Huvud
Skäl

Preparat för behandling av inflammation i prostata

Hur man behandlar prostatainflammation, vilka mediciner behövs för behandling - det här är frågor som oftast ställs av andra i urologiska rum till läkare eller diskuteras i forum om hälsa. En sådan sjukdom, som statistik visar - inte ovanligt hos män och för behandling av en sådan sjukdom, erbjuder en stor uppsättning läkemedel.

Lite om manlig kropps anatomi.

Prostata och styrka

En sådan fråga påverkar sfären av sexuellt liv och därför talar här också om människornas reproduktiva funktion. I en hälsosam kropp produceras manlig sperma smärtfritt och i samvetsprocessen utbrott den från kroppen. I händelse av en inflammatorisk process blir en sådan biologisk funktion svår eller omöjlig i princip.

På grund av sådana symtom är prostatit ofta förknippad med potens.

Varför blivit prostatan inflammerad?

Det finns ett antal faktorer som bör undvikas för att förhindra sjukdomsuppkomsten:

 • Sedentary livsstil;
 • Frekvent avhållsamhet i sexuell aktivitet;
 • Stressiga situationer;
 • Underkylning - särskilt bäcken och benen.

Manifestation av en sjukdom

Inflammation av prostata kan vara av flera typer. De skiljer sig åt sjukdomen och arten av behandlingen:

 • kronisk form av sjukdomen;
 • asymptomatisk inflammation;
 • infektiös eller viral form;
 • kronisk smärta i höftområdet.

Alla dessa typer av prostata präglas av samma symptom, som kan manifestera sig individuellt eller i kombination.

Frisk prostata och inflammerad prostata.

Problem med urinering

 • början av urinprocessen sker med svårighet;
 • urinflödet är svagt;
 • urinen går in och lämnar intermittent;
 • Urin lämnar kanalen bara med droppe.

Vanliga urologiska problem

 • frekvent urinering på natten
 • brist på önskan om sexuell intimitet
 • smärta i ländryggen och njurarna.

Andra manifestationer

 • förhöjd temperatur;
 • smärta i könsorganen, pubis.

Hur man behandlar prostata?

När man frågar om det är möjligt att fullständigt bota inflammation i prostata, kan modern medicin reagera positivt. De senaste prestationerna inom medicin och vetenskap har visat att en sådan människas sjukdom är mottaglig för behandling - det är rätt och tidigt att genomföra den nödvändiga undersökningen och fastställa den exakta orsaken till sjukdomen.

Efter att patienten har genomgått undersökningen och godkänt de nödvändiga testen måste läkaren ordinera lämpliga behandlingsmetoder för den specifika situationen. Vanligtvis består behandlingsprocessen av en uppsättning procedurer. Hittills har sådana typer av medicinsk intervention som:

 • Prostasmassage är en enkel och effektiv behandling som ofta tillämpas och kan utföras när som helst själv;
 • Terapi med användning av antivirala och antibakteriella läkemedel - vanligtvis är denna metod vald vid en början, mild grad av sjukdomen (inga komplikationer, patienten har mindre förändringar);
 • Sjukgymnastik - används i lokal form och består i direkt exponering för problemområden. Idag blir behandling med lösen, ultraljudsprocedurer, alltmer populär.

Det finns också ett antal speciella läkemedel för behandling av inflammation i prostata. Intag av sådana mediciner är förknippat med svåra fall av sjukdomen, när det är nödvändigt att snabbt uppnå tillstånd av lättnad, förbättring av välbefinnande och ytterligare återhämtning. Sådana läkemedel ordineras av den behandlande läkaren. Medicinering bör strikt standardiseras. Behandlingen ska ske under överinseende av en läkare. Om alla kraven är uppfyllda - sjukdomen är gradvis över och chanserna för en andra sjukdom är små.

Modern medicin har en hel arsenal av medel för behandling av prostatit.

Sätt att bli av med sjukdomen

För närvarande relevanta läkemedel för behandling av prostatacancer, som inte riktar sig direkt till behandlings symptomen och effekterna av sjukdomen och på den ursprungliga orsaken till sjukdomen själv. Detta tillvägagångssätt kan rädda män från en obehaglig sjukdom en gång för alla.
Det finns följande sätt att medicinsk behandling av sjukdomen:

 • rektal - är den mest effektiva och effektiva, som med dessa smärtstillande ämnen kommer snabbt in i kroppen och har en lång varaktighet.
 • muntlig mottagning - är en kursaktivitet för behandling av inflammation i prostata. Det utförs med hjälp av tabletter och kapslar. Drogerna har en inte så lång period av verkan som i rektalmetoden, men de leder till ett effektivt resultat och smärtlindring är mycket bra i de tidiga stadierna.

De mest krävda drogerna idag för behandling av inflammation i prostata, som har en gemensam effekt. De kan hittas utan problem i stadens apotek. Användningen av sådana läkemedel ger inte någon fysisk obehag för män.

Vanliga läkemedel för prostata behandling

Alfa-blockerare - användningen av sådana läkemedel är berättigad i kronisk prostatit, ofta i kombination med andra läkemedel i komplex terapi. Behandlingsförloppet bör hållas i minst sex månader från det att sjukdomen har gått till det asymptomatiska skedet. Alfa-adrenoblockers påverkar de sjuka områdena, vilket eliminerar smärtsamma känslor, ökar patientens totala tonen och tillståndet. I synnerhet droger används för att minska eller helt lindra smärta vid urinering.

Narkosmedel används för att lindra smärta i det aktiva inflammationssteget. Bland dem är sådana välkända och välbekanta droger som ibuprofen, analgin. För att minimera de oönskade följderna föreskrivs doseringen och varaktigheten av medicinen av den behandlande läkaren.

Aspirin är en klassisk smärtstillande medel.

Hormoner - tas i komplex terapi för att lindra inflammation och minska tillväxten av testosteronnivåer.

Fytoterapi - används för att lindra symptomen för första gången. Örter hjälper till att ta bort svullnad och smärta. Kända örter för behandling av inflammation i prostata:

Muskelavslappnande medel - uppfanns för att lindra spänningar i släta muskler. Deras konstanta intag minskar smärta och förbättrar patientens tillstånd.

Hormoner - ordineras som en del av komplex terapi. Det används för att lindra inflammation, för att minska testosterons tillväxt i blodet.

Fytoterapi är det primära och naturliga botemedlet för symptomatisk lättnad. Medicinska växter hjälper till att ta bort puffiness och smärta i kroppen. Följande örter är kända för behandling av prostatainflammation:

Muskelavslappnande medel - har utvecklats för att lindra i smidiga muskler av symtom på stress. Regelbundet intag av muskelavslappnande medel minskar smärtsamma, obehagliga känslor i kroppen och förbättrar patientens allmänna tillstånd.

Antibiotika - oftast läkare med inflammation i prostata förskriva läkemedel grupp cefalosporiner.

Använd droger i form av självbehandling kan inte, eftersom rekommendationer för användning av sådana droger ska ge specialisten, beroende på sjukdomsläget.

Förebyggande är bäst

För att utesluta återfall, är det mycket möjligt att återkomma, det är bäst att bli av med riskfaktorer och leda en hälsosam livsstil. Detta underlättas av:

 • vanlig motorisk aktivitet
 • hälsosam, stark sömn
 • regelbundet sexliv;
 • rätt, hälsosam mat;
 • frånvaro av stressiga situationer, självkontroll
 • Bekväma kläder, lämpliga för väderförhållanden, säsong.

Självklart är det inte så svårt att uppnå en positiv effekt, om så önskas. Det viktigaste är att förstå att hälsa bör skyddas!

Inflammation av prostata: symtom och behandling

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

Med inflammation i prostata, brukade män ansikte först efter 45 år. Endast i sällsynta exceptionella fall drabbade sjukdomen människokroppen efter 30. Idag blir sjukdomen yngre, på grund av vilken prostatainflammationspatienter kan lida vid tjugoårsåldern. Med prostatit är patienter idag mellan 20 och 55 år, med antalet fall av inflammationsfördubbling under de senaste 15 åren. När de första tecknen på sjukdomen omedelbart bör söka råd från en urolog eller andrologist. Specialisten kommer att kunna göra en detaljerad undersökning av mannen, tilldela honom diagnostik och behandlingsprocedurer.

Inflammation av prostata: symtom och behandling

Symtom på inflammation i prostata

Det mest karakteristiska tecknet på prostatit är problemlösning, medan patienten har en ganska stor smärta när han tömmer urinblåsan. Så snart ett liknande symptom uppträder bör du omedelbart söka hjälp från en specialist. Dessutom står en man inför följande symtom:

 • Ständig uppmaning att urinera, med urin som kommer ut i små mängder;
 • På grund av för lite urinproduktion börjar det att stanna kvar i blåsan;
 • Det kan finnas konstant smärta i ljummen, ändtarmen och nedre delen av ryggen, vilket är förknippat med inflammerad prostatavävnad, som börjar trycka på angränsande organ.
 • patienten uppmärksammar problem med impotens, som uppenbaras i en otillräcklig grad av excitation och eventuell förlust av penis under kontakten, kommer patologin gradvis att försämras;
 • patienten kommer att känna sig konstant trötthet, slöhet, det kommer att finnas problem med sömnen;
 • kroppstemperaturen kan öka kraftigt, svett utsöndring ökar;
 • en man blir mycket irriterad och nervös, ibland framträder symtom på depressivt tillstånd;
 • svår smärta i ändtarmen i processen att rensa tarmarna.

Symtom och orsaker till prostata sjukdom

Inflammation av prostata försämrar signifikant den normala blodcirkulationen i bäckenregionen, vilket påverkar reproduktionssystemet. En man kan uppleva en dålig mognad av spermier, vilket leder till infertilitet. Samtidigt kommer kvaliteten på orgasmen att minska avsevärt, sexuell lust kan brytas.

Efter härdning av akut stadium av prostatit försvinna alla problem med reproduktionssystemet och erektionen. Men med en kronisk typ av sjukdom kan de gradvis utvecklas, vilket leder till fullständig impotens och infertilitet.

OBS! Akut prostatit uppträder vanligtvis som uppenbara tecken, som låter dig bota det före övergången av sjukdomen till akut stadium. Men i vissa situationer är sjukdomen asymptomatisk eller med mycket suddiga symptom. Detta ökar avsevärt chanserna för en prostata skada av kronisk typ.

Antibiotika för prostatit

moxifloxacin

Läkemedlet från den sista generationen, vilket visar ett utmärkt resultat vid behandling av inflammation i prostata. Moxifloxacin visar utmärkt absorption till den drabbade vävnaden, som snabbt tar bort inflammation, smärta och svullnad. Läkemedlet tas en gång om dagen genom intravenös infusion. Den klassiska dosen är 400 mg av den aktiva beståndsdelen. I detta fall utförs infusionen i en timme. Terapi med moxifloxacin fortsätter i en till två veckor.

ofloxacin

Form av frisättning av läkemedlet Ofloxacin

Antibiotikum bör tas vid individuellt föreskrivna doser, vilket ger patienten 200 mg aktiv ingrediens en gång om dagen. Vid komplicerade fall av sjukdomen kan mängden Ofloxacin ökas till 400 mg i en session dagligen. I undantagsfall ökas mängden antibiotikum till 0,8 g av läkemedlet i två uppdelade doser. Terapin varar upp till två veckor.

fakta

Beredningen av Factive kan tas oberoende av matintag

Ett läkemedel produceras i form av tabletter. Du kan ta dem oavsett måltiden, och du bör alltid svälja den aktiva helheten för att säkerställa det maximala terapeutiska resultatet. Den klassiska dosen av antibiotikumet är 320 mg av den aktiva beståndsdelen. Vid njur- och leverproblem krävs en obligatorisk justering av det aktiva ämnet. I sådana fall föreskrivs vanligen 160 mg Faktive. Varaktigheten av behandlingen är minst en vecka.

OBS! Innan antibiotika används ska den behandlande läkaren exakt bestämma typen av prostatit. För närvarande behandlas han mest med fluorokinoloner.

Smärtstillande medel för prostatit

No-Spa

Men-Shpa är en traditionell medicin för att lindra smärtssyndrom

Traditionellt läkemedel för avlägsnande av smärta. Slappna av muskulaturen, vilket gör att du kan minska smärtssyndromet. Patienter med inflammation i prostata för att lindra obehag kan utse en tablett med medicin upp till fyra gånger om dagen. Terapi med användning av No-Shpa varar upp till fem dagar.

Mamma 400

Framställning Mig 400

Ta läkemedel ska finnas i individuellt valda doser. Klassisk dosering av läkemedlet är 200 mg aktiv substans upp till tre gånger om dagen. Vid behov kan en snabb terapeutisk effekt tas vid 400 mg åt gången. Så snart du kan ta bort akut smärtssyndrom, bör mängden Mig 400 minskas till det rekommenderade läget. Behandlingstiden går inte längre än 5 dagar, om det inte finns någon anledning till förlängning.

OBS! Ta dessa mediciner bör vara under medicinsk övervakning. Om det inte finns någon signifikant lättnad inom tre till fem dagar, bör behandlingsförloppet justeras.

Vitaminkomplex med prostatit

Duovit för män

Duovit för män

Det är ett kombinerat vitamin- och mineralkomplex, som bara innehåller de ämnen som är nödvändiga för den normala funktionen hos den manliga kroppen. Under behandlingens gång förbättrar en man sin fysiska och intellektuella form, förbättrar spermiernas kvalitet och erektion. Ta Duovit för män endast en gång om dagen, oavsett matintag. Behandlingsförloppet ska fortsättas minst en månad, i svåra fall kan du förlänga behandlingen till 6 veckor.

Velma

Velmen är ett modernt hälsokomplex, skapat för män

Ett modernt hälsokomplex, som också är skapat för män. Det är särskilt användbart efter att ha tagit ett akut stadium eller byter prostatit i kronisk form, ta Velmen på hösten och våren när det finns en signifikant minskning av immuniteten. Bland vitaminernas komponenter är ämnen som koppar, vitamin E, selen och zink, vilka är så nödvändiga för det geniturinära systemet som normalt fungerar. I vissa fall orsakade velmen allvarliga allergiska reaktioner.

Mence Formel

Mensformeln innehåller ett stort antal naturliga ämnen

Utländskt vitaminkomplex, som innehåller ett stort antal naturliga ämnen. Bland dem står ut som ett extrakt av havsblötdjur, sibirisk ginseng och yohimbe rot. Också i kompositionen av läkemedlet ingår zink och vitamin E. De tar Mens Formel en gång om dagen. Terapi kan vara i en månad. Förutom att mätta kroppen med användbara substanser, stimulerar vitaminer styrkan och förbättrar produktionen av kvalitetsspermier.

OBS! Även efter behandling kan dessa vitaminkomplex tas med förebyggande kurser. De kommer avsevärt att förbättra arbetet med reproduktiva och reproduktiva system.

Smal specialiserade anti-prostatitläkemedel

Vitaprost

Vitaprost ska tas med en kronisk form av inflammation i prostata

Den medicinska preparatet utfärdas i form av rektala suppositorier, som bör tas med en kronisk form av inflammation i prostata. Läkemedlet har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt, vilket minskar risken för utveckling av cancerproblem och bildandet av blodproppar.

När Vitaprost används används arbetet i genitourinärsystemet kraftigt, muskelton och spermikvalitet förbättras och återställs. Rektala suppositorier har kraftfulla och snabba effekter. För att uppnå resultatet bör du använda ett ljus varje dag. Varaktigheten av behandlingen varar i 10 dagar. I vissa situationer orsakar läkemedlet biverkningar i form av svår rektal klåda.

Prostamol

Prostamol är effektivt nog i kombinationsterapi med andra läkemedel

Läkemedlet är tillräckligt effektivt för att utföra kombinerad terapi med andra medicinska produkter. Prostamol framställs i form av kapslar, vilket bör tas en gång om dagen. Den klassiska dosen av läkemedlet är 1 kapsel av läkemedlet dagligen. Användning av läkemedlet återställer genitourinary systemets arbete väsentligt och eliminerar frekvent uppmaning att urinera, inklusive på natten. Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt för varje patient.

prostatilen

Prostatilen i form av ljus

Läkemedlet framställs i två farmakologiska former - injektioner och rektala suppositorier. Den huvudsakliga påverkan prostatilen syftar till en betydande förbättring av blodcirkulationen i bäckenet, vilket ökar kvaliteten på spermier, vilket eliminerar problem med täta och smärtsam urinering.

Vid användning av rektalformen av läkemedlet ska Prostatilen användas på morgonen och på kvällen, men efter införandet av rektal stötpiller är det obligatoriskt att lägga sig i 30 minuter. Behandlingstiden är 10 dagar. Om en form av injektion väljs ska dosen för varje patient väljas individuellt. Terapi med injektioner kan variera från 5 till 10 dagar.

OBS! Att ta emot dessa medel är ganska lång tid. För att undvika missbruk bör du kontakta din läkare om exakt behandling.

Metoder för behandling av prostatakörteln hos män

På 40 år ökar varje man signifikant risken för att utveckla prostatit, där inflammationsprocessen förekommer i prostatakörteln. Denna patologi är mycket vanlig och det finns många läkemedel som hjälper till att lindra inflammationen i prostata utan antibiotika. Det viktigaste är att märka problemet i tid och börja slåss mot det.

Innehållet i artikeln

Varför behöver män prostata?

Prostatakörteln är en av de viktigaste organen i den manliga kroppen. Huvudfunktionen hos prostatan är att utveckla en speciell hemlighet, som ingår i seminalvätskan. De substanser som ingår i prostatsekretionen gör det möjligt att skydda spermatozoa mot negativa yttre influenser, samt förlänga deras liv, vilket väsentligt ökar chanserna för framgångsrik befruktning.

Orgeln ligger något under blåsan och har formen och storleken på en valnöt. Med palpation känns båda lobarna lätt, liksom ett spår mellan dem. Ökningen i prostata som uppstår med prostatit leder till det faktum att urinröret som passerar genom prostata körtlar pressas, vilket leder till svårigheter med urinprocessen.

Symtom på prostatit

Tidigare hittades prostatit hos män äldre än 45 år, samtidigt som yngre män kan drabbas av denna sjukdom, så du måste noggrant övervaka ditt tillstånd. För att indikera att prostata har blivit inflammerade kan följande symtom uppstå:

 • störde processen med urinering
 • Det finns ofta natturinering i toaletten.
 • Urinflödet blir för lethargiskt, kan ofta avbrytas.
 • Vid urinering är obehagliga eller smärtsamma förnimmelser möjliga.
Om patientens temperatur ökar med prostatit indikerar detta en akut inflammatorisk process i prostatakörteln hos en man, bör behandlingen därefter börja omedelbart eftersom det hotar inte bara styrkan och möjligheten att ha barn utan också allmän hälsa.

Men oftare finns det en kronisk form av prostatit, där symtomen inte uttrycks så tydligt, därför är det ganska svårt att bestämma patologin. För att undvika en sådan situation måste du konsultera en läkare för en fullständig diagnos minst en gång om året, särskilt om mannen har korsat den fyrtioåriga gränsen.

Orsaker till prostatit

Den främsta orsaken till utseendet på den inflammatoriska processen i kroppen är ingreppet i det av patogena bakterier, som börjar utföra aktiv vital aktivitet där. Eftersom blåsan och prostatan ligger i närheten, är prostatit ofta en komplikation av blåsor, det är också möjligt att vända om situationen.

Men precis så kan de patogena bakterierna inte komma in i prostatan, det finns vissa faktorer som ökar sannolikheten för prostatit. Dessa inkluderar:

 • minskad immunitet
 • frekvent hypotermi
 • brist på regelbunden sexuell aktivitet, vilket resulterar i stasis i prostatakörteln, vilket tillåter patogener att multiplicera aktivt;
 • för ofta samlag med nya partners utan hinder skyddsmedel, vilket ökar risken för att få en sexuellt överförbar sjukdom;
 • stillasittande livsstil med en liten mängd motorisk aktivitet;
 • frekvent förstoppning
 • Förekomsten av dåliga vanor, som en passion för alkohol och cigaretter.
 • konstanta nervösa upplevelser och stress;
 • sjukdomar i cirkulationssystemet;
 • närvaro av en konstant foci av inflammation i kroppen, till exempel med kronisk tonsillit;
 • hormonellt misslyckande, vilket minskar mängden testosteron som produceras av kroppen.

Om en man arbetar, till exempel, trucker eller programmerare, ständigt är i kalla rum och blir kallt, då är han en av de första kandidaterna för prostatit. Vid sammanträffande av flera faktorer på en gång är det nödvändigt att undersökas så ofta som möjligt, eftersom en akut akut prostatit obemärkt i tid leder till en kronisk form av sjukdomen, vilket periodiskt kommer att störa mannen.

Diagnos av sjukdomen

Om en man har symtom på prostatit, ska du omedelbart kontakta en läkare. Först och främst måste du berätta för honom om alla klagomål och förbereda även för de diagnostiska förfarandena, som inkluderar:

 • Palpation av orgelet, vilket gör att vi kan bedöma prostata och dess ömhet. För att göra detta kommer läkaren in i patientens rektum i patientens rektum, som tidigare smörjdes och sedan proberar prostatakörteln.
 • Ultraljud eller TRUS, som behövs för att bedöma prostataets storlek och tillstånd.
 • Datortomografi krävs för att skapa en tredimensionell bild av orgeln.
 • Analys av den prostatiska sekretionen, som låter dig identifiera sjukdomspatogenerna i den och hitta den mest lämpliga beredningen som hjälper till att lindra inflammationen i prostata.

Dessutom måste en man nödvändigtvis donera blod och urin för analys, vilket kommer att bekräfta närvaron av inflammation av prostatit i kroppen.

Hur bli av med inflammation?

Denna fråga är väldigt relevant vid alla stadier av behandling av prostatit, eftersom eliminering av prostata-inflammation hos män kommer att leda till fullständig försvinnande av obehagliga symptom. För närvarande finns det bevisade metoder, vars användning leder till en snabb och kvalitativ botning av sjukdomen. För komplex behandling av inflammation av prostatit hos män kan en läkare ordinera sådana behandlingsmetoder som:

 • drogbehandling;
 • prostata massage;
 • sjukgymnastik;
 • användning av nationella recept
 • anpassning av kost och livsstil.

Valet av vissa behandlingsmetoder beror på huruvida behandlingen av akut eller kronisk prostatit krävs, hur inflammationsprocessen utvecklas aktivt, vilket symtom patienten känner. I inget fall kan du göra självmedicinering, eftersom det är mycket svårt att bestämma graden av prostatit hos en man, så allvarliga komplikationer är möjliga på grund av felaktigt utvalda terapeutiska medel.

medicinering

Naturligtvis är den första frågan som uppstår med prostatit hur man behandlar inflammation i prostatakörteln? Den moderna farmakologiska marknaden erbjuder ett stort antal droger för behandling av prostatit, vilket inte bara bidrar till att avlägsna inflammation, utan också lindra patienten av obehagliga symptom. Vanligtvis används drogerna i följande kategorier från prostatit:

 • antibiotika;
 • antiinflammatoriska;
 • alfa-blockerare;
 • hormonella preparat;
 • naturliga läkemedel.

Användning av antibiotika

Eftersom de främsta synderna av prostatit är patogena bakterier, kan de flesta antibiotika i de flesta fall inte undvikas. I allmänhet används anti-bakteriepreparat av fluoroquinolonserier, till exempel ciprofloxacin, mot prostatit.

Doseringen och typ av medicin som hjälper till att minska inflammation i prostatit, särskilt individuellt beräknas som mängden av preparatet som används beror på graden av inflammation och prostatit funktioner förstås. Vanligtvis går behandlingsperioden från ett par veckor till flera månader med en svår prostatit.

Att själv välja ett antibiotikum är inte alls omöjligt, eftersom sjukdomspatogenerna kan vara immun mot vissa antibakteriella medel, så behandling ger inte det önskade resultatet. Det kan tyckas för patienten att självmedicinering med prostatit hjälper, men i själva verket elimineras bara symtom, men inte orsaken till problemet.

antiinflammatorisk

Dessa mediciner används både för att eliminera inflammation och för att lindra smärtan som kan uppstå med prostatit. Läkemedel av denna typ innefattar Ibuprofen, Diklofenak, Indometacin och andra.

Alfablockerare

Sådana mediciner används inte bara för prostatit men också för prostata adenom. Effekten av alfa-blockerare beror på det faktum att inflammationen i prostata glatt muskulatur i blåsan är kraftigt ansträngd, vilket leder till sämre urinering. För att en man ska kunna urinera igen, används läkemedel som Tamsulosin, Terazozin, Prazosin och så vidare. Efter en lång tid att ta sådana läkemedel minskar musklerna i blåsan, urinering med prostatit justeras.

Hormonala preparat

Tänk på hur man lindrar inflammation i prostata, många medlemmar av det starkare könet vet inte att hormonhaltiga läkemedel kan ordineras för dessa ändamål. I själva verket är användningen av sådana droger med prostatit helt betingad, de är vana vid:

 • Minska inflammation och minska prostatakörteln storlek.
 • återställa den normala sexuella funktionen hos män.

För att utföra den första uppgiften används glukokortikoider, vilket producerar binjurskortet. De innehåller hydrokortison, prednisolon, kortison. För att minska skadliga effekter på kroppen används läkemedel endast med fysioterapiprocedur - elektrofores.

Det är också möjligt att använda hormoner för att återställa balansen mellan manliga och kvinnliga könshormoner i kroppen, eftersom obalansen förr eller senare kommer att leda till bildandet av en godartad tumör i prostatakörteln - adenom.

Naturläkemedel

De mest populära läkemedel som hjälpa att bli av prostatisk inflammation är läkemedel på en naturlig bas, t ex Prostamol Uno innefattande krypande palmfruktextrakt eller Vitaprost, är den huvudsakliga aktiva substansen ett extrakt från bovin prostata. Sådana läkemedel kan framställas både i tablettformat och i form av suppositorier.

Om du behöver hitta brådskande än för att lindra prostatacancer, bör du inte kassera urbalväxter och naturliga läkemedel från kontona, eftersom effekten är märkbar efter det första intaget. Det måste dock komma ihåg att det tar lång tid att ta dem, annars kommer prostatakörteln att vara obehandlad.

Prostatisk massage

Trots det faktum att de flesta männen öppet ogillar det här sättet att behandla prostata, är massage det bästa svaret på frågan om hur man snabbt kan lindra inflammationen i prostata.

Men innan förfarandena börjar bör du alltid rådgöra med en läkare, eftersom det i kronisk form av prostatit i de flesta fall inte rekommenderas massage. Om emellertid doktorn tillåts att massera prostatakörteln, då borde det göras inte hemma, men på sjukhuset. I vissa fall, när inflammation i prostatakörteln inte utgör en stor fara, kan du göra massage själv.

Den bästa effekten av proceduren kommer att erhållas om den kombineras med användningen av antibiotika och speciella medel för prostatit. Glöm inte att ändra din livsstil och avvisa dåliga vanor.

sjukgymnastik

Förfaranden av detta slag spelar en viktig roll vid behandling av prostatit, som vanligtvis används:

 1. Galvanisering, där kroppen utsätts för en likström med låg spänning.
 2. Elektrofores, där läkemedel injiceras i organ med likström, så är det sättet glukokortikoider används.
 3. Med elektrisk stimulering verkar elektriska impulser på prostata, vilket resulterar i en sammandragning av musklerna kring prostatakörteln. Möjlig exponering genom rektum, urinrör eller hud i ljummen.
 4. Mikrovågsterapi är baserad på verkan av ett elektromagnetiskt fält, som har en ultrahög frekvens.
 5. När magnetoterapi kräver ett magnetfält, vilket påverkar det drabbade organet.
 6. Det är möjligt att använda ett stillasittande bad med olika medicinska lösningar, detta förfarande tar snabbt bort obehag och underlättar välbefinnandet.
 7. Närheten till prostata och rektum möjliggör användningen av mikroclyster med läkemedel som effektivt påverkar prostatakörtelns vävnader.

Ge inte upp fysiska behandlingsprocedurer, eftersom det i vissa fall kanske inte är tillräckligt med medicinsk behandling. För en fullständig behandling av prostatit måste du använda alla tillgängliga behandlingsmetoder, så att du kan bli av med en akut sjukdom utan risk för övergång till kronisk form.

Folkmekanismer

Långt sedan folk har märkt vad växter och örter bidrar till att förbättra människors hälsa i en obehaglig sjukdom. På grundval av denna kunskap har man formulerat recept som fortfarande kan användas vid behandling av inflammation i prostata. Det är möjligt att använda antingen rektala suppositorier från naturliga material eller användning av te och avkok av medicinska örter.

Naturliga ljus

Användningen av suppositorier är ett av de bästa sätten att direkt påverka prostatakörteln, som är i nära kontakt med ändtarmen. De bästa varianterna av rektala suppositorier är:

 1. Mud swabs som sätts in i anusen. Var inte rädd för att smutsen kommer att påverka ogynnsamt slemhinnan i ändtarmen, tvärtom kan sådana suppositorier bidra till att minska inflammation, dra tillbaka gifter ur kroppen, liksom för att stoppa spridningen av bakterier. Du kan köpa medicinsk lera i alla apotek.
 2. Honungsljus. För dem behöver du ta honung, ägg och ca 3 msk. l. mjöl, alla ingredienser blandas tills de är enhetliga och sedan bildas små suppositorier från dem. Honung har länge varit känd för sina antibakteriella egenskaper, så dess användning med prostatit hjälper snabbt att bli av med obehagliga symptom.
 3. Ljus gjorda av propolis. Denna produkt av bivil, som honung, har utmärkta antiinflammatoriska egenskaper. För att göra naturliga suppositorier måste du ta 40 g propolis och förånga dem i 200 ml alkohol, varefter tillsätt lite kakaosmör. Det är omöjligt att behandlas med sådant ljus, det är nödvändigt att ta en paus. Vanligtvis rekommenderar läkare användningen av propolisljus: för varje månad använder man suppositorier tar det två månader att bryta sig.

Dekoktioner och örtte

Tillsammans med ljus kan du använda växtbaserade infusioner och avkok, de mest populära är följande recept:

 • Det är nödvändigt att ta 100 g honung, liksom 300 g finhackade lök, som fylls med en halv liter gott vitt vin. Vätskan bör insisteras för en vecka på en mörk plats, och sedan tas före varje måltid på matsked.
 • Du behöver bröst, bärbär och rosmarin, blanda en matsked av varje planta och häll två och en halv kopp kokande vatten och insistera sedan på termoserna i flera timmar. Den resulterande infusionen ska vara full på morgonen för flera sippor.
 • Den torkade barken av asp bör hällas med kokande vatten och lämnas över natten. Denna produkt har utmärkta antiinflammatoriska egenskaper.

Justera näring och livsstil

Ofta är det hanteringen av en felaktig livsstil som ökar risken för prostatit och prostata adenom. En av de främsta anledningarna är stillesittande arbete och en liten mängd sport, vilket provar stagnerande processer i lilla bäckenet. Det är därför män i 40 helt enkelt behöver gå in för sport, utan att nödvändigtvis bli en olympisk mästare, det är tillräckligt att göra övningar på morgonen och gå mycket.

Vila bör inte bestå av att sitta på soffan med fjärrkontroll från en TV eller en dator, men vara mer aktiv och mobil. Till exempel, om en man länge ville behärska videor eller en cykel, är en sådan ålder den mest idealiska tiden för sådana yrken. Om du inte vill cykla, kan du bara gå på kvällarna i parken.

Brist på kön eller fysisk fysiologisk urladdning kan också orsaka stasis av utsöndring i prostatakörteln, vilket utgör en mycket bra miljö för livet av sjukdomsframkallande bakterier. Därför är det viktigt att fortsätta att ha ett aktivt sexliv, vilket bidrar till den tidiga förnyelsen av den prostatiska hemligheten.

Rätt diet

Mat bör balanseras och innehålla ett stort antal vitaminer och spårämnen. Det är nödvändigt att begränsa användningen av kryddig, rostad, för fet eller rökt, mat bör baseras på hälsosam mat. För att utesluta så mycket som möjligt krävs alkohol och sluta röka cigaretter. Livsmedel bör baseras på färska sorter av kött och fisk, grönsaker, frukt och fermenterade mjölkprodukter.

I kosten måste det finnas mycket fiber, det kommer att förbättra tarmperistalmen och lindra en man från förstoppning, vilket också kan leda till inflammation i prostatakörteln. För framgångsrik behandling av sjukdomen kan du dessutom använda multivitaminkomplex, liksom immunmodulatorer, vilket hjälper till att stärka kroppen för en fullständig kamp mot patogener.

Sammanfattningsvis

Om en man har symtom på prostatit, förvänta dig inte att problemet kommer att lösa sig själv. Inflammation får inte åtföljas av livliga symptom och det är ofta mycket svårt att känna igen, så för varje medlem av det starkare könet bör en urinvärd regel besöks av urologen minst en gång per år. Endast i det här fallet är det möjligt att hålla hälsa i många år och aldrig att ta reda på vilken inflammation i prostatakörteln.

Moderna metoder och metoder för behandling av prostatit: hur snabbt att bli av med inflammation i prostata?

Många män undrar hur man bota prostatit snabbt och effektivt.

För att uppnå en remission med kronisk prostatit, och i händelse av en akut - för att bli av med smärtsam smärta, är det nödvändigt att genomgå ett antal olika förfaranden.

Kampen mot prostatit bör utföras på ett komplicerat sätt, bara på detta sätt kan du lyckas.

Hur man besegrar prostatit? Vilka är de mest moderna behandlingsmetoderna för prostatit hos män? Vi kommer att prata om detta i framtiden.

Det fanns tecken: vad ska man göra?

Varje sjukdom är bättre botad i början, så det är viktigt att bestämma symptomen på sjukdomsuppkomsten. De primära tecknen på prostatit är obehag och smärta i perineum, svårighet med urinering, problem med styrka. Med kronisk prostatit kan symtomen vara eller inte vara särskilt störande.

Men även med denna form har prostatit periodiska exacerbationer. Vilken läkare behandlar prostatit? Vid de första tecknen som resulterade ovan är det nödvändigt att ta kontakt med läkare-urologen som kan erbjuda modern behandling av prostatit. Och bara under klinikkens villkor kan du avgöra om ditt tillstånd är prostatit, och i så fall vilken typ av sjukdom är sjukdomen. Detta är mycket viktigt för att välja rätt behandling för prostatainflammation hos män.

Hur kan jag behandla prostatit? Tänk på olika metoder och metoder.

Behandling av prostatit hos män

Hur man behandlar prostatit hos män? Kampen mot prostatit utförs i flera riktningar. Komplex behandling av inflammation i prostatakörteln hos män syftar till att eliminera orsakerna till sjukdomen, avlägsnande av symtom och ökad immunitet.

sjukgymnastik

Mot prostatit kan du ansöka fizioprotsedury. De innehåller en kombination av olika metoder och används mycket ofta.

Typ av procedurer väljs individuellt för varje enskilt fall. Kursen av fysioterapi har en positiv effekt inte bara på den underliggande sjukdomen utan också på hela organismen.

Det finns flera typer av hårdvara fysioterapi:

 1. Galvanisering. Exponering för likström.
 2. elektrofores är en variant av galvanisering, med användning av läkemedel.
 3. Ultraljud. Effekter med hjälp av en rektal radiator.
 4. Magnetisk terapi. Nästan har inga kontraindikationer.
 5. Nuvarande högfrekvens och högspänning. För detta ändamål används speciella enheter - källorna till "Luch" -vågorna. Exponeringen sker med hjälp av den rektala radiatorn installerad i apparaten.

Du kan tillämpa procedurerna samtidigt med medicinerapi utan att oroa dig för metodernas kompatibilitet. Fysioterapeutiska förfaranden har inga biverkningar, förutom i sällsynta fall av individuell intolerans.

Hur man behandlar prostata inflammation hos män? Prostatamassage är en effektiv metod för behandling av prostatit, tidtestad. Med hjälp blir en av de viktigaste medicinska problemen uppnådd: avlägsnandet av prostatakörtelnets stagnanta sekretion. Stimulering av prostata förbättrar också blodcirkulationen i prostatas vävnader.

Denna procedur för behandling av prostatit görs genom anus. Prostatakörteln masseras genom ändtarmen. I det här fallet måste du övervaka om hemligheten är markerad. Frånvaro av utsöndrad vätska kan indikera allvarliga komplikationer. Massagebanan består som regel av 10 sessioner.

Glöm inte fysisk aktivitet. Det finns specialdesignade komplex av terapeutisk gymnastik för behandling av prostatit, vilket möjliggör förbättrad blodcirkulation i det drabbade organet och normaliserar metaboliska processer.

medicinering

Antibiotika används för att behandla prostatit. Men om de är generella åtgärder kan de inte få den korrekta effekten. Speciellt utvecklade preparat används för att behandla infektiös prostatit.

Hur ska jag behandla prostatit? Det är viktigt att komma ihåg att medicinering beror på vilken typ av prostatit.

Universal för den akuta och kroniska formen av sjukdomen är:

För att bekämpa virus som är djupt inuti den drabbade kroppen används piller och injektioner av makrolidgruppen:

Effektiva antibiotika utan biverkningar för injektion:

Antibiotika med immunostimulerande effekt:

För att förbättra immuniteten gäller också:

Det är värt att komma ihåg att ordningen för behandling av prostatit hos män föreskrivs strikt av den ansvariga läkaren. Läkemedel i form av tabletter tas naturligtvis självständigt, men om injektioner föreskrivs vid behandling av prostatit, är ett polikliniskt besök på kliniken nödvändigt. Hemma kan en injektion endast utföras av en person som åtminstone har en första läkarutbildning.

ljus

Ljus - ett sätt att behandla prostatit hos män. De ger ett bra terapeutiskt resultat, både med akut prostatit och med kronisk.

Propolis är den huvudsakliga aktiva substansen, men det finns andra komponenter. Tack vare dem kan ljus ha olika effekter.

  1. Ichthyol ljus förbättra blodflödet, desinficera och bedöva.
  2. För alla typer av prostatit gäller ljus med papaverin, som kan lindra smärta och spasmer, normalisera blodcirkulationen.
  3. Stearinljus med prostatylen De lindrar svullnad och inflammation, eliminerar blodproppar och stagnerande fenomen i prostata. Effektiv för sexuella störningar som förekommer mot en bakgrund av prostatit.
  4. närvaro belladonna (belladonna) kan lindra inflammation i prostata och smärta. Genom deras verkan liknar ljusen diklofenak.
  5. Methyluracil suppositorier används för att snabbt återställa prostata.
  6. CVecha Vitaprost är effektiva inte bara vid behandling av prostatit, men också i adenom, störningar i styrka och infertilitet.
  7. Voltaren Det är känt i form av tabletter, suppositorier och injektioner. Det har antipyretisk, analgetisk och antiinflammatorisk effekt.
  8. Ljus med antibiotika.

Om billiga och effektiva ljus från prostatit kommer du att läsa i artikeln.

Vi har förberett en lista över droger för behandling av prostatit:

Och få reda på i artikeln om behandling av prostatit i hemmet.

Folkmetoder

Hur man hanterar prostatit? Du kan använda traditionell medicin. Behandling av prostatit på detta sätt kan visa bra resultat. Det finns många recept som tillåter dig att uppnå sjukdomsförgiftning eller till och med helt bli av med prostatit. Mycket effektiv är de zinkrika pumpafrön, som är användbara för varje man.

Huvudvillkoren för sådan behandling är självdisciplin, du måste ta infusioner och avkok regelbundet. Men det måste komma ihåg att för varje läkemedel finns en viss behandling för prostatit, vilket också är oönskat.

Bastu och bastu

Hur man behandlar inflammation i prostata? Uppvärmning. Det har en positiv effekt på prostatakörteln, både i behandling och i profylaktiska ändamål.

Sådana förfaranden normaliserar blodcirkulationen och tonkärlen.

För älskare att bada i badet, kan du rekommendera en asp kvast.

Aspen innehåller spårämnen som hjälper till att lindra inflammation i prostata.

Men att besöka bad och ta varma bad är inte möjligt med en markant förvärring av sjukdomen. Annars kan du prova en stark svullnad av prostata.

diet

Överensstämmelse med kost tillåter kroppen att klara av sjukdomen mer framgångsrikt. Endast mat som lätt smälter av kroppen ska ätas. Denna mängd grönsaker och frukter, fet fisk och kött.

Neka att ha från:

 • alkoholhaltiga drycker;
 • starkt kaffe och te;
 • kryddiga produkter och kryddor;
 • feta och stekta livsmedel;
 • kolsyrade drycker;
 • svamp.

Första hjälpen

Den första hjälpen med prostatit är detta: om det finns tecken på förvärring är det oacceptabelt att dricka alkohol och ha sex. Det är farligt att engagera sig i självmedicinering, du kan förlora värdefull tid. Hemterapi ger resultat först efter en noggrann diagnos, som ett tillägg till huvudbehandlingen.

Med en mild form av prostatit är vanligtvis en poliklinisk behandling ordinerad. Tilldela läkemedel, procedurer och sängstöd. Hospitalisering är nödvändig för purulenta och parenkymala komplikationer. På ett sjukhus används den korrekta behandlingen av prostatit under konstant tillsyn av medicinsk personal.

Andra metoder

Bland icke-traditionella metoder för behandling av prostatit kan noteras hälsosvält och en speciell diet.

Dess väsen är att rena kroppen och väcka sin dolda potential. Medicinsk svält är inte lämplig för alla, eftersom det har många kontraindikationer.

En sådan ny metod för behandling av prostatit är mest motiverad i fall då patienten är överviktig.

Metoden för professor Neumyvakin för behandling av prostatit förtjänar uppmärksamhet. Forskaren erbjuder recept för behandling med natron och väteperoxid.

Metoden bygger på teorin om att sjukdomen utvecklas som ett resultat av kroppens "försurning". De föreslagna fonderna är utformade för att återställa syrabasbasen i kroppen, vilket eliminerar orsaken till sjukdomen.

Ortomolekylär behandling med prostatit är ett modernt behandlingsschema för denna sjukdom. En sådan metod består av följande: att välja ämnen och mikrodelar individuellt för varje patient.

Bland de effektiva metoderna för behandling av prostatit kan noteras och andra:


Och få reda på mer i artikeln, vad är nyanserna för att behandla prostatit hos män.

termer

Hur länge behandlas prostatit? Prostatit kan botas, men tiden för behandling av prostatit beror på sjukdomsbristningen. Sjukdomen kan orsaka irreversibla processer i vävnaderna i prostata. I det här fallet kan man bara prata om remission av kronisk prostatit. Om du har rådfrågat en läkare i tid, är det troligt att behandlingen av prostatit kommer att bli effektiv och snabbt.

Varaktigheten av behandling av prostatit beror till stor del på patienten. Om det handlar om att behandla akut prostatit, då med strikt överensstämmelse med de behandlande läkarnas rekommendationer kan besväret besegras på kort tid. Ibland med prostatit är kirurgisk ingrepp nödvändig. Hur mycket kronisk prostatit behandlas hos män? Tyvärr kan behandlingstiden för kronisk prostatit ta månader och år.

Varför behandlas inte prostatit? Kanske behöver du ändra behandlingsplanen eller gå till en annan läkare.

Mer information om behandling av prostatit i hemmet kommer du att lära dig här.

slutsats

Nu vet du hur man botar för prostatit. Denna sjukdom, även om den är mycket obehaglig, men sällan ett hot mot livet. Det är viktigt att komma ihåg att prostatit är härdbar. Och viktigast av allt - Förtvivla inte och hålla sig till en positiv attityd. Det är bevisat att emotionell lyftning kan göra mirakel.

Hur man lindrar inflammationen i prostata

Läkemedelsmetod

Inflammation av prostatakörteln är ett frekvent och ofta problematisk problem för en man i det mest oupphörliga ögonblicket. Yttringar av denna sjukdom medföra en hel del olägenheter: täta urinträngningar, särskilt nattetid, allmän irritation och trötthet, och långvarig vägran att behandla sjukdomen utvecklas till en kronisk form, och att de mest obehagliga, utseendet på en adenom.

Det är tydligt att någon person önskar att lindra prostata i inflammation på det snabbaste sättet. Antibiotika anses vara det mest effektiva och omedelbara sättet för resultatet, vilket endast kan ordineras av en läkare. De mest populära grupperna av dessa läkemedel innefattar: makrolider (erytromycin) och fluokinoloner (levofloxacin).

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Fluoroquinoloner används för infektiös karaktär av prostata sjukdom och för framgångsrik behandling av tecken på prostatit bör man bibehålla en månadskurs av terapeutiska effekter av dessa läkemedel.

Makrolider eliminera patogener i prostatan, men har en lång lista med kontraindikationer och därmed användningen av dessa droger i terapi är ofta omöjligt för patienter med andra kroniska sjukdomar.

Förutom antibiotika, vid behandling av inflammation i prostata används smärtstillande medel och droger, vars verkan är inriktad på den övergripande förstärkning av immunsystemet hos den manliga kroppen.

antibiotika

De viktigaste drogerna som ordineras av en läkare för att stoppa inflammation i prostatakörteln är antibiotika. För behandling av prostata sjukdomsanvändning:

moxifloxacin

Ett modernt läkemedel som ger omedelbar absorption av aktiva substanser i det skadade organs vävnader, vilket gör det möjligt för dig att snabbt starta processen att härda och bli av med patogenerna i prostata. Moxifloxacin botar effektivt inflammation och lindrar patienten av smärta och svullnad. Den exakta dosen av denna medicinering för behandling kan bestämmas av läkaren. Det rekommenderas att använda läkemedlet i form av injektioner i upp till 14 dagar.

ofloxacin

En annan typ av antibiotika som används vid behandling av prostatit. Den dagliga dosen av läkemedlet i den vanliga sjukdomsförloppet bestäms utifrån en persons vikt, men i tider med komplikationer och återfall ökar normen med hälften. Den exakta beräkningen av mängden aktiv substans för framgångsrik behandling av sjukdomen görs av den behandlande läkaren.

fakta

Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter och används i vilken ordning som helst utan bindning till tiden för ätandet. Den terapeutiska effekten uppnås genom att man applicerar standardmängden aktiv substans Faktiva per dag, men med kontraindikationer och närvaron av kroniska sjukdomar i inre organ reduceras dosen enligt doktors föreskrift. Behandlingstiden är vanligtvis 7 dagar.

Antibiotika är starka och farliga ämnen, så oberoende användning av dessa läkemedel för behandling av prostatit rekommenderas inte.

smärtstillande medel

No-Spa

Detta läkemedel har visat sig under en lång period av användning vid behandling av olika sjukdomar. Huvudsyftet med No-Shpa är eliminering av smärta i akuta faser av prostatit. Aktiva substanser hjälper till att ta bort spasmer, vilka är de främsta orsakerna till problem. För att normalisera kroppens funktion och minska obehag i genitourinärsystemet är det nödvändigt att ta No-Shpu enligt doktors föreskrift med en exponeringsperiod på sju dagar.

MIG-400

Effektivt hjälper till att lindra smärta när man använder aktiva substanshastigheten per dag. På receptet hos läkaren, för att snabbt kunna påverka orsakerna till problem i kroppen, kan dosen fördubblas, men först tills de första positiva resultaten erhålls, bör vi återgå till de rekommenderade standarderna. Förloppsbehandlingen av prostata sjukdom - 5 dagar.

Intag av smärtstillande läkemedel ska avbrytas om ingen önskad lättnad uppstår under behandlingen. I det här fallet måste du byta använt läkemedel till ett annat botemedel.

Vitaminkomplex

Duovit

I denna beredning samlas ett komplex av ämnen och vitaminer som är användbara för människokroppen. Regelbunden användning av Duovit tabletter hjälper till att stärka patientens fysiska tillstånd, förbättra minnet och mentala aktiviteter, bidrar till normaliseringen av erektilfunktionen och spermierstrukturen. Utbytesminimum är i det dagliga intaget av medel under månaden, enligt läkarens utnämning, kan behandlingstiden öka till 50 dagar.

Velma

Huvudsyftet med denna åtgärd är att lindra och lindra symtomen på prostatit vid akuta former av sjukdomen och sjukdoms kroniska sjukdom. Velmen är mest användbar under perioder med massiva förkylningar, särskilt på hösten och vårmånaderna, då kroppens förmåga att motstå infektion minskar och immunitet krävs. Komplexet innehåller E-vitamin, koppar, zink och selen, som tillsammans har en fördelaktig effekt på det genitourära systemet hos män. Det är nödvändigt att noggrant studera instruktionerna för detta läkemedel för att förhindra manifestation av allergiska reaktioner på vissa komponenter under behandlingen.

Sammansättningen av denna produkt innehåller naturliga ämnen som är användbara för maskulin hälsa: Roten av Ginseng, Yohimbe, ett extrakt av proteinmassan av sjöblötdjur. Liksom i Velmen, zink och vitamin E sattes till komplexet för att öka effekten på erektilfunktionen.

Behandlingsförloppet ger dagligt intag av läkemedlet i upp till en månad.

När du uppnår full återhämtning efter behandling behöver du inte helt överge användningen av vitaminkomplex. Dessa läkemedel kan länge ha en positiv effekt och stödja den manliga kroppen i hög tonus.

Smal specialiserad betyder

Vitaprost

Detta läkemedel används för kronisk prostata sjukdom. Den levereras i form av rektala stolpiller, och har en stor inverkan på avlägsnandet av skador i prostata på grund av antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Använda Vitaprost bidrar till att minska risken för tumörer och trombos också sett förbättringar i funktion urogenitalsystemet, förbättra kvaliteten på sperma och stimulerar perineum muskeltonus.

För att få önskat resultat ska ljusen appliceras dagligen före sänggåendet. Exponeringsförloppet är upp till tio dagar. Med individuell intolerans mot läkemedlets komponenter är klåda möjligt i anuset.

Prostamol Uno

En allmänt annonserad läkemedel, som ofta ordineras i samband med andra läkemedel, inklusive antibiotika. Formen av frisättning av detta läkemedel är kapslar, doktorn bestämmer den dagliga dosen under behandlingen. Denna mängd är tillräcklig för att påverka det drabbade organet för att återställa det geniturära systemet och normalisera antalet uppmaningar att tömma, särskilt på natten. Kursens varaktighet beräknas individuellt för varje man, med hänsyn till sjukdomsfasen och eventuella kontraindikationer.

prostatilen

Denna produkt är tillgänglig både i form av rektala suppositorier och i ampuller för intramuskulär injektion. Prostatilens huvuduppgift är normaliseringen av blodcirkulationen i perineum och bäckenområdet, vilket gör det möjligt att påskynda processen att bli av med den smittsamma sjukdomen. Positiva effekter av läkemedlet innefattar att förbättra strukturen hos den seminala vätskan och minska frekvensen av uppmaning att tömma blåsan.

Den rekommenderade dagliga normen för användning av ljus: på morgonen och vid sänggåendet, och efter administrering av läkemedlet bör ligga i en halvtimme på soffan för att stärka absorptionen av användbara ämnen. Denna ansökan är utformad för en tio dagars kurs, och för injektioner är det obligatoriskt att få läkares tid.

Varje högt specialiserat sätt för terapi används länge, och för att undvika misstag i dosering och tidpunkt för applicering är det nödvändigt att enas om hur sjukdomen behandlas med läkaren.

Massage i prostata

En tidstestad terapi för prostatacenters inflammatoriska process är den fysiska stimuleringen av det sjuka organet. Det är inte möjligt att använda massage om prostatakörteln är infekterad genom infektion, efter strålningsexponering eller vid åldrande, stillastående sjukdomskurs, i andra fall anses detta läkemedel vara säkert och effektivt.

Att utföra rätt massage ska ske uteslutande av en specialist. Före proceduren måste patienten rengöra tarmarna med en emv, varefter han placeras på en särskild soffa på hans sida så att knäna ligger nära bröstet. Läkaren penetrerar prostata genom manens anus och, med cirkulära rörelser, pressar lätt på orgeln. En session är utformad för 5 minuters behandling.

Som en följd av prostatakörteln som utförts finns en minskning av ödem, återställande av prostata trofismen. Den fullständiga behandlingen av terapeutisk behandling är minst 10 förfaranden och oberoende genomförande av denna process är omöjlig.

Det är möjligt att utföra en extern massage som inte har samma effekt som beskrivits ovan, men om det görs korrekt kan det lindra prostata smärta. För att få ett ordentligt resultat, görs effekten genom att lätt sätta ut mellanslaget mellan pungen och den analöppna, applicera olja för att förhindra hudirritation i denna ömma plats.

Liksom vid direkt exponering för prostata är extern massage oacceptabel för bakteriell typ av inflammation och purulenta abscesser.

Traditionell medicin

Snabb lindring av inflammation i prostata är möjlig inte bara genom medicinska metoder, men också med hjälp av hem recept, testad i århundraden. Det är särskilt effektivt att använda folkterapi i de första stadierna av sjukdomen.

lera

Särskilda terapeutiska ämnen köps i apoteksnätet och används enligt anvisningarna. Denna metod kan hjälpa till att eliminera endast symptomen på prostatit. Som behandlingsalternativ - den rektala installationen av lera tamponger, som hjälper till att eliminera toxiner från kroppen och är helt säkra.

Honungsljus

För att förbereda läkemedlet kommer att behöva en tesked honung, 30 gram mjöl och kycklingägg. Alla ingredienserna blandas noggrant och den resulterande massan är gjord med rektala ljus upp till 2 cm långa.

Ljus gjorda av propolis

Torkad och krossad propolis blandas med smör från kakaobönor med tillsats av lanolin i en andel av 40 - 20 - 2 gram. Den resulterande massan bearbetas till färdiga ljus. Behandling av prostata sjukdom upp till två månader med daglig användning.

Fröer av pumpa

Det mest populära verktyget som används hemma för att återställa manlig hälsa och minska svullnad i prostata. Med denna produkt kan du fylla den nödvändiga balansen av zink i kroppen, för vilken det är tillräckligt att konsumera upp till 40 gram friterade frön varje dag.

örter

De lindrar ödem i prostata och effektivt bekämpar inflammatorisk process. Oftast för terapeutiska effekter på sjukdomen i prostata som används infusioner och avkok:

 • Infusion av Tansy, Rosemary, Toloknyanka (en matsked torkade blommor). Samtliga komponenter i samlingen placeras i en termosflaska och hälls över med kokande vatten (350 ml). För beredskap är det nödvändigt att vänta 3-4 timmar, varefter läkemedelsdrinken filtreras och används på tom mage varje morgon för kvart i glas.
 • Avkok av kamille, Echinacea, Johannesjärn kokas i ett vattenbad i tio minuter efter kokning. Varje växt kräver en matsked per liter vatten. Använd som vanlig dryck.
 • För att förbättra blodcirkulationen används en samling lakrits, nät och Donnik. Torra växter i lika delar hälls med kokande vatten och insisterar i en halvtimme, varefter de dricker som vanligt te i små cirklar upp till fyra gånger om dagen.
 • Persilja, som används i sallader och kryddor i sin naturliga form, är ett utmärkt verktyg för att behålla den manliga kroppen i tonen.

Aspen bark

Buljongen hjälper till att ta bort akut smärta i patienten och har en antiinflammatorisk effekt. Använd en torr och finmalet bark av ett träd i en volym på 3-5 gram per kvarts liter kokande vatten. Lösningen infunderas i 7-8 timmar.

Användningen av folkmetoder bör samordnas med sjukdomsförloppet på grund av olika behandlingsriktningar:

 • Vid kronisk sjukdom rekommenderas att använda komplex för fysisk utbildning, använd vegetabiliska avkok och infusioner, var uppmärksam på honungspreparat;
 • inflammation i prostatakörteln i den akuta fasen avlägsnas av örter.

Förutom de angivna behandlingsmetoderna finns också snabba metoder för att eliminera det edematösa tillståndet hos prostata hos patienten:

lavemang

För att få en snabb läkningseffekt, använd ett avkok av kamille i en volym på 300 ml. Vätskan injiceras i patientens tarm genom anusen, varefter det är nödvändigt att hålla det så länge som möjligt.

Antiinflammatoriska suppositorier

Användningen av rektala suppositorier på anläggningsbasis kräver föregående samråd med den behandlande läkaren. Deras konsistens ska inte vara för mild, så att läkemedlets antivirala effekt på prostata fortsätter under en viss tid.

Ljus gjorda med propolis ger inte ett snabbt resultat, men om du har tillräckligt med tålamod kommer effekten av deras applicering att märkas, och under lång tid även vid kroniska sjukdomar.

Uppvärmning

Det enklaste sättet att stödja prostatakörteln i den nödvändiga tonen. Läkare råder varje gång du besöker badrummet för att använda en het dusch, rikta strålen till perineum i 5-7 minuter för att påverka behandlingen på prostata. Denna metod är särskilt effektiv med den antagna superkylningen av organismen.

Att avlägsna inflammation i prostata med folkmetoder på styrkan hos någon, men innan förfarandena börjar är det nödvändigt att konsultera en läkare och samordna med sig den valda terapin. Hemmetoder bör användas för att eliminera de sanna orsakerna till sjukdomen, så att de oavsiktliga effekterna av droger inte förvärrar utvecklingen av befintliga kroniska sjukdomar.

Hälsotillståndet för varje person är på en viss individnivå, så effekten på kroppen med aktiva medel bör beräknas i varje enskilt fall, vilket bara läkaren kan göra.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.