Huvud
Skäl

Gonorré hos män - bilder och beskrivningar av symtom, behandling av gonorré

Gonorré är en klassiker som representerar en grupp smittsamma sjukdomar som är sexuellt överförda. Hos kvinnor fortsätter denna venerala sjukdomen på grund av reproduktionssystemets struktur med vissa nyanser.

Gonorré kan utgöra ett allvarligt hot mot kvinnors hälsa, eftersom sjukdomen blir kronisk i avsaknad av lämplig behandling med droger, vilket leder till infertilitet i denna bakgrund.

Hur kan jag bli smittad?

Enligt frekvensen av förekomst bland venerala sjukdomar är gonorré andra enbart för klamydia. Mycket ofta detekteras båda dessa infektioner samtidigt. Gonorrés orsaksmedel är bakteriegonokocken, eller Neisseria gonorrhoeae (N.gonorrhoeae, Neisseria).

Infektion sker som regel sexuellt från en infekterad partner. Inhemsk infektion är osannolikt. Detta beror på det faktum att gonokocken snabbt dör utanför människokroppen, det är också nödvändigt att infektera ett tillräckligt antal mikrober i kroppen för infektion.

Därför är sannolikheten för att smittkällan kan vara toalettstolar, simbassänger, bad, redskap och handdukar försumbar.

Gonokokki slående urogenitalsystemet fördel sektioner, som är fodrade med kolumnär epitel: slemhinnan i cervikalkanalen och urinrör, äggledare, och stora vestibulära paraurethral körtlar. Med könsorganala kontakter kan gonorralt proktit förekomma, med könsorganisk gonorréfaryngit, stomatit och tonsillit.

Första tecken

Klassiska tecken på kvinnlig gonorré:

 • frekvent urinering
 • brännande och smärta vid urinering
 • blödning i mitten av cykeln
 • svår smärta i underlivet
 • purulent urladdning av gulaktig färg från slidan.

Ofta är sjukdomen asymptomatisk, eller tecken på gonorré är så svaga att de förbli obemärkta. Som ett resultat blir sjukdomsförloppet kroniskt.

Symptom på gonorré hos kvinnor

Inkubationsperioden är från 2 till 7 dagar. Det innebär att de första symptomen på gonorré hos kvinnor kan förekomma under den första veckan efter infektion. Om immuniteten är mycket svag kommer symtomen att visas inom 24-48 timmar (en mycket överförd infektionssjukdom nyligen, steroider, kemoterapi, etc.).

Beroende på lokalisering av infektion finns det ett antal specifika symptom på gonorré hos kvinnor:

 1. Övre delen av genitourinary systemet. Här manifesterar gonorré sig tydligare: kroppstemperaturen stiger, konstanta värk i smärtan i underlivet känns, avföringen blir flytande och störningar i menstruationscykeln observeras.
 2. Nedre delen av genitourinary systemet. Här uppstår sjukdomsförloppet ofta asymptomatiskt eller atypiskt för sådana infektionssjukdomar. De viktigaste symptomen kan vara klåda och brännande känsla, pus urladdning, puffiness i livmoderhalsen.
 3. De allmänna symptomen på gonorré hos kvinnor beskrivs lite högre.

För att diagnostisera och lära sig att behandla gonoré, är vissa symtom på sjukdomen inte tillräckliga. Om du misstänker en gonorré kommer en kvinna att ta en vattpinne från slidan och diagnostisera sjukdomen med hjälp av bakteriologisk analys.
Under graviditeten

Infektion med gonorré är farlig under graviditeten, eftersom den utvecklas mycket snabbt på grund av en god blodfyllning av genito-urinorganen och en minskning av kroppens försvar. Dessutom är sjukdomen oftast asymptomatisk.

Om infektion med gonokocker inträffar under första trimestern leder det till spontan missfall på grund av utveckling av endometrit, senare inträffar komplikationer och postpartum patologier.

Nödprofylax efter oskyddad samlag

Ju tidigare åtgärderna vidtas, desto lägre är risken för infektion:

 1. Urinera omedelbart om möjligt 2 gånger.
 2. Tvätta lårens inre ytor och yttre könsorgan med tvål.
 3. Urinröret ange 1- 2 ml, och in i slidan inte mer än 5 ml av en lösning av Betadine miramistinom eller ampull med urologic munstycke, men inte senare än 2 timmar efter oskyddat n / akt.
 4. Huden på perineum och lårens inre ytor ska behandlas med en antiseptisk lösning - Manganlösning (svag), Klorhexidin eller Miramistin.

Senast 48 timmar efter oskyddad kontakt, kontakta venereologen. Efter 14 dagar rekommenderas att ge utstryk för analys av urogenitala infektioner med PCR.

förebyggande

Det viktigaste sättet att förebygga gonorré (gonorré) är naturligtvis avslaget på oavsiktliga sexuella kontakter och användningen av kondom i situationer där du inte är säker på förhand om din partners hälsotillstånd.

Kvaliteten hos kondomen är också av stor betydelse, det borde inte vara ett naturligt membran, utan endast latexkondomer (vid allergi - polyuretan).

diagnostik

Diagnosen av gonorré bekräftas genom laboratorietester. Metoder för provokation av sjukdomen används vid misstanke om kronisk och latent gonorré, då patogenen i vanliga analyser inte identifieras:

 • kemisk (smörjning av urinrör 1 - 2% lösning av silvernitrat och livmoderhalscancer 2-5% lösning);
 • biologiskt (införande av gonokockvaccin och / eller pyrogenal i muskeln);
 • smaksättning (användning av alkohol, saltad, kryddig mat);
 • termisk (utför diatermi i 3 på varandra följande dagar - smuts tas tre gånger i timmen efter fysioterapin);
 • Fysiologisk (analys av utslag under menstruation).

Vanligtvis kombineras två eller flera provokationsmetoder. Smears tas tre gånger på 24, 48, 72 timmar.

Behandling av gonorré hos kvinnor

Med bekräftad gonorré hos kvinnor är det enda sättet att behandla att förskriva antibakteriella läkemedel. Antibiotika av den senaste generationen används, vilket kan påverka den gram-negativa floran, som inkluderar gonokocker.

I den akuta fasen, oftast:

Man måste komma ihåg att gonokocker kan ha resistens mot antibiotika, liksom det faktum att behandlingen av gonorré hos kvinnor i olika skeden kräver olika doser, så självmedicinering i hemmet är inte tillåtet.

Terapi varar vanligtvis 7 till 10 dagar och administreras till båda parter. Vid denna tid är det strängt förbjudet att ha sex och dricka alkohol. Det är viktigt att strikt följa upp ordningen och sluta inte behandlingen även med symptomförsvinnandet. Det första steget är förstörelsen av patogena gonokocker, och den andra är restaureringen av floran efter antibakteriella läkemedel.

För att förhindra ytterligare sjukdomsspridning är det väldigt viktigt att identifiera den person som blev källa till infektion, liksom de med vilka han var sjuk i sexuell eller intim kontakt. Alla dessa personer bör undersökas så snart som möjligt för att om nödvändigt börja behandla i tid.

Kronisk form

Härdning av kronisk gonorré är svårare än akut. Vid detta stadium av sjukdomen alterneras perioder av eftergift med perioder av förvärring, där djupare organskador och ytterligare spridning av inflammatorisk process uppträder.

Terapi innefattar användning av antibiotika, immunostimulerande medel och fysio-förfaranden. Det ordineras av läkaren strikt av resultaten från kvinnans analys.

Om samtidig infektion, dvs förutom gonorré har andra sexuellt överförda sjukdomar (t ex chlamydia, trichomonader), behöver syftet läkemedel som verkar samtidigt på två impulsgivare.

Tecken på gonorré hos kvinnor, behandling och förebyggande

Gonorré hos kvinnor förekommer oftast i reproduktiv ålder. Denna infektiösa sexuellt överförbara sjukdom kan leda till infertilitet eller graviditetsproblem, så gonokockinfektion kräver omedelbar behandling för båda könspartnerna. Denna venerala sjukdom kallas också tripper sjukdom eller gonorré.

Enligt WHO-statistiken är gonorré en mycket vanlig infektion. Varje år diagnostiseras sjukdomen hos cirka 200 miljoner människor. I Ryska federationen under de 90 åren var det en liten minskning av tillväxten i antalet fall, men om några år började situationen försämras. Och nu når incidensen mer än 100 fall per 100 tusen personer.

Trots moderna behandlingsmetoder är sjukdomen inte möjlig att fullborda kontrollen: orsaksmedlet av gonorré muterar, som gradvis förvärvar resistens mot de senaste antibiotika.

Patogen av gonorré och överföringsväg

Gonorrés orsaksmedel är den gramnegativa bakterien Neisseria gonorrhoeae, hänvisar till parade kocker, har en bönformad form. Gonokocker är placerade inuti celler, inuti cytoplasma av leukocyter. Dessa organismer är mycket känsliga för olika yttre faktorer. De dör när temperaturen stiger till endast 55 grader. Också skadligt för dem är solljus och torkning. En bra effekt är behandlingen med antiseptiska lösningar. Bakterien förblir livskraftig, att vara i färsk pus. Efter det torkar dör gonokocken.

Vägar för överföring av gonorré:

 1. Det huvudsakliga sättet att överföra infektion är sexuell när patogener överförs under oskyddad vaginal eller analt samlag. 20 - 50% är infekterad med gonorré med ett enda oskyddat traditionellt samlag. Mycket mindre - med oralsex.
 2. Sjukdom från en sjuk mamma överförs till nyfödda under arbetet. Gonorrheal konjunktivit hos den nyfödda uppträder med bildandet av sår som läker med ett ärr. Sjukdom är komplicerad av blindhet.
 3. Med icke-traditionella sexuella handlingar utvecklas gonorréinflammation i rektum, struphuvud och tonsiller. Sjukdomen kan överföras genom en sjuks vibratorer och sexleksaker.
 4. På grund av bakteriens instabilitet i den yttre miljön överförs inte sjukdomen genom kyssar, personliga tillhörigheter hos patienten, bestick, toalettskålar och i simbassänger.
 5. Mycket sällan är smittkällan för små tjejer de personliga effekterna av en mor som har gonorré.

Gonorrés orsaksmedel kan inte flytta, de utgör ingen tvist. Dessa organismer har mycket tunna trådar, på grund av vilka de kan bibehållas på ytan av epitelceller, erytrocyter, manliga könsceller-spermatozoa. Ovan är varje bakterie täckt med ett lager av speciell substans och, som det var, i en kapsel. Därför är förstörelsen av sådana organismer svår. Behandling är komplicerad av det faktum att det är möjligt att placera patogenen i cellerna i epitelet, trichomonaderna och leukocyterna.

Inkubationsperioden

Den latenta (inkubations) perioden med gonorré är från 2 till 5 dagar för män och från 5 till 10 dagar (och till och med 30 dagar) för kvinnor. Under denna tid kommer gonokocker från slemhinnan till submucosa och orsakar dess förstöring.

Därifrån sprider infektionen genom lymfvägarna och går in i blodomloppet. Sprida retrograd gonokocker penetrera genom äggledaren i äggstockarna, vilket får dem inflammation (adnexit) och in i bukhålan. Med en kraftig minskning immunitet gonokocker kan spridas genom blodomloppet och orsaka sepsis, och misslyckande av vissa organ - leder, slemhinnor i ögon, hud, hjärta och hjärna membran.

De första tecknen på gonorré, foto

Omedelbart efter infektion har gonokockinfektion inga kliniska manifestationer. Med gonorré hos kvinnor orsakas symptomen och behandlingen av lokaliseringen av den inflammatoriska processen.

Oftast med denna sjukdom påverkar urinröret och utvecklar gonorré uretrit med följande symtom:

 • ömhet (ofta - brinnande och brinnande) med urinering;
 • klåda i könsorganet och i synnerhet urinröret
 • ökad frekvens av urineringshandlingar;
 • fördelning av urin i små portioner;
 • en fortsatt känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • purulenta införlivningar i urinen.

Det händer också att gonorré väcker cervicit - en inflammatorisk process i livmoderhalsen. Huvudskylten på detta tillstånd är leukorré, ibland med purulenta inklusioner. Resten av sjukdomen är asymptomatisk och smärtfri.

Det tredje vanligaste symptomkomplexet med gonokockskada hos kvinnor är gonorré proctit, vars symtom är:

 • smärtsamma känslor (ibland med klåda och brinnande) i anusen;
 • känsla av värme som en följd av lokal ökning av temperaturen i anusen;
 • Behovet av täta tömningar av tarmarna, ofta utan orsak.

Hur ser gonorré ut, foto

Bilden nedan visar hur sjukdomen manifesterar hos kvinnor.

Kronisk form av sjukdomen

Hos kvinnor sker den kroniska formen av sjukdomen när det finns en långvarig frånvaro av behandling för sin akuta form. Behandling av kronisk gonorré är mycket svår på grund av möjliga komplikationer. Helt avlägsna infektionen kan i vilket fall som helst, men det är värt att komma ihåg att de processer som orsakas av det i kroppen kan vara obotliga. Till exempel leder en långvarig och ofta åtföljande gonorrécervicit gradvis till utseende av vidhäftningar i livmoderhalsen, förhindrande av barnets uppfattning och bärande. Ibland kan ett sådant problem elimineras endast med hjälp av ett kirurgiskt ingrepp.

Kronisk gonoré åtföljs inte av en uttalad symtomatologi, det kan upptäckas av en slump under undersökningen för förekomsten av någon annan infektion. Basen av hennes behandling består också av antibiotika. Sannolikheten för fullständig återhämtning, med förbehåll för alla nödvändiga medicinska rekommendationer, är 100%.

Tripper under graviditeten

Gonorré hos gravida kvinnor manifesteras av inflammation i vagina och livmoderhalsen, för tidig öppning av membran eller inflammation, födelsepris, septisk abort. Sällan fram till 4 månaders graviditet kan gonokockinfektion uppstå som salpingit (inflammation i äggledarna). Karakteristisk för utvecklingen av gonorrhealvaginit, som vanligtvis inte förekommer utanför graviditeten och är förknippad med hormonell omplacering av det vaginala epitelet.

Symtom ligner på tröst, men vanliga droger hjälper inte. Fara för barnet - intrauterin infektion med gonokocker, postnatal gonorrékonjunktivit, hos tjejer - könsorganisk gonorré. Gravida kvinnor med gonorré behandlas på ett sjukhus.

komplikationer

Komplikationer av gonorré hos kvinnor är mycket allvarliga:

 • bildning av cervikal erosion - icke-helande slemhinnorfel;
 • Bartholinit - inflammation i de stora parade körtlarna på kvällen på vagina, vilket ofta kräver kirurgisk ingrepp;
 • menstruationscykelns misslyckande
 • frigiditet - minskad sexuell lust;
 • Spridningen av infektion i livmoderhålan och appendages (ofta utförd operation);
 • ögonlobens död i en bebis som är infekterad vid förlossning;
 • obstruktion av äggledarna och ektopisk graviditet
 • infertilitet, ofta ihållande
 • nederlag av leder
 • ett missfall vid infektion vid tidiga graviditetsvillkor;
 • syreförlust hos fostret, för tidig födelse och sepsis hos nyfödda med infektion i sen graviditet;
 • i de mest allvarliga fallen - peritonit, skada på hjärtan och hjärnan.

Diagnos av sjukdomen

I början av diagnosen gonorré är en patientintervju och en anamnese. Vidare undersöks en patient för att detektera orsakssambandet hos sjukdomen och att undersöka sjukdomens kliniska manifestationer. Det mest exakta resultatet visas dock av analysernas resultat.

Bakterioskopisk undersökning består i att färga smeten enligt en speciell metod som avslöjar patogena mikroorganismer med akut gonorré med nästan 100% noggrannhet. Kronisk gonorré är mycket svårare att upptäcka. Bakteriologiska metoder gör det möjligt att bestämma känsligheten hos bakterierna som finns för antibakteriella läkemedel, vilket är nödvändigt för vidare behandling.

I denna situation studeras utmatningen av urinröret, urinvägarna och sköljvattnet från rektum utöver standardanalyser. Allt detta sammanlagt ger en klar bild av sjukdomen och möjliggör det mest effektiva botemedlet.

Behandlingsschema för gonorré

Huvudprincipen: Det är obligatoriskt att behandla sexpartner, i vilka gonokocker upptäcktes med hjälp av en kulturmetod. Akut och kronisk gonorré kräver ett etiotropiskt tillvägagångssätt, det vill säga en effekt på orsaken till sjukdomen.

Terapi med antibiotika, som tas oralt, utförs alltid mot bakgrund av hepatoprotektorer (karsil) och probiotika (linex, yoghurt). Lokala medel med eubiotika (intravaginal) - akryl-, lakto- och bifidumbakterin. Det skulle vara överflödigt och utnämningen av antifungala läkemedel (flukonazol).

Frestelsen att läka sig själv är bättre att sluta, eftersom antibiotika inte fungerar och gonorré går in i en kronisk form och medicin alltmer orsaka allergier och dess komplikationer - anafylaktisk chock - utvecklas med blixtens hastighet. Och det viktigaste: endast läkaren utför en pålitlig diagnos av gonorré baserat på objektiva data.

Av antibiotika vid behandling av gonorré hos kvinnor ges preferenser till penicillin, cefalosporin, fluoroquilonserier:

 • Ceftriaxon 0,25 g eller gentamicin 2,0 g IM
 • Sumamed 2 g (analoger av Z-faktorn, Azitrox, Hemomycin, Azicid, Ecomed)
 • Cefixime 0,4 g eller ciprofloxacin 0,5 g oralt

Akut stigande gonorré behandlas med följande droger6

 • Ceftriaxon 1 g / m 1 gånger om dagen i en vecka, ciprofloxacin 500 mg / 2 gånger dagligen i 7 dagar, ofloxacin 0,4 g av 2 gånger per dag i en vecka.
 • Det är möjligt att använda andra antibiotika (tetracyklin, clindamycin, rifampicin, bicillin, josamycin, ofloxacin, etc.)
 • Behandling av kronisk gonorré kompletteras med immunstimulans och gonokocksvaccin (pyrogenal, metyluracil, levamisol, prodigiozan).
 • Aktiverar effektivt skyddskrafterna i kroppens autohemoterapi.

Eftersom gonorré kombineras ofta med trikomonasinfektion och / eller klamydia, är Doxycycline ansluten till terapi i 10 dagar och beredningar metronidazol i 5 - 7 dagar. Lokal behandling består i tvättning urinröret 0,5% silvernitratlösning, vaginala sköljlösningar mangan protargola, klorhexidin miramistinom buljong och kamomill.

I vissa fall används nya behandlingsregimer med 2 droger - Azitromycin (inuti) + Gentamicin (injektioner) eller annan kombination - Gemifloxacin + Azitromycin oralt.

Detta beror på det faktum att under det senaste årtiondet, WHO är oroad över ökningen i fall av gonorré patogen resistens mot vissa antibiotika, till exempel chefen hälsa expert Storbritannien, Sally Davies, sade att under 2013, 80% av kliniska fall bestämt motstånd gonorré mot tetracykliner.

Under hela behandlingsperioden är sex och alkohol förbjudna!

Nödförebyggande

Om en kvinna har ingått ett oskyddat samlag och är rädd för infektion med gonokocker rekommenderas det att vidta nödåtgärder, inklusive:

 • evakuering av blåsan (företrädesvis två gånger);
 • noggrann behandling med varmt vatten och tvål inuti låren och yttre könsorganen;
 • administrering av Miramistin eller Betadin-lösningar till urinröret (högst 1-2 milliliter) och i vagina (upp till 5 milliliter), om efter en farlig kontakt inte mer än två timmar gått,
 • behandling med antiseptisk (Miramistin, klorhexidin, svag mangan) skrot och inre lår.

Senast 48 timmar efter den eventuella infektionen, bör du kontakta den venerolog som ska genomföra undersökningen och utarbeta en terapiplan som består av läkande effekt på specifika områden.

Rutinprevention av gonorré

Förhindra infektion med gonokocker och blockera sjukdomsutbredningen - de viktigaste uppgifterna att förebygga gonorré. Risken för infektion under samlag minskar med användning av kondom och efterföljande användning av klorbaserade antiseptika (myramitan). Tvättning med rent vatten och tvål är ineffektivt, som spermicider. Det bästa sättet att upprätthålla hälsan är en pålitlig partner, helst i singularen.

Säker sex med gonorré utan kondom med en sjuk eller en infektionsbärare är möjlig, men ett fullständigt samlag kan sådana åtgärder knappast kallas. Experter hänvisar till dem kroppsmassage, torr kyss, oral kontakt med kroppen utom för zonen av externa genitala organ, självmasturbation och enskilda sexleksaker.

Återgivning av sjukgonorré och bärare sker vid planerade undersökningar, registrering av medicinska böcker, under registrering av gravida kvinnor på kontot. Examination måste passera alla sexuella partners, efter kontakt under 30 dagar fanns symptom på gonorré och i asymtomatisk formen - inom 60 dagar före tidpunkten för diagnos, om åtminstone en av dem visade tecken på sjukdomen. Sökte mödrar vars barn är sjuka med gonorré och flickor, om en förälder eller vårdnadshavare har konstaterats gonorré.

Symtom, tecken på gonorré hos kvinnor och män. Hur man behandlar gonorré

Gonorré (gonorré eller bara trypak) Är en vanlig veneral sjukdom som kan hota en person med komplikation, i avsaknad av behandling, och även överföras till ett nyfött barn.

Denna sjukdom var känd redan före Kristi födelse, den identifierades länge med ett av stadierna av syfilis. Men endast i 30-talet av XIX-talet, i Frankrike, uppgav doktor Philippe Ricord, som arbetar på sjukhuset i Midi-sjukdomarna, att gonorré finns som en enskild sjukdom.

Senare i slutet av seklet, 1879, hittade den tyska läkaren Albert Neisser en bakterie av gonokocken, som exciterar gonorréen. Till hans ära namngavs hela släktet av dessa bakterier (Neisseria). Det var Neisser som utvecklade metoderna för att behandla denna infektionssjukdom.

Vad är det?

gonorrhea Är en infektionssjukdom som drabbar främst ett genitourinsystem hos en person. Gonokockbakterier koloniserar slemhinnorna i urinvägarna hos män och kvinnor samt rektum, nasofarynx och ögon. Allt beror på immuniteten och det stadium där trippen ligger.

Gonokocker är ovala bakterier, som ligger i människokroppen i par. Variationen av deras storlekar är ca 0,8-1,2 μm. De är befolkade, huvudsakligen i cytoplasma av leukocyter av purulent urladdning.

Kronisk tripper och effekten av olika mediciner, kan orsaka en mutation av gonokocken. Bakterier finns i kapsform och utvecklas som ett samhälle som liknar en svärm. I den yttre miljön med en temperaturökning över 50 ° C dör gonokocker omedelbart.

Bakterier är känsliga för penicillinantibiotika och streptomyciner, men blir över tiden resistenta mot dem.

Orsaker och faktorer i sjukdomsutvecklingen

Orsaken till sjukdomens utseende är sexuella kontakter av alla slag med en infekterad partner. Andelen smitta hos män från en sjuk partner är ca 35%, hos kvinnor är sannolikheten för infektion högre - cirka 65%. Eftersom män har längre urinrör finns det större chans att spola bakterierna med urin, innan urinhinnan slemhinnor påverkas.

Det finns möjlighet att infektera ett barn under födseln från en sjuk mamma och i hushållsförhållanden (med vanlig hygienmedel - en tvättduk, en handduk). Speciellt handlar det om tjejer. Till det nyfödda barnet kan gonokocker tränga in i händelse av för tidig skada på fostermembranet, när fostret passerar genom födelsekanalen (infektion i ögonen eller könsorganen av flickor uppstår). Ofta är ett barn född blind.

Tripperoket dör snabbt i den yttre miljön, men det känns bra på slemhinnans yta och inuti epitelcellerna och leukocyterna. Gonokockinfektion är uppdelad i flera typer på platsen för skador på kroppsvävnad:

 • i genitourinary systemet.
 • i rektum (proktit eller inflammation).
 • i knäleden (gonartrit).
 • i ögonen (purulent konjunktivit eller blenorré).
 • inflammation i faryngeområdet (faryngit).

Inkubationsperioden, när gonorréen är i latent tillstånd, sträcker sig från 1-2 dagar till ett par veckor, ibland upp till 1 månad. Hos män manifesterar sjukdomen sig snabbare.

symptom gonorré hos män

I det första fallet, med nederlag av genitourinary systemet av en manlig gonokock bakterie, finns det riklig purulent urladdning ur urinröret och smärtsamma känslor när man urinerar i form av bränning. Till skillnad från kvinnor uppträder symtomen snabbare hos män (på andra dagen kan smärtan vara smärtsam).

Om trigeminalsjukan hos män tränger in i urinrörets baksida, kan testiklar, epididymier och prostatakörteln påverkas. I fallet med otillräcklig mänsklig immunitet hotar sjukdomen att utvecklas till sepsis (blodförgiftning).

Under infektionen kan akut uretrocystit (inflammation i urinrör slemhinna och urinblåsan) utvecklas. I detta fall ökar symtomatologin, vid slutet av urinering kan blod förekomma. Om patienten fortfarande påverkas av klamydia, kommer hans tillstånd att förvärras.

Trypnaya sjukdom hos män, nästan hälften av tiden, rör rektum. Den inflammatoriska processen börjar, i anus är rodnad, tillväxt, utslag. Efter evakuering av tarmarna kan brinnande och liten blödning förekomma.

Sjukdomen kan utvecklas oberoende eller tillsammans med urinrörets inflammation. Denna infektion uppträder på grund av samtal mellan könsorganen. Förutom att påverka struphuvudet kan tonsiller och hela munhålan infekteras.

Inflammation av slemhinnan

Replenishment och pus i halsen

Symtomatisk av faryngit är lite uttalad. Ibland störs torr mun, smärta och svettning medan man sväljer. Vid undersökning av en läkare kan det finnas puffiness, en gråaktig beläggning på vissa delar av munhålan, en ökning av lymfkörtlar på nacken.

Gonokock artrit

Gonokock artrit påverkar vanligtvis de som har proctit. De viktigaste tecknen på sjukdomen är rodnad och svullnad i lederna av fingrarna, anklarna, handlederna. Sjukdom detekteras när blod- och ledvätsketest ges.

Tecken och komplikationer av kronisk sjukdom hos män

Vid scenen av kronisk gonoré uttrycks inflammatoriska processer i följande manliga organ:

 • penishuvudets hud och inre förhud (se bilden ovan);
 • Cooper järn;
 • prostatakörteln;
 • seminala vesiklar;
 • epididymis;

Tecken på kronisk förlopp av sjukdomen är limning av urinrörsloppen på morgonen, liten urladdning och förändring i urinledets epitel. Bland komplikationerna kan även prostatit noteras.

symptom gonorrhea i den kvinnliga hälften

Kvinnor, som män, trypak verkar på olika organ och i det inledande skedet är det osynligt. De första tecknen på sjukdomen hos kvinnor kan bara visas efter 1-2 veckor (se bilden ovan). Tripping i klassisk form väcker följande symtom hos kvinnor:

 • liten purulent vitaktig eller gråaktig urladdning från slidan;
 • smärtsam urinering (brännande, klåda, ibland sveda);
 • rodnad, svullnad, utseende av sår på slemhinnor;
 • smärtsamma förnimmelser i underlivet;
 • blödning i frånvaro av menstruation.

Symtom för inflammation i livmoderhalsen och urinröret

Med spridningen av gonorré i livmoderhalsen har en kvinna frekvent purulent urladdning med en obehaglig lukt. Under sexuell aktivitet uppträder smärta och mindre blödning. Uttaget av urinröret med bakterier åtföljs av samma urladdning och smärta vid urinering. Båda organen kan infekteras samtidigt.

När infektion i bäckenorganen kan öka kroppstemperaturen, visa illamående och kräkningar, tålmodigt tolererat samlag.

Symtom hos kvinnor är samma som hos män:

Komplikationer av sjukdomen hos kvinnor

Hos kvinnor med inflammation i äggstockarna och äggledarna kan därefter ektopisk graviditet, rörobstruktion och infertilitet uppstå.

Ett nyfött barn, på grund av en lesion av gonorrékonjunktivit, kan förblir förblir förblir (se bilden ovan).

diagnostik

För att upptäcka sjukdomen är det tillräckligt att smita i rektum, livmoderhals (kvinnor), urinrör (män) eller i halsen.

Oftast bestäms gonorré bakteriologisk diagnostik, vilket med 90% ger rätt resultat av studien. Det finns en metod polymeras kedjereaktion Är en experimentell metod är det känsligare.

Behandling av infektion

I vår tid är en tripra en infektion som ständigt motstår penicillin antibiotika, påverkar ofta kroppen med klamydia. Därför rekommenderas att man antar antibiotika ciprofloxacinserier för män och kvinnor.

För gravida kvinnor väljer läkaren individuell behandling (spektinomycin eller andra liknande droger).

Vid komplikationer eller kronisk sjukdomskurs kräver patienten sjukhusvistelse. Här är några av dem:

 • sjukdomen påverkade olika mänskliga organ
 • infektionen spreds med blod i hela kroppen (sepsis);
 • patienten undviks behandling
 • oförutsedda återfall av gonorré.

Under behandlingen förbjuds patienten från samlag, det är nödvändigt att utesluta dåliga vanor, leda en lugn livsstil och inte vara superkyld. För att öka immuniteten ordinerar läkaren olika vitaminpreparat.

Alla ansträngningar att behandla, i ett komplex, ger ett positivt resultat.

Viktigt: Aldrig självmedicinera, kontakta kliniken. De nödvändiga drogerna och deras dosering kan endast bestämmas av en specialist.

Tripperok: symtom hos män, de första tecknen, hur det manifesterar sig och hur man behandlar det

Bland befolkningen används ofta andra namn på gonoré, till exempel gonorré, tripper. Vad är den här sjukdomen? Hur känner du till tri-ple symptom hos män? Hur ser en tripper ut? Det provocerar utseendet på denna patologi av gonokocker - Neisseria gonorrhoeae. Metod för överföring av sjukdomen - oskyddad sexuell kontakt: vaginal, anal, oral. Det är också möjligt att infektera barnet med en sjukdom under förlossningen. Sannolikheten för sjukdomsöverföring av hushållet är liten, hänvisar till fakta om en oförutsedd infektion med den sexuella varianten, eftersom gonokocken är instabil i yttre sfären. Vaginal analkontakt känns vanligtvis som det primära läget för överföring av sjukdomen. Vid oral kontakt är risken för skada låg. Inkubationsperioden är upp till 5 dagar och eventuellt 2 veckor. Ser ut som en trippel på män enligt följande - på bilden.

Många representanter för den starka hälften av mänskligheten är oroade över sådana frågor om denna sjukdom: Hur manifesterar gonorré sig? Vilka är de första tecknen på trippen?

Typer av sjukdom

Specialister särskiljer följande varianter av denna sjukdom:

 • Akut typ - symtomen hos män manifesterar sig snabbt och ökar ytterligare;
 • Kronisk form - det finns en uttalad manifestation av tecken på patologi, periodiskt försvinner de och återkommer sedan.

Symptom på trippen

Hur ser gonorré ut? De första tecknen på gonorré är utsöndringsformationer från urinrörets område, ofta uppstår de med smärtsamma förnimmelser. Även de patologiska symptomen hos män - gonokock proctit med pruritus, utsöndringsmoment från den rektala zonen, ömhet i halsen. En frekvent följd av sjukdomen är epididymit. Om gonokocken sträcker sig genom blodet i andra organers zoner - finns risk för uppkomsten av spridning av gonokockspatologi med hudskador, lever, hjärtekonstruktion, hjärna.

Så uttrycks manlig tripper i form:

 • Klåda, brännande, smärtsamma känslor i processen med urinering;
 • Inflammation av penisens huvud, förhud
 • Isolering av purulent bildning.

Gonorré kan vara asymptomatisk, en manlig representant misstänker inte att han har en sjukdom, så att han kan infektera sin partner.

skäl

Huvudfaktorn för denna patologins nederlag är oskyddad sexuell kontakt med den person som har blivit sjuk med denna kränkning.

Överföringen av infektion är också möjlig med en oral variant från en partner med en mun, urogenital typ av gonorré. Sjukdom kan överföras från en infekterad mamma till en baby under förlossningen. Sällan sänds sjukdomen genom ett hushållsalternativ, exempelvis genom vanliga toalettartiklar, underkläder. Det finns få situationer av nederlag av patologi på hushållets sätt, bakterier dör utanför den mänskliga organismerstrukturen.

komplikationer

En kronisk typ av sjukdom är erkänd som farlig, manliga representanter misstänker inte att de har denna patologi, som gradvis sprider sig till inre organ. I denna situation är följande komplikationer möjliga:

Svåra konsekvenser av sjukdomen är prostatit, orkoepididymit, de kan åtföljas av feber, svullnad, smärta i ljumsken, hyperemi i skrotområdet. Då kan det förekomma impotens, infertilitet.

Urinutskiljningsstrukturen påverkas också av denna patologi. Den smittsamma processen låter urinrörets lumen. Konsekvenserna av sjukdomen är gonorrékonjunktivit, det leder till ögonvävnadens död, blindhet. Inflammatoriska processer i interna system leder ofta till utseende av hepatit, meningit, myokardit och olika hudsjukdomar.

Diagnos och behandling av tripper

Först ska patienten genomgå en kontroll. Diagnostiska åtgärder för denna sjukdom:

 • Ett smärta på gonokocken från urinröret;
 • Buck sår;
 • PCR-analys;
 • Undersökning av blod, urin.

Hur man behandlar en tripyr? Den terapeutiska processen utförs av en läkare, ett individuellt behandlingsalternativ väljs under den dynamiska kontrollen av patientens tillstånd. Självmedicinering är inte tillåten, särskilt med användning av antibakteriella läkemedel, eftersom bakterier i detta fall utvecklar motstånd mot dessa läkemedel, kommer patologi att passera till det kroniska skedet. Den kroniska formen av sjukdomen kräver en lång behandlingsprocess med hjälp av flera antibakteriella medel.

För närvarande behandlas sjukdomen genom att använda 3 terapeutiska metoder:

 • antibakteriella;
 • antiinflammatoriska;
 • Immunmodulerande.

Gonokocker är ofta resistenta mot många antibakteriella läkemedel. Penicillinvarianter av antibiotika används vanligen:

Trepper behandling tar från några dagar till 2 veckor. Beroende på läsens stadium kan en läkare ordinera antiinflammatorisk behandling, sjukdomen orsakar ofta uretrit, cystit.

För att öka effektiviteten av behandlingen kan en läkare specialisera ett piller till en patient:

 • Cefalosporiner - cefazolinum, ceftriaxon;
 • Fluoroquinoler är lomefloxacin.

Om patienten är förbjuden att ta antibiotika, föreskriver läkaren sulfanilamidläkemedel - biseptol, sulfat, bactrim.

Tripper har en deprimerande effekt på kroppens immunstruktur, tillsammans med intensiv terapi rekommenderas olika immunostimulanter, de bidrar till att skydda funktionellt.

Under behandlingen bör en man avstå från samlag. Stark fysisk ansträngning, hypotermi, cykeltur är inte tillåtet. Att avstå från skadlig missbruk kommer också att bidra till läkningsprocesserna, de delas av båda könspartnerna.

Förebyggande åtgärder

Behandlingen av denna sjukdom är venerologen. Även bilderna av denna sjukdom anses vara en slags profylax av gonoré, de kan ses hur mycket könsorganen påverkar patologin. Därför kommer en man att bli mer uppmärksam på sin hälsa, nämligen:

 • Avstå från att ha samlag med avslappnade partners
 • Kommer att skyddas med kondomer
 • Du måste observera personlig hygien.
 • Regelbundna undersökningar hjälper också läkaren 2 gånger per år.

Särskilda lösningar har också en positiv effekt. De ska användas omedelbart efter sexuell kontakt, till exempel Miramistin. Om de första tecknen på patologi finns, ska läkaren omedelbart konsulteras för att fastställa en noggrann diagnos, syftet med adaptiv behandling, som kan avlägsna gonokockbakterier.

Tripperok anses vara en farlig sjukdom, men det kan undvikas. För att göra det finns det skyddande medel i samband med sexuell kontakt, det är inte heller rekommenderat för detektering av de första symtomen på sjukdomen som försenar resan till läkaren. Ju tidigare behandlingen börjar, desto tidigare kommer denna infektion inte längre att plåga patienten och prova utseendet på olika allvarliga komplikationer.

Gonorré hos kvinnor - bilder av de första tecknen

Former av manifestation av gonokocker

I fallet med sjukdomen kan gonorré i kvinnofoton berätta mycket utan ord. Resultatet av gonokockernas aktivitet - de orsakande smittämnena - manifesterar sig ganska specifikt.

Inflammation av de stora vestibulära körtlarna

Bilden av symtomen och de första tecknen på gonorré hos kvinnor visar hur de främsta manifestationerna av gonokocker ser ut.

Fördelning av gonokocker

Ett foto av symptom på gonorré hos kvinnor visar yttre manifestationer av infektion. Gonokockernas aktivitet uttrycks av flera röda och abscesser på öppna delar av kroppen.

Specifika symptom

Listan över symptom på gonorré i kvinnovisningar föreslår också ett foto av vaginal urladdning. Ofta är ansvarsfrihet åtföljd av smärta under samlag och blödning under intermenstruell tid.

Skador på synens organ

Tecken på gonorré i fotoet hos kvinnor visar att denna sjukdom också kan påverka ögonen. Med symtom på ökad tår och röda ögon måste en kvinna ta prov.

Gonokocker under mikroskopet

Vad är gonorré hos kvinnor, vi förstår bilden ovan. Bakteriegonokocken bär viruset i en kvinnas kropp och börjar sin uppdelning och provar sjukdomens symtom.

Primär symptomatologi

Definiera symptomen och behandlingsplanen för gonorré hos kvinnor på bilden, är naturligtvis oacceptabel. Behandling av infektion i denna grupp är en komplex och komplex process, vars varaktighet påverkas av patientens immunförsvar, sjukdomsperioden, typen av överföring av bakterien.

Särskild utveckling av sjukdomen

VIKTIGT ATT VET!

På fotoet av utsöndringar hos gonorré hos kvinnor är det uppenbart att en sådan sjukdom i första hand påverkar slimhinnan och provar tårgas, en rinnande näsa och röda fläckar i ögonen.

Gonokocker på könsorganen

Foto av gonorré hos kvinnor visar att en sjukdom av denna typ i de första stadierna av sin utveckling kan leda till utseende av flera utslag och rodnad i könsorganet.

Gonorré hos kvinnor Foto av komplikationer

Med gonorré hos kvinnor visar fotoet av utsöndringar att en stor mängd viskös och obehagligt luktande vätska kan släppas från livmoderhalsen. Detta vittnar om försämringen av sjukdomen.

Lesioner av den orala slemhinnan

Hur ser gonorré ut på kvinnor, återspeglar bilden ovan. Primärt symptom på en sådan sjukdom kan påverka munnen slemhinna och manifestera sig i form av flera akneutslag i himlen.

Gonorré visuellt

De första tecknen på gonorré hos kvinnor, som bilden visar, kan uttryckas i form av flera sekretioner av pus från livmoderhalsen.

Lokalisering av gonokocker

Tillsammans med livmoderhalssekretioner kan behandling av gonorrésymtom hos kvinnor, som i bilden, också innefatta behovet av att eliminera multipla abscesser på labia.

Formen av sjukdomen

Foto av kvinnor med gonorré visar att med en så allvarlig sjukdom släpps en stor mängd viskös substans dagligen från livmoderhalsen och smärta och blod uppträder.

Gonorrödladdning

För att bättre förstå hur symtom på gonorré hos kvinnor visas på bilden och också hitta det mest effektiva sättet att behandla, måste du klara proven och genomgå en fullständig undersökning av kroppen.


Vi uppmanar att se:

Gonorré hos kvinnor - symptom och behandling, droger, förebyggande

Hur manifesteras gonorré hos kvinnor och hur man behandlar det?

Trots att de senaste åren, har medicinen gjort ett stort steg framåt, är en sexuellt överförbar sjukdom hos kvinnor, gonorré är fortfarande relevant och fortsätter att sprida sig. Denna åkomma orsakar inte alltid akuta symptom, det brukar fortsätta i hemlighet, vilket leder till att det ofta har komplikationer.

Gonorré är en infektionssjukdom som är sexuellt överförd. Infektions orsaksmedlet är Neisseria gonorrhoeae (gonococcus), namngiven efter forskaren Neisser. Från det grekiska språket översätts ordet "gonorré" som "fröets flöde".

Varje år registrerar WHO omkring 62 miljoner människor infekterade med gonorré.

 • Oftast överförs gonorré sexuellt sätt, och det är möjligt att smittas genom någon variant av sexuella kontakter (traditionell samt anal, oral och jämn petting).
 • Tillåtet, men sällan hittat vardagliga sätt att överföra infektion. Infektion är möjligt i händelse av bristande efterlevnad av hygienregler samt regler för användning av personliga föremål (delade handdukar, konstiga kläder, totalt säng barn och föräldrar och andra. Om du använder).
 • Det är också möjligt att infektera en nyfödd när den passerar genom det naturliga könsorganet. I den yttre miljön är gonokocker instabila och dör därför under ultraviolett strålning och vid temperaturer över 55 grader.

Infektiös orsakande medlet (vysokokontagiozen), så risken för att få en infektion med gonorré sexuell kontakt enhet av storleksordningen 70%. Sålunda gonorré är endast sällan sjukdom, 7-8 i 10 fall av aktiv sjukdom som åtföljer Chlamydia och / eller Trichomonas.

Riskgrupp:

 • kvinnor, oläsliga i sexuella relationer
 • kvinnor under 25 år
 • närvaro av STI;
 • sexuellt överförbara sjukdomar i anamnesen;
 • försummelse av kondomer;
 • gravida kvinnor.

Typer av gonorré:

 • frisk gonorré - Infektionstid - högst 2 månader (subakut, akut);
 • kronisk gonorré - recept på infektion - mer än 2 månader (subakut, latent eller latent och asymptomatisk).

Gonokocker har en tendens att sprida sig, så att den senaste versionen gonorré, stigande kronisk (inflammation av äggstockarna, livmodercancer, bäcken bukhinnan, äggledare).

symptom

Inkubationsperioden är från 3 dagar - veckor till 2-3 veckor. Och följaktligen bör utseendet på de första tecknen på en sjukdom förväntas inom 5 dagar. Förlängning eller förkortning av inkubationsperioden beror på kroppens skydd.

Med försvagad immunitet uppträder de första symptomen inom 1-2 dagar (behandling med steroider, nyligen överförd infektionssjukdom, kemoterapi, etc.).

Senare utseendet av gonoré är på grund av god immunitet eller mottagning efter infektion med antibiotika på grund av andra infektioner eller vid självbehandling.

Med gonorré manifesterar sig sjukdomen på organ som påverkas av patogenen. Och för att under könsgonokocker kommer från urinröret till könsorganet, är livslängden först och främst utsatt för attacken. Därefter inblandade bihang (rör, äggstockar), endometrium och ibland bukhinnan under infektionsutveckling. Dessutom är slemhinnan och rektum involverade i processen. Eventuell förekomst av gonorréfaryngit (med oral kontakt).

Efter infektion är det utsläpp - det här är det allra första och klassiska symptomet av sjukdomen. Typiskt är det tjock, vit eller gulfärgad leukorré, som har en obehaglig lukt. Ofta tar kvinnor detta som en manifestation av ospecifik kolpit eller tröst och fortsätter till självbehandling, vilket sårar den kliniska bilden.

Gonorré har också följande manifestationer:

 1. cervicit - Förutom utsöndringar är patienten orolig för att brinna, klåda eller kittla i perineum och i slidan. Vid gynekologisk undersökning är äggbenets ödem märkbar, det förvärvar en ljus skarlett nyans. Från den livmoderhalsiga kanalen visar den gula tejpen av vita. Dessa tecken är tecken på gonorrécervicit.
 2. Inflammation av livmodern och bilagor - När infektionen sprider sig, uppträder adnexa och endometriumskador. Det finns smärtor i nedre delen av buken drag eller akuta, purulent urladdning med blod (endometrium lesion), det finns en ökning i kroppstemperatur till 38-39 grader, det finns berusning (sjukdomskänsla, svaghet, förlust av aptit, illamående, kräkningar). I detta fall finns salpingoophorit och gonorrhealendometrit. Med medverkan av det lilla bäckenet och endocervicit känns kvinnan dyspareuni (ömhet i samlagsförloppet).
 3. Uretrit, pyelonefrit, cystit - Urinrörsinfektion orsakar gonorré uretrit när kvinnor klagar över smärtsam och frekvent urinering. Urinröret är hyperemiskt, edematiskt, dess palpation är smärtsamt, det finns en falsk uppmaning att urinera. När man klättar på infektionen är njurar och blåsan involverade i processen.
 4. proktit. Manifestationer av gonokock proktit - sveda och klåda i det anala området, falska brådskande (tenesmus) och smärtsam avföring. Det finns också utsläpp av gul färg från ändtarmen, ofta med blodiga ådror. Inspektion gör det möjligt att upptäcka pus i anusens anus och röda anus.
 5. faryngit - strömmar under död för en vanlig ont i halsen. Det uppenbarar en smärtsam känsla i halsen och sväljer, en ökning av submandibulära lymfkörtlar, en ökning i temperaturen. Men oftast är gonorréfaryngit åtföljd av milda symtom (hes röst, pershenie) eller är asymptomatisk. Hyperemiska, edematösa palatinmassiler med en touch av en gulgrå färg finns.

Kronisk gonorré

Gonorré i denna form förekommer med en raderad, liten uttryckt eller fullständigt obunden symtomatologi. Bland symtomen kan noteras endast sekret, periodisk smärta i benet i ländryggen, värkande smärta i underlivet.

Kronisk inflammation i livmodern kännetecknas av en överträdelse av menstruationscykeln. Intermenstruell blödning observeras, och de månatliga blir mer rikliga och längre. Menstruation kan provocera en förvärring av infektionen (endometrit, cervicit, adnexit, uretrit).

Eftersom gonokocker föredrar cylindriska epitel, de praktiskt taget inte påverkar vaginalslemhinnan presenteras skivepitel. De enda undantagen är tjejer och gravida kvinnor med vulvovaginit.

komplikationer

Gonorré är otrevlig både för dess manifestationer och för den höga risken för komplikationer:

 • infertilitet hos kvinnor (defekt endometrium, rörobstruktion);
 • bartolinit (nederlag av Bartholin körtlar);
 • minskad libido;
 • komplikation av graviditet, efter förlossningen (intrauterin fostertillväxt, spontan abort, ektopisk graviditet är hög risk, tidig förlossning, prematur hinnbristning, postpartum septiska sjukdomar, antenatal död av ett barn, ett barns död under dagarna efter födseln, horionamnionit);
 • Infektion av barnet (blennorea, otit, gonokocks sepsis, infektion i könsorganen);
 • spridd gonorré - komma in i blodet och dess patogen spridning genom kroppen (huden blödningar, ledsjukdom, hjärna, njure, lever, hjärta);
 • gonorré-konjunktivit (vid bristande överensstämmelse med hygien).

diagnostik

Diagnosen bekräftas efter laboratorietester:

 • expresstest (hemdiagnos);
 • mikroskopi av swabs taget från slidan, livmoderhalsen, rektum och urinröret;
 • odlingsmetod (såning på näringsmediet att separeras från livmoderhalsen och urinröret);
 • RIF - immunfluorescensreaktion (färgämnefärgning med färgämnen);
 • IFA - enzymimmunanalys (urinanalys)
 • RSK - Komplimangbindande reaktion (serologisk metod, venöst blod studeras, metoden är mycket användbar vid diagnos av gonorré i kronisk form);
 • PCR - polymeras kedjereaktion (urin och smuts undersöks).

Metoder för provokation används vid diagnos av latent och kronisk gonorré när patogen inte detekteras i rutinprov. Provokationsmetoder:

 • kemisk (urinröret smutsas med 1-2% lösning av silvernitrat, den livmoderhalsiga kanalen smittas med 2-5% lösning);
 • matsmältnings (konsumtion av akuta, salta livsmedel eller alkohol);
 • termisk (i 3 dagar utförs diatermi - stroke tas tre gånger, en timme efter fysioterapin);
 • biologisk (det pyrogenala och / eller gonokockvaccinet injiceras i muskeln);
 • fysiologisk (smärtor under menstruation analyseras).

Kombinera vanligen minst två metoder. Smuts tas efter 24, 48 och 72 timmar.

Gonorré i graviditet

Sjukdomsförloppet under graviditeten beror till stor del på tidpunkten för infektion. Om infektion uppträder före graviditeten raderas sjukdomen hos de flesta patienter, och endast en tredjedel av gravida kvinnor klagar. Förekomsten av kronisk gonorré ökar risken för infertilitet och ektopisk graviditet.

För gravida kvinnor kännetecknas sjukdomen av utbrott av vagina, vilket är atypiskt utan graviditet. Detta förklaras av den hormonella omplaceringen av vaginala slemhinnan. Vanligtvis har patienter klagomål om riklig utsläpp, bränning, klåda. Symtom är mycket lik symptom på tröst, men medlen "från tröst" är helt ineffektiv.

 • Gonokocker i sig orsakar inte utveckling av missbildningar i fostret, men dess närvaro samtidigt med graviditeten är farlig. Om infektion inträffade under den första halvan av graviditeten är det inflammation i livmoderhinnan, som kan leda till missfall.
 • När smittade i den andra halvan av gonokocker inte kan komma in i livmodern, är det skyddat skal membran, så att abort vanligtvis inte förekommer, men det är möjligt att utveckla placenta insufficiens, vilket kan leda till en brist på näringsämnen och syre.

Det är också möjligt intrauterin infektion, som manifesteras av chorioamnionit och nocokcal sepsis. Chorioamnionit åtföljs av ökad hjärtfrekvens, ökad kroppstemperatur, en förändring i det allmänna blodprovet. Andra tecken kan inte vara. Vid chorioamnionit förekommer ofta för tidiga födselar, som börjar med urladdning av vatten.

Infektion av barnet är möjligt under födseln, på grund av vad hans ögonfall kan uppstå. Flickor kan utveckla gonorré hos könsorganen.

I Ryssland, för att förebygga alla barn omedelbart efter födseln, torka ögonen med steril bomullsull och sätt också in en 20% lösning av natriumsulfacyl; två timmar senare upprepas denna procedur. Dessutom behandlas tjejer på samma sätt och könsorganen.

Hos kvinnor som drabbats av gonorré, efter födseln, livmoderns inflammation.

behandling

Behandling av gonorré hos kvinnor är att genomföra en behandling med antibiotika. Sådan behandling är nödvändig för båda sexpartnerna, under behandlingsperioden föreskrivs avhållande från samlag och förbud mot användning av alkohol. Av antibiotika ges företräde för preparat av cefalosporin, penicillin och fluokinolon.

Det enklaste sättet är att behandla frisk gonorré i de lägre delarna av könsorganet. Behandlingsförloppet är begränsat till en enda administrering eller administrering av ett antibiotikum:

 • Sumamed 2 g (dess analoger Azitroks, Z-faktor, hemomycin, Ecomed, azicid);
 • Cefixime 0,4 g eller Ciprofloxacin 0,5 g - tas oralt;
 • Ceftriaxon 0,25 g eller Gentamicin 2,0 g - intramuskulärt.

Gonorré av en akut stigande form behandlas med följande läkemedel:

 • 1 g ceftriaxon intramuskulärt - en gång om dagen, varaktigheten av kursen - en vecka, ciprofloxacin 500 mg intravenöst - två gånger per dag, varaktigheten av kursen - en vecka, ofloxacin 0,4 g - två gånger om dagen kurslängd - en vecka.
 • Det är möjligt att använda andra antibiotika (Clindamycin, Tetracyclin, Rifampicin, Josamycin, Bicillin, Ofloxacin, etc.).
 • kroniska former av gonorré behandling kompletterar gonokock vaccin (Levamisol Pyrogenalum, metyluracil, prodigiozan) och immunstimulerande medel.
 • Aktiverar effektivt skyddet av kroppens autohemoterapi.

Såsom gonorré åtföljs ofta av chlamydial och / eller trikomonasinfektion, under loppet av behandlingen är ansluten Doxycyklin (varaktigheten av kursen - 10 dagar) och Metronidazol (varaktighet av kursen - 5-7 dagar). Lokal behandling - tvättning uretra 0,5% -ig lösning av silvernitrat, samt vaginal sköljning buljong kamomill, mangan lösningar Protargolum, miramistinom, klorhexidin.

Under senare år ökar antalet fall av utveckling av patogenens immunitet mot vissa antibiotika. Till exempel sa Sally Davis, chefsexpert i Storbritanniens hälsovårdssystem, att så tidigt som 2013 visade 80% av de kliniska fallen resistens mot tetracykliner.

Av denna anledning föreslår specialister att använda nya behandlingsmetoder med hjälp av två drog - Gentamicin (injektioner) + Azitromycin (inuti) eller annan kombination av läkemedel - Azitromycin + Gemifloxacin - Oralt.

Om komplikationer uppstår krävs kirurgisk ingrepp.

Akut bartholinit öppnas och såret tvättas och dräneras.

I fallet med akut pelvioperitonita och avsaknaden av positiv dynamik under dagen utfördes laparotomi, är bihang avlägsnades, tvättades i bukhålan.

förebyggande

Den huvudsakliga förebyggande åtgärden bör övervägas att överensstämma med hygien och avhållande från promiskuösa sexuella kontakter.

I fallet med ett oskyddat samlag minskar sannolikheten för infektion efter att ha vidtagit följande åtgärder:

 • omedelbart efter kön, bör du urinera, helst flera gånger (som ett resultat av urin tvätta urinvägarna patogena bakterier);
 • tvätta könsorganen och låren med tvål;
 • inom 2 timmar efter samlag måste du komma in i 1-2 ml i urinröret, i slidan - upp till 5 ml av en lösning av Betadin eller Miramistine;
 • Höft och skrot hud behandlad med antiseptisk - En svag lösning av kaliumpermanganat, Miramistin eller Klorhexidinlösning. Om det inte finns Betadin eller Miramistin, kan du Princeetsevatsya Kaliumpermanganat (något utspädd).

Miramistin minskar risken för infektion med trichomoniasis, gonorré, syfilis och genital herpes med 90%.

Senast 2 dagar efter oskyddad sex bör du konsultera en specialist (läkaren kommer att föreskriva ett system för förebyggande av sexuellt överförbara sjukdomar). Efter 2 veckor rekommenderas att smitta för gonorré och andra urogenitala infektioner med PCR-metod.

Det bör också noteras att ett effektivt system har utvecklats som hjälper till att bekämpa sjukdomsutbredningen.

Detta förebyggande system innehåller följande bestämmelser:

 1. Identifiering av infekterade personer för efterföljande behandling, även utförd av individer som ständigt är i kontakt med patienter.
 2. Periodisk undersökning och registrering av patienter med venerala infektionssjukdomar.
 3. Identifiera sjuka i riskgrupper, som inkluderar narkomaner, prostituerade, homosexuella, hemlösa.
 4. Användning av konventionella metoder för behandling av gonorré för att öka effektiviteten av sjukdomshantering.
 5. Informera befolkningen och genomföra aktiviteter som syftar till att främja avslag på promiskuösa sexuella kontakter och iakttagande av sanitära och hygieniska regler.

Kontroll av botemedel

Efter avslutad behandlingskurs krävs en trippelkontrollundersökning av patienten efter provokation (vanligtvis användningen av kryddiga livsmedel och alkohol före provtagningsanalysen).