Huvud
Analyser

Hur man lindrar en attack av prostatit i hemmet?

fråga: God eftermiddag! Jag behandlar prostatit, jag följer all doktors rekommendationer, men jag glömde att fråga honom hur man lindrar en attack av prostatit, om det plötsligt händer igen. Advisa något, tack.

svar: Välkommen! Om du menar tillfällig eliminering av smärta, kan du använda smärtstillande medel. De är i form av tabletter, men det är önskvärt i hemmet medicinska skåpet att ha pengar i form av ljus, eftersom de agerar mycket snabbare och lokalt. Ett annat sätt att lugna smärtan är att ta ett bad fyllt med varmt vatten. Försök att göra flera övningar som hjälper till att förbättra blodcirkulationen och ge genitourinary systemet tillräckligt blod, speciellt kan särskiljas övningar Kegel. Om behandlingen är ordinerad korrekt och om du verkligen följer rekommendationerna behöver du inte veta hur man lindrar attacken av prostatit.

Behandling av akut prostatit hos män: hur man lindrar en smärta attack?

Akut prostatit Är en infektiös och inflammatorisk process i prostatakörteln, uttryckt tydligt, i motsats till andra typer av sjukdomen.

En sådan sjukdom kan inte tolereras, så i de flesta fall akut prostatit exponeras omedelbart.

Låt oss prata om akut prostatit, symtom och behandling av sjukdomen.

Akut prostatit: behandling

Hur man tar bort en akut attack av prostatit? Det mest effektiva sättet att förhindra ett början anfall kommer att vara utlösning - Prostatan kommer att sluta överexperera ett tag.

Lindra smärta när akut prostatit antiinflammatoriska läkemedel (Nurofen), spasmer tar bort vanliga "no-shpa". Från smärtor i perineum är det bra och snabbt att hjälpa rektala suppositorier från prostatit med propolishalt.

Cure akut prostatit är endast möjlig om alla rekommendationer följs, i vissa fall inte utan hänvisning till sjukhus.

På sjukhuset

Behandling på sjukhuset akut form av prostatit:

 • akut smärta med prostatit i underlivet, ljumskan;
 • hög temperatur;
 • oförmågan att urinera med full blåsan, oftast smärta vid urinering.

I sjukhus vidhäftning med droger och injektioner, kost och kontinuerlig övervakning av patienten, kommer behandlingen att bli effektivare och snabbare än vid hembehandling.

urolog med andra specialister (kirurg, immunolog, fysioterapeut, psykoterapeut, endokrinolog) kommer att eliminera orsaken till inflammation:

 • minskad immunitet
 • hormonellt misslyckande;
 • infektion (klamydia, stafylokocker etc.).

Samla in de nödvändiga testen, gör forskningen och välj sedan rätt enskild behandling för akut prostatit.

Endast på sjukhuset kan ordinera effektiva droger genom dropper eller intramuskulära injektioner för att återställa blodcirkulationen, immunsystemet, minska inflammation.

Eventuellt kirurgiskt ingrepp med purulent urladdning. Ibland används katetrar för att utsöndra urin med ömhet i sådana fall. Utför procedurer med en kall mikroclyster - värm upp med akut prostatit kan inte!

Behandling av akut prostatit hos män i hemmet:

För att bota akut inflammation i huset är det möjligt att strikt följa alla de procedurer som läkarna föreskriver, att avstå från att röka och alkohol, för att observera lämplig näring.

Behandling av akut prostatit folkmekanismer ofta föreskrivna av specialister som tillägg, måste antibiotika tas!

Effekten av raka pumpafrön på att minska inflammation har visat sig, i kombination med honung, erhålls det mest effektiva hemmet (till exempel kan honung och pumpa bollar). Det ska användas en halvtimme före måltiderna.

Infusioner av gåsögonplåster (rötter) lindra inflammation och förbättra blodcirkulationen. Propolis och honung används aktivt för akut manifestation av prostatit.

sjukgymnastik

sjukgymnast kommer att arbeta prostatakörteln med speciella förfaranden. Sjukgymnastik har inga effekter på kroppen, till skillnad från antibiotika.

Med akut prostatitutnämning:

 • magnetoterapi - fältet är konstant eller med varierande frekvenser verkar på hela organismen som helhet, eliminerar inflammatoriska processer;

 • laserterapi - förbättrar prostataarbetet, återställer det
 • elektro - Åtgärd på prostata av strömmen, välj en spänning som inte orsakar smärta, men som fungerar positivt på körteln.
 • ultraljudsbehandling - behandling med ultraljud, läker mikrokretsar i anusen, verkar positivt på prostatakörteln.
 • Kan tilldelas elektrofores (användning av droger som påverkas av elektrisk ström), där effekten av antiinflammatoriska och analgetiska läkemedel förbättras.

  medicinering

  Hur man behandlar akut prostatit? Först och främst behandling av akut prostatit antibiotika. Som regel är 2 arter (ceftibuten + amoxicillin / levofloxacin)

  Nästa steg kommer att vara tillämpningen av antiinflammatoriska läkemedel (Diklofenak). Avslappnande väggar i blåsan och prostata, diuretika - alfablockerare (Doxazosin)

  Immunreducerande läkemedel och komplexa vitaminer (lineximmun). Prescribe droger för stimulering av blodcirkulationen prostata (heparin). Hormonala läkemedel utför också en läkande funktion. Tilldela fytokemikalier, suppositorier (prostagol).

  Terapeutiska och idrottsanläggningar

  Vilken typ av belastning på kroppen i den akuta sjukdomen är förbjuden, övsterapi experter rekommenderar efter avlägsnande av inflammation och normalisering av prostatakörteln. Övningar används för att förhindra prostatit.

  Kan tilldelas avkopplande simning.

  diet

  Dieten för akut prostatit är som följer:

  Det är nödvändigt att använda mejeriprodukter - kockost, mjölk, rätter baserade på dem - spannmål, grytor, yoghurt.

  Spannmål fungerar väl på kroppen, från bönor är det bättre att vägra med prostatit, de irriterar ändtarmen och ger obehag.

  Persilja och nötter rekommenderas för mäns hälsa, rädisa och rädisa är förbjudna.

  Alkohol, koffein, kolsyrade drycker kontraindicerat på grund av funktionen av förträngning av blodkärl.

  Morse, diuretisk te och vatten kommer att ta bort överskott från kroppen.

  Protein (kyckling) hjälper till att snabbt återställa kroppen. Det är nödvändigt att utesluta från kosten stekt, kryddig, salt mat, vitkål - irritera slemhinnan i matsmältningskanalen.

  Med andra ord, med akut prostatit är det nödvändigt att använda lätt mat, som har egenskapen att snabbt assimilera.

  Den mest effektiva metoden

  För behandling av akut prostatit hos män, föreskrivs läkemedel av en läkare. Han plockar upp sig kraftfulla medel. Det är också nödvändigt att observera en speciell diet.

  slutsats

  Nu vet du allt om behandlingen akut prostatit, preparat som du behöver ta. Det är viktigt att komma ihåg att akut prostatit är den mest smärtsamma och farliga varianten av sjukdomsförloppet.

  Det tar rätt tillvägagångssätt - valet av effektiva antibiotika, rätt näring, sängstöd, stressmotstånd. Det viktigaste - inte självmedicinskt, Det är nödvändigt att använda råd från kvalificerade specialister.

  Än att ta bort en attack av en smärta i husförhållandena och vad man ska anestesera vid en prostatit?

  Prostatit - ofta förekommande sjukdom, som kännetecknas av smärta vid urinering, frekventa falska önskningar, tyngd i buken, och många andra obehagliga känslor.

  Att minska dem till ett minimum och förbättra patientens tillstånd kommer att hjälpa anestetika i form av tabletter, injicerbara lösningar och rektala suppositorier.

  Läkemedel bör användas i ett komplex, och de bör utses av den behandlande läkaren.

  Varför finns det smärtor med prostatit?

  Inflammation i prostata körs ofta ihop med smärta. Den kroniska formen präglas av en tråkig presspine som sprider sig till hela underlivet och ger tillbaka till nedre delen av ryggen eller testiklarna.

  Obehagliga känslor är möjliga och med urinering. Svullnad och ökad i storleken av järnpressar på blåsan och blockerar kanalen, vilket orsakar bränning och stickningar.

  Från tid till gång försvinner symtomen, men efter en kort tid får de igen känna sig.

  Oavsett sådana symtom går inte bort, du kan undertrycka smärtsamma attacker med hjälp av piller eller injektioner.

  Orsaken till smärta med prostatit kan vara:

  1. Svullnad av prostata. Den förstorade körteln komprimerar urinvägarna, smärtsamma förnimmelser uppstår under och efter urinering.

  Även en liten ackumulering av vätska i blåsan orsakar starka uppmaningar, varefter obehagliga symptom bara ökar.

 • Sedentary livsstil. stagnation av blod i bäcken framkallar nedbrytning av blodflödet vid skarpa expansions möjligt microtraumas kärl som åtföljs av en brännande känsla och smärta.
 • underkylning. Med långsam inflammation accelererar låga temperaturer utvecklingen av sjukdomen. Från tråkig och värkande smärta blir akut, ges till perineum, nedre rygg och till och med nedre extremiteter.
 • Dricker alkohol eller äter. Oljig och kryddig mat förvärrar blodflödet, främjar bildandet av blodproppar och plack.

  Etylalkohol orsakar en kraftig expansion av blodkärlen och blodkörning till inflammerad prostata. Den inflammatoriska processen aktiveras, vilket åtföljs av akut smärta.

 • Bedövning för prostatit

  Så har du ont i prostatit, vad ska du göra? För att lindra smärtan kan du använda piller, injicerbara lösningar eller rektala suppositorier.

  Beroende på kompositionen kan läkemedlen kunna:

  • slappna av de släta musklerna, lindra smärtsamma spasmer
  • påverka nervändarna;
  • lindra svullnad, minska trycket på prostata och urinblåsan;
  • stärka fartygen, förhindra deras skada
  • minska aktiviteten hos patogena bakterier;
  • förbättra utflödet av blod och lymf.

  tabletter

  Orala preparat (tabletter) används ofta för anestesi. Hur man lindrar smärta med prostatit hemma med hjälp av tabletter? Att ta bort en akut attack kommer att hjälpa antikonvulsiva medel eller smärtstillande medel.

  I den akuta formen av prostatit ta nimesil. Det anesteserar, sänker temperaturen och sänker inflammationen. Läkemedlet är kontraindicerat vid nedsatt njur- eller leverinsufficiens, diabetes mellitus och magsår.

  Ta bort hypostaser och påskynda lymfdränering. Tabletterna har en lugnande effekt, de kan tas tillsammans med smärtstillande medel. Det finns kontraindikationer: glaukom, en tendens till diarré, prostata adenom.

  Goda återställande, venotoniska och smärtstillande medel har diklofenak. Trots dess effektivitet har läkemedlet många kontraindikationer, det bör bara tas som föreskrivet av läkaren.

  Om smärtan åtföljs av spasmer hjälper No-Shpa. Den kan vara full, inte bara med exacerbationer, men också för förebyggande. Den dagliga dosen är 3 tabletter 10 minuter före måltid.

  Det är dock bättre att kontakta din läkare i förväg vilken narkos som ska dricka från prostatit.

  ljus

  Avlägsnandet av smärta med prostatit utförs väl med hjälp av rektala suppositorier. De administreras 2-3 gånger om dagen, behandlingen fortsätter tills smärtsymtomen helt försvinna.

  Stearinljus kombineras väl med orala komponenter och har minst kontraindikationer. Suppositorier kan användas för kroniska sjukdomar i matsmältningskanalen.

  Dessa ljus verkar mycket försiktigt, de aktiva substanserna kommer direkt till inflammationsstället och elimineras helt från kroppen efter 12 timmar.

  För kronisk prostatit används preparat med propolis, till exempel Prostopinum eller Phyto-Propolis.

  Den akuta formen av sjukdomen påverkas väl av Vitaprost suppositorier med ett extrakt från prostata av tjurar. De undertrycker den inflammatoriska processen och eliminerar obehagliga känslor: smärta, brännande, klåda.

  Folkterapi

  Anestesi för prostatit hos män hjälper till att ta bort smärtan i sig och komplettera enkel medicinering med enkla folkrecept. Speciellt bra decoctions av medicinska örter, som du kan dricka eller använda för bad och lotioner.

  Avlägsnande av ödem och förbättrad blodflöde kan avkokas från burdockens rötter:

  1. Färska rötter tvättas, finhackas, hälls med vatten och kokas över låg värme i ca 25 minuter.
  2. Blandningen infunderas under locket i en halvtimme, filtreras.
  3. Infusionsdryck 2 gånger om dagen före måltid, en gångsdel - 100 ml. Behandlingen varar inte mindre än 30 dagar.

  En bra återställande och lugnande effekt är ört avkok:

  1. I en separat behållare blandas björkknoppar, Johannesört, en kemistens tusensköna och blommor av en immortelle, tagen i lika delar.
  2. 1 msk. Blandans sked hälles i 2 koppar kokande vatten och infunderas i 20 minuter under locket.
  3. Infusionsdryck före sömn, 2-3 timmar efter att ha ätit.

  Att ta bort brännskador och smärta kommer att hjälpa varma medicinska bad:

  1. I vatten med en temperatur på 40 grader lägg till 100 ml alkoholtinktur av eukalyptus eller kalendula.
  2. Förfarandet varar 10-15 minuter, i vattnet kan du göra Kegel övningar, förbättra penetrationen av medicinska komponenter.

  En analgetisk effekt besitters av varma mikroclyster:

  1. Roten av ara tvättas, maldes, hälls med kokande vatten med en hastighet på 1 msk. sked av råmaterial för 2 koppar vatten.
  2. Blandningen infunderas 2-3 timmar i en termosflaska och filtreras.
  3. För proceduren behöver du 50 ml infusion, innan introduktionen uppvärms till 40 grader.
  4. Efter microclysters måste du slappna av och ligga ner i minst en timme.
  5. En avkok för mikroclysters kan tillverkas av färgerna på guldfärg, kamille, valerianrot.

  Bedöva prostatit, eller lugnare lugna den smala smärtan med en kronisk prostatit, kan en vanlig varmvattenflaska. Den appliceras på underlivet eller nedre delen av ryggen, det är bäst att göra detta på natten. Lätt mjuk värme lugnar, slappnar av och hjälper till att sova lugnt.

  Hur man förhindrar anfall

  För att förbättra patientens tillstånd måste smärta inte bara tas bort utan också förhindras.

  För förebyggande,:

  1. Följ kosten. Provoke en attack som kan feta, stekta, för salta, varma eller heta rätter.

  Från kosten är att utesluta varma såser, kryddor, konserver och rökt kött. Föredragna färska, stuvade och kokta grönsaker, frukter, sura mjölkprodukter, magert kött, fisk, spannmål och soppor.

  Nikotin, tobaks tjära och förbränningsprodukter gör kärlen bräckliga, främjar bildandet av vidhäftningar och blodproppar. Det är viktigt att helt och hållet eliminera inte bara vanliga cigaretter utan också deras elektroniska motsvarigheter, rör och vattenpipor.

 • Undvik superkylning. Patienter med prostatit bör vägra från valross, sitta inte på kalla ytor, varmare att klä sig i dåligt väder.

  Krävda varma underkläder från moderna fibrer som inte behåller vatten.

 • Ta vitaminer och berikande preparat. Vitaminkomplex förstärker kroppens försvar och förbättrar resistens mot infektioner.

  Särskilt användbara vitaminer C, A och E, liksom zink, magnesium och kalium, som är fördelaktiga för den manliga sexuella sfären.

 • Rimlig användning av smärtstillande läkemedel tar bort obehagliga symptom på prostatit.

  Bli av med smärtan kommer att hjälpa tabletter eller rektala suppositorier och användbara preparat framställda enligt folk recept. Tja, hur och hur man tar bort en attack av prostatit du nu vet.

  Hur man lindrar smärta med prostatit

  Innan lindring av smärta med prostatit rekommenderas att konsultera en läkare. Behandlingsschemat väljs med hänsyn till lokaliseringen av smärtssyndrom, patientens allmänna tillstånd och sjukdomsformen.

  Våra läsare rekommenderar

  Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

  Standardterapi

  För att i rätt tid lindra symptomen på prostatit rekommenderas det att ta lokalbedövning av narkosläkemedel eller generella effekter. Den första gruppen innehåller suppositorier med antiinflammatoriska och analgetiska komponenter.

  För att lindra smärta med prostatit, tas ett varmt bad i ett tidigt skede, eller fysiska övningar utförs. Dessa manipuleringar syftar till att öka blodflödet till organen i det genitourära systemet, vilket bidrar till att eliminera smärtssyndromet.

  Varje terapeutisk metod som syftar till att lindra smärta anses inte som en fullvärdig behandling. Om det fanns ett adenom i prostata, är behandlingen komplex. Detta är en standardterapi som syftar till att eliminera patogenetiska mekanismer.

  Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

  • ett fantastiskt resultat,
  • låg kostnad,
  • fullständig säkerhet,
  • orsakar inte överskott.

  Preliminär antibiotikabehandling utförs, som varar 7-14 dagar. Vid akut behandling av prostatit tas antibiotika 2-4 dagar. Du kan minska smärtstillståndet mot antispasmodik och NSAID. De sista läkemedlen tas oralt, intravenöst eller topiskt i form av ett stötpiller. Om patienten genomgick en kort kurs av antibiotika, vilket inte hjälpte, väljer läkaren en ny behandlingsregim.

  Medicinsterapi

  Patienten bedövas med följande läkemedel:

  • Analgin. Som regel avlägsnas smärtsyndromet med prostatit efter 25 minuter efter att läkemedlet tagits. Analgin är ett effektivt antiinflammatoriskt läkemedel. Men det är inte föreskrivet för patienter som lider av bronkial astma, blodpatologier. Läkemedlet är effektivt vid ett tidigt stadium av inflammation i prostata.
  • Difenhydramin är ett narkotisk analgetikum som inte har någon uttalad analgetisk effekt. Samtidigt minskar läkemedlet ödem. Dimedrol efter behandling av prostatit ökar verkningen av Analgin.
  • Diclofenac - är inte föreskriven för prostata adenom. Mot bakgrund av en sådan komplex terapi lindras symptomatologin av sjukdomen snabbt. Diklofenak är en effektiv nonsteroid med en kraftfull antiinflammatorisk effekt.

  Hur man lindrar en attack av prostatit, om patienten har problem med matsmältningssystemet? I sådana fall föreskrivs suppositorier. Du kan ta en kurs i receptionen utan att skicka. Detta läkemedel är inte smärtstillande, men det botar väl spasmer som stör män i akut form. Om syndromet är värre, ta andra mediciner.

  Terapi av NSAID

  Med prostatit tas symptomen bort med hjälp av icke-steroida medel av klassen sulfonamider. Akut infektiös prostatit behandlas med sulfonamider, som samtidigt lindrar smärta och minskar kroppstemperaturen. Det sista symptomet manifesteras mot bakgrund av inflammatorisk process.

  Du kan eliminera sjukdomen med hjälp av Nimesil. Preparationer av denna farmakologiska grupp är kontraindicerade för att man ska lida av sår, njure och leverfel. Hur avlastar prostatit av olika etiologier? Du kan lindra smärtssyndromet genom att ta Novocaine. Läkemedlet kan provocera allergi, så det administreras intramuskulärt efter att ha hört en läkare.

  Med olika sjukdomar i matsmältningsorganet, som åtföljer prostatit, indikeras mottagandet av anestetiska suppositorier. En liknande behandling utförs om mannen har ett adenom i prostata.

  Forskare har visat att rektal suppositorierapi har en omedelbar terapeutisk effekt. Preparat tränger snabbt in i rektum och dess komponenter absorberas omedelbart i blodet. Eftersom ljuset injiceras nära prostatan minskar symtomen på sjukdomen efter den första applikationen av ljusen.

  Om de behandlas med piller, förloras några av de aktiva substanserna fram till ögonblicket av läkemedlets resorption. Om tabletterna agerar 35 minuter efter det att de har tagits, utövar ljusen sin effekt 10 minuter efter att den har gått in i den analöppna öppningen.

  Analgetiska suppositorier för prostatit hos män:

  • Suppositorier med belladonna - används ofta i akut form av sjukdomen. Läkemedlet ingår i ytterligare terapi. Men det är inte föreskrivet för arytmi, glaukom och takykardi.
  • Indometacin är en rektal nonsteroid som används för olika sjukdomar i det genitourära systemet, inklusive prostatit. Efter användning av läkemedlet passerar symptomen på en sjukdom snabbt. Samtidigt elimineras värme och inflammation. Behandling utförs inte om en man har hög känslighet mot indometacin, eller blodcirkulationen störs.
  • Procto-gliovenol - hjälper till att återställa blodcirkulationen, eliminera smärtssyndrom. Ej tilldelad i händelse av intolerans av komponenter.
  • Relief - suppositories, snabbt lindra smärta, samtidigt som du minskar inflammation. Mot terapi återställs körens funktion och urinprocessen. Ljus administreras inte om patienten är diabetiker eller lider av tuberkulos.
  • Natalside - rektala suppositorier med analgetisk effekt. De innehåller inte hormonella komponenter. Det används för att lindra smärta i kronisk prostatit. Natalsid är kontraindicerat vid överkänslighet mot natriumalginat.

  Terapi med tanke på sjukdomsformen

  Om det var lite smärta med prostatit, vad ska man ta bort? I sådana fall anges en kort kurs av NSAID. Doseringen ordineras av den behandlande läkaren med hänsyn till patientens ålder. Om det finns uttalade stillastående fenomen i käftens vävnader, ta antispasmodik. Med svår smärta är fysioterapi dessutom föreskrivet. Elektro- och fonopfores visas för att förbättra tillståndet hos prostata. Du kan göra en massage, som består av 12 sessioner. Dessutom hjälper självtillfredsställelse eller traditionellt sex. En sådan komplex terapi kan endast ordineras av en urolog.

  Med en problematisk urinering administreras ett intravenöst antibiotikum. Sådan behandling utförs under stationära betingelser. Det varar 4-6 veckor.

  Om kronisk bakteriell prostatit upptäcks, är behandling hemma inriktad på att undertrycka den smittsamma processen och förhindra dess komplikationer. Antibiotikabehandling varar 6-12 veckor. Långtidsbehandling är indicerad när det finns ett återfall av den smittsamma processen.

  Om det finns stenar i körteln kan de sakta ner patientens återhämtningsprocess. I sådana fall krävs kirurgisk borttagning av stenar. Sällan är prostatektomi. Om det finns ett syndrom av gasvärk, behandlas kronisk prostatit med antibiotika.

  Om symptomatologin inte elimineras avbryts antibiotikabehandling. Med muskelspasmer som orsakar smärta eller med problem med urinering, visar intaget av muskelavslappnande medel och alfa-blockerare.

  Medicin som bromsar inflammation hjälper till att lindra smärta. Mindre ofta utses Finasteride - ett läkemedel som saktar tillväxten av körteln. I sådana fall rekommenderas en massage. Manipulation utförs tre gånger i veckan. Avkopplingsprocedurer hjälper till att minska stress, vilket bidrar till intensifieringen av smärtssyndrom.

  Kronisk prostatit behandlas allvarligt, eftersom orsaken till händelsen inte avslöjas. Huvudmålet med terapi är att minska symptomen som är karakteristiska för denna form av sjukdom. När behandling rekommenderas att överge alkohol, koffein och kryddig mat. Om det behövs utvecklas dietterapi.

  Genomföra fysioterapiprocedurer

  Sjukgymnastik ingår i komplex behandling av prostatit. Det syftar till att läka körteln från den inflammatoriska processen. Sjukgymnastik utförs hemma, på sjukhus eller i sanatorium. Hemma behandling speciella enheter och enheter som kan komma i en drogbutik användning.

  Men innan du börjar hembehandling rekommenderas att du rådgör med din läkare. Urologer säger att fysisk terapi är ett effektivt sätt att bekämpa akut smärta och inflammation. Samtidigt säkerställs en stabil längd av remission med kronisk prostatit.

  Med hjälp av uppvärmning, laserterapi, elektrofores, magnet och massage kan du:

  • öka blodflödet;
  • förbättra cellens permeabilitet hos körteln.

  Mot bakgrund av aktiv mikrocirkulation återställs cellulära metaboliska processer. Venös utflöde främjar bättre absorption av mediciner, vilket minskar inflammation.

  Uppvärmning påskyndar lymfatisk dränering, vilket är ansvarig för avlägsnande av toxiner och bakterier. Detta ökar prostatens dräneringsfunktion, försvinner stagnation. Ovanstående processer har en positiv effekt på körteln, reducerande ödem, reducerande smärtssyndrom.

  Med hjälp av elektrofores stimuleras kroppens skyddsfunktioner, enzymet fungerar, vilket bidrar till att minska inflammationens fokus. Mot denna bakgrund ökar vävnadsregenereringen.

  Indikationer för fysioterapi

  Den övervägda tekniken utförs i följande fall:

  • kronisk förlopp av prostatit;
  • latent och akut sjukdomsperiod;
  • nedsatt sexuell funktion
  • långvarig och svår bäckensmärta
  • akut inflammation i prostata. I detta fall utförs fysioterapi efter det att inflammatoriska processen har eliminerats.

  I närvaro av prostatit utförs fysioterapi vid det sista terapeutiska skedet. Forskare hävdar att det är omöjligt att läka patienten utan terapeutisk och förebyggande fysioterapi. Men det finns följande kontraindikationer för UHF, magneter, elektrofores, värmare:

  • detekterade neoplasmer i körteln;
  • akut kurs i inflammatorisk process
  • dekompenserat tillstånd;
  • manifestation av hemorrojder med svår smärta
  • förekomsten av sprickor i ändtarmen.

  Typer av förfaranden

  Till populära fysioterapeutiska procedurer som föreskrivs för smärta med prostatit innefattar:

  • impulsströmmar. Om den aktuella frekvensen är låg är DDT, CMT tilldelad, vid låg spänning - UHF;
  • ultraljud;
  • olika typer av strålning;
  • magnetisk terapi;
  • galvanisering och effekten av likström med läkemedlet. Den sista manipulationen genomförs genom att påverka smärtsyndromet genom huden eller slemhinnan.

  En effektiv metod för behandling av prostatit är upphettningen av prostatan på olika sätt. Ofta används sådan manipulation vid en kronisk ström av en sjukdom. Om en akut form detekteras, föreskrivs uppvärmningen i avsaknad av kontraindikationer mot den.

  Termisk behandling av akut prostatit utförs med hjälp av en varm enema. En infusion av kamomill är förberedd för den. Lösningens temperatur bör inte överstiga 40 grader. Infusionen är beredd med hänsyn till 10 g kamille per 200 ml vatten. Lösningen tillsätts 1-2% Novocaine. Vätskan injiceras i rektum tre gånger om dagen. För 1 procedur krävs mer än 300 ml lösning. I det här fallet hålls det i endotalet i mer än en timme.

  Kronisk prostatit kräver uppvärmning av körteln med olika metoder. Hyppigare utsedd hot sessile bad. Det är möjligt att genomgå mikrovågsterapi av en transrectal typ.

  Dessutom är det nödvändigt att ta en kurs av rektal administrering av lera tamponger. För att förbereda ett sittbad använder man en behållare, där det blir bekvämt att sitta patienten. Samtidigt bör vätskans temperatur inte vara mindre än 38 grader.

  Vätskevolymen ska vara tillräcklig för att fixera underlivet och lårens övre del. Manipulering utförs i 10 minuter. Men innan du förbereder ett bad av örttinktur, aromatisk olja eller buljong, rekommenderas att konsultera en urolog.

  Om den inflammerade körteln framkalla svår smärta uppträdde ett adenom, transuretral mikrovågsterapi var föreskriven. Men sådan manipulation utförs under urologens kontroll och endast med hjälp av medicinsk specialiserad utrustning.

  Utför manipuleringen: En liten sond infogas i urinröret, utrustad med ett speciellt huvud, från vilket vågorna utstrålar. De värmer vävnaden, eliminerar svullnaden. TUMT-behandling eliminerar de problem som uppstår vid urinering, inklusive smärta. Men uppvärmningen av körteln anses vara effektivare om den utförs vid sjukdoms första skede. I andra fall utförs manipulation i samband med läkemedelsbehandling.

  Terapi med medicinska örter

  Med mild smärta kan du behandlas med folkmekanismer. Liknande terapi ingår i den komplexa kampen mot prostatit. Decoctions, effektivt eliminera smärta med prostatit:

  • infusionen av asparges - växtens rot krossas och fylls med vatten. Kompositionen kokas i 10 minuter, filtreras och berusas var 4: e timme. Behandlingen varar tills patientens övergripande välbefinnande förbättras.
  • infusion av muggar - gräsens rot krossas, fylls med vätska, kokas i 20 minuter. Buljongen bör infunderas i 45 minuter. Därefter filtreras det och tar 30 minuter innan man äter.

  Du kan snabbt stoppa den svaga smärtan genom att förbereda följande medicin: björkknopparna och blommorna i immortellen males och blandas. Blandningen lagras i en sluten behållare. Vid 1 msk. Jag behöver kokande vatten, så att läkemedlet har ordinerats med medicin. Efter 20 minuter filtreras den. Manipulation sker varje kväll. Buljongen kan vara full med vatten och honung.

  För att eliminera smärtan rekommenderas att äta pumpa frön 3 timmar före måltid. Liknande behandling syftar till att förebygga återfall. Dessutom är det hemma en massage som eliminerar stagnation av inflammerad utsöndring i körteln, vilket förbättrar utflödet genom kanalerna.

  Med hjälp av massage förbättras blodcirkulationen i orglet, smärtan elimineras. För att utföra manipulering används en salva, vilken gnids in i rektumets väggar. Det rekommenderas att använda salva med zink, som snabbt regenererar körtelens vävnad, vilket effektivt eliminerar smärta. Massage utförs på rekommendation av en prokolog. De första procedurerna utförs i närvaro av en läkare, och de efterföljande procedurerna görs på egen hand.

  Ett approximativt behandlingsschema för att minska smärta i prostatit:

  • mottagning av spasmolytisk (No-Shpa);
  • antibiotikabehandling;
  • användning av en alfa-blockerare om patienten har problem med urinering
  • Vitaminbehandling som syftar till att förbättra blodflödet i ljumskområdet;
  • dietterapi;
  • sjukgymnastik;
  • hormonbehandling.

  För att förbättra utflödet av pus, föreskrivs ett antibiotikum och ett enzymatiskt medel (trypsin). Detta behandlingsschema tillåter antibiotikumet att tränga in djupt i vävnaderna, vilket ökar läkemedlets effektivitet.
  Om den föreskrivna behandlingen är ineffektiv, eller om smärtan är värre, kommer urologen att ordinera en ny behandling. Med en kraftig försämring av tillståndet utförs behandling på sjukhuset.

  Förebyggande åtgärder för att förebygga smärta består i korrekt näring, snabb behandling av sjukdomar i körteln, samt förebyggande av återfall. Förebyggande procedurer utser en urolog individuellt för varje patient.

  Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

  Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

  • konstant smärta i underlivet, skrotum;
  • svårighet att urinera
  • sexuell dysfunktion.

  Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

  Attack av prostatit: Vad ska man göra och vad man ska ta

  En attack av prostatit eller akut prostatit är inflammation i prostata, som bildades på grund av infiltrering av infektiösa patogener i kroppen. Sjukdomen kännetecknas av svullnad av prostata och utseendet hos en purulent källa i dess vävnader. Enligt statistiken är varje femte manlig representant i riskzonen för att utveckla akut prostatit. Tyvärr minskar antalet muzhchin som är sjuk med denna sjukdom, men växer.

  Orsaker till akut prostatit

  Prostatit i akut form, utvecklar nästan varje man, som ett resultat av att komma in i smittens kropp (klamydia, E. coli, salmonella, stafylokocker).

  Ofta tränger infektiösa patogener in i prostata vävnaden genom sina utsöndringskanaler, som öppnar sig i den bakre urinrörets vägg. Till exempel med inflammation i urinröret. Ibland kan mikrober distribueras till representativ körtel i akut cystitis (från en inflammerad urinblåsa). Prostatit är en akut form kan uppstå om infektionen kommer att föras in i prostatan från källorna purulent inflammation (pyelit, karies, otitis media, bronkit, halsont, tonsillit).

  Det finns också andra orsaker till att prostata är inflammerad:

  1. Förekomst av en urinvägskateter.
  2. Infektiösa patogener erhållna under samlag.
  3. Närvaro i den representativa körteln av stenar.
  4. Brist på vitaminer i kroppen.
  5. I urinrörets område har kirurgiska ingrepp någonsin utförts.
  6. Fel hormonell bakgrund.
  7. Hyppig hypotermi.
  8. Stagnation av blod i bäckenet, såväl som åderbröst i bäckenet.
  9. Sedentary livsstil.

  Symtom och stadier av akut prostatit

  De mest karakteristiska symtomen på akut prostatit är förgiftning med giftiga ämnen som produceras i kroppen och ett brott mot urinering. Manifestationerna motsvarar formerna eller stadierna av processen.

  Akut katarrhal stadium

  På detta stadium av sjukdomen känner en person smärta och tyngd i ljummen. Brott mot urinproduktionen kännetecknas av svår smärta med frekvent urinering, särskilt på natten. Temperaturen hos en person kan öka något. Med en personlig undersökning (palpation) är representativa körteln praktiskt taget oförändrad, kan vara något förstorad. När man studerar utsöndringen av prostata, en ökning av antalet vita blodkroppar, en stor ackumulering av mukopurulenta trådar. På detta stadium är käftens massage omöjlig (på grund av akut smärta).

  Follikulärt stadium

  Detta stadium åtföljs av smärtor av en pulserande natur, som passerar in i anus eller sakrum. "Att gå på toaletten" är smärtsam och svår, det kan vara en försening i urinen. Tömning med en attack av akut prostatit är också svårt.

  Parenkym stadium

  Vid detta stadium utvecklas prostatit snabbt. Hos människor höjs temperaturen till 38,5-39,5 ° C, svaghet, aptitlöshet. Vid urinering och avföring är det allvarliga smärtor som har en långvarig karaktär. Det finns förstoppning och överdriven ackumulering av gaser i tarmarna (flatulens).

  Gradvis övergår smärtan till ändtarmen, vilket får patienten att ligga med benen böjda. Vid undersökning är prostatan väldigt förstorad, har otydliga konturer, när det känns, det finns en skarp och svår smärta. Slutresultatet av utvecklingen av parenkymsteget är bildandet av prostataabcessen.

  I alla skeden eller former av en attack av akut prostatit, är massage absolut förbjudet!

  behandling

  Det är nödvändigt att snabbt kontakta en läkare med en attack av prostatit. Om det uppstod för första gången, och ingen behandling utfördes, då på kort tid kan sjukdomen utvecklas till en kronisk form.

  Akut prostatit utvecklas extremt svårt och är farligt eftersom allvarliga komplikationer kan utvecklas. Behandling av denna sjukdom sker vanligtvis på ett sjukhus (sjukhus). Den mest använda metoden för behandling av prostatit är administrering av etiotropa läkemedel. Det är nödvändigt att börja behandlingen med antimikrobiella medel så snart som möjligt för att stoppa reproduktion av infektion i representativ körtel.

  För att minska smärta och anestesi, föreskriver läkare smärtstillande medel (ketorol, movalis, neo-Anuzol), termiska mikroclyster, antispasmodik (Nospanum, Mydocalmum, tolperil). Glöm inte om antibiotika (tetracykliner, penicilliner, fluorokinoloner) som undertrycker den viktiga aktiviteten av smittämnen och utses i händelse av att upptäckte smittämnen av akut prostatit.

  Efter den aktiva fasen av behandlingen passerar patienten ordinerad fysioterapiprocedurer (elektrofores, prostationsmassage) som hjälper till att eliminera inflammation, öka immuniteten.

  Om det finns en abscess av prostata, öppnas den med hjälp av kirurgi.

  Inte engagera dig i självständig behandling! Det är också inte rekommenderat att använda folkmetoder på grund av den höga risken för allvarliga komplikationer.

  förebyggande

  När det gäller förebyggande av förekomsten av attacker av akut prostatit har det ingenting komplicerat för en person. Den innehåller:

  • Överensstämmelse med personlig hygien.
  • Överensstämmelse med sexuell hygien.
  • Behandling i rätt tid av de uppkomna källorna till en purulent infektion.
  • Justera din fysiska aktivitet.

  Smärta med prostatit än att ta bort: smärtstillande medel, suppositorier, massage

  Smärta i perineum, nedsatt urinering hos män - det här är de första symptomen på prostatit. Varje smärta är ett obehag för en person, du vill alltid bli av med det, desto desto bättre är det. Symtom på prostatit bringar obehag i livet för en man, eftersom obehagliga känslor observeras dag och natt. Smärta kan tas bort med hjälp av läkemedel, recept på traditionell medicin, massage och hemma. Men ensam med smärtstillande läkemedel rekommenderas inte. Många av dem har kontraindikationer, därför utse en läkare bara.

  analgetika

  Viktigt! Narkos, som efter smärta hos män, inte är ett botemedel mot prostatit.

  Terapi bör innehålla en uppsättning tekniker. I detta fall kommer behandlingen att vara effektiv.

  Smärta, symtom på prostatit hos män kommer att minskas avsevärt om du tar följande läkemedel:

  • Analgin. Symptom på inflammation hos män går igenom 25 minuter efter tillträde. Tabletterna är inte bara smärtstillande, men också antiinflammatoriska. Det används i de tidiga stadierna av inflammation i prostata. Kontraindikationer inkluderar bronkial astma, sjukdomar i cirkulationssystemet, svåra stadier av njurar, lever, ärftlig hemolytisk anemi, optisk neurit, individuell intolerans hos komponenterna.
  • Difenhydramin. Är ett narkotisk analgetikum. Men det har ingen smärtlindrande effekt. Förutom att lindra smärta, som kännetecknar den akuta formen av patologi, har antihistaminverkan, vilket bidrar till att minska svullnaden av prostata vid inflammation. Som ett resultat kommer smärtan att minska. Drogen efter att ha tagit ökar verkan av analgin. Det rekommenderas inte att ta det själv, eftersom det orsakar beroende. Kontraindikationer: överkänslighet, prostata adenom, glaukom, magsår, duodenalsår, bronkial astma.
  • Diklofenak. Hjälper till att snabbt lindra symtomen på prostatit hos män, det stoppar attacken av akut smärta. Det anses vara ett av de mest effektiva läkemedlen för smärtlindring. Dessutom är det ett icke-steroid läkemedel, det vill säga det har en kraftfull antiinflammatorisk effekt. Men i alla fall är det omöjligt att överstiga den fastställda dosen. Läkemedlet är giftigt. Kontraindikationer: Individuell intolerans av komponenter, gastrointestinala störningar, magsår, leversjukdom, astma i bronkier. Med sjukdomar i matsmältningssystemet rekommenderas att du använder stiftpiller av diklofenak.
  • No-spa. Faktum är att läkemedlet inte har någon analgetisk effekt. Men det botar fullständigt sådana symptom som spasmer. I händelse av att en man diagnostiseras med akut prostatit, adenom, uppstår smärtor, spasmer, då No-shpa efter att ha hjälpt i det här fallet. När smärta är värre är det bättre att föredra andra läkemedel. Kontraindikerat läkemedel mot överkänslighet mot aktiva substanser, svår lever- eller njurinsufficiens; allvarligt hjärtsvikt.
  • Nimesil. Antiinflammatorisk icke-steroidal läkemedel av sulfonamidklassen. Har smärtstillande effekt efter administrering. Det är faktiskt för akut infektiös prostatit, eftersom det hjälper inte bara att lindra smärta, men också att sänka temperaturen som uppstår mot bakgrund av inflammation. Det föreskrivs om kronisk akut prostatit, adenom diagnostiseras. Du kan inte ta drogen för män som har bronkospasm, magsår, hjärtsjukdom, njursvikt; leverinsufficiens. Ta inte med alkoholism eller beroende, individuell intolerans av komponenterna.
  • Novokain. Det ordineras till patienter som har ett adenom, inflammation i prostata av olika etiologier. Drogen orsakar allergier. Det administreras intramuskulärt. Kontraindikationer: Nyresvikt, individuell intolerans av komponenter.

  0 av 13 jobb avslutade

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

  I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

  Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

  Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

  Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

  Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  1. Ingen rubrik 0%
  2. Prostatitest 0%

  Det är allt bra.

  Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

  Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

  Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

  Det är bråttom att se en läkare!

  Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  1. Med svaret
  2. Med ett märke om visning

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

  • Ja
  • ingen

  Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

  • Detta var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • vanligtvis
  • Förlorat mitt konto

  Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

  • aldrig
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

  • Påverka inte
  • Nästan stör inte
  • Till viss del påverkar de
  • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

  Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

  • Jag tänkte inte alls
  • Jag tänkte nästan inte
  • ibland
  • Mycket ofta

  Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

  • Jag skulle inte uppmärksamma
  • Normalt skulle leva
  • tillfredsställande
  • Blandade känslor
  • Jag skulle känna mig otillfredsställande
  • Mycket dåligt
  • fruktansvärt

  smärtstillande ljus

  Ljus är ganska effektiva läkemedel för att eliminera smärta i prostatit.

  De hjälper också till att lindra smärta om ett adenom diagnostiseras. Läkare säger att rektala suppositorier har en snabbare effekt. Detta förklaras av det faktum att in i ändtarmen börjar ljusets komponenter att omedelbart absorberas i blodet. Prostatakörteln ligger i omedelbar närhet av det injicerade läkemedlet, så symptomen minskar efter den första användningsdagen.

  Tabletter efter intag av dem passerar genom magen, lever, så en del av de terapeutiska komponenterna förloras, liksom tiden medan tabletten upplöses.

  De mest effektiva rektala suppositorierna för smärtlindring i inflammation i prostata:

  • Ljus med belladonna. De är mycket populära bland män diagnostiserade med akut prostatit, adenom. De används som en extra behandling. Kontraindikationer: hjärtsvikt, individuell intolerans mot komponenter, takykardi, arytmi, glaukom.
  • Indometacin. Anti-inflammatoriska analgetiska icke-steroida suppositorier. De används för att behandla sjukdomar i det genitourära systemet. Ta bort symtomen på sjukdomen. De har smärtstillande, antiinflammatoriska, antipyretiska egenskaper. Behandling av dessa ljus inte tilldelats överkänslighet mot indometacin, erozivno- ulcerös lesioner i matsmältningssystemet, hematopoietiska störningar, leversjukdom, njursjukdom, hjärtsvikt, pankreatit.
  • Prokto-glivenol. De används för att behandla sjukdomar i det genitourära systemet. Dessa ljus eliminerar inte bara smärta i prostata, men lindrar också symptomen på hemorrojder. Återställ blodcirkulationen. Kontraindikationer: Individuell intolerans av komponenter.
  • Lättnad. Bedömning av recensionerna har ljusen en nästan ögonblicklig analgetisk effekt. Minska inflammatoriskt ödem, lindra smärta, återställa kroppens funktioner, urinering. Tilldelas inte om det finns ett individuellt svar på komponenterna. Det rekommenderas inte att utföra behandling för diabetes, tuberkulos.
  • Natalsid. Analgetiska rektala suppositorier som inte innehåller hormonella ämnen. Utnämns för att eliminera smärtsamma känslor vid kronisk prostatit. Kontraindikationer: överkänslighet mot natriumalginat.

  Vad folkmedicin erbjuder

  • Asparges anses vara ett naturligt smärtstillande medel. Med en prostatit borde du dricka ett avkok. För att förbereda den behöver du grundroten av växten (2 matskedar) och 1 liter kokande vatten. Insistera 30 minuter, ta en halv kopp 3 gånger.
  • Knoppar av björk, immortelle, Johannesört, kamille tas i torna kvantiteter. Häll växten samling 1 liter kokande vatten, insistera 1 timme, stam. Drick 4 gånger i knock på 100 ml.
  • Tansy (2 msk) infunderas 2 dagar i 300 ml vodka, tagen 10 droppar 3 gånger.
  • Valeriana. Det används mer som lugnande, men det minskar kraftigt spasmer, tar bort puffiness. Klar tinktur kan köpas på apoteket. Ta 1 tsk. 3-4 gånger.
  • Martin. Denna växt växer på Afrikas territorium. Komponenterna har inte bara en helande egenskap, men har också en utmärkt analgetisk effekt. Buljongen höjer väldigt mycket eller ökar immuniteten hos män. Den krossade växten (1 msk.) Hälls i 1 liter kokande vatten, det infunderas i 10 minuter. Drick som te hela dagen.
  • Air. Det används ofta för behandling av inflammation i prostata. Innehar en smärtstillande egenskap. För att förbereda en avkok behöver du 2 msk. l. den krossade rotan av växten och 1 liter kokande vatten. Läkare råder att ta bad med avkok, gör enemas med prostatit.
  • Arnika. Har en antiinflammatorisk och smärtstillande effekt vid smärta attack. Koka buljong enligt ovanstående schema. Drick som te hela dagen.

  massage

  Massage i prostatakörteln hjälper till att lindra smärta och inflammation på grund av återställandet av blodcirkulationen och minskningen av stillastående fenomen. Utför massagebehandling ska kombineras med mediciner.

  Nästan alla män är skeptiska till denna teknik, med tanke på skamlig inträde i ändtarmen. Men det här är en absolut missuppfattning. Kan det finnas några tvivel när det gäller hanehälsa och styrka. Trots allt är prostatit den första länken i kedjan av komplikationer och sjukdomar som kan uppstå mot bakgrund av inflammation. Den sista länken är prostatacancer. Därför är det nödvändigt att behandla massage som en vanlig medicinsk procedur, inte mer.

  Massage kan göras självständigt eller fråga en kompanjon av livet. Påverkan på prostatan hjälper inte bara till att lindra smärta, men också för att få mycket nöje och en levande orgasm. Detta kan ses om du läser recensioner av män.

  Massagetekniken är enkel, den viktigaste och viktigaste regeln är att inte göra plötsliga rörelser och inte trycka på manliga orgel. Fingeret sätts in i rektum med ca 5-7 cm. Massage ska utföras i cirkulära rörelser högst 1 min.

  Det finns speciell apparat för extern massage. Det är nog att spendera varje dag en session för att inte bara eliminera smärta i prostata, men också för att förhindra sjukdomen.