Huvud
Symptom

Smärta i prostata adenom

Smärta i prostataadenom är det främsta karakteristiska symptomet som vanligtvis följer med inflammatoriska reaktioner som uppstår i prostatakörteln. Dessa smärtsamma känslor kan försämra livskvaliteten hos en man, vilket leder till att han ständigt plågar obehag.

Den typ av smärtsamma förnimmelser

Framväxten av prostata adenom åtföljs ofta av ett typiskt smärtsyndrom som uppmärksammar ett stort antal män. Men som sådan finns det ingen smärta i körteln själv, för att den inte kan skada. Vissa obehag uppstår på grund av kompression av de inre organen, vilket sker på grund av den ökande storleken av prostata. Också mycket ofta, med adenom i prostatakörteln, kan inflammation uppträda absolut vid något tillfälle.

Mycket ofta klagar representanterna för det starkare könet av starka dragande smärtor i bukregionen, vilka huvudsakligen är lokaliserade i underdelarna av buken. Kännetecknande smärta kan också kännas i ryggen, i nedre extremiteterna och i anusen. Ibland är smärtan i adenom akut och smärtsam, vilket får män att använda smärtstillande medel. Men den här metoden ersätter inte behandlingen, det hjälper bara att ta bort de negativa symptomen ett tag.

Framväxten av smärtsamma känslor i samband med prostataadenom bör varna mannen och bli en ursäkt för att omedelbart ringa till en läkare.

Tecken på sjukdomen, beroende på scenen

Prostataadenom är en sjukdom som kännetecknas av närvaron av godartad formation i körteln. Prostata körtlar runt urinröret. Därför, när prostata förstoras, är den kramad, vilket orsakar smärtsam urinering med prostatit och prostata adenom.

Denna sjukdom passerar genom flera utvecklingsstadier, som åtföljs av olika manifestationer och smärtsamma förnimmelser.

Symtom på prostata adenom:

 • Den första (kompenserade). Det finns små funktionsfel vid urinering, i form av nattlig urinering i toaletten och en trög ström. Smärta med en första grad av adenom är vanligtvis frånvarande.
 • Den andra (dekompenserade). Det finns en känsla av partiell tömning av blåsan, urinströmmen avbryts och mannen måste ständigt belastas. Resten av urinen orsakar ofta inflammation i prostata, åtföljd av bränning och smärta i ländryggen och suprapubic området.
 • Den tredje (subkliniska). För alla ovanstående symptom tillsätts okontrollerad fördelning av små portioner urin. Smärta vid detta stadium av prostataadenomen uppträder på grund av en stark urinretention, som kan uppstå av skäl som hypotermi, oregelbunden tarm och blåsning, alkoholmissbruk, låg motorisk aktivitet.

Smärta lokalisering: buken

Mycket ofta uppmärksammar patienter med diagnos av prostata adenom de smärtsamma förnimmelserna i underlivet. Detta beror på det faktum att den förstorade prostata börjar klämma på kärlens och nervändarna hos angränsande organ, särskilt blåsan. Långsam pressning av vävnader provar utseendet av svåra smärtreaktioner i dessa organ, vilket kan vara av helt annan karaktär. Detta är en tråkig eller skarp smärta, en fortsatt kort eller lång tidsperiod.

Magsmärta i adenom åtföljs ofta av funktionella störningar i matsmältningssystemet och urinvägarna. Hon kan också bestråla på könsorganen (testiklar), särskilt under samlag, under utlösningsperioden eller omedelbart efteråt.

Ryggsmärta

Smärta med prostata adenom, lokaliserad i nedre delen av ryggen, förekommer huvudsakligen i de senaste stadierna av sjukdomen.

I allmänhet uppträder ryggsmärta när inflammationsprocessen påverkar organ och system i omedelbar närhet. Dessa smärtsamma känslor kan ibland framstå eller störa mannen hela tiden. De kan skjuta och mycket intensiv. En man som lider av en sjukdom som prostata adenom kan ha problem med sexuellt liv, uttryckt i form av svag styrka eller fullständig frånvaro av det, liksom smärta som uppstår under samlag.

Om det finns smärta i ryggen med prostata adenom, måste representanterna för det starkare könet övervaka njurarnas arbete, eftersom sådana sjukdomar kan åtföljas av pyelonefrit och njursten.

Beroende på begränsningsperioden för den inflammatoriska processen i ryggen och spridningsområdet kan smärtsensionerna lokaliseras eller förekomma.

Andra smärtsamma förnimmelser

Förekomsten av en godartad neoplasma i prostata kan uppstå som smärtsamma känslor i perineum, som påverkar könsorganen och rektummen. Denna symptomatologi är mest karakteristisk för den decompenserade och subkliniska scenen av prostata adenom. Om den inflammatoriska processen passerar in i en purulent lesion, kan människans välbefinnande försämras avsevärt, upp till en ökning av kroppstemperaturen.

Under defekten kan smärta i prostata adenom bestrålas, både i rektalområdet och i anusen, tillsammans med förstoppning och flatulens. Detta beror på de anatomiska egenskaperna hos strukturen hos den manliga kroppen, där prostata ligger i omedelbar närhet av ändtarmen.

En sådan känsla som smärta i benen kan uppstå med långvarig sjukdom, och även i fallet då tumörskadorna täcker nästan hela körteln. Ofta känns denna smärta som en neurologisk känsla, som den ger till baksidan och innerytan av låret. Därför, för att korrekt differentiera arten av smärta, bör man konsulteras inte bara med urologen utan även hos neurologen.

Metoder för lindring av smärta i prostata adenom

Smärta med hyperplasi i prostata orsakar allvarligt obehag för män och stör deras vanliga liv. Han reducerade signifikant fysisk aktivitet, liksom hans sexuella liv lider. Det är därför att en man blir aktuell är frågan hur man lugnar smärtsamma känslor?

Den viktigaste behandlingen bör anpassas inte för tillfällig eliminering av smärtsamma symptom, men för generell konservativ behandling av alla fysiologiska misslyckanden och störningar, som förekom av prostatit.

I början av sjukdomen för att lindra smärtan förskrivs patienterna mot svamp och smärtstillande medel. Med dessa läkemedel måste du vara uppmärksam på eventuella biverkningar och kontraindikationer. Det är också önskvärt att lyssna på läkares rekommendationer och inte i något fall bör engagera sig i självmedicinering, vilket bara kan förvärra sjukdomsförloppet.

Terapi av prostata adenom måste nödvändigtvis vara komplex, även antibakteriella läkemedel, för eliminering av associerade inflammatoriska processer. Traditionell medicin föreslår att man använder för att suga smärtor en läsklösning i form av stillasittande bad.

Det sista skedet av sjukdomen är väldigt svårt att behandla konservativt och därför kan ofta fullständigt bota hyperplasi i prostatakörteln endast genom kirurgisk ingrepp.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Hur man lindrar smärta i prostatit hos män i hemmet

Med inflammation i prostata är patienten oroad över en obehaglig smärtinfarkt, som bara ökar med naturlig urinering. Känner sig extremt obehaglig, gör en man nervös och irriterad. Därför är det viktigt att veta vilken effektiv smärtstillande för prostatit som är lämplig i en viss klinisk bild. Sådana läkemedel ger en tillfällig terapeutisk effekt, och patientens huvuduppgift är att i god tid samråda med en läkare för att söka och behandla den bakomliggande orsaken till en karaktäristisk sjukdom.

Vad är smärtan med prostatit?

Smärtstillande syndrom är huvudsymptomen i prostatakörtelns inflammatoriska process. Under patologi verkar stark ödem utsöndringskanal, varvid hemligheten inte kommer ut, och det har en ökad ansamling av trycket inuti och därmed framkalla obehaglig smärta inte bara under naturligt urinering, men också i vilande stadium. smärtor är tillfälliga men återkommande, intensifieras genom urinering. Om du inte uppmärksammar i tid till ett obehagligt symptom på sjukdomen, diagnostiserar läkare i framtiden prostata adenom.

Vad är smärtan med prostatit hos män?

Detta symptom är helt beroende av den patologiska stadiet av processen, till exempel, är det initialt ganska obehagliga känslor på, intern obehag och humörsvängningar. Senare nämner återkommande smärta syndrom, som stör den naturliga processen av urinering, gör att patienten nervös och även aggressiva, minskar intensiteten av sexuell aktivitet, en negativ effekt på libido. Först kan smärta elimineras av klassiska analgetika, eftersom den kliniska bilden förvärras blir deras effekt i praktiken medioker, meningslös.

Var gör det ont

På ett tidigt stadium av prostatit känns ömhet när du går på toaletten, koncentrerad i underlivet. Sådana smärtor i prostata utan konservativ behandling ökar och ökar bara, det är snart svårt för patienten att bestämma sin lokalisering. Foci av patologi är regionen i midjan, testiklar, scrotum, pubis, även i anusen är en signifikant smärta. För att snabbt kunna påverka inflammerad prostata är det nödvändigt att söka råd från en urolog, att ha en out-of-schedule diagnos och att identifiera en hotbed av patologi:

 1. Skyddsvärk i skrot och testiklar berövar sömn och vila, har en återkommande karaktär. Vid viloplanen sjunker märkbart, efter att urineringen förstärker, fortsätter efter att ha gått på toaletten.
 2. Att uppnå smärta i nedre delen uppträder i komplicerade kliniska bilder, oftare förknippade med det avancerade skedet av en karakteristisk sjukdom. Avlägsnas genom att ta antiinflammatoriska läkemedel.
 3. Ritnings känslor i pungen och underlivet indikerar att hälsoproblemet är vanligt och bör diagnostiseras så snart som möjligt.
 4. Smärtsamma resor till toaletten är förknippade med ökat ödem i prostatan, där stillastående processer av lymf är koncentrerade. Spjutningen av urin rör sig inte, inflammationen och akut angrepp av smärta framsteg.
 5. Förutom smärta kan kroppstemperaturen stiga, blodtrycket störs, nervositet och till och med patientens aggression, tillsammans med en känsla av att inte tömma blåsan, är närvarande.

Hur man lindrar smärta

Om nacken sårar med prostatit betyder det att den kliniska bilden redan är komplicerad, och du bör inte tveka med konservativ behandling. Med ett sådant obehagligt symptom är det första du behöver göra att ge upp fysisk och psykisk stress för att besöka en urolog. Oavsett att ta bort en smärta det inte visar sig, därför är det nödvändigt att följa sådana rekommendationer från experten:

 1. Helt överge fet, stekt, salt, rökt, peppery mat, vilket bara ökar irritation och inflammation, främjar återfall.
 2. Det är obligatoriskt att använda smärtstillande läkemedel, medan det är viktigt att övervaka den rekommenderade dosen och undvika fall av överdosering.
 3. Som en hjälpterapi kan du använda alternativa metoder och fysioterapiprocedurer, men inte en gång, men hela kursen.

Smärtstillande medel för prostatit

Med progressiv prostatit utan smärta är läkemedlet inte tillräckligt, bara valet av den medicinska preparatets farmakologiska grupp beror helt på scenen i den patologiska processen, de individuella egenskaperna hos den drabbade organismen. Klassificeringen är som följer:

 • smärtstillande medel (relevant vid den första fasen av den patologiska processen med prostatit): Analgin, No-shpalgin, Panangin;
 • antispasmodik med prostatit (med allvarliga angreppssmärtor, slappna av släta muskler): No-spa, Drotaverin, Mebeverin;
 • muskelavslappnande medel (undertryck av spasmen av perineum, ge en lång period av eftergift): Flupirtin, Tizanidin;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (med komplicerade symtom): Diklofenak, Ibuprofen, Ketoprofen.

För att stoppa en akut smärtinfarkt kan smärtstillande läkemedel frisättas i form av tabletter, kapslar, vätska, pulver och intravenösa, intramuskulära injektioner. I det senare fallet uppträder en stabil terapeutisk effekt mycket snabbare, det kan fördröjas i flera timmar. Senare är det nödvändigt att införa en upprepad dos, samtidigt som den behandlar den underliggande sjukdomen.

tabletter

För att lindra en akut smärtinfarkt är tabletter den mest lämpliga formen av frisättning, vilket hjälper inom 15 till 20 minuter efter applicering av en enstaka dos för att få en stabil analgetisk effekt. Dosen bestäms av läkaren, samtidigt som det framgår att piller tillfälligt lindrar symtomen, men eliminerar inte den bakomliggande orsaken. Från de allmänna rekommendationerna - för att utesluta överskattning av den föreskrivna dosen, inte att dricka alkohol, med särskild vaksamhet för att behandla läkemedelsinteraktionen. För att minska det obehagliga symptomet indikeras sådana mediciner för akut prostatit:

 1. Mebeverin. Det är ett spasmodiskt, myotropiskt medel som inte har en central holinolitisk effekt. Det är nödvändigt att ta 1 till 2 tabletter två gånger per dag, alltid innan du äter. Individuell behandling krävs.
 2. Diklofenak. Det är en representant för den farmakologiska gruppen av NSAID i form av tabletter avsedda för oral administrering. Läkemedlet är ordinerat 2-3 gånger om dagen för 25-50 mg. Den maximala dagliga dosen är 150 mg, det är strängt förbjudet att överstatera det.
 3. Ibuprofen. En representant för NSAID-gruppen, vilken är tillgänglig i form av tabletter. Läkemedlet undertrycker smärtsamma förnimmelser, men har kontraindikationer. Maximal daglig dos är högst 5 piller, drick tre gånger om dagen innan du äter. Positiv dynamik är märkbar efter 15 till 20 minuter efter en enstaka dos. Det är viktigt att utesluta fall av överdosering.

När överkänsliga individuella aktiva komponenter, i fallet av bronkial astma, njurinsufficiens och kronisk leverskada rekommenderas att avstå från sådana farmakologiska ändamål, dessutom konsultera en urolog. Korrigering av doser kan bero på graden av prostatit, kontraindikationer, biverkningar och risken för läkemedelsinteraktioner. Annars ökar inte obehaget i stället för att lindra smärta.

Nospanum

Detta är det vanligaste apoteket mot svamp, vilket kan användas hemma på rekommendation av en läkare. Aktiv ingrediens - drotaverin, dilaterar blodkärl, minskar tarmmotiliteten, sänker muskeltonen i inre organ, påverkar inte CNS-organen. Medicinering ordineras inte bara med prostatit, men också med duodenalsår, andra sjukdomar i matsmältningssystemet med akuta angreppssmärtor. Ta in 120-240 mg medicin, uppdelad i 2 till 3 dagliga tillvägagångssätt.

De rekommenderade doserna av No-shpa är viktiga för att inte överskatta. Bland fördelarna - en stabil positiv dynamik, snabb åtgärd, ett minimum av kontraindikationer och biverkningar, överkomligt pris. Nackdelar med behandling - selektiv terapeutisk effekt, risken för läkemedelsinteraktioner. Innan behandlingstiden börjar bör du kontakta din läkare.

nimesil

Det är ett antiinflammatoriskt läkemedel som är tillgängligt i form av ett pulver för framställning av en behandlad lösning. Aktiv komponent - nimesulid, har antipyretisk, antiinflammatorisk, analgetisk effekt. För att minska smärtinfarkt rekommenderas att man löser 1 dospåse i 1 msk. vatten och dryck i taget. Det rekommenderade antalet tillvägagångssätt är på morgonen och på kvällen. Den terapeutiska effekten kommer efter 20 minuter, så att du inte bara kan lindra smärtan, men också minska inflammationen. Förloppet av intensivvård - tills försvinnandet av ångestsymptom.

smärtstillande ljus

Medicinska preparat av denna form av frisättning verkar mycket snabbare, du måste sätta stötpiller i anus och stanna i ett horisontellt läge under en kort tid. Positiv dynamik observeras efter 10-15 minuter, den varar i flera timmar. Sådana mediciner skiljer sig åt lokala åtgärder i kroppen, den härdande effekten är kortlivad men snabb. Huvudmålet är att avlägsna inflammationen, lindra smärtsyndromet och stabilisera temperaturregimen. För att lindra smärta med prostatit kan du använda sådana läkemedel av den angivna frisättningsformen:

 1. Indometacin. Analgetika i den kemiska kompositionen ger en analgetisk och antiinflammatorisk effekt, varar upp till 6 timmar. Använd upp till 2-3 suppositorier per natt är tillåtet. Om det är klåda och brinner i anuset måste läkemedlet ersättas med en analog. Andra biverkningar på grund av brist på penetration i cirkulationen är frånvarande. Bland andra fördelar - ett överkomligt pris, tillgången på apotek utan recept.
 2. Diklofenak. Denna medicinska förberedelse har flera former av frisättning, och en av dem är rektala suppositorier. Först kan du göra mikroclysters och sedan sätta in ett ljus i anusen. Rörelse vid denna tidpunkt är bättre begränsad - några timmar att ligga ner. Intensiteten av behandlingen är hög bland biverkningar - överkänslighet mot syntetiska komponenter. Behandlingsförloppet - tills fullständigt försvinnande av ångestsymptom.

massage

Förutom en terapeutisk diet, för att avlägsna smärta i prostata, föreskriver läkare en massage som kan utföras i hemmet. Förfarandet utnämns av urologen, och huvudmålet är att slappna av i bäckenets golv, för att eliminera stillastående fenomen, för att avlägsna en akut smärtinfarkt. Med intolerans av läkemedel och folkrecept är detta den bästa metoden att behandla prostatit, vilket inte kräver ekonomiska och tidskostnader.

Massage i prostata utförs i sterila handskar genom ändtarmen, är ett mjukt tryck på den drabbade prostata. Förflyttningar ska inte ge akut smärta, exceptionellt lindrigt obehag. Om det här sättet att regelbundet simulera inflammerad prostata är en positiv dynamik möjlig efter de första sessionerna, och att gå på toaletten för att behovet redan upphör att vara tortyr.

Fysioterapeutisk behandling

Om prostata periodiskt gör ont, är det redan en kronisk sjukdom, benägen att återkomma. För att minska antalet anfall, förutom anestetika inuti, rektalt eller injektivt, rekommenderar läkare en kurs av fysioterapi. Dessa kan säkert tillskrivas:

 • Akupunktur (stimulerar prostata, ger utflöde av ackumulerad lymf);
 • elektrofores (avlägsnar smärtinfarkt, ökar effekten av läkemedelsbehandling);
 • impulserad ström (förbättrar effekten av mediciner);
 • ultraljud (tar bort tätningar, accelererar regenerering av skadade vävnader);
 • magnetisk terapi (reducerar intensiteten i smärt syndrom);
 • UV-terapi (aktiverar blodcirkulationen, stimulerar metabolism);
 • vitaminterapi (ett extra intag av vitaminer är användbart för hela kroppen).

Bestäm typ av procedurer och varaktigheten av fysioterapi kan bara urologen, baserat på karaktären hos den manliga kroppen, scenen i den patologiska processen. Ofta består kursen av 10-12 procedurer, som du behöver utföra konsekvent utan avbrott. I annat fall kommer den terapeutiska effekten att vara kortlivad, svag.

fysisk träning

Fördelarna med terapeutisk fysisk utbildning med prostatit är uppenbart, speciellt kan enkla fysiska övningar utföras i en hemmiljö utan hälsoskador. Nedan är ett komplex som är önskvärt att upprepas på morgonen och kvällen tills smärtsyndromet slutligen försvinner. Alltså:

 1. Det är nödvändigt att intensivt minska - slappna av i bäckens golv. För ett tillvägagångssätt rekommenderas det att utföra upp till 50 manipuleringar, efter att ha gjort en tillfällig paus och upprepa liknande rörelser.
 2. Under en naturlig urinering tar det några sekunder att klämma strömmen och sedan slappna av igen och fortsätta processen. För en resa till toaletten kan du utföra upp till 5 - 7 liknande rörelser.
 3. Övningar "Cykel" och "Sax" är också mycket effektiva, hur man lindrar smärta med prostatit. För deras genomförande är det nödvändigt att uppta en horisontell position på baksidan, med händer som helst att lindas bakom huvudet. Flytta i 30 sekunder utan avbrott, ta sedan en minut vila. Det rekommenderas att 3 till 4 tillvägagångssätt i taget.
 4. Utför övningen "Björk" och lås i position med fötterna i 15 - 20 sekunder. Efter att du slappna av och upprepa rörelsen. För en träning är det önskvärt att göra upp till 3 - 4 metoder. Övning utförs bäst på en tom mage, och stygnen orsakade inte en känsla av illamående.

Folkmekanismer

Med karakteristiska brott kan metoderna för alternativ medicin bidra till att lindra smärta, men de ska användas samtidigt med konservativ behandling - för att påskynda och stabilisera det önskade resultatet. Naturliga komponenter i sammansättningen av folkmekanismer kan orsaka en allergisk reaktion, därför är det första att kontrollera den manliga organismen för individuell intolerans av sådana droger. Om det inte finns några restriktioner, nedan är effektiva och bevisade i praktiken recept för mäns hälsa:

 1. Herbal decoction. Det är nödvändigt att blanda björkknoppar, Johannesjurt, medicinsk kamille och blommor av immortellen i lika stor utsträckning. Efter 1 msk. l. färdigberedd komposition, häll 2 msk. kokande vatten och insisterar under ett täckt lock tills det kyls helt. Torka buljongen, ta in innan du lägger dig, helst på en tom mage.
 2. Läkning bad. För att lindra smärtan med prostatit behöver du 100 ml alkoholtinktur av kalendula eller eukalyptus för att tillsättas till varmt vatten vid en temperatur av 40 grader, varefter sessilbad utförs tills vattnet kyls helt. Det är bättre att spendera proceduren innan du går och lägger dig, det kan vara flera gånger om dagen.
 3. Microclysters. Förbered fina torkade spån från den torkade kalamusen. Ta 1 msk. l. färdigt pulver, sätt i en termosflaska och häll 2 msk. kokande vatten. Blandningen bör infunderas över natten, och på morgonen ska den filtreras och användas för att utföra mikroclyster. Efter proceduren är det viktigt att koppla av och stanna i horisontellt läge i 1 timme.
 4. Honung sbiten. Behandla prostatit kan honung i kombination med örter. En sådan medicin kallas sbitnem, den ger en mångfacetterad verkan i den manliga kroppen - det tar bort puffiness, lindrar inflammation, undertrycker akut smärtssyndrom. För att bestämma folkmedicinsk komposition är det nödvändigt att bestämma vilka komponenter en allergisk reaktion kan uppstå. Ofta används tillsammans med honung, mynta, oregano, johannesört.

Sådana folkrättsmedel i sig har en svag effekt. För att lindra smärtan med prostatit krävs dessutom att man följer en terapeutisk kost, leder en aktiv livsstil, lämnar fullständigt dåliga vanor och använder metoderna för officiell medicin. Samtidigt glöm inte bort fördelarna med prostata massage, som kan upprepas upp till 2-3 gånger om dagen.

Vitlökstinktur

Eftersom den patologiska processen i avsaknad av snabb behandling fortsätter att sprida sig till prostatavävnaden, är det nödvändigt att agera redan vid den första symptomatologin. Vitlökstinktur är ett universellt botemedel vid något stadium av patologi, det samlar uteslutande positiva recensioner på nätet. För att förbättra tillståndet hos prostata måste du använda sådana recept:

 1. För att lindra smärtan med prostatit krävs 1 liter köksmjölk för att koka några vitlöksklyftor, då insistera, kyla och påfrestning. Använd vid rumstemperatur. Ta infusion på morgonen och vid sänggåendet, så snart som möjligt för att lindra smärtan vid urinering ofta.
 2. Flera vitlöksklyfta bör hällas i 500 ml vodka och insistera i 2 veckor på en mörk plats. Före användning ska läkemedlet skakas. Efter 15-20 droppar tinktur utspädd med mjölk, tas oralt, helst på tom mage i 7-10 dagar utan avbrott. Antalet dagliga tillvägagångssätt är 2 - 3.
 3. För att snabbt ta bort smärtan tar det 1, 5 msk. Förkrossad skalskål gnidas med vitlök potatismos, häll kokt vatten. Ingredienser som insisterar på natt, efter att ha tagit in 3 gånger om dagen för 200 ml. läkemedlet har en stabil diuretikum och antiinflammatorisk effekt, det verkar efter den första dosen.

Avkok av burdock rot

För att förbereda ett sådant läkemedel måste du förbereda torkade rötter, som måste krossas till pulver. Sedan 2 msk. l. Det är nödvändigt att hälla 500 ml kokande vatten och koka i en kvarts timme vid måttlig värme. Sammansättning att insistera på belastning. Ta 2 gånger om dagen före måltiden, dagsdosen är 200 ml, uppdelad i två orala doser. För att bli behandlad är detta nödvändigt för en månad, men prostatens smärta är redan på 3-4 dagar.

video

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Hur man lindrar smärta med prostatit

Innan lindring av smärta med prostatit rekommenderas att konsultera en läkare. Behandlingsschemat väljs med hänsyn till lokaliseringen av smärtssyndrom, patientens allmänna tillstånd och sjukdomsformen.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Standardterapi

För att i rätt tid lindra symptomen på prostatit rekommenderas det att ta lokalbedövning av narkosläkemedel eller generella effekter. Den första gruppen innehåller suppositorier med antiinflammatoriska och analgetiska komponenter.

För att lindra smärta med prostatit, tas ett varmt bad i ett tidigt skede, eller fysiska övningar utförs. Dessa manipuleringar syftar till att öka blodflödet till organen i det genitourära systemet, vilket bidrar till att eliminera smärtssyndromet.

Varje terapeutisk metod som syftar till att lindra smärta anses inte som en fullvärdig behandling. Om det fanns ett adenom i prostata, är behandlingen komplex. Detta är en standardterapi som syftar till att eliminera patogenetiska mekanismer.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

Preliminär antibiotikabehandling utförs, som varar 7-14 dagar. Vid akut behandling av prostatit tas antibiotika 2-4 dagar. Du kan minska smärtstillståndet mot antispasmodik och NSAID. De sista läkemedlen tas oralt, intravenöst eller topiskt i form av ett stötpiller. Om patienten genomgick en kort kurs av antibiotika, vilket inte hjälpte, väljer läkaren en ny behandlingsregim.

Medicinsterapi

Patienten bedövas med följande läkemedel:

 • Analgin. Som regel avlägsnas smärtsyndromet med prostatit efter 25 minuter efter att läkemedlet tagits. Analgin är ett effektivt antiinflammatoriskt läkemedel. Men det är inte föreskrivet för patienter som lider av bronkial astma, blodpatologier. Läkemedlet är effektivt vid ett tidigt stadium av inflammation i prostata.
 • Difenhydramin är ett narkotisk analgetikum som inte har någon uttalad analgetisk effekt. Samtidigt minskar läkemedlet ödem. Dimedrol efter behandling av prostatit ökar verkningen av Analgin.
 • Diclofenac - är inte föreskriven för prostata adenom. Mot bakgrund av en sådan komplex terapi lindras symptomatologin av sjukdomen snabbt. Diklofenak är en effektiv nonsteroid med en kraftfull antiinflammatorisk effekt.

Hur man lindrar en attack av prostatit, om patienten har problem med matsmältningssystemet? I sådana fall föreskrivs suppositorier. Du kan ta en kurs i receptionen utan att skicka. Detta läkemedel är inte smärtstillande, men det botar väl spasmer som stör män i akut form. Om syndromet är värre, ta andra mediciner.

Terapi av NSAID

Med prostatit tas symptomen bort med hjälp av icke-steroida medel av klassen sulfonamider. Akut infektiös prostatit behandlas med sulfonamider, som samtidigt lindrar smärta och minskar kroppstemperaturen. Det sista symptomet manifesteras mot bakgrund av inflammatorisk process.

Du kan eliminera sjukdomen med hjälp av Nimesil. Preparationer av denna farmakologiska grupp är kontraindicerade för att man ska lida av sår, njure och leverfel. Hur avlastar prostatit av olika etiologier? Du kan lindra smärtssyndromet genom att ta Novocaine. Läkemedlet kan provocera allergi, så det administreras intramuskulärt efter att ha hört en läkare.

Med olika sjukdomar i matsmältningsorganet, som åtföljer prostatit, indikeras mottagandet av anestetiska suppositorier. En liknande behandling utförs om mannen har ett adenom i prostata.

Forskare har visat att rektal suppositorierapi har en omedelbar terapeutisk effekt. Preparat tränger snabbt in i rektum och dess komponenter absorberas omedelbart i blodet. Eftersom ljuset injiceras nära prostatan minskar symtomen på sjukdomen efter den första applikationen av ljusen.

Om de behandlas med piller, förloras några av de aktiva substanserna fram till ögonblicket av läkemedlets resorption. Om tabletterna agerar 35 minuter efter det att de har tagits, utövar ljusen sin effekt 10 minuter efter att den har gått in i den analöppna öppningen.

Analgetiska suppositorier för prostatit hos män:

 • Suppositorier med belladonna - används ofta i akut form av sjukdomen. Läkemedlet ingår i ytterligare terapi. Men det är inte föreskrivet för arytmi, glaukom och takykardi.
 • Indometacin är en rektal nonsteroid som används för olika sjukdomar i det genitourära systemet, inklusive prostatit. Efter användning av läkemedlet passerar symptomen på en sjukdom snabbt. Samtidigt elimineras värme och inflammation. Behandling utförs inte om en man har hög känslighet mot indometacin, eller blodcirkulationen störs.
 • Procto-gliovenol - hjälper till att återställa blodcirkulationen, eliminera smärtssyndrom. Ej tilldelad i händelse av intolerans av komponenter.
 • Relief - suppositories, snabbt lindra smärta, samtidigt som du minskar inflammation. Mot terapi återställs körens funktion och urinprocessen. Ljus administreras inte om patienten är diabetiker eller lider av tuberkulos.
 • Natalside - rektala suppositorier med analgetisk effekt. De innehåller inte hormonella komponenter. Det används för att lindra smärta i kronisk prostatit. Natalsid är kontraindicerat vid överkänslighet mot natriumalginat.

Terapi med tanke på sjukdomsformen

Om det var lite smärta med prostatit, vad ska man ta bort? I sådana fall anges en kort kurs av NSAID. Doseringen ordineras av den behandlande läkaren med hänsyn till patientens ålder. Om det finns uttalade stillastående fenomen i käftens vävnader, ta antispasmodik. Med svår smärta är fysioterapi dessutom föreskrivet. Elektro- och fonopfores visas för att förbättra tillståndet hos prostata. Du kan göra en massage, som består av 12 sessioner. Dessutom hjälper självtillfredsställelse eller traditionellt sex. En sådan komplex terapi kan endast ordineras av en urolog.

Med en problematisk urinering administreras ett intravenöst antibiotikum. Sådan behandling utförs under stationära betingelser. Det varar 4-6 veckor.

Om kronisk bakteriell prostatit upptäcks, är behandling hemma inriktad på att undertrycka den smittsamma processen och förhindra dess komplikationer. Antibiotikabehandling varar 6-12 veckor. Långtidsbehandling är indicerad när det finns ett återfall av den smittsamma processen.

Om det finns stenar i körteln kan de sakta ner patientens återhämtningsprocess. I sådana fall krävs kirurgisk borttagning av stenar. Sällan är prostatektomi. Om det finns ett syndrom av gasvärk, behandlas kronisk prostatit med antibiotika.

Om symptomatologin inte elimineras avbryts antibiotikabehandling. Med muskelspasmer som orsakar smärta eller med problem med urinering, visar intaget av muskelavslappnande medel och alfa-blockerare.

Medicin som bromsar inflammation hjälper till att lindra smärta. Mindre ofta utses Finasteride - ett läkemedel som saktar tillväxten av körteln. I sådana fall rekommenderas en massage. Manipulation utförs tre gånger i veckan. Avkopplingsprocedurer hjälper till att minska stress, vilket bidrar till intensifieringen av smärtssyndrom.

Kronisk prostatit behandlas allvarligt, eftersom orsaken till händelsen inte avslöjas. Huvudmålet med terapi är att minska symptomen som är karakteristiska för denna form av sjukdom. När behandling rekommenderas att överge alkohol, koffein och kryddig mat. Om det behövs utvecklas dietterapi.

Genomföra fysioterapiprocedurer

Sjukgymnastik ingår i komplex behandling av prostatit. Det syftar till att läka körteln från den inflammatoriska processen. Sjukgymnastik utförs hemma, på sjukhus eller i sanatorium. Hemma behandling speciella enheter och enheter som kan komma i en drogbutik användning.

Men innan du börjar hembehandling rekommenderas att du rådgör med din läkare. Urologer säger att fysisk terapi är ett effektivt sätt att bekämpa akut smärta och inflammation. Samtidigt säkerställs en stabil längd av remission med kronisk prostatit.

Med hjälp av uppvärmning, laserterapi, elektrofores, magnet och massage kan du:

 • öka blodflödet;
 • förbättra cellens permeabilitet hos körteln.

Mot bakgrund av aktiv mikrocirkulation återställs cellulära metaboliska processer. Venös utflöde främjar bättre absorption av mediciner, vilket minskar inflammation.

Uppvärmning påskyndar lymfatisk dränering, vilket är ansvarig för avlägsnande av toxiner och bakterier. Detta ökar prostatens dräneringsfunktion, försvinner stagnation. Ovanstående processer har en positiv effekt på körteln, reducerande ödem, reducerande smärtssyndrom.

Med hjälp av elektrofores stimuleras kroppens skyddsfunktioner, enzymet fungerar, vilket bidrar till att minska inflammationens fokus. Mot denna bakgrund ökar vävnadsregenereringen.

Indikationer för fysioterapi

Den övervägda tekniken utförs i följande fall:

 • kronisk förlopp av prostatit;
 • latent och akut sjukdomsperiod;
 • nedsatt sexuell funktion
 • långvarig och svår bäckensmärta
 • akut inflammation i prostata. I detta fall utförs fysioterapi efter det att inflammatoriska processen har eliminerats.

I närvaro av prostatit utförs fysioterapi vid det sista terapeutiska skedet. Forskare hävdar att det är omöjligt att läka patienten utan terapeutisk och förebyggande fysioterapi. Men det finns följande kontraindikationer för UHF, magneter, elektrofores, värmare:

 • detekterade neoplasmer i körteln;
 • akut kurs i inflammatorisk process
 • dekompenserat tillstånd;
 • manifestation av hemorrojder med svår smärta
 • förekomsten av sprickor i ändtarmen.

Typer av förfaranden

Till populära fysioterapeutiska procedurer som föreskrivs för smärta med prostatit innefattar:

 • impulsströmmar. Om den aktuella frekvensen är låg är DDT, CMT tilldelad, vid låg spänning - UHF;
 • ultraljud;
 • olika typer av strålning;
 • magnetisk terapi;
 • galvanisering och effekten av likström med läkemedlet. Den sista manipulationen genomförs genom att påverka smärtsyndromet genom huden eller slemhinnan.

En effektiv metod för behandling av prostatit är upphettningen av prostatan på olika sätt. Ofta används sådan manipulation vid en kronisk ström av en sjukdom. Om en akut form detekteras, föreskrivs uppvärmningen i avsaknad av kontraindikationer mot den.

Termisk behandling av akut prostatit utförs med hjälp av en varm enema. En infusion av kamomill är förberedd för den. Lösningens temperatur bör inte överstiga 40 grader. Infusionen är beredd med hänsyn till 10 g kamille per 200 ml vatten. Lösningen tillsätts 1-2% Novocaine. Vätskan injiceras i rektum tre gånger om dagen. För 1 procedur krävs mer än 300 ml lösning. I det här fallet hålls det i endotalet i mer än en timme.

Kronisk prostatit kräver uppvärmning av körteln med olika metoder. Hyppigare utsedd hot sessile bad. Det är möjligt att genomgå mikrovågsterapi av en transrectal typ.

Dessutom är det nödvändigt att ta en kurs av rektal administrering av lera tamponger. För att förbereda ett sittbad använder man en behållare, där det blir bekvämt att sitta patienten. Samtidigt bör vätskans temperatur inte vara mindre än 38 grader.

Vätskevolymen ska vara tillräcklig för att fixera underlivet och lårens övre del. Manipulering utförs i 10 minuter. Men innan du förbereder ett bad av örttinktur, aromatisk olja eller buljong, rekommenderas att konsultera en urolog.

Om den inflammerade körteln framkalla svår smärta uppträdde ett adenom, transuretral mikrovågsterapi var föreskriven. Men sådan manipulation utförs under urologens kontroll och endast med hjälp av medicinsk specialiserad utrustning.

Utför manipuleringen: En liten sond infogas i urinröret, utrustad med ett speciellt huvud, från vilket vågorna utstrålar. De värmer vävnaden, eliminerar svullnaden. TUMT-behandling eliminerar de problem som uppstår vid urinering, inklusive smärta. Men uppvärmningen av körteln anses vara effektivare om den utförs vid sjukdoms första skede. I andra fall utförs manipulation i samband med läkemedelsbehandling.

Terapi med medicinska örter

Med mild smärta kan du behandlas med folkmekanismer. Liknande terapi ingår i den komplexa kampen mot prostatit. Decoctions, effektivt eliminera smärta med prostatit:

 • infusionen av asparges - växtens rot krossas och fylls med vatten. Kompositionen kokas i 10 minuter, filtreras och berusas var 4: e timme. Behandlingen varar tills patientens övergripande välbefinnande förbättras.
 • infusion av muggar - gräsens rot krossas, fylls med vätska, kokas i 20 minuter. Buljongen bör infunderas i 45 minuter. Därefter filtreras det och tar 30 minuter innan man äter.

Du kan snabbt stoppa den svaga smärtan genom att förbereda följande medicin: björkknopparna och blommorna i immortellen males och blandas. Blandningen lagras i en sluten behållare. Vid 1 msk. Jag behöver kokande vatten, så att läkemedlet har ordinerats med medicin. Efter 20 minuter filtreras den. Manipulation sker varje kväll. Buljongen kan vara full med vatten och honung.

För att eliminera smärtan rekommenderas att äta pumpa frön 3 timmar före måltid. Liknande behandling syftar till att förebygga återfall. Dessutom är det hemma en massage som eliminerar stagnation av inflammerad utsöndring i körteln, vilket förbättrar utflödet genom kanalerna.

Med hjälp av massage förbättras blodcirkulationen i orglet, smärtan elimineras. För att utföra manipulering används en salva, vilken gnids in i rektumets väggar. Det rekommenderas att använda salva med zink, som snabbt regenererar körtelens vävnad, vilket effektivt eliminerar smärta. Massage utförs på rekommendation av en prokolog. De första procedurerna utförs i närvaro av en läkare, och de efterföljande procedurerna görs på egen hand.

Ett approximativt behandlingsschema för att minska smärta i prostatit:

 • mottagning av spasmolytisk (No-Shpa);
 • antibiotikabehandling;
 • användning av en alfa-blockerare om patienten har problem med urinering
 • Vitaminbehandling som syftar till att förbättra blodflödet i ljumskområdet;
 • dietterapi;
 • sjukgymnastik;
 • hormonbehandling.

För att förbättra utflödet av pus, föreskrivs ett antibiotikum och ett enzymatiskt medel (trypsin). Detta behandlingsschema tillåter antibiotikumet att tränga in djupt i vävnaderna, vilket ökar läkemedlets effektivitet.
Om den föreskrivna behandlingen är ineffektiv, eller om smärtan är värre, kommer urologen att ordinera en ny behandling. Med en kraftig försämring av tillståndet utförs behandling på sjukhuset.

Förebyggande åtgärder för att förebygga smärta består i korrekt näring, snabb behandling av sjukdomar i körteln, samt förebyggande av återfall. Förebyggande procedurer utser en urolog individuellt för varje patient.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Hur man lindrar smärta med prostatit

Det är allmänt trott att det vanligaste symptomet som uppträder i mer än 95-97% av fallen av prostatit är smärta i inflammation i prostatakörteln. Mer än hälften av männen, som fyller 25 år, står inför detta problem. Sjukdomen ger obehag, stör fysisk och känslomässig aktivitet, stör sömn, påverkar vård och utmattar patienten. Men tyvärr, även med sådana symptom, finner de flesta patienter det pinsamt att de behöver se en läkare och tillgripa sin hjälp redan när smärtan blir outhärdlig.

Baserat på smärtan personen känner, är prostatit uppdelad i akut och kronisk.

Akut prostatit är en akut inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln, som i sin tur orsakas av infektion i vävnaden. Med denna form av sjukdomen känner en person på kort sikt skarpa och sömnadssmärtor.

Kronisk prostatit är en återfallande form av sjukdomen, vilket också uppträder när infektioner tränger in i körteln, men patienten känner långvarig och värkande smärta i bäckenområdet och ljummen.

Nästan varje person kan känna igen dessa smärtor och tillämpa metoder för att ta bort det.

När och var det finns smärtor

Utseendet av smärta i sjukdomen med prostatit beror inte på tid på dagen, och smärtan kan, som plötsligt visas, och plötsligt försvinna.

Medicin har visat flera faktorer som kan prova smärta, det här är:

 • samlag
 • påkänning;
 • urinering;
 • en erektion
 • alkohol;
 • rökning;
 • fysisk aktivitet
 • en kraftig minskning av kroppstemperaturen.

Ofta observeras smärtor i ryggen, midjan, ljummen eller perineum, och även med en mer långvarig form av smärta kommer att ges till testiklarna, benen och underlivet. Detta beror på det faktum att smärtan blir patologisk och följaktligen täcker den andra körtlar.

Ofta, i händelse av plötslig smärta, tar patienten bort det för en kort tid, vilket leder till ännu värre konsekvenser, kan endast komplex behandling lösa problemet.

Läkemedelsbehandling och fysioterapi smärtstillande

Först, för tillfällig smärtlindring, kan patienten ta smärtstillande medel av lokal eller allmän åtgärd. Narkotika som intas oralt är effektiva, men bara ett tag. Mikrolysstrålar eller ljus kommer att bli mer effektiva. Ett varmt bad eller ett par fysiska övningar kan också bidra till att lindra smärta, vilket bidrar till blodflödet till genitourinary organ.

Eftersom prostatit är en mycket vanlig sjukdom, har medicin fått ett stort antal effektiva läkemedel som behandlar denna sjukdom. Det är också värt att nämna att behandling för män bör vara omfattande och brukar innehålla hormonella droger, antibakteriella medel, rektala suppositorier, samt läkemedel som förstärker immunförsvaret så att kroppen i sin tur är nästa resistent till infektioner.

Man bör säga att läkemedelsbehandling har grund för användningen av antibakteriella läkemedel, vilket i sin tur är något annat än antibiotika. Det kommer också att vara fel att inte tala om att antibiotikabehandling endast sker när sjukdomen är av bakteriell natur. Med antibakteriell behandling kommer läkemedel som Lomefloxacin, Ofloxacin eller Ciprofloxacin att vara mycket effektiva. Dessa läkemedel tar bort bakteriedödande aktivitet och dödar skadliga mikroorganismer. Behandlingen av antibiotika tar inte mer än 7-14 dagar.

Läkaren föreskriver också antispasmodik, som är mycket bra för att lindra smärta, såsom Noshpa eller Riabal, men bara med stark smärta.

Med medicinsk behandling kan patientens allmänna tillstånd förvärras, eftersom ett stort antal tabletter tas, så att det inte händer, finns det plats för rektala suppositorier. De vanligaste förskrivningarna som Prostopinum, Viferon och Bioprost.

Vid fysioterapi behandlas magnetbehandling (cirka 10-12 sessioner), laserterapi (14-16 sessioner), hirudoterapi (10-12 sessioner) och akupunktur (10-12 sessioner) oftast.

En av metoderna för smärtlindring är också prostata massage.

Prostasmassage är ett förfarande under vilket utflödet av prostatakörtelns utsöndring förbättras och samtidigt minskar intensiteten av förgiftning. Observera att dessa procedurer endast kan utföras av en urolog eller specialutbildad medicinsk personal. Denna metod är effektiv för att lindra allvarlig smärta.

Avlägsnande av smärta genom folkmekanismer

Ofta behandlas prostatit med folkmekanismer, vilket det visar sig vara mindre effektivt. Bland dem:

 • smärtlindring med pumpa frön;
 • smärtlindring med användning av en burdock decoction;
 • smärtlindring med asparges;
 • smärtlindring med hjälp av hassel.

Det är värt att nämna att även om du har lugnat smärtan, och du lyckades bota prostatit, glöm aldrig förebyggandet efter behandlingens gång. Det rekommenderas starkt att utesluta användning av tobak och alkohol, gå in för sport, gå ofta ut i fri luft, undvik stressiga situationer och ha ett regelbundet sexliv. Ja, prostatit behandlas, men du måste sätta i tid för hjälp till en läkare och inte starta en sjukdom, eftersom den obehandlade prostatit kan dra ett antal sorgliga konsekvenser. Detta kommer att ge obehag inte bara för dig, men också för din familj. Om du sammanfattar alla konsekvenser står du inför bristen på erektion, en konstant längtan att urinera, smärta i underlivet, ryggen och könsorganen, sannolikheten för infertilitet. Kom ihåg att om du inte börjar komplex behandling i tid, kan du få adenom och stenar. Obehandlat adenom över tid utvecklas till prostatacancer, och han leder därefter till den värsta - för tidiga döden.

Smärtstillande medel för prostatit

Inflammation av prostata hos män är ofta åtföljd av intensiv smärta när som helst under urinering, erektion, samlag, orgasm, ejakulation, långvarig abstinens och andra orsaker. Analgetika för prostatit i form av suppositorier, injektioner och tabletter ordineras av urologen, med hänsyn tagen till patientens ålder, kroppsvikt och benägenhet för allergier.

Betydelsen av smärtlindring för prostata

Prostatit uppträder med dragande, värkande, skärande smärtsymptom vid akuta och kroniska perioder av sjukdomen, med skleros, såväl som prostata adenom. Smärtan orsakas av en ökning av volymen av prostatavävnad, en stark inflammatorisk process, införandet av patologiska mikroorganismer och svullnad i körteln.

Bedövning av prostatit kan vara öppenvård genom att ta antiinflammatoriska läkemedel eller smärtstillande medel.

För en man, skulle det vara bättre om han inte fördröja läkarbesök och smärtlindring kommer att vara under full kontroll över urolog, med diagnosen nya debuterande prostatit och början av behandlingen, samt behandling av återfall i sjukdomen.

Tillsättning smärtstillande medel måste åtföljas av en övergripande terapi ordineras av en urolog (antispasmodika, antibiotika, enzympreparat, alfa-blockerare, vitaminer, diet, prostata massage, fysisk terapi och hormonell behandling).

ANALGETIKA prostatit från gruppen av analgetika och icke-steroida antiinflammatoriska medel väl minskar inflammation och ödem, förbättrar mikrocirkulationen i vävnaderna i prostatan, förbättra elasticiteten i blodkärlen och ökar värmeöverföringen av bäckenorganen, vilket bidrar till avlägsnande spänning och förbättra metaboliska processer.

Förberedelser för anestesi

Främst bland analgetika för prostatit är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel grupp. Typiskt, prostatit tilldelade Diklofenak och dess derivat tabletter (Voltaren, Diklak, Diklomaks) ljus (Diklovit, naproxen, Klofezon, tenoxikam), injektioner (Movalis, ketorolak, lornoxikam, meloxikam) och generika - ekonomi analoger (Indometacin, Klinoril, Tenoxicam).

För allergier är användningen av denna grupp av läkemedel förbjuden, dessutom är de inte föreskrivna för:

 • njur- och / eller leverinsufficiens;
 • gastrit och magsår i magen och tolvfingertarmen;
 • bronkial astma
 • högt kaliuminnehåll i blodet.

Den rekommenderade dosen av diklofenak (eller dess analoger) i form av tabletter är 75 mg per dag. Om smärtan är intensiv, kan du ta p-piller på morgonen eller på eftermiddagen, men det är fortfarande bättre om läkemedlet är berusat på natten. Vid den rekommenderade högre dosen av läkemedlet drick ytterligare 25 mg (men inte mer än 200 mg av den maximala dagliga dosen).

Det finns också en icke-steroida antiinflammatoriska analgetiska grupper som är väl tolererade utan att orsaka biverkningar som tillskrivs Ibuprofen (0,2 g) och analoger därav (Nurofen, Ibufen, Ibuprom, har) framställda i form av tabletter och suspensioner.

Denna grupp minskar rodnad, ödem, klarar sig väl med smärta och inflammation. Ibuprofen rekommenderas att dricka 1 tablett upp till 3 gånger dagligen efter måltid.

Var försiktig utse ett läkemedel mot gastrit, kolit, hjärta och njursvikt.

Smärtstillande medel för prostatit, som utser urologer - det är Midokalm (tabletter och injektioner kan tilldelas samtidigt), Nimesil, Prostamed, Dolgit, Ketanov.

Midokalm är en muskelavslappnande medel till en ny generation, det är ofta ordinerat för skleros av prostata.

Med prostataadenom är en kombination av sådana analgetika som Nimesil Analgin, Dimedrol, No-shpa, Novocain, ljus med belladonna populär.

Lindra smärta vid akut och kronisk prostatit hjälper till med smärtstillande medel av ett antal analgetika, som har smärtstillande, antiinflammatoriska och utmärkt analgetika.

Dessa inkluderar - Analgin (0,5 g) Andipal, Acetylsalicylsyra, Tsitrapak, Yunispaz, Kafergot, Tetralgin tabletter och injektioner (Tramadol, Tramolin, Reopirin), suppositorier (Tsefekon, Paracetamol, Pamol).

Analgin och dess derivat tar en tablett för smärta.

Injektioner och smärtstillande medel med prostatit

För att snabbare penetrering av läkemedlet i kroppen, ordinerar urologer ofta intramuskulära injektioner och rektala suppositorier. Alla avlägsna inte bara ett obehagligt symptom utan stimulerar även det vaskulära och immunsystemet, lindra svullnad och inflammation.

Injektioner ordineras av en läkare för kurser på 10 dagar med uttalad inflammation och ett intensivt smärtssyndrom. Att bedöma injektioner från en prostatit bär sådana populära agenter som:

 1. Diklofenak (25-75 mg) 1 ml. Utmärkt lindrar smärta med bara en injektion.
 2. Novokain 0,5% 10 ml. Tilldela utan kontraindikationer.
 3. Analgin (500 mg) 2 ml med dimedrol (10 mg) 1 ml. Läkemedel är bra i kombination och kompletterar varandra i interaktion.
 4. Prostatilen 0,5% 2 ml. Den naturliga proteinberedningen eliminerar puffiness, tar bort smärta och lindrar inflammation. Det indikeras för alla kroniska former och adenom.
 5. Men-spa (drotaverin). Avlastar spasmen och slappnar av det lilla bäckens muskler. Det rekommenderas för stillastående prostatit och alla kroniska former.
 6. Mvalis 15 mg av 1,5 ml. Det är bra för smärtlindring, har antiinflammatorisk effekt och tar bort svullnad.

Bedövningsljus med prostatit indikeras för alla kroniska former, adenom, efter operation på prostatakörteln. De verkar direkt på prostatavävnaden direkt och lindrar smärtan snabbt, eftersom de kännetecknas av utmärkt absorption i blodet på injektionsstället.

Förutom anestesi normaliserar läkemedel urinprocessen, förbättrar kvaliteten på den somaliska vätskan, tar bort stagnation, svullnad, normaliserar muskelarbetet och minskar risken för blodproppar i käftens vävnader.

Genom analgetiska suppositorier (doserings - 50 och 100 mg) inkluderar: Ketonal (100 mg) Vitaprost, ljus Belladonna (en av de ffektivnyh) Prostatilen zink, Voltaren, Prostalamin, Prostanorm, Adenoprosin med Propolis, Analgin, Diclofenac, Indometacin, ljus med Novokainom, ProctoGlivenol.

Suppositorier administreras 2 gånger om dagen med jämna mellanrum efter att ha liggats på sidan i 30 minuter. Mycket snabbt kommer de att agera efter ett varmt bad.

Andra anestesimetoder

Förutom den första terapin för prostatit, som innehåller smärtstillande tabletter, injektioner och rektala suppositorier, hjälper till att hantera smärta och spasmolys av No-shpa (analog - Drotaverin).

En populär drog avlägsnar perfekt spasm av muskelvävnad i prostatakörteln, som uppstår som ett svar på smärta, tar bort stagnerande fenomen i körteln.

Ett bra smärtstillande medel för kronisk prostatit och adenom är rektalmassage av prostata och heta sessila bad. Sådana förfaranden förbättrar blodcirkulationen i det lilla bäckenet, vilket leder till avlägsnande av svullnad från det inflammerade organet och lindring av smärta.

Prostatimassage bör utföras av en kvalificerad specialist som använder zinkbaserade salvor, som också är inblandade i smärtlindring och även främjar förbättrad regenerering av prostatavävnad.

Effekten av heta temperaturer slappar av musklerna, ökar blodcirkulationen och vävnadsmättnad med syre, ökar metabolismen. För heta bad rekommenderas urologiska och antiinflammatoriska medicinska örter.

Smärtlindringen lindrar också måttlig motoraktivitet, vilket förbättrar blodcirkulationen och övergripande välbefinnande.

Folkmedel för analgesi av prostatit

Du kan ta bort smärtsyndromet och folkrecepten:

 • från 1 msk. l. hackade burdockrötter för att ge infusion (häll växten 250 ml kokande vatten och koka i 10 minuter i ett vattenbad), vilket kyler, insisterar, spänner och dricker var 4: e timme till 30 gram;
 • blommor immortelle, kamomill, Johannesört och björk knoppar (1: 1: 1: 1) Häll 400 ml vatten (kokande vatten) och koka i 10 minuter på låg värme, ingjuta 15 minuter, kollektor- och dricka under kvällen under 2 timmar efter en måltid natten, medan du inte tar mer drycker eller snacks
 • avkok av 1 msk. l. rötter av sparris häll 1 msk. koka och koka, efter protiviv 12 minuter, spänna sedan och ta några sips varje halvtimme till välbefinnande.

När du har smärta hos män med prostatit rekommenderas att du avstår från alkohol, från att äta kryddig mat (särskilt chili peppers), marinader, såser, koffein (i starkt te och kaffe).

Det är nödvändigt att övervaka den regelbundna tömningen av tarmarna, eftersom förstoppningen pressar på det inflammerade organet och även provar utseendet av smärta i prostatit.

Du måste äta mat som är hög i fiber, dricker surmjölkprodukter, äter torkade frukter (päron, pommes frites).

Yogakurser och vandringsturer rekommenderas.

Var frisk och kontakta din urolog! Kör inte dina mäns hälsa!