Huvud
Massage

Vilka antibiotika ska man ta med prostatit hos män: en lista över de bästa

I den moderna världen, enligt forskare, lider varje tredje man av denna eller den här typen av prostatit, och sjukdomen växer snabbt yngre. Om två eller tre årtionden sedan ansågs uteslutande för äldre, nu är fler och fler män som inte fyllt 30 år en urolog om hjälp. Ofta är kronisk prostatit smittsam i naturen, dessutom har cirka 86% av patienterna en historia av sexuellt överförbara sjukdomar: gonoré, trichomoniasis, klamydia och andra. Behandla prostatit under lång tid, sjukdomen orsakar ofta återfall, allt detta kräver utveckling av nya metoder för komplex behandling och användning av de senaste antibakteriella läkemedlen. Vad som exakt innebär att utse till patienten vid en prostatit, vågar strängt i en enskild ordning. Antibiotika för prostatit, vilka är de effektivaste drogerna att ta?

Grundläggande behandlingsprinciper

Antibiotika vid prostatit är endast förskrivna till patienten med den smittsamma sjukdomsformen som bekräftas genom laboratorietester. Urval av antibiotika utförs av en urolog strikt individuellt med hänsyn till:

 • Förlängd prostatit.
 • Individuell känslighet hos män till läkemedlets verkan.
 • Aktiviteten av läkemedlet mot de detekterade patogenerna.
 • Orsaker till infektion.

Dosen av läkemedlet väljs så att den maximala tillräckliga koncentrationen i kroppen och i ett specifikt fokus på inflammation skapas. Vid behandling av akut och kronisk bakteriell prostatit spelar dessa läkemedel en avgörande roll, men vissa faktorer påverkar deras effektivitet:

 1. Hur reagerar en patogen mikroflora på ett visst medel.
 2. Graden av läkemedelskoncentration i prostata.

Vid val och förskrivning av ett antibiotikum måste läkaren ta hänsyn till följande:

 • Läkemedlet måste ha en hög fetthalt.
 • Antibiotikum bör inte binda till vassleproteiner.
 • Preparat bör koncentreras så mycket som möjligt i prostata.
 • Antibiotikumet bör ha ett brett spektrum av åtgärder.
 • Priset på droger ska vara överkomligt för patienten.
 • Antibiotikumet bör ha bra recensioner.

För kronisk bakteriell prostatit bör antibiotikabehandling utföras under minst 2-4 veckor. Droger bör tas regelbundet och enligt systemet, vilket - doktorn kommer att indikera. Om effekten av läkemedlet under denna period inte bekräftas och männen inte har en positiv dynamik bör behandlingsregimen ses över och det är nödvändigt att bestämma vilka medel som ska fortsätta behandlingen. Om antibiotikumet är korrekt valt, förekommer dödsfallet av patogena mikroorganismer i prostata om fyra veckor. Tänk på de viktigaste antibiotika som används i modern träning av behandling av akut och kronisk infektiös prostatit.

På vad betyder att sluta

Tänk på de viktigaste drogerna i mer detalj.

En av de mest effektiva drogerna mot prostatit är ett antibiotikum, det används i tabletter och injektioner.

 • fluorokinoloner

Fluoroquinoloner i moderna läkemedel är en ny generation antibiotika, de har ett extremt brett spektrum av antibakteriell verkan och är idealiska för behandling av kroniska former av olika infektionssjukdomar, inklusive prostatit. Preparat av denna grupp absorberas mycket snabbt i mag-tarmkanalen och tränger lätt in i prostata-cellernas celler. För behandling av prostatit används antibiotika Levofloxacin, Ciprofloxacin, Ofloxacin. Effekten av fluorokinoloner, inklusive eliminering av mikroorganismer, varierar från 60 till 90%

Den bästa medicinen för denna grupp, Levofloxacin, är den tredje generationen fluorokinolon. Antibiotika i denna grupp är mer effektiva vid bekämpning av både gram-negativa och gram-positiva bakterier. Levofloxacin klarar också framgångsrikt med anaerober och atypiska mikroorganismer, en annan faktor i läkemedlets effektiva effekt är dess höga förmåga att bekämpa intracellulära patogener.

Antibiotikumet har en hög förmåga att tränga in i vävnader och organ, när den kommer in i prostata vävnaden kan den nå samma höga koncentration som i hanserumet. Levofloxacin utsöndras från kroppen av män huvudsakligen med urin. Mycket effektiv vid behandling av prostatit.

Antibiotikumet har samma förteckning över biverkningar som andra starka antibiotika, så under läkarundersökningen ska läkaren noggrant övervaka patientens tillstånd och på ett adekvat sätt bedöma graden av läkemedlets negativa effekt på kroppen. Läkemedlet tas en gång om dagen, den terapeutiska dagliga dosen är 500 mg. Levofloxacin kännetecknas av absolut biotillgänglighet, det föreskrivs både intravenöst och i form av tabletter. Medelpriset på förpackningstabletter är 400-500 rubel (10 stycken). Andra namn på antibiotika i denna grupp: ciprofloxacin, ofloxacin, lomefloxacin. Recensioner om drogen är mycket bra.

 • makrolider

Vissa patienter kan inte använda Sumamed, och ändå anses det vara ett av de bästa antibiotika.

Antibiotika relaterade till makrolidgruppen är särskilt effektiva vid behandling av klamydia- eller mykoplasma-infektion. De har låg toxicitet och ackumuleras väl i prostatakörteln. Det bästa och mest populära antibiotikum i denna grupp av urologer för behandling av prostatit är Sumamed, som marknadsförs i olika doseringsformer: tabletter, pulver för beredning av suspension och lösning för intravenös administrering. Tabletter kan vara berusade hemma. Summan med prostatit är särskilt effektiv vid behandling med svår och försummad form. Det används aktivt vid behandling av inflammation i prostata, komplicerat av urinvägsinfektion, liksom inflammatoriska processer i andra organ av män.

Sumamed ska ges med försiktighet, eftersom patienterna ofta utsätts för en individuell intolerans mot läkemedlet. Förloppet av prostatitbehandling utförs strikt under överinseende av en läkare, eftersom långvarig användning av läkemedlet kan leda till förgiftning av kroppen. För att undvika detta ska patienten regelbundet donera blod för analys. Sumamed produceras i Kroatien och Israel och priset är ganska högt - i genomsnitt 500 rubel. för 3 tabletter, men även recensionerna om det är bara positiva. Om läkemedlet är dyrt för patienten kan läkaren ordinera sina analoger - Azitromycin, AzitRus och andra.

 • aminoglykosider

Agenterna i aminoglykosidgruppen föreskrivs av läkarna med prostatit om flera patogener är närvarande i patientens analyser eller om en specifik patogen inte har identifierats genom laboratorietester. Antibiotika i denna grupp har en mycket stark antibakteriell effekt, de ackumuleras väl i prostatavävnaderna, men i modern urologisk träning används de inte ofta. Dessa läkemedel har en signifikant lista över biverkningar, inklusive starka levertoxiner. Dessutom kan aminoglykosider orsaka dövhet hos män, de påverkar också njurarnas funktion, och det är därför nödvändigt att behandla dessa läkemedel med stor omsorg. Svaren från läkare och patienter om läkemedlet är mycket motsägelsefulla.

Gentamicin, som alla aminoglykosider, har obehagliga biverkningar, injektioner används för att ta emot det.

Oftast i urologisk praxis används drogen Gentamicin. Läkemedlet produceras i ampuller för intravenösa och intramuskulära injektioner, vid behandling av kronisk infektiös prostatit tas den i en daglig dos på 3-5 ml. Effekten av läkemedlet är baserat på att blockera syntesen av proteinet hos infektionspatogenen när de patogena mikroorganismerna kommer in i cellerna, vilket leder till deras död. Koncentrationen av läkemedlet i prostata med intramuskulär injektion uppnås inom en timme. Läkemedlet utsöndras huvudsakligen i urinen, i mindre utsträckning - med galla. Drogerna i denna grupp inkluderar även kanamycin, 5-NOC och andra. Med akut infektiös prostatit för snabb avlägsnande av inflammatoriska fenomen i prostatakörteln är en kombination av två droger möjlig. Kostnaden för antibiotika i denna grupp ligger inom intervallet 350-600 rubel.

 • suppositorier

Ljus med antibiotika är en mycket effektiv doseringsform vid behandling av akut och kronisk infektiös prostatit, eftersom prostatakörteln ligger väldigt nära tarmarnas väggar och läkemedlet så snabbt som möjligt kommer in i det drabbade organet. Dessutom är fördelen med suppositorier att patienten kan använda dem självständigt, i motsats till intravenösa och intramuskulära injektioner. Stearinljus har mycket färre kontraindikationer än andra dosformer, eftersom de kommer in i prostata som kringgår mag-tarmkanalen. Dessutom, ljus - detta är den bästa och mest effektiva metoden för behandling hemma, recensioner om dem är mycket bra. Den genomsnittliga kostnaden från 370 till 1100 rubel beror på tillverkaren och typen av medicin.

Stearinljus har en lägre dos av antibiotikum än injektioner och behandlingstiden är vanligtvis längre. De har följande terapeutiska effekt:

 1. Minska intensiteten i den inflammatoriska processen.
 2. Kämpa effektivt mot patogen mikroflora.
 3. Ha en uttalad bedövningseffekt.
 4. Förhindra förekomsten av prostata adenom.
 5. Främjar normalisering av blodcirkulationen.
 6. Öka skyddskrafterna hos männen.

Priset på suppositorier är inte högt, de är mycket överkomliga för alla. I akut och kronisk bakteriell prostatit utses formen Proctosedyl ljus som består av hydrokortison, framycetin och heparin. Denna kombination av läkemedel ger borttagning av inflammation och klåda, lindrar smärta, förstör patologisk mikroflora och förbättrar regenerering. Även prostatit kan behandlas med ljus med erytromycin, som har en uttalad antibakteriell effekt.

Ljus Proctosedil är ganska billiga, har inga biverkningar, och används inte bara för prostatit.

Erytromycin orsakar inte negativa biverkningar hos män, därför är dessa ljus ofta föreskrivna för individuell intolerans mot andra antibiotika. Stearinljus med levomitsetinhjälp mot nästan alla infektionspatogener, förutom stafylokocker, streptokocker och tuberkulos. Hemma tar sådana ljus 2-3 gånger om dagen. Levomycetin påverkar cellmembranets protein och förstör det. Vilken typ av ljus passar patienten, bestämmer läkaren, listan över dem är ganska stor.

I den komplexa behandlingen av akut och kronisk bakteriell prostatit antibiotikaterapi är avgörande, men dessa läkemedel bör användas med försiktighet under noggrann medicinsk övervakning och i kombination med andra droger: enzymer, NSAID, hepatoprotectors blockerare och andra. När du väljer ett antibiotikum bör tas hänsyn till en rad faktorer: typen av patogen, individuell känslighet män till de resurser det spektrum av åtgärder, biverkningar och andra.

Antibiotika för prostatit hos män

Om det finns prostatit, är det hög sannolikhet att särskild behandling kommer att behövas. Sjukdomen av bakteriell natur utvecklas hos en tredjedel av patienterna. Det är nödvändigt att undertrycka tillväxten av bakterier med hjälp av lämpliga mediciner. Antibiotika för prostatit föreskrivs när diagnosen bekräftas genom en preliminär studie. För behandling för att få den önskade effekten, arbeta på kroppen så noga som möjligt, välj de läkemedel som bäst hjälper dig, ta reda på hur du tar dem och eventuella användarhot.

Fördelar med antibiotikabehandling

Modern medicin använder antibiotika i prostatit eller andra sjukdomar på grund av deras förmåga:

 • snabbt förstöra källan till sjukdomen och eliminera inflammation;
 • producerar substanser som dödar eller stoppar multiplikationen av bakterier och stora virus, men är säkra för makroorganismceller;
 • att agera när den appliceras externt (suppositorier, salvor) och på andra sätt för administrering: intramuskulärt, oralt, intravenöst;
 • kämpa samtidigt med många patogener (bredspektrum antibiotika).

De viktigaste grupperna av antibakteriella läkemedel som används för prostatit

Antibiotika - en relativt ny substans, upptäckt i 20-talet av förra seklet. En stor lista över droger neutraliserar virus, vilket hjälper till att ta bort orsakerna till prostatit och andra sjukdomar. Effektens olika karaktär, skillnaderna i den kemiska strukturen, tillät flera grupper av antibiotika att isoleras från den bakteriella naturen hos prostatit: kronisk eller akut.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner syntetiseras kemiskt idag. Aktiva substanser som påverkar bakterier av olika slag, särskilt väl behandla kronisk form av sjukdomen. Fonder baserade på fluorokinoloner absorberas i matsmältningsorganet så snabbt som möjligt. Härifrån flyttar de lätt in i cellerna i organ och vävnader, förstör bakterier. Medicin orsakar störningar i mag-tarmkanalen och nervsystemet, allergier. I sällsynta fall finns det sjukdomar i njurarna, muskuloskeletala systemet, hjärtat, candidiasis, kolit. Med prostatit utses:

tetracykliner

Familjen av tetracykliner innefattar bredspektrum antibiotika som liknar sammansättning och egenskaper. De har samma mekanism av inflytande på mikrober, nära egenskaper och fullständig korsresistens. Om ett läkemedel har slutat fungera på kroppen, kommer dessa också att vara ineffektiva. För att uppnå resultatet är det bättre att ta med droger som har en annan arbetssätt. Tetracykliner är mycket aktiva mot bakterier som orsakar prostatit, men är svåra att tolerera. Urologer föreskriver följande läkemedel för prostatit:

penicilliner

Penicilliner blockerar syntesen av peptidoglykan, från vilken bakteriens cellvägg är byggd. Från detta förgås de. Däggdjursorganismen producerar inte peptidoglykan, så drogerna är säkra för människor. Det enda du kan möta när du tar dem är en allergi. De vanligaste läkemedlen för penitillingruppens prostatit är tabletter:

cefalosporiner

Den baktericida principen för cefalosporiner är farlig för mikroorganismer. Det skadar sin cellvägg och leder till döden. Assimilering av denna grupp av droger från mag-tarmkanalen är svag (undantag - "cephalexin"). De irriterar slemhinnor, eftersom allergier, nedsatt njurfunktion, är kontraindicerade vid meningit. Används intramuskulärt. De rekommenderade antibiotika för prostatit är:

makrolider

Makrolider är de minst giftiga antibiotika av naturligt ursprung, vilket förhindrar reproduktion av bakterier. Dessa läkemedel används sällan, eftersom det inte finns några tecken på effekt. Patienter tolererar terapi med dessa läkemedel med prostatitbrunn. Droger bidrar sällan till framväxten av allergier, det finns inga fall av undertryck av lever eller njurar, förstörelse av leder, benvävnad, toxiska effekter. Antibiotika för infektiös prostatit:

Schema för att ta antibiotika för att behandla prostatit hos män

För att effektivt bota sjukdomen är det nödvändigt att utföra en diagnos som visar vilken typ av bakterier som orsakar sjukdomen hos en viss patient, deras känslighet mot läkemedel. Baserat på resultaten från testen bestämmer läkaren vad som innebär att behandla kronisk prostatit eller akut sjukdomsform. En uppsättning procedurer hjälper till att lindra inflammation i prostatakörteln, om sjukdomen har uppstått på grund av ingreppet av bakterier. Behandlingsregimen för prostatit innefattar:

 • tar antibiotika för att eliminera bakterier
 • Användningen av mediciner för att förbättra blodcirkulationen, minska stillastående tillstånd ("Pentoxifylline" i tabletter);
 • tillsättningen av anti - om du vill att lindra smärta genom att minska svullnad i prostata (icke-steroida "diklofenak", "Meloxicam", "Nimesulid" eller hormonell "prednisolon", "prednison", "Solyumedrol");
 • ämnen som reglerar immunsystemet ("Tactivin", "Timalin", "Levamisol");
 • vitaminerna A, B6, E, C;
 • spårämnen: selen, zink, magnesium;
 • lugnande (Afobazol, Miasser);
 • gräs (cowberry, äldre, St. John's wort, comfrey, goldenrod);
 • massage av prostata - det tar bort inflammation, lindrar stillastående sekretioner;
 • motion - stimulera blodcirkulationen.

I akut form av patologi

Behandlingen utförs på sjukhus eller under medicinsk övervakning hemma. Använd mediciner som påverkar den komplexa: cefalosporiner ( "Ceftriaxon", "cefotaxim"), tetracykliner ( "Rondomitsin" "Tetracyklin") och en minskning av inflammation - fluorokinoloner ( "levofloxacin", "Ofloxacin"). För en snabb effekt kan urologen föreskriva att två antibiotika tas.

Resultatet av terapi för akut inflammation, som regel, kan ses omedelbart, men upphörande med att ta droger kan inte strängt förbjudas. Ta en 4-veckors kurs till slutet och följ noggrant dosen för att blockera inflammatorisk process. Annars kan den omvandlas till en kronisk form. Om du helt klart följer alla rekommendationer från en urolog kommer sjukdomen att recede för evigt och kommer inte att återvända.

Med kronisk prostatit

Den långsamma kroniska banan av prostatakörtelns sjukdom observeras mycket oftare. Lugntider följt av exacerbationer. Är kronisk prostatit behandlad? Prognosen är mindre tröstande än vid akut inflammation. Resultaten av terapin är svagare: Patologin förändrar strukturen i körtelvävnaderna så att antibiotikum inte stannar kvar i dem under lång tid. utnämningar:

 1. Förberedelserna är föreskrivna med hänsyn till mikrofloraens känslighet och grad.
 2. Mycket effektiva bredspektrum läkemedel, speciellt tsefalospariny ( "ceftriaxon") och makrolider ( "Roxitromycin", "Vilprafen", "azitromycin"), fluorokinoloner ( "Norfloxacin", "Ofloxacin").
 3. Minimikursen är en månad, men ofta genomförs flera cykler intermittent. Det är omöjligt att sluta behandlingen när tillståndet förbättras: förändringar kan vara vilseledande.

Vilka antibiotika är mest effektiva?

För att bota eller minska manifestationer av infektiös prostatit, följ noggrant läkarens rekommendationer. Börja kursen först efter diagnosen, när läkaren räknade ut arten av sjukdomen. Oberoende hembehandling är fylld med destruktiva konsekvenser, störningar i kroppssystemets funktion. Tabellen listar och doser av populära antibiotika för prostatit:

Vi behandlar prostatit med läkemedel: antibiotika för prostatit - vilka är de bästa och mest effektiva?

Prostatit är en sjukdom i prostatakörteln, som kan vara mycket smärtsamt, men med rätt komplicerat tillvägagångssätt, återkommer sjukdomen. Låt oss i större detalj överväga den mest kända metoden för läkemedelsbehandling: användning av antibiotika - Vilka antibiotika ska man ta med prostatit hos män och vilka är de bästa?

antibiotika

Behandling av prostatit med läkemedel, som regel, kokar ner för att kontrollera dess symtom. Smärtstillande medel (paracetamol, ibuprofen) kan lindra smärta. Antibiotika för prostatit hos män används för patienter med akut eller kronisk infektion prostatacancer.

E. coli och andra gramnegativa bakterier orsakar de mest akuta infektionerna i prostata. Symtom inkluderar smärta i ljummen, dysuri, smärta med ejakulation, oförmåga att urinera, liksom feber, generell sjukdom.

Behandling av prostatit hos män görs alltid av antibiotika. Kronisk infektiös prostatit kan kräva långvarig behandling med droger och mot bakgrund av allvarliga infektioner kan patienten behöva sjukhusvistelse, där läkemedlen kommer att administreras parenteralt.

Vidare i artikeln kommer vi att överväga hur man behandlar prostatit hos män med antibiotika.

Fördelar och nackdelar

Antibiotika rekommenderas alltid i närvaro av infektion eller med upprepade återfall av sjukdomen inom ett år. De visas för effektiv behandling:

 • Akut infektiös prostatit;
 • Kronisk infektiös prostatit.

Fördelarna med droger är:

 • stark bakteriedödande egenskaper;
 • Bakteriostatiska egenskaper, förhindra reproduktion av bakterier;
 • Hög effektivitet - täcka ett brett spektrum av infektioner
 • Lätt att använda. De flesta droger tas oralt eller genom injektion.
 • Ett litet antal biverkningar;
 • ekonomi - Droger är allmänt tillgängliga och billiga.

Nackdelar kan tillskrivas systemiska biverkningar, varierande beroende på det valda antibiotikumet och oftast inklusive:

 • Diarré. Ofta, mot bakgrunden av behandlingen, är det en ökning av socker i tarmarna, vilket orsakar intestinal dysbios;
 • Svampinfektioner munhålan, könsorganen
 • bildning njurstenar;
 • Koagulationsstörning blod (med intag av vissa cefalosporiner);
 • ljuskänslighet (när tetracykliner tas);
 • Blodproblem (ett syndrom av "tjockt" blod);
 • dövhet (Rare).

Även frekventa biverkningar inkluderar:

 • tillfälle allergisk reaktion;
 • Motstånd från vissa bakterier. Detta händer om patienten tar en ofullständig dos.

Typer av antibiotika

Oftast är patienten tilldelad 4 veckors kurs, men om urologen misstänker förekomsten av en kronisk form av prostatit, och tecken (liksom smärta) inte har gått efter en fyra veckors kurs kan han rekommendera en längre mottagning.

Ibland används kurser upp till tre månader.

Antibiotika för prostatit hos män ordinerad av din läkare beroende på:

 • Ett infektiöst medel;
 • Former av sjukdomen (akut / kronisk);
 • Allvarlighet av symtom;
 • Allmän hälsa hos patienten
 • Åldern.

Och baserat på resultaten av sådana analyser, enligt följande:

 • Blodtest - förlängd profil;
 • Allmän analys av urin;
 • PCR (smet) i urinröret;
 • Buck. sådd urin;
 • Analys av utsöndringen av prostata.

Typer av antibiotika, används vid prostata terapi:

 • makrolider;
 • penicilliner;
 • tetracykliner;
 • fluorokinoloner;
 • Cefalosporiner.

Vilka antibiotika är bättre och effektivare vid en prostatit? Betrakta namnen på antibiotika från prostatit:

Hur man väljer antibiotika för kronisk, akut eller bakteriell prostatit?

Behandling av inflammation i prostatakörteln utförs med användning av grupper av läkemedel. I närvaro av bakteriell infektion föreskrivs antibiotika för prostatit. De eliminerar effekten av skadliga mikroorganismer och inflammation, påskyndar återhämtningsprocessen. För att terapin ska vara effektiv är det viktigt att avgöra med läkaren vilket antibiotikum för prostatit är mer effektivt hos män. Detta kan göras på basis av analysernas resultat.

Hur man väljer ett läkemedel?

Användningen av antibiotika för prostatit indikeras när en bakterieform av sjukdomen detekteras. Smittsamma skador kan elimineras genom att bestämma typen av patogen mikroflora och dess känslighet mot antibakteriella medel.

Läkemedel för behandling

Behandling av prostatit med antibiotika görs med en preliminär undersökning av prostatakörtelns utsöndring. Fram till denna punkt är några droger, med undantag för antiinflammatoriska, analgetiska och fällda medel, förbjudna. Annars kan negativa biverkningar uppträda, och terapi ger inte ett positivt resultat.

Patienten behöver veta att det inte finns något universellt svar på frågan om hur man behandlar inflammation i prostatakörteln. Undersökningen måste därför utföras nödvändigtvis. Då hemma kan du utföra antibiotikabehandling.

Antibiotikum utses av urologen efter undersökning

Antibiotika i tabletter

Antibiotika för prostatit hos män i form av tabletter kan vara med olika aktiva beståndsdelar i kompositionen. Listan över droger som används för bakteriell prostatit, innehåller många namn.

josamycin

Behandling av prostatit med antibiotika kan utföras med hjälp av makrolider. De inkluderar jozamycin, som har en bakteriostatisk effekt. Det koncentrerar sig i det inflammatoriska fokuset och eliminerar effekten av skadliga mikroorganismer.

Antibiotikum Astellas Wilprafen (Jozamycin)

Produkten har praktiskt taget inga biverkningar. Vissa patienter noterar en förlust av intresse för mat, illamående och halsbränna.

roxitromycin

Det halvsyntetiska antibiotikumet i makrolidgruppen är roxitromycin. Med nedsatt dosering har den en bakteriostatisk effekt. Om behandlingsregimen för prostatit förskrivs med användning av ökade doser eliminerar läkemedlet den patogena mikrofloran.

Roxitromycin, 10 tabletter.

Läkemedlet är kontraindicerat hos patienter med nedsatt leverfunktion och allergi mot den aktiva substansen.

doxycyklin

Hemma kan prostatit behandlas med Doxycyklin. Han kämpar mot mykoplasma och klamydia. Tetracyklin antibiotikum hämmar syntesen av bakteriella proteiner.

Doxycyklin (Doxycyclinum) är ett antibiotikum av bredspektrumtetracyklingruppen

Absorptionen av den aktiva komponenten sker omedelbart i organen i mag-tarmkanalen. Om du dricker ett piller medan du äter, saktar processen något.

cefotaxim

Ta med prostatit och början adenom kan Cefotaxime, som kan eliminera effekten:

 • anaerober;
 • gram-negativa mikroorganismer;
 • Gram-positiva bakterier.

Innan läkemedlet tas, bör patienten vara övertygad om frånvaron av en allergisk reaktion mot cefalosporiner och penicilliner. Läkemedlet kan leda till angioödem.

ciprofloxacin

När kronisk prostatit är förskrivet antibiotika Ciprofloxacin. Det finns tillgängligt i form av tabletter.

Ciprofloxacin ska druckas före måltid. Det är värt att komma ihåg att drogen inte är ordinerad när:

 • kolit;
 • en allergisk reaktion på den aktiva ingrediensen;
 • behandling av kroniska sjukdomar hos andra organ med läkemedel.

ceftriaxon

Cefalosporin av den tredje generationen är Ceftriaxon. Det eliminerar anaeroba och gramnegativa bakterier, bekämpar framgångsrikt gram-positiv mikroflora. Medlet hjälper till att undertrycka syntesen av cellmembran.

Det rekommenderas att neka att ta drogen till män som lider av en allergisk reaktion på:

Försiktighet tas vid behandling av kronisk prostatit med antibiotika för lever- och njursjukdomar, enterit och kolit.

Under behandlingen är det nödvändigt att utesluta användning av alkoholhaltiga drycker. Annars kan det finnas olika störningar i kroppen.

azitromycin

Effektiva antibiotika för behandling av prostatit - medel baserade på azitromycin. De används vid behandling av infektionssjukdomar i olika kroppssystem.

Azitromycin (azitromycin) är ett semisyntetiskt bredspektrum antibiotikum

Läkemedlet kan appliceras i både akuta och kroniska skeden av sjukdomen. Tilldela det efter detektion i analys av ett stort antal leukocyter och skadliga mikroorganismer.

amoxicillin

Ett bra semisyntetiskt antibiotikum, som används vid behandling av inflammation i prostatakörteln, är Amoxicillin. Det har en intensifierad bakteriedödande verkan, så symptomatologin elimineras efter några dagar efter användning av läkemedlet.

lomefloksatsin

Antimikrobiellt läkemedel med bakteriedödande verkan är Lomefloxacin Fluoroquinolon-gruppen. Det är en viktig och viktig medication.

Lomefloxacin för prostatit

Läkemedlet har olika kontraindikationer för användning. Ta det noggrant när:

 • cerebral ateroskleros;
 • epilepsi;
 • brott mot centrala nervsystemet;
 • hypokalemi.

I närvaro av cirros är inte korrigering av behandling nödvändig. Denna regel gäller för patienter som inte har några problem med njurarna.

levofloxacin

Ett brett spektrum av åtgärder har Levofloxacin. Det används vid behandling av prostatit, provocerad av olika patogena mikroorganismer.

Levofloxacin (Levofloxacin) är en antibakteriell beredning av fluorokinolongruppen

Medlet kan påverka njurarnas funktion. Därför bör personer som lider av njursjukdomar ta p-piller endast under överinseende av en läkare.

ofloxacin

Antibiotikumet Ofloxacin tränger lätt in i prostata vävnaden. På grund av detta verkar det snabbt på det inflammatoriska fokuset och skadliga mikroorganismer.

Trots den höga effektiviteten kan Ofloxacin prova utseendet av biverkningar. Bland dem är:

 • yrsel;
 • letargi;
 • nedsatt medvetenhet
 • dåsighet;
 • illamående och kräkningar.
Ofloxacin Darnitsa

Överdosering behandlas symptomatiskt.

Det finns vissa kontraindikationer för att ta botemedlet. Dessa inkluderar brist på glukos-6-fosfatdehydrogenas, epilepsi, sänkt anfallströskel, hög känslighet för den aktiva substansen ofloxacin. Det är värt att vara försiktig med patienter som har ateroskleros av kärl i hjärnan, nedsatt blodcirkulation, njurspatologi, CNS-skada av organisk natur.

Ljus med antibiotika

Förutom allmän exponering kan patienter förskrivas suppositorier för prostatit med antibiotika. De är effektiva medel på grund av lokala effekter på inflammationsfokus.

Ljus med antibiotika - ett effektivt medel för lokal exponering

Proctosedyl

Ljus Proctosedil ordineras vid behandling av akut och kronisk stadium av sjukdomen. De består av sex aktiva substanser, inklusive en antibakteriell komponent. På grund av detta läkemedel:

 • tar bort de sexuella organens klåda
 • eliminerar inflammatorisk process
 • reducerar smärt syndrom;
 • strider mot patogen mikroflora
 • accelererar reparation av vävnad.
Användning av suppositorier

Ljus med erytromycin

För behandling av prostatit används ljus med antibiotisk erytromycin. De eliminerar snabbt effekten av patogen mikroflora. Läkemedlet orsakar inte biverkningar.

Det leder sällan till biverkningar. Ibland kan det finnas illamående, yrsel och nedsatt hörsel. Alla symtom övergår snabbt efter att stolpilleriet har avbrutits.

Levomycetin suppositorier

Vid behandling av akut och kronisk prostatit föreskrivs Levomycetin suppositorier. I fallet med uttalade symptom utförs användningen av suppositorier tre gånger om dagen.

Behandling av prostatit med rektala suppositorier

På grund av effekterna av kloramfenikol förstörs de cellulära proteinerna från bakterier. Därför kan läkemedlet bekämpa alla mikroorganismer, förutom mycobakterier tuberkulos, coccal och infektioner som är resistenta mot meticillin.

sintomitsina

Många läkare i behandlingen av inflammation i prostatakörteln utser ljus med Synthomycin. Antibiotikumet verkar på cellmembranen, vilket gör det omöjligt att dela upp och multiplicera den patogena mikrofloran. I detta fall elimineras inte bara den inflammatoriska processen, men sannolikheten för ytterligare utveckling av infektionen är utesluten.

Läkemedlet är förskrivet för sjukdomar som orsakas av aktivitet:

 • shigella;
 • Escherichian;
 • salmonella;
 • aureus;
 • streptococcus;
 • proteus;
 • Treponema.

Antibiotika bör väljas uteslutande av en läkare. Självmedicinering kan leda till olika komplikationer.

Vilka antibiotika ska man ta med prostatit

Inflammation av prostatakörteln är en ganska vanlig sjukdom bland medelålders och äldre män. Det uppstår av olika skäl, beroende på vilken nödvändig behandling som väljs. Antibiotika för prostatit är endast föreskrivna om sjukdomen är bakteriell i naturen. I andra situationer är de värdelösa och kan väsentligt komplicera diagnosen.

När antibiotika är föreskrivna

Prostatit är uppdelad i två grupper: bakteriell och icke-bakteriell. Den andra typen innefattar former av sjukdomen, vars förekomst inte är associerad med aktiviteten hos patogena mikroorganismer.

Förutom bakterier kan inflammation i prostata vara en följd:

 • skador;
 • fetma;
 • patologier i det endokrina systemet;
 • oregelbunden kön;
 • konstant stress;
 • dålig blodcirkulation i bäckenregionen;
 • hypotermi;
 • dåliga vanor
 • stillasittande livsstil.

Även prostatit kan utvecklas mot bakgrund av andra sjukdomar i det genitourära systemet. I detta sammanhang kan infektion uppstå:

 • primärt, när direkt mikroorganismen orsakar sjukdomen;
 • sekundär, där infektion är en konsekvens av den inflammatoriska processen.

Antibiotika är mycket effektiva, men bara med bakteriella former av prostatit. I andra fall är de inte bara värdelösa, men de kan leda till många negativa konsekvenser. Den mest skadliga är utvecklingen av bakterieresistens mot droger. Som ett resultat kommer ett starkare verktyg att krävas, och som regel har ett mycket större antal kontraindikationer och biverkningar. Dessutom komplicerar antibiotikares självmedicinering diagnosen och påverkar resultaten av testen. Allt detta förhindrar att bestämma graden av sjukdomen och förskriva den optimala behandlingen.

diagnostik

Det är inte möjligt att ta reda på arten av sjukdomen genom ögat. Därför tilldelas patienten följande laboratorietester:

 • allmän analys av blod och urin;
 • bakposev urin;
 • analysen av en prostatisk hemlighet vid bibehållande av bakterier;
 • skrapa ur urinröret
 • definition av PSA;
 • Ultraljud av prostata.

Om antalet vita blodkroppar i sekretorisk vätska är mindre än 25, föreskrivs en sju dagars behandling med Omnic, då biomaterialet samplas igen.

Akut bakteriell prostatit diagnostiseras i närvaro av patogener (bestämd av bakterosseum) och förhöjda nivåer av leukocyter vid första analysen. Kronisk - när det första resultatet ligger inom normens gränser, och efter testläkemedelsbelastningen sker ett hopp i indexet.

Resultaten av förfarandena bestämmer typen av sjukdom. Det kan vara:

 1. Noninfectious inflammation i prostata, som visar symptomatisk behandling utan antibiotika.
 2. Tuberkulos av prostata är en smittsam sjukdom, som sällan förekommer i akut form. De vanligaste symptomen är: svaghet och lågkvalitativ feber. Mindre vanliga smärtor av varierande intensitet i bäckenregionen. Mer karakteristisk för perioden av prostataets största aktivitet (hos män från 20 till 40 år).
 3. Bakteriell prostatit ska behandlas med antibiotika, som ordineras beroende på graden av sjukdom och mikroorganismen som orsakade inflammationen.

Behandling med antibakteriella läkemedel är känd som den mest effektiva för att bli av med inflammatoriska processer i prostatakörteln av bakteriell natur.

Fördelar med antibiotikabehandling

Antibakteriella läkemedel har visat sig effektiva vid bekämpning av patogen mikroflora. Behandling av inflammation i prostata är inget undantag.

Den främsta fördelen med antibiotika är att de inte bara förstör patogenen utan också stoppar de inflammatoriska processerna, minimerar sannolikheten för ytterligare infektion i sekundär prostatit.

Dessutom bidrar antibiotika till att minska symtomatiska manifestationerna av prostatit:

 • minska kroppstemperaturen;
 • minska smärta
 • ta bort svullnaden i prostata, än lindra trycket på andra organ;
 • förbättra utflödet av urin;
 • normalisera körteln.

Medlen kännetecknas av hög hastighet av medicinskt inflytande och enkelhet vid applicering. Det viktigaste är att välja rätt läkemedel, vilket är optimalt för att bekämpa en viss grupp bakterier.

OBS! Om det inte finns några positiva förändringar tre dagar efter starten av antibiotikumintag, hjälper de inte. Det är nödvändigt att se en läkare för behandlingskorrigering.

Vilka droger ska man ta

Om bapsode har identifierat en viss patogen, föreskrivs antibiotika, som det är känsligt för. I andra fall används ett bredspektrumläkemedel. Dessutom påverkas valet av en viss grupp av individens tolerabilitet för den aktiva substansen och förekomst av samtidiga sjukdomar.

För behandling av prostatit används läkemedel av följande farmaceutiska grupper:

 • penicilliner;
 • aminoglykosider;
 • tetracykliner;
 • cefalosporiner;
 • makrolider;
 • fluorokinoloner.

Alla har ett antal fördelar och nackdelar. Låt oss ta en närmare titt på var och en av grupperna.

penicilliner

Innehåller sammansättningen av det allra första och kända antibiotikumet. Den har låg toxicitet och tolereras väl av de flesta patienter. Det är tack vare dessa egenskaper att ren penicillin i stor utsträckning har förlorat sin effektivitet. På grund av hans okontrollerade intag utvecklade ett stort antal bakterier antibiotikaresistens. Därför, nu för behandling av prostatit, använder ofta kombinationsdroger, inklusive klavulansyra.

De mest kända penicillinerna är:

 • Ospamoks;
 • Flemoxine Solutab;
 • ampicillin;
 • oxacillin;
 • amoxiclav;
 • augmentin;
 • amoxicillin;
 • Piperacillin.

De hänvisar till ämnen med ett brett spektrum av åtgärder, de är ofta föreskrivna tills detaljerade analysresultat erhålls för att processen ska stanna. Drogerna är tillgängliga i tablettform och är lämpliga för hembehandling. Dessutom är de billiga och prisvärda för varje patient.

aminoglykosider

Antibiotika i denna grupp rekommenderar att när några få patogener finns i analyserna av en man eller en specifik art, identifieras inte. Aminoglykosider tränger in i celler av mikroorganismer och stoppar proteinsyntesen. Kännetecknas av en mycket stark handling och ackumuleras väl i prostatakörtelns vävnader. Trots de uppenbara fördelarna används de ganska sällan på grund av ett stort antal biverkningar. De viktigaste är: giftig skada på lever och njurar, i sällsynta fall - dövhet.

Listan över de mest utsedda inkluderar:

Förberedelser utfärdas i olika former: i ampuller för injektioner och tabletter.

tetracykliner

Drogerna i tetracyklingruppen särskiljas av ett brett spektrum av verkan och en hög utsöndringshastighet från kroppen. De har använts aktivt sedan mitten av förra seklet, men idag är de inte alltid effektiva. Detta beror på det faktum att de flesta bakterier har anpassat sig till antibiotikas funktion.

Denna grupp omfattar:

 • tetracyklin;
 • doxycyklin;
 • Gyoxyson (kombinerad beredning);
 • minocyklin;
 • Oxycyklozol (kombinerad aerosol);
 • Metacyklin.

Använd oftare Doxycyklin. Tetracykliner finns i kapslar, tabletter, injicerbara lösningar.

cefalosporiner

Sådana antibakteriella medel är effektiva mot ett stort antal skadliga bakterier. För idag produceras fem generationer av cefalosporiner. Oftare än andra representanter för denna grupp från en prostatit appliceras Ceftriaxone - ett pulver för injektioner. Du kan komma in i läkemedlet både i muskeln och in i venen, som tidigare upplöstes i saltlösning eller novokain.

Ceftriaxon tolereras väl, men har ett antal allvarliga biverkningar i form av allergiska reaktioner, avvikelser i mag-tarmkanalen, lever och njurar. Med långvarig användning - minskar antalet leukocyter och blodplättar i blodet.

Andra droger i denna grupp:

Cefalosporiner från den femte generationen förstör mikroorganismer som inte är mottagliga för penicilliner, men har ett stort antal kontraindikationer och negativa effekter.

makrolider

Antibiotika i denna grupp är särskilt effektiva vid behandling av prostatit, vilket orsakades av klamydia eller mykoplasma infektioner. Makrolider har låg toxicitet och förmågan att ackumuleras i prostata. Effektiv med avseende på både extracellulära och intracellulära bakterier. Bra hjälp med avancerade former av inflammation, speciellt komplicerad av urinvägsinfektion.

De vanligaste makroliderna är:

 • sumamed;
 • klaritromycin;
 • fromilid;
 • josamycin;
 • Zitrolid;
 • Azitromycin.

Läkemedlen är lämpliga för patienter med penicillinallergi.

fluorokinoloner

Dessa läkemedel av ursprung hör inte till antibiotika, eftersom de inte har naturliga analoger. De syntetiseras helt. Fluoroquinoloner är likställda med traditionella antibakteriella medel på grund av deras likhet med dem enligt handlingsprincipen och den kemiska sammansättningen. För idag är det bästa i behandlingen av inflammationer i prostatakörteln. De används i början av sjukdomen, men först efter tuberkulos utesluts. Faktum är att fluorokinoloner är aktiva mot dess patogener, men är inte effektiva nog som monoterapi.

Droger av endast denna grupp kommer att snedvrida symtomen på tuberkulos och utveckla mikroorganismernas motstånd mot denna typ av medicinering. Fluorokinoloner innefattar:

Fluoroquinoloner förskrivs med försiktighet och oftare på ett sjukhus på grund av det stora antalet farliga biverkningar. De kan orsaka magproblem, allergier, hudutslag, hörselnedsättning, psykiska och sömnstörningar. I sällsynta fall har njurarna, hjärtat, leveren och lederna en negativ effekt.

OBS! Antibakteriellt läkemedel måste ordineras av en läkare individuellt för varje enskilt fall!

Behandling av prostatit är ett komplicerat och inte en snabb process, vilket inte bara kräver det korrekta valet av ett antibiotikum utan också att alla regler i den föreskrivna komplexa behandlingen följs.

Mottagningssystem

Behandlingskursen, beroende på svårighetsgraden av sjukdomen, tar från 14 dagar till två månader. Terapi bör vara omfattande.

I akut form

Behandla prostatit kan vara öppenvård eller på sjukhus (med svår form, förekomst av komplikationer). Detta gör det möjligt att kontinuerligt övervaka patientens tillstånd med hjälp av laboratoriediagnostiska metoder. I det första steget utförs antibakteriell terapi med det valda läkemedlet (t.ex. Cyfran). Den traditionella behandlingsregimen innehåller också:

 • isotonisk natriumkloridlösning;
 • paracetamol;
 • megluminnatrium.

Läkemedel administreras till en patient genom en droppare två gånger om dagen, i 14 dagar.

För eliminering av symtom kan man använda smärtstillande medel, antiinflammatoriska och avtagande läkemedel, medel för att upprätthålla immunitet och andra. Läkaren, vid behov, justerar behandlingen och ersätter drogerna. Akut infektiös prostatit är fullständigt mottaglig för behandling. Med kompetent terapi återhämtar en person helt. Otillfredsställande resultat hotar övergången av sjukdomen till kronisk form.

I kronisk

Denna form av sjukdomen är mycket mer komplicerad än akut, kräver långvarig behandling med ett komplex av läkemedel. Antibiotika administreras vanligen från grupper:

 • makrolider;
 • fluorokinoloner;
 • penicilliner.

Antimikrobiella medel förändras periodiskt för att förhindra patogenens resistans. Behandlingsförloppet varar inte mindre än en månad. Vart 14 dagar passerar patienten testen, doktorn bestämmer huruvida man ska fortsätta eller avbryta mötena. Avbryt behandling före tiden kan inte.

OBS! Doseringen av antibiotikum och varaktigheten av mottagningen beräknas endast av den behandlande läkaren och särskilt individuellt!

Förutom antibiotika, med kronisk prostatit förskriva andra läkemedel och behandlingsmetoder. Bland dem:

 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (Ibupen, Movalis, diklofenak etc.);
 • alfa-blockerare. Till exempel, Terazosin eller Fokusin, ordineras för att förbättra utflödet av urin;
 • medel för normalisering av blodflödet;
 • Fytoterapi används som ett tillägg till huvudbehandlingen. Ett bra exempel är Stamax-preparatet, skapat på basis av palmfruktkonsekvenser;
 • Sjukgymnastik, inklusive prostata-massage, utförs endast om tuberkulos utesluts och sjukdomsförstöringen har gått.
 • antidepressiva medel är i vissa fall rekommenderade för patienter med allvarliga former av patologi eller en lång tid av sjukdomen.

Hemma används också ljus med antibiotika. Från prostatit rekommenderas:

Varaktigheten av behandlingstiden varierar från en till tre veckor. Ljus sätts in en gång om dagen före sänggåendet. Suppositorier kan kombineras med tablettberedningar, välja medel med olika aktiva substanser. Så behandlingen blir ännu effektivare. Om en man har en förträngning av urinväggen eller riskerar att bilda adenom eller abscess i prostatakörteln - föreskriva en operation.

I andra fall och i avsaknad av kontraindikationer ger behandling med antibiotika bra resultat, vilket möjliggör en stabil remission.

Kontra

Absolut alla antibiotika har en signifikant lista över kontraindikationer. De listas i instruktionerna för drogen. Det finns flera vanliga hinder för deras mottagning. Så, de är förbjudna för personer med nedsatt njur- eller leverinsufficiens och individuell intolerans mot komponenterna i medicinen. Under behandlingen är det strängt förbjudet att konsumera alkohol i några doser.

Om vi ​​talar om biverkningar - observeras de i de flesta fall av mag-tarmkanalen. De viktigaste är:

 • smärta i magen;
 • diarré;
 • tarmdysbios
 • illamående och kräkningar.

För att minska sådana manifestationer till ett minimum, samtidigt med antibakteriella medel, rekommenderas det att ta probiotika (Acidobac, Bacteriobalance och andra).

Sammanfattningsvis är det nödvändigt att betona igen att antibiotika spelar en viktig roll vid komplex behandling av bakteriell prostatit, men det är strängt förbjudet att dricka dem ensamma. Hela behandlingskursen bör vara under strikt övervakning av en specialist. Självmedicin med användning av sådana potenta läkemedel kan vara livshotande.

Vilka antibiotika för män med prostatit är mest effektiva (lista)

Att ta antibiotika med prostatit rekommenderas inte utan bra skäl. Det finns många sätt att bota inflammation i prostata hos män, för att eliminera exacerbation, men behandling av inflammation i prostata med antibiotika är en osäker metod för behandling, eftersom det kan påverka män på andra kroppssystem negativt. Vid behandling av bakteriell prostatit är det viktigt för män att följa alla recept från läkaren och inte avsluta behandlingen före förfallodagen.

Vid behandlingen är det viktigt att följa alla recept från den behandlande läkaren och inte avsluta behandlingen före förfallodagen.

Hur hanterar man sjukdomen?

Behandling av akut och kronisk prostatit är en mycket tidskrävande process. Svårigheten är att antibiotika hos män i behandling av prostatit bör väljas mycket noggrant, så att de verkar på rätt patogen eller har ett brett spektrum av åtgärder. Mottagning av en läkare som utses för antibiotika (fluorokinoloner, penicilliner, etc.) kan utföras hemma. Vilka tabletter och hur man tar dem, kommer experten att berätta, han kommer att skriva ut det bästa behandlingsförloppet, men man bör komma ihåg att det är nödvändigt att behandla kronisk form av prostatit hos män under lång tid.

Antibiotika för prostatit, funktioner i ansökan, listan över de mest populära:

Ofloxacin är ett antibakteriellt läkemedel vars verkningsområde är väldigt brett, indikerat för kronisk och akut prostatit. Ofloksatsin effektivt, enkelt och snabbt påverkar inflammerad prostatavävnad hos män. Det är mottagligt för sådana patogener som stafylokocker, streptokocker, gonokocker, klamydier, mykoplasma. Applicera Ofloksatsin med inflammation i prostata, gonorré och andra infektioner i genitourinary systemet. Eftersom spektrumet av antibiotisk verkan är bred tillåter det att forloxacin används även vid behandling av sepsis, erysipelas och andningssjukdomar. Priset för Ofloxacin varierar från 20 till 1200 rubel, beroende på tillverkaren.

Ciprofloxacin har en stor latitud av antimikrobiell verkan. Ciprofloxacin och Ofloxacin är substitut för varandra (fluorokinolongrupp), men de har olika aktiva substanser. Ciprofloxacin administreras när aktiv substans ofloxacin är intolerant. Tilldela ciprofloxacin inuti, dosen är strikt individuell och beror på svårighetsgraden av den patologiska processen. Kursen med Ciprofloxacin används med försiktighet vid nedsatt njurfunktion. Priset på ciprofloxacin kan vara olika, från 14 till 100 rubel.

Både Ciprofloxacin och Ofloxacin är antibiotika som administreras till män med prostatit och kombineras i en grupp, kallad "fluorokinoloner". Denna grupp innehåller också sådana läkemedel som Pefloxacin, Floxacin, Tosufloxacin och andra.

Ciprofloxacin har en stor bredd av antimikrobiell verkan, dosen är strikt individuell.

 • Azitromycin.

Den aktiva substansen är azitromycindihydrat. Azitromycin är ordinerat för bronkit, prostatit, cystit, mykoplasmos, ENT-infektioner och olika hudsjukdomar. Azitromycin har följande kontraindikationer: olika lever- och njursjukdomar, läkemedelsintolerans. Det indikeras för kronisk eller akut prostatit vid upptäckt under laboratorieundersökningar av hög tillväxt av patogen mikroflora, ett ökat antal leukocyter i utsöndringen av prostata. Effektiviteten med vilken azitromycin verkar förklaras av dess förmåga att ackumuleras i vävnaderna i gonaderna och varaktigheten av verkan efter den sista administrationen av läkemedlet. Dessutom har azitromycin inte en toxisk effekt på kroppen hos en man som helhet.

Viktigt: Azitromycin utesluter självadministration hemma eller avbrytande utan godkännande av en läkare. Konsekvenserna av detta är en besvikelse, eftersom den inflammatoriska processen återvänder. Priset på drogen: i genomsnitt fluktuerar cirka 70 rubel.

Läkemedlet tillhör gruppen makrolider. Vilprafen i terapeutiska koncentrationer saktar tillväxten av bakterier under bakteriell inflammation, och för brännpunktsinflammation har Vilprafen en bakteriedödande effekt. Den aktiva substansen är josamycin, den är föreskriven för prostatit hos män (kronisk, akut) och andra sjukdomar som orsakas av streptokocker. Wilprafen säljs på recept, det tas en tablett 3 gånger om dagen. Behandlingstiden är 5-10 dagar. Priset för Wilprafen varierar mellan 500-600 rubel.

Sumamed är indicerat för användning i infektioner av excretory organ, men endast efter utnämningen av en läkare.

Den aktiva substansen är azitromycindihydrat. Förloppet av antibiotikabehandling med Sumamed är indicerat för användning vid infektioner av excretionsorgan: prostatit, prostata adenom, cystit, ureaplasma. Sumamed har en stor aktivitet mot streptokocker, Pseudomonas aeruginosa, clostridia, Mycoplasma, Helicobacter pylori. Detta betyder att spektret för Sumamed Drug är större än för tidigare droger. Det är effektivt, men på grund av det stora antalet biverkningar rekommenderas Sumamed endast att användas som föreskrivet av en läkare. Även om alkohol inte påverkar effekten av läkemedlet Sumamed, men det minskar kroppens motståndskraft mot infektion, så är det bättre för män att avstå från starka drycker innan behandlingen är avslutad. Priset för Sumamed är högt, det kan nå 600 rubel. Pulver för injektion Sumamed kostar 2000 rubel.

Om bakteriell prostatit detekteras, kommer antibiotika inte att ha den önskade effekten, tillsammans med andra läkemedel ska användas. Ett komplex av läkemedel är effektivt. Om du till exempel använder antibiotika som Erythromycin, Amoxiclav, Ofloxacin, måste du använda alfa-blockerare, diklofenak och antidepressiva medel. Alfa-blockerare inkluderar Tamsulosin.

Formutsläpp: Pulver i flaskan. Antibiotikum Ceftriaxon är aktivt mot Salmonella, Escherichia coli, Neisseria, Shegella, Staphylococcus aureus. Ceftriaxon har låg toxicitet, behandlingstiden kan utföras från barns ålder. Vid behandling av prostatit med antibiotika beaktas medföljande sjukdomar i det genitourinära systemet. Ceftriaxon är utmärkt för cystit och pyelonefrit. Priset på ceftriaxon är lågt, inom 45 rubel.

Avser gruppen nitrofuraner och har en stor latitud av antimikrobiell verkan. För behandling av kronisk prostatit passar Furamag perfekt. Maximal koncentration i blodet efter oral administrering av läkemedlet Furamag uppnås efter 3-8 timmar. Furamag tolereras väl i de flesta fall, sällan när det tas kan orsaka huvudvärk, allergiska reaktioner, sömnighet och problem med mag-tarmkanalen och levern. I detta fall ersätts Furamag med ett mer lämpligt medel. Behandlingstiden med Furamag är 3-7 dagar. Pris (medelpris) - 500 rubel.

Amoxicillin tillhör gruppen penicilliner och används universellt. Minus av läkemedlet Amoxicillin är att många mikroorganismer redan har utvecklat motstånd mot detta ämne på grund av frekvent användning. Därför är det irrationellt att behandla prostatit, och det är bättre att använda andra droger. Till exempel, med prostatit är Doxycyklin mycket effektiv. Det hänvisar till gruppen av tetracykliner. Typiskt administreras tetracykliner med intolerans mot penicilliner. Kostnaden är upp till 100 rubel.

Derivatgrupp av penicilliner. Behandling av prostatit med medicin Amoxiclav är den vanligaste. Amoxiclav är effektivt när du tar 1 tablett 2 gånger om dagen. Det kostar cirka 200 rubel.

Klassificering av medel

Ofta ordinerar läkare medicinen med hjälp av Amoxiclav.

Behandling av prostatit med antibiotika hos män är strikt enligt doktors recept. Behandlingsregimen utvecklas individuellt för varje man enligt resultaten av anamnes och laboratoriedata. Vilka antibiotika hjälper till att eliminera exacerbationen, läkaren kommer att berätta, självmålning hemma är oacceptabelt, trots att flera positiva svar om detta eller det betyder på internet på forumet. För att behandla bakterieformen av prostatit behöver varje patient "sina" antibiotika (fluorokinoloner, penicilliner, nitrofuraner, etc.) som kommer att bidra till att bli av med den bakteriella inflammatoriska processen.

Tabell 1. Populära namn på antibiotika

Mekanismen och beskaffenheten av antibiotika antimikrobiell verkan