Huvud
Analyser

Metoder för att diagnostisera prostatit hos män

Inflammation av prostatakörteln är tyvärr en mycket vanlig sjukdom, särskilt när det gäller medelålders och medelålders män. I avsaknad av terapi kan en sjukdom leda till en massa komplikationer.

Prostatit kännetecknas ofta av en trög kurs, många patienter ignorerar symtom och vägrar sjukvård, leder sjukdomen till svår form. Det är därför korrekt och snabb diagnos av prostatit är så viktigt.

Varje man borde besöka en urolog två gånger om året. Detta gör det möjligt för dig att märka förändringar snabbare, utan att tillåta utveckling av komplikationer. Men om sjukdomen redan har manifesterat sig, är det nödvändigt att bekräfta det.

Hur identifierar, identifierar eller identifierar prostatit hos män? Vilka förfaranden kräver diagnos av prostatit? Hur upptäcker du sjukdomen hemma?

Dessa frågor ställs vanligtvis av de allra flesta patienter som misstänks ha en sjukdom.

Principer för diagnostik

Redan under patientens första besök kan läkaren diagnostisera förekomsten av en inflammatorisk process i prostata. Det är emellertid möjligt att bestämma komplexiteten, scenen och etiologin av sjukdomen endast genom laboratorie- och instrumentstudier.

Sedan 1995 har världsurologerna bestämt sig för att differentiera prostatit från flera studier. De inkluderar:

 • mikroskopisk analys av prostatajuice;
 • differentialdiagnostik av prostatit med andra inflammatoriska processer i nedre urinvägarna.

Ett obligatoriskt ögonblick är insamling av anamnese, rektal undersökning, samt analyser för detektering av infektion i kroppen. Dessutom kan andra diagnostiska metoder tilldelas.

Anamnesis historia

Den första och en av de viktiga metoderna för diagnosläkare kallade anamnesis historia. Med detta begrepp avses i medicin patientens ifrågasättning och analys av yttre symtom från patientens ord. Under en sådan informativ konversation fixar läkaren inte bara de kliniska tecknen på sjukdomen utan bestämmer också preliminärt orsakerna till den patologiska processen.

Historien om prostatit är det viktigaste steget. All behandling beror på dess effektivitet och noggrannhet.

Vanligtvis frågar experten följande frågor:

 1. Hur lång tid kvarstår sjukdomen?
 2. Då var det en sjukdom, och hur utvecklades symtomen? Det är önskvärt att noggrant komma ihåg sekvensen och alla små saker.
 3. Har patienten sexuellt överförbara sjukdomar, har de någonsin varit?
 4. Vilka faktorer påverkar patienten i livet och på jobbet? Livsstil, spelar sport.
 5. Lider patienten av prostatit före? Förklara närvaro och regelbundenhet av sexuell aktivitet.
 6. Om det finns en konstant sexpartner, var han sjuk med något? Huruvida det behandlades?
 7. Vilken allvarlig sjukdom led patienten? Finns det kroniska sjukdomar i bäckenorganen?

I moderna urologiska kliniker för samling av anamnese används speciella frågeformulär med ett bollsystem. Det här är väldigt bekvämt och gör att du objektivt kan ställa in en preliminär diagnos.

Rektal undersökning

Diagnos av prostatit görs på grundval av rektal undersökning. Under palpation bestämmer doktorn:

 • prostata storlek;
 • förekomst av smärtsyndrom
 • svullnad av vävnader;
 • närvaro av sälar.

Bestäm sjukdomen kan bero på närvaron av känslighet, puffiness, smärta vid pressning, utstrålande i ljummen, coccyx, penis.

Normalt passerar palpation av prostata smärtfritt under proceduren du behöver koppla av, och före det - för att göra rengöring mikrobloggtjänst.

Grundläggande analyser

Efter att läkaren undersökt patienten föreskriver han tester för att kontrollera prostatit. Det viktigaste av dessa är en prostatsekretion.

Ta en hemlighet i samband med rektal stimulering. Hos män med akut prostatit under infångningen är det starka smärtsamma förnimmelser.

Före proceduren ska mannen rena ändtarmen. Gör det på ett naturligt sätt eller med enema. I detta fall kommer proceduren att ta mindre smärtsamma och kommer att gå utan svårighet.

Om under körningens massage finns det en önskan att urinera eller avfyra, måste du uthärda. Det är viktigt att vara så avslappnad som möjligt. I varje patient sker utsöndringen av saften på olika sätt. Därför är det nödvändigt att genomföra proceduren till slutet.

När den första delen av hemligheten har kommit ut lägger doktorn en glid. När saften faller på det kan du prata om slutet av proceduren för att ta.

Sekretionen görs under ett mikroskop. Analysen bestämmer:

 • närvaron av leukocyter i ökade mängder;
 • antal korn av lecitin;
 • naturen av mikroflora.

När mer än 3 leukocyter detekteras, bekräftas inflammationsprocessen i prostata. Om bakterier noteras bekräftar läkaren infektion i körteln.

Utöver smeten utser urologen även andra studier:

 1. Fullständig blodräkning ger en komplett bild av tillståndet hos en mans kropp. Det uttrycks som närvaro eller frånvaro av inflammation, antalet erytrocyter och leukocyter, halterna av hemoglobin. Blod överlämnar till en tom mage på morgonen från ett finger.
 2. Biokemiskt blodprov tillåter att bedöma tillståndet av organ som kan prova prostatit. Blod tas från venen.
 3. urinanalys för förekomst av slemhinnor, blodig urladdning, patogen mikroflora, leukocyter och ESR.
 4. Bakteriell analys av urin bestämmer vilken typ av bakterier som ledde till starten av den inflammatoriska processen.
 5. Smörj från urinröret låter dig veta om förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar.

Alla dessa studier är nödvändiga för att avslöja de första störningarna i prostata. Slutligen kan sjukdomen endast bekräftas med tillsättning av ytterligare undersökningar. Detta krävs för korrekt behandling.

Ytterligare forskning

Med hjälp av grundläggande tester är det vanligtvis möjligt att bekräfta med självförtroende eller att avvisa diagnosen. Men i vissa fall krävs ytterligare diagnostik. Den är tilldelad när:

 • kronisk sjukdom;
 • brist på behandlingsresultat
 • Kravet på att klargöra diagnosen
 • misstanke om förekomsten av prostatitrelaterade patologier.

Här är de vanliga ytterligare metoder som behövs för diagnos av prostatacancer:

 1. PSA-analys. Prostatit ger ofta komplikationer i form av prostata adenom och maligna neoplasmer. För att utesluta förekomst av cancerceller är det nödvändigt att skicka in ett blodprov för detektering av prostataspecifikt antigen.
 2. Beräknad tomografi. Under studien bestäms prostataets interna innehåll. Prostatakörteln kan fyllas med pus. Då ska läkaren snabbt utse behandling. Annars kommer kirurgisk ingrepp inte att undvikas.
 3. Polymer-kedjereaktion (PCR) smear. Analysen tillåter att beräkna patogena mikroorganismer som provocerade utseende av prostatit. Detta är särskilt viktigt, eftersom den infektiösa inflammationen i prostata inte kan elimineras utan eliminering av skadlig mikroflora.
 4. sperma. Ofta manifesterar prostatit sig i form av minskad styrka och sexuell aktivitet. För att bestämma överträdelserna utförs ett spermogram. Seminalvätskan undersöks i laboratoriet för förändringar.
 5. Transrectal ultraljud. Förfarandet låter dig studera strukturen i prostatakörteln. Seminala vesiklar och prostata undersöks. Detta gör det möjligt att bestämma närvaro eller frånvaro av en tumör, venens tillstånd och blodkärlsystemet, förekomsten av ett inflammatoriskt fokus, stenar. För studien sätts enheten in i anuset.

Hur man diagnostiserar åkomma hemma

Inte alla vet hur man bestämmer närvaron av inflammation i prostata. Oavsett med absolut säkerhet kan diagnosen inte göras, eftersom detta kräver de ovan beskrivna forskningsförfarandena. Men det finns några tecken som kan indikera utvecklingen av sjukdomen. De inkluderar:

 • minskad erektion
 • för tidig utlösning;
 • smärtssyndrom i perineum, lårets inre sida, penis, skrot, buken av akut och värkande natur;
 • urladdning av slemhinnan från penis
 • feber, feber;
 • frekvent urinering tillsammans med svårighet att ta urin ur
 • känner sig full av blåsan;
 • försvagning och avbrott i urinströmmen;
 • sjuklighet av defekation.

Om en man har åtminstone några symtom, ska han omedelbart kontakta en urolog. Läkaren kommer att ordinera de nödvändiga diagnostiska åtgärderna, vilket kommer att bidra till att bestämma exakt närvaro av överträdelser.

Det finns ett annat, mer objektivt sätt att diagnostisera prostatit i hemmet, som beskrivs i medicinsk litteratur.

Det är nödvändigt att förbereda 3 burkar och i sin tur att urinera (utan att stoppa) i var och en av dem. Var sedan visuellt uppmärksam på färgen och grumligheten. Den grumliga urinen i det första och tredje kärlet indikerar att du har prostatit. Om den molniga urinen endast är i den första banken - infektiös inflammation i urinröret.

Kom ihåg att diagnosen hemma ska påskynda din resa till doktorn, men hjälper inte till att välja självbehandling!

Funktioner av diagnos av kronisk sjukdom

Om akut prostatit inte har botats i tid eller till slutet, ökar sannolikheten för en kronisk sjukdom. Dess fara består i olika komplikationer som kan uppstå efter dess utseende. Även denna typ av sjukdom är inte lätt att diagnostisera i tid.

Med kronisk prostatit är det omöjligt att själv veta om det finns några överträdelser. Läkaren behöver också mer tid att identifiera förändringar.

Symtom på kronisk inflammation är suddig. Att känna kännetecken är det möjligt endast i ett stadium av en förvärring. En man utför olika studier, i motsats till det akuta scenen.

Diagnos kan utföras både med exacerbation och remission. Men i det senare fallet kommer det att bli mer problematiskt på grund av teckenens matthet.

En viktig punkt är en snabb hänvisning till en läkare. När de första tecknen på ett brott uppträder kommer urologen att kunna upptäcka prostatit snabbare. En snabb diagnos är nyckeln till framgångsrik behandling.

Hur identifierar och identifierar symptomen på prostatit hos män

Hur man bestämmer prostatit hos en man? Det finns flera tecken på denna sjukdom, enligt vilken du kan identifiera dig själv med sjukdomen. Men om du bara behöver bestämma prostatit, måste du använda en läkares tjänster.

Självidentifiering av tecken

Det är möjligt att identifiera prostatit på ett antal symtom. De mest uppenbara tecken som hjälper till att identifiera sjukdomen är:

 1. Mannen upplever regelbunden smärta i buken och ger i ljummen, perineum. Smärtan kan bestämma sjukdomsformen: med kronisk prostatitvärk är måttlig och under perioder av förvärmning blir det mycket skarpt och förlängt.
 2. Det finns en försämring av libido, ett brott mot styrka, brist på morgonrörelse.
 3. I både de kroniska och akuta skeden upplever människa smärta när man går på toaletten och under en erektion. Allvarlighet av smärta sensioner gör det möjligt att känna igen scenen av patologi
 4. Om en infektion förenar sjukdomen kan du identifiera symtom på förgiftning: temperatur, illamående, svaghet.

Även med prostatit är det nästan alltid svårt att urinera. En man är orolig för att man ofta vill gå på toaletten på toaletten, men urin är svår att extrahera (droppe för droppe). Med kronisk prostatit är vitt utflöde från penis möjligt (inte spermier, eftersom de förekommer utan erektion).

Professionell undersökning av patienten

Symtom på prostatit är inte karaktäristiskt för denna sjukdom, därför är det omöjligt att identifiera sjukdomen med enbart 100% noggrannhet. Tecken på sjukdomen kan variera beroende på graden och formen av sjukdomen, patientens allmänna tillstånd och till och med åldern och livsstilen hos mannen.

Rektaltest möjliggör en preliminär diagnos och kräver ingen komplex utrustning.

Symtom på prostatit kan enkelt förväxlas med tecken på andra sjukdomar (inklusive mycket farliga, som adenom och prostatacancer). Därför, om du känner dig värre, måste du gå till sjukhuset där läkaren bestämmer den exakta diagnosen på grundval av undersökningar och laboratorietester. Specialister använder följande metoder för att korrekt identifiera eller avvisa diagnosen prostatit:

 • Rektal digital undersökning av patienten.

Obligatorisk undersökning för misstänkt eventuella sjukdomar i prostata. Läkaren genom rektum av patienten utför palpation, lär prostataens storlek, plats, form. Förfarandet är obehagligt, men obehaget är mer psykiskt än fysiskt. Det är omöjligt att avstå från rektal undersökning, eftersom denna analys gör att vi kan få tillräckligt noggranna uppgifter och bestämmer sjukdomen korrekt.

För denna analys fattar mannen ett prov av prostatakörtelns utsöndring. Det erhållna materialet undersöks under ett mikroskop - det tillåter att avslöja nivån av leukocyter, att känna igen möjliga bakterier, svampar. Cytologisk undersökning gör det möjligt att bestämma inflammation i prostata, som uppträder med kronisk bakteriell prostatit. Under en exacerbation används inte analysen, eftersom det är omöjligt att ta prov på en hemlighet på grund av starka smärtor.

Denna analys kallas också en "trepunktsfördelning", eftersom det är nödvändigt att försöka samla tre material under en urinering - i början, i mitten och i slutet. Denna undersökning tillåter läkare att bestämma den infektiösa karaktären hos prostatit.

 • Ultraljud av prostata och CT.

För att genomföra ultraljud introduceras en rektalsensor i patienten med en speciell sensor med en diameter på 1,5-2 centimeter. På skärmen ser läkaren en tydlig bild av prostatan, längs vilken du kan känna igen sin form, konturer, dimensioner. Om det finns misstanke om tumör förkalkning (stenar i prostata) eller bölder, mannen skickades till datortomografi (CT).

Med prostata rheografi är det möjligt att bestämma graden av blodpåfyllning av prostata (hemodynamik) genom att registrera det elektriska motståndet. Denna diagnosmetod låter dig mer exakt känna igen diagnosen kronisk prostatit och identifiera problemen med blodtillförsel till prostata. Den utförs med hjälp av två elektroder: den första elektroden införs rektalt och den andra placeras på huden i pubicområdet.

Rheografi av prostatakörteln görs med en speciell enhet.

 • Uroflowmetry.

Med uroflowmetry görs flera mätningar - hastigheten och varaktigheten av urinering, den totala mängden urin som släpptes. Som ett resultat kan läkaren bestämma de faktorer som förhindrar normal urinering.

Om en läkare misstänker cancer under undersökning för prostatit kan ytterligare diagnostiska metoder förskrivas. Om du misstänker en onkologi måste du bestämma nivån av specifikt antigen i prostata (PSA) i blodet, och du måste också göra en biopsi, prostatacancerets MR. Dessa studier bidrar till att identifiera cancer, klargöra tumörens storlek och bestämma metastaser.

Varför går allt fram till slutet?

Enligt statistiken kan i 75% av fallen prostatit hos män endast bestämmas när den går över i en försummad kronisk form. Vad är orsaken till detta? Faktum är att prostatit är en ganska trög sjukdom som kan utvecklas i många år.

I de allra första stadierna störs mannen av milda indispositioner, exacerbationer är toleranta nog och remisserna är ganska långa. Symtom i sjukdomsens ursprungliga form är suddig, och de kan inte erkännas eller tillskrivas virussjukdom, förgiftning och till och med hemorrojder (på grund av symtom som smärta och tyngd i anus och ljumskan).

Som en följd av brist på behandling i de tidiga stadierna av prostatit utvecklas sjukdomen och åtföljs av komplikationer. Att inte erkänna detta är väldigt enkelt: du måste bara reagera noga på alla signaler som kroppen ger mannen. Även med små buksmärtor, till enstaka "misslyckanden" med urinering eller erektion är det nödvändigt att gå till sjukhuset för att kolla på prostatan. Om sjukdomen är erkänd i början, kommer den att elimineras mycket snabbt.

De huvudsakliga typerna av behandling är antibiotika, termiska förfaranden och prostata massage. Från termiska förfaranden används mikroclystrar och elektrofores av prostatan (upphettning med elektroder). Ett mer exakt behandlingsprogram bestäms av läkaren baserat på undersökningen.

Manifestationer av prostatit. Så här identifierar du det och hittar reda på det.

innehåll:

Enligt medicinska skäl hittills en inflammation i prostatan drabbar mer än 50% av män över 30-35 år, och denna siffra kan öka för varje år, om inte att vidta några åtgärder för att förebygga.

För att upptäcka sjukdomen i ett tidigt skede är det nödvändigt att kontakta urologen vid de första tecknen på prostatit, men för detta borde alla veta hur man identifierar prostatit och hur det manifesterar sig.

Hur man identifierar prostatit

Bestäm prostatit kan vara många symptom, främst manifest en stark känsla av obehag av inflammation i prostatan, så finns det obehagliga kramper i buken, smärta i pungen och perineum, en avsevärd försämring av erektion och minskning av varaktigheten av samlag.

De uppräknade symtomen kan förekomma en i taget eller flera åt gången, oftare eller oftare, och efter ett tag försvinner de. Alla är beroende av prostatakörtelns inflammationstakt: akut eller kronisk.

Vanligtvis glömmer män genast de symptom som uppenbaras och rusar inte för att konsultera en läkare. Och det är förgäves, eftersom som prostatit - inte en ofarlig sjukdom och vara säker på att ändå påminna om sig själv: ett fåtal kvar obevakade akuta attacker och kronisk prostatit förvärva form.

Symtom på prostatit av akut form

Akut prostatit är sällsynt, diagnos och behandling av en sådan form är inte särskilt svår. Inflammation i prostatakörteln föregås av akuta luftvägsinfektioner, hypotermi och andra förkylningar.

Den kliniska bilden av akuta former av prostatit manifestation kompletterat berusning (det finns en feber, svaghet, led- och muskelsmärta, kroppstemperatur stiger över 38 ° C) som inträffar under penetration av bakterietoxiner och produkter prostatavävnad upplösning i blod.

Det finns ett starkt smärtssyndrom i inguinalområdet, såväl som i underlivet och perineum. Smärtan ökar med urinering, urinflödet kan vara med blod. Även med akut prostatit är sexuella dysfunktioner möjliga, men de är tillfälliga och försvinner helt med patientens återhämtning.

Orsaken till akut bakteriell inflammation i prostata är någon infektion, vars källa inte alltid är möjlig att identifiera. Till exempel kan orsaken till en akut form av prostatit vara en bakteriell infektion som har trängt igenom prostatakörteln från urinröret, urinblåsan och njurarna. Också orsaken till sjukdomen kan bli virala och svampinfektioner.

Vid felaktig eller sen börjat behandling av akut prostatit kan leda till allvarliga komplikationer - utveckling av inflammation i testiklarna, prostata abscess, epididymit (inflammation i bitestiklarna), eller gå in i en lång och svår kronisk.

Hur man känner igen kronisk bakteriell prostatit

Liksom akut är kronisk bakteriell prostatit sällsynt nog (i 7-10% av fallen).

Kronisk bakteriell inflammation i prostatakörteln börjar helt obemärkt, men manifesteras senare av följande symtom:

Periodisk ökning av kroppstemperaturen

Temperaturen stiger från tid till annan till 37 ° C.

Störningar av urinflödet

Det är en markant minskning av trycket i urinströmmen, frekvent urinering, både på natten och på dagtid, plötslig och irrepressibel uppmaning att urinera)

För kronisk bakteriell prostatit kännetecknas av frekvent förbränning i urinröret (urinröret), vilket endast uppstår vid urinering eller omedelbart efter det. Bränning sprider sig längs urinröret och når glanspenisen.

Hyppig uppmaning att urinera beror på en konstant känsla av ofullständig tömning av blåsan. En liknande känsla framträder på grund av det faktum att urinläkaren pressas av den förstorade prostata.

Dessa symtom uppenbarligen uppenbaras i sjukdoms tidiga skede, senare anpassar sig människans kropp till sig och tecken passerar, men när sjukdomen fortskrider ökar åsidosättandet av urinering igen.

Smärtsamma känslor som kan intensifiera i slutet av dagen

Smärta i inflammation i prostata, som regel, bestrålning, det vill säga att ge till perineum, sakrum och skrotum. Från prostata är nervändarna till bäckenorganen, så smärtan kan fortfarande återspeglas i nedre delen av ryggen.

Smärta sensioner varierar i intensitet: de kan knappt märkas värkande eller kraftigt uttalad, störande sömn. De kan också försvaga eller vice versa, öka med långvarig sexuell avhållsamhet eller efter överdriven sexuell aktivitet, med ejakulation. Men smärtan i sakrummet indikerar inte nödvändigtvis förekomst av prostatit - de är typiska för osteokondros.

Sexuell dysfunktion (erektil dysfunktion)

I den kroniska formen av sjukdomen i strid med den sexuella sfären blir resistenta och hållbara. Oftast hos män som har erektionsproblem: det kan förvärra eller plötsligt visas på natten, vilket ofta observeras för tidig utlösning, infertilitet, blod i sperma, etc.

Alla dessa symtom är en följd av prostatakörtelns inflammatoriska process, vilket involverar nerverna som är involverade i erektilfunktionen. Den försummade formen av prostatit kan leda till impotens.

Men sexuella störningar i människokroppen beror till stor del på patientens psykologiska tillstånd. Sexuella störningar uppstår inte omedelbart, och alla tecken i samband med dem visas inte omedelbart.

Utvecklingsgraden av erektil dysfunktion beror mer på hur mycket patienten blir hypokondriac: ju oftare börjar han tänka på dessa brott, desto snabbare kommer de.

Ändring av spermiernas kvalitet

Det blir mer flytande, grumligt i färg, och antalet spermatozoer som rör sig i det minskar.

Irritabilitet och utmattning ökar

Sådana symtom tar ofta en uttalad karaktär och påverkar patientens sociala och professionella sfär negativt.

Gradvis, i frånvaro av behandling, ökar alla ovannämnda symtom och som en följd leder inflammation av bakteriellt ursprung och stagnering av blod i bäckenorganen till undertryckande av immunsystemet och skador på vävnaderna i prostata. Med tiden blir sjukdomen till en tyngre form, vilket är mycket svårt, nästan omöjligt att läka.

Vilka är manifestationerna av kronisk icke-bakteriell prostatit

Syndromet för kronisk bäckensmärta uppträder i 85-90% av fallen - detta är den vanligaste formen av prostatit hos medelålders och äldre män.

Den största svårigheten, inte bara vid behandlingen utan också vid diagnosen icke-bakteriell prostatit, är en rad olika manifestationer av sjukdomen: från små störningar av urinflödet till persistent och svår smärta i bäckenregionen.

Symtomen med denna form av prostata sjukdom kan också vara helt frånvarande eller mycket sällsynta. Kronisk prostatit är resistent mot behandlingen och kan uppstå igen.

Den främsta manifestationen av den kroniska icke-bakteriella formen av prostatit är ett långvarigt smärtssyndrom. Konstant utmattande smärta i bäckenet, könsorganen och perineum, allvarlig miktur och varierande grader av sexuell dysfunktion minskar dramatiskt livskvaliteten hos varje man.

Orsakerna till icke-bakteriell kronisk prostatit är olika: reduktion av lysozym och zink i blodet (dvs. en kränkning av barriärfunktionen av prostata), försämrad immunitet, närvaron av en mängd olika kroniska infektioner, blodstockning på grund av en stillasittande livsstil, störningar i det nervösa reglering av bäckenorganen.

Prostatit hos män och dess diagnos: test och bestämning hemma

I prevalens rankas prostatit först bland urologiska sjukdomar. Denna patologi är farlig och svår att behandla i övergången till kronisk form. Prognosen för återhämtning beror i hög grad på hur snart mannen upptäckte de första symptomen och vände sig till urologen.

Tidig diagnos av prostatit hos män gör att du snabbt kan börja behandlingen och förhindra sjukdomsframsteg.

Om prostatit

Inflammation av prostatakörteln eller prostatit är en vanlig manlig sjukdom. Om tidigare prostatit betraktades som åldersrelaterad patologi utvecklas varje år fler fall av sjukdomen hos män i 30 år.

Det finns två former av inflammation - infektiös och icke-infektiös. Infektiös prostatit fortsätter i akut form, åtföljd av specifika symtom och behandlas framgångsrikt med antibiotika.

Bland orsakerna till utvecklingen av denna form av sjukdomen är bakterier som är sexuellt överförda, systemiska infektioner, immunbrist och hypotermi.

Icke-infektiösa formen av sjukdomen orsakas av stagnation i bäckenorganen (dålig cirkulation och lymfa dränering) och trofiska sjukdomar i prostata.

I motsats till akut infektiös inflammation uttrycks symtomatologin för denna sjukdomsform måttligt, än den tidiga diagnosen och behandling av prostatit hämmas. Grupprisken för att utveckla sjukdomen är män över 50 år, vilket leder till en lågaktivitetslivsstil.

Självdiagnos av sjukdomen

Diagnos av prostatit i hemmet reduceras till förmågan att känna igen ångestsymptom i tid. Bland dem:

 • smärtssyndrom i perineum;
 • känsla av tyngd i blåsan;
 • överträdelse urodynamik (frekvent eller sällsynt uppmaning att gå på toaletten);
 • obehag vid utlösning
 • försämring av erektionen.

För varje form av sjukdomen är specifika särdrag karakteristiska.

Erkänna den akuta inflammatoriska processen är enkel nog - Det åtföljs av akut smärtsam smärta i perineum, intensifieras efter urinering eller ejakulation.

Med bakteriell infektion kan kroppstemperaturen höjas till 38,50 C och högre.

Den oberoende diagnosen kronisk prostatit är komplicerad av det faktum att sjukdomen kan vara asymptomatisk i åratal.

Stagnerande prostatit kan uppstå som ett brott mot urinering. I det här fallet märker män frekvent uppmaning att gå på toaletten under sömnen. Sällan blir det första symptomet en känsla av tryck i ändtarmen, vilket beror på svullnad i prostata.

Smärtsyndrom med kronisk prostatit är dåligt uttryckt, kan manifesteras som spasmer i urinblåsan. I de flesta fall blir en kronisk sjukdom bara känd när den förvärras mot bakgrund av nedsatt immunitet eller hypotermi.

Undersökningar för att identifiera

Vilka metoder för diagnosering av prostatit är nödvändiga för patienten - detta bestäms av urologen efter konversation och analys av klagomål. Vanligtvis börjar undersökningen med rektal palpation av prostata.

Detta gör att vi kan bedöma organets tillstånd på grundval av förändringar i densitet och storlek.

Därefter skickar doktorn till ultraljudsdiagnosen. Ultraljud är nödvändigt för att utesluta farliga patologier - närvaron av konkrement i prostata, organets neoplasma.

Om resultaten av ultraljud är otillfredsställande, ytterligare magnetisk resonansbildning av organet. För att utesluta patologierna i urinvägarna visas patienten Ultraljud av njurarna och urinblåsan.

Laboratorietester

Vid diagnos av prostatit tar testen första plats. Vid misstankar om prostatakörteln misslyckas varje man omedelbart en analys av kroppens hemlighet. Detta låter dig bestämma:

 • förekomsten av en inflammatorisk process
 • formen av prostatit (akut bakteriell, icke-infektiös, kronisk);
 • typ av orsakssamband av sjukdomen.

För erhållande av en vätska för analys, rektal stimulering av prostata. Under urinrörets manipulation utsöndras några droppar av den prostatiska sekretionen. Vätskan samlas i en steril behållare och skickas för analys. Bedömning av kroppens funktionalitet utförs på grundval av kvantitativa och kvalitativa indikatorer på hemlighetens sammansättning. Dessutom undersöks närvaron av leukocyter, erytrocyter och patogena mikroorganismer i kompositionen.

Förutom att bekräfta diagnosen tillåter analysen av sekretionen av prostatakörteln oss att identifiera typen av patogen av inflammation.

Detta bidrar till att välja det optimala systemet med antibiotikabehandling.

En upprepad analys av hemligheten är tilldelad för att utvärdera effektiviteten hos den valda läkemedelsbehandlingen.

Om en nödvändig laboratorieanalys är blodprov för närvaro av prostataspecifikt antigen (PSA).

Denna studie är tilldelad inte så mycket för diagnosen prostatit, som för uteslutning av adenom eller prostatacancer.

slutsats

Hur man bestämmer prostatit och vilka tester kräver diagnos - detta bestäms av urologen efter utvärdering av resultaten. Förutom specifika undersökningar måste patienten lämna in en allmän och biokemisk analys av blod och urin.

Framgången att behandla prostatainflammation beror i stor utsträckning på att läkaren och diagnosen kontaktas i rätt tid. Män över 50 år rekommenderas att besöka urologen varje år och ta en analys av prostatahemligheten, även om inga klagomål saknas.

Hur man bestämmer prostatit i tid: symtom på sjukdomen, diagnosen och behandlingen

Prostatit är en av de mest diagnostiserade sjukdomar i urologisk praxis. Orsaken till utseendet av denna sjukdom är den inflammatoriska processen som äger rum i prostatakörteln. Infektionen utvecklas oftast hos män under avhållsamhet, när prostatens hemlighet är i ett tillstånd av stagnation. Hur man bestämmer prostatit på egen hand, vilket inte tillåter utseendet på olika komplikationer, kan du förstå genom att studera huvudsymptomen och formen av deras utveckling.

Innehållet i artikeln

Prostatit - vad är det?

Det finns en stereotyp att prostatit är en åldersrelaterad sjukdom som drabbar främst äldre män. Men tyvärr har de senaste åren ofta denna diagnos och mycket ungdomar, vars ålder inte överstiger 30 år. Statistiken visar att 30 till 60% av den fackliga manliga befolkningen under 40 år redan lider av prostatit.

Prostatakörteln är en liten process som är en valnöt, som ligger direkt i området under blåsan.

Prostatens huvudroll i kroppen hos en man är att blockera utblåsningen av urinblåsan under erektion och producera en liten procentandel av semen, kallad prostats utsöndring.

Orsaken till detta organs sårbarhet ligger i särdragen i dess anatomiska struktur och blodförsörjningsprocessen.

Hur man känner igen prostatit i sitt första skede - denna fråga ställs av många män. Förstå sjukdomsutvecklingen kommer att bidra till att upptäcka uppenbara symtom och deras kombination. Klassificeringen av sjukdomen har två huvudformer: akut och kronisk. Studien av symtomen på varje form är det enklaste sättet att ta reda på vilken typ av sjukdom som är inneboende för patienten.

Symtom på kronisk prostatit

Kronisk prostatit är vanligtvis en följd av en tidigare akut typ av sjukdomen och anses vara mer förtärkt eftersom den inte har tydligt uttryckta tecken. I detta avseende är det lätt förvirrat med många andra sjukdomar och är ganska svårt att diagnostisera. De viktigaste symtomen på prostatit i kronisk form:

 • smärta i ländryggsregionen, sakrum och bäckenregionen;
 • känsla av obehag i underlivet och perineum
 • ökad smärta vid tidpunkten för urinering
 • svårigheter med ett fullständigt flöde av urin;
 • frekvent uppmaning att gå på toaletten;
 • erektil dysfunktion
 • för tidig utlösning;
 • nervositet, trötthet och irritabilitet
 • regelbunden smärta i urinröret, skrot och urinrör.

Symtom på prostatit kan agera på ett komplicerat sätt eller manifestera en åt gången.

Huvudskyltar av kronisk typ

Smärta syndrom sträcker sig ofta till buken eller faller lägre, ger till benen. Sådana tecken tas ofta för radikulit eller osteokondros, vilket fördröjer formuleringen av den korrekta diagnosen. Kronisk prostatit skiljer sig från att dra, regelbunden smärta, utan akuta manifestationer.

Urinen att urinera uppstår ofta och ganska snabbt. Patienten får intrycket att mycket vätska har ackumulerats i blåsan. Urineringens början åtföljs av smärta, och själva processen är ganska svår.

Att utveckla inflammation i prostata leder till olika negativa processer i männs sexuella sfär. Den negativa inverkan av infektion på nervändarna provar utvecklingen av för tidig utlösning. Senare leder sjukdomen till problem med styrka och upphörande av produktionen av manliga könshormoner. Sexuellt samlag kan också medföra betydande obehag och smärta.

Liknande förändringar i den manliga sexuella sfären, såväl som regelbunden smärta, har en signifikant effekt på patientens psykologiska tillstånd, som noteras för irritabilitet, apati och ökad nervositet.

Konsekvenser av kronisk prostatit

Den vanligaste komplikationen för kronisk prostatit hos män är ärrbildning i kirtlens vävnad och organs rynkning. Ärrbildning utsätts ofta för urinrörets urinblåsa och urinblåsans bakre vägg. Detta hotar utvecklingen av allvarliga kroniska störningar vid urineringsprocessen, som i sin tur har en betydande inverkan på urinledarens och njurarnas arbete, vilket leder till urolithiasis.

I fallet med att öka fria radikaler i prostatacellerna som skadar molekylens DNA, är malignitet hos friska celler och cancerframkallande möjliga. Orsaken till onkologisk sjukdom vid kronisk prostatitprocess kan vara syntesen av cytokiner och kemokiner.

Dessutom har cirka 35-40% män som har haft en kronisk form av prostatit utveckla fullständig infertilitet eller en signifikant minskning av spermatozoas aktivitet.

Symtom på akut prostatit

Den akuta formen av sjukdomen i sig är mycket lättare att bestämma, eftersom detta stadium har mer uttalade och uttalade tecken. Huvudsymptomen och anledningen till att besöka en läkare är den allmänna förgiftningen av kroppen som orsakas av smittsamma processer. Tecken på akut prostatit innefattar också:

 • ökning i kroppstemperatur till 38-39 grader;
 • feberförhållanden, frossa;
 • illamående kan uppstå
 • huvudvärk;
 • frekvent uppmaning att urinera, åtföljd av bränning och skärning i perineum;
 • vidhäftning av purulent eller blodutmatning ur urinröret;
 • minskning av strålens huvud
 • smärta under avföring
 • allvarlig smärta är möjlig i ländryggen, underlivet eller korsbenet.

Konsekvenser av akut form

Den allvarligaste komplikationen av den akuta formen är utvecklingen av en abscess. Det är bildandet av ett hålrum fyllt med purulenta sekretioner, med vidare spridning av vätska bortom prostatakörteln. Om det inte sker någon snabb behandling, blir den akuta formen av prostatit kronisk, vilket i praktiken inte lånar sig för att slutföra botemedel.

Oftast är ungdomar i åldrarna 25-50 år mottagliga för utveckling av akut prostatit. Den kroniska formen finns oftast hos äldre män, i åldern 50 år och äldre. Ofta sjukdomen är en följd av BPH, den viktigaste funktionen som - dålig cirkulation och stagnation i bäckenorganen.

Diagnos av sjukdomen

Innan diagnosen prostatit bestämmer specialisten sjukdomsformen och graden av utveckling. Tyvärr kan endast den akuta formen av sjukdomen botas. I ett kroniskt stadium måste patienten genomgå regelbundna undersökningar med urologen och upprepa den föreskrivna behandlingsförloppet.

Det finns flera grundläggande metoder för att bestämma prostatit, även i de tidigaste stadierna. Diagnos och behandling av denna sjukdom handlar om en urolog. Den allmänna bilden av sjukdomen görs efter insamling av anamnese, samt bekräftelse av resultaten från analyserna och diagnostiska studier. Trots symptomens likhet och allvarligheten av sjukdomsförloppet väljes terapi för varje enskild patient strikt individuellt.

Undersökning och fysisk undersökning

Hur man bestämmer prostatit? Det allra första och viktigaste steget är insamlingen av nödvändig information och undersökning av patienten. De kommer att hjälpa till att bestämma ytterligare diagnostiska uppdrag och upprätta ett behandlingsschema.

Vid samling av anamnesis beaktas följande faktorer:

 • när de första symptomen på sjukdomen uppträdde;
 • sekvensen av huvudfunktionerna;
 • om det finns samtidiga sjukdomar;
 • huruvida venerala sjukdomar behandlades tidigare
 • varaktighet av prostatit;
 • faktorer som påverkar sjukdomens förvärmning
 • några data på patientens sexuella sfär
 • information om kirurgiska operationer
 • uppgifter om yrkes- och bostadsförhållanden.

Det är undersökningen som gör det möjligt för specialisten att få nödvändig information och göra en förmodad bild av sjukdomen. Ett viktigt steg i hur man kontrollerar prostatakörteln är palpation av pungen och palpation av organet genom rektalöppningen. Om prostata inte kan detekteras med denna metod, föreskrivs ytterligare differentialdiagnos.

Laboratorieforskning

Analyser gör det möjligt att ta reda på det allmänna tillståndet hos en man, sjukdommens art och förekomsten av eventuella följdskador. Standardlista med obligatoriska tester:

 • blodprov;
 • urinalys: bakteriell, cytologisk, generell;
 • urinrör
 • sperma;
 • polymeras kedjereaktionstest;
 • prostatsekretionsanalys.

Diagnos med hjälp av medicinsk utrustning

Hårdvara ultraljud studie hjälper en specialist för att fastställa sådana faktorer som: kontrollera prostatan till vävnads ärrbildning, samt att identifiera formen av sjukdomen och förekomsten av stenar eller bölder i prostatakörteln. På grund av det faktum att denna testning har en hög grad av informativitet gör det det möjligt för urologen att göra en mer noggrann klinisk bild och snarare börja den nödvändiga behandlingen.

En annan ganska vanlig metod för undersökning är uroflowmetry. Med denna studie utförs en direkt grafisk bestämning av hastigheten av urinflödet. Resultaten visar urinkanalens patency och kontraktile detrusorförmågan.

Ytterligare undersökningar

Hur kontrolleras prostata hos män om alla tidigare metoder misslyckades med att visa den fullständiga bilden av sjukdomen? I detta fall utnämns ett antal ytterligare aktiviteter som inkluderar:

 • cystoskopisk undersökning;
 • Tomografi av bäckenorganen;
 • biopsi;
 • transuretral ultraljud.

Behandling av prostatit

Den mest aktuella terapin för någon form av prostatit idag är fortfarande användningen av antibakteriella läkemedel. De tillåter att eliminera inflammatoriska processer, på grund av vilka sjukdomens huvudsakliga tecken snabbt passerar.

Metoderna för fysioterapeutisk behandling användes också i stor utsträckning. De är också lämpliga för förebyggande åtgärder, vilket minskar risken för återfall efter behandling och används också vid komplex terapi av både akut och kronisk prostatit. Metoderna för fysioterapi innefattar termiska förfaranden, prostata massage, zoneterapi, ultraljud och mycket mer.

Behandlingsmetoderna är strikt individuella, och prognosen för en fullständig botemedel beror till stor del på hur prostatit börjar, vilken form som är inneboende i patienten och hur länge sjukdomen har observerats.

förebyggande

Att stärka kroppen efter behandling rekommenderas medicinering mätta diet användbara produkter med en hög halt av vitamin B, A, C, E, mineraler zink, kalcium, järn, och vägrar dåliga vanor. I den kroniska formen av patienter sjukdomen är ofta rekommenderas att genomgå en kurs av psykoterapeutiska insatser och revidera sitt sätt att zhizni.A komma ihåg att någon form av sjukdomen är inte en mening, och i rätt tid prostata check för att se en läkare kommer att starta den nödvändiga behandlingen och glömma obehagliga symptom.

Effektiva metoder för att bestämma prostatit hos män

Prostatit är en av de vanligaste sjukdomarna hos reproduktiva åldrar (20-50 år) och utgör en inflammatorisk patologi i prostatakörteln. Sjukdomen kan vara akut och kronisk, vara bakteriell och icke-bakteriell (stagnerande) etiologi. Det finns också en asymptomatisk inflammatorisk form av prostatit, som endast kan bestämmas genom noggrann diagnos. I 90% av patienterna diagnostiseras den kroniska formen av icke-bakteriell prostatit. Denna artikel beskriver hur man bestämmer prostatit hos män efter karaktäristiska tecken och med hjälp av speciella undersökningar.

Sjukdomen påverkar män i olika åldrar och kan förekomma i akut eller kronisk form.

Varför inträffar inflammation?

Orsaken till prostatit hos män kan bli smittsamma och / eller stagnerande faktorer. I de flesta fall observeras flera negativa orsaker samtidigt.

Smittsamma faktorer

Oftast är orsaken till denna typ av prostatit hos män penetreringen av följande typer av mikroorganismer (de kan detekteras med hjälp av bakteriologiska diagnostiska metoder):

 • bakterier (E. coli, stafylokocker, streptokocker etc.);
 • virus;
 • svampar;
 • patogener urogenitala infektioner (ureaplasma, klamydia, trikomonasinfektion, gonorré etc), såväl som vilken som helst inflammatorisk sjukdom i njurarna och urinvägsinfektioner (pyelonefrit, uretrit, cystit);
 • Förekomst av foci av akut eller kronisk infektion (karies, tonsillit, lunginflammation, cholecystit, kolit etc.).

Ibland kan detektion av kroniska infektiösa processer känna igen de dolda formerna för prostatit hos en man.

Stagnerande fenomen

Överträdelse av blodtillförsel av organ i ett litet bassäng kan orsaka förekomst av prostatit.

Olika faktorer kan leda till försämrad blodtillförsel till bäckenorganen och till stor del framkalla utseendet på alla typer av prostatit. Bland dem: kronisk förgiftning (i de flesta fall - alkoholisk), hypotermi, perineal skador. Ett stort antal män med prostatit kan bestämma stagnation i bäckenet som orsakas av fysisk inaktivitet, stillasittande arbete, kronisk förstoppning, oregelbunden eller brist på sexuell aktivitet, med användning av metoden av avbruten samlag, bäcken åderbråck.

Dessutom kan orsaken till inflammation i prostatakörteln hos män vara:

 • förekomst av förträngningar och stenar i urinröret, vilket gör det svårt att urinera
 • endouretral manipulation, används för att bestämma olika typer av urinvägs patologi.

Typiska manifestationer

Både akuta och kroniska former av sjukdomen kännetecknas av följande symtom, vilket i vissa fall hjälper en man att självständigt känna igen prostatit. Dock kan endast en läkare noggrant diagnostisera patologi.

Brott mot urinering

En av de vanligaste tecknen som kan avgöra prostatit är ett brott mot processen med urinering. berörda patienten och mer frekventa falska drifter (speciellt på natten och under arbetstid), ansträngd och / eller intermittent urin (i allvarliga fall - akut fördröjning), uretral urladdning som förekommer under defekation, känsla av ofullständig tömning av blåsan och andra.

Sjukdomar i könsorganet

Denna sjukdom kan leda till fullständig impotens vid det otydliga genomförandet av diagnos och behandling.

Under sjukdomsförloppet är det möjligt att bestämma sådana brott mot den sexuella funktion som utvecklas och så småningom intensifieras:

 • för tidig utlösning;
 • försvagning av erektion, förlängda nattliga erektioner;
 • radering av orgasmiska känslor;
 • utseendet av blod i ejakulatet;
 • hos vissa män finns ett brott mot spermatogenesen.

Om den korrekta diagnosen och behandlingen av prostatit inte görs i tid, även hos unga män, kan denna sjukdom leda till fullständig impotens.

Smärt syndrom

För att bestämma närvaron av inflammation och möjlig förekomst av smärta hos sakralområdet, perineum, pungen, penis, blygdbenssammanfogningen, störande under erektion, ejakulation, urinering, defekation, eller utan någon uppenbar anledning.

Akut form

Man bör komma ihåg att akuta former av sjukdomen, som ofta blir kroniska, karakteriseras av akut smärta i perineum, genitalier och sakrala regioner. Av de vanliga symptomen, en ökning av kroppstemperaturen, tecken på berusning: svaghet, huvudvärk, frossa. I urinen kan mucopurulenta filament och sediment detekteras.

Förekomsten av sådana symptom hos män hjälper till att identifiera prostata, men liknande klagomål kan också uppstå när prostata adenom, urinvägsinfektioner och andra sjukdomar som kräver en grundlig inspektion och användning av moderna metoder för diagnos. Endast en läkare och endast under sjukvårdsförhållandena kan noggrant bestämma den kliniska formen och orsaken till sjukdomen och föreskriva även adekvat terapi.

Specialist urolog med hjälp av olika diagnostiska metoder kan korrekt identifiera sjukdomen och förskriva behandling.

Metoder för att bestämma sjukdomen

Tidig identifiera prostatit och utse rätt behandling för en specialist-urolog bidrar till olika diagnostiska metoder:

 • samråd med en urolog (andrologist), som genomför en patientintervju, samlar in klagomål som gör att du kan känna till de viktigaste symptomen på sjukdomen;
 • extern undersökning - gör det möjligt för läkaren att kontrollera tillståndet hos patientens externa könsorgan (förekomst eller frånvaro av ödem, sekret, utslag etc.);
 • palpation av prostata, utförd genom rektal åtkomst. Med hjälp av denna manipulering av urologen är det möjligt att bestämma konturer, gränser, struktur och densitet hos orgeln. Under diagnosen tas också ett prov av sekretionen av prostata och urin för ytterligare undersökning.
 • Laboratorie undersökningsmetoder: urin och blod, bakteriell ympning urin urladdning från urinröret och prostatiska utsöndringar, sperma studier, PCR-diagnos av mukosala epitelceller i urinröret, blododlingar på blodkultur, PSA-analys, osv,.
 • Ultraljudsdiagnos - utförs transrektal (rektum) eller transabdominal (genom bukväggen) i ett förfarande och hjälper till att bestämma storleken och formen uppskattning struktur prostatavävnad, sädesblåsor, urinblåsa (inkluderande närvaron och uppgår i det av kvarvarande urin) och miljö fiber;
 • urofluometri - en studie utförd för att bestämma arten och svårighetsgraden av urinproblem
 • Om det finns behov av ytterligare studier används diagnostiska metoder som CT och / eller MRI av bäckenorgan.

Kom ihåg att tidig och korrekt diagnos och behandling av arbetsmiljöer tillåter de flesta patienter för att undvika sådana allvarliga komplikationer av prostatit, som en böld i prostata, impotens, infertilitet och andra.

Vet du tillräckligt om hur man identifierar prostatit hos män

Prostatit är en sjukdom hos män, där prostatakörteln infaller.

Med denna sjukdom kan du möta vilken som helst ålder, men som regel observeras dess utveckling när:

 • underkylning;
 • regelbunden förstoppning
 • långvariga vistelser i sittande läge
 • en överflöd av sexuell aktivitet eller dess brist
 • kronisk, och överförde även tidiga kärnsjukdomar;
 • Villkor som bidrar till en minskning av immuniteten (detta är en konstant depression, sömnbrist, en olämplig diet).

De angivna tecknen är särskilt relevanta för manliga representanter som är över 50 år gamla. Några av männen i mer mogen ålder är engagerade i sport, förutom att det finns funktionsfel i immunsystemet, det finns förutsättningar som leder till stillastående processer. Det är därför de som är 50 år gamla är det önskvärt att regelbundet komma till receptionen för en urolog.

Principer för detektering av prostatit

Sjukdomen börjar med smärtsam och svår urinering. På natten flera gånger finns det ett behov av att besöka toaletten. Men i detta skede går nästan ingen till doktorn, även om problemet i det här fallet kan elimineras ganska snabbt. Efter ett tag har män skjutit obehagligt smärta i perinealregionen, eller över den pubic delen kan det vara obehag i anus och smärta i penis.

Frekvent urinering blir en smärtsam process, medan urin förvärvar grumlighet. Utseendet och smärtsam känsla i avvärjningsprocessen utesluts inte. Vissa människor noterar utseendet på droppar av utsöndring av vit färg i slutet av avföring, eller på morgontimmarna. Det finns en ökning i kroppstemperaturen. I de flesta fall kommer människor att höras under denna period.

Om du inte utför behandlingen, då hälsotillståndet förvärras, smärtan förvärras, börjar urinen att bli dålig och smärtsam. Allt detta har en fördröjning i processen med urinering, liksom ytterligare störningar av njurarna.

Således är inte svårt att identifiera prostatit, eftersom dess huvudsakliga manifestation - är det obehag och smärta i nedre delen av buken, pung, försämring av excitation, vilket minskar tiden för sexuell kontakt. Dessa symtom uppträder samtidigt eller en åt gången, ofta eller inte, och efter en viss tid kan de försvinna. Tecknen och deras manifestationer beror på scenen i den inflammatoriska processen: akut eller kronisk.

I grund och botten skyndar patienten inte till hjälp till läkaren. Och detta är förgäves, för efter flera attacker kan prostatit utvecklas till en kronisk form.

Symtom på akut prostatit

Denna form är inte vanlig och kan behandlas. Akut prostatit åtföljs av starka smärtsamma känslor av ljummen, med urinering kan det finnas blod i urinen, frysningar, ledsmärta, svaghet kan också uppstå. Det är inte uteslutet minskningen av sexuell lust som försvinner efter återhämtning.

Orsaken till den inflammatoriska processen med akut prostatit är en infektion som har kommit in i prostatakörteln från urinblåsan, kanalen av urinering och njurarna. Dessutom blir svampar och virusinfektioner orsaken till inflammation. I avsaknad av en behandlingskurs blir den akuta formen kronisk, vilket är svår att behandla.

Symtom på kronisk prostatit

Sjukdom kan uppenbaras, allt från små urinflöden, som slutar med outhärdlig smärta i bäckenregionen. Men med denna form kan symtom hos män vara frånvarande, vilket manifesterar sig extremt sällan. Prostatit i kronisk form är resistent mot terapi, det är möjligt att exacerbationen upprepas.

Huvudskylten är den oupphörliga smärtan i bäckenet, perineum under lång tid, överträdelsen av urinproduktionen. Orsakerna till prostatit av kronisk form är mycket olika, inklusive låg immunitet, lågt innehåll av zink och även lysozym i blodet, blodstasis på grund av bristande rörlighet.

Den lanserade formen blir orsaken till infertilitet hos män, den inflammatoriska processen i olika organ.

Analyser för bekräftelse av diagnos

För prostatit kännetecknas en ovanligt uttalad symptomatologi. Det är av den anledningen att det är problematiskt att identifiera det hos män på utvecklingsstadiet utan ytterligare diagnos. I detta avseende är leverans av tester och förebyggande åtgärder mycket viktiga.

Vad behöver jag ta prov?

Först och främst när han kommer till läkarmottagningen undersöker han patienten, frågar vad klagomålen är. Efter att ha uteslutit möjligheten att utveckla akut prostatit utförs palpation av prostatakörteln för att bedöma det allmänna tillståndet hos den manliga kroppen.

Då ges patienten en hänvisning till analysen.

För att förstå svårighetsgraden av sjukdomen, för att ta reda på närvaron av infektionsmedel måste du klara sådana tester som:

 • urin;
 • blod;
 • smet i urinröret
 • MRI;
 • bakteriologisk urinkultur;
 • blodprov;
 • utföra PCR-diagnostik.

Dessutom kan urologen individuellt ordinera en ytterligare undersökning, såväl som ultraljud, spermieranalys och ett antal andra test.

När det är nödvändigt att undersökas?

Utan en fullständig undersökning kan du inte undvika att observera följande symtom:

 • intermittent eller problematisk urinering;
 • sexuell dysfunktion;
 • bränna urinröret, liksom i perineum;
 • långvariga erektioner under natten sömn;
 • frekvent urinering
 • låg styrka hos män;
 • snabb utlösning
 • permanent utmattning
 • långvarig depression.

behandling

De tidiga stadierna av prostatit behandlas på ett polikliniskt sätt. En man är ordinerad speciella antibiotika, anestetiska ljus, bad, kompresser och massage. Under behandlingens gång är det nödvändigt att utesluta alkoholhaltiga drycker och kryddig mat från kosten. I regel utförs behandling i 10 dagar.

Ta inte del i självmedicinering, vilket kan leda till en långsam latent form med början av en kronisk sjukdom. När prostatit startas, genomgår patienten behandling i patienten. Under sjukhusvården utförs en behandlingscykel, liksom ett antal förfaranden. Vistelsetiden i sjukhusförhållanden når minst några veckor.

Förebyggande åtgärder

Om man talar om förebyggande åtgärder, så föreskriver de att de orsaker som utmärker utseende av prostatit utesluts. Först och främst är det viktigt att undvika frysning, hypotermi. Om du vet att du måste stanna länge i kylan, ta hand om varma saker.

Om du lider av förstoppning, ta avtagande läkemedel regelbundet. Om du leder ett inaktivt sätt att leva, sitta många timmar på arbetsplatsen, så ordna så ofta som möjligt en fysisk träning eller bara stå upp och gå oftare.

Regelbundet har kön, eftersom det kommer att göra det möjligt att undvika inte bara prostata, men också bli av med andra problem. Det är nödvändigt att äta balanserad och regelbunden motion, så lite som möjligt sjuk och självklart ta hand om sin egen hälsa.