Huvud
Behandling

Hur man botar en gonorré, vilka tabletter?

Självbehandling av gonorré i hemmet är inte bara ett grov misstag, utan också en stor risk för att förvärva en farlig kronisk sjukdom...

Självbehandling av gonorré i hemmet är inte bara ett grov misstag, men också en stor risk att göra en farlig kronisk sjukdom under mycket lång tid. Resultatet av sådan behandling kan vara en hel massa sjukdomar som följer med gonorré. Anledningen till att människor försöker behandla denna sjukdom på egen hand eller med hjälp av folkmedicin, sannolikt i det faktum att många skämmas, är generad igen för att besöka venerologiskåp.

Att inse att självständig behandling av sådana sjukdomar är mycket opålitlig och riskabel, många tar fortfarande droger, guidad av råd från människor långt ifrån medicin. I mycket få fall är det möjligt att bli av med sjukdomen på egen hand, utan att ha råd med en läkare. Men det är mycket troligt att kroppen vid behandling av gonorré hemma på grund av inkompetens och brist på kompetens kan utveckla stabila gonokocker som inte kan påverkas av antibiotika. Glöm inte att om akut gonorré under överinseende av en specialist kan botas med en stegvis administrering av ett antibiotikum, måste den kroniska ofta behandlas i många år och misslyckas.

Behandling av gonorré i hemmet. Den mest populära "bland folket" är en sju dagars behandling av gonorré med antibiotika. Det använder bicillin intramuskulärt, som smärtstillande medel och ett lösningsmedel - novokain, och i form av tabletter - trichopolum. Injektion av bicillin utspädd med novokain görs två gånger om dagen för 5 doser, trichopolum - tre gånger om dagen för en tablett. Under hela behandlingen är det absolut förbjudet att dricka alkohol.

Om du, trots alla faror, fortfarande bestämmer dig för att behandla dig själv, måste du börja kursen med de enklaste ämnena. Vid ineffektiv behandling med kraftiga moderna läkemedel är det omöjligt att bota gonorré lättare. Det är mest tillförlitligt, efter att ha gått hembehandling, för att se en venerolog för att kontrollera resultatet. Folk använder alkohol för att kontrollera effektiviteten av behandlingen. Om det efter en behandlingstid dricker alkohol och efter det att det inte finns några karaktäristiska tecken på sjukdomen - brinnande, purulent urladdning, smärta vid urinering, kan det anses att stor lucka, behandlingen gav ett positivt resultat. Men för fullt självförtroende är det bättre att besöka expert-venereologen. För att motivera avslaget på självbehandling är det två skäl:

 1. mycket ofta gonorré kombineras med andra liknande infektioner, före vilka antibiotika är maktfria. Behöver test för andra infektioner.
 2. För att framgångsrikt kunna behandla gonorré behöver du kontroll av laboratorietester. Oberoende, hemma kan det inte göras.

Hur man behandlar gonorré

Gonorré, eller som i folket kallas en gonorré, är en venerisk sjukdom som orsakas av viruset från gonokocken Neisser. De viktigaste tecknen på sjukdomen är reli, brännande och klåda i genitourinary systemet, både under tömning och i lugnt tillstånd, purulent urladdning och smärta i underlivet. Det viktigaste sättet att överföra sjukdomen är sexuell kontakt. Det är värt att notera att både män och kvinnor kan vara i fara, och de första tecknen på infektion visas bara 14 dagar efter infektion. Om vi ​​överväger behandling - består det i grunden av användningen av antibakteriella läkemedel, som används strikt enligt de föreskrivna instruktionerna från den behandlande läkaren.

Behandling av gonorré

Innan behandling av gonorré är det nödvändigt att skicka ett antal prov och genomgå en omfattande undersökning med en specialist. Behandling av gonorré är ordinerad individuellt beroende på typ och grad av försummelse av sjukdomen. Frågan om hur mycket det kostar att bota en gonorré är lika individuell som själva behandlingen. Men med tidig tillgång till en läkare och uppfyllandet av alla doktorsrecept, är gonoréen härdbar. Huvudbehandlingen består av att ta antibiotika i kombination med immunmodulatorer och fysioterapi. Innan du börjar ta mediciner ska läkaren se till att patienten inte har någon individuell intolerans mot drogerna och kontrollera hur kroppen kommer att reagera på antibiotika. När det gäller självbehandling kan patienten bara skada sig och skapa en ny stämpel av sjukdomen, eftersom gonoréviruset ständigt muterar i kroppen och utan läkarmottagning kan gonoréen utvecklas och träffa nära liggande kroppar med mer aktivitet. Om sjukdomen går till ett kroniskt stadium, kommer det inte att kunna bota det snabbt. Det är värt att notera att den kroniska formen av sjukdomen botar längre, och för en fullständig återhämtning krävs en lång period.

Definitionen av symptom på gonorré och behandling bör genomföras tillsammans med sexpartnern. Under denna period rekommenderas att avstå från samlag eller att göra det så säkert som möjligt med hjälp av preventivmedel. De viktigaste antibiotika som används i kampen mot gonorré är:

 • ceftriaxon;
 • ofloxacin;
 • norfloxacin;
 • Ciprofloxacin.

Alla dessa läkemedel ordineras individuellt. Dessa läkemedel används för mild sjukdom, och i kronisk form kan de inte visa positiva resultat. Denna form behandlas med följande droger:

I den kroniska formen av sjukdomen utförs behandlingen i stationärt läge, eftersom patienten behöver en konstant sängstöd. Oavsett graden av sjukdomen måste patienten överge dåliga vanor, alkohol, intag av salt och kryddig mat.

Parallellt med läkemedel används fysioterapiprocedurer, nämligen:

 • laserterapi;
 • användning av terapeutisk lera
 • elektrofores.

Få människor vet hur mycket tid som behandlas av gonorré, men i genomsnitt går kursen 2-7 dagar, och efter kursen är det nödvändigt att upprepade gånger skicka test för definitionen av gonokocker i kroppen. Vid negativa resultat kan patienten känna sig lugn, eftersom sjukdomen botades.

Allmänna principer för antibiotikabehandling

För behandling av gonorré föreskrivs vissa läkemedel av antibakteriell verkan, som på kortast möjliga tid kan lindra sjukdomen. Men de måste endast användas enligt doktors recept, eftersom de har en annan grad av effekt på kroppen. Konventionellt kan antibiotika delas in i två grupper. Den första används i de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen, den andra används för att behandla en försummad form av gonoréen och tar mycket längre tid.

Gonokocken kan snabbt utvecklas, vilket leder till dess anpassning till antibiotika och väsentligt komplicerar behandlingen, så patienten måste följa alla recept från läkaren och också ta föreskrivna mediciner i tid. I det här fallet är det strängt förbjudet att avbryta och ändra den föreskrivna behandlingen, även om symtomen på sjukdomen minskar.

Penicillinpreparat

Först och främst används antibiotika i penicillingruppen vid behandling av gonorré, som sedan kan "spädas" med andra läkemedel som leder till önskat resultat snabbare. När penicillinbehandling används används sådana droger:

 • Ampicillin - i regel är dosen hos män och kvinnor densamma, och det är nödvändigt att ta tabletter hela dagen efter en viss tid. Varaktigheten av behandlingen bestäms av en specialist.
 • Ampioks - ett antibiotikum, som kombinerar två halvsyntetiska komponenter - ampicillin och oxacillin. Vanligtvis, oberoende av svårighetsgraden av sjukdomen, applicerar patienten flera kapslar av läkemedlet som också normaliseras hela dagen.
 • Amoxicillin är det läkemedel som används oftast vid behandling av gonorré i jämförelse med andra läkemedel i penicillingruppen. Detta läkemedel används flera gånger om dagen, men med den kroniska formen av sjukdomen kan den dagliga dosen ökas.

Oftast med gonokockstavar, föreskrivs penicillinpreparat, och endast med individuell intolerans kan en patient förskrivas medicinering av ett annat antal. Sådan popularitet hos dessa medel är att de har en minimal mängd biverkningar och kontraindikationer.

Tetracyklingruppen

Tetracyklin läkemedel ordineras när sjukdomen hos män går in i en komplicerad form eller patienten inte har ordinerats med omedelbar behandling. Som regel föreskrivs de för akut eller kronisk gonorré, och brukar användas sådana mediciner:

 • Tetracyklin - används doseras hela dagen. Oftast måste läkemedlet appliceras flera gånger om dagen och beroende på sjukdoms svårighetsgrad.
 • Doxycyklin - detta läkemedel används enligt ett visst prestationsschema, vilket är nödvändigt från den första mottagningen. Kursen ger en viss dos av läkemedlet varje timme.
 • Rondomycin - denna medicin rekommenderas endast efter att ha ätit i en viss dos. Under behandlingens gång reduceras dosen, men det är inte nödvändigt att avbryta behandlingen, även om symptomen passerar tidigare.

När man använder denna grupp av droger upplever patienterna inte biverkningar, och kontraindikationer till deras användning är minimala. Trots allt används sådana mediciner sällan vid behandling av gonorré, eftersom gonokockbakterierna snabbt anpassar sig och blir resistenta mot deras användning.

azalider

Medlen från gruppen azalider som används vid behandling av gonorré anses vara moderna läkemedel som kan döda en bakterie i bara några steg. I regel föreskrivs sådana medel när andra läkemedel är maktlösa vid bekämpning av viruset. En av de mest populära drogerna i gruppen azalider är azitromycin. Vid ett kroniskt skede eller den startade formen krävs mottagning av ett preparat upprepade gånger.

Har du allvarliga problem med POTENTIAL?

Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • trög erektion
 • brist på lust
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Känslan att öka är möjlig! Gå till länken och ta reda på hur experterna rekommenderar att du behandlar.

Hur man behandlar gonorré

Tripper ("fransk kall", vriden, gonorré) - detta är en av de äldsta könssjukdomar som nämns i Bibeln. Sjukdomens orsaksmedel är gonokocken. Det tillhör familjen gramnegativa diplokocker som parasiterar slimhinnorna.

Årligen diagnostiseras sjukdomen hos 62 miljoner människor. Detta är den näst viktigaste infektionen efter Chlamydia. Många människor som är smittade med denna sjukdom är intresserade av frågan om hur man behandlar gonorréen hemma.

Om sjukdomsperioden inte överstiger två månader, talar de om en ny form av gonorré (som i sin tur är uppdelad i akut, subakut och torpid). I händelse av att processen är trög och varar mer än två månader, diagnostisera en kronisk sjukdom.

Hur blir de smittade och hur farliga är sjukdomen?

Gonorré är en mycket vanlig sjukdom, med flera möjliga infektionsvägar. Du kan bli smittade på följande sätt.

 • Oftast blir människor smittade med gonorré under oskyddad samlag. Det kan vara ett vaginalt, analt, oral-könsorganiskt samlag eller bara en aning av släktorganens slemhinnor.
 • I sällsynta fall kan gonorré infekteras genom hushållsartiklar. Kvinnor på grund av strukturen hos reproduktionsorganen på detta sätt får sjukdomen oftare än män.
 • En nyfödd kan få gonorré genom att passera genom födelsekanalen. I detta fall påverkar gonorré barnets ögon.

Det är nödvändigt att starta behandlingen i tid, även en långsam infektion, eftersom det kan orsaka följande patologier:

 • Scarring förändringar i testiklarnas epididymis hos män, som är fyllda med infertilitet.
 • Ocklusion och vidhäftning i äggledarna hos kvinnor, vilket också kan påverka befruktningsförmågan.
 • Prostatit, som i sin tur påverkar erektionen negativt.
 • Problem med graviditeten hos kvinnor (missfall i tidiga skeden, för tidig födsel, ektopisk graviditet, fördröjd utveckling av fostret).
 • Ett infekterat spädbarn kan ha en baby med konjunktivit, sepsis eller otit.
 • Gonokocker kan spridas genom kroppen, som påverkar hjärtat, lederna, njurarna.

Symtom hos kvinnor

Till skillnad från män är gonorré i rättvisare kön slö och inte märkbar. De första manifestationerna av sjukdomen kan förekomma en eller två veckor efter infektion. Gonoréen indikeras av:

 • Gulgrön offensiv urladdning.
 • En sänkning i urinröret under urinutmatning och frekvent uppmaning att urinera.
 • Uppnå smärta över pubis, ger i ryggen eller i benet.
 • Problem med menstruationscykeln.

Dessa symptom försvinna snabbt, vilket gör att en kvinna kan känna sig frisk och ha ett aktivt sexliv, bli en källa till infektion för sina sexpartners.

I detta fall sträcker sig den inflammatoriska processen till livmodern och äggledarna, vilket leder till bildandet av vidhäftningar.

Symtom hos män

Efter 3 - 5 dagar efter sexuell kontakt med en infekterad partner utvecklar mannen de första manifestationerna av sjukdomen. Symptom på gonoré är ganska uttalad:

 • Bränna i glanspenisen, som kan åtföljas av klåda.
 • När urinen lämnar multipliceras obehagliga känslor.
 • Kön på könsorganet blir rött och sväller.
 • Efter sömn samlas urethraets yttre hål.
 • Omedelbart efter infektion uppträder en knapp utmatning av en gråaktig nyans. Efter några dagar ökar mängden vita, de ändrar sin färg, blir gulgrön, stötande och fläckar av underkläder. Enligt beständigheten av excretion tjock och viskös, i fallet när tri-trycket åtföljs av trichomoniasis blir de skummade.
 • På natten har mannen en smärtsam erektion.
 • I sällsynta fall visas allmänna symtom som svaghet, yrsel, feber och aptitlidor.

Om behandlingen inte startas i tid, blir den inflammatoriska processen till en kronisk form, och sjukdomen förvärras periodiskt efter att ha tagit alkohol, kryddig mat eller påverkats av sexuell upphetsning.

Hur sjukdomen diagnostiseras

Om du har obehagliga symptom, ska du se en läkare. Han kommer att göra en undersökning och en undersökning, där han tar materialet för analys. Du kan identifiera gonokocker genom flera metoder:

 • Mikroskopisk undersökning av smeten. För att göra detta färgas det material som tas och placeras under ett mikroskop. Metoden gör det möjligt att upptäcka sjukdomen väldigt snabbt, men sannolikheten för att resultatet är korrekt är endast 50%.
 • Bakteriell såning. Materialet placeras i ett speciellt näringsmedium, gynnsamt för utveckling av gonokocker. Detta gör det möjligt att inte bara avslöja typen av mikrober, men också för att bestämma dess känslighet mot antibiotika. Noggrannheten i denna metod är nästan 90%.
 • Polymeraskedjereaktion. Detta är den mest exakta metoden som gör att du kan identifiera gonorréens genetiska material i stroke som tas från patienten. Dess noggrannhet är 95%.

Metoder för behandling

Gonorré behandlas hemma, bara om sjukdomen är komplicerad kan patienten placeras på ett sjukhus. För att bli av med gonokocken använder antibiotika från olika farmakologiska grupper.

penicilliner

Avser gruppen av penicilliner Penicillin, Ampicillin, Bitsillin 3 Bitsillin 5. Dessa formuleringar är inte betraktas som första linjens medel för behandling av gonorré, eftersom en stor procentandel av stammar kan producera penicillinas.

För att bli av med gonorré med Bicillin 3 administreras den intramuskulära injektionen av läkemedlet, som innehåller 600 000 enheter, dagligen. Pulvret är tidigare upplöst med Novocaine 0,25%, Lidocaine 2%, Natriumklorid 0,9% eller vatten för injektion. Behandlingsförloppet kräver 6 flaskor Bicillin, kursdosen är 3 600 000 enheter. Det är också möjligt att administrera 120000 ED varannan dag.

För behandling av kronisk gonorré använd Bicillin 5, vars dos är 1500000 enheter. Läkemedlet administreras dagligen i 3 dagar. En suspension för intramuskulär administrering framställs också, som Bicillin 3.

Bensylpenicillin administreras intramuskulärt. Patienten måste få upp till 1 000 000 enheter per dag. Beroende på svårighetsgraden av sjukdomen kommer behandlingsförloppet att kräva mellan 3.000.000 och 6.000.000 enheter.

Före introduktionen av droger från gruppen av penicilliner, bör ett hudtest utföras på tolerans av läkemedlet. Som biverkningar vid användning av dessa läkemedel kan det uppstå allergiska reaktioner, illamående, kräkningar, diarré, flatulens. Också i vissa fall finns det huvudvärk, yrsel, svaghet.

cefalosporiner

Cefalosporiner av 3 generationer har en hög aktivitet mot gram-negativa mikroorganismer och förstör bakterier som inte är känsliga för penicillin.

Beredningarna av denna grupp innefattar Ceftriaxon, Cefazolin, Cefotaxim. Dessa läkemedel kan snabbt och effektivt bekämpa gonokocker. Hittills anses de vara mest effektiva.

Läkemedel i denna grupp förstör cellväggen av patogena mikroorganismer, vilket leder dem till döden. För att bli av med gonorré Ceftriaxon administreras 1 g upplöst natriumklorid, vatten för injektion, Lidokain 2% eller 0,5% Novocain intramuskulärt eller intravenöst 0,5 g. Applicera drogen en gång.

Också för behandling av gonorré kan Cefotaxime användas, 0,5 g av läkemedlet administreras intramuskulärt en gång.

makrolider

Av drogerna i denna grupp används en representant för Azaloth Azathromycin-klassen. Till skillnad från andra droger i denna grupp absorberas den snabbt, är resistent mot syror och dödar snabbt även de mest resistenta stammarna av gonokocker.

För att bli av med den akuta formen av gonoré, föreskrivs 2 g av läkemedlet i en dos eller 1 g om 12 timmar. I en kronisk sjukdom används 1 g azitromycin på den första behandlingsdagen och sedan varje dag, och tillsätter 250 mg av läkemedlet. Behandlingen ska vara 4 dagar.

Höga doser av azitromycin kan orsaka allergiska reaktioner eller biverkningar från matsmältningssystemet.

Kombinerad behandling

I de flesta fall är gonoré inte en monoinfektion. Hur man behandlar gonorré, om det kombineras med candidiasis, trichomoniasis, klamydia, mykoplasmos och genital herpes.

I detta fall är komplex behandling nödvändig. Förutom antibiotika kan följande läkemedel förskrivas:

 • Antiprotozoiska medel (Metronidazole Trichopolum, Tinidazole, Ornidazole). De kämpar framgångsrikt med de enklaste mikroorganismerna som orsakar trichomoniasis. Grund av det faktum att de Trichomonas bidra till återfall gonorré, förutom de antibiotika Metronidazol 250 mg administrerat en gång dagligen under 3 dagar eller Ornidazole 500 mg per dag.
 • Antimykotika (Flukonazol, Ketokonazol, Pimafucin). Svampdödande medel är effektiva mot svampar från släktet Candida.
 • Antivirala medel (Cycloferon, Viferon, Acyclovir). Dessa läkemedel ordineras i händelse av att gonorré åtföljs av virussjukdomar.
 • För att stärka immunförsvaret, använd vitaminkomplex eller immunostimulantia.

Komplex behandling av gonorré hos kvinnor innebär användning av suppositorier för insättning i vagina. Till det effektiva sättet, som tillåter att kämpa med en gonokock, bär:

Suppositorier appliceras en gång om dagen. Stearinljuset injiceras djupt in i slidan innan du lägger dig. Beroende på spridningen av den inflammatoriska processen, samtidiga sjukdomar och känslighet hos mikroorganismer används läkemedlen i 6 till 14 dagar.

Att sjukdomen är snabbare härdad bör vara:

 • Följ alla läkares instruktioner.
 • Ät inte salt mat och ta inte alkohol.
 • Tvätta händerna noggrant efter kontakt med könsorganen.
 • Vid tidpunkten för behandlingen ge upp kön.

förebyggande

För att förhindra infektion med gonorré:

 • När du har sex med otillförlitliga partners använder du kondomer.
 • Efter oskyddad samlag måste en man snabbt urinera och tvätta sina yttre könsorgan med tvål, vilket kommer att bidra till att eliminera bakterierna från urinröret. Kvinnor på grund av könsorganens struktur, ger denna metod inte den önskade effekten.
 • Även efter sex utan kondom kan du använda miramistin eller klorhexidin biglukonat för att behandla könsorganen.
 • Det är nödvändigt att stärka immunförsvaret, äta rätt, leda en hälsosam livsstil och ge upp skadliga vanor.
 • Om en gonorré finns i en av sexpartnerna, måste den andra också genomgå en undersökning och behandling.

För att påbörja behandlingen i tid och förhindra utvecklingen av en kronisk form av sjukdomen, vid de första tecknen på gonorré är det nödvändigt att söka råd från venerologen.

Hur man behandlar gonorré hos män

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

Gonorré är en farlig sexuellt överförbar sjukdom. Det kännetecknas av nederlaget i slemhinnan i det genitourära systemet med en sådan aktivator som gonokocken. För en man är detta problem fyllt med epididymit, prostatit och i särskilt svåra fall och infertilitet.

Hur man behandlar gonorré hos män

Smittvägar och symptomatologi

 1. Oskyddad sex med en infekterad person. Upp till 50% är infekterad till följd av ett enda oskyddat sex.
 2. Som ett resultat av okonventionella sexuella kontakter kan orsaksmedlet påverka darmen, orofarynx, konjunktiva.
 3. När du använder smittade sexleksaker.

Smittvägar med gonorré

Inkubationstid (latent period) hos män - upp till fem dagar. Kliniska manifestationer kan manifestera sig efter tre dagar från infektionsdagen.

Sjukdomsförloppet sker i akut, subakut eller kronisk form. Den akuta sjukdomen i genomsnitt varar ungefär två månader. Det är anmärkningsvärt att dess varaktighet varierar beroende på kroppens immunsystems personliga egenskaper.

Till anteckningen: symtomatologin kan vara frånvarande - detta sker med en torpidform. Enligt statistiken observeras detta för varje tionde infekterad man. I detta fall blir patienten särskilt farlig i bilden av infektionsspridaren.

Kännetecken för sjukdoms akuta fas:

 1. Några dagar senare kan en man märka obehag i urinrörets område, i synnerhet klåda.
 2. Klåda, allvarligt gnidning och bränning inträffar under urinprocessen.
 3. Det är svullnad och hyperemi i urinrörets öppning.
 4. Tilldelningarna blir gulaktiga eller gröna i färg.

Med långvarig kurs passerar sjukdomen i ett kroniskt tillstånd:

 1. Infektionen sprider sig till urinrörets bakre del, vilket resulterar i att det ofta förekommer urinering, följd av ömhet.
 2. Berörd prostatakörtel, testiklar, utvecklar gonokock prostatit.
 3. Det finns en lång erektion, i vissa fall - svårigheter med avföring, åtföljd av nedskärningar och bränning.
 4. Svullnad av könsorganen, inguinal lymfkörtlar observeras.
 5. Vid samlag finns det rez, brinnande och utsläpp med blandning av blod.
 6. Det finns feber, frossa, feber, svår huvudvärk.

Tecken på gonorré hos män

Till anteckningen: långvarig kronisk sjukdomskurs kan orsaka mycket allvarliga komplikationer - vesikulit, balanoposthit, epididymit. Om infektionen tränger in i de inre organen kan det finnas myokardit, meningit och till och med hepatit.

Behandling av gonorré

Principerna för behandling av sjukdomen är i den mest kraftfulla antibakteriella behandlingen. Effekten av kampen mot gonokocker garanteras endast av grupper av antibiotika. Samtidigt spelar ingen roll lokalisering av infektion.

Till anteckningen: Före behandlingens början är det viktigt att ta reda på vilka preparat som gonokockmikroorganismen har störst känslighet. Detta görs under bakteriologisk undersökning.

penicilliner Är ett populärt antibiotikum som används i etiotropisk terapi. En rad olika venereologer använder dessa droger. Med tanke på ny forskning har emellertid en effektivare grupp av läkemedel ersatt penicilliner:

 1. Sulfonamider.
 2. Cefalosporiner.
 3. Makrolider.
 4. Ciprofloxacin.
 5. Aminotsiklotoly.

Behandling av gonorré hos män

Till anteckningen: för 6% av patienterna är standardterapi misslyckad på grund av patogenstamens multiresistens. Det är också anmärkningsvärt att gonokocker sällan "reser" ensam - i ungefär 50% av fallen är det följt av chlamydia.

Rekommenderad lista över antibiotika för behandling av gonorré

tsiprinol

Den aktiva beståndsdelen är ciprofloxacin. Har en stark antibakteriell effekt. Det används vid komplex behandling av gonorré och tillhörande sjukdomar. Dosinställningen beror på svårighetsgraden av sjukdomen. Vid akut sjukdom, 250 mg en gång eller 125 mg på morgonen och på kvällen.

Zofloks

Zoflox har en baktericid effekt på gram-negativa bakterier

Läkemedlet från gruppen ofloxaciner, har en baktericid effekt på gramnegativa bakterier och kan bekämpa Gram-positiv. Dess agerande är att blockera DNA-gyrasen av skadliga mikroorganismer. Det är relevant för behandling av okomplicerad gonorré. Dosering är upp till 800 mg per dag i flera doser.

Azaran

Drogen Azaran används i okomplicerad form av gonorré

Läkemedlet från gruppen av cephalosporin III-generering hämmar syntesen av en skadlig mikroorganismers vägg. Det används en okomplicerad form av gonorré intramuskulärt i en volym av 250 ml en gång.

Kirin

Läkemedlet Kirin används för att behandla komplicerad och okomplicerad gonorré

Den aktiva substansen är spektinomycin, ett tricykliskt antibiotikum från kategorin aminocyklotoler. Det påverkar gonokockstammar, är aktiv mot vissa gram-negativa stammar. Inaktiv med klamydia. Det används för behandling av komplicerad och okomplicerad gonorré. Doseringen når upp till 10 ml i svåra fall.

Supraks

Det huvudsakliga aktiva läkemedlet är cefixime. Dosering för vuxna med okomplicerad form av gonorré - 400 mg en gång. Med en komplicerad form av behandling förlängs till 7-14 dagar efter att läkemedlet tagits.

 • Tsemideksor;
 • Ixim Lupin;
 • Ceforal Solutab;
 • Tsefspan;
 • Pantsef.

Azitsid

Aziticid är effektiv i gonorré och klamydia

Den aktiva substansen är azitromycin, en grupp av makrolidantibiotika. Effektiv i gonorré och klamydia. Doseringen beror på svårighetsgraden av sjukdomen.

Behandling av akut form av gonorré hos män

Det är viktigt att rikta en komplicerad kamp mot orsakssjukdomens orsaksmedel. I den okomplicerade formen av gonorré hos män, 250 mg ceftriaxon (IM eller IV) i kombination med azitromycin, 1 g oralt eller på liknande sätt. Om patienten har en allergisk reaktion mot cefalosporiner, ökar dosen azitromycin till 2 g en gång. Vanligtvis försvinner symtomen i 3-4 dagar. Detta schema är också relevant för gonokocksfaryngit, proktit och konjunktiva.

Terapi för komplicerad gonorré

Sådan terapi beror alltid på typen av komplikation. De mest populära drogerna kvarstår ceftriaxon och azitromycin. Men behandlingstiden hos män förlängs från en vecka till två. I särskilt allvarliga fall, till exempel med en infektionssjukdom i hjärtat, ökar hastigheten till en månad. Doseringen ändras också - föreskriv doser upp till 2 g var 6-12 timmar. Doseringen beror på svårighetsgraden av patientens tillstånd. Behandlingen utförs under en strikt övervakning av en läkare. Komplicerade former av sjukdomen är mycket farliga och kan prova ett dödligt utfall.

Kämpar den kroniska formen

I detta fall är det viktigt att inte bara organisera kompetent antibiotikabehandling. Rehabiliteringsstadierna är mycket mer komplicerade och bredare:

 1. Urinröret spolas.
 2. Immunomodulerande läkemedel införs.
 3. Fysioterapi kurser - elektrofores, fonophores, ultraljud;
 1. Trypsin.
 2. Chymotrypsin.
 3. Avelizin.
 4. Streptokinas.
 5. Lidaza.
 6. Ribonukleas.

De biogena stimulatorerna är involverade.

Dessa procedurer använder:

 1. Klorhexidin.
 2. Collargol.
 3. Protargolum.
 4. Silvernitrat.
 5. Kaliumpermanganat.

Principer för gonorrébehandling

Till anteckningen: injektioner eller piller? - I kampen mot ett smittämne kommer injektionerna att bli effektivare, eftersom läkemedlet i denna form tränger in i vävnaderna bättre.

Under behandlingen är följande punkter viktiga:

 1. Det är nödvändigt att observera fullständig sexuell vila.
 2. Terapi bör vara båda sexpartner.
 3. Stark fysisk ansträngning på kroppen är utesluten.
 4. Det är lämpligt att utesluta att cykla.
 5. Undvik att vara i kylan.
 6. Ge ett tag upp svåra vanor.

Video - Symptom och behandling av gonorré

Bota gonorré med en enda injektion?

Tyvärr är sådana försäkringar av läkemedelsproducenter och mirakelläkare blygsamma lögner. Ändå har ingen sådan modern standard antagits i officiell praxis. Medicinsk behandling innebär användning av ett komplex av antibiotika. Dessutom är de mest föråldrade läkemedlen, som aktivt förskrivs till ett brett spektrum av patienter och till denna dag, visade sig vara ineffektiva.

Behandling med folkmetoder

Tinktur av ginseng - ett folkmedel för gonorré

Det är viktigt att använda folkläkemedel i kombination med terapeutiska sådana.

 1. Populär växtbaserad infusion baserad på ginseng, som kan köpas på något apotek. På morgonen ta upp till 4 droppar med mat.
 2. Ett bra recept på en stark växtbaserad samling - 1 msk. l. majsstammar, lakritsnötter, jordbärbär och hackade björkblad. Örter blandas ihop för att förbereda en avkokskaka 2 msk. l. Färdig blandning och häll 250 ml kokande vatten. Infusion koka i 15 minuter. för ett par. Vid förångning av buljongen, tillsätt vatten till den ursprungliga volymen. Drick inom en dag i en vecka.
 3. Brew ground enbär frukt, krossade björkblad och maskrosrötter. Det är tillräckligt med 3-st art. l. blandning för 1 kopp kokande vatten. Insistera buljong i 30 minuter och drick 1 tsk. 15 minuter före måltiden, 3 gånger om dagen.
 4. För att upprätthålla immunitet, kommer ett avkok av kinesisk magnolia vinstockar att hjälpa - en halv l. till glaset. Den bästa effekten kommer att ge naturlig färsk honung.
 5. I komplexet bör ta ett avkok av diuretika - till exempel persilja - 2 msk. l. ett glas - och en slät sill - 1 tsk. till glaset. Båda infusionerna är fulla i små portioner - 2 msk vardera. l. 3 gånger om dagen.

Video - Hur man behandlar gonorrés folkmetoder

Förebyggande av gonorré

 1. Behålla skyddad kön.
 2. Den striktaste efterlevnaden av personliga hygienstandarder är vanlig handtvätt efter att ha besökt toaletten.
 3. Användning av personliga sexleksaker.

Till anteckningen: Efter oskyddad sexuell intimitet ska en man omedelbart urinera, tvätta sin penis med tvål och applicera rikligt Miramistin. Ett sådant förfarande kommer att minska risken för infektion, inte bara med gonorré, men med trichomoniasis och även med syfilis. För förebyggande behandling kan du ta en enda dos av ett antibiotikum.

Metoder för förebyggande av gonorré

slutsats

På grund av förvärvet av resistens mot antibiotika blir gonorré en sjukdom som är mycket svår under behandlingen. Människokroppen utvecklar inte immunitet mot patogenen, så ingen är immun från reinfektion. I det här fallet kommer det gamla behandlingsregimen att vara ineffektivt. I förhållande till kroppen kommer den nya antibakteriella terapin att bli hårdare och mer aggressiv än den föregående. Den bästa vägen och förebyggande åtgärd är att ha en pålitlig sexuell partner och vara trogen mot varandra.

Till anteckningen: kom ihåg, självmedicinering är farligt för din hälsa! Internet konsultationer kan inte ersätta ett aktuellt besök på plats hos läkaren!

Gillar du artikeln?
Spara för att inte förlora!

Hur man behandlar en tripyr hos män

Gonorré, eller, som det kallas för folket, är trippen en av de vanligaste sexuella infektionerna.

Tillsammans med syfilis är detta en klassisk veneral sjukdom.

Enligt medicinsk statistik registreras cirka 25 miljoner nya fall av gonorré årligen.

Hur man behandlar en tripyr?

Medicinsk terapi av gonorré utförs på ett komplicerat sätt, liksom någon annan sjukdom.

Tänk på hur man behandlar en trippel hos män:

 1. Grunderna för behandling av gonorré är administrering av antibiotika för att undertrycka aktiviteten och förstöra Neisseria.
  För detta ändamål kan antibiotika av huvudbehandlingsregimen och alternativet (valmedicin) användas.
  Den första gruppen omfattar:
  1. tabletter från tripyrazitromycin,
  2. metrogil i form av injektioner och droppare.

  Den andra gruppen droger innefattar gentamicin och andra.
  Dosering och varaktighet av antibiotikaförlusten kan ordineras strängt individuellt endast av den behandlande läkaren.
 2. En stor roll i terapi av gonorré spelas av lokal behandling.
  För att göra detta, använd urinrörets instillation med lösningar av antiseptika.
  De har en antiinflammatorisk och astringent effekt på slemhinnan.
 3. För att öka organismens ospecifika resistens och mobilisera dess skyddskrafter förskrivs immunmodulerande medel (panavir).
 4. För avlägsnande av inflammatoriska fenomen från vävnader, acceleration av deras helande och återvinning används enzymproteolytisk behandling.
 5. För att avgifta levern mot bakgrund av antibiotika används hepatoprotektorer (heptral).
 6. För att återställa den naturliga biocenosen i tarmen och urogenitalt området används eubiotika (probiophore, bifiform, linex).

Hur man cure gonorré hemma

Gonorré är en venerisk sjukdom, orsakssambandet till denna sjukdom är Neisseria gonorrhoeae från mikroorganismen. Gonorré är den vanligaste venerala sjukdomen.

Gonokocker påverkar organen i reproduktionssystemet och urinvägarna, och påverkar också rektum, munhålan med struphuvudet. Gonokocker är leukocyter och epitelceller och i ogynnsamma ögonblick kroppen aktiveras och proliferera och bilda kolonier av mikroorganismer som främjar inflammation i det infekterade organet och dess förstörelse.

Det huvudsakliga sättet att infektera med gonorré är sexuell kontakt. Du kan också smitta av oral och anal sexuell kontakt. Inkubationstiden för sjukdomen är 3 till 5 dagar i hankroppen och 5 dagar i honkroppen.

Metoder för infektion med gonokockinfektion

Metoder för överföring av gonorré är:

 • Metoden för överföring i sexuella relationer, inklusive oral och analsex;
 • Spridningen av infektion på hushållsnivå;
 • från en infekterad gravid mamma till ett barn vid tidpunkten för leveransen.

Faktorer som ökar risken för att få gonokockinfektion är:

 • tidigt sexuellt liv;
 • sexuella kontakter som inte är skyddade av kondom
 • regelbunden förändring av partners
 • oregelbundet sexliv;
 • Förekomsten av sjukdomar i gynekologi;
 • lång tid med hormonella medel
 • sänkt immunitet.

Tecken på gonorré

De första symptomen och tecken på gonorré i kroppen är:

 • obehagliga och smärtsamma förnimmelser i urinröret;
 • smärta i underlivet
 • purulent urladdning ur urinröret och vagina;
 • brinner vid tidpunkten för urinering och klåda;
 • frekvent urinering
 • rodnad och ödem i urinröret
 • inflammation i små och stora labier;
 • i urinen finns purulenta partiklar.

Drogbehandling av gonokockinfektion

När de första tecknen och symtomen på närvaron av gonokocker i människokroppen visas, är det nödvändigt att konsultera en venerolog. Läkaren kommer att ordinera en behandlingsplan som, förutom medicinsk behandling, innefattar behandling av tecken på lokal nivå, avlägsnande av symtomen på sjukdomen.

För att bli av med gonorrésjukdom är det nödvändigt att genomföra en behandling med antibiotika, där denna mikroorganism visar känslighet:

Antibiotika, som visar ett positivt resultat vid behandling av många infektioner i urinvägarna och könsorganet och ger en utmärkt effekt vid behandling av gonorré:

Kursbehandling med dessa antibiotika utförs:

 • Ampioks - kurs 5 - 7 dagar;
 • Ampicillin - kurs 5-20 dagar beror på sjukdomsutbredningen.
 • Amoxicillin - inte mer än 5 dagar.

Vid behandling av gonoré kan följande antibiotika ha en effekt på gonokockmikroorganismen:

Gonorrés sjukdom kombineras mycket ofta med andra sexuella infektioner, såsom klamydia, ureaplasmos. I detta fall är det nödvändigt att tillämpa komplex behandling av båda infektionssjukdomarna.

Behandling av gonorré i hemmet

Behandling av gonorré hemma kanske det bara är nödvändigt att veta exakt vilka antibiotika som ska användas, och i vilken dos. Inte botad korrekt gonorré, kan gå in i en kronisk form av sjukdomsförloppet.

Människor som är generad av sin sjukdom är intresserade av hur man behandlar gonorré hemma. Om ingen alternativ behandling, kan det hjälpa Trykhopol antibakteriellt medel, som tar en kapsel tre gånger om dagen, liksom behovet av att göra injektioner Bitsillin 5 kuber per dag. Medicinen Bicillin är uppfödd av Novocain, vilket minskar antibiotikas smärtsamma effekt.

Behandling av gonorré hemma hos män

Hur man cure gonorré hemma hos män? För att kunna börja behandla hemma måste du följa vissa regler:

 • att vägra från sexuella kontakter
 • vägra att dricka alkohol
 • Rök inte under behandlingen.
 • att inte använda skarp och sur mat
 • avstå från fysisk ansträngning
 • håll kroppen varm.

Det är bäst att använda dessa antibiotika vid behandling av gonorré:

 • metronidazol;
 • cefixim;
 • ciprofloxacin;
 • Oflaksatsin.

Även vid behandling av gonokocker i den manliga kroppen, i kombination med läkemedel, är det nödvändigt att tillämpa fysioterapiprocedurer:

Tillsammans med dessa procedurer och droger måste du ta pengar för att öka immuniteten, vitaminerna och probiotika, för att förbättra tarmen efter att ha tagit antibiotika.

En permanent sexpartner ska genomgå ett test för gonokockinfektion och, om nödvändigt, genomgå en behandling.

Behandling av gonorré hemma hos kvinnor

Innan du behandlar gonorré hemma behöver du kontakta en gynekolog och en venereolog och ta de nödvändiga testen. Rekommendationerna från den behandlande läkaren hjälper dig att bota gonorré med de minsta konsekvenserna för kvinnokroppen.

Gonorrés sjukdom, behandling hemma kräver kunskap om metoden för behandling och dosering av läkemedel.

Det är bäst att använda dessa antibakteriella läkemedel vid behandling av gonorré hos kvinnokroppen:

 • metronidazol;
 • cefixim;
 • ciprofloxacin;
 • Oflaksatsin.

För lokal behandling av gonorréanvändning:

 • douching med antiseptiska läkemedel;
 • mikroclysters, med gonorré i anusen;
 • antiseptiska och antiinflammatoriska suppositorier.

Kvinnor som har kronisk gonorré bör följa vissa rekommendationer:

 • har inte sex utan kondom
 • att utesluta möjligheten till tillfälliga sexuella kontakter
 • urinering före och efter kön;
 • att behandla könsorganen med antiseptika Miramistin, Klorhexidin.

Konsekvenser av gonorrésjukdom

Otillräcklig behandling kan leda till att gonoréen inte botas, men går in i latent stadium och väntar på ett bekvämt tillfälle att återuppta gonorré reproduktion igen.

Orsakerna till återfallet av gonoré, och bakterierna multipliceras snabbt:

 • låg immunitet
 • mycket frekvent antiseptisk behandling av könsorganen;
 • antibiotikabehandling;
 • inte användningen av intim hygien;
 • använd ljus som innehåller antiseptiska och antibiotika;
 • Använd i sex av intima leksaker, inklusive anal;
 • Oralsex med tillfälligt samlag
 • Sexuella infektioner som finns i kroppen;
 • uppsättning av efterföljande sexpartner.

Om sjukdomen återkommer i båda köns kropp är det möjligt att öka temperaturen.

Konsekvenser av gonorré i kvinnokroppen är:

 • spridning av sjukdomen ovanför livmoderhalsen;
 • menstruationscykel störningar;
 • endometrit i livmodern;
 • fallopiernas patologi
 • skador på äggstockarna och bilagorna
 • infertilitet.

Konsekvenser av gonorré i den manliga kroppen är:

 • Spridningen av sjukdomen i prostata;
 • erektil dysfunktion
 • tidig utlösning
 • kronisk uretrit
 • stillasittande spermatozoa;
 • impotens;
 • infertilitet.

Gonorré hos kvinnor under födseln

På fostret i sig har infektionen av gonorré ingen effekt, orsakar inte defekter hos den utvecklande organismen i livmodern, smittar inte barnet. Men om denna infektion är i kroppen hos en kvinna som har ett barn, så kan det i detta fall vara komplikationer under graviditeten, det är missfall och för tidiga födselar. En undersökning av gonorré är obligatorisk granskning före graviditet och under graviditetstiden.

Är det möjligt att bota gonorré under graviditeten? Om diagnosen görs under graviditeten börjar behandlingen av gonorré med 20-22 veckors graviditet. Behandling mer tidigt kan orsaka mer skador på det utvecklande fostret än själva infektionen.

Om en kvinna föds ett barn på ett naturligt sätt, då när ett barn passerar genom födelsekanalen blir han smittad med sjukdomen som ligger i moderns kropp. Konsekvensen av infektion med denna sjukdom är utvecklingen av konjunktivit i ett barn som provoseras av gonorré, så efter födsel appliceras en tetracyklinsalva på barnets ögon.

Frågan om man ska behandla gonorré eller inte att behandla, ska inte stå under graviditeten. Om du bryr dig om barnets framtida hälsa bör du naturligtvis behandla gonorré. Behandlingsplanen för gravida kvinnor ska ordineras av den behandlande läkaren. Om du följer de strikta recepten hos läkaren, kommer medicinen inte att skada det framtida barnet.

Inte härdad i tid hotar gonorré för kvinnokroppen med allvarliga konsekvenser, både i könsorganens och könsorganens kroppsorgan.

Förebyggande av gonokockinfektion

Gonokockinfektion, det här är en sjukdom som är lättare att undvika än den efterföljande infektionskuren.

Förhindrande metoder för gonorré är:

 • permanent sexuell partner
 • användning av kondom vid oavsiktlig kontakt
 • Undvik oral och analsex
 • aktuell undersökning efter ett oskyddat samlag
 • vid planering av graviditet, obligatorisk undersökning av sexuella infektioner hos båda parter,
 • avstå från sex vid tidpunkten för läkemedelsbehandling för gonorré.

Hur man botar en gonorré hemma

Gonorré (gonorré) - En av de vanligaste sjukdomarna som överförs huvudsakligen genom den sexuella metoden. Enligt WHO blir omkring 175 miljoner människor varje år i världen sjuk.

Än skrämmande gonorré

Med gonorré påverkas inte bara slemhinnorna i det urogenitala systemet, vilket allmänt antogs tidigare. Cirka 30% av patogena fall - gonokokki - Påverka nasofarynx, tonsiller, konjunktiva, ändtarmen. I mer avancerade stadier kan gonokocker leda till viktiga sjukdomar i andningsorganen, hjärt- och nervsystemet. Vid otillbörlig behandling kan patienten utveckla gonokocks sepsis.

Grundläggande manifestationer av gonorré

Cirka 35% av patienterna i första gången är symtomen något annorlunda. Med utvecklingen av sjukdomen är följande manifestationer inneboende:

1) Försämring av patientens ospecialiserade tillstånd: frysningar, ökad kroppstemperatur, värk. Symptom liknar de första manifestationerna av akut respiratorisk sjukdom;

2) Obehagliga känslor, rezi, brännande, smärta i urinrörets område - både i lugn och urinläge.
3) Purulent urladdning, liknar mjölkkrämens struktur. De första stadierna av sjukdomen observeras huvudsakligen på morgontimmarna och med utvecklingen av sjukdomen hela dagen.
4) Berusningsstatus - Smärta i muskler, ledband, leder.
5) I vissa fall kan en purulent rinnande näsa, ont i halsen utvecklas. Speciellt är dessa symptom typiska för lokalisering av gonokockinfektion i munhålan på tonsillerna.

Smittvägar, förebyggande av gonorré

1). Överföring via sexuell metod, och även med oralsex - 85% av fallen.
2). Användningen av ospecificerade föremål med en smittad person är 5% av fallen.
3). Överföring av infektion i simbassänger, bastur, bubbelpooler och bad. Det finns former av gonokocker, resistenta mot stora och låga temperaturer, och kemiska åtgärder. Förekomsten är 7%.
4). Genom mat. Gonokocker kan överföras och under måltiden med otillräcklig värmebehandling av produkter som behöver det. Infektionsincidensen är 3%.

Det bästa sätt att förebygga det finns avslag på tillfälligt och oskyddat sex. Detta gäller lika med män och kvinnor.

Hur man behandlar gonorré korrekt

För effektiv behandling av gonorré måste du ta reda på sjukdomsformen: akut, subakut eller kronisk.
Behandling av gonorré utförs endast av läkaren efter avslutad flera test. Först avslöjs närvaron av ett infektiöst medel i kroppen. Nästa steg är bestämning av känslighet för antibiotika. Endast på grundval av resultaten från två (i vissa fall kommer ytterligare studier att vara användbara), en skicklig expert kommer att bestämma hur antibiotika ska utnämnas.

Effektiv behandling av gonorré hos män

Behandling av akut form av gonorré hos män som regel minskar till en enda injektion av läkemedels-spektinomycinserier. Injektionen utförs intramuskulärt och möjliggör så snabbt som möjligt att eliminera symtomen på sjukdomen.

för behandling av subakut gonorré Följande grupper av läkemedel ordineras:

- bredspektrum antibiotika%

- Antimykotiska läkemedel - läkemedel som förhindrar utveckling av tröst i könsorganens könsorgan och organ
- Preparat av imidazol-serien (tiniba, trichopolum och ett antal andra);
- vitaminkomplex
ozonbehandling
- VLOK-terapi;
immunmodulatorer

Bota den kroniska formen av gonorré verkar inte alltid troligt endast på klassiska sätt och medel. Genom att utgå från denna nivå med antibiotika och andra läkemedel som skisseras ovan kommer patienterna att kunna ordineras fysioterapeutiska förfaranden:

- Införande av terapeutiska lösningar i urinröret (instillation);
- Laserterapi - utförs nakazhno eller rektalt;
- vakuummassage av cavernous kroppar;
- En uppsättning åtgärder som syftar till att öka immuniteten hos kroppen som helhet.

Funktioner av diagnos och behandling av gonorré hos kvinnor

En av huvudpunkterna hos gonorré hos kvinnor är bristen på starka tecken under de första två till tre veckorna. Endast 15% av kvinnorna kommer att ge de första indikatorerna för sjukdomen efter sju dagar efter infektion. Samtidigt med detta, oavsett yttre manifestationer, utvecklar damerna redan de första dagarna följande indikatorer på sjukdomen:

- tyngd i underlivet

- Smärta i ländryggsregionen
Burning med urinering;
- gnugga i urinvägarna
- Akut inflammatorisk process i underlivet.

Effektiviteten och kvaliteten på behandlingen beror på graden av försummelse av sjukdomen. När det gäller det här är det så viktigt att när de första tecknen uppträder är det bråttom att se en läkare, genomgå ett test och skicka de nödvändiga testen.

Är det möjligt att effektivt och säkert bota gonorré hemma?

Behandling av gonorré hos män, kvinnor och barn kan utföras både på ett sjukhus och hemma. Men behandlingen ska ordineras av läkaren på grundval av preliminära test. I fallet med gonorré kan självmedicinering hotas inte bara genom utveckling av resistens mot antibiotika, men också till bildandet av många viktiga konsekvenser och komplikationer.

Begränsningar av behandlingsperioden, ytterligare expertråd

Före behandlingens början är det nödvändigt att genomgå en fullständig undersökning för att upptäcka andra infektioner i taget. Enligt statistiken har antalet så kallade "blandade" infektioner ökat betydligt under de senaste åren. Detta gäller särskilt för gonokocker och klamydier, Trichomonads.

Efter avslutad behandling för gonorré rekommenderas patienten att genomgå ytterligare ett par undersökningar om 2-3 månader. Då kan perioden noggrant verifieras vid fullständig läkning.

Under hela behandlingen måste du ge upp samlag. Det är förbjudet att använda pickles, alkoholhaltiga drycker, kryddiga rätter. Dessutom riktas patienterna för att undvika överdriven fysisk ansträngning.

NUVARANDE BEHANDLING AV GONOREE Förmodligen endast under kontroll av en skicklig läkare! SKRIV TILL DEN BÄSTA VENIOR ONLINE - DETTA ÄR SNABB OCH GRATIS:

Relaterade nyheter

Pozhozhie rekord

Innehållet i artikeln 1 Hur? Vid en tid då? Och vad

Hur man rengör matsmältningsorganet

Inflammation i huden innefattar dermatit. Omständigheterna för utseende av dermatit är mångfaldiga,