Huvud
Symptom

Antibiotika för prostatit hos män

Om det finns prostatit, är det hög sannolikhet att särskild behandling kommer att behövas. Sjukdomen av bakteriell natur utvecklas hos en tredjedel av patienterna. Det är nödvändigt att undertrycka tillväxten av bakterier med hjälp av lämpliga mediciner. Antibiotika för prostatit föreskrivs när diagnosen bekräftas genom en preliminär studie. För behandling för att få den önskade effekten, arbeta på kroppen så noga som möjligt, välj de läkemedel som bäst hjälper dig, ta reda på hur du tar dem och eventuella användarhot.

Fördelar med antibiotikabehandling

Modern medicin använder antibiotika i prostatit eller andra sjukdomar på grund av deras förmåga:

 • snabbt förstöra källan till sjukdomen och eliminera inflammation;
 • producerar substanser som dödar eller stoppar multiplikationen av bakterier och stora virus, men är säkra för makroorganismceller;
 • att agera när den appliceras externt (suppositorier, salvor) och på andra sätt för administrering: intramuskulärt, oralt, intravenöst;
 • kämpa samtidigt med många patogener (bredspektrum antibiotika).

De viktigaste grupperna av antibakteriella läkemedel som används för prostatit

Antibiotika - en relativt ny substans, upptäckt i 20-talet av förra seklet. En stor lista över droger neutraliserar virus, vilket hjälper till att ta bort orsakerna till prostatit och andra sjukdomar. Effektens olika karaktär, skillnaderna i den kemiska strukturen, tillät flera grupper av antibiotika att isoleras från den bakteriella naturen hos prostatit: kronisk eller akut.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner syntetiseras kemiskt idag. Aktiva substanser som påverkar bakterier av olika slag, särskilt väl behandla kronisk form av sjukdomen. Fonder baserade på fluorokinoloner absorberas i matsmältningsorganet så snabbt som möjligt. Härifrån flyttar de lätt in i cellerna i organ och vävnader, förstör bakterier. Medicin orsakar störningar i mag-tarmkanalen och nervsystemet, allergier. I sällsynta fall finns det sjukdomar i njurarna, muskuloskeletala systemet, hjärtat, candidiasis, kolit. Med prostatit utses:

tetracykliner

Familjen av tetracykliner innefattar bredspektrum antibiotika som liknar sammansättning och egenskaper. De har samma mekanism av inflytande på mikrober, nära egenskaper och fullständig korsresistens. Om ett läkemedel har slutat fungera på kroppen, kommer dessa också att vara ineffektiva. För att uppnå resultatet är det bättre att ta med droger som har en annan arbetssätt. Tetracykliner är mycket aktiva mot bakterier som orsakar prostatit, men är svåra att tolerera. Urologer föreskriver följande läkemedel för prostatit:

penicilliner

Penicilliner blockerar syntesen av peptidoglykan, från vilken bakteriens cellvägg är byggd. Från detta förgås de. Däggdjursorganismen producerar inte peptidoglykan, så drogerna är säkra för människor. Det enda du kan möta när du tar dem är en allergi. De vanligaste läkemedlen för penitillingruppens prostatit är tabletter:

cefalosporiner

Den baktericida principen för cefalosporiner är farlig för mikroorganismer. Det skadar sin cellvägg och leder till döden. Assimilering av denna grupp av droger från mag-tarmkanalen är svag (undantag - "cephalexin"). De irriterar slemhinnor, eftersom allergier, nedsatt njurfunktion, är kontraindicerade vid meningit. Används intramuskulärt. De rekommenderade antibiotika för prostatit är:

makrolider

Makrolider är de minst giftiga antibiotika av naturligt ursprung, vilket förhindrar reproduktion av bakterier. Dessa läkemedel används sällan, eftersom det inte finns några tecken på effekt. Patienter tolererar terapi med dessa läkemedel med prostatitbrunn. Droger bidrar sällan till framväxten av allergier, det finns inga fall av undertryck av lever eller njurar, förstörelse av leder, benvävnad, toxiska effekter. Antibiotika för infektiös prostatit:

Schema för att ta antibiotika för att behandla prostatit hos män

För att effektivt bota sjukdomen är det nödvändigt att utföra en diagnos som visar vilken typ av bakterier som orsakar sjukdomen hos en viss patient, deras känslighet mot läkemedel. Baserat på resultaten från testen bestämmer läkaren vad som innebär att behandla kronisk prostatit eller akut sjukdomsform. En uppsättning procedurer hjälper till att lindra inflammation i prostatakörteln, om sjukdomen har uppstått på grund av ingreppet av bakterier. Behandlingsregimen för prostatit innefattar:

 • tar antibiotika för att eliminera bakterier
 • Användningen av mediciner för att förbättra blodcirkulationen, minska stillastående tillstånd ("Pentoxifylline" i tabletter);
 • tillsättningen av anti - om du vill att lindra smärta genom att minska svullnad i prostata (icke-steroida "diklofenak", "Meloxicam", "Nimesulid" eller hormonell "prednisolon", "prednison", "Solyumedrol");
 • ämnen som reglerar immunsystemet ("Tactivin", "Timalin", "Levamisol");
 • vitaminerna A, B6, E, C;
 • spårämnen: selen, zink, magnesium;
 • lugnande (Afobazol, Miasser);
 • gräs (cowberry, äldre, St. John's wort, comfrey, goldenrod);
 • massage av prostata - det tar bort inflammation, lindrar stillastående sekretioner;
 • motion - stimulera blodcirkulationen.

I akut form av patologi

Behandlingen utförs på sjukhus eller under medicinsk övervakning hemma. Använd mediciner som påverkar den komplexa: cefalosporiner ( "Ceftriaxon", "cefotaxim"), tetracykliner ( "Rondomitsin" "Tetracyklin") och en minskning av inflammation - fluorokinoloner ( "levofloxacin", "Ofloxacin"). För en snabb effekt kan urologen föreskriva att två antibiotika tas.

Resultatet av terapi för akut inflammation, som regel, kan ses omedelbart, men upphörande med att ta droger kan inte strängt förbjudas. Ta en 4-veckors kurs till slutet och följ noggrant dosen för att blockera inflammatorisk process. Annars kan den omvandlas till en kronisk form. Om du helt klart följer alla rekommendationer från en urolog kommer sjukdomen att recede för evigt och kommer inte att återvända.

Med kronisk prostatit

Den långsamma kroniska banan av prostatakörtelns sjukdom observeras mycket oftare. Lugntider följt av exacerbationer. Är kronisk prostatit behandlad? Prognosen är mindre tröstande än vid akut inflammation. Resultaten av terapin är svagare: Patologin förändrar strukturen i körtelvävnaderna så att antibiotikum inte stannar kvar i dem under lång tid. utnämningar:

 1. Förberedelserna är föreskrivna med hänsyn till mikrofloraens känslighet och grad.
 2. Mycket effektiva bredspektrum läkemedel, speciellt tsefalospariny ( "ceftriaxon") och makrolider ( "Roxitromycin", "Vilprafen", "azitromycin"), fluorokinoloner ( "Norfloxacin", "Ofloxacin").
 3. Minimikursen är en månad, men ofta genomförs flera cykler intermittent. Det är omöjligt att sluta behandlingen när tillståndet förbättras: förändringar kan vara vilseledande.

Vilka antibiotika är mest effektiva?

För att bota eller minska manifestationer av infektiös prostatit, följ noggrant läkarens rekommendationer. Börja kursen först efter diagnosen, när läkaren räknade ut arten av sjukdomen. Oberoende hembehandling är fylld med destruktiva konsekvenser, störningar i kroppssystemets funktion. Tabellen listar och doser av populära antibiotika för prostatit:

Urgent antibiotikabehandling av alla symptom på prostata adenom hos män

Prostata adenom är en godartad tumör. Det utvecklas huvudsakligen på grund av åldersrelaterade förändringar som uppstår hos män över 45 år. Under denna period börjar vävnader som ligger nära prostatakörteln att växa aktivt, vilket leder till en ökning av kroppens storlek. När adenom växer börjar det pressa på urinröret, vilket leder till obehagliga följder: förseningar, smärtor och liknande.

Behandling av sjukdomen är huvudsakligen att ta medicin för att stoppa tumörtillväxten eller sakta ner den. För detta användes speciellt läkemedel som stör syntesen av testosteron, som spelar en viktig roll i utvecklingen av vävnader.

Symptom som manifesteras vid akut urinretention, signalerar behovet av kirurgiskt ingrepp eller utför behandling med en laser. Var och en av dessa metoder leder till avlägsnande av adenom och eventuellt en del av prostatakörteln.

Det bör förstås att med en godartad tumör på grund av försvagad immunitet hos prostatakörteln, kan en infektion tränga in genom urinröret. Symptom i detta fall på många sätt liknar manifestationer av prostatit.

Det innebär att patienten konfronteras med:

 • smärta lokaliserad i perineum
 • brinnande känsla vid urinering
 • frekventa nattliga uppmaningar.

Dessutom manifesteras symtomen på prostata adenom hos män som:

 • utseendet av intermittent urin;
 • okontrollerad urinutgång;
 • känslor av ofullständig tömning av blåsan.

Om dessa symtom uppstår är samråd med läkaren nödvändig, eftersom vidareutveckling av patogena mikroorganismer kan leda till att de tränger in i andra organ: levern, njurarna. Resultaten kommer att bli allvarligare komplikationer, vilket kräver en helt annan inställning.

Hur man behandlar

Den mest effektiva metoden att bli av med infektionen är antibiotikabehandling. Som i fallet med prostatit, efter det första intaget av sådana läkemedel, går symptomen gradvis bort. Män förlorar sin smärta och brännande känsla när de urinerar. Det är viktigt att förstå att en läkare ska ordinera antibiotikabehandling. Det tar hänsyn till nuvarande symtom, ljusstyrkan hos deras manifestationer, närvaron av samtidiga sjukdomar och andra faktorer. Detta tillvägagångssätt ger bättre och effektivare behandling som syftar till att förstöra patogena mikroorganismer.

Dessutom är det viktigt att överväga att antibiotikabehandling inte kan avbrytas tills den tid som tilldelats för specialister är över. I annat fall kommer symtomen på prostata sjukdom att återvända, försämra människornas liv.

En annan obligatorisk nyans som bör beaktas vid behandling av patologi är verkningsperioden för det valda läkemedlet. Det vill säga, om tre år efter det att terapeutiska kursen påbörjades, minskar symptomen på prostata patologi inte dess manifestation, det är nödvändigt att kontakta en läkare igen. Han kommer att utse ett annat läkemedel.

Och den tredje viktiga observationen: Om en patient redan har applicerat ett visst antibiotikum för behandling av en infektionssjukdom i prostata, kommer specialisten nödvändigtvis att ersätta detta läkemedel med en annan. Faktum är att mikroorganismer redan kan utveckla motstånd mot effekterna av den första medicinen, vilket innebär att sådan behandling inte kommer att vara effektiv.

Specificitet av den terapeutiska kursen

Innan behandlingen av prostata sjukdomar startas diagnostiseras män med intolerans mot ett visst läkemedel. Doktorn bestämmer också på grundval av diagnostiska data om det valda ämnet kommer att påverka den patogena mikroorganismen. Den information som erhållits under forskningen möjliggör val av ett effektivt läkemedel som tillåter att förstöra bakterien. Varaktigheten av hela kursen bestäms också av läkaren. Det varierar vanligtvis från en till två månader, under vilken patienten är under konstant observation.

Adenom av prostata hos män kompletterad med en infektion och dess symtom behandlas med antibiotika, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, vitaminkomplex, immunmodulatorer, fytopreparationer. Dessutom ordineras lugnande medel, eller muskelavslappnande medel och mediciner som hjälper till att normalisera cirkulationsprocessen i bäckenorganen. Dessutom innefattar den komplexa behandlingen av prostata patologier hos män uppförandet av fysioterapiaktiviteter. Valet av detta eller det här läkemedlet utförs från dess penetrerande förmågor. Det tar också hänsyn till hur mycket av produkten som deponeras i vävnader och prostatakörteln.

Viktiga beredningar

Behandling av prostataadenom hos män och dess symptom utförs genom antagonister av alfa 1-adrenerga receptorer. De slappna av muskelfibrerna som ligger runt prostata. På grund av verkan av sådana droger minskar muskelspasmerna, så att urinprocessen normaliseras. De droger som har en sådan effekt är Setegis, Cardura och Omnik.

Några av dessa droger kan leda till ökat blodtryck. I sällsynta fall observeras sådana symtom vid användning av läkemedel baserat på tamsulosin. Detta Omnik, Fokusin och andra. Sådana rättsmedel rekommenderas för behandling av äldre män som har högt blodtryck, diabetes mellitus och liknande.

Tabletter innehållande tamsulosin tas i små doser. De skiljer sig åt i låg sannolikhet för biverkningar. Antagonister av alfa 1-adrenerge receptorer för att påskynda processen för prostatahantering hos män kombineras ofta med Pikamilon.

Vid en godartad prostatatumör används också 5 alfa-reduktashämmare. Bland de mest populära drogerna med liknande egenskaper frigörs Finasteride. Det stoppar utvecklingen av tumören, hjälper till att minska prostata hos män och lindrar svårigheterna i samband med urineringsprocessen.

Användningen av 5 alfa-reduktashämmare är en av de bästa metoderna vid behandling av prostatacancer. I de flesta fall tillåter det dig att göra utan operation. Utvecklingen av tumören, bland annat, främjar testosterons aktivitet. För att minska sin aktivitet används olika hormonella droger. Men de ordineras relativt sällan, eftersom de orsakar många biverkningar upp till ökningen av manlig bröst och kränkningen av hormonell bakgrund.

Antibiotikabehandling

Intag av antibiotika innebär ett fullständigt avslag på alkohol. Detta villkor är obligatoriskt. Även en liten dos alkohol kan påverka kroppen på allvar och påverka effekten av läkemedlet negativt. Dessutom, män som planerar inom en snar framtid att försöka att bli barn, bör man komma ihåg att sådana droger har en spermatisk effekt. Därför måste behandlingen efter avslutad behandling vara minst sex månader.

Under hela den period som läkaren utses, rekommenderas att andra åtgärder vidtas för att förbättra patientens tillstånd. Detta inkluderar prostata massage, fysioterapi, övergång till rätt diet och terapeutisk gymnastik.

Behandling av infektionssjukdomar som påverkar prostata utförs med hjälp av följande grupper av droger:

Lifebuoy eller accelererat bortskaffande av prostatit antibiotika

Termen prostata sjukdom är prostatacancer inbegriper inflammatoriska och infektiöst ursprung, enskild eller kombinerad med lesioner av sädesblåsorna och tuberkel och urinröret (den bakre delen).

Sjukdomen kan förekomma i akut (vanligtvis förekommer från 30 till 50 år) och kronisk form.

Syftet med behandlingen är att eliminera kliniska symptom och minska risken för komplikationer, samt fullständig återhämtning av copulativ funktion och fertilitet. Antibiotika för prostatit och adenom är föreskrivna för att eliminera den etiologiska bakteriefaktorn. Antimikrobiell terapi för adenom används även vid planerad sjukhusvistelse på ett kirurgiskt sjukhus, med målet att förebygga postoperativa infektionsinflammatoriska komplikationer.

De viktigaste symptomen på prostatit kommer att vara:

 • inte skarp, värkande, drabbningar i perineum, utstrålar i ändtarmen, testiklar, glanspenis, sakrum, sällan - i nedre delen av ryggen;
 • dysursjukdomar, särskilt på morgonen, en konstant känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • uttag av den oinfekterade hemligheten efter urinering
 • ökad smärta under långvariga vistelser i sittande läge och minskning efter gång;
 • erektil dysfunktion, för tidig utlösning, impotens;
 • kränkning av det allmänna tillståndet, nervositet, minskad effektivitet, sömnlöshet.

Vid bekräftelse av diagnosen baserad på resultaten av digitala forskning, indikatorer på totala blod- och urinanalys, prostata sekretion, 2 koppar provet efter massagen, sperma analys, hormonprofil, ultraljud. Om du behöver diffusion. Diagnos med adenom är en biopsi.

Valfria läkemedel eller de bästa antibiotika för prostatit hos män

"Guldstandarden" för behandling är fluorokinoloner.

Ciprofloxacin (Cyphran, Cyphran OD, Ciprobai, etc.)

Antibakteriellt medel med ett brett spektrum av antimikrobiell effekt, vilket beror på dess förmåga att hämma DNA-gyra från patogena mikroorganismer, som stör syntesen av tanken. DNA och leder till irreversibla förändringar i den mikrobiella väggen och celldöd.

Ciprofloxacin påverkar inte ureaplasma, treponema och clostridium difficile.

Antibiotikum är kontraindicerat:

 • upp till arton år
 • i närvaro av kolit orsakad av intag av antimikrobiella medel i anamnesen;
 • vid individuell överkänslighet mot fluorokinoloner;
 • patienter med porfyri, svår njur- och leverinsufficiens;
 • samtidigt med Tizanidin;
 • epileptika och personer med allvarliga lesioner i centrala nervsystemet;
 • med störning av hjärncirkulationen;
 • hos patienter med senskador, associerade fluorokinoloner.

Funktioner vid utnämningen av Ciprofloxacin

För att minska risken för biverkningar rekommenderas det under behandlingen:

 • utesluta fysisk aktivitet och överdriven insolation
 • använd kräm med hög SPF;
 • öka dricksregimen.

Ciprofloxacin kombineras inte med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel på grund av den höga risken för anfall. Det kan också öka den toxiska effekten på njurarna av ciklosporin.

När det kombineras med tizanidin är en kraftig minskning av blodtrycket möjligt, till och med kollaps.

Användningen av antikoagulantia på grund av terapi kan orsaka blödning. Stärker effekten av sockerreducerande tabletter, vilket ökar risken för hypoglykemi.

När de kombineras med glukokortikosteroider ökar den giftiga effekten av fluorokinoloner på senan.

I kombination med beta-laktamer, aminoglykosider, metronidazol och klindamycin, observeras en synergistisk interaktion.

Biverkningar av behandling

 • störning i matsmältningsorganet;
 • neuros, ångest, hallucinationer, mardrömmar, depression;
 • ryggningar i senor, artralgi, myalgi;
 • arytmi;
 • smakförvrängning, nedsatt luktsanslutning, nedsatt synskärpa;
 • nefrit, nedsatt njurfunktion, kristalluri, hematuri;
 • Kolestatisk gulsot, hepatit, hyperbilirubinemi;
 • minskning av antalet blodplättar, leukocyter, hemolytisk anemi;
 • fotosensitivitet;
 • hörselnedsättning (reversibel);
 • sänkning av blodtrycket;
 • kolit och diarré.

Beräkning av dos och behandlingsvaraktighet

Från 500 till 750 milligram två gånger om dagen. Vid användning av läkemedel med långvarig åtgärd (Tsifran OD 1000 mg) är en enstaka dos möjlig. Den maximala dagliga dosen är 1,5 gram.

Med en svår form av sjukdomen börjar behandlingen med intravenös administrering, med ytterligare övergång till oral intag.

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer. Standardbehandlingstiden är tio till 28 dagar.

Hur man behandlar bakteriell prostatit (akut och kronisk) hos män med antibiotika?

För utrotning av patogenen och eliminering av den inflammatoriska processen används bredspektrumläkemedel som arbetar mot de vanligaste patogenerna.

Rekommenderad användning:

I) Fluorkinoloner:

 • Norfloxacin (Nolycin, Norbaktin);
 • Ciprofloxacin (Ciprolet, Ciprobai, Cyphran OD, Ciprinol, Quintor, Quipro);
 • Levofloxcin (Tavanik, Glevo, Levolet R);
 • Ofloxacin (Tarivid, Zanonin OD);
 • Moxifloxacin (Avelox).

II) Fluoroquinoloner i kombination (de bästa antibiotika för prostatit orsakad av blandad infektion):

 • Ofloxacin + Ornidazol (Ofor, Polymik, Combiflox);
 • Ciprofloxacin + Tinidazol (Cyphran ST, Ciprolet A, Ciprotin, Zoxan TZ);
 • Ciprofloxacin + Ornidazol (Orcipol).

III) Cefalosporiner:

 • Cefaclora (Werzef);
 • Cefuroxim-axetil (Zinnat);
 • Cefotaxim (cefabol);
 • Ceftriaxon (Rofecin);
 • Cefoperazon (Medotsef, Cefobit);
 • Ceftazidime (Fortum);
 • Cefoperazon / sulbactam (Sulperazone, Suslentsef, Bakperazone, Sulzef);
 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

IV) Inhiberingsresistenta penicilliner (Axicillin / Klavulansyra):

V) Makrolider:

 • Klaritromycin (Crixane, Vanilid, Clacid);
 • Azitromycin (Azivok, Azitrocin, Zimaks, Zitrolit, Azitrus, Sumamed forte);
 • Roxitromycin (Roxid, Rulid).

VI) Tetracykliner (Doxycycline)

VII) sulfonamider (Sulfametoxazol / trimetoprim):

Sumamed med prostatit: Funktioner i utnämningen och behandlingsregimen

Läkemedlet har ett brett spektrum av baktericid aktivitet på grund av irreversibel bindning till 50S-ribosomal subenhet och inhiberar bakteriell syntes behandlar strukturella komponenter i mikrobiell vägg. När höga inflammatoriska koncentrationer når in i inflammationen börjar antibiotikan att verka baktericid.

Azitromycin (aktiv beståndsdel) föreskrivs endast i de tidiga stadierna, med en mild sjukdom av sjukdomen eller i närvaro av kontraindikationer mot andra antibiotika.

Sumamed effektiva mot meticillin-känslig Staphylococcus-stammar, penicillinkänsliga stammar av streptokocker, gramnegativa aerober, klamydia, mykoplasma.

Genom inverkan av azitromycin resistent meticillinresistenta stafylokocker, penicillinresistenta streptokocker, enterokocker resistenta mot erytromycin grampositiva mikrober.

Azitromycinbehandlingsregimen

Sumamed måste tas en timme före eller två timmar efter att ha ätit.

Med en fem dagars kurs är dosen av ett antibiotikum på den första dagen ett gram. Vidare utse 500 mg i fyra dagar.

Med en tre dagars behandling tas ett gram Sumamed i tre dagar.

Läkemedlet är inte föreskrivet:

 • Personer med individuell överkänslighet mot makrolider;
 • svåra njur- och leversjukdomar;
 • mot bakgrund av användningen av ergotamin och dihydroergotamin;
 • med svåra arytmier.

Användas med försiktighet till patienter med myasthenia gravis, hjärtsvikt, hypokalemi och hypomagnesemi, njur- och lever arbete mild till måttlig svårighetsgrad.

Biverkelsens bieffekt

Det finns sjukdomar i mag-tarm dyspeptiska natur, övergående ökning av levertransaminaser, gulsot, överväxt, svampinfektion i slemhinnor, sömnlöshet, huvudvärk, allergiska reaktioner, ljuskänslighet.

Läkemedelskombinationer

Alkohol, mat och antacida minskar biotillgängligheten av Sumamed. Det rekommenderas inte att utse personer som får antikoagulantia. Dålig kombinerad med orala sockerreducerande medel finns risk för hypoglykemi. Det uppvisar antagonistisk interaktion med Lincosamides och synergistisk med kloramfenikol och tetracyklin. Har en gård. inkompatibilitet med heparin.

Andra antibiotika för akut och kronisk prostatit

Biseptol

Detta är ett kombinerat medel från sulfonamidgruppen innehållande sulfametoxazol och trimetoprim. Biseptol har en uttalad bakteriedödande aktivitet och har ett brett spektrum av verkan.

Sulfametoxazid har en strukturell likhet med para-aminobensoesyra, eftersom den hämmar syntesen av dihydrofolsyra. Denna mekanism förstärks av Trimethoprim, som stör proteinmetabolism och fissionsprocesser i en mikrobiell cell.

Den kombinerade kompositionen säkerställer effektiviteten hos Biseptol även i förhållande till bakterier som är resistenta mot sulfonamider. Ej aktiv mot mykobakterier, Pseudomonas och spirocheter.

Biseptol är kontraindicerat i:

 • förekomsten av strukturella förändringar i levern parenchyma;
 • svårt njursvikt med kreatininclearance mindre än 15 ml / minut;
 • blodsjukdomar (aplastiska, megaloblast-, B12- och folsyraanemi, agranulocytos och leukopeni);
 • ökad nivå av bilirubin;
 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas
 • bronkial astma
 • sjukdomar i sköldkörteln;
 • individuell intolerans av läkemedelskomponenterna.

Biverkningar från ansökan:

 • störning i mag-tarmkanalen;
 • minskning av antalet leukocyter, blodplättar, granulocyter;
 • perifera neuropatier;
 • huvudvärk, yrsel, förvirring
 • diarré och pseudomembranös kolit;
 • aseptisk meningit;
 • bronkospasm;
 • onormal leverfunktion
 • interstitiell nefrit och toxisk nefropati;
 • allergiska manifestationer;
 • hypoglykemiska tillstånd
 • ljuskänslighet.
Beräkning av doser

För behandling av prostatit, föreskrivs ett antibiotikum för 4-re-tabletter med en dos av 480 mg per dag.

Vid allvarlig sjukdom kan dosen ökas till sex tabletter. Biseptol rekommenderas att konsumeras två gånger om dagen efter att ha ätit, med gott om kylt kokt vatten. Behandlingsförloppet är 10 eller flera dagar, beroende på graden av behandlingen.

Interaktion av biseptol med andra droger
 • Inte kompatibel med tiaziddiuretika på grund av den höga risken för blödning på grund av lägre antal blodplättar. Även en kombination med indirekta antikoagulantia rekommenderas inte.
 • Vid utnämning av patienter med diabetes mellitus, som tar sockerreducerande tabletter, ökar sannolikheten för utveckling av hypoglykemiska tillstånd.
 • När det kombineras med barbiturater ökar risken för folsyraanemi.
 • På grund av avtalet med askorbinsyra eller andra urinsyrande läkemedel kan kristalluri förekomma.

Under appliceringen av Biseptolum är det nödvändigt att öka dricksregimen och att utesluta från kostkål, spenat, morötter och tomater. Vid långvarig behandling eller vid användning av läkemedlet hos äldre rekommenderas ytterligare folsyratillskott.

Ytterligare terapier

Om det är nödvändigt att utföra en långvarig antimikrobiell behandling indikeras administreringen av den orala lösningen av Intraconazol, från beräkningen av 400 milligram per dag i sju dagar.

Användningen av Tamsulosin är mycket effektiv.

Detta är en specifik blockerare av alfa 1-adrenerge receptorer av mjuk muskler i prostatakörteln. Effekten av läkemedlet leder till en minskning av muskeltonen (minskad trängsel) och förbättring av urinflödet.

Även väl beprövade organotropa läkemedel. Den vanligaste är Prostacol. Det är ett polypeptidmedel av animaliskt ursprung, som har en tropism i vävnaderna från den mänskliga prostata. Prostacol minskar svårighetsgraden av ödem, eliminerar smärta och obehag, minskar inflammatoriskt svar och ökar funktionell aktivitet hos körtelns egna celler. Det reducerar också aggregeringen av blodplättar, som fungerar som en profylax för trombos av småbäckskärl.

Som en extra behandling för att påskynda återhämtningen, öka kroppens motståndskraft mot bakterier och minska svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, ordineras immunterapi (Timalin).

För att eliminera stillastående fenomen och återställa prostatafunktionen används prostata massage och bäcken golvövningar.

Varmt sessilbad med buljonger av kamille eller salvia och tillsats av 1-2% novokain är också effektiva.

Hur väljs förberedelserna?

För att svara på frågan: vilka antibiotika som behandlas för bakteriell prostatit, är det nödvändigt att bestämma spektret hos de främsta patogenerna och infektionsvägen.

Etiologi av sjukdomen och egenskaper hos terapi

Den vanligaste orsaken till inflammation är: Escherichia coli och Pseudomonas, staphylo- och enterokocker, Klebsiella, Proteus, ibland klamydia och ureaplasma.

I de flesta fall av prostata sekretion erhölls efter massage, isolerade blandad (blandad) infektion associerad både anaeroba och aeroba patogener. Den vanligaste delen av sådana mikrobiella föreningar är stafylokocker.

Kombinationen av patogener komplicerar behandlingsprocessen och leder till ömsesidig förstärkning av de patogena florans inflammatoriska egenskaper och läkemedelsresistens.

Därför är det i en sådan situation att föredra att använda kombinerad antibakteriell behandling.

Det är också viktigt att överväga sätt att infektera körteln:

 • hematogen (i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus);
 • lymfogen (får infektion från ändtarmen);
 • kanalikulär (penetration av infektion från urinrörets baksida).

Artikeln framställdes av en smittsam sjukdomsläkare
Chernenko A.L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Antibiotika för prostatit hos män

Vid behandling av prostatit, liksom några andra inflammatoriska processer i kroppen, är den viktigaste uppgiften för läkaren att välja verktyg som kan inte bara minska inflammation, men också för att övervinna den patogen som utlöste sjukdomen. Och om för genomförandet av den första uppgiften finns det hela komplex av droger, då kan patogen bara hantera ordentligt utvalda antibiotika.

På grund av det faktum att den patologiska processen kan utlösas av olika patogener, är det upp till läkaren att bestämma vilka antibiotika som ska ta med prostatit. Om möjligt bör fördelen ges till smala profildroger som syftar till att bekämpa en viss patogen. Denna möjlighet finns emellertid inte alltid. För att inte slösa tid, gissa vilka antibiotika för prostatit som är bättre att använda, ordinerar läkare vanligtvis mänsdroger med ett brett spektrum av åtgärder. Fortfarande kommer en erfaren läkare aldrig att förskriva antibiotika för prostatit innan han får testresultaten, och tills han kan bestämma typen av patogen, sjukdomsstadiet och formen.

Vilka antibiotika behandlas med prostatit?

För behandling av prostataadenom används följande grupper av antibakteriella läkemedel:

 • derivat av penicillin - Amoxiclav, Amoxicillin. Dessa tillräckligt effektiva antibiotika för prostatit, ordineras oftare, eftersom de är tidtestade och hjälper i de flesta fall. Båda läkemedlen kan framställas i form av pulver för injektion eller oral suspension, och i form av tabletter. De brukar tas 3 gånger om dagen, inte överstiger den rekommenderade dagliga dosen på 2g.
 • tetracykliner - Tetracyklin, doxycyklin. Dessa antibiotika prostatit hos män som tilldelats i händelse av att orsaken till inflammation i prostatan stål klamydia eller mykoplasma. Båda läkemedlen finns i tabletter, men doxycyklin behandling flera praktiskt, eftersom det kräver från patienten tar medicinen 2 gånger per dag, medan en tetracyklin nödvändigt att dricka var 6 timmar (4 gånger per dag).
 • cefalosporiner - Ceftriaxon, Cefuroxim. Dessa antibiotika vid behandling av prostatit gäller i fallet om orsaken till inflammation var gramnegativa och gram-positiva bakterier eller anaeroba infektioner. Båda läkemedel administreras parenteralt, men en injektion av ceftriaxon göra en per dag, och behandlingen av prostatainflammation cefuroxim - 3 kräver injektionen om dagen.
 • fluorokinoloner - Ciprofloxacin, Ofloxacin. Fluorokinoloner prostatit föreskrivs för att detektera Gardner, ureaplasma, mykoplasma, klamydia, Escherichia coli, gonokocker, stafylokocker eller streptokocker. Ciprofloxacin frisätts i lösningar för injektioner och tabletter, ta det 2 gånger om dagen. Ofloxacin är tillgängligt i kapslar och tas en gång om dagen.
 • makrolider - Azitromycin (Sumamed), Josamycin. Behandling av prostatit hos män med antibiotika av denna grupp visas i de fall då inflammation i prostata var konsekvensen ureaplasmosis, mykoplasma, klamydia eller gonorré. Fördelen med makrolider över många andra läkemedelskategorier är låg toxicitet och förmågan att ackumuleras i prostatakörteln. Sumamed tillverkas både i form av tabletter och i flytande lösningar, ta det en gång om dagen. Jozamycin produceras i form av tabletter, som bör druckas tre gånger om dagen.
 • aminoglykosider - 5-NOC, kanamycin, gentamicin. Detta är de bästa antibiotika för prostatit i händelse av att det inte var möjligt att etablera ett medel för den inflammatoriska processen eller om det fanns flera sådana patogener. Gentamicin och Kanamycin finns i form av en injektionsvätska, och 5-NOC i form av en dragee.

Elena Malysheva: "Prostatit besegras av europeiska läkare: deras upptäckt inom människors hälsa är idealisk, det är ett genombrott och det kallas."

Varaktigheten av behandlingen i varje fall är annorlunda. Så, med samma antibiotika för prostata adenom kan du uppnå positiv dynamik på dag 3 av behandlingen och kan vara vid 14.

Som du kan se, fråga dina vänner vilka antibiotika de behandlar prostatit, de är meningslösa, eftersom du kanske inte kan använda sådan behandling.

Biverkningar av antibiotika mot prostatit

Förberedelserna för denna grupp har inte bara ett antal användbara egenskaper, men också negativa konsekvenser. De kan orsaka:

 • struma;
 • en allergisk reaktion;
 • nedsatt leverfunktion
 • gastrit.

Därför, under genomförandet av en antibiotikabehandling av prostatit, ta hand om skydd av gastrointestinala mikroflora (laktobaciller take) förebyggande av allergiska reaktioner (antihistaminer), skydd av levern (hepatisk mottagning) och förhindra gastrit (inte ta tabletter på fastande mage).

Vidare män som planerar att bli fäder efter antibiotikabehandling för prostatacancer, vänta sex månader innan det första försöket befruktningen, eftersom alla läkemedel av denna typ har en ljus spermatotoxic åtgärd.

Leva hälsosamt "Prostatit utsätts för en kur Farväl... Smärta, täta urinträngningar, problem med potensen, misständningar i sängen, denna billiga läkemedel som kallas"

Antibiotika för prostatit hos män

Hittills är prostatit inte en sällsynt sjukdom, och i professionell medicin är behandlingsordningen väl utarbetad.

Som med alla sjukdomar är huvuddelen med prostatit ett snabbt samtal till läkaren.

Den försummade formen av sjukdomen kan lätt leda till prostataadenom (godartad tumör), impotens, infertilitet, njurskada och onkologi hos prostata.

Prostatit är uppdelad i former: akut och kronisk, och till art: icke-infektiös och infektiös.

Etiologin hos sistnämnda är närvaron av bakterier och virus. Behandling av denna typ av prostatit börjar nödvändigtvis med antibakteriell behandling.

Diagnos: bakteriell (infektiös) prostatit

Vid diagnosering av akut bakteriell prostatit är läkaren baserad på patientens klagomål, undersökning med hjälp av metoden för palperad rektalundersökning, allmän analys av urin och blod, ultraljudsdata.

Kronisk bakteriell prostatit har mindre allvarlig symptomatologi hos män, därför används ytterligare tester för att bekräfta diagnosen:

 • prostatsekretion av prostata;
 • sådd urin;
 • PSA - definitionen av titern hos det prostatiska specifika antigenet.
Schema: orsaker till infektiös prostatit

Sådana aktiviteter syftar till att identifiera en viss infektionspatogen.

Baserat på diagnosen ordinerar läkaren en behandlingsförlopp. Antibiotika för prostatit hos män väljs individuellt beroende på resultaten från studien. Läkemedlet tas oftast i 2-4 veckor.

För att lindra smärtsyndromet med prostatit, föreskrivs spasmolytiska läkemedel och smärtstillande medel.

Behandling av prostatit hos män slutar inte där. Kronisk prostatit bör endast behandlas med hjälp av komplex terapi, som innefattar:

 • antibiotika;
 • speciella preparat alfa-adrenoblocker och blockerare 5alfa-reduktas;
 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • analgetika;
 • hormonella preparat;
 • rektala suppositorier;
 • vitaminpreparat;
 • immunomodulatorer;
 • sedativa eller hypnotika;
 • dietmat;
 • speciell gymnastik och prostata massage;
 • folk recept
 • ett rationellt arbetssätt och vila.

Metoder för behandling av akut och kronisk prostatit förbättras ständigt. Hur metoden för behandling och medicinering väljs kommer att beskrivas av andrologen i videon nedan.

Det effektiva resultatet av behandling av prostatit med 90% beror på patienten.

Positiva och negativa aspekter av antibiotikabehandling

Varje antibiotikum, som ett potent läkemedel, hjälper till att hantera sjukdomen, men har ett antal biverkningar.
Positiva aspekter:

 • döda bakterier och förhindra deras reproduktion
 • mycket effektiv i ett brett spektrum av infektioner;
 • allmän och enkel att använda.

Biverkningar:

 • störning i matsmältningssystemet (diarré, illamående, tarmsmärta);
 • infektioner av munhålan och könsorganen av svamptypen;
 • försämring av blodkoagulering;
 • allergier (oftare hud);
 • beroende av en viss typ av antibiotikum;
 • sömnighet och yrsel.

Om det finns allvarliga manifestationer av dessa symtom är det nödvändigt att informera läkaren om det. Läkaren kommer att ordinera ett annat läkemedel. Avbryt behandlingen av prostatit bör inte vara.

Dessutom antibiotika rekommenderas att ta samtidigt inte att skjuta ner koncentrationen av läkemedlet i blodet, samt att följa medicinering i förhållande till mat (vissa tas upp, andra - efter).

Alla antibakteriella läkemedel kan inte tvättas med andra vätskor än vanlig vatten. Det bör noteras att alkohol är kontraindicerat när antibiotika tas.

Antibiotika vid behandling av kronisk prostatit hos män

Antibiotika hämmar tillväxten av mikroorganismer eller dödar dem. Dessa ämnen har ett djur eller syntetiskt ursprung.

Det finns ett komplext system för klassificering av antibiotika. Beroende på vissa faktorer föreskrivs ett antibiotikum för prostatit.

Behandling kommer att vara effektiv om du tar hänsyn till

 • orsakssambandet till infektion;
 • svårighetsgrad av patientens tillstånd och ålder
 • indikatorer för alla analyser.

För att behandla kronisk infektiös prostatit erbjuds antibiotika av följande typer:

 • tetracykliner;
 • fluorokinoloner;
 • antibiotika av cephalosporinserier;
 • makrolider;
 • penicilliner.

Antibiotika. De viktigaste drogerna för behandling av prostatit hos män

Hittills används oftast sex grundläggande droger för att bekämpa prostatit:

 1. ofloxacin,
 2. Tsifroploksatsin,
 3. ceftriaxon,
 4. Amoksitsikllin,
 5. amoxiclav,
 6. Sumamed.

Du kan använda något av dessa antibiotika endast för läkare.

Trots det faktum att många droger levereras i ett apotek utan recept är oberoende behandling kategoriskt förbjuden. Behandlingsregimen för antibiotika ordineras individuellt för varje fall av sjukdomen.

ofloxacin

Detta antibiotikum är allmänt använd i alla grenar av medicin, eftersom den har kraftig antimikrobiell verkan mot stafylokocker, streptokocker, Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia, Mycoplasma. Detta läkemedel är vanligt för behandling av urinvägsinfektioner (pyelonefrit, cystit), andningsorgan och blodinfektioner.

I könsorganet rekommenderas för gonorré, klamydia. Effektivt påverkar inflammationen i prostata vävnaden, så den används inte bara för att behandla prostatit, men också prostata adenom. De positiva punkterna är att antibiotikum inte är beroendeframkallande, det vill säga att bakterierna inte anpassar sig till det.
Kontraindikationer för användning är: stroke, cerebral cirkulationstörningar. Eventuella biverkningar: illamående och diarré, nedsatt hörsel och lukt. Läkemedlet tas efter måltid.

Tsifroploksatsin

De mest förskrivna antibiotika för behandling av prostatit, eftersom det har en god förmåga att döda bakterier, inte bara agera, men inaktiv, är det av stort värde att hantera asymtomatisk prostatit.

Det rekommenderas inte för tillträde till ungdomar och personer som lider av ulcerös kolit. Med försiktighet ordineras i närvaro av andra sjukdomar i magen. Intaget av antibiotika måste åtföljas av en stor mängd vatten.

ceftriaxon

Läkemedlet har ett brett område, så det är ordinerat för behandling av andningssjukdomar, bihåleinflammation, laryngit. Effektiv mot E. coli och infektiös prostatit. Antibiotikum är endast tillgängligt i en ampullerad form. Stenan är smärtsam, så utspädd ceftriaxon bör inte vara saltlösning, men novokain.

Det är inte ordinerat för någon njure- och leversjukdom. Oftast används för att behandla prostatit purulent. Ett särdrag hos antibiotikan är det låga priset.

Amoksitsikllin

Läkemedlet är ett brett spektrum av åtgärder. Det ordineras som ett antibakteriellt medel i nästan alla branscher, inklusive behandling av kronisk prostatit.

Nackdelen är att detta läkemedel härrör från ett antal penicilliner, till vilka många moderna bakterier har utvecklat immunitet.

amoxiclav

Detta antibiotikum behandlar effektivt båda formerna av prostatit (akut och kronisk). Det används inte bara för behandling av reproduktionssystemets sjukdomar utan även inom andra medicinska områden. Har en ganska hög grad av allergenicitet.

sumamed

Antibiotikum av en av de sista generationerna. Lämplig för behandling av nästan alla organ och system. En bra effekt på infektion av excretionssystem och andningsorgan (bronkit, laryngit). För behandling av prostatit används relativt nyligen.

Läkemedlet har en hög kostnad, men förloppet är mycket kortare än för andra antibiotika. Det är baserat på beredningen av en tidigare generation av azitromycin.

Rykten om farorna med antibiotika är skrämmande och störa behandlingen av inte bara prostatit, utan även förkylningen. Vad är farligt i antibiotika och hur man väljer rätt medicin beskrivs i den här videon.

Vad är medel och droger för behandling av prostatit och prostata adenom hos män?

Den mest effektiva kombinationen av två former av läkemedelsbehandling prostatit och prostata adenom - Injektioner och rektala suppositorier.

Båda används för akuta och kroniska former av sjukdomen.

Låt oss prata mer om vilka medel som finns tillgängliga från prostatit och prostata adenom.

Läkemedel som används för att behandla prostatit och prostata adenom

Följande effektiva läkemedel för prostatit och prostata adenom accepteras:

antibiotika

Med prostatit:
Den vanligaste orsaken till prostatit - bakteriell infektion. Antibiotika för prostatit och adenom är det viktigaste sättet att förstöra bakterier. För att utse dem måste urologen se till att han hanterar bakterieformen av prostatit.

Annars tar endast antibiotika kommer att göra mycket skada. Valet av en viss typ av antibiotikum beror på vilken typ av patogen som detekteras. Identifiera det genom laboratoriemetoder.

Vilka antibiotika ska jag ta med prostatit och adenom? Vanligtvis utser en läkare för behandling av bakteriell prostatit fluorokinoloner: ciprofloxacin, gatiloxacin, lomefloxacin, moxifloxacin, ofloxacin.

De utmärks av deras aktivitet, permeabilitet, åtgärder mot många typer av bakterier; När de administreras oralt ackumuleras de i körteln.

"Cefotaxim" är mycket effektiv, har inga biverkningar.

"Norfloxacin", förutom att bekämpa infektionen, har en immunmodulerande effekt.

"Zovirax", "Gerpevir" används för virusinfektion i prostata.

Fler antibiotika för behandling av prostatit: "Augmentin", "Acyclovir", "amoxiclav", "Ofloxacin" "Ampisid", "Azitromycin" "Ceftriaxon", "Vilprafen", "ceftazidim".

I akut form av sjukdomen tas läkemedlet från en månad till tre. Med en kronisk timing för antagning beror på höjningsgraden. Kronisk prostatit behandlas väl antibiotika under namnen metacyklin, doxycyklin, oleandomycin, erytromycin, cefalexin.

Särskilt effektiva är de stagnerande inflammation: patogen flora utvecklas intensivt på bakgrund av ackumulering av utsöndringar. Sammanställningen av antibiotika i körteln bidrar till att förhindra återfall.

Ljus. Fyllning av rektala suppositorier vid behandling av prostatit gör antibiotika, propolis (ljus med propolis kan göras oberoende av varandra, mer här), antispasmodika, komponenter körtlar hos boskap, andra komponenter. Exempel på läkemedel administrerade med suppositorier: bioprost, prostatilen, viferon, prostopin, ostestin.

ansökan ljus med prostatit eliminerat ödem, smärta, inflammation. Med hjälp av dem återställs sexuella och urinfunktioner, utvecklingen av blodproppens blodpropp stoppas, blodcirkulationen förbättras.

Med adenom:

Trots den "naturliga" utvecklingen adenom Som ett åldersrelaterat fenomen används antibakteriella medel ofta i denna sjukdom. Faktum är att på grund av svårigheterna med urinuttaget på grund av tumörutvecklingen i körteln utvecklas mikroorganismer. För deras utrotning används antibiotika oftast Levorinum, gentamicin.

läkemedel

Vilka läkemedel från prostatit och adenom är det bättre?

Med prostatit:

 • antibakteriella;
 • antifungal;
 • antiviralt;
 • alfa-blockerare;
 • hormonella medel;
 • immunocorrectors;
 • muskelavslappnande medel;
 • biostimulantia;
 • multivitaminer.

Med adenom:

På ett tidigt stadium av adenomen är det möjligt att bota det med mediciner. För detta ändamål: alfa-adrenoblocker, immunokorrigeringsmedel (Rheoferon, Pyrogenital), 5-alfa-reduktashämmare, medel för att förbättra blodcirkulationen (Trental), ibland antibiotika.

Om denna behandling är ineffektiv, kirurgisk ingrepp.

Kombinationer av effektiva och snabba droger

Acceptera följande droger för prostatit och prostata adenom:

Ett exempel på en effektiv uppsättning läkemedel för bakteriell prostatit: antibiotika injektioner "Ceftriaxon", Injektionen av nonsteroid Ketorolac för att lindra akut smärta.

tabletter "Dalfaz" för att förbättra urinering. beredningar »

Komplex injektion används också "Prostatilen", "Interferon" för att förbättra immuniteten.

Ett exempel på en effektiv uppsättning läkemedel för prostata adenom: antibiotikum Levorinum, injektion av icke-steroid "Ketorolac" för att lindra akut smärta, tabletter "Dalfaz" för att förbättra urinering,

Komplex injektion används också "Prostatilen", "Interferon" för förbättring av immunitet, hormonella preparat finasterid (tabletter), ett sätt att förbättra blodcirkulationen Trental, inhibitor av 5-alfa-reduktas doxazosin.

Än är det möjligt att lägga till?

Läkemedel för prostatit och adenom hos män kan kompletteras med följande droger:

Med prostatit:
Nesteroidy. För att eliminera smärta i ljummen och perineum applicera icke-steroider.

Det bästa av dem - "Ketorolak" (injektioner, piller), "Diklofenak" (injektioner, ljus).

På liknande sätt används ketoprofen, ibuprofen, meloxicam (tabletter, injektioner, suppositorier) enligt ett liknande schema.

Tar dessa mediciner negativt påverkar matsmältningssystemet.

Mottagningssystemet är därför vanligtvis tre dagar, då fortsättningen efter ett veckans intervall. "Ketorolak" ta endast en gång, endast med akut smärta.

Spasmolytika. Om orsaken till smärtan inte är själva inflammationen, men spasmen av perineala muskler med stillastående prostatit, spasmolytika, är muskelavslappnande medel bra.

För att förbättra urinering - en grupp av alfa-1-blockerare:

 1. tabletter "Dalfaz", "Kamiren", "Sonirid Duo".
 2. Blockers av alfa-adrenerga receptorer i form av kapslar, tabletter. Denna grupp av droger påverkar de släta musklerna i själva körteln och själva blåsan. Under deras åtgärd är urinen bättre fördelad och tömd bort. exempel: Doxazosin, Tamsulosin.

För att förbättra immuniteten. Även i närvaro av skadliga faktorer kunde patologi inte vara om patienten inte hade immuniserats. För att öka den används immunmodulatorer:

 • tabletter "Tactivin", "Interferon", ökande immunitet mot utländska mikrober
 • "Levamisol" stimulator av T-lymfocyter
 • tabletter, inklusive natriumkärnat, som ökar aktiviteten hos makrofagceller;
 • läkemedel "Immunal", "Metiluratsil" för att höja cellulär immunitet.


Fitopreparat inte så snabbt och effektivt, men ofarligt. De innehåller mineraler, örtextrakt, som har en komplex effekt: minska inflammation, smärta, kramper i körteln, vissa till och med döda bakterier.

De är lämpliga för regelbunden tillträde under sjukdom, eftergift och för profylax. Populära tabletter "Prostalamin", kapslar «Prostata Forte».

Komplex beredning "Prostatilen" (injektion) kombinerar flera funktioner. Det är utformat för att stärka immunitet, blodkärl, glandulära cellväggar, normalisera blodcirkulationen, återställa vävnader. Alla dessa processer med hans hjälp accelereras ibland.

Med adenom:
Hormonala läkemedel återställer balansen mellan könshormonerna hos en man, hans sexuella funktion. Det bästa av dessa verktyg - finasterid i form av tabletter.

Dessutom är patienterna ordinerad motionsterapi, fysioterapi, massage, vattenprocedurer.

Indikationer, kontraindikationer

Med prostatit: Användningen av läkemedel indikeras i närvaro av symptom på prostatit, antibiotika - dess bakterieform.

För att förskriva antibiotika måste urologen se till att han har att göra med bakteriell form av prostatit.

Annars tar antibiotika bara skada.

Behandling av adenom med läkemedel finns i tidigt stadium av sjukdomen, om patienten vägrar kirurgisk ingrepp och:

 • hastighet av urinflödet från 5 till 15 ml / s;
 • volymen urin från 100 ml.;
 • volymen av kvarvarande urin mindre än 150 ml.;
 • livskvalitetstest från 3 poäng;
 • symptom poäng test från 8 till 19 poäng.

Behandling av adenom med läkemedel kontraindicerat, om:

 1. Det finns ärr i det lilla bäckenet.
 2. Processen gick in i ett akut stadium.
 3. Det finns misstankar om prostatacancer.
 4. Nyresvikt i det akuta skedet (blod i urinen).

slutsats

Nu vet du vilka läkemedel som används för behandling prostatit och adenom. Prostatit föregår tre fjärdedelar av mäns dödsfall. Och här betyder alternativet efter det därför inte så sällsynt.

Tidig användning av droger mot prostatit och adenom kommer att rädda dig från utsikterna till infertilitet, möjligheten att utveckla prostatacancer.