Huvud
Strömförsörjning

Behandling av cystit med antibiotika hos kvinnor

Om en kvinna blir sjuk med blåsor, då för behandling, finns det alltid föreskrivna vissa antibiotika (en lista strax nedan) som är utformade för att förstöra patogena bakterier.

Många människor börjar köpa antibiotika på egen hand och sedan hävdar att det hjälpte dem.

Faktum är att massan av antimikrobiella medel som används i cystit, men en del har länge varit ineffektiva (dvs en kvinna kommer att känna en tillfällig lättnad, och det orsakande medlet av "försvinna in i skuggorna"), vilket är förenat med utvecklingen och konsekvenserna av återfall. Andra kan inte vara säkra i vissa kliniska situationer.

Det är viktigt att inte glömma att vid behandling av cystit vid ett långvarigt intag av antibiotika förstörs ett stort antal positiva mikroorganismer - mjölksyrastavar. Detta bidrar till den rikliga tillväxten av jästliknande svampar och leder till framväxt av tröst.

I denna artikel kommer vi att prata om droger för behandling av blåsor. Men det betyder inte att du behöver självmedicinera. Endast en läkare kan korrekt upprätta en diagnos och förskriva en terapi som tar hänsyn till alla karaktäristika hos kvinnans kropp.

Översikt över förberedelser

Antibiotika för blåsor är endast indikerade om inflammationen i blåsans slemhinnor är bakteriell i naturen. I något annat fall föreskrivs de för att förebygga en eventuell bakteriell infektion eller inte alls ordineras.

Villkorligen antibakteriella läkemedel kan delas in i 5 grupper.

 1. Nitrofurantoin är ett antiseptiskt medel för behandling av urinvägarna.
 2. Erytromycin - ett antibiotikum riktas mot förstörelsen av stafylokocker, streptokocker, gonokocker.
 3. Sulfonamidgrupp: sulfametisol, sulfisoxazol, sulfametoxazol.
 4. Penicillingrupp: cefaklor, cefalexin, dicloxacillin, amoxicillin, ampicillin.
 5. Tetracyklingrupp: doxycyklin, minocyklin, tetracyklin.

Ta upp drogen, varaktigheten av administrering och dosering, samt möjligheten att använda universella antibiotika som undertrycker de flesta patogener, borde vara en urolog.

Lista över antibiotika för blåsor

Nedan är en lista över deras mest effektiva och ofta använda antibiotika för behandling av cystit hos kvinnor:

Varaktigheten av antibakteriell behandling för akut cystit är vanligen 3 eller 7 dagar, beroende på förekomsten av riskfaktorer. Om de är närvarande ökar respektive behandlingstiden.

Komplex terapi

Att dricka antibiotika och inget annat är nog, för en fullständig botemedel kräver komplex terapi.

Det innefattar: intag av örtberedningar: kanefron eller cyston, probiotika (laktobakterin), immunomodulatorer, det är också nödvändigt att observera sängstöd och ta varma bad eller torrvärme. Det finns också en speciell diet för patienter med cystit, vilket är mycket viktigt för kronisk cystit.

Glöm inte vanligt vatten, du borde dricka minst 2 liter rent vatten om dagen.

Stödjande terapi

Efter antibakteriella läkemedel finns det stor sannolikhet för återfall och uppkomsten av akut cystitis. Oftast beror detta på felaktig utvald behandling eller misslyckad självbehandling.

Antibiotika för blåsor är provokatörer av blodtrycksexacerbation, därför kräver deras mottagning det obligatoriska underhållet av kroppens försvar. För att förbättra immuniteten i 1,5-2 månader är det nödvändigt dagligen:

 1. Att dricka på en dröm som kommer på ett glas yoghurt med laktobaciller. Ännu bättre, om du förbereder kefir själv från den förvärvade starteren eller kommer att ta probiotika med levande stammar av fermenterade bakterier.
 2. Ta vitaminer, till exempel, komplimat;
 3. Två gånger om dagen för att dricka tinktur av echinacea (en halv kopp vatten 25 droppar);
 4. På eftermiddagen ta en upplösning i vattenpasta fytolysin.

De beskrivna förebyggande åtgärderna kommer att bidra till att förebygga cystit efter antibiotika och stödja det normala tillståndet i tarmmikrofloran utan manifestationer av konsekvenser i form av dysbios.

Monural för cystitis

Nu har läkarna i arsenalen ett läkemedel som är utmärkt för akut behandling av urinvägarna, eftersom det är universellt. Detta är det bästa antibiotikumet för cystit - läkemedlet Monural (se recensioner och instruktioner).

Fördelen med detta läkemedel är att när det går in i blodet absorberas det snabbt och kommer in i njurarna i oförändrad form. Det är nog att ta ett antibiotikum till jobbet. Med svår form av blåsan är han utsedd två gånger.

På grund av den lilla giftiga effekten på kroppen anses "Monural" vara praktiskt taget ofarlig. Men det finns också kontraindikationer: det kan inte tas till barn under 5 år, ammande mödrar och personer med nedsatt njurfunktion.

Vilket antibiotikum är bäst för cystitis?

Bland de bästa drogerna kan identifieras "Monural". Även för intag av droger rekommenderas som innehåller fluorokinoloner, till exempel Levofloxacin. Detta medel har ett brett spektrum av effekter på mikrober, det har en lång period av utsöndring, en hög grad av penetration i andra organ.

Används för behandling av sjukdomen Amoxicillin, Nitrofurantoin, Fosfomycin. Dessa droger förstör fullständigt bakterier och tillåter inte bakterier att anpassa sig till läkemedlets komponenter. Gravid och barn är ordinerade läkemedel som Cefixime eller Cefuroxime. De är harmlösa mot kroppen, samtidigt som smittet snabbt förstörs.

Vilka antibiotika ska man ta med cystit hos kvinnor

Med cystit, inflammation i blåsan, mötte nästan någon av kvinnorna. Denna frekvens av utveckling av denna sjukdom orsakas exakt i den vackra hälften av mänskligheten av den särdrag av urinrörets struktur. De har det kort och brett, vilket bidrar till patogenens penetration. Framväxten av frågan om läkemedel för behandling av sjukdom är logisk. Huvudmedlen är antibiotika, men det är mycket svårt att välja dem korrekt. Artikeln kommer att överväga de mest effektiva antibiotika mot cystit hos kvinnor.

Vilken arsenal av antibiotika finns för behandling av blåsan?

Listan över läkemedel för behandling av blåsor är väldigt olika. Det är viktigt att förstå att läkaren ska vara engagerad i behandlingen, så att akut cystit inte går i kronisk form, eftersom med kronisk cystit kommer en degenerering av cellerna i blåsepiteliet, vilket som ett resultat kan leda till onkologi hos detta organ.

De viktigaste antibiotika för cystit hos kvinnor:

Det finns också en lista över droger som har mindre uttalad terapeutisk effekt, men gäller fortfarande:

Monural - snabb hjälp med blåsor

Monural är ett antibakteriellt läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder, det används inte bara för cystit, utan också för inflammatoriska processer i urinvägarna som helhet. Kärnan i detta läkemedel är substansen fosfomycin. Monural är mycket väl löslig i matsmältningssystemet och efter 2-3 timmar fungerar det i full kraft i urinblåsan. Detta läkemedel dödar mest gram-positiva och gramnegativa bakterier, även mot de mikroorganismer som har utvecklat motståndskraft mot andra antibiotika. Inom två dagar efter Monural, uppnås återhämtning, varför detta läkemedel är nummer ett i behandlingen av cystit hos kvinnor.

Framställ detta läkemedel i form av tabletter och pulver. Drick det ska vara före måltider, vanligtvis om två timmar. Det är också möjligt att ta det två timmar efter en måltid. när mat är närvarande i magen, sänks effekten av läkemedlet. Det är bäst att dricka Monural på natten efter att blåsan töms. En uppenbar fördel är att vanligtvis ett paket eller en tablett är tillräckligt för att bota. En bra Monoral är också att den kan användas till gravida kvinnor och hos barn efter 5 år. Under graviditeten utnämns han endast för livsbeteckningar, hans handling på barnet undersöktes inte. Under första trimestern, när det finns ett bokmärke för alla organ och system av organ, är det bättre att inte använda det. När du ammar när du tar drogen ska barnet inte appliceras på bröstet.

Palin-representant för quinolonserier

Palin är ett antibakteriellt läkemedel som tillhör kinolongruppen. Drogen har, beroende på mängden, bakteriostatisk (hämmar multiplikationen av bakterier) eller bakteriedödande effekt (dödar bakterier). Små doser Palina verkar bakteriostatiskt, medan stora doser ger en bakteriedödande effekt. Läkemedlet klarar sig bra med gramnegativa bakterier. De producerar ett palin i form av tabletter, ljus, kapslar. Dricka det rekommenderas i en dos av 200 mg två gånger om dagen. Behandlingen varar i genomsnitt 6-10 dagar. I svår blåsning, tillsammans med tabletter, är kvinnor förskrivna vaginala suppositorier en gång om dagen i ungefär en vecka. Palin används inte hos gravida och ammande kvinnor.

Rulid är ett läkemedel från makrolidgruppen antibiotika, som har ett brett spektrum av åtgärder. Den bekämpar bäst mot ureaplasma och mykoplasma infektioner. Dosering - 150 mg två gånger om dagen, behandlingskurs - en vecka. Ät Rulid ska vara 20 minuter innan du äter. För amning och gravida kvinnor är det kontraindicerat.

nitroksolin

Nitroxolin är ett antimikrobiellt läkemedel från gruppen av oxikinoloner, ett mycket prisvärt läkemedel. Förutom dess huvudsakliga effekt på bakterier, Nitroxoline dödar också svampar, som är frekventa följeslagare av cystit, särskilt dess kroniska form. För behandling med nitroxolin följer schemat: 2 tabletter fyra gånger om dagen. Om cystitisen är svår, är det bäst att öka dosen till 20 tabletter per dag. Bruksanvisningen anger tydligt att detta läkemedel inte används till gravida och ammande kvinnor.

nolitsin

Nolitsin - ett antimikrobiellt medel från fluorokinoloner, har ett brett spektrum av effekter. Det har en bakteriedödande effekt, det vill säga det dödar mikroorganismer. Dessa tabletter har en ganska snabb effekt. Detta faktum förklaras av mikroorganismernas höga känslighet för den aktiva substansen i preparatet. Ta detta antibiotikum mot cystit i en dos på 400 mg två gånger om dagen en timme före en måltid eller två timmar efter en måltid.

Behandlingsförloppet från en vecka (med förvärring av den kroniska processen) till två (med akut). Om läkaren föreskriver förebyggande av återkommande cystit, är dosen 200 mg en gång. Fluoroquinolonmedel anses vara reserverade droger i händelse av att antibiotika med första linjen inte fungerar. Denna grupp innefattar också ciprofloxacin, ofloxacin, norfloxacin.

nevigramon

Nevigramon har som huvudkomponent, nalidoxinsyra, vilket saktar ner multipliceringen av bakterier och förstör dem. Finns i form av kapslar. För att eliminera symtomen på blåsan måste du ta Nevigramon i en mängd av två kapslar fyra gånger om dagen i en timme före måltid.

levomitsitin

Levomycetin är ett tillräckligt starkt medel för behandling av cystit. Dess uppenbara fördel är att det utvecklar resistent mot bakterier långsamt, vilket gör det möjligt att stanna länge bland de mest effektiva drogerna. Med cystit är det ordinerat i form av injektioner på 500 och 1000 mg, beroende på processens svårighetsgrad.

Tseforal

Ett modernt läkemedel, ett antibiotikum av gruppen av tredje generationens cefalosporiner, som frigörs i en mycket fördelaktig form av behandling, Salutab. Det är en koncentrerad granulat som löser sig lätt i vatten. Deras effektivitet är inte beroende av matintag. Dosen av läkemedlet är en tablett. Kursen hos kvinnor har en varaktighet på tre dagar till två veckor, beroende på processens allvar. Cefarol vid första intaget lindrar smärta.

FURAMAG

Mycket effektivt uroantiseptiskt läkemedel, trots att det är en representant för nitrofuraner. Det är en löslig form av läkemedelsf Furagin. Har en låg toxicitet för kroppen och ett mycket brett spektrum av åtgärder på mikroorganismer. Furamag-analoger för huvudämnet är furazidin, furasol, furagin. Dosen är 300 mg, som måste delas in i tre doser.

Vad orsakade ineffektiviteten hos vissa droger?

Det har länge varit känt att ju längre ett antibakteriellt läkemedel används, desto mindre effektivt är det. Bakterier utvecklar slutligen resistens mot läkemedlets effekter. Detta förklarar det låga resultatet av biseptol, furadonin, furagin. Behandling bestäms emellertid baserat på bakteriosensibilitet. Det är på grundval av sådd urin att det blir klart vad som är bäst att tillämpa och vilka förberedelser som är lämpliga. Som för specifikt Biseptolum och ampicillin, de har ingen effekt på E. coli, nämligen att det är 80 procent av hundra är det medel som förorsakar cystit.

Finns det några skillnader i behandling av akuta och kroniska former av blåsor?

Utan tvekan finns skillnader. Först av allt, med akut cystit, är en analys för mottaglighet mot antibiotika inte obligatorisk. Men i fallet med kronisk blåsan utförs sådan forskning alltid.

Kan jag bota cystit utan antibiotika?

Cystitis utan antibiotika kan behandlas, men det handlar bara om dess okomplicerade former. För att göra detta finns det många växtbaserade läkemedel. Särskilt populära bland dem är följande läkemedel:

 • kanefron har en vegetativ komposition, vars huvudkomponent är centauryen;
 • monorail är ett koncentrat av tranbärsmor;
 • urolesan består av humle, mint;
 • Phytolysin består av en blandning av organiska oljor.

Läkaren hjälper dig att hitta den bästa.

Expertutlåtande
Tatiana Mironova, urolog, gynekolog:
Användningen av växtbaserade läkemedel mot cystit kan verkligen förbättra effektiviteten av antibiotikabehandling, eller i vissa fall undvika det. Av fytopreparationer föredrar jag personligen Urolesan.
Jag tycker att medicinen innehåller flera aktiva växtekstrakter och eteriska oljor på en gång - det ger en snabb start på åtgärden. Urolesan har både antiseptiska, diuretiska och antiinflammatoriska effekter. Sålunda skapar användningen ogynnsamma förhållanden för reproduktion av bakterier - den främsta orsaken till förekomsten av cystit och hjälper till att lindra symtomen.

Varför är det möjligt att återkomma cystit även efter att ha tagit antibiotika?

Upprepad blåsbildning beror oftast på det faktum att läkemedlet är felriktat. En analys utfördes inte för att bestämma bakteriens känslighet för antibiotikumet. Ofta är det synden att återkommande är kvinnan själv. När allt kommer omkring, fullbordar vissa representanter för den vackra hälften av mänskligheten inte behandlingsförloppet och tror att sjukdomen är helt botad i frånvaro av symptom.

En annan orsak till att den inflammatoriska processen återkommer är en minskning av immuniteten på grund av andra sjukdomar. I detta fall kan den tillståndsbetingade patogena mikrofloran i urinvägarna bli ett orsakssamband för cystit. För att undvika upprepning av detta problem, observera enkla regler:

 • genomgå en fullständig behandling;
 • i rätt tid besöka toaletten, tolerera inte trängsel att urinera;
 • bära bomullunderkläder, exklusive syntet
 • drick tillräckligt med vatten (ungefär två liter om dagen);
 • klä på lämpliga väderförhållanden
 • drick inte kaffe, alkohol, choklad.

slutsats

Sammanfattningsvis minns vi att antibakteriella medel är osäkra. Att ta dem ensamma kan leda till en dysbios, vilket är svårt att korrigera. Kom ihåg detta och inte självmedicinera.

Grupper av antibiotika mot cystit

Tecken på blåsor göra en kvinna ge upp sitt vanliga liv, gör inte planer och känna sig obekväma. Att återgå till en normal kurs är det endast möjligt med hjälp av antibiotika som inte bara eliminerar symtom men också förstör de faktorer som provar den inflammatoriska processen.

Behandling av blåsan

Behandling av inflammatorisk process i urinsystemet beror på dess form. Förfarandet för varje steg är annorlunda, listan över läkemedel som är full är ganska bred. När diagnosen är gjord, är det lämpligt att dricka antibiotika för cystit hos kvinnor, men bara om det är en akut sjukdom. De kompletteras helt enkelt med droger som lindrar inflammation, förbättrar blodflödet, lindrar smärtsamma attacker.

Den vanligaste formen av cystit är akut. För dess behandling finns det många droger, till exempel:

 • antibiotika som arbetar mot sjukdomskrävande
 • fytopreparationer och antibakteriella kapslar (Kanefron, cowberryblad);
 • antispasmodik, eliminera smärtsamma förnimmelser (Drotaverin);
 • probiotika som normaliserar tarm- och vaginalfloran, eftersom de påverkar blåsans tillstånd.

Oavsiktligt dricker antibiotika mot cystit hos män och kvinnor är förbjudet.

Varje medicin fungerar på egen väg. När du väljer ett botemedel kommer läkaren att hänvisa till patientens hälsotillstånd. Om en kvinna förskrivar läkemedlet själv måste hon vara beredd på biverkningen i form av en akut stadiumövergång till kronisk form. Därför bör en urolog eller gynekolog bestämma behandlingskursen och vilka förfaranden som behövs.

Grupp av penicilliner

Bland fördelarna med denna typ av medicinering är låg toxicitet, mångsidighet, snabb och effektiv exponering. Biverkningar uppträder mindre ofta än läkemedel med liknande effekt. De vanligaste negativa effekterna av dysbios förefaller därför i samband med läkemedel som förskrivs att dricka mediciner avsedda för återvinning av tarmen.

Det är oönskade att ta penicillinmedel för personer som är beroende av allergier. Också under förbudet är en kvinna med astma, urtikaria. Många droger används endast i injektioner, eftersom de inte har egenskapen att återstå och "behandla" den sura miljön. Undantag - fenoxypenicillin. Han går i piller.

De rekommenderas inte att kombineras med andra antibiotika, oavsett hur effektiva de är. Tilldelas i närvaro av en infektion, som provocerades av gram-positiva bakterier. Om en person diagnostiseras med en virus- och svampsjukdom, kommer penicillindrogen inte att ordineras. Det passar mer mot behandling av blandade infektioner.

 • Augmentin. Doseringen beror på kön, vikt, ålder och tillståndet hos njurarna hos en person. Sålt i tabletter, pulver och lösning. Det anses vara ett kraftfullt antibiotikum. Om en kvinna efter en mottagning är täckt av utslag eller hennes diarré, ska du sluta dricka drogen och berätta för läkaren om det. I framtiden borde denna kvinna aldrig igen ta medicin från penicillinserien.
 • Amoxiclav. Producerad i liknande former som Augmentin. Ett importerat antibiotikum tas flera gånger om dagen och kan lindra en kvinna med måttlig svårighetsgrad av cystit. I svåra fall föreskrivs en dubbel dos, men detta är individuellt eftersom dess starka effekt kan påverka leveren dåligt.

Båda läkemedlen från penicillin serien faller i fokus för inflammation genom blodet. Du kan dricka till framtida mödrar och de som ammar. Klavulansyra i drogen tillåter inte kroppen att vänja sig på drogen. Ibland finns det diarré.

cefalosporiner

Vid behandling av cystit är endast 2 nd och 3: e generationen inkluderade. Drick inte om det finns problem med njurarna och leveren. Den tredje generationen är mer aktiv i kampen mot bakterier, men har många biverkningar som elimineras endast genom att ta läkemedel från tredje part.

 • Cefuroxim. Antibiotika från blåsor stoppar snabbt hos kvinnor tillväxten av de viktigaste bakterierna - stafylokocker, enterokocker. Det produceras i tabletter och pulver, med hjälp av vilka de gör droppare. Dosen beräknas till 60 ml per kg kroppsvikt. Läkemedlet överförs tillfredsställande. Ofta utsedd vid kronisk blåsan. Drick under överinseende av en specialist.
 • Cefotaxim. Universell drog. Det ordineras när det inte finns någon läkande effekt när man tar amoxicillin. Producerad i form av en vätska för injektion genom venen. Effektiv mot enterokocker och Pseudomonas aeruginosa. Behandlingsförloppet med läkemedlet bör inte överstiga fem dagar. Den farligaste biverkan är pseudomembranös kolit (inflammation i tarmens mjukvävnader).
 • Ceftriaxon. Ett kraftfullt läkemedel med många biverkningar. Huvudanvändningen av detta läkemedel är att behandla cystit i det avancerade skedet, när symtomen är mest uttalade. Vanligtvis sätts en dropper eller injiceras två gånger om dagen. De behandlas på ett sjukhus.
 • Aminoglykosider. Denna grupp används i kombination med liknande antibiotika för svår form av cystit. De kämpar med klebsiels, enterobakterier, tarmspinnar.
 • Amikacin. Intravenös användning. På en dag måste du dricka 250 mg (15 ml för varje kg vikt). Det är förbjudet för gravida kvinnor, eftersom läkemedlet har en skadlig effekt på njurarnas arbete och skadar slimhinnan i barnets inre organ.
 • Gentamicin. Det förändrar de metaboliska processerna hos en utomjordisk cell, varefter den dör. När du tar gentamicin borde du dricka mer vatten, eftersom det finns en hög risk för dehydrering på grund av en biverkning i form av starkt tarmavslappning. Att behandla en cystit med detta antibiotikum behöver en vecka.

makrolider

Utsedd av en specialist om en kvinna har en allergi mot penicillindroger och ett antal cefalosporiner. Läker cystit, provocerad av klamydia.

 • Roxithromycin. Framställd i kapslar av 150 och 300 mg. Blixten tränger in i andra celler och förstör intracellulära mikrobiella element. Det är förbjudet att dricka framtida mammor under graviditetens första trimester.
 • Sumamed (azitromycin). Säljs i lösningar och tabletter. Intramuskulär användning är strängt förbjuden, det är hälsofarligt. Du kan ta piller, men bara efter instruktioner från din läkare. Effektiv mot inflammation i urinväggen.

fluorokinoloner

De har en mycket aktiv antimikrobiell effekt.

 • Ciprofloxacin (Ciprobai). Han behandlar någon form av inflammation i blåsan. Påverkade Pseudomonas aeruginosa och gram + flora skadligt. Används i form av injektioner och inuti.
  Vid akut cystitis, ta ett piller på en tom mage. En gång varannan dygn. Vid kronisk exacerbation ta en kapsel varannan tolv timmar. Kurs - 7 dagar. Med Pseudomonas aeruginosa som medel kommer behandlingen att vara i tre dagar. Gravida och ammande kvinnor är detta läkemedel förbjudet.
 • Nolitsin. Ett kraftfullt verktyg från andra generationens grupp av fluorokinoloner. Det stämmer effektivt cystit i ett kroniskt stadium när liknande droger inte har styrkan att klara sig mot inflammation.
  Behandlingsförloppet av akut manifestation av sjukdomen är 3 dagar. Ta det rekommenderade med tablett två gånger om dagen. Nolitsin ska druckas med vatten och under dagen dricka minst två liter vätska. Använd endast enligt anvisningar och under överinseende av en specialist.

nitrofuraner

De är en integrerad del av komplex behandling mot blåsor.

Furadonin (analog furazolidon). Producerad i små tabletter. Ta tre gånger om dagen. Doseringen bestäms av läkaren efter leverans av alla nödvändiga test och ytterligare undersökningar. Används för att återställa genitourinary systemet. Biverkningar är frånvarande. Vissa kvinnor upplever illamående.

Fosfonsyra

Monural. Läkemedlet är godkänt för behandling av gravida kvinnor. Det anses vara en lämplig och ofta föreskriven lösning i ett komplex av behandling mot cystit. Monoral tillåter inte infektionen att passera till utsidan och passera till andra organ.

Läkemedlet är en dag. Innan du lägger dig, ta en dospåse av medicin, lägg dig för att vila efter att tömma blåsan. Om några timmar kan du gå på toaletten.

Videon kommer att överväga droger som kan lindra smärta med cystitis:

Antibiotika för blåsor

Moderna antibiotika för akut cystit kräver inte definitionen av en patogen mikroorganism (genom laboratorieundersökning av urin) och bestämning av dess känslighet för ett visst läkemedel.

Farmakologiska läkemedel av den nya generationen är universella agens som undertrycker aktiviteten hos de flesta patogener (stafylokockinfektion, E. coli, etc.).

I det kroniska skedet, tvärtom, utförs en fullständig undersökning för att fastställa orsaken till sjukdomen. Antibiotika för kronisk blåsan väljes särskilt noggrant, efter att urinen analyseras och virusens känslighet för ett eller annat antibiotikum avslöjas.

Terapeutisk taktik för blåsning av bakteriell natur (akut och kronisk stadium) innefattar användning av antibiotika. Faktum är att en härdad akut process stabiliserats ett tag genom att följa en speciell diet och behandling kan gå in i en dold, trög patologi, med den första irriterande faktorn (stress, hypotermi, etc.) växer till kronisk form.

Behandling av cystit med antibiotika

Blåsan Inflammation kräver diagnostik för att identifiera former av sjukdomen (akut, kronisk och återkommande), och konstruktionen av de enskilda terapeutiska regimen baserad dataanalys och kliniska förloppet för den patologiska processen. Endast en behörig läkare kan rekommendera antibiotika för blåsor, minska smärta, brännande känsla och rezi vid urinering. Självmedicinering med antibiotika kan leda till försämring av tillståndet.

Behandling av cystit med antibiotika, vilket skapar den erforderliga koncentrationen i urinen, utförs med användning av antiinflammatoriska läkemedel. Dessutom uppmuntras patienterna ofta att stimulera kroppens immunförsvar.

Behandlingen av antibiotikabehandling kan vara 1, 3 och 7 dagar. Grupper av läkemedel för behandling av blåsor:

 1. penicilliner - cefalexin, ampicillin, dicloxacillin och andra;
 2. innehållande tetracyklin-tetracyklin, minocyklin, doxycyklin;
 3. sulfonamider - sulfisoxazol, sulfametisol;
 4. nitrofurantoin - ett antiseptiskt medel som används vid behandling av urinsfären;
 5. erytromycin - är aktiv mot stafylokocker, gonokocker, streptokocker.

Ta upp drogen, varaktigheten av administrering och dosering, samt möjligheten att använda universella antibiotika som undertrycker de flesta patogener, borde vara en urolog.

Det bör noteras att bakterierna över tid har utvecklat resistens mot ett antal droger. Av denna anledning noteras en minskning av den terapeutiska effekten i följande ämnen:

 • Biseptolaktivitet mot E. coli är 25-85%;
 • Ampicillin - hjälper inte i 30% av fallen när en E. coli detekteras;
 • en grupp nitrofuraner (furadonin, furagin) - används endast för förebyggande ändamål;
 • grupp av icke-fluorerade kinoloner - karakteriserad av ett smalt spektrum av verkan i jämförelse med fluorerade ämnen;
 • Den första generationen av cefalosporiner (cefalexin, cefradin, cefadroxil, etc.) är inaktiva mot gram-negativa patogener.

Behandling av kronisk cystit med antibiotika

Om du misstänker en kronisk form av blåsans inflammation, bör du bekräfta denna diagnos och fastställa orsaken till sjukdomen genom laboratorietester, samt ytterligare diagnostiska förfaranden.

Behandling av kronisk cystit med antibiotika föreskrivs efter detektion av en mikroorganism-provokatörpatologi och dess känslighet mot ett antal antibiotika. Vid en kronisk process rekommenderas fluoroquinolongruppmedel: ciprofloxacin, norfloxacin, ofloxacin. Dessa läkemedel orsakar en antimikrobiell effekt mot de flesta kända patogener i nedre urinvägssjukdomar. Fördelen med dessa läkemedel är den uttalade aktiviteten vid undertryckande av patogen flora, även i fallet med Pseudomonas aeruginosa.

Framgången av behandlingen beror i stor utsträckning på den korrekta doseringen och varaktigheten av medicinen. Dessa antibiotika för cystit används inte vid behandling av barn under 15 på grund av möjliga anomalier vid bildandet av skelettmuskler, gravida och ammande kvinnor. Fluoroquinolongruppen bör inte ges till individer med intolerans mot enskilda komponenter.

Behandling av akut cystit med antibiotika

Medicinsk taktik för akut inflammatorisk process kräver inte detektion av en mikroorganism och kan baseras på användningen av antibakteriella medel med ett brett spektrum av effekter. För att inte starta processen och förhindra ett kroniskt stadium, måste akut cystit höras i rätt tid.

Det mest populära läkemedlet på basis av fosfomycintromometol är läkemedlet monoralt. Antibiotikumet sprider sig mycket på grund av dess förmåga att inhibera reproduktionen av bakterier och motstå deras penetrerande förmåga i blåsans slemhinna. Ett unikt antibakteriellt medel kan lindra akut inflammation på en gång.

Behandling av akut cystit med antibiotika är inte av misstag. Fullt itu med bakteriell infektion utan återfall i framtiden och brist på exacerbation (kronisk process) utan användning av antibiotika är inte möjlig. Vid behandling av sjukdomen är i stånd att fitopreparatami tid att dra sig tillbaka, och sedan komma ut med en ny kraft vid minst irriterande (hypotermi, stress, immun skift, etc.).

Alternativa antibiotika för akut cystit:

Varaktigheten av kursen, dosen av läkemedelssubstansen ordineras av läkaren enligt de individuella egenskaperna hos sjukdomsförloppet.

Antibiotika för cystit under graviditeten

Behandling av sjukdomar i väntan på barnet ska vara försiktig, konsekvent med läkaren och det är bekräftat av analysens resultat.

Under graviditeten hos en baby framträder cystit oftare i de tidiga stadierna, när immunsystemet försvagas så mycket som möjligt. Valet av terapi, både traditionell och folklig, bör närma sig med stor försiktighet. Ingen läkare förutspår reaktionerna från den gravida kroppen till det vanliga örtmedlet. Det är också känt att vanliga antibiotika i cystit har negativ inverkan på embryot.

Vid behandling av cystit hos gravida kvinnor är det nödvändigt att det farmakologiska medlet verkar direkt i infektionens källa, d.v.s. i urinblåsan. Lyckligtvis utvecklas den farmakologiska marknaden och hittills finns det tillåtna antibiotika för cystit under graviditeten:

 • monural - pulver med ett brett spektrum av åtgärder, rekommenderas vid akut inflammation. Oftast består den terapeutiska kursen av ett intag av 3 g upplöst i vattenämne. Läkemedlet används enligt medicinska indikationer, ibland är det nödvändigt att ta en andra dos och i en mer allvarlig klinisk bild - systematiskt underhåll av läkemedelskoncentrationen inom sju dagar;
 • kanefron - på basis av vegetabiliska råvaror, hjälper till att bli av med spasmer vid akut och kronisk inflammation, har en antimikrobiell och diuretisk effekt. Dagens norm av medicinen är 2 matskedar;
 • cyston - kännetecknas av antiinflammatorisk och diuretisk verkan. Det valda komplexet av växtkomponenter hanterar inte bara symtomen på cystit, men hjälper också till att ta bort sand / stenar och njurar. Den rekommenderade dosen för vuxna är 2 tabeller / 2-3 p dagar;
 • amoxiclav - till detta verktyg används mindre ofta på grund av eventuella negativa effekter på fostret.

Ofta kvinnor i väntan på barnet bärs installationsblåsan under vilken en kateter införes genom läkemedel (borsyra, rivanol, oljor, etc.) direkt i härden patogenen. Sådan behandling är möjlig endast i de tidiga stadierna av svangerskapet och för speciella indikationer.

Namn på antibiotika för blåsan

Vid behandling av blåsans inflammatoriska process gäller:

 • antibiotika - är nödvändiga i kampen mot bakteriella, svampmikroorganismer och parasitisk infektion;
 • Fytopreparationer är en integrerad del av komplex terapi parallellt med antibiotika eller som självständiga läkemedel i de första stadierna av sjukdomen;
 • probiotika - kombinerat med antiviral behandling för att normalisera tarm- och vaginalt mikroflora;
 • antispasmodik - som anestesi.

Antibiotika för cystit - En integrerad del av behandlingsprocessen vid akut och kronisk sjukdomskurs. Kontroll av effektiviteten av behandlingen ledes av den behandlande läkaren, som om nödvändigt kan ersätta läkemedlet.

Namnet på antibiotika för cystit, som har hittat den största ansökan:

 • monural - Populariteten av det moderna läkemedlet vid behandling av akut cystit är förknippad med möjligheten att ta utan laboratorietest av urin;
 • nitroxolin (5NOK) - refererar till gruppen oxikinoliner, används för cystit, uretrit, pyelonefrit, epididymit;
 • furadonin (basen av nitrofuran) är ett effektivt botemedel vid bakteriell natur av inflammation;
 • furagin - används vid infektionsinflammatorisk process;
 • рулид - grupp av makrolider, är ett ämne av ett brett spektrum av åtgärder, det appliceras endast under receptbelagt läkemedel;
 • palin - en grupp kinoloner, är effektiv vid bekämpning av gram-negativa och gram-positiva mikroorganismer;
 • Nolycin - en fluorokinolongrupp, ett modernt antibiotikum har ett brett användningsområde vid antimikrobiell behandling;
 • nevigramon - grunden för nalidixinsyra med uttalade antibakteriella egenskaper.

Antibiotika för kvinnor med blåsor

Cystit är vanligare i rättvisare kön på grund av anatomiska egenskaper hos strukturen i det urogenitala området (t ex, är urinröret i omedelbar närhet till anus och vagina).

Blåsans inflammation kräver noggrann diagnos med gynekologens besök, leverans av urinanalys / kultur, DNA-forskning, ultraljud av könsorganet. Behandlingstiden och antibiotika för cystit hos kvinnor är föreskrivna utifrån typen och svårighetsgraden av den inflammatoriska processen. Behandlingsförloppet är 2-3 veckor. Moderna antibakteriella medel har ingen toxisk effekt på kroppen och har en minimal lista över biverkningar. Kvinnor rekommenderas följande antibiotika för cystit: sulfonamider, amoxicillin, fluorokloriner, fosfomycin. Det krävs ofta samtidig behandling av droger från olika grupper.

Vid tidpunkten för behandlingen kvinnan är viktigt att inte bli för kallt, dricka mer vatten, diet (inte äta stekt, kryddig, salt), med undantag av tobak och alkohol, att engagera sig i kön med kondom. Efter återvinning rekommenderas det att genomgå förebyggande undersökningar och upprätthålla kroppens försvar. För förebyggande mottagning är fluorokinoloner och nitrofuraner lämpliga.

Antibiotika för cystit hos män

Malorasprostranennoe fenomen - cystit hos män uppträder mot bakgrund av prostatit / uretrit på grund av en överträdelse av funktionen av urinutflöde och stagnation i urinblåsan.

Inflammation i slemhinnan i urinblåsan kan bli uppenbara vid vilken ålder som på grund av bristande överensstämmelse med de regler för hygien, förekomst av sexuella infektioner (gonorré, mykoplasma, etc.), inflammation i testiklarna, frekvent sjukdom (influensa, bihåleinflammation, etc.), renal tuberkulos, förkylningar. När de första symptomen på sjukdomen - brännande och smärtsyndrom med urinering - är det bättre att besöka en urolog.

Valet av behandlingsschema beror på de diagnostiska resultaten:

 • bakteriell urin med etablering av patogen mikroflora;
 • det kvantitativa innehållet av erytrocyter, leukocyter, slem för allmän urinanalys
 • urogenitalt forskning för dolda infektioner;
 • ultraljudsundersökning av njurarna och prostata;
 • cystoskopi och biopsi, bestämning av närvaron av stenar, neoplasmer.

Antibiotika för cystit hos män är ordinerad enligt det avslöjade orsakssystemet av sjukdomen:

 • fluorokinolongrupp - nolycin, ciprolet, normax, digitan;
 • nitrofurany-furadonin;
 • cefalosporinkoncernen.

Eliminera de smärtsamma förnimmelserna kommer att hjälpa nej-shpa, nimesil, diklofenak, papaverin. Medelvärdet av behandlingen är en vecka.

Antibiotika för barn med blåsor

Orsaken till cystit hos barn enligt statistiska uppgifter är oftare E. coli, men före behandlingen rekommenderas att bestämma den patogena florans känslighet för den farmakologiska beredningen.

Urinvägsinfektioner är ett ganska vanligt problem av bakteriell natur i barndomen. I 1-5% av fallen uppstår sjukdomen utan signifikanta symtom. Och inflammationen upptäcks oftare hos pojkar under ett år, vilket beror på urinvägs medfödda anomalier. I åldersintervallet från 2 till 15 år förekommer det största antalet cystit hos kvinnliga patienter.

Antibiotika för cystit hos barn med akut process:

 • klavulanat eller amoxicillin i tabletter / suspension tre gånger om dagen för 40-60 mg per kg kroppsvikt över 12 år vid 375 mg;
 • cefixim - 8 mg per kg vikt en gång om dagen, över 12 år - 400 mg;
 • cefuroxim - två gånger om dagen: 30-60 mg per kg vikt för nyfödda, 30-100 mg per kg vikt för barn under 12 år; över 12 år -250 mg.
 • Ett alternativ val kan vara: co-trimoxazol, nitrofurantoin, nalidix-syra.

Antibiotika för cystit i akut form föreskrivs genom en sju dagars kurs. Engångsadministration ger ett stort antal återfall. Med det förebyggande målet rekommenderas nitrofurantoin för en halvår / ettårig kurs i en mängd av 1-2 mg per kg vikt per dag.

Hur man behandlar cystit med antibiotika?

Antibiotika för blåsor rekommenderas beroende på infektionsmikroorganism-orsaksmedlet. Hjälpa hantera smärta icke-steroida antiinflammatoriska medel: Nurofen, diklofenak, indometacin, mottagning av som sträcker sig från 10 till 21 dagar. Som en antispasmodisk används icke-shpa, ketorol och baralgin i stor utsträckning.

Vid behandling med antibiotika är administrations- och doseringstiden, som urologen bestämmer enligt individuella indikationer, mycket viktig. Läkaren kontrollerar läkningsprocessen, kombinationen av huvuddrogen med växtkomponenterna.

Hur behandlar cystit med antibiotika hos en grupp fluorokinoloner? Preparationer levofloxacin och norfloxacin tas oralt i följande dos: 250 mg en gång dagligen och 400 mg två gånger om dagen. Dessa läkemedel har en hög bakteriedödande aktivitet, har ett brett spektrum av antimikrobiella effekter, kännetecknas av god penetrerbarhet i vävnaden och en lång halveringstid.

Alternativa sätt att behandla akut inflammation i blåsan är:

 • fosfomycin - en enda dos av 3g.
 • amoxicillin och clavulanat - tre gånger om dagen för 375 mg;
 • nitrofurantoin - tre gånger om dagen för 100 mg.

Antibiotika för blåsan tas en gång, eller kurser om 3 till 7 dagar. Varaktigheten av behandlingen ökar med:

 • patientens ålder över 65 år
 • sjukdomens återfall
 • diabetes mellitus;
 • sjukdom hos män
 • graviditet;
 • separata typer av preventivmedel (membran, spermicid).

Antibiotikum för cystitis monoral

Monural - ett universellt medel baserat på fosfonsyra för behandling av infektiösa processer i nedre urinvägarna. Fördelarna med läkemedlet: Aktiv mot mest kända mikroorganismer (E. coli, Staphylococcus, etc.).

För en akut patologisk process tas ett antibiotikum med cystitismonural en gång, med undantag för särskilt allvarliga fall (hematogen typ av cystit), när upprepad användning av läkemedlet krävs. Läkemedlet har en snabb penetrerande förmåga i blod och njurar. Den maximala koncentrationen av läkemedlet i urinen upprätthålls för en dag eller mer, vilket gör att du kan hantera den patogena mikrofloran fullständigt.

Monuralens aktivitet är hämningen av enzymaktivitet, som är ett byggmaterial för väggarna i smittsamma celler. Antibiotikum för cystitis monural orsakar inte toxiska reaktioner, därför är det möjligt att ta medicinen hos gravida kvinnor.

Läkemedlet är inte tilldelad: i enskilda känslighets fall svår njursjukdom, behandling hos barn under 5 år, under perioden av amning (mjölk kommer till barnet).

Monural används sällan i kroniska processer, eftersom det kommer att klara av den försummade formen av cystit med ett engångsintag kommer inte att fungera.

För att kontrollera kvaliteten på behandlingskursen utförs en urinanalys.

Antibiotikum för cystit nolycin

Nolitsin tillhör andra generationens fluorokinoloner och är ett läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Tabletter indikeras för behandling av cystit hos patienter av båda könen. De är inte föreskrivna för barn under 18 år, liksom för kvinnor under dräktighet och amning.

Baserat på specificiteten av inflammation rekommenderas antibiotikum för cystitis nolitsin i följande doser:

 • med sikte på profylax - 200 mg / 2 dagar med en kurs om 10 dagar i tre månader;
 • okomplicerad akut cystit - 400 mg / 2 dagar från 7 till 10 dagar;
 • kronisk process - 400 mg / 2 dagar från 2 till 4 veckor;
 • komplicerade förhållanden - enligt doktorens utrymme.

Läkemedlet är berusat på en tom mage med en stor mängd vatten.

Nolitsin används inte för individuell intolerans i fall av lever / njurinsufficiens i tillståndet av enzymatisk brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas.

Läkemedlet sällan orsakar biverkningar, som i tillägg till allergier inkluderar: matsmältningsproblem tecken, yrsel, trötthet, kramper och huvudvärk.

Antibiotikum är inte kompatibelt med alkohol och en grupp nitrofuraner.

Antibiotikum en gång för cystit

Snabbt återvända till det vanliga sättet att leva, glömma de obehagliga symtomen på cystit, blev det möjligt på grund av förberedelserna av en ny generation. Till sådana höghastighetsdroger ingår mononala och digitala antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder. Den terapeutiska effekten uppnås genom långvarig verkan, baserat på läkemedlets förmåga att skapa maximal koncentration i det smittsamma fokuset.

Fosfomycin-trometamol (monomialanalog) - ett enda antibiotikum för cystit - är också effektivt för att undertrycka majoriteten av kända mikroorganismer. Behandling uppnås genom att maximera ackumuleringen av den aktiva substansen i urinen.

Fördelarna med en enda terapi är:

 • tidig återhämtning med minimal ansträngning
 • små finansiella kostnader;
 • mindre biverkningar
 • brist på sannolikhet för framväxt av resistens från mikroorganismer.

Endos är typisk för behandling av blåsans akuta, okomplicerade inflammatoriska process. Antibiotika för cystit, som används av korta kurser:

 • amoxicillin / klavulanat - penicillinskyddade p-laktamantibiotika;
 • cefixim, ceftibuten, cefuroxim, cefaklor - oral cefalosporiner II-III generation;
 • co-trimoxazol.

Cystit efter antibiotika

Användning av farmakologiska läkemedel efter eget gottfinnande eller behandling med folkmetoder kan skada hälsan och orsaka en förvärring av den patologiska processen. Akut cystitis tillstånd efter antibakteriell behandling är ett vanligt fenomen i klinisk praxis. Hos kvinnor är blåspatologi förenad med bakteriell vaginos och vaginal candidiasis ("tröst").

Som det visar sig är den cystit efter antibiotika helt naturlig följd av självbehandling eller analfabeter byggt medicinsk taktik. Självmordens skyldige är villkorligt patogena mikroorganismer som finns i skeden, på penis och perineum. I en hälsosam organism begränsas mikrofloran av immunsystemet.

I fall av cystit med candidiasis är användningen av antimikrobiella medel strängt förbjuden. Terapi är baserad på användningen av flucostat med behandling av könsorganen från utsidan med nystatinsalva eller candida cream.

Antibiotika för cystit är provocerande exacerbationer av candidiasis, så deras intag kräver obligatoriskt underhåll av kroppens försvar. För att förbättra immuniteten i 1,5-2 månader är det nödvändigt dagligen:

 • att dricka på en dröm som kommer på ett glas yoghurt med laktobaciller. Ännu bättre, om du förbereder kefir själv från den förvärvade starteren eller kommer att ta probiotika med levande stammar av fermenterade bakterier.
 • drick två complly piller;
 • två gånger om dagen för att dricka tinktur av echinacea (en halv kopp vatten 25 droppar);
 • på eftermiddagen före huvudmålen, drick en matsked pasty phytolysin, upplöst i ett halvt glas varmt vatten.

De beskrivna förebyggande åtgärderna kommer att bidra till att förebygga cystit efter antibiotika och stödja det normala tillståndet i tarmmikrofloran utan manifestationer av konsekvenser i form av dysbios.

Det bästa antibiotikumet för blåsor

Patienternas återkoppling och kliniska praktiska data tyder på att det bästa antibiotikumet för cystitis hittills är en monoral som undertrycker spridningen av mikroorganismer och förbättrar bakteriedödande egenskaper hos urinen. Förbättring av tillståndspatienterna noteras efter ett par timmar efter att läkemedlet tagits.

Man bör komma ihåg att monural är effektiv för akut inflammation i blåsan, därför kan endast en urolog ordinera behandlingen på basis av diagnos och den etablerade typen av blåsor. Inget mindre effektivt antibiotika för cystit, som endast används på rekommendation av den behandlande läkaren:

Om symtom på en stigande infektion upptäcks, bör man vid sidan av antibakteriella läkemedel ta sulfonamider (biseptol, 5HOK).

Enligt läkare är det bästa antibiotikumet för cystitis ett individuellt utvalt medel i enlighet med sjukdomens särdrag (patogen mikroorganismer, processens allvar, åtföljande patologier etc.).

Naturligt antibiotikum för blåsor

Modern medicinsk vetenskap utvecklar medel på grundval av endast växtråvaror, inte sämre i effektivitet än vanliga antibakteriella läkemedel. Fördelar med innovativa läkemedel är:

 • frånvaro av biverkning
 • inte påverka kroppens fördelaktiga bakterier
 • möjligheten att använda vid behandling av barn, gravida och ammande kvinnor.

Tsetrazin - naturlig antibiotika cystit har inte bara goda antivirala, anti-bakteriella egenskaper, men har också en uttalad antiinflammatorisk effekt stärker de skyddande funktioner i organismen utan att orsaka dysbacteriosis. Den viktigaste komponenten i medicinering - isländsk mossa med usninsyra, som är aktivt mot Streptococcus, Staphylococcus, Mycobacterium, etc.

Att övervinna virus genom att stimulera immunceller hjälper till att extrahera från andrografi-växten. Antibiotikum för cystitisk cetzin innehåller propolis och johannesört som är känd för dess antiinflammatoriska, antimikrobiella och antispasmodiska effekter. Pankreatin ger förbättrad verkan och smältbarhet av läkemedlet.

En multikomponentpreparat rekommenderas för användning i urologi och gynekologi. Behandlingstiden hos vuxna är 10 dagar i dosering - 1tab / 3rdag med måltider.

Hur man cure cystitis utan antibiotika?

Antibiotika för blåsor ordineras i de akuta och kroniska stadierna av inflammatorisk process, såväl som i fall av återkommande sjukdom. Villkor som inte åtföljs av ett starkt smärtssyndrom och temperatur kan behandlas med fytopreparationer:

 • Monorail - tabletter med tranbärsekstrakt och askorbinsyra (vitamin C), vilket förhindrar bindning av bakterier i blåsans slemhinna. Används som förebyggande medel för långvarig användning.
 • cyston - Ayurvedic botemedel, som innehöll mer än ett dussin grönsakskomponenter. Har en uttalad diuretikum, antiinflammatorisk, antimikrobiell effekt. Användningen av läkemedlet under lång tid tar bort inflammation, ökar antibiotikans aktivitet, orsakar avlägsnande av stenar från njurarna.
 • klistra in phytolysin - en örtblandning av nio växter med tillsats av tall, apelsin och salviaoljor. Vattenalkohol extrakt är antispasmodiskt, har antiinflammatorisk och diuretisk effekt, orsakar utsöndring av sand från njurarna.
 • Tranbärblad - den mest aktiva mot Staphylococcus aureus, förutom antimikrobiell verkan bidrar till ökad immunitet.
 • kanefron - en beredning baserad på växtråvaror (rosmarin, centenarius, kärleksrot) säljs i tablettform, drage och lösning. Minskar smärta, gnugga med urinering. Förhindrar komplikationer av blåsor i det kroniska skedet.

Ovanstående naturläkemedel svarar på frågan hur man cure cystitis utan antibiotika. För att påskynda behandlingsprocessen och frånvaron av återfall bör man följa reglerna:

 • upprätthållande av sängstöd;
 • värmer nedre delen av buken med en varmare;
 • fotbad;
 • dricka antiinflammatoriska avkroppar av kamomill, dill, kalendula, etc.;
 • Uteslutning från diet av saltlösningar, rökt produkter, skarpa och stekta livsmedel;
 • avstå från att röka och dricka alkoholhaltiga drycker;
 • drick mer vätskor (komposit, avkok, fruktdrycker, grönt te).

Om ingen effekt observeras i en till två veckor bör du konsultera en specialist som föreskriver antibiotika för blåsor.

Vilka antibiotika för kvinnor med blåsor?

Cystitis är en inflammation i blåsan, som utvecklas på grund av infektion, parasiter, exponering för kemikalier, droger, allergier, sjukdomar i nervsystemet, strålning och några andra faktorer. Antibiotika indikeras endast för infektiösa former av cystit, i andra fall kan de ordineras med förebyggande syfte för att minska sannolikheten för sekundär infektion. Behandling av inflammation i blåsan, frolic på grund av pyelonefrit, diabetes mellitus och andra kroniska sjukdomar innefattar behandling av den underliggande sjukdomen.

Reglerna för förskrivning av antibiotika för blåsor

 1. Antibiotika ska endast ordineras av en läkare. Självmedicinering kan leda till en chronisering av processen och öka resistensen hos smittämnet som orsakar infektionen, vilket gör läkemedlet mindre effektivt.
 2. Parallellt med antibiotika, antiinflammatoriska, antispasmodiska, antipyretiska och immunmodulerande läkemedel ordineras.
 3. Antibiotika måste tas samtidigt.
 4. Även efter att symtomen på inflammation har försvunnit, måste du fortsätta att ta det läkemedel som rekommenderas av din läkare. Om du själv avbryter antibiotikabehandlingen, kan cystitisen uppstå igen eller gå in i kronisk form.
 5. För att förhindra candidiasis, i de flesta fall antibiotikabehandling, föreskrivs lämpliga antifungala medel och probiotika, normalisering av tarmfloran.

De vanligaste grupperna av antibiotika som föreskrivs för blåsor

Varaktigheten av antibiotikabehandling för cystit kan vara från 1 till 7 dagar eller mer. Vanligtvis under det första besöket till läkaren läkare kommer att förskriva brett spektrum antimikrobiell verkan, och vidare, om nödvändigt, kommer det att göra en ersättare med urinanalysresultaten identifiera patogenen och definiera dess känslighet för antibiotika.

Antibiotika av ett brett spektrum, förskrivna för blåsor:

 • penicilliner,
 • cefalosporiner,
 • fluorokinoloner,
 • nitrofuraner,
 • makrolider,
 • hydroxikinolin,
 • beredningar från andra grupper.

För närvarande har följande typer av antibiotika och sulfonamidpreparat, som tidigare användes allmänt för behandling av cystit, relativt låg aktivitet:

 • Oskyddade penicilliner (penicillin, amoxicillin),
 • cefalosporiner av den första generationen (cefradin, cefalexin, cefadroxil),
 • sulfonamider (biseptol).

Oftast med cystit, ordineras urologer:

För behandling av kronisk inflammation i urinblåsan används fluorokinolonserien oftast: ofloxacin, norfloxacin, ciprofloxacin.

Barn och gravida kvinnor

Inte alla droger på grund av förekomsten av kontraindikationer kan ordineras till barn eller gravida kvinnor. Av dessa skäl är de oftast förskrivna antibiotika för blåsor:

 • skyddade penicilliner (augmentin, amokslklav),
 • cefalosporiner (cefixim, cefuroxim),
 • alternativ - nalidixinsyra, co-trimazol, nitrofurantoin.

Förberedelser för en enstaka dos

Akut cystit är väl behandlingsbar när man tar bara en tablett av ett långvarigt bredspektrum antibiotikum av en ny generation. För närvarande är det 2 sådana kända droger, liksom deras analoger - digitan och monoral (fosfomycin). Dessa läkemedel används i okomplicerad akut cystit, men är inte lämpliga för behandling av kronisk inflammation i blåsan.

Förutom antibiotika, som bara tar en gång, finns det antibakteriella medel som kan tas inom en kort kurs, till exempel 3-5 dagar. Denna skyddade penicilliner (amoxiclav, Augmentin), sam-trimazole, orala cefalosporiner hos den andra och tredje generationens (cefaklor, ceftibuten, cefixim, cefuroxim).