Huvud
Skäl

Tabletter från prostatit hos män vid behandling av akuta och kroniska former av sjukdomen

Vad är prostatit, tyvärr vet många män nu. Tidigare ansågs denna sjukdom vara en åldersrelaterad sjukdom, men nyligen växer den snabbt yngre. Om sjukdomen inte stoppas i tid, kommer det att ta en kronisk karaktär. Och detta är fyllt med mycket obehagliga konsekvenser, inklusive problem med urinering och även med erektion.

I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen kan en patient dra nytta av sådana doseringsformer som tabletter. Korrekt utvalda läkemedel kommer att sakta ner utvecklingen av inflammation och återställa funktionen i prostatakörteln. Syftet med behandlingen är dock en specialists privilegium.

Vilka tabletter för prostatit kommer att hjälpa till i ett visst fall, kan bara lösas av en läkare baserat på följande viktiga faktorer:

 • patientens ålder
 • svårighetsgrad av sjukdomen
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med problem med prostatakörteln;
 • Förekomsten av kontraindikationer mot detta eller det läkemedlet.

Ta medicinering är nödvändigt vid första tecken på sjukdom. Det är pillerna i behandlingen av prostatit hos män är grunden för ytterligare behandling.

Indikationer för användning av tabletter

Tabletter är vanligtvis föreskrivna, med tanke på informationen om vilken typ av sjukdom som kan erhållas genom att passera vissa typer av test. Det kan vara infektiös prostatit, kronisk prostatit, icke-infektiös prostatit. Beroende på detta föreskrivs behandling. I sällsynta fall, när arten av sjukdomen inte är tydlig, föreskriver urologer behandling med bredspektrumläkemedel, vilket signifikant ökar risken att eliminera infektionen i prostata.

Det traditionella behandlingsregimen för olika typer av prostatit är som följer:

Tabletter från prostatit: en lista över droger

Behandling av prostatit kommer att bli effektivare om den utförs i ett komplex samtidigt som alla möjliga länkar i kedjan av inflammatorisk process påverkas. Det är därför med läkemedel som inte är begränsad till utnämningen av ett läkemedel, men använder en kombinerad terapeutisk behandling med flera läkemedelskategorier.

Vilka tabletter som är mest effektiva vid behandling av inflammation i prostata, kan endast avgöras av den behandlande läkaren. Att göra självmedicin är inte bara fel, men också hälsofarligt. Tänk på spektret av mediciner som oftast föreskrivs för prostatit hos män.

antibiotika

Antibakteriell terapi är ledande inom behandling av inflammation i prostata. För att korrekt fördela de nödvändiga antibiotiska tabletterna måste du först passera en bakteriekultur för att bestämma sjukdoms exakta natur.

Vanligtvis föreskrivs följande grupper av läkemedel:

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Dessa mediciner är bra för allvarlig smärta i perinealområdet. Nonsteroidläkemedel reducerar smärta och lindrar inflammation. På grund av detta förbättras patientens välbefinnande avsevärt.

I denna klass av droger är spasmolytika och muskelavslappande medel mest effektiva. Det är i sanning, trollspö för behandling av prostatit, eftersom de inte bara lindra smärta, utan också säkerställa korrekt blodflödet till bäckenorganen, samt öka utflödet av vätska från prostatakörteln.

Tabletter från den kroniska formen av sjukdomen i detta fall - midokalm och baclofen. De är dock kontraindicerade vid magsår, myasthenia gravis och allergiska manifestationer.

smärtstillande medel

Dessa läkemedel kan lindra patientens tillstånd vid tidpunkter med akuta smärta. Som smärtstillande tabletter används:

Den nödvändiga dosen i varje fall föreskrivs endast av läkaren, eftersom biverkningarna av sådana läkemedel är mycket olika.

Alfablockerare

Medicin för prostatit hos män i denna grupp bidrar till avslappning av urinrörets muskler och blåsans hals. Detta bidrar till ett bättre urinflöde. Sådana droger används i nästan alla behandlingsregimer för prostatit. Vanligtvis används:

Terapi med dessa droger är ganska lång tid. De flesta av alfa-adrenoblockerna syftar inte till att behandla själva sjukdomen utan eliminera obehagliga symptom som förhindrar att den fungerar fullt ut.

immunomodulatorer

Immunomodulerande läkemedel kan användas både i akut och kronisk prostatit. Immunomodulatorer stimulerar sin egen cellulära och humorala immunitet och stärker kroppens motståndskraft mot infektioner.

Ett utmärkt exempel på sådana droger är polyoxidonium.

Polyoxidonium (azoximbromid) kan användas förutom andra läkemedel för prostatit. Gränsvärdet för läkemedlet observeras under de tre första timmarna efter intag.

Växtbaserade tabletter och homeopatiska preparat

Växt- och homeopatiska läkemedel för prostatit är särskilt populära under det senaste decenniet. Om det är en fråga, än att behandla prostatit utan att tillgripa antibiotika, kommer den bästa lösningen vara en mottagning av homeopatiska och naturläkemedel. Behandling med sådana droger är vanligtvis effektiv och absolut säker. De har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Bland drogerna i denna klass är följande:

Vad att dricka extra med prostatit hos män

Idag arbetar apotekare för att skapa fler och fler nya läkemedel för prostatit, som används utöver bakgrunden till grundbehandling. Här är listan över de mest populära och effektiva tabletterna idag för män:

 • Prostatilen. Minskar ödem i prostatakörtelvävnaden, har en bakteriostatisk effekt på mikrofloran av sekretionen av prostata, reducerar leukocyter;
 • Vitaprost. Minskar svullnad och prostatsekretion av prostata;
 • Prostamol av DNA. Växtberedning från frukterna av palm sabal;
 • Prostanderivat. Påverkar den totala mängden PSA;
 • Peponen. Vegetabilisk beredning baserad på pumpa frön.

Kinesiska tabletter

Nyligen kinesisk medicin blir popularitet i världen, företrädare för vilka lovar högkvalitativ behandling med naturliga preparat. De flesta av dessa läkemedel har ingen certifiering i vårt land, men sådana tabletter kan köpas, till exempel via nätbutiker. Oavsett om det är värt att köpa kinesiska lösningar för prostatit, bestämmer varje patient sig själv. Vi kan ge råd: Ta inte snabba beslut utan att konsultera en medicinsk specialist.

De mest kända kinesiska kapslarna för prostatit är:

 • Sjuntsi - ett komplext regenerativt och antiinflammatoriskt läkemedel mot prostatit;
 • Cordyceps är ett biologiskt aktivt tillsats mot prostatit;
 • Shenshitong - ett kombinerat antiinflammatoriskt bioaktivt komplex;
 • Bullsgenital - ett läkemedel för behandling av prostatit och sexuell dysfunktion. Huvudkomponenten är nötkreaturgenitalier, rådjur, ginseng, schisandra;
 • Magictext är ett preparat baserat på växtkomponenter. Förbättrar erektion, ökar önskan. Kontraindicerat i problem med nervsystemet
 • Fuzhunbao - kapslar för människors hälsa. Perfekt återställa funktionen av blodkärl. Det är bättre att sluta använda detta läkemedel om det finns hjärtproblem.
 • Chichungang är ett antiinflammatoriskt läkemedel som tillfälligt blockerar symptomen på prostatit. Det är skapat uteslutande på grundval av kinesiska medicinalväxter.

Nya droger för prostatit

Den farmaceutiska marknaden uppdateras ständigt. Nya läkemedel för behandling av prostatit innehåller mer effektiva ämnen och komponenter som orsakar färre biverkningar. Läkemedel av den nya generationen kännetecknas av snabb penetration i prostata vävnaden och en kumulativ effekt:

 1. Gentamicin - på grund av den aktiva substansen (sulfat gentamycin) eliminerar känsliga för det mikroorganismer.
 2. Samprost - avser gruppen av bioregulatoriska peptider som stimulerar återställandet av körtelfunktionen.
 3. Kanamycin är en antibiotisk aminoglykosid, bestående av 3 komponenter: kanamycin A, B och C.

Tabletter för förebyggande av inflammation i prostata

Ingen typ av behandling kommer att hjälpa, om du inte leder en hälsosam livsstil, ge inte upp alkohol och röka, var inte uppmärksam på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att justera kosten, fylla kosten med matrika spårämnen och vitaminer. Det är viktigt att undvika stress och hypotermi. Allt detta är en nödvändig del av sjukdomsförebyggande.

Det finns emellertid också läkemedel som syftar till att förebygga utvecklingen av prostatit. Det finns sådana droger för förebyggande:

 1. Prostalamin - förbättrar körtelens funktion och metaboliska processer.
 2. Prostatilen - har en kombinerad effekt, ger näring till blodkärlen.
 3. Prostata Forte - säkra tabletter innehåller extrakt av örter och ett komplex av vitaminer.

Hur bli av med kronisk prostatit med droger - en överblick över de mest effektiva drogerna och rekommendationerna för deras användning

Det är känt att ungefär 30% av befolkningen män lider av kronisk inflammation i prostatakörteln.

Patienterna blir både på 20 och 50 år. Prostatit är en av de vanligaste manliga urologiska sjukdomarna.

Orsakerna till utvecklingen av kronisk inflammation i prostatakörteln kan vara olika bakterier, virus och svampsjukdomar i prostata, stasis av blod i organs åder.

Dessa symtom börjar utvecklas på grund av många faktorer: oregelbundet sexuellt liv, tillräckligt lång tid för inaktivt arbete, klädd underkläder och missbruk av alkoholhaltiga drycker. Det finns många läkemedel för behandling av kronisk prostatit, de kommer att behandlas vidare i artikeln.

Läkemedel som förbättrar metaboliska processer i prostata

Vid ovanstående diagnos rekommenderas att använda olika mediciner för att förbättra det allmänna tillståndet. Denna lista kommer att lista läkemedel som kan förbättra metaboliska processer i prostata.

Afala, form av frisättning - tabletter

Detta läkemedel är avsett för behandling av olika urologiska sjukdomar.

Tabletterna ordineras två gånger om dagen för 2 delar per 1 mottagning. Det är tillrådligt att applicera dem före och efter sömnen (morgon och kväll).

Den huvudsakliga effekten av läkemedlet syftar till att minska effekterna av inflammation och ödem i prostata zheleze.Takzhe Afala medicinen sänker mängden rest urin, normaliserar tonen i de nedre urinvägarna och bidrar till en betydande minskning av dizuricheskih störningar.

Om ett svårt smärtssyndrom detekteras, såväl som dysursjukdomar under de första 14-21 dagarna administreras läkemedlet upp till 4 gånger var 24: e timme.

Prostan, form av frisättning - tabletter

Detta läkemedel är föreskrivet för att eliminera de upptäckta patologiska och urologiska symptomen hos prostatit hos män. Vanligtvis är Prostan förskrivet ett piller en gång om dagen, varaktigheten av kursen är 6 månader.

Vitaprost Forte, ljusform

Vitaprost Forte har en utmärkt effekt på metaboliska processer, och kan också påverka urodynamiken. Läkemedlet ordineras oftast efter operation och används som ett medel för att behandla kronisk prostatit under en akut period.

Prostatilen, injektionsform - injektion

Prostatilen förbättrar arbetet med prostataceller och förbättrar därmed arbetet i kroppens muskler, stärker blodkärlens väggar, ökar blodcirkulationen och återställer immunförsvaret.

Läkemedlet är förskrivet för behandling av kronisk prostatit.

Prostamol Uno

Detta läkemedel är en regulator av de urogenitala organens funktioner hos män. Prostamol Uno har antiinflammatoriska egenskaper och kan ordineras som en komplex terapi tillsammans med andra läkemedel för behandling av kronisk prostatit och inflammation i organen.

Prostalamin

Läkemedlet är ett biologiskt tillskott som har en direkt effekt på de metaboliska processerna i prostata.

Användningen av detta medel enbart vid behandling av prostatit ger inte önskad effekt. Det kan ordineras för avlägsnande av inflammatoriska processer i kroppen i det första steget i prostata, det är önskvärt att använda det i kombination med andra droger.

Antibakteriella medel

De flesta inflammatoriska processerna i prostatakörteln beror på infektion av vissa bakterier. Det är därför denna typ av terapi är ganska effektiv, och stöd för behandling bör också innehålla antibakteriella medel.

De viktigaste är: Ceftriaxon, Doxycyklin, Sumamed, Tetracyklin, Azitromycin.

Det finns nu ett stort antal droger i detta område, men inte alla har förmåga att tränga in i prostatakörteln. Därför är det viktigt att det är läkaren som bestämmer läkemedlen för varje enskilt fall.

Antiinflammatoriska läkemedel (icke-steroidala och hormonella)

Typen av antiinflammatoriska läkemedel innefattar läkemedel som Meloxicam, Nimesulide, Diclofenac.

De är en grupp av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, som i allmänhet betecknas som behandling och avlägsnande av olika smärta och också är utmärkta för avlägsnande av inflammation i prostatakörteln.

Trots de användbara egenskaper, kan behandlingen inte ger önskad effekt, och i sådana fall kommer den behandlande läkaren ordinera du ange en annan grupp - hormonpreparat, som omfattar: Dexametason jag salt Medrol, prednison.

Alpha-blockerare

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Denna typ av droger efter många tester och studier visade utmärkt resultat vid behandling av kronisk prostatit, och framgången för denna typ av behandling var alltid hög.

Detta beror på det faktum att alfa-blockerare har en riktningseffekt på blås receptorerna och därigenom mjukar urinering av patienten.

Mer betydande lättnad kan uppnås efter att ha tagit dessa droger i en vecka.

När en kronisk inflammation i prostata detekteras, ordinerar läkare vanligtvis sådana läkemedel i denna grupp: Silodosin och Tamsulosin.

Översikt över populära droger

Vid behandling av prostatit har följande läkemedel visat sig mest positiva:

Relaterade videoklipp

På principerna för behandling av prostatit i video:

Prostatit är en mycket vanlig diagnos hos män, särskilt dess kroniska form. Denna typ av sjukdom kräver konstant underhållsbehandling, och under perioder med exacerbation - en komplex medicinering. Drogerna används olika, de tillhör olika grupper.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Förberedelser för behandling av kronisk prostatit hos män

Inflammation av prostatakörteln är ett problem för många män efter 40 år. Oftast tar denna sjukdom en kronisk form. Detta beror på patologins försummelse, eftersom män sällan konsulterar en läkare när de första symptomen uppträder. Även prostatit passerar i kronisk form på grund av påverkan av negativa faktorer. I detta skede föreskrivs olika läkemedel för behandling av kronisk prostatit hos män, eftersom behandlingen bör vara lång och komplex.

Men att sjukdommens förlåtelse varar längre, bör mannen inte bara ta alla föreskrivna läkemedel för behandling utan också leda en hälsosam livsstil och observera den diet som ordinerats av den behandlande läkaren.

De faktorer som provocerar och förvärrar prostatit innefattar:

 • alkoholmissbruk
 • rökning;
 • stillasittande livsstil;
 • infektiösa och virala sjukdomar;
 • felaktig kost.

Kronisk prostatit

Många män förstår inte hur mycket sjukdomen är dödlig för kroppen. Om du inte spenderar i tidsterapi kan kronisk prostatit bli komplicerad. Sådana komplikationer innefattar:

 • prostats abscess;
 • bildandet av cystor och stenar i prostata, som endast behandlas kirurgiskt;
 • vesiklar. Med denna sjukdom finns det en inflammation av de partiella vesiklarna;
 • skleros av prostata uppstår oftast på grund av obehandlad prostatit, och behandling av denna komplikation utförs endast under kirurgisk operation;
 • impotens;
 • infertilitet;
 • och ibland även onkologiska lesioner av prostatakörteln.

Symtom och behandling av dessa komplikationer är olika, men alla dessa patologier äger rum i svår form. Oftast behandlas dessa komplikationer kirurgiskt.

Alla komplikationer kan förebyggas om du regelbundet besöker en urolog och prokolog. Speciellt män efter 45 år måste gå igenom dessa läkare en gång per år. Och ta laboratorietester (totalt och för koncentrationen av PSA).

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Förberedelser för behandling av kronisk prostatit

Än att behandla en prostatit? Nödvändiga läkemedel för behandling av kronisk prostatit är något, eftersom prostatit inte behandlas med ett enda läkemedel. Komplex terapi innefattar antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel, antispasmodik. Det är också mycket viktigt att ta vitaminer och immunförsvarande läkemedel.

Antibakteriella läkemedel

Vilka grupper av läkemedel som ska ordineras för kronisk prostatit beror på orsakerna till dess förekomst. Om sjukdomens infektiösa karaktär identifieras, kommer den huvudsakliga delen av terapin att vara antibakteriella läkemedel. Som regel väljs de ut med ett brett utbud av åtgärder, men ibland utnämnas andra. Varaktigheten av behandling av exacerbation med kronisk prostatit beror på svårighetsgraden av dess manifestation. Mottagning av antibiotika kan krävas från 14 dagar och till och med upp till 3 månader.

Av antibiotika mest förskrivna levofloxacin, doxycyklin, klaritromycin, gentamicin, ceftriaxon. Utnämningar kan vara helt olika, eftersom lämpliga laboratorietester för känslighet för dessa läkemedel görs före administrering. Antibiotika ordineras oftast i form av injektioner, oftare tabletter. Eftersom dessa läkemedel i form av injektioner är mycket snabbare och effektivare.

Följande grupper av antibakteriella läkemedel ordineras:

 • fluorokinoloner;
 • tetracykliner;
 • Pennitsiliny;
 • cefalosporiner;
 • Makrolider.

Ibland föreskrivs läkemedel från 2 grupper med akut inflammation.

Immunomodulatorer och immunostimulanter

Med en kronisk prostatit, som utlöses av en infektion, är det helt enkelt nödvändigt att ta immunmodulatorer. Dessa läkemedel tas med antibiotika, eftersom de bidrar till en bättre penetration av den aktiva substansen i det inflammatoriska fokuset, och de återställer balansen mellan immunsystemets komponenter, varigenom din egen organism aktivt börjar bekämpa inflammation. Dessutom rekommenderas kronisk prostatit att ta dessa droger 2 gånger om året som förebyggande åtgärder.

Denna typ av medicinering ska endast ordineras av en läkare, eftersom en felaktig dosering och långvarig administrering av immunmodulatorer kan leda till motsatt effekt, nämligen en kronisk minskning av immuniteten. Dessa läkemedel finns som en lösning för injektioner och rektala suppositorier. Oftast under en exacerbation föreskrivs en kurs på 5-10 dagar i form av injektioner, och sedan en gradvis övergång till suppositorier.

Immunmodulatorer innefattar polyoxidonium, immunofan, galavit.

Antiinflammatoriska läkemedel

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel ordineras för att snabbt ta bort obehag, eftersom de lindrar inflammation och svullnad. Detta tar bort smärta. Antiinflammatoriska läkemedel innefattar diklofenak, meloxikam och nimesulid.

I särskilt akuta fall är dessa läkemedel ineffektiva, då är hormoner förskrivna. Detta är Prednisolon, Dexametason, Salt-Medrol. Ibland används hormon-antiinflammatoriska läkemedel i fysioterapeutiska förfaranden, nämligen med elektrofores, vilket således verkar lokalt på prostata. I det här fallet har hormonläkemedlet ingen allmän inverkan på kroppen.

Alfablokatory

Denna typ av droger förskrivs alltmer idag för kronisk prostatit. Alphablockers påverkar blåsan och prostatakörteln, nämligen deras receptorer. Därför slappnar de på musklerna, vilket underlättar urinprocessen. Så, smärtan när urinering elimineras.

Men dessa droger påverkar blodtryckssiffrorna, alfa-blockerare minskar det. Personer som har svår hypotension, är kontraindicerade. En sådan kombination kommer att leda till farliga konsekvenser.

Alfa-blockerare är Tamsulosin, Silodosin, Doxazosin.

antispasmodika

Starka känslor i perineum är vanliga fenomen med förvärring av kronisk prostatit. Detta orsakar spasmer i den strimmiga muskeln. Så det kräver användning av antispasmodik och muskelavslappnande medel.

Vanliga restaurerande och tonic droger

Denna grupp innehåller läkemedel som förskrivs för att förbättra körtelns funktion. Och de måste vara i huvudsak drogterapi. Dessa inkluderar:

 1. Prostolamin är ett kosttillskott som förbättrar metaboliska processer i prostata. Men med akuta processer är detta läkemedel inte effektivt. Han är ordinerad kurser vid sjukdomens första skede.
 2. Prostatilen är ett läkemedel som har en komplicerad effekt. Namnlösa: Det främjar förstärkning av kärlväggar, ökar muskeltonen, förbättrar blodcirkulationen. Det har också en immunmodulerande effekt. Prostatilen är effektiv för kronisk prostatit. Läkemedlet är förskrivet kurser och tar det i form av injektioner.
 3. Vitaprost Forte. Denna lösning förbättrar också prostatakörtelnets metaboliska processer, det finns också en effekt på urodynamiken. Dessa läkemedelsläkare ingår ofta i komplex terapi med förvärring av kronisk prostatit.
 4. Prostamol DNA är ett läkemedel som innehåller naturliga ingredienser. Han har en effekt på ett människors genitourinary system, vilket tar bort inflammatorisk process. Prostamol är endast effektivt i kombination med andra läkemedel, eftersom det ensam inte kan bota prostatit.

Förberedelser för topisk applicering

Särskilt effektiva är läkemedel för behandling av kronisk prostatit, som appliceras topiskt. I fallet med prostatit är dessa rektala suppositorier. I denna form producerar farmakologiska företag antispasmodika, antibiotika, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Användningen av droger i en sådan doseringsform är möjlig både vid sjukdoms akuta och i andra fall, till exempel efter operationen.

Och suppositorier och salvor som injiceras rektalt är ganska effektiva, eftersom de verkar direkt på prostata. När de introduceras i rektum absorberas de i sina väggar, och prostatan ligger precis intill tarmens bakvägg. I detta fall passerar sådana läkemedel för behandling av prostatit inte igenom hela kroppen och levern, där en del av den aktiva substansen metaboliseras.

Oftast med prostatit applicerar ljus med:

 • antibakteriella ämnen;
 • Thiotriazoline;
 • papaverin;
 • propolis;
 • prostopinom;
 • protastilenom;
 • ihtiola.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Behandling av kronisk prostatit hos män i hemmet

Hus behandlar väggarna - det är svårt att inte hålla med den här tanken.

Vilken som helst som var avancerad sjukhus, Fortfarande behöver de flesta seriösa argument för att föredra det till sina inbyggda väggar.

I artikeln kommer vi att prata om hur man ska behandla kronisk prostatit hos män hemma.

Kan jag läka det hemma?

I de flesta fall botas prostatit hemma. Det finns ett antal undantag, i närvaro av vilken hembehandling blir farlig. Om dem kommer vi att berätta mer. I vilket fall som helst är det bättre att rådgöra med en läkare.

Om behandlingen av prostatit består av användning av läkemedel och läkande gymnastik, är det absolut inte nödvändigt att ligga på sjukhuset. För fysioterapi kurser är det inte svårt att anmäla sig till ett distriktspolykliniskt område öppenvården.

Behandling av prostatit tar vanligen av månaden upp till tre. Hemma det här är en normal period, sjukhuset för en sådan period utan det akuta behovet är tydligt irriterande.

För att inte ringa exacerbation av prostatit hemma behandling, är det nödvändigt:

 1. Ät rätt, på en diet.
 2. Glöm tid för behandling av prostatit om alkohol, rökning, spel, andra aktiviteter relaterade till stress.
 3. Regelbundet ha sex med en partner.
 4. Utsätt inte prostata för skada.
 5. Får inte bli kall.
 6. Flytta så mycket som möjligt.

I vilka fall är det nödvändigt att se en läkare?

obligatoriskt sjukhusvistelse patienter med prostatit utförs med syftet:

 • Förloppet av intravenösa antibiotika
 • kirurgisk operation (till exempel med en abscess).

Behovet av sådana behandlingsmetoder uppstår när sjukdomen förvärras eller extremt försummas, komplikationer.

Kronisk prostatit: behandling hemma

sjukgymnastik

De drivs med målet:

 • eliminering av stillastående fenomen i prostata, bättre muskelkontraktion i bäckenregionen;

 • förbättring av blodflödet i prostata;
 • minska smärta
 • avlägsnande av inflammation och svullnad i prostata;
 • återställa käftens naturliga funktion.
 • Dessa resultat uppnås genom att man tillämpar hårdvaruprocedurer genom patientens hud eller slemhinnor med prostatit.

  De hålls som regel öppenvården.

  bricka kan även köpas för enskilt bruk i detaljhandeln.

  elektrofores. Enheten använder likströmens egenskap för att öka hastigheten och djupet av penetration av droger i patientens kroppsvävnader med prostatit. Novokain, brom, magnesiumsulfat (2% rr), kalciumklorid (1-3% rr) används som läkemedel för detta.

  Ultraljudsändare. Högfrekventa ljud förbättrar processerna av ämnesomsättning, sexuell attraktion, lindrar inflammation i prostata, resorbärr, hjälper till att återställa skadade vävnader, behandla skador i ändtarmen.

  Magnetoterapi-enheter påverkar patientens kropp med prostatit magnetfält. De lindrar inflammation, förbättrar blodcirkulationen, främjar vävnadsregenerering utan biverkningar.

  Medicinska lasrar öka uthålligheten i kroppen, prostata aktivitet, förbättra det allmänna tillståndet. Terapi genomförs på morgonen, kursen - 15 gånger.

  Elektrostimulatorer Vibrationerna i strömmen eliminerar stasis av körteln, förnya utflödet av dess hemlighet.

  Mikroklyftare används för att injicera läkemedel från prostatit i rektum i enlighet med deras avsedda användning, enligt vad som anges i anvisningarna.

  terapeutisk, lerbad behandla prostatit genom att värma problemområdena, näringsämnena i vätskan.

  Fysioterapiprocedurer tillämpas inte när:

  • exacerbation av sjukdomen;
  • närvaro av neoplasmer
  • de-symptomatisk diabetes mellitus;
  • aktiv tuberkulos.

  massage

  Prostatisk massage Är en mycket effektiv del av den komplexa behandlingen av prostatit. Även om det är trevligt kan det inte kallas.

  Genom direkt åtgärd av fingret i handsken tar doktorn bort spänningen i körtelens muskler, tar gradvis bort ödemet.

  Därefter har patienten smärta, kroppsdelarna blir lika stora och hans funktioner återställs.

  Det finns ett utflöde av utsöndring och stillastående spermier med en skadlig mikroflora.

  En kompetent massage av prostata kommer bara att utföra specialistläkare i speciella handskar, som för detta behöver du ringa hem.

  Kroppen är väldigt mycket ömtålig, När du försöker utföra samma åtgärder själv (självmassage) eller med hjälp av en inkompetent person kan det bli allvarligt skadat med risk för att förorena blodet.

  Att följa alla regler sterilitet Manuell massage görs bäst på poliklinik eller på sjukhus.

  I detta fall VIKTIG Applicera inte:

  • fett med expired hållbarhetstid;
  • icke-sterila handskar.

  Kontraindikationer för massage:

  Om det inte går att besöka polikliniska behandlingar, måste man överväga: Ett alternativ till det (om än ofullständigt) är ett av ovanstående fysioterapiprocedurer som kan tas säkert hemma. Självmassage med prostatit är oacceptabelt!

  För förebyggande av prostatit är någon fysisk aktivitet användbar, med början på vanliga morgonövningar. Men det finns speciella övningar specifikt mot prostatit.

  Komplex av Kegel övningar

  Avsett för stärka perineumets muskler. Identifiera dem enkelt: mannen fördröjer urinstrålen medan du skriver. De musklerna (prostata musklerna), som i detta fall kommer att fungera, och vi måste träna.

  Ex. 1. Alternativt, vi påfrestning, slappna av musklerna i prostata. Ju snabbare desto bättre.

  Ex. 2. Vi spänner musklerna, håll det spänt i 4 sekunder, slappna av.

  Ex. 3. Smidigt spänner vi musklerna som vid en avföring. Vi slappna av.

  Den första lektionen av varje övning upprepas åtta gånger. Denna cykel upprepas fem gånger om dagen.

  Vecka öka antalet repetitioner av varje övning i en cykel om fyra tills vi når 45 repetitioner. Gör denna gymnastik varje dag, medan problemet med prostatit är relevant.

  Medicinsterapi

  antibiotika

  Oavsett om det är möjligt att skicka eller genomföra en antibiotikabehandling för behandling av kronisk prostatit i huset - beror på ett konkret fall.

  Individuella egenskaper hos prostata strukturen spelar en roll, närvaron / frånvaron av allergier hos patienten, orsakerna till sjukdomen, graden av dess svårighetsgrad. Beslutet i detta fall tar urolog.

  Antibakteriella läkemedel

  antibiotika - Det viktigaste sättet att förstöra bakterier. För behandling av kronisk prostatit hos män i hemmet bör medicinen ordineras av en urolog, han måste se till att han har att göra med exakt bakteriell form av prostatit. Annars tar antibiotika bara skada.

  1. Vanligtvis utser en läkare för behandling av bakteriell prostatit fluorokinoloner: ciprofloxacin, gatiloxacin, lomefloxacin, moxifloxacin ofloxacin. De utmärks av deras aktivitet, permeabilitet, åtgärder mot många typer av bakterier; När de administreras oralt ackumuleras de i körteln.
  2. Kronisk prostatit behandlas väl med antibiotika under namnen metacyklin, doxycyklin, oleandomycin erytromycin, cefalexin.

  ljus

  fyllning rektala suppositorier vid behandling av prostatit, görs antibiotika, propolis, spasmolytika, glandulära komponenter, andra komponenter. Exempel på läkemedel administrerade med suppositorier: bioprost, prostatilen, viferon, prostopin, ostestin.

  ansökan ljus med prostatit eliminerat ödem, smärta, inflammation. Med hjälp av dem återställs sexuella och urinfunktioner, utvecklingen av blodproppens blodpropp stoppas, blodcirkulationen förbättras.

  plåster

  Kinesiska prostatiska navelplåster verkar på inflammation av prostata genom penetration av mikropartiklar av läkemedlet genom huden.

  Det var möjligt att uppnå detta nanoteknologi. För att använda dem enkelt: du måste tvätta platsen runt naveln med en bra tvål, raka av håret där, ta bort klistermärkena, klistra fast klisteret.

  Efter tre dagar att ta bort, igen för att tvätta platsen för limning. På en dag, håll ett bandhjälp. Förloppet av behandling av prostatit - sex fläckar, 24 dagar. Parallellt kan du dricka antibiotika för att förbättra effekten.

  Folkmetoder

  Bland de testade folkmekanismerna för behandling av prostatit är:

  Om behandling av kronisk prostatit folkmekanismer Det finns en separat artikel.

  Bastu, bastu

  Parry för kronisk prostatit noggrant. Överhettning leder till ödem i prostatakörteln. Uppehållstiden i ångrummet, värme, måste strikt regleras.

  Också, bör man ta hand om kylning efter ångrummet.

  Finska forskare har visat: en bastu förbättras libido, det vill säga sexkörning.

  I detta skiljer sig det från det vanliga badrummet med en temperatur på 37 grader, vilket rörligheten och antalet spermatozoer tvärtom minskar.

  Bastu har en avkopplande effekt på mjuk muskel i prostata, ökar blodflödet i underlivet, förbättrar immuniteten. Patientens tillstånd med prostatit förbättras, om en bastu, ett bad kombineras med diaphoretic te eller genom att använda äppelcidervinäger.

  diet

  I patientens diet med prostatit är huvuddelen upptagen av grönsaker och frukter.

  1. kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation, påskynda återhämtning.
  2. lök, vitlök dödar de bakterier som orsakar sjukdomen; förbättra blodcirkulationen, styrkan.
  3. zink, som behövs för prostataarbetet, finns i marina produkter: räkor, alger, krabbor, fisk, musslor.

  Till patienten med prostatit är det nödvändigt undvika sådana produkter:

  1. Alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te.
  2. Oljig, rökt, stekt rätter.
  3. Halvfabrikat, snabbmat, bakverk.
  4. Baljväxter.
  5. Konserverad mat.

  en diet för återhämtning från prostatit räcker inte. Men dess överträdelse kommer att negera de andra kostnaderna för behandling, neutraliserar dess effekt.

  Om sjukdomen inte passerar

  Om kronisk prostatit passerar inte efter hembehandling, troligtvis är du inte tillräckligt disciplinerad för att följa läkarens rekommendationer utan tillsyn.

  Vi måste gå till frihetsrestriktionerna, som ska placeras på ett sjukhus. Men om du bryter regimen här, vänta på komplikationer som leder till långtidsinspektion, eventuellt med kirurgisk ingrepp.

  Bland dem:

  Nu vet du hur man ska behandla kronisk prostatit hemma. Det viktigaste som krävs av patienten är disciplin och överensstämmelse med alla rekommendationer. Det är viktigt att följa ordningen med terapi, diet, hoppa inte över proceduren.

  Kom ihåg det populära folkmekanismer - Endast ett tillägg till metoderna för officiell medicin, deras ansökan måste också samordnas med terapeuten.

  Effektiv behandling av kronisk prostatit

  När kronisk prostatit försämras är det extremt obehagligt för patienten. Det är inte förvånande att en man som drabbats av en sjukdom kommer att leta efter en sådan botemedel mot kronisk prostatit, som har den bästa terapeutiska effekten. I den här artikeln erbjuder vi en översikt över läkemedel, vars användning har visat det bästa resultatet vid behandling av olika former av kronisk prostatit.

  Funktioner av kronisk form av prostatit

  Prostatit - en åkomma från en grupp av rena manliga inflammatoriska sjukdomar - är indelad i två former: akut och kronisk. Den första formen kallas "akut", för att i klinisk praxis för att fastställa denna diagnos i patientens medicinska historia är det nödvändigt att ange ett antal karakteristiska särdrag. Manifestationer är ljusa och tydliga synliga och kallas därför skarpa, det vill säga de har den nödvändiga uttrycksförmågan. Om vi ​​pratar om de karakteristiska symtomen på prostatit, listar vi dem:

  • smärta i bäckenregionen när den rör sig eller sitter
  • smärta i nedre rygg, perineum och njurar;
  • allmän sjukdom med svaghet och apati
  • problem med urinering
  • progressiv impotens.

  Läkaren, som upprepade gånger upptäckte dessa symptom, hos en patient som tidigare hade prostatit fixar en förvärring av den kroniska formen av prostatit. Således, om prostata manifesteras i patienten igen, det kommer inte längre att märkas "kryddig", kommer det att betraktas som "kronisk", liksom symptomen är inte längre detekteras "skarp" och bli "försämringen".

  Den kroniska formen av prostatit är en allvarlig sjukdom, som är mycket svår att bota. Sällan, när prostatit i denna form härdas 100%, faller sjukdomen oftast i tid till, efter en månad eller ett år, igen för att påminna dig själv. Denna situation beror på typen av prostatit (stillastående, infektiös eller atypisk), från den terapeutiska strategin som valts för att behandla sjukdomen och patientens självdisciplin.

  Det svåraste att behandla vissa typer av infektiös form av prostatit. Till exempel har en patogen som "Staphylococcus aureus" ett högt motstånd mot antibiotika - ett traditionellt botemedel mot bakteriella former av prostatit. Behandling av Staphylococcus aureus med antibiotika kräver allvarlig disciplin från patienten - du måste ta läkemedel strikt enligt schema, genomföra föreskrivna rutiner och ta prov. Brott mot behandlingsregimen kan leda till uppkomsten av en resistent stam av patogenen, som efter en viss tid - en månad eller två - återigen påminna oss om prostatainflammation.

  Medicinsk behandling av prostatit i kronisk form

  Än att behandla kronisk prostatit? Vilka läkemedel kan han botas med? Drogbehandling för kronisk prostatit är den vanligaste behandlingen för denna sjukdom. För behandling av prostatit används också manuell terapi (prostata massage), terapeutiska övningar, diet, värmebehandling, fysioterapi, vattenprocedurer.

  Läkemedel för allmän behandling av kronisk prostatit

  Det finns en hel rad av läkemedel som inte är avsedda att ta itu med behandling av prostatacancer, men de används vid behandling av inflammatoriska sjukdomar, för att lindra allmäntillstånd hos patienten - det är antiinflammatoriska, febernedsättande läkemedel och läkemedel som minskar smärta, förbättrar immunitet (immunmodulatorer).

  • Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel med prostatit (NSAID). Läkemedel i denna grupp innebär också en minskning av NSAID - icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Denna grupp av läkemedel är mycket stor - ketorolak, naproxen, aminopyrin, indometacin, flurbiprofen, ketoprofen, diklofenak natrium, piroxikam, ibuprofen. Förfader till denna grupp var vanligt aspirin. Inte alla är lämpliga för behandling av kronisk prostatit. Vanligtvis används för behandling av prostatit läkemedel baserade på diklofenaknatrium, ibuprofen, ketoprofen. Läkemedel kan druckas oralt i form av kapslar och tabletter, men den bästa terapeutiska effekten med prostatit uppnås under användning av rektala suppositorier som innehåller dessa läkemedel.
  • Läkemedel mot smärta. Trots att icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel inte bara behandla inflammationen och lindra smärtan, men vi har gjort fortfarande denna punkt separat, eftersom det finns en grupp av läkemedel som inte kan ersättas - är kramplösande och opiater. Den mest populära antispasmodiska är det ungerska läkemedlet "No-spa" (No-Spa - en reduktion från No-Spasm - "mot spasma"). Den aktiva substansen i den är "drotaverin" - den gav namnet på den inhemska analogen av läkemedlet. En annan populär antispasmodic är läkemedlet "Spazmalgon". Läkemedlet, förutom spasmolytisk verkan, kan eliminera inflammatorisk process. Läkemedlet är komplext, det innehåller flera aktiva substanser. När det gäller opiater noterar vi att drogerna i denna grupp är svåra att nå, de är svåra att få även vid recept. Vad är förknippat med deras narkotiska egenskaper. Opiater är emellertid det bästa läkemedlet mot smärta. Med dem kan ingen jämföra. I de fall där smärtan överskrider de tillåtna värdena och utgör ett signifikant hot mot patientens hälsa kan de därför ordineras som en bedövningsmedel. Det mest kända läkemedlet i denna grupp är morfin. Det är mycket lättare att få droger gjorda på basis av syntetiska derivat av opium - promedol, kodin. Prostatit i avancerad form är en sjukdom som orsakar allvarliga smärtor, att sluta helt som bara kan vara opiater.

  Ytterligare faktorer

  Immunomodulatorer (läkemedel som kan minska eller öka effektiviteten i immunsystemet). Vanliga vitaminer - särskilt C-vitamin - kan fungera som läkemedel som stimulerar mänsklig immunitet. Hög immunitet kommer att undertrycka kroniska manifestationer av prostatit, minska aktiviteten hos patogener, minska inflammation. Immunostimulator "interferon" bekämpar effektivt virusets form av sjukdomen. I fall av autoimmuna (allergiska) former av prostatit tas läkemedel som försiktigt undertrycker immunförsvarets aktivitet (immunosuppressorer) -prednisolon, dexametason. Dessa läkemedel är kortikosteroider, de kallas också hormonella droger. Starkare immunosuppressorer tas med stor omsorg - det finns risk för patientskada.

  Viktigt! Formuleringar av NIP-medicineringsgrupper måste åtfölja hepatisk mottagning (Eskhol, Karsil, Gepabene, Hepatosan) och magskyddande (Sukralfat, Solcoseryl, Aktovegin, Bismuth trikalium dicitratobismuthate). Detta behov orsakas av de farliga biverkningarna av NIP-läkemedel som hotar lever och mage.

  De mest effektiva antibakteriella ämnena

  Bakterier är den vanligaste patogenen hos mänskliga infektionssjukdomar. Bakteriell prostatit tar en ledande plats i den medicinska statistiken över alla upptäckta fall av prostatit. De vanligaste upptäckta patogenerna-bakterier som påverkar prostatakörteln är:

  • gonokocker;
  • grönaktig streptokocker;
  • Staphylococcus aureus;
  • blek treponema.

  Alla bakterier är sårbara för en grupp läkemedel som kallas antibiotika. Detta gäller även Staphylococcus aureus, trots all dess potential för resistens mot en sådan läkemedelsgrupp. Antibiotika är indelade i grupper - penicilliner, fluorkinol, makrolider, cefalosporiner, tetracykliner, polymyxiner, linkosamider. Inte alla är lika effektiva mot bakterier. Kvaliteten på användningen av antibiotika beror på den behandlingsstrategi som den behandlande läkaren valt. Gonokocker anses till exempel vara sårbara för nästan alla grupper av antibiotika. Men vad betyder detta i praktiken? Gonokocker är uppdelade i stammar, som var och en har en viss resistanspotential. Därför händer det ofta att gonokock prostatit börja behandla bredspektrumantibiotikum (penicillin - "Ampioks", "Ampicillin"), och sedan gå vidare till drogen, som visar den största effektiviteten. Det kan vara en antibiotisk makrolid eller ett antibiotikum från gruppen av cefalosporiner.

  När det gäller andra nämnda infektioner är det också nyanser. Patogen "blek treponema" - orsakssambandet till en farlig veneral sjukdom (syfilis) - är extremt sårbar mot penicilliner. Framväxten av första antibiotika penicillin, är syfilis mycket mindre farlig än den var före 20-talet av XX-talet. Blek treponema är hjälplös mot penicilliner, det har inte potential för motstånd mot dem. Risk för protozoala infektioner - en frekvent följeslagare av syfilis. Grön streptokocker är sårbar mot tetracykliner och penicilliner. Staphylococcus aureus har nyligen börjat behandlas med moderna läkemedel, som inte är relaterade till antibiotika - hlorofilliptom (naturläkemedel), protivostafilokokkovym humant immunoglobulin (personlig medicin i form av serum), stafylokocker toxoid.

  De bästa antiprotozoalerna

  Protozoer - protozoer eller protister - unicellulära mikroorganismer, de första företrädarna för djurriket. Bland protozorna finns farliga patogener, parasiter, som kan påverka prostata och organen i det mänskliga genitourära systemet. De är en vanlig orsak till prostatit. Enligt medicinsk statistik är protozoer den andra efter bakterier enligt frekvensen av alla upptäckta infektiösa former av prostatit. Protozopatogener av prostatit:

  • Klamydia (patogener av klamydia);
  • amoeba-protista (orsakssamband för amoebiasis);
  • Trichomonas (orsaksmedel av trichomoniasis);
  • lamblia (patogener av giardiasis).

  Genom denna uppräkning är antalet patogena protozoer som kan påverka prostata inte uttömda - det finns många fler. De protozoer vi nämnde är dock de vanligaste mänskliga parasiterna från protozoan gruppen.

  Den bästa lösningen för kronisk prostatit mot protozoer är Metronidazol, ett derivat av nitroimidazol (ett syntetiskt läkemedel erhållet i Frankrike 1962). Nu är metronidazol en tidstestad medicin, lika skadlig för vilken sort av denna typ av patogener som helst. Det är också vettigt att använda andra derivat av nitroimidazol - "Ornidazol" eller "Nirdazol". Anti-amoeba protivister använder också drogerna "Khiniophon", "Chlorokin", "Tetracyklin"; Trichomonaser är sårbara endast för nitroimidazolderivat; mot chlamydia-användning "azitromycin", "erytromycin", "cyphran"; lamblia, förutom derivat av nitroimidazol, är sårbara för akrihin och furazolidon.

  De mest effektiva drogerna mot viral form av prostatit

  Virus är villkorligt levande varelser, små representanter för den patogena mikrokosmen. Den virala formen av prostatit är den sällsynta av alla smittsamma former av denna sjukdom. De viktigaste patogenerna för denna typ av prostatit är:

  Virala infektioner, med sällsynta undantag, behandlas inte med antibiotika. För behandling av kronisk prostatit hos män, som orsakas av en virusinfektion, använda speciella läkemedel som förstör proteinhöljet av patogenen, bryter syntesen av polypeptiden bindningar virus, förbättra immunitet. De mest effektiva antivirala läkemedlen på hemmamarknaden är Acyclovir, Famciclovir, Valaciclovir, Remantadin, Amizon.

  De bästa antifungala ämnena för mykos av prostata

  Svampinfektion i prostata - mykos - ett ganska sällsynt fenomen. Mindre vanligt är bara viral form av prostatit. Den vanligaste formen av mykos av prostata orsakas av en villkorligt patogen svamp av arten Candida Albicans. Några av svamparna i detta släkt har förrän nyligen använts i livsmedelsindustrin för jäsning av matvaror. Nu har situationen förändrats, Candida Albicans likställs med opportunistiska svampar, vilket är skadligt för livsmedelsproduktion. Men i industrier där livsmedelssäkerhetsstandarder inte är tillräckligt bra kommer svampen i mat. Det är ganska vanligt, under gynnsamma förhållanden utvecklas det snabbt och orsakar många sjukdomar. För att stoppa patogenens utveckling är det nödvändigt att skapa förhållanden som är ogynnsamma för infektionens utveckling. Svamp känns bra i en sur miljö, uppfattar alkaliskt dåligt. Därför kan du för första gången dricka sodavatten eller bikarbonatbordsvatten. Mot svampar av släktet Candida soda - den mest effektiva medicinen är de mest effektiva förberedelserna mot svampar av andra arter:

  • polyener - "nystatin", "levorin", "natamycin";
  • allylaminer - "naftyfin", "terbinafin";
  • azoler och triazoler - "Flukonazol", "Itrakonazol".
  • imidazoler - "mikonazol", "ketokonazol", "clotrimazol", "oxikonazol".
  • andra droger - Griseofulvin, Cyclopyrox.

  Droger av ett brett spektrum av åtgärder, som används med en stagnerande form av prostatit

  För att behandla den stillastående formen av prostatit finns det mycket effektiva verktyg - prostata massage och speciell medicinsk gymnastik. Detta faktum betyder emellertid inte att neka användningen av läkemedelsbehandling för denna form av prostatit. För att bota stillastående prostatit måste du göra tillräckligt med ansträngning, och utan medicinering kan du inte göra det. De bästa läkemedlen för behandling av kronisk prostatit av stillastående typ har en komplex verkan - antiinflammatorisk, antimikrobiell, antiallergisk mot smärta. På grund av dess komplexa egenskaper är drogerna i denna grupp mycket populära bland prostatitpatienter. Handelsnamnen på förberedelserna är följande:

  • "Vitaprost". Producerad i två former - tabletter och rektala suppositorier. Preparatet innehåller ett extrakt av prostaten hos mogna könstjurar. Läkemedlet riktas mot stillastående processer i prostatakörtlarna. Förutom dessa egenskaper har en bra antiinflammatorisk effekt, minskar obehag i bäckenet, förbättrar funktionen hos det genitourinära systemet.
  • "Afala". Det är svårt att säga varför homeopati hjälper. Men på Internet finns det så många entusiastiska utrop för att använda denna medicin så att den kan ignoreras. Bedömning av recensionerna hjälper läkemedlet till med alla typer av prostatit, avlägsnande av negativa symptom, botemedel inflammation. Producerad i tablettform.
  • "Prostamol Uno." Läkemedlet innehåller ett extrakt av sabal palm. Producerad i form av tabletter, och i form av rektala suppositorier. Läkemedlet, i jämförelse med andra droger av denna typ, har den högsta grad av effektivitet som täcker hela komplexet av antiinflammatoriska effekter på prostata. Läkemedlet är ett förebyggande medel mot prostatacancer.

  Viktigt! Man måste komma ihåg att administrationen av något läkemedel måste samordnas med den behandlande läkaren. Vår artikel är informativ, den är inte avsedd att vara en handledning till handling!

  Är det nödvändigt att fortsätta behandlingen om kronisk prostatit botas?

  Efter långa månaders övervakning kan den behandlande läkaren upptäcka att botemedel mot kronisk prostata sjukdom har kommit. Det finns en naturlig fråga om behovet av att fortsätta behandlingen. Det finns en känsla av att det inte finns något behov. Allt är dock inte så enkelt - behandlingen av kronisk prostatit passerar inte för män utan spår - drogerna har biverkningar, sjukdomen kan allvarligt skada prostata vävnaden.

  Prostata är ett organ viktigt för en sexuell konsistens hos en man. Utan testosteron transformerad i prostatakörteln kommer det ingen vilja eller erektion. Därför, efter behandling av prostatit, behövs läkemedel för att behandla impotens, återställa prostatafunktionaliteten. Vilka läkemedel ska jag använda i sådana fall? Läkemedlet bör riktas mot syftet att behandla prostatacancer. Till exempel, rektala suppositorier "Pepon". Läkemedlet innehåller ett extrakt av pumpafröolja, vilket har en mycket positiv effekt på återställandet av prostata hos sexuell funktion.

  Förutom "Peponen" är det värt att nämna sådana preparat som "Persilja rottextrakt", "Ginseng extrakt", "Gyllene rottextrakt", "Prostodin". Rimligt, det vill säga användningen av droger som samordnas med en läkare ska påskynda återställandet av en mans sexuella funktion.

  Tidigare Artikel

  Vitaprost