Huvud
Skäl

Medicin för prostatit: de mest effektiva drogerna och deras beskrivning

Läkemedlet för prostatit finns i nästan alla apotek. Valet av sådana droger imponerar verkligen med dess bredd och mångfald. Var och en av dem har en farmakologisk effekt på patientens kropp, av denna anledning, valet av medel måste utföras uteslutande specialiserade yrkesmän och ta emot den valda produkten ska vara strikt följa läkarens order.

Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln, Det här är en ganska vanlig sjukdom hos män som är över 40 år. Men de senaste åren är det alltmer diagnostiserat hos yngre patienter som inte följer sin egen hälsa och missbrukar alkohol, tobak och inte äter rätt.

Många representanter för det starkare könet försöker inte märka symptomen på prostatit. Rädsla för sjukdom och ovillighet att annonsera problem av en intim natur driver män för att helt ignorera inflammationen i prostata. Till följd av detta utvecklas sjukdomen bara, och behandlingen kräver stora ansträngningar och en lång period.

Experter upprepar enhälligt att prostatit bör behandlas vid de första utvecklingsstadierna, utan att skämma sig över situationen.

I dag mot prostatit finns det en stor mängd droger av modern typ. De är tillgängliga på försäljning i ett nätverk av apotek och är relativt låga kostnader.

Många patienter som har diagnostiserats med prostatit undrar vilken typ av medicin för prostatit ska användas för att permanent återhämta sig från denna farliga sjukdom hos den manliga sexuella sfären. Det finns många förberedelser, de har olika former och system för antagning. Medlet kan visa hög effekt för ett antal patienter, men vara helt värdelös för vissa patienter.

Alla fall är individuella, varför behandlingen ska baseras på ett komplex av studier av en viss patient.

Den här artikeln hjälper läsare att förstå det stora utbudet av läkemedel och specifika intag. Låt oss först tala om vilka former som finns, vilka används för prostatitläkemedel.

namn

I apotek kan du köpa följande typer av mediciner, som du effektivt kan bota prostatit:

 • Tabletter och kapslar. Den förra har en tät konsistens, medan den senare är ett gelatinöst skal och ett läkemedel i den. Båda alternativen administreras oralt före, i tid eller efter måltider. Vissa av dem kräver mycket vatten.
 • Injektionslösningar. Tack vare injektioner tränger läkemedlet snabbt in i kroppen.
 • Ljus. De har antibakteriell och analgetisk verkan, liksom antiinflammatoriska egenskaper. Suppositorier injiceras i ändtarmen i benägen position, varefter patienten inte ska gå upp ungefär en halvtimme, under denna tid kommer läkemedlet att absorberas av slemhinnan. Behandlingsregimen ger 5-10 dagars användning av läkemedlet.
 • Instillation. Dessa mediciner levereras i fokus av inflammation genom urinrörets yttre bländare, så att symptomen på prostatit passerar.
 • Microclysters. Sådana läkemedel visar hög effekt i prostatit. De skapas på grundval av avkok av växter, som har en antiinflammatorisk effekt. Men inte alla kvalificerade specialister känner igen dem som en komplett läkemedelsprodukt och hänvisar dem oftare till kategorin folkmedicinska lösningar för hemmabruk.

Före diagnosen utser läkaren patientdiagnostiska tester och utför en undersökning.

Beroende på vilka symtom på sjukdomen som är inneboende hos en man, i vilket stadium är prostatit och hur mycket det är igång, och bestämmer typ och behandlingsschema.

För varje form av prostatit kommer terapi och aktuella läkemedel att vara utmärkt. Det är viktigt att överväga följande faktorer:

 • kronisk eller akut prostatit är sjuk man;
 • Vilken typ av orsakande medel provocerade utseende av prostatit: infektion, en patogen mikroorganism;
 • individuell intolerans mot vissa komponenter eller läkemedel och liknande.

Farmakologisk grupp av läkemedel för behandling av inflammation i prostata ser så här ut:

 • Antibakteriella preparat. Deras åtgärder syftar till att eliminera mikroorganismer som har blivit agenter för sjukdomen. Alla används endast om orsaken till prostatit är känd som infektion. Antibakteriella medel delas in i 3 grupper: penicilliner, tetracykliner (denna grupp betecknas läkemedel, såsom den Oxytetracycline och andra), fluorokinoloner (norfloxacin och andra).
 • Alfa-blockerare. Främjar avslappning av mjuk muskelvävnad i prostata och underlättar utflödet av urin i patienten. Idag anser experter att Gentamicin, Prazorin, Fentolamin är effektiva varianter. De kan helt undertrycka det sympatiska nervsystemet, vilket framkallar okontrollerade sammandragningar av de inre organens glatta muskler. Medicin i denna grupp påverkar det sympatiska nervsystemet specifikt och stoppar bara dess effekt på prostata. Ett sådant läkemedel är Tamsulosin.
 • Nonsteroidala medel med antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Sådana droger stoppar symptomen på inflammation i prostata, sänker tonen i muskulaturen hos orgel och perineum. Ofta utser experter patienters behandlingskurs Baclofen, Sirdalud, Midokalm.
 • Medicin baserade på hormoner. Är avsedda för behandling av inflammation, minskning av kroppens ödem, normalisering av urinutsöndring. De vanligaste är Flutamyl, Androkur och liknande.
 • Fytoterapeutiska preparat. Göras med applicering av naturliga komponenter av vegetativ karaktär. De är ett utmärkt sätt att minska inflammation, lindra ödem i prostata, minska smärta och obehag. Efterfrågan används sådana fytoterapeutiska komplex som Adenoprost, Prostamol Uno.

Tack vare den höga utbytbarheten och förmågan att kombinera sig med varandra, bidrar alla de beskrivna läkemedlen från prostatit till patientens snabba och fullständiga botemedel.

Analoger av droger

Baserat på orsakerna till prostatit förändras även behandlingsalternativen för sjukdomen.

För att behandla bakteriell inflammation i prostata orsakad av infektion används antibiotika. Ett specifikt läkemedel tilldelas efter ett laboratorietest, vilket antibiotikum orsakssambandet är känsligast. Den högsta effektiviteten av idag för behandling av bakteriell prostatit uppvisar antibiotisk tetracyklin (doxycyklin och dess analoger) och fluorokinoloner (ciprofloxacin, ofloxacin).

För viral prostatit behövs antivirala läkemedel: Acyklovir, Valaciclovir och andra. För att eliminera inflammation i kroppen, liksom för att lindra smärtan, används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De lindrar patientens höga kroppstemperatur och svullnad i prostatavävnaden, allt detta bidrar vanligtvis till eliminering av inflammation i prostata. För att ta bort muskelspasmer i kroppen som används av muskelavslappnande medel. Till exempel, Baclofen och andra.

Specialister insisterar på att behandling för komplett borttagning av symtom och eliminering av orsakerna till prostatit samt att förhindra övergången till kronisk form bör vara av komplex art.

En bra medicin för prostatit: hur man gör rätt val

 • Stearinljus Vitaprost. Preparatets komponenter påverkar ämnesomsättningen i prostata på ett stimulerande sätt och korrigerar urodynamiken. Det föreskrivs rektalt för 1 ljus per dag för en kronisk form av sjukdomen, liksom för postoperativa tillstånd efter kirurgisk ingrepp på orgeln. Behandlingsförloppet varar från 5 till 10 dagar.
 • Injektionsvätska, lösning Prostatilen. Ämnen i dess sammansättning gör vaskulär stenochke starkare, förnyar mikrocirkulationen, orsakar en ökning i aktiviteten av blöta muskler i blåsan och prostatan, stimulerar immunsystemet. Det ordineras för kronisk form av prostatit, adenom, urinretention av reflex karaktär i 5-10 dagar.
 • Prostalamin. Det är en biologiskt aktiv tillsats till näring som korrigerar metabola processer i patientens prostata och urodynamik. Tabletter eller en lösning tas oralt inom 5-10 dagar i kvart om en timme före en måltid.
 • Prostamol Uno. Ansvarig för reglering av genitourinärsystemets funktioner, liksom männs reproduktiva förmåga, administreras kapslar oralt efter måltid. Detta är ett bra läkemedel för prostatit, vilket hjälper till att eliminera urineringstörningar som orsakas av godartad prostatahyperplasi. Det eliminerar inflammation i kroppen, återställer manlig styrka och libido.

Återigen noterar vi att behandlingen av prostatit av varierande grad av försumlighet endast måste utföras efter ett besök hos en specialiserad specialist. Behandlingsregimen bör baseras på testresultaten och den inledande läkarundersökningen.

Endast fytoterapeutiska preparat baserade på medicinalväxter får användas ensamma. De har inga konsekvenser, förutom allergier mot en viss anläggning.

Vid otillåten användning av antibiotika eller hormonpreparat effekter kan vara skadliga, och sjukdomen inte botas.

Medicin för prostata och andra sjukdomar i genitourinary systemet

Till exempel, för injektion Prostatilen lösning som används i prostatit, är det ett effektivt läkemedel med prostatasjukdom såsom adenom.

Komponenterna av läkemedlet kännetecknas av en organotropisk effekt. De minskar svullnad av prostata och leukocytinfiltrering av orgeln. De bidrar till normalisering av epithelcellernas sekretoriska funktion, förhindrar trombos i prostata.

Dessutom bör nämnas bota prostata Omnic, som effektivt bekämpar med många problem i det urogenitala systemet för starkare könet.

Instruktioner för användning

De ovanstående produkter används ofta för att eliminera och förhindra ytterligare återkommande prostatit och andra sjukdomar i det urogenitala systemet av den starkare könet.

Också en utmärkt förebyggande medicin för att förhindra utvecklingen av prostatit och andra sjukdomar i det genitourära systemet för män är prostata Forte Men's Formula. Det är en biologiskt aktiv tillsats till basmat, som kompletterar bristen på E-vitamin i patientens kropp, stärker dess immunitet och har en antioxidant effekt.

Lika effektivt är det innovativa läkemedlet Afal, som inte har några analoger i sin sammansättning. Det kan användas som en del av en omfattande behandling, och som ett självständigt läkemedel.

Låt oss ge den genomsnittliga kostnaden i olika läkemedelsföretag i landet för droger som används för att bekämpa prostatit och andra manliga sjukdomar:

 • Prostatilen: 315 - 450 rubel.
 • Prostamol Uno: 850 - 1300 rubel.
 • Vitaprost: 710-2500 rubel.
 • Prostoraminum: 360 - 470 rubel.
 • Prostan: 320 - 470 rubel.
 • Omnik: cirka 400 rubel.
 • Pepon: cirka 1500 rubel.
 • Cernilton: 2000 - 3000 rubel.
 • Afafla: från rubel.
 • Olja av pumpa frön: cirka 200 rubel.

Inför ett sådant problem som prostatit, bli inte upprörd före tid. Vi behöver akut se en läkare, ta alla nödvändiga prov och genomgå en omfattande undersökning. Baserat på dessa data kommer urologen att kunna ordinera adekvat och effektiv behandling.

Drogbehandling av prostata hos män: hur man behandlar och vilka mediciner som ska användas

Den 21: a århundradet övergång till stillasittande stillasittande livsstil orsakade spridningen av prostata sjukdomar av olika former och genesis.

Medicin har varit och är fortfarande det mest effektiva sättet att behandla dem. Andra metoder för prostata terapi används som komplementära och förstärkande.

Vilken läkare kan ordinera mediciner?

Från en prostata av ett läkemedel utan referens från läkaren att inte acceptera. Endast på utser urologen. Med ett adenom i prostata är det nödvändigt att ansöka om androlog vid sin närvaro i den givna vårdavdelningen, i frånvaro - även till urologen. För behandling av prostata är läkemedel ordinerad av onkologen.

Sjukdomar i prostata

Den största svårigheten att diagnostisera prostata sjukdomar - symptomen och den kliniska bilden i de flesta av dem är exakt densamma. Huvudet av tecknen på att en man har startat en av följande prostata sjukdomar är svårighet med urinering. De härrör från det faktum att den förstorade i storleken av järn komprimerar urinrörets kanal.

Avgränsa följande patologier av prostata.

prostatit

De var sjuka eller sjuka hälften av alla män. Generellt förekommer prostatit hos personer med det starkare könet över fyrtiofem.

skilja:

 • akut infektiös;
 • kronisk infektiös;
 • kronisk icke-bakteriell;
 • kronisk asymptomatisk prostatit.

Den vanligaste orsaken till prostatit är en bakterieinfektion. Många artiklar av denna resurs ägnas åt prostatit och metoderna för dess behandling.

Ett exempel på en effektiv prostata medicin är listan:

 • injektioner av antibiotikumet "Ceftriaxon";
 • Injektionen av nonsteroid Ketorolac för att lindra akut smärta;
 • tabletter "Dalfaz" för att förbättra urinering;
 • komplex injektion "Prostatilen".

Adenom av prostata

Prostata adenom är en ökning av prostata storlek på grund av en godartad tumör i den. När sjukdomen utvecklas, ersätts prostatacellerna gradvis av en bindväv. Den förstorade prostaten pressas av urinledaren.

Detta är en åldersrelaterad prostata sjukdom, manlig klimakteriet. De första tecknen kan dyka upp i trettiofem år, hälften av patienter äldre än 65 lider av adenom.

När sjukdomen fortskrider i sin rena form skiljer sig sjukdomen:

 • frånvaro av smärta i bäckenregionen
 • utsöndring av blod i urinen;
 • ökad svårighetslösning
 • frekventa önskningar, särskilt på natten
 • svag, intermittent urinström;
 • känsla av blåsans konstanta fullhet, även efter att ha lämnat toaletten.

Dessa symtom kan öka eller minska, ofta oavsett kurs och närvaro av behandlingen.

Deras amplifiering observeras:

 • med stress
 • dricka alkohol
 • parallellt med prostatit.

Tabletter från prostata (namn) vid första steget av prostata adenom:

 • antibiotikum "levorin";
 • injektion av nonsteroid Ketorolac för att lindra smärta
 • tabletter "Dalfaz" för att förbättra urinering;
 • komplex injektion "Prostatilen";
 • "Interferon" för att förbättra immuniteten
 • "Finasteride" (tabletter) - ett hormonalt läkemedel från prostata för män;
 • medel för att förbättra blodcirkulationen "Trental";
 • inhibitor av 5-alfa-reduktas doxazosin.

I de efterföljande stadierna av prostata adenom behandlas kirurgiskt används läkemedel vid remissionstiden. Om nodal hyperplasi (en typ av adenom) läs här.

vesiculitis

Vesikulit (akut, kronisk) - inflammation i vesiklar (seminala vesiklar), vilket återspeglas i prostata tillståndet. Vanligtvis är det en komplikation av obehandlad uretrit, prostatit, gonorré.

I akut form känns patienten smärta vid avföring, ejakulering, och i sedvanliga vätskan märks bloddroppar. Temperaturen stiger. Den kroniska formen åtföljs av trubbiga smärtor på olika ställen i det lilla bäckenet med urinering.

Det behandlas med antibiotika, droger från makrolidgrupper och fluorokinoloner. Anestesi, laxermedel och bäddstöd är föreskrivna. Suppuration avlägsnas genom kirurgi.

Efter normalisering av temperaturen rekommenderas fysioterapi:

 • badtunnor;
 • värmekuddar;
 • massera genom ändtarmen av seminal vesiklar.

I avsaknad av resultatet - blåsning av blåsorna, deras tvätt, massage.

karcinom

Prostatacancer är en malign tumör. Oftast händer det hos män över åttiotalet. Orsaken till förekomsten är inte exakt fastställd. Det var en ökad förekomst bland personer vars släktingar led av ett sådant syndrom, liksom män vars kost upptas av animaliska fetter.

I ett tidigt skede är prostatacancer ofta asymptomatisk. Vidare åtföljs utvecklingen av sjukdomen av symptom som liknar prostata adenom och prostatit.

Den tredje etappen kännetecknas av:

 • smärta i perineum
 • minskad erektion.

I sista skedet i benen intill körteln förefaller organen metastaser.

Det behandlas uteslutande genom kirurgisk ingrepp i en medicinsk institution. För mer information om olika tumörer, se vår artikel.

sarkom

Sarkom - skiljer sig från prostatacancer genom att främst spridas bland ungdomar. Symtomen är desamma som med onkologi. Mycket allvarlig smärta i underlivet, i perineum vid metastaseringsstadiet. Han behandlas kirurgiskt i en medicinsk institution.

Prostata cyst

Det är bildandet av områden i prostatan fyllda med vätska. Ofta förekommer cystor i prostata tills organet upptäckts av misstag under undersökningen. På detta stadium föredrar läkare observation, föreskriva medicinering.

Vid urinering och erektionsstörningar föreskrivs en punktering: kaviteterna är genomborrade, en speciell lösning införs i dem. Med stora håligheter föreskrivs suppuration kirurgi.

Stenar i prostata

Dras av stagnation av prostatahemligheten på grund av inflammation i körteln, som komplikationer efter skador och operationer, tränger ibland från njurarna. I sin rena form manifesterar prostata stenar sig inte. Men med infektionens inflytande löser mikroorganismer på dem, vilket leder till konsekvenser och symtom som liknar bakteriell prostatit.

Behandling av prostata hos män - läkemedel:

 • mottagning av antibiotika;
 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • sjukgymnastik;
 • folkmekanismer;
 • kirurgiskt;
 • laseravlägsnande.

skleros

Med skleros (fibros) är prostaten skrynklig på grund av degenerationen av klyftan och spridningen av bindväv, vilket gör att urinledaren, de sämsta kanalerna, klämmer.

Som ett resultat, patienten:

 • förlorad sexuell lust;
 • smärta i perineum
 • retention av urinering
 • trög ström av urin;
 • blåsan är inte helt tömd.

Skleros utvecklas vanligtvis från kronisk prostatit i avsaknad av behandling, försvagning av immunitet, allergier, mekaniska effekter på körteln.

Distinguish det från prostatit och adenomdiagnostik med hjälp av:

 • TRUSY prostata (ultraljud av prostata genom ändtarmen);
 • Röntgen av prostata;
 • MRI av prostata.

En farlig sjukdom uppstår hos medelålders män.

Ren läkemedelsbehandling av prostatakörteln är värdelös, kirurgisk ingrepp är nödvändig. Men även det garanterar inte botemedel. Om otillbörliga åtgärder vidtas leder sjukdomen till brist på styrka, infertilitet, prostatacancer.

abscess

När abscessen uppträder, kommer suppuration av vävnad från körtelvävnaden från körens infektionssjukdom mot bakgrund av hypotermi, venös stasis, nedsatt immunitet och diabetes mellitus.

symptom:

 • smärta i perineum
 • svårighet med urinering
 • allmän förgiftning av kroppen
 • temperatur till fyrtio och däröver;
 • svåra frossa;
 • svettning;
 • hjärtklappning;
 • smärta vid urinering, avföring
 • bildandet av rundhet över pubis;
 • vid avbrott i en abscess - pus i urinen och avföring.

Hur man behandlar prostata hos män, vilka läkemedel?

Med prostatit och andra infektionssjukdomar i prostata

Indikation - förekomst av infektion, bakterie, virus eller svamp.

Kontraindikationer - resistens mot denna typ av antibiotika, alkoholintag.

När man väljer ett antibiotikum bör det förstås att det finns ett stort antal av dem, och alla hjälper på något sätt till att utrota skadliga mikroorganismer. Bredspektrum antibiotika verkar på alla patogener, men mycket effektivare droger för prostata, fängslade av skaparna för specifika mikroorganismer. Specialiserade antibiotika bekämpar specifika typer av mikrober mycket bra, men de brukar också ha ett brett spektrum av åtgärder.

Disorderly, slumpmässig mottagning av antibiotika skadar bara behandling. Mikrober anpassar sig till nya märken snabbare än läkemedelsföretag lyckas ändra dem.

Vad du läser i katalogen om ett mycket effektivt läkemedel för tjugo år sedan, för idag är det sannolikt, hopplöst föråldrat.

Individuell missbruk förekommer i kroppen hos en viss patient, om han tidigare använt detta antibiotikum.

Valet av en viss typ av antibiotikum beror på vilken typ av patogen som detekteras. Identifiera det genom laboratoriemetoder.

Därför skyndar inte goda läkare att förskriva ett antibiotikum, för det första förskriver de en analys av prostatajuice för att identifiera patogenen. Därefter görs en annan analys för att bestämma reaktionen av denna patogen speciellt i patientens kropp till ett antal antibiotika som är mest lämpade för dess förstöring.

Allmänna rekommendationer för att ta antibiotika:

 1. Antibiotika förstör inte bara skadliga mikroorganismer, men också infödda mikroflora. Efter att ha tagit dem rekommenderas det att förskriva mottagandet av probiotika för att återställa det.
 2. Antibiotika orsakar ibland allergier, kandados. Om det finns sådan föreskriva en kurs av antihistaminer för behandling av prostata hos män.
 3. Långvarig (mer än två veckor) mottagande av antibiotika förstör levern. Mot denna utnämna en kurs av hepatoprotektorer.
 4. Tabletter för prostatakörteln tas för mat. Antibiotika förstör slemhinnan i magen. Mellanmålet sparar dig från ett sår.
 5. Det är förbjudet att minska doserna på egen hand, även om du tror att du har återhämtat dig och inte har någon ytterligare behandling. Om du gör det kommer den obrutna fienden att återvända!

Akut infektiös prostatit behandlas med specialiserade antibiotika i tre till fem veckor med snabb behandling. Effekten efter att ha tagit mediciner från prostata hos män känns redan under de första dagarna. Med överensstämmelse med systemet för att ta mediciner, återhämtar patienten helt. I slutet av kursen tar de igen test. När du upptäcker patogener, upprepa kursen.

Vanligtvis med akut bakteriell prostit behandlas de med fluorokinoloner. De är effektiva mot många bakterier, tränger in i körteln och ackumuleras i den.

Än att behandla en prostata hos män - läkemedel?

Behandling av prostata är medicinering:

 • "Ofloxacin";
 • "Ciprofloxacin";
 • "Gatiloksatsin";
 • "Moxifloxacin";
 • "Lomefloxacin".

"Cefotaxim" är mycket effektiv, har inga biverkningar. Norfloxacin, förutom att bekämpa infektion, har en immunmodulerande effekt.

"Zovirax", "Gerpevir" används för virusinfektion i prostata.

Fler antibiotika för behandling av prostatit:

Antibiotika av alla listade arter tas i form av injektioner (mest effektiva), rektala suppositorier, tabletter.

Om patienten inte botas, behandlades han felaktigt, sjukdomen blir kronisk. Det är mycket svårare att bota. Patienten känner inte de första resultaten om några veckor. Kurserna upprepas många gånger, ibland med avbrott. Återhämtningen kommer att vara i upp till sex månader och mer, särskilt om kosten inte respekteras.

Med kronisk prostatitutnämning:

De är särskilt effektiva vid kongestiv inflammation: den patogena floran utvecklas intensivt exakt mot bakgrund av ackumulering av sekretioner. Sammanställningen av antibiotika i körteln bidrar till att förhindra återfall.

För att besegra prostatit används sex grupper av anitobiotika:

Brett spektrum av åtgärder:

 1. penicilliner
  Den äldsta gruppen antibiotika, som är väl studerad. Läkare vill förskriva dem för behandling av prostata: här kommer du inte att misstas. Men i de flesta fall är deras effektivitet lägre än för moderna medel.

Amoxiclav - pulver, tabletter, oral suspension. En enstaka dos på 250-500 mg, dagligen - upp till 2000 mg, det vill säga tre till fyra gånger om dagen.

Amoxicillin - tabletter. En enstaka dos av 500-1000 mg, dagligen - upp till 3000 mg, det vill säga tre till fyra gånger om dagen.

 • Aminoglikazidy
  De används när en specifik patogen av prostata sjukdom inte detekteras.

  Gentamicin - endast injektioner. 2-5 mg per kilo av patientens vikt, en till tre gånger om dagen.

  Kanamycin är bara en injektion. En engångsdos på 500 mg, dagligen 1000-2000 mg. 2-4 gånger om dagen.

  5-NOC-dragee. Endosdos på 100-200 mg, dagligen upp till 800 mg. 4 gånger om dagen.

 • makrolider
  Deras fördelar är låg toxicitet, de ackumuleras i vävnaderna i prostata och fortsätter att fungera länge.

  Josamycin - tabletter. En engångsdos på 250 mg, 500 mg, 750 mg, dagligen - 1000-2000 mg. Tre gånger om dagen.

  Azitromycin - tabletter, pulver till injektion. Endos 150, 300 mg, daglig - 300, 600 mg. En eller två gånger om dagen.

 • Specialiserade antibiotika:

  1. Tsefalospariny
   De används mot anaeroba infektioner i prostata, proteser, hemofila stavar, streptokocker, stafylokocker.

  Ceftriaxon - Endast injektioner intramuskulärt, intravenöst. Hosta en gång om dagen för 1000-2000 mg.

  Cefuroxim - Endast injektioner intramuskulärt, intravenöst. En enstaka dos av 750-1500 mg, daglig 2000-6000 mg. Tre gånger om dagen.

 • tetracykliner
  Mot chlamydia, mykoplasma.

  Tetracyklin - tabletter. Enkeldos - 250 mg, dagligen - upp till 1000 mg. 4 gånger om dagen.

  Doxycyklin - tabletter. Enkeldos - 100 mg, dagligen - 200 mg. Två gånger om dagen.

 • fluorokinoloner

  Inte droger av val. Utmärkt tränger in i prostatavävnaden och ackumuleras där. Bra mot gram + och grambakterier, klamydia, ureaplasma, mycoplasma gardnerella.

  Oflaksakin - kapslar av 200 mg, 400 mg. 1 gång per dag.

  Ciprofloxacin - tabletter, injektioner. Endosdos 200 mg, 400 mg. Dagligen - upp till 800 mg. Två gånger om dagen.

 • Med prostata adenom

  Levorinum Det finns data om effektiviteten att ta detta antibiotikum för att minska storleken på prostata adenom, dysursfenomen. subjektiv förbättring av hälsan.

  Tabletter 500 000 enheter, tabletter kind för att suga 500 000 enheter. brun, söt, med smak av kakao, vanillin.

  I förpackningen - 25, 50, 100 stycken. Tabletterna tas oralt 4 gånger om dagen. Kursen är tre månader. Två veckor efter examen kan kursen upprepas.

  Kontraindicerat i sjukdomar i mag-tarmkanalen, lever, sår. När du tar det måste du övervaka dess effekt på levern

  Försök inte förskriva en prostatabehandling med antibiotika, baserat på ovanstående. Det ideala systemet som passar alla finns inte. Individuellt behandlingsschema bestäms endast av en läkare.

  Även ett glas vin vid middagen neutraliserar effekten av antibiotika. Gå med i ett samhälle av nykterhet för behandlingsperioden.

  Andra mediciner

  Med prostatit

  Nesteroidy. För att eliminera smärta i ljummen och perineum applicera icke-steroider. De bästa av dem - "Diclofenac", "Ketorolac"). På samma sätt används ketoprofen, ibuprofen, meloxikam (tabletter, injektioner, suppositorier för prostata) enligt ett liknande schema. Intag av dessa läkemedel, för behandling av prostatakörteln hos män, påverkar matsmältningssystemet negativt. Mottagningssystemet är därför vanligtvis tre dagar, då fortsättningen efter ett veckans intervall. "Ketorolac" tas en gång, endast med akut smärta.

  Spasmolytika. Om orsaken till smärtan inte är själva inflammationen, men spasmen av perineala muskler med stillastående prostatit, spasmolytika, är muskelavslappnande medel bra.

  För att förbättra urinering - en grupp av alfa-1-blockerare:

  • Tabletter "Dalfaz", "Kamiren", "Sonirid Duo";
  • Blockers av alfa-adrenoreceptorer i form av kapslar, tabletter. Denna grupp av droger påverkar de släta musklerna i själva körteln och själva blåsan. Under deras åtgärd är urinen bättre fördelad och tömd bort. Exempel: Doxazosin, Tamsulosin, Omnic.

  För att förbättra immuniteten. Även i närvaro av skadliga faktorer kan patologin inte vara om patienten inte hade minskat immunförsvaret för prostata.

  För att öka den används immunmodulatorer:

  • tabletter "Tactivin", "Interferon", ökande immunitet;
  • "Levamisol" - stimulator av T-lymfocyter;
  • tabletter, inklusive natriumkärnat, ökar aktiviteten hos makrofager;
  • läkemedel "Immunal", "Metilitacil" för att höja cellulär immunitet.

  Fitopreparat inte så snabbt och effektivt, men ofarligt.

  De innehåller mineraler, växtbaserade extrakt som har en komplex handling:

  • lindra inflammation
  • smärta;
  • spasmer i körteln;
  • vissa dödar även bakterier.

  De är lämpliga för regelbunden tillträde under sjukdom, eftergift och för profylax. Tabletterna Prostalamin, kapslar Prostate Forte är populära.

  "Prostatilen" (Ijection) komplexa läkemedel för prostata, som kombinerar flera funktioner. Det är utformat för att stärka immunitet, blodkärl, glandulära cellväggar, normalisera blodcirkulationen, återställa vävnader. Alla dessa processer med hans hjälp accelereras ibland.

  Med prostata adenom

  Hormonala preparat. Läkemedel i prostata återställer balansen mellan könshormonerna hos en man, hans sexuella funktion. Det bästa av dessa produkter är finasterid i form av tabletter.

  Ljus. Med hjälp av ljus förbättras effektiviteten vid behandling av adenom genom bättre leverans av läkemedel till körtelen jämfört med oral administrering. Stearinljus från prostata adenom, för män, injiceras i ändtarmen så djupt som möjligt efter svaghet och avföring.

  Ljus-suppositorier huvudkomponenten är kokosnötolja för snabb passage av läkemedel genom tarmväggen.

  Enligt den aktiva substansens sammansättning är de uppdelade i:

  1. Antibakteriell.
  2. Vitamin.
  3. Anti-inflammatorisk.
  4. Kramplösande.
  5. Antiseptisk.
  6. Magnetisk med bariumferrit.

  För antiinflammatoriska suppositorier är voltaren särskilt effektiv.

  Naturliga ingredienser används ofta:

  För behandling av prostata ljus görs på grundval av antibiotika, spasmolytika, propolis preparat boskap körtlar olestezin droger prostatilen, viferon, bioprost, prostopin.

  Användningen av suppositorier med prostatit eliminerar:

  • inflammation i prostata
  • smärta;
  • svullnad;
  • körtelns funktion återställs;
  • förbättrar blodcirkulationen;
  • utvecklingen av vaskulär trombos upphör.

  Antibakteriell behandling av vesikulit med suppositorier utförs på basis av makrolider, fluorokinoloner.

  Tillägg till läkemedelsbehandling

  Förutom läkemedelsbehandling av prostata:

  slutsats

  Differentiering av prostata sjukdomar vid diagnos är den avgörande faktorn för effektiv behandling. Det är viktigt att undvika vanliga missuppfattningar, till exempel att adenom är en komplikation av kronisk prostatit, vilket kommer att uppstå om det inte behandlas. Den korrekta definitionen av typen av sjukdom hjälper till att bestämma medicinen för behandling.

  Förberedelser för prostatit, vilka droger tas under behandlingen

  För att eliminera inflammatoriska förändringar i prostatakörtelns vävnader av en läkare - ordinerar en urolog ofta vissa läkemedel för behandling av prostatit.

  Det är inte nödvändigt att överväga att ett modernt läkemedelsmedel kommer att hjälpa till att hantera sjukdomen för varje man som lider av en sjukdom.

  Valet av ett läkemedel beror på många faktorer och för att snabbt bota och förebygga övergången av akut prostatit till kronisk form är det nödvändigt att välja hela behandlingen efter grundlig undersökning.

  Vilka läkemedel används vid behandling av prostatit

  För behandling av prostatit i den akuta fasen är farmaceutiska preparat alltid nödvändiga. Utan deras användning är det omöjligt att uppnå fullständigt upphörande av inflammation och återställande av prostatens funktion.

  Hela kursen av behandling en man måste gå igenom, försvinnandet av symtom indikerar inte en fullständig botemedel.

  Därför, om du slutar ta medicineringen, kommer detta att vara huvudorsaken till övergången till inflammation i prostatakörteln till en återkommande, det vill säga ett kroniskt stadium.

  Läkemedel väljs utifrån de uppgifter som erhållits under undersökningen och kan ordineras i en komplex terapi med fytopreparationer och folkmedicin.

  Läkaren bör ta hänsyn till upptäckten av en viss mikroflora i smeten, patientens kliniska tecken och klagomål, de data som erhållits genom instrumentell undersökning av prostata.

  Baserat på detta väljs antibakteriell, antiinflammatorisk och återställande behandling.

  Beroende på sjukdomsförloppet ordineras alla utvalda läkemedel i form av injektioner, tabletter. Ibland används instillationer.

  Injicerbara mediciner.

  I grund och botten utsetts de som urolog i scenen av akut inflammation och detta är oftast antibiotika.

  Läkemedel i injektioner kan snabbt uppnå den önskade terapeutiska effekten, men injektioner av prostatit görs på ett sjukhus.

  I svår smärta kan användas och bedövningsmedel.

  För behandling av prostatit kan användas under lång tid. För tabletter inkluderar icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, antispasmodika, muskelavslappnande medel.

  Med prostatit är det viktigt att även använda droger som förbättrar ämnesomsättningen.

  Nyligen är bioregulatoriska peptider förskrivna ofta som förbättrar regenerering av prostataceller.

  Detta är införandet av en läkemedelslösning i urinröret med en viss verkningsmekanism.

  Införandet av läkemedlet i urinröret ger en tidig befrielse från bakteriefloran och gör att det inflammatoriska slemhinnan kan återhämta sig snabbare.

  En annan dosform för behandling av prostatit. Använd ljus från prostatit som bedövningsmedel och antiinflammatoriska läkemedel.

  Stearinljus kan också ersättas med mikroclyster med läkemedel, vars åtgärder syftar till att förbättra mikrocirkulationen i prostatakörteln.

  Vilken typ av doseringsformer som ska användas för att behandla en specifik patient kan endast lösas av en läkare.

  En sjuk man kan inte utan injektioner, andra kan botas med användning av tabletter. Valet av behandlingsmetod beror på sjukdomsstadiet.

  Tabletter används huvudsakligen i det kroniska skedet, men de måste ofta dricka länge. Som ett undantag för kronisk prostatit kan en läkare ordinera ett nytt läkemedel Longidase.

  De mest populära och mest använda drogerna för prostatit

  Urologen tar hänsyn till alla möjliga kontraindikationer och känslighet hos de patogener som upptäckts för drogerna.

  Eftersom akut prostatit i de flesta fall fortfarande är en bakteriell infektion, börjar behandlingen följaktligen med användning av antibakteriella läkemedel.

  Men detta är inte begränsat till att läkaren dessutom tar upp andra läkemedel som hjälper till att förbättra blodcirkulationen, lindra spasmer och hjälpceller.

  Det innebär att all behandling består av samtidig användning av flera läkemedel med olika mekanismer för verkan.

  Läkemedel för bakteriell prostatit

  Om det är bestämt att prostatit orsakas av bakterier, ska antibiotika ordineras.

  Välj främst droger med ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de som kan förstöra flera typer av mikrober.

  • Cefalosporiner ges oftast i form av injektioner, de inkluderar Cefotaxime, Maxipim och Ceftriaxon. Prescribe droger intramuskulärt eller intravenöst i minst 10 dagar;
  • Penicilliner används i form av tabletter med en speciellt vald dosering. Med prostatit är ofta Amoxiclav eller Augmentin ordinerat.
  • Fluoroquinoler som Ofloxacin används om det finns intolerans mot andra gruppers antibiotika. Du kan använda detta läkemedel i två veckor.

  Behandling för akut prostatit

  Vid en prostatit i ett akut sjukdomsstadium förutom antibakteriella preparat är det nödvändigt nonsteroid antiinflammatoriska medel och antispasmodika.

  Under deras inflytande minskar inflammationen snabbare och smärta passerar med obehag.

  • Baralgin avser antispasmodik. Detta läkemedel är tillgängligt både i injektioner och i tabletter. På ett sjukhus administreras det intramuskulärt med smärta i en volym av 5 ml;
  • Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel kan också användas i injektioner och i tablettform. Om en man dessutom har magproblem är det bäst att använda injektioner, eftersom denna grupp av läkemedel påverkar organets slemhinnor negativt. Ofta används för närvarande injektioner eller ljus av diklofenak, nimesulid, Ibuprofen.

  Behandling av viral prostatit

  Viral prostatit uppträder sällan. Förutom virusets inflytande i sjukdomsutvecklingen spelas en viss roll i detta fall av den reducerade immuniteten hos hanen.

  Bland patogenerna i denna form av sjukdomen är isolerade herpes simplexvirus, influensavirus, papillomovirusinfektion.

  Förutom antiinflammatoriska och mikrocirkulatoriska förbättringar ordinerar läkaren antivirala läkemedel för behandling av viral prostatit.

  De inkluderar Acyclovir, Famciclovir, och även droger som ökar immuniteten.

  Läkemedel som lindrar muskelspasmer

  Miorelaxanter vid behandling av prostatit behövs för att minska tonen i stressade muskler. Detta leder till minskad smärta och underlättar urinprocessen.

  Denna grupp omfattar metakarbamol, midokalm, baclofen.

  Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

  Med någon prostatit finns det alltid ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till stagnation och tillåter inte organens vävnader att återhämta sig.

  Därför är det i komplex behandling nödvändigt att använda läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

  För att normalisera fyllningen av blodkärl med blod används läkemedel som Escuzan, Pentoxifylline.

  Andra droger

  Som redan nämnts utförs läkemedlets val av behandling på grundval av många av de uppgifter som avslöjades under undersökningen. Behandlingsregimen för en patient med prostatit kan därför skilja sig avsevärt från den hos en annan patient.

  När prostatit ofta är dessutom föreskrivna immunmodulatorer, såsom Timalin, under påverkan av detta läkemedel, fungerar immunsystemet snabbt.

  I det kroniska skedet av sjukdomen används ofta injicerande läkemedel Prostatilen-injektioner och ljus. Detta läkemedel stärker blodkärlen, förbättrar cellregenerering och påverkar positivt urinering.

  Vid behandling av prostatit används denna medicin flera gånger genom kurser på 5-6 injektioner.

  Det biologiska tillsatsen i form av tabletter Prostalamin och en medicinsk preparat Prostonom är populär. Beredningen på vegetativ basis av Kanefron visade sig bra vid behandling av prostatit.

  Dessa läkemedel innehåller ett komplex av mikroelement, som påverkar prostata vävnaden positivt.

  En av de mest effektiva och populära drogerna är Vitaprost suppositorier.

  Sammanfattning

  Behandling av prostatit bör inte vara ett självständigt val. Du kan inte bara gå till apoteket och välja ett läkemedel för att återställa prostata.

  Detta tillvägagångssätt leder till övergången av akut prostatit till kronisk och är en av orsakerna till överträdelsen av den sexuella funktionen i framtiden.

  Undersökning hos läkaren kommer att göra det möjligt att exakt avslöja orsaken till sjukdomen och eliminera den med hjälp av en viss grupp läkemedel.

  Under loppet av läkemedelsterapi urolog kontinuerligt övervakar förändringar och därför kan justera dosen av medicin, i syfte att förbättra effektiviteten av behandlingen.

  Varje man bör komma ihåg att utseendet av smärta och obehag vid urinering och bara vila är en tillräcklig anledning att gå till sjukhuset.

  Tidig behandling av prostatit med droger och mediciner kommer helt och hållet att frigöra patienten från många problem i framtiden.

  Topplista över de bästa drogerna för prostatit - vi väljer effektiva läkemedel för behandling

  Välj det bästa läkemedlet för prostatit utan speciell träning kommer inte att fungera - för stor är deras sortiment på hyllorna på apotek. Vi erbjuder för att hjälpa en detaljerad granskning av droger för behandling av prostatit, vilket verkligen hjälper.

  Vad ska vara ett bra läkemedel för prostatit?

  Goda läkemedel måste uppfylla ett antal krav:

  Effekt mot maximalt antal symtom (ömhet, urodynamiska störningar, svullnad i vävnaderna, minskad libido och styrka);

  Prostatropnost (återvinning och skydd av prostataceller från riskfaktorer - inflammation, hypotermi, infektioner, åldersrelaterade förändringar);

  Kompatibilitet med andra läkemedel;

  Säkerhet och frånvaro av allvarliga biverkningar

  Minsta begränsningar för användningen.

  Förberedelser från prostatit kommer att vara mycket effektiva om du använder dem i komplex terapi och strängt enligt recept.

  Översikt över de mest effektiva drogerna för prostatit med en beskrivning och pris

  Afalaza

  Homeopatiska pastiller baserade på antikroppar till endoteliala NO-syntas och prostataspecifikt antigen (PSA).

  Har en uttalad effekt mot:

  Brott mot urinering (dysuri);

  Patologisk proliferation av vävnader.

  På grund av sin naturliga sammansättning har den en kontraindikation - överkänslighet mot läkemedlets komponenter och tolereras väl.

  Det är möjligt att använda tabletter för att förebygga kroniska sjukdomar i geniturinvägarna.

  Kräver en långsiktig behandlingstid (minst 16 veckor).

  Att köpa en medicin Behöver inte läkares recept.

  En förpackning på 100 tabletter kostar cirka 550 rubel.

  Afala

  Homeopatisk beredning i tabletter för resorption, innehållande antikroppar mot PSA.

  Behandling med läkemedlet hjälper till att bli av med:

  Inflammation och hypertrofi av prostatavävnad.

  Nackdel - den terapeutiska effekten utvecklas gradvis.

  Priset på 100 tabletter är 400 rubel.

  Galavit

  Den bästa immunmodulatorn för behandling av prostatit i ljus och tabletter.

  Stimulerar immunsvar mot inflammatorisk reaktion i vävnader, eliminerar smärtssyndrom och svullnad av vävnader.

  Effektivt för alla infektioner i urogenitalt distrikt.

  Det tolereras väl, har inga kontraindikationer, förutom överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

  Kostnaden för 20 tabletter - 480 rubel., 10 ljus - 900 rubel.

  Vitaprost

  En linje av rektala suppositorier och tabletter baserat på prostataxtraktet, vars effektivitet bekräftas många års praktik av urologer.

  Den har antiinflammatorisk och enkelverkande effekt.

  Suppositorier Vitaprost plus förstärkt antibiotikum lomefloksatsinom.

  Drogen normaliserar storleken på prostata, eliminerar smalningen av urinröret, förbättrar sexuell funktion. Förhindrar utveckling av komplikationer.

  Läkemedlet är tillåtet för de flesta patienter, inklusive äldre.

  Stearinljuset lagras i kylskåpet.

  Priset på suppositorier är cirka 1000 rubel. för 10 stycken, tabletter - 1200-1300 rubel.

  Cernilton

  Ett växtmedel innehållande pollen av medicinalväxter, rik på flavonoider, aminosyror, vitaminer, mineraler och enzymer.

  Användbar inte bara för prostata, men för hela kroppen:

  Eliminerar inflammation och svullnad i prostata;

  Eliminerar dysursjukdomar;

  Förbättrar trofism och metabolism i vävnader.

  Framställd i förpackningen på 100 och 200 tabletter.

  Det genomsnittliga priset är från 1600 till 2700 rubel.

  Dessutom produceras Cernilton Forte, vilket är mer praktiskt att använda.

  Kostnaden för 50 tabletter - 1900 rubel.

  Spemann och Spemann Forte

  Indisk medicin baserad på extrakt och pulver av ayurvediska medicinska växter.

  Det stimulerar mikrocirkulationen i vävnader behandlar dysuri, normaliserar reologi och sammansättningen av sperma motilitet.

  Beräknad kostnad - 479 rubel.

  Effekt Röd rot

  Ett nytt läkemedel från den populära tillverkaren Evalar.

  Det produceras i form av en lösning, på grund av detta har den hög biotillgänglighet. Det är avsett för behandling av kronisk prostatit.

  Eliminerar de karakteristiska symptomen:

  Förbättrar blodcirkulationen och mikrocirkulationen i prostatakörteln.

  Ökar styrkan.

  Det finns begränsningar för användning i samband med alkoholhalt - patologi i levern och hjärnan, 18 år, tromboflebit, överkänslighet mot läkemedelskomponenter, alkoholism.

  De som är obekväma eller kontraindicerade för att dricka alkoholtinktur, kan köpa röda rotter, som är relaterade till bioadditiver.

  Kostnaden för lösningen är 209 rubel.

  Prostamol Uno

  De bästa kapslarna för prostatit, enligt patienter.

  Som ett verksamt ämne används ett extrakt av krypande palm.

  Ökar styrkan, försvagar smärtssyndromet, normaliserar urinering.

  Eventuell mottagning för förebyggande ändamål.

  Skillnaden från konkurrenter tillämpas en gång om dagen.

  Läkemedlet tillverkas i förpackningen med 30, 60 och 90 kapslar.

  Priset från 869 till 2139 rubel.

  Gentos

  Homeopatisk botemedel från det kända företaget Bittner. Det produceras i droppar och tabletter.

  Det förbättrar blodcirkulationen och metabolism i prostatas vävnader, minskar symtomen på inflammation - puffiness, ömhet. Stimulerar minskad styrka.

  effektiv vid akuta och kroniska tillstånd.

  Kostnaden är från 380 till 760 rubel.

  prostatilen

  Medicin för behandling av prostatit i form av injektionslösning och suppositorier för rektal användning på basis av prostataxtraktet.

  Normaliserar prostatafunktionerna, eliminerar inflammation, dysuriska manifestationer av prostatit. Ökar manlig styrka.

  Läkemedlet har inga kontraindikationer (undantaget är överkänslighet mot ljusets komponenter).

  Förpackningar med 5 och 10 ljus produceras.

  Kostnaden för ljus varierar från 350 rubel. upp till 650 rubel.

  Pris 5 ampuller 350 rubel.

  Ichthyol ljus

  en bra budgetmedel för behandling av akut och kronisk prostatit - ett ljus med ichthyol. De eliminerar inflammation, har smärtstillande effekt. Det aktiverar blodtillförseln hos det urogenitala systemet. Förhindra infiltration och bildandet av stagnation.

  Behandling med ichthyol är begränsad hos patienter med intolerans mot ljuskomponenter.

  Kostnaden för 10 ljus är 80 rubel.

  Omnic

  Prescription för behandling av prostata sjukdomar.

  Aktiv substans - tamsulosin - blockerar selektivt alfa 1-adrenerga receptorer är lokaliserade i organ i det urogenitala området, och därigenom minska deras ton och normalisera urodynamik.

  Tack vare den selektiva åtgärden tolereras läkemedlet väl och orsakar inte en ökning av blodtrycket.

  Det är bättre än andra att hantera nedsatt urinering.

  Det kännetecknas av ett bekvämt applikationsschema - en gång om dagen, på morgonen.

  Nackdel med läkemedlet är läkemedelsinteraktionen med vissa läkemedel (diklofenak, warfarin, andra alfa 1-adrenoblocker).

  Paket med 10, 30 och 100 kapslar produceras.

  Kostnaden varierar från 380 till 2500 rubel beroende på förpackningen.

  Fokusin

  Har farmakologiska egenskaper, som liknar Omnic.

  Tillverkas i förpackningen med 30, 90 och 100 stycken.

  Genomsnittspriset är från 450 till 1100.

  Finasta

  Tabletter för oral administrering baserat på finasterid - en specifik läkemedelssubstans som reglerar testosteronmetabolism.

  Effekt bekräftas av många års klinisk praxis.

  När prostatit är ordinerat för att normalisera urodynamiken, för att normalisera den patologiskt förändrade prostata storleken och förhindra komplikationer.

  Avser receptbelagda läkemedel.

  Det tas en gång om dagen. Med en prostatit visas en kort terapeutisk kurs - 10 dagar.

  Nackdelen är en minskning av sexuell funktion och en försämring av kvaliteten på seminalvätska.

  Pris 30 tabletter 330 rubel.

  Penester

  Läkemedlet innehåller finasterid.

  Rekommendationer för användning och principen om terapeutisk verkan liknar Finast.

  Priset för 30 tabletter är 500 rubel., 90 st. - 1290 rubel.

  Prostagut förte

  Kapslar för oral administrering innehåller ett koncentrat av palmfrukter Sabal.

  Effekten av att ta kapslar med prostatit:

  Stimulerar immunsvaret mot den inflammatoriska reaktionen;

  Undertrycker inflammation, smärta och svullnad;

  Normaliserar den hormonella bakgrunden;

  Eliminerar obehag vid urinering

  Läkemedlet tolereras väl, kompatibelt med andra läkemedel och tillåts förare.

  Ta 2 gånger om dagen i en månad.

  Förpackning av 60 kapslar kostar 900 rubel.

  Prostaplant

  Ett läkemedel med en aktiv substans från en palmkrypning.

  Operationsprincipen liknar Prostagut Fort.

  Den appliceras en gång om dagen.

  Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren personligen för varje patient.

  Kostnaden för 30 kapslar är 510 rubel.

  prostanorm

  Extrakter av medicinska växtråvaror - lakrits, Johannesjurs, echinacea och goldenrod i tabletter och lösningar för internt bruk.

  Läkemedlet inhiberar tillväxten av mikroflora, vilket stimulerar den patologiska processen. Normaliserar diuresis, eliminerar inflammation och smärta.

  Har en liten korrigerande effekt i förhållande till manliga könshormoner.

  Läkemedlet är kontraindicerat vid akut glomerulonefrit.

  Priset varierar från 130 till 300 rubel, beroende på volymen på flaskan.

  Voltaren

  När prostatit används i form av rektala suppositorier.

  Den antiinflammatoriska och smärtstillande effekt på grund av innehållet av diklofenak, som tillhör den kategori av NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel).

  Hjälper till att bli av med smärtsyndromet, särskilt uttalat i sjukdoms inledande skede.

  Stärker terapi med antibiotika, prostatotropa och naturläkemedel.

  Brist - irriterar de slemhinniga organen i matsmältningen, kan prova gastrit och sår i matsmältningssystemet.

  Kostnaden för ett paket med 5 ljus - 339 rubel.

  indometacin

  Representant för NSAID-teamet.

  För behandling av urologiska inflammationer används den rektala formen av frisättningen.

  Eliminerar smärta, hämmar syntesen av inflammatoriska mediatorer, hämmar utvecklingen av den inflammatoriska processen.

  Minus droger - sannolikheten för gastropatier.

  Kostnaden för 10 ljus av indometacin 298-400 gnidning.

  prostakor

  Ampullmedel för behandling av prostatit på grundval av proteiner erhållna från prostata hos nötkreatur.

  Minskar svullnad av vävnader, infiltration, stagnation. Aktiverar lokal blodcirkulation. Normaliserar de rheologiska egenskaperna hos den seminala vätskan, urinvägarnas arbete.

  Effektiv för behandling av kronisk form.

  10 ampuller kostar 400 rubel.

  Samprost

  Ett injektionsläkemedel baserat på ett extrakt av bovin prostata som används vid behandling av kronisk prostatit.

  Förbättrar mikrocirkulationen i vävnaderna i urinogenitala organ, ökar muskeltonen i urinvägarna. Det förhindrar trombos, infiltration och trängsel i prostata.

  10 ampuller kostade 490 rubel.

  Vezomni

  Kombinerad lösning för behandling av inflammation i prostata med trasig urodynamik.

  Aktiva ingredienser tamsulosin och solifenacin stärker farmakologiska effekterna av varandra, varigenom eventuellt förbättra urodynamik och uppnå fullständig lindring av symptom motsvarande - fördröjnings urinering, falsk och smärtsam urinträngningar, urininkontinens.

  Det tas en gång om dagen.

  Priset för 1 paket är ca 1700 rubel.

  Permikson

  Ett läkemedel innehållande palmkoncentrat krypande.

  Det startar den antiinflammatoriska mekanismen:

  Undertrycker syntesen av biologiska mediatorer leukotrienes och prostaglandiner, stimulerande inflammation;

  Aktiverar mikrocirkulationen i peritoneumets organ

  Minskar blodkärlets permeabilitet.

  Påverkar inte styrkan och hormonnivåerna.

  För ett paket med 30 kapslar måste betala 800 rubel.

  Uroprost

  Suppositorier för rektal användning.

  Innehåller aktivt ämne från prostataxtraktet.

  Den har anti-inflammatorisk aktivitet, normaliserar tonen urogenitala området, aktiverar blodförsörjningen av det urogenitala systemet, förhindrar bildandet av tromber, infiltrerar stagnation.

  Stimulerar immunsvaret mot den patologiska processen.

  Effektivt för förebyggande av adenom och prostatahyperplasi.

  Nackdel - finns sällan i apotek.

  10 ljus kostar 700 rubel.

  Genferon

  Immunomodulator i form av rektala suppositorier med analgetisk effekt.

  Sammansättningen av läkemedlet innefattar en kombination av ämnen med olika farmakologiska egenskaper:

  Vitamin-liknande förening taurin;

  Mänsklig interferon, immunokorrektor.

  Genom att aktivera lokal immunitet minskar det inflammatoriska och stillastående fenomenet. Minskar produktionen av biologiska ämnen som stimulerar den inflammatoriska reaktionen. Förbättrar ämnesomsättningen i vävnaderna i urinvägarna.

  Ökar effektiviteten av antibiotikabehandling.

  Paketpriset är ca 800 rubel.

  viferon

  Droginterferonmänniska, vitamin E och C. Aktiverar immunsvaret, blockerar multipliceringen av virus och bakterier.

  Stimulerar regenereringsprocesserna i vävnaderna i urinogenitala organ.

  Producerad i ljus av olika doser. Den rätta dosen väljs av läkaren.

  Den genomsnittliga kostnaden för ett paket för en vuxen är från 500 rubel.

  antibiotika

  Med specifik prostatit i samband med bakteriepatogener krävs antibiotikans intag.

  Vilka antimikrobiella medel som behandlar patienten i ett visst fall, bestämmer doktorn av undersökningsresultaten.

  Var uppmärksam! Innan du börjar ta antibiotika bör du läsa bruksanvisningen. De flesta antibiotika inleder läkemedelsinteraktioner med andra droger.

  Yunidox Solutab

  Till doxycyklin är den aktiva substansen, de flesta mikroorganismer med vilka utvecklingen av patologiska processer i prostata är associerade känsliga.

  Kontraindicerat i svåra patologier av njurar, lever, porfyri.

  Tabletter dricker hel eller löses i 1 msk. l. vatten.

  Doseringen bestäms av läkaren individuellt.

  För behandling av prostatit krävs två paket, som var och en kostar 416 rubel.

  ofloxacin

  Tjeckisk antibiotikum fluorokinolon-serien.

  Eliminerar orsaken till specifika prostatit - patogena bakterier.

  Varaktigheten av den terapeutiska kursen och doseringsregimen väljs av läkaren personligen.

  Pris 10 tabletter 200 rubel.

  Tavanic

  Franskt antimikrobiellt medel. Innehåller vänsterhänt isomer av ofloxacin och därigenom förstärker den antimikrobiella aktiviteten.

  Finns i 5 och 10 tabletter. Priset är 560 och 1000 rubel.

  I svåra former av sjukdomen är det möjligt att administrera Tavanic i form av en droppare. 1 flaska kostar 1100 rubel.

  Levolet

  indisk analog av Tavanik.

  Har omfattande antimikrobiell aktivitet.

  Skillnad från originalet betyder en mängd doser och ett mer överkomligt pris (250-670 rubel.).

  vilprafen

  Ett av de starkaste antibiotika. Innehåller makrolid Jozamycin.

  Effektiv mot alla patogener med vilka prostatit kan vara associerad.

  Eliminerar källan till inflammation, hjälper till att snabbt hantera sjukdomen.

  Har ett minimum av kontraindikationer.

  Pris 800 rubel för 10 tabletter.

  Sammanfattning

  Terapi av prostatit utförs med läkemedel med olika farmakologiska egenskaper. Kombinationen av läkemedel fungerar bäst med sjukdomen. Vad exakt läkemedel är lämpliga i ett visst fall beror på orsaken till inflammationen och de medföljande symptomen. Oavsett att försöka utse eller nominera läkemedel är det inte nödvändigt, det är bättre att ta itu med urologen som är mer kompetent i denna fråga.