Huvud
Behandling

Effektiv behandling av prostata adenom folkmekanismer: örter och örtberedningar

Folkrättsmedel behandlar prostata adenom försiktigt, gradvis, utan sidoskadlig. Det viktigaste stället bland dem är ockuperat av medicinska örter.

Med prostata adenom, vilka örter är mest effektiva att använda? Svaret på denna fråga läses i artikeln.

Användbara ämnen

Nödvändiga örter för prostata behandling:

 • vår adonis;
 • salvia;
 • rötter av akonit
 • fräken;
 • senap;
 • blå blueness;
 • calendula;
 • löv av plantain;
 • kalanchoe;
 • citronbalsam.

Medicinska örter från prostata adenom innehåller också koppar, järn, mineraler och många andra ämnen som är användbara för prostata hälsa.

För att undvika kontraindikationer innan du tar traditionell medicin för att behandla prostataadenom, kontakta en läkare.

Naturliga lösningar har emellertid vanligtvis mycket mindre skadliga effekter än de som du köper på apotek.

Använd personligen skördade medicinska örter för prostatakörteln i skogen, grönsaksgården eller köpta på marknaden. Åtminstone är du säker: de kommer inte att orsaka skada. Det handlar bara om målmedvetna metoder för sådan användning.

Behandling av prostataadenom med folkmedicin - örter

Pion. För att öka libido. Lugnar också, bedövar. På apotek säljer de färdiga infusion, rötter, rhizom av växten. Förbered enligt instruktionerna på förpackningen. Ta fyrtio droppar per dag i 1 månad.

Nettles. Återställer prostata vävnad, tar bort inflammation. Ökar tonen, främjar produktionen av spermier. Avkok av 50 g nässla tagen varje dag på natten.

Kardborre. Roten på den unga burken hjälper till mot sclerotisk och ärrbildning i prostata, seminalblåsor. Frisk buljong är varm på golvet. sked fyra gånger om dagen.

Groblad. Löv och frön från växten bidrar till återställandet av prostata. Används även som smärtstillande, antiinflammatoriskt, baktericidmedel. Avkokdryck på konst. sked fyra gånger om dagen.

De mest effektiva recepten

teer

För att behandla prostata adenom är te tillverkad av:

 • persilja;
 • selleri;
 • jordgubbar;
 • torkade horsetailblad;
 • morötter;
 • blombjörnbär;
 • löv, hasselskal.

Dessa örter för prostata kan tas i några lober, tillsammans eller separat. Brew som vanligt te.

bad

Dagligen ta ett varmt (43 grader Celsius) stillasittande bad med tillsats av något av ovanstående örter. Med prostataadenom förbättrar örterna blodcirkulationen och lindrar symtomen.

lavemang

Vi gör uppvärmningsdekor med avkok av kamomill, vändning, salvia, mjölk och smör. Förvärm prostata från utsidan med påsar med salt, sand, paraffin.

dill Dill har en baktericid effekt. Det kan ätas rå.

Receptet för extraktet:

 1. Tillsätt 1 tesked pundad dillfrön till ett glas kokande vatten. Insistera en och en halv timme.
 2. Drick med slam.
 3. Drick ett glas på morgonen på en tom mage.
 4. Varje dag gör vi ny infusion.

Persilja. Persilja är en krydda och värdefull medicinska ört. Återställer manlig kraft. Hennes vitaminer, mineraler är användbara för prostata, sänker blodsockernivån, för ögonen, förbättrar tarmmikrofloran. Avlägsnar inflammation.

recept:

 1. 4 ch. Av en sked av frön att mala.
 2. Häll ett glas kokande vatten.
 3. Koka i 15 minuter.
 4. Enligt Art. sked 6 gånger om dagen.

Honung sbiten med örter. Honung sbiten - en helt naturlig produkt, är till salu. Den innehåller honung, samlar örter enligt det ursprungliga receptet. Innehåller vitaminer, fördelaktiga mikrodelar, antiinflammatoriska och bakteriedödande ämnen. Applicera enligt anvisningarna på förpackningen. Förbättring av patientens tillstånd med prostata adenom noteras efter första dosen.

Ingefära.

recept:

 1. 10 gram rot ingefära läggs till ett hundra gram vodka.
 2. Vi insisterar femton dagar.
 3. Drick tre gånger om dagen före måltiden i 20 minuter för femton droppar.

Lök. Koppar som finns i lök multiplicerar verkan av järn, zink, som finns i dess vävnader. Sammansättningen av lök liknar komponenterna i könshormoner. Därför ökar hans äta sexuell attraktion och saktar åldrande. Vi äter gröna fjädrar, lökar och frön.

 1. Vi äter på räkorna för en dröm som kommer fräsch eller ångad på en potatisångad.
 2. Frön blandas med honung i lika delar, vi äter 1 tsk tre gånger om dagen.
 3. Vi gör en gruel från trehundra gram lök. Lägg till sex hundra gram torrt vitt vin, ett hundra gram honung. Skaka det, insistera. Drick 50 gram tre gånger om dagen.

Vitlök. Vid en tumör i prostata bildas fria radikaler. Vitlök har i sammansättningen av ämnen som neutraliserar deras effekt.

Dricker:

 1. Det finns flera vitlöksklyfta om dagen.
 2. Gör en sallad av vitlök, spenat, persilja.
 3. Vi gör en cocktail av vitlök, nypressad citronsaft och honung. Vi håller i mörkret i två veckor. Vi dricker en dag för 3 msk. sked.

Fitopreparat innehåller extrakt av örter, mineraler som har en komplicerad effekt: lindra inflammation, smärta, spasmer i körteln, vissa dödar även bakterier. De är lämpliga för regelbunden tillträde under sjukdom, eftergift och för profylax. Tabletterna Prostalamin, kapslar Prostate Forte är populära.

Och också mer här om effektiv behandling av prostata adenom med celandine.

Medicin och sjukgymnastik

På ett tidigt stadium av prostata adenom är det möjligt att bota det med mediciner.

För detta används preparat:

 • alfa-blockerare;
 • immunokorrigeringsmedel (Reoferon, Pyrogenital);
 • inhibitorer av 5-alfa-reduktas;
 • medel för att förbättra blodcirkulationen (Trental);
 • ibland antibiotika.

Om denna behandling är ineffektiv, föreskrivs prostata adenom kirurgiskt ingrepp.

De visade metoderna för fysioterapi med prostata adenom:

 1. Cryotherapy - frysning av prostata med flytande kväve.
 2. Thermoablation - destruktion av körtelvävnaden vid höga temperaturer.
 3. Transuretral nålablation - nålen injiceras i prostatan för att överföra radiofrekvenspulser.
 4. Transuretral mikrovågstermoterapi genom urinröret införs en mikrovågsgenerator som påverkar cellerna som ska tas bort.

Mudbehandling adenom i prostata.

Smuts appliceras:

För den framgångsrika behandlingen av prostataadenom måste man förändra livets sätt att tänka, patientens psykologi. Ta alla åtgärder för att bli av med övervikt. Intensivt behandla kärlsjukdom. Eliminera negativa faktorer: alkohol, immobilitet, hypotermi. Att normalisera ett sexuellt liv. Följ kosten.

En av orsakerna till prostataadenom är ekologi. Utvärdera ur den synvinkel den plats där du bor. Det är klart, i vuxen ålder, det är knutet till arbete.

Men efter pensionen, när problemet med prostataadenom blir särskilt bråttom, är det värt att överväga att välja det baserat på dessa överväganden.

ljus

Rågmjöl (3 delar av en sked) blandas med ч. Skedar av ägg, honung före mottagning av testet. Vi gör ljus. Vi lägger den i frysen. Vi lägger månen på kvällen och på morgonen. Kursen förnyas efter en sju dagars paus.

övningar:

 1. På morgonen efter att ha lyftt fem minuter gör vi en yttre perinealmassage.
 2. Innan måltiden blir vi fullvuxna. Vi lurar lite. Vi höjer våra knän en efter en. På morgonen och på kvällen i fem minuter.
 3. Mer att gå, springa, flytta i någon form.

Med prostata adenom är rektalmassage inte bara inte användbar, men det är också farligt! Från honom kommer processen att utvecklas! Särskilt farlig maskinvaruvibrationsmassage!

Huruvida det är möjligt att bota?

Endast örter kan inte botas av adenom.

Behandling av prostataadenom med örter och mediciner indikeras vid ett tidigt skede av sjukdomen om patienten vägrar kirurgi och:

 • flödeshastigheten för urin från 5 till 15 ml / s;
 • volymen urin från 100 ml;
 • volymen av kvarvarande urin är mindre än 150 ml;
 • test för livskvalitet från 3 poäng;
 • test för att bedöma symptom från 8 till 19 poäng.

Behandling av adenom med mediciner är kontraindicerat om:

 1. På den lilla tiden finns det ärr.
 2. Processen gick in i ett akut stadium.
 3. Det finns misstankar om prostatacancer.
 4. Nyresvikt i det akuta skedet (blod i urinen).

Användningen av folkmedicin i sådana fall kommer inte att skada, men ur effektivitetssynpunkt blir det självbedrägeri.

Kursens längd

Ta bort symptomen på folkmetoder i en riktig månad eller två. Därefter applicera dem redan i form av förebyggande åtgärder. Ideellt blir det pågående förebyggandet av prostata adenom en livsstil. Som ett resultat uppnås immunitet inte bara från prostata sjukdomar.

Något nationellt recept används i minst tjugo dagar. Juicer, persilja, vitlök, honung, pollen ger effekt på ännu längre tid.

Det viktigaste är att inte ge upp kursen tre dagar efter den första lättnaden. Vem manifesterar kommer, leva länge i god hälsa.

Behandling av prostata adenom slutar vanligtvis efter operation och återhämtningsperiod. När konservativ behandling av ett tidigt stadium-terapi slutar efter avslutad läkare, är det kirurgiskt ingripande inte längre nödvändigt.

Och även om symptomen och hur man känner igen prostata adenom, ta reda på i artikeln.

slutsats

Behandlas från adenom med hormonella medel, antibiotika, andra mediciner, en kirurgisk operation. Med prostata adenom används örterna som en extra åtgärd eller i avsaknad av tillgång till traditionell behandling, för förebyggande och vid remissionstiden.

Hur man behandlar prostata adenom med folkmekanismer?

Terapi av tumörer i prostatakörteln utförs med användning av olika läkemedel och förfaranden. Om en läkare diagnostiserar prostata adenom, är behandling med folkmedicin inte mindre, och ibland effektivare. Många naturliga komponenter har en uttalad antitumör effekt. Därför lyckas patienten att undvika kirurgi eller komplikationer. För att ta reda på hur man cure prostata adenom med folkmedicin är det nödvändigt att studera de mest effektiva och säkra föreningarna.

Användbara produkter

När en läkare besöker en patient lär han sig att behandla prostata adenom med inte bara läkemedel, men också med tillgängliga medel. Ett viktigt villkor för kroppens korrekta funktion är normalisering av näring.

Många grönsaker, frukter och andra produkter har nödvändiga ingredienser för den manliga kroppen. Olika komponenter bidrar till att minska tumörens storlek, normalisera blodcirkulationen och lymfflödet, på grund av vilket prostatahemligheten inte ackumuleras i prostata.

Grönsaker och frukter innehåller ingredienser som är användbara för människors hälsa

Om prostatafunktionen är nedsatt rekommenderas att en pumpa introduceras i kosten. Den är rik på zink, vilket är ett viktigt element för män. Varje dag behöver du dricka ett glas färskpressad pumpajuice. Men det är värt att komma ihåg att sådan behandling kan orsaka biverkningar i form av halsbränna och obehag i magen. Därför är det nödvändigt att överge terapi för män med funktionshinder i mag-tarmkanalen.

Varje dag från prostatit och adenom rekommenderas att äta 50 frön av pumpa. Denna dosering gör det möjligt att normalisera zinknivån i kroppen. De kan ätas färskt, eller skalas och torkas. Det är viktigt att behålla det gröna skalet.

Under behandlingen av folkmedicin för prostata adenom rekommenderas att betor används. Det återställer det drabbade organets tillstånd, har en antioxidant och antitumör effekt. Det är tillåtet att äta grönsaker i form av sallader, tillsatser till färdiga måltider. Råtsaft är också användbar.

Bee Products

Effektiva folkmedicin för prostataadenom är kompositioner baserade på biprodukter. För länge sedan rekommenderade läkare att män använder honung och andra ingredienser för att bli av med problem med prostatakörteln.

Bee produkter sedan antiken används för problem med prostata

 1. Dagligen ska patienten använda honung. Det är viktigt att det är propolisiskt. En sådan lösning har trots allt en ökad antibakteriell effekt, vilket speciellt uppskattas vid inflammatoriska processer. På dagen är det nödvändigt att äta på en tesked honung. För att öka kompositionens effektivitet kan du blanda den med sellerijuice.
 2. Män kan påverka neoplasmen i prostata från insidan. För att göra detta är ljus framställda av kandiserad honung som injiceras i ändtarmen. Om du inte kan göra suppositorier själv kan du köpa ett läkemedel med propolis i apoteket.
 3. En sådan biodlingsprodukt, som perga, innehåller den minsta mängden fett. Sammansättningen innehåller socker och mjölksyra, som aktivt påverkar den drabbade körteln. Du kan ta kompositionen tillsammans med honung genom att kombinera två delar honung med en del av stiftet. Behandlingen utförs i 30 dagar.
 4. Tre gånger om dagen kan du använda bi pollen en tesked. Dessutom föreskriver den behandlande läkaren klaffar med granlösning.
 5. Ett avkok av biisoppa är användbart. Döda insekter hälls i 0,5 liter vatten och kokas i 2 timmar. Efter spänning och kylning tar buljongen 2 matskedar före måltiden i en månad.

Dekoktioner och infusioner

Ofta används folkmekanismer för behandling av prostata adenom hos män i form av buljonger, infusioner, beredda på basis av medicinalväxter och örter. De hjälper till att eliminera symtomen på sjukdomen, normalisera tillståndet i prostatakörteln och eliminera tumören.

buljong

Medel för behandling av prostatit och prostata adenom är gjorda med medicinska örter. Den effektiva effekten är bladen på den unga nässeln. Det är bättre att ta en biologisk växt, som kombinerar den med lakrits och kalgan.

Medicinsk örter hjälper till vid behandling av prostatit och prostata adenom!

Komponenterna blandas i lika delar. En tesked av formuleringen fylls med 0,5 liter vatten. Blandningen läggs på spisen, kokas i 10 minuter och smälter sedan i en timme. Dagligen är det nödvändigt att dricka på morgonen och kvällen för ett glas buljong.

Cleaner har användbara egenskaper. Det har en antiinflammatorisk effekt på det drabbade organet. Efter appliceringen kommer mannen att försvinna alla tecken på sjukdomen.

Gräset kan uppsamlas och torkas på egen hand. Om detta inte kunde göras så säljs den färdiga produkten på apoteket. Den krossade växten hälls med 200 ml kokande vatten. Efter en två timmars infusion kyler buljongen. Ta det du behöver i 30 dagar en matsked i en halvtimme före måltiderna.

Hantera adenomen hjälper vetegräset att krypa. Kompositionen framställs i enlighet med specifika instruktioner.

 1. Gräset utgrävas från marken, varefter växternas rötter skärs av. De måste tvättas och krossas.
 2. För att förbereda produkten behöver 4 teskedar plantor som hälls 200 ml kallt vatten.
 3. Att insistera på kompositionen är nödvändig under natten.
 4. Sedan slår vattnet samman och rötterna hälls med en liter kokande vatten. Inslagna i en varm trasa ska stå i en timme.
 5. Varje dag rekommenderas att man dricker på den tredje delen av ett glas tre gånger om dagen.

Förutom örter är andra växter också användbara. Behandling av prostataadenom med folkmekanismer utförs med hjälp av lökskal. Det måste kokas i fem minuter. Klar för att filtrera buljong i två timmar.

Du kan lägga till älskling till produkten. Drick det måste vara 1/2 kopp före måltiderna. Förutom lunch eller middag kan du äta lök, vilket också har en positiv effekt på den manliga kroppen.

För att återställa kroppen är det rekommenderat att använda ett avkok av hästkastanj. Gröna skal av två frukter hälls i 1,5 koppar kokande vatten. Kompositionen kokas i 15 minuter. Efter kylning använd den till 100 ml före frukost och middag.

Avkok av hästkastan återställer kroppen

tinkturer

Om ångestsymtom finns och behandlingen inte fungerar kan du använda folkmekanismer för prostata adenom i form av tinkturer. Många kompositioner:

 • ha en uttalad terapeutisk effekt
 • främja förstärkning av immunförsvaret
 • har antibakteriella effekter
 • minska storleken på en godartad tumör.

Drogerna har en alkoholbas. Därför, innan du använder dem är det absolut nödvändigt att konsultera en läkare.

Patienterna ordineras ofta en tinktur baserad på propolis. Det hjälper till att bekämpa mikroorganismer som ledde till att adenom uppträdde. För dess framställning kombineras blandad propolis och medicinsk alkohol i ett förhållande av 1: 2. Kompositionen hälles i ett mörkt kärl och insisterade på en sval plats under två veckor. Var tredje dag måste du skaka upp infusionen. Efter filtrering kan läkemedlet användas på en tesked tre gånger om dagen.

Effektivt är tinkturen på Kalanchoe. Stammarnas stjälkar och blad vrids i köttkvarn. Den resulterande saften pressar ut saften. Det måste hällas i en kruka och placeras i kylskåp i 24 timmar. Därefter kombineras saften med vodka. Ta kompositionen ska vara upp till 5 gånger om dagen för en matsked.

För att bereda kompositionen av 50 g av växten hälls 0,5 alkohol. Insistera innebär behovet av en månad. Efter perkolering kan du behandla tre gånger om dagen för en tesked.

Andra formuleringar för oral administrering

Behandling kan utföras med hjälp av andra medel som måste tas in. Linfröolja har bra egenskaper.

En icke-raffinerad produkt med en bitter smak är lämplig för behandling. Det behöver inte värmas före användning. Inuti är det bra att ta kall olja. På en dag måste en man dricka två matskedar av drogen på morgonen och kvällen. På morgonen måste du ta smör på en tom mage en halvtimme före måltiderna. På kvällen tar receptionen 30 minuter efter middagen. Behandlingen utförs i 2 månader.

Orefinerad linfröolja hjälper till vid behandling av prostata adenom!

Läkare rekommenderar också att du dricker blackberry juice. På dagen är det nödvändigt att använda en matsked av botemedlet. Innan du tar en man ska du dricka ett glas vatten. Denna behandlingsmetod låter dig avlägsna från kroppsalter av tungmetaller och andra skadliga ämnen för att förbättra kroppen.

Bad och enemas

Effekter på den drabbade prostatakörteln kan ges under sittande bänkar. De måste utföras i enlighet med vissa regler.

 1. Vatten bör inte vara för varmt, men inte kallt.
 2. Förfarandet utförs i minst 10 minuter.
 3. Lösningen hälldes i ett djupt bassäng. Vattnet bör ligga på männens bälte när han sitter i tanken.
 4. Efter att ha badat rekommenderas det inte att träna, att arbeta. Patienten behöver slappna av och ligga ner i en timme. Därför sker behandling i de flesta fall på kvällen före sänggåendet.
 5. Bad utnämns för 10 dagar. En man får göra det varje dag eller genomföra 4 rutiner per vecka.

Kompositioner kan beredas på basis av olika medicinska växter.

Ett verktyg baserat på kamomill och ekbark är användbart. Växter krossas och förenas i lika stora proportioner. Fem matskedar av blandningen hälls i 3 liter kokande vatten. Infusera buljongen i en timme. Efter filtrering utspädes produkten i ett handfat med rinnande vatten.

Män rekommenderas att förbereda ett avkok av kamomillblommor, salvia och lind. Varje ört tas i mängden tre matskedar. För att förbereda buljongen fylls fyra matskedar av blandningen med 3-4 liter kokande vatten. Efter infusionen kan medlet sättas till vattnet.

Effektiv effekt på prostatakörteln ges av ivan-te (löv och blommor) och marshweed. Växterna blandas i lika stora proportioner och fylls med kokande vatten. Infusera buljongen i 2 timmar.

Växter ivan-te (koporsky te)

Med regelbunden administrering av baden finns en kraftfull antiinflammatorisk effekt.

Alla ovanstående dekoktioner kan användas för att förbereda lösningar för enema. Det är viktigt att förbereda vatten vid optimal temperatur (ca 36-37 ° C).

När en man ges en injektion i ändtarmen, inte mer än 100 ml av lösningen. Före proceduren är det nödvändigt att rengöra tarmarna på ett naturligt sätt eller med hjälp av en konventionell svulm.

Efter administrering ska lösningen bibehållas inuti en halvtimme. Under den här tiden kommer de aktiva komponenterna att nå den drabbade körteln. Behandlingen utförs i 2 veckor.

Även enemas kan utföras med andra användbara föreningar. Bland dem lösningar baserade på:

 • granvatten;
 • oraffinerad solrosolja;
 • avkok av bark och hasselnötter.

Firv vatten löses inte upp, men införs själv i ändtarmen i varm form. Det rekommenderas att man inte administrerar mer än 60 ml.

Adenom i prostata kan behandlas med saltförband. Våt gasbindning fuktad i en het saltlösning appliceras på sakrum, perineum, underlivet. Håll kompositionen rekommenderad i tre timmar.

Behandlingen utförs före sänggåendet. Först appliceras gasbindning på sakrummet, sedan till perineum och mage. Då reverseras bandagepositionen. Istället för saltlösning kan du använda uppvärmt salt som är insvept i bomullstyg.

Terapi med folkmedicin är ibland effektivare än traditionell medicinering. Därför rekommenderar läkare att patienter med adenom uppmärksammar dessa recept.

De mest populära recepten för behandling av prostata adenom folkmekanismer

Det är ingen hemlighet att en man känner sig stark om han inte har några problem med styrkan som ger honom möjlighet att bevisa sig en riktig man framför sin älskade kvinna. Enligt statistiken har hälften av den manliga befolkningen över 50 års ålder patologiska förändringar i könsorganen - prostatakörteln, som påverkar deras sexuella förmågor. Om du diagnostiserar sjukdomen i tid och ordinerar behandling för prostataadenom med folkmedicin, finns det en chans att helt läka det.

Symptom på sjukdomen

För förändringar som i grunden förändrar människornas liv hänför sig först till prostata adenom eller på annat sätt - godartad prostatahyperplasi (BPH). Denna ökning i kroppens glandulära struktur i storlek, på grund av vilken urinröret komprimeras, och hela urinsystemet stryks.

Om det plötsligt fanns en generell sjukdom i samband med en överträdelse av urineringsprocessen, såsom ofullständig strålning, urinretention, falsk uppmaning, kan en av anledningarna vara adenom i prostata. Cure hyperplasi kan vara helt i de tidiga stadierna av sin utveckling. Så snart symptom uppstår rekommenderas det att rådfråga en läkare för att undvika allvarliga komplikationer i framtiden.

Den främsta orsaken till BPH har inte identifierats, men det finns två faktorer som läkare lägger stor vikt på:

 • hormonella åldersförändringar, vilket ökar produktionen av kvinnliga hormoner i kroppen och minskar manliga hormoner;
 • ärftlig predisposition.

Man tror att utvecklingen av denna sjukdom är en manifestation av klimakteriet hos män. I vilket fall som helst behöver kroppen hjälpa till i tid för att göra livet mer fullt.

Stages av sjukdomsutvecklingen

Det är accepterat att skilja mellan tre stadier av utveckling av prostatahyperplasi:

 • den första är uppenbarad av frekventa natten uppmanar, en svag ström, en fördröjning i uppkomsten av urinering;
 • den andra kännetecknas av ömhet och en känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • i tredje etappen finns det kränkningar i njurarnas arbete, vilket blir livshotande.

Metoder för behandling av BPH, beroende på dess utveckling, kan ha en medicinsk form, operativ och icke-operativ. Metoden för behandling är ordinerad av en läkare. Mediciner är utformade för att minska symtomen och normalisera arbetet, med hjälp av det är det inte alltid möjligt att bota prostatacenomen hos män, särskilt i försummade tillstånd. Kirurgiskt är problemet löst när andra metoder inte ger positiva resultat.

Bota med fytopreparationer

Fytoterapi kan inte bara stoppa prostatans tillväxt och lindra symtomen på dess manifestation, men också minska organs storlek vid det inledande skedet av tillväxten. Folk recept för användning av växter för behandling av sjukdomar i urinvägarna är kända från antiken. Vilken natur ger, har folk länge lärt sig att använda till deras fördel.

För närvarande kan örter och deras samlingar inte bara kokas på gammaldags sätt hemma utan köper även färdiga extrakt i form av tabletter, kapslar, lösningar, ljus och annan lämplig form.

Recept av traditionell medicin

Våra farmödrar känner till många effektiva sätt att behandla prostatahyperplasi hos män i hemmet. Av de mest kända växterna kan du namnge selleri, persilja, Johannesört, nässla, pumpa och andra.

Avkokshantering

De nödvändiga örterna och deras avgifter kan köpas på apoteket, som ingår i deras lista för behandling och förebyggande av prostatahyperplasi, följ noga instruktionerna för användning och sluta inte rekommenderad kurs för att få önskat resultat.

De mest populära och effektiva är yarrow, horsetail, calendula, björnar. De accepteras enligt ett schema: hackade löv häll kokande vatten med en hastighet av 1 msk. l. örter för 1 kopp kokande vatten och lämna till infusion för natten, eller ett par timmar i en termos. Ät ett glas i en halvtimme före måltiden tre gånger om dagen i två månader.

Samling av blommor av blomkornblomning, rhizomer av lakrits och björnar från andelen 1: 1: 3 i mängden 1 msk. l. Häll 1 kopp kokande vatten och stå på ett vattenbad i 15 minuter. Kall i 40 minuter, pressa, tillsätt kokt vatten till den ursprungliga volymen och ta 2 msk. l. 30 minuter före måltiden tre gånger om dagen.

Behandla prostata adenom hos män med avkodning av nätets rötter. Häll 1 msk. l. krossad nässla rot 300 ml vatten, koka och håll på låg värme i 10 minuter, insistera 2 timmar och drick ett halvt halvtimme innan måltiderna i två månader.

Barkens löv och knoppar är en butik av zink, som är nödvändig för behandling av prostatahyperplasi. Tinktur av örter hemlock, Kalanchoe, bergsklättrare fågel, akonit rot, köpt i ett apotek, taget droppe för droppe för att äta tre måltider om dagen.

Annan traditionell medicin

Överensstämmelse med kost spelar en viktig roll vid behandling av prostata. Kroppen behöver vissa element som det kan få med mat. Användbara ärter, olika spannmål, pumpa frön, valnötter. Skada kan orsaka kryddor och röka produkter, alkoholhaltiga drycker och öl, livsmedel som innehåller stora mängder animaliska fetter. Det är tillrådligt att ge upp kött och bara äta kyckling och fisk i kokad eller bakad form.

Ljus av getfett och propolis i förhållandet 5: 1 införs i anuset på natten i 30 dagar. Denna metod kommer att bidra till att minska puffiness och inflammation inte bara i prostata, men också i närliggande organ, vilket är mycket viktigt för urineringstörningar.

Varmt mikroclyster från medicinska örter anses vara användbara. Till exempel är införandet av granvatten i anuset effektivt. Före proceduren är det nödvändigt att tömma ändtarmen. Denna metod rekommenderas för att hålla den i 1,5 månader.

fysisk träning

Gymnastik måste nödvändigtvis gå in i människornas liv, inte bara för att hjälpa kroppen att klara av sjukdomen, men också för att minska symtomen, för att förhindra nya patologiska förändringar i bäckenorganen. Alla övningar av sådan gymnastik syftar till att stärka musklerna och normalisera blodcirkulationen, avlägsna stillastående fenomen.

De mest enkla och välkända övningarna: "sax", "cykel", gå på skinkorna, kompression och avslappning av skinkorna kan göras när som helst på dagen. För att stärka bukmusklerna är övningen på pressen lämplig: Liggande på ryggen, lyfter benen till vinkelrätt läge mot kroppen. Tryck upp från golvet hjälper också till att stärka den muskulära ramen. Rekommenderas för adenom i prostatakörteln hos män som rider, vilket mycket väl stärker musklerna.

Antalet övningar ska väljas individuellt för varje, eftersom det beror på patientens fysiska tillstånd. Att göra är så många gånger värt i ett relativt bekvämt tillstånd. Med tiden kommer musklerna att stärkas och antalet övningar ökar.

Några rekommendationer för att bibehålla hälsan

Spåra mängden vätska som används så att den inte överstiger den vanliga dagskursen. Drick inte någon vätska några timmar före sänggåendet, så att du känner dig vilad på morgonen och inte uppbruten på grund av nattutflykter till toaletten. Om möjligt, töm hela blåsan helt så att det inte finns någon stillastående urin, vilket kan leda till en inflammatorisk process. Missbruk inte diuretika, ta bara dem och i den mängd som urologen har ordinerat för dig.

Begränsa användningen av alkohol - det främjar bildandet av urin i kroppen. Var fysiskt aktiv - ett rörlöst tillstånd orsakar stagnation av urin och kan bidra till utseendet av inflammation i prostata och urinblåsa, gör övningar för att förbättra blodcirkulationen i det lilla bäckenet. Ät 1 tsk varje dag. linfröolja. Ät så mycket färska lök som möjligt.

Inkludera i din dagliga kost en tesked propolisnogo honung, som med sina antibakteriella egenskaper kommer att hjälpa kroppen i kampen mot BPH. Använd inte ett neddragningsunderkläder som stör normal blodcirkulation. Överkolla inte - speciellt i benen och underkroppen.

För att behandla ett adenom hos en körtel av män i startfasen är det endast kirurgiskt möjligt. Att bli av med sjukdomen i hemmet är endast möjlig i början, och tillämpar alla rekommendationer för komplex behandling och begränsar sig inte bara till intaget av avkok av en enda ört.

Man måste komma ihåg att behandlingen kan variera från sex månader till ett år. Om du lyckades sluta utveckla BPH, fortsätt denna behandling som en förebyggande åtgärd av vissa kurser under resten av ditt liv, för att inte låta ditt liv ingå ett kirurgiskt sätt att lösa detta problem.

Prostata adenom: behandling med folkmedicin

Prostata adenom är en godartad neoplasma som bildas i prostatakörteln.

Adenom komprimerar urinröret när det växer, vilket medför obehag för patienten.

Om du inte omedelbart söker medicinsk hjälp och inte genomgår lämplig behandling, kan denna sjukdom orsaka ett antal komplikationer:

 • kroniskt njursvikt;
 • bildning av stenar i urinvägarna;
 • svårighet att urinera
 • en mängd olika sjukdomar av infektiös natur.

Orsaken till sjukdomen är inte fullständigt förstådd. Men det finns faktorer som påverkar bildandet av prostata adenom, de inkluderar ofta stressiga situationer och sexuell dysfunktion.

Sjukdomar i prostatakörteln är ganska farliga att springa. Behandling kan ske med hjälp av folkmedicin, de kan hjälpa till att lindra inflammation. Men metoderna för behandling av prostata adenom av icke-traditionell natur bör vara av sekundär betydelse, den huvudsakliga behandlingen är medicinering.

Folkmekanismer är bara en hjälpterapi som hjälper till att återställa och stärka.

Symtomatisk adenom och behandling

De viktigaste första tecknen på prostata adenom är:

 • viktminskning
 • brist på aptit;
 • lukten av urin när den utandas
 • illamående;
 • torr mun.

Det finns tre grader av prostata adenom:

 • Kompenseras. Denna grad kan variera från ett år till tre. En karakteristisk egenskap är frekventa nattliga uppmaningar, de noterar också en långvarig urinström och en försening i urinering;
 • Subcompensated. I andra etappen finns det ömhet med urinering, det kan bli ofrivilligt, liksom en känsla av ofullständig tömning. Urin kan bli grumlig, med föroreningar av blod. Symtom på leversvikt är av kronisk natur;
 • Dekompenserad. Detta stadium kännetecknas av nedsatt njurfunktion. På grund av detta uppstår ofrivillig urladdning av urin med droppar. Det kan finnas turbiditet i urinen och en blandning av blod i den. När urinflödet bryts, försämras njurfunktionen.

Om du har denna symptomatologi, behöver du söka medicinsk hjälp. Diagnos av sjukdomen på grund av olika metoder:

 • rektal palpation av prostata;
 • laboratorietester (urin, blodprov);
 • ultraljud;
 • radiografi.

När man bekräftar förekomsten av en sjukdom som prostataadenom, är det värt att försöka behandla folkmedicinska lösningar. Men först efter överenskommelse med den behandlande läkaren är självmedicinering oacceptabel.

Behandling med folkmetoder

Metoder för behandling av prostataadenom i de första stadierna klassificeras som konservativa. Ett bra resultat kan behandlas med prostata adenom folkmekanismer.

Vid mer allvarliga skeden av denna sjukdom är okonventionella metoder endast möjliga som en ytterligare terapi för läkemedelsbehandling. Symptomologin hos sjukdomen är inte alltid uppenbar, ofta erkänns närvaron av prostata adenom vid en rutinundersökning av urologen. Folkmedel för behandling av prostataenom hos män, till och med som förebyggande åtgärd, ger ett utmärkt resultat.

Icke-traditionella metoder för behandling av prostata adenom är ganska olika, de inkluderar bad, medicinska infusioner, avkok av medicinska örter, intag av vissa produkter.

För att förbättra terapin av prostataadenom förändrar kosten. Det är nödvändigt att införa i kosten av gröt, med denna sjukdom är det bättre att förbereda dem på vatten. Det är också mycket användbart att dricka färsk juice från en rå pumpa, eftersom denna grönsak innehåller mycket zink. Färsk pumpa juice rekommenderas när diagnosen adenom, men dess användning har biverkningar - halsbränna och magbesvär.

Med adenom är det användbart att dricka systemiskt linolja: två teskedar om dagen, i en månad.

För att normalisera prostataarbetet är zink mycket viktigt, eftersom detta mikronäringsämne kan stärka immuniteten och minska bildandet av adenom. För förebyggande åtgärder är det nödvändigt att äta dagligen för femtio pumpa frön - för att ge kroppen med zink. Frön kan vara i någon form: torkad, rå, det viktigaste är att bevara det gröna kuvertet på dem.

En värdefull grönsak för män är en betor, det är önskvärt att inkludera det i den dagliga menyn. Rötter är mycket användbar för prostata adenom, men har en nackdel i form av laxerande effekt. Särskilt användbar är färsk juice från rödbetor. Med konstant användning av juice minskar adenomen i storlek.

I profylaktiska syften och för behandling av prostatit i de tidiga stadierna är det nödvändigt att organisera en riktig diet. Det är inte tillåtet att överdriva, använda alkohol, rökt, starkt salta och kryddiga rätter. Sådana begränsningar gör det lättare att känna sig väl med prostata adenom. En förutsättning för att bibehålla hälsan är en stabil vikt utan fetma.

Läkemedelsbuljonger

Det är möjligt att använda behandlingen av prostata adenom med en mängd olika folkrecept, till exempel dekoktioner är ett effektivt botemedel. En positiv effekt kan uppnås vid användning av lökskalken.

För att göra detta bör det kokas i ungefär fem minuter, spänna sedan all vätska och låt stå i en timme. Sedan kan du lägga till honung till avkok, för att ge en trevlig smak.

Den tillverkade drycken ska ätas upp till en halv kopp mat före måltiderna. För att börja dricka buljong är det möjligt att de första symptomen uppträder i form av komplicerad urinering. Det är också användbart att använda rålök under en måltid i en rå form.

Te har en utmärkt effekt från medicinska örter. För att använda den kan du ta löv av unga nässlor, endast i avsaknad av risk för tromboflebit. En stor mängd användbara ämnen innehåller roten till den dioekiska nässeln.

För beredning av te tas lika delar av roten av denna växt, kalgan och lakrits. Det är på grund av denna blandning att prostata adenom kan botas. En tesked örter behöver hälla 750 ml vatten och koka blandningen i tio minuter. Därefter insistera på en timme. Använd avkok med 0,2 liter två gånger om dagen. Detta recept är särskilt effektivt vid manifestationen av de första symtomen på sjukdomen.

Den creeper har antiinflammatoriska egenskaper och är en effektiv assistent i prostata adenom. För att förbereda buljongen måste du mala växtens rötter, ta fyra teskedar, häll dem med ett glas kallt vatten, vilket lämnar för att infilera i åtta till tio timmar. Töm sedan vattnet och häll rötterna med kokande vatten (sju glas), linda på filten och insistera en timme. Ready-made buljong används tre gånger om dagen för 1/3 kopp.

God kvalitet har hästkastanj. Det kan hjälpa kroppen att återhämta sig efter behandling av denna obehagliga sjukdom. För buljongen ta de gröna skalen av två kastanjer och häll kokande vatten (300 ml).

Vätskan kokas i ungefär femton minuter, över låg värme, efter filtrering. Vid de första stadierna av utvecklingen av prostataadenom används avkokning i ett halvt glas på morgonen och på kvällen.

Tinkturer för prostata adenom

Vid behandling av folkmedicin finns tinkturer. Tinkturer ger en bra terapeutisk och förebyggande effekt, vilket stärker immuniteten.

De innehåller antibakteriella egenskaper som hjälper till att minska prostata adenom. Men eftersom sådana droger tillverkas alkohol är samråd med en läkare om deras användning obligatorisk.

I propinens tinktur innehåller en otrolig mängd användbara ämnen som hjälper till att kämpa med olika virus och bakterier, vilka är orsakerna till sjukdomens adenom. Användbara ämnen tinktur stimulerar immunsystemet fullständigt och hjälper till med början eller kronisk sjukdom.

För att förbereda tinkturen blandar du en del av den revade propolen och två delar av medicinsk alkohol. Häll blandningen i en flaska med ett mörkt glas och lämna på en mörk plats i några veckor. Varje tre dagar ska infusionen skakas.

Ökad aktivitet och utmärkt effekt mot patogena virus och patogener har många folkmedicin, men det är speciellt värt att notera St John's Wort. Denna växt stärker bäckens organcirkulation, vilket kan hjälpa till att återställa prostatakörteln snabbare. För att få tinkturen måste du ta femtio gram johannesört, häll vodka (500 ml) och insistera på en mörk plats i en månad. Sedan filtreras infusionen och används en tesked, före varje måltid tre gånger om dagen.

Terapeutiska bad

Behandling av prostata adenom med icke-traditionella metoder kan innefatta specialiserade sessilbad. För maximal effektivitet av förfaranden är det nödvändigt att följa vissa regler:

 • Badets längd bör inte överstiga tio minuter;
 • Ett djupt bassäng behövs där vatten kommer att nå midjan i sittplatsen;
 • Det är nödvändigt att ligga ungefär en timme efter att ha tagit bad eller ta ett bad innan man lägger sig i sängen;
 • Behandlingsförloppet ska vara minst tio dagliga procedurer.

För stillasittande bad föreslår folkmedicin för prostata adenom att brygga ekbark eller kamille. Också lämpliga samlingar av blommor av salvia eller lind. En annan behandling för prostata adenom är blommor eller löv av willow-tea och marshweed. För att göra ett bad måste du ta fem matskedar av olika typer av medicinska örter (lika delar), häll dem med tre liter kokande vatten och insistera i en timme. Spänn sedan färdigbuljongen i en bassäng och späd med rent vatten till en trevlig temperatur. Regelbunden hållning av stillasittande bad ökar behandlingen och har en antiinflammatorisk effekt på det sjuka organet.

Samma infusion av medicinska örter kan göra varma enemas. Volymen av enstaka injektioner bör inte överstiga hundra milliliter. Ungefär i trettio minuter är det nödvändigt att kvarhålla vätskan inuti. Kursen varar tio till femton dagar. Vid ett adenom av prostata av enema är kapabel att ge antiinflammatorisk effekt, men innan ansökan samråd med experten är obligatorisk.

De bästa sätten att återställa en sjuk organism är gjorda av biprodukter. En tinktur av bivax hjälper till exempel att bota organen i genitourinary systemet. Men inte många människor är överens om att använda denna metod, eftersom ställningen är döda bin. Propolis och honung kan också hjälpa till med prostata adenom.

För att göra en tinktur från en sump behöver du ta ett glas podmor och häll vodka (500 ml). För att insistera denna blandning rekommenderas på en mörk sval plats i två veckor, och periodiskt skakar och blandar ämnet. Efter filtrera tinkturen och ta den tre gånger om dagen för en st.lozhke, före måltider. Efter att ha tagit kursen börjar symtomen försvagas, och kroppen börjar återhämta sig.

Bota och återställa kroppen med prostata adenom kan vara olika sätt. Adenom är en farlig sjukdom med alla möjliga komplikationer, det behöver bara behandlas tillsammans med läkare.

Medicinsk örter och en mängd olika folkmedicin kan hjälpa till med denna sjukdom, men terapi måste utföras under lång tid. Alla medicinska åtgärder bör vara omfattande och agera på patologi från alla håll.

De mest effektiva folkmedicin för behandling av prostata adenom

Många män efter 50 år utvecklar prostata hyperplasi. Det är inte allt som kan bli av med problemet, även om kända metoder för läkemedelsterapi används för detta. I varje enskilt fall bestämmer läkaren vilken behandling att tillgripa, men den konservativa metoden är lämplig i oöppnade fall. Människor letade efter effektiva folkmedel för behandling av adenom.

Detta - inte en panacea, utan bara en ytterligare metod för behandling, som i kombination med medicinering ger det bästa resultatet och avsevärt förkortar tiden för att bli av med problemet.

Olika recept

Om prostata förstoras, kommer folkmedicinska läkemedel att minska till att äta vitlök och citronsaft. För att förbereda ett botemedel bör du ta 200 g tandpennor, slipa dem. Blanda den resulterande massan med citronsaft (13 st.). Flytta blandningen i en separat behållare och skicka för att infusera för en dag. Medan drycker på kvällen för 15 ml. Det måste först spädas i 500 ml vatten. Terapi utförs i 21 dagar, då avbryta kursen i en vecka.

Ett populärt sätt att behandla prostata adenom hos män är ett avkok av rhizomen av medicinsk sparris. Det måste slipas. Häll 45 mg i en behållare med 0,3 liter vatten. Skicka panelen till kaminen och koka. Stam lite mer och kallt. Behållaren måste placeras i 1 timme för infusion. För att göra detta, välj en mörk hyllan. Patienten bör följa sådan behandling i 2 veckor. Patienten behöver dricka 25 ml medicin varje 4 timmar. Endast färskt avkok är tillåtet.

Hyperplasi av prostata tillåter behandling med folkmedicin, men det borde inte vara alltför involverat, för först måste du justera din kost. Rasposoly och produkter med snabb beredning ska ersättas med porridge: gröt, majs eller bovete. Neka att ha och mottagning av varma drycker, kaffe. Te kan ersättas med juice, till exempel, det är användbart att dricka ett glas pumpa juice. Det finns legenden om denna grönsak, så det är värt att titta närmare på dess medicinska egenskaper.

Pumpa i behandlingen av manliga problem

Tänk på hur man behandlar prostata adenom, män förbi aldrig folkmedicinen med hjälp av pumpa.

Den är rik på sackaros och glukos, och ljusa sorter (orange) är överflödiga med karoten, så de överträffar även morötter av dess mängd.

Bland användbara vitaminer har den följande: D, PP, A, E, B1, C, B2. De hjälper kroppen att helt smälta mat, välja användbara ämnen och öka människans skyddskrafter avsevärt.

Denna sjukdom kan bli en harbinger av cancer. Pumpa, rik på mineraler och järn, tjänar till att förhindra utvecklingen av anemi. Dessutom visar grönsaken farliga toxiner och toxiner, såväl som kolesterol. Pumpan är speciellt värdefull när man behandlar olika sjukdomar eller förhindrar dem på grund av en bra reaktion från kroppen till fibern.

Behandling av prostataadenom hos män kan utföras med hjälp av en sådan medicin av folkmedicin: patienten måste äta 3 kopp solrosfrön dagligen och dricka 3 msk juice. l. Det är användbart att komma in på menyn med en mängd pumpor. Det finns verkliga bekräftelser att bli av med en äldre man från ett sådant problem efter att ha tagit solrosfrön. Men här finns en strikt varning, för att de är förbjudna att steka. I denna form kommer de att förlora sina helande egenskaper.

Ett intressant sätt att behandla det manliga problemet var en pumpa boll. För att göra det måste du slipa 0,5 kg frön i köttkvarn, som tidigare rengjorts av skalen. Honung (200 mg) sattes till blandningen och blandades noggrant. Nu från denna massa kan du rulla små bollar på en mutters storlek. För förvaring skickas produkten till kylskåpet och tar ut den endast innan direkt mottagning.

Anmälningskurs: 1 boll per 30 minuter före måltider på morgonen och kvällen i 3 veckor. Svälj inte produkten, för att öka effektiviteten, bollen ska sugas eller sakta tuggas i 3 minuter. Detta är en stark medicin, så en kurs per år räcker.

Lök i kampen mot adenom

Folkmedel för prostata adenom är naturliga produkter där det inte finns någon kemi, så risken för biverkningar är praktiskt taget reducerad till 0.

Men varje person har sin egen individuella organism, som reagerar annorlunda på produkter.

Ibland provar grönsaker och frukter utvecklingen av allergier eller problem i tarmarnas arbete. Därför måste patienten, innan du använder något folkrecept, genomgå diagnostik och samråda med en specialist.

Så, vid behandling av adenom med folkmedicin, används en manlig produkt ofta - lök. Detta är en stark antiseptisk, som fungerar bra även med en enkel glödlampa före sänggåendet. Detta bevisas av PD Dvoyakovsky (en välkänd läkare). Han hävdade att följande ingredienser skulle beredas för behandling:

Behandlingen ska vara 90 dagar. Under denna period ska patienten alternera näringsdagen i följande ordning:

 1. På den första dagen, använd en lök på kvällen.
 2. På den andra dagen för att äta 0,5 kopp råskalade solrosfrön.
 3. På den tredje dagen, äta nötter (150 g) före sängen.

För att öka effektiviteten och snabb eliminering av prostata adenom hos män, bör behandling med folkmedicin åtföljas av ett avslag på dåliga vanor (rökning, alkoholhalt). Även vanligt öl är en provokatör för tillväxt av tumörceller. Lök hämmar tillväxten av tillväxt, och frön och nötter försvagar den negativa effekten på hela kroppen.

Du kan försöka med ett annat sätt: i lika stora mängder ta gröna fjädrar av lök och torkade björkblad, mixa. Häll i en separat behållare 2 msk. l. Blanda och häll det nyligen kokta vattnet (0,5 liter). Buljongen ska infunderas i 1 timme, men behållaren måste vikas i en varm handduk.

Efter detta steg ska vätskan filtreras. Drick varm medicinsk vätska två gånger om dagen för 0,5 kopp efter middagen.

Det är användbart att blanda lök med honung, så det är värt att titta på ett effektivare tinkturrecept. Du behöver en skål lök (1 glas). Den ska placeras i en kolv och sköljas under rinnande vatten. Skicka till en behållare och häll vatten (500 mg). Sätt pannan på en långsam eld och koka, låt smaka i 7 minuter. Sedan ska behållaren avlägsnas och insisteras i 40 minuter. Den färdiga vätskan filtreras och blandas med 3 msk. l. honung.

Behandlingsförloppet är 5 dagar. Varje dag 3 gånger om dagen borde patienten dricka en tinktur i en mängd av 0,5 koppar. följer sedan skulle gå sönder (5 dagar), varefter patienten gör wraps salt i vatten (2 L) för att somna salt (0,2 kg), för att fukta tyget i lösningen, pressa och omslag måste placera i 2 timmar.

En annan variation av lök receptet:

 • 300 g lökgruel;
 • 200 g vattenmelon honung;
 • 600 g vitt vin.

Allt måste täckas i en behållare, blandas och skickas till en infusionsplats. Gör detta i 3 dagar. Blanda blandningen och ta 90 mg dagligen.

Många healers råda män som diagnostiseras med prostatacancer BPH behandlings folk rättsmedel genomföra enligt följande: ett huvud krossa och blanda lök med äppelvinäger (1 msk..), Brew 3 dagar och tas på fastande mage på 2 msk. l.

Lökblandningen måste ätas på morgonen i en och en halv vecka. Parallellt borde patienten värma ringarna av lök och applicera dem på området av pubis och höger njure. Efter kylning av kompressen ska den ersättas med en ny del.

Använd kastanjen

Horse chestnut används inte bara för att förbereda kulinariska rätter, men också ett folkmedel för prostata adenom. För att förbereda nästa recept måste du samla dess frukter och skal.

Krossad produkt i en mängd av 25 g häll alkohol (250 ml) och skickas till en mörk plats i en och en halv vecka. Tiden om blandningen ska skakas.

Efter en lång exponering filtreras massan och tas två gånger i 1 droppe klockan 15:00 och 19:00. Folkemedicin hjälper någon man i behandlingen av prostataadenom, om den tas i 20 dagar med en paus på 10 dagar.

Hjälper till att hantera manliga hälsoproblem och kastanjeskal, men det måste tas med nålar.

För att göra detta, ta 3-4 delar och brygg som te. Det är bäst att samla produkten i september. Mala skalet.

Förbereda nästa recept, ta 3 msk. l. Kastanjkärnor och häll kokande vatten (600 ml), skicka till infusion över natten.

Stryk vätskan på ett ångbad tills volymen minskar med 3 gånger. Med prostata adenom bör sådana folkrättsmedel tas dagligen på en tom mage för 30 droppar. Vid slutet av vätskan bör du ta en paus på 2 månader, upprepa sedan kursen 2 flera gånger.

Helande örter

Vid behandling av folkmetoder använder man överallt många olika örter i prostata adenom.

Deras helande kraft kan stoppa sjukdomsprogressionen, eliminera eller dämpa individuella symptom och därigenom minska patientens tumör.

Om vilka örter som ska dricka med prostataadenom kan man få en doktorsansvarig fråga. Han kommer att rekommendera de tillåtna doserna och varaktigheten av kursen.

Det första receptet är gjort på basis av vanligt linfrö, alkohol och inre svamp (saltade kommer inte att fungera). Du måste köpa ett pulver gjord av hennes blommor. I behållaren häll 70% alkohol (5 msk.) Och tillsätt 10 msk. l. toadflax. Stäng locket ordentligt och insistera på en mörk, varm och torr plats i 4 timmar.

Därefter tillsätt 4 koppar smält fett till blandningen och håll i 2,5 timmar i ett vattenbad. Den resulterande massan bör omröras ständigt så att den inte brinner. Därefter filtreras läkemedelslösningen genom cheesecloth, vilken förvikts i 3-4 lager. Resultatet är en krämig produkt för smörjning av perineum och anus. Salva kan hantera inte bara med prostatacancer, men också lindra klåda med kottar av hemorrojder.

Behandling av adenom med örter kan innefatta användning av pulverformiga rötter eller kärnfrö. Det första alternativet bör helt enkelt läggas till i vilken maträtt som helst, och från frukterna kan du göra helande te.

Denna behandling hjälper till att eliminera fördröjningen av urin. För beredning av te, 1 msk. l. Frukt att somna i 1,5 kopp kokt vatten och koka i 6 minuter. Den resulterande vätskan bör vikas i en varm handduk och insistera på en mörk plats i ca 15 minuter. Torka sedan teet och drick för en dag.

Många patienter noterar effektiviteten av behandlingen för prostata adenom folkmekanismer, eftersom örterna inte praktiskt kan orsaka utvecklingen av negativa processer i kroppen, om dosen exakt observeras. Så, en av de mest kända alternativen för terapi är en celandine, från vilken healers gör tinkturer.

Nödvändiga ingredienser: 150 ml kokande vatten och 20 g torkade och hackade örter. Blanda ingredienserna och skicka till en mörk infusionsplats (2 timmar). Efter detta måste tinkturen filtreras och tas i en månadsvis av 20 ml 3 gånger dagligen före måltid. Stör ej dosen.

Burdock i terapi

Bred användning av burdock behandling för adenom. Så, du kan förbereda en helande blandning av sådana ingredienser:

 • knotweed;
 • Currant är svart;
 • Kockrot i en krossad form;
 • Jordgubbar löv;
 • timjan;
 • Willow bark;
 • galangal;
 • Tranbär.

Alla komponenter ska tas i lika delar så att summan är 100 gram. Häll mycket vodka (1 liter) och insistera på en mörk, torr men varm plats i 14 dagar. Från tid till annan skakar tinkturen, så att gräset är jämnt blött i vodka. Efter åldring måste massan filtreras. Lösningen är full på 25 droppar tillsammans med melissa tinktur 2 gånger om dagen före måltiderna.

Det är möjligt att genomföra ett helt komplex av åtgärder för prostataadenom, där växtbaserad behandling kombineras med införandet av ett läkemedel i ändtarmen. Så, i en behållare somna 60 mg av en torr krus (de krossade rötterna) och fylla i 500 ml vatten. Sätt behållaren på en svag eld och koka i 10 minuter. Ta sedan bort behållaren och skicka den till en mörk plats i 4 timmar, förförpackad.

Denna infusion från rotten av kardborre med adenom i prostata bör druckas i en ansträngd form 300 ml 3 gånger. Innan du lägger dig i anusen införs ett propolisstearin för att förbättra effekten. Den sista åtgärden kan köpas på apoteket.

Bee Products

Förutom örter rekommenderar läkare att kombinera honung och propolis, eftersom dessa produkter har en fördelaktig effekt på kroppen i nästan vilken typ av sjukdom som helst. Det är nog att lägga till 1 tsk. sådan sötma i alla växtbaserade tinkturer och avkok.

Propolis honung har antibakteriella egenskaper, vilket positivt påverkar resultatet av behandlingen.

Det producerar också ljus för rektal användning, men de kan köpas färdiga i något apotek. För självförberedelse bör lagras på dessa produkter:

 • Honung (1 tsk);
 • Rågmjöl (tills konsistens);
 • Piskat ägg (1 st.).

Blanda alla ingredienser med önskad mängd mjöl så att ljus kan bildas från degen. Förvara suppositorierna i kylskåpet. Introducera på morgonen och kvällen för 1 stycke.

Det finns också ett ganska konstigt recept, men mycket effektivt - döda bin (pilgrimsmussla). För att förbereda ett läkningsmedel ta 60 g produkt. Det bör bara vara färskt scum utan mögel och obehaglig lukt. Fyll i en behållare och häll kokande vatten (600 ml). Sätt behållaren på elden och koka, minska sedan värmen och plågan i 2 timmar.

Vätskan måste kylas och filtreras. 30 minuter innan du äter borde patienten dricka 30 ml avkokning. Detta görs en gång om dagen i en månad, följt av en halvårsuppehåll följt av ett upprepningsförfarande.

Örter för prostata adenom kan normalisera separationen av utsöndringen av prostata och återställa urinflödet. Men du bör omedelbart förbereda dig för en lång kamp. Örter hjälper, men de känner inte deras effekt genast, så ibland är terapin försenad i 2-3 år.