningar penetrerar mest i kroppens vävnader. De har en systemisk effekt som utövar en stimulerande effekt på immunitet och kärlsystemet.

smärtstillande medel

Denna grupp droger gör livet enklare för många patienter. I regel används följande läkemedel som narkosmedel för behandling: Aspirin, Ibuprofen, Diklofenak. Dosen ska dock kontrolleras med din läkare.

Alfablockerare

En grupp droger som slappnar av urinrörets smidiga muskler (urinrör) och blåsans hals, vilket bidrar till ett bättre urinflöde.

De vanligaste drogerna är:

 1. Tamsulosin (omnix, flomax) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
 2. Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention.

Muskelavslappnande medel

De har en effekt liknande alfa-adrenerge blockerare, men riktas mot perinealområdet, som ständigt är i ökad ton med prostatit. Minska trycket på bäckenet, minska smärta.

Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

Med någon form av sjukdomen är det alltid ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till stillastående fenomen och tillåter inte organens vävnader att återhämta sig. Därför är det i komplex behandling nödvändigt att använda läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

För att normalisera fyllningen av blodkärl med blod används läkemedel som Escuzan, Pentoxifylline.

Fytoterapeutiska läkemedel

De är baserade på naturliga örter. Minska ödem i prostatakörteln, dess inflammation, förhindra stagnation, återställa utflödet av fysiologiska vätskor. Populära är droger baserade på pumpa frön, krypande palmfrukter och sabal.

vitaminer

Intag av vitaminer är nödvändigt för att stärka kroppens immunförsvar, vilket påverkas allvarligt under prostatit. Den kroniska kuren av sjukdomen påverkar starkt människans skyddsfunktioner, så vitaminer tas i samband med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen.

Effektiva botemedel mot prostatit: en lista och priser

Att välja något bästa läkemedel för prostatit, som skulle behandla alla män, oavsett orsaken till inflammation i prostata adenom, är inte möjligt. Eftersom ett antibakteriellt läkemedel, även om det är tre gånger effektivt läkemedel, inte kan hjälpa en patient med en parasitisk infektionsform och vice versa.

Men om vi överväger olika läkemedel som föreskrivs i dessa eller dessa fall kan de bästa drogen för prostatit vara:

 1. Prostatilen - i huvudsak är detta läkemedel för prostataadenom ett extrakt från prostata av tjurar. Det har en selektiv effekt på prostata och enskilda organ. Effekten av läkemedlet är att eliminera och minska ödemets ödem, bakteriostatisk effekt på utsöndringens mikroflora, en minskning av leukocyternas innehåll i kutens utsöndringar. Priset är 450 rubel.
 2. Vitaprost - tillgängliga i form av tabletter och suppositorier, som omfattar pulver "Samprost", reducerar ödem, trombos venoler, leukocytinfiltration och stagnation av sekret i bihålorna prostata. Priset är 900 rubel.
 3. Prostamol OOO är en växtbaserad beredning, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ett extrakt från sabalpalms frukter. Priset är 850 rubel.
 4. Prostan är en syntetisk beredning baserad på finasterid, som, liksom Prostatilen, är extremt effektiv, men i motsats till det senare påverkar Prostan den totala mängden PSA. Det är denna speciella egenskap som ledde till långa studier för att bestämma om drogen ökar risken för att utveckla cancer i patienten. Priset är 300 rubel.
 5. Pepon är en örtberedning, skapad på basis av pumpa frön. Finns i form av kapslar. Formulering utvecklades väl som en medicin för behandling av prostata adenom i de tidiga stadierna av sjukdomsutveckling, eftersom dess ingående organiska ämnen, eliminera urinering störning uppstår från adenom, beskärs smärta och ökad potens. Priset är 950 rubel.

Effektiva medel för behandling av inflammation i prostatakörteln producerade en hel del, men du kan inte tilldela dem till dig själv efter att ha läst recensioner, även om någon kontra existerande.

Prostatilen för injektioner

Läkemedlet förbättrar aktiviteten i musklerna i blåsan och prostata, förbättrar blodcirkulationen i prostataorganen, påverkar positivt hela kroppens immunsystem.

Angivanden för antagning:

 • Kronisk prostatit, prostata adenom, fördröjning och kränkningar av urinering.
 • Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlet.
 • Biverkningar: Ej identifierad.
 • Instruktioner för användning: intramuskulärt, 5-10 mg per dag, behandlingskurs - 50 till 10 dagar. Före användning ska pulvret spädas i 2 ml saltlösning eller i 2 ml novokain.

Vitaprost

Vitaprost-suppositorier refererar till snabbtverkande läkemedel och ordineras i kronisk form eller efter operation på prostatakörteln.

Detta läkemedel i form av rektala suppositorier har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Ansökan uretrala suppositorier normaliserar processen och minskar risken för trombos i kärl av prostata och återställer funktionen av blåsmuskeln, och förbättrar kvaliteten av sperma.

Prostamol Uno

Läkemedlet reglerar funktionen hos organen i genitourinärsystemet, har antiinflammatoriska egenskaper och utövar en antiexudativ och antiandrogen effekt.

Det är indicerat för godartad prostatahyperplasi i steg 1 och 2, som en komplex terapi för prostatit. Kapsel tas oralt efter en måltid, helt med en stor mängd vatten, 320 mg / dag samtidigt. En detaljerad kurs ordineras av en läkare. Kostnaden är från 600 till 1100 rubel.

Peponen

Läkemedlet tillverkas på basis av pumpafröolja, i kapslar om 0,3 № 90. Det avlägsnar dysursymptom hos män, lindrar smärtsyndrom och främjar ökad potens.

Med långvarig användning minskar innehållet av lipider i blodet. Med prostata adenom utse 1 till 2 kapslar 3 gånger om dagen. Liksom varje växtberedning krävs det endast en långsiktig användning för att uppnå den önskade effekten.