Huvud
Behandling

Tabletter från prostatit hos män vid behandling av akuta och kroniska former av sjukdomen

Vad är prostatit, tyvärr vet många män nu. Tidigare ansågs denna sjukdom vara en åldersrelaterad sjukdom, men nyligen växer den snabbt yngre. Om sjukdomen inte stoppas i tid, kommer det att ta en kronisk karaktär. Och detta är fyllt med mycket obehagliga konsekvenser, inklusive problem med urinering och även med erektion.

I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen kan en patient dra nytta av sådana doseringsformer som tabletter. Korrekt utvalda läkemedel kommer att sakta ner utvecklingen av inflammation och återställa funktionen i prostatakörteln. Syftet med behandlingen är dock en specialists privilegium.

Vilka tabletter för prostatit kommer att hjälpa till i ett visst fall, kan bara lösas av en läkare baserat på följande viktiga faktorer:

 • patientens ålder
 • svårighetsgrad av sjukdomen
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med problem med prostatakörteln;
 • Förekomsten av kontraindikationer mot detta eller det läkemedlet.

Ta medicinering är nödvändigt vid första tecken på sjukdom. Det är pillerna i behandlingen av prostatit hos män är grunden för ytterligare behandling.

Indikationer för användning av tabletter

Tabletter är vanligtvis föreskrivna, med tanke på informationen om vilken typ av sjukdom som kan erhållas genom att passera vissa typer av test. Det kan vara infektiös prostatit, kronisk prostatit, icke-infektiös prostatit. Beroende på detta föreskrivs behandling. I sällsynta fall, när arten av sjukdomen inte är tydlig, föreskriver urologer behandling med bredspektrumläkemedel, vilket signifikant ökar risken att eliminera infektionen i prostata.

Det traditionella behandlingsregimen för olika typer av prostatit är som följer:

Tabletter från prostatit: en lista över droger

Behandling av prostatit kommer att bli effektivare om den utförs i ett komplex samtidigt som alla möjliga länkar i kedjan av inflammatorisk process påverkas. Det är därför med läkemedel som inte är begränsad till utnämningen av ett läkemedel, men använder en kombinerad terapeutisk behandling med flera läkemedelskategorier.

Vilka tabletter som är mest effektiva vid behandling av inflammation i prostata, kan endast avgöras av den behandlande läkaren. Att göra självmedicin är inte bara fel, men också hälsofarligt. Tänk på spektret av mediciner som oftast föreskrivs för prostatit hos män.

antibiotika

Antibakteriell terapi är ledande inom behandling av inflammation i prostata. För att korrekt fördela de nödvändiga antibiotiska tabletterna måste du först passera en bakteriekultur för att bestämma sjukdoms exakta natur.

Vanligtvis föreskrivs följande grupper av läkemedel:

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Dessa mediciner är bra för allvarlig smärta i perinealområdet. Nonsteroidläkemedel reducerar smärta och lindrar inflammation. På grund av detta förbättras patientens välbefinnande avsevärt.

I denna klass av droger är spasmolytika och muskelavslappande medel mest effektiva. Det är i sanning, trollspö för behandling av prostatit, eftersom de inte bara lindra smärta, utan också säkerställa korrekt blodflödet till bäckenorganen, samt öka utflödet av vätska från prostatakörteln.

Tabletter från den kroniska formen av sjukdomen i detta fall - midokalm och baclofen. De är dock kontraindicerade vid magsår, myasthenia gravis och allergiska manifestationer.

smärtstillande medel

Dessa läkemedel kan lindra patientens tillstånd vid tidpunkter med akuta smärta. Som smärtstillande tabletter används:

Den nödvändiga dosen i varje fall föreskrivs endast av läkaren, eftersom biverkningarna av sådana läkemedel är mycket olika.

Alfablockerare

Medicin för prostatit hos män i denna grupp bidrar till avslappning av urinrörets muskler och blåsans hals. Detta bidrar till ett bättre urinflöde. Sådana droger används i nästan alla behandlingsregimer för prostatit. Vanligtvis används:

Terapi med dessa droger är ganska lång tid. De flesta av alfa-adrenoblockerna syftar inte till att behandla själva sjukdomen utan eliminera obehagliga symptom som förhindrar att den fungerar fullt ut.

immunomodulatorer

Immunomodulerande läkemedel kan användas både i akut och kronisk prostatit. Immunomodulatorer stimulerar sin egen cellulära och humorala immunitet och stärker kroppens motståndskraft mot infektioner.

Ett utmärkt exempel på sådana droger är polyoxidonium.

Polyoxidonium (azoximbromid) kan användas förutom andra läkemedel för prostatit. Gränsvärdet för läkemedlet observeras under de tre första timmarna efter intag.

Växtbaserade tabletter och homeopatiska preparat

Växt- och homeopatiska läkemedel för prostatit är särskilt populära under det senaste decenniet. Om det är en fråga, än att behandla prostatit utan att tillgripa antibiotika, kommer den bästa lösningen vara en mottagning av homeopatiska och naturläkemedel. Behandling med sådana droger är vanligtvis effektiv och absolut säker. De har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Bland drogerna i denna klass är följande:

Vad att dricka extra med prostatit hos män

Idag arbetar apotekare för att skapa fler och fler nya läkemedel för prostatit, som används utöver bakgrunden till grundbehandling. Här är listan över de mest populära och effektiva tabletterna idag för män:

 • Prostatilen. Minskar ödem i prostatakörtelvävnaden, har en bakteriostatisk effekt på mikrofloran av sekretionen av prostata, reducerar leukocyter;
 • Vitaprost. Minskar svullnad och prostatsekretion av prostata;
 • Prostamol av DNA. Växtberedning från frukterna av palm sabal;
 • Prostanderivat. Påverkar den totala mängden PSA;
 • Peponen. Vegetabilisk beredning baserad på pumpa frön.

Kinesiska tabletter

Nyligen kinesisk medicin blir popularitet i världen, företrädare för vilka lovar högkvalitativ behandling med naturliga preparat. De flesta av dessa läkemedel har ingen certifiering i vårt land, men sådana tabletter kan köpas, till exempel via nätbutiker. Oavsett om det är värt att köpa kinesiska lösningar för prostatit, bestämmer varje patient sig själv. Vi kan ge råd: Ta inte snabba beslut utan att konsultera en medicinsk specialist.

De mest kända kinesiska kapslarna för prostatit är:

 • Sjuntsi - ett komplext regenerativt och antiinflammatoriskt läkemedel mot prostatit;
 • Cordyceps är ett biologiskt aktivt tillsats mot prostatit;
 • Shenshitong - ett kombinerat antiinflammatoriskt bioaktivt komplex;
 • Bullsgenital - ett läkemedel för behandling av prostatit och sexuell dysfunktion. Huvudkomponenten är nötkreaturgenitalier, rådjur, ginseng, schisandra;
 • Magictext är ett preparat baserat på växtkomponenter. Förbättrar erektion, ökar önskan. Kontraindicerat i problem med nervsystemet
 • Fuzhunbao - kapslar för människors hälsa. Perfekt återställa funktionen av blodkärl. Det är bättre att sluta använda detta läkemedel om det finns hjärtproblem.
 • Chichungang är ett antiinflammatoriskt läkemedel som tillfälligt blockerar symptomen på prostatit. Det är skapat uteslutande på grundval av kinesiska medicinalväxter.

Nya droger för prostatit

Den farmaceutiska marknaden uppdateras ständigt. Nya läkemedel för behandling av prostatit innehåller mer effektiva ämnen och komponenter som orsakar färre biverkningar. Läkemedel av den nya generationen kännetecknas av snabb penetration i prostata vävnaden och en kumulativ effekt:

 1. Gentamicin - på grund av den aktiva substansen (sulfat gentamycin) eliminerar känsliga för det mikroorganismer.
 2. Samprost - avser gruppen av bioregulatoriska peptider som stimulerar återställandet av körtelfunktionen.
 3. Kanamycin är en antibiotisk aminoglykosid, bestående av 3 komponenter: kanamycin A, B och C.

Tabletter för förebyggande av inflammation i prostata

Ingen typ av behandling kommer att hjälpa, om du inte leder en hälsosam livsstil, ge inte upp alkohol och röka, var inte uppmärksam på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att justera kosten, fylla kosten med matrika spårämnen och vitaminer. Det är viktigt att undvika stress och hypotermi. Allt detta är en nödvändig del av sjukdomsförebyggande.

Det finns emellertid också läkemedel som syftar till att förebygga utvecklingen av prostatit. Det finns sådana droger för förebyggande:

 1. Prostalamin - förbättrar körtelens funktion och metaboliska processer.
 2. Prostatilen - har en kombinerad effekt, ger näring till blodkärlen.
 3. Prostata Forte - säkra tabletter innehåller extrakt av örter och ett komplex av vitaminer.

Applicera snabbverkande läkemedel för prostatit: hur snabbt tar du bort inflammationen?

behandling prostatit kan inte skjutas upp på obestämd tid: om du lägger en sådan diagnos, omedelbart börja ta medicin, utan att försumma inrådan av en läkare.

Kom ihåg att denna sjukdom är tillräckligt allvarlig och farlig för män: det är bättre att förebygga problemet i förväg.

Läkemedlet för prostatit är höghastighetståg

Om du är sjuk, försök inte att omedelbart lösa problemet med traditionell medicin och trolldom: prostatit är ett fysiskt problem, det har ingenting att göra med skador eller det onda ögat.

Så oroa dig inte: rätt kurs drogbehandling kommer alltid att glömma det problem som ligger i väntan på de flesta män.

antibiotika

Oftast rekommenderar läkare att ta antibiotika: De agerar snabbt nog och hjälper patienten att bli av med prostatita.

Var dock försiktig: Läs anvisningarna före användning för att undvika komplikationer och ett antal biverkningar.

Det är inte lätt att ordinera antibiotika kan inte, men också mycket farligt: du riskerar att permanent förlora chansen att återhämta sig.

Men det finns flera typer av droger, som oftast används för snabb behandling av prostatit:

 1. fluorokinoloner Är den mest populära gruppen av droger med omedelbar effekt. De utses först efter att utesluta tuberkulos etiologi av processen (dvs efter analyser bekräftar att prostatan inte komma ut mot tuberkulos).


Behandlingsförloppet är från 5 till 15 dagar, beroende på patientens analys och sjukdomstillståndet. Preparat innehållande fluorokinoloner: tsifran, Tavanic, Elefloks. Alla säljs strikt enligt doktors recept.

 • cefalosporiner - Preparat innehållande detta ämne administreras intramuskulärt (injektion). Varunamn: ceftriaxon, Supraks, Kefadim. Kontraindikationer har nästan ingen (med undantag för individuell intolerans). Behandlingsförloppet är 4 - 14 dagar beroende på patientens tillstånd.

 • makrolider - Nu används antibiotika i denna grupp ganska sällan, eftersom deras effektivitet inte har bevisats. Till skillnad från andra antibiotika är de inte giftiga och föreskrivs för många patienter. Makrolider är ganska effektiva mot många bakterier, liksom infektioner, till exempel klamydia. Nämnen av droger i apoteket - fromilid, Zitrolid. Behandlingskurser är mycket korta, men ofta - från 3 till 5 dagar.
 • läkemedel

  Många patienter är rädda för att ta antibiotika. Detta beror på det faktum att patienten fruktar försämring av hans tillstånd, föredrar konventionell medicin även om deras effekt är något långsammare, men du är överkänslig mot praktiskt taget ingen.

  Här är några läkemedel, populär för behandling av prostatit:

  1. Afala - homeopatisk läkemedel som inte orsakar biverkningar (med undantag för individuell intolerans av enskilda komponenter). Hjälper till att återställa balans, eliminerar svårighet att urinera, återställer sekretion. Behandlingskurs - upp till 4 månader.

 • Prostamol - Det här läkemedlet kan du ofta träffas på apotek.

  Det har ett antal effekter, bland annat återställandet av genitourinary systemets normala funktion.

  Kursen bestäms av den behandlande läkaren, det fanns inga kontraindikationer.

 • Azitroks - piller som hjälper till med en infektiös prostatit.
 • Har vissa kontraindikationer (hjärtsvikt, njurproblem).

  Ofta utsedd i komplex behandling. Det rekommenderas inte att ta piller mer än 3 dagar.

  ljus

  Många män vägrar att behandlas ljus, och mycket förgäves: Moderna tillverkningstekniker av droger kan helt undvika smärta och effekten ljus - Omedelbart.

  Komponenterna fungerar direkt på sjukdomsfokus, Suga inte i blodet och orsaka inte obehagliga symptom. Om du är tilldelad suppositorier för prostatit, leta inte efter analoger.

  Hur snabbt lindras inflammation i prostata? Här är listan över de mest populära och effektiva ljus:

  1. Prostatilen - har en komplex effekt, avlägsnande svullnader, förstör svampar och bakterier, återställa normal funktion av det reproduktiva systemet. Har inga kontraindikationer (med undantag för individuell intolerans). Kursen varar 1, 5 - 2 veckor, beroende på svårighetsgraden av sjukdomen. Prostatilen rekommenderas ta 2 gånger om dagen för att få önskad effekt.
  2. Vitaprost - har en motström och antiinflammatorisk effekt Det ordineras vanligtvis när en sjukdom är igång eller dess kroniska form. Kursen varar 10 dagar, från biverkningar - mild brännande och klåda i anusen.
  3. Voltaren - hjälper till med smärta och inflammation Behandlingsförloppet utses av din läkare, eftersom det är önskvärt att ta drogen i komplexet. Av biverkningarna - brinnande i anus och mild inflammation i slemhinnan under en överdos.

  Du kan välja vilket verktyg som helst som passar ditt problem.

  Kombination av droger

  vid integrerad strategi många läkare råder att använda inte ett verktyg, men flera.

  Du kan inte ordinera dem själv, eftersom droger kanske inte passar dig eller har motsatt effekt.

  Här är några tips för att välja rätt kombination:

  1. användning diklofenak, om smärtan blir outhärdlig eller mycket svår. Var försiktig med överdoser och läkemedlets form: om du är ordinerad suppositorier för prostatit, välj injektion eller tabletter.
  2. Om du använder antibiotika, kan du använda ytterligare microclysters: de bygger på införandet av anus hopkok av örter som hjälper kroppen återhämta sig snabbt.


  Var uppmärksam på propolis: Detta verktyg används ofta vid tillverkningen av anti-prostatitstearinljus. Hur man gör dem själv läser här.

  Vilket komplex som helst bidrar till att öka chanserna för återhämtning, liksom att bli av med biverkningar.

  Billiga mediciner

  Det finns höghastighets billiga droger från prostatit:

  1. Voltaren - Genomsnittspriset är 230 rubel;
  2. Afala - 300 rubel i sociala apotek
  3. Ftulamid - 200 rubel.

  Kom ihåg att vad det än var pris på behandlingen, Din hälsa är ovärderlig och behöver alltid underhåll.

  Inflammation av prostata: behandlingsmetoder

  Inflammation i prostatakörteln utvecklas med prostatit eller kallt organ. På hur man lindrar inflammationen i prostata, rekommenderas att konsultera en läkare, men i nödsituationer är det möjligt att behandla med enkla medel hemma.

  Symptom på inflammation

  Inflammation av prostatakörteln observeras med prostatit, både stagnerande och bakteriell. Dessutom kan utvecklingen av den inflammatoriska processen föregås av en svår överkylning av bäckenorganen - den så kallade vanliga förkylningen i prostata.

  En inflammatorisk process kan misstänks enligt de karakteristiska symptomen:

  • blåsans spasmer
  • frekvent uppmaning att urinera
  • smärta i perineum och rippel i anusen
  • känsla av tyngd och raspiraniya i ändtarmen.

  Med inflammation i prostatakörteln utvecklas ett organ. Som ett resultat av en ökning av prostatakörteln, komprimerar de omgivande vävnaderna inflammerad prostata, vilket orsakar ett akut smärtssyndrom. Dessutom komprimerar prostata urinröret och urinblåsan, vilket leder till en ökning av tonen. Detta åtföljs av smärta vid urinering, känner sig full av blåsan, även efter att ha besökt toaletten, en känsla av tyngd i perineum och spasmer i underlivet.

  När kroppens storlek ökar känns trycket i ändtarmen. Detta är ett ganska skrämmande symptom som gör att män tänker på hemorrojder eller prostatacancer. Tryck och raspiranie i anus beror också på en ökning av prostata.

  Vid tidpunkten för bäckens muskelbelastning, till exempel under avföring, kan smärtsyndromet öka på grund av irritation av prostatakörteln. Med bakteriell inflammation, utseendet av blod i urinen och brinnande efter urinering.

  Med inflammation ökar prostata och pressar på närliggande organ - blåsan och tarmarna, vilket orsakar obehagliga symtom

  Medicinsterapi

  Avlägsnande av inflammation i prostata är medicinsk eller folkmetod. Det rekommenderas att besöka en urolog och genomgå en diagnos för att bestämma orsaken till inflammatorisk process.

  Vid bekräftelse av den infektiösa naturen hos den inflammatoriska processen utförs behandling med antibiotika. I detta fall används ett stort antal droger. De mest effektiva läkemedlen är makrolider (erytromycin) eller fluokinoloner (levofloxacin). Det är emellertid omöjligt att ta mediciner på egen hand utan att specificera etiologin hos den inflammatoriska processen.

  Om inflammationen provoceras av opportunistiska mikroorganismer eller klamydia, ordinerar läkare ofta förberedelserna av en grupp fluorokinoloner. De agerar snabbt nog, men bör appliceras under en lång tid, i fyra veckor. Behandlingsschema - en tablett av läkemedlet per dag.

  Makrolider har fler kontraindikationer och biverkningar, men inte mindre effektivt kämpar med patogena mikroorganismer i prostatavävnaderna. Sådana droger används korta kurser i 10 dagar på grund av en stor belastning på mag och lever.

  I vissa fall kan orsaken till inflammation vara svampar, till exempel jästliknande genus Candida eller mögelsvampar. Denna inflammation är svår att behandla på grund av egenskaperna hos den patogena mikrofloran, som snabbt utvecklar motstånd mot verkan av antimykotika. Behandlingen utförs med hjälp av antimykotiska läkemedel i tabletter - Flukanazol, Nystatin. Läkemedel tar lång tid.

  De som funderar på att lindra prostata i inflammation utan att söka en läkare, rekommenderas att använda icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De innefattar diklofenak, Ibuprofen och Nimesil. Enligt läkare och patienter är det mest effektiva antiinflammatoriska läkemedlet för smärta i prostata diklofenak. Detta läkemedel finns i tre former - injektionslösning, tabletter och suppositorier. Med inflammation i prostata är det att föredra att välja injektioner, men att själv göra en injektion och beräkna den nödvändiga dosen av läkemedlet är problematisk.

  Det optimala alternativet kommer att vara användning av rektala suppositorier Diclofenac. De agerar lokalt, ljuskomponenterna tränger snabbt in i prostata. Vid akut inflammation används ljus två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen. För att uppnå bättre absorption av läkemedlet genom tarmarna, rekommenderas det att för rengöring av enema före införandet av suppositoriet.

  Eftersom diklofenak orsakar ett antal biverkningar bör behandling med suppositorier inte överstiga en vecka.

  Lokal applikation kan du direkt påverka prostata

  Snabbt minska obehaget kommer också att hjälpa droger med nimesulidom - Nimesil eller Affida. Läkemedel framställs i pulver för beredning av lösning. Produkten hälles i ett glas och fylls med vatten. Tillåtlig daglig dosering - högst två paket av läkemedlet. Nimesil rekommenderas för användning när temperaturen stiger mot bakgrund av inflammation, eftersom den har en uttalad antipyretisk effekt.

  Biseptol är inte mindre effektivt vid bekämpning av inflammation. Det tar två tabletter i flera dagar.

  För att stoppa den inflammatoriska processen och bli av med svullnad i prostatan, hjälp speciella läkemedel för att behandla prostatit - Prostamol, Prostatilen, Vitaprost. Sådana läkemedel förskrivs av läkaren individuellt.

  Massage i prostata med inflammation

  Ett annat sätt att lindra inflammation i prostata är snabbt att massera kroppen. Denna procedur utförs endast med icke-infektiös inflammatorisk process, till exempel med stillastående prostatit.

  Massage görs rektalt, bara en specialist ska göra det. Patienten gör en rengörande enema, döljer sig i en särskild mantel och ligger ner på soffan på hans sida, knän till bröstet eller tar knä-armbågsställning. Läkaren går in i två fingrar i anuset, känner orgeln och utför mjuka strängrörelser, som rör sig från periferin till prostatens mitt. Denna procedur tar cirka 5 minuter, normaliserar det trofiska organet och lindrar svullnad. För att behandla inflammation med stillastående prostatit krävs ett förloppsförfarande - 10-15 sessioner.

  Det är omöjligt att självständigt utföra en rektalmassage. Minska symtom genom att använda en extern massage. Det är nödvändigt att ta en liten mängd olja, och inom 5-7 minuter för att utföra klapprörelser i området mellan pungen och det analhål.

  Folkmekanismer

  Du kan ta bort inflammation i prostata utan antibiotika, folkmedicin. Utmärkt tar bort den inflammatoriska processen med propolis. Den används för framställning av suppositorier. För detta är det nödvändigt att smälta i ett vattenbad, lanolin, kakaosmör eller bäverfett i en mängd av 100 ml, och sedan hälla den i 40 ml av propolisextraktet. Blandningen bör kokas i 5 minuter, sedan hälls den och kyles. Efter att blandningen har svalnat, är det nödvändigt att bilda små stökpiller cirka 4-5 cm. Stearinljuset förpackas i enskild förpackning och förvaras i kylskåp. Om inflammerad prostatakörteln bort prostatan svullnad kommer att använda dessa ljus två gånger om dagen - morgon och kväll. Den allmänna behandlingen tar 20 dagar.

  Propolisljus kan köpas eller tillverkas oberoende

  Bota sjukdomen på människors sätt som möjligt och med hjälp av pumpaolja. Det gäller också i rektala suppositorier, beredningar för vilka det är nödvändigt att smälta 100 g av eventuella oljiga baser genom tillsats av en 50 ml av pumpa fröolja.

  Att underlätta välbefinnandet hjälper till att använda te med honung. Du kan också introducera honungstamponger i anusen, honung är en utmärkt antiseptisk och stoppar snabbt den inflammatoriska processen.

  För att snabbt bli av med sjukdomen rekommenderas det inte att engagera sig i självmedicinering utan att konsultera en läkare. Baserat på ultraljud av prostata och analys av kroppens hemlighet, kommer läkaren att ställa en noggrann diagnos och förskriva den optimala behandlingsregimen.

  Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

  • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
  • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
  • gå till operation och glöm sexlivet...

  Än att ta bort en inflammation i en prostata?

  Prostatit måste nödvändigtvis behandlas, även om det inte är lätt att genomföra.

  Vanligtvis reduceras behandling av prostatit till avlägsnande av symtom på sjukdomen, speciellt inflammation i prostata och urinrör och eliminering av stillastående processer. Det bästa sättet är att genomgå en omfattande undersökning och bestämma orsaken till sjukdomen och börja med behandlingen.

  För att effektivt kunna övervinna sjukdomen är det således nödvändigt att gå igenom tre steg. Dessa inkluderar professionell diagnostik med hjälp av laboratorietester, behandling av orsaken till sjukdomen, och sedan behandling av prostatit direkt och eliminering av dess symtom.

  I denna sjukdom kan endast komplex behandling ge ett varaktigt resultat.

  Massage med prostatit

  I synnerhet tillhandahåller denna terapi massor av prostatakörtelns yta och kropp för avlägsnande av inflammatoriska produkter och abscesser från kroppen. I behandlingen används antibiotika för att eliminera inflammatoriska patogener. För att aktivera blodcirkulationen i könsorganen, elektrofores, laserterapi, används heta klyftor med örtinfusioner. I detta fall återställs även processen med blodfyllning av prostatakörteln. Lidas, trypsin och chymotrypsin används för att avlägsna obehagliga symptom och återställa den normala balansen mellan enzymer. Immunostimulanter är nödvändiga för att förebygga återkommande sjukdom och återställa kroppsskydd.

  Förutom terapeutisk fysioterapi är det ofta användbart att använda traditionell medicin, det är nödvändigt att byta till en hälsosam livsstil, en balanserad diet.

  Avlägsnande av inflammation i prostata med tabletter

  Men för att bekämpa dessa sjukdomsprocedurer och folkmedicinska åtgärder är klart inte tillräckligt. Behöver mer antibiotika, antiinflammatorisk, antibiotikabehandling med hjälp av både lokal och systemisk verkan.

  Inte engagera sig i självmedicinering, det är bättre att överlåta valet av nödvändiga läkemedel till läkaren. De mest effektiva drogerna för denna sjukdom är:

  Medicinsk behandling baseras på användningen av antibiotika och antibakteriella läkemedel. Det bör vara medvetet om att själva syftet med antibiotika är katastrofalt för hälsan och i bästa fall kommer helt enkelt att driva sjukdomen inuti tills ett nytt återfall.

  När du väljer ett läkemedel för prostatit, glöm inte att lista de antibiotika som du tidigare använt för att behandla en annan sjukdom. Och om - efter tre dagar har ingen förbättring skett - läkemedlet ska bytas ut.

  Behandlingsprocessen för prostatit kan ta mer än en vecka, även några månader. Därför bör möjligheten för läkemedlets negativa inverkan på de inre organen övervägas om den används under lång tid.

  Hur snabbt lindras inflammation i prostata?

  Lokal behandling är utformad för att avlägsna de obehagliga tecknen på prostatit. Förutom prostata-massage och mikroclys är uppvärmning och medicinska suppositorier relevanta och användbara här. Men allt detta bör överenskommas med en specialist.

  För behandling av akut prostatit visade mikrocykler sig väl. För detta gör du en varm (40 o C) infusion av kamomill, men ofta innehåller denna terapeutiska komposition 1-2% novokain. Processen består i införandet av tre hundra milliliter vätska i ändtarmen i ett förfarande, och vätskan bör hållas i detta område så länge som möjligt.

  Stearinljus anses vara ett traditionellt sätt att behandla prostatit. Goda ljus ska smälta snabbt, men de ska inte vara för mjuka, de måste absorberas snabbt i vävnader och deras effektivitet måste obestridligt bekräftas.

  Som en del av effektiva rektala suppositorier av prostatit är spasmolytika, antibiotika, anti-inflammatoriska och ämnen som förstärker absorptionen av medel.

  Drivmedel kan ofta hittas i ljuset från prostatit. Bee produkter som royal gelé, prostatin och berg honung används också.

  Metoder för behandling av prostatakörteln hos män

  På 40 år ökar varje man signifikant risken för att utveckla prostatit, där inflammationsprocessen förekommer i prostatakörteln. Denna patologi är mycket vanlig och det finns många läkemedel som hjälper till att lindra inflammationen i prostata utan antibiotika. Det viktigaste är att märka problemet i tid och börja slåss mot det.

  Innehållet i artikeln

  Varför behöver män prostata?

  Prostatakörteln är en av de viktigaste organen i den manliga kroppen. Huvudfunktionen hos prostatan är att utveckla en speciell hemlighet, som ingår i seminalvätskan. De substanser som ingår i prostatsekretionen gör det möjligt att skydda spermatozoa mot negativa yttre influenser, samt förlänga deras liv, vilket väsentligt ökar chanserna för framgångsrik befruktning.

  Orgeln ligger något under blåsan och har formen och storleken på en valnöt. Med palpation känns båda lobarna lätt, liksom ett spår mellan dem. Ökningen i prostata som uppstår med prostatit leder till det faktum att urinröret som passerar genom prostata körtlar pressas, vilket leder till svårigheter med urinprocessen.

  Symtom på prostatit

  Tidigare hittades prostatit hos män äldre än 45 år, samtidigt som yngre män kan drabbas av denna sjukdom, så du måste noggrant övervaka ditt tillstånd. För att indikera att prostata har blivit inflammerade kan följande symtom uppstå:

  • störde processen med urinering
  • Det finns ofta natturinering i toaletten.
  • Urinflödet blir för lethargiskt, kan ofta avbrytas.
  • Vid urinering är obehagliga eller smärtsamma förnimmelser möjliga.
  Om patientens temperatur ökar med prostatit indikerar detta en akut inflammatorisk process i prostatakörteln hos en man, bör behandlingen därefter börja omedelbart eftersom det hotar inte bara styrkan och möjligheten att ha barn utan också allmän hälsa.

  Men oftare finns det en kronisk form av prostatit, där symtomen inte uttrycks så tydligt, därför är det ganska svårt att bestämma patologin. För att undvika en sådan situation måste du konsultera en läkare för en fullständig diagnos minst en gång om året, särskilt om mannen har korsat den fyrtioåriga gränsen.

  Orsaker till prostatit

  Den främsta orsaken till utseendet på den inflammatoriska processen i kroppen är ingreppet i det av patogena bakterier, som börjar utföra aktiv vital aktivitet där. Eftersom blåsan och prostatan ligger i närheten, är prostatit ofta en komplikation av blåsor, det är också möjligt att vända om situationen.

  Men precis så kan de patogena bakterierna inte komma in i prostatan, det finns vissa faktorer som ökar sannolikheten för prostatit. Dessa inkluderar:

  • minskad immunitet
  • frekvent hypotermi
  • brist på regelbunden sexuell aktivitet, vilket resulterar i stasis i prostatakörteln, vilket tillåter patogener att multiplicera aktivt;
  • för ofta samlag med nya partners utan hinder skyddsmedel, vilket ökar risken för att få en sexuellt överförbar sjukdom;
  • stillasittande livsstil med en liten mängd motorisk aktivitet;
  • frekvent förstoppning
  • Förekomsten av dåliga vanor, som en passion för alkohol och cigaretter.
  • konstanta nervösa upplevelser och stress;
  • sjukdomar i cirkulationssystemet;
  • närvaro av en konstant foci av inflammation i kroppen, till exempel med kronisk tonsillit;
  • hormonellt misslyckande, vilket minskar mängden testosteron som produceras av kroppen.

  Om en man arbetar, till exempel, trucker eller programmerare, ständigt är i kalla rum och blir kallt, då är han en av de första kandidaterna för prostatit. Vid sammanträffande av flera faktorer på en gång är det nödvändigt att undersökas så ofta som möjligt, eftersom en akut akut prostatit obemärkt i tid leder till en kronisk form av sjukdomen, vilket periodiskt kommer att störa mannen.

  Diagnos av sjukdomen

  Om en man har symtom på prostatit, ska du omedelbart kontakta en läkare. Först och främst måste du berätta för honom om alla klagomål och förbereda även för de diagnostiska förfarandena, som inkluderar:

  • Palpation av orgelet, vilket gör att vi kan bedöma prostata och dess ömhet. För att göra detta kommer läkaren in i patientens rektum i patientens rektum, som tidigare smörjdes och sedan proberar prostatakörteln.
  • Ultraljud eller TRUS, som behövs för att bedöma prostataets storlek och tillstånd.
  • Datortomografi krävs för att skapa en tredimensionell bild av orgeln.
  • Analys av den prostatiska sekretionen, som låter dig identifiera sjukdomspatogenerna i den och hitta den mest lämpliga beredningen som hjälper till att lindra inflammationen i prostata.

  Dessutom måste en man nödvändigtvis donera blod och urin för analys, vilket kommer att bekräfta närvaron av inflammation av prostatit i kroppen.

  Hur bli av med inflammation?

  Denna fråga är väldigt relevant vid alla stadier av behandling av prostatit, eftersom eliminering av prostata-inflammation hos män kommer att leda till fullständig försvinnande av obehagliga symptom. För närvarande finns det bevisade metoder, vars användning leder till en snabb och kvalitativ botning av sjukdomen. För komplex behandling av inflammation av prostatit hos män kan en läkare ordinera sådana behandlingsmetoder som:

  • drogbehandling;
  • prostata massage;
  • sjukgymnastik;
  • användning av nationella recept
  • anpassning av kost och livsstil.

  Valet av vissa behandlingsmetoder beror på huruvida behandlingen av akut eller kronisk prostatit krävs, hur inflammationsprocessen utvecklas aktivt, vilket symtom patienten känner. I inget fall kan du göra självmedicinering, eftersom det är mycket svårt att bestämma graden av prostatit hos en man, så allvarliga komplikationer är möjliga på grund av felaktigt utvalda terapeutiska medel.

  medicinering

  Naturligtvis är den första frågan som uppstår med prostatit hur man behandlar inflammation i prostatakörteln? Den moderna farmakologiska marknaden erbjuder ett stort antal droger för behandling av prostatit, vilket inte bara bidrar till att avlägsna inflammation, utan också lindra patienten av obehagliga symptom. Vanligtvis används drogerna i följande kategorier från prostatit:

  • antibiotika;
  • antiinflammatoriska;
  • alfa-blockerare;
  • hormonella preparat;
  • naturliga läkemedel.

  Användning av antibiotika

  Eftersom de främsta synderna av prostatit är patogena bakterier, kan de flesta antibiotika i de flesta fall inte undvikas. I allmänhet används anti-bakteriepreparat av fluoroquinolonserier, till exempel ciprofloxacin, mot prostatit.

  Doseringen och typ av medicin som hjälper till att minska inflammation i prostatit, särskilt individuellt beräknas som mängden av preparatet som används beror på graden av inflammation och prostatit funktioner förstås. Vanligtvis går behandlingsperioden från ett par veckor till flera månader med en svår prostatit.

  Att själv välja ett antibiotikum är inte alls omöjligt, eftersom sjukdomspatogenerna kan vara immun mot vissa antibakteriella medel, så behandling ger inte det önskade resultatet. Det kan tyckas för patienten att självmedicinering med prostatit hjälper, men i själva verket elimineras bara symtom, men inte orsaken till problemet.

  antiinflammatorisk

  Dessa mediciner används både för att eliminera inflammation och för att lindra smärtan som kan uppstå med prostatit. Läkemedel av denna typ innefattar Ibuprofen, Diklofenak, Indometacin och andra.

  Alfablockerare

  Sådana mediciner används inte bara för prostatit men också för prostata adenom. Effekten av alfa-blockerare beror på det faktum att inflammationen i prostata glatt muskulatur i blåsan är kraftigt ansträngd, vilket leder till sämre urinering. För att en man ska kunna urinera igen, används läkemedel som Tamsulosin, Terazozin, Prazosin och så vidare. Efter en lång tid att ta sådana läkemedel minskar musklerna i blåsan, urinering med prostatit justeras.

  Hormonala preparat

  Tänk på hur man lindrar inflammation i prostata, många medlemmar av det starkare könet vet inte att hormonhaltiga läkemedel kan ordineras för dessa ändamål. I själva verket är användningen av sådana droger med prostatit helt betingad, de är vana vid:

  • Minska inflammation och minska prostatakörteln storlek.
  • återställa den normala sexuella funktionen hos män.

  För att utföra den första uppgiften används glukokortikoider, vilket producerar binjurskortet. De innehåller hydrokortison, prednisolon, kortison. För att minska skadliga effekter på kroppen används läkemedel endast med fysioterapiprocedur - elektrofores.

  Det är också möjligt att använda hormoner för att återställa balansen mellan manliga och kvinnliga könshormoner i kroppen, eftersom obalansen förr eller senare kommer att leda till bildandet av en godartad tumör i prostatakörteln - adenom.

  Naturläkemedel

  De mest populära läkemedel som hjälpa att bli av prostatisk inflammation är läkemedel på en naturlig bas, t ex Prostamol Uno innefattande krypande palmfruktextrakt eller Vitaprost, är den huvudsakliga aktiva substansen ett extrakt från bovin prostata. Sådana läkemedel kan framställas både i tablettformat och i form av suppositorier.

  Om du behöver hitta brådskande än för att lindra prostatacancer, bör du inte kassera urbalväxter och naturliga läkemedel från kontona, eftersom effekten är märkbar efter det första intaget. Det måste dock komma ihåg att det tar lång tid att ta dem, annars kommer prostatakörteln att vara obehandlad.

  Prostatisk massage

  Trots det faktum att de flesta männen öppet ogillar det här sättet att behandla prostata, är massage det bästa svaret på frågan om hur man snabbt kan lindra inflammationen i prostata.

  Men innan förfarandena börjar bör du alltid rådgöra med en läkare, eftersom det i kronisk form av prostatit i de flesta fall inte rekommenderas massage. Om emellertid doktorn tillåts att massera prostatakörteln, då borde det göras inte hemma, men på sjukhuset. I vissa fall, när inflammation i prostatakörteln inte utgör en stor fara, kan du göra massage själv.

  Den bästa effekten av proceduren kommer att erhållas om den kombineras med användningen av antibiotika och speciella medel för prostatit. Glöm inte att ändra din livsstil och avvisa dåliga vanor.

  sjukgymnastik

  Förfaranden av detta slag spelar en viktig roll vid behandling av prostatit, som vanligtvis används:

  1. Galvanisering, där kroppen utsätts för en likström med låg spänning.
  2. Elektrofores, där läkemedel injiceras i organ med likström, så är det sättet glukokortikoider används.
  3. Med elektrisk stimulering verkar elektriska impulser på prostata, vilket resulterar i en sammandragning av musklerna kring prostatakörteln. Möjlig exponering genom rektum, urinrör eller hud i ljummen.
  4. Mikrovågsterapi är baserad på verkan av ett elektromagnetiskt fält, som har en ultrahög frekvens.
  5. När magnetoterapi kräver ett magnetfält, vilket påverkar det drabbade organet.
  6. Det är möjligt att använda ett stillasittande bad med olika medicinska lösningar, detta förfarande tar snabbt bort obehag och underlättar välbefinnandet.
  7. Närheten till prostata och rektum möjliggör användningen av mikroclyster med läkemedel som effektivt påverkar prostatakörtelns vävnader.

  Ge inte upp fysiska behandlingsprocedurer, eftersom det i vissa fall kanske inte är tillräckligt med medicinsk behandling. För en fullständig behandling av prostatit måste du använda alla tillgängliga behandlingsmetoder, så att du kan bli av med en akut sjukdom utan risk för övergång till kronisk form.

  Folkmekanismer

  Långt sedan folk har märkt vad växter och örter bidrar till att förbättra människors hälsa i en obehaglig sjukdom. På grundval av denna kunskap har man formulerat recept som fortfarande kan användas vid behandling av inflammation i prostata. Det är möjligt att använda antingen rektala suppositorier från naturliga material eller användning av te och avkok av medicinska örter.

  Naturliga ljus

  Användningen av suppositorier är ett av de bästa sätten att direkt påverka prostatakörteln, som är i nära kontakt med ändtarmen. De bästa varianterna av rektala suppositorier är:

  1. Mud swabs som sätts in i anusen. Var inte rädd för att smutsen kommer att påverka ogynnsamt slemhinnan i ändtarmen, tvärtom kan sådana suppositorier bidra till att minska inflammation, dra tillbaka gifter ur kroppen, liksom för att stoppa spridningen av bakterier. Du kan köpa medicinsk lera i alla apotek.
  2. Honungsljus. För dem behöver du ta honung, ägg och ca 3 msk. l. mjöl, alla ingredienser blandas tills de är enhetliga och sedan bildas små suppositorier från dem. Honung har länge varit känd för sina antibakteriella egenskaper, så dess användning med prostatit hjälper snabbt att bli av med obehagliga symptom.
  3. Ljus gjorda av propolis. Denna produkt av bivil, som honung, har utmärkta antiinflammatoriska egenskaper. För att göra naturliga suppositorier måste du ta 40 g propolis och förånga dem i 200 ml alkohol, varefter tillsätt lite kakaosmör. Det är omöjligt att behandlas med sådant ljus, det är nödvändigt att ta en paus. Vanligtvis rekommenderar läkare användningen av propolisljus: för varje månad använder man suppositorier tar det två månader att bryta sig.

  Dekoktioner och örtte

  Tillsammans med ljus kan du använda växtbaserade infusioner och avkok, de mest populära är följande recept:

  • Det är nödvändigt att ta 100 g honung, liksom 300 g finhackade lök, som fylls med en halv liter gott vitt vin. Vätskan bör insisteras för en vecka på en mörk plats, och sedan tas före varje måltid på matsked.
  • Du behöver bröst, bärbär och rosmarin, blanda en matsked av varje planta och häll två och en halv kopp kokande vatten och insistera sedan på termoserna i flera timmar. Den resulterande infusionen ska vara full på morgonen för flera sippor.
  • Den torkade barken av asp bör hällas med kokande vatten och lämnas över natten. Denna produkt har utmärkta antiinflammatoriska egenskaper.

  Justera näring och livsstil

  Ofta är det hanteringen av en felaktig livsstil som ökar risken för prostatit och prostata adenom. En av de främsta anledningarna är stillesittande arbete och en liten mängd sport, vilket provar stagnerande processer i lilla bäckenet. Det är därför män i 40 helt enkelt behöver gå in för sport, utan att nödvändigtvis bli en olympisk mästare, det är tillräckligt att göra övningar på morgonen och gå mycket.

  Vila bör inte bestå av att sitta på soffan med fjärrkontroll från en TV eller en dator, men vara mer aktiv och mobil. Till exempel, om en man länge ville behärska videor eller en cykel, är en sådan ålder den mest idealiska tiden för sådana yrken. Om du inte vill cykla, kan du bara gå på kvällarna i parken.

  Brist på kön eller fysisk fysiologisk urladdning kan också orsaka stasis av utsöndring i prostatakörteln, vilket utgör en mycket bra miljö för livet av sjukdomsframkallande bakterier. Därför är det viktigt att fortsätta att ha ett aktivt sexliv, vilket bidrar till den tidiga förnyelsen av den prostatiska hemligheten.

  Rätt diet

  Mat bör balanseras och innehålla ett stort antal vitaminer och spårämnen. Det är nödvändigt att begränsa användningen av kryddig, rostad, för fet eller rökt, mat bör baseras på hälsosam mat. För att utesluta så mycket som möjligt krävs alkohol och sluta röka cigaretter. Livsmedel bör baseras på färska sorter av kött och fisk, grönsaker, frukt och fermenterade mjölkprodukter.

  I kosten måste det finnas mycket fiber, det kommer att förbättra tarmperistalmen och lindra en man från förstoppning, vilket också kan leda till inflammation i prostatakörteln. För framgångsrik behandling av sjukdomen kan du dessutom använda multivitaminkomplex, liksom immunmodulatorer, vilket hjälper till att stärka kroppen för en fullständig kamp mot patogener.

  Sammanfattningsvis

  Om en man har symtom på prostatit, förvänta dig inte att problemet kommer att lösa sig själv. Inflammation får inte åtföljas av livliga symptom och det är ofta mycket svårt att känna igen, så för varje medlem av det starkare könet bör en urinvärd regel besöks av urologen minst en gång per år. Endast i det här fallet är det möjligt att hålla hälsa i många år och aldrig att ta reda på vilken inflammation i prostatakörteln.

  Preparat för behandling av inflammation i prostata

  Hur man behandlar prostatainflammation, vilka mediciner behövs för behandling - det här är frågor som oftast ställs av andra i urologiska rum till läkare eller diskuteras i forum om hälsa. En sådan sjukdom, som statistik visar - inte ovanligt hos män och för behandling av en sådan sjukdom, erbjuder en stor uppsättning läkemedel.

  Lite om manlig kropps anatomi.

  Prostata och styrka

  En sådan fråga påverkar sfären av sexuellt liv och därför talar här också om människornas reproduktiva funktion. I en hälsosam kropp produceras manlig sperma smärtfritt och i samvetsprocessen utbrott den från kroppen. I händelse av en inflammatorisk process blir en sådan biologisk funktion svår eller omöjlig i princip.

  På grund av sådana symtom är prostatit ofta förknippad med potens.

  Varför blivit prostatan inflammerad?

  Det finns ett antal faktorer som bör undvikas för att förhindra sjukdomsuppkomsten:

  • Sedentary livsstil;
  • Frekvent avhållsamhet i sexuell aktivitet;
  • Stressiga situationer;
  • Underkylning - särskilt bäcken och benen.

  Manifestation av en sjukdom

  Inflammation av prostata kan vara av flera typer. De skiljer sig åt sjukdomen och arten av behandlingen:

  • kronisk form av sjukdomen;
  • asymptomatisk inflammation;
  • infektiös eller viral form;
  • kronisk smärta i höftområdet.

  Alla dessa typer av prostata präglas av samma symptom, som kan manifestera sig individuellt eller i kombination.

  Frisk prostata och inflammerad prostata.

  Problem med urinering

  • början av urinprocessen sker med svårighet;
  • urinflödet är svagt;
  • urinen går in och lämnar intermittent;
  • Urin lämnar kanalen bara med droppe.

  Vanliga urologiska problem

  • frekvent urinering på natten
  • brist på önskan om sexuell intimitet
  • smärta i ländryggen och njurarna.

  Andra manifestationer

  • förhöjd temperatur;
  • smärta i könsorganen, pubis.

  Hur man behandlar prostata?

  När man frågar om det är möjligt att fullständigt bota inflammation i prostata, kan modern medicin reagera positivt. De senaste prestationerna inom medicin och vetenskap har visat att en sådan människas sjukdom är mottaglig för behandling - det är rätt och tidigt att genomföra den nödvändiga undersökningen och fastställa den exakta orsaken till sjukdomen.

  Efter att patienten har genomgått undersökningen och godkänt de nödvändiga testen måste läkaren ordinera lämpliga behandlingsmetoder för den specifika situationen. Vanligtvis består behandlingsprocessen av en uppsättning procedurer. Hittills har sådana typer av medicinsk intervention som:

  • Prostasmassage är en enkel och effektiv behandling som ofta tillämpas och kan utföras när som helst själv;
  • Terapi med användning av antivirala och antibakteriella läkemedel - vanligtvis är denna metod vald vid en början, mild grad av sjukdomen (inga komplikationer, patienten har mindre förändringar);
  • Sjukgymnastik - används i lokal form och består i direkt exponering för problemområden. Idag blir behandling med lösen, ultraljudsprocedurer, alltmer populär.

  Det finns också ett antal speciella läkemedel för behandling av inflammation i prostata. Intag av sådana mediciner är förknippat med svåra fall av sjukdomen, när det är nödvändigt att snabbt uppnå tillstånd av lättnad, förbättring av välbefinnande och ytterligare återhämtning. Sådana läkemedel ordineras av den behandlande läkaren. Medicinering bör strikt standardiseras. Behandlingen ska ske under överinseende av en läkare. Om alla kraven är uppfyllda - sjukdomen är gradvis över och chanserna för en andra sjukdom är små.

  Modern medicin har en hel arsenal av medel för behandling av prostatit.

  Sätt att bli av med sjukdomen

  För närvarande relevanta läkemedel för behandling av prostatacancer, som inte riktar sig direkt till behandlings symptomen och effekterna av sjukdomen och på den ursprungliga orsaken till sjukdomen själv. Detta tillvägagångssätt kan rädda män från en obehaglig sjukdom en gång för alla.
  Det finns följande sätt att medicinsk behandling av sjukdomen:

  • rektal - är den mest effektiva och effektiva, som med dessa smärtstillande ämnen kommer snabbt in i kroppen och har en lång varaktighet.
  • muntlig mottagning - är en kursaktivitet för behandling av inflammation i prostata. Det utförs med hjälp av tabletter och kapslar. Drogerna har en inte så lång period av verkan som i rektalmetoden, men de leder till ett effektivt resultat och smärtlindring är mycket bra i de tidiga stadierna.

  De mest krävda drogerna idag för behandling av inflammation i prostata, som har en gemensam effekt. De kan hittas utan problem i stadens apotek. Användningen av sådana läkemedel ger inte någon fysisk obehag för män.

  Vanliga läkemedel för prostata behandling

  Alfa-blockerare - användningen av sådana läkemedel är berättigad i kronisk prostatit, ofta i kombination med andra läkemedel i komplex terapi. Behandlingsförloppet bör hållas i minst sex månader från det att sjukdomen har gått till det asymptomatiska skedet. Alfa-adrenoblockers påverkar de sjuka områdena, vilket eliminerar smärtsamma känslor, ökar patientens totala tonen och tillståndet. I synnerhet droger används för att minska eller helt lindra smärta vid urinering.

  Narkosmedel används för att lindra smärta i det aktiva inflammationssteget. Bland dem är sådana välkända och välbekanta droger som ibuprofen, analgin. För att minimera de oönskade följderna föreskrivs doseringen och varaktigheten av medicinen av den behandlande läkaren.

  Aspirin är en klassisk smärtstillande medel.

  Hormoner - tas i komplex terapi för att lindra inflammation och minska tillväxten av testosteronnivåer.

  Fytoterapi - används för att lindra symptomen för första gången. Örter hjälper till att ta bort svullnad och smärta. Kända örter för behandling av inflammation i prostata:

  Muskelavslappnande medel - uppfanns för att lindra spänningar i släta muskler. Deras konstanta intag minskar smärta och förbättrar patientens tillstånd.

  Hormoner - ordineras som en del av komplex terapi. Det används för att lindra inflammation, för att minska testosterons tillväxt i blodet.

  Fytoterapi är det primära och naturliga botemedlet för symptomatisk lättnad. Medicinska växter hjälper till att ta bort puffiness och smärta i kroppen. Följande örter är kända för behandling av prostatainflammation:

  Muskelavslappnande medel - har utvecklats för att lindra i smidiga muskler av symtom på stress. Regelbundet intag av muskelavslappnande medel minskar smärtsamma, obehagliga känslor i kroppen och förbättrar patientens allmänna tillstånd.

  Antibiotika - oftast läkare med inflammation i prostata förskriva läkemedel grupp cefalosporiner.

  Använd droger i form av självbehandling kan inte, eftersom rekommendationer för användning av sådana droger ska ge specialisten, beroende på sjukdomsläget.

  Förebyggande är bäst

  För att utesluta återfall, är det mycket möjligt att återkomma, det är bäst att bli av med riskfaktorer och leda en hälsosam livsstil. Detta underlättas av:

  • vanlig motorisk aktivitet
  • hälsosam, stark sömn
  • regelbundet sexliv;
  • rätt, hälsosam mat;
  • frånvaro av stressiga situationer, självkontroll
  • Bekväma kläder, lämpliga för väderförhållanden, säsong.

  Självklart är det inte så svårt att uppnå en positiv effekt, om så önskas. Det viktigaste är att förstå att hälsa bör skyddas!