Huvud
Strömförsörjning

Exklusiv om antibiotika för cystit hos kvinnor och män med listor och jämförelse

I strukturen av infektiösa och inflammatoriska processer i nedre urinvägarna tar blåsans lesion den ledande platsen. Förutom den viktiga kliniska betydelsen är denna sjukdom också ett socialt problem på grund av det faktum att det tydligaste tecknet på patologi, ger patienter svåra besvär i det dagliga livet, begränsar deras rörelsefrihet, vilket gör det svårt att besöka arbetet eller skolan, vilket minskar den totala effektiviteten och orsakar uttalad fysisk obehag.

Denna patologi "i folket" anses vara enbart kvinnlig, men det är inte så. Sjukdomen är vanlig i båda könen och i olika åldersgrupper. Hos män är en sådan diagnos mycket mindre ofta på grund av urinrörets anatomiska egenskaper (längre och smalare, vilket förhindrar en uppåtgående infektion i blåsans hålrum).

Hos barn uppträder cystit, huvudsakligen i intervallet från fyra till tolv år, och pojkarna är sex gånger sämre än tjejer. Hos äldre är incidensen av blåsans inflammation fullständigt utjämnad.

De viktigaste patogenerna:

 • Escherichia coli;
 • proteus;
 • staphylo- och streptokocker;
 • mykoplasmal och chlamydial infektion;
 • trichomonas;
 • svampar av släktet Candida.

Vilka antibiotika är lämpliga för behandling av cystit hos kvinnor med utseendet av de första symptomen på sjukdomen?

Valet av ett antimikrobiellt medel utförs empiriskt, detta beror på det förutsägbara spektret av patogener som orsakar inflammation.

Drogen presenteras emellertid med ett antal krav:

 • antibiotika för cystit och uritrit hos kvinnor bör ha största möjliga handlingssätt och täcka hela spektret av patogener;
 • skapa höga koncentrationer i urinen;
 • har en låg indikator på resistens i patogena floror
 • Det bör inte finnas nefrotoxicitet.

För närvarande rekommenderas antibiotika för cystit för kvinnor att ordineras med korta kurser. Denna behandling har visat sig och har en hög effektivitet.

Långa kurser ordineras för allvarliga kroniska former med frekventa återfall.

Varaktighet av tre och sju dagars kurser.
Engångsadministration av läkemedlet är vanligtvis inte effektivt och har stor risk för återinflammation eller fullständig frånvaro av klinisk effekt efter intag.
Sådan behandling är endast möjlig vid en mild akut cystit, som uppstått för första gången.

Den maximala effekten för sådan behandling är Fosfomycin Trometamol (Monural).

monural

Det är ett antibiotikum med ett brett spektrum av verkan och refererar till derivat av fosfonsyra. Har en uttalad bakteriedödande effekt på det mesta av den gram-positiva och gramnegativa floran.

Fosfomycin är kontraindicerat till patienter med individuell intolerans och njursvikt, patienter under fem år och över 75 år. Ej föreskriven vid amning.

Oönskade reaktioner från ansökan kan uppenbaras: huvudvärk, svaghet, sömnighet, vaginit, menstruationsbrist, dyspeptiska störningar.

Läkemedlet konsumeras på en tom mage, minst 2 timmar innan du äter. I detta avseende rekommenderas hans mottagning före sänggåendet. Innehållet i en dospåse löses i en tredjedel av ett glas varmt vatten. Förpackningen innehåller 3 g läkemedel (dagsdos för vuxna). Barn utses till 2 år.

Behandlingstiden är en dag. Innan du tar monoal rekommenderas en urladdning av urinblåsan.

Antibiotika för kvinnor med blåsor: en lista

Nitrofurantoyl (furadonin)

Det används mycket sällan, bara för svåra former med resistens mot andra droger.

Detta beror på ett antal biverkningar:

 • fibrotiska förändringar i lungorna;
 • hög hepatotoxicitet, kan orsaka läkemedels hepatit;
 • frekventa allergiska reaktioner;
 • antibiotikarassocierad diarré och pseudomembranös kolit;
 • bronkial obstruktion och andningsfel;
 • stagnation av galla;
 • reaktiv pankreatit.

Orala cefalosporiner

Andra generationen:

Tredje generationen:

 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

Alternativa linjer eller inhibitorskyddade penicilliner

 • Ampicillin / klavulanat (Augmentin, Amoxiclav).
 • Ampicillin / sulbactam (Unazin).

Billiga antibiotika för cystit hos kvinnor: en lista

Fluoroquinoloner anses vara det mest effektiva och billiga:

Nonfluorinated quinols (Negrum, Palin, Nevigramon) är mindre vanliga hos vuxna, på grund av floraens ökade resistens.

Antibiotika för cystit hos män och kvinnor: dosering

Antibiotikum för cystit hos barn

För barn rekommenderas inhibitorskyddade beta-laktamer och orala cefalosporiner från andra och tredje generationen.

Fosfomycintrometamol (Monural) är också effektiv.

Oftast används:

nitrofuraner:

Preparat av nalidixsyra:

Pipamidinsyra:

Cystitis går inte bort efter antibiotika?

Ett vanligt misstag vid behandling av blåsans inflammation är användningen av läkemedel med låg effektivitet av verkan på patogenen eller användningen av läkemedel med en hög frekvens av bakteriens resistens mot deras verkan. Cystit efter antibiotika är ofta bevarad med utnämningen av penicilliner (Ampicillin, Amoxicillin), sulfonamider (Co-trimoxazol, Biseptol) och Nitroxolin.

Detta beror på floraens antibiotiska resistans mot dessa medel.

Är det möjligt att bota cystit utan antibiotika?

Antibiotika för behandling av blåsor används inte endast i fallet med en parasitisk etiologi av sjukdomen.

Sådan cystit, orsakad av schistosomiasis, behandlas med antiparasitiska medel.

 1. Praziquantel (Biltricide) används både hos barn och vuxna. Den rekommenderade dosen är 20 mg / kg tre gånger om dagen, under dagen.
 2. Metformat används vid 7,5-10 mg / kg (inte överskrider den dagliga dosen på 600 mg) tre gånger om dagen, med en andra kurs om två veckor.
 3. Niridazol föreskrivs från beräkningen av 25 mg / kg (maximalt per dag 1500 mg), som delas upp i 3 receptioner, upp till en vecka.
 4. Hycanton administreras en gång intramuskulärt 3 mg / kg.

Med onkologiska komplikationer av sexuell schistosomiasis visas radikal cystektomi (urinblåsning).

Stora biverkningar vid utnämning av antiparasitisk behandling: dyspeptiska störningar, huvudvärk, neuropsykiatriska störningar, svaghet, nedsatt prestanda, märkbar yrsel.

När en sjukdom med annan etiologisk behandling av cystit utan antibiotika inte utförs. Akuta former kan självläka, men det tar månader, och de viktigaste symptomen på sjukdomen ger patienten ett stort obehag i sin dagliga livstid. Dessutom garanterar otillräckligt ordinerad primärbehandling frekvent ytterligare återfall och ökar risken för kronisk behandling av processen.

Läkemedel som används för att förebygga frekventa urinvägsinfektioner hos kvinnor

För att förhindra återkommande och kronisk sjukdom rekommenderas att långvarig användning av låga doser av antimikrobiella medel rekommenderas.

Patienter med återkommande inflammation i samband med samlag visas med ett antibiotikum efter varje coitus.

Under klimakteriet rekommenderas kvinnor att använda hormonell kräm som innehåller östrogen före varje antibiotikabehandling.

Ytterligare terapier

Rekommenderat rikligt drickssystem med undantag för sprit, soda, starkt och sött te, kaffe. Iakttagandet av de grundläggande principerna för den 5: e dieten för Pevzner visas.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel används för att begränsa skadans område och blockera inflammatoriska mediatorer. Vid akut cystitis föreskrivs systemisk antiinflammatorisk behandling (Nimesulid, Diklofenak, Nimesil). Dessa läkemedel har också en uttalad analgetisk och antipyretisk effekt.

 • När uttryckt smärtsyndrom (eller urinretention hos män) visar också tilldelningen av smärtstillande medel (Solpadein, Gentos) och kramplösande (No-spa, Platifillin, papaverin).
 • För att eliminera ödem visar användningen av antihistaminer (Diazolin, Loratidin, Dimedrol).
 • Effektiv immunmodulerande terapi (Uro-Vax, Viferon).
 • Från den traditionella medicinen visar användningen av infusioner och te från yarrow, kamomill, melissa, motherwort, timjan, johannesurt, mint.

Det är viktigt att komma ihåg att många örter är kontraindicerade under graviditet och amning, och fytoterapi appliceras inte i närvaro av allergiska reaktioner på denna växt.

För långvarig användning och förebyggande av återkommande, föreskrivs vegetabiliska uroseptika: Neorenal två tabletter två gånger om dagen eller Urostin två kapslar tre gånger om dagen.

Vid användning av furagina rekommenderas ett extra intag av vitamin B6, vilket är en väsentlig komponent för en fullständig metabolism av läkemedlet.

I kronisk cystit är fysioterapi ett obligatoriskt tillägg till behandlingen. De använder laserterapi, elektrofores med droger, pellioterapi.

Med långvarig antimikrobiell terapi måste antifungala läkemedel och medel för normalisering och upprätthållande av tarm- och vaginalt mikroflora ordineras.

Förberedande faktorer

För kvinnor spelar funktionerna i geniturinvägarna en viktig roll vid inflammationens början (anatomiskt en bredare och kort urinrör, dess närhet till vagina och anus). Detta bidrar till uppkomsten av en gynnsam miljö för kontinuerlig införande av patogen flora i blåsans kavitet.

För män är riskfaktorerna:

 • uretrit, prostatit, en långvarig inflammatorisk process i de partiella vesiklarna eller epididymis;
 • pyelonefrit;
 • obstruktion, stör urinflödet och leda till konstant stagnation i urinblåsan;
 • frekvent hypotermi, stress, minskning av kroppens totala motståndskraft.

Långvarig kateterisering av blåsan och frekventa endoskopiska undersökningar ökar risken för att utveckla cystit oberoende av patientens kön.

Oftast är infektionsvägen med blåsans inflammation stigande, det vill säga infektionen kommer in i urinhålan i urinröret. Den nedåtgående vägen är karakteristisk för njursjukdomar. Hematogen skidning framträder sällan nog och är typisk i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus.

Vilka antibiotika dricker med cystitis

Cystitis är en inflammation i blåsan, som utvecklas på grund av infektion, parasiter, exponering för kemikalier, droger, allergier, sjukdomar i nervsystemet, strålning och några andra faktorer. Antibiotika indikeras endast för infektiösa former av cystit, i andra fall kan de ordineras med förebyggande syfte för att minska sannolikheten för sekundär infektion. Behandling av inflammation i blåsan, frolic på grund av pyelonefrit, diabetes mellitus och andra kroniska sjukdomar innefattar behandling av den underliggande sjukdomen.

Reglerna för förskrivning av antibiotika för blåsor

 1. Antibiotika ska endast ordineras av en läkare. Självmedicinering kan leda till en chronisering av processen och öka resistensen hos smittämnet som orsakar infektionen, vilket gör läkemedlet mindre effektivt.
 2. Parallellt med antibiotika, antiinflammatoriska, antispasmodiska, antipyretiska och immunmodulerande läkemedel ordineras.
 3. Antibiotika måste tas samtidigt.
 4. Även efter att symtomen på inflammation har försvunnit, måste du fortsätta att ta det läkemedel som rekommenderas av din läkare. Om du själv avbryter antibiotikabehandlingen, kan cystitisen uppstå igen eller gå in i kronisk form.
 5. För att förhindra candidiasis, i de flesta fall antibiotikabehandling, föreskrivs lämpliga antifungala medel och probiotika, normalisering av tarmfloran.

De vanligaste grupperna av antibiotika som föreskrivs för blåsor

Varaktigheten av antibiotikabehandling för cystit kan vara från 1 till 7 dagar eller mer. Vanligtvis under det första besöket till läkaren läkare kommer att förskriva brett spektrum antimikrobiell verkan, och vidare, om nödvändigt, kommer det att göra en ersättare med urinanalysresultaten identifiera patogenen och definiera dess känslighet för antibiotika.

Antibiotika av ett brett spektrum, förskrivna för blåsor:

 • penicilliner,
 • cefalosporiner,
 • fluorokinoloner,
 • nitrofuraner,
 • makrolider,
 • hydroxikinolin,
 • beredningar från andra grupper.

För närvarande har följande typer av antibiotika och sulfonamidpreparat, som tidigare användes allmänt för behandling av cystit, relativt låg aktivitet:

 • Oskyddade penicilliner (penicillin, amoxicillin),
 • cefalosporiner av den första generationen (cefradin, cefalexin, cefadroxil),
 • sulfonamider (biseptol).

Oftast med cystit, ordineras urologer:

För behandling av kronisk inflammation i urinblåsan används fluorokinolonserien oftast: ofloxacin, norfloxacin, ciprofloxacin.

Barn och gravida kvinnor

Inte alla droger på grund av förekomsten av kontraindikationer kan ordineras till barn eller gravida kvinnor. Av dessa skäl är de oftast förskrivna antibiotika för blåsor:

 • skyddade penicilliner (augmentin, amokslklav),
 • cefalosporiner (cefixim, cefuroxim),
 • alternativ - nalidixinsyra, co-trimazol, nitrofurantoin.

Förberedelser för en enstaka dos

Akut cystit är väl behandlingsbar när man tar bara en tablett av ett långvarigt bredspektrum antibiotikum av en ny generation. För närvarande är det 2 sådana kända droger, liksom deras analoger - digitan och monoral (fosfomycin). Dessa läkemedel används i okomplicerad akut cystit, men är inte lämpliga för behandling av kronisk inflammation i blåsan.

Förutom antibiotika, som bara tar en gång, finns det antibakteriella medel som kan tas inom en kort kurs, till exempel 3-5 dagar. Denna skyddade penicilliner (amoxiclav, Augmentin), sam-trimazole, orala cefalosporiner hos den andra och tredje generationens (cefaklor, ceftibuten, cefixim, cefuroxim).

Vilka antibiotika ska man ta med cystit hos kvinnor

Med cystit, inflammation i blåsan, mötte nästan någon av kvinnorna. Denna frekvens av utveckling av denna sjukdom orsakas exakt i den vackra hälften av mänskligheten av den särdrag av urinrörets struktur. De har det kort och brett, vilket bidrar till patogenens penetration. Framväxten av frågan om läkemedel för behandling av sjukdom är logisk. Huvudmedlen är antibiotika, men det är mycket svårt att välja dem korrekt. Artikeln kommer att överväga de mest effektiva antibiotika mot cystit hos kvinnor.

Vilken arsenal av antibiotika finns för behandling av blåsan?

Listan över läkemedel för behandling av blåsor är väldigt olika. Det är viktigt att förstå att läkaren ska vara engagerad i behandlingen, så att akut cystit inte går i kronisk form, eftersom med kronisk cystit kommer en degenerering av cellerna i blåsepiteliet, vilket som ett resultat kan leda till onkologi hos detta organ.

De viktigaste antibiotika för cystit hos kvinnor:

Det finns också en lista över droger som har mindre uttalad terapeutisk effekt, men gäller fortfarande:

Monural - snabb hjälp med blåsor

Monural är ett antibakteriellt läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder, det används inte bara för cystit, utan också för inflammatoriska processer i urinvägarna som helhet. Kärnan i detta läkemedel är substansen fosfomycin. Monural är mycket väl löslig i matsmältningssystemet och efter 2-3 timmar fungerar det i full kraft i urinblåsan. Detta läkemedel dödar mest gram-positiva och gramnegativa bakterier, även mot de mikroorganismer som har utvecklat motståndskraft mot andra antibiotika. Inom två dagar efter Monural, uppnås återhämtning, varför detta läkemedel är nummer ett i behandlingen av cystit hos kvinnor.

Framställ detta läkemedel i form av tabletter och pulver. Drick det ska vara före måltider, vanligtvis om två timmar. Det är också möjligt att ta det två timmar efter en måltid. när mat är närvarande i magen, sänks effekten av läkemedlet. Det är bäst att dricka Monural på natten efter att blåsan töms. En uppenbar fördel är att vanligtvis ett paket eller en tablett är tillräckligt för att bota. En bra Monoral är också att den kan användas till gravida kvinnor och hos barn efter 5 år. Under graviditeten utnämns han endast för livsbeteckningar, hans handling på barnet undersöktes inte. Under första trimestern, när det finns ett bokmärke för alla organ och system av organ, är det bättre att inte använda det. När du ammar när du tar drogen ska barnet inte appliceras på bröstet.

Palin-representant för quinolonserier

Palin är ett antibakteriellt läkemedel som tillhör kinolongruppen. Drogen har, beroende på mängden, bakteriostatisk (hämmar multiplikationen av bakterier) eller bakteriedödande effekt (dödar bakterier). Små doser Palina verkar bakteriostatiskt, medan stora doser ger en bakteriedödande effekt. Läkemedlet klarar sig bra med gramnegativa bakterier. De producerar ett palin i form av tabletter, ljus, kapslar. Dricka det rekommenderas i en dos av 200 mg två gånger om dagen. Behandlingen varar i genomsnitt 6-10 dagar. I svår blåsning, tillsammans med tabletter, är kvinnor förskrivna vaginala suppositorier en gång om dagen i ungefär en vecka. Palin används inte hos gravida och ammande kvinnor.

Rulid är ett läkemedel från makrolidgruppen antibiotika, som har ett brett spektrum av åtgärder. Den bekämpar bäst mot ureaplasma och mykoplasma infektioner. Dosering - 150 mg två gånger om dagen, behandlingskurs - en vecka. Ät Rulid ska vara 20 minuter innan du äter. För amning och gravida kvinnor är det kontraindicerat.

nitroksolin

Nitroxolin är ett antimikrobiellt läkemedel från gruppen av oxikinoloner, ett mycket prisvärt läkemedel. Förutom dess huvudsakliga effekt på bakterier, Nitroxoline dödar också svampar, som är frekventa följeslagare av cystit, särskilt dess kroniska form. För behandling med nitroxolin följer schemat: 2 tabletter fyra gånger om dagen. Om cystitisen är svår, är det bäst att öka dosen till 20 tabletter per dag. Bruksanvisningen anger tydligt att detta läkemedel inte används till gravida och ammande kvinnor.

nolitsin

Nolitsin - ett antimikrobiellt medel från fluorokinoloner, har ett brett spektrum av effekter. Det har en bakteriedödande effekt, det vill säga det dödar mikroorganismer. Dessa tabletter har en ganska snabb effekt. Detta faktum förklaras av mikroorganismernas höga känslighet för den aktiva substansen i preparatet. Ta detta antibiotikum mot cystit i en dos på 400 mg två gånger om dagen en timme före en måltid eller två timmar efter en måltid.

Behandlingsförloppet från en vecka (med förvärring av den kroniska processen) till två (med akut). Om läkaren föreskriver förebyggande av återkommande cystit, är dosen 200 mg en gång. Fluoroquinolonmedel anses vara reserverade droger i händelse av att antibiotika med första linjen inte fungerar. Denna grupp innefattar också ciprofloxacin, ofloxacin, norfloxacin.

nevigramon

Nevigramon har som huvudkomponent, nalidoxinsyra, vilket saktar ner multipliceringen av bakterier och förstör dem. Finns i form av kapslar. För att eliminera symtomen på blåsan måste du ta Nevigramon i en mängd av två kapslar fyra gånger om dagen i en timme före måltid.

levomitsitin

Levomycetin är ett tillräckligt starkt medel för behandling av cystit. Dess uppenbara fördel är att det utvecklar resistent mot bakterier långsamt, vilket gör det möjligt att stanna länge bland de mest effektiva drogerna. Med cystit är det ordinerat i form av injektioner på 500 och 1000 mg, beroende på processens svårighetsgrad.

Tseforal

Ett modernt läkemedel, ett antibiotikum av gruppen av tredje generationens cefalosporiner, som frigörs i en mycket fördelaktig form av behandling, Salutab. Det är en koncentrerad granulat som löser sig lätt i vatten. Deras effektivitet är inte beroende av matintag. Dosen av läkemedlet är en tablett. Kursen hos kvinnor har en varaktighet på tre dagar till två veckor, beroende på processens allvar. Cefarol vid första intaget lindrar smärta.

FURAMAG

Mycket effektivt uroantiseptiskt läkemedel, trots att det är en representant för nitrofuraner. Det är en löslig form av läkemedelsf Furagin. Har en låg toxicitet för kroppen och ett mycket brett spektrum av åtgärder på mikroorganismer. Furamag-analoger för huvudämnet är furazidin, furasol, furagin. Dosen är 300 mg, som måste delas in i tre doser.

Vad orsakade ineffektiviteten hos vissa droger?

Det har länge varit känt att ju längre ett antibakteriellt läkemedel används, desto mindre effektivt är det. Bakterier utvecklar slutligen resistens mot läkemedlets effekter. Detta förklarar det låga resultatet av biseptol, furadonin, furagin. Behandling bestäms emellertid baserat på bakteriosensibilitet. Det är på grundval av sådd urin att det blir klart vad som är bäst att tillämpa och vilka förberedelser som är lämpliga. Som för specifikt Biseptolum och ampicillin, de har ingen effekt på E. coli, nämligen att det är 80 procent av hundra är det medel som förorsakar cystit.

Finns det några skillnader i behandling av akuta och kroniska former av blåsor?

Utan tvekan finns skillnader. Först av allt, med akut cystit, är en analys för mottaglighet mot antibiotika inte obligatorisk. Men i fallet med kronisk blåsan utförs sådan forskning alltid.

Kan jag bota cystit utan antibiotika?

Cystitis utan antibiotika kan behandlas, men det handlar bara om dess okomplicerade former. För att göra detta finns det många växtbaserade läkemedel. Särskilt populära bland dem är följande läkemedel:

 • kanefron har en vegetativ komposition, vars huvudkomponent är centauryen;
 • monorail är ett koncentrat av tranbärsmor;
 • urolesan består av humle, mint;
 • Phytolysin består av en blandning av organiska oljor.

Läkaren hjälper dig att hitta den bästa.

Expertutlåtande
Tatiana Mironova, urolog, gynekolog:
Användningen av växtbaserade läkemedel mot cystit kan verkligen förbättra effektiviteten av antibiotikabehandling, eller i vissa fall undvika det. Av fytopreparationer föredrar jag personligen Urolesan.
Jag tycker att medicinen innehåller flera aktiva växtekstrakter och eteriska oljor på en gång - det ger en snabb start på åtgärden. Urolesan har både antiseptiska, diuretiska och antiinflammatoriska effekter. Sålunda skapar användningen ogynnsamma förhållanden för reproduktion av bakterier - den främsta orsaken till förekomsten av cystit och hjälper till att lindra symtomen.

Varför är det möjligt att återkomma cystit även efter att ha tagit antibiotika?

Upprepad blåsbildning beror oftast på det faktum att läkemedlet är felriktat. En analys utfördes inte för att bestämma bakteriens känslighet för antibiotikumet. Ofta är det synden att återkommande är kvinnan själv. När allt kommer omkring, fullbordar vissa representanter för den vackra hälften av mänskligheten inte behandlingsförloppet och tror att sjukdomen är helt botad i frånvaro av symptom.

En annan orsak till att den inflammatoriska processen återkommer är en minskning av immuniteten på grund av andra sjukdomar. I detta fall kan den tillståndsbetingade patogena mikrofloran i urinvägarna bli ett orsakssamband för cystit. För att undvika upprepning av detta problem, observera enkla regler:

 • genomgå en fullständig behandling;
 • i rätt tid besöka toaletten, tolerera inte trängsel att urinera;
 • bära bomullunderkläder, exklusive syntet
 • drick tillräckligt med vatten (ungefär två liter om dagen);
 • klä på lämpliga väderförhållanden
 • drick inte kaffe, alkohol, choklad.

slutsats

Sammanfattningsvis minns vi att antibakteriella medel är osäkra. Att ta dem ensamma kan leda till en dysbios, vilket är svårt att korrigera. Kom ihåg detta och inte självmedicinera.

Vilka tabletter ska man dra med blåsor?

Cystit hos kvinnor är som regel en kronisk sjukdom. Frivolous inställning till denna sjukdom, självbehandling utan att konsultera en läkare och genomföra test med blåsor kan leda till utveckling av allvarligare sjukdomar hos det kvinnliga genitourinary systemet.

Tyvärr verkar det i själva verket i de flesta fall. Plötsligt börjar en kvinna att känna en brännande skarp smärta i underlivet och i ländryggen, obehag och brännande känsla vid urinering. Med blåsor blir smärtsamma uppmaningar till toaletten vanliga, för vilka det är nödvändigt att begränsa sig i rörelse.
Dock rusar kvinnan inte till läkaren. När allt kommer omkring till en urolog, och till och med brådskande, är det inte så lätt. Och när det finns många andra viktiga saker förutom detta - familj, karriär, ständiga problem - att avsätta en dag för en resa till en läkare blir helt enkelt en omöjlig uppgift.

Därför behöver en kvinna ett tillförlitligt svar - vilka mediciner ska tas med blåsor och hur man klarar sig lätt med blåsor? På apotek finns det flera läkemedel avsedda för behandling av inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna.

Naturligtvis måste man förstå att självadministration av tabletter med cystit är ett osäkert yrke. Utan att rådgöra med en läkare är det omöjligt att fastställa vad orsaken till blåsan och med vilken specifik form av sjukdomen vi har att göra med. Cystitis kan vara en separat, okomplicerad samtidig orsak till sjukdomen. Det kan också manifestera sig som en komplex patologi av det kvinnliga sexuella systemet, förknippat med en inflammatorisk process i njurarna eller olika infektioner i könsorganen och urinvägarna.

Vid kronisk cystit är den efterföljande transformationen av cellerna i blåsepitelet mycket sannolikt. Denna process kan leda till bildandet av godartade cyster, som har risk för efterföljande malignitet, upp till utvecklingen av blåsans cancer.

 • E. coli anses vara den främsta orsaken till infektiös cystit. Provocera infektion i uringången av bakterien Escherichia coli är underlåtenhet att följa sanitära bestämmelser, användning av icke-naturliga linnetyger sådana former som rem och rem.
 • Oftast uppstår cystit på grund av vissa sexuella infektioner.
 • Cystitis kan också manifestera sig som en reaktion på opportunistiska mikroorganismer hos partnerns flora och orsakas av vävnadsskada i en sexuell handling (deflorationsvariant).

Medicin för blåsor

Även i det inte så avlägsna förflutet betraktades blåsan inte som en patologi av bakteriellt ursprung. Därför inkluderade kompositionen av behandling för cystit inte läkemedel med antibakteriell verkan. Kvinnor behandlade inflammation i urinblåsan med naturläkemedel och en diet. Medan hygienregimen observerades, skedde ofta av sjukdomen snabbt och utan problem.

Tyvärr, i den moderna världen, är cystitis i den akuta fasen sällan botad till slutet, vilket gör att sjukdomen passerar till en kronisk form med infektiösa komplikationer. I detta fall är behandling av cystit utan antibiotikabehandling inte längre möjlig.

antibiotika

Det är värt att veta att antibiotika är droger som alltid har kontraindikationer och en rad möjliga biverkningar. Innan du börjar ta antibiotika för cystit, är det lämpligt att genomföra ett urinprov för att fastställa smittämnet, liksom en studie av stabiliteten hos bakteriestammen till olika typer av antibiotika, samt känslighet för dem. När granulationsvävnad av urinblåsan och i komplicerad cystit, kan blåsinstillation förfarande läkare silver aktiva medel administreras, såsom, till exempel, kolloid silver.

Efter antibiotikabehandlingen är det nödvändigt att vidarebefordra urin till bakteriologisk odling för att kontrollera frånvaron av patogener.
Följande droger kan rekommenderas för användning i infektiös cystit:

 • Monural är ett antibiotikum vars aktiva substans är fosfomycin. Läkemedlet har en effektiv antibakteriell verkan mot de flesta infektionsmedlen i urinvägarna, så det kan ordineras utan urinanalys. Typiskt frisätts monoralen i form av granuler, men den kan också köpas i pulver- eller suspensionsform. Läkemedlet tas en gång och används inte för kronisk cystit, eftersom patienten i detta fall behöver långvarig behandling. Priset på kloster i detaljhandel apotek varierar från 350 till 500 rubel per 1 förpackning.
 • Nolitsin är ett bredspektrum antimikrobiellt läkemedel. Detta antibiotikum är en andra generationens fluorokinolon. Hittills på grundval av norfloxacin mediciner är bland de mest effektiva antibiotika förskriva dem, som regel, i de fall där patogenen är resistenta mot andra antibiotika. Läkemedlet har många analoger. Det finns i form av tabletter, priset för förpackning varierar från 130 till 300 rubel.
 • Nitroxolin är ett derivat av oxikinolin. Antibiotikum, effektivt mot de flesta typer av bakterier, liksom Candida typ svampar. Det ordineras för olika sjukdomar i urinvägarna. Formen av frisättningstabletter, kostnaden för apotek är 80-120 rubel.
 • Palin avser antibiotika från kinolongruppen, den aktiva substansen är ett derivat av pimidinsyra. Dessa tabletter mot cystit kan användas för att behandla både akuta och kroniska sjukdomar i urinvägarna i ett infektiöst ursprung. Priset för förpackning i detaljhandel apotek är 250-300 rubel.
 • Furagin - det aktiva ämnet i detta antibiotikum - härrörande från nitrofuran. Ett särdrag hos läkemedlet är det långsamt utvecklande motståndet mot furagin i mikroorganismer. Priset är 130-400 rubel, behandlingen tar 7-10 dagar, beroende på sjukdomens allvar.
 • Nevigramon är ett uroantiseptiskt medel baserat på nalidixinsyra. Ämnet har en uttalad bakteriedödande effekt, används både för infektiösa och inflammatoriska lesioner av njurarna, urinledaren och urinblåsan. Kostnaden för drogen är från 3000 till 4900 rubel för 56 kapslar i ett paket.
 • Rulid avser makrolider. Drogen är ett bredspektrum antibiotikum, men det kan också användas vid behandling av blåsor. Priset för förpackning varierar från 1200 till 1500 rubel.
 • Furadonin är ett läkemedel med antimikrobiell effekt. Det används uteslutande vid behandling och förebyggande av bakterieinfektioner i urinvägarna. För att uppnå en hållbar effekt är det nödvändigt att ta drogen i minst 7 dagar. Kostnaden för furadonin är 70-170 rubel.

Fitopreparat

För behandling av cystit används ofta vegetabiliska preparat. I okomplicerade fall har behandling med fytopreparationer en uttalad positiv effekt, med cystit, inte en infektiös genesis, som inte belastas av sjukdomar hos det kvinnliga reproduktionssystemet. Men oftast används växtbaserade läkemedel i kombination med antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel. De vanligaste växtbaserade läkemedlen presenteras i den här artikeln.

 • Cyston kombinerar åtgärden av vattenextrakt från många medicinska växter. Läkemedlet är ett diuretikum och nephrolithic, bidrar till en gradvis minskning av stenstorleken och en minskning av inflammation i urinvägarna. Cyston har bakteriostatisk och bakteriedödande verkan, undertrycker reproduktionen av mikroorganismer i urinväggen, ökar effekten av att ta antibiotika. För att uppnå en uttalad effekt krävs en lång mottagning. Kostnaden för läkemedlet i apotek är cirka 400 rubel.
 • Blad av tranbär innehåller många användbara ämnen. Den positiva effekten av tranbärsskott och löv på urinvägarna beror på det höga innehållet av fenolglykosider. Mottagningsavkänning av löv av tranbär bidrar till att minska inflammation i kroppen, har antiseptisk och antibakteriell effekt. På grund av det höga innehållet av phytoncider är fytopreparation aktiv mot Staphylococcus aureus. Buljongen kan användas under graviditet (efter samråd med en läkare). Kostnaden för 40-50 rubel antas att strimlad torr råmaterial är effektivare än förpackade med filterpaket.
 • Monorail (tranbärsekstrakt). Kanske är det mest kända naturläkemedlet för blåsor tranbärsjuice. För uttalad antimikrobiell verkan kallades tranbär i folket ett naturligt antibiotikum. Tranbär i form av ett mamma eller extrakt används ofta för att förhindra återkommande och förvärring av kronisk cystit. Tanniner, i höga koncentrationer i denna bär, förhindrar att mikroorganismer fästs i blåsans väggar. Monorail är ett starkt koncentrerat extrakt av tranbär, läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter, en lång tid för antagning rekommenderas. Priset är ca 500 rubel. Monorail och Monural är inte samma. Monorail - ett växtbaserat medel baserat på tranbär, Monural hänvisar till bredspektrum antibiotika
 • Kanefron är en läkemedelspreparat på basis av extrakt av 4 växter: rosenhöner, tusenben, rosmarin och lyubistok. Det är en aktiv diuretikum. Kanefron främjar aktivt avslappning av släta muskler, vilket underlättar akut smärta i sjukdomar i urinvägarna. Har också en antimikrobiell effekt, multiplicerar effektiviteten av antibiotikabruk. Läkemedlet kan köpas i form av en drage eller i en lösning, kostnaden kommer från 390 till 470 rubel.
 • Phytolysin pasta är ett diuretikum, det är baserat på extrakt av olika medicinska växter. Den rika kompositionen ger preparatet med antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Phytolysin aktiverar processen att lösa mineralsalter i blåsan och förhindrar bildandet av stenar. Pastan löses i en liten mängd vatten. Denna lösning tas internt. Behandlingsförloppet är minst 2 veckor. Tuba salva som väger 100 gram kostar i apotek runt 450-500 rubel.

Samtidig behandling

Ett viktigt villkor för effektiv behandling av sjukdomar i det genitourära systemet är komplexiteten av behandlingen. Det är nödvändigt att kombinera terapi med antibiotika med underhålls- och restaureringsbehandling med fytopreparationer. Förutom de två huvudkomponenterna vid behandling av cystit, används samtidig läkemedel för att symptomatiskt lindra patientens tillstånd.

Först och främst är detta användningen av antispasmodik. Vid akut smärta är det nödvändigt att använda vasodilaterande läkemedel, som har en avslappnande effekt på glatta muskler. Alla antispasmodika hanterar effektivt skarpa smärtsamma spasmer, vilket ger snabb lindring och att bli av med smärta.

Listan över antispasmodik är extremt bred, för symptomatisk lättnad, kan du använda något läkemedel som är utformat för att lindra spasmer och smärta.
De mest populära antispasmodikerna inkluderar:

 • Drotaverine (No-Shpa)
 • Buscopan
 • Pentalgin
 • papaverin
 • Spazmomen
 • Trigan

Ofta använder cystitis icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) baserat på ibuprofen. Denna grupp av läkemedel i kombination med terapi hjälper till att ta bort tecken på inflammation, vilket påskyndar återhämtningsprocessen. Ovillkorlig värdighet för icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel är det faktum att de inte påverkar medvetenhet och arbetsförmåga hos en person. Användningen av dessa läkemedel ger en snabb lindring av patientens fysiska tillstånd och ger dig möjlighet att snabbt komma till formen.

Efter antibiotikabehandling krävs återvinningsprocedurer. I synnerhet, efter behandling av blåsan, är det nödvändigt att återställa mikrofloran hos de kvinnliga könsorganen och mag-tarmkanalen. För att lösa detta problem används olika probiotiska preparat. Spektrumet av probiotika på läkemedelsmarknaden är extremt bred. De mest populära drogerna för restaurering av mikroflora är Hilak Forte, Acipol, Bifiform, Lineks och andra.

Det är viktigt att komma ihåg att efter behandlingen är det nödvändigt att övervaka tillståndet i urinvägarna för att undvika förekomst av återfall. Det rekommenderas också att samråda med en gynekolog och gastroenterolog, eftersom överträdelser i dessa kroppssystem ofta kan provocera inflammatorisk eller infektiös cystitis.

Antibiotikum för cystit hos kvinnor: Bruksanvisning

Sjukdomen kan överraskas av någon person. Ofta verkar det oväntat, och omedelbart får man känna sig obehagliga symptom. Läkare föreskriver antibiotika för behandling av blåsor. Detta är den enda metoden för effektiv kontroll av sjukdomen. De bör tas i samband med korrekt näring och andra mediciner.

Mottagning av antibiotika

Antibiotika för cystit - det här är ett mycket starkt läkemedel, utse det, kanske bara en läkare. Det finns ett stort urval droger som väljs individuellt. Först efter att undersökningen är nödvändig kan läkaren ordinera antibiotika för blåsans inflammation.

Det är viktigt att överväga hur infektionen reagerar på ett specifikt läkemedel. De viktigaste symtomen försvinner inom en dag. Detta kanske med det rätta valet av ett läkemedel. Men glöm inte att antibiotika är det bästa botemedlet för blåsor, men du måste dricka dem med försiktighet

Att förmedla läkemedlet till sig själv är ett farligt sätt. Om valet inte är korrekt kan det bli kroniskt, vilket blir mycket svårare att bota. Det är viktigt att komma ihåg att med inflammation i urinblåsan är antibiotikumet endast förskrivet av den behandlande läkaren.

I kronisk form av sjukdomen

För att bestämma vilka antibiotika som ska förskrivas till patienten, genomför läkaren en undersökning som visar vilken typ av infektion som provocerade sjukdomen. Därefter bestäms reaktionen av mikroorganismen på läkemedel. Oftast utsedda:

Dessa är kraftfulla antimikrobiella medel, som kan behandlas med cystitis. De kan klara de många infektioner som kan orsaka denna sjukdom.

Sådana droger kan inte användas för minderåriga, för att kanske den felaktiga bildningen av skelettet hos barn. Och även de är kontraindicerade för lakterande och gravida kvinnor. Med rätt tillvägagångssätt och observera doseringen är det möjligt att en framgångsrik botemedel mot sjukdomen är möjlig.

I akut form

Vid akut cystit används antimikrobiella medel för allmän åtgärd för behandling. Det är viktigt att kontakta läkaren i tid, eftersom det finns risk för att sjukdomen blir kronisk.

Det är mycket vanligt att använda en monural. Det förhindrar infektion i blåsan och dess reproduktion. Effekt bekräftas av det faktum att inflammation avlägsnas vid första upptagandet. Urologiska antibiotika för cystit, som också kan användas:

Vid behandling av cystit kan varaktigheten av medicinen vara olika. Baserat på testen kommer läkaren att föreskriva den nödvändiga kursen.

Vid graviditet

För gravida kvinnor väljs sparsamma läkemedel. Sjukdomen utvecklas särskilt under de första månaderna av graviditeten. Vid denna tidpunkt är kvinnans immunitet försvagad. Det finns risk för negativa effekter på fostret, så du måste väga de möjliga komplikationerna och behovet av behandling av blåsans inflammation. Läkare väljer läkemedel som bara påverkar blåsan. Antibiotika för blåsor hos kvinnor i positionen:

 1. Kanefron. Den är gjord av naturliga ingredienser, effektiva i kronisk form av sjukdomen, har en antimikrobiell effekt.
 2. Monural. Det är ett pulver som rekommenderas för svår inflammation. I grunden är ett recept föreskrivet, i allvarligt allvarliga fall, flera (maximalt 7) krävs.
 3. Tsiston. Ett effektivt botemedel mot blåsor. Atibitik består av växtdelar, har en diuretik effekt, eliminerar inflammation.
 4. Kanefron. Läkemedlet är ordinerat för spasmer, har en antimikrobiell effekt. Den är gjord av naturliga råvaror.
 5. Amoxiclav. Det ordineras i extrema fall kan det påverka fostret negativt.

Alla dessa läkemedel kan endast tas under överinseende av en läkare. Vid eventuella allergiska reaktioner eller biverkningar, sluta ta och informera läkaren.

För behandling av barn

Barn är också benägen för sjukdom. Den vanligaste orsaken till sjukdomen är en E. coli. Behandling av cystit med antibiotika föreskrivs efter en fullständig undersökning och bestämning av orsakets reaktion på läkemedlets komponenter.

Sjukdom hos barn kan vara medfödd eller förvärvad. Ofta är det asymptomatiskt. Därför är det viktigt att regelbundet kontrollera att hälsoproblem identifieras i tid.

Alla dessa läkemedel rekommenderas efter 12 års ålder. Dessa antibiotika är effektiva vid inflammation i blåsan. För mycket unga och nyfödda barn använder cefuroxim. Kursens varaktighet är en vecka.

De bästa antibakteriella läkemedlen

Den perfekta lösningen är lösta. Det frigörs i granuler, löses lätt i vätska. Den största fördelen är användarvänlighet.

Ett av de mest effektiva sätten är cefalol. Det frigörs i tabletter, som måste lösas i vatten, har en trevlig smak av jordgubbar.

Det mest effektiva antibiotikumet för cystit är en monural. Det släpps som ett pulver. Det är ett brett spektrum medicin utan biverkningar. Läkemedlet absorberas i urinen om några sekunder, och lindrar omedelbart personen av infektioner i urinblåsan. Monoral utsetts i de flesta fall.

När du tar Monural, kan du också använda antimikrobiellt medel Furagin. De kompletterar varandra och blandar väl.

Smärta sensationer försvinner efter första dosen. Det rekommenderas att ta innan sängen går, när blåsan är tom, inte oftare än en gång om tre dagar. Vanligtvis behöver du inte ta emot. Alla symptom försvinner efter 3-4 timmar. Det ordineras även för behandling av gravida kvinnor.

Hur fungerar behandlingen?

Med cystit, föreskrivs ett antibiotikum först efter en fullständig diagnos av kroppen. Det är viktigt att identifiera orsaken som utlöste utvecklingen av en farlig infektion. Baserat på denna kunskap föreskrivs ett recept.

Antiinflammatoriska piller kan ordineras:

De ska tas inom 2-3 veckor. Och kan också ordineras motpaspasmodik:

Dessa är extra medel som ofta föreskrivs. Under behandlingen är det nödvändigt att informera läkaren om alla reaktioner i kroppen under antagningens gång. Det är viktigt att ständigt övervakas.

Levofloxacin tas oralt en gång om dagen för 250 ml och norfloxacin två gånger dagligen för 400 ml. Dessa är kraftfulla antibakteriella medel.

Ett alternativ kan vara:

 • fosfomycin - att dricka en gång om dagen för 3 g;
 • amoxicillin och clavulanat - tre gånger om dagen för 375 mg;
 • nitrofurantoin - tre gånger om dagen för 100 mg.

Här anges de rekommenderade doserna, de kan ändras av läkaren. Inträdesförloppet kan vara från en dag till en vecka.

En lång introduktionskurs kan tilldelas med några problem:

 • användning av vissa slags konon (spermicid, membran);
 • återfall;
 • graviditet;
 • ålderdom.

Varje fall undersöks individuellt av en läkare.

Antibakteriella läkemedel för en enstaka dos

Det finns medel som kan hantera sjukdomen på en gång. Sådana droger började produceras nyligen. Vid deras tillverkning används den nyaste medicinska utvecklingen. Narkotika med bred åtgärd:

 • monural och dess analoga fosfomycintromometol;
 • tsifran.

De aktiva substanserna i dessa läkemedel är koncentrerade på de platser där infektionen inträffar. Tack vare detta uppnås maximal effektivitet. Dessa läkemedel rekommenderas att dricka i akut form av sjukdomen:

 • amoxicillin;
 • cefixim;
 • co-trimoxazol;
 • cefuroxim;
 • ceftibuten.

Behandling med antibiotika, kanske en teknik, när det inte finns några allvarliga komplikationer. Fördelar med sådan behandling:

 • snabb återhämtning;
 • ett minimum av biverkningar
 • kostnadsminskning.

Doseringen bestäms individuellt, med hänsyn tagen till särdrag hos sjukdomsförloppet.

Antibakteriella preparat från naturliga komponenter

Dessa medel kan på ett adekvat sätt konkurrera med antibakteriella läkemedel. Nu är denna produktgrupp aktivt utvecklad. fördelar:

 • har inga biverkningar
 • lämplig för behandling av gravida kvinnor och barn
 • Förstör inte användbara mikroorganismer.

En av dessa medel för blåsning hos kvinnor är cetzin. Det eliminerar inflammation, har en antimikrobiell effekt, stärker immuniteten. Efter ingången är det ingen dysbakterios. Den är gjord av isländsk mossa.

Mot cystitisen förskrivar att dricka också cetrazin, som är baserat på St John's wort och propolis. Det är helt smält, har antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. Ta dem en gång om dagen för en tablett.

Livet efter att ha tagit mediciner

Efter framgångsrik behandling är huvudfaren ett återfall. Kanske är detta när patienter inte följer läkarens rekommendationer, ökar eller minskar doserna. Ofta händer detta när människor tillgriper självmedicinering.

Cystitis efter antibiotika kan gå till candidiasen i vagina eller vaginos. Detta beror på att strukturen hos den vaginala mikrofloran störs efter behandlingens gång. Hon behöver tid att återhämta sig. Mot denna bakgrund kan nya sjukdomar uppträda.

När en candidiasis detekteras rekommenderas det att man inte använder ett antibiotikum mot cystit. Den vanligaste är flukostat. Och även förskrivna salvor, som behöver behandla kvinnliga könsorganen, är Candida ganska effektiv. Det låter dig övervinna sjukdomen på kort tid.

Förutom användning av läkemedel bör immuniteten ökas.

För detta behöver du:

 • att dricka yoghurt
 • ta vitaminer
 • Drick en tinktur av Echinacea.

Det är bäst att förbereda yoghurt själv. För att göra detta bör du köpa speciella laktobaciller i apoteket. Om det var möjligt att bota sjukdomen, bör förebyggande åtgärder följas.

 1. Användningen av bomullsunderkläder, hans dagliga skift;
 2. Använd 1,5 liter vatten dagligen;
 3. Tidig förödelse av blåsan;
 4. Korrekt näring;
 5. Undvikande av hypotermi.

Det är mycket viktigt att övervaka vätskans balans i kroppen och dricka tillräckligt med vatten under och efter behandlingen. Observera dessa enkla regler, du kan minska möjligheten till återfall till ett minimum. Det viktigaste är att följa alla läkares rekommendationer, då kommer återhämtningen att bli snabb och utan obehagliga konsekvenser.

Antibiotika för blåsor

Moderna antibiotika för akut cystit kräver inte definitionen av en patogen mikroorganism (genom laboratorieundersökning av urin) och bestämning av dess känslighet för ett visst läkemedel.

Farmakologiska läkemedel av den nya generationen är universella agens som undertrycker aktiviteten hos de flesta patogener (stafylokockinfektion, E. coli, etc.).

I det kroniska skedet, tvärtom, utförs en fullständig undersökning för att fastställa orsaken till sjukdomen. Antibiotika för kronisk blåsan väljes särskilt noggrant, efter att urinen analyseras och virusens känslighet för ett eller annat antibiotikum avslöjas.

Terapeutisk taktik för blåsning av bakteriell natur (akut och kronisk stadium) innefattar användning av antibiotika. Faktum är att en härdad akut process stabiliserats ett tag genom att följa en speciell diet och behandling kan gå in i en dold, trög patologi, med den första irriterande faktorn (stress, hypotermi, etc.) växer till kronisk form.

Behandling av cystit med antibiotika

Blåsan Inflammation kräver diagnostik för att identifiera former av sjukdomen (akut, kronisk och återkommande), och konstruktionen av de enskilda terapeutiska regimen baserad dataanalys och kliniska förloppet för den patologiska processen. Endast en behörig läkare kan rekommendera antibiotika för blåsor, minska smärta, brännande känsla och rezi vid urinering. Självmedicinering med antibiotika kan leda till försämring av tillståndet.

Behandling av cystit med antibiotika, vilket skapar den erforderliga koncentrationen i urinen, utförs med användning av antiinflammatoriska läkemedel. Dessutom uppmuntras patienterna ofta att stimulera kroppens immunförsvar.

Behandlingen av antibiotikabehandling kan vara 1, 3 och 7 dagar. Grupper av läkemedel för behandling av blåsor:

 1. penicilliner - cefalexin, ampicillin, dicloxacillin och andra;
 2. innehållande tetracyklin-tetracyklin, minocyklin, doxycyklin;
 3. sulfonamider - sulfisoxazol, sulfametisol;
 4. nitrofurantoin - ett antiseptiskt medel som används vid behandling av urinsfären;
 5. erytromycin - är aktiv mot stafylokocker, gonokocker, streptokocker.

Ta upp drogen, varaktigheten av administrering och dosering, samt möjligheten att använda universella antibiotika som undertrycker de flesta patogener, borde vara en urolog.

Det bör noteras att bakterierna över tid har utvecklat resistens mot ett antal droger. Av denna anledning noteras en minskning av den terapeutiska effekten i följande ämnen:

 • Biseptolaktivitet mot E. coli är 25-85%;
 • Ampicillin - hjälper inte i 30% av fallen när en E. coli detekteras;
 • en grupp nitrofuraner (furadonin, furagin) - används endast för förebyggande ändamål;
 • grupp av icke-fluorerade kinoloner - karakteriserad av ett smalt spektrum av verkan i jämförelse med fluorerade ämnen;
 • Den första generationen av cefalosporiner (cefalexin, cefradin, cefadroxil, etc.) är inaktiva mot gram-negativa patogener.

Behandling av kronisk cystit med antibiotika

Om du misstänker en kronisk form av blåsans inflammation, bör du bekräfta denna diagnos och fastställa orsaken till sjukdomen genom laboratorietester, samt ytterligare diagnostiska förfaranden.

Behandling av kronisk cystit med antibiotika föreskrivs efter detektion av en mikroorganism-provokatörpatologi och dess känslighet mot ett antal antibiotika. Vid en kronisk process rekommenderas fluoroquinolongruppmedel: ciprofloxacin, norfloxacin, ofloxacin. Dessa läkemedel orsakar en antimikrobiell effekt mot de flesta kända patogener i nedre urinvägssjukdomar. Fördelen med dessa läkemedel är den uttalade aktiviteten vid undertryckande av patogen flora, även i fallet med Pseudomonas aeruginosa.

Framgången av behandlingen beror i stor utsträckning på den korrekta doseringen och varaktigheten av medicinen. Dessa antibiotika för cystit används inte vid behandling av barn under 15 på grund av möjliga anomalier vid bildandet av skelettmuskler, gravida och ammande kvinnor. Fluoroquinolongruppen bör inte ges till individer med intolerans mot enskilda komponenter.

Behandling av akut cystit med antibiotika

Medicinsk taktik för akut inflammatorisk process kräver inte detektion av en mikroorganism och kan baseras på användningen av antibakteriella medel med ett brett spektrum av effekter. För att inte starta processen och förhindra ett kroniskt stadium, måste akut cystit höras i rätt tid.

Det mest populära läkemedlet på basis av fosfomycintromometol är läkemedlet monoralt. Antibiotikumet sprider sig mycket på grund av dess förmåga att inhibera reproduktionen av bakterier och motstå deras penetrerande förmåga i blåsans slemhinna. Ett unikt antibakteriellt medel kan lindra akut inflammation på en gång.

Behandling av akut cystit med antibiotika är inte av misstag. Fullt itu med bakteriell infektion utan återfall i framtiden och brist på exacerbation (kronisk process) utan användning av antibiotika är inte möjlig. Vid behandling av sjukdomen är i stånd att fitopreparatami tid att dra sig tillbaka, och sedan komma ut med en ny kraft vid minst irriterande (hypotermi, stress, immun skift, etc.).

Alternativa antibiotika för akut cystit:

Varaktigheten av kursen, dosen av läkemedelssubstansen ordineras av läkaren enligt de individuella egenskaperna hos sjukdomsförloppet.

Antibiotika för cystit under graviditeten

Behandling av sjukdomar i väntan på barnet ska vara försiktig, konsekvent med läkaren och det är bekräftat av analysens resultat.

Under graviditeten hos en baby framträder cystit oftare i de tidiga stadierna, när immunsystemet försvagas så mycket som möjligt. Valet av terapi, både traditionell och folklig, bör närma sig med stor försiktighet. Ingen läkare förutspår reaktionerna från den gravida kroppen till det vanliga örtmedlet. Det är också känt att vanliga antibiotika i cystit har negativ inverkan på embryot.

Vid behandling av cystit hos gravida kvinnor är det nödvändigt att det farmakologiska medlet verkar direkt i infektionens källa, d.v.s. i urinblåsan. Lyckligtvis utvecklas den farmakologiska marknaden och hittills finns det tillåtna antibiotika för cystit under graviditeten:

 • monural - pulver med ett brett spektrum av åtgärder, rekommenderas vid akut inflammation. Oftast består den terapeutiska kursen av ett intag av 3 g upplöst i vattenämne. Läkemedlet används enligt medicinska indikationer, ibland är det nödvändigt att ta en andra dos och i en mer allvarlig klinisk bild - systematiskt underhåll av läkemedelskoncentrationen inom sju dagar;
 • kanefron - på basis av vegetabiliska råvaror, hjälper till att bli av med spasmer vid akut och kronisk inflammation, har en antimikrobiell och diuretisk effekt. Dagens norm av medicinen är 2 matskedar;
 • cyston - kännetecknas av antiinflammatorisk och diuretisk verkan. Det valda komplexet av växtkomponenter hanterar inte bara symtomen på cystit, men hjälper också till att ta bort sand / stenar och njurar. Den rekommenderade dosen för vuxna är 2 tabeller / 2-3 p dagar;
 • amoxiclav - till detta verktyg används mindre ofta på grund av eventuella negativa effekter på fostret.

Ofta kvinnor i väntan på barnet bärs installationsblåsan under vilken en kateter införes genom läkemedel (borsyra, rivanol, oljor, etc.) direkt i härden patogenen. Sådan behandling är möjlig endast i de tidiga stadierna av svangerskapet och för speciella indikationer.

Namn på antibiotika för blåsan

Vid behandling av blåsans inflammatoriska process gäller:

 • antibiotika - är nödvändiga i kampen mot bakteriella, svampmikroorganismer och parasitisk infektion;
 • Fytopreparationer är en integrerad del av komplex terapi parallellt med antibiotika eller som självständiga läkemedel i de första stadierna av sjukdomen;
 • probiotika - kombinerat med antiviral behandling för att normalisera tarm- och vaginalt mikroflora;
 • antispasmodik - som anestesi.

Antibiotika för cystit - En integrerad del av behandlingsprocessen vid akut och kronisk sjukdomskurs. Kontroll av effektiviteten av behandlingen ledes av den behandlande läkaren, som om nödvändigt kan ersätta läkemedlet.

Namnet på antibiotika för cystit, som har hittat den största ansökan:

 • monural - Populariteten av det moderna läkemedlet vid behandling av akut cystit är förknippad med möjligheten att ta utan laboratorietest av urin;
 • nitroxolin (5NOK) - refererar till gruppen oxikinoliner, används för cystit, uretrit, pyelonefrit, epididymit;
 • furadonin (basen av nitrofuran) är ett effektivt botemedel vid bakteriell natur av inflammation;
 • furagin - används vid infektionsinflammatorisk process;
 • рулид - grupp av makrolider, är ett ämne av ett brett spektrum av åtgärder, det appliceras endast under receptbelagt läkemedel;
 • palin - en grupp kinoloner, är effektiv vid bekämpning av gram-negativa och gram-positiva mikroorganismer;
 • Nolycin - en fluorokinolongrupp, ett modernt antibiotikum har ett brett användningsområde vid antimikrobiell behandling;
 • nevigramon - grunden för nalidixinsyra med uttalade antibakteriella egenskaper.

Antibiotika för kvinnor med blåsor

Cystit är vanligare i rättvisare kön på grund av anatomiska egenskaper hos strukturen i det urogenitala området (t ex, är urinröret i omedelbar närhet till anus och vagina).

Blåsans inflammation kräver noggrann diagnos med gynekologens besök, leverans av urinanalys / kultur, DNA-forskning, ultraljud av könsorganet. Behandlingstiden och antibiotika för cystit hos kvinnor är föreskrivna utifrån typen och svårighetsgraden av den inflammatoriska processen. Behandlingsförloppet är 2-3 veckor. Moderna antibakteriella medel har ingen toxisk effekt på kroppen och har en minimal lista över biverkningar. Kvinnor rekommenderas följande antibiotika för cystit: sulfonamider, amoxicillin, fluorokloriner, fosfomycin. Det krävs ofta samtidig behandling av droger från olika grupper.

Vid tidpunkten för behandlingen kvinnan är viktigt att inte bli för kallt, dricka mer vatten, diet (inte äta stekt, kryddig, salt), med undantag av tobak och alkohol, att engagera sig i kön med kondom. Efter återvinning rekommenderas det att genomgå förebyggande undersökningar och upprätthålla kroppens försvar. För förebyggande mottagning är fluorokinoloner och nitrofuraner lämpliga.

Antibiotika för cystit hos män

Malorasprostranennoe fenomen - cystit hos män uppträder mot bakgrund av prostatit / uretrit på grund av en överträdelse av funktionen av urinutflöde och stagnation i urinblåsan.

Inflammation i slemhinnan i urinblåsan kan bli uppenbara vid vilken ålder som på grund av bristande överensstämmelse med de regler för hygien, förekomst av sexuella infektioner (gonorré, mykoplasma, etc.), inflammation i testiklarna, frekvent sjukdom (influensa, bihåleinflammation, etc.), renal tuberkulos, förkylningar. När de första symptomen på sjukdomen - brännande och smärtsyndrom med urinering - är det bättre att besöka en urolog.

Valet av behandlingsschema beror på de diagnostiska resultaten:

 • bakteriell urin med etablering av patogen mikroflora;
 • det kvantitativa innehållet av erytrocyter, leukocyter, slem för allmän urinanalys
 • urogenitalt forskning för dolda infektioner;
 • ultraljudsundersökning av njurarna och prostata;
 • cystoskopi och biopsi, bestämning av närvaron av stenar, neoplasmer.

Antibiotika för cystit hos män är ordinerad enligt det avslöjade orsakssystemet av sjukdomen:

 • fluorokinolongrupp - nolycin, ciprolet, normax, digitan;
 • nitrofurany-furadonin;
 • cefalosporinkoncernen.

Eliminera de smärtsamma förnimmelserna kommer att hjälpa nej-shpa, nimesil, diklofenak, papaverin. Medelvärdet av behandlingen är en vecka.

Antibiotika för barn med blåsor

Orsaken till cystit hos barn enligt statistiska uppgifter är oftare E. coli, men före behandlingen rekommenderas att bestämma den patogena florans känslighet för den farmakologiska beredningen.

Urinvägsinfektioner är ett ganska vanligt problem av bakteriell natur i barndomen. I 1-5% av fallen uppstår sjukdomen utan signifikanta symtom. Och inflammationen upptäcks oftare hos pojkar under ett år, vilket beror på urinvägs medfödda anomalier. I åldersintervallet från 2 till 15 år förekommer det största antalet cystit hos kvinnliga patienter.

Antibiotika för cystit hos barn med akut process:

 • klavulanat eller amoxicillin i tabletter / suspension tre gånger om dagen för 40-60 mg per kg kroppsvikt över 12 år vid 375 mg;
 • cefixim - 8 mg per kg vikt en gång om dagen, över 12 år - 400 mg;
 • cefuroxim - två gånger om dagen: 30-60 mg per kg vikt för nyfödda, 30-100 mg per kg vikt för barn under 12 år; över 12 år -250 mg.
 • Ett alternativ val kan vara: co-trimoxazol, nitrofurantoin, nalidix-syra.

Antibiotika för cystit i akut form föreskrivs genom en sju dagars kurs. Engångsadministration ger ett stort antal återfall. Med det förebyggande målet rekommenderas nitrofurantoin för en halvår / ettårig kurs i en mängd av 1-2 mg per kg vikt per dag.

Hur man behandlar cystit med antibiotika?

Antibiotika för blåsor rekommenderas beroende på infektionsmikroorganism-orsaksmedlet. Hjälpa hantera smärta icke-steroida antiinflammatoriska medel: Nurofen, diklofenak, indometacin, mottagning av som sträcker sig från 10 till 21 dagar. Som en antispasmodisk används icke-shpa, ketorol och baralgin i stor utsträckning.

Vid behandling med antibiotika är administrations- och doseringstiden, som urologen bestämmer enligt individuella indikationer, mycket viktig. Läkaren kontrollerar läkningsprocessen, kombinationen av huvuddrogen med växtkomponenterna.

Hur behandlar cystit med antibiotika hos en grupp fluorokinoloner? Preparationer levofloxacin och norfloxacin tas oralt i följande dos: 250 mg en gång dagligen och 400 mg två gånger om dagen. Dessa läkemedel har en hög bakteriedödande aktivitet, har ett brett spektrum av antimikrobiella effekter, kännetecknas av god penetrerbarhet i vävnaden och en lång halveringstid.

Alternativa sätt att behandla akut inflammation i blåsan är:

 • fosfomycin - en enda dos av 3g.
 • amoxicillin och clavulanat - tre gånger om dagen för 375 mg;
 • nitrofurantoin - tre gånger om dagen för 100 mg.

Antibiotika för blåsan tas en gång, eller kurser om 3 till 7 dagar. Varaktigheten av behandlingen ökar med:

 • patientens ålder över 65 år
 • sjukdomens återfall
 • diabetes mellitus;
 • sjukdom hos män
 • graviditet;
 • separata typer av preventivmedel (membran, spermicid).

Antibiotikum för cystitis monoral

Monural - ett universellt medel baserat på fosfonsyra för behandling av infektiösa processer i nedre urinvägarna. Fördelarna med läkemedlet: Aktiv mot mest kända mikroorganismer (E. coli, Staphylococcus, etc.).

För en akut patologisk process tas ett antibiotikum med cystitismonural en gång, med undantag för särskilt allvarliga fall (hematogen typ av cystit), när upprepad användning av läkemedlet krävs. Läkemedlet har en snabb penetrerande förmåga i blod och njurar. Den maximala koncentrationen av läkemedlet i urinen upprätthålls för en dag eller mer, vilket gör att du kan hantera den patogena mikrofloran fullständigt.

Monuralens aktivitet är hämningen av enzymaktivitet, som är ett byggmaterial för väggarna i smittsamma celler. Antibiotikum för cystitis monural orsakar inte toxiska reaktioner, därför är det möjligt att ta medicinen hos gravida kvinnor.

Läkemedlet är inte tilldelad: i enskilda känslighets fall svår njursjukdom, behandling hos barn under 5 år, under perioden av amning (mjölk kommer till barnet).

Monural används sällan i kroniska processer, eftersom det kommer att klara av den försummade formen av cystit med ett engångsintag kommer inte att fungera.

För att kontrollera kvaliteten på behandlingskursen utförs en urinanalys.

Antibiotikum för cystit nolycin

Nolitsin tillhör andra generationens fluorokinoloner och är ett läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Tabletter indikeras för behandling av cystit hos patienter av båda könen. De är inte föreskrivna för barn under 18 år, liksom för kvinnor under dräktighet och amning.

Baserat på specificiteten av inflammation rekommenderas antibiotikum för cystitis nolitsin i följande doser:

 • med sikte på profylax - 200 mg / 2 dagar med en kurs om 10 dagar i tre månader;
 • okomplicerad akut cystit - 400 mg / 2 dagar från 7 till 10 dagar;
 • kronisk process - 400 mg / 2 dagar från 2 till 4 veckor;
 • komplicerade förhållanden - enligt doktorens utrymme.

Läkemedlet är berusat på en tom mage med en stor mängd vatten.

Nolitsin används inte för individuell intolerans i fall av lever / njurinsufficiens i tillståndet av enzymatisk brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas.

Läkemedlet sällan orsakar biverkningar, som i tillägg till allergier inkluderar: matsmältningsproblem tecken, yrsel, trötthet, kramper och huvudvärk.

Antibiotikum är inte kompatibelt med alkohol och en grupp nitrofuraner.

Antibiotikum en gång för cystit

Snabbt återvända till det vanliga sättet att leva, glömma de obehagliga symtomen på cystit, blev det möjligt på grund av förberedelserna av en ny generation. Till sådana höghastighetsdroger ingår mononala och digitala antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder. Den terapeutiska effekten uppnås genom långvarig verkan, baserat på läkemedlets förmåga att skapa maximal koncentration i det smittsamma fokuset.

Fosfomycin-trometamol (monomialanalog) - ett enda antibiotikum för cystit - är också effektivt för att undertrycka majoriteten av kända mikroorganismer. Behandling uppnås genom att maximera ackumuleringen av den aktiva substansen i urinen.

Fördelarna med en enda terapi är:

 • tidig återhämtning med minimal ansträngning
 • små finansiella kostnader;
 • mindre biverkningar
 • brist på sannolikhet för framväxt av resistens från mikroorganismer.

Endos är typisk för behandling av blåsans akuta, okomplicerade inflammatoriska process. Antibiotika för cystit, som används av korta kurser:

 • amoxicillin / klavulanat - penicillinskyddade p-laktamantibiotika;
 • cefixim, ceftibuten, cefuroxim, cefaklor - oral cefalosporiner II-III generation;
 • co-trimoxazol.

Cystit efter antibiotika

Användning av farmakologiska läkemedel efter eget gottfinnande eller behandling med folkmetoder kan skada hälsan och orsaka en förvärring av den patologiska processen. Akut cystitis tillstånd efter antibakteriell behandling är ett vanligt fenomen i klinisk praxis. Hos kvinnor är blåspatologi förenad med bakteriell vaginos och vaginal candidiasis ("tröst").

Som det visar sig är den cystit efter antibiotika helt naturlig följd av självbehandling eller analfabeter byggt medicinsk taktik. Självmordens skyldige är villkorligt patogena mikroorganismer som finns i skeden, på penis och perineum. I en hälsosam organism begränsas mikrofloran av immunsystemet.

I fall av cystit med candidiasis är användningen av antimikrobiella medel strängt förbjuden. Terapi är baserad på användningen av flucostat med behandling av könsorganen från utsidan med nystatinsalva eller candida cream.

Antibiotika för cystit är provocerande exacerbationer av candidiasis, så deras intag kräver obligatoriskt underhåll av kroppens försvar. För att förbättra immuniteten i 1,5-2 månader är det nödvändigt dagligen:

 • att dricka på en dröm som kommer på ett glas yoghurt med laktobaciller. Ännu bättre, om du förbereder kefir själv från den förvärvade starteren eller kommer att ta probiotika med levande stammar av fermenterade bakterier.
 • drick två complly piller;
 • två gånger om dagen för att dricka tinktur av echinacea (en halv kopp vatten 25 droppar);
 • på eftermiddagen före huvudmålen, drick en matsked pasty phytolysin, upplöst i ett halvt glas varmt vatten.

De beskrivna förebyggande åtgärderna kommer att bidra till att förebygga cystit efter antibiotika och stödja det normala tillståndet i tarmmikrofloran utan manifestationer av konsekvenser i form av dysbios.

Det bästa antibiotikumet för blåsor

Patienternas återkoppling och kliniska praktiska data tyder på att det bästa antibiotikumet för cystitis hittills är en monoral som undertrycker spridningen av mikroorganismer och förbättrar bakteriedödande egenskaper hos urinen. Förbättring av tillståndspatienterna noteras efter ett par timmar efter att läkemedlet tagits.

Man bör komma ihåg att monural är effektiv för akut inflammation i blåsan, därför kan endast en urolog ordinera behandlingen på basis av diagnos och den etablerade typen av blåsor. Inget mindre effektivt antibiotika för cystit, som endast används på rekommendation av den behandlande läkaren:

Om symtom på en stigande infektion upptäcks, bör man vid sidan av antibakteriella läkemedel ta sulfonamider (biseptol, 5HOK).

Enligt läkare är det bästa antibiotikumet för cystitis ett individuellt utvalt medel i enlighet med sjukdomens särdrag (patogen mikroorganismer, processens allvar, åtföljande patologier etc.).

Naturligt antibiotikum för blåsor

Modern medicinsk vetenskap utvecklar medel på grundval av endast växtråvaror, inte sämre i effektivitet än vanliga antibakteriella läkemedel. Fördelar med innovativa läkemedel är:

 • frånvaro av biverkning
 • inte påverka kroppens fördelaktiga bakterier
 • möjligheten att använda vid behandling av barn, gravida och ammande kvinnor.

Tsetrazin - naturlig antibiotika cystit har inte bara goda antivirala, anti-bakteriella egenskaper, men har också en uttalad antiinflammatorisk effekt stärker de skyddande funktioner i organismen utan att orsaka dysbacteriosis. Den viktigaste komponenten i medicinering - isländsk mossa med usninsyra, som är aktivt mot Streptococcus, Staphylococcus, Mycobacterium, etc.

Att övervinna virus genom att stimulera immunceller hjälper till att extrahera från andrografi-växten. Antibiotikum för cystitisk cetzin innehåller propolis och johannesört som är känd för dess antiinflammatoriska, antimikrobiella och antispasmodiska effekter. Pankreatin ger förbättrad verkan och smältbarhet av läkemedlet.

En multikomponentpreparat rekommenderas för användning i urologi och gynekologi. Behandlingstiden hos vuxna är 10 dagar i dosering - 1tab / 3rdag med måltider.

Hur man cure cystitis utan antibiotika?

Antibiotika för blåsor ordineras i de akuta och kroniska stadierna av inflammatorisk process, såväl som i fall av återkommande sjukdom. Villkor som inte åtföljs av ett starkt smärtssyndrom och temperatur kan behandlas med fytopreparationer:

 • Monorail - tabletter med tranbärsekstrakt och askorbinsyra (vitamin C), vilket förhindrar bindning av bakterier i blåsans slemhinna. Används som förebyggande medel för långvarig användning.
 • cyston - Ayurvedic botemedel, som innehöll mer än ett dussin grönsakskomponenter. Har en uttalad diuretikum, antiinflammatorisk, antimikrobiell effekt. Användningen av läkemedlet under lång tid tar bort inflammation, ökar antibiotikans aktivitet, orsakar avlägsnande av stenar från njurarna.
 • klistra in phytolysin - en örtblandning av nio växter med tillsats av tall, apelsin och salviaoljor. Vattenalkohol extrakt är antispasmodiskt, har antiinflammatorisk och diuretisk effekt, orsakar utsöndring av sand från njurarna.
 • Tranbärblad - den mest aktiva mot Staphylococcus aureus, förutom antimikrobiell verkan bidrar till ökad immunitet.
 • kanefron - en beredning baserad på växtråvaror (rosmarin, centenarius, kärleksrot) säljs i tablettform, drage och lösning. Minskar smärta, gnugga med urinering. Förhindrar komplikationer av blåsor i det kroniska skedet.

Ovanstående naturläkemedel svarar på frågan hur man cure cystitis utan antibiotika. För att påskynda behandlingsprocessen och frånvaron av återfall bör man följa reglerna:

 • upprätthållande av sängstöd;
 • värmer nedre delen av buken med en varmare;
 • fotbad;
 • dricka antiinflammatoriska avkroppar av kamomill, dill, kalendula, etc.;
 • Uteslutning från diet av saltlösningar, rökt produkter, skarpa och stekta livsmedel;
 • avstå från att röka och dricka alkoholhaltiga drycker;
 • drick mer vätskor (komposit, avkok, fruktdrycker, grönt te).

Om ingen effekt observeras i en till två veckor bör du konsultera en specialist som föreskriver antibiotika för blåsor.