Huvud
Skäl

Hur man behandlar gonorré hemma

Gonorré är en av de vanligaste sexuellt överförbara sjukdomarna. Trots att den första informationen om det dök upp i det sextonde århundradet, och i dag vet vi hur man genomför en effektiv behandling av gonorré i de flesta fall fortfarande diagnostiseras mycket sent. Detta är mycket dåligt, för om en sjukdom inte behandlas kan det leda till allvarliga komplikationer som hotar livet.

Gonorré (i den medicinska litteraturen kan också termen "klappa") är en infektion i det urogenitala systemet. Det är orsakat av bakterier med diplokocker - Neisseria gonorrhoae, känd i samtalstalet som gonokocker. Infektion med gonokocker Neisseria gonorrhoae uppstår som en följd av sexuell kontakt med en infekterad person utan kondom. Förresten, infektion kan uppstå inte bara i samband med vaginala samlag, men också oral och anal. Viktigare, kan gonokkok in i kroppen som ett resultat av indirekt infektion (t.ex. med användning av en handduk eller vaginal termometer infekterade personen) såsom gonorré bakterier kan leva utanför kroppen av ägaren av ca 4 timmar. Om infektionen är, gravida kvinnor, kan barnet smittas under förlossningen (i detta fall utveckla gonokock konjunktivit som hotar ögonskador).

symptom

Gonorré påverkar kvinnor och män lika mycket. Intressant är, i motsats till de flesta venerala sjukdomar, symtom på gonorré hos män mer uttalade än hos kvinnor och observeras hos 90% av de infekterade patienterna. Som jämförelse manifesteras symtomen på gonorré hos kvinnor endast i hälften av alla infektionsfall, och patienten kan inte ens gissa att hon har denna sjukdom.

De första tecknen på infektion hos män kan förekomma två veckor efter infektion med gonokocker. De mest karakteristiska symptomen på gonorré i representanter för det starkare könet är följande:

 • smärta i urinröret, vilket ökar med urinering
 • purulent urladdning ur urinröret;
 • i vissa fall - svullnad runt testiklarna och inflammation i huvudet.

Låt oss nu titta på symptom på gonorré hos kvinnor:

 • huvudvärk;
 • brinner med urinering
 • purulent urladdning från slidan
 • smärta i underlivet.

komplikationer

Gonorré är en mycket farlig sjukdom, som i avsaknad av rätt behandling kan leda till många hälso- och livshotande komplikationer. De allvarligaste är:

 • ökad mottaglighet för sexuellt överförbara sjukdomar;
 • infertilitet (både hos kvinnor och män);
 • problem under graviditeten (ektopisk graviditet, blindhet hos nyfödda smittade under passage genom kvinnornas sexuella vägar);
 • inflammation i de inre organen;
 • artrit och andra gemensamma sjukdomar;
 • inflammation i ögonen;
 • hjärtskada.

Om gonerrey kommer vi att berätta för en kvalificerad läkare:

behandling

Behandling av gonorré i hemmet är ganska möjligt, för innan, när det inte fanns några sjukhus och syntetiska antibiotika, visste människor fortfarande hur man skulle bli av med denna sjukdom. Därför, om du inte har möjlighet eller önskan att konsultera en läkare, prova styrkan av folkmedicin.

lavendel

Från gonorré, underligt nog, hjälper en enkel växt som kallas lavendel. Det passar både män och kvinnor. Brew 1 matsked lavendel i ett glas vatten, tillsätt honung och drick den här drycken 1 glas 2 gånger om dagen.

För kvinnor är det användbart att göra dopp med lavendelolja (4-5 droppar per liter vatten). Lös lösningen i en spruta utan nålar, och pressa in i slidan och försök att hålla vätskan i några minuter. Män kan torka med vatten med lavendelolja de yttre könsorganen.

vitlök

Vitlök är ett kraftfullt medel för att bekämpa infektioner. Därför kommer det att hjälpa till att behandla gonorré hos män och kvinnor. Du måste äta minst 10 vitlöksklyftor varje dag och tvätta den med sur mjölk. Du måste göra det på en tom mage. Vitlök hjälper till att även utföra behandling för kronisk gonorré, endast i det här fallet behöver den användas i flera månader.

För kvinnor är det mycket användbart att göra vitlökstamponger. Men för att undvika irritation eller sveda i slidan, är det nödvändigt att använda en vitlök som inte har några nedskärningar (för att undvika kontakt med saft). Rengör noggrant kryddnejlika från skalet, sprids med olja, linda gasbinda och komma in i slidan under natten. Dessutom kan du göra samma tampong för analöppningen. För att bli av med gonorré hos kvinnor måste vitlökstamponger göras varannan dag i två veckor.

Hos kvinnor kan gonorré behandlas med lökpinnen. För detta smälter löken på en liten rivare, blir till gasbind och sätts in i vagina för natten. Om patienten är känslig för lökjuice kan du fukta tampongen i mjölk. Sådana förfaranden måste upprepas varannan dag tills symptomerna på gonorré försvinner fullständigt. Använd dessutom andra medel för denna sjukdom.

Amla Powder

Forntida hinduer visste hur man botar gonorré med hemmetoder. För att göra detta använde de frukterna av amlaen - den så kallade indiska krusbäret. Numera finns det i många apotek ett färdigt pulver från denna anläggning. Behandling av gonorré med amlapulver är lämplig för män och kvinnor.

Recept: du måste ta 3-5 gram pulver, häll ett glas kokande vatten, täck och insistera i en halvtimme. Drick 1 glas nyberedd dryck 3 gånger om dagen. Behandling fortsätter tills försvinnandet av gonorré.

Bad för kvinnor

För behandling av gonorré i rättvisare kön gäller alla typer av brickor. Du kan göra sit-bad av kamomill (3 matskedar per 3 liter vatten) och salvia (4 matskedar per 3 liter vatten). Badets varaktighet är 10 minuter. Ange sedan slidan gasväv indränkt i en tre-procentig lösning av borsyra och somnar. Gör denna procedur varannan dag tills gonoréen försvinner helt.

Douching för kvinnor med kaliumpermanganat

Om du lyckas få kaliumpermanganat, gör det två gånger om dagen med en svag lösning (den ska ha en mild rosa färg). Du kan också fukta en bit bomullsull i denna lösning och sätt i den i flera timmar i slidan.

Mud tamponger för kvinnor

Mudbehandling har länge använts i många sjukdomar, inklusive gonorré. För detta är någon läkningsmud lämplig, till exempel från sjön Saki. Smuts blandas med vatten, värms till en temperatur av 40 C, fuktas med en tampong och sätts in i vagina i 2-3 timmar. Därefter rekommenderas att göra douching med kaliumpermanganat eller avkokning av kamomill. Behandling upprepa varannan dag tills gonorréen försvinner fullständigt.

Läkemedicin

Våra förfäder visste mycket bra hur man behandlar gonorré hos män och kvinnor. För detta ändamål bereddes ett speciellt läkemedel:

 • Vitlök - 100 g;
 • Frön av dill - 100 g;
 • Strimlad valnötkärnor - 2 koppar
 • Honung - 3 koppar

Förberedelse: Koka vitlök på ångbad tills mjuka, nötter hackas på köttkvarn. Blanda vitlök, nötter, dillfrön och honung och sätt i en glasburk. Läkemedlet ska förvaras i kylskåp. Ta det på en tom mage 1 matsked innan du äter. Behandlingen fortsätter tills tecknen på gonorré försvinna helt.

kardborre

Kocka fungerar som ett bra adjuvans vid behandling av gonorré, men du bör ta det i kombination med andra tekniker - bad, tamponger etc.

Så, för att utföra behandling för män och kvinnor, behöver du en krossad kullrot. 1 matsked råvara häll 1 kopp kokande vatten och koka i 2-4 minuter. Ta drogen för en dag för 2-3 matskedar. Behandlingsperioden för gonorré varar i 2 veckor.
Vi erbjuder att titta på en mer intressant video om gonorré:

Herbal Collection Number 1

Från gonorré hos män och kvinnor kommer att hjälpa till med en sådan anspråkslös växtbaserad samling:

 • Kamilleblommor - 50 g;
 • Gräs hästfält - 50 g

Gräs att blanda, 1 matsked råvaror somna i en termosflaska och fyll i 500 ml vatten. Ta dagen i små portioner.

Herbal Collection Number 2

Denna starka buljong hjälper till att påskynda behandlingen av gonorré:

 • Corn stigmas - 50 g;
 • Frukt av enbär - 50 g;
 • Maskrosrot - 50 g;
 • Björkblad - 50 g

Förberedelse: Blanda alla ingredienser noggrant. 3 matskedar av blandningen häll ett glas vatten och koka över låg värme i 5 minuter, insistera sedan en halvtimme och spänning. Drick en stark buljong för 1 tesked 4 gånger om dagen innan du äter. Behandling fortsätter tills alla tecken på gonorré försvinner. Detta recept är lämpligt för män och kvinnor.

Herbal Collection Number 3

För att bli av med gonorré, prova behandlingen med sådana örter:

 • Majsblad - 50 g;
 • Lövbärbär - 50 g;
 • Björkblad - 50 g;
 • Nätverkets rot är 25 g;
 • Lakritsrot - 25 g

Förberedelse: Blanda alla ingredienser noggrant. 2 tsk råmaterial häll 1 glas vatten och koka på låg värme i 10 minuter. Dra av buljongen och tillsätt lite vatten till det för att kompensera för den förångade vätskan. Det är i slutändan att du ska få 1 glas medicin. Drick det för en dag i 3-4 mottagning. Ta drogen varje dag, och efter 2-3 veckors gonorré och ett spår kvarstår inte.

Herbal Collection Number 4

Här är ett annat utmärkt botemedel mot gonorré:

 • Persilja löv - 100 g;
 • Gräs häststångsfält - 100 g;
 • Frukt av enbär - 50 g;
 • Frukterna av kinesisk magnolia vinstockar - 50 g;
 • Maskrosrot - 50 g

Förberedelse: frukt av enbär och kinesisk magnolia vin, hackade örter och blanda noggrant. Häll 3 matskedar av blandningen i termos, häll en liter kokande vatten och insistera hela natten. Nästa dag, drick infusionen i små portioner. Sådan behandling bör fortsättas i flera veckor, tills gonorrés försvinnande.
Kanske kommer du att vara användbar video om sexuellt överförbara sjukdomar:

Herbal Collection Number 5

För behandling av gonorré kommer vi att ge dig råd om ett annat effektivt örtmedel:

 • Persiljas löv är låga - 100 g;
 • Persiljaens blommor är låga - 100 g;
 • Kamilleblommor - 100 g;
 • Kockrot - 50 g;
 • Röda persilja - 50 g

Förberedelse: Blanda alla ingredienser. 1 msk blandning häll 2 koppar kokande vatten, täck och insistera 1 timme. Drick medicinen hela dagen i små portioner. Använd dessutom andra terapeutiska tekniker - bad och tamponger.

förebyggande

För att undvika gonorré och andra sexuellt överförbara sjukdomar, notera några enkla regler.

 1. Skapa ett ömsesidigt monogamt förhållande med din partner.
 2. Undvik avslappnad sex.
 3. Om du inte har en vanlig partner, använd alltid kondom.
 4. Vägra att ha samlag under behandlingen av sexuellt överförbara sjukdomar.
 5. På offentliga toaletter, sitta inte på toalettsitsen.
 6. Använd endast dina egna handdukar och toalettartiklar.
 7. Bära aldrig andras baddräkter eller underkläder.

Skriv i kommentarerna om din erfarenhet av behandling av sjukdomar, hjälp andra läsare på webbplatsen!
Dela materialet i sociala nätverk och hjälp vänner och familj!

Hur kan jag bota gonorré hemma?

Om det finns ett sådant problem, behöver du veta hur man kan bota gonorré hemma. Under gonorré betyder en infektionssjukdom, vars orsak är bakterierna i gonokocken. Enligt statistik kan gonorré anses vara den vanligaste venerala sjukdomen i världen, det påverkar både kvinnor och män. Gonokock bakterier påverkar blåsans slemhinna, vilket orsakar mycket obehagliga symptom.

Oftast förekommer infektion med gonorré under samlag. Det är möjligt att infektera gonorré inte bara under vaginala samlag, utan även under anal och oralsex. Efter infektion har patienten en obehaglig känsla av bränning och klåda i det genitourära systemet. Även en halvtransparent eller vit vätska från könsorganen börjar frisläppas hos patienter.

För närvarande kan ett stort antal läkemedel behandla gonorré. För att eliminera obehagliga symptom är det inte nödvändigt att vara på sjukhuset. Du kan också behandla hemma. Det bör noteras att många som har upplevt denna sjukdom föredrar att kämpa med obehagliga symptom med hjälp av traditionella medicinrecept.

De grundläggande reglerna för hembehandling för gonorré

Det är inte nödvändigt att behandla gonorré på ett sjukhus. Men när man behandlar denna sjukdom i hemmet är det nödvändigt att följa flera viktiga regler:

 • följ noga alla doktors föreskrifter;
 • Du kan inte självständigt ändra dosen av läkemedel som föreskrivs av en specialist.
 • Under behandlingens gång bör samlag ges bort.
 • du kan inte dricka alkoholhaltiga drycker;
 • Efter toaletten ska du tvätta händerna med tvål och desinficera dem med speciella medel (t.ex. klorhexidin);
 • Underkläderna hos patienten kan inte tvättas med linne av friska familjemedlemmar;
 • Innan du använder något folkmedicin, måste ett känslighetsprov utföras.

Om du strikt följer alla ovanstående regler kan du snabbt bli av med gonorré hemma.

Experter rekommenderar att gonorrépatienter förbrukar så mycket selleri och persilja som möjligt. En bra lösning är att diversifiera kosten med olika bär. Mycket användbart för tranbär, blåbär och currants. Dessa bär har en antiinflammatorisk effekt, så de kan användas för att förhindra sjukdomen.

Behandling med örter och medicinska växter

Att förbereda hemhjälpmedel, som regel, tar inte mycket tid, ansträngningar och ingredienser.

Oftast används olika medicinska örter och växter för att behandla gonorré. Av dessa hemma kan du förbereda mycket användbara avkodningar, tinkturer och blandningar:

 1. Bad med torra kamomillblommor. 2 msk kamilleblommor ska fyllas med 1 liter varmt vatten (inte över 37 ° C). Det betyder att det är nödvändigt att tvätta könsorganen minst två gånger om dagen. Gonorré, som regel, försvinner efter 3-4 veckor.
 2. Om sjukdomen slog i munnen, då kan du klara av obehagliga symptom med sköljinfusion av torrkamille. 1 matsked blommor ska fyllas med 250 ml kokande vatten. När infusionen har svalnat till rumstemperatur kan du gurgla. Upprepa denna procedur måste vara minst 3 gånger om dagen. Om så önskas kan denna växt ersättas med timjan.
 3. Kvinnor kan behandla gonorré med avkok avkokning. 5 grenar behöver hälla 600 ml kokande vatten. Den resulterande konsistensen kokas över medium värme i 10 minuter. När buljongen kyler ner till rumstemperatur ska den användas för sprutning. Denna procedur bör göras varje kväll tills känslan av obehag försvinner helt.
 4. Härdad gonorré kan dekokteras från barken av ek. 1 msk ekbark bör fyllas med 500 ml kokande vatten. Formade konsistens koka i ca 10-15 minuter, insistera sedan på 30 minuter. Fukta gasbindbandet i en färdigbuljong och applicera den på könsorganen. För att uppnå de önskade resultaten, bör denna procedur utföras minst 3-5 gånger om dagen.
 5. Hemma kan du använda ett avkok av burdockrötter. 2 msk burdock rotera 500 ml kokande vatten. Koka medium över medium värme i 20 minuter. Klar för att ta buljongen inuti 1 sked 3 gånger dagligen före måltid.
 6. Du kan behandla gonorré hos män med tinktur av ginseng. 1 sked av växten häll 1 kopp kokande vatten. Sätt produkten på ett mörkt ställe i 2 timmar. Tinktur ta in 1 sked 2 gånger om dagen. Om du vill kan du köpa redan förberedd tinktur av ginseng i apoteket.

Andra folkmedel för gonorré

För behandling av kronisk gonorré hjälper en blandning av 100 gram vitlök och 300 g valnöt. Båda ingredienserna blandas och krossas i en murbruk. Den resulterande blandningen placeras på ett vattenbad under 15 minuter. Därefter tillsätts den resulterande konsistensen 2 matskedar med dillfrukt och 1 kg honung. Alla måste blandas noggrant och tas 1 sked av den färdiga blandningen 3 gånger om dagen i 2 veckor. Detta medel har antiinflammatorisk och antiseptisk effekt.

Behandling av gonorré i hemmet innebär användning av te från frukten av magnolia vinäger. 0,5 tsk. Grated magnolia vinäger häll 1 kopp kokande vatten, insistera 30 minuter. Klar att dricka te 2 gånger om dagen. I teet kan du lägga till lite naturlig honung.

Diuretika hjälper till att bli av med patogener.

Hemma kan du förbereda en diuretisk tinktur från den släta sirapen. 1 msk hackad torr örter ska hällas 150 ml kokande vatten. Vätskan bör infunderas i minst 30 minuter. Klar tinktur måste filtreras och förbrukas 3 gånger om dagen för 1 sked.

Inte mindre effektivt är en tinktur av torr, finskuren enbärsfrukt, maskrosrötter och björkblad (1 ss totalt). Den resulterande blandningen häll 300 ml kokande vatten, insistera en halvtimme, varefter den spänner och dricker 1 sked 3 gånger om dagen.

För att behandla gonoré kan man samla in majsstammar, bladbärbär, lakridsnaft och björkblad (endast 1 msk). Blanda alla ingredienser noggrant. 2 matskedar av den resulterande blandningen häll 250 ml kokande vatten och koka i ett vattenbad i minst 15 minuter. Så snart som buljongen kyler, spänner och spädes ut med kokt vatten till samma volym. Klar att dricka hela dagen.

Läkare rekommenderar 2-3 gånger i veckan att ta heta bad med en tinktur av aira. För att förbereda en sådan produkt måste 30 g av rötterna av ara insisteras i 1 liter kokt vatten i 60 minuter. Klar vätska läggs till badet med varmt vatten. Samma infusion kan göras douching före sängen. Sådana förfaranden bör utföras inte mer än en gång om 2 dagar.

Läkarna varnar för att folkhälsa för gonorré kan orsaka en mycket allvarlig allergisk reaktion. Det är därför, innan man bestämmer sig för självbehandling, det är nödvändigt att samråda med en specialist som kommer att ge de nödvändiga rekommendationerna och bidra till att undvika eventuella komplikationer.

Behandling av gonorré i hemmet

Gonorré är en av de äldsta och mest omfattande mänskliga sjukdomar som uppfanns av naturen som straff för sexuell förlust. Gonokocker (gonorrés orsaksmedel) följer med mänskligheten längs hela utvecklingsvägen och utvecklas och förändras samtidigt.

Därför, att ha upptäckt sig i sig tecken på gonorré, är det nödvändigt att gå genast till doktorn. Efter ett laboratoriebevisat sjukdomssjukdom kommer läkaren att ge rekommendationer om hur man behandlar gonorré hemma med de läkemedel som föreskrivs av honom.

Med hänsyn till mikroorganismens variation och skillnaden i dess beteende i olika människors organismer, även medlemmar av samma familj, ska alla patienter genomgå undersökningen. Det är otillåtet att behandla mamman och barnet enligt det schema som doktorn föreslog att fadern undersöktes.

innehåll [Göm]

Regler för behandling av gonorré hemma

Denna sjukdom kräver nu inte obligatorisk inpatientbehandling. Det blev möjligt att behandla gonorré hemma medan du följde läkarens recept. För att lyckas med behandlingen måste flera regler följas strikt.

 • Strikt följa utnämningen av en läkare.
 • Ändra inte medvetet dosen av läkemedlet.
 • Sluta sexuellt förhållande.
 • Kasta absolut bort alkohol.
 • Efter toaletten tvättar du inte bara händerna med tvål, men behandlar dem med desinfektionsmedel (klorhexidin).
 • Strängt differentiera hygienartiklarna.
 • Begränsa dig själv när du hanterar barn omfamnar, eliminerar kyssar.
 • Tvätta inte patientens linne med andra medlemmar av familjens underkläder.

Denna information måste hållas i åtanke för att veta hur man botar en gonorré hemma.

Vetenskap utvecklar ständigt bättre metoder för att detektera och behandla gonorré hos människor. Nuförtiden hanterar moderna mediciner dessa uppgifter helt säkert, vilket emellertid inte minskar vikten av problemet på dagordningen.

Denna situation ofta förklaras av det faktum att på grund av den falska skam människor inte går till läkaren och försöka behandla gonorré folkmusik rättsmedel "i OBS system" (en kvinna sa). Detta leder till övergången av sjukdomen till en kronisk, intraktabel form och ihållande otro i framtiden hos människor på grund av folkmedicin. Och de i den komplexa behandlingen av sjukdomen i samband med moderna läkemedel är en stor hjälp för läkaren.

Behandling av gonorré i hemmet: nyanser

Huvudsakliga skillnader i behandling av gonorré hos män i hemmet från tillvägagångssätten för behandling av kvinnor i denna situation där. Samma droger, örter, näringsmässiga och träningsbegränsningar används.

Skillnaderna är obetydliga och förklaras av anatomiska särdrag hos organismernas genitourära system och dess funktion. En man berör oftare könsorganen under dressing, urinering. Därför måste männen ägna mer uppmärksamhet åt personlig hygien.

Vid behandling av gonorré hos kvinnor hemma, förutom strikt överensstämmelse med hygienkrav, är det nödvändigt med noggrann vård av de inre genitala organen. Det är nödvändigt att systematiskt spruta med speciella lösningar, örtdekok.

Om familjen är sjuk bara en kvinna, måste du lossa sitt arbete inom barnomsorg, och skyldigheten att laga mat för alla och disk tillrådligt att förmedla en hälsosam familjemedlem.

Hot av gonorré

Gonokocker har länge upphört att utgöra ett dödligt hot mot mänskligheten. Det finns mer fruktansvärda fiender.

Men även i vår tid finns det fall av gonorré, kvar utan behandling eller som följer av självbehandling, vilket leder till funktionshinder och till och med dödsfall. (Läs också - gonorré hur man behandlar det).

Gonokocker kan leva i olika organ och vävnader hos en person. På detta beror prognosen.

 • Infertilitet man och kvinna.
 • Inflammation i bukhålan hos kvinnor.
 • Urinvägsinflammation hos män.
 • Prostatit hos män.
 • Kronisk svår smärta i underlivet hos kvinnor.
 • Hotet om urinblåsans cancer hos män.
 • Blindhet hotar både kvinnor och män.
 • Tapet i levern, njurarna, huden, hjärtat, lederna, hjärnan i båda könen.

För att inte börja tänka på hur man behandlar gonorré hemma är det lättare att vidta åtgärder för att eliminera möjligheterna för henne att bli smittade. Det finns mycket få av dem. Du måste vara sant mot din sexpartner.

Vid tillfälliga kontakter är användningen av kondom obligatorisk. Efter samlag är det rekommenderat att en man urinerar kraftigt. Och efter reglerna för personlig hygien kan du spara och många andra sjukdomar.

Och viktigast av allt - ta hand om din hälsa och dina nära och kära.

För att få veta mer om läkemedelsbehandling av gonorré, kan du hämta den bifogade filen. Informationen ges som referens. Självmedicinera inte.

Gonorré: behandling hemma

Gonorré är en venerisk sjukdom som orsakas av den gramnegativa diplokockens penetration i gonokocken i kroppen. Sjukdomen överförs från sexpartnern med oskyddad sex. Sjukdomen påverkar könsorganens slemhinnor hos både män och kvinnor. Eftersom utvecklingen av gonorré också påverkar urinsystemet slemhinnor. I mycket försummade former kan sjukdomen påverka tarmslimhinnan och ögat. Med tanke på detta drar du inte med behandling. Vid de första tecknen på gonorréutveckling behöver patienten ett besök hos venereologen och den efterföljande omedelbara behandlingen.

Orsaker till sjukdomen

Infektion är endast möjlig vid sexuell kontakt med en sjuk gonorrépartner. Sannolikheten för infektion är cirka 50%. På grund av detta, när osäkerheten om hälsan hos deras sexpartner att använda kondom, eftersom endast denna typ av preventivmedel kan du minska risken för infektion till nästan noll.

Symptom på gonorré

Sjukdomen gör sig känd på 3: e-7: e dagen från det ögonblick då patogenen kommer in i organismen. De viktigaste manifestationerna av sjukdomen under denna period är:

 • slemhinnor (både hos kvinnor och män);
 • purulent urladdning (hos kvinnor);
 • ömhet i samband med samlag (både hos kvinnor och män);
 • en känsla av kittlande i perineum (hos kvinnor och män);
 • brinnande känsla i den intima zonen (hos kvinnor);
 • ömhet i könsorganen (hos kvinnor och män);
 • smärta i urinröret (främst hos män);
 • mycket smärtsam snabb uppmaning att urinera (hos män);
 • allmän sjukdom (hos kvinnor och män).

Ibland hos en smittad person kan sjukdomen förekomma med mindre symtom, och då blir det en aktiv peddler av gonoré utan att veta om infektionen. Ofta observeras frånvaro av symtom hos kvinnor. I sådana fall, eftersom det inte finns någon behandling, är risken för komplikationer av sjukdomen hög, upp till irreversibel infertilitet. Därför ska oskyddad sex efter 14-20 dagar testas efter förekomst av sexuellt överförbara sjukdomar (och gonorré inklusive).

Komplikationer av gonorré hos kvinnor

Om sjukdomen av någon anledning inte läker, utvecklas den aktivt och leder gradvis till allvarliga komplikationer. Däremot fixar läkare sådana konsekvenser av gonorré:

 • inflammation i livmoderhålan;
 • inflammation i äggledarna;
 • obstruktion av äggledarna;
 • infertilitet;
 • ektopisk graviditet
 • hydrosalpinx;
 • pelvioperitonit;
 • Bartolini;
 • blödning från slidan (av varierande intensitet).

Oftast misstänker en kvinna som söker medicinsk hjälp för komplikationer av gonorré, eftersom sjukdomen är asymptomatisk. Med tanke på detta, med ovanstående problem med det kvinnliga reproduktionssystemet, bör en analys göras för sexuellt överförbara infektioner.

Komplikationer av gonorré hos män

Sjukdomen leder till allvarliga konsekvenser hos män, som oftast har följande komplikationer av sjukdomen:

 • prostatit;
 • inflammation i testis och dess bilagor;
 • minskad reproduktionskvalitet hos spermier;
 • fullständig infertilitet
 • impotens;
 • inflammation av partiella vesiklar;
 • smalning av urinrörets lumen;
 • smittspridningen i hela kroppen.

Liksom hos kvinnor är komplikationer hos män väldigt seriösa och bör inte komma till dem. När man hänvisar till en läkare för behandling av gonorré finns ingenting obehagligt och pinsamt här är oacceptabelt, eftersom det inte är värt att skämta med din hälsa.

Gonorré i graviditet

Särskild uppmärksamhet på deras hälsa bör ges till kvinnor som planerar graviditet eller är i väntan på barnet. Faktum är att denna venerala sjukdomen är farlig, inte bara för mamman, men även för barnet. Innan du blir gravid måste du bli av med sjukdomar i reproduktionssystemet. I samma mål, om de redan diagnostiserad gonorré hos gravida kvinnor, kommer efter undersökningen, med tanke på alla de möjliga konsekvenserna för fostret, besluta med din läkare möjligheten att fortsätta graviditeten.

Om du inte tar tidsåtgärder för att bekämpa gonoré, har moder och barn hög risk att utveckla allvarliga konsekvenser, vilket kan vara:

 • missfall;
 • för tidig leverans
 • intrauterin infektion hos fostret;
 • nederlag av barnets ögon (med otrolig behandling leder till fullständig blindhet);
 • meningit hos den nyfödda
 • allmän infektion av blod hos nyfödda.

Med tanke på alla de hot som bär gonorré kvinna innan du planerar graviditet bör definitivt testas för sexuellt överförbara sjukdomar, eftersom du inte helt kan utesluta asymtomatisk gonorré och upptäcka det endast under särskild undersökning.

Folkmedel för behandling av gonorré

Gonorré kan behandlas med folkmedicin endast efter överenskommelse med en läkare, och inte ersätta dem med grundläggande terapi. Alla dessa försökte hemhjälpmedel kommer att bidra till en snabb återhämtning av hälsan, men som ett grundläggande botemedel kommer inte att vara lika effektivt som läkemedel.

Egenskaper för hembehandling för gonorré

Idag anses gonorré vara en veneral sjukdom, där det inte finns något behov av sjukhusvistelse av patienten. För att hembehandling ska bli framgångsrik, och den infekterade personen inte utgjorde ett hot mot familjemedlemmarna, bör flera regler följas, bland annat:

 • vägran av kön vid behandlingstidpunkten
 • förebyggande av sjuka kyssar (särskilt när det gäller barn)
 • förebyggande av användning av vanliga hygienartiklar
 • separat tvätt av patientens linne och andra familjemedlemmar;
 • handbehandling efter att ha besökt toaletten med ett antiseptiskt läkemedel;
 • iakttagande av alla de tillhörande läkarnas rekommendationer
 • fullständigt avslag på alkohol
 • Användningen av ytterligare terapi i form av folkmedicin för gonorré.

I händelse av att patienten kommer att följa alla regler och förordningar behandling för att förhindra infektion av familjemedlemmar, är det möjligt att klara av gonorré utan sjukhusvistelse, medan resterande i bekvämligheten i ett hem.

Hur man cure gonorré hemma

Gonorré är en venerisk sjukdom, orsakssambandet till denna sjukdom är Neisseria gonorrhoeae från mikroorganismen. Gonorré är den vanligaste venerala sjukdomen.

Gonokocker påverkar organen i reproduktionssystemet och urinvägarna, och påverkar också rektum, munhålan med struphuvudet. Gonokocker är leukocyter och epitelceller och i ogynnsamma ögonblick kroppen aktiveras och proliferera och bilda kolonier av mikroorganismer som främjar inflammation i det infekterade organet och dess förstörelse.

Det huvudsakliga sättet att infektera med gonorré är sexuell kontakt. Du kan också smitta av oral och anal sexuell kontakt. Inkubationstiden för sjukdomen är 3 till 5 dagar i hankroppen och 5 dagar i honkroppen.

Metoder för infektion med gonokockinfektion

Metoder för överföring av gonorré är:

 • Metoden för överföring i sexuella relationer, inklusive oral och analsex;
 • Spridningen av infektion på hushållsnivå;
 • från en infekterad gravid mamma till ett barn vid tidpunkten för leveransen.

Faktorer som ökar risken för att få gonokockinfektion är:

 • tidigt sexuellt liv;
 • sexuella kontakter som inte är skyddade av kondom
 • regelbunden förändring av partners
 • oregelbundet sexliv;
 • Förekomsten av sjukdomar i gynekologi;
 • lång tid med hormonella medel
 • sänkt immunitet.

Tecken på gonorré

De första symptomen och tecken på gonorré i kroppen är:

 • obehagliga och smärtsamma förnimmelser i urinröret;
 • smärta i underlivet
 • purulent urladdning ur urinröret och vagina;
 • brinner vid tidpunkten för urinering och klåda;
 • frekvent urinering
 • rodnad och ödem i urinröret
 • inflammation i små och stora labier;
 • i urinen finns purulenta partiklar.

Drogbehandling av gonokockinfektion

När de första tecknen och symtomen på närvaron av gonokocker i människokroppen visas, är det nödvändigt att konsultera en venerolog. Läkaren kommer att ordinera en behandlingsplan som, förutom medicinsk behandling, innefattar behandling av tecken på lokal nivå, avlägsnande av symtomen på sjukdomen.

För att bli av med gonorrésjukdom är det nödvändigt att genomföra en behandling med antibiotika, där denna mikroorganism visar känslighet:

Antibiotika, som visar ett positivt resultat vid behandling av många infektioner i urinvägarna och könsorganet och ger en utmärkt effekt vid behandling av gonorré:

Kursbehandling med dessa antibiotika utförs:

 • Ampioks - kurs 5 - 7 dagar;
 • Ampicillin - kurs 5-20 dagar beror på sjukdomsutbredningen.
 • Amoxicillin - inte mer än 5 dagar.

Vid behandling av gonoré kan följande antibiotika ha en effekt på gonokockmikroorganismen:

Gonorrés sjukdom kombineras mycket ofta med andra sexuella infektioner, såsom klamydia, ureaplasmos. I detta fall är det nödvändigt att tillämpa komplex behandling av båda infektionssjukdomarna.

Behandling av gonorré i hemmet

Behandling av gonorré hemma kanske det bara är nödvändigt att veta exakt vilka antibiotika som ska användas, och i vilken dos. Inte botad korrekt gonorré, kan gå in i en kronisk form av sjukdomsförloppet.

Människor som är generad av sin sjukdom är intresserade av hur man behandlar gonorré hemma. Om ingen alternativ behandling, kan det hjälpa Trykhopol antibakteriellt medel, som tar en kapsel tre gånger om dagen, liksom behovet av att göra injektioner Bitsillin 5 kuber per dag. Medicinen Bicillin är uppfödd av Novocain, vilket minskar antibiotikas smärtsamma effekt.

Behandling av gonorré hemma hos män

Hur man cure gonorré hemma hos män? För att kunna börja behandla hemma måste du följa vissa regler:

 • att vägra från sexuella kontakter
 • vägra att dricka alkohol
 • Rök inte under behandlingen.
 • att inte använda skarp och sur mat
 • avstå från fysisk ansträngning
 • håll kroppen varm.

Det är bäst att använda dessa antibiotika vid behandling av gonorré:

 • metronidazol;
 • cefixim;
 • ciprofloxacin;
 • Oflaksatsin.

Även vid behandling av gonokocker i den manliga kroppen, i kombination med läkemedel, är det nödvändigt att tillämpa fysioterapiprocedurer:

Tillsammans med dessa procedurer och droger måste du ta pengar för att öka immuniteten, vitaminerna och probiotika, för att förbättra tarmen efter att ha tagit antibiotika.

En permanent sexpartner ska genomgå ett test för gonokockinfektion och, om nödvändigt, genomgå en behandling.

Behandling av gonorré hemma hos kvinnor

Innan du behandlar gonorré hemma behöver du kontakta en gynekolog och en venereolog och ta de nödvändiga testen. Rekommendationerna från den behandlande läkaren hjälper dig att bota gonorré med de minsta konsekvenserna för kvinnokroppen.

Gonorrés sjukdom, behandling hemma kräver kunskap om metoden för behandling och dosering av läkemedel.

Det är bäst att använda dessa antibakteriella läkemedel vid behandling av gonorré hos kvinnokroppen:

 • metronidazol;
 • cefixim;
 • ciprofloxacin;
 • Oflaksatsin.

För lokal behandling av gonorréanvändning:

 • douching med antiseptiska läkemedel;
 • mikroclysters, med gonorré i anusen;
 • antiseptiska och antiinflammatoriska suppositorier.

Kvinnor som har kronisk gonorré bör följa vissa rekommendationer:

 • har inte sex utan kondom
 • att utesluta möjligheten till tillfälliga sexuella kontakter
 • urinering före och efter kön;
 • att behandla könsorganen med antiseptika Miramistin, Klorhexidin.

Konsekvenser av gonorrésjukdom

Otillräcklig behandling kan leda till att gonoréen inte botas, men går in i latent stadium och väntar på ett bekvämt tillfälle att återuppta gonorré reproduktion igen.

Orsakerna till återfallet av gonoré, och bakterierna multipliceras snabbt:

 • låg immunitet
 • mycket frekvent antiseptisk behandling av könsorganen;
 • antibiotikabehandling;
 • inte användningen av intim hygien;
 • använd ljus som innehåller antiseptiska och antibiotika;
 • Använd i sex av intima leksaker, inklusive anal;
 • Oralsex med tillfälligt samlag
 • Sexuella infektioner som finns i kroppen;
 • uppsättning av efterföljande sexpartner.

Om sjukdomen återkommer i båda köns kropp är det möjligt att öka temperaturen.

Konsekvenser av gonorré i kvinnokroppen är:

 • spridning av sjukdomen ovanför livmoderhalsen;
 • menstruationscykel störningar;
 • endometrit i livmodern;
 • fallopiernas patologi
 • skador på äggstockarna och bilagorna
 • infertilitet.

Konsekvenser av gonorré i den manliga kroppen är:

 • Spridningen av sjukdomen i prostata;
 • erektil dysfunktion
 • tidig utlösning
 • kronisk uretrit
 • stillasittande spermatozoa;
 • impotens;
 • infertilitet.

Gonorré hos kvinnor under födseln

På fostret i sig har infektionen av gonorré ingen effekt, orsakar inte defekter hos den utvecklande organismen i livmodern, smittar inte barnet. Men om denna infektion är i kroppen hos en kvinna som har ett barn, så kan det i detta fall vara komplikationer under graviditeten, det är missfall och för tidiga födselar. En undersökning av gonorré är obligatorisk granskning före graviditet och under graviditetstiden.

Är det möjligt att bota gonorré under graviditeten? Om diagnosen görs under graviditeten börjar behandlingen av gonorré med 20-22 veckors graviditet. Behandling mer tidigt kan orsaka mer skador på det utvecklande fostret än själva infektionen.

Om en kvinna föds ett barn på ett naturligt sätt, då när ett barn passerar genom födelsekanalen blir han smittad med sjukdomen som ligger i moderns kropp. Konsekvensen av infektion med denna sjukdom är utvecklingen av konjunktivit i ett barn som provoseras av gonorré, så efter födsel appliceras en tetracyklinsalva på barnets ögon.

Frågan om man ska behandla gonorré eller inte att behandla, ska inte stå under graviditeten. Om du bryr dig om barnets framtida hälsa bör du naturligtvis behandla gonorré. Behandlingsplanen för gravida kvinnor ska ordineras av den behandlande läkaren. Om du följer de strikta recepten hos läkaren, kommer medicinen inte att skada det framtida barnet.

Inte härdad i tid hotar gonorré för kvinnokroppen med allvarliga konsekvenser, både i könsorganens och könsorganens kroppsorgan.

Förebyggande av gonokockinfektion

Gonokockinfektion, det här är en sjukdom som är lättare att undvika än den efterföljande infektionskuren.

Förhindrande metoder för gonorré är:

 • permanent sexuell partner
 • användning av kondom vid oavsiktlig kontakt
 • Undvik oral och analsex
 • aktuell undersökning efter ett oskyddat samlag
 • vid planering av graviditet, obligatorisk undersökning av sexuella infektioner hos båda parter,
 • avstå från sex vid tidpunkten för läkemedelsbehandling för gonorré.

Hur man behandlar gonorré

Tripper ("fransk kall", vriden, gonorré) - detta är en av de äldsta könssjukdomar som nämns i Bibeln. Sjukdomens orsaksmedel är gonokocken. Det tillhör familjen gramnegativa diplokocker som parasiterar slimhinnorna.

Årligen diagnostiseras sjukdomen hos 62 miljoner människor. Detta är den näst viktigaste infektionen efter Chlamydia. Många människor som är smittade med denna sjukdom är intresserade av frågan om hur man behandlar gonorréen hemma.

Om sjukdomsperioden inte överstiger två månader, talar de om en ny form av gonorré (som i sin tur är uppdelad i akut, subakut och torpid). I händelse av att processen är trög och varar mer än två månader, diagnostisera en kronisk sjukdom.

Hur blir de smittade och hur farliga är sjukdomen?

Gonorré är en mycket vanlig sjukdom, med flera möjliga infektionsvägar. Du kan bli smittade på följande sätt.

 • Oftast blir människor smittade med gonorré under oskyddad samlag. Det kan vara ett vaginalt, analt, oral-könsorganiskt samlag eller bara en aning av släktorganens slemhinnor.
 • I sällsynta fall kan gonorré infekteras genom hushållsartiklar. Kvinnor på grund av strukturen hos reproduktionsorganen på detta sätt får sjukdomen oftare än män.
 • En nyfödd kan få gonorré genom att passera genom födelsekanalen. I detta fall påverkar gonorré barnets ögon.

Det är nödvändigt att starta behandlingen i tid, även en långsam infektion, eftersom det kan orsaka följande patologier:

 • Scarring förändringar i testiklarnas epididymis hos män, som är fyllda med infertilitet.
 • Ocklusion och vidhäftning i äggledarna hos kvinnor, vilket också kan påverka befruktningsförmågan.
 • Prostatit, som i sin tur påverkar erektionen negativt.
 • Problem med graviditeten hos kvinnor (missfall i tidiga skeden, för tidig födsel, ektopisk graviditet, fördröjd utveckling av fostret).
 • Ett infekterat spädbarn kan ha en baby med konjunktivit, sepsis eller otit.
 • Gonokocker kan spridas genom kroppen, som påverkar hjärtat, lederna, njurarna.

Symtom hos kvinnor

Till skillnad från män är gonorré i rättvisare kön slö och inte märkbar. De första manifestationerna av sjukdomen kan förekomma en eller två veckor efter infektion. Gonoréen indikeras av:

 • Gulgrön offensiv urladdning.
 • En sänkning i urinröret under urinutmatning och frekvent uppmaning att urinera.
 • Uppnå smärta över pubis, ger i ryggen eller i benet.
 • Problem med menstruationscykeln.

Dessa symptom försvinna snabbt, vilket gör att en kvinna kan känna sig frisk och ha ett aktivt sexliv, bli en källa till infektion för sina sexpartners.

I detta fall sträcker sig den inflammatoriska processen till livmodern och äggledarna, vilket leder till bildandet av vidhäftningar.

Symtom hos män

Efter 3 - 5 dagar efter sexuell kontakt med en infekterad partner utvecklar mannen de första manifestationerna av sjukdomen. Symptom på gonoré är ganska uttalad:

 • Bränna i glanspenisen, som kan åtföljas av klåda.
 • När urinen lämnar multipliceras obehagliga känslor.
 • Kön på könsorganet blir rött och sväller.
 • Efter sömn samlas urethraets yttre hål.
 • Omedelbart efter infektion uppträder en knapp utmatning av en gråaktig nyans. Efter några dagar ökar mängden vita, de ändrar sin färg, blir gulgrön, stötande och fläckar av underkläder. Enligt beständigheten av excretion tjock och viskös, i fallet när tri-trycket åtföljs av trichomoniasis blir de skummade.
 • På natten har mannen en smärtsam erektion.
 • I sällsynta fall visas allmänna symtom som svaghet, yrsel, feber och aptitlidor.

Om behandlingen inte startas i tid, blir den inflammatoriska processen till en kronisk form, och sjukdomen förvärras periodiskt efter att ha tagit alkohol, kryddig mat eller påverkats av sexuell upphetsning.

Hur sjukdomen diagnostiseras

Om du har obehagliga symptom, ska du se en läkare. Han kommer att göra en undersökning och en undersökning, där han tar materialet för analys. Du kan identifiera gonokocker genom flera metoder:

 • Mikroskopisk undersökning av smeten. För att göra detta färgas det material som tas och placeras under ett mikroskop. Metoden gör det möjligt att upptäcka sjukdomen väldigt snabbt, men sannolikheten för att resultatet är korrekt är endast 50%.
 • Bakteriell såning. Materialet placeras i ett speciellt näringsmedium, gynnsamt för utveckling av gonokocker. Detta gör det möjligt att inte bara avslöja typen av mikrober, men också för att bestämma dess känslighet mot antibiotika. Noggrannheten i denna metod är nästan 90%.
 • Polymeraskedjereaktion. Detta är den mest exakta metoden som gör att du kan identifiera gonorréens genetiska material i stroke som tas från patienten. Dess noggrannhet är 95%.

Metoder för behandling

Gonorré behandlas hemma, bara om sjukdomen är komplicerad kan patienten placeras på ett sjukhus. För att bli av med gonokocken använder antibiotika från olika farmakologiska grupper.

penicilliner

Avser gruppen av penicilliner Penicillin, Ampicillin, Bitsillin 3 Bitsillin 5. Dessa formuleringar är inte betraktas som första linjens medel för behandling av gonorré, eftersom en stor procentandel av stammar kan producera penicillinas.

För att bli av med gonorré med Bicillin 3 administreras den intramuskulära injektionen av läkemedlet, som innehåller 600 000 enheter, dagligen. Pulvret är tidigare upplöst med Novocaine 0,25%, Lidocaine 2%, Natriumklorid 0,9% eller vatten för injektion. Behandlingsförloppet kräver 6 flaskor Bicillin, kursdosen är 3 600 000 enheter. Det är också möjligt att administrera 120000 ED varannan dag.

För behandling av kronisk gonorré använd Bicillin 5, vars dos är 1500000 enheter. Läkemedlet administreras dagligen i 3 dagar. En suspension för intramuskulär administrering framställs också, som Bicillin 3.

Bensylpenicillin administreras intramuskulärt. Patienten måste få upp till 1 000 000 enheter per dag. Beroende på svårighetsgraden av sjukdomen kommer behandlingsförloppet att kräva mellan 3.000.000 och 6.000.000 enheter.

Före introduktionen av droger från gruppen av penicilliner, bör ett hudtest utföras på tolerans av läkemedlet. Som biverkningar vid användning av dessa läkemedel kan det uppstå allergiska reaktioner, illamående, kräkningar, diarré, flatulens. Också i vissa fall finns det huvudvärk, yrsel, svaghet.

cefalosporiner

Cefalosporiner av 3 generationer har en hög aktivitet mot gram-negativa mikroorganismer och förstör bakterier som inte är känsliga för penicillin.

Beredningarna av denna grupp innefattar Ceftriaxon, Cefazolin, Cefotaxim. Dessa läkemedel kan snabbt och effektivt bekämpa gonokocker. Hittills anses de vara mest effektiva.

Läkemedel i denna grupp förstör cellväggen av patogena mikroorganismer, vilket leder dem till döden. För att bli av med gonorré Ceftriaxon administreras 1 g upplöst natriumklorid, vatten för injektion, Lidokain 2% eller 0,5% Novocain intramuskulärt eller intravenöst 0,5 g. Applicera drogen en gång.

Också för behandling av gonorré kan Cefotaxime användas, 0,5 g av läkemedlet administreras intramuskulärt en gång.

makrolider

Av drogerna i denna grupp används en representant för Azaloth Azathromycin-klassen. Till skillnad från andra droger i denna grupp absorberas den snabbt, är resistent mot syror och dödar snabbt även de mest resistenta stammarna av gonokocker.

För att bli av med den akuta formen av gonoré, föreskrivs 2 g av läkemedlet i en dos eller 1 g om 12 timmar. I en kronisk sjukdom används 1 g azitromycin på den första behandlingsdagen och sedan varje dag, och tillsätter 250 mg av läkemedlet. Behandlingen ska vara 4 dagar.

Höga doser av azitromycin kan orsaka allergiska reaktioner eller biverkningar från matsmältningssystemet.

Kombinerad behandling

I de flesta fall är gonoré inte en monoinfektion. Hur man behandlar gonorré, om det kombineras med candidiasis, trichomoniasis, klamydia, mykoplasmos och genital herpes.

I detta fall är komplex behandling nödvändig. Förutom antibiotika kan följande läkemedel förskrivas:

 • Antiprotozoiska medel (Metronidazole Trichopolum, Tinidazole, Ornidazole). De kämpar framgångsrikt med de enklaste mikroorganismerna som orsakar trichomoniasis. Grund av det faktum att de Trichomonas bidra till återfall gonorré, förutom de antibiotika Metronidazol 250 mg administrerat en gång dagligen under 3 dagar eller Ornidazole 500 mg per dag.
 • Antimykotika (Flukonazol, Ketokonazol, Pimafucin). Svampdödande medel är effektiva mot svampar från släktet Candida.
 • Antivirala medel (Cycloferon, Viferon, Acyclovir). Dessa läkemedel ordineras i händelse av att gonorré åtföljs av virussjukdomar.
 • För att stärka immunförsvaret, använd vitaminkomplex eller immunostimulantia.

Komplex behandling av gonorré hos kvinnor innebär användning av suppositorier för insättning i vagina. Till det effektiva sättet, som tillåter att kämpa med en gonokock, bär:

Suppositorier appliceras en gång om dagen. Stearinljuset injiceras djupt in i slidan innan du lägger dig. Beroende på spridningen av den inflammatoriska processen, samtidiga sjukdomar och känslighet hos mikroorganismer används läkemedlen i 6 till 14 dagar.

Att sjukdomen är snabbare härdad bör vara:

 • Följ alla läkares instruktioner.
 • Ät inte salt mat och ta inte alkohol.
 • Tvätta händerna noggrant efter kontakt med könsorganen.
 • Vid tidpunkten för behandlingen ge upp kön.

förebyggande

För att förhindra infektion med gonorré:

 • När du har sex med otillförlitliga partners använder du kondomer.
 • Efter oskyddad samlag måste en man snabbt urinera och tvätta sina yttre könsorgan med tvål, vilket kommer att bidra till att eliminera bakterierna från urinröret. Kvinnor på grund av könsorganens struktur, ger denna metod inte den önskade effekten.
 • Även efter sex utan kondom kan du använda miramistin eller klorhexidin biglukonat för att behandla könsorganen.
 • Det är nödvändigt att stärka immunförsvaret, äta rätt, leda en hälsosam livsstil och ge upp skadliga vanor.
 • Om en gonorré finns i en av sexpartnerna, måste den andra också genomgå en undersökning och behandling.

För att påbörja behandlingen i tid och förhindra utvecklingen av en kronisk form av sjukdomen, vid de första tecknen på gonorré är det nödvändigt att söka råd från venerologen.