Huvud
Analyser

Medicin från maskar

Ökad blodtryck (förkortad A / D) påverkar nästan alla efter 45-55 år. Tyvärr kan hypertoni inte botas helt, stod så högt blodtryck under upp till slutet av livet är ständigt ta piller på trycket för att förhindra hypertonisk kris (tryck ökande attacker - eller hypertoni), som är fylld med mass konsekvenser ur en svår huvudvärk till en hjärtattack eller stroke.

Monoterapi (tar ett läkemedel) ger ett positivt resultat endast vid sjukdomens inledande skede. En större effekt uppnås med ett kombinerat intag av två eller tre medel från olika farmakologiska grupper som behöver tas regelbundet. Man bör komma ihåg att kroppen blir van vid alla antihypertensiva tabletter och deras effekt försämras. För stabil stabilisering av den normala A / D-nivån krävs därför en periodisk ersättning, som endast utförs av läkaren.

Den hypertensiva personen bör veta att läkemedel som minskar blodtrycket är snabb och långvarig (långvarig) åtgärd. Preparat från olika farmaceutiska grupper har olika verkningsmekanismer, dvs För att uppnå en antihypertensiv effekt påverkar olika processer i kroppen. Därför kan olika patienter med hypertoni läkare förskriva en mängd olika sätt, såsom en för tryck normalisering bättre lämpad atenolol, och den andra mottagande är oönskad på grund av det faktum att tillsammans med den hypotensiva effekten det minskar hjärtfrekvensen.

Förutom direkt tryckreduktion (symtomatisk) och viktigt inflytande på orsaken till dess ökning, till exempel, för att behandla ateroskleros (om det finns en sådan sjukdom), genomföra förebyggande av sekundära sjukdomar - infarkt, cerebrovaskulär sjukdom och andra.

I tabellen presenteras en allmän lista över läkemedel från olika läkemedelsgrupper tilldelade för högt blodtryck:

Tabletter från maskar (parasiter): hur man väljer och inte saknar?

Tabletter från maskar används i medicin för olika former av helminthic invasioner. De har två spektrum av åtgärder - bred och smal, selektiv.

Den moderna läkemedelsindustrin erbjuder konsumenten de mest säkra och effektiva fonderna för en specifik helminthias till ett adekvat pris.

Vad är förberedelserna från maskar?

För närvarande i Rysslands och Ukraina territorium finns det minst 70 typer av parasiter som är farliga för människor. Oftast är dessa pinworms, ascarids, trematodes och flukes. Varje invasion utsätter organismen för infekterad förgiftning och andra hälsoproblem.

Moderna tabletter från maskar är indelade i tre grupper. Denna klassificering är baserad på parasiternas känslighet för läkemedel.

Så det finns följande typer av droger:

 • protivonematodoznye;
 • protivotsestodoznye;
 • protivotrematodoznye.

De har alla en kemisk struktur, det vill säga en aktiv komponent. Vi erbjuder, för det första, att överväga de mest effektiva tabletterna från nya generationens parasiter.

Moderna anthelmintiska droger

På apotekens hyllor hittar du ett brett sortiment av läkemedel som är effektiva mot olika typer av maskar. Men någon av dem ska utses av läkaren. Eftersom endast en expert kan ta hänsyn till diagnosen, lokaliseringen och egenskaperna hos parasitens livscykel och patientens hälsotillstånd.

Låt oss överväga vilka förberedelser som erkänns som mest effektiva för idag.

Anti-nematod droger

Experter listar listan över läkemedel som är effektiva mot runda ormar:

Piperazin (piperazinadipat). Detta läkemedel har en negativ effekt på pinworm och ascaris, medan den inte är effektiv från andra parasiter. I en enda behandlingskurs sker återhämtning i 90% av fallen, förutsatt att doseringen av den aktiva substansen väljs korrekt.

Piperazin assimilering sker i slemhinnan i tolvfingertarmen, och sedan de läkemedelsmetaboliter utsöndras via njurarna. Läkemedlet är praktiskt taget giftigt för människor och är det sällsynta fallet när det kan användas under graviditeten.

Tänk på vilka doser av piperazin som föreskrivs av specialister beroende på patientens ålder.

Varaktigheten av behandlingskursen beror på typen av helminthiasis. Med enterobiose är den begränsad till två dagar, i fallet med ascariasis - fem. Läkemedlet tas 2 gånger om dagen på morgonen och kvällen. Om alla förutsättningar för avvattning är uppfyllda är biverkningar extremt sällsynta.

Kostnaden för piperazin i Ryssland är 31 rubel, i Ukraina - 10 hryvnian.

Helminthox (Pirantel). Detta läkemedel kännetecknas av minskad toxicitet och hög effektivitet mot runda parasiter. Läkemedlet ges till barn och vuxna i en dos av 10 mg per kg kroppsvikt. Dess otvivelaktiga fördel är möjligheten till en enstaka dos vid behandling av enterobiasis och ascariasis. Endast i händelse av icke-morbiditet kräver sjukdomen en tre dagars behandlingskurs.

Överstiger den rekommenderade dosen av läkemedlet ofta leder till utveckling av biverkningar såsom illamående, huvudvärk, magbesvär. Otillräcklig mängd läkemedel, till exempel, beräknas av felet, inte förstöra och föra patientens kropp alla parasiter i sin helhet, det vill säga kommer återhämtningen att vara i riskzonen.

Kostnaden för Pirantel är i Ryssland 50-70 rubel, i Ukraina 30 hryvnian.

Mebex (Mebendazol). Mycket effektivt medel för ascaridos och trichocefalos. Ofta utnämns han i kampen mot blandade typer av helminter. Den aktiva komponenten i Mebeksa påverkar syntesen av tubulin, provokerar förlamning och död av parasiter.

För ungdomar och vuxna är en enstaka dos av läkemedlet 200 mg. För att förstöra nematoden - pinworm och ascaris tas medicinen endast en gång. Barn visas en mindre mängd Mebendazol - från 25 till 50 mg, beroende på barnets ålder.

Med andra typer av helminthiasis rekommenderas att man tar 100 mg två gånger om dagen i 3 dagar. Läkemedlet är kontraindicerat hos gravida och ammande kvinnor. Priset på drog i Ryssland är 100 rubel, i Ukraina - 52 hryvnian.

Vankvin (pirvini pamoat). Den mest aktiva från enterobios (pinworm). Andra parasiter, i synnerhet askarider, är praktiskt taget okänsliga för detta läkemedel. Det ordineras i en dos av 5 mg per kg kroppsvikt hos patienten, det räcker att ta det en gång.

Vankvin tolereras i de flesta fall väl av människokroppen, men orsakar ibland sådana problem som illamående och buksmärtor. Under behandlingen kan patientens avföring bli röd, vilket inte är en patologi.

Du kan inte använda Vankvin för GI-sjukdomar, problem med lever- och njurefunktion. Användningen av läkemedlet är begränsad på grund av dess smala verkningsfaktor. Det är tillåtet för gravida kvinnor på grund av låg toxicitet jämfört med bredspektrumläkemedel.

Kostnaden i ryska apotek är ca 90 rubel, i ukrainska priset är okänt.

Karbendatsim (Medamin). Detta potenta läkemedel har mycket gemensamt med mebendazol både i dess strukturella struktur och i dess verkningsmekanism. Men han skiljer sig från frånvaron av bensengruppernas komponenter. Medlet avser bredspektrummediciner som är mycket effektiva mot nematoder.

Dosen beräknas med formeln 10 mg per kg patientvikt. Den dagliga dosen av läkemedlet är uppdelad i tre delar och tar dem med jämna mellanrum. Innan du sväljer ska tabletterna tuggas.

Biverkningar av karbendatsim är illamående, huvudvärk och allergier.

Kostnaden för Karbendatsim och dess motpart Medamam i Ryssland är 60-70 rubel. I Ukraina är det inte realiserat.

Anti-svampmedel

Preparat av denna grupp föreskrivs för behandling av invasioner orsakade av bandade parasiter, till exempel nötkreatur, fläsk och dvärgkedja, ett brett band. För att bekämpa cestoder används vanligtvis Fenasal (Neclozamid). Det föreskrivs i de doser som anges i följande tabell.

Läkemedlet tas på en tom mage efter att ha druckit ett halvt glas varmt vatten med ½ tesked sodavatten. Efter 2 timmar är en semi-flytande diet baserad på spannmål, kisel och potatismos tillåten.

I de flesta fall ska fenasal tas en gång på morgonen i 4 dagar. Endast med hymenolepiasis tas drogen 4 gånger varannan 2 timmar.

Priset för Fenasal i Ryssland varierar inom 100 rubel per paket, i Ukraina - 44 hryvnian.

Antitrematodoznye fonder

Trematoder kallas helminths, som lever utanför människans tarmkanal. I kroppen parasiteras de i en mogen form, i form av cystor och larver. För kampen används följande moderna förberedelser traditionellt:

Hloksila. Indikationer för dess användning är klonorchiasis, opisthorchiasis och fascioliasis. Effekten av Chloksila i förhållande till trematoder kan inte kallas 100%, därför för systemiska sjukdomar och förekomsten av kontraindikationer, är läkemedlet inte förskrivet.

I Ryssland kostar läkemedlet 350-500 rubel, i Ukraina, cirka 250 hryvnian.

Azinox (Praziquantel). Det är effektivt mot trematoder och schistosomiasis. Den aktiva komponenten av läkemedlet orsakar förlamning av parasiter och deras efterföljande död. För att bekämpa helminter föreskrivs läkemedlet i en daglig dos på 30 mg per kg kroppsvikt i 2 dagar.

Ofta hos patienter som får läkemedlet utvecklar biverkningar såsom illamående och svaghet, men inte för att provocera sin preparatet i sig och död och nedbrytning av döda parasiter. Kontraindikationer för Azinox kommer att vara desamma som för Chloksila.

I Ryssland kostar Prazikvantel cirka 400 rubel, i Ukraina - 322 hryvnian.

Tabletter med ett brett spektrum av åtgärder

Dessa läkemedel fungerar mot alla grupper av helminthiaser. Låt oss betrakta dem mer detaljerat.

Vermoxum. Läkemedlet effektivt mot enterobiasis, ascariasis, ankylostomias, tenios och trichocefalos. För att bekämpa nematoder är en 3-dagars behandlingskurs tillräcklig, medan Vermox tas 2 gånger om dagen.

Om det är en fråga om echinokockinvasion, tar terapin cirka en vecka med en gradvis ökning av dosen av läkemedlet och antalet receptioner. Användningen av Vermox vid shadeos är endast nödvändig om avlägsnande av parasiter från människokroppen genom kirurgi är ogenomförbar.

Biverkningar Vermox inkluderar illamående, huvudvärk, hepatomegali. Kontraindicerat att ta läkemedlet till omvårdnad och förväntade mödrar, såväl som personer med leversjukdomar.

I ryska apotek Vermox kan köpas för 80 rubel, i ukrainska apotek för 50 hryvnian.

Albendazol (Nemosol, Wormil). Ett modernt läkemedel som utövar en destruktiv effekt på tarm- och vävnadsparasiter, liksom deras larver. Albendazol stör metabolism i kroppens helminter, vilket leder till döden. Läkemedlet är effektivt mot ascariasis, enterobiasis, teniosis, diphyllobotriasis och andra invasioner.

I de flesta fall är den dagliga dosen av Albendazol 400 mg eller 1 tablett. Den genomsnittliga behandlingssättet är 2 till 5 dagar. Endast vid hymenolepiasis terapeutisk behandling av läkemedlet når 3 veckor. Det orsakar biverkningar som illamående, kräkningar, avföring, buksmärtor och suddig syn. Albendazol och preparat på grundval av dessa är kontraindicerade för barn under 2 år, med graviditet och amning.

Nemozol i Ryssland kommer att kosta konsumenten omkring 400 rubel, i Ukraina - cirka 200 hryvnian.

Levamisol (Decaris). Detta läkemedel anses vara det bästa i kampen mot ascariasis. Med avseende på andra helminthiaser minskar effekten av Levamisol. Läkemedlet är ordinerat för nematoder. Dessutom är läkemedlet en immunmodulator.

Läkemedlet tas i en dos av 150 mg för vuxna och 2,5 mg per kg vikt för barn. Tabletterna är berusade strax före sänggåendet, en gång. Kontraindikationer för att ta Levamisol är exakt samma som vid Albendazol. Priset för Decaris i Ryssland är 60 rubel, i Ukraina - 40 hryvnian.

Tabletter från maskar under graviditeten

Alla vet att parasiter ofta uppträder i vardagen. Och detektion av helminter under graviditeten är inte på något sätt ett sällsynt fall.

Bland de många drogerna är den enda allmänt föreskrivna åtgärden för gravida kvinnor Piperazin.

Billiga tabletter från helminths

Om du vänder dig till en apotek, sannolikt kommer han att erbjuda dyra droger från parasiter. För många av dem, priset verkligen "biter". Få människor vet att inte alla tabletter är inte billiga. Det finns läkemedel, vars effektivitet inte är sämre än dyrare analoger.

Listan över billiga tabletter från maskar innehåller:

 • Piperazin - kostnaden för 20 rubel. Läkemedlet är giftigt och effektivt för nematoder - pinworms och ascarids;
 • Pirantel - priset på 20 till 70 rubel. Läkemedlet dödar bara mogna parasiter. Det ordineras för nematoder;
 • Decaris - kostnaden för 60 till 80 rubel. Förstör nematoder och evakuerar dem från kroppen på ett fysiologiskt sätt;
 • Vermox - priset är inom 100 rubel. Ett brett spektrum drog;
 • Helmintox - kostnaden varierar från 70 till 120 rubel. Läkemedlet är effektivt mot nematoder.

Herbal tabletter

Förutom läkemedel av kemiskt ursprung kan du köpa anthelmintik baserat på växtbaserade komponenter i apoteket. Dessa inkluderar:

 • Tre delar Evalar. Sammansättningen av läkemedlet innefattar skinn, malurt och kryddnejlika. Läkemedlet används för att kämpa med pinworms, ascarids och lamblia, såväl som vid störningar i matsmältningssystemet. Kostnaden för drogen är ca 300 rubel;
 • Transit. BAA, avsevärt förbättra mag-tarmfunktion. Den består av renfana, dragon, kryddnejlika, valnötter och vitamin C. Det används för att bekämpa en rad olika mask angrepp hos barn och vuxna. Priset är från 150 rubel.

Hur man förbättrar effekten av tabletter?

Ofta ordinerar läkare flera droger samtidigt. Till exempel, för att erhålla ett maximalt resultat i utdragna infektionsförloppet och parasit massa skada, kan experten initialt tilldela Dekaris som inte förstör hela men betydligt försvaga dem. Och sedan ska patienten i de närmaste 24 timmarna ta ett starkare botemedel - Nemozol eller Vermox, som kommer att döda parasiterna i kroppen.

Dessutom kan fullvärdig behandling inte gå utan en uppsättning kompletterande åtgärder. Bredspektrum droger dödar parasiter, men deras mottagande brukar åtföljas av utvecklingen av berusning symptom i samband med nedbrytningen av döda maskar och förgiftning Skopje produkter sina vitala funktioner. I detta fall behöver kroppen till exempel hjälp vid tillsättning av sorbenter.

Aktivt kol eller Enterosgel perfekt klara denna uppgift. Dessutom kan din läkare ordinera laxermedel som påskyndar avlägsnandet av parasiter från tarmkanalen, och allergi, vars uppgift blir minskad risk för sensibilisering av immunsystemet att produkterna av sönderfallet av maskar.

Fördelar och nackdelar med mask tabletter

Under lång tid kämpar folk med helminthiaser med hjälp av speciella preparat. Utan tvekan är deras fördel att bli av med invasionen, och i de flesta fall på kort tid.

Men förutom plusserna finns det också nackdelar med anthelmintika. Låt oss betrakta dem mer detaljerat:

 • Många läkemedel är effektiva mot mogna individer, därför måste behandlingskursen upprepas minst två gånger enligt parasitens livscykelprincip, till exempel med enterobiasis.
 • De allra flesta läkemedel påverkar kroppen systematiskt och orsakar biverkningar. Därför finns det så många kontraindikationer för utnämningen av anthelmintika, inklusive oförmåga att ta emot dem hos gravida och ammande kvinnor.
 • Du kan inte använda självmedicinering. Med droger efter eget gottfinnande kan en person inte beräkna den rätta doseringen av den aktiva beståndsdelen, vilket leder till ineffektivitet av avmaskning. Med brist på läkemedlet kommer maskar att förbli levande och sjukdomen kommer inte att gå någonstans, med överflödigt intag - det finns stor sannolikhet för biverkningar och olika komplikationer.
 • Behandlingen ska vara omfattande. Men ett anthelmintiskt medel för att bekämpa parasiter är vanligtvis inte tillräckligt. Intag av sorbenter, antihistaminer och laxermedel samt överensstämmelse med kostråd är viktiga aspekter av full återhämtning.

För att undvika misstag och inte utsätta din kropp för påverkan av olämpliga mediciner, bör du kontakta din läkare för att välja en terapeutisk behandling.

Endast en specialist kan välja ett läkemedel i rätt dosering med inriktning på diagnosen och dess egenskaper, patientens hälsa, förekomsten av samtidiga patologier, en lista över kontraindikationer och ålder.

Hur man väljer ett piller?

Det har redan noterats ovan att denna uppgift helt och hållet ligger på läkarens axlar. För att bekanta sig med påverkan av dessa eller andra förberedelser på olika typer av helminter, föreslår vi att du bekantar dig med följande tabell.

Diarrétabletter är effektiva och billiga

Diarré i sig är inte en sjukdom som kan botas, men ett symptom som indikerar problem med mag-tarmkanalen. Och problemet är mycket brett: från enkel matsmältningsbesvär till smittsam sjukdom.

Den flytande avföringen åtföljer berusnings tillstånd, akuta eller kroniska patologier i matsmältnings- och excretionssystemen, såväl som infektionssjukdomar. Dessutom att personen upplever ett tillstånd av obehag (ofta behov, smärta och svullnad, illamående), orsakar långvarig diarré kroppen förlorar mycket vätska och näringsämnen, vilket resulterar i utarmning observerades.

Därför är det förståeligt varje patients önskan, som står inför detta obehagliga tillstånd, att bli av med det så snart som möjligt. Och här kommer till räddningsannonsering, som erbjuder billiga och effektiva piller mot diarré, vilket garanterar omedelbar effekt. Men innan du går till apoteket och köper de rekommenderade drogerna från TV-skärmen måste du förstå vad som faktiskt händer i kroppen.

Orsakerna till diarré

Sjukdomar som kan orsaka detta obehagliga symptom är väldigt mycket. Men oftast uppstår matsmältningssjukdomar som ett resultat av:

 • normal matsmältningsbesvär på grund av produkter av dålig kvalitet, vätskor;
 • nervös stress;
 • dysbios på grund av kost
 • reaktion på mediciner
 • förgiftning av några ämnen
 • bakteriell eller viral infektion;
 • bevis på allvarliga sjukdomar.

I det första, andra och tredje fallet kan du verkligen säkert välja piller för diarré, billigt, från listan över de mest effektiva. Du kan personligen studera listan eller kontakta en apotekare. Men för att ta reda på vad som händer är det fortfarande värt det, eftersom diarré bara är ett symptom. Så att den inte återkommer, måste dess orsak stoppas vid roten.

I alla andra fall kan billiga läkemedel upphöra med diarré, men kommer definitivt inte att lösa problemet. Dessutom: läkare kommer det svårare att göra en primär diagnos, eftersom det inte finns något sådant viktigt symptom.

När är det värt att se en läkare?

Omedelbart samråd med en läkare med diarré är nödvändig när:

 • diarré som förekommer hos spädbarn
 • diarré, åtföljd av feber, kräkningar, svår smärta i buken, oavsett patientens ålder
  närvaro av blod i avföringen
 • tecken på förlust av vätska och mineralsalter (smärta i njuren, torr tunga, kramper, törst, ingen urin i 5 timmar eller mer);
 • äldre över 70 år
 • patienter som lider av allvarliga sjukdomar i hjärtat, blodkärl, blodsystem;
 • gravida kvinnor vid vilken tid som helst av svangerskapet.

I händelse av allvarlig diarré bör man inte engagera sig i självmedicinering, eftersom tarmförstöring kan ha en smittsam natur. Det är nödvändigt att omedelbart söka medicinsk hjälp!

Tillgängliga botemedel mot diarré: enterosorbenter

Om diarré har uppstått på grund av kroppsförgiftning, utförs neutralisering av negativa effekter av skadliga ämnen med hjälp av adsorbenter. Dessa är de mest effektiva och billiga diarrétabletterna som har förmåga att binda och ta bort toxiner och gifter från kroppen.

Här är en kort lista över de mest prisvärda drogerna:

 1. Smecta (dioctahedral smectite). Detta läkemedel är utmärkt för både diarré och halsbränna, liksom uppblåsthet. Genomsnittspriset för ett paket med 10 påsar är 150 rubel.
 2. Enterosgel (polymetylsiloxanpolyhydrat). En oersättlig botemedel mot matförgiftning. Hjälper till att snabbt ta bort gifter från kroppen, men inte lämplig för diarré som orsakas av matsmältningsbesvär. Det genomsnittliga priset per förpackning (225 g) är 355 rubel.
 3. Aktivt kol dödar patogen flora, tar bort toxiner, stoppar diarré. Aktiv substans - aktivt kol. Avföringen blir svart efter mottagandet. Var inte rädd för detta: det är en naturlig reaktion av kroppen på detta läkemedel.
 4. Ftalazol (ftalylsulfatiazol). Billiga botemedel mot behandling av tarminfektioner. Det genomsnittliga priset per förpackning (500 mg) är 23 rubel.
 5. Enterodez - ett läkemedel baserat på povidon, utövar avgiftning på kroppen, eliminerar manifestationer av tarmförgiftning, inklusive diarré, uppblåsthet, kräkningar. Det används vid behandling av barn från 1 år. Intagsnormen beräknas med hänsyn tagen till patientens vikt och ålder (0,3 g per kg barnvikt). Behandlingsförloppet under överinseende av en läkare är från 3 till 7 dagar.

Det är svårt att bestämma vilken diarréåtgärd som är effektiv i vilket fall som helst, även om orsaken till problemet är upprättat. Därför är det lämpligt att inte engagera sig i självmedicinering, men välj ett läkemedel tillsammans med en läkare, eftersom sortimentet och patienten helt enkelt kan bli förvirrad i så många droger.

probiotika

Probiotika ordineras för tarmdysbakterier, liksom för förebyggande av diarré när antibiotika tas i behandling för tarminfektioner.

 1. Bifidumbacterin - tillverkas i kapslar, tabletter mot diarré, i form av ett torrt preparat som kräver utspädning med vatten. Godkänd för livsmedelsburna infektioner, tarminfektioner. Ingredienser: Levande bifidobakterier. Särskilda instruktioner: Det är inte rekommenderat att ta en gemensam mottagning med antibiotika, lös inte läkemedlet i varmt vatten och förvara det i upplöst form. Pris: 80-120 gnidning.
 2. Lactobacterin - återställer tarmmikrofloran, normaliserar matsmältning och pall, förbättrar metabola processer i kroppen. Kontraindicerat vid candidiasis, laktosintolerans Aktivt ämne: torra laktobaciller. Kostnad: 100 - 140 rubel.
 3. Lineks är ett populärt antidiarrheal agent, ett läkemedel som normaliserar tarmmikrofloran. Ingredienser: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium infantis, Enterococcus faecium. Kontraindikationer: Överkänslighet, det rekommenderas inte att ta samtidigt med varm mat, alkohol. Pris: 400-500 gnid.
 4. Hilak forte - främjar tillväxten av fördelaktiga bakterier i mag-tarmkanalen, förbättrar magsekretionen, har en negativ effekt på patogena mikroorganismer. Tilldela behandling av dysbios, kroniska sjukdomar i matsmältningssystemet, diarré, kolit, infektionssjukdomar. Aktiv substans: biosyntetisk mjölksyra. Kostnad: 140-180 rubel.

Diarrétabletter: Lista

Det är omöjligt att avgöra vad som är det mest effektiva botemedlet för diarré i varje specifikt kliniskt fall. Vi erbjuder en lista över några välkända, populära och effektiva diarrémedicin som tas på läkarens recept för olika orsaker till diarré.

Viktigt! Innan du använder något av drogerna bör du konsultera din läkare eller läsa läsningarna i alla fall. Starta inte behandlingen själv om det finns misstankar om infektionssjukdomar eller skador i mag-tarmkanalen.

Imodium

Imodium (loperamid, lopiumum, suppylol). Dessa lingual tabletter 2 mg (för resorption i munhålan). Fördelarna med denna form av läkemedlet - En snabbare inverkan av effekten (inom 1 timme), möjligheten att använda i kräkningar, svårighet att svälja. Eller kapslar om 2 mg vardera.

Imodium - drogen val för akut diarré smitt natur (om diarré uppstått på grund av en förändring av vanliga kost, "stress" diarré), turistdiarré, smittsam diarré med mild och måttlig flöde, colon irritabile med diarré.

Vuxna med akut diarré - 4 mg (2 kapslar) i taget, därefter - 2 mg efter varje tömningsakt. Den maximala dagliga dosen är upp till 8 mg per dag.

ftalazol

Sulfaläkemedel, längre indikerade för infektiös diarré (akut dysenteri, förvärrade dess kroniska form, kolit, enterokolit smittsam natur), så tar ftalazol diarré, är inte alltid rationell matsmältningsbesvär som orsakas av det banala. Effekten av sin entré börjar ske endast på 2-3 dagar, på grund av undertryckande av tillväxten av patogena organismer i tarmen.

Även om läkemedlet har få biverkningar är dess användning oönskade hos patienter med njurproblem, lever, hemopoiesi och hemofili. Under graviditeten kan phthalazol förskrivas när det finns risk för oåterkalleliga konsekvenser för en kvinna, och under första trimestern är det strängt kontraindicerat.

kloramfenikol

Är levomitsetin ett preparat antibiotikum. Dess huvudsakliga funktion är bakteriostatisk verkan och protein förstörelse. Det är därför pillerna kommer att vara bra för diarré. De utför destruktion av bakterier i kroppen, vilka inte är känsliga, till exempel för tetracyklin.

Faktum är att spektret som täcker levomitsentin är mycket stort. Det kan hjälpa till med lunginflammation, brucellos, feber, gallkanal, tyfus och salmonellos.

Diara

Tuggbara tabletter baserade på loperamidhydroklorid. Användningen av p-piller hjälper till att lindra symtomen på diarré genom att sänka motiliteten i tarmens muskulatur, vilket eliminerar frekvent uppmaning att defekera.

De viktigaste indikationerna för användning: akut, kronisk diarré. En engångsdos av läkemedlet är 4 mg för en vuxen, 2 mg för ett barn på 6 år. Den maximala dagliga normen är 16 mg.