Huvud
Massage

Hur man tar bort förkalkningar från prostatakörteln: konservativa, operativa och folkliga metoder för behandling

Kalkstenar (stenar) i prostatakörteln är en vanlig urologisk patologi som diagnostiseras hos var 30: e man som fyllt 45 år.

Bland det starkare könet efter 60 år uppträder denna sjukdom med en frekvens på upp till 80%. Enligt forskningen definieras små inklusioner upp till 2-5 mm i de flesta patienter, vilket i praktiken inte påverkar människans hälsa.

Mindre ofta måste läkare hantera stora kalkyler om 2-2,5 cm i diameter.

Finns det en effektiv behandling av förkalkning i prostatakörteln? Med vilka moderna metoder kan du bli av med problemet?

Principer för förkalkningsbehandling i prostatakörteln

Behandling av stenar i prostata är en lång och tidskrävande process. Ibland måste det patologiska tillståndet lösas snabbt, eftersom de befintliga metoderna för konservativ terapi är ineffektiva och inte ger patienten lättnad.

Bland de grundläggande principerna för modern korrigering av konkretioner i prostatakörteln är:

 • aktiv övervakning av patienter med stenar i prostatan, som inte visar sig symptomatiskt, det vill säga, inte bry en man och inte bryter sin traditionella livsstil (kontrollen över tillståndet i personens hälsotillstånd är nödvändig för att förhindra uppkomsten av patologiska manifestationer av sjukdomen, i samband med en ökning av stenar i storlek );
 • föreskriva mediciner som främjar partiell upplösning av inklusioner och saktar deras tillväxt
 • symptomatisk terapi, som kan eliminera sjukdomssymptom såsom smärta i bäcken och perineal försämrad urinering eller blod i urinen och sädesvätska;
 • krossningsbeslut med laser- eller ultraljudsbehandling, varigenom de krossade stenarna kommer ut tillsammans med prostatajuice;
 • kirurgiskt avlägsnande av stenar genom deras radikala extraktion med användning av moderna minimalt invasiva tekniker.

Vilka droger kan lösa upp stenarna?

Läkemedel ordineras för patienter som har patologiska symtom som signifikant förvärrar det totala välbefinnandet och livskvaliteten hos en person.

Bland sådana medicinska former är de valfria läkemedlen antibiotika, NSAID, alfa-adrenoblockerare. Behandling med läkemedel rekommenderas att kombinera med dietterapi och fysioterapiprocedurer, vilka tillsammans ger bra resultat.

Antibakteriella läkemedel indikeras hos patienter vars stenar i prostatakörteln provocerade utvecklingen av inflammatorisk process.

Smärta sensationer och lokalt ödem i prostata stoppas med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, bland annat diklofenak och naloxon.

Ofta med konkretioner i prostatakörteln ordineras män en cystokurs.

Detta läkemedel är ett botemedel som hjälper till att lösa upp urinstenar. Dess användning är tillrådligt i fallet när orsakerna till förkalkning är dolda bakom urinflödet, det vill säga processen att kasta urin i prostata.

Hur bli av med kalciner med hjälp av fysioterapi?

Sjukgymnastik är en viktig del av behandlingen av stenar i prostatakörteln.

Minska storleken på prostata som redan bildats i prostata och förhindra framkomsten av ny hjälp enligt följande metoder:

 • elektro. Det utförs med hjälp av mikroström för att återställa organets normala funktion;
 • neurostimulering - Tillämpning av impulsströmmar som förbättrar ingjärningen av körteln.
 • magnetterapi- En metod baserad på magnetfältets inflytande, vilket möjliggör förbättring av troficiteten i organets vävnader och normalisering av det lokala blodflödet.

Laser och UVT krossning som ett effektivt sätt att ta bort stenar

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Stenkrossning utförs med hjälp av laser eller ultraljud.

Förfarandet tillåter fysiskt att förstöra formationen och främjar utsöndringen utanför. Trots den höga effektiviteten av manipulation tvivlar vissa läkare på fördelarna med kroppen.

De hävdar att alltid en del av den fragmenterade beräkningen förblir i kroppen, bildar salter och bildar tillräckligt stora stenar. Detta framkallar ett återfall av förkalkning och försämrar avsevärt förloppet av den underliggande sjukdomen.

Stenborttagning genom kirurgisk metod: laparoskopi och TUR av stenar

I extrema fall, när sjukdomen inte lånar sig för konservativ behandling, erbjuds patienten snabbt avlägsnande av stenar.

För närvarande utövar kirurger två grundläggande metoder för kirurgisk korrigering av prostatolythias, nämligen:

Laparoskopisk kirurgi idag är en av de vanligaste kirurgiska teknikerna. Med hjälp är det möjligt att ta bort stenar från prostata med minimalt trauma, samtidigt som rehabiliteringsperioden minskas.

Under operationen på buken, gör män tre snitt i vilka specialutrustning sugs för att extrahera stenarna från kroppen.

TUR utförs genom dissektion av urinröret. Det hänvisar till radikal operation, eftersom det innebär borttagning av en del av det organ som påverkas av förkalkningar.

Livsmedel som hjälper till att avlägsna betong

Kostnäring är en viktig del i behandlingen av sjukdomar som prostatolithiasis.

Det gör det möjligt att förbättra förloppet av metaboliska processer i kroppen, bidrar till bortskaffande från slagg och skadliga salter, som är benägna att deponeras i inre organ i form av stenar.

Att utse en speciell diet, som kan förhindra tillväxten av förkalkningar i prostata, kan bara en erfaren nutritionist. En sådan plan för att äta mat görs individuellt och beror på flera faktorer, bland annat patientens behov av näringsämnen, svårighetsgraden av den patologiska processen, förekomsten av samtidiga sjukdomar.

Trots ett individuellt förhållningssätt till formuleringen av en diet med prostatelit finns det ett antal allmänna rekommendationer angående en liknande diet.

Män med stenar i prostata uppmuntras att berika sin dagliga meny med följande livsmedel:

 • Mjölkprodukter med låg fetthalt;
 • grönsaker, frukt och grönsaker;
 • skaldjur och havsfisk;
 • kött av fettfattiga sorter, nämligen nötkött, kyckling;
 • vegetabilisk olja, särskilt oliv och linfrö;
 • soppor på grönsaksbuljong;
 • spannmål (bovete, hirs, korn);
 • kli och bran.

Hur man behandlar folkmedicinska lösningar?

Folkmekanismer används endast i prostata stenar som en extra terapi som ett tillägg till grundbehandlingen.

Idag känner vi till många örter och medicinska växter som har egenskapen att delvis lösa beräkningarna i prostata.

I synnerhet för att eliminera symtomen på den inflammatoriska processen i prostatakörteln och normalisera kvaliteten på dess utsöndring hjälper intaget av linfröolja. Det rekommenderas att använda den i ren form i mängden 1 msk. skedar två gånger om dagen. Loppet av sådan behandling är från 4 till 8 veckor beroende på egenskaperna hos det patologiska tillståndet.

Härledning kaltsinatnyh formationer av prostata befrämjar läkning avkok från rhizomer höfter, som innehåller en stor mängd av vitaminer och mineraler, och biologiskt aktiva substanser, vars effekt är riktad på rening av hela organismen.

För att förbereda buljongen, är det nödvändigt att slipa tidigare rengjorts från smuts och höfter rotstockar, vik deras kokande vatten för att hålla sjuda i ca 10 minuter.

Den färdiga produkten ska tas före måltid två gånger om dagen för 70-100 ml.

Hästkastan är ett känt sätt att bekämpa stenar i prostatakörteln. På grundval av detta utarbetas ett avkok som är berusat för att normalisera blodcirkulationen i orgeln, eliminera stillastående fenomen och rena toxinerna.

Kan jag göra massage med förkalkning av prostata?

Eftersom massage med förkalkningar i prostatakörteln kan åstadkomma skador på kroppens mjukvävnader, förbjuder läkare strängt denna manipulation hos patienter som lider av prostatolytisk sjukdom.

Relaterade videoklipp

På tillämpning av chockvågsterapi med beräknad prostatit i video:

Att behandla stenar i prostata är nödvändigt under strikt övervakning av specialister. För att bota sjukdomen måste patienten följa alla rekommendationer från läkare och ändra sin livsstil, överge dåliga vanor, äta rätt och göra sport.

För att förbättra människans tillstånd är det viktigt att ha ett regelbundet och fullt sexliv samt att regelbundet besöka urologens kontor och övervaka tillståndet hos sina genitourinära sfärers tillstånd.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Symtom och metoder för behandling av förkalkningar i prostatakörteln

kalcinos är processen med avsättning av salter som inte är lösliga i vatten i de delar av kroppen där detta inte ska ske. De resulterande kristallerna kallas förkalkningar. Oftast bildas de i prostata eller utflödeskanalerna i körtelvävnaden. Bildningen av kalcinater är komplikation Andra patologiska processer som förekommer i kroppen.

Med multipla förkalkningar exponeras alla prostata funktioner byta. Misstänkte närvaron av saltformationer i prostata en man kan endast om de är av flera eller stor storlek. Små stenar är ofta detekteras av en slump när du besöker ultraljudsrummet

Orsakerna till bildandet av stenar i prostata

Det finns tre stora versioner, förklarar mekanismen för kalcitbildning i prostatakörteln:

 1. Prostata hela tiden genererar En speciell hemlighet som låter spermatozoa aktivt flytta till ägget. Vid sönderfall av epitelcellersöndring sker amyloidbildning. De utsöndras inte och börjar bilda kalciumkarbonat och fosfater. Som en bekräftelse av denna teori framläggs statistik, vilket indikerar att den absoluta majoriteten av patienterna är män över 45 år.
 2. långsiktigt inflammatoriska sjukdomar Genitourinary system kan också leda till bildandet av förkalkningar i prostata.
 3. Tvärtom urinflöde I urinröret kan det komma in i rörets kanaler. För att bilda stenar behövs kalciumoxalater och fosfater. Denna teori bekräftas av det faktum att vissa patienter har hittat urinkomponenter i kalcinerna. Experter hävdar att en liknande patologisk process provoceras hos personer som har genomgått operation eller trauma i prostata.

Bland provokerande, predisponeringsfaktorer för utseendet av stenar i prostata, isolerade:

 1. Stagnerande processer i bäckenorganen, som orsakas av otillräcklig fysisk aktivitet, ökar sannolikheten för att utveckla kroniska sjukdomar, inflammatoriska processer i det genitourära systemet.
 2. försummelse korrekt näring och missbruk av akuta, feta eller salta livsmedel som förändrar prostatakörtelns utsöndring.
 3. Kroniska sjukdomar orgel av en annan natur. Stagnerande, traumatisk, infektiös prostatit i avsaknad av kvalitativ behandling är lika kapabel att ge komplikation i form av stenbildning.
 4. Stagnerande utsöndring, orsakad av bristen på regelbundet sexliv.
 5. Infektionssjukdomar genitourinary system provocera utvecklingen av inflammatoriska processer, vilket i sin tur skapar bekväma betingelser för bildandet av förkalkningar.
 6. underkylning, på grund av vilka det finns inflammatoriska processer i prostatakörteln, skador på urinvägarna.
 7. missbruk alkohol, socker och nikotin leder till en förändring i den kemiska sammansättningen av prostatsekretionen.

Karaktäristiska symtom på sjukdomen

Små förkalkningar och de som utvecklas utan infektion i organet kan länge stör inte män. Vid urologisk övning är oavsiktlig upptäckt av stenar i prostata inte ovanligt. Den latenta utvecklingen, som inte förråder sig med några symptom, farligt dubbelt på grund av sannolikheten för en övergång till ett misslyckat tillstånd.

Infekterade förkalkningar och stora stenar får en man att söka medicinsk hjälp med klagomål på:

 • utseende blodig urladdning som finns i urin eller sperma
 • brutit urinering, som har blivit smärtsam på grund av skärningar och frekventa uppmaningar, oavsett tid på dagen och matvanor hos patienten;
 • smärta, öka vid tidpunkten för urinering, när man försöker göra fysiskt arbete eller sport, under samlag.

Denna obehagliga känsla ges till ländryggsregionen eller korsbenet. Smärtan i sig är skarp och skarp.

Vad är behandlingsmetoderna?

Valet av hur man ska bli av med sten beror på hur mycket processen med bildandet är igång. specialister föredra använd konservativ medicinsk behandling, och endast i fall av ineffektivitet, en resorts till en variant med krossning av kalcitater genom ultraljud och laser eller till deras kirurgiska borttagning.

vid detektion små enkla stenar som inte förvärrar patientens livskvalitet, lägger doktorn mannen i kontroll för att kunna observera förändringarna. I händelse av början av deras tillväxt eller utseendet av smärtsamma känslor, en lämplig drog terapi.

medicinering visas med smärta, utbrott av inflammatorisk process. Grunden för behandlingskursen väljs individuellt antiinflammatorisk och smärtstillande medel droger, liksom antispasmodik. Eftersom kalcinerande medel ofta är smittsamma, måste behandlingsläkaren välja för patienten och motsvarande antibiotikum, som används från den första behandlingsdagen.

Efter en fullständig behandling, måste en man regelbundet besöka urologen för att hantera stenarna. Stenarna kommer naturligt ut tillsammans med prostatakörteln.

Krossning med ultraljud eller laser Det indikeras till patienter som har sökt hjälp med redan tillräckligt stora stenar eller i fallet då läkemedlet misslyckades med att stoppa tillväxten av förkalkningar. Krossade partiklar utsöndras naturligt tillsammans med utsöndringen av prostata. Med detta tillvägagångssätt finns risk för att ett eller flera fragment förblir för stora för passage genom kanalen. De kan bara fastna och bli en ny grund för saltfouling.

En radikal lösning i formen kirurgisk ingrepp används endast i extrema fall. Detta kan vara en mycket stor storlek på stenen, kränkning av kanalens passabilitet, utvecklingen av ett livshotande tillstånd. Moderna läkemedel för extraktion från prostatakörteln kalcinerar förutom de traditionella öppna metoderna och laparoskopisk och transuretral.

Traditionell medicin föreslår att kämpa med kalcinater i det tidiga skedet, genom deras gradvisa upplösning med hjälp av speciella avkodningar. Innan du behandlar det här sättet, är det nödvändigt att se till att det inte finns någon allergisk reaktion på komponenterna i infusionen, avkoket och också för att få tillstånd från den behandlande läkaren. Effekten av vissa örter med samtidig administrering med traditionella droger kan orsaka motsatt effekt. Bland de goda ansedd recepten själva sådan:

 1. Torkad rot galnare Färgen krossas noggrant för att användas i mängden 1 tsk. till ett glas vatten. Vätskan är full genom röret 3 gånger om dagen i 2 månader.
 2. Strimlad rot rosa höfter Häll en liter kokande vatten och skölj på ugnen i 15 minuter. Sedan tar de bort och insisterar på 6 timmar. Vätskedryck i tom mage 3 gånger om dagen, varaktigheten av kursen är 2 månader.

Hur man förebygger sjukdom

Det viktigaste sättet förebyggande sjukdom anses vara upprätthållande av en hälsosam livsstil. Stabila sexuella relationer med en vanlig partner hjälper till att maximera minska sannolikheten stagnerande fenomen och infektion i genitourinary systemet.

Hälsosam kost, inklusive färsk frukt, fisk, grönsaker och spannmål bidrar till att normalisera matsmältningsarbetet, vilket har en positiv effekt på alla andra kroppssystem. En man bör också överge missbruk av alkohol, snabbmat, rökt, surt och salt mat.

Regelbundna medicinska undersökningar möjliggör tidig upptäckt av förkalkning för att påbörja behandling och stoppa tillväxten i det tidigaste skedet.

Metoder för behandling av förkalkning av prostata hos män

Beräkningar i prostatakörteln är täta oorganiska strukturer. De bildas under inflytande av ett antal ogynnsamma faktorer: inflammation, stagnerande processer, hormonella störningar, vilket resulterar i förkalkning av blodproppar av prostatasekretionen. Män i åldern 45 är i fara.

Orsakerna till kalcitbildning

Utseendet av förkalkning av prostata underlättas av:

 • infektion i genitourinary systemet;
 • inflammatorisk process, där ackumulering av salter bildas som en skyddande mekanism i kroppen från infektionsfokus
 • frisättning av urin i prostata;
 • en tjock prostatisk utsöndring av prostatakörteln som en följd av oregelbundet sexuellt liv;
 • förändring i den kemiska sammansättningen av sekretionen av prostata (brist på citronsyra leder till bildandet av kalciumfyndigheter);
 • brist på fysisk aktivitet, stillasittande arbete;
 • försummelse av de grundläggande principerna för hälsosam kost.

Beroende på orsaken till bildandet differentieras förkalkning i prostata till primär och sekundär. De flesta kalciner är av den första typen, medan andra bildas endast som en följd av att urinen kastas i prostata-kanalerna. Detta beror på könsskador vid operation, inflammation och närvaron av stenar i urinorganen.

Närvaron av förkalkning i prostata kallas förkalkning av prostata. Stenar orsakar inflammation i vävnaderna, vilket medför beräknad prostatit, vilket är svårt att behandla, att få en kronisk form.

Tecken och metoder för att diagnostisera närvaron av kalkarater

Anledningen till att man kontrollerar förekomsten av förkalkning i prostata är manifestationen av symtom:

 • Svårigheter med urinering, kännetecknad av hög frekvens av urin att urinera, omöjlighet med fullständig förstöring av blåsan. I ett tidigt skede av sjukdomen finns det ingen smärta vid urinering, men utseendet på ett smärtsamt syndrom är möjligt med utvecklingen av inflammation.
 • Smärtsamma känslor i ljumskområdet. Obehag och spänning kan spridas till ryggen, midjan, pungen.
 • Visualisering av orenheter i blodet vid urinering, utstötning av sämre vätskor under samlag.
 • Brott mot erektion.

Tidig diagnos av förkalkning av prostata är svårt, eftersom små multipelformationer kanske inte utfärdar sig själva. Mikrokalciner finns ofta endast vid slumpmässig undersökning.

För diagnos av sjukdoms prioriteringar undersökningsmetoder är ultraljud, CT, MRI, röntgenundersökning av prostatan, vilket resulterar i prostatakörteln är visualiseras i förkalkning. Toe undersökning av en urolog och bevis på sperma analys, blod, urin, bara ge information och förekomsten av inflammation och vilken typ av insättningar, men tillåter inte att bestämma antalet inneslutningar, deras storlek och mekanismen för bildandet.

Först efter en omfattande undersökning kan ordineras behandling.

Metoder för behandling

Efter diagnosen ställs man på frågor: Vad är kalcinit och hur man ska bli av med obehaget i samband med deras närvaro i prostatakörteln.

För att behandla sjukdomen kan man använda traditionella medicinmetoder och traditionella behandlingsmetoder. Det är viktigt att förstå att det är omöjligt att helt bli av med kalciner utan kirurgisk ingrepp. I närvaro av mikrokalciner får man använda ett medel för att förhindra tillväxt av stenar. I närvaro av stora förkalkningar krävs dock strikt överensstämmelse med läkens recept. Att ignorera sjukdomen kan orsaka svåra eller irreversibla konsekvenser: brott mot reproduktiv funktion, erektion; purulent inflammation i prostata eller fiber runt den; utveckling av kronisk prostatit.

När man bestämmer hur man behandlar prostatit beaktas stensens storlek och platsen för deras plats. Metoder för att eliminera prostataförkalkning och deras symtom innefattar:

 1. Läkemedelsbehandling, som involverar användningen av droger, lindrar kramper (shpy, Baralginum), antibiotika (ciprofloxacin, Augmentin, norfloxacin), antiinflammatoriska läkemedel (ibuprofen, diklofenak). Förbättra utflödet av urin kommer att hjälpa drogen Omnik.
 2. Krossning av kalcinater med hjälp av en laser. I detta fall verkar en lågfrekvent laser på stenarna, vilket hjälper till att skilja stenen i små partiklar som utsöndras i urinen. Användningen av denna metod är endast möjlig i kombination med läkemedelsbehandling för att förhindra risken för komplikationer.
 3. Kirurgisk ingrepp är tillämplig för ineffektiv läkemedelsbehandling i 2 månader eller med en plötslig förvärring av sjukdomen. De viktigaste symptomen på förvärring är intensiv smärta, tecken på njursvikt (brist på urin, takykardi, illamående, diarré, diarré).

Kirurgisk ingrepp kan utföras med metoden för prostatektomi, vars användning innefattar fullständigt avlägsnande av prostata. En alternativ kirurgisk metod är resektion av prostata. När resected, bara en del av prostatakörteln som innehåller stenar tas bort.

Efter att ha fastställt en noggrann diagnos och undviker risken för komplikationer kan du använda folkliga behandlingsmetoder.

Traditionell medicin för förkalkning av prostata

Behandling med folkmekanismer för detektering av förkalkning syftar till att förebygga eller eliminera inflammatorisk process, förbättra urinflödet, eliminera stillastående processer i prostata. Hemma kan du använda dekokter, infusioner, tinkturer, dock är det strängt förbjudet att använda prostata massage som en mekanisk effekt på kroppen kan orsaka rörelse förkalkningar, vilket kommer att leda till integritet prostatavävnad intrång.

För att utsöndra mikrokalciner från prostata och för att avlägsna de huvudsakliga symptomen på förkalkning, använd avkok och infusioner från marmor, ljung, kamomill, Johannesjurs och enbär. Vid behandling av sjukdomen har rosenhöft och kastanjetablet visat sig vara bra.

Recept av alternativ medicin för behandling av förkalkning

 • Beredningarna beredda på basis av hundros, innehåller vitaminer från grupp B och E-vitamin, som påverkar restaureringen av reproduktiv funktion, produktionen av spermier, vitamin P, vilket främjar vaskulär förstärkning; vitamin K, vilket påverkar normaliseringen av kalciummetabolism vitamin C, vilket bidrar till att stärka immuniteten och öka kroppens motståndskraft mot patogen mikroflora.
  För behandling av förkalkning används ett extrakt av roshuvud, som extraherar rottextraktiva mikrokalciner från kroppen. För beredningen är det nödvändigt att blanda vatten i en liter behållare med 3 msk. krossade råvaror, sätt blandningen på en långsam eld i 15 minuter. Efter en 6-timmars infusion kan du konsumera 300 ml avkok dagligen före måltiden och dela volymen i tre måltider.
 • Medel beredda på basis av hästkastanj kan förbättra blodflödet och utbytet av sönderfallsprodukter, stärka blodkärlens väggar, vilket eliminerar möjligheten att utveckla stillastående processer i prostata.

För att förbereda ett botemedel är det nödvändigt att krossa skalet noggrant med en mixer och kombinera det med varmt vatten och hålla proportionen 1:10. Blandningen lämnas svalna helt under 12 timmar, sedan spolas och sätts på ett vattenbad före avdunstning av 2-2,5 gånger. Medlet appliceras 30 droppar tre gånger om dagen tills avkoket används fullständigt. Avbrottet mellan inträdesavgiften är 3 månader.

Förhindra utseende av stenar i prostata och minska inflammationsprocessen kommer att bidra till regelbunden användning av saft av persilja och rädisor, te med tillsats av blad av mynta, kanel och hagtornsfrukt.

Behandling av förkalkning, liksom beräknad prostatit, bör ske under noggrann övervakning av en läkare, som följer principerna om en hälsosam livsstil.

Beräknar i prostata: symptom, diagnos, behandlingsmetoder

Stenar som bildas i körtelvävnader eller blykanaler i prostata kallas kalcinater. Fenomenet är ganska vanligt hos män äldre än 40-45 år. Beräkningar i prostata är en patologisk process, vars utveckling kan provocera ett antal faktorer. Om orsakerna till sjukdomen, symtomen, behandlingsmetoderna och kommer att diskuteras.

Lite teori om vad som är stenar i prostata

Kalkat är stenar bildade från oorganiska kalciumsalter. Bland de olika prostata stenarna är farligare, eftersom de är svåra att förstöra. I särskilt försummade fall är den enda sättet att behandla sjukdomen prostatektomi, vilket innebär att man fullständigt tar bort hankörteln.

Stenar kan ha olika former och storlekar. Med en liten mängd prostataförkalkning uppenbarar sig inte sjukdomen på något sätt, det kan vara asymptomatisk under lång tid. Storskaliga formationer kan diagnostiseras på flera sätt. Baserat på studiernas resultat föreskrivs terapeutiska åtgärder, vars syfte är att avlägsna stenar från prostata.

Kalcinanter i bilden av ultraljud

Faktorer som bidrar till sjukdomen

Sjukdomen i prostatakörteln syns inte på en plan yta. Det finns flera huvudfaktorer som kan bidra till utvecklingen av sjukdomen:

 1. Trög inflammatorisk process, möjligen kronisk. Här kan du inkludera kronisk prostatit av olika etiologier. De främsta orsakerna till sjukdomen är infektioner, trauma, inflammation i kroppen. För att skydda sig själv försöker kroppen att isolera det skadade området och bilda ett skal av bindväv. Därefter tjänar detta skydd som en plattform för sedimentering av kalciumsalter, som omvandlas till kalcater.
 2. Fysisk inaktivitet. Många medelålders män leder en stillasittande livsstil. Detta är särskilt relaterat till deras yrkesverksamhet. Som ett resultat är det kränkningar av blodmikrocirkulationen i det lilla bäckens organ. Stagnation av vätskan har sådana konsekvenser som bildandet av prostatastenor, eftersom vävnader är bristfälliga i näringsämnen, syrehushållning.
 3. Oregelbundenhet av intimt liv, orealiserad erektion påverkar kvaliteten på utsöndringen av hankörteln, såväl som dess sammansättning. Nivåerna av citrater sänks, deras mängder blir otillräckliga för att förhindra utfällning av kalciumsalter.
 4. Infektioner i det genitourinära systemet, såväl som sexuellt överförbara infektioner, kan prova att urinen passerar in i prostatakanalerna. Som ett resultat av utvecklingen av sjukdomar som blåsning eller uretrit.
 5. Obalanserad mat kan också orsaka utveckling av kalciniter, vilket observeras mot bakgrund av sänkning av salter. Om användbara och skadliga produkter lite längre.
 6. Missbruk av dåliga vanor. Bland de viktigaste sakerna att notera: rökning, alkoholism, narkotikamissbruk.
 7. Tuberkulos av någon lokalisering kan orsaka förkalkning av salter med deras omvandling till kalcit av prostata.
 8. Systemiska sjukdomar kan främja tillväxten av amyloidkroppar, mot vilka processen med stenbildning äger rum.
 9. Som en orsak till utvecklingen av patologi kan det noteras funktionella störningar i tarmkanalen, åtföljd av en fördröjning i avföring.
 10. Lokal superkylning kan provocera bildandet av fasta saltavsättningar i prostata hos glandulära vävnader.
 11. Riskfaktorer kan betraktas som skador i bäckenområdet, såväl som kirurgiska ingrepp. De kan provocera en störning av urinflödet, vilket bidrar till att det går in på prostatakörtlarna.

Oregelbundet sexliv kan främja utvecklingen av stenar

Mot bakgrund av dessa faktorer kan det finnas utseenden av stenar i prostata, vars behandling inte kan avbrytas under lång tid. Det finns två typer av kristallina formationer:

 • endogen: utvecklas som en konsekvens av prostatit, har dimensioner upp till 4 mm; för behandling av denna typ av förkalkning i prostata, små anpassningar till det vanliga sättet att leva;
 • exogena: de är lokaliserade i den distala delen av prostatakörteln, de har större storlekar, orsaken till deras utseende är adenom i prostata.

Huvudsymptom

Den kliniska bilden av sjukdomsutvecklingen beror på antalet konkrement, deras form och storlek. Kalciumkristaller indikerar deras existens som manifestationer av följande huvudsymptom:

 1. Allmän svaghet.
 2. Minskade effektivitet.
 3. Minskade koncentration av uppmärksamhet.
 4. Känsla av kronisk trötthet.
 5. Ökad kroppstemperatur.
 6. Migrän.
 7. Känsla illamående.
 8. Minskad aptit.

Ovanstående symptom på sjukdomen är typiska för ett antal inflammatoriska processer i bäckenorganen. På grundval av det kan man inte självständigt diagnostisera stenarna i prostata. Men vid förekomst av dessa tecken är det önskvärt att ta kontakt med läkaren. Den tidiga upptäckten av stenar i prostata på grundval av huvudsymptomen kommer att tillåta att man börjar behandla, vilket förhindrar komplikationen av sjukdomen.

Stora stenar i prostata har symtom:

 1. Smärtor av annorlunda karaktär av underlivet, i området av sakrum och perineum, de yttre genitala organen. Med stegets acceleration, ökad fysisk aktivitet kan det finnas spasmer i bäckenområdet.
 2. Brott mot erektion. Smärtsamma känslor i sammandragning av prostata.
 3. Blodiga impregneringar i seminalvätska, urin.
 4. Svårighet att urinera. Det kan finnas en försening i urinflödet, obehag och smärtsamma känslor vid urinering. Processen åtföljs ofta av utbrottets utseende. Ökningsfrekvensen ökar.

I närvaro av stora stenar verkar smärta i underlivet

Diagnos av den patologiska processen

Diagnos av patologi börjar med en primär behandling i en medicinsk institution. Baserat på patientens klagomål:

 • visuell inspektion av den behandlande läkaren;
 • palpation av prostata genom ändtarmen;
 • laboratorietester av blod, urin;
 • sperma;
 • Ultraljud av prostata;
 • CT av bäckenorganen;
 • MRI av bäckenorgan och prostata;
 • Röntgenstrålar, även om vissa stenar i prostata har en komposition som inte bestäms av röntgenapparaten.

Beräknar i prostata: hur man behandlar

Det bör noteras att utseendet av kalciumformationer är en återkommande process. Hur man avlägsnar kalciner i prostata bestäms till stor del utifrån följande indikatorer:

 • sjukdomens etiologi
 • patogenes som helst;
 • orsaker som orsakade utvecklingen av patologi
 • symtom på sjukdomen
 • hur man behandlar stenar av olika former och storlekar i prostata;
 • Samtidiga abnormiteter som måste beaktas före behandling av stenar.
 • Förekomsten av kontraindikationer för användning av mediciner eller kirurgisk ingrepp, liksom prostatamassage med kalciner.

Baserat på undersökningen väljer läkaren den nödvändiga behandlingen

Baserat på undersökningen kan ett sätt på terapeutisk effekt på kroppen föreslås:

 1. Konservativ terapi. Antar att en specialiserad grupp av läkemedel utses som minskar smärta och förhindrar ytterligare bildning och tillväxt av stenar. Farmaceutiska preparat eliminerar utvecklingen av den inflammatoriska processen, är effektiv för behandling av kronisk prostatit, infektioner i det genitourära systemet. Det är viktigt att komma ihåg att prostata massage inte är ordinerad för medicinsk behandling.
 2. Litotripsy: involverar krossning av kalcinater. Laserskrossning är ett alternativ till kirurgisk ingrepp. Men det kan finnas utveckling av komplicerade konsekvenser. Vissa experter tror att borttagning av stenar från prostata med laser är inte effektivt. Krossade stenar har skarpa kanter, vilket kan leda till skador på de seminösa tubulerna, såväl som prostataväggarnas väggar. Stenar som inte självständigt kan lämna kroppen kan provocera kristalliseringen av nya kalciner kring sig själva, vilket hotar utvecklingen av ännu allvarligare komplikationer. Stenar i prostata kan få allvarliga konsekvenser, eftersom en signifikant förkalkning av prostata vävnaden involverar prostatektomi. Krossningen av prostatastenor kan också utföras med hjälp av ultraljud.
 3. Kirurgisk metod. Antag att borttagning av stenar från prostata. Om ett större område av prostata körtlar är skadat, är det möjligt att delvis ta bort sin del. För att utföra operationen behöver du data om platsen för stenar och deras storlek.

Kategoriskt kontraindicerad transrectal massage i prostata, vilket kan medföra trauma på kroppens inre struktur.

Stenar i prostata: behandling med folkmedicin

Recept av traditionell medicin i kampen mot stenar i prostata

Tillsammans med traditionella metoder används allmänt bruk av folkmedicin med stenar i prostata.

 1. En blandning av fält salvia och en gurka naken. 1 msk. l. Häll ½ liter kokande vatten. Insistera ett tag, ta före varje måltid. Dosering 50 ml. Behandlingsförloppet är från 1 månad, under vilken folkemedicinen verkar på kalciner i prostata, vilket bidrar till utsöndring.
 2. Avkok av rötterna i rötterna visade också effektivitet vid förkalkning. För att göra ett läkande läkemedel, ta 300 g av örtkomponenten och 300 ml vatten. Koka i 5 minuter. Stam, förvara i kylskåp. Dagligt intag av 70 ml. Använd genom ett rör för att undvika förstörelse av tandemaljen. Du kan ta bort stenarna inom 6 månader.
 3. Ta i lika stora proportioner honung, citronsaft, saft av persiljas rötter. Blanda, ta innan du äter.
 4. Björkbark i mängden 1 msk. l. hällde 1 msk. vatten. Koka, insistera, coolt. För en terapeutisk dos räcker det att blanda 1 msk. l. infusion med samma mängd citronsaft och renat vatten. Använd den genom röret.

Nutrition rekommendationer

De vanligaste stenarna i prostata finns hos män som missbrukar stekt, skarp, rökt rätter. För att inte tänka på hur man tar bort kalcinater från prostata är det nödvändigt att revidera kosten, vilket eliminerar fet och kryddig mat från den. Det är tillrådligt att diversifiera menyn med vegetabilisk mat: frukt, grönsaker, örter. Ändra sättet att laga de vanliga rätterna. Lägg till friska drycker: nypressad juice, smoothies, färskt.

Profylax av förkalkningar i prostata

För att förebygga patologi är det tillräckligt att observera läget för motoraktivitet, granska kosten, att överge dåliga vanor och också att besöka urologen en gång per år. Naturligtvis är regelbundenhet av intima relationer och tempereringsförfaranden viktigt. Överensstämmelse med de grundläggande kraven kommer att tillåta att inte möta ett sådant problem att ta bort stenar från prostata.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Vad är förkalkning i prostata och medel för förkalkning

Mänsklig hälsa är beroende av både yttre faktorer och livsstil. Sjukdomskalcinat i prostata är inget undantag. Brist på snabb behandling kommer att leda till allvarliga konsekvenser. Detta kan undvikas endast genom att känna till orsakerna till sjukdomen, symptomatologin och förhindra utvecklingen av patologi.

Vad är kalcinater?

Kalkning är avsättningen av kalciumsalter lokalt vid destruktionen av organets mjuka vävnader för att förhindra smittspridning. Kalciner bildas i prostata-, njur-, blås- och prostatakörteln. Diagnosen för förkalkning indikerar närvaron av en långvarig inflammatorisk process, lämnad utan tidsbegränsad behandling och förändringar i patientens blodkomposition.

Viktigt! Att veta vilken förkalkning av prostatakörteln är, bör man komma ihåg - patologi påverkar män i åldern 45 år.

Orsaker till bildandet och mekanismerna för utveckling av förkalkningar i prostata

Stenformationsmekanismer har många teorier:

 1. Kalcit av prostata uppträder vid platsen för inflammatorisk process, där organets normala vävnad ersätts av fibrösa, och sedan konkrementer.
 2. Att ändra sekretorisk komposition av körteln på grund av stagnation av prostasjuice kan också leda till utseende av kalcinate.
 3. Omkastning av urin i kanalerna i körteln leder till att fosfater och oxalater sätter sig i orgelen, resultatet är förkalkning av prostatakörteln.

Oavsett mekanismen för att bilda konkrement identifierar läkare följande orsaker till patologi:

 • kronisk form av prostatit av någon etiologi;
 • oregelbundet samlag
 • stillasittande livsstil, vilket leder till stagnation av blod i bäckens organ, prostatakörteln;
 • förändring i kompositionen av prostatsjuice på grund av överdriven konsumtion av fet, salt, kryddig mat;
 • infektiösa patologier i det urogenitala området
 • tuberkulos, vars foci befinner sig i prostatakörteln, orsakar också prostataförkalkning.

För att förstå förkalkningen i prostata, vad det är, borde man känna till provokationsfaktorerna: en citratbrist som motsätter sig bildandet av deponier och närvaron av amyloidpartiklar.

Diagnos av sjukdomen och dess symtom

Calciumceller i prostatakörteln av liten storlek utövar ingen påverkan på kroppen - patologin fortsätter asymptomatiskt. Diagnos av sjukdomen på ett slumpmässigt sätt, oftast på grund av förebyggande undersökning. Men som stenens tillväxt, får stenarna sig att känna sig. Hur framträder förkalkning:

 • periodiska smärtor av en nagging och / eller hård karaktär i pungen, i perineum med spridning till sakral, ländryggsregionen;
 • förkalkning förhindrar utsöndring av urin, utflöde är svårt, frekventa önskningar, det kan vara en skarp smärta vid urinprocessen.
 • blod och sperma i urinen.

Smärta under samlag är ett annat symptom på förkalkning. Även smärta kan uppstå med fysisk aktivitet av vilken typ som helst. Om det finns minst ett tecken, men det finns ingen misstanke om VWD, bör du kontakta en urolog för en undersökning.

Beräkning av prostata bestäms av tre diagnostiska tekniker:

 1. fingerprovning av prostata genom ändtarmen - metoden tillåter att bestämma närvaron av stora formationer;
 2. Ultraljud - ses som en stor, och liten, multipel eller enda avsättningskilde;
 3. Röntgen är en av de mest informativa metoderna, som visar mikrokalcinat vid något stadium av sjukdomen.

Tips! Om läkaren har utsett en ultraljudsskanning, kommer prostata att undersökas för orsaken till stenbildning. Körteln undersöks i alla parametrar, inflammatoriska processer, stillastående fenomen och andra möjliga faktorer av sjukdomen avslöjas.

Terapi och behandlingsalternativ

Detektion av stenar i prostata kräver snabb behandling. Terapi beror på storlek, antal formationer, orsakerna till förkalkning och närvaron av samtidiga patologier. Om konkretet är litet, ensamt, är det inte nödvändigt att bli av med det. Läkaren övervakar aktivt för att förhindra utveckling av patologi. En multipelförkalkning avlägsnas bäst, behandlingen kan vara:

 1. medicinering;
 2. ultraljud, där stenarna krossas och avlägsnas;
 3. kirurgi;
 4. folk.

Viktigt! Folkliga metoder för läkning hjälper inte alltid till att bli av med konkrement, särskilt med stora stenar. Före behandlingens början är en läkare samråd obligatorisk. Självbehandling ökar risken för försämring av patologin genom inflammatoriska processer. Allt detta kommer att resultera i behovet av kirurgisk borttagning av stenar följt av långvarig återhämtningsbehandling.

Läkemedelsmetoder

Konservativ behandling eliminerar inte fullständigt förkalkningar, men det kan stoppa utvecklingen av nya förkalkningar och tillväxten av gamla beräkningar. Korrekt utvalt medicin eliminerar själva orsaken till deponering: urogenital infektion, prostatit och annan. Medicin hjälper till att minska nivån av smärta, ta bort problemet med urinering.

Viktigt! När du upptäcker stenar är fingermassage av prostata strängt förbjudet! Concrements kan störa integriteten hos körtelvävnaden, leda till infektion och inflammation i orgeln.

krossning

Laser, ultraljudsklyvning har till syfte att splittra stenarna i mindre segment för självutlösning genom körteledningarna. Det finns emellertid en risk för ofullständig upplösning av stenarna och hindren av kanalerna.

Faktum! Vitafon-enheten som rekommenderas av specialister möjliggör att lindra smärta, återställa normalt blod och lymfflöde och påskynda leveransen av användbara element till det sjuka organet. Med hjälp av metoden för vågvibrationer hjälper enheten att bli av med kalciner, men det krävs en tydlig behandling av kompositionen, som sammanställs av en specialist. Behandlingstiden tar 4-6 dagar, men kan fortsättas periodiskt eller begränsad i tid - det beror helt enkelt på stenarnas storlek, deras antal och närvaron av samtidiga sjukdomar.

Kirurgisk ingrepp

Om lösningar för upplösning och slipning inte fungerar, avlägsnas kalcinerna kirurgiskt. Detta är det enda radikala sättet att helt ta bort stenarna från kroppen. Intervention utförs:

 • öppna vägen genom bukväggen;
 • laparoskopiskt - genom punkteringar i buken;
 • transuretral.

Om prostatakörteln är allvarligt skadad kan den avlägsnas - prostatektomi kräver stor skicklighet och utförs endast om det finns lämpliga bekräftade indikationer.

Traditionell medicin för förkalkning av prostata

Förutom konservativ behandling finns alternativ folkterapi. Oavsett den valda metoden krävs en diet med undantag av fet mat, en överflöd av peppar, salt och andra kryddor. Behandla stenar i prostata kan vara enligt följande:

 1. Dricka på fastande mage på morgonen linolja, gran vatten ingår i alla måltider färska varma lök - hjälper det att stoppa inflammation, bli av med den sekretoriska funktion av obalansen och återställa den normala funktionen av prostatakörteln.
 2. Kött av hundros - ett diuretikum, tack vare vilket stenarna kommer ut med urin. Begagnade växt rot (70 c) som är skuren och digererades i kokande vatten (300 ml) under 5 minuter, därefter infunderas 1,5-2 timmar dekokt stam och dricka som te. Drick bara genom röret, ta bort stenarna tar upp till sex månader. Buljong av hundros kan härdas inte bara kalcit av prostata, men också för att avlägsna smärtattacker, förbättra immunitet.
 1. Björkbark med citronsaft hjälper till att bli av med stenar, innan de löses upp, och det stannar organets inflammation. Bark behöver upp till 15 gr., Citronsaft 1 msk. l. bark brygga i 0,3 liter. vatten i ca 15 minuter, insistera på 30 minuter, kyla, tillsätt citronsaft och dryck i små sips under dagen genom röret. Du kan späda drycken med en liten mängd råvatten - botemedlet kommer att läka patienten från flera små stenar.
 2. Salvia och en gurka naken i mängden 1 msk. l. brygg 0,5 liter. kokande vatten, insistera och ta 50 ml före måltid. Läkemedlet krossar stenarna och visar dem naturligt. Kurs - 30 dagar.
 3. En lika stor mängd rotsaft av persilja, honung, citronsaftblandning, ta 1 msk. l. före en måltid hjälper en folkmedicin till att rengöra små stenar, smärta och förhindrar bildandet av nya förkalkningar.

Det är strängt förbjudet att ta oberoende behandling med folkmetoder utan att ha råd med en läkare.

Förebyggande åtgärder

Det är mycket svårare att bli av med kalcinater än för att förhindra deras utveckling. En hälsosam livsstil, kost, motion är nyckeln till att förebygga patologi. Naturligtvis är huvudorsaken - stasis av sekretionsvätska. På grund av bristande funktionalitet uppträder inflammatoriska processer, och om en infektion är knuten till dem kommer bildandet av stenar att accelereras kraftigt.

Det är den stillasittande livsstilen hos män efter 45-50 år och garanterar förekomst av stenar i prostata. Utgång: Ladda själv med fysiska övningar, glöm inte glädjeförlovet och ta läkarundersökning i tid för att förhindra utveckling av sjukdomar i det genitourära systemet.

Traditionell medicin vid behandling av förkalkning i prostata

Med långvarig inflammation i prostata ökar risken för bildande av förkalkningar avsevärt. Behandling av sådan anomali är ganska lång och ger inte alltid konkreta resultat. Patienter som försöker undvika kirurgiska ingrepp använder alternativa metoder som bygger på kunskaper om traditionell medicin.

De huvudsakliga anvisningarna för behandling

Det finns flera uppenbara medicinska teorier som förklarar mekanismen för utseendet av stenar i prostata:

 1. Bildandet av förkalkningar sker direkt från prostatakörtelns utsöndring under inverkan av stillastående processer.
 2. Kameler bildas ur urinsalter när det tränger in i hankörlens kanaler.

Bidra till den patologiska processen med inflammatoriska infektionssjukdomar, där kroppens skyddsmekanismer fungerar. Infektionsmedel blockeras bokstavligen i prostata, på grund av bildandet av ett skyddande skal runt dem från salterna.

Genom stillastående processer i prostatakörteln, främjar uppkomsten av förkalkning, resulterande flödet stagnation i bäckenet som är förknippade med brist på motor och sexuell aktivitet, fel i dieten.

Därför arbetar behandlingen av sjukdomen med folkmekanismer i flera riktningar:

 1. Användningen av metoder som syftar till att minska prostata i prostata och förhindra deras snabba ökning, framväxten av nya konkrement.
 2. Eliminering av inflammation i prostatakörteln.
 3. Överensstämmelse med förebyggande åtgärder för att minska stillastående processer.
 4. Anslutning till terapi av terapeutisk kostnäring, vilket underlättar accelerationen av metaboliska processer och förhindrar förvärring av inflammatoriska reaktioner.

OBS! Om prostatastenor finns, är en körtelmassage strängt förbjuden. Sådana åtgärder kan orsaka skador.

Folk recept från stenar

Behandling med örter och infusioner, även om det visar bra resultat när de utsätts för konkrement, men kräver en tålamod och uthållighet. Att kalcinera i prostata började påverkas, du behöver en ganska lång behandlingstid. Sådan behandling kan vara i åratal.

Varning! Innan du börjar hemterapi med örter, kontakta din läkare. Inte alla naturliga råmaterial kan vara kompatibla med de läkemedel som föreskrivs för behandling av den underliggande sjukdomen.

Infusion av hundrosen

Erfaren läkare vet om de mirakulösa förmågorna hos rhizomhästdjur. En dekokt beredd från denna del av anläggningen, hjälper till att avlägsna klippformationer, som inte bara är i prostatakörteln, men även från andra organ.

 1. Rhizome rhizome krossa och mäta 2 skedar.
 2. Beredda råvaror häll kokande vatten.
 3. Koka drycken i högst fem minuter.
 4. Ta innan måltiderna. Drick 70 ml av läkemedlet åt gången.

Tips! Ingredienser aggressiva för tandemaljning. Använd ett halm för att dricka vätskan så att vätskan inte skadar den.

Avbryt inte behandlingen. Resultaten kan observeras efter sex månader.

Infusion av björkbark

God beprövad avkok av björkbark med tillsats av citronsaft.

 1. Ta 1 sked hackad bark.
 2. Häll kokande vatten (200 ml).
 3. Låt det brygga i minst en halvtimme.
 4. Stryk potionen.
 5. Blanda i ett glas på en sked stor buljong, juice från citron och vatten.
 6. Ta tre gånger om dagen före måltiderna.

Björk knoppar är tillåtna istället för bark.

Samling av örter

Känd healing insamling av goutweed, Adonis och podmarannika seg gäller inte bara upplösning av stenar i prostata, men också som ett diuretikum.

 1. Alla örter tas i samma mängd och blandas.
 2. Stänk 8 teskedar av blandningen i en behållare och tillsätt den en halv liter kokande vatten.
 3. Det är inte nödvändigt att koka. Låt buljongen stå i ca 4 timmar och dränera.
 4. Drick ett läkemedel för 50 ml.

Detta recept är användbart för behandling av adenom.

Recept med persilja

Persilja finns i många recept som är avsedda att behandla manliga urologiska sjukdomar. Applicera alla delar av växten, som framgångsrikt slår mot stenar, inflammation, förbättrar blodflödet och metaboliska processer.

För att bli av med stenar kan du använda följande recept:

 1. Pressa färsk juice från persiljaens rot.
 2. Till en sked juice fyller honung och citronsaft för 1 sked.
 3. Ta det före varje måltid.

Hemma, förbereda och tinktur persilja:

 1. Mala rötterna och stammarna av persilja.
 2. Fyll den med en sked av råvaror.
 3. Häll ett glas kokande vatten.
 4. Låt det brygga i upp till 8 timmar. Du kan lämna för natten.
 5. Drick 50 ml av den färdiga produkten dagligen.

The Golden Rod

Behandling av den gyllene staven utförs i flera steg, alternerande mottagningar av buljonger och tinkturer.

Den första månaden är beredd och konsumeras nyberedd buljong:

 1. Ta 2 skedar av en gyllene stång.
 2. Häll vatten kokande i mängden halv liter.
 3. Lämna för att insistera på hela natten.
 4. Ta tre gånger om dagen för 100 ml före måltiden i en halvtimme.

Samtidigt förbereda tinkturen, som kommer att behöva användas under den andra behandlingsmånaden:

 1. Flaskan är täckt med stavens blommor för att fylla tanken till mitten.
 2. Tillsammans med vodka.
 3. Tåla potionen i mörkret i minst två veckor.
 4. Ta efter varje måltid efter 90 minuter.
 5. Ta en sked av ett läkemedel på en gång, som tvättas med vatten.

Efter en sådan kurs, ta en paus i 30 dagar och upprepa hemterapin igen.

juice terapi

Lös upp små stenar i prostatakörteln hjälper olika juice, kokta hemma. För härdande sokoterapii gäller:

Juicer är berusade både i ren form och utspädd med vatten eller blandas ihop.

dietterapi

På kostnäring, i närvaro av konkrement, insisterar folkläkare och läkare.

För att förhindra uppkomsten av nya konkrement från kosten, helt undanta produkter i form av:

 • spenat;
 • sorrel;
 • rädisa;
 • fett kött
 • pickles;
 • pickles;
 • skarpa kryddor.

Prefekt ges till fettfattigt kött, fjäderfä, spannmål, grönsaker, frukt, havsfisk.

För att eliminera stillastående fenomen och förbättra blodflödet rekommenderas regelbundna sportaktiviteter och ett aktivt sexliv.

Är det möjligt att bli av med prostatit hemma - det här kommer att berätta följande video: