Huvud
Förebyggande

Hur snabbt att cure cystit i hemmet?

Lämna en kommentar 2,302

Blåsans inflammation är en obehaglig sjukdom, så alla vill veta hur man bota cystit för evigt. Sjukdomen yttrar sig vid sammanflödet av vissa faktorer, och om du vet vilka som provocera sjukdom, snabbt kunna bli av cystit och för att förhindra återfall. Vilka är de första metoderna hjälpen i manifestationen av de första symptomen, hur man beter sig under den kroniska kursen och hur man kan bli av cystit en gång för alla?

Allmän information

Cystit hos kvinnor och män karakteriseras av utvecklingen av inflammatoriska processer på vävnaderna i det urogenitala systemet. Sjukdomen förekommer främst på grund av intag av mänsklig infektion och patogena mikroorganismer, nämligen bristande efterlevnad av personlig hygien och en sällsynt förändring av underkläder, en vanlig förändring av sexuella partners, och ignorera preventivmedel eftersom kylning, kryddstark mat och alkohol. Sjukdomen manifesterar sig och i problem med njurarna, när de utelämnas, bekymrar cystitier regelbundet tills det är möjligt att bota grundorsaken.

Fel vid behandling av blåsan

Det viktigaste misstaget som förhindrar att bli av med kronisk blåsarmatur, ignorerar sjukdomens tecken och omedelbart söker medicinsk hjälp. Utan diagnos och patogen identifiering inte kommer att kunna välja lämplig terapi, vilket resulterar i en infektion kvar i kroppen och när omständigheter återkommande akuta manifestationer. Farlig och att infektionen kom in i urinblåsan, och tränger in i intilliggande organ och bota i detta fall är mycket svårare.

Glöm inte att antibakteriell behandling och behandlingstiden beror på patientens tillstånd och hur snabbt han vände sig till sjukhuset. Människor kommer att dricka 2 dagar av p-piller, ta bort akuta symptom, och sedan stannar de efter eget gottfinnande behandlingen. Du kan inte göra det här. Endast en läkare på grundval av testen bestämmer att sjukdomen har passerat och lyckats klara sig effektivt med cystit. Annars passerar inflammationen till njurarna, livmodern, prostatakörteln, och detta är farligt.

Vad är risken för blåsor?

Akut cystit farligt eftersom fel behandling leder till förändringar i organ funktion, dess väggar blir tunnare, och på grund av kontinuerlig inflammation epitel regenererar, och på denna plats utvecklade tumörer av olika etiologi. Den patogena mikrofloran multiplicerar snabbt och påverkar intilliggande organ. Om njuren blir inflammerad blir patientens hälsa försämrad, kroppens funktion störs och den allmänna hälsan försämras. Om otillbörlig behandling av sjukdomen leder till ett dödligt utfall.

Vad ska man göra med de första tecknen?

När akut cystit utvecklas kan sjukdomen inte förbises, eftersom den manifesteras som karakteristiska tecken:

 • konstant önskan att tömma urean;
 • smärta, smärta och brännande vid urinering
 • feber, frossa;
 • försämring av hälsa, yrsel, svaghet;
 • i försummade fall ses blod och pus inklusioner i urinen.

Om en person ser minst ett tecken, måste du snarast gå till en urolog. För att tilldela rätt behandling hänvisar han patienten till en diagnostisk studie och test. Tack vare de erhållna resultaten kommer det att vara möjligt att identifiera patogenens natur, välja ett antibiotikum och bota inflammation.

Hur man behandlar cystit

Första hjälpen hemma

Innan läkaren får testresultatet visas patienten läkemedel som lindrar akuta tecken på inflammation. Detta är en analgetisk-antispasmodisk "No-Shpa" eller "Papaverin". Den här tiden visar sig följa bäddstöd, dricker mycket vätska, var varm, utesluta från dieten akuta och feta livsmedel. Om patienten inte har möjlighet att se en läkare inom en snar framtid kan du använda drogerna "Furadonin", "Levomycetin", "Etazol", observera dosen noggrant enligt anvisningarna. Terapi ska utföras i minst 7 dagar, annars kommer behandlingen inte att ge någon effekt.

Konservativ terapi

Snabbt bota cystit kommer alltid att hjälpa ordentligt utvald konservativ terapi baserad på antibiotika med ett smalt spektrum av åtgärder. Läkemedlet väljs efter att läkaren fått resultaten av analysen av urin och bapsoseva. Förutom antibiotika är det visat att man dricker uroseptiska, immunostimulerande medel, vitaminer. Alla läkemedel ordineras av en urolog, varaktigheten ska vara minst 1,5-3 veckor.

Korrekt sätt att leva på

Vid behandling av blåsor i hemmet visar patienten att man observerar en strikt sängstöd. Du kan inte frysa, men temperaturen i rummet ska vara kall, speciellt när värmen är skrämmande. Observera dricksregimen genom att dricka minst 2 liter vatten eller annan tillåten vätska per dag. Begränsa användningen av salt, kryddor, skarpa och feta förband, öka menyn med vegetarisk mat och vegetariska rätter.

Människors medel

Om en person är ständigt orolig för blåsor, så hjälper folkmetoder till honom. Ett bra hemmedel, som kommer att ge lättnad från sjukdomen, är en infusion av rosenhöft. Infusion har inte bara en kraftfull diuretik effekt utan hjälper också till att bli av med patogen mikroflora, samtidigt som kroppen ger vitaminer och antioxidanter. Ett snabbt sätt att förbereda infusionen är detta: 1 kopp frukt att somna i en behållare, häll 3 liter kokande vatten och låt det brygga i 2-2,5 timmar. Du måste dricka infusion under hela behandlingsperioden. Ett annat populärt recept som hjälper till att bota cystit är baserad på användningen av tranbär. Från frukt förbereda juicer, fruktdrycker, komposit. Drycken innehåller många vitaminer, hjälper till att ta bort mikrober, bakterier och produkter av vitala funktioner från kroppen, vilket eliminerar symtom på förgiftning.

Hur bli av med blåsning en gång för alla under graviditeten?

Cystit hos kvinnor i stället för botemedel är svårare eftersom de droger som används, särskilt antibiotika, har en negativ inverkan på det framtida barnet, hotar utvecklingen av intrauterina patologier och komplikationer. öm Blåsan under graviditeten behandlas med "Monural" och "Furadonin" tabletter med fytoterapi. Det är inte alltid cystit hos kvinnor som är botade under barndomsperioden, så efter att ha fött barn måste moderen ta om tester och bota sjukdomen.

Behandling hos kvinnor med amning

Cystit vid amning behandlas med användning av antibiotikum "Tsifaleksina", som tillhör gruppen cefalosporiner. I vinturaginalt är det visat att applicera "Polizhinaks" suppositorier, vilket hjälper vårdmamma att övervinna sjukdomen och lindra inflammationen. Folkmekanismer kan också effektivt bli av med inflammation, men du måste komma ihåg att de kan ge och komplikationer till mamma och barn, så innan du använder dem behöver du rådgöra med en läkare.

Vad ska jag göra om jag har kronisk blåsan?

Om en kronisk inflammation i urean ständigt bekymrar en person, kan den hanteras endast med hjälp av komplex terapi, som inkluderar antibiotikabehandling och användningen av folkmetoder som en hjälpterapi hemma. Behandlingen ska utföras under överinseende av en läkare, med regelbunden leverans av tester och övervakning av patientens tillstånd. Det är viktigt att komma ihåg att du, efter att du lindrat tillståndet och reducerar symtomen på sjukdomen, inte kan ändra systemet och varaktigheten av behandlingen själv. Detta görs av läkaren på grundval av resultaten av analyserna och diagnostiska studier.

Kommer gymnastik hjälp?

Fysiska övningar har en positiv effekt inte bara på det allmänna tillståndet för människors hälsa utan också hjälper till att komplexa att återhämta sig från inflammation i urinogenitalorganen. Övningar är också användbara i fall där cystit är oroad under graviditet eller amning. Terapeutisk gymnastik syftar till att öka blodtillförseln till urinorganen, vilket resulterar i att deras funktion är etablerad, återhämtningen är snabbare. Om patienten har problem med njurarna, till exempel när den utelämnas eller andra patologier, ska tränaren varnas, då väljer han en uppsättning övningar med hänsyn till hälsotillståndet.

förebyggande

Det bästa sättet att förhindra att sjukdomen återkommer efter att en person är botad är förebyggande. En person behöver komma ihåg att hälsan är i hans händer, och om du inte följer honom, ignorera de elementära reglerna, kommer sjukdomen inte bara misslyckas, men kommer också att medföra komplikationer, som då är mycket svårare och längre att behandla. Förebyggande av kronisk inflammation hos de urogenitala organen är baserad på sådana enkla regler:

 • var alltid varm
 • observera personlig hygien och byt regelbundet byxor
 • när tecken på sjukdomen manifesterar, ring läkaren genast;
 • Använd inte självmedicinering och köp inte tunga läkemedel efter eget gottfinnande.
 • sluta behandlingen, och först efter att läkaren diagnostiserat "hälsosam", sluta använda droger;
 • att leda en hälsosam livsstil, bli av med dåliga vanor;
 • inkludera i dagens regim sport och lätt fysisk ansträngning, särskilt när sjukdomen återkommer på grund av en stillasittande livsstil.

Det är inte lätt att bota kronisk cystit, och för fullständig seger över sjukdomen kommer uthållighet, regelbundenhet och tid att krävas. Du kan inte tas för att behandla sjukdomen själv hemma, eftersom behandling kräver användning av speciella läkemedel, som endast föreskrivs av en läkare. Självmedicinering förvärrar bara situationen, men det blir inte helt botad.

Hur bli av med cystit för evigt?

Cystitis kan vara farlig, så akut inflammation i blåsan bör börja behandlas i tid eller det kan utvecklas till en kronisk. För att snabbt bota cystit bör du konsultera en läkare som ska ställa rätt diagnos, föreskriva en diet, mediciner och, om det behövs, folkmekanismer. Självmedicinering i detta fall är oacceptabelt, eftersom det ofta leder till negativa konsekvenser.

Vad är cystitis?

Denna inflammation i blåsans slemhinnor, som oftast manifesteras hos kvinnor, snarare än hos män genom specifika kännetecken hos kvinnliga genitala organ, eftersom urinvägarna i flickor är korta och breda, och infektionen blir lättare än för män. Cystitis är en bakteriesjukdom, så en person med karakteristiska symptom ges en specifik behandling, under överinseende av en läkare.

Vilka är orsakerna till utvecklingen?

De främsta orsakerna till cystit hos kvinnor och män är infektioner som kommer in i urinvägarna, genom hypotermi, om fötterna blir våta, minskar immuniteten. Men ibland kan infektionen komma igenom andra organ, till exempel från njurarna, liksom i närvaro av andra infektionssjukdomar, såsom karies. Hos kvinnor fortskrider sjukdomen med dålig hygien, under samlag, och kan visas dagen efter den första samlag, och hela inträngning av E. coli, som multiplicerar i urinen.

Sjukdomen provocerar och sexuella infektioner:

 • chlamydia;
 • trichomonas;
 • mykoplasma;
 • ureaplasmas;
 • herpes 2 typer.
Smala jeans bidrar till utvecklingen av en bakteriell infektion i urinvägarna.

Vissa läkemedel och allergier som biverkning kan också vara orsaken. Till orsakerna till denna sjukdom bör tillskrivas och bristande överensstämmelse med hygienreglerna. Kuddar med tamponger ska användas korrekt, och oftare att byta, och efter kön, ska du besöka toaletten. Vid oskyddad sex bör du vara försiktig när du väljer en partner, eftersom du kan få infektioner som sänds genom könsorganen, och som också kan öka blåsan. Lägre täta kläder och underkläder gjorda av syntetmaterial, som inkluderar dragkedjor, mini kjolar, snäva jeans, bidrar också till utvecklingen av bakterier. Dessutom inkluderar orsakerna till blåsan:

 • förstoppning;
 • utebliven behandling av njurarna
 • pyelonefrit, andra infektiösa och icke-infektiösa njursjukdomar;
 • användning av mycket fet, stekt eller kryddig mat;
 • brist på sömn;
 • superkylning av bäckenområdet;
 • stillasittande livsstil;
 • bristande överensstämmelse med urinering
 • stress.
Tillbaka till innehållet

Vad är symtomen?

I humant cystit är sådana karaktäristiska symptom oroliga. Patienten känner av frekvent smärtsam uppmaning att urinera, flera gånger på kort tid. Det är inte alltid möjligt att utföra urinering. Med stark uppmaning att urinera finns inkontinens. På natten finns det ständigt trängsel att urinera. Störande skärsmärta i underlivet och nedre delen av ryggen, urinen blir oklart med en blekrosa eller orange tinning, ibland kan det innehålla blod. Svaghet, hög feber, illamående och kräkningar, brännande och klåda vid urinering, smärta under samlag indikerar en förvärmning av patologi. Ofta är en sådan sjukdom sjuk under graviditeten.

Läkemedel för behandling

Det är möjligt att bota cystit för evigt, det viktigaste är att ta bort orsaken, och orsaken är bakteriell inflammation bland försvagad immunitet. Sjukdomen är inte farlig och kommer att botas ganska enkelt, men det är nödvändigt att diagnostisera korrekt och konsultera en läkare, eftersom andra sjukdomar, såsom stenar i blåsan, eller njuren kan döljas under blåsan av blåsan. För att behandla behovet av antibiotika, som bara kan utse en läkare, kan självmedicinering blåsan gå in i kronisk form.

I närvaro av smärtsymptom på cystitis utser piller som lindrar spasmer och smärtstillande medel:

 • "Metamizol";
 • "Ketorolak";
 • "Diclofenac";
 • "Papaverin";
 • "Drotaverinum".
Nitroxolin är en av huvudkomponenterna i behandlingskursen.

Huvudkomponenterna vid behandling av cystit är antibiotika ("Monural", "Nitroxolin") och fluorokinoloner. När virus och svamp upptäcks, föreskrivs antivirala och antifungala läkemedel, och medel förskrivs för att stärka immuniteten. Med rätt behandling kan du återhämta sig från sjukdomen på 7-12 dagar. När amning ska behandlas med beredningar på växtbasen. Det rekommenderas att vårdmor börjar behandla i tidiga skeden.

Akut cystitis

Vid behandling av akut cystit användning av läkemedel baserade på vegetabiliska komponenter (mjölon extrakt, åkerfräken och tranbär) använda läkemedlen nitrofurinovogo serien antibakteriella medel (penicilliner, "fosfomycin"), spasmolytika ( "No-spa"). Förutom medicinerad diet utan akut och salt mat, utesluta alkohol. Det rekommenderas att rikligt användning av vatten, använd dekokter av örter njure te och mjölon, som är diuretika. Att bli av med cystit bör vara komplex, så du måste ta ett varmt bad och använda en värmepanna. För att behandlingen skall vara effektiv bör bäddstöd följas. Vid graviditet bör behandlingen inte startas, det är nödvändigt att ta kontakt med obstetrikern-gynekologen.

Kronisk blåsan

Bota kronisk cystit kan vara, från och med restaureringen av normal urinering. Hjälp droger som är i grunden ett extrakt av diuretiska örter, de utför behandling av alla infektioner i kroppen. Förutom läkemedel, dekokationer och te ordineras. Droppinfusion av droger i blåsan. Bota en kronisk sjukdom, kommer att hjälpa "Uro-Biofon", som får använda barn, vuxna, gravida kvinnor.

Behandling av blåsor med folkmekanismer hemma

Du kan bli av med cystitis hemma genom att använda tranbärsjuice, som späds med vatten, eller du kan göra en infusion av rötter och persilja. Förberedelsen är lätt: ta 1 tsk. finhackad rot och gröna, och häll varmt vatten i 2 timmar, ta sedan detta hemhjälp före måltiden i en timme. När du behandlar folkmedicinska läkemedel hemma, använd bad med kottar, tallnålar, tall. Ingredienserna hälles i 5 liter varmt vatten, får stå i 2 timmar, den färdiga infusionen läggs till i badet. Detta bad rekommenderas att ta 15 minuter, en dag senare 15 sessioner.

Det hjälper till att bli av med blåsning av blåsning, för vilket salt, bovete, ris används. De stekas i en stekpanna, hälls i en påse eller strumpa, som sedan sitter fast vid blödningsställena.

Diet i händelse av sjukdom

Ett snabbt sätt att hantera blåsor är kosttillfredsställelse. Patienterna bör uteslutas från kost av akut, salt, fet, syltad mat och inte dricka koffein, starka drycker och alkohol. I kosten ska vara en stor mängd vatten, minst 2 liter, för att snabbt bli av med cystit, du kan laga och dricka örtte:

 • vete samling;
 • stigma av majs
 • mjölon.
I patientens kost måste du inkludera päron.

När cystitis bör uteslutas från kosten, vilket kan öka surheten. Dessa inkluderar rätter baserade på tillsats av sura bär, äpplen, sallad, sorrel. Det rekommenderas inte att använda kryddor och livsmedel som är mycket bittera, kontraindicerade rätter med överdriven användning av kryddor, vitlök, pepparrot. Men du måste inkludera rätter med innehållet: morötter, kål, pasta, spannmål, fiber. Och även det finns frukter och grönsaker som har en diuretisk egenskap-meloner, pumpor, päron, vattenmeloner, gurkor. Du bör planera din meny så att det finns mer frukt och grönsaker i det, särskilt de som har en diuretisk egenskap. Med minskad smärta kan du inkludera mejeriprodukter, kött- och fiskrätter.

Relapse prevention

För att förhindra att sjukdomen återkommer måste du följa vissa regler som kan skydda dig mot sjukdomar. Kall inte överkyl, ta bort linne från syntetväv och smala kläder. Det är viktigt att du dricker din dagliga mängd vatten och övervaka mat, missbrukar inte alkohol, kryddig, salt mat. Det är nödvändigt att noggrant och noggrant övervaka din hygien, för att inte tillåta en känsla av överflöd av blåsan.

Hur man bota kronisk blåsan

Många damer åtminstone en gång led av blåsor, denna sjukdom äter bokstavligen bort och tvingar att springa till toaletten varje sekund. Om sjukdomen tar en kronisk form, är det redan värt att överväga om vi blir botade eller låta saker gå i sig. En sådan sjukdom är mycket viktigt att inte börja och reagera i tid.

Hur man behandlar cystit hos kvinnor

Blåsans inflammation uppstår på grund av infektion i den. Ofta är patogenen E. coli, liksom andra bakterier och organismer som utgör tarmens och vaginens flora. Mikroorganismer går in i blåsan, som stiger från anogenitalt område genom urinröret. För att göra dem orsak till infektion bör lokal immunitet försvagas, så att bakterier aktivt ökar, släpper ut toxiner, förstör blåsans slemhinna och leder till ökad urinering.

Hur bota kronisk blåsan? Om du har en sjukdom, bör du besöka en urolog och gynekolog som kommer att berätta för dig hur man behandlar cystit hos kvinnor och hur länge. Om en infektion bekräftas, kommer läkaren att föreskriva en behandlingsrörelse med antibiotika och andra antiinflammatoriska läkemedel. Fluoroquinoloner rekommenderas ofta, men de har många kontraindikationer, så självmedicinering är farlig. I svår smärta kan Papaverin eller No-Shpa ordineras. Användbar för cystitis örtte, drycker med läsk. Grönsaksberedningar i tabletter minskar inflammation.

preparat

 • Monural är ett av de vanligaste antibiotika som föreskrivs för bakterieformen av sjukdomen. Dessa läkemedel för behandling av blåsor säljs i form av granulat, pulver och suspension och är en stark uroantiseptisk.
 • Nolitsin är ett antibiotikum läkemedel som tillhör gruppen fluorokinoloner. Läkemedlet anses vara effektivt för cystit, eftersom få bakterier har utvecklat motstånd mot dem.
 • Nitroxolin är en beredning av antibiotisk verkan.
 • Palin är ett uroantiseptiskt läkemedel för att bekämpa mikroberna hos kinolongruppen.
 • Nevigramon är ett antibakteriellt läkemedel baserat på nalidixinsyra.
 • Rulid är ett antibiotikum som tillhör ett antal makrolider.
 • Furadonin är ett bevisat medel för bekämpning av bakteriell infektion i urinvägarna.

Behandling av cystit i hemmet

 • Körsbärstänger. Av dem gör du te. Det är nödvändigt att hälla i behållaren tre st. l. stjälkar, häll kokt vatten, blanda i 15 minuter. Drick folkdryck borde vara i en tom mage.
 • Gräs hästsail. För framställning av nuvarande, förbereda två st. l. gräs. Häll 1 liter varmt vatten, koka i 10 minuter. Efter en omslag med en handduk och håll i 20 minuter, spänna sedan. Drick ett halvt glas ett par gånger om dagen.
 • Persilja. För att producera denna folkmedicin, behövs endast 100 g färska gröna. Häll 1 liter kokt vatten och lämna i ett par timmar. Drick två veckor för ett halvt glas om dagen.
 • Nypon. Förbered 4 msk. l. finhackade rötter av vildrosa. Häll 1 liter vatten, koka i ca 20 minuter. Ta bort buljongen från elden, påfrestning. Ta 4 gånger om dagen för ett halvt glas.

Fysioterapeutisk behandling

 • Kort pulselektroanalgesi, som påverkar bäckenområdet under den lone artikuleringen och utförs genom en kontaktmetod. Under proceduren, som varar ungefär tio minuter, ska patienten ligga på ryggen, och hela kursen kommer att vara från fem till femton sessioner.
 • Vid behandling av magnetolaserbehandling ska patienten vara på ryggen, benen böjda vid knäna och sprida sig ut mot sidorna. Förfarandet varar fem minuter, kursen är tio sessioner, som bäst görs på morgonen.
 • Magnetoterapi utförs i samma position. Förfarandet är kontakt, det tar tjugo minuter och upp till tio repetitioner uppstår i kursen. Den bästa tiden för förfarandet är morgonen.

Vad ska man göra med cystit hos män

Cystitis i det starkare könet är mycket mindre vanligt än hos kvinnor. Endast 0,5% av männen efter fyrtio år är patienter med urologer med denna diagnos. Detta beror på fysiologi. Urinröret hos män är längre och smalare, så det kan stoppa infektionen och förhindra inträdet i urinblåsan. I det här fallet kan de utveckla cystit som ett resultat av en infarktisk obstruktion, där urinvägarna kläms nära urinröret eller blåsans nacke.

I akut cystit är män rekommenderade bäddstöd, kost och ökat vätskeintag. Det är bättre att glömma intimitet och alkohol ett tag. Om smärtan inte recede eller urinretention sker, måste du gå till sjukhuset. Antibiotiska medel används för att behandla manlig cystitis. Läkemedel kompletteras ofta med uroceptik av vegetabiliskt ursprung.

Hur man behandlar kronisk cystit i det akuta scenen

Hur botar kronisk blåsan i akut stadium? Antibiotika, speciellt om det finns pus i urinen. För att eliminera symtom måste du ta nitrofuranmedicin i två veckor med ett konstant urintest. Kommer att vara användbar och växt uroantiseptiki. För att lindra smärta och smärta, använd antispasmodik. Vid frekventa exacerbationer kan läkaren rekommendera införandet av antibiotika i blåsans lumen.

Hur man cure blåsning en gång för alla

Om patienten undrar hur man bota cystit för evigt, har han upprepade gånger behandlats, och denna sjukdom har förändrat sitt liv till det värre. Finns det sätt att bli av med inflammation så att obehagliga symptom aldrig besöker en person igen?

Innehållet i artikeln

Korrekt behandling av kronisk cystit som grund för hälsan

Om blåsans inflammation uppträder igen och igen, gör patienten eller läkaren något fel. Hur man cure blåsning en gång för alla? Det finns fyra grundläggande regler som observerar vilken du kan helt bli av med symptomen på inflammation:

 1. Sök efter orsakerna till långlivade återfall och deras snabba borttagning.
 2. Korrekt behandling med antibakteriella medel.
 3. Stödåtgärder.
 4. Förebyggande som grund för hälsan.

Det är bara att skriva ner alla dessa punkter mer detaljerat.

Sökandet efter orsakerna till återkommande återkommande och deras snabba borttagning

Vad pratar vi om här? Det faktum att om terapin inte fungerar, före nästa antibakteriella kurs, är det nödvändigt att ta reda på orsakerna som inte ledde till ett positivt resultat. Mycket ofta tittar läkare bara på testresultaten och följer de indikationer och normer som accepteras vid behandling av blåsor. Men framför dem är olika människor, vars organismer är också olika. Kanske har en patient med blåsor andra dolda sjukdomar som direkt påverkar behandlingens effektivitet. Dessa sjukdomar hör ofta till sfären hos andra specialister - gynekolog, neuropatolog, tandläkare, allergiker, gastroenterolog och andra. Självklart är symtomen på sjukdomar som inte direkt hänför sig till hans sfär, men urologen kan bara vara vagt.

Vad ska patienten göra i det här fallet? Det är inte överflödigt att ha ett oberoende samråd med andra specialister. I de flesta fall finns avvikelser i hur andra kroppssystem fungerar, om än små. Vad kan det påverka? På resultat av behandlingen, där dessa egenskaper inte beaktades tidigare.

Effekt av allergi

Så, mycket ofta säsongsallergier orsakar djupa förändringar i kroppens immunförsvar. Det tillåter inte heller att de aktiva komponenterna i antibakteriella medel fungerar korrekt, eftersom läkemedlen är konstruerad för att behandla endast en sjukdom. Förresten, de människor som tidigare inte visste om pollinos eller andra typer av allergier bör inte heller luras. Ibland uppvisar denna känslighet av organismen till de olika komponenterna av animaliskt och vegetabiliskt ursprung som flyter runt i tiden, och därför kan en allergi påverka alla. Bara ett vanligt blodprov, nämligen eosinofilindikatorn, kommer att indikera om kroppen upplever svårigheter i arbetet just nu och om det släpper ut ämnen som är karakteristiska för en allergisk reaktion.

Påverkan av parasiter

Detsamma kan sägas om parasiter som tyst bor i många människors kropp. Svårigheten är att identifiera dem, eftersom analysen av avföring, gått en gång, indikerar inte alltid deras närvaro. Förmodligen, i denna lilla del av excrement fick du inte bara parasiter eller deras ägg.

Särskilt ofta gäller detta för unga patienter med blåsor, ofta plockar upp mycket bakterier med otvättade händer, liksom landsbygdsinvånare som regelbundet arbetar i trädgården och inte tvätta händerna noggrant innan de äter.

Patienten ska inte omedelbart inleda behandlingen, det är nödvändigt att informera urologen om de avslöjade patologierna och först då fatta beslut om terapeutisk kurs. Förmodligen behöver urologen samråda med en annan läkare för att välja rätt behandlingstaktik. Ofta är behandlingen av cystit i sådana fall något försenad, men först börjar de att återställa funktionen hos andra system och öka patientens övergripande immunitet.

Korrekt behandling med antibakteriella medel

Kan jag bota kronisk cystit utan att använda sådana droger? Självklart inte, och alla patienter borde veta om detta. Tyvärr har de senaste åren varit en massiv informationsattack på användningen av antibakteriella medel. På bara några decennier har inställningen till denna grupp av läkemedel i mänskligheten ändrats många gånger.

Så i första hand betraktades antibiotika som ett sant panacea för många sjukdomar, inklusive de som tidigare ansågs vara dödliga. Men med ökningen av frekvensen av deras användning i olika sjukdomar, även de som inte kräver förbättrad behandling, har effektiviteten hos antibakteriella läkemedel minskat dramatiskt. Dessutom har bakterier blivit resistenta mot dem. Senare visades en minskning av kroppens immunförsvar vid tidpunkten för antibiotika, vilket också gav ett negativt bidrag till den övergripande inställningen mot dem.

Nu är många människor medvetna om farorna med antibakteriella läkemedel, och glömmer att de negativa konsekvenserna endast resulterar i fel mottagning. Men när det gäller att behandla blåsor, bör dessa åsikter vara helt bortglömda, eftersom härdning av inflammation i blåsan utan dessa medel kommer inte att fungera. Sjukdomsförloppet i avsaknad av korrekt behandling är fördröjd, patogena bakterier börjar utveckla nya territorier, befolkade i närliggande organ. Självklart förvärrar allt detta situationen, och urologen måste tilldela sådana hästdoser till patienten för att rädda honom från cystit för evigt.

Effekter på bakterier

Dessutom kan antibiotikabehandling inte fungera om de helt enkelt inte arbetar för de bakterier som är källa till inflammatorisk process. Nu kontrolleras allt detta helt enkelt, med metoden att sätta bakteriekultur av urin. Av särskild svårighet finns situationer när patienten identifierar olika typer av patogener, och var och en av dem endast behandlas av en viss typ av medicinering. Tja, det här är en funktion för att behandla cystit orsakad av infektioner. Oftast sådana situationer skulle uppstå hos patienter som är oansvariga i den sexuella sfären - ständigt förändras partners, inte använder barriär preventivmedel, öva olika typer av sex utan kondom eller ändra pre-hygien könsorgan.

Korrekt mottagning

Slutligen är det viktigt och korrekt mottagande av antibakteriella medel, precis som det föreskrivs i instruktionerna eller som rekommenderas av läkaren. Så är det dags att ta mediciner mycket viktigt. De flesta med kronisk blåsan bär sjukdomen på fötterna, vilket kan anses vara en variant av normen. Men på arbetsplatsen glömmer de att dricka de läkemedel som läkarna ordinerat i tid. Även ett skift på 2-3 timmar kan påverka det slutliga resultatet av behandlingen. Varför händer detta? Detta förändrar koncentrationen av den aktiva beståndsdelen i patientens blodomlopp, när den minskar, ökar aktiveringen av bakterier igen. Dessutom, om du gör det hela tiden, kan du få resistensen hos patogener till det använda läkemedlet.

Stödåtgärder

Om grunden för terapi är antibiotika, är stödåtgärder bara en hjälp, men inte själva behandlingen? Nej, idag är det inte vanligt att dela läkarens rekommendationer för obligatoriska och valfria. Allt som läkaren ordinerar, är det nödvändigt att observera till minsta detalj, och här är det möjligt att notera de flesta brott mot patienten.

Överensstämmelse med livsmedelsbestämmelserna

Särskilt ofta tar patienter med cystit inte uppmärksamhet på behovet av att byta kost. Hur man bota kronisk blåsning för evigt, om patienten dricker tabletter med soda, och sedan går för att absorbera sina favoriträtter - saltad fisk och stekt potatis? Ja, en persons problem ligger inte i matsmältningsvägarna, men alla produkter genomgår ett sönderfallsprocess, och här ligger huvudhagen. Sålta syltade produkter ökar koncentrationen av salter i urinen, ökar belastningen på njurarna, försvagar effekten av de använda läkemedlen och minskar kroppens förmåga att regenerera. Tydligen är deras handling inte så ofarlig, och när en patient behandlas med blåsor, kan en sådan effekt vara avgörande.

Samma sak kan sägas om tillämpningen av recept av folkmedicin. Läkare har förskrivit att konsumera tranbärsjuice eller teblad, tranbär, men patienterna av någon anledning inte anser att dessa åtgärder åtgärd som automatiskt minskar deras betydelse i huvudet på patienten, även om antiinflammatoriska egenskaper, som har en liknande sätt, är inte så svag. Ibland blir sådana recept katalysatorer för avlägsnande av patogener från kroppen.

Det är möjligt att doktorn gav sådana utnämningar till patienten, eftersom dosen av antibakteriella läkemedel i hans terapi är så hög och inte kan överskridas, men folkläkemedel kan användas nästan utan rädsla för att få biverkningar.

Förebyggande som grund för hälsan

När symtomen på cystit har minskat är patienten redo att återvända till den livsstil som han tidigare haft, och ingen uppmärksammar de föreskrifter - förebyggande åtgärder som läkaren kommer att påpeka i rekommendationerna. Och det här är orsaken till det konstanta återfallet. Varför är de så viktiga?

Efter någon inflammation blir människokroppen infekterad med infektioner. Det betyder att med det minsta avkylningen kan även ett litet antal bakterier bli sjuk igen. Den tidigare patienten hos urologen, som nu är helt botad, är inte helt frisk, men är i fara. För många patienter blir en sådan anmärkning en uppenbarelse, men det här är hälsointressen, som måste skyddas från ungdomen. Förresten, oftast återkommande cystit hos kvinnor.

slutsats

Är det möjligt att bota cystit för evigt? Ja, om du närmar dig din hälsa mer seriöst, och inte bara för behandlingstiden, utan för resten av ditt liv. Så snart en person börjar bryta mot de föreskrivna reglerna, kommer kroppen alltid att fungera, vilket igen kan leda till inflammation i de urogenitala organen.

Hur bli av med cystit för evigt

Cystitis är ett problem för många kvinnor. Sjukdomen åtföljs av obehagliga manifestationer, vilket väsentligt minskar livskvaliteten. Därför är många patienter intresserade av frågan om hur man bota cystit för evigt? Sjukdomsbehandling består av ett integrerat tillvägagångssätt som genomförs efter diagnosen görs under överinseende av den behandlande läkaren. Självmedicinering rekommenderas inte, eftersom det ofta framkallar komplikationer och andra allvarliga sjukdomar i det genitourära systemet.

Vad är cystit och vad är dess fara

Innan du räknar ut om det är möjligt att bota cystit för evigt, bör du förstå vad sjukdomen är och vilket hot det orsakar kvinnors hälsa. Cystitis är en patologi som är associerad med inmatningen av patogena mikroorganismer i blåsan, åtföljd av inflammation i organets väggar, ett brott mot blåsans funktioner. Symptom på sjukdomen är:

 • rezi, smärta i underlivet;
 • frekvent och smärtsam urinering med skarp urladdning av urin;
 • ökad kroppstemperatur;
 • förändring i färg och lukt av urin;
 • förekomst av blod i urinen.

Dessutom är inflammation i blåsan ofta åtföljd av följande konsekvenser:

 • pyelonefrit;
 • njursvikt
 • bildande av tumörer;
 • interstitiell;
 • hemorragisk;
 • nekrotisk;
 • gangrenös cystit
 • urininkontinens
 • akut retention av urinering och andra.

Med tanke på detta bör behandling av sjukdomen behandlas med all allvar, med uppkomsten av ångestsymptom i en nödsituation för att se en läkare.

Första hjälpen för sjukdomen

De första manifestationerna av blåsor är svåra att inte märka. Varje kvinna borde veta vad man ska göra i den här situationen och vilka steg att ta innan man kontaktar en läkare.

Åtgärder för sjukdomen bör vara följande:

 1. Akut smärta hjälper till att ta bort smärtstillande medel. För att göra detta rekommenderas att du använder No-Shpu, Ketonal, Pentalgin.
 2. Tillräckligt att dricka. En dag rekommenderas att dricka 1,5-2 liter vätska. Det här är örtte, vatten. Tranbärsjuice är speciellt användbar.
 3. Om möjligt, vila, vila på vila.
 4. Den akuta, oljiga, salta, sura maten är utesluten.
 5. Att lindra smärta inte använda värmedynor, men inte lägga den på magen och mellan benen.

Även om efter ovanstående procedurer, det finns lättnad, under inga omständigheter försena besöket till läkaren. Behandling av sjukdomen utförs med hjälp av vissa läkemedel, annars finns det en allvarlig risk för komplikationer.

medicinering

Efter undersökningen hos doktorn och diagnosen av en kvinna med blåsor, tar vi medicineringen. För detta används flera grupper av droger.

antibiotika

Antibakteriella läkemedel är utformade för att kämpa med patogener som provocerar blåsans inflammatoriska process. Behandlingsförloppet varar vanligtvis från 7 till 14 dagar, medan följande läkemedel används:

 • Preparat av penicillingruppen - Dicloxacillin, Cefalexin, Ampicillin;
 • tetracyklinmedel - Doxycyklin, tetracyklin;
 • sulfonamider - sulfametizol, sulfisoxazol.

Mest populära antibiotika har ett brett spektrum av effekter. De inkluderar Biseptolum, Levomycetinum, Furadonin, Furagin. Med hjälp av dessa medel behandlas cystit behandlas hemma.

smärtstillande medel

För lindring av smärta i blåsan föreskriver antispasmodik och smärtstillande medel. Eliminera krampen av hjälp No-shpa, Papaverin, Drotaverin. Avlasta brännande känsla och obehagliga skärsensationer kommer att lindra Analgin, Pentalgin, Baralgin.

Antiinflammatoriska läkemedel

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel används i en uttalad inflammatorisk process för att undertrycka det, minska kroppstemperaturen, smärta och andra tecken på sjukdomen. Ett populärt läkemedel är Ibuprofen. Läkemedlet orsakar sällan biverkningar och komplikationer. Kontraindikationer för användning av Ibuprofen - äldre, allvarliga njurskador, kardiovaskulära system och vissa andra sjukdomar.

Analysen av läkemedlet är Nurofen. Produkten är identisk i sammansättning, den skiljer sig endast från tillverkaren. Båda dessa läkemedel ordineras till läkare med hänsyn till sjukdomens egenskaper.

diuretika

Rollen av diuretikum i sjukdomen är säker och effektiv är Cyston. Produkten innehåller naturliga örter, så det är möjligt att ta det länge. Användning av läkemedlet rekommenderas både för behandling av blåsans inflammation och för förebyggande av förkylning.

Ett annat effektivt läkemedel är Monouryl. Läkemedlet innehåller tranbärsekstrakt och askorbinsyra. Tranbär har en mild diuretisk effekt, hjälper till att rensa blåsan av patogener.

ljus

Suppositorier ordineras ofta som en hjälpterapi tillsammans med andra läkemedel. Populära sätt för denna grupp är:

 • antibakteriella suppositorier (med Synthomycin);
 • antiseptiska ljus (Voltaren, Ibupphen);
 • smärtstillande medel (Betiol, Papaverin).

Användning av folkmetoder

Att helt bli av med cystit med bara folkmetoder är omöjligt, men användningen av traditionell medicin har en utmärkt hjälpverkan. Alla recept måste diskuteras med den behandlande läkaren för att undvika utveckling av komplikationer.

Recept för intern mottagning

Minska symtomen på sjukdomen och förbättra övergripande hälsa med cystit kommer att hjälpa följande recept:

 • Blanda 50 g av bearberry blad och 30 g persilja utsäde, häll ingredienser i kallt vatten, inte mindre än 6-8 timmar. Därefter kokas infusionen över en långsam eld i 8-10 minuter. Den mottagna produkten tas på en kvart kopp 3-4 gånger om dagen;
 • körsbärs körsbärs te. För detta är både torra och färska produkter tillåtna. Petriskålar hälls med kokande vatten, koka i 5-10 minuter, ta istället för te med lite tillsats av honung eller socker;
 • kamillebuljong. En matsked av apotekskamomil bryggs 250 ml kokande vatten, insisterar 15-20 minuter. Te hjälper till att lindra inflammation, akut smärta.

Uppvärmningsbad för sjukdom

Bärning av uppvärmningsbad är förbjudet vid en akut ström av en cystit. Denna typ av behandling är tillåten under remission eller remission av sjukdomen. Att tillsätta vatten till användningen av dekoktioner av örter, som har en lugnande, antiinflammatorisk, desinficerande effekt. För att göra detta, passa kamomill, sträng, kalendula, Johannesjurs, nässla. Buljongen bereds från beräkningen av 2 msk. loger. örter per liter vatten. Örter kan blandas eller läggas till i badrummet separat.

Rekommendationer för att observera dagens och nutritionens regim under cystitisperioden

Att bli av med en cystit för evigt är det omöjligt, eftersom någon kvinna inte är försäkrad från upprepad sjukdomsutveckling. För att förhindra komplikationer vid sjukdom är det viktigt att följa följande regler:

 • om möjligt, att följa bäddstöd
 • do not overcool;
 • utesluta sport och andra fysiska aktiviteter
 • du kan inte gå in i intimitet.

Särskild uppmärksamhet ägnas åt dricksbehandling och kost. Huvudmålet med kostnäring är eliminering av mat och drycker som irriterar blåsans slimhinna och urinröret.

Principer för en diet i sjukdomen:

 • användningen av växtbaserade och diuretiska teer;
 • minskning i saltnivå;
 • vägran av kryddig, salt, sur mat;
 • vägran av kolsyrade drycker, alkohol, starkt te, kaffe;
 • mat bereds genom att laga mat, släcka eller baka. Stekt, rökta produkter är uteslutna.

Rationen är mättad med mycket grönsaker och frukter. Grunden för livsmedel - spannmål, vegetariska soppor, ångkokta omeletter, grytor, mjölkprodukter, kött och fisk. Drycker och te bör vara varma eller ha rumstemperatur.

Fysiska övningar för kronisk sjukdom

Med frekvent cystit rekommenderas patienter att utföra ett antal fysiska övningar som hjälper till att förebygga sjukdomens återfall och fastställa kroppens funktioner. Laddning bidrar till att stärka perineumets muskler och pressområdet, vilket har en gynnsam effekt på blåsans tillstånd.

Komplex av terapeutiska övningar:

 1. Startpositionen är benägen. Penslar att placera på bröstet, andas in, trycka borsten upp, med utandning, tryck fingrarna lätt på bröstet. Upprepa minst 7-10 gånger.
 2. I samma position böjs benen vid knäna, händerna vilar på golvet. Luta benen till vänster, sedan till höger. Upprepa 10 gånger i varje riktning.
 3. Ligga på baksidan, benen böjda på knäna, höja bäckenet, stanna i 5-10 sekunder, återgå till startpositionen.
 4. Sittande, klämma i musklerna i slidan, lås in i några sekunder, slappna av. Kör 15-20 gånger.
 5. Ligga på magen, lägg händerna på golvet, böj ryggen och tryck på händerna. I denna position måste du hålla fallet i minst 5 sekunder, återgå till golvet.

Regelbunden övning, det är möjligt att fixa resultatet av härdad cystit, för att förhindra återkommande sjukdom.

förebyggande

För att bota cystit en gång för allt är det viktigt att inte bara effektivt behandla sjukdomen utan också följa reglerna för dess förebyggande.

Förebyggande av sjukdomen är följande:

 • uteslutning av kroppshypotermi
 • ökad immunitet
 • hälsosam ätning;
 • selektivitet i sexuella relationer
 • snabb behandling av infektionssjukdomar;
 • Underkläder ska vara högkvalitativa, bekväma från naturmaterial.
 • följa reglerna för intim hygien
 • regelbundet besök hos gynekologen.

Genomföra enkla förebyggande åtgärder kan du permanent förhindra en sådan obehaglig sjukdom som cystitis. En noggrann inställning till din hälsa och snabb behandling av sjukdomen hjälper till att bibehålla hälsan och undviker många komplikationer i framtiden.

Än att behandla en cystit hos kvinnor - vi använder det komplicerade tillvägagångssättet

Cystitis är en inflammation i blåsans slemhinnor. Det kallade det opportunistiska bakterier, särskilt Escherichia coli och Staphylococcus, genomträngande in i blåsan vid urinröret (uretrit).

Cystitis påverkar ofta kvinnor på grund av de anatomiska egenskaperna hos deras urinvägar: kvinnlig urinrör är bredare och kortare än hanen, ligger närmare anusen. Cystitis är helt härdbar och modern medicin vet helt bra vad man ska behandla cystit hos kvinnor.

Men självbehandling av cystit inte kan vara så utan hjälp av läkare - en urolog, gynekolog och eventuellt venereologist - inte kan göra.

Typer av blåsor

Alla cystit börjar som akut, med klart urskiljbara funktioner: snabbare, efter 10-20 minuter, urinering, smärta i buken efter dem.

I allvarliga fall är urinen separerad från blodet, svår smärta i bäckenet och pubic områden, frossa, illamående. Temperaturen stiger, det är kräkningar. Detta är en hemorragisk cystit, som kräver omedelbar medicinsk intervention.

Lätt uttryckt obehandlad eller oberoende behandlad cystit kan passera in i kronisk form och varar i flera år. Infektion på samma gång sträcker sig till andra organ, som påverkar kroppen systematiskt och kräver komplicerad, långvarig och dyr behandling.

Mycket dåligt behandlad är det karakteristiska syndromet av en smärtsam blås-interstitiell cystit.

Cystitis kan fortsätta i mild form och endast ibland, vid analys av urin av någon annan anledning. I regel är sådana fall försummade, och behandlingen är komplicerad. Därför, efter att ha misstänkt i sig tecken på en cystit, är det nödvändigt att adressera till läkare-urologen.

När slutar perioden om du blir gravid? Och vad om de fortsätter? Varje kvinna borde veta svaren på dessa frågor.

Behandling av blåsan

Hur man cure cystitis? Först och främst genomgå en läkarundersökning för sammorbida eller primära sjukdomar. Utan eliminering av infektionsfokus är återfall mycket troligt.

Lindra symtom

För att lindra symtomen innan en noggrann diagnos görs är det möjligt, strikt i doktorns riktning, att ta generell förstärkning och antispasmodik; regelbunden nej-shpa, som regel har inga kontraindikationer.

Dessutom kan lokala beläggningsmedel ordineras: lanolinolja, fiskolja, havtornsolja. Populär är infusionen av bärbär, den säljs i apotek i påsar och är tillverkade som te. Har antimikrobiell och smärtstillande effekt. Det konsumeras nyligen.

Det finns andra effektiva fytopreparationer, men hur man behandlar cystit hos kvinnor, välj i varje fall en läkare.

Kost och diet

Patienten i alla stadier av behandlingen ska förses med fred och värme. Dryck bör konsumeras mer, cirka 1,5-2 liter per dag.

Målet är att "tvätta" de utgående linjerna, så dryckerna behöver naturliga: kompote, gelé, färskpressad juice, mineralvatten. I folkmedicin för behandling av cystit under lång tid har tranbärsjuice använts.

Dricka med konserveringsmedel eller alkaloider (te, kaffe, kokain, soda på koncentrat) är definitivt kontraindicerat. Kryddor är också kontraindicerade, de innehåller också alkaloider och glykosider.

För att komplicera sjukdomsförloppet kan även produkter av hydrolys av fetter, så all stekt, bakad, fett bör uteslutas från kosten. Grönsaker, frukter - visas.

Det rekommenderas starkt att avstå från sexuella handlingar, rökning (nikotinalkaloid) och alkohol. Naturligtvis är droger verkligen skadliga, som alltid.

Akut cystitis

När den akuta cystitisen inte släpps, ger den fullständiga effekten vanligtvis medicinsk behandling med antibiotika. Att ta fytopreparationer, särskilt som tinktur av aralia, stannar samtidigt: de försvagar antibiotikas funktion.

Väl beprövad för behandling av cystit efterföljande droger:

 • monural - Selektivt verkar på sjukdomspatogener. I avsaknad av sekundära eller samtidiga infektioner vid tidig tillgång till en läkare är en enda antagning vanligtvis tillräcklig. Biverkningar observeras vanligen inte.
 • nolitsin - Mycket effektiv i akut, inklusive hemorragisk och postkoital, cystit utan komplikationer. Behandlingsförloppet varar från 3 till 7 dagar, beroende på svårighetsgraden av sjukdomen. Kontraindicerat vid graviditet och amning. Mottagning - endast enligt instruktioner från läkaren.
 • furadonin Fytopreparation (på örter). Det lindrar symptom i akuta former av sjukdomen, men det är omöjligt att fullständigt bota cystit med den. Det föreskrivs som en kompletterande fytopreparation, som inte undertrycker antibiotikas funktion.

Behandling av cystit vid graviditet

Innan du behandlar cystit under graviditeten måste du genomgå en grundlig undersökning. Genom rezultatm urinanalys, DNA (PCR) och ultrasonografi av vaginal utstryk för detektering av hans assistenter dysbacteriosis betecknar droger.

I vanliga fall föreskrivs en monural med furadonin eller andra antibiotika med kompatibla fytopreparationer. Men att ta dem i form av tabletter oralt till gravida kvinnor tillåter inte: att noggrant lokalisera läkemedlets effekt injiceras den genom instillation, direkt in i blåsan.

Förfarandet utförs flera gånger under graviditeten. I svåra fall behandlas barnet efter födseln.

Vad behandlas cystit med amning?

Behandling av cystit vid amning är lättare än med graviditeten, men starka antibiotika är fortfarande kontraindicerade.

Sulfonamider och kinoloner (SMX, Bactrim, nitroksolin, nevigramon, ciprofloxacin) har framgångsrikt använts för behandling av cystit är graviditet och amning är ammande kvinnor strängt förbjudet: de kan lätt tränga in bröstmjölk och kan leda till irreparabla konsekvenser för barnet.

Baserat på resultaten från den medicinska undersökningen kan antibiotika i cephalosporinserien, såsom cefalexin, förskrivas. Det, sanningen, kan orsaka en tröst, men det utan komplexitet behandlas med lokala medel.

Anordna, enligt överenskommelse med gynekologen, polyginacer i form av vaginala suppositorier (suppositorier). Han kommer genom slemhinnan och upp till urinväggen.

I svåra fall av cystit hos gravida och ammande vägledas av följande princip: att ge hjälp till möjligheten att göra, att föda och uppfostra ett barn åtminstone upp till sex månader, och sedan behandlas omsorgsfullt, kraftfulla verktyg för att slutföra återhämtning.

Hur snabbt bli gravid efter en period, ta reda på svaret här.

Är "dessa dagar" med amning? I artikeln lär du dig allt om detta.

Kronisk blåsan

Vid kronisk cystit behandling läkemedel är ofta ineffektiva, därför dess komplement fizioprotsedurami: UST (ultraljudsbehandling), elektrofores ( "spikes") elektrostimulering av en blåsa, laserterapi.

Elektroprocesser kan vara lite känsliga, men de bör inte undvikas: de hjälper väl. Med interstitiell rengöring, föreskrivs Novocain-blockader.

Om bad, kompressor, strumpor och stickade shorts

Och kan du hjälpa doktorn? Hur och hur man behandlar cystit hos kvinnor på egen hand, för att inte skada dig själv och återhämta sig snabbare och billigare? Det är ganska möjligt.

Cystitis botas, särskilt i försummade former, medicinska bad, och barrbjörk. Naturligtvis behöver du rådgöra med en läkare om möjligheten till badbehandling.

För ett björkbad En blandning av lika delar av björkblad, spår och salvia krävs. Från 200 g av en blandning av 5 liter kokande vatten gör infusion på vanligt sätt (2-3 timmars åldrande) och häll det i ett bad.

För barrträd behöver pinjekottor och nålar. Ingredienser från cedertorn (Siberian cederträ) är ännu bättre, men det finns ingen indikation på resten av barrträd. 1-1,5 kg kon med nålar fint skurna eller passerat genom manuell grinder (inte upprätthålla en elektrisk belastning), i 3 liter kokande vatten i en emaljerad kruka indunstning till tredjedel och hälldes i badet.

Följande sätt att främja behandling - varma lösa strumpor, stickade underkläder. Får ull "biter" en känslig kvinnlig kropp, så sticka är bättre från mohair eller get ull.

Och det sista självständiga sättet att snabbt utvisa cystitis - Komprimerar från fälthästar till skönhetsregionen. Om kompresser bör också rådgöra med en urolog, men oftast inga kontraindikationer, och snabb receptbelagda läkemedel meditation, hur man kan bota cystit evigt, förbrukar inte mer än 3-5 dagar.