Huvud
Behandling

Tabletter från prostatit hos män vid behandling av akuta och kroniska former av sjukdomen

Vad är prostatit, tyvärr vet många män nu. Tidigare ansågs denna sjukdom vara en åldersrelaterad sjukdom, men nyligen växer den snabbt yngre. Om sjukdomen inte stoppas i tid, kommer det att ta en kronisk karaktär. Och detta är fyllt med mycket obehagliga konsekvenser, inklusive problem med urinering och även med erektion.

I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen kan en patient dra nytta av sådana doseringsformer som tabletter. Korrekt utvalda läkemedel kommer att sakta ner utvecklingen av inflammation och återställa funktionen i prostatakörteln. Syftet med behandlingen är dock en specialists privilegium.

Vilka tabletter för prostatit kommer att hjälpa till i ett visst fall, kan bara lösas av en läkare baserat på följande viktiga faktorer:

 • patientens ålder
 • svårighetsgrad av sjukdomen
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med problem med prostatakörteln;
 • Förekomsten av kontraindikationer mot detta eller det läkemedlet.

Ta medicinering är nödvändigt vid första tecken på sjukdom. Det är pillerna i behandlingen av prostatit hos män är grunden för ytterligare behandling.

Indikationer för användning av tabletter

Tabletter är vanligtvis föreskrivna, med tanke på informationen om vilken typ av sjukdom som kan erhållas genom att passera vissa typer av test. Det kan vara infektiös prostatit, kronisk prostatit, icke-infektiös prostatit. Beroende på detta föreskrivs behandling. I sällsynta fall, när arten av sjukdomen inte är tydlig, föreskriver urologer behandling med bredspektrumläkemedel, vilket signifikant ökar risken att eliminera infektionen i prostata.

Det traditionella behandlingsregimen för olika typer av prostatit är som följer:

Tabletter från prostatit: en lista över droger

Behandling av prostatit kommer att bli effektivare om den utförs i ett komplex samtidigt som alla möjliga länkar i kedjan av inflammatorisk process påverkas. Det är därför med läkemedel som inte är begränsad till utnämningen av ett läkemedel, men använder en kombinerad terapeutisk behandling med flera läkemedelskategorier.

Vilka tabletter som är mest effektiva vid behandling av inflammation i prostata, kan endast avgöras av den behandlande läkaren. Att göra självmedicin är inte bara fel, men också hälsofarligt. Tänk på spektret av mediciner som oftast föreskrivs för prostatit hos män.

antibiotika

Antibakteriell terapi är ledande inom behandling av inflammation i prostata. För att korrekt fördela de nödvändiga antibiotiska tabletterna måste du först passera en bakteriekultur för att bestämma sjukdoms exakta natur.

Vanligtvis föreskrivs följande grupper av läkemedel:

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Dessa mediciner är bra för allvarlig smärta i perinealområdet. Nonsteroidläkemedel reducerar smärta och lindrar inflammation. På grund av detta förbättras patientens välbefinnande avsevärt.

I denna klass av droger är spasmolytika och muskelavslappande medel mest effektiva. Det är i sanning, trollspö för behandling av prostatit, eftersom de inte bara lindra smärta, utan också säkerställa korrekt blodflödet till bäckenorganen, samt öka utflödet av vätska från prostatakörteln.

Tabletter från den kroniska formen av sjukdomen i detta fall - midokalm och baclofen. De är dock kontraindicerade vid magsår, myasthenia gravis och allergiska manifestationer.

smärtstillande medel

Dessa läkemedel kan lindra patientens tillstånd vid tidpunkter med akuta smärta. Som smärtstillande tabletter används:

Den nödvändiga dosen i varje fall föreskrivs endast av läkaren, eftersom biverkningarna av sådana läkemedel är mycket olika.

Alfablockerare

Medicin för prostatit hos män i denna grupp bidrar till avslappning av urinrörets muskler och blåsans hals. Detta bidrar till ett bättre urinflöde. Sådana droger används i nästan alla behandlingsregimer för prostatit. Vanligtvis används:

Terapi med dessa droger är ganska lång tid. De flesta av alfa-adrenoblockerna syftar inte till att behandla själva sjukdomen utan eliminera obehagliga symptom som förhindrar att den fungerar fullt ut.

immunomodulatorer

Immunomodulerande läkemedel kan användas både i akut och kronisk prostatit. Immunomodulatorer stimulerar sin egen cellulära och humorala immunitet och stärker kroppens motståndskraft mot infektioner.

Ett utmärkt exempel på sådana droger är polyoxidonium.

Polyoxidonium (azoximbromid) kan användas förutom andra läkemedel för prostatit. Gränsvärdet för läkemedlet observeras under de tre första timmarna efter intag.

Växtbaserade tabletter och homeopatiska preparat

Växt- och homeopatiska läkemedel för prostatit är särskilt populära under det senaste decenniet. Om det är en fråga, än att behandla prostatit utan att tillgripa antibiotika, kommer den bästa lösningen vara en mottagning av homeopatiska och naturläkemedel. Behandling med sådana droger är vanligtvis effektiv och absolut säker. De har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Bland drogerna i denna klass är följande:

Vad att dricka extra med prostatit hos män

Idag arbetar apotekare för att skapa fler och fler nya läkemedel för prostatit, som används utöver bakgrunden till grundbehandling. Här är listan över de mest populära och effektiva tabletterna idag för män:

 • Prostatilen. Minskar ödem i prostatakörtelvävnaden, har en bakteriostatisk effekt på mikrofloran av sekretionen av prostata, reducerar leukocyter;
 • Vitaprost. Minskar svullnad och prostatsekretion av prostata;
 • Prostamol av DNA. Växtberedning från frukterna av palm sabal;
 • Prostanderivat. Påverkar den totala mängden PSA;
 • Peponen. Vegetabilisk beredning baserad på pumpa frön.

Kinesiska tabletter

Nyligen kinesisk medicin blir popularitet i världen, företrädare för vilka lovar högkvalitativ behandling med naturliga preparat. De flesta av dessa läkemedel har ingen certifiering i vårt land, men sådana tabletter kan köpas, till exempel via nätbutiker. Oavsett om det är värt att köpa kinesiska lösningar för prostatit, bestämmer varje patient sig själv. Vi kan ge råd: Ta inte snabba beslut utan att konsultera en medicinsk specialist.

De mest kända kinesiska kapslarna för prostatit är:

 • Sjuntsi - ett komplext regenerativt och antiinflammatoriskt läkemedel mot prostatit;
 • Cordyceps är ett biologiskt aktivt tillsats mot prostatit;
 • Shenshitong - ett kombinerat antiinflammatoriskt bioaktivt komplex;
 • Bullsgenital - ett läkemedel för behandling av prostatit och sexuell dysfunktion. Huvudkomponenten är nötkreaturgenitalier, rådjur, ginseng, schisandra;
 • Magictext är ett preparat baserat på växtkomponenter. Förbättrar erektion, ökar önskan. Kontraindicerat i problem med nervsystemet
 • Fuzhunbao - kapslar för människors hälsa. Perfekt återställa funktionen av blodkärl. Det är bättre att sluta använda detta läkemedel om det finns hjärtproblem.
 • Chichungang är ett antiinflammatoriskt läkemedel som tillfälligt blockerar symptomen på prostatit. Det är skapat uteslutande på grundval av kinesiska medicinalväxter.

Nya droger för prostatit

Den farmaceutiska marknaden uppdateras ständigt. Nya läkemedel för behandling av prostatit innehåller mer effektiva ämnen och komponenter som orsakar färre biverkningar. Läkemedel av den nya generationen kännetecknas av snabb penetration i prostata vävnaden och en kumulativ effekt:

 1. Gentamicin - på grund av den aktiva substansen (sulfat gentamycin) eliminerar känsliga för det mikroorganismer.
 2. Samprost - avser gruppen av bioregulatoriska peptider som stimulerar återställandet av körtelfunktionen.
 3. Kanamycin är en antibiotisk aminoglykosid, bestående av 3 komponenter: kanamycin A, B och C.

Tabletter för förebyggande av inflammation i prostata

Ingen typ av behandling kommer att hjälpa, om du inte leder en hälsosam livsstil, ge inte upp alkohol och röka, var inte uppmärksam på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att justera kosten, fylla kosten med matrika spårämnen och vitaminer. Det är viktigt att undvika stress och hypotermi. Allt detta är en nödvändig del av sjukdomsförebyggande.

Det finns emellertid också läkemedel som syftar till att förebygga utvecklingen av prostatit. Det finns sådana droger för förebyggande:

 1. Prostalamin - förbättrar körtelens funktion och metaboliska processer.
 2. Prostatilen - har en kombinerad effekt, ger näring till blodkärlen.
 3. Prostata Forte - säkra tabletter innehåller extrakt av örter och ett komplex av vitaminer.

Medicin för prostatit: de mest effektiva drogerna och deras beskrivning

Läkemedlet för prostatit finns i nästan alla apotek. Valet av sådana droger imponerar verkligen med dess bredd och mångfald. Var och en av dem har en farmakologisk effekt på patientens kropp, av denna anledning, valet av medel måste utföras uteslutande specialiserade yrkesmän och ta emot den valda produkten ska vara strikt följa läkarens order.

Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln, Det här är en ganska vanlig sjukdom hos män som är över 40 år. Men de senaste åren är det alltmer diagnostiserat hos yngre patienter som inte följer sin egen hälsa och missbrukar alkohol, tobak och inte äter rätt.

Många representanter för det starkare könet försöker inte märka symptomen på prostatit. Rädsla för sjukdom och ovillighet att annonsera problem av en intim natur driver män för att helt ignorera inflammationen i prostata. Till följd av detta utvecklas sjukdomen bara, och behandlingen kräver stora ansträngningar och en lång period.

Experter upprepar enhälligt att prostatit bör behandlas vid de första utvecklingsstadierna, utan att skämma sig över situationen.

I dag mot prostatit finns det en stor mängd droger av modern typ. De är tillgängliga på försäljning i ett nätverk av apotek och är relativt låga kostnader.

Många patienter som har diagnostiserats med prostatit undrar vilken typ av medicin för prostatit ska användas för att permanent återhämta sig från denna farliga sjukdom hos den manliga sexuella sfären. Det finns många förberedelser, de har olika former och system för antagning. Medlet kan visa hög effekt för ett antal patienter, men vara helt värdelös för vissa patienter.

Alla fall är individuella, varför behandlingen ska baseras på ett komplex av studier av en viss patient.

Den här artikeln hjälper läsare att förstå det stora utbudet av läkemedel och specifika intag. Låt oss först tala om vilka former som finns, vilka används för prostatitläkemedel.

namn

I apotek kan du köpa följande typer av mediciner, som du effektivt kan bota prostatit:

 • Tabletter och kapslar. Den förra har en tät konsistens, medan den senare är ett gelatinöst skal och ett läkemedel i den. Båda alternativen administreras oralt före, i tid eller efter måltider. Vissa av dem kräver mycket vatten.
 • Injektionslösningar. Tack vare injektioner tränger läkemedlet snabbt in i kroppen.
 • Ljus. De har antibakteriell och analgetisk verkan, liksom antiinflammatoriska egenskaper. Suppositorier injiceras i ändtarmen i benägen position, varefter patienten inte ska gå upp ungefär en halvtimme, under denna tid kommer läkemedlet att absorberas av slemhinnan. Behandlingsregimen ger 5-10 dagars användning av läkemedlet.
 • Instillation. Dessa mediciner levereras i fokus av inflammation genom urinrörets yttre bländare, så att symptomen på prostatit passerar.
 • Microclysters. Sådana läkemedel visar hög effekt i prostatit. De skapas på grundval av avkok av växter, som har en antiinflammatorisk effekt. Men inte alla kvalificerade specialister känner igen dem som en komplett läkemedelsprodukt och hänvisar dem oftare till kategorin folkmedicinska lösningar för hemmabruk.

Före diagnosen utser läkaren patientdiagnostiska tester och utför en undersökning.

Beroende på vilka symtom på sjukdomen som är inneboende hos en man, i vilket stadium är prostatit och hur mycket det är igång, och bestämmer typ och behandlingsschema.

För varje form av prostatit kommer terapi och aktuella läkemedel att vara utmärkt. Det är viktigt att överväga följande faktorer:

 • kronisk eller akut prostatit är sjuk man;
 • Vilken typ av orsakande medel provocerade utseende av prostatit: infektion, en patogen mikroorganism;
 • individuell intolerans mot vissa komponenter eller läkemedel och liknande.

Farmakologisk grupp av läkemedel för behandling av inflammation i prostata ser så här ut:

 • Antibakteriella preparat. Deras åtgärder syftar till att eliminera mikroorganismer som har blivit agenter för sjukdomen. Alla används endast om orsaken till prostatit är känd som infektion. Antibakteriella medel delas in i 3 grupper: penicilliner, tetracykliner (denna grupp betecknas läkemedel, såsom den Oxytetracycline och andra), fluorokinoloner (norfloxacin och andra).
 • Alfa-blockerare. Främjar avslappning av mjuk muskelvävnad i prostata och underlättar utflödet av urin i patienten. Idag anser experter att Gentamicin, Prazorin, Fentolamin är effektiva varianter. De kan helt undertrycka det sympatiska nervsystemet, vilket framkallar okontrollerade sammandragningar av de inre organens glatta muskler. Medicin i denna grupp påverkar det sympatiska nervsystemet specifikt och stoppar bara dess effekt på prostata. Ett sådant läkemedel är Tamsulosin.
 • Nonsteroidala medel med antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Sådana droger stoppar symptomen på inflammation i prostata, sänker tonen i muskulaturen hos orgel och perineum. Ofta utser experter patienters behandlingskurs Baclofen, Sirdalud, Midokalm.
 • Medicin baserade på hormoner. Är avsedda för behandling av inflammation, minskning av kroppens ödem, normalisering av urinutsöndring. De vanligaste är Flutamyl, Androkur och liknande.
 • Fytoterapeutiska preparat. Göras med applicering av naturliga komponenter av vegetativ karaktär. De är ett utmärkt sätt att minska inflammation, lindra ödem i prostata, minska smärta och obehag. Efterfrågan används sådana fytoterapeutiska komplex som Adenoprost, Prostamol Uno.

Tack vare den höga utbytbarheten och förmågan att kombinera sig med varandra, bidrar alla de beskrivna läkemedlen från prostatit till patientens snabba och fullständiga botemedel.

Analoger av droger

Baserat på orsakerna till prostatit förändras även behandlingsalternativen för sjukdomen.

För att behandla bakteriell inflammation i prostata orsakad av infektion används antibiotika. Ett specifikt läkemedel tilldelas efter ett laboratorietest, vilket antibiotikum orsakssambandet är känsligast. Den högsta effektiviteten av idag för behandling av bakteriell prostatit uppvisar antibiotisk tetracyklin (doxycyklin och dess analoger) och fluorokinoloner (ciprofloxacin, ofloxacin).

För viral prostatit behövs antivirala läkemedel: Acyklovir, Valaciclovir och andra. För att eliminera inflammation i kroppen, liksom för att lindra smärtan, används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De lindrar patientens höga kroppstemperatur och svullnad i prostatavävnaden, allt detta bidrar vanligtvis till eliminering av inflammation i prostata. För att ta bort muskelspasmer i kroppen som används av muskelavslappnande medel. Till exempel, Baclofen och andra.

Specialister insisterar på att behandling för komplett borttagning av symtom och eliminering av orsakerna till prostatit samt att förhindra övergången till kronisk form bör vara av komplex art.

En bra medicin för prostatit: hur man gör rätt val

 • Stearinljus Vitaprost. Preparatets komponenter påverkar ämnesomsättningen i prostata på ett stimulerande sätt och korrigerar urodynamiken. Det föreskrivs rektalt för 1 ljus per dag för en kronisk form av sjukdomen, liksom för postoperativa tillstånd efter kirurgisk ingrepp på orgeln. Behandlingsförloppet varar från 5 till 10 dagar.
 • Injektionsvätska, lösning Prostatilen. Ämnen i dess sammansättning gör vaskulär stenochke starkare, förnyar mikrocirkulationen, orsakar en ökning i aktiviteten av blöta muskler i blåsan och prostatan, stimulerar immunsystemet. Det ordineras för kronisk form av prostatit, adenom, urinretention av reflex karaktär i 5-10 dagar.
 • Prostalamin. Det är en biologiskt aktiv tillsats till näring som korrigerar metabola processer i patientens prostata och urodynamik. Tabletter eller en lösning tas oralt inom 5-10 dagar i kvart om en timme före en måltid.
 • Prostamol Uno. Ansvarig för reglering av genitourinärsystemets funktioner, liksom männs reproduktiva förmåga, administreras kapslar oralt efter måltid. Detta är ett bra läkemedel för prostatit, vilket hjälper till att eliminera urineringstörningar som orsakas av godartad prostatahyperplasi. Det eliminerar inflammation i kroppen, återställer manlig styrka och libido.

Återigen noterar vi att behandlingen av prostatit av varierande grad av försumlighet endast måste utföras efter ett besök hos en specialiserad specialist. Behandlingsregimen bör baseras på testresultaten och den inledande läkarundersökningen.

Endast fytoterapeutiska preparat baserade på medicinalväxter får användas ensamma. De har inga konsekvenser, förutom allergier mot en viss anläggning.

Vid otillåten användning av antibiotika eller hormonpreparat effekter kan vara skadliga, och sjukdomen inte botas.

Medicin för prostata och andra sjukdomar i genitourinary systemet

Till exempel, för injektion Prostatilen lösning som används i prostatit, är det ett effektivt läkemedel med prostatasjukdom såsom adenom.

Komponenterna av läkemedlet kännetecknas av en organotropisk effekt. De minskar svullnad av prostata och leukocytinfiltrering av orgeln. De bidrar till normalisering av epithelcellernas sekretoriska funktion, förhindrar trombos i prostata.

Dessutom bör nämnas bota prostata Omnic, som effektivt bekämpar med många problem i det urogenitala systemet för starkare könet.

Instruktioner för användning

De ovanstående produkter används ofta för att eliminera och förhindra ytterligare återkommande prostatit och andra sjukdomar i det urogenitala systemet av den starkare könet.

Också en utmärkt förebyggande medicin för att förhindra utvecklingen av prostatit och andra sjukdomar i det genitourära systemet för män är prostata Forte Men's Formula. Det är en biologiskt aktiv tillsats till basmat, som kompletterar bristen på E-vitamin i patientens kropp, stärker dess immunitet och har en antioxidant effekt.

Lika effektivt är det innovativa läkemedlet Afal, som inte har några analoger i sin sammansättning. Det kan användas som en del av en omfattande behandling, och som ett självständigt läkemedel.

Låt oss ge den genomsnittliga kostnaden i olika läkemedelsföretag i landet för droger som används för att bekämpa prostatit och andra manliga sjukdomar:

 • Prostatilen: 315 - 450 rubel.
 • Prostamol Uno: 850 - 1300 rubel.
 • Vitaprost: 710-2500 rubel.
 • Prostoraminum: 360 - 470 rubel.
 • Prostan: 320 - 470 rubel.
 • Omnik: cirka 400 rubel.
 • Pepon: cirka 1500 rubel.
 • Cernilton: 2000 - 3000 rubel.
 • Afafla: från rubel.
 • Olja av pumpa frön: cirka 200 rubel.

Inför ett sådant problem som prostatit, bli inte upprörd före tid. Vi behöver akut se en läkare, ta alla nödvändiga prov och genomgå en omfattande undersökning. Baserat på dessa data kommer urologen att kunna ordinera adekvat och effektiv behandling.

Medicin för prostatit hos män

Inflammation i prostatakörteln ger många obehagliga känslor för män som lider av denna sjukdom. Ännu farligare är konsekvenserna av prostatit - impotens, förlust av förmåga att bli barn, onkologiska patologier, spridning av inflammatorisk process till hela genitourinärsystemet. Beroende på sjukdomens etiologi i varje fall föreskrivs de mest effektiva medicinerna av urologen.

Den akuta formen av prostatit härrör från effekterna av bakterier, patogena mikroorganismer.

Hon möter enligt medicinsk statistik i 15% av alla fall av inflammation i prostata, som kännetecknas av sådana symtom:

Smärta i ljummen, ger i nedre delen av ryggen;

Hyppig smärtsam urinering med purulent urladdning ur urinröret;

Symtom på en organismförgiftning.

Detta tillstånd kräver omedelbar medicinsk vård och behandling med antibiotika, som kan tränga in i körtelvävnaderna på kortast möjliga tid, som är effektiva mot specifika patogener.

Kronisk prostatit kan vara en komplikation av en akut form av sjukdomen, inte tillräckligt behandlad eller överförd utan behandling.

Symtom på långvarig inflammation i prostata:

Ritningar i perineum, ger till rektum och organ i det lilla bäckenet;

Svår urinering tillsammans med bränning;

Behandling av denna form av sjukdomen tar mycket längre tid än vid akutstadiet, och valet av droger beror på tidigare behandling, förekomsten av komplikationer, organismens individuella egenskaper. Sortimentet av läkemedel utöver antibiotika kompletteras med immunomodulatorer, smärtstillande medel, fysioterapiprocedurer, terapeutiska massage sessioner, suppositorieapplikation.

Sulfa-P - ett dyrt israeliskt läkemedel för prostatit

Detta läkemedel för prostatit från gruppen av sulfonamider verkar på gram-negativa och gram-positiva bakterier, liksom vissa typer av protozoer. Sulfa-P är så effektiv att symptomen försvinna efter 10-12 dagar efter behandlingens början. Ändå bör användningen av detta läkemedel i kombination med andra läkemedel användas tills fullständig återhämtning.

Ungefärliga system av svavel-P:

En halv tablett på natten en gång;

1 tablett på natten en gång;

2 tabletter uppdelade i 2 doser: morgon och kväll.

Behandlingstiden tar minst 3 veckor, det mest effektiva systemet för att ta drogen väljs av en urolog. För att stimulera ämnesomsättningen i prostatavävnaderna rekommenderas det under denna kurs att ha ett vanligt sexliv.

Illamående och kräkningar,

Huvudvärk och yrsel,

Sällan - kränkningar av hjärt-kärlsystemet, hepatit.

Kontraindikationer för mottagning av läkemedels sulfo-P är njur- och leversvikt, sjukdomar i hematopoietiska systemet, sköldkörtelsjukdom, hypersensitivitet.

Priset på detta läkemedel börjar på $ 180

Populära botemedel mot prostatit

I gruppen läkemedel för behandling av prostatacancer är det många effektiva verktyg som förbättrar tillståndet för prostatavävnad och det allmänna tillståndet hos patientens kropp.

Afala

Homeopatisk beredning finns i form av tabletter för resorption, den används som smärtstillande och antiinflammatorisk medel. Ta bort ödem och återvänder till prostata, fungerar positivt på urodynamiken, minskar dysuri.

Produkten har kontraindikationer:

Nekros av körtelvävnad,

Onkologiska sjukdomar i prostata.

Behandlingsförloppet tar cirka 4 månader. Det rekommenderas att ta 2 tabletter åt gången och dela med sig av att ta medicinen från matintaget. De absorberas i munnen, tas 2 gånger om dagen, före och efter sömnen. Med svåra symptom kan piller tas upp till 4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet, om nödvändigt, upprepas efter 1-4 månaders avbrott.

oxacillin

Läkemedlet från gruppen penicillin-antibiotika finns i form av tabletter och pulver för framställning av en lösning för injektioner. Det används för att behandla infektioner orsakade av gram-positiva bakterier. Den dagliga dosen vid behandling av tabletter - 2-4 g eller 4-8 delar per dag, var 4-6 timmar för 1-2 tabletter. Behandlingsförloppet kan inte överstiga 7-10 dagar. Doseringsregimen utses uteslutande av den behandlande läkaren.

Vid behandling av oxacillin beaktas följande kontraindikationer:

Allergiska reaktioner och deras komplikationer i form av bronkial astma,

Enterocolit på bakgrund av antibiotika.

Under användningen av detta läkemedel kan det finnas biverkningar i form av dyspepsi, allergiska reaktioner, sjukdomar i det genitourära systemet.

Prostamol Uno

Denna fytopreparation används för att stoppa dysursfenomen i kronisk prostatit. Dess huvudsakliga aktiva ingrediens är ett alkohol extrakt av sabal palmens frukter. Prostamol Uno finns i kapslar innehållande en vätska med en karakteristisk lukt. Korrigerar urinrörelser och dysuriska fenomen som orsakas av prostatit.

Detta läkemedel tas 1 kapsel per dag efter måltiden. Varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren. Kontraindikationer mot användning av Prostamol Uno - en individuell intolerans, i mycket sällsynta fall kan det finnas biverkningar i form av allergier, magont.

Vitaprost

Läkemedlet, som är baserat på substansen av animaliskt ursprung (extrakt av prostata), finns i form av tabletter och rektala suppositorier. Vitaprost används för att lindra smärtsymptomen vid kronisk prostatit och dess exacerbationer. Läkemedlet minskar ödem, förbättrar mikrocirkulationen i prostatas vävnader, minskar dysuriska manifestationer, ökar förmågan att bli gravid.

Effektiviteten av detta läkemedel för förebyggande av sjukdomens förvärmning, enligt forskning, är mer än 97%. Tabletter används för 1 pc. 2 gånger om dagen, minst 10 dagar. Förebyggande underhåll av exacerbationer spenderar kurser i samma dos i en månad 1-2 gånger om året.

prostatilen

Prostatilen är ett botemedel mot prostatit, som finns i form av suppositorier och lyofilizat för beredning av injektioner. Detta djurpreparat används som ett antiinflammatoriskt medel för att reducera ödem i prostatan och dess leukocytinfiltrering. Dessutom förbättras metaboliska processer i körtelvävnaderna, lokal immunitet stärks. Samtidigt ökar effekten, profylax av utseende av neoplasmer utförs, spermatogenes förbättras.

injektioner - 5 ml en gång i vnutirimyshechno, med vattenutspädning, novokainlösning eller isotonisk lösning;

suppositorier - 1 ljus en gång för behandling och för förebyggande av exacerbationer.

Behandlingsförloppet Prostatilenom är 10 dagar, om nödvändigt upprepas det efter en månad av avbrott. Kontraindikationer för användning - hjärt-kärlsjukdom, risk för tromboembolism. Det kan uppstå sådana biverkningar som mild huvudvärk, svaghet, allergiska reaktioner i rektumområdet i form av klåda och irritation.

prostanderivat

Läkemedlet frisätts i form av tabletter, dess huvudsakliga aktiva beståndsdel (finasterid) främjar omvandlingen av hormon testosteron till dihydrotestosteron. Som ett resultat upphör prostatakörteln att öka, intensiteten i dysursfenomen minskar.

Prostan tar en tablett en tillräckligt lång tid (i 6 månader eller mer). Det tolereras enkelt av patienter med njursvikt, äldre människor. Kontraindikationer - prostatacancer, uropati.

Växtbaserade läkemedel för prostatit

I den komplexa behandlingen av inflammation i prostatakörteln används fytopreparationer ofta, vilka har en mild effekt med en beständig och långvarig effekt.

Speman

Läkemedlet som produceras av det indiska företaget Himalaya Drug används för att behandla akut och kronisk prostatit. Spemane har en antiinflammatorisk och prostatotropisk effekt, förbättrar mikrocirkulationen i dess vävnader, stimulerar spermatogenes. Med sin vanliga tillämpning i prostatakörteln, stagnerande fenomen, minskar manifestationerna av dysuri.

Kompositionen av preparatet Spemann innefattar extrakt av följande växter:

Producerad i form av tabletter packade i 100 st. i en plastflaska. Det rekommenderas att ta 2 tabletter 2-3 gånger om dagen i början av sjukdomen, följt av övergången till en underhållsdos. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

Fortezh

Ett medel för ayurvedisk medicin produceras av det indiska företaget Alarsin. Vid behandling av prostatit används den som ett restorativt läkemedel som förbättrar genomgången av det genitourinära systemet. Producerad i form av tabletter, som tar 2 stycken två gånger om dagen före måltiderna. Tillverkaren rekommenderar att patientens diet anpassas under behandling, vilket minskar andelen socker, animaliska fetter och alkohol.

Sammansättningen av läkemedlet innehåller sådana komponenter: mesh spegel, indisk ginseng, aire, svartpeppar, lång, Kubebe, vit sandal, sötmousse, salvia, kryddnejlika, romersk kamille, breena, ingefära. Ritningen är kombinerad med alla läkemedel.

Bangshil

Detta ayurvediska läkemedel som tillverkats av Alarsin från Indien klassificeras som ett biologiskt aktivt tillsatsmedel. Den innehåller mer än 40 komponenter, varav de flesta är av vegetabiliskt ursprung. Bangsil används för att förbättra kroppens försvar och återställa funktionen hos det genitourära systemet vid behandling av prostatit.

Den genomsnittliga behandlingen är 30 dagar. Under denna tid rekommenderas att hålla sig till att begränsa alkohol, animaliska fetter, socker i kosten. Tabletter tas 2 gånger om dagen för 2 stycken före måltiden. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans av komponenter.

Pro-Essence

Detta läkemedel för behandling och förebyggande av prostatit producerat av det kanadensiska företaget Flora MD tillhör kategorin kosttillskott. Pro Essens används som en antiseptisk, antiinflammatorisk, antipyretisk, är en analgetisk och immunmodulator.

Sammansättningen av detta läkemedel omfattar endast växtdelar:

Pro Essens finns i form av kapslar, som tas på morgon och kväll för 1-2 stycken på tom mage. Den behandlande läkaren kan justera denna dos, om så önskas, genom att minska eller öka den.

Kontraindikationer:

Allergi mot växtens komponenter i läkemedlet.

Likoprofit

Denna förberedelse av rysk tillverkning (företaget "Ecomir") placeras av tillverkaren som en biologisk aktiv tillsats för män.

Likoprofit innehåller i sin sammansättning ett komplex av vitaminer, mineraler och extrakt av vegetabiliskt ursprung:

Bark av afrikansk plommon;

Blad av ginkgo bilobate;

Frukt av en dvärg palm.

Denna balanserade komposition förbättrar kroppens allmänna tillstånd som helhet och det speciella könsorganet förhindrar överdriven tillväxt av prostatavävnaden, minskar svullnad, minskar fenomenet dysuri. Likoprofit finns i form av kapslar, som tar en månadsvis av 1 enhet per dag under måltiderna. Vid behov upprepas kursen efter 3 månader. Läkemedlet tolereras väl, det rekommenderas inte att använda det för hypertyreoidism, takykardi, förhöjt blodtryck, sömnlöshet.

Peponen

Överdriven medicin för prostatit, som produceras av Teva Pharmaceutical Company från Israel, tillhör kategorin kosttillskott. Det mesta av dess sammansättning är fröolja pumpa. Pepon används som smärtstillande medel, korrigerar dysursfenomen, aktiverar immunitet. Producerad i form av kapslar, som tar tre gånger om dagen för 1-2 stycken.

Drogen har inga uttalade biverkningar, det är extremt sällsynt med långvarig användning av diarré.

Vilka är de mest effektiva naturläkemedel som används vid behandling av kronisk prostatit?

Immunomodulatorer för prostatit

För att öka kroppens skyddskrafter, för att reglera immunsystemet används läkemedel från den klinisk farmakologiska gruppen av immunmodulerande läkemedel. Vid behandling av akut och kronisk prostatit används Galavit - rektala suppositorier med ett brett spektrum av åtgärder.

Galavit

Detta läkemedel används som en immunmodulator med antiinflammatorisk verkan. Galavit ökar kroppens motståndskraft mot infektionssjukdomar, stimulerar aktiviteten hos makrofager, neutrofila granulocyter, vilket leder till normalisering av tillståndet för vävnader och organ. Läkemedlet kan kombineras med en antibiotikabehandling.

Suppositorier vid behandling av prostatit appliceras 2 gånger om dagen för 1 stycke under den första behandlingsdagen, och därefter 1 bit varannan dag. Varaktigheten av kursen beror på intensiteten i den inflammatoriska processen, i genomsnitt 10-15 suppositorier. Galavit är kompatibelt med andra droger, det har inte förekommit några fall av en överdos av detta läkemedel. Kontraindikationer att använda - individuell intolerans, mycket sällan finns det en sådan biverkning av läkemedlet som en allergisk reaktion.

För framgångsrik behandling av akut och kronisk prostatit erbjuder apoteksnätverket ett brett sortiment av läkemedel för komplex behandling. Deras val, dosering och korrigering av behandlingsförloppet utförs av en läkare med hänsyn till varaktigheten och intensiteten i den inflammatoriska processen.

Antibiotika för prostatit. Förberedelser för prostatit: recensioner, priser

För närvarande finns problem med prostata i ett stort antal män i mogen ålder. Dysfunktion av denna körteln mot bakgrund av alla sorters sjukdomar leder inte bara till fysiskt obehag utan också till allvarlig skada på det emotionella och psykologiska tillståndet. Terapimetoderna beror på sjukdomsformen och symtomen på dess manifestation. Vad kräver prostatit behandling? Hjälper medicinen eller sjukgymnastiken patienten? Varje enskilt fall ger ett individuellt system, utvecklat av en läkare för att effektivt lösa problemet.

Vilka mediciner för prostatit att välja?

Att alltid säga farväl till sjukdomen är inte tillräckligt för att bara ta piller som bara kan ta bort akuta symptom ett tag. Att framgångsrikt bekämpa sjukdomen rekommenderar en omfattande behandling, som kombinerar droger från prostatit, procedurer och stärker kroppen som helhet.

Blockera de första manifestationerna av sjukdomen och stoppa utvecklingen i början, med hjälp av läkemedel som har följande egenskaper:

 • En bedövning.
 • Avsvällande medel.
 • Anti-inflammatorisk.

Oftast är det antibiotika med prostatit, recensioner av vilka åtgärder som är många, blir den huvudsakliga metoden för behandling.

De viktigaste kriterierna för att välja en behandlingsmetod

Innan antibiotika för prostatit utses är det viktigt att fastställa följande indikatorer:

 1. Graden av känslighet hos kroppen till ett visst läkemedel.
 2. Typ av infektion.
 3. Steg av sjukdomen.
 4. Individuella egenskaper hos kroppen.

För effektiv behandling är noggrann diagnos av patienten viktig, så att det är möjligt att ordinera den optimala dosen av läkemedlet, för att förutsäga varaktigheten och hur det tas. Huvudprincipen för att förskriva ett antibiotikum är närvaron av en bakteriell sjukdom. Självmedicinering i detta fall är omöjligt, eftersom det finns en allvarlig risk för försämring av situationen som orsakats av felaktig diagnos och mottagning av oacceptabla droger. Så, om prostatit orsakas av ett virus, används drogterapi på andra sätt.

Många läkemedel

Behandling av prostatit med antibiotika i praktiken sker i de flesta fall. Vilka läkemedel som ska ordineras beror på medicinens huvudsakliga antimikrobiella egenskaper - från infektionen som orsakade sjukdomen (gonorré, tuberkulos, etc.). I de flesta fall fördelar du medel med ett brett utbud av aktiviteter:

 • Tetracykliner.
 • Makrolider.
 • Cefalosporiner.
 • Penicilliner.
 • Fluorokinoloner.

Att välja en behandlingsmetod och en botemedel mot prostatit för varje patient, tar hänsyn till allergiska egenskaper hos läkaren, liksom närvaron av njursvikt. Patienternas vittnesbörd vittnar om att patienten nästan alltid tillsammans med antibiotika förskrivs medel för normalisering av tarmmikrofloran, probiotika. Deras genomsnittliga prisintervall är från 100 till 500 rubel.

Vid komplex behandling av prostatit används ofta fyto-läkemedel. "LIKOPROFIT®" är ett komplex av naturliga komponenter. Komponenter "LIKOPROFIT®" selektivt ansamlas i prostatavävnaden, minskar manifestationerna av inflammation, öka den skyddande funktionen, skydda celler från skada genom fria radikaler och processkontroll kraftig tillväxt av prostatavävnader. På grund av den komplexa och balanserade kompositionen elimineras svårigheterna i samband med urinering, försvagning av smärtssyndromet. (1) Komponenterna i "LIKOPROFIT®" på en bakgrund av standardterapi för att effektivt påverka de viktigaste symptomen på kronisk prostatit, bidra till en förbättring av urinering: minska frekvensen av urinering och öka urinflödet, må bättre och har en reparativ effekt hos patienter med kronisk prostatit

Läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder

Det är absolut omöjligt att bestämma den flora som finns i körteln, inte ens en, även den bästa läkaren, och därför används antibiotika för prostatit som har ett brett spektrum av effekter på kroppen ofta för behandling. I det här fallet talar vi om en billig grupp av läkemedel av penicillin-serien (priserna varierar från 40 till 300 rubel):

 • Tabletter eller injektioner "Ampicillin".
 • Betyder "Ampioks".
 • Injektioner "bensylpenicillin".
 • Preparat "Carbenicillin" eller "Oxacillin".

Många moderna läkare föredrar att ordna oralt de nyaste antibakteriella medlen från gruppen av fluorokinoloner:

 • Läkemedlet "Ciprofloxacin" eller "Cyprinol".
 • Läkemedlet "Sparfloxacin" eller "Sparflot".
 • Medel "Pefloxacin" eller "Abaktal".
 • Tabletter "Levofloxacin" eller "Lefokcin".
 • Läkemedlet "Norfloxacin" eller "Nolitsin".
 • Läkemedlet "Ofloksatsin", "Tarivid" eller "Ofloksin".

Viktiga fördelar med dessa terapeutiska medel är möjligheten av deras koncentrerade ackumulering i själva prostata, avsaknaden av risk för immunbrist och resistensen hos mikroorganismerna till läkemedlets aktiva substans, överkomliga priser inom intervallet 10 till 700 rubel.

Antibiotika med prostatit, enligt yttranden från praktiserande läkare, är också väl beprövade ur tetracyklin-serien, vars huvudsakliga egenskap är deras förmåga att tränga in i prostatahindern:

 • Makrolider (preparat "Azitromycin", "Sumamed", "Azitral") - från 100 till 1000 rubel.
 • Läkemedel "Unidox solutab" (250-500 rub) eller "Doxycyklin" (från 20 rubel.).
 • Tabletter "Vilprafen" och "Dzhozamitsin" - från 500 till 700 rubel.

Mindre vanlig behandling av prostatit antibiotika från gruppen cefalosporiner. Dessa är beredningar av 3: e generationen, vars priser är något högre. Dessa inkluderar sådana droger: Claforan, Cefotaxime, Ceftriaxon, Suprax eller Cefixime. Prisklassen är ganska bred - från 15 till 700 rubel. Alla kan välja ett läkemedel som är överkomligt.

Antibiotika för prostatit hos män: särskild tillämpning

Unga män borde veta att antibiotikabehandling kan orsaka en tillfällig spermatoxisk effekt. Därför, om uppfattningen är planerad, måste du vänta minst 4 månader efter behandling - den här tiden är tillräcklig för att slutföra hela spermatogenescykeln (mognadsprocessen i testiklarna i testiklarna av full spermatozoa).

Mekanismen för recept på läkemedelsbehandling

Indikation för utnämning av antibakteriella läkemedel är diagnos av en patient med kronisk bakteriell eller infektiös prostatit. Taktiken för behandling av icke-infektiös sjukdomsform orsakar många motsättningar, recensioner och tvister. I sådana situationer tvingas läkare att använda antibiotika för prostatit hos män. Endast den här metoden ger hopp för en fullständig botemedel mot latent infektion, vars karaktär är så svår att bestämma.

Antibiotika för kronisk prostatit läkaren kommer inte skriva ut genast, men börjar en kontroll för att identifiera typ av infektion. Under tiden utförs symptomatisk terapi för att lindra akut inflammation. För att göra detta brukar vanligtvis ordineras läkemedel "Diklofenac", vars pris trivs med sin tillgänglighet: från 20 till 120 rubel, i form av stearinljus (suppositorier). Det tar bort inflammation, bedövar och rengör ödem.

Behandlingstid

När test och undersökningar ger resultat som det kommer att vara möjligt att fastställa vilken typ av bakterier sjukdomen orsakas och följaktligen, vilken antibiotikaresensibilitet som avslöjas, kan läkaren ordinera en specifik medicinering. Minsta behandlingstiden är minst 28 dagar, enligt den härdade. Under hela perioden för patienten genomförs en konstant bakteriologisk och klinisk kontroll. Vid återkommande kronisk prostatit, när det finns en positiv effekt i resultaten av test och undersökningar under patientens observation, kan antibiotikernas längd förlängas upp till 6-8 veckor. Det är extremt sällsynt, men det händer att denna behandling tar mer än 2 månader och är totalt cirka 16 veckor (4 månader).

Hur man väljer ett effektivt sätt att behandla?

Prata om ineffektiviteten hos de föreskrivna läkemedelsläkarna börjar först efter 2 veckors användning. Så, om det inte finns något positivt resultat från antibiotikumet, fattas beslut om att byta läkemedel. Det är därför som det är så viktigt att initialt ordinera en effektiv medicin för att inte slösa tid på experiment, till kostnaden för vilken patientens hälsa är. Specialister på medicinområdet hävdar att det är effektivt mot prostatit ett sådant verktyg som har ett antal egenskaper:

 • Förmågan att lösa upp i fetter.
 • En svag alkalisk reaktion.
 • Brist på samband med vassleproteiner.
 • Maximal koncentration ligger inte i plasman, utan i prostata.

Fluoroquinoloner är beredningar från prostatit som närmast uppfyller alla dessa krav. Det är dessa läkemedel som har de bästa farmakologiska egenskaperna som säkerställer effektiviteten av behandlingen av en kronisk sjukdom. Fluorokinoloner är ganska koncentrerade i sperma i själva prostatakörteln och dess sekret, samt aktivt påverka huvuddelen av kända bakterier som framkallar utvecklingen av den kroniska formen av denna sjukdom, och fritt säljs på apotek. Priserna på sådana läkemedel är olika: från den inhemska ekonomin av droger 30-300 rubel och slutar varunamn från 400 till 1700 rubel.

Grundläggande principer för framgångsrik behandling av prostatit

För att säkerställa att antibakteriell behandling är framgångsrik och effektivast, är det nödvändigt att följa ett antal principer som förutbestämmer organiseringen av direktbehandling:

 1. Utför en analys av mikroflora - en provoker av prostatit - och avslöja graden av dess känslighet mot antimikrobiella medel.
 2. Välj säkra och effektiva droger som garanteras inte leda till biverkningar från kroppen.
 3. Beräkna och föreskriva tydliga normer för medicinering, fastställa frekvensen och metoden för dess tillämpning, med hänsyn till egenskaperna och egenskaperna hos varje enskilt läkemedel.
 4. Börja behandlingen så snart som möjligt och utveckla en optimal antimikrobiell terapi.
 5. Att beteckna ett komplex av preparat där de kommer att kombineras med varandra, liksom med andra föreskrivna förfaranden, förbättra den antimikrobiella effekten av varje läkemedel, förbättra mikrocirkulationen i prostata och minska risken för komplikationer.
 6. Tilldela endast terapi i strikt överensstämmelse med individuella hälsokarakteristika hos varje enskild patient.

De mest populära medicinerna

Vilka är kraven på behandling med prostatit? Läkemedlet ska vara officiellt och med en beprövad terapeutisk effekt. Vi listar de vanligaste handelsnamnen på sådana droger med en kort indikation på deras huvudegenskaper:

 • Läkemedlet "Prostanorm" - används för att lindra inflammation och smärta i prostata, samt att förbättra blodmikrocirkulationen.
 • Tabletter "Vitaprost" - som ofta föreskrivs i kronisk form av sjukdomen och som en profylax efter operationen för att normalisera körtelns funktion, förbättra ämnesomsättningen och korrigera urodynamiken.
 • Läkemedlet "Prostamol Uno" är ett universellt läkemedel som inte bara hjälper till med prostatit, men också med andra problem med mikturitetssjukdomar på grund av inflammation. Medicinen återställer reproduktiv funktion och normaliserar helt genitourinary systemet.

* Instruktioner för användning av kosttillskott till mat LYKOPROFIT® 1. Spivak L.G. Effekt och säkerhet för Lycoprofit ® hos patienter med kronisk prostatit och prostatisk adenom. Urology. 2013, nr 2, sid. 118-122.

Medicin för prostatit

Läkemedelsbehandling är den ledande metoden som används vid prostata i sjukdomar, i synnerhet - prostatit.

Behandling av prostatit är en lång process, som kan bestå i flera år. Det är viktigt att följa alla behandlingsrekommendationer, inte hoppa över medicineringsintaget och inte spontant byta läkemedel som föreskrivs av din läkare.

Grupper av läkemedel som används för att behandla prostatit

 1. Antibakteriella preparat.
 2. NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel).
 3. Hormonala preparat.
 4. Alfa-blockerare.
 5. Spasmolytika.
 6. Muskelavslappnande medel.
 7. Bioregulatoriska peptider.
 8. Fytoterapeutiska preparat.

viktigt

Ibland kan en sjukdom som orsakats av inflammation i prostata försämra en människors reproduktiva funktion. Lär dig hur prostatit påverkar uppfattningen på den här sidan

Beskrivning av läkemedelsgrupper

Antibakteriella läkemedel syftar till att eliminera orsaken till sjukdomen - bakteriell infektion. Det finns flera grupper av antibiotika som ordineras för akut eller kronisk bakteriell prostatit:

 • Skyddade penicilliner - Amoxicillin + klavulansyra (amoxiclav, augmentin) 1000 mg två gånger dagligen. Det är nödvändigt att strikt följa mottagningstiden (till exempel på morgonen klockan 7 och på kvällen klockan 7). Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.
 • Tredje generationen cefalosporiner - cefotaxim eller ceftriaxon 1,0 ml intravenöst eller intramuskulärt 2 gånger om dagen eller 2,0 ml intravenöst en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.
 • Cefalosporiner från den fjärde generationen - cefipim (maxipip) till 2,0 ml intravenöst eller intramuskulärt en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 5-7 dagar.
 • aminoglykosider - Amikacin 1,0 ml intramuskulärt en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 5-7 dagar.
 • Fluoroquinoloner från andra generationen - Ciprofloxacin, norfloxacin eller ofloxacin 200 mg två gånger dagligen. Behandlingsförloppet är 7-14 dagar.
 • Fluoroquinolones III generation - levofloxacin (leflok) för 500 mg 1 tablett en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 5 dagar.
 • makrolider - azitromycin 500 mg eller klaritromycin 500 mg 1-2 gånger per slag. Behandlingsförloppet är 5-14 dagar.

NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) Utnämns med syftet att eliminera ett smärtsamt syndrom och depression av inflammatorisk process i en prostata. Med prostatit används flera typer av droger i denna grupp:

 • Diklofenak (Dolobene, voltaren, dikloberl, diklak, naklofen) vid 3,0 ml intramuskulärt en gång per dag i 5 dagar.
 • Meloksikam (movalis, rheumoxicam) 1,5 ml intramuskulärt 1-2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.
 • Nimesulid (nayz, nylid) 1 tablett / påse 1-2 gånger om dagen i 5-7 dagar.

Hormonala preparat Utnämns endast om NSAID-gruppen inte klarar av sin uppgift. De valfria läkemedlen för prostatit är:

 • Dexametason 4 mg - 2,0 ml intramuskulärt en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 1-3 dagar.
 • Prednisolon, prednison eller salt-medrol 40-80 ml en gång om dagen. Behandlingstiden bör inte överstiga 1 månad.

Alfablockerare - en grupp av läkemedel som slappnar den glatta muskulaturen i urinröret (uretra) och blåshalsen, vilket därigenom underlättar bättre utflöde av urin. Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention. De mest använda läkemedlen för prostatit är:

 • Tamsulosin (omniks, flomaks) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
 • Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

Spasmolytika. Droger i denna grupp är tilldelade till avslappning av vaskulär glatt muskulatur, vilket leder till en förbättring av mikrocirkulationen, eliminera smärta och normalisera utflödet av prostatakörteln sekret:

 • But-shpa 2 tabletter 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 2-3 dagar;
 • Baralgin 1 tablett 2-3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 2-5 dagar.

Muskelavslappnande medel brukade slappna av musklerna i perineum, urinblåsan och urinröret. Detta bidrar till att minska smärta och urinering normalisering: Mydocalm eller Tolperil 1,0 ml intramuskulärt, 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är från 10 dagar till 1 månad.

Bioregulatoriska peptider. Preparat på grundval av prostatakörteln hos boskap, som används för att normalisera metaboliska processer i körteln och stimulera dess regenerering (uppdatering): Vitaprost (Prostatilen, Uroprost, Samprost) 1 tablett 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är från 10 dagar.

Fytoterapeutiska preparat för behandling av prostatit - det är huvudsakligen avkok eller infusioner från samlingen av örter, blommor, kottar eller rötter.

 • Renfana blommor, blad johannesört, rölleka, malört, serie, svalört, Ålandsrot rot och Levezou, humlekottar som tas i lika proportioner och grind mixer. 4 matskedar av den resulterande blandningen häll 1 liter kokande vatten och låt det branta i 1 natt (det är bättre att använda en termosflaska). Ta 1/3 kopp 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 6-8 månader.
 • Örten hästsvans, randigt, hallonblad, tranbär, nässlor, humlekottar, söt flagga rot, Bergenia, marshmallow, kamomill blommor blandas i lika proportioner och grind. 8 matskedar av den resulterande blandningen häll 2 liter kokande vatten och håll på låg värme i 15 minuter. Låt det brygga i 24 timmar. Ta ½ kopp 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 4-8 månader.

För enkelhets skyld kan du använda färdiga fytopreparationer i kapslar eller lösningar, till exempel:

 • Prostamol-uno, som innehåller ett extrakt av palm sabal frukt. Ta 1 kapsel 1 gång per dag.
 • Prostanorm, som innehåller en ört johannesört, Solidago canadensis, lakritsrot och Echinacea. Ta ½ tsk, tidigare utspätt i 100 ml vatten 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 1-2 månader.
 • Prostata-forte, som inkluderar löv av poppel, burdock, isländsk mos, palmbär, pumpafrön, pigeumbark, sedgerot och goldenrod. Ta 1 kapsel 2 gånger om dagen i 1-3 månader.

Den vanligaste listan över droger som används för att behandla prostatit:

Tidigare Artikel

Läs om hälsa