Huvud
Behandling

Effektiv folkmedicin för prostatit - ljus med propolis: hur man gör egna händer och reglerna för behandling

propolis - En av de mest värdefulla och användbara naturprodukterna, som länge används i folkmedicin för behandling och förebyggande av manliga sjukdomar.

Läkemedel baserade på det är speciellt användbara vid kronisk prostatit.

I samma artikel kommer vi att prata om ljus med propolis, deras effektivitet vid behandling av prostatit och på egen produktion.

Produktfördelar

Produkten innehåller ett antal ämnen som är nödvändiga för att upprätthålla människors hälsa:

 • vitaminer (B1, B6, B9, A, P, C, E), mineraler (koppar, krom, järn, natrium, kisel, zink, mangan, etc). Särskilt rik på mangan och zink, som är nödvändiga för att upprätthålla reproduktiv funktion och hälsa hos prostatakörteln.
 • Vegetabiliska flavonoider, besitter antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. De hjälper till att klara av sårbarheten hos små kapillärkärl, stimulera blodcirkulationen. Forskare visade också att regelbunden konsumtion av livsmedel med högt innehåll av flavonoider minskar risken för att utveckla prostatacancer.

 • Mer än 20 nödvändigt för kroppen av syror, inklusive ferulsyra, kaffe och bensoesyra. Dessa komponenter har antibakteriella och astringerande egenskaper, fördröjer tillväxten av skadliga bakterier, bidrar till läkning av sår.

  Behandling av prostatit med propolis
  Det finns många recept för beredning av naturliga läkemedel baserat på propolis. Från det är tinkturer, avkok, salvor och gummin gjorda, men användningen av suppositorier är speciellt bra för hälsan.

  Många års erfarenhet av läkemedlet visar att det hjälper till att lindra inflammation i prostatan, minska smärta vid urinering, det hjälper till att återställa manliga organceller, stimulerar blodcirkulationen, minskar risken för prostatacancer, samt att stärka immunförsvaret.

  Ljus är enkla att tillverka, tillgängliga, har en bra terapeutisk effekt, har minst kontraindikationer. De är universella och lämpliga för människor i alla åldrar.

  Prescriptions of home suppositories

  Hur man gör ljus från propolis för behandling av prostatit? Låt oss överväga några av de mest populära recepten:

  På alkohol

  För beredningen behöver vi:

  • 30-40 gram propolis,
  • 200 ml alkohol (inte vodka, men alkohol),
  • 200 gram smör.
  1. Vi tar bietråvara, mala det till bildandet av gruel, fyll det med alkohol och blanda noggrant.
  2. Den beredda massan stängs och städas i 7-10 dagar på ett kallt mörkt ställe, blandas periodiskt med ingredienserna.
  3. Då bör det kokas över låg värme tills alkoholen helt avdunstar.
  4. Vi smäller smöret på låg värme, kyla lite och blanda med propolis.
  5. Från en varm blandning gör vi ljus och vi tar bort dem för förvaring i kylskåp.

  Kakaosmör

  • 20-25 gram kakaobönorolja,
  • 10-12 gram vattenfritt lanolin,
  • 10 gram fryst propolis.
  1. Vi tar en emaljpanna, lägg kakaosmör och lanolin i den, lägg den i ett vattenbad.
  2. När blandningen blir vätska, tillsätt den krossade propolen och blanda till en homogen konsistens.
  3. Stäng av tallriken och lämna kastrullen.
  4. Den beredda massan ska räcka för 10-15 ljus.

  Royal gelé och honung

  • 80 gram kakaosmör,
  • 150-180 gram smör,
  • 70 gram propolis,
  • 5 gram royal milk och perga,
  • sked av honung.
  1. Ta det emaljerade kärlet och drunkna in oljan på ett vattenbad.
  2. Vi lägger till honung, perg, kunglig mjölk och markerade råvaror. Blanda ordentligt.
  3. När blandningen blir homogen måste du kyla den lite och börja göra stekpiller.

  Hur man gör ljus från prostatit med propolis med egna händer?

  Gör det själv

  • För att göra ljus måste du ta den beredda lättkylda massan och rulla ut det korv 1 cm tjock.
  • Använd sedan en kniv för att skära i tunna remsor av 1,5-2 cm i längd.
  • En kant kan göras konisk genom att förlänga den med fingrarna i en triangel. Så det blir lättare att injicera ett ljus i anuset.
  • Sätt varje stötpasta på folie så att de inte rör varandra och städa upp i kylskåpet för att frysa.
  • När ljusen blir fast kan du överföra dem till förvaring i en skördad behållare.

  Apotekstearinljus

  För närvarande har apotek ett brett utbud av färdiga suppositorier baserade på denna terapeutiska produkt. Genom kliniska egenskaper och sammansättning liknar de hemljus. Många av dem har ett bredare handlingssätt.

  Ljus från prostatit med propolis: namn

 • Prostopin - Ett ryskt läkemedel producerat av Alfarm. Den är gjord på basis av propolis, perga, royal gelé, honung och pollen. Det ordineras för sjukdomar i prostata, inklusive prostatit.

  Den kliniska effekten syftar till att förbättra trofismen och regenereringen av vävnaderna hos manliga organ. Kostnaden för 580-610 rubel.

 • Hemo-Pro - Ryska medicinen, tillverkad av företaget "Adonis". Drogen har en mer komplicerad inverkan och ett brett utbud av applikationer. Detta beror på dess sammansättning, som innefattar: propolis, havtorn, johannesört, kastanj, rue och andra komponenter. Hemo-Pro kan ordineras både för behandling av manliga sjukdomar och för komplex behandling av hemorrojder och missfall i anus. I genomsnitt är priset för det 300-350 rubel.
 • Propolis ljus - ett läkemedel som tillverkats av det ryska företaget "Doctor N". Den är gjord på basis av pollen, tanniner, vax, hartser. Det kompletteras med vitaminerna A, C, E, liksom mikrodelar och aminosyror. Det ordineras för prostatit, sjukdomar i övre luftvägarna, hudpatologier. Priset är 260-290 rubel.
 • Propolis D - produceras i Ryssland av företaget Mia Bio Profi Center LLC. Komplexpreparat som används vid behandling av gynekologiska, urologiska och prokologiska sjukdomar. Baserat på kakaosmör, propolis-extrakt och dimexid. Priset är 300-340 rubel.
 • Behandlingsschema

  Ljus ska appliceras 1-2 gånger om dagen (morgon och kväll eller strax före sänggåendet) efter evakuering av tarm- och hygienprocedurer.

  Sätt i läget på sidan, varefter det rekommenderas att ligga ner i 5-10 minuter. För bättre glidning kan ljusändarna smörjas med petroleumjelly.

  Behandlingsförloppet är från 7 till 30 dagar. Behandlingsregimen bör väljas av den behandlande läkaren. Vid behov är kursen långvarig eller upprepad efter 2-3 månader.

  När väntar du på resultatet?
  Även om ljusen inte ger omedelbar lättnad noterar de flesta patienter den första positiva effekten efter 3-4 dagar från början av behandlingen.

  Maximalt resultat kan uppnås med regelbunden användning under hela behandlingsperioden.

  Fördelar och nackdelar med behandlingen:
  De främsta fördelarna med läkemedlet är dess tillgänglighet, effektivitet, mångsidighet, enkelhet och användarvänlighet.

  Nackdelarna innefattar allergiska reaktioner hos vissa patienter och en långsam terapeutisk effekt.

  Folkmekanismer är bra vid behandling av kroniska former av prostatit. För patienter med akut form som orsakas av infektion föreskrivs starkare läkemedel och antibiotikabehandling är obligatorisk.

  Den enda kontraindikationen för användningen av ett läkemedel kan vara förekomst av allergiska reaktioner mot biodlingsprodukter.

  Intolerans av komponenter är extremt sällsynt.

  Ljus med propolis - Ett effektivt, prisvärt, inte dyrt och enkelt läkemedel som är lämpligt för behandling och förebyggande av prostatit. Många patienter noterar ett positivt resultat efter behandling med suppositorier. Glöm inte att kontakta din läkare före användning! Var frisk!

  Användbar video

  Hur man gör ljus med propolis för behandling av prostatit beskrivs i följande video:

  Effektiv folkmedicin: ljus med propolit från propolis

  Propolis har flera namn. Förutom de allmänt accepterade, används sådana - bietlim, uza. Det är ett speciellt smörjmedel, vilket är nödvändigt för att fylla sprickorna, sprickorna i bikupan.

  Flera grupper av arbetare bin samlar klibbiga saker från deras njurar från knopparna av träd och örtplantor.

  Det är en hartsartad massa. Bin behandlar den klibbiga substansen med sin hemlighet, vilket resulterar i propolis. Slipsens färg är mörkgrön eller brun. Limmets sammansättning innefattar mer än 50 användbara komponenter. Traditionellt är de uppdelade i fyra stora grupper: vax, balsamer, hartser, eteriska oljor.

  Alla är mycket användbara för en person. Böj lim är ett naturligt antibiotikum som inte har biverkningar. Dess struktur innehåller flyktiga och glukosider kapabla att förhindra utvecklingen av cellvissnande, maligna protsessov.Rassmotrim hur man gör ljus från propolis för behandling av prostatit.

  Hur man väljer och använder bietlim?

  Förbindelsens första och viktigaste egendom, som du måste uppmärksamma köparen, är produktens kvalitet. Människor som är långt ifrån biodling, det är svårt att göra detta, för att de inte har någon särskild kunskap.

  Egenskaperna hos den helande tjuren påverkas starkt av:

  1. platsen för dess samling;
  2. tid;
  3. en bin av bin;
  4. en slags träd, växter.

  Den mest användbara är propolis, skördad av vilda bin. Dessa insekter har kraftfull immunitet. Den andra platsen tillhör Uzze från skogsbiven "Borzyanka", den tredje platsen tillhör produkten från insekterna vid foten av "Kaukasierna".

  Den listade tjären är hög i jäsningskvalitet. När propolis samlas på en speciell ram finns det inte tillräckligt med smuts i det (damm, skräp, bladblad och annat). Detta är ett kvalitetsharts. Dess färg kan sträcka sig från ljusbrun till mörkgrön, nästan svart.

  Utseendet, propolisens smak är viktigt. Det måste ha:

  1. stark arom (nålar eller rökelse);
  2. homogen färg (utan vener, abrupta övergångar);
  3. bitter, brinnande smak.

  När du väljer mycket mörk i färgpropolis, se till att den har en minimal mängd svarta ådror. Frisk produkt har en ljus färg, mjukhet, smidighet.

  Gulgrön, brun bit anses vara den bästa kvaliteten. När du tuggar en bra harts förstklammer, skapar i munnen en känsla av värme. Om några minuter kan du känna en brännande känsla, en lätt nummenhet i tungan. Då biet limet (det tar bara en halvtimme) krossas i smulor, det finns en stark bitterhet.

  Om du köpte ett band av dålig kvalitet kommer det inte att hålla fast vid dina tänder, och bitterhet och brinnande kommer alltid att finnas när du tyggar det. I gott propolis är innehållet av vax och pollen inte mer än 25 procent. Kontrollera kompositionen enligt följande: bollen sänks i ett glas med vatten och det ska falla till botten. Hållbarhetstid är 5 år.

  Propolis används ofta i medicin. Den är gjord av:

  Om du lyckats köpa ett kvalitetsharts, kan du själv förbereda ljus från prostatit och för behandling av många sjukdomar. I sjukdomar i tänder och tandkött kan propolis enkelt tuggas. Detta kommer att kräva en liten bit harts. Det är viktigt att följa vissa regler, tuggtiden bör inte överstiga 20 minuter, eftersom produkten är ganska aggressiv.

  Ljus med propolis från prostatit - en genomgång av effektiva droger med instruktioner för användning, komposition och pris

  Bee produkter är populära med folkmedicin och farmakologisk industri. Propolis är en av de mest populära ämnena. Den har en karakteristisk brungrön färg, en trevlig smak. På grund av den viskösa tjocka konsistensen kallas propolis bietlim. Insekter använder den för att skydda mot parasitiska mikroorganismer, försegling av sprickor och sprickor i honungskamrater, mummifiering av främmande föremål som fångas i bikupan. Starka bakteriedödande, antifungala, antivirala egenskaper hos propolis används i medicin.

  Vad är suppositorier med propolis från prostatit?

  Bee lim är efterfrågan på behandling och förebyggande av manliga sjukdomar, inklusive prostata adenom och prostatit. Läkemedel baserade på naturliga ingredienser är alltid populära, säkra och effektiva. För att behandla prostatit på basis av biprodukter, bereda salvor, gummin, tinkturer, avkok. Väl beprövade suppositorier. Stearinljus baserade på propolis från prostatit har följande terapeutiska effekt:

  • lindra inflammation i prostata;
  • lindra smärta vid urinering
  • bidra till återställandet av det reproduktiva könsorganens organ
  • påskynda blodcirkulationen;
  • minska risken för att utveckla en malign tumör i prostata;
  • stärka immuniteten.

  Egenskaper och sammansättning av propolis

  Bee lim är en fermenterad klibbig substans som samlar insekter från njurarna och blommorna av växter. Ämnet har en komplex kemisk sammansättning:

  • vitaminer (C, E, A, P, Bl, B6, B9);
  • mineraler (mangan, zink, koppar, krom, järn, natrium och andra);
  • flavonoider (substanser av vegetabiliskt ursprung som påverkar enzymernas aktivitet, är kraftfulla antioxidanter, har en återställande effekt på kroppen);
  • mer än 20 viktiga organiska syror;
  • harts och balsams (de står för 40%);
  • eteriska oljor (ca 10%).

  Den terapeutiska effekten är bara naturlig propolis. Det förbättrar lokal cirkulation och ger ökad näring, vävnadsläkning, det används aktivt för att eliminera förstoppning. Propolis har andra användbara egenskaper:

  • baktericid;
  • antiinflammatoriska;
  • regenererande;
  • immunstimulerande medel;
  • analgetikum;
  • antitumör.

  Fördelar och nackdelar med propolis ljus

  Läkemedlet samtidigt med ett stort antal fördelar har ett antal nackdelar, men det finns inget alternativ till suppositoriernas effektivitet med propolis. Fördelar med ljus med propolis från prostatit:

  • användarvänlighet;
  • kompatibilitet med andra farmakologiska medel;
  • säkerhet;
  • medan behandling av prostatit hjälper till med andra sjukdomar (t.ex. hemorrojder, rektala sprickor);
  • universalitet (används för att behandla organen i det kvinnliga reproduktionssystemet).

  Innan du använder drogen ska du kontakta din läkare. Detta kommer att bidra till att undvika negativa konsekvenser och kommer att tillåta att välja behandlingsschema med hänsyn till organismens individuella egenskaper. Propolisljus från prostatit orsakar allergiska reaktioner med individuell intolerans mot biodlingsprodukter och andra aktiva komponenter som utgör kompositionen. Negativa manifestationer inkluderar:

  • utslag och rodnad på huden
  • klåda;
  • skärsår;
  • Angioödem.

  De mest kända ljusen med propolis

  Läkare ordinerar för män i olika åldrar suppositorier med propolis för terapeutiska och förebyggande ändamål. Enligt statistiken står till och med hos 30-åriga män bland urologiska sjukdomar andelen prostatit för 45-85%. Medicinska ljus från bee lim som använder dem friska män, stärka immunförsvaret, öka uthålligheten, förhindra utvecklingen av prostata sjukdomar och andra sjukdomar.

  Propolis DN

  Drivmedel inkluderar propolis, lanolin, kakaosmör. Detta är ett homeopatiskt medel, vilket för många patienter är en obestridlig fördel. Har antimikrobiell, sårläkningseffekt. Läkemedlet är förskrivet för prostatit, adenom, impotens, efter kirurgisk behandling av bäckenorganen. Behandlingstiden är 10 dagar, den rekommenderade dosen är 3 stiftpiller per dag. Kontraindikationer inkluderar överkänslighet mot komponenterna i läkemedlet, graviditeten, laktationen. Biverkningar manifesteras i form av allergiska reaktioner.

  Prostopin

  För behandling av prostatainflammation är hemorrojder förskrivna Prostopinum. Rektala suppositorier ökar styrkan, förbättrar utflödet av urin, lindrar ödem i prostata. De har en återställande, antimikrobiell, antifungal, antiinflammatorisk effekt. Sammansättningen av suppositorier, utom propolis, kakaosmör, innefattar lanolin andra biprodukter, vilket är en fördel medicinering. Detta bergs honung, perga (eller bisbröd), kunglig gelé, obnozhka (pollen av växter, limmade ihop hemligheter av bin körtlar i granulat).

  Ljus administreras en gång om dagen innan du lägger dig i sängen efter avföring eller håller en rengörande enema. Varaktigheten av behandlingskursen bestäms individuellt och är 10-30 dagar. Repeterad behandling Simplex utförs efter en paus, vars längd är minst 2-3 månader. Kontraindikationer inkluderar intolerans mot läkemedlets komponenter. Allergiska reaktioner är biverkningar av dess användning.

  Hemo-Pro

  Suppositorier används vid behandling av prostatit och gynekologiska sjukdomar. Fördelen med ett homeopatiskt medel är dess unika växtkomposition. Läkemedlet innehåller havtornsolja, propolis, komfrey, johannesört, kakaosmör, terapeutisk lera. Har antimykotisk, analgetisk, regenererande effekt. Appliceras en gång per dag, före sänggåendet efter hygienprocedurer. Behandlingstiden är 1 månad. Med ökad känslighet för någon av komponenterna i läkemedlet är inte föreskriven. Allergiska reaktioner uppträder sällan.

  Stearinljus hemma

  Många patienter är huvudsakligen beroende av traditionell medicin. Propolisovye ljus från prostatit kan göras hemma alkohol eller fettbaserad (glycerol, smör), med tillsats av gelatin, de örtextrakt. Traditionell medicin är bra för behandling av kronisk sjukdom. Det viktigaste är att råvarorna ska vara av hög kvalitet. Följande recept är populära:

  1. Skala 45 g propolis, häll den med alkohol. Blandningen infunderas på en mörk plats i 7 dagar, skaka regelbundet behållaren. Tillfoga koka tills alkoholen är helt förångad. Tillsätt 250 g smält kakaosmör, blanda noggrant. Homogen tät massa som sprids ut på speciella former med ett skarpt ände eller för att bilda ljus manuellt visar de sig 10 stycken. Förvara på en sval plats. På natten injicerar du ett ljus i anusen. Standardbehandlingstiden är 10 dagar.
  2. Smör i 200 g lanolin i ett vattenbad, hugga och tillsätt 50 g propolis och 50 g bivax. Efter kylning av läkemedelsblandningen bildas 10 suppositorier, lindas med papper och placeras i kylskåp för förvaring. Gå in i rektumets öppning 1 stötfångare före sänggåendet 7-10 dagar.
  3. 40 g malet bietlim, häll 200 ml medicinsk alkohol. Blandningen infunderas på en mörk plats i 14 dagar, behållaren skakas periodiskt. Minska infusionen tills en viskös, enhetlig mörkbrun konsistens erhålls. Tillsätt 200 g olivolja och 15 g royal gelé, blanda noggrant. Blanda blandningen i speciella formar och sätt i kylskåpet tills det är fullständigt stelnat. På natten injicerar 1 stiftpiller i öppningen av ändtarmen i 10 dagar.
  4. Smält 200 g av något naturligt djurfett i ett vattenbad, tillsätt 40 gram frisk propolis. Värm blandningen i 5-10 minuter, rör om hela tiden. Biklimmet måste helt lösas upp. Den terapeutiska blandningen bör hällas i formar och kylas i en frys. Förvara drogen i kylskåpet. För att uppnå maximal terapeutisk effekt i 10-15 dagar, introducera i anus vid den främre öppningen 1 suppositorium.

  Processen att ställa suppositorier förenklas i närvaro av speciella former, men du kan göra utan dem. Sekvensen att göra ljus för hand är som följer:

  • Från den färdiga, lättkylda massan för att bilda "korv". Deras diameter får inte överstiga 1 cm.
  • Forma massaskäret med en kniv. Längden på varje bit är inte mer än 6 cm.
  • Från en kant till en kon.
  • Varje ljus sätts i folie och läggs i kylskåpet tills det fryser.
  • När suppositorierna blir fasta, överför dem till den valda lagertanken.

  Ansökningsregler

  Effektiviteten av behandlingen beror på korrekt användning av läkemedlet. Applicera ljus med propolis med prostatit i enlighet med följande regler:

  • Håll dig till det läkemedel som föreskrivs av läkaren. Stearinljus används 1-2 gånger per dag. Behandlingstiden är 7-30 dagar. Vid behov förlänger doktorn behandlingsförloppet eller rekommenderar att det upprepas efter 2-3 månader.
  • För patienter med akut sjukdom som orsakas av en infektion ingår de i komplex terapi.
  • Före behandlingsproceduren, gör en rengörande enema, om före denna tid fanns ingen naturlig defekation. Därefter genomföra nödvändiga hygienprocedurer.
  • Suppositoriet ska införas stående eller ligga på sidan.
  • En hand behöver späda skinkorna, den andra - för att sätta in ett ljus i anuset. Gör detta försiktigt, men inte för långsamt (suppositorier smälter i händerna).
  • Händer före proceduren måste sänkas i kallt vatten eller hålla en bit is så att ljuset inte smälter snabbt.
  • Förvara läkemedlet i kylskåp.
  • När läkemedlet är administrerat i 20 minuter, måste du ligga ner (använd medicinska ljus bättre omedelbart innan du lägger dig).

  Enligt recensioner av de flesta patienter är omedelbar lättnad av stiftpiller med propolis inte upptagen, men en positiv effekt observeras efter 3-4 dagar. Förbättring av tillståndet kommer efter en fullständig terapeutisk kurs. Propolisstearin ordineras för de flesta patienter med prostatit. Men de biologiskt aktiva substanserna som de innehåller har en positiv effekt på hela organismen. Läkemedlet stärker immuniteten, stimulerar metaboliska processer, är en hjälpterapi efter svåra sjukdomar.

  Självtillverkningen av terapeutiska suppositorier tar tid och ansträngning. Du kan köpa ljus med propolis från prostatit i något apotek. De är gjorda av högkvalitativa råvaror i enlighet med alla krav för tillverkning av läkemedel. Deras kostnad är tillgänglig för ett brett spektrum av kunder:

  Göra ljus från propolis från prostatit

  Vid diagnosering av prostataadenom, föreskrivs läkemedel för att lindra symtom och återställa funktionen hos prostatakörteln. Ljus med propolis från prostatit rekommenderas av specialister som de mest effektiva läkemedlen för prostatit. De har antiinflammatoriska, analgetiska och antibakteriella effekter. Suppositorier kan köpas på en apotekskiosk eller tillverkas självständigt.

  Förberedelser för prostatit

  Ljus gjorda av propolis från prostatit är det mest populära sättet att lindra inflammation och smärtsamma förnimmelser.

  Medicin kan erbjuda ett antal verktyg, vars effektivaste är:

  Homeopatiska ljus, som förskrivs för behandling av prostatit och olika gynekologiska patologier hos kvinnor. Dessutom används läkemedlet för att förhindra, stärka immuniteten och med frekventa förkylningar.

  Rektala suppositorier, som är tilldelade om prostatan är inflammerad, och i fastställande av patologier i prostatakörteln, som orsakas av en infektion, stillastående och tumörer med en godartad kurs. Läkemedlet är indicerat för hemorrojder, nedsatt potens eller utveckling av en patologisk process i ändtarmen. "Prostopin" har också en helande effekt och tilldelas sprickbildning i anusen.

  Sammansättningen av suppositorier som används för prostatit, förutom propolis, innefattar extrakt av kamomill, kalendula, salvia och poppelknoppar. Läkemedlet är föreskrivet för upprättande av hemorrojder, inflammation i urinröret. Kontraindikation är intoleransen hos beståndsdelarna.

  Propolis och dimexidin kommer in i ljuset. Det föreskrivs vid detektering av bakteriell prostatit, orsakad av stafylokocker, streptokocker och andra mikroorganismer. Läkemedlet används också i återvinningsprocessen efter operationen.

  Behandling av prostatit med propolis rekommenderas av ledande specialister. Det har inte bara en skadlig effekt på många bakterier och virus, men stärker också det mänskliga immunsystemet.

  Hur man gör ljus själv

  De flesta läkemedel baserade på propolis har en ganska hög kostnad. Patienter som av någon anledning inte är tillgängliga läkemedel från apoteket kan använda flera recept för framställning av ljus från själva prostatit.

  De mest populära recepten är:

  1. För att göra det behöver du: 40 g propolis, 250 ml alkohol, 250 fett, bättre get (kan ersättas med smör).

  Hur man förbereder: Blanda propolis med alkohol och insistera i en vecka, tillsätt sedan fettet och sätt på en svag eld. I receptet kan du lägga till pumpajuice. Det påverkar cirkulationssystemet positivt, återställer blodtillförseln i kärl av mjukvävnader. Pumpasjuice påverkar kroppen positivt och hjälper till att klara av stillastående processer. Det rekommenderas också att lägga till extrakt av salvia, kamomill eller Johannesört. Örter har en antiinflammatorisk effekt. Koka massan, bilda ljus och koka dem i kylskåpet efter kokning. Läkemedlet, tillverkat av egna händer, har större effektivitet, i motsats till apoteksprodukter.

  1. För matlagning behöver du 200 g lanolin eller fett, vax och propolis.

  Hur man gör ljus: I ett vattenbad smälter man all lanolin och tillsätter propolis, som först måste finhackas. För att lägga till hårdhet, tillsätt vaxet och mixa. Kyl lösningen, skär i bitar och bilda ljus. Var och en borde ha en diameter av högst 1 cm, upp till 6 cm i längd. Suppositoriernas vikt bör inte överstiga 7-12 g. Lysets slut skärps. Den lagrade produkten lagras i kylskåpet.

  1. För produktion av 50 g propolis, 200 gram animaliskt fett eller lanolin, 50 g vax eller bikakor.

  För att göra stearinljus med propolis måste du värma ångbadet och lägga till propolis. Det måste krossas i förväg. Efterrör väl och tillsätt vaxet. Han kommer att ge ljus en form. Den heta blandningen måste filtreras, eftersom vaxet inte alltid är helt upplöst. Formar stearinljuset och lägg dem i kylskåpet.

  Preparat med prostatit används för att lindra svullnad och inflammation. Dessutom har de en positiv effekt på kroppen som helhet, ökar immuniteten och mättar med alla nödvändiga spårämnen och mineraler. Den största fördelen med att använda propolisljus mot prostatit är det minsta antalet möjliga biverkningar. De rekommenderas inte för patienter som lider av individuell intolerans mot komponenterna i läkemedel.

  För behandling av prostatit i närvaro av en allergisk reaktion mot honung och andra biprodukter, är sådana läkemedel inte lämpliga.

  Tack vare självtillverkade preparat är det möjligt att inte bara bota sjukdomen, men också för att stärka dess immunitet.

  Regler för användning av ljus

  Innan du använder ljus från prostatit med propolis behöver du rådgöra med din läkare. Sådana droger kan orsaka allvarliga hälsorisker. Det rekommenderas inte att hoppa över användningen av läkemedel.

  Förfarandet utförs bäst före sänggåendet efter hygienprocedurer och avföring. Behandlingsförloppet är 10 till 30 dagar, beroende på inflammationsstadiet och sjukdomsgraden.

  Att behandla sjukdomen bör vara aktuell för att undvika utveckling av allvarliga konsekvenser.

  De tillverkade ljusen från prostatit i hemmet är lika effektiva som de läkemedel som köps i apoteket. För att få positiva resultat är det nödvändigt att följa rekommendationerna från specialisten och följa upptagningsregeln.

  Propolisljus hemma: en översyn av egenskaperna hos propolis och sorter av ljus

  Propolisbehandling har varit känd sedan antiken och är väldigt populär för att bli av med olika sjukdomar. Moderna läkemedelsföretag, som vet om läkemedlets egenskaper, utvecklar en mängd läkemedel med propolis: det här är tinkturer, biologiskt aktiva tillsatser, salvor.

  Mest populär är en dosform i form av ljus, så de härdande ämnena levereras direkt till kroppen, vilket ökar effektiviteten av behandlingen ibland.

  Bland de färdiga produkterna är kända olika rektala stolpiller: Propolis NAM Hemo-Pro Prostopin och många andra. Grunden för beredningen är de naturliga ämnen som är tillgängliga för alla, så att folk som vill dra nytta av den helande kraften i en unik produkt, ofta undrar hur det är möjligt att bereda ljusen från propolis i hemmet. Hur man gör det, och vilka sjukdomar som kan behandlas med stearinljus från propolis, överväga den här artikeln.

  För att förstå hur propolis behandlar sjukdomar, måste man veta om dess unika sammansättning och terapeutiska effekt på sjuka organ. Denna speciella biodlingsprodukt kallas också bilim eller en struts, ämnen för framställning av propolis samlas in från knopparna på våren från knopparna på träden. Bietlim erhålls som ett resultat av modifieringen av klibbiga substanser genom enzymer som produceras av insekter.

  Terapeutiskt värde i sammansättningen av ljus från propolis:

  1. Förstöring av patogen mikroflora. Sammansättningen av bilim innehåller ett naturligt antibiotikum som inte bara stannar tillväxten av patogena mikroorganismer, men förstör dem också. Propolis är effektivt vid bekämpning av olika patogena mikrofloror: svampar, virus, bakterier. Samtidigt ger behandling inte sådana negativa effekter som dysbakterier, och har inga andra biverkningar på kroppen som syntetiska antibiotika har.
  2. Återkallande av smärtssyndrom. Vissa komponenter i produkten verkar på sjuka organ som smärtstillande medel, och vid ljuset tränger dessa ämnen direkt in i vävnaden, vilket eliminerar även allvarlig smärta.
  3. Regenerering av vävnader. Propolis främjar snabb läkning av organ. Tack vare deras ofarlighet till kroppen, kan ljuset användas för hemorrojder och sprickor i anus och ändtarmsstolpiller syntetiska ofta kontraindikationer för dessa sjukdomar.
  4. Avlägsnande av toxiner. Rektala suppositorier hjälper till att ta bort toxiner från ändtarmen.
  5. Förhindra cancer tumörer. Propolis förhindrar den patologiska proliferationen av vävnader i adenom, med långvarig användning kan döda cancerceller.
  6. Övriga egenskaper.Ljus med propolis öka lokal immunitet, förbättra mag-tarmkanalen, normalisera blodets koagulering, stabilisera cellmembranen eliminera ärr.

  Typer av ljus med propolis:

  • Öra tips. Stearinljus används för öronsjukdomar: otitis, hörselnedsättning, otoscleros och andra. Öronljus med propolis avlägsna svavelproppar, minska smärta, lindra inflammation, förbättra blodtillförseln till kroppen.
  • vätska. Stearinljuset skiljer sig i flytande konsistens och injiceras med en spruta med ett speciellt munstycke. Genom applikationstekniken är de sämre än rektala suppositorier, men de anses vara mer effektiva för den härdande effekten. Bredt används för behandling av prostatit, adenom och andra prostata sjukdomar.
  • rektal. Den vanligaste typen av ljus, de är lätta att laga hemma och bara använda. Används framgångsrikt inom gynekologi och urologi, behandla olika sjukdomar i prostata och andra organ i det lilla bäckenet, eliminera hemorrojder.

  Ljus gjorda av propolis hemma används för att behandla olika sjukdomar. De har en långvarig effekt och leda till remission, men genom att välja propolis som ett botemedel, bör lyssna på den långtidsbehandling, som kan variera från några månader till flera år, beroende på sjukdomen.

  Vilka sjukdomar kan behandlas med propolisstearin:

  • manliga sjukdomar: prostatit, adenom, prostatacancer;
  • kvinnliga sjukdomar: metritis, kolpit, erosion av livmoderhalsen, myom;
  • sjukdomar i bäckenorganen: hemorrojder, anusfrakturer, cystit.

  Trots att propolis är ofarlig, bör denna behandlingsmetod rapporteras till doktorn, eftersom endast ett folkläkemedel inte räcker till, och någon behandling av inflammatoriska sjukdomar i organ bör vara komplex.

  Propolis ljus med egna händer: populära recept

  Färdiga ljus från propolis kan köpas på apoteket, men om du vill laga dem själv, så finns det många enkla recept som du kan läsa på Internet.

  Tänk på de mest populära alternativen, hur man förbereder ljus med propolis med egna händer.

  De mest populära recepten är de som behandlar prostatit. Det är denna sjukdom som kan behandlas snabbare och mer effektivt med propolis. För behandling av inflammerad prostata används ofta pumpa frön, extrakten av fröna av denna frukt läggs till preparat för behandling av prostatit.

  Steg-för-steg instruktion för tillverkning av generella ljus:

  1. 50 gram bilim klistra fint och lägg åt sidan.
  2. Skär 50 gram vax i små bitar, lägg åt sidan.
  3. 200 gram av något djurfett eller lanolin, som du kan köpa på apoteket, sätta i en behållare och lägg den på ett vattenbad.
  4. När fettet har smält, lägg till resterande ingredienser i behållaren. Rör omedelbart.
  5. Innan du gör ljus ska blandningen kylas. Placera behållaren i kylskåp.
  6. När kompositionen härdar, ta bort den från behållaren och skär i bitar. Sätt ljuset i form av en torpedo med din spetsiga ände. Ungefärliga storlekar av rektal stötpiller: längd - 5 cm, diameter - 1 cm.
  7. Täck ljusen med matlindning och förvara i kylskåp.

  Hur man förbereder ljus från propolis från prostatit själv:

  1. Blanda 150 ml pumpaolja med ett propolis-extrakt (tinktur på 10% bilim). Du kan förbereda tinkturen själv.
  2. Sätt blandningen på ett vattenbad och värm tills alkoholen är utrustad.
  3. Tillsätt 5 ml te-trädolja och samma mängd vitolja. Rör omedelbart.
  4. Stearinljus injiceras i anus med en spruta. Förvara blandningen i kylskåp.

  Vilka andra komponenter används för att göra ljus från själva prostatit:

  • havtornsolja;
  • honung;
  • kakaosmör;
  • smör;
  • ambrosia.

  För att påskynda återhämtningen från prostatit bör vara en omfattande behandling: läkemedelsbehandling, fysioterapiprocedurer, särskild gymnastik. I folkrättsmedel är bad gjorda av medicinska växter också användbara.

  Göra ljus med propolis hemma från olika sjukdomar

  Processen att göra ljus med propolis för behandling av olika sjukdomar är inte annorlunda.

  Du kan förbereda suppositorier eller flytande formuleringar för behandling av hemorrojder, gynekologiska sjukdomar, ENT-sjukdomar.

  Olika recept för att göra ljus med propolis hemma är en extra komponent som är mest effektiv för en viss sjukdom. Sammansättningen av ljus, som kan framställas i hemmet, inkluderar extrakt av medicinalväxter och andra biprodukter, essentiella och vegetabiliska och animaliska oljor, vaselin, växer, fetter. Samtidigt för att säkerställa att ljus är av hög kvalitet är det viktigt att hålla förhållandet mellan ingredienserna till varandra.

  Göra ljus med propolis från hemorrojder:

  1. Grind 20 gr. färsk celandine.
  2. Smält 150 gram djurfett smält i ett vattenbad.
  3. Till fettet tillsätt 50 gram propolis extrakt och mush från anläggningen, blanda.
  4. Filtrera kompositionen genom gasbindning.
  5. Kyl och förbered ljuset på det sätt som beskrivs i det första receptet.

  Göra ljus med propolis från livmoderns sjukdomar:

  1. Smält fett eller lanolin i ett vattenbad.
  2. Lägg i behållaren 40 ml tinktur av propolis och 50 ml tinktur av kalendula. Rör omedelbart.
  3. Gör ljus. Storleken på vaginalt ljus: längd - 8 cm, diameter - 1 cm.

  För att välja det mest lämpliga receptet är det användbart att läsa recensioner på Internet om effektiviteten av behandlingen med dessa eller andra ljus, titta på video recept.

  Ljus med propolis från prostatit hos män: egenskaper, sammansättning, användningsregler

  Propolis (bilim) är en viskös substans som har en mörkgrön färg med en brun nyans. Den hartsartade tjocka vätskan har en trevlig eftersmak, men för behandling av prostatit är propolisens viktigaste kvalitet de baktericida egenskaperna. I naturen utövar propolis den viktigaste skyddsfunktionen: bin med det skyddar bikupan från bakterier, virus, svampar.

  Propolis används ofta i praktiken av prostatitbehandling på grund av avsaknaden av kontraindikationer, förutom individuell intolerans.

  Egenskaper och sammansättning av propolis

  Från antiken har propolis behandlat en mängd olika hudsjukdomar och sår. Den har trots allt utmärkta bakteriedödande, antifungala och antivirala egenskaper. Idag är denna produkt oumbärlig vid behandling av prostatit.

  Det är värt att nämna biproduktens sammansättning för att förstå hur stor och användbar den är:

  • rik vitaminkomposition av karotenoider, askorbinsyra och nikotinsyror, tokoferol, vitaminer från grupp B. De flesta innehållna aminosyrorna är oersättliga för organismen.
  • zink, kalcium, koppar, järn, fluor, mangan - en ofullständig elementskomposition av mineraler;
  • enzymer, organiska syror, naturliga flavonoider, oersättliga i kampen mot infektion;
  • Eteriska oljor och lågmolekylära alkoholer ger en märklig behaglig lukt på produkten.

  Behandling av prostatit med propolis

  Initialt användes behandling med propolis uteslutande av folkmedicin.

  Men nyligen är detta härdande ämnet en del av många läkemedel. Läkemedlet har en kraftfull antimikrobiell effekt, som har ett antal positiva och effektiva aspekter i kampen mot prostatit:

  • eliminerar bakterier som framkallar utvecklingen av prostatit;
  • är en kraftfull bedövning;
  • stärker den övergripande immuniteten, vilket påverkar accelerationen av återhämtningsprocessen
  • accelererar regenerering av celler;
  • tar bort inflammation
  • tar bort toxiner.

  Propolis används i formuläret:

  Ljus med propolis för behandling av prostata skador kan tillverkas hemma, och det finns färdiga suppositorier som släpps ut på läkemedelsföretag och säljs på apotek.

  Rektala suppositorier med propolis från prostatit är en av de mest kända och effektiva behandlingsmetoderna. Denna form av behandling är smärtfri och effektiv. det kan vara ett alternativ eller komplement till läkemedelsterapi.

  En betydande effektivitetsnivå beror på produktens naturlighet: Stearinljus med propolis orsakar ingen skada på kroppen och har inga biverkningar, förutom i sällsynta fall då allergiska reaktioner uppträder.

  Läkare rekommenderar användning av ljus med propolis från prostata inflammation kurser för att förhindra även de män som inte är i riskgruppen, eftersom ämnet återställer immunförsvaret, ökar uthållighet och hjälper till att förhindra utvecklingen inte bara sjukdomen, men också många andra sjukdomar.

  De mest kända ljusen med propolis

  Färdiga ljus baserade på propolis från inflammation i prostata kan köpas på apoteket. Här är en lista över de mest populära:

  Prostopinum med inflammation i prostata

  Ljusprostatit Prostatit är en effektiv lösning som används för att behandla inflammation i prostata och hemorrojder. Prostopin är en kombinerad beredning, som innehåller propolis, pergola, kakaosmör, bergsvin, royal gelé, uppfriskning och lanolin.

  Läkemedlet har antimikrobiella, antifungala, antiinflammatoriska och återställande egenskaper. Suppositorier förbättrar styrkan, lindrar ödem i prostata och förbättrar urinflödet. Propolis, som är en del av läkemedlet, accelererar processen med vävnadsregenerering, har analgetisk och antitumör effekt.

  De viktigaste indikationerna på användningen av läkemedlet: kronisk och akut prostatit av infektiöst ursprung, uretrit, ulcerös kolit, analfissurer och sår, erektil dysfunktion, paraproktit.

  Stearinljus injiceras i anusen en gång om dagen, efter rengöring av enema eller avföring, helst före sänggåendet.

  Längden av läkemedlet är individuell för varje patient och är 10-30 dagar. Efter den första behandlingen av ljusansökan är det nödvändigt att ta en paus i 2-3 månader, och igen att applicera suppositorierna.

  Kontraindikationer: Överkänslighet mot biprodukter.

  Propolisstearin med prostatit

  Detta ljus, som innehåller propolis, lanolin och kakaosmör.

  Dessa suppositorier används för att behandla prostatit, prostata adenom och hyperplasi. Läkemedlet rekommenderas också för användning efter kirurgiska ingrepp i bäckenorganen.

  Ljus ska injiceras i rektum i 10 dagar 3 gånger om dagen.

  Kontraindikationer: Individuell intolerans av biodlingsprodukter, komponenter Propolis DN, under graviditet, amning.

  Biverkningar: allergiska reaktioner.

  Hemo-Pro

  Detta läkemedel används vid behandling av prostatit och olika gynekologiska sjukdomar.

  Den innehåller havtornolja, propolis, terapeutisk lera av Tambukansky-sjön, kakaosmör, St John's wort, comfrey.

  Läkemedlet har smärtstillande, antifungal, regenererande effekt.

  Det rekommenderas att applicera ljus strax före sänggåendet, så djupt som möjligt i rektumområdet, inom en månad.

  Kontraindikationer: Ökad känslighet mot någon del av suppositorier.

  Propolis D

  Läkemedlet, som innehåller propolis-extrakt, kakaosmör, dimexid.

  Läkemedlet har antibakteriella, anestetiska och regenererande egenskaper. Ljus har inte bara en fördelaktig effekt på prostata, men ökar också immuniteten.

  Läkemedlet används 10-15 minuter efter ett varmt bad och behandlingsförloppet är 30 dagar. För att helt eliminera prostatit rekommenderas det att gå igenom 3-4 kurser med två månaders raster.

  Kontraindikationer: Förmåga till allergiska reaktioner på biprodukter.

  Dessa läkemedel har kliniskt testats och är effektiva naturläkemedel, vilket bekräftas av ett antal positiva recensioner.

  Propolis ljus från prostatit hemma

  Många människor litar inte på läkemedelsföretag, med tanke på panacea folkmedicin. Suppositorier från prostatit på basis av propolis kan tillverkas och självständigt hemma. Och det finns ganska många recept för att göra.

  Här är några av de mest populära recepten:

  1. Det är nödvändigt 45 g propolis, 250 g kakaosmör och alkohol. Propolis ska krossas, häll sedan alkohol och insistera på en mörk plats i ungefär en vecka, medan blandningen skakas från tid till annan. Fältet för vilket lösningen ska kokas, indunstar alkoholen och blandas med försmält olja. Efter att ha erhållit en homogen massa bildas 10 ljus och inlindas i papper, förvaras i kylskåp.
  2. Det tar 200 g lanolin, 50 g propolis och bivax i lika delar. Vid smältning på ett vattenbad lanolin, tillsätt propolis och vax, tidigare strimlad. Efter kylning bildas 10 suppositorier och placeras i ett kylskåp inslaget i papper.

  Lampan som tillverkas hemma borde ha en diameter av högst 1 cm, och längden får inte överstiga 6 cm. För att göra det lättare, bör formen ha en spetsig ände. Tillverkade ljus förvaras endast i kylskåp.

  Regler för användning av stearinljus med propolis

  Trots propolisens ofarliga är det nödvändigt att genomgå undersökning och samråd med urologen innan den används för behandling av prostatit.

  Effektiviteten av behandling med propolis-suppositorier kan minskas avsevärt om det missbrukas att använda dem.

  För att få en effektiv terapeutisk effekt är det viktigt att följa reglerna för användning av ljus:

  1. Stör inte inloppet och dosen som föreskrivs av en läkare.
  2. Stearinljuset ska föras in stående eller ligga på sidan.
  3. Att komma in i ett ljus bör vara försiktigt, men inte för långsamt, eftersom det har smältegenskapen. Buttocks är uppfödda med ena handen, den andra injiceras.
  4. För att säkerställa att ljuset inte smälter snabbt, omedelbart före användning, rekommenderas att kyla händerna med kallt vatten eller hålla isen i dem.
  5. Håll ljus i kylskåpet.
  6. Efter införandet av suppositoriet är det nödvändigt att ligga ner i ca 20 minuter och undvika att besöka toaletten.
  7. Denna procedur rekommenderas att utföras strax före sänggåendet.

  Förutom propolis, i den komplexa behandlingen av prostatit, har andra biodlingsprodukter också visat sig själva. Ofta används kapslar med pergenblommapollen, som extraheras från honungskamrater. Detta ämne är ett effektivt verktyg för smärta vid urinprocessen.

  För att minska smärtsamma känslor och återgå prostata till dess normala tillstånd används också ett avkok av avlidna, icke överlevande bin, som kallas en underjordisk yta.

  Hur man gör ljus från propolis?

  Ljus gjorda av propolis kan tillverkas för hand hemma. Det är nödvändigt att endast följa den beprövade regeln av århundradena - detta är förhållandet mellan propolis och basen. Traditionell medicin rekommenderar följande förhållande: en del bilim och 9 delar oljebaserad.

  Hur man gör propolisljus hemma

  För att göra stearinljus gjorda av propoliskvalitet, måste du ha ett kvalitets rent bilim.

  I många källor nämns förhållandet 1:10 - det här är den ursprungliga felaktiga andelen. Det var just den andel av 1: 9 som visades, det vill säga en del av bilimmen och nio delar av basen. Endast i detta fall erhålls ett 10% propolis-extrakt.

  Hur man gör ett ljus från propolis - recept

  Låt oss börja med recepten för beredning av suppositoriebasen. För alla recept är andelen följande:

  • Propolis beredd - 10 gram
  • bivax naturlig renad - 10 gram
  • Kakaosmör / Vaselin / smör - 80 gram

  Hur man gör ljus från propolis - beredning av ingredienser

  Hur man gör ett ljus från propolis från hemorrojder

  Vi kommer att göra ljus från propolis från hemorrojder baserat på kakaosmör. Kakaooljan måste smälta, i ett vattenbad och sedan tillsätt det färdiga bietlimet (kakaosmör kan köpas på apoteket). I flera timmar vid en temperatur av 50-60 grader, omrör hela tiden, sätt massan till en homogen och tillsätt vaxet. Därefter kyles den resulterande lösningen till 30 grader och hälles i beredda formar. Efter den slutliga kylningen viks de resulterande suppositorierna i matfilm eller folie och lägg i kylskåpet tills det används.

  Hur man gör propolis ljus från prostatit

  Vi gör ljus från propolis från prostatit på basis av vaselin, för denna vaselin smälter i ett vattenbad vid en temperatur på 40-50 grader. Sedan tillsätts den framställda propolen och hålls vid denna temperatur under åtminstone 8 timmar. Under hela perioden rör om var 10: e minut. Sedan tillsätt bivaxet och fortsätt ångbadet tills blandningen är helt homogen. Därefter kyls blandningen till 30 grader och hälls i formar, läggs i kylskåpet.

  Hur man gör ljus från propolis från hemorrojder och prostatit

  Den bästa lösningen på hur man gör ljus från propolis från hemorrojder och prostatit är smält smör. Vi tar det och smälter det på ett ångbad och lägger till den beredda biprodukten. Vi håller lösningen på vattenbadet i några timmar tills bietlimmet är helt upplöst. Tillsätt sedan vaxet, blanda allt grundligt och låt det brygga. Du behöver en kastrull där du har förberett att slå handdukarna, vilket skapar effekten av en termos. Vid en temperatur på 30 grader häller vi ut blanketterna och lägger dem i kylskåpet tills de används.

  Hur bli av med hemorrojder

  Mer än 1000 bloggar av människor att bli av med hemorrojder. Hur kan du övervinna sjukdomen och inte komma ihåg. Metoder och verktyg som används, diskussioner om specialister och patienter. På portalen www.gemorroy.site

  Hemorrojder är mycket farliga - i 79% av fallen leder det till cancercancer! Tyvärr finns det mycket liten information, men det är väldigt lätt att bli av med det - ta det här. Läs mer »

  Om det inte finns mögel, hur man gör ljus från propolis och vax?

  För att förbereda ljus från propolis, om det inte är mögel, behöver du:

  • skärbräda av glas
  • kniv
  • vaxat papper
  • folie eller matpolyetenfilm

  Vi fortsätter till tillverkningen av suppositorier:

  1. Täck det vaxade pappret med ett glasskärbräda

  2. Vid en lösningstemperatur på 24-26 grader sätta på en bräda och rulla ut i en korv med en diameter av 8-12 mm

  3. korv skuren i bitar av 25-30 mm lång och bifoga avsmalnande spets stolpiller wrap i folie eller plastfolie och lägg i kylen eller frysen.

  Hur man förbereder propolis för ljus?

  För korrekt förberedelse är det nödvändigt att ta en pärla eller bitar av bilim (beroende på vad du har) och lägg i en frys i 30 minuter - för enkel frysning. Om det är en boll, är det bättre att lägga den i frysen i en timme. Därefter rista den på en fin rivare. Om du köpte bietlim i bulk så behöver du en stupa eller rullpinne för att mala den i minsta fraktion.

  Om du köpt en propolis av låg kvalitet, eller om du inte har bevisad biodlare, måste du förbereda den. För att göra detta måste det hällas med rent kallt vatten och lämnas i en timme vid rumstemperatur. Den fraktion som uppstod kan säkert kastas ut. Ju mer kvarstår på ytan av vatten, desto sämre är kvaliteten på den ursprungliga biprodukten. Fraktionen som har avgjort till botten (sediment) måste torkas. Nu har du en kvalitetsrenad huvudbeståndsdel.

  Om du hittar en bugg, välj textfragmentet och klicka på Ctrl + Enter.
  Alla material är upphovsrättsskyddat. Vid kopiering av en artikel (eller del av den) krävs en aktiv länk till källan.