Huvud
Skäl

Självmassage prostata - hur man gör det själv hemma

I sjukdomar i prostatakörteln ordinerar en läkare stimulans med hjälp av fysiskt inflytande. Att veta hur man gör en prostata massage själv kan en man med fingret stimulera prostatakörteln ordentligt. Genom att utföra regelbundet detta förfarande är det möjligt att genomföra profylax av prostatit och hålla människors hälsa. Vid stimulering av kroppen uppträder ett utflöde av utsöndring för den terapeutiska effekten eller för laboratorietestning. En sådan massage kan utföras av antingen läkaren eller patienten själv. Förfarandet utförs endast i sterila latexhandskar.

Varför behöver du en prostata massage

Denna procedur bidrar till förebyggande och behandling av prostatit. Detta beror på avlägsnande av stillastående juice i prostatakörteln, dessutom skadas bakterier och produkter av deras vitala aktivitet. I fall av allvarlig inflammation kan adenom förekomma purulent urladdning. Tack vare denna metod förbättras blodcirkulationen, stagnation av vätska i körteln förhindras, inflammatoriska processer i kronisk prostatit passerar snabbare. Ofta föreskrivs förfarandet i samband med läkemedelsbehandling för att förbättra effektiviteten.

Prostatisk massage ensam

När du gör den här proceduren måste du överväga följande punkter:

 • Om palpationer känner obehagliga känslor, behöver du göra det med mindre intensitet, men det kan vara ett tecken på kontraindikationer.
 • innan du gör massage själv måste du koppla av - då kommer proceduren att passera mindre smärtfritt och massage prostata blir lättare,
 • Efter att proceduren är klar ska inte mindre än 4-5 droppar vätska lämna urinröret.
 • Det är nödvändigt att utföra palpation över körtelns område - inte bara tillgängliga platser utan också vid kanterna.

indirekt

Denna typ av förfarande en man kan göra sig själv, men effektiviteten är mycket sämre än den direkta. Indirekt prostationsmassage hemma hjälper till att förbättra blodtillförseln i körteln, tillåter inte stagnation av hemligheten, återställer muskeltonen, i närvaro av en inflammatorisk process reducerar den. Dessutom förbättrar en indirekt effekt på prostata urinering och ökar effekten. Indikationer för att genomföra - förebyggande åtgärder och de första stadierna av inflammatoriska processer.

Mekanismen för hur man gör en prostata massage själv är väldigt enkel:

 • Ligg bekvämt på ryggen
 • med fingertoppar, börja försiktigt stryka i underlivet, i området ovanför puben;
 • Trycket på magen ska inte vara starkt, bara försiktig och värma upp;
 • Efter underlivet bör sakrummet bearbetas och riktas mot coccyxen;
 • Massering rekommenderas att utföras dagligen för förebyggande effekt.

rakt

Denna typ av manipulation är den mest effektiva, andrologists och urologer rekommenderar det primärt för att uppnå bästa resultat av behandlingen. Att veta hur man gör en direkt prostata massage själv, för att upprätthålla prostatakörteln i ett hälsosamt tillstånd kommer att bli enklare, eftersom sannolikheten för stasis av utsöndring kommer att uteslutas och blodcirkulationen kommer att vara korrekt. En annan övning är stimulering av buzhem, men du kan inte göra det själv. Bugg sätts in i urinröret och direkt stimulering av körteln utförs. Men detta ger mer obehag och är inte lämplig för alla.

hydromassage

En annan typ av påverkan på prostatakörteln är effekten av vatten. Hydromassage utförs i det faktum att ändtarmen är fylld med vatten (eller ett avkok av kamille). Detta har en irriterande effekt på rektumens receptorer, vilket förbättrar blodcirkulationen, förbättrar muskeltonen, främjar avlägsnandet av en stillastående utsöndring från prostatakörteln.

Det är lätt att göra en bubbelpool. För att göra detta behöver du en gummipäron för enemas och läsa vatten vid rumstemperatur, det kan ersättas med avkok av kamomill. Fyll päron med vätska och häll in i analöppningen, så att trängseln att defekera uppträder. Denna procedur rekommenderas att göra 2-3 timmar innan du lägger dig i förväg för att tvätta de yttre könsorganen.

Hur masserar du prostata själv

För att korrekt producera hela proceduren måste du förstå vad som ska stimuleras. Självprostasmassage utförs med ett pekfinger. Förfarandet utförs korrekt om patienten inte har någon smärta. Alla rörelser ska vara mjuka och smidiga. För korrekt avslutning av proceduren trycker du försiktigt på mittfästet och håller fingret nedåt och försiktigt bort fingret från analöppningen.

Förbereder för en massage

Innan du gör det själv måste du tömma tarmarna med en lavemang. Ungefär 200 ml vatten hälls i enema och rengör ändtarmen. Istället för vatten kan du använda ett avkok av kamomill, som har en lugnande och antiinflammatorisk effekt. Enema bör införas i liggande läge på sidan, roterande rörelser. Spetsen av enema är utsmält med petroleumgel. Före proceduren ska du fylla blåsan. Detta är nödvändigt för att underlätta åtkomst till körteln, och att efter utsättning stannar den hemlighet som utsöndras inte i kanalerna och lämnar genast urinen.

Hur ofta gör prostata massage

För att resultatet av sådan manipulation ska vara positiv måste du veta hur man gör det korrekt. Men det är också viktigt att veta hur ofta det är nödvändigt att göra självmassage av prostata. Procedurens frekvens tilldelas av den behandlande läkaren individuellt för varje patient. 15 procedurer ordineras rutinmässigt med en paus per dag. Upprepad behandling utförs om en månad. För förebyggande kan du upprepa 1 gång om 4 dagar. Om sjukdomen försummas, föreskrivs massage i kombination med medicinering. Innan du utför proceduren måste du kontrollera att det inte finns kontraindikationer.

varaktighet

Hur lång tid det tar att göra ett sådant förfarande beror på vilken typ av exponering. Om patienten har en direkt prostata-massage, bör prostasmassagens längd inte överstiga 2 minuter. Indirekt kan utföras i ca 4-5 minuter. Det viktigaste är att inte tillåta smärta, det betyder att rörelserna utförs för intensivt och under lång tid. Ett tydligt tecken på att förfarandet är klart är frisättningen av några droppar utsöndring av prostata från urinröret.

Hur man gör en prostata massage till dig själv med ditt finger

Ofta kommer den behandlande läkaren att instruera patienten att massera hemma. För att uppnå ett bra resultat och ingen skada, behöver du veta hur man korrekt gör en prostata massage själv. Först kan patienten känna smärta, men det går bort med tiden. Förfarandet utförs endast med rena händer i sterila handskar efter rengöring av endotarmen med enema.

Utförandeknik

Det är väldigt enkelt att göra prostata massage själv. Det viktigaste att komma ihåg är att det ska vara användbart, alla rörelser ska vara snygga och smidiga. Prostatakörteln ligger på ett avstånd av 5 cm i anusen, körteln kan gropas: en mjuk glandulär konsistens känns. För första gången är det bättre att smörja fingret med petroleumgel, så att penetration inte är smärtsamt.

Hur man gör en direkt prostata massage hemma:

 • ofta ett acceptabelt läge för proceduren - knä-armbåge;
 • tvätta händerna med tvål och sätt på en steril handske;
 • rektalt, med pekfingret att gropa för prostata (det är ca 5 cm ifrån varandra);
 • rörelserna måste vara mjuka, riktade från topp till botten;
 • Att börja manipulera är på höger sida av körteln, eftersom det är mindre känsligt.

Massager prostatakörtel i hemmet

Män som vet hur man gör en prostata massage själva och regelbundet öva det kan använda en mekanisk enhet. Huvudskillnaden mellan proceduren som utförs av apparaten och fingret är vibrationens inverkan. Med vibrationer är blodcirkulationen, stimulering av prostatakörteln mer intensiv än bara ett finger. En annan effekt av detta verktygs magnetfält minskar den inflammatoriska processen, förbättrar muskeltonen, eliminerar smärta vid urinering, främjar utflödet av en stillastående utsöndring från körteln.

Förfarandet med en massager måste endast överenskommas med läkaren. I anvisningarna till enheten finns ett program för tillämpning. Den kan vara elektrisk eller batteridriven. Spetsen ska injiceras inte längre än 5 cm i anuset och stimulera prostata i ca 2-3 minuter. Verktygspetsen kan smörjas med petroleumgel för lättare penetration inuti. För att arbeta med en sådan enhet måste man förbereda sig för normal palpation.

Kontra

Innan du gör en prostata massage hemma på egen hand, måste du komma ihåg att som varje läkemedelsförfarande har en sådan effekt kontraindikationer:

 • akut inflammation i prostata
 • inflammation i hemorrojderna
 • Malign bildning i prostatakörteln;
 • akut långvarig smärta
 • stenar i prostata;
 • infektionssjukdomar i kroppen.

Videosmassage av prostata i hemmet

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Massage i prostatakörteln: typer, förberedelser och instruktioner för prestanda

Prostata är huvudorganet hos män, vars funktion är att organisera ett korrekt fungerande reproduktionssystem.

Med början av 45-50 år faller män i riskzonen för prostata sjukdom.

För att undvika uppkomsten av symptom och sjukdom, rekommenderar experter en massage i prostatakörteln.

Vad är prostata massage och hur man gör det läs i artikeln.

Egenskaper och diagnostik

Den terapeutiska massagen av prostata är en riktig livscykel inte bara under sjukdom utan även för förebyggande. Vid diagnos av prostata använder läkaren PRI-metoden (digital rektal undersökning) av prostata. Med hjälp av PRI-metoden proberar en specialist prostata med pekfingret genom anuset. Denna metod ger en fullständig bild av patientens allmänna tillstånd och en förståelse för syftet med behandlingen.

En specialist kan lätt förstå:

 • käftens storlek;
 • dess struktur;
 • förekomsten av olika tätningar;
 • känslighetsnivå
 • att undersöka saft av prostata (färg, struktur).

Vid en metod kan den överföra den specifika informationen vid diagnostik som inte kan tas emot hos oss eller MRT.

Så här masserar du prostatakörteln bättre, läs nedan.

Hur man gör en prostata massage externt?

I urologi utmärker sig interna och externa massor av prostata. Dessa metoder är effektiva, har en fördelaktig effekt och återvänder människors hälsa.

Det finns flera typer av massage:

Prostasmassage: hur man gör det korrekt? Före sessionen ska patientens hud vara ren. Vanligtvis används oljor med tillsats av mynta eller eukalyptuseter.

Själva förfarandet är enkelt:

 1. Vi börjar med den klassiska massagen av höfterna och nedre delen av ryggen. Vi gnuggar vår hud med cirkulära rörelser, på grund av vilka vi ökar och förbättrar blodcirkulationen. Sessionen varar inte mer än 6-7 minuter.
 2. Vi använder bindvävsmetoden, hela palmmassan, den nedre ländryggkotan. Gripa gradvis området i midjan, höfterna och buken.
 3. Segmentmetoden skiljer sig inte från klassisk och bindvävsmetod. Sessionen inkluderar: slipning, knådning och behaglig sträckning.
 4. Vibrationsmassage utförs med hjälp av specialutrustning. Sessionen varar inte mer än 7 minuter med en konstant massering av bröstkorgs- och ländryggkotorna. För mer information om medicinsk massage från apotek, samt hur man väljer en vibro-massager och läs dig själv på vår hemsida.
 5. Fingermetoden är den vanligaste och utförs både i specialiserade medicinska institutioner och hemma. Prostatan masseras genom anusen. Sessionen varar inte mer än 3 minuter.

Hur man gör prostata massage i bilder:

Teknik och regler

Massage prostata bör göras noga, observera alla regler och tekniker. Förfarandet bör inte orsaka smärtsamma och obehagliga känslor för mannen.

Som regel använder specialister flera metoder för prostata massage:

 • knä-armbågsställning för prostata massage;
 • ligger på hans sida med knäna pressade;
 • lutar sina armbågar på bordet.

Med hjälp av dessa massagetekniker kan prostatan nå prostata laterala och centrala delar. Ta en stor mängd kräm eller salva för att massera prostata, detta kommer att undvika obehag under massagen.

Tekniken för att utföra en prostata massage är uppdelad i:

 • transrektal massage;
 • massage genom böjning.

Hur man gör en prostata massage korrekt?

Korrekt massage av prostata av buzhem består av följande:

 1. Genom urinröret går urologen i buken, så snart han når prostata, börjar den massera.
 2. Sessionen varar inte längre än 1,5 minuter.
 3. Denna metod utförs exklusivt i en medicinsk institution.

För nöje, hur man masserar prostatan ordentligt?

Tekniken för att utföra prostata massage trans rektalt består av enkla åtgärder:

 1. Ange ditt finger i anusen, hitta käftens placering.
 2. Undersök körteln för inflammation och knölar, se till att det inte överskrider normala dimensioner.
 3. Den friska prostatakörteln har en diameter av 3 cm, dess yta är jämn, aktierna är uppdelade av en fur och väl palpated. Från sådana nyanser beror massering: tryckning eller mjuk.
 4. Om patienten inte har kontraindikationer ska varje åtgärd utföras med självsäker och rytmisk rörelse.
 5. Fingerens rörelse är nödvändigtvis riktad från toppen i riktning mot botten av det centrala spåret.
 6. Vid slutet av massagen är rörelsens tryck på medialspåret, på grund av vilket en liten mängd vätska frigörs från urinröret.
 7. Prostasmassage: hur lång tid tar det? Tiden för prostasmassage varar inte mer än 1-1,5 minuter och upprepas 10-14 gånger.

Vad du behöver för en prostata massage läs nedan.

Framställning av

Förberedelser för massering av prostata är en mycket viktig del av proceduren och är en integrerad del i behandlingen av prostata sjukdomar.

Förberedelse för prostata massage:

 1. Till att börja med bör du göra en rengörande emalj före en prostata-massage. Du kan använda ett färdiglagat apotek med en volym på 400 ml, eller göra det av kamille eller kokt vatten.
 2. Efter rengöring av rektum behöver du dricka 300 ml vatten, så att du kan urinera efter sessionen.
  Urinering är en viktig punkt i massagen, för tillåter utgången av infektioner och bakterier med körteljuice i urinröret.
 3. När du gör hemmöten måste du ta ett bad, med knäna böjda.
 4. Blåsan ska vara komplett, så att massören kan få en mer intim kontakt i processen att röra körteln och fingrarna.

Hur man masserar prostatan ordentligt hemma läs nedan.

Hembehandling

Hemma kan patienten klara sig själv med en prostata-massage. För mer information om tekniken för prostata massage hemma, läs här.

Det finns flera effektiva sätt för denna procedur:

 • indirekt massage
 • med hjälp av ett finger
 • vibrerande massage.

Metoden för indirekt massage består i konstant rytmisk åtdragning och avklingning av den analala sphincten och perineum. Sådana rytmiska åtgärder förbättrar blodcirkulationen, tar bort puffiness och ökar utflödet. Denna metod kräver ingen specialiserad plats och den kan användas överallt.

Massage med fingret anses vara det mest effektiva. Urologer råder att spendera det i ett bad, det kommer att lindra överflödiga smärtsamma känslor och obehag.

Hur man hittar prostata och hur man gör en prostata massage korrekt?

Prostata massageinstruktion:

 1. Späd dina ben i ett bad fylld med vatten.
 2. Använd en medicinsk handske och smörj försiktigt fingret med petroleumgel.
 3. För försiktigt in det i anusen.
 4. På den främre väggen i ändtarmen kommer ett litet tuberkul i prostatakörteln att känna.
 5. Börja med att massera körteln genom att trycka på rörelser.
 6. Efter prostata-massage är utsöndringen av prostatajuice en av de viktigaste plusserna.

Vibromassage utförs med hjälp av en speciell massager, som introduceras i anusen. Experter anser att smärta av smärta undviks genom att använda en vibrationsmassagerare, med en prostationsmassage och effekten av behandlingen kommer att optimeras. Oftast används denna metod av män som är generad av sina problem.

Hur ofta kan jag göra proceduren?

Hur ofta gör prostata massage för varje specifikt man är etablerad individuellt.

Brukar spendera från 10 till 15 sessioner varannan dag. Om det behövs ges en upprepad kurs på minst 4 veckor.

Det är möjligt att göra enskilda massage sessioner var tredje eller fyra dagar.

För ett positivt resultat, följ de enkla reglerna:

 1. Ta en undersökning, kontakta en läkare, välj din behandlingsmetod.
 2. Utför procedurer för kronisk prostatit, vilket kommer att minska smärta.
 3. Avstå från att utföra en massage med hemorrojder eller tumörer (adenom eller prostatacancer).

Tekniken att utföra en prostata massage hemma

Några urologiska sjukdomar hos män kräver prostata massage. Den används som en del av en omfattande terapi för att förbättra patientens tillstånd, och även som en profylaktisk procedur (till exempel för att förhindra förekomsten av prostatit).

Stimulering av prostata - förfarandet är ganska intimt och helst bör det tilldelas en specialist med medicinsk bakgrund. Men om en man är kategorisk i sin ovillighet att gå till kliniken, kan du självständigt göra prostata massage hemma.

Än stimulering av en körtel är användbar

Under prostata massage hemma uppstår följande processer:

 1. Förfarandet stimulerar mer intensivt blodflöde i prostata. Stagnerande formationer (trombi) avlägsnas. Prostata börjar få mer syre och fördelaktiga spårämnen, bär med blod.
 2. Regelbunden motion av massagen kan eliminera stillastående hemlighet som prostata körtel hemligheter. Upphängningen av denna hemlighet är farlig, eftersom den skapar en gynnsam flora för patogener.
 3. Stimulering ökar absorptionen av läkemedel med läkemedelsbehandling eller behandling med folkmedicin. Detta gör att du snabbt kan märka resultatet av behandlingens gång.
 4. Prostatamassage, som regelbundet utförs hemma, låter dig öka muskeltonen i perineum, vilket ger en högre patency i prostatakörtlarna.

Vem rekommenderas och som är förbjuden

Prostatimassage hemma kan utföras under en behandlingsperiod eller för förebyggande av följande manliga sjukdomar:

 • Noninfektiös prostatit.
 • Infektiös prostatit.
 • Kronisk bäckensmärta.
 • Svag erektion.
 • Exacerbationer med cystit.
 • Paraproctitis.
 • För tidig utlösning.

Ha ett förfarande och deras kontraindikationer. Stimulering hemma kan inte göras hos män med följande sjukdomar:

 1. Analfissurer eller öppna sår.
 2. Hyperplasi och prostata adenom.
 3. Tarmcancer.
 4. En förhöjning av hemorrojder.
 5. Tuberkulos av prostata.
 6. Stenar i prostatakörteln.

Prostatamassage i hemmet är förbjuden, om man känner smärta eller kramper under sin utövande. Om obehag inträffar kan det signalera en sjukdom eller patologi. Du borde besöka kliniken, prata om symptomen till läkaren, ta prov och starta behandlingen. Var inte blyg, för hälsan är dyrare.

Två tekniker för förfarandet

Stimulering av prostata kan vara extern och intern. Det andra alternativet är effektivare, men också från den första typen av massage har dess fördelar.

 • Extern massage.

Exteriör prostata massage är utmärkt för att utföra hemma. Det är byggt på intensiva tryckkuddar av fingrarna på området mellan testiklarna och anusen. Penetration i anusen är inte nödvändig.

För övrigt sker extern stimulering när man cyklar och hästar, så det här idrottsförhållandet är mycket användbart för manliga kroppen.

Hur man gör en effektiv internmassage i hemmet? Tekniken är som följer:

 1. Rensa tarmarna, det är bättre att använda enemas eller laxermedel en dag före massage. Innan massagen själv måste du ta ett bad eller dusch
 2. I 30 minuter före proceduren borde du dricka två glas varmt vatten, te eller juice (en fullblåsning "ger" järnet till rektumets väggar).
 3. Tvätta händerna noggrant med tvål och sätt på en latexhandske eller fingertopp.
 4. För mer behagliga känslor, applicera en fuktkräm som ger en glida (detta kan vara enkelt Vaseline).
 5. Skriv in pekfingeren i analkanalen (tillräckligt för att penetreras med fem till sex centimeter).
 6. Känn väggen med lätta rörelser, hitta körteln. När palpation är omöjligt att missa - det sticker ut, i storlek och form är som en valnöt.
 7. För att börja massera en körtel (de viktigaste mottagningarna sträcker sig medurs och lite tryckande).
 8. Massage i fem minuter. Därefter ligger på din sida i 10-15 minuter.

Med hänsyn till ställningen kan du välja följande (för effektivitet påverkar det inte - det handlar om bekvämlighet för mannen själv):

 1. Knä-armbågsställning (mannen lutar på en vågrät hård yta med två knä och en armbåge med ena handen, med den andra handen håller han en massage).
 2. I stående läge - böj lite och luta sig på bordet eller på baksidan av stolen, böj bakåt något.
 3. Ligger på hans sida (benen ska böjas vid knäna och ta knäna närmare magen).

Stimulering av prostatakörteln bör ligga i fem minuter. Längre än den här tiden gör massage inte rekommenderat.

Mer visuell information

Innan vi börjar göra prostata-massage rekommenderar vi att du lär dig mer om tekniken för dess genomförande. Felaktig övning av prostata stimulering är farlig, eftersom det kan leda till trauma eller komplikation av sjukdomen. Det finns många videor på Internet som talar om reglerna för prostata-stimulering. Här är några videor som kan vara användbara. Denna video berättar hur man utför en fingermassage av prostata hos en man:

Vissa gymnastikövningar representerar i själva verket en extern massage. Här är en video med övningar som är användbara för att utföra för behandling och förebyggande av prostatit och andra sjukdomar i prostata:

En annan video med folkråd om hur man gör prostata massage hemma och vilka verktyg du kan använda:

Säkerhetsregler

Av säkerhetsskäl, kom ihåg följande regler:

 • Du kan inte köra fingret hårt, eftersom du kan skada väggarna i den analgången.
 • Om man under proceduren känner en liten smärta, måste vi sluta omedelbart.
 • Den säkraste är massage med fingret. Ytterligare medel för stimulering bör undvikas, eftersom det finns stor risk för skada.
 • Massage åtföljs alltid av en hemlig hemlighet - det här är normalt.
 • Blod när prostata stimuleras bör inte tilldelas.
 • Fördelen kommer endast att vara från regelbunden stimulering av prostata med ett finger. Från ett enda förfarande kommer det ingen effekt. Rekommenderas under behandlingen för att massera varje dag för att återhämtningen - för att säkerställa en bättre blodcirkulation i vävnader hos patienter och bättre absorption av läkemedel och traditionella läkemedel. För att förebygga massage kan utföras kurser i sju dagar med avbrott under 1,5-2 månader.

Innan du använder en sådan folkmedicin som självmassage är det bättre att konsultera en läkare eller undersökas för förekomst av sjukdomar där det är omöjligt att stimulera prostata. Om läkaren förbjuder massage, ta inte risker och gå mot specialisten - det kan vara farligt för människors hälsa.

Typer och regler för extern prostata massage

Prostatamassage är ordinerad för män med ett antal infektiösa, inflammatoriska, stillastående sjukdomar i könsorganet. Denna metod är ibland ett bra alternativ till piller och andra behandlingsmetoder. Det finns ett antal tekniker för massage, men utnämningen görs endast av en läkare beroende på indikationerna.

Vad är proceduren - extern massage i prostata?

Prostatit diagnostiseras nu redan i 30-40 år, även om det tidigare ansågs att det endast är äkta för äldre män. Det är därför som urologerna rekommenderar att de regelbundet gör prostata-massage vid sina första tecken, med den formade kroniska formen och även för profylakse efter 40 år.

Massage i prostatakörteln är både en terapeutisk och diagnostisk procedur. När det gäller diagnosen, tilldelas några droppar juice av prostata under sessionen, och de kan tas för analys - så att diagnosen kan sättas mer exakt. Kurstilldelning av massage för terapeutiska ändamål, huvudmålet har också utsöndring.

Regelbundet utförande av förfaranden ger sådana effekter:

 • Förbättrar lokal immunitet
 • Optimerar blodcirkulationen, mikrocirkulationen av blod, produktion av hormoner;
 • Ökar kvaliteten på det intima livet;
 • Förbättrar allmän vitalitet;
 • Eliminerar ödem, smärta, urineringstörningar.

Under förfarandets gång uppnås stimulering av muskelkontraktioner som främjar utsöndring av prostatajuice från organet. Detta kommer att minska spänningen, eliminera stagnation, sakta progressionen av prostatit, kommer att bli en utmärkt profylax av prostata adenom.

Indikationer för genomförande

Vanligtvis används massage i komplex terapi, men i början av prostata patologi kan det bli den enda behandlingsåtgärden. Oftast rekommenderas kurser för män som lider av kronisk kronisk prostatit. Denna sjukdom över tid leder alltid till en överträdelse av kvaliteten på sexuellt liv och utseendet av obehagliga känslor. Massage kommer att inriktas på att eliminera symtom och komplikationer av prostatit.

Andra möjliga indikationer är:

 • impotens;
 • infertilitet;
 • Förebyggande åtgärder i närvaro av riskfaktorer för prostatit (stillasittande arbete, brist på motion, fetma, oregelbunden sexualliv).

Vanligtvis är massagen av massage utan penetration 10 sessioner. Positiva förändringar uppnås redan vid den 3-5: e sessionen - urinering förbättras, prostatans ton ökar.

Vem är kontraindicerad?

Vissa män producerar behandlingssessioner på egen hand, hemma. Utan att rådgöra med en läkare är det förbjudet att göra det - det finns ett antal situationer där massage är kontraindicerad och kan skada, förvärra eller förvärra sjukdomsförloppet. Obligatorisk undersökning utförs, en rektal undersökning av prostata av urologen, om så krävs krävs ultraljud och ett blodprov för PSA för att utesluta cancer.

Vid upptäckt av sådana sjukdomar är massage förbjudet:

 • Akut prostatit;
 • Varje smittsam process i genitourinary sfären;
 • Neoplasmer av okänd natur
 • Maligna tumörer
 • Cystor av körteln;
 • Förekomsten av ett akut stadium av hemorrojder, trombos av hemorrhoida venen;
 • Akut och kronisk retention av urin;
 • Purulenta processer i kroppen, särskilt i det genitourära systemet;
 • Paraproctitis.

Implementeringstekniker

En extern massage i prostata kan utföras hemma själv, om godkänd av en läkare. Till skillnad från rektalteknik är den externa metoden för att utföra proceduren enkel och enkel att genomföra. Ingen penetration i ändtarmen krävs, men även externa åtgärder ska vara smidiga, snygga. Varaktighet av massage - inte mer än 5-7 minuter, du kan upprepa kursen varannan månad.

Ordinarie massage

Detta är den enklaste tekniken, det rekommenderas att utföra på morgonen. Ännu mer effektivt är uppförande av sessioner efter laddning, uppvärmning. Det är också acceptabelt att göra procedurer innan du går och lägger dig. En enkel massage teknik utförs med kronisk prostatit, regelbunden smärta i perineum mot en bakgrund av prostatit.

Stages hur man gör massage:

 1. Placera båda händerna i pubicområdet, fingrarna ska röra varandra.
 2. Tryck den tredje och fjärde fingrarna på handen försiktigt på underlivet. Varaktigheten för denna vara är upp till 2 minuter.
 3. Då ska du flytta huden med höger hand till höger i 2-3 centimeter (tills det blir obehagligt). På samma sätt flytta vänster hand till vänster. Varaktigheten av denna åtgärd är en minut.
 4. Öka armarna ett par centimeter högre, du måste producera samma rörelser (hudskift) och så vidare att nå naveln. Gör sedan samma rörelser i motsatt riktning. Den här delen har 3-4 minuter med massage.

Särskilt försiktigt är det nödvändigt att agera när händerna kommer att vara i centrum av avståndet från blygdområdet till naveln - det finns järn. Känn hennes händer kan bara en läkare, och då inte i alla fall, men den fysiska inverkan på kroppen utanför nog för att stimulera sitt arbete. Efter sessionen måste du omedelbart urinera, du kanske kan se några droppar av utsöndring av prostatakörteln.

vibration

Vibrationer förbättrar också prostataaktiviteten, hjälper till att isolera saften och stoppa stagnationen. Indikationer massage är desamma som i det föregående utförandet, genomförandet av enklare, men du behöver en speciell anordning - en vibrerande massage. Tillvägagångssätt:

 1. Ta en dusch eller tvätta, torka av inflytningsområdet - nedre delen, nedre delen av ryggen.
 2. Hand långsamt gnugga ryggen tills en liten känsla av värme. Detta behövs för att värma upp vävnaderna under huden.
 3. Fäst instrumentets spets till området på ländryggsegmentets nedre kotor - framför korsbenet.
 4. Håll enheten i ca 5-7 minuter, sätt in läget med fluktuationer av medellånghet.

segmentell

Denna teknik innebär att massera samma kroppsdel ​​som i föregående version, men endast med hjälp av händer. Det är nödvändigt att noggrant träna området i ländrygd Triangeln, som man tror är ansvarig för prostataaktiviteten.

Inom 5 minuter måste du sakta, smidigt, men försiktigt strida, gnugga nedre delen av ryggen och sedan gå till skinken.

hydromassage

Det är inte lätt att upprätthålla ett sådant förfarande, men dess effektivitet är mycket hög. Med denna typ av massage på prostata är en effekt på båda sidor, och utflödet av juice sker med en dubbel kraft. Det är nödvändigt att fylla blåsan genom att dricka 0,5-1 liter vätska. När det är fyllt, ska du injicera en svimma med kallt vatten eller kamille infusion i ändtarmen (tillräckligt 200 ml). Det är lämpligt att hålla lösningen inuti i minst 20 minuter. Du kan göra proceduren när som helst, men strikt efter avföring.

Rekommendationer för genomförande

Om massagen känner till obehagliga symptom, är detta inte en patologi. Vanligtvis observeras sådana känslor endast vid de första sessionerna, senare blir obehaget borta. Att sluta med massage är bara nödvändigt om det finns stark smärta, potashnivanie och andra onormala symtom.

Innan förfarandet för någon teknik är det viktigt att rengöra tarmarna och urinblåsan ska fyllas med lite (endast i den senare versionen, den är fylld med fler). Efter massagen ska du alltid gå på toaletten. Om effekten av förfarandena inte är tillgänglig, kan du behöva genomgå behandling på läkarmottagningen, inklusive - genom transrektal teknik.
På video rekommendationer om prestanda av extern massage av prostata:

Hur man gör en prostata-massage själv?

En betydande del av den manliga befolkningen i världen lider av symtomen på kronisk prostatit. Denna patologi kännetecknas av en inflammatorisk process i prostatakörteln. Patienten upplever smärtor som sänder till rektum och könsorganen och obehag i perineum.

Prostatimassage utförs i många kliniker för att behandla och diagnostisera inflammation i prostata. Denna procedur är obehaglig och smärtsam men mycket effektiv. Behandling i form av massage görs inte bara i medicinska institutioner, utan också hemma; För att göra detta ska du först lära dig genomförandebestämmelserna och genomföra lämplig utbildning.

Varför utföra prostata stimulering?

När en man bestämde sig för att göra proceduren hemma, uppstår frågor, hur man stimulerar prostata och varför manipulationen bör utföras? Stimulering utförs för att förhindra stillastående fenomen och inflammatoriska processer i prostata, för att förbättra blodcirkulationen och manlig styrka.

Rådgör med en läkare innan du börjar. Efter att ha undersökt, tar urintestet och bekräftar diagnosen "kronisk prostatit" kan läkaren ordinera en behandling i form av en prostata-massage.

Om en man på grund av omständigheter inte har möjlighet att besöka en medicinsk institution för medicinska förfaranden, kan du se videolektioner och foton på Internet. Det är dock värt att veta att det utan läkarens recept kan körteln inte masseras hemma. Det viktigaste med att genomföra en transrektal massage är att inte skada och följa läkarens rekommendationer med beaktande av kontraindikationer.

Massage utövar en stimulerande effekt på körtelns nervändar, sekretionssekretionen intensifieras, stagnerande fenomen elimineras. Tillsammans med de hemliga gå och patogena mikroorganismerna. Som ett resultat kan en komplikation som prostatacancer förebyggas. Stroking har en positiv effekt på blodcirkulationen, ökar effekten av läkemedelsbehandling. Dessutom korrigerar proceduren muskeltonen i prostata.

Korrekt utförd massage i körteln bidrar till att pressa ut överdrivna sekretioner och därigenom aktivera vävnader. Med vanligt förfarande:

 • det finns stimulering av sexuella organet;
 • En människas allmänna välbefinnande förbättras.
 • patientens psykologiska tillstånd blir stabil.

Massage prostatakörtel, hålls två timmar före sexuell handling, förbättrar styrkan. Dessutom, om du masserar prostata buggen genom rektalmur i ändtarmen och testiklarna, kan du provocera en erektion och sedan orsaka och ejakulera. Män på detta sätt upplever den mest livliga orgasmen.

Med utvecklingen av kronisk prostatit utan snabb behandling, finns det komplikationer: cystit, pyelonefrit. Gradvis utvecklar infertilitet, det finns ett adenom eller prostatacancer. Stimulera prostata, du kan undvika komplikationer av prostatit. Det är nog att massera i en medicinsk institution, självständigt eller med hjälp av en make.

Män i majoriteten föredrar att utföra prostata massage hemma, eftersom förfarandet som utförs av en läkare ger först och främst psykiskt obehag, och då bara obehagliga känslor. Utbildningsfoto och videomaterial hjälper dig att förbättra tekniken och lära dig hur du utför massageen korrekt.

Tekniker för genomförande

I alla medicinska institutioner används två massagetekniker:

 1. På sparkeln. I detta fall ligger patienten ansikte mot ansikte med läkaren; Benen, böjda vid knäna, pressas mot bröstet. Läkaren går in i buken genom kanalen i urinröret. Efter att ha nått prostatakörteln gör läkaren en massage i ca 1,5 minuter. Behandlingsförloppet är 14 dagar. Prostatamassage med hjälp av blåsan kan endast utföras av en erfaren läkare, men det är inte möjligt att utföra proceduren själv, eftersom det här är mycket farligt.
 2. Transrektal. Denna teknik anses vara gemensam, proceduren kan utföras i medicinska institutioner, såväl som hemma. Att utföra en prostata massage med ett finger kan patienten själv, hans fru eller någon av hans släktingar. För att utföra personen sätter på gummihandskar eller en kondom på ett pekfinger. Då smutsas fingret med petroleumjelly eller ett smörjmedel och injiceras i anuset i fem centimeter. Du måste göra det långsamt och noggrant.

Positioner för en transrektal massage

För effektiviteten av transrektal massage bör en man regelbundet byta position. Detta låter dig stimulera körteln från alla håll. Det finns tre ställen:

 1. Bozeman. Mannen vilar på soffan med fötter och händer, böjda vid knä och armbågsskarvar.
 2. Böj över bordet i en vinkel på 90 grader och lägg tonvikt på armarna böjda vid armbågarna. Då är det något välvt bakåt.
 3. Ligger på höger sida. En man ligger ansikte mot ansikte med en person som kommer att utföra förfarandet. Benen böjer sig vid knäna och pressar till maximalt mot bröstet.

Om vi ​​ser på de schematiska nedskärningarna visar bilden att prostatakörteln ligger bakom rektumets främre vägg. Infoga ett finger i tarmen med fem centimeter, du kan fälla klumpen i körteln. Att göra en prostata massage med fingret, du behöver utföra smidiga rörelser, som påminner om lätt sträckning. Att pressa på prostata med varje session intensifieras. Den totala varaktigheten av proceduren är 1,5 minuter, under stimulering av prostata bör tilldelas 4-5 droppar vätska med genomskinlig färg, varefter massagen ska stoppas. För effektivitet utförs proceduren dagligen i 10-14 dagar.

Finger rörelser under prostata massage

Hur man gör en prostata massage och vad ska det vara fingerens rörelser? Massage körteln från sidlobben till mitten. Läkarna rekommenderar att man börjar röra sig med den högra halvan av körteln och fortsätter sedan till vänster. Behörighetens karaktär är följande:

 • sträcker sig i en spiral, som börjar från kanten och slutar med ett litet tryck i centrum av körteln;
 • sträcker "åtta" från höger sida till vänster, som om man ritar en lögnare;
 • Rörelse från kant till centrum, och sedan ner spåret.

Stroppen i prostata bör ha minimal intensitet, men trycket med varje ökning ökar. Slutför proceduren genom att flytta från kanterna av lobarna till mitten och ner i spåret. Procedurens varaktighet är upp till 4-5 droppar prostatsekretion, men inte mer än två minuter.

Steg-för-steg förberedelse för proceduren

Hur man korrekt gör en prostata massage och vilken typ av preparat behövs för detta? Det är svårt att genomföra förfarandet självständigt, men det är fortfarande möjligt. Förberedelse för genomförande av stimulering av körteln genom transrektal metod krävs. Först och främst behöver du psykologiskt stämma, och sedan utföra följande steg.

 1. Få teoretisk kunskap inom detta område på råd av den behandlande läkaren och åtgärda dem med internetmaterial: bildspel och videolektioner. För att inte glömma funktionerna och sekvensen av proceduren är det nödvändigt att utarbeta en handlingsplan på bipacksedeln. Missa inte teorin, för utan hennes kunskap kan bara förvärra situationen och provocera olika komplikationer av sjukdomen.
 2. För att utföra en prostata massage med ditt finger måste du först rengöra ändtarmen med en lavemang. Du behöver en mugg av Esmarch och en varm bouillon av kamille (200-400 ml). Först görs en rengörande emalj, sedan på en halvtimme injiceras en läkemedelsbuljong i ändtarmen, med vilken det är önskvärt att lägga sig i 30 minuter. Under denna procedur är ett gott tecken ett tryck på rektumets väggar och en liten önskan att tömma.
 3. Massage i prostata. Åtgärderna i en sådan intim plan utförs oberoende eller med hjälp av en make eller någon nära dem. Innan proceduren, skära naglar och sätt på medicinska sterila handskar. En timme före massage dricker en man en liter vatten, vilket underlättar förfarandet och hjälper till att avlägsna överskott av prostatakörteln.

Ett varmt bad hjälper till att värma prostata och slappna av anusen, lindra den psykologiska stressen, vilket ökar effektiviteten och effektiviteten av förfarandet. Efter massagen kan mannen tömma blåsan.

Under proceduren bör patienten inte uppleva svår smärta vid pressning av prostatakörteln. Det är också värt att uppmärksamma prostataformat: om "bumpen" är mer än 3-5 cm, bör du rådfråga din läkare, speciellt om det finns en skarp smärta när du trycker på.

Indikationer och kontraindikationer

 • kronisk prostatit och bäckensmärta;
 • impotens orsakad av prostatit;
 • stagnation i prostata;
 • diagnostik av prostatit.
 • akut prostatit;
 • prostata adenom från sista etappen;
 • Närvaron av stenar i prostata;
 • akut cystit
 • tumör neoplasmer i prostata;
 • hemorrojder;
 • prostatacancer;
 • cystiska neoplasmer på körteln;
 • proktit och paraproctit.

Massage i körteln kan göras med olika sexleksaker från latex eller plast, i så fall kommer mannen att få både en terapeutisk effekt och nöje. Stimulera prostata och undvik stagnerande fenomen kommer att hjälpa olika enheter som har mekaniska, magnetiska, termiska, vibrationella och andra åtgärder.

Eftersom det finns många kontraindikationer, bör prostasmassage endast utföras enligt läkarens recept. Om efter massage är utsöndringen vit eller transparent, så finns det inget att oroa sig för. Men om utflödesfärgen är en gulaktig kant, är inflammationen i prostata körtelen sannolikt komplicerad av en purulent process. I det här fallet bör massage stoppas och på läkarens tidpunkt berätta om hemlighetens misstänkta färg.

Om en man inte är sjuk är massagen användbar som profylax av prostatit.

Prostatamassage ensam: Förberedelse för massage, kontraindikationer

Prostatamassage ensam kan utföras efter samråd med en urolog för att identifiera indikationer och kontraindikationer, bestämma hur länge och hur ofta proceduren är hemma.

Genom sin effektivitet är fingermassage av prostatan en extremt effektiv metod för att behandla olika sjukdomar, som ibland överträffar effekten av medicinska hårdvaruenheter.

Oavsett att utföra en prostata massage hemma kan en man med obehag, förlägenhet från en outsiders deltagande, med hjälp av vibromassazhery.

Ett sådant tillvägagångssätt ökar motivationen hos en man att regelbundet utföra en liknande behandling, vilket i hög grad påverkar symptomförsvinnandet, uppkomsten av full återhämtning.

Innan starten av prostasmassagen, som utförs självständigt, rekommenderas patienter att bekanta sig med den grundläggande tekniken för genomförandet.

Det finns många källor till information om prostata massage:

 • samråd med en urolog
 • broschyrer;
 • metodiska handböcker
 • video lektioner, recensioner;
 • medicinska artiklar.

Att studera tekniken för att massera prostatakörteln hemma ökar effektiviteten av lokala irriterande effekter, tränar speciella rörelser, hjälper till att undvika skada, traumatisering, utveckling av komplikationer.

Förberedelser för prostata-massage kräver ett uppföljningsbesök hos doktorn för laboratorieundersökningar för att fastställa scenen i inflammatorisk process, ange början på massagen och, om nödvändigt, börja ta mediciner. Omedelbart före proceduren är det nödvändigt att tömma tarmarna fullständigt, med tanke på procedurens dagliga frekvens, rekommenderas inte laxermedel.

En halvtimme före sessionen bör du sätta ett renande emalj av medelvolym med ett varmt avkok av kamomill. Sådan fysiologisk tömning av tarmen strider inte mot tarmens naturliga mikroflora, i motsats till laxermedel, leder inte till en omfördelning av nervreceptorerna.

Valet av rätt position är i valet av mannen som regel denna position i ett varmt bad med utbrett utspända ben längs sidorna. Om en man känner sig obekväm i badrummet, kan han utföra terapeutisk massage på vilken plan horisontell yta som helst på baksidan med breda divergerande ben för bättre tillgänglighet av det masserade organet.

Tekniken för att massera prostata är relativt enkel, orsakar inte svårigheter när man utför manipulationen. Efter att ha tagit rätt läge injiceras pekfingret rektalt med 4 eller 5 centimeter.

Tät formning, palpabel på inre änden av ändtarmen, som liknar en valnöt, är prostatens bakre yta.

Prostationsmassagen, som utförs oberoende, börjar med släta rörelser längs kanten av körteln, först med mjuka, uppvärmningsrörelser, och sedan trycks det gradvis ökar. Därefter bör du utföra strökande vertikala rörelser, vilket ökar blodflödet genom prostata körtankarnas kärl.

Den sista massagetekniken pressar prostatan på mitten i blåsans riktning vilket bidrar till utflödet av överskottsvätska.

När du inte kan utföra prostata i hemmet själv bestämmer den behandlande läkaren efter kontrollbesöket.

Kontraindikationer inkluderar:

 • maligna neoplasmer;
 • akut prostatit;
 • exacerbation av kronisk prostatit;
 • abscesser i det lilla bäckenet;
 • SARS;
 • hypertermi;
 • sjukdomar i tarmens distala del (hemorrojder, sprickor, atonia).

Genomförande av prostata-massage i närvaro av kontraindikationer leder till spridningen av det patologiska fokuset, generaliseringen av processen och en signifikant försämring av patientens tillstånd. Följ strikt läkarens föreskrifter, utför endast massage med sitt samtycke.

Hur man gör en prostata massage själv: en beskrivning av metoden, steg för steg instruktion

Den irriterande effekten av massagerörelser leder till ett utflöde av prostatens patologiska hemlighet, vilket leder till en minskning av perivaskulärt ödem och återställande av blodflödet i det drabbade organet. Den terapeutiska effekten av prostata adenom uppnås på grund av den omvända utvecklingen av hypertrofi, återställande av blåsans funktion.

Prostatan massage kan i sig själv utföras av varje man, Om den rätta tekniken inte kan behärskas kan han dock begära hjälp från sin fru eller tillgripa tjänster av kvalificerade specialister på kliniken. Funktioner av fingerpåverkan på prostatakörteln består i att observera organets anatomiska placering, mjuk inverkan på den stora ytan.

Medan hårdmetoderna för massage kan vara inte bara smärtsamma, utan också leda till förskjutningen av orgelet på grund av överdriven exponering. Hemligheten med långvarig eftergift av kronisk prostatit är den regelbundna wellnessmassagen av det drabbade organet från två till fyra gånger under året.

En steg-för-steg-instruktion gör att du kan lära dig att göra en prostata massage själv, för att uppnå bättre hälsa, eliminera obehagliga symptom. Användningen av massage är att upprätthålla människornas reproduktiva funktion, effekten på erektioner och libido.

Efter beredningsfasen bör du:

 • uppta ett vågrätt läge i badrummet med varmt vatten eller på sängen (med en engångsblöja);
 • Applicera ett smörjmedel på pekfingret och anuset;
 • För försiktigt in fingret för hela längden;
 • hitta prostata;
 • rörelser från kant till centrum massera försiktigt körteln på båda sidor;
 • Utför vertikala rörelser längs hela längden på den bakre ytan;
 • göra elastiskt tryck på prostata till mitten av blåsan;
 • avsluta proceduren.

Varaktigheten av medicinsk massage i hemmet tar minst en halvtimme, Om obehaget är svårt kan de första procedurerna begränsas till 15 minuter. Patientens hand vid körning ska vara avslappnad, bekvämt beläget - det påverkar mängden massageförflyttningar.

Utan penetration är prostata massage möjlig genom urogenitalt membran, som ligger hos män mellan penis och anus. Hur man gör en icke-invasiv prostata-massage kan utbildas med foton, artiklar, videor på YouTube.

Tips om hur du gör prostata massage själv inkluderar rekommendationer om extra användning av speciella smörjmedel som ökar effektiviteten av massage. Dessutom, under sessionen, rekommenderas att slappna av så mycket som möjligt, för att öka blodflödet till prostata, för att avlägsna spasmen som uppstår vid urinering.

Självmassage prostata hur man gör: massageapparater, steg för steg instruktion

Självmassage prostata som använder en anordning för massageprostata är en mycket effektiv metod för behandling och förebyggande av olika sjukdomar.

Effekten beror på multidirectional action av enheter, bland vilka är:

 • vibromassazhery;
 • infraröda strålningsanordningar;
 • magnetiska enheter;
 • vibroakustisk apparat;
 • elektropulsenheter.

Vilken enhet är bättre att välja mellan inköpt för självmassage prostata, patienten väljer självständigt, med hänsyn till individuella preferenser.

På den moderna medicinska marknaden är följande enheter representerade:

 • Vibro, Irriterande vibrationseffekter på bröstvävnad, med hjälp av transrektal, är effektiva vid behandling av prostatit, är mycket populära på grund av det relativt låga priset, snabbt inträde av verkan.
 • Mavit ULP-01 (analog med Simple), inklusive flera typer av effekter (magnetisk, mikrovibration, termisk) används i stor utsträckning vid urologisk övning på grund av låg kostnad, snabb start av remission efter de första procedurerna.
 • Ereton, är populär bland män, används aktivt för att behandla prostata adenom, påverkar effektivt det patologiska fokuset på elektrisk pulsström, magnetfält, mikrovibration.
 • Vibraton, Vibroakustisk apparat med icke-invasiv verkan är inte specifik för prostata sjukdomar, men den ger en positiv effekt i den milde processen av prostatit.
 • Vakuumpumpar, som syftar till att behandla problem med erektion, indirekt påverkar blodcirkulationen i prostata, används i milda fall av prostatit.

Det rekommenderas inte att göra en massager självständigt, eftersom massageprocessen i detta fall kan skada prostata eller inre organ i närheten. Utbilda rektala sfinktermuskler påverkar blodflödet i den bakre ytan av prostata, regelbunden bet och lossning muskler är ett effektivt förebyggande av prostatit.

Det är mycket viktigt att självmassage prostata på rätt sätt. Hur man gör det i detalj kommer att berätta steg för steg instruktion för användning, som ingår i den grundläggande utrustningen för inköpta enheter. Noggrann anslutning till föreskrivna rekommendationer påskyndar återhämtningsprocessen, hjälper till att undvika skador eller negativ operativ erfarenhet.

Hur man masserar prostata själv: teknik, varaktighet, recensioner

Tekniken för att utföra massagen ensam för behandling av prostatit består i släta masseringsrörelser som möjliggör acceleration av fluidflödet, avlägsnande av det intercellulära ödemet.

Stimulering av lokal immunitet stimulerar syntesen av cytokiner, lokala försvarsfaktorer - detta orsakar regression av inflammationsfokus, vilket ökar kroppens motståndskraft.

Procedurens varaktighet beror på svårighetsgraden av inflammationen, med ett enkelt flöde av tillräckligt 5-7 dagars daglig massage, med medelstark och svår kurs - mer än 10 dagar. Om prostatahyperplasi upptäcks är massagen i genomsnitt 14 dagar på grund av specifik terapi.

Massage från enbart prostatit - steg för steg instruktion innefattar tekniken att utföra, välja rätt position, djupet av fingrets injektion. Massage utförs smidigt, utan plötsliga rörelser, så att det inte finns något obehag.

Efter slutet av proceduren rekommenderas att vila lite, slappna av - Massageens lugnande natur har en positiv effekt på en människas allmänna känslomässiga tillstånd. Den snabba regressionen av symtom förbättrar livskvaliteten, återställer självförtroendet.

För förebyggande av massage utförd 2-4 en gång om året med en kurs på 10 förfaranden, var och en varar inte mindre än 30 minuter. Massage sker efter en preventiv medicinering för att öka effekten.

Recensioner av män på hur man masserar prostata själva är vanligtvis positiva på grund av enkelheten i metoden och dess höga effektivitet. Frånvaro av tilläggskostnader, fullständig tillgänglighet av förfarandet gör det relevant för alla som lider av prostatit.