Huvud
Analyser

Helande tinktur av aspbark på vodka

Sedan antiken och till denna dag är aspen ofta hänförd till nästan magiska egenskaper. Tidigare behandlades barken på detta träd med inflammatoriska processer, återställde det endokrina nervsystemet och nervsystemet och till och med skyddade mot det onda ögat. Tinktur av bark av asp på vodka och nu populär bland folkläkare, liksom människor som föredrar att använda naturläkemedel i kampen mot olika sjukdomar.

 • 1 Fantastiska egenskaper och komposition
 • 1.1 Förberedande arbete
 • 2 Recept för infusioner och avkok
 • 2.1 Receptnummer 1, eller botemedel mot mastopati
 • 2.2 Recept # 2
 • 2.3 Receptnummer 3. Universell tinktur från aspenbark
 • 2.4 Andra medel från askbark
 • 2,5 kontraindikationer

Fantastiska egenskaper och komposition

I barken av asp innehåller ett stort antal organiska syror, tanniner, enzymer, eteriska oljor och fenolglykosider. Det är tack vare sådana komponenter att växten utövar följande åtgärder på människokroppen:

 • choleretic;
 • antibakteriella;
 • antiinflammatoriska;
 • reparativ;
 • spasmolytisk etc.

För att uppnå den terapeutiska effekten av användning av asp är det emellertid nödvändigt att samla och förbereda råvarorna ordentligt, vilket sparar de användbara ämnena så mycket som möjligt.

Förberedande arbete

Aspen bark samlas bäst på våren, när den optimala mängden ämnen som ger medicinska egenskaper ackumuleras i träet. Råvaror avlägsnas från träden i smala remsor med en vass kniv. Att tinktur från barken av asp gav maximal terapeutisk effekt, det är värt att välja unga träd vars stammar inte är mer än 8-10 cm i diameter.

När tillräckligt med råmaterial samlas, måste det passeras genom köttkvarn eller skärs i små bitar för hand. Därefter torkas barken och förpackas på papperspåsar. Förvara ingrediensen på en mörk plats vid rumstemperatur, för att undvika kontakt med fukt.

Torr askbark kan ligga i ugnen eller i ett rum där det inte finns direkt solljus.

Video: Behandling av prostatit med bark av asp

Recept för infusioner och avkok

Alkoholtinktur på aspenbarken är ganska enkel att förbereda. Ett sådant verktyg kan användas som ett komplement till den grundläggande behandlingen av muskuloskeletala sjukdomar, det genitourära systemet, stoppa inflammatoriska processer i mjukvävnader och mycket mer. Det bör lista de viktigaste recepten av medicinska tinkturer, som är lätta att göra hemma.

Video: Aspen bark helande egenskaper med prostatit

Recept nummer 1, eller botemedel mot mastopati

För att förbereda läkemedel från askbarken på alkohol behöver du:

 • torkad bark - 500-600 g;
 • mineralvatten - 2 liter;
 • vodka eller alkohol - 0,5 liter.

Barken ska placeras i en metallbehållare, fylld med vatten och kokas över låg värme i 2 timmar. Därefter avlägsnas blandningen från plattan och får svalna till rumstemperatur. Den färdiga buljongen passerar genom filtret, sedan tillsätts vodka eller alkohol till den. Tinkturen är uppdelad i 20 portioner (1 servering per behandlingsdag) och tas i 30-40 minuter före måltid.

Recept # 2

Video: prostata adenom. Läkning av örter.

Medlet från en askbark på alkohol hjälper och vid den uppenbarade hypertrofi av en prostata. Antalet ingredienser i denna tinktur är minimal - det här är 1 msk. l. krossade råvaror och ett halvt glas alkohol eller vodka. Komponenterna i det framtida läkemedlet placeras i en liten behållare och infunderas i 2 veckor. Periodiskt rensas tinkturen och före användning - försiktigt filtrera. Använd tinktur från barken av asp 3-4 gånger om dagen precis innan du äter för 1 tsk.

Recept nummer 3. Universell tinktur från aspenbark

Som en allmän restaurering, som kommer att förbättra ämnesomsättningen, kommer att avbryta

Tinktur på barken av asp

olika inflammationer, samt stärka namnsystemet, kan du använda en enkel tinktur av asp på vodka. För att förbereda läkemedlet behövs endast 100 g askecortex och 200 ml vodka.

Ingredienser måste också blandas i behållare (det är bättre att använda en liter burk), sedan tätt stäng och lämna för att infusera på en mörk plats i cirka 14 dagar. Efter denna tid filtreras lösningen och användes därefter för 15-20 droppar innan de äts.

Den sista aspekturen späds bäst i en fjärdedel av ett glas mineralvatten utan gas.

Andra medel för asppenna

Om personer som lider av dessa eller andra sjukdomar är kontraindicerade vid användning av vodka eller alkohol, även i form av läkemedelskomponenter, ges de decoktioner av aspbark på vattnet. Till exempel, för behandling av diabetes rekommenderas traditionella läkare att ta aspen kvass, bestående av bark, ett glas socker och en liten mängd gräddfil. Ett sådant verktyg kommer inte bara att bidra till att sänka blodsockernivån utan också att normalisera metaboliska processer.

Om huden är skadad kan aspenbarken användas istället för traditionella antiseptika. För att göra detta måste du applicera rengjorda och krossade råvaror till såret, applicera bandagebandage. De aktiva substanserna i barkstrukturen kommer att förhindra reproduktion av bakterier, påskynda de regenerativa processerna.

Kontra

Det stora pluset av läkemedel på en aspencortex är ett minimum av kontraindikationer. Exempelvis rekommenderas inte alkoholtinkturer från aspbark till gravida och ammande kvinnor, barn och för personer som inte får ta alkohol som innehåller drycker.

Video: Ekträ (bark)

Vid början av behandlingen av sjukdomar med tinkturer från aspenbarken bör medlen spädas med mineralvatten i en andel av 50:50. En sådan försiktighetsåtgärd kommer att minska sannolikheten för biverkningar.

Vid långvarig användning av aspinfusioner kan tarmobstruktion utvecklas. Detta måste beaktas av personer i riskzonen.

Applicering av tinktur från aspenbark

Aspen är en unik växt, nästan alla delar av dem fann sin användning för läkning från olika sjukdomar. Aspen mediciner är också tillämpliga externt, och är säkra och användbara när de tas in, eftersom kontraindikationer är obetydliga och sällsynta. Alla träkomponenterna används, men barken är den mest populära.

nytta

Medel från detta träd, förbereda för läkning av sjukdomar i urinblåsan, gastrointestinala sjukdomar, cystit, prostatit, reumatism, gikt, brännskador och sår, skörbjugg, bråck, diabetes, tandvärk, dysenteri, bronkit och halsfluss. Dessutom, bark och andra stor hjälp för dålig aptit, feber, utvisa parasiter. Men en stor del av denna behandling faller på alternativ medicin eftersom officiell gäller mycket skeptisk till Aspen och använder henne för beredning av vissa läkemedel, såsom tidigare, eftersom hon fick aspirin. Den här listan över förmågor av asppenna har på grund av sin unika sammansättning. Det ingår:

 1. Kolhydrater. De ger energi, minskar glukos, stimulerar immunitet och deltar i ämnesomsättningen.
 2. Proteiner. De påverkar utvecklingen av enzymer, normaliserar hormonbalansen, transporterar hemoglobin, förbättrar skyddsmekanismerna.
 3. Spårelement. Normalisera hematopoiesis, pH-balans och vattenmetabolism, bilda och regenerera vävnader.
 4. Tanniner. Aktivt påverka tarmarna, rengör från tungmetaller, utvisa parasiter.
 5. Hartsämnen Karakteriseras av bakteriedödande och antipyretiska egenskaper betraktas därför som utmärkt sårläkning.
 6. Organiska syror. De ökar aptit, skyddande egenskaper, triggar metaboliska processer, renar från ackumulerade toxiner. Askorbinsyra verkar som en katalysator för oxidativa processer och respirationsprocesser i celler, förbättrar kapillärernas penetrerande förmåga, förbättrar bentillväxten.
 7. Eteriska oljor. De har en fördelaktig effekt på nervsystemet och matsmältningssystemet, förbättrar utsöndringen av körtlar.
 8. Glykosider (till exempel salicin). Karakteriserad av kardiotoniska, sedativa, diuretiska, desinfektionsmedel, antimikrobiella och morcotransferterande egenskaper.
 9. Bitterhet. Stärka skyddsfunktioner, öka produktionen av magsaft, hjälpa till att bilda insulin och gall.
 10. Karoten. Den har en skyddsklausul, tar bort toxiner, reglerar proteinproduktion och metabolism, ökar immuniteten, framträder vid bildandet av benvävnad och tänder.
 11. Fettsyror. De blir en energikälla, bildar cellmembran, främjar metaboliska processer.
 12. Flavonoider. Stärka kärlväggarnas styrka, stimulera binyrebarkens aktivitet, reglera centralnervsystemet, ta bort inflammation, normalisera blodtrycket och hjärtfrekvensen.
 13. Pektiner. Utsläpp ackumulerade toxiner och tungmetaller, förbättra ämnesomsättningen, lägre kolesterol.
 14. Steroler. Minska kolesterol, stärka hjärtsystemet, öka immuniteten.
 15. Kumarin. Förstör tumörens genetiska apparat, undertryck förmågan att bilda metastaser, delta i blodkoagulering, läka sår.
 16. Lignaner ("naturliga hormoner"). Hjälp att göra kolesterolhalten lägre, påskynda ämnesomsättningen, förbättra syre metabolism, normalisera funktionen av centrala nervsystemet, reglera förhållandet mellan hormoner.
 17. Vaxet. Att ha speciella egenskaper, läker sår och vissa hudsjukdomar.

På grund av att en sådan mättad sammansättning och rika kvalitet träd slåss tuberkulos, lunginflammation, diarré, reumatism, sår, brännskador, dålig aptit, sjukdomar i urinsystemet, avsättning av salter, gikt, pox, malaria, dysenteri, kolit, pankreatit, diabetes, gastrit, dyspepsi, feber, tandvärk, myosit, radikulit, skörbjugg, bråck, neuralgi, zoster, parasitangrepp. Men det är också en populär användning av asp i alternativ medicin för prostata, eftersom det kallas den manliga träd är inte förgäves (även om behandling av prostatit, och mycket lång, men de mest gynnsamma prognoser).

Men om vi kommer ihåg aspenbarken, kännetecknas den av följande egenskaper:

 • choleretic;
 • antiinflammatoriska;
 • antibakteriella;
 • antipyretisk
 • svettdrivande;
 • sårläkning;
 • sammandragning.

Askskorpan användes för:

 • läkning av huvudvärk;
 • avlägsnande av ångest
 • behandling av leder
 • behandling av virussjukdomar och förkylningar
 • behandling av inflammation i det genitourära systemet (till exempel cystit, prostatit och andra);
 • läkning av svåra sår
 • behandling av gastrointestinala sjukdomar;
 • normal förloppsomsättning
 • förebyggande av onkologi och onkoterapi.

Liksom medicinska produkter har användningen av denna cortex kontraindikationer. Ja, det finns inte ett betydande antal av dem, men de finns. Kontraindikationer:

 1. Individuell intolerans.
 2. Förstoppning (kan stärka den).
 3. Graviditet och amning (men det finns fall där kontra "blundar", men på grund av anlag för förstoppning använda den får utse en läkare enbart genom att relatera de "proffs" och "cons").
 4. Barn upp till fyra år.
 5. Du kan inte använda tinkturer till personer som inte tolererar alkohol eller är engagerade i komplexa eller farliga jobb (till exempel förare på grund av alkoholen som ingår i den)

Applicering av tinkturen

Aspen bark tjänar till att göra tinkturer, infusioner, avkok, extrakter och salvor. För en viss sjukdom bör du välja vilken typ av medicin som finns på barken som är lämplig i ett visst fall. Infusion läker fullständigt med deprivation, pankreatit, hudt tuberkulos, gikt, lunginflammation, dysenteri, kan utplåna gallstenar. Tinktur är föreskriven för befrielse från artrit, artros, reumatism och prostatit. Buljong fann sitt kall för borttagande av artrit, gikt, inflammation i urinblåsan och andra problem med det, kränkningar av matsmältningskanalen. Extraktet bereds för normalisering av hematopoiesis, immunitet, förstärkning av centrala nervsystemet, normalisering av sömn. Att dricka dem är nödvändigt på tom mage eller på andra rekommendationer från experter. Doseringen bör också bestämmas av en specialist. På en aspencortex är det möjligt att göra en salva som behandlar hudsjukdomar med en annan etiologi och komplexitet.

Men, även om det finns så många verktyg som gjordes på barken, är den vanligaste aspekturen. Det finns många recept för tinktur, så här är några alternativ.

Som råvaror kan du välja ett apotek bark, eller du kan montera det själv. Skörden bör ske i april och följa alla regler, för att inte förstöra trädet. Skär skorptjocklek bör vara upp till 7 millimeter, och träden är bättre att välja en yngre och växande behov av att välja bort från motorvägen, förorenande industrier och andra giftiga platser, eftersom gifter kan ansamlas i cortex. Torr bark kan vara bitar i ugnen (även om det finns experter som tror denna metod olämplig). En sådan bark kan lagras upp till tre år. Det är nödvändigt att insistera på det annorlunda, den specifika formeln beror på sjukdomen.

Receptet för beredningen för mastopati. Vi tar sexhundra gram bark och lägger till två liter kokande vatten. Vi blandar blandningen i två timmar på en liten eld, sval, spänna, häll en halv liter vodka och dela all den erhållna tinkturen i tjugo portioner. En portion är berusad en gång om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Med diagnosen "prostata hypertrofi" kan du göra det här: en matsked av pulveriserad bark hälls i hundra milliliter vodka. Tinktur kostar fjorton dagar i mörkret, och ibland måste det skakas. Efter denna period filtreras den och druckas tre gånger om dagen på en tesked innan den äts.

Recept för prostatit, migrän, reumatism, urininkontinens (urininkontinens) är som följer: hundra gram finhackad bark fylld med två hundra gram vodka (all bark måste vara helt i vodka), rätter att sluta tätt och insistera, ibland skakning på en mörk plats i två veckor. Ansträngda infusion av barken bör dricka tjugo droppar 3 gånger om dagen före måltid, lägga till en fjärdedel kopp kokande vatten. Med prostatit kommer behandlingen att vara lång.

Artrit, artros, reumatism, ledvärk, prostata och parasiter recept tinktur kan vara: ta ett halvt glas skorpa och häll i en halv liter vodka. Dölj för en vecka. Drick tjugo gram tre gånger om dagen.

Förutom de här recepten är människans aspenbark vansinnigt populär, eftersom den kan frigöra dem för prostatit, för vilken asp kallas ofta ett manligt träd, eftersom det botar manliga sjukdomar.

Förekomsten av prostatit, speciellt inte behandling eller fel i behandling, orsakar impotens och prostata adenom. Därför måste du omedelbart gå till urologen i en kollision med de första tecknen på prostatit. Manifestationer av prostatit:

 • ökad trötthet
 • irritabilitet;
 • obehagliga känslor i perineum;
 • frekvent uppmaning att gå på toaletten;
 • suddig urin;
 • temperaturökning.

Aspen-tinktur hjälper till att ta bort den symptomatologi som uppstår med prostatit och behandlar de grundläggande orsakerna till förekomsten. Receptet är enkelt: Ta ett hundra gram krossad bark och lägg till en kvart liter vodka (allt pulver ska vara i vodka). Vi gömmer det slutna fartyget på en mörk plats i två veckor. Vi filtrerar. Vi dricker tre gånger om dagen för tjugo droppar två månader. Med prostatit är det önskvärt att dricka ett avkok, asp aspekt.

Känn förbättringar av prostatit möjligt i ungefär tre månader efter användning av droger på barken av asp. För en fullständig botemedel mot prostatit krävs en omfattande behandling som består av en kombination av formell och informell medicin.

Folk recept för beredning av aspen bark för behandling av prostatit

På den tiden, när det inte fanns någon officiell medicin, och det fanns ingen medicin, människor klarar olika sjukdomar med hjälp av naturen, som tog hand om dem på ett naturligt sätt. När allt kommer omkring, allt som är nödvändigt för behandling av sjukdomar var och är i skogen, äng och fält, behöver du bara veta hur man använder dessa stora verktyg och specifikt vad var och en av dem kan läka.

Det har länge varit känt att läkemedelsdroger inte kan bota sjukdomen helt, men bara för att eliminera symtomen utan att fördjupa sig i orsaken till problemet. Trots att få människor tror på naturläkemedel, och processen att behandla dem är ganska lång - det betyder inte att de inte läker.

Aspen i folkmedicin

I skogen växer vackra läkare som kan läka många sjukdomar, och genom vilka vi passerar dagligen, utan att ens uppmärksamma och överväga dem som en självklarhet. Och förgäves! Ta till exempel all känd asp, som finns i varje skog i någon region, men inte många vet vad det här vackra trädet är, med bladen som darrar i vinden, det kan!

Och det kan mycket på bekostnad av den rika kemiska kompositionen som finns i dess skott, knoppar, löv och bark. De allra första antibiotika och allt känt aspirin gjordes av aspskortex som innehåller många komponenter, genom vilka läkningsprocessen genomförs:

 • Tanniner och flavonoider;
 • Eteriska oljor och hartser;
 • glykosider;
 • salicyl;
 • protein;
 • kolhydrater;
 • fruktos;
 • sackaros;
 • vitaminer;
 • Syror - capric, arachin, laurinsyra, behenic;
 • Mikroelement - zink, nickel, jod, järn, koppar etc.

Träbarken har astringerande, antipyretiska, antiinflammatoriska, diuretiska, antivirala, analgetiska effekter. I folkmedicin används det att läka följande sjukdomar:

 • prostatit;
 • Cystit och njursjukdom;
 • Artros och artrit
 • Diabetes mellitus;
 • katarralsjukdomar;
 • hemorrojder;
 • Sjukdomar i mag-tarmkanalen.

Aspen bark och prostatit

Prostatit är en vanlig sjukdom och ganska obehaglig, vilket enligt statistiken möter varje tredje man. Det förekommer av olika orsaker, varav de främsta är en stillasittande livsstil, urogenitala infektioner, blodkärlens patologi, metaboliska störningar på grund av undernäring och rökning och dricks. Varje år sjukdomen mer och mer yngre, som påverkar män under 40 år.

Ofta ger traditionell medicin inte de önskade resultaten, bara tillfälligt avlägsnande av symtomen på sjukdomen, som går in i kronisk form. Därför är många människor som vill återfå hälsan, leta efter andra behandlingar, varav en är barken av asp, vilket är bra klara av behandlingen av prostatit i den kombinerade behandlingen, och som ett oberoende sätt hemma.

Aspencortexens helande egenskaper i prostatit ingår i dess diuretika, antivirala och antiinflammatoriska åtgärder. Det rengör urinvägarna, tar bort inflammation och svullnad, och dödar också alla patogena bakterier, vilket helt återställer funktionen av urinering.

Inköp av råvaror

Aspen prostatit underverk, men för behandling av prostatit asp bark var mycket effektivare, är det bättre att laga läkemedlet med sina egna händer, istället för att köpa in ett apotek. För detta är det först nödvändigt att ta hand om samlingen av råvaror, vilket är väldigt lätt att förbereda och observerar följande villkor:

 1. Samla bara "fjäderbarken". Den mest gynnsamma perioden av dess samling är början av april, då aktiv saprörelse börjar.
 2. Under insamling, undvik smittade platser - industriområden och motorvägar;
 3. Ta bara barken från unga träd. Det är detta råmaterial som kommer att vara mest effektivt vid behandling av prostatit;
 4. Den uppsamlade barken torkas på en ren metallyta på ett sådant ställe att direkt solljus inte når det;
 5. Klara råmaterial bör inte skäras för fint, annars kommer det att förlora sina medicinska egenskaper.
 6. Förvara läkemedelsuppsamling i högst tre år på en torr och sval plats.

Vilka kontraindikationer har aspenbarken?

Aspen bark men är en naturlig healer, men har fortfarande vissa kontraindikationer:

 • Individuell intolerans
 • Allergisk reaktion på komponenterna som finns i barken av asp
 • Några sjukdomar i mag-tarmkanalen;
 • Problem med avföring;
 • Dysbacteriosis.

Hur man använder aspenbark vid behandling av prostatit

Behandling av prostatit med aspenbark baseras på den långsiktiga användningen av medel som framställs av aspenråvara ensam eller köpt på apotek. Det första alternativet är mest effektivt, eftersom ett läkemedel som är lagat med kärlek med ens egna händer alltid är mycket effektivare än vad som förbereds i industriell skala för ett brett stratum av befolkningen.

Aspen i prostata används både i örtberedningar, och separat, i form av tinkturer, buljonger och extrakt. Tinktur av aspenbarken från prostatit är den mest populära eftersom den är lätt att tillverka och mest effektiv i applikationen.

Aspen bark från prostatit - recept av tinktur

Det mest populära botemedel mot prostatit från asp är en tinktur gjord av barken på ett träd. Du kan göra det på flera sätt:

 1. Aspenråvaror i mängden 3 matskedar placeras i 350 ml varmt vatten och låt smutsas i ett vattenbad i en halvtimme. Därefter pressas den resulterande blandningen, kyls och används för sitt avsedda syfte - tre gånger om dagen, ett halvt glas efter en måltid. Inträdeslängd minst två veckor;
 2. Om det inte går att placera produkten på ett vattenbad, kan det hållas på låg värme i 20 minuter. Därefter insistera det på ca 4 timmar och drick ett halvglas, som beskrivits ovan;
 3. 100 gram askbark passeras genom en kaffekvarn, och detta pulver hälls med kokande vatten (den fjärde delen av en liter). Låt insistera i två veckor, stäng locket ordentligt. Ta detta läkemedel på en matsked i minuter för 15 innan du äter;
 4. Den mest populära tinkturen från bark av ett träd - beredd på anda eller vodka. Det absorberas snabbt och har en kumulativ effekt. Gör det så här - i 100 gram vodka fyller de en matsked av den naturliga komponenten och insisterar i två veckor. Använd denna åtgärd tre gånger om dagen, en tesked när du äter.

Tinktur av asp i behandlingen av prostatit används under lång tid - från två veckor till tre månader, beroende på sjukdoms svårighetsgrad. Det är inte nödvändigt att ta det längre än den här tiden - du måste göra en tvåveckorsavbrott.

Avkok av aspenråvara

Dekoktioner framställda av träbark är svagare och behandlingsperioden är något längre men de är inte mindre effektiva.

För att hålla avkroppen på alla dess egenskaper bör den göras på så sätt - 100 gram bark krossas med en kaffekvarn och häll vatten i det i 1 liter. Allt detta för att koka, täcka med en handduk och låt den brygga i ca 24 timmar. Innan varje måltid, 15 minuter, bör det här sättet tas halv hälften av glaset. Behandling på detta sätt utförs under en månad. Buljongen eliminerar urininkontinens och avlägsnar obehag i genitourinary systemet.

Extrahera från bark av ett träd

För att öka immuniteten och stärka kroppen från insidan, använd ett extrakt gjordt av bark av asp. Tyvärr är det nästan omöjligt att skapa det hemma, eftersom det är nödvändigt att extrahera från naturliga råvaror, vilket endast är tillgängligt i industriell skala.

Detta läkemedel säljs på apotek. Applicera det enligt följande - Tappa 15 droppar av läkemedlet i en tesked vatten och ta det före måltider tre gånger om dagen i en månad. Extrakt gjord av aspbark, är ett utmärkt förebyggande mot en sådan sjukdom som prostatit.

Recensioner om behandling av prostatit med bark av asp

Recensioner om barken av asp i behandlingen av prostatit talar om följande:

Natalia, 24 år gammal

Min far drabbades länge av prostata adenom. Aktiv i livet, han lämnade arbete eftersom läkare diagnostiserade honom - kronisk prostatit, men föräldern gav sig inte upp i klagomålet för någon sjukdom där. Att vara en ivrig abonnent av tidningen "Narodny Doktor" såg han där information om hur barken av Aspen botar prostata sjukdom. Besökande grannskogen skrev pappa ung bark av ett litet träd och samlade också ett antal njurar, som bara skulle öppna. Efter att ha gjort tinkturen rensade han tidigare urinvägarna med avkolning av guldrodden och en månad efter att ha fått magisk tinktur förbättrades hans tillstånd så mycket att han började dansa i en sås. Då tog fadern en paus på tio dagar och fortsatte fortfarande en behandling med mirakelmedicin. Sjukdomen återkallades helt.

Aspen bark - ett effektivt verktyg för att upprätthålla maskulin hälsa

Tillståndet i prostatakörteln påverkar hela aktiviteten hos den manliga sexuella sfären, så patologier som prostata adenom eller prostatit orsakar många problem. Sådana sjukdomar leder till njureinflammation eller insufficiens, stenbildning, urinretention och så vidare. Behandling av prostata är medicinerad, men övning visar att barken av asp påverkar tillståndet i prostatakörteln i ett komplex med läkemedel.

Användningen av askbark

Trä Aspen bark, på grund av den rika variationen av kompositkomponenter, har en massa användbara egenskaper. Den är rik på tanniner, arakin, behensyra, laurinsyra och kapronsyra, fenolglykosider, aromatiska syror. I råmaterialet finns hartsartade ämnen och mineralsalter, karoten och eteriska oljor. I allmänhet bestäms fördelarna med cortex av antiinflammatoriska och astringerande, diforetiska och antipyretiska, och även genom diuretisk verkan. Aspen bark används vanligtvis i form av buljonger, tinkturer på alkohol eller kokande vatten med inflammatoriska processer av blåsan, reumatism, gikt eller problem med urinprocessen.

De främsta medicinska egenskaperna hos aspråmaterial är en diuretikum, antiinflammatorisk, antipyretisk och astringerande effekt, varigenom detta medel aktivt används vid behandling av många patologier.

Denna anläggning som redan i forntida tider användes framgångsrikt i traditionell medicin, många recept av vilka är relevanta idag. Aspenbuljong är effektiv vid behandling av diarré och gastrit, det förbättrar matsmältningen och ökar aptiten, kan sluta smärta. Aspen tinkturer underlättar tillståndet av dysenteri och hemorrojder, cystit. Tack vare hartser, flavonoider och tanniner används barken framgångsrikt vid behandling av inflammatoriska processer och för att återställa patientens styrka.

Rekommendationer för skörd

Aspen bark säljs på apotek, men det rekommenderas att förbereda det själv, då kommer du säkert att veta att råvaran är förberedd på rätt sätt. Samla barken rekommenderas på platser som är avlägsna från växter eller vägar, eftersom farliga toxiner, vars närvaro skiljer sig från sådana platser, absorberas i träbarken och när den används faller in i människokroppen. Därför är det nödvändigt att samla apsbark på rena ställen ur ekologins synvinkel. För insamling bör unga träd väljas inte större än 7 cm i diameter eller grenar av denna storlek, även om den unga ljusgröna barken är den mest effektiva.

Den ideala tiden för skörd är april-maj, när bålen redan har börjat sapflöde, har barken den mest effektiva. Ta bort råvaror på ett sladdfritt sätt utan trä. På stammen varje 20 cm är cirkulära snitt gjorda, så skärs de längs och är snyggt skilda från bagageutrymmet. Efter uppsamling av råmaterial måste det torkas ordentligt för att bevara alla användbara egenskaper. Aspen bark torkas på ett bakplåt på ett ställe som är otillgängligt för solens strålar. Men i ugnen eller i den öppna solen är torkade råmaterial mycket avskräckta.

Den största effekten vid behandling av prostatit och adenom är alkoholisk tinktur på askens cortex, som bör tas dagligen, i minst flera månader, endast då kommer det att få en terapeutisk effekt.

Efter noggrann torkning ska råmaterialet krossas, knäckas med händer eller skäras i bitar med en kniv högst en centimeter. Slip inte barken i köksapparater som en mixer eller mixer, så det förlorar dess egenskaper. Förvara den krossade barken i en tätt förseglad burk, helst på en mörk och torr plats. Under sådana förhållanden kan aspenbarken behålla användbara egenskaper högst 3 år.

Aspeninfusion

Infusioner från aspenråvaror görs vanligtvis på basis av vodka eller alkohol. För detta ändamål hälls en halv liter flaska alkohol i 200 gram. torr bark, då är behållaren tätt instängd och står i minst 2 veckor. Ta en liknande åtgärd för prostata adenom eller prostatit och andra patologiska tillstånd i genitourinary systemet. I 50 ml vatten droppas 20 droppar av den resulterande infusionen och berusas. Denna blandning ska tas tre gånger om dagen före måltid. Denna terapi varar i 3 månader. Till följd av behandlingen reduceras kliniska manifestationer av patologi signifikant, storleken på den drabbade prostatan reduceras och urinering normaliseras. Aspen tinktur används ofta för att behandla cystit, hemorrojder eller dysenteri.

Aspenbuljong

Ofta är askpenen förberedd för en medicinsk buljong som kan eliminera patologiska manifestationer hos män, såsom inkontinens eller smärtsam urinering. För detta ändamål fyller en liter brant kokande vatten 100 gr. torra råvaror och i ungefär en kvart i timmen slipar de resulterande blandningen på en liten eld. Sedan sätts buljongen, sätt och äta ett glas dagligen. Ett sådant avkok används ofta för gastrit och diarré för att normalisera matsmältningsfunktionen och förbättra aptiten. Dessutom kännetecknas buljongen av en analgetisk effekt.

Extrakt av aspbark

Bredt använd vid behandling av manliga sjukdomar och asp-extrakt, som har en allmän förstärkning och immunitetsförbättrande verkan. Som ett resultat av undersökningen avslöts även aspekt extraktets onkoproteinegenskaper. Ta det på 15 droppar tre gånger om dagen i 2 månader. Den färdiga produkten finns tillgänglig i butikerna på apotek.

Populära Recept

För att behandla eksem, måste barken brännas, och den resulterande aska blandas med smör eller vanlig vaselin, och smörjfettarna smutsar sedan med lesioner. Med brännskador, gikt och sår 10 g. Pulvret från barken blandas med petroleumgel eller smör och smörjs av purulenta sår eller leder som påverkas av reumatism eller gikt. När tuberkulos med två glas kokande vatten häll en matsked av finhackade råvaror och insistera minst en halv dag. Den mottagna medicinen är berusad i två uppdelade doser.

När du behandlar gastrit med ett glas kokande vatten måste du hälla 5 matskedar av råvaror och en halvtimme för att simma på en liten eld. Ta buljongen i små sippor hela dagen.

För behandling av inflammationer framställs ett avkok från barken, löven och njuren av asp, som tas i samma mängd. Fyra matskedar av en torr blandning hälls i 5 koppar kokande vatten, varefter de koka en timme på en liten eld. Ta produkten rekommenderas innan du äter en matsked. Denna lösning är mycket effektiv för angina eller bronkit. Aspen bark anses vara ett oumbärligt verktyg för prostata patologier. För att göra detta hälls det torkade råmaterialet med vodka och infusionen framställs i förväg med denna metod. Ta tinktur tre gånger om dagen före måltiderna.

Kontra

I allmänhet skiljer sig inte apenbarken från dess biverkningar och tolereras enkelt av den manliga organismen, men det är fortfarande värt att ta hänsyn till dess sammandragande effekt. Därför rekommenderas det inte att behandlas med aspenråvara till män som har dysbakterier, frekvent förstoppning eller gastrointestinala patologier i kroniska former. Det är också kontraindicerat aspargråvara med individuell överkänslighet mot den.

Aspen bark är ett mycket effektivt folkmedel för olika sjukdomar, men det borde inte vara den huvudsakliga metoden för terapi. Vid patologiska förhållanden som adenom eller prostatit krävs mer fullständig behandling, och användningen av aspenråvaror bör komplettera huvudterapin. Före tillämpningen av traditionell medicin är ett preliminärt medicinsk samråd extremt viktigt. Först efter detta, vid godkännande av en specialist är det tillåtet att använda traditionella behandlingsmetoder.

Aspen bark: nytta och skada, folkdjursbehandling

Aspen är en art av lövträd som växer i den tempererade zonen på den eurasiska kontinenten. Den är anspråkslös mot marken och växer väldigt snabbt, därför används den ofta som en prydnadsväxt för trädgårdsarbete av parker och torg. Men trädet är inte känt för detta: dess bark, löv och njurar har länge använts för medicinska ändamål. Det handlar om den medicinska förmågan hos asp som vi kommer att berätta i artikeln.

Kemisk sammansättning

Träbarken är rik på följande ämnen:

 • glykosider (organiska föreningar av kolhydrat och icke-kolhydratfragment);
 • organiska syror;
 • eterisk olja;
 • tanniner;
 • bitterhet;
 • askorbinsyra;
 • karoten (provitamin A);
 • fettsyror;
 • kolhydrater;
 • flavonoider (växtorganiska föreningar av aromatiska serien);
 • hartsartade ämnen;
 • pektiner (högmolekylära kolhydrater);
 • mineralsalter;
 • steroler (naturliga organiska föreningar);
 • vax;
 • proteiner;
 • lignaner (fenolföreningar av vegetabiliskt ursprung).

Läkande egenskaper

De orsakas av ett högt innehåll av biologiskt aktiva substanser i aspencortexen.

Därför har den sådana effekter på människokroppen:

 • antiinflammatoriska (tanniner, antocyaniner, flavonoider);
 • mjukning (mineralsalter);
 • bindemedel (tanniner, vax);
 • antimikrobiella (glykosider, tanniner, hartsartade ämnen);
 • antitussiva (glykosider);
 • anthelmintiska (hartsartade ämnen);
 • hemostatiska (kumariner);
 • antipyretika (tanniner, antocyaniner, flavonoider);
 • diaphoretic (eterisk olja);
 • diuretika (glykosider);

 • antiseptiska (kumariner, vax, tarjämnen, glykosider);
 • återställande (organiska syror, C-vitamin, karoten, kolhydrater, proteiner);
 • antivirala (glykosider, tanniner, hartsartade ämnen);
 • antibakteriella (tanniner, hartsartade ämnen);
 • sårläkning (hartsartade ämnen, vax);
 • oncoprotective (karoten, kumariner);
 • antirheumatisk (vitamin C, mineralsalter, proteiner, antocyaniner, flavonoider).
 • Vad hjälper: från vilka sjukdomar

  Används för att behandla:

  • skörbjugg;

 • bråck;
 • syfilis;
 • febertillstånd
 • Gastrointestinala sjukdomar;
 • hypertrofi av prostata;
 • problem med genitourinary systemet;
 • problem med nervsystemet
 • radikulit, reumatism
 • artrit, artros;
 • gikt;
 • angina, gingivit
 • brännskador, blåsor;
 • akne och andra hudsjukdomar;
 • mjäll och överdriven svettning;
 • dysenteri, diarré;
 • kolit;
 • onkologiska sjukdomar;
 • diabetes;
 • pankreatit;
 • förkylningar;
 • malaria.
 • Ansökan i folkmedicin: förmån

  Som vi ser, i folkmedicin kämpar aspaspelen lätt med magproblem, blåsproblem och kalla sjukdomar. Dessutom klarar hon väl gynekologiska och andrologiska problem.

  För män

  Den manliga befolkningen rekommenderas att ta avkok och infusioner när man hittar problem som:

  • temperaturökning
  • svaghetens känsla
  • smärta i perineum
  • frekvent urinering
  • känsla av ofullständig tömning av blåsan;
  • Urinmoln och utseendet av slemhinnor.

  Barken har också en positiv effekt på det kardiovaskulära systemet, normaliserar blodcirkulationen och stärker blodkärlens och musklerna.

  För kvinnor

  Vid gynekologi är spektret hos aspenscortex smalare än i andrologi. Här används den endast vid behandling av inflammatoriska processer i äggstockarna. Men det är effektivt vid bekämpning av överskott av kilo, eftersom det kan rena kroppen av toxiner, toxiner, överskott av vätska.

  Till stor del används i kosmetologi som en del av krämer, masker, lotioner, vars åtgärder är inriktade på hudföryngring, vilket ger friskhet, renhet och jämnhet. Det är en del av schampon mot mjäll.

  barn

  Barnsjukdomar rekommenderas inte för behandling med aspbark. Barn under fyra år är kontraindicerade, och för äldre krävs en läkarmottagning. Det enda du kan tillämpa växten på med nästan inga restriktioner - när du bekämpar maskar. Men, utan att prata med en läkare för att behandla småbarn rekommenderas inte.

  Skada och biverkningar

  Det finns ingen skadlig effekt. Biverkningar är endast möjliga vid överdriven övergrepp och när drogen tas av personer till vilka den är kontraindicerad: Vi kommer att diskutera dem ytterligare.

  Kontra

  Aspenbarken är kontraindicerad:

  • de som har en individuell intolerans mot sina komponenter
  • personer med kronisk förstoppning
  • de som har gastriska sjukdomar, dysbios
  • gravid och lakterande
  • barn under fyra år.

  Utan att rådgöra med en läkare ska du inte ta personer med:

  • hemorrojder;
  • onkologi;
  • hypertoni och hypotension
  • diabetes;
  • problem med hjärt-kärlsystemet;
  • tarmobstruktion.

  Förberedelse och lagring av råvaror

  Aspen är ett högt träd (20-30 meter i höjd) med en rundad krona och en cylindrisk stammen täckt med en ljusgrön bark. Vanligtvis är det en del av blandade skogar. Du kan träffas och i utkanten av barrskogar, på kanten, och längs floderna, i träskarna, i bergen.

  Vissa experter tror att det är bäst att skörda bark på våren, i mars när juicen bara börjar cirkulera genom trädet. Andra hävdar att den mest gynnsamma tiden är hösten november när växten somnar.

  Mest sannolikt är båda perioderna lämpliga för att skörda råvaror, eftersom det vid den beskrivna tiden är cirkulation av saft på trä minimalt, och därför är skadorna på trädet också nästan frånvarande. Klipp barken rekommenderas från unga träd, som är två till tre år, och tjockleken på barken är mer än 5 millimeter. För att erhålla råmaterial är det nödvändigt att göra snitt med en kniv på ett avstånd av 10 centimeter från varandra.

  Snittet måste vara grundt så att det inte skadar träet. Det är bättre att ta bort barken från grenarna och inte från bagageutrymmet: så växten kommer att återhämta sig snabbare. Utdragna råvaror skärs i små bitar och sprids ut för att torka på papper i ett lager på en torr plats, bort från solljus.

  De färdiga råvarorna samlas i vävnadspåse och är dolda för lagring på en sval plats. Under sådana förhållanden kommer de helande egenskaperna att vara omkring tre år. Om det har märkts att barken har ändrats färg, luktar, täckt med mögel, blir den olämplig för ingen anledning - den måste kastas ut.

  Receptet för matlagning: hur man tar

  I folkmedicin för behandling av bark av asp, använd infusioner, tinkturer och avkok. Här är några användbara recept för att bekämpa olika sjukdomar.

  Vodka tinktur

  1. Tinktur på vodka eller alkohol bereds enligt följande: ta 200 g bark och häll 500 ml alkohol. Behållaren är tätt stängd och lämnar i två veckor att insistera. Detta recept är tillämpligt på prostatit, adenom och andra problem i genitourinary systemet. Det rekommenderas att dricka 20 droppar tinktur, utspätt i 50 ml vatten, tre gånger om dagen före måltiden. Kursens varaktighet är 3 månader.
  2. Ett annat recept: 1 msk. l. krossad bark häll 10 matskedar 40% alkohol (vodka). Vi gömmer oss på en varm plats i 1-2 veckor, så att läkemedlet är infunderat, efter filtrering. Denna tinktur används vid behandling av hosta (både inuti och för inandningar), med problem med magen, med gynekologiska inflammationer. Det kan gnugga de värkande lederna med reumatism. Det rekommenderas att ta en tesked tre gånger om dagen före måltiderna. Låt utspädning med vatten, en liten mängd.
  3. Glystoynnaya-tinktur: 50 gram bark ska fyllas med 500 ml vodka och lämnas för att infilera, bort från ljus, i 14 dagar. Tinktur ska skakas från tid till annan. Efter filtrering. Applicera på 1 msk. l. utspädd i vatten, före måltider tre till fyra gånger om dagen. Behandlingstid - tre veckor.

  infusion

  Vatteninfusion kan behandlas med kolit, pankreatit, sjukdomar i urinvägarna, matsmältningsstörning, använd det som ett förstärkande medel för kroppen. Recept: 50 g bark häll 500 ml kallt vatten, elda och koka.

  Håll sedan låg värme i tio minuter. Efter häll i en termosflaska och insistera på tre till sex timmar. Drick infusion av 80 ml tre gånger om dagen, före måltid, i tre månader.

  Och här är ett universellt recept för en snabb fix för att upprätthålla immunitet: 1 msk. l. Barken hälls i ett glas varmt vatten, det insisteras på två timmar, det filtreras. Drick en kvart kopp tre gånger om dagen i 20 minuter innan du äter.

  Buljong: hur man brygger

  1. Ett universellt recept på buljong: en matsked bark häll ett glas vatten, sätt på en svag eld och koka i tre minuter. Därefter, ta bort och insistera en timme, filtrera. Drick en kvart kopp tre gånger om dagen, 20 minuter innan du äter.
  2. Avkok för behandling av sår, hemorrojder, leversjukdomar, cystit: en matsked bark häll ett glas vatten, sätt på en långsam eld och koka i 10 minuter. Efter kylning och filtrering. Denna volym droger ska delas i tre delar och dricka dem för en dag innan de äter. Buljongen är beredd från kvällen till mottagning nästa dag.
  3. Avkok för bekämpning av inkontinens och smärtsam urinering hos män: 100 gram bark häll 1 liter kokande vatten och koka över låg värme i 25 minuter. Kyl och filtrera. Drick ett glas varje dag.

  Ansökan om diabetes mellitus

  Recept nummer 1. En skedad krossad bark hälls i 500 ml vatten, blandningen kokas i en halvtimme. En avkok av denna dryck är 100 gram före måltiderna.

  Recept nummer 2. Skorpan males med en mixer. En del av den är uppfödd i tre delar av vattnet. Insisterar i mörkret i 2-3 timmar. Det tar 1/2 kopp.

  Använd aspenbark för medicinska ändamål, kom ihåg att ett positivt resultat inte kommer att vara omedelbart. Effekten av naturliga komponenter är långsammare än för kemikalier som ingår i tabletter. Därför ökar inte dosen, om det inte finns några påtagliga förändringar, annars skadar du dig själv.

  Applicering av tinktur från aspenbark

  Det långvariga medicinska träet av asp har ett brett utbud av applikationer. För medicinska ändamål, använd alla trädets komponenter: blad, bär, njurar, varav beredda buljonger, salvor, gummi.

  En populär medicin är tinktur av Aspenbark, den används för terapeutiska ändamål för att behandla många sjukdomar.

  En gynnsam period för beredning av aspenbark för medicinska ändamål är våren. För härdande råmaterial använder läkarna en lätt och jämn ung bark, som innehåller den största mängd näringsämnen. Det är klippt från trädet, torkat ett tag under den öppna solen.

  Klar att torka upp i ett välventilerat rum.
  Lagrade ett sådant medicinskt råmaterial från barken av asp i högst tre år, efter denna period tror läkare att de medicinska egenskaperna hos råmaterial reduceras.

  Användbara egenskaper hos läkemedel från asp

  Aspen anses vara ett lagerhus av mikroelement, näringsämnen, användbara makroelement. Barken och andra komponenter i detta träd innehåller:

  • kolhydrater;
  • sackaros;
  • fruktos;
  • glukos;
  • aromatiska syror;
  • värdefulla enzymer;
  • tanniner;
  • arakin-, caprinsyra-, laurinsyra- och icke-väte-syror;
  • zink, järn, koppar;
  • nickel, kobolt, brom;
  • glykosider.

  Denna mängd användbara ämnen gör det möjligt att använda råmaterial av värdefullt trä som:

  • antiinflammatoriskt medel;
  • en diaphoretic preparation;
  • ett diuretikum;
  • astringent och antipyretisk medicin.

  Ansökan i medicin

  Råmaterial från Aspen används ofta av företrädare för traditionell medicin som universalläkemedel. Läkemedel bereds av njurar, löv, bark av asp.

  Beredda läkemedel används för att behandla:

  • gastrit, diarré, matsmältningsorganets patologi;
  • sjukdomar i njursystemet och utsöndringssystemet;
  • katarrala och inflammatoriska infektioner tillsammans med feber, frossa, feber;
  • endokrina störningar, inklusive diabetes mellitus;
  • sjukdomar i muskuloskeletala systemet: artrit, artros, gikt, reumatism;
  • problem i mag-tarmsystemet: pankreatit, dyspepsi.

  En läkare från barken av asp är beredd på en alkoholisk, vattenbaserad basis. Valet av grunden på vilken tinkturen bereds beror på riktningen av läkemedlets terapeutiska effekt. Traditionella läkarna rekommenderar att du använder vodka eller högkvalitativ alkohol för en alkoholbas.

  • För att förbereda en helande infusion av asp, ta 50 gram torkad bark och häll 500 ml kallt vatten. Den resulterande blandningen kokas, koka över en långsam värme i en kvart i timmen. Behållaren med läkemedlet inlindes och insisterade i 6 timmar. Användningen av denna vattentinktur är möjlig efter perkolering.
  • För att förbereda ett alkoholhaltigt läkemedel ta 50 gram torra råvaror och häll 500 ml vodka. Tinktur bereds på en mörk plats i två veckor. Den filtrerade produkten är klar för användning.
  • På grundval av medicinska salvor brygga aspskällen till alkohol. 100 gram krossade torra råmaterial hälls med en liter alkohol och insisterar på en mörk plats i tre veckor. Medlet bör omröras ibland. Efter periodens utgång filtreras tinkturen och används som bas för beredning av salvor och trimmningar.

  Användning av medicinsk tinktur

  Den helande egenskapen hos aspbark har funnit användning vid behandling av ett antal sjukdomar. Tinktur används enligt det schema som utvecklats av traditionella läkare, beroende på diagnos och arten av sjukdomen.

  • Pankreatit, diabetes, gemensamma sjukdomar botas av vatteninfusion av aspbark. För att uppnå en hållbar terapeutisk effekt tas medicinen tre matskedar en timme före måltiderna. Behandlingsplanen ger en tvåmånaders mottagning med en månadsavbrott. Därefter återupptas receptionen.
  • För att lindra symtomen på feber och feber ska du ta en vattentinktur på en matsked innan du äter. I samma dos anses läkemedlet vara effektivt vid angina och bronkit. Användningen av läkemedlet i dessa sjukdomar inbegriper också sköljning med asp-tinktur.
  • Det hjälpas av ett homeopatiskt medel med asp och vid behandling av prostatahypertrofi. Användningen av tinktur vid behandling av prostatit ger användningen av alkoholläkemedel. För att bli av med symptomen på prostatit rekommenderas det att ta tre gånger om dagen på en tesked av aspektur innan de äter. Starka smärta symptom på manifestation av prostatit rekommenderas av folkläkare enligt ett annat system för att ta en alkoholisk tinktur av aspenisk botemedel. Ta en matsked av drogen innan du äter i tre veckor. Efter eliminering av smärtstillstånd av prostatit, gå till en reducerad dos: en tesked. Läker tinktur från aspträ och från kroniska former av prostatit. Behandlingsförloppet med denna sjukdom är lång, med avbrott i en vecka. Tinktur tas på en tesked tre gånger om dagen. Experter hävdar att detta sätt kan du bli av med inte bara från prostatit, men också giardiasis, pinworms, sjukdomar i urinvägarna.
  • Kroniska patologier i det bronkopulmonala systemet härdas med vattentinktur i aspskortexen och tar ett glas drogen två gånger om dagen. Alkoholisk infusion används också av folkläkare för att behandla avancerade former av tuberkulos. I detta fall liknar systemet med att ta läkemedlet samma ordning som vid behandling av prostatit, men innan man tar ut nastjku, späds det i en liten mängd vatten.

  Kontra

  Användning av läkemedel från aspenråvara med terapeutiskt syfte är möjligt med hänsyn till eventuella kontraindikationer. Tinktur på alkohol rekommenderas inte för tillträde till dem som har en historia av följande sjukdomar:

  • gastrit, ulcerativa erosiva lesioner av slemhinnan i mag-tarmkanalen i exacerbationsstadiet;
  • neurologiska och psykiatriska störningar;
  • allergiska reaktioner på växtbaserade komponenter i droger.

  Det rekommenderas inte att ta aspen på alkohol som läkemedel för gravida kvinnor, ammande mödrar, barn och ungdomar. Det är inte nödvändigt att behandlas med alkoholtinktur till patienter som lider av alkoholberoende.