Huvud
Skäl

Övningar för prostata och styrka

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

Efter fyrtio år av varje man kan fångas smittsamma sjukdomar som är baserade på hormonella förändringar i kroppen. En av dessa sjukdomar är prostatit. Kronisk kurs av sjukdomen leder till stillastående blodprocesser, och som ett resultat finns det problem med prostatakörteln. Men någon sjukdom är bäst förhindrad, snarare än lång och svår att behandla.

En särskild uppsättning övningar är effektiv inte bara för att förebygga alla manliga sjukdomar, inklusive prostata adenom och prostatit, men kan också bidra till förbättring av styrkan. Utföra dagliga övningar kan avsevärt förbättra könskvaliteten, förhindra för tidig utlösning och dålig erektion.

Övningar för prostata och styrka

Fysisk träning är bra för människors hälsa.

Försämringen av erektionen och utvecklingen av prostatit sker mot bakgrund av otillräcklig syreförsörjning till bäckenorganen. I avsaknad av förebyggande och härdande verkan kan prostata adenom utvecklas. För att förhindra denna process rekommenderas att du använder övningsterapi.

 1. Efter övningarna stimuleras blodtillförseln i genitourinärsystemet.
 2. Arbetsförmågan hos nervsystemet är normaliserat (ofta uppstår problem med styrka från nervös överbelastning, stress)
 3. Om hypodynamin i prostata är närvarande, då med hjälp av regelbundna fysiska övningar kan det elimineras så snart som möjligt.
 4. Med prostatit rekommenderas att stärka musklerna i perineum, liksom i höftled, vilket kan göras med hjälp av fysioterapiövningar.

Fysisk träning bidrar till ökad styrka

faktum! Observera att effektiviteten av fysiska övningar i närvaro av manliga sjukdomar har vetenskapligt bevisats. Detta förklaras av det faktum att grundorsaken till sjukdomsbildningen är blodstagnationen i organen i det lilla bäckenet. Det är bara tillämpningen av övningar med prostatit bör ske i samband med den huvudsakliga läkemedelsförloppet.

Komplexa övningar

Det finns fysiska övningar som eliminerar bristande kraft och fungerar som en förebyggande åtgärd av inflammerade foci i prostata, de består av följande fysiska ansträngning:

 • LFK, som hjälper till att stärka alla muskler;
 • tillämpning av yoga
 • Kegels teknik med prostatit och dålig styrka.

Män, i närvaro av problem i könsorganet kan tillämpas på olika tekniker. Experter rekommenderar varje morgon att börja med en kort tio minuters träning. Dessa är de första stegen som hjälper till att övervinna de stillastående processerna.

OBS! Fem minuters laddning accelererar återhämtning med inflammation i prostatakörteln.

Alla övningar bör vara omfattande och utförs dagligen samtidigt. Börja uppvärmning är bäst från belastningen på ryggraden, vilket bidrar till utvecklingen av dess flexibilitet, sträckning och förstärkning av musklerna. För att göra detta, använd böjning och lutning. Att göra övningar, du kan inte glömma andningen - andetag och utandningar görs långsamt och jämnt.

Övningsövningar för män

Det är viktigt att börja motionsbehandling, eftersom upprätthålla en stillasittande livsstil, ständig stress, oregelbundna och felaktig kost orsakar stillastående processer, vilket ökar risken för att utveckla prostatit, impotens, och även cancer.

Förebyggande åtgärder som förbättrar styrkan

Denna övning riktar sig till prostatakörteln, vilket ger en hemlighet som finns i spermierna - detta kommer att bestämma spermatozoas aktivitet. Följaktligen beror inte bara styrkan, men också den reproduktiva funktionen direkt på prostata.

för genomförande av övningar du behöver göra några steg:

 1. Mannen tar en bekväm position, sitter på en plan yta. I detta fall är benen i ett utsträckt läge. Nu när hans ben sträcker sig framåt börjar mannen gå vidare på skinkorna. Du måste göra tre uppsättningar trettio steg.
 2. Mannen sitter på golvet, ändrar inte positionen med förlängda ben. Nu behöver du inte gå framåt, men gör maximal sluttning. Det totala antalet repetitioner är sextio (du kan göra det för tre tillvägagångssätt).
 3. Mannen stiger upp och börjar göra svängningar med sin vänstra fot till sidan (tjugo mahov) och därefter, höger (tjugo mahov). Det är implementerat i tre metoder.
 4. I stående läge är fötterna på axelns bredd, mannen börjar göra backar - tjugo backar till vänster och tjugo sluttningar till höger. Det finns tre tillvägagångssätt för varje sida.
 5. En man ligger bekvämt på ryggen, på en platt fast yta, skinkorna ska vara förhöjda samtidigt. Denna position kallas "björk" (den ska vara på ungefär tio minuter och vila sedan). Det finns tre uppsättningar av tio minuter.

Utför övningar för prostata och styrka

Bara en halvtimme på morgontiden kommer att hjälpa till att återställa och till och med stärka den manliga kraften och spara från farliga sjukdomar.

Massera perineum för att förbättra tillståndet för prostata

Efter fyrtio år rekommenderas män att göra prostata massage för att undvika inflammation och problem med styrka. Preliminärt är det nödvändigt att skicka inspektion (undersökning av prostata hjälper till att bestämma den patologiska förändringen på ett tidigt stadium). Därför kommer prostasmassage efter diagnosbekräftelse att ingå som ett obligatoriskt föremål i den komplicerade behandlingen. Men för att förhindra inflammation är det bäst att göra förebyggande massage.

Varning! Massage kan ske utan svårighet själv eller med hjälp av någon. När prostataadenom diagnostiseras är självmedicinering förbjuden, och manipulationer utförs exklusivt av en högkvalificerad specialist.

Effektiva övningar för prostata och styrka

Prostatit - en sjukdom i samband med en kränkning av prostata. Det är typiskt för män i alla åldrar. Riskgrupp - män från 20 till 40 år. Klinisk manifestation - Stagnation av blod i bäckenregionen, Puffiness i prostata. Är uppenbart i kretsloversystemet, störningar i prostata, som kan orsaka infertilitet eller cancer. De främsta orsakerna till prostatit hos män:

 • stillasittande livsstil;
 • oregelbundet samlag
 • dåliga vanor
 • påkänning;
 • förekomst av infektionssjukdomar;
 • kroniska tarmsjukdomar.

För behandling och förebyggande behandling används fysiska övningar för prostata. Deras effektivitet bevisas av androloger.

Med kronisk prostatit i bäckenregionen, är den vanligaste stagnationen av blod, vilket orsakar svullnad av prostata

Profylax och behandling av prostata sjukdomar

För att förbättra blodcirkulationen i bäckenet får organen fysisk aktivitet. Behandling och förebyggande av prostata patologi rekommenderas att utföras med hjälp av fysiska övningar. Lasten har en positiv effekt på prostata:

 • stimulerar blodcirkulationen;
 • leder till muskelton;
 • fyller vävnaderna med syre;
 • accelererar ämnesomsättningen.

Övningar utvecklade av specialister inom terapeutisk gymnastik är oersättliga för förebyggande och behandling av prostatit. Läkaren föreskriver komplex terapi, inklusive ett program med fysiska övningar.

Komplex för prostata

En uppsättning åtgärder för behandling av prostata hemma består av etapperna:

 • gymnastik enligt Kegels metod;
Ett sätt att förbättra blodtillförseln i prostata och minska den patologiska puffinessen - motion för behandling av prostatit
 • perineal massage;
 • dusch med plötsliga temperaturförändringar i perineum;
 • gör yoga
 • dagliga prestationer av det kurativa läroprogrammet.

Kombinationen av dessa metoder stimulerar blodcirkulationen, hjälper till att återställa blodflödet från bäckenorganen, normalisera prostatakörteln, återlämna mannen till ett normalt sexuellt liv.

Övningar för förebyggande av prostatit

Det huvudsakliga komplexet av metoder för förebyggande av prostatapatologi är baserat på övningar som kan utföras när som helst.

 • Övning 1. Reduktion av anus muskler. Vid urinering eller sittande på arbetsplatsen, utför 30 stycken av anusen. Håll inte anuset i ett stressat tillstånd. Följ mönstret - ansträngd-avslappnad. Det rekommenderas att du tränar 5 gånger under dagen.
 • övning2. Ställ dina ben i axel bredvid varandra. Knä spridas ihop, komplett 10 sit-ups.
Ibland, på grund av brist på muskelträning, känner män obehag vid körning
 • Övning 3. Ta bollen för fitness. Ta ställning på bollen. Förböj bollen fram och tillbaka längs grenen. Med böjarna ökar trycket.

Ovannämnda komplex är också användbart för styrka. Det rekommenderas att utföra det dagligen.

Övningar för prostata massage

Massage i prostata körteln är en integrerad del av behandlingen av sjukdomen. Det förbättrar blodcirkulationen, det är användbart för styrka. Genomföra den i en halvtimme före samlaget får patienten en hög erektion. Grundläggande genomförandeskema:

 • kontrastdusch. Rikta strålen till perinealområdet. Alternativ 20 sekunder varmt vatten med 15 sekunder kallt vatten. Att massera körteln med en kontrastdusch rekommenderas i 15 minuter;
 • Ta en position som ligger på ryggen och massera prostata. Du kan utföra utomhusmassage eller med djup penetration. I det första fallet, kör din hand längs perineum, varje gång stärka trycket. I det andra - sätt in fingret i anusen, hitta en punkt med en ärtstorlek, tryck sedan på den mot benet. Det rekommenderas att utföra från 5 till 10 minuter.
Massage perineal regionen utförs oberoende, i den bakre positionen

Terapeutisk gymnastik

Övningar för att förebygga prostatit utföra utan råd från en läkare. Men för behandling är det lämpligt att samråda med en specialist. Han kommer att välja en uppsättning uppgifter individuellt för patienten. De grundläggande metoderna för utförande är användbara för styrka. Grundutbildningskomplex:

 • Ställning - Liggande på baksidan. Placera dina ben, späd sedan ut. Knä är böjda. Gör det 5 gånger.
 • Utspäd nedre extremiteterna, minska sedan, utför korsningen.
 • Avböj ryggraden, lägg tonvikt på klackarna och armbågarna.
 • Benen drar till bröstet, utför växelvis, lägg fötterna till skinkorna.
 • Utför cirkulära rörelser med benen i en böjd och rak position.

Det rekommenderas att träna varje dag i 30 minuter om dagen.

Kegelmetoden

Stärka prostatakörteln och förbättra det manliga genitourinära systemet kommer att hjälpa tekniken hos den tyska gynekologen Kegel. Ett komplex för kvinnor har utvecklats. Syfte - snabb återhämtning efter leverans. Men det används också framgångsrikt av män för att behandla prostata, för förebyggande av patologi.

Under urineringstiden är det nödvändigt att avbryta urinflödet 4-5 gånger och sedan slappna av och återuppta urinering

Under urinering är det nödvändigt att retard flödet, att känna pubic-coccygeal muskler. För nybörjare är det tillräckligt att utföra upp till 10 snitt i 5 sekunder. Dagligen ökar antalet repetitioner. Ta upp till 200 per dag.

Hur man förhindrar prostatit

För förebyggande och behandling av sjukdomar hos det genitourinära systemet är det rekommenderat att delta i sport, leda en aktiv livsstil. För att förhindra problem i framtiden måste du vara uppmärksam på din hälsa. För att förhindra risken för prostatit, utför en uppsättning åtgärder:

 • regelbundet besöka gymmet;
 • ge upp dåliga vanor
 • leda ett regelbundet sexuellt liv (nödvändigt för att prostata körs på rätt sätt).

Genomförandet av enkla metoder för förebyggande kommer att rädda dig från problem i framtiden, öka styrkan och människors hälsa.

Effekter av motion på prostatit

Vid behandling av prostatit är fysisk aktivitet en stor del av den komplexa behandlingen av sjukdomen.

fördelar:

 • återställa inflödet och utflödet av blod från det lilla bäckens organ
 • effektivt påverka återhämtningen av nervsystemet, öka blodkärlens elasticitet, förbättra metaboliska processer i kroppen;
 • stimulera styrkan
 • minska smärta
 • underlätta urineringsprocessen
 • är ofarliga
 • är tillgängliga för ett brett spektrum av patienter.

Det rekommenderas vid behandling av prostatit att komma överens med den tillåtna fysiska aktiviteten hos den behandlande läkaren. Ta hand om hälsa, led rätt sätt att leva.

Fem produkter som förbättrar prostata hälsa

Prostatakörteln är förmodligen den mest kända delen av det manliga reproduktionssystemet, vanligtvis kallar vi prostata. Ju äldre en man, desto viktigare är det att upprätthålla prostatahälsan: det kan öka, vilket orsakar problem med urinering, och prostatacancer är den vanligaste typen av cancer hos män.

En balanserad diet minskar risken för sorglig utveckling och förbättrar prostata hälsa genom att förhindra.

Fem produkter som förbättrar prostata hälsa

bär

Många bär (särskilt mörka), till exempel: jordgubbar, blåbär, björnbär, hallon är unika: de innehåller mycket vitamin C och antioxidanter.

 • C-vitamin har egenskapen att lindra symtomen på godartad prostatahyperplasi, minska svullnad och underlätta utsöndring av urin.
 • Antioxidanter utför ett mycket viktigt arbete för kroppen: förebyggande av skador som orsakas av molekyler av fria radikaler till kroppens celler. I själva verket minskar läckra bär på ett säkert sätt risken för cancer, så det finns ingen anledning att vägra bär på bordet (i sig, förutom allergier).

Du kan äta bär som det är och för att förbättra effekten kan du göra en milkshake: olika bär, banan, mjölk, proteinpulver, jordnötssmör och jämn honung.

Omega-3-fettsyror som finns i fet fisk är mycket användbara för hjärthälsa, lägre kolesterol och blodtryck och hjälper till att gå ner i vikt.

Experter brukar rekommendera att minska intaget av animaliskt fett för att förbättra hälsan, men omättade fetter (vegetabiliska oljor, nötter och fisk), tvärtom, är extremt användbara för prostata hälsa. Omega-3-fettsyra har en antiinflammatorisk effekt på prostata, och hämmar också utvecklingen av prostatacancer

Enkla sill, lax, öring, sardiner, ansjovis och tonfisk - en eller två gånger i veckan bör du ordna "fish day" med dessa eller liknande produkter.

Bönor och ärter

Det finns ett annat bra sätt att förbättra prostatahälsan: ersättning av rött köttprotein med bönor och ärtprotein. Dessa bönor är fulla av protein och andra viktiga näringsämnen. Bönans bön innehåller 15 gram protein och fiber, vilket bidrar till prostatas hälsa.

Bönor och ärtor kan läggas till sallad och soppor samt att laga mat på olika sätt. Tja, på sommaren, när nya ärter är mogna, kan du använda det i natura.

Grönt te

Studier har visat att grönt te effektivt skyddar mot prostatacancer. Denna effekt beror på katekinerna i den (kraftfulla antioxidanter, som i mörka bär). Andra positiva egenskaper hos grönt te inkluderar sänkning av kolesterol, förbättring av minne och uppmärksamhet.

Även om användningen av grönt te och det verkar självklart (att brygga och dryck), men för en förändring, kan du prova exotiska recept som grönt te med ris (en kall skålen med sake), eller mintgrön iste (dryck).

vattenmelon

Favorit av många bär-överväxt, vattenmelon är utsökt och innehåller inte fett, rik på vitaminer A och C-produkter. och mer i vattenmelon finns det en antioxidant Lycopen, som orsakar den röda färgen av vattenmelon (och tomater, förresten också).

Forskare vet att lykopen hjälper till att minska risken för prostatacancer, som andra antioxidanter. Förutom vattenmeloner kan lykopen hittas i tomater, aprikoser, grapefrukter (med röd tinge), guava och papaya. I en genomsnittlig vattenmelon innehåller från 18 till 26 milligram lycopen, och en vuxen man bör få ca 10 mg.

En sked stor ketchup innehåller 2,5 mg lycopen.

Övningar för prostata och styrka: hur man förbättrar hälsan (med video)

Många processer i prostatakörteln hos en man uppstår från stillastående processer i bäckenområdet. För att hantera dem och förhindra olika skador måste man utföra övningar för prostata. Vilka övningar som behöver göras kommer att diskuteras i den här artikeln.

Varför är det nödvändigt?

Prostatit, ett brott mot styrka och andra sjukdomar i det genitourära systemet för män kan inte behandlas omedelbart och kräver ett långsiktigt integrerat tillvägagångssätt. Prostatakörteln spelar en viktig roll i den manliga kroppen, en kränkning i prostata körteln stör mekanismen för utlösning och påverkar direkt erektionen och styrkan. Vid diagnosering av prostatit förskriver läkaren en kurs av antibakteriell, antiinflammatorisk behandling. För snabb behandling av prostatit och nedsatt styrka måste en man ändra sin livsstil, följa en diet och starta olika fysiska aktiviteter. Anatomin hos prostata är ganska komplicerad, men det indikerar att muskler saknas direkt i körteln. Därför kan fysiska övningar öka och öka bara tonen i bäckensgolvsmusklerna.

Den främsta orsaken till prostatit är ackumuleringen av blod och utsöndringar nära och inuti körteln. För en ändamålsenlig åtgärd av orsaken till prostatit utvecklades en uppsättning specialutbildning som accelererar blodflödet i körteln och därigenom återhämtar sig.

Tilldela 4 block av åtgärder för att förbättra blodtillförseln till prostata. Ingen av dessa sessioner ersätter huvudbehandlingen för prostatit.

 1. Fysisk aktivitet.
 2. Kegel övningar.
 3. Laddning.
 4. Sexuell intimitet.

Fyra block av händelser

Låt oss titta på varje block i detalj.

Den vanligaste fysiska aktiviteten av en liten nivå av komplexitet har en fördelaktig effekt på prostata. Det viktigaste är att det ska vara regelbundet, inte ansträngande och utan tunga belastningar.

Fysisk aktivitet kan erhållas i gym, men du kan börja med enklare träning. Dessa inkluderar promenader. Du kan börja från ett litet avstånd, till exempel, för att börja sluta använda hissen och gå på golv. En liten belastning kommer att ha en positiv effekt på prostata, styrkan och övergripande hälsa hos kroppen.

Vidare är det möjligt att komplicera, steg genom några steg. Förutom att klättra till golvet används promenader under resan till jobbet och arbetet. Eller byt ut någon landtyp av transport och istället gå till fots.

En användbar effekt på prostata är att cykla.

Förutom att gå, positivt på hälsan, påverkas prostata och styrka av cykling. Denna metod för fysisk aktivitet gör det inte bara möjligt att upprätthålla hälsan utan också att kämpa med övervikt, vilket spelar en viktig roll vid utvecklingen av stillastående processer i prostata.

När du väljer denna typ av träning, måste du förbereda dig väl för detta. Välj en funktionellt korrekt cykel och sport uniform. Det rekommenderas att använda denna typ under den varma säsongen, eftersom det på vintern bara kan förvärra sjukdomsförloppet.

Ridning gäller också för måttlig fysisk aktivitet. Regelbundna besök på ryttarklubben eller hippodromen kommer att gynna hela kroppen och förbättra det emotionella tillståndet.

Running på samma sätt som att gå, hos män förbättrar uthållighet, hjälper till att stärka musklerna. För att förbättra styrkan är detta en effektiv träning. Körning på morgonen kommer nödvändigtvis att öka muskeltonen, och det kan göras efter operationen. Squats är också effektiva, men de rekommenderas inte att utföras omedelbart efter operationen. Squats fungerar bättre på den redan utbildade organismen. Squats är otroligt användbara, men innan de utförs är det nödvändigt att kneda alla vävnader och massera dem från toppen ner. Massera muskler är också nödvändigt efter fysisk ansträngning, de slappna av och träning blir effektivare.

Dessa är allmänna fysiska aktiviteter som kan utföras under dagen. De är lämpliga för någon person, oavsett ålder och initial fysisk kondition. De utförs också efter operation på körteln. Män efter operationen får inte tillåtas öka spänningsnivån, inklusive körning endast med en pulsregulator.

Det finns klasser som uteslutande fokuserar på stillastående processer i bäckenområdet och prostatakörteln. Dessa är Kegel övningar. Dessa studier uppfanns av en tysk gynekolog. De rekommenderades oftast att utföras av kvinnor före och efter förlossningen, för att stärka bäckensmusklerna och för återhämtning efter födseln att passera snabbare. Senare upptäcktes att dessa övningar också är användbara för män med sjukdomar i det genitourära systemet.

Kegelövningar syftar till stillastående processer i prostata och småbäcken.

Huvudträningen syftar till att komprimera musklerna i anusen. För att göra detta måste du ta andan, vilket ska vara långsamt och så djupt som möjligt. Samtidigt med inandningen bör musklerna i anusen komprimeras så mycket som möjligt. Efter att ha andat, måste musklerna sakta slappna av samtidigt som utandningen.

Det är inte alltid första gången du förstår vad du behöver göra. För att bestämma bestämt musklerna som behöver klippas är det tillräckligt att utföra denna övning under urinering. För att göra detta är det nödvändigt att fördröja och släppa ut jeten, detta kommer att ge en uppfattning om vilka muskler som behöver minskas.

Övning ska göras 5 gånger under dagen. Efter en vecka bör antalet tillvägagångssätt ökas med 5 tills du får göra 30 övningar i taget. Fördelen med denna övning är att den utförs stående, ligger, sitter, under en arbetsdag, i kollektivtrafiken.

Dessa övningar måste också utföras efter operation på prostata. Att utföra en prostata-massage tillsammans med denna ockupation kan träna bäckenets golvyta hos män.

Laddningselement

För att förbättra käftens funktion är det tillräckligt att utföra en morgonövning, som kan bestå av flera element, men det ställer tonen från mycket morgon till hela organismen.

Det finns träningspass som kan ingå i morgonövningarna.

Denna video visar prestationen av en övning för att behandla prostatit och förbättra styrkan. Den syftar till att träna bäckenbotten.

Sex är den bästa träningen för körteln och styrkan. Kön ger dig möjlighet att öka blodflödet i körteln, stimulerar körkärlens aktivitet och förbättrar utsöndringen av prostatajuice. Inom en vecka är det nödvändigt att det finns 3 sexuella handlingar, vilket signifikant förbättrar körtelns tillstånd.

Träning för prostatakörteln är mycket, det här är en effektiv metod som kan öka tonen i bäckens golv och muskler i musklerna direkt i närheten av mäns prostata. Det viktigaste är att starta dem i tid med regelbunden frekvens.

Användbara övningar för att återställa prostatafunktionerna

Män tänker sällan på behovet av att träna prostata, tills problemen med den här kroppen inte kommer att få sig att känna sig. Till sjukdomar leder en lågaktiv livsstil, ett långt sittande på datorn eller på jobbet, stress. Övningar för prostata är ett enkelt sätt att bibehålla hälsan hos körteln i normalfallet. De är användbara både i kombination med läkemedel som föreskrivs av läkaren och för förebyggande. Vad är övningar för att träna prostata och hur man utför dem korrekt? Alla frågor diskuteras i detalj i den här artikeln.

Hur fungerar prostata?

Prostata är ett viktigt organ i det manliga genitourära systemet. Dess uppgift är att isolera genom genom excitation eller stimulering en genomskinlig hemlighet. Varför behövs en prostatavätska? Det stöder genitala organens normala funktion och skyddar dem, fungerar som smörjmedel, men ger näring till spermatozoa och främjar deras rörlighet. En annan funktion hos körteln: kontroll av urinering. Smidiga muskler i körteln är ansvariga för att fylla och tömma urinblåsan. För mänens hälsa är prostataaktivitet avgörande, varför prostatautbildning kan vara ett utmärkt förebyggande och till och med terapeutiskt verktyg.

Symptom på sjukdomar

Om prostata är skadad, kan bakterier som orsakar inflammation komma in i blåsan och testiklarna genom urinröret. Vad påverkas av överträdelser i prostata:

 1. Urineringsprocessen;
 2. Reproduktiv funktion;
 3. Problem med erektion och ejakulation.

Övningar: hur användbara de är

I fallet med prostata sjukdomar ingår övningar för män nödvändigtvis i behandling på nivå med läkemedel och fysioterapi. Men som en förebyggande åtgärd har laddning för prostata en positiv effekt. På ett så enkelt sätt, som att ladda för prostata, kan du utesluta sådana problem i genitourinary sfären.

Fysiska övningar för prostata har ett antal ytterligare fördelar:

 • Förstärkning av muskeltonen i benen, buken och skinkorna;
 • Stimulering av svaga perineala muskler;
 • Förbättring av blodflödet i bäckenregionen;
 • Positiv effekt på höftledets tillstånd;
 • Underhålla nervsystemet.

Komplex av övningar

Innan du börjar utföra övningar för att förbättra prostata måste du förstå var det här organet är beläget. Känn järnet på två sätt:

 1. Prostatan ligger mellan pungen och anusen. Om du sätter fingret på ett avstånd av 2 cm från det och trycker på det, kan du känna avrundad form av körteln. Det är lättast att känna det under samlag när det är fyllt med en hemlighet.
 2. Så här hittar du prostata rektalt: du måste sätta ett finger i anuset på 5 cm och genom rektumets vägg för att fälla runda. Denna metod används för att diagnostisera sjukdomar i prostatakörteln.

Följande övningar för prostatakörteln bör utföras varje dag. 5 minuter ledig tid är tillräckligt för träning. Under behandlingen av prostata genom fysiska övningar är det nödvändigt att övervaka andning: det måste vara smidigt, djupt, utan förseningar. Alla rörelser utförs snyggt 2-4 gånger i ett tillvägagångssätt. Antalet tillvägagångssätt är frivilligt och välbefinnande.

 1. Ligga på en horisontell yta, händer - längs kroppen. Ett knä dras till bröstet, håller 15 sekunder och återgår sedan till sin ursprungliga position. Samma med det andra knäet.
 2. Ligga på ryggen, böj knäna. Lyft bäckenet, stanna i denna position i 15-20 sekunder och sänk sedan det.
 3. Svälj: Lut upp och sträck benen och armarna i den bakre positionen. Stanna också i 15 sekunder och slappna av i kroppen.
 4. Stå på "fours", magen är ritad. Lyft motsatt arm och ben (till exempel höger arm och vänster ben). Behåll sträckt 15 sekunder, återgå till originalet senast och vila i 2-3 sekunder. Då samma med vänster och höger fot.
 5. En annan övning för prostata: i den bakre positionen på baksidan, ta ett djupt andetag och dra maximalt i magen. För det första är det möjligt att hålla otränna bukmuskler spända i ca 15 sekunder, då ökar tiden.

Ett annat komplex av övningar för prostata hos män:

 1. Ritning i anus: Inandning, andas in med utandning. Alla rörelser är smidiga. Repeterar minst 20 gånger.
 2. "Sax": Ligga på benets baksida, höja, sprid ut till sidorna och korsa sedan. Upprepar cirka 15 gånger.
 3. "Cykel": Ligga i samma position börjar vrida imaginära pedaler, för varje ben minst 25 rörelser.
 4. Sitter på påven och sträcker benen framåt, börjar att gå framåt på grund av de kraftiga musklernas ansträngningar.

Squats för prostata

Gymnastik för prostata för män kan innehålla knep. De normaliserar blodflödet och urinering. Squats för prostata görs på ett speciellt sätt:

 1. Startpositionen står, en hand hålls vid stolens baksida. Gör en djup squat, återgå till startpositionen. Upprepa 3-5 gånger.
 2. Fortsätt hålla fast på stolen, lägg dig ner djupt och sätt dig upp och sitta upp på tårna.
 3. Komplexet kompletteras med andra höjder på benen med maximal belastning på skinkorna.

Kegel Metod

Ursprungligen uppfanns den här metoden av den amerikanska gynekologen Arnold Kegel speciellt för kvinnor, efter att den visade fördelarna för män. Kärnan i tekniken är träning av pubic-coccyge muskler. Gymnastik är användbar för både behandling och förebyggande av prostata sjukdomar. Kronisk prostatit elimineras också på detta sätt. Vad man ska göra:

 1. Stamma och slappna av perineumets muskler, medan de ligger i ett horisontellt läge. Staterna växlar smidigt, för varje - i 10 sekunder. Gör 3-4 tillvägagångssätt.
 2. Utför massageförflyttningar av perineum.
 3. När du går på toaletten håller du kort tid kvar urinflödet. Detta stimulerar blodflödet.

massage

När en massage utförs, utsöndrar prostata en öm hemlighet. Om det är gult (pus), föreskrivs proceduren i ett komplex av behandling för prostatit. Det hjälper till att ta bort alla mikroorganismer, troligt problematiskt tillstånd, förbättrar blodflödet i bäckenet, stärker läkemedlets verkan.

Teknik: läkaren med fingrarna påverkar körteln i ca 2-3 minuter genom tunntarmen. Måste vara 4 droppar av utsöndring.

Du kan utföra massage själv. En timme före proceduren rekommenderas att man dricker cirka en liter vätska. Med en fylld blåsan blir effekten bättre, på grund av dess tryck är det lättare att fästa körteln. Som förberedelse ska tunntarmen rengöras med mikroclyster med varmt kokt vatten eller avkok av örter med antiinflammatorisk effekt (kamomill). Före proceduren tvättas området av perineum med tvål. Tillvägagångssätt:

 • Latex handske är sliten;
 • Pekfingret smutsas med petroleumjelly för enkel penetration i anuset;
 • På ett djup av ca 5 cm känns prostatan;
 • Tryck växlar från prostatas högra och vänstra kanter.
 • Tryckkraften beror på förnimmelserna, de borde inte vara smärtsamma;
 • Ju hårdare järnet desto starkare kan du trycka på.
 • Efter att ha isolerat prostatavätskan, avsluta massagen genom att flytta från centrum av körteln till utgången från anuset;
 • Det är absolut nödvändigt att tömma blåsan så att den återstående hemligheten med bakterier lämnar.

Förfarandet har kontraindikationer:

 • Akut form av sjukdomen;
 • cysta;
 • Stenar i kanalerna;
 • Problem urinera;
 • hemorrojder;
 • Adenom av prostata.

Övningar efter avlägsnande av prostata adenom

Efter operationen krävs återställande av prostatakörteln. Läkare har utvecklat ett antal enkla övningar för prostata för män efter operationen:

 1. I det benägna läget, höja de raka benen i en vinkel på 45 grader och sänk dem sedan.
 2. Inom en minut, spänna och slappna av tårna på fötterna.
 3. Sätt dina händer under din skinkor. Stam i ändtarmen, vänta 10 sekunder och slappna av.
 4. Höj fötterna i 45 graders vinkel och vrid fötterna.
 5. Ligga på din rygg (händer längs kroppen), böja över och stå i denna position i några sekunder.

rekommendationer

Det första som bör övervägas av alla män: i närvaro av sjukdomar i genitourinary systemet, övningar ensam för att stärka prostata kommer inte vara tillräckliga. Vidare kontakta alltid en specialist. Läkaren kommer att förklara allt i detalj, kontrollera läkningsprocessen. Tips från män som har lyckats klara av sjukdomen:

 1. Fördröj inte behandlingen.
 2. När du kontaktar en urolog kan du bestämma sjukdomsets etiologi och göra en lämplig behandling. Att göra självbehandling är farlig.
 3. Det finns goda kliniker där läkare inte bara är utmärkta specialister, utan också upprätthåller sekretess och etiska normer.
 4. Det är mycket effektivare dagligen motion av gymnastik för prostata, än träning en gång i veckan i en halvtimme. Ojämn belastning kan bara förvärra situationen.
 5. Vad är användbart för prostata förutom träning: wellness promenader, löpning, simning i poolen.
 6. Förbättringar blir märkbara inte omedelbart, men efter ett tag efter träningsstart.
 7. Korrekt näring och avslag på dåliga vanor kommer bara att påskynda återhämtningen.
 8. Det är viktigt att utnyttja familjens stöd, för att inte ignorera deras lust att hjälpa.

Mäns hälsa är ganska bräckligt, särskilt med en modern livsstil. Det är värt att vara aktiv, inte att ignorera de första symptomen på prostata sjukdom och även i deras frånvaro att utföra övningar för prostatakörteln i hemmet.

Vad är användbart för prostata: näring och motion

Män kan vara oroade över vad som är bra för prostata. Svaret kommer att ges av någon läkare som behandlar urinogenitalorganen. Det bästa förebyggandet av prostatit och andra sjukdomar i prostatakörteln är upprätthållandet av en korrekt livsstil. Användbar för henne kommer att vara riktig näring, kombinerat med regelbunden träning. Ofta rekommenderar läkare att män efter 40 år regelbundet gör massor av prostata, vilket har en positiv effekt på prestanda hos urin och reproduktionssystem.

Orsaker till prostatit

Från prostatit lider man oftast män, för vilka en stillasittande livsstil är karakteristisk. Vanligtvis diagnostiseras sjukdomen hos kontorsarbetare och förare. Inflammation i prostatakörteln uppstår på grund av dess skada på virus- eller bakterieinfektioner. Många av dem är sexuellt överförda.

Det finns andra orsaker som förklarar utseendet av prostatit hos en person:

 • Allvarlig hypotermi i kroppen
 • Förstört blodcirkulation och stillastående processer i lilla bäckenet;
 • Sexuell abstinens;
 • Frekvent övning av avbrutet samlag
 • rökning;
 • Missbruk av alkoholhaltiga drycker;
 • Överbelastning och stress.

Alla dessa faktorer påverkar hanehälsan är inte det bästa sättet. Därför är det nödvändigt att försöka skydda din egen organism från deras inflytande.

De flesta orsakerna till prostatit kan undvikas

Nutritionens principer

Om en man har problem med prostata måste han ompröva sin dagliga kost. De flesta urologer är överens om att drogterapi inte har den önskade effekten utan riktig näring. Därför rekommenderas patienter med inflammation i prostatakörteln en mild kost.

Det är väldigt viktigt att följa vissa näringsregler som varje man som bryr sig om sin hälsa borde veta om. Organisationen av en daglig diet bör baseras på följande principer:

 1. Ursprungligen är det nödvändigt att sluta konsumera stora mängder salt. Det förvarar vatten i kroppen, vilket i sin tur hjälper det att rengöra sig av skadliga ämnen och toxiner. Dessutom reducerar natriumklorid de antiinflammatoriska egenskaperna hos kalcium som rengör inflammation;
 2. Periodiskt måste du ordna själv avlastningsdagar. De hjälper kroppen att vila, varefter den kommer att ha styrkan att kämpa med de problem som för närvarande störa personen.
 3. Maten bör balanseras. Detta innebär att kosten ska innehålla användbara livsmedel som kan mätta kroppen med värdefulla spårämnen och vitaminer.

Från vad en man äter beror kompositionen och kvaliteten på prostatajuice, vilket avlägsnar skadliga element från körteln, vilket stärker inflammatorisk process.

Det finns inget behov av att följa en strikt diet för problem med prostata. Tvärtom kan sådana åtgärder ytterligare förvärra sitt tillstånd. Det är nödvändigt att välja en balanserad kost. Om en man inte kan klara av denna uppgift, kan han alltid söka hjälp från en urolog eller en nutritionist.

Användbara produkter

Män ska vara intresserade av vilka produkter som kan vara användbara för prostata. Svaret på denna fråga hittades av forskare som studerade inflytandet av olika typer av mat på den manliga kroppen och särskilt genitourinary systemet. De lyckades identifiera ett antal produkter som stöder organets arbete i ett normalt tillstånd.

För att behandla och förebygga sjukdomar i prostatakörteln bör du använda mat som är användbart för prostata, vilket är berikat med spårämnen som är viktiga för den manliga kroppen. De måste vara:

 1. Vitaminer. De mest värdefulla i detta fall är ämnen som hör till grupperna A, C och E. De har en positiv effekt på immuniteten, vilket ökar organismens resistens mot olika patogena bakterier och virus.
 2. Zink. Det ökar produktionen av manliga hormoner, och hämmar också den patologiska tillväxten i prostatakörteln. Mikroelementet kan stärka styrkan och minska tecken på inflammation.
 3. Selen. Ämnet förbättrar sexuell funktion och tillåter inte celler i körteln att växa över. Dessutom har den en antiinflammatorisk och immunmodulerande effekt.

För att förstå vilka livsmedel som behöver ingå i kosten måste du bekanta dig med deras sammansättning.

Vitamin A

På en dag behöver en man cirka 800 μg vitamin A. Det kan erhållas genom att äta sådana livsmedel:

 • Levern
 • ägg;
 • Fiskolja;
 • Grönsaker (morötter, lök och spenat);
 • kräm;
 • Milk.

Dessa produkter kan kombineras med andra och förbereda inte bara läckra men också mycket användbara rätter.

Vitamin A finns i både animaliska och växtprodukter

C-vitamin

Män rekommenderas att konsumera upp till 60 mg C-vitamin per dag. I tillräcklig mängd finns det i sådana produkter:

 • vinbär;
 • persilja;
 • Bulgarisk peppar (röd);
 • kål;
 • Nypon.

En mindre del av vitamin C finns i alla typer av citrusfrukter.

Vitamin E

Manlig kropp behöver vitamin E. Den dagliga dosen ska vara upp till 10 mg. Ämnet finns i följande produkter:

 • majs;
 • Vete bakterier;
 • ägg;
 • kli;
 • Levern
 • Majs och sojabönolja.

Vitamin E finns i många växter.

Vitamin E finns i nötter och vegetabilisk olja

Det minimala kravet på den manliga organismen i detta spårämne är 15 mg per dag. Mycket ofta observeras dess brist, eftersom 1/3 av zinket snabbt utsöndras av svettkörtlarna. För att kompensera för bristen på ett mikroelement måste du använda sådana produkter:

 • lamm;
 • choklad;
 • Fröer av pumpa;
 • Frön av vattenmelon;
 • Nötköttlever
 • jordnötter;
 • Ostron.

Det är önskvärt att äta dem flera gånger i veckan.

selen

På en dag är det nödvändigt att konsumera upp till 200 mikrogram av detta spårelement. Selen finns i följande produkter:

När du sammanställer en diet, glöm inte bort dessa produkter.

Nötter innehåller många komponenter som är användbara för män

Fysisk aktivitet och motion

För prostata är det mycket användbart inte bara kost, men också gymnastik. Det bör innehålla övningar som förbättrar bäckensorganens tillstånd och har också en positiv effekt på deras funktion. Sjukgymnastik ökar förekomsten av sjukdomar i samband med urin och reproduktionssystem. Med hjälp kan du uppnå dessa resultat:

 1. Den normala blodtillförseln hos de urogenitala organen återställs;
 2. Nervsystemet fungerar normalt.
 3. Effektiviteten av behandling av prostatisk hypodynami ökar.

Dessutom bidrar denna övning till att stärka musklerna i perineum och höftled, vilket också har en fördelaktig effekt på prostatakörteln.

Komplexa övningar

Speciellt för män som lider av prostatit eller försöker förhindra dess utveckling har särskilda uppsättningar övningar utvecklats. De är en del av övningsterapi. Särskilt användbart i detta fall kan betraktas som yogakurser och träningsmetoder Kegel.

Till terapeutisk träning var användbar, det är nödvändigt att hantera det dagligen. Det är lämpligt att välja samma tid för träning. Börja uppvärmningen från ryggraden i enlighet med typen av backar och veck. Med hjälp kan du utveckla flexibiliteten, liksom stärka musklerna. Genom att utföra varje övning måste du komma ihåg att andningen är korrekt. Utandning och utandning bör vara jämn och jämn.

De män som leder en stillasittande livsstil bör utföra en enkel uppsättning övningar dagligen. Tack vare honom kommer de att känna sig mycket bättre. Och även sådan träning minskar sannolikheten för framtida utveckling av problem med körteln eller organen i genitourinary systemet.

Behandlingskomplexet består av följande övningar:

 1. Du måste ta en bekväm position, sitta ner på golvet. I detta fall måste benen förlängas framåt. Nu måste du börja röra på skinkorna. Tre metoder bör vidtas, var och en kommer att innehålla 30 steg;
 2. Det är nödvändigt att sitta på golvet och sträcka benen framåt. Nästa måste du göra backarna. Bör läggas ut till det maximala. Det är önskvärt att upprepa denna övning 60 gånger. Det är tillåtet att dela upp antalet backar i 3 tillvägagångssätt.
 3. I stående läge är det nödvändigt att göra milda gungor växelvis med vänster eller höger fot, 20 gånger vardera. Det är önskvärt att göra 3 tillvägagångssätt;
 4. I samma position måste du göra 20 backar på vänster och höger sida. Återigen rekommenderas att komplettera 3 tillvägagångssätt;
 5. Det är nödvändigt att ligga på ryggen och höja din skinka något. Det är nödvändigt att stå i stället för "björk". Det ska ta ca 10 minuter. Därefter kan du koppla av lite. Var och en av de tre tillvägagångssätten är önskvärt att motstå under denna tid.

På en så komplicerad man behöver inte spendera mycket tid. De första resultaten av fysioterapi kommer att vara synliga efter några veckor med regelbundna klasser.

Särskilt användbara övningar för män som arbetar med stillasittande arbete

Prostatisk massage

Specialister inom urologi rekommenderar att män gör en prostata massage. Denna procedur är mycket användbar, eftersom den stimulerar prostatakörteln och förbättrar blodcirkulationen i bäckenområdet. Innan du börjar massage, måste du genomgå en fullständig undersökning, eftersom det har många kontraindikationer.

Prostatimassage utförs vanligtvis av en läkare. Men även denna procedur är lämplig för självintroduktion, om en man har information om hur man korrekt utför det. Att massera prostatakörteln med ett finger eller en apparat kan förhindra utvecklingen av en inflammatorisk process i den. Därför förklaras oftare detta förfarande som förebyggande. Massera prostata bör inte vara längre än 1 minut, eftersom överdriven exponering för organen i genitourinärsystemet kan få obehagliga konsekvenser.

Det finns flera metoder för att massera prostata:

 • Extern massage. Förfarandet är begränsat till yttre sträckning och trimning av perineum på den plats där prostatan är belägen;
 • Transrectal massage. Dess väsen ligger i manipulationen av körteln med ett finger eller en apparat som sätts in genom anusen.

Andra viktiga punkter

Inte bara träning och massage, som involverar att sträcka perineum eller infoga ett finger i anusen, hjälper till att förbättra tillståndet i prostatakörteln. För prostata kan analsex vara användbart. Även om det faktiskt inte är det. Under detta koncept menas en ytterligare stimulans av organ genom anusen under intim närhet. Tack vare detta ökar utsöndringen avsevärt. Dessa åtgärder ökar också erektionen och sätter orgasmen i kontakt.

Den terapeutiska effekten av att ha kön blir märkbar om mannen gör det minst 3 gånger i veckan.

En annan bra hjälpare vid behandling och förebyggande av prostata sjukdomar är yoga för män. Det stoppar alla stillastående processer som finns i det lilla bäckenet. Särskilt användbara är bäckens rotationsrörelser och coccyxens intensiva slipning. Det är bäst att kombinera yoga med komplexa övningar.

Varje man kan förhindra utseende av prostatit och andra liknande sjukdomar som påverkar prostatakörteln. För att göra detta borde de leda en hälsosam livsstil och inte försumma regelbunden fysisk aktivitet. Korrekt näring har ingen betydelse. En balanserad diet är användbar inte bara för urogenitala organ, men också för alla kroppssystem.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Övningar för behandling av prostatit

Övningar för prostata är ett effektivt verktyg i kampen mot sjukdomen. Försumma inte fysisk aktivitet. Genom att utföra komplex träning, kommer du att avsevärt förbättra arbetet med musklerna i bäckendelen. Utöver detta kommer du att minska skillnaderna i index av buk-tryck. Sammantaget kommer detta att leda till en naturlig massage av din prostata, vilket senare förbättrar metaboliska processer i prostatakörteln och ökar blodflödet till kroppen.

Hur det hjälper

Övningar för behandling av prostatit samt dess förebyggande kan i sin tur bidra till förbättring av binjurfunktionen, arbetet i nervsystemet hos män, eliminering av inflammatoriska processer i prostata. För att undvika olika komplikationer och förhindra försämring av patientens tillstånd är det nödvändigt att välja ett komplex av övningar kvalitativt och individuellt.

I kampen mot prostata kommer det att vara mycket användbart för olika typer av belastningar.

För en tidig återhämtning av patienten, såväl som förebyggande av hans sjukdom, är det nödvändigt att hålla gymnastik på morgonen, simma eller springa, och välbefinnande kommer att vara till nytta. Glöm inte att alla dessa fysiska aktiviteter är utöver den huvudsakliga drogterapin.

I det här tillståndet måste du vara försiktigare: var i fred, stör inte dig själv med onödiga belastningar. Vid försämring av sjukdomen är det nödvändigt att ta anestesimedel.

Mycket användbart är morgonövningarna i 5 minuter. Rotationsrörelser av huvud, kropp och leder i extremiteterna utförs. Detta hjälper dig att eliminera all stagnation efter en lång sömn.

Fysiska övningar med prostatit kan innefatta ett övningssystem från yoga. Om vi ​​betraktar hela yrkeskomplexet vid sjukdomsdagen, är det nödvändigt att i sina kompositioner fylla ihop för att uppnå en tillräcklig flexibilitet i dina rygg- och höftmuskler. Det spelar ingen roll i vilket skick du kommer att göra detta, i vilken position som helst, skapa viktigast den högsta amplituden.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

komplexa klasser

Låt oss analysera mer detaljerat de övningar som ska utföras som en hel komplex.

 1. Du bör börja träna från stående position, benen är anslutna och händerna placeras på bältet. Vi höjer omedelbart högerbenet och utför en lutning till vänster. När du lutar, ta ett djupt andetag. Vi kommer in i utgångsläget, samtidigt som vi borde spänna inuti sphincterens muskler och andas ut högt. Vidare gör vi detsamma, bara nu i andra riktningen.
 2. Detta komplex är gymnistiskt det enklaste: Börja i vertikal position, ben ihop, händer bakom ryggen. Vi utför böjningen av benet i knäet direkt framför oss, ta det till sidan och räta ut det och sänk det sedan. Vi gör allt lika bra med den andra foten.
 3. Vi är i vertikal position, benen är placerade på axlarna, lägger händerna på midjan. Vi utför en bild, så vi skiljer oss och vi sänker våra ben tillsammans. Det är nödvändigt att övervaka din andning under träning. Inhalera djupt, när vi höjer våra ben och andas försiktigt ut i omvänd rörelse. Glöm inte att när man sänker benen är det önskvärt att man kontraherar musklerna i den inre sphincten.
 4. Vi utför vår övning, ligger i ett horisontellt läge, böjer knäna och kasta händerna bakom huvudet. 12 gånger i snabb takt, andas vi med hjälp av magen. Därefter flyttar vi från en kant till den andra med ett bassäng 24 gånger, utan att glömma att andas på ett uppmuntrat sätt. Du bör utföra komplexet tills du känner att länden är helt uppvärmd.
 5. Vi flyttar till det horisontella läget och lägger våra händer längs kroppen. Du bör ta ett djupt andetag och sticka ut magen. Vidare, långsamt binder i luftens bröst, fyll dem mentalt med din mage.
 6. Ett sådant övningskomplex i kampen mot prostatit måste utföras i vågrätt läge på golvet och vända på ryggen. Händerna ligger längs stammen, i ett böjt läge, och benen är ihop och böjda vid knäna. Det är nödvändigt att komprimera musklerna i anus och samtidigt höja bäckenet med fokus på klackarna och armbågarna.

Kegel övningar

Du kanske tror att det här komplexet av övningar bara är för kvinnor.

Men denna gymnastik är den mest effektiva även för enkel förebyggande - de förstärker musklerna i din bäckenregion.

För att kunna göra Kegel-träning måste du spänna dina muskler som om du försöker stoppa urinflödet. Du borde stanna i denna spänning i 5 sekunder. Gör från två till tre repetitioner från 10 till 20 gånger om dagen.

Det bör noteras att alla ovanstående fysiska övningar med prostatit är vettigt att växla, för att påskynda processen med din återhämtning.