Huvud
Skäl

Tabletter från cystit för kvinnor: topp 10 läkemedel

Ofta drabbas kvinnor av cystit: nästan 90% av alla kliniska fall av blåsor förekommer hos kvinnornas kvinnliga del. I motsats till populär tro är cystit inte på något sätt en oskyldig sjukdom.

Uppskjuten cystit utan adekvat behandling leder till utvecklingen av ett antal allvarliga komplikationer och en signifikant minskning av livskvaliteten. Därför är det uppenbart att det är oacceptabelt att engagera sig i självmedicinering hemma baserat på recensioner på Internet.

Idag antas det att vid behandling av cystit hos kvinnor utan tabletter inte kan. De lindrar smärta, reducerar dysursfenomen (frekvent smärtsam urinering), förstör infektionen och lindrar spasmen i blåsans smidiga muskler. Till exempel, om cystitisen orsakas av en bakteriell infektion, behövs antibakteriella läkemedel.

Men förutom billiga och effektiva tabletter föreskrivs en annan behandling, men tabletter spelar ofta en avgörande roll vid behandling av akut och kronisk cystit hos kvinnor hemma.

Vilka tabletter ska man dricka för snabb behandling av blåsor hos kvinnor?

Hos kvinnor leder symtomen på blåsan allvarligt obehag, urinering medan de är smärtsamma. För att eliminera denna sjukdom, kan du använda effektiva piller cystit, genom att välja från en grupp av naturläkemedel, antibiotika, probiotika och spasmolytika.

 • Monural är nästan det mest populära läkemedlet mot urinvägsinfektioner. Det ordineras även med obekräftad cystit (utan urinalysresultat). Den monorala är ordinerad som en terapeutisk lösning för akut cystitis. Med en kronisk form av sjukdomen är denna åtgärd ineffektiv, eftersom att bota kronisk cystit med en enda kurs av antibiotikum är omöjligt. Monoral är en stark uroantiseptisk. Priset på apotek är 320-500 rubel (se Monural - bruksanvisningar).
 • Men-spa - läkemedlet avlägsnar spasmen av de inre organens glatta muskler på grund av utvidgningen av lumen av spasmodiska kärl. Har en kraftfull spasmolytisk effekt. Det bör noteras att antispasmodik inte behandlar cystit, men bara eliminerar smärtsyndromet av sjukdomen. Priset är 50-100 rubel.
 • NSAID - med starka smärtor i den komplexa terapi nesteriodnyh möjligt att använda anti-inflammatoriska läkemedel i tabletter - Ibuprofen (Faspik, Mig, Nurofen, Ibuklin etc). Priset är 30-100 rubel.
 • Furagin - Furamag-analog används för smittsamma och inflammatoriska processer i kvinnans urogenitala system. Läkemedlet ska tas inom 7-10 dagar för 1 tablett 2-3 gånger om dagen. Graviditet är en kontraindikation för användningen. Genomsnittspriset är 220-360 rubel.
 • Furadonin - gula tabletter med antimikrobiell verkan, ett känt och effektivt botemedel mot de flesta sjukdomarna i det genitourinära systemet, inklusive cystit. För en fruktbar behandling av tabletter från cystit bör Furadonin tas inom 7 dagar (3-4 gånger om dagen för vuxna, 2 gånger för barn från 12 år). Priset är 50-140 rubel.
 • Palin. Det används för behandling av urinvägsinfektioner. Antibiotikum avser preparaten av kinolongruppen. En av de viktigaste aktiva substanserna är pipemidsyra. Används för att behandla cystit, infektiös pyelonefrit med en stigande infektion. Priset är ca 200 rubel. Priset är 250-280 rubel.

Parallellt med användningen av antibiotika kan urologen ordinera fytopreparationer mot blåsor:

 • Kanefron - finns i form av tabletter och en lösning för oral administrering. Läkemedlet används ofta i urologi, har antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Priset är 350-400 rubel.
 • Cyston - Sammansättningen av läkemedlet innehåller mer än ett dussin olika extrakt av medicinska växter som har en diuretikum, antiinflammatorisk, antimikrobiell effekt. Med långvarig inträde hjälper det till att minska inflammatorisk process i urinvägarna, ökar effekten av antibiotika och främjar upplösningen av stenar (stenar) i njurarna. Priset är 450 rubel.
 • Monorail är en tranbärsbehandling mot cystit (tranbär är ett naturligt antibiotikum). Åtgärd: diuretikum, bakteriedödande. Används även för att förebygga blåsor. Producerad i form av mors eller tabletter med högt koncentrat av tranbärsekstrakt. Var inte förvirrad med Monural. Priset är 450-500 rubel.

Välj inte ett billigt läkemedel för snabb behandling av cystit baserat på recensioner. Det är viktigt att komma ihåg att självmedicinering, utan deltagande av en läkare och genomförande av nödvändiga studier - inte är den bästa lösningen. Cystit kanske inte är en oberoende sjukdom, förekommer inte isolerat utan i samband med sjukdomar i de genitala organen och andra inre organ (inklusive njure: nefrit, pyelonefrit, urolitiasis, och att endast en liten del av de möjliga samtidiga patologier).

Felaktig behandlad cystit blir snabbt en kronisk form, och detta är ett direkt sätt att allvarliga problem. Strukturerna för blåsan förstörs, kroppen förlorar sin elasticitet, cystisk bildas över tid ökar risken för malign transformation av vävnader på grund av den konstanta inflammation.

monural

Om cystitisen har gått i en akut form, är det bättre att behandla det med detta läkemedel. Då kommer behandlingen att bli effektivare. Den huvudsakliga aktiva substansen i detta läkemedel är fosfomycintromometol. Drick det måste vara 2 timmar före måltiden, och innan du lägger dig efter att blåsan har tömts. Doseringen ska utses av den behandlande läkaren, vanligtvis 1 paket.

Det tar bara en dag att ta Monoral. Om nästa dag smittinfektionerna inte går bort, rekommenderas det att upprepa behandlingen igen. Biverkningar av detta läkemedel är: diarré, halsbränna, illamående, hudutslag.

furadonin

Antimikrobiellt läkemedel som tillhör gruppen nitrofuraner. Drogen verkar aktivt på stafylokocker, streptokocker, proteus, salmonella, enterobakterier och andra patogena mikroorganismer som kan framkalla cystitisstart. Furadonin tas 4 gånger om dagen, eftersom en enstaka dos för ett barn är 2 mg / kg och för en vuxen - 0,15 g.

Det är viktigt att komma ihåg att detta läkemedel är kontraindicerat hos gravida kvinnor, personer som lider av levercirros, kronisk njur- eller hjärtsvikt, akut porfyri, hepatit, allergi mot dess komponenter eller brist på glukos-6-fosfatdehydrogenas. Dessutom är Furadonin inte föreskrivet för barn upp till ett år och ammande mödrar.

nolitsin

Detta antibakteriella medel tillhör gruppen fluorokinoloner. Läkemedlet är baserat på norfloxacin. Dessutom innefattar den natriumkarboximetylstärkelse, mikrokristallin cellulosa, magnesiumstearat och renat vatten. Läkemedlet framställs i form av tabletter.

Detta antibiotikum används ofta för att behandla cystit hos kvinnor. Läkemedlet kan också ordineras för behandling av infektionssjukdomar i könsorganen. I sällsynta fall används läkemedlet för förebyggande av patienter med neutropeni.

Dessa tabletter mot cystit hos kvinnor kan inte ordineras till tjejer under 18 år och även under graviditet.

Restaurering av mikroflora

Efter behandling med piller för cystit är det nödvändigt att stärka kroppen och förhindra återinflammation med probiotika - levande bakterier som normaliserar tarm och sexuell mikroflora.

Läkemedel som innehåller lakto- och bifidobakterier inkluderar:

Medicin för blåsning hos kvinnor

I avsaknad av effektiv behandling av någon sjukdom är en kronisk form karakteristisk. Inte ett undantag och akut cystit, som oftare diagnostiseras i kvinnokroppen. En sådan sjukdom är infektiös i naturen, provocerad av överdriven aktivitet av patogena bakterier, så dess antibiotikabehandling är medicinsk involvering nödvändig.

Behandling av cystit i hemmet hos kvinnor

Om läkaren har identifierat en karaktäristisk sjukdom, utan användning av antibiotika, försvagas inte den patogena florans livskraft. Användningen av mediciner är möjlig hemma, men ytlig självmedicinering är kategoriskt kontraindicerad på grund av förekomsten av en stor lista över kontraindikationer och biverkningar. Huvudmålet med antibakteriell terapi är att massivt förstöra bakterier, ta bort inflammation, påskynda den naturliga processen med återhämtning.

Positiv dynamik hos cystit hos kvinnor är frånvarande, om huvudorsaken till patologisk process inte är bestämd. Om symtomen på diagnosen förvärras, åtföljd av en akut smärtinfarkt, behövs ett integrerat förhållningssätt till problemet. I annat fall utesluter inte läkare den asymptomatiska formen av kronisk blåsan utan chanserna för full återhämtning.

Tabletter från inflammation i blåsan

Att bota cystit hos kvinnor efter diagnos av smala specialister rekommenderar ett komplett utbud av läkemedel, där åtgärden är samma farmakologiska grupp förstärks genom närvaron av den andra. Ta lämpliga antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel, dessutom - fytopreparationer, multivitaminkomplex. Efter den slutliga återhämtningen måste elementära förebyggande åtgärder följas, med undantag av återfall.

antibiotika

Från abnorm urinering och dominerande cystit hos kvinnor hjälper antibiotika snabbt. De blir grunden till intensiv terapi hemma, skadar inte hälsan. Förteckningen över godkända läkemedel tillhandahålls av den behandlande läkaren, men särskild uppmärksamhet bör ägnas åt sådana läkemedel:

 1. Monural är ett effektivt cystitisk läkemedel som är tillgängligt i form av granuler, suspensioner och pulver för oral administrering. I det akuta skedet dricker du ett läkemedel med 1 piller tre gånger om dagen, helst innan du äter, drick mycket vätska. Varaktigheten av behandlingen är 5-7 dagar, men positiv dynamik är redan observerad på tredje dagen.
 2. Nolitsin är ett antibiotikum av andra generationen av ett brett spektrum av effekter i den drabbade organismen. Det är produktivt i förhållande till gram-positiva och gramnegativa mikrober, förlänger perioden av eftergift vid diagnos av kronisk form av cystit. Det hjälper till att behandla även ett försummat stadium av sjukdomen, om du håller dosen: 1 piller varje 12 timmar i 3 dagar.
 3. Nitroxolin representerar också antibiotika i cystit, konsumeras genom munnen. Detta läkemedel är lämpligt för pyelonefrit, uretrit och många symptom på infektioner i urogenitalt nervsystemet. Upptagbar daglig dos av medicinering för vuxna är 600-800 mg, tidsintervallet mellan sessionerna är 6-8 timmar, varaktigheten av intensiv terapi är 10-14 dagar.
 4. Palin är ett urologiskt antiseptiskt medel med antimikrobiella egenskaper. På kortast möjliga tid förstör detta läkemedel mot cystit hos kvinnor en skadlig flora, tar bort tecken på inflammation. Applicera botemedel mot alla infektiösa och inflammatoriska patologier i urinvägarna. Den dagliga dosen är 200 mg två gånger dagligen i 7-14 dagar.
 5. Furadonin är ett effektivt antiinflammatoriskt läkemedel mot bakteriell cystit. Hjälper bota varje stadium av sjukdomen, förstör gram-positiva och gram-negativa patogener. Av analogerna välkända och väl beprövade sig Furamag, Furagin, prisvärd.
 6. Flemoxin Solutab - det nyaste pillret för cystit för kvinnor, progressiva antibiotika i fjärde generationen. Ta 1 pille varje 3-4 timmar i det akuta skedet, då när det finns en remission, minska dosen till 1 kapsel efter 6-8 timmar. Inträdeslängd är 5-7 dagar.
 7. Tsiforal är ett semisyntetiskt tredje generations antibiotikum som snabbt behandlar uretrit, pyelonefrit och cystit hos kvinnor. Den dagliga dosen beror på patientens rådande kroppsvikt, varaktigheten av produktiv behandling är 7 dagar.

Fitopreparat

 1. Cyston presenterar läkemedel mot cystit hos kvinnor av naturligt ursprung. Dessa växtbaserade bruna tabletter har antimikrobiella, antispasmodiska, diuretikum, antiinflammatoriska, diuretiska egenskaper. Drickning tillåts med 2 piller två gånger om dagen i sex månader.
 2. Kanefron - en bot för alla stadier av blåsor med en guldkropp och rotkärlek i sin naturliga sammansättning. Ger en snabb återhämtning i den akuta formen av sjukdomen, minskar intensiteten av symtom - med kronisk sjukdom. Kompletterar mottagningen av antibiotika, skadar inte kroppen hos en kvinna.
 3. Monorail är en progressiv örtmedel för blåsor hos kvinnor vars naturliga formel innehåller ett säkert tranbärsekstrakt. Efter att ha fått det genom munnen farliga mikroorganismer inte kan få fotfäste på väggen i urinblåsan och antibiotisk verkan av läkemedlet främjar den massiva död av dem. Det rekommenderas att dricka 2 tabletter två gånger om dagen före huvudmåltiden.

ljus

 1. Hexicon är ett gult ljus för aktuell användning, en tidsbestämd åtgärd för smärtsam cystit hos kvinnor. För syftet med behandlingen rekommenderas vaginal applicering av 2 suppositorier per dag i 7 dagar, och engångsanvändning är tillräcklig för förebyggande.
 2. Viferon - alla kända ljus från blåsan med antiviral och immunostimulerande verkan. Läkemedlet är bara en hjälpbehandling, och det föreskrivs att den önskade effekten förbättras, med målet att förebygga. Tiden för administrering och dagliga doser bestäms individuellt, baserat på progressiv cystit hos stadium, patientens ålder och de redan existerande sjukdomarna i kroppen.
 3. Trichopol är ett botemedel mot cystit, som har visat sig vara en effektiv metod för behandling av sexuellt överförbara sjukdomar. Dessa piller är tillåtna för alla åldersgrupper av patienter, endast den rekommenderade dagliga dosen är annorlunda. Vuxna damer ska ta 1 tablett tre gånger om dagen. Intensive Care Course - högst 7 dagar.

Tabletter från cystit vid graviditet

Om sjukdomen fortskrider i en "intressant position" är otvivelaktig självbehandling helt utesluten. Ett antal droger, särskilt antibiotika, är förbjudet, så de första symptomen ska omedelbart gå till den ansvariga läkaren. En bättre terapi för tidiga sjukdomsstadier testades recept för alternativ medicin, men för att inte köra den patologiska processen kräver mottagning av sådana läkemedel (antibiotika och inklusive):

 • Flemoxin Solutab (250 mg tre gånger om dagen);
 • Amoxiclav (1 pille varje tre gånger om dagen);
 • Amoxicillin (500 mg tre gånger om dagen);
 • Phytolysin (daglig dos - tre gånger för 1 tsk);
 • Kanefron (2 piller två gånger per dag).

video

recensioner

Yana, 41: Jag hade cystit i min andra graviditet. Jag tror att någon kvinna kommer att förstå hur obehagligt och ont det här är. Behandlades med en modern medicin Flemoxin Solutab. Antibiotikumet påverkade inte fostrets utveckling, biverkningar visade sig inte, men märkbara förbättringar var märkbara på den andra dagen med intensiv intag av en tablett tre gånger om dagen.

Anna, 37 år: Jag har kronisk blåsan. Det är bara lite att frysa eller falla under regnet, eftersom smärtsam urinering börjar. Jag försökte mycket droger, men Kanefron hjälpte. Preparatet är vegetabiliskt, har inga biverkningar, verkar försiktigt i mitten av patologin. Nu tar jag regelbundet kurs för förebyggande åtgärder, för att återigen vara säker från angreppssmärta.

Irina, 28 år gammal: Monural är den bästa medicinen för akut stadium av blåsan. Såg dessa sparpiller två gånger, och båda gångerna var smärtan från att gå på toaletten redan på andra dagen. Jag vet att många kvinnor har fått hjälp av detta effektiva läkemedel. Det är bättre att ta det till en anteckning, eftersom det är en mycket vanlig diagnos i modern medicinsk praxis, och varje år är det märkbart yngre.

Tabletter från blåsan

Cystitis är en sjukdom som oftast påverkas av en kvinnas kropp. Självmedicinering av denna sjukdom kan leda till allvarliga konsekvenser för kroppen och inte korrekt härdad sjukdom, kan gå in i kronisk form.

Orsaksmedlet för denna sjukdom är E. coli, så att inte följa reglerna för intim hygien och inte korrekt valt underkläder, kan orsaka sjukdomen. Cystitis symptom och behandling behöver känna varje kvinna. I vår tid framträder cystit hos flickor redan från skolåldern.

Tecken och symtom på inflammation i urinblåsan

Cystitis är en sjukdom med obehagliga symptom. Symtom på cystit hos kvinnor:

 • brinner vid tidpunkten för urinering
 • frekvent uppmaning att urinera
 • skarp smärta vid tidpunkten för urinering
 • det var en känsla av en överflödig blåsan;
 • ökad obetydlig kroppstemperatur;
 • svårighet att urinera
 • rodnad och ödem i urinröret
 • smärta i underlivet vid tidpunkten för urinering och passerar inte efter det;
 • i urinen finns purulenta partiklar, blod och slem.

De första tecknen på blåsan förekommer i den akuta (färska) formen av sjukdomen, efter kroppens hypotermi, den överförda stressen, efter en tidigare virus- eller infektionssjukdom.

Cystitis sjukdom kan klassificeras enligt olika tecken:

 • på att hitta processen av inflammation i blåsan - den slemhinnan eller muskulösa delen av den;
 • genom egenskaper och patologier - katarral form av sjukdomen, cystisk eller ulcerativ patologi.
 • på sjukdomsutvecklingen - akut form och kroniskt stadium av sjukdomen;
 • på orsakssambandet hos sjukdomen - bakterier och mikroorganismer;
 • på virus och svampar som blir orsakssjukdomarna till sjukdomen.

Orsaker till akut cystit i kroppen

Orsakerna till cystit hos kvinnor är oftast infektioner i könsorganet, eftersom närhet i urinröret, vagina och anus, framkallar penetrering av mikroorganismer och bakterier i urinröret.

Cystit orsakerna till sjukdomar som orsakas av inflammation i slidan och genitala infektioner sjukdomar kvinnor trast, bakteriell vaginos, som leder till akut (primär) formen av cystit smärtsamma förnimmelser i buken och i urinröret. Inflammation i urinblåsan hos kvinnor, är symptom i samband med infektion, som sexuellt överförs och blir en orsak till sjukdom ureaplasmosis, mykoplasmos, klamydia, candida, gonorré, passera in i ett kroniskt stadium av sjukdomen, liksom cystit provocera utvecklingen av sjukdomen. I detta fall kommer sjukdomen hos cystit symtom att likna symptomen hos andra sexuellt överförbara sjukdomar. Ett effektivt botemedel mot cystit bör kombineras med droger från dessa infektioner.

Faktorer som framkallar cystitissjukdomar i kvinnokroppen:

 • urolitiasis;
 • pyelonefrit;
 • stagnation och ej permeabilitet av urin i divertikula;
 • kirurgiska operationer i genitourinary sfären;
 • allergiska sjukdomar;
 • onkologiska sjukdomar;
 • diabetes mellitus;
 • menopaus;
 • graviditet.

Blåsans inflammation hos kvinnor med diabetes, allergiska och onkologiska sjukdomar, bildas mot bakgrund av ett konstant intag av läkemedel, vilket negativt påverkar balansen i urinflödet i urinvägarna. Tabletter från blåsan kan positivt lösa detta problem.

Blåsans inflammation hos kvinnor under graviditeten utvecklas på grund av hormonella förändringar i kroppen och förändringar i könsorganens mikroflora. Det är nödvändigt att ta - en blödningstablett en gång och symtom på sjukdomen kommer att passera om sjukdomen inte är i det avancerade skedet.

Tecken på blåsning hos kvinnor med klimakteriet och klimakteriella syndrom uppstår genom brist på östrogenhormoner i kvinnokroppen. Tabletter från cystit hos kvinnor snabbt behandling först i början av sjukdomsutvecklingen och med de första symptomen och tecken på det.

Behandling av cystit i kvinnokroppen

Behandlingsregimen för cystit hos kvinnor ordineras av en läkare som urolog eller gynekolog, och inkluderar antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel vid den terapeutiska behandlingen. Sjukdomen hos blåsartabletter ordineras strikt av den behandlande läkaren och på grundval av resultaten av den diagnostiska undersökningen av organismen. Sådan behandling av cystit hos kvinnor i kombination med fytopreparationer och medel för lokal behandling kommer att kunna avlägsna symtomen på sjukdomen på kortast möjliga tid och bota infektionen. Vad ska man dricka med blåsor?

Om orsakerna till cystit hos kvinnor är sexuellt överförbara infektioner, behöver cystitisbehandling justera cystitismedicinen med behandling av en infektiös eller veneral sjukdom.

De viktigaste drogerna från cystit, som används vid behandling av klamydia, ureaplasmos, syfilis, gonorré, mykoplasmos är antibiotika av olika grupper och riktningar:

Tillsammans med antibiotika är läkemedlet för blåsor:

 • en multivitamin;
 • immunomodulatorer;
 • antifungala medel;
 • probiotika.

För behandling av cystit hos kvinnor och infektioner i kroppens könsdel i komplexet, föreskrivs följande läkemedel för cystit. Förteckning över droger:

 • Azitromycin 500 mg en gång om dagen;
 • Doxycyklin 0,1 mg 2 gånger om dagen;
 • Levofloxacin 500 mg en gång om dagen;
 • Erytromycin 500 mg 4 gånger om dagen;
 • Ofloxacin 300 mg två gånger dagligen;
 • Roxitromycin 150 mg två gånger dagligen;
 • Spiramycin - ta 3 mg 3 gånger om dagen;
 • Monural - ta 3 mg en gång om dagen;
 • Nolitsin - drick 1 tablett 2 gånger om dagen, kursen är 3 dagar;
 • Biseptol - ta med blåsan 2 tabletter 2 gånger om dagen, 3 dagars kurs.

Läkemedel för cystit hos kvinnor i behandling av fytoterapi, vilket positivt påverkar sjukdomen botemedel. Fitopreparat:

 • Cyston - ta 2 tabletter 2 gånger om dagen;
 • Kanefron - drick 50 droppar 3 gånger om dagen;
 • Spasmocystenal - drick 10 droppar 3 gånger om dagen;

För att normalisera mikrofloran i kroppen kombineras preparat från cystit hos kvinnor med polyvitaminer och nödvändigtvis probiotika.

Vid behandling av en sjukdom orsakad av venerala bakterier leder antibiotika till sjukdomar i kvinnokroppens mikroflora, vilket leder till vaginit, både svamp och bakterie. Ett effektivt cystitisläkemedel bör kombineras med användning av antifungal topisk terapi:

 • Ljus, som innehåller laktobaciller;
 • vaginala suppositorier, vilka inkluderar antifungala medel.

Behandling med vaginala suppositorier utförs endast före sänggåendet och minst 10 kalenderdagar.

Även lokala antiseptiska läkemedel används under barnets bärande tid, om intaget av medicinska preparat inuti är förbjudet.

Den bästa lösningen för cystit med antiseptika används i följande fall:

 • inflammationsprocesser i könsorganets yttre organ och hjälper till mot cystitis - varma bad genom avkokning av kamomill, calendula eller margantzovka;
 • inflammationsprocesser i urinblåsan och urinröret (uretrit) - sprutning av urinröret med protargol och collagolisk beredning;
 • vaginala inflammationer - antiinflammatoriska och antiseptiska suppositorier.

Vid menstruation är det kontraindicerat att använda vaginala suppositorier.

Uppfyllandet av alla läkemedelsföreskrifter, en hälsosam livsstil, hygien, kommer att ge ett positivt resultat i sjukdomshärdningen i ett tidigt utvecklingsstadium.

Tabletter från cystit för kvinnokroppen

Symtom på cystit i den kvinnliga kroppen orsakar obehag och obehag. Processen med urinering med inflammation i blåsan är ganska smärtsam.

För behandling av cystit är det ett antal tabletter: antibiotika, antispasmodik, fytopreparationer och probiotika.

Antibiotika för blåsor:

 • Morunal är ett effektivt piller mot cystit hos kvinnor, för att bota en sjukdom i en akut form. För behandling av cystit i kronisk form är inte lämplig, eftersom läkemedlet är berusat på en terapeutisk kurs;
 • Furagin - tabletter från inflammation i blåsan och reproduktionssystemet i honkroppen. Det är nödvändigt att ta läkemedelsförloppet i minst 10 dagar. Det är förbjudet att använda läkemedlet när du bär ett barn eller när du matar en baby med ett bröst.
 • Furadonin - tabletter från cystit för kvinnor med antimikrobiell effekt, mycket effektiv användning i könsorganen och urinområdet. Det godkänns av en kurs inte mindre än en vecka. Kontraindikation är - graviditet;
 • Palin - tabletter med cystit, ett botemedel mot gruppen av antibiotika kinoloner. Använd detta verktyg för att behandla bakterieinfektioner och mikroorganismer i könsorganet i akut form av sjukdomen. Kontraindikation är - graviditet.

Spasmolytiska och antiinflammatoriska läkemedel:

 • But-spa är ett antispasmodiskt läkemedel med ett brett användningsområde. Denna lösning botar inte cystitis sjukdom, men det eliminerar smärtsymptom.
 • Ibuprofen - ett antiinflammatoriskt läkemedel är ett universalläkemedel med många terapeutiska funktioner: minskar inflammation i urinblåsan, minskar livmoderkontraktioner vid infektioner, minskar trycket i livmodern vid behandling av sexuella sjukdomar;

Fytoterapi och droger för behandling av cystit hos kvinnor:

 • Kanefron - läkemedel för blåsor, tabletter och suspension peroralt. Läkemedlet har antiinflammatorisk effekt och antispasmodisk effekt, vilket främja populariteten hos denna substans i applikationen mot kvinnlig blåsan;
 • Cyston - denna komposition innehåller mer än ett dussin extrakt ur örter som har en diuretikum, antiinflammatorisk effekt och har också en antimikrobiell effekt. Med en tillräckligt lång tidsperiod att ta substansen, bidrar detta läkemedel till att minska inflammation i köns- och urinvägarna, ökar styrkan av antibiotika. Det finns en annan indikator - med långvarig upptagning kan den lösa upp stenar i njurarna och urinblåsan.
 • Monorail är en fytokemisk baserad på tranbär, har en diuretisk effekt och har också en antiinflammatorisk och baktericid effekt.

Kontraindikationer för att ta tabletter mot cystit och biverkningar

Fonder från cystit i kvinnokroppen rekommenderas inte för att ta med sådana sjukdomar och kroppsproblem:

 • intolerans av komponenter av läkemedel;
 • akut inflammation i magsåret och ulcerös kolitsjukdom;
 • bronkial astma orsakad av allergi mot antibiotika;
 • Ökad allergi mot olika fytosubstanser;
 • graviditet och amning.

Huvudbiverkningen av droger för blåsor för kvinnor är:

 • känslighet för drogen;
 • leverförgiftning
 • störningar i matsmältningssystemet;
 • ökat blodtryck;
 • problem med njurar och binjurar
 • anemi, trombos av blodkärl.

Om du har en sjukdom där det är kontraindicerat att använda denna åtgärd måste du mäta fördelarna med användningen och hotet från biverkningar.

I vilket fall måste du börja ta medicinen efter att ha hört en personlig läkare.

Påverkan av immunitet mot cystitis sjukdom

En av orsakerna till den inflammatoriska processen i urinblåsan är en minskad immunitet. Innan behandling av cystit hos kvinnor är det först och främst nödvändigt att ta droger för att höja immuniteten. Ett positivt resultat på immunitet och kroppen har echinacea. I sammansättningen av denna växt har en stor mängd ämnen som är användbara för kroppen, liksom Echinacea, antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper.

Effekten på kroppen av polysackarider, det hjälper kroppen att kämpa mot virus och infektioner. Polysackarider i kroppen, som omger cellerna, tjänar som en barriär för infiltrering i dem av infektioner och bakterier. Med hjälp av polysackarider accelereras processen för regenerering av celler och vävnader.

Koffersyra, med hjälp av glykosider, påskyndar behandlingsprocessen för smittsamma bakteriesjukdomar och virus som tränger in i kroppen.

Koffersyra är en antioxidant som dödar svampform och minskar nivån av toxicitet i människokroppen.

Eteriska oljor och flavonoider, som är rika på växtens rot, har septiska egenskaper som förstör mikrober och bakterier.

Används för behandling av cystit hos kvinnor av läkemedel och fotografiska medier hemma, vilket hjälper till effektiv behandling av blåsan.

Vilka tabletter ska man dra med blåsor?

Cystit hos kvinnor är som regel en kronisk sjukdom. Frivolous inställning till denna sjukdom, självbehandling utan att konsultera en läkare och genomföra test med blåsor kan leda till utveckling av allvarligare sjukdomar hos det kvinnliga genitourinary systemet.

Tyvärr verkar det i själva verket i de flesta fall. Plötsligt börjar en kvinna att känna en brännande skarp smärta i underlivet och i ländryggen, obehag och brännande känsla vid urinering. Med blåsor blir smärtsamma uppmaningar till toaletten vanliga, för vilka det är nödvändigt att begränsa sig i rörelse.
Dock rusar kvinnan inte till läkaren. När allt kommer omkring till en urolog, och till och med brådskande, är det inte så lätt. Och när det finns många andra viktiga saker förutom detta - familj, karriär, ständiga problem - att avsätta en dag för en resa till en läkare blir helt enkelt en omöjlig uppgift.

Därför behöver en kvinna ett tillförlitligt svar - vilka mediciner ska tas med blåsor och hur man klarar sig lätt med blåsor? På apotek finns det flera läkemedel avsedda för behandling av inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna.

Naturligtvis måste man förstå att självadministration av tabletter med cystit är ett osäkert yrke. Utan att rådgöra med en läkare är det omöjligt att fastställa vad orsaken till blåsan och med vilken specifik form av sjukdomen vi har att göra med. Cystitis kan vara en separat, okomplicerad samtidig orsak till sjukdomen. Det kan också manifestera sig som en komplex patologi av det kvinnliga sexuella systemet, förknippat med en inflammatorisk process i njurarna eller olika infektioner i könsorganen och urinvägarna.

Vid kronisk cystit är den efterföljande transformationen av cellerna i blåsepitelet mycket sannolikt. Denna process kan leda till bildandet av godartade cyster, som har risk för efterföljande malignitet, upp till utvecklingen av blåsans cancer.

 • E. coli anses vara den främsta orsaken till infektiös cystit. Provocera infektion i uringången av bakterien Escherichia coli är underlåtenhet att följa sanitära bestämmelser, användning av icke-naturliga linnetyger sådana former som rem och rem.
 • Oftast uppstår cystit på grund av vissa sexuella infektioner.
 • Cystitis kan också manifestera sig som en reaktion på opportunistiska mikroorganismer hos partnerns flora och orsakas av vävnadsskada i en sexuell handling (deflorationsvariant).

Medicin för blåsor

Även i det inte så avlägsna förflutet betraktades blåsan inte som en patologi av bakteriellt ursprung. Därför inkluderade kompositionen av behandling för cystit inte läkemedel med antibakteriell verkan. Kvinnor behandlade inflammation i urinblåsan med naturläkemedel och en diet. Medan hygienregimen observerades, skedde ofta av sjukdomen snabbt och utan problem.

Tyvärr, i den moderna världen, är cystitis i den akuta fasen sällan botad till slutet, vilket gör att sjukdomen passerar till en kronisk form med infektiösa komplikationer. I detta fall är behandling av cystit utan antibiotikabehandling inte längre möjlig.

antibiotika

Det är värt att veta att antibiotika är droger som alltid har kontraindikationer och en rad möjliga biverkningar. Innan du börjar ta antibiotika för cystit, är det lämpligt att genomföra ett urinprov för att fastställa smittämnet, liksom en studie av stabiliteten hos bakteriestammen till olika typer av antibiotika, samt känslighet för dem. När granulationsvävnad av urinblåsan och i komplicerad cystit, kan blåsinstillation förfarande läkare silver aktiva medel administreras, såsom, till exempel, kolloid silver.

Efter antibiotikabehandlingen är det nödvändigt att vidarebefordra urin till bakteriologisk odling för att kontrollera frånvaron av patogener.
Följande droger kan rekommenderas för användning i infektiös cystit:

 • Monural är ett antibiotikum vars aktiva substans är fosfomycin. Läkemedlet har en effektiv antibakteriell verkan mot de flesta infektionsmedlen i urinvägarna, så det kan ordineras utan urinanalys. Typiskt frisätts monoralen i form av granuler, men den kan också köpas i pulver- eller suspensionsform. Läkemedlet tas en gång och används inte för kronisk cystit, eftersom patienten i detta fall behöver långvarig behandling. Priset på kloster i detaljhandel apotek varierar från 350 till 500 rubel per 1 förpackning.
 • Nolitsin är ett bredspektrum antimikrobiellt läkemedel. Detta antibiotikum är en andra generationens fluorokinolon. Hittills på grundval av norfloxacin mediciner är bland de mest effektiva antibiotika förskriva dem, som regel, i de fall där patogenen är resistenta mot andra antibiotika. Läkemedlet har många analoger. Det finns i form av tabletter, priset för förpackning varierar från 130 till 300 rubel.
 • Nitroxolin är ett derivat av oxikinolin. Antibiotikum, effektivt mot de flesta typer av bakterier, liksom Candida typ svampar. Det ordineras för olika sjukdomar i urinvägarna. Formen av frisättningstabletter, kostnaden för apotek är 80-120 rubel.
 • Palin avser antibiotika från kinolongruppen, den aktiva substansen är ett derivat av pimidinsyra. Dessa tabletter mot cystit kan användas för att behandla både akuta och kroniska sjukdomar i urinvägarna i ett infektiöst ursprung. Priset för förpackning i detaljhandel apotek är 250-300 rubel.
 • Furagin - det aktiva ämnet i detta antibiotikum - härrörande från nitrofuran. Ett särdrag hos läkemedlet är det långsamt utvecklande motståndet mot furagin i mikroorganismer. Priset är 130-400 rubel, behandlingen tar 7-10 dagar, beroende på sjukdomens allvar.
 • Nevigramon är ett uroantiseptiskt medel baserat på nalidixinsyra. Ämnet har en uttalad bakteriedödande effekt, används både för infektiösa och inflammatoriska lesioner av njurarna, urinledaren och urinblåsan. Kostnaden för drogen är från 3000 till 4900 rubel för 56 kapslar i ett paket.
 • Rulid avser makrolider. Drogen är ett bredspektrum antibiotikum, men det kan också användas vid behandling av blåsor. Priset för förpackning varierar från 1200 till 1500 rubel.
 • Furadonin är ett läkemedel med antimikrobiell effekt. Det används uteslutande vid behandling och förebyggande av bakterieinfektioner i urinvägarna. För att uppnå en hållbar effekt är det nödvändigt att ta drogen i minst 7 dagar. Kostnaden för furadonin är 70-170 rubel.

Fitopreparat

För behandling av cystit används ofta vegetabiliska preparat. I okomplicerade fall har behandling med fytopreparationer en uttalad positiv effekt, med cystit, inte en infektiös genesis, som inte belastas av sjukdomar hos det kvinnliga reproduktionssystemet. Men oftast används växtbaserade läkemedel i kombination med antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel. De vanligaste växtbaserade läkemedlen presenteras i den här artikeln.

 • Cyston kombinerar åtgärden av vattenextrakt från många medicinska växter. Läkemedlet är ett diuretikum och nephrolithic, bidrar till en gradvis minskning av stenstorleken och en minskning av inflammation i urinvägarna. Cyston har bakteriostatisk och bakteriedödande verkan, undertrycker reproduktionen av mikroorganismer i urinväggen, ökar effekten av att ta antibiotika. För att uppnå en uttalad effekt krävs en lång mottagning. Kostnaden för läkemedlet i apotek är cirka 400 rubel.
 • Blad av tranbär innehåller många användbara ämnen. Den positiva effekten av tranbärsskott och löv på urinvägarna beror på det höga innehållet av fenolglykosider. Mottagningsavkänning av löv av tranbär bidrar till att minska inflammation i kroppen, har antiseptisk och antibakteriell effekt. På grund av det höga innehållet av phytoncider är fytopreparation aktiv mot Staphylococcus aureus. Buljongen kan användas under graviditet (efter samråd med en läkare). Kostnaden för 40-50 rubel antas att strimlad torr råmaterial är effektivare än förpackade med filterpaket.
 • Monorail (tranbärsekstrakt). Kanske är det mest kända naturläkemedlet för blåsor tranbärsjuice. För uttalad antimikrobiell verkan kallades tranbär i folket ett naturligt antibiotikum. Tranbär i form av ett mamma eller extrakt används ofta för att förhindra återkommande och förvärring av kronisk cystit. Tanniner, i höga koncentrationer i denna bär, förhindrar att mikroorganismer fästs i blåsans väggar. Monorail är ett starkt koncentrerat extrakt av tranbär, läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter, en lång tid för antagning rekommenderas. Priset är ca 500 rubel. Monorail och Monural är inte samma. Monorail - ett växtbaserat medel baserat på tranbär, Monural hänvisar till bredspektrum antibiotika
 • Kanefron är en läkemedelspreparat på basis av extrakt av 4 växter: rosenhöner, tusenben, rosmarin och lyubistok. Det är en aktiv diuretikum. Kanefron främjar aktivt avslappning av släta muskler, vilket underlättar akut smärta i sjukdomar i urinvägarna. Har också en antimikrobiell effekt, multiplicerar effektiviteten av antibiotikabruk. Läkemedlet kan köpas i form av en drage eller i en lösning, kostnaden kommer från 390 till 470 rubel.
 • Phytolysin pasta är ett diuretikum, det är baserat på extrakt av olika medicinska växter. Den rika kompositionen ger preparatet med antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Phytolysin aktiverar processen att lösa mineralsalter i blåsan och förhindrar bildandet av stenar. Pastan löses i en liten mängd vatten. Denna lösning tas internt. Behandlingsförloppet är minst 2 veckor. Tuba salva som väger 100 gram kostar i apotek runt 450-500 rubel.

Samtidig behandling

Ett viktigt villkor för effektiv behandling av sjukdomar i det genitourära systemet är komplexiteten av behandlingen. Det är nödvändigt att kombinera terapi med antibiotika med underhålls- och restaureringsbehandling med fytopreparationer. Förutom de två huvudkomponenterna vid behandling av cystit, används samtidig läkemedel för att symptomatiskt lindra patientens tillstånd.

Först och främst är detta användningen av antispasmodik. Vid akut smärta är det nödvändigt att använda vasodilaterande läkemedel, som har en avslappnande effekt på glatta muskler. Alla antispasmodika hanterar effektivt skarpa smärtsamma spasmer, vilket ger snabb lindring och att bli av med smärta.

Listan över antispasmodik är extremt bred, för symptomatisk lättnad, kan du använda något läkemedel som är utformat för att lindra spasmer och smärta.
De mest populära antispasmodikerna inkluderar:

 • Drotaverine (No-Shpa)
 • Buscopan
 • Pentalgin
 • papaverin
 • Spazmomen
 • Trigan

Ofta använder cystitis icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) baserat på ibuprofen. Denna grupp av läkemedel i kombination med terapi hjälper till att ta bort tecken på inflammation, vilket påskyndar återhämtningsprocessen. Ovillkorlig värdighet för icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel är det faktum att de inte påverkar medvetenhet och arbetsförmåga hos en person. Användningen av dessa läkemedel ger en snabb lindring av patientens fysiska tillstånd och ger dig möjlighet att snabbt komma till formen.

Efter antibiotikabehandling krävs återvinningsprocedurer. I synnerhet, efter behandling av blåsan, är det nödvändigt att återställa mikrofloran hos de kvinnliga könsorganen och mag-tarmkanalen. För att lösa detta problem används olika probiotiska preparat. Spektrumet av probiotika på läkemedelsmarknaden är extremt bred. De mest populära drogerna för restaurering av mikroflora är Hilak Forte, Acipol, Bifiform, Lineks och andra.

Det är viktigt att komma ihåg att efter behandlingen är det nödvändigt att övervaka tillståndet i urinvägarna för att undvika förekomst av återfall. Det rekommenderas också att samråda med en gynekolog och gastroenterolog, eftersom överträdelser i dessa kroppssystem ofta kan provocera inflammatorisk eller infektiös cystitis.

Tabletter från cystit för kvinnor

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

Cystitis är en obehaglig sjukdom i genitourinary systemet, förknippad med en stark inflammatorisk process i blåsan. Det vanligaste problemet är provoceras av bakterier som kan ha tagit sig in i urinledarna på grund av bristande hygien eller svår hypotermi, vilket innebär en betydande minskning av immunitet. Vid behandling av cystit hos kvinnor är det viktigt att först utesluta gynekologisk patologi, eftersom de i vissa fall kan ha liknande symtom på inflammation i urinblåsan. När du eliminerar patologin kan du använda effektiva piller.

Tabletter från cystit för kvinnor

Hur man börjar behandla cystit hos kvinnor?

När man eliminerar symtomen på sjukdomen är det viktigt att inte bara ta de föreskrivna pillerna utan även följa en viss livsstil:

 • observera dricksregimen, så att bakterier inte ackumuleras i det urogenitala systemet;
 • Varma kläder, vid behandlingstidpunkten, bör sängkläder endast användas av naturliga tyger.
 • att vägra att utföra sexuell aktivitet
 • noggrant övervaka intim hygien, men det är strängt förbjudet att använda några geler och tvål.
 • ta extra vegetabiliska antiinflammatoriska avkroppar, lämplig kamomill, timjan och kalendula.

Orsaker till cystit hos kvinnor

OBS! Efter att ha tagit bort akuta symptom behöver en kvinna ägna mer tid åt hennes hygien. Cystit vanligen provocerad av bakterier som kan komma in i kvinnans kropp från tjocktarmen och under samlag, den så kallade post-coital cystit.

Monural mot cystit hos kvinnor

Detta antibakteriella medel av ett brett spektrum av verkan används för återkommande och akuta attacker av blåsan. Dess fördel ligger i möjligheten att använda tabletter även under graviditeten, när andra antibiotika är förbjudna.

Monural används för återkommande och akuta attacker av blåsan

Accepterar monural i en enstaka dos, vilket är lika med 3 g aktiv substans. Urologer rekommenderar att du tar pillret 2-3 timmar före sänggåendet, tvättar det med vatten minst 100 ml. Tillräcklig vätska garanterar maximal absorption av aktiva substanser. Vid akuta attacker av blåsan hos kvinnor en dag efter den första dosen rekommenderas att dricka ytterligare 3 g monural.

OBS! Trots möjligheten att använda drogen under graviditeten, bör laktation överges i amning i 1-2 dagar efter Monural.

Nitroxolin i utvecklingen av cystit hos kvinnor

Dessa tabletter refererar också till antibiotika. De används för att undertrycka många bakteriologiska urininfektioner, inklusive blåsor. Nitroxolin är också lämplig för behandling av cystit, utlöst av kirurgiska ingrepp och installation av en båt.

Nitroxolin används för att undertrycka många bakteriologiska urininfektioner, liksom cystit

För att uppnå den önskade effekten får en kvinna vanligen 100 g aktiv substans 4 gånger om dagen. Behandling med hänsyn till ytterligare symtom och anamnese hos patienten kan vara upp till 3 veckor men inte mindre än 10 dagar.

OBS! Nitroxolin, som de flesta antibiotika, är ett universellt botemedel mot blåsor. Detta innebär att de kan användas av män och barn om det behövs. Men det är viktigt att noggrant beräkna dosen och antalet receptioner.

Nevigramon mot inflammation i blåsan

I sin effekt liknar detta läkemedel Nitroxolin, men det har en mycket hög kostnad. Det används i alla fall av utveckling av cystit, men endast om dess källa är bakterier. Vanligtvis tolereras väl av patienter. I vissa fall kan det prova akuta tarmsjukdomar och klåda i huden.

Nevigramon kan ta två ordningar. Vid den första behandlingsvarianten krävs det först att 1 g av den aktiva ingrediensen dricker 4 gånger om dagen. Den bästa effekten uppnås med medicinen som tas en timme före en måltid. Efter 7 dagars behandling överförs patienten till sparsam terapi, vilket inkluderar att ta 500 mg Nevigramon 4 gånger om dagen, även under veckan. Vid en lätt sjukdomsgrad krävs att 1 g tabletter tas inom en vecka också 4 gånger om dagen.

OBS! Detta antibakteriella läkemedel kan inte tas under de första 12 veckorna av graviditeten. Efter denna period föreskrivs vanligtvis en dos på 500 mg aktiv ingrediens, vilket är obligatoriskt när barnet bär 4 gånger per timme före måltid.

Furagin mot inflammation i genitourinary systemet

Det ordineras ofta i närvaro av symtom på blåsan. Furagin avser läkemedel av gruppen nitrofuraner som har antiinflammatoriska och antimikrobiella effekter. Du kan ta ett läkemedel under den akuta perioden av blåsan och med mild mild manifestation.

Furagin har en antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt

Med svåra symtom på sjukdomen tas Furagin 4 gånger om dagen i två doser. Under detta schema fortsätter behandlingen i 7-10 dagar. När symtomen har receded eller blåsan är mild, ska 2 tabletter mediciner tas 3 gånger om dagen.

OBS! Urologer i utnämningen Furagina rekommenderas starkt att följa en proteindiet med en minsta mängd kolhydrater. Det är särskilt viktigt att ge upp snabba kolhydrater, som finns i godis och bullar.

Rulid i akut och mellanstadiet av blåsan

Kvinnor, detta läkemedel ordineras endast i närvaro av svåra symtom på sjukdomen. Рулид gäller antibiotika med ett brett spektrum av verkningar av en klass av makrolider. Det kännetecknas av mycket låg toxicitet, vilket möjliggör förskrivning av ett antibiotikum till patienter med ökad känslighet.

Med tanke på svårighetsgraden av problemet kan Rulid i cystitis ordineras enligt ordningen med 150 mg av den aktiva ingrediensen på morgonen och kvällen eller 300 mg endast på morgonen. Varaktigheten av behandlingen varierar från graden av cystit och kan ta upp till 14 dagar.

Spasmolytika mot cystit hos kvinnor

Nospanum

Det hänvisar till ett av de mest kraftfulla antispasmodiska läkemedlen som får användas vid akut behov, och även förskriva under graviditeten. Ett undantag kan endast göras under första trimestern när behandlingen väljs noga med en minimal mängd medicinering. Vid problem med blåsan rekommenderas det att ta upp till 240 mg av den aktiva ingrediensen per dag. Med svår smärta kan du dricka två No-Shpy tabletter samtidigt, vilket är 80 mg. Behandlingen brukar inte vara mer än 4-5 dagar. Med samma princip tas Drotaverine.

papaverin

Papaverinpreparat i form av suppositorier

Vanligtvis ges denna medicin i form av rektala suppositorier, eftersom denna behandling visar ett snabbt och långsiktigt resultat. Men med blåsor kan du också ta papaverin i tabletter. Med tanke på svårighetsgraden av graden av skada på de släta musklerna kan patienten ta 40-60 mg av den aktiva ingrediensen upp till tre gånger om dagen. Behandlingen fortsätter också normalt i 5 dagar, men ibland kan kursen fortsättas upp till 14 dagar.

Pentalgin

Medlet har en snabb spasmolytisk effekt. Det kan inte tas under graviditeten, medan amning också är kontraindicerat. Pentalgin tas med i beaktande av smärtsyndromets svårighetsgrad i cystit. Vanligen tas piller 1-2 gånger om dagen för en dos. Med svåra spasmer kan du ta tre tabletter av Pentalgine per dag. Varaktigheten av behandlingen är 3-5 dagar.

Pentalgin har en snabb spasmolytisk effekt

OBS! Dessa läkemedel ordineras för att undertrycka det kraftiga smärtssyndromet som åtföljer blåsan. Spasmolytika slappna av de släta musklerna, lindra från att gnugga och brinna.

Antiinflammatoriska läkemedel med cystit hos kvinnor

Faspik

Drogen är nonsteroidal, vilket möjliggör ett minimum av kroppsskada. I den klassiska könssjukdomen hos kvinnor rekommenderas att ta 0,4 g Faspik 2-3 gånger om dagen. Vid svåra inflammatoriska processer och i akut stadium av cystitis kan dosen vara 0,4 g av läkemedlet var 4-6 timmar. Den rekommenderade behandlingsperioden är 5-7 dagar.

nimesulid

Ett populärt antiinflammatoriskt medel i ett brett spektrum av action Nimesulide

Ett populärt antiinflammatoriskt medel med ett brett spektrum av åtgärder. För problem med urinväg och urinblåsa rekommenderas att du tar 100 mg Nimesulide tabletter på morgonen och på kvällen. Behandlingstiden väljs vanligen individuellt för varje patient. Vanligtvis går det inte över en vecka. Nimesulid kan tas utan hänsyn till mat.

Nyz läkemedel i form av tabletter

Produceras i flera former, med cystit utse piller, eftersom de är mycket snabbare för att lindra inflammation. Med tanke på svårighetsgraden av symtomen är det nödvändigt att ta 100-200 mg aktiv ingrediens på morgonen och kvällen. När du tar Naise i form av tabletter, rekommenderas att du tar medicinen i 20-40 minuter före måltid. Vid användning av tabletter som löser upp i vatten tas de i slutet av måltiden eller efteråt. Behandling med Naizom fortsätter i 5-10 dagar.

OBS! Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel bör inte tas vid den första förbättringen. Det krävs att passera hela behandlingen, annars kommer patologin att återvända och mer kraftfulla piller kommer att behövas för att eliminera det.

Probiotika för kvinnor med blåsor

Atsipol

Ett läkemedel som inte har kontraindikationer. Det bör inte tas endast med individuell intolerans. Vid problem med blåsan rekommenderas kvinnor att ta 1 kapsel Acipol 3-4 gånger om dagen med samma intervall. Behandling med hänsyn till patientens tillstånd fortsätter i 5-8 dagar.

bifiform

Ett läkemedel som används för alla typer av dysbakterier. Fyller snabbt den sjuka mikrofloran med användbara bakterier. Behandling innebär att du tar Bififorma en dos 3 gånger om dagen före måltid eller efter det. Behandlingstiden beror på graden av utveckling av inflammationsprocessen och kan vara 14-21 dagar. Det är tillåtet efter att ha tagit bort akut stadium av blåsan för att dricka Bifiform för profylax inom en vecka.

OBS! Cystitis utvecklar sig aldrig isolerat från andra sjukdomar. Oftast provoceras det av bakterier från slidan och mag-tarmkanalen. Intaget av probiotika ökar återhämtningen och elimineringen av inflammation.