Huvud
Behandling

Vad är farlig manlig prostatit för kvinnor

Trots det faktum att prostatakörteln bara är hos män, orsakar en sjukdom som prostatainflammation (eller prostatit) ofta negativa konsekvenser i en sexpartners kropp. Vad är denna sjukdom, och vad är det farligt för kvinnor?

Orsakerna till inflammatoriska processer i prostata

Prostatakörteln kan bli inflammerad av flera skäl. Ibland orsakar prostatit stillastående processer i lilla bäckenet, utvecklas med en lågaktivitetslivsstil hos en man eller ett oregelbundet sexuellt liv med långa pauser. Att orsaka inflammation kan också vara trauma mot prostata eller någon medicinsk manipulation. Dock är orsaken till den inflammatoriska processen oftast patogena mikroorganismer: böjning, virus, bakterier. De går in i organ genom urinröret, ändtarmen eller tillsammans med blod från ett annat inflammationsfokus.

Vid immunsystemets normala funktion har den patogena mikrofloran inte förmågan att multiplicera aktivt, så prostatakörteln fortsätter att fungera normalt. Så snart immuniteten försvagas, utvecklas inflammationsprocessen. Vanligtvis börjar sjukdomen med en ökning av temperaturen, utseendet av smärta och kränkningen av sexuell funktion. Att ringa till en läkare och behandling i rätt tid gör att du snabbt kan eliminera smittsamma medel. Den farligaste är prostatit, som är asymptomatisk. I det här fallet vet mannen inte om förekomsten av sjukdomen, som senare blir en svår form och orsakar många komplikationer: infertilitet, impotens, bildandet av stenar i kanalerna.

Behandling av patologi kräver ett omfattande tillvägagångssätt: användning av antibakteriella läkemedel, antiinflammatoriska läkemedel, antispasmodik, fytopreparationer och fysioterapi. När otillbörlig behandling av prostatit kan gå i kronisk form, där järnet periodiskt kommer att bli inflammerat.

Vilken fara för en sexuell partner kan vara inflammation i prostata

För kvinnor är infektiös prostatit farlig, orsakad av infektion av patogena mikroorganismer i hankroppen. Under samlag sänds infektionen från partnerens manliga, vilket orsakar inflammation hos de inre könsorganen hos kvinnor.

Bland infektiösa patogener, klamydia, Trichomonas, Escherichia coli, Mycoplasma och andra upptäcks oftast. Några av dem kan ligga länge utan att orsaka några symtom. Många kvinnor lär sig att de har en infektion när de diagnostiserar komplikationer som orsakas av patogener.

Cirka en tredjedel av fallen hos män diagnostiserade med trichomoniasis prostatit. Ett av trichomonads egenskaper, som orsakar inflammation, är förmågan att hålla andra patogener inuti sig själva. Med denna form av sjukdomen krävs en ganska lång och intensiv behandling. Och även i detta fall finns det stor sannolikhet för att några av de smittsamma ämnena inte kan elimineras, och prostatakörteln kommer igen att bli inflammerad. Denna egenskap av trichomonads presenterar samma fara för kvinnor.

Vilka sjukdomar kan orsaka infektiös inflammation i prostata

Manlig prostatit kan orsaka inflammation i äggstockarna (oophorit), bilagor (adnexit), äggledare (salpingit).

När en infektion och ett försvagat immunförsvar kommer in i livmodern, utvecklas en inflammationsfokus.

Följande symptom kan vara bevis på sjukdomen:

 • Stretching smärtor i underlivet, ger tillbaka till sakrummet, midjan;
 • temperaturökning
 • generell svaghet och trötthet;
 • Utseendet av okarakteristiskt vaginalt urladdning, ibland finns det pus i dem.

Akut inflammation kan gå in i mindre uttalad kronisk form, som kännetecknas av regelbundna exacerbationer och är farlig för alla slags komplikationer. Dessa inkluderar utseendet på äggledarna av ärr och vidhäftningar, vilket förhindrar penetration av spermatozoa mot ägget och dess normala utlopp i livmodern. Konsekvenserna av inflammation kan bli infertilitet eller en ektopisk graviditet. I den inflammatoriska processen är andra organ som ligger i närheten tillräckligt involverade: njurarna, blåsan, tarmarna.

behandling

När de första ångestsymptomen uppträder, sök genast läkare. Efter en preliminär granskning som innefattar urin- och blodprover, ultraljud av livmodern och bihang, bakteriologiska sådd svabb i slidan och urinröret, tilldelad behandling. Vanligtvis tillhandahåller den terapeutiska regimen antibakteriella medel, antiinflammatoriska läkemedel, fysioterapeutiska förfaranden, immunostimulerande medel.

Vid tidig behandling av inflammatoriska processer hos kvinnor kan utveckla komplikationer som kräver kirurgiska ingrepp (i utvecklingen varig fokus, behovet av avlägsnande av äggstockarna eller återställandet av äggledarna öppenhet).

Inflammerad prostatakörtel hos män i avsaknad av behandling och rättsmedel utgör en fara för kvinnors hälsa. Konsekvenser av infektion kan bli komplikationer som kronisk adnexit, infertilitet, ektopisk graviditet. Sexuell partners hälsa beror till stor del på den manliga organismen, därför är det vid de första tecknen på könsorganens patologi nödvändigt att identifiera orsaken till sjukdomen och börja den nödvändiga behandlingen.

Kvinnlig prostatit

Vanligt fenomen - en kvinnlig prostatit, manifesterar sig ofta i form av negativa konsekvenser. Det vanligaste fallet är infektion, när mikroflora skadas av skadliga mikroorganismer. Tarmbacillus, svamp, viruset är ofta en källa till sjukdom och ett sekundärt fenomen. Trots frånvaron av prostata är en sådan sjukdom ganska farlig på grund av sin stillastående natur.

Inflammation av kanalen i åldern av arton till trettiofem, döljer ett hot i de flesta fall av utvecklingen av venerala symtom. Effekten av partnerprostatit på kvinnors hälsa manifesteras i utseende av chlamys, ureaplasma, gonokocker och andra infektionseffekter.

Orsak kvinnlig prostatit:

 • Oregelbundna sexuella relationer
 • Låg aktivitet;
 • Överhettning (superkylning);
 • Konsekvenserna av att ta medicinsk behandling etc.

De vanligaste symtomen, närvaron av kvinnlig kropps prostatit, är symtom av cystit, som ständigt förvärras och åtföljs av avsaknaden av en lämplig mikroflora, vilket bekräftas genom laboratorietester. Smärta vid samlag och obekväma känslor av urinutsläpp. Många kvinnor med sådana tecken på patologiska abnormiteter hos tecken på blåsan förekommer vid varje samlag.

Skineit

I en kvinnas kropp finns en liknande i sina funktioner prostata av järn. Det är beläget i urinröret, vilket ger en orgasm liknande hemlighet och så småningom kan helt försvinna som ett kvarstående fenomen. Däremot kan dess närvaro provocera en lämplig sjukdom som kallas skinhead eller en kvinnlig analog av prostatit.

Skinit är möjligt med inflammatoriska processer i urinröret eller urinblåsan, liksom vid traumatisering av kvinnliga könsorgan. I det här fallet förekommer vanligt urinering i små doser, observeras smärtsamma känslor under samlag.

Analys hjälper inte alltid att fastställa effekterna av prostatit på en kvinna. Därför ger de upptäckta sekundära symptomen och deras behandling inte lättnad. Bara att utföra termisk eller elektrisk koagulering kan hjälpa patienter. Tidig behandling under överinseende av en kompetent specialist hjälper till att undvika ett antal problem som är förknippade med utvecklingen av purulenta formationer, cystor eller utbuktning av kanalen.

adnexit

I inflammatoriska processer i äggstockarna, ledbanden eller äggledarna kan en sjukdom som liknar den prostatitiska adnexiten - adnexit förekomma. Det provoceras av trichomonads och andra infektioner från en sjuk partner, överförs huvudsakligen genom intimt samlag. Symptom anses vara förekomst av stark och värkande smärta i underlivet, illamående och kräkningar. såväl som purulent urladdning. Allt detta åtföljs av generell sjukdom och svaghet vid förhöjd temperatur.

Efterföljande komplikationer i kronisk form leder ofta till vidhäftningar i rören och infertiliteten.

I avsaknad av lämplig behandling påverkas de närliggande organen (urinrör, njurar, tarmar). Denna sjukdom är svår att fastställa. Vanligtvis åtföljs hans upptäckt av nödvändig sjukhusvistelse och användning av kirurgi.

förebyggande

För många kvinnor, allvarligt intresserade av sin hälsa, uppstår frågan - hur man skyddar sig mot förvärv av en sådan oönskade sjukdom som prostatit. Den neglösa formen leder trots allt till många negativa konsekvenser, upp till barnlöshet.

Läkare specialister definierade vissa regler, vars överensstämmelse i många avseenden bidrar till att förhindra mottagande av karakteristiska symptom på farliga sjukdomar med adnexit och skinhead.

Dessa inkluderar:

 • Kontinuerlig användning av barriärprevention, vid upptäckt av symptom på prostatit i den manliga kroppen, som är bakteriell;
 • Manifestationen av varje alarmerande symptom bör vara orsaken till besöket till gynekologen och urologen;
 • Obligatorisk utförande av alla instruktioner från en specialist vid behandling av inflammatoriska processer som orsakas av sjukdomar i urinväxtsystemet och könsorganen.
 • Permanent intim hygien;
 • Genomförande av åtgärder för att stärka immuniteten och förbättra kroppen.

För män med kända symptom, som kännetecknas av inflammation och infektion i prostata, kännetecknas av ett tillstånd som negativt påverkar en kvinna under samlag, först och främst behöver för att skydda både dig själv och din partner. Varför besöka läkaren och lämna de nödvändiga testen. Då noggrant utförande av alla föreskrivna förfaranden och strikt överensstämmelse med medicinska regler.

I slutet av behandlingsprocessen försvagas kroppen och immunförsvaret, så ett kompetent förhållningssätt till frågan om preventivmedel är helt enkelt nödvändigt för att säkerställa din hälsa och kvinnors hälsa. I sådana fall är skydd under sexuella handlingar ett garanterat sätt att undvika oönskade konsekvenser i form av manifestationen av den kvinnliga formen av prostatit och utvecklingen av allvarliga sjukdomar. Trots allt innebär utvecklingen av en sådan infektion obligatorisk användning av personlig skyddsutrustning.

Ingress av patogena mikrofloran till kvinnan i återhämtningsperioden - kan orsaka upprepade återfall och leda till motsatt effekt, som är direkt relaterad till närvaron av bakteriell vaginos, herpes, Candida svampar, etc. Det är därför mycket viktigt att skydda dig själv och älskade från denna fara genom att använda läkemedel..

Behandling av prostatit

För behandling av prostatit, som manifesterade sig mot bakgrund av skadliga bakterier, används antibiotika och antimikrobiella medel när de överförs genom sexuella kontakter. Ett klassiskt sätt är att behandla prostatit, ta trichopolum. Denna utnämning är effektiv och motiverad när den samtidigt tas av två partner för sex eller tillfälligt sexuella relationer avslutas tills fullständig botemedel.

I denna infektion, sexuellt överförbara sjukdomar, som sådan, undviks, men sannolikheten att förvärva prostatit symptom är inte uteslutet. Endast användningen av preventivmedel som krävs för detta fall kan som en förebyggande åtgärd för att hjälpa kvinnor inte smittade prostatit. Effekten av trichopolis har visat sig i många fall. Självmedicinering ska emellertid inte utföras. Med bakteriell infektion är behandling av prostatit många gånger svårare. Det är därför med okontrollerad användning av ett antibiotikum försvårar processen för botemedel.

Som det mest effektiva botemedlet för en sådan sjukdom använder män ofta metoden - behandling av prostatit med kvinnliga händer. Denna metod bidrar till att uppnå den nödvändiga orgasmen utan att tillgripa en klassisk sexuell handling. En man behöver sex. Vätskan bör inte stagnera och att hålla en sådan massage är extremt viktigt för människors hälsa.

Därför är det nödvändigt att skydda dig ordentligt, när du överför den nödvändiga behandlingssättet för infektiös prostatit, antingen för att vägra sex helt eller för att tillgripa metoden att behandla en sådan sjukdom genom att utföra massage med kvinnliga händer.

Vad är risken för prostatit för en kvinna?

Prostatakörteln heter exogen körtel. Denna körtel är bara hos män och fördelar en speciell hemlighet, som ingår i spermierna. Företrädarna för det svagare könet har inte en sådan körtel. Äggstockar hos kvinnliga representanter ersätter helt sexkörtlarna. Därför har kvinnliga representanter inte prostatit. Det händer bara hos män. Men trots detta är prostatit mycket farligt för kvinnor.

Prostatit och dess egenskaper

Hos män blir den patogena makrofloran (till exempel bakterier, virus eller svampar) ofta orsaken till denna sjukdom. Denna sjukdom kännetecknas av akut läckage och har en utökad klinik. Mycket ofta härdas denna sjukdom. Men det finns undantag. Det fanns registrerade fall då sjukdomen var helt asymptomatisk och växte till kronisk form. Detta orsakade anpassningen av den manliga organismen till närvaron av mikroflora. Men mikroorganismer som utvecklas under prostatit kan komma in i en kvinnas kropp och påverka hennes hälsa negativt.

Effekt av prostatit på kvinnokroppen

När mikroorganismer kommer in i kvinnokroppen börjar en normal inflammatorisk process att utvecklas. Detta tyder på att en maskulin sjukdom (inflammation i prostatakörteln) kan påverka kvinnokroppen negativt. Trots bristen på möjligheten att utveckla prostatit hos kvinnor kan de ha andra sjukdomar i det genitourära systemet. Ofta "sänds" prostatakörtelns sjukdom till en kvinna som adnexit. Detta namn kallas inflammation av äggledarna, äggstockarna och ligamenten. Med andra ord kan denna sjukdom kallas inflammation av livmoderhänvisningarna.

Symtomatologi av sjukdomen

Adnexit uppstår när immunförsvaret försvagas. De orsakssjukdomar som orsakas av sjukdomen är huvudsakligen trichomonas, ureoplasma, mykoplasma etc. Symptomen på sjukdomen är ganska komplicerad. Många patienter klagar på smärta i underlivet, som har noel karaktär, och ger också till sakrum, länd eller rektum. Med adnexit har kvinnan en urladdning som kännetecknas av närvaron av pus, slem och en mycket obehaglig lukt. Även denna sjukdom kännetecknas av uppkomsten av kräkningar och illamående, smärtsam urinering, feber, huvudvärk, svaghet, förlust av styrka.

Även denna sjukdom har en kronisk form, som kännetecknas av låg svårahet och inga symtom. Ibland finns det en svag skärning eller värk i smärtan under premenstruell tid. Med kronisk adnexit kan det finnas en störning i menstruationscykeln. Förstöring av denna sjukdom kan uppstå med infektionssjukdomar, stress eller hypotermi.

Komplikationer och behandling av adnexit

Denna sjukdom är farlig eftersom det kan få mycket allvarliga komplikationer. De kan fungera som en spik, vilket bidrar till brott mot patenen i livmoderns rör. Dessa kränkningar leder i sin tur till infertilitet. Adnexit kan också ha en sådan komplikation, som generaliseringen av inflammatoriska processer. Det vill säga att infekterade organismer kan spridas till närliggande organ (t ex njurar, tarmar, urinledare, etc.).

Symptomen på denna sjukdom är mycket lik symtomen på många andra sjukdomar, vilket i hög grad komplicerar processen att lösa diagnosen. För detta är det nödvändigt att genomgå gynekologisk undersökning, blodprov, urin och vaginal urladdning, liksom ultraljud av livmodern och bilagor. Den mest tillförlitliga metoden att studera denna sjukdom är laparoskopi (visualisering av bukhålorganen).

Behandling av denna sjukdom kräver omedelbar sjukhusvistelse och utnämning av fysioterapi, antiinflammatoriska läkemedel och antibiotika. Mycket ofta under behandlingen av adnexit uppkommer komplikationer, vilket medför behovet av kirurgisk ingrepp.

Adnexit är en ganska farlig sjukdom. Därför vid de första tecknen på förekomsten är det nödvändigt att snabbt kontakta läkaren och att överföra eller genomföra inspektion. Och orsaken till denna sjukdom hos kvinnor är prostatisk inflammation hos män. Dessutom kan prostatit leda till kvinnlig infertilitet, peritonit, sepsis, inflammation i njurarna, tarmarna och urinledarna. Det är därför människors hälsa bör ständigt ta hand om och vid de första tecknen på prostatit söka hjälp från specialister.

Prostatit hos kvinnor

Många av våra läsare kommer att bli förvånade över namnet på dagens publikation: kan en kvinna ha prostatit? Denna fråga ställs ofta av män som lider av inflammation i prostata och är rädda för att patogena bakterier kan tränga in dem i kvinnans kropp. Vi rusar på dig för att försäkra dig - det rättvisa könet har ingen inflammation i prostata. Lyckligtvis är prostatakörteln bara en manlig exogen körtel som utsöndrar hemligheten som ingår i spermierna. Hos kvinnor utförs sådant "arbete" av äggstockarna. Och kan man prostatit påverka en tjej kropp? Låt oss hantera denna fråga i detalj.

Prostatit och kvinnors hälsa

Inflammation av prostata provocerar ofta infektion i en människas genitourinary system. Med en kronisk prostatit finns viruset nästan alltid i kroppen hos en starkkönig person. Sådan patogen mikroflora kan vara en ny för könsorganen hos en kvinna och orsaka en ömsesidig inflammatorisk process. Den unga damens prostata lider dock inte på grund av hennes frånvaro. Men patogena bakterier kan ganska enkelt påverka äggstockarna, äggledarna och ledbanden, vilket orsakar inflammation i dessa organ.

Om sjukdomens närvaro kan en kvinna misstänks för följande symtom: smärta i buken, feber, illamående och kräkningar, purulent urladdning från slidan. Orsaken till adnexit är ofta en infektion som kommer in i äggledarna med blodflöde eller genom könsorganet. Dessutom kan den akuta formen av sjukdomen utvecklas inom några timmar. I denna situation finns det skarpa smärtor i buken, vilket ger tillbaka och sakrummet. Det finns också en smärtsam urinering med spotting.

Observera att akut adnexit kan passera till en kronisk sjukdom, som strömmar praktiskt taget utan symptom på inflammation och förvärras av hypotermi, nedsatt immunitet. Insjukan hos denna sjukdom ligger i det faktum att inflammationen passerar i bukväggen i akut form och kan orsaka purulent peritonit, vilket kräver kirurgisk ingrepp. Kronisk adnexit leder till störningar av äggstockarna, infertilitet, endometrios, utveckling av tumörer.

Som du kan se är kvinnlig adnexit och kronisk prostatit hos män nästan lika, eftersom deras konsekvenser är brott mot sexuell funktion, infertilitet, adenom och cyste. En annan som liknar manlig inflammation av prostata sjukdom hos kvinnor är ovarieinflammation. Sjukdomen väcker infektioner och hypotermi. Med en kronisk sjukdom upphör äggstockarna att fungera normalt, vilket uppenbaras av en överträdelse av menstruationscykeln.

Konsekvenser av inflammatoriska sjukdomar

Alla patologiska processer i människokroppen förorsakar störningar i driften av många system. Virus och bakterier minskar immuniteten, orsakar svullnad i vävnaderna, bildar purulenta lesioner. Det exakta förhållandet mellan inflammation i prostata och adenom avslöjades inte av forskarna, men ofta maligna sjukdomar "håller takt" med prostatit.

Det är också viktigt att notera att någon inflammation i könsorganen minskar sexuella möjligheter hos patienter av båda könen. Med inflammation i prostata finns en minskning av erektionen, för tidig utlösning. Könsmetodiken hos genitourinärsystemet påverkar också sexuella och reproduktiva funktioner. Läkare tror att adnexit och kronisk prostatit är den direkta vägen till infertilitet.

Den gemensamma sjukdomen hos det genitourinära systemet hos män och kvinnor är cystit, som kännetecknas av frekvent uppmaning att urinera, minska och oacceptabel smärta vid urinering, ökande temperatur.

Baserat på ovanstående kan vi konstatera att prostatit hos kvinnor inte hända, eftersom prostatakörteln de saknar. Emellertid är likheten hos den manliga sjukdomen med vissa kvinnliga patologier i det genitourära systemet uppenbart. Dessutom provocera faktorer äggstocks inflammation eller adnexit blir ofta patogena bakterier trängt in i kvinnans kropp på grund av oskyddade intimitet med en man som lider av prostatit.

Är prostatit farlig för en kvinna? Konsekvenser och konsekvenser

prostatit - inflammation hos prostata män. Det finns en akut och kronisk kurs. Det kan vara asymptomatiskt och kan upptäckas av misstag under en rutinundersökning.

Vid kvinnor, efter att diagnosen har ställts till partnern, finns det en rad frågor.

Kan en man infektera en kvinna med prostatit? Vad är risken för prostatit för en kvinna? Hur påverkar sjukdomen uppfattningen? Låt oss försöka förstå.

Prostatit hos kvinnor: är det?

På grund av anatomiska skillnader har kvinnor inte en prostata. Detta innebär att kvinnlig prostatit händer inte. Denna sjukdom påverkar endast den manliga kön. Men de inflammatoriska processerna i kvinnliga könsorganen (livmodern, ledbandet, äggstockarna, äggledarna) är liknande i dag med prostatit.

Liknande kvinnliga sjukdomar

I bäckenorganen hos kvinnor som påverkas av infektioner det finns också foci av inflammation. Orsakerna som orsakar sjukdom, symptom är liknande. Till sådana sjukdomar bär: skineit, ooforit (inflammation i äggstockarna) salpingit (inflammation i äggledarna), adnexit.

Skineit

I stället för prostata de flesta kvinnor har en rudimentär analog: Iron Skin. Den ligger på baksidan av urinröret. Järn i orgasm producerar en vätska som liknar utsöndringen av prostata.

Om i Hudkanal infektion, utvecklas skineit - Inflammation av körteln. Många misstänker inte ens denna sjukdom och förvirrar den med cystit.

Manifestationer av skinhead:

 • frekvent smärtsam urinering
 • brinner i urinröret
 • smärtsamma känslor under samlag
 • exacerbation av cystit efter sexuell kontakt.

Är prostatit farlig för kvinnor? En sådan sjukdom uppstår under överföring infektion från bottenvåningen.

Speciellt om det är en bärare av patogen flora. Vad händer ofta med en infektiös prostatit. Bakterier kan tränga in när hygienprocedurerna utförs felaktigt (från tarmarna under tvätt) eller när inflammation eller trauma i urinröret.

För att diagnostisera och behandla, se gynekolog. Om symtomen på behandling av cystit från den är ineffektiv - måste du utesluta skineit.

adnexit

En annan sjukdomsanalog är adnexit - inflammation i livmoderhalsen (äggstockar, ledband, äggstockar). Ofta orsakar sjukdom infektioner.

manifestationer:

 • allvarlig eller värkande smärta i underlivet, som kan åtföljas av kräkningar
 • okarakteristisk vaginal urladdning, ibland med en blandning av pus;
 • kan störa obehaglig lukt från slidan
 • akut smärta vid urinering
 • generell svaghet, ökad trötthet, huvudvärk;
 • kan öka kroppstemperaturen signifikant.

adnexit farliga komplikationer. Med försummade sjukdomar i rören bildas ogenomträngliga områden - utvecklas infertilitet. En annan fara: adnexit är svår att diagnostisera, sjukdomen kan vara asymptomatisk. Därför måste du regelbundet genomgå undersökningar hos gynekologen och med minsta misstanke att genomgå en undersökning.

Inverkan av sjukdomen på partnerens hälsa

Många kvinnor rapporterar en försämring av hälsan efter att ha haft sex med partner som lanserade eller skarp former av prostatit.

prostatit - Det är inflammation i prostata, och inflammation är inte smittsam.

Men patogenerna som provocerade sjukdomen är farliga.

Sjukdomen är av bakteriell natur eller orsakad av stagnation i prostata.

Med sjukdomens infektiösa natur - en ökad risk för infektionspartner.

Män bör undersökas vid uppkomsten av symptom på prostatit. Det är nödvändigt att bestämma orsaken till sjukdomen.

Den farligaste

Effekten av prostatit på kvinnor kan vara farlig. Särskilt om sjukdomen har en smittsam form. Infektiös prostatit orsaka patogena mikroorganismer, virus, svampinfektioner.

Hos unga män (35-40 år) Prostata inflammation uppstår ofta som en komplikation av uretrit - en inflammatorisk sjukdom i urinröret (vilket är mer än 90% av fallen orsakas av sexuellt överförbara infektioner).

Ondskad mikroorganismer är farliga för både mannen och hans partner. Leda till utvecklingen av allvarliga sjukdomar.

K farliga patogener prostatit inkluderar: klamydia, stafylokocker, gonokocker, Gardner, Trichomonas, Mycoplasma, ureplazmu, herpesvirus, E. coli.

Graviditetsplanering

Om ett par inte kan tänka sig ett barn måste orsaken sökas från båda parter. Manlig infertilitet är ofta en följd av inflammation i prostatakörteln. efter behandling reproduktiv funktion återställs vanligen.

Möjliga komplikationer av barnets uppfattning:

 1. Den infektion som provocerade inflammation, kan vidarebefordras till en kvinna. Som ett resultat finns det livmoderhals- eller bihålsjukdomar som stör graviditeten.
 2. Med inflammation i prostata försämras kvaliteten halvvätska, Spermatozoas aktivitet minskar.
 3. Inflammation hos män under en exacerbation åtföljs av smärta med ejakulation.

Vad bidrar till avslaget på sexuellt liv.

Det är viktigt att förstå det prostatit - Inte en dom. Med rätt behandling av prostatit återkommer sjukdomen under lång tid.

För män är det viktigt att inte överkyla, förhindra minskning av immunitet, att överge dåliga vanor och att följa doktorsbehandlingen.

Framtida föräldrar i planeringen av graviditet rekommenderas att gå vidare i förväg omfattande undersökning.

Förebyggande av komplikationer

Om partnern infektiös prostatit - Använd alltid skyddsutrustning (kondomer) under samlag. Sjukdomens orsaksmedel bestäms av läkaren efter undersökning och undersökning.

Rekommendationer för kvinnor:

 1. Att övervaka hälsotillståndet. Korrekt ät, träna, bibehålla immunitet, undvik stress och stress. Stark kropp för att hantera all sjukdom.
 2. Beakta reglerna för personlig hygien.
 3. För att inte försämra partnens villkor - genomgå en undersökning. Om en kvinna har en patogen flora kan prostatit hos en man förvärras under påverkan av bakterier. En skarp sjukdom har en dålig effekt på kvinnors hälsa.
 4. Att använda skyddsmedel vid sexuell kontakt med lediga partners.
 5. Om du har prostata infektiös natur eller sjukdom i stadier av exacerbation, använd barriär preventivmedel.
 6. Om det efter en sexuell handling finns obehagliga känslor, brännande, klåda, urladdning från slidan - gå till gynekologen. Ju tidigare sjukdomen diagnostiseras desto lättare är det att bota det.
 7. Missa inte planerade medicinska undersökningar. Delta en gynekolog minst en gång per år.


Är det smittsamt prostatit för kvinnor? Nej det är det inte. Men konsekvenserna prostatit för kvinnor är ett hot. De kan utveckla liknande sjukdomar: adnexit, skinney. Prostatit är inte smittsam, men orsakerna som orsakade det är farliga.

Om sjukdomen infektiös natur, skadliga mikroorganismer överförs till en kvinna. Med inflammation i prostatakörteln är möjligheten att undvikas inte utesluten, men i förväg är det nödvändigt att genomgå undersökning och behandling.

Påverkar prostatit kvinnors hälsa och hur farligt är det?

Prostatit är en sjukdom i prostatakörteln inflammatorisk, som manifesterar sig endast i det starkare könet. Infektion utvecklas gradvis i kroppen hos en man, som negativt förändrar vävnaderna i prostata. Ofta sträcker sig en sådan sjukdom till män över 40 år, men ingen av den manliga befolkningen på planeten är immun från prostatit och i en tidigare ålder. Beroende på graden kan sjukdomen vara akut och kronisk.

Orsaker till infektion med prostatit

 • Hypotermi.
 • Låg immunitet.
 • Minskade fysisk aktivitet.
 • Sedentär / stillasittande livsstil.
 • Överdriven användning av alkohol eller droger.
 • Långvarig sexuell avhållsamhet.
 • Operationer i prostatakörteln och småbäcken.
 • Kroniska infektioner (deras aktivering)
 • Infektioner (virus, bakterier, bakterier, svampar) som överförs sexuellt etc.

Effekt av prostatit på kvinnors hälsa

Eftersom prostatit är en sjukdom i prostata, kan kvinnor av detta slag inte i princip överföras eftersom det inte finns någon prostata i kroppen. Det finns emellertid ett visst hot om utvecklingen av liknande sjukdomar hos de urogenitala kanalerna hos kvinnor.

Eftersom prostata kan orsakas av smittsamma sjukdomar, som föll till en man genom samlag orsakar han omedvetet av sin sjukdom kan sända samma infektion i en kvinnas kropp, som de i sin tur kommer att starta en ny gren av inflammatoriska processer endast redan i den kvinnliga könsorgan organ.

Är prostatit farlig för kvinnor?

I grund och botten är sådan sjukdom som prostatit inte i sig själv heller varken sexuell eller luftdropp. Men de infektioner och bakterier som utlöste utvecklingen av prostata-inflammation hos män kan också orsaka sexuella störningar hos kvinnor. Därför bör du, innan du går in i ett oskyddat samlag med en man, se till att hans könsorgan inte är benägen för inflammatoriska processer och en smittsam sjukdom.

De tidigare nämnda sjukdomarna, som manifesteras hos kvinnor som manlig prostatit, är inte det enda farliga och har allvarliga konsekvenser som äger rum.

Vad är risken för prostatit för kvinnor?

Under oskyddad sexuell kontakt kan skadliga mikroorganismer, infektioner och patogena bakterier som finns i hennes partner som har akut infektiös prostatit komma in i kvinnokroppen.

Det finns flera inflammatoriska processer hos kvinnliga organ, som är analoger i prostatakörteln. Så, en kvinna kan manifestera "prostatit" i form av:

 • Salpingit (inflammation i äggledarna)
 • Oophorit (inflammation av äggstockarna)
 • Adnexit (inflammation i livmoderbänkarna)

salpingit Inflammation av livmoderrör av infektiös natur. Orsakerna till salpingit kan vara olika bakterieinfektioner som överförs sexuellt. Dessa är klamydia, gonorré, E. coli, trichomonas, stafylokocker, cytomegalovirus, candidiasis, streptokocker.

Symtom på salpingit kan uppstå vid ökad kroppstemperatur, purulent urladdning från skeden, smärta i underlivet och kan inte uppenbaras alls.

ooforit - Patologi, manifesterad i inflammation hos de parade könkörtlarna, vilket utgör en allvarlig fara för kvinnans kroppsförplantningssystem.

Orsakerna kan vara ooforit: underkylning äggstocks-, gynekologiska processer (aborter, förlossning), oläsbara kön, endokrina systemsjukdomar, neurologiska faktorer (stress, trötthet) samt infektionssjukdomar (trikomonasinfektion, gonorré, klamydia) och urogenital inflammation. Ooforit manifesteras i ökande temperatur, smärta i nedre buken, deras specifika vaginal sekret och allmän sjukdomstillstånd i en organism.

adnexit - nederlag patogener livmoder, nämligen äggstockarna och äggledarna. Orsaker till adneksita: låg immunitet, dålig personlig hygien, hypotermi, gastrointestinala sjukdomsprocesser såsom förlossning och abort, liksom oskyddat samlag med en ohälsosam partner. Symtomatologi kan visa sig på en konstant förhöjd kroppstemperatur, tillstånd av feber, huvudvärk och smärta i nedre delen av magen av ett annat slag.

Hur påverkar prostatit en kvinna?

Prostatit, men inte vidare till andra människor, en negativ inverkan på upplevelsen av rättvisare kön, naturligtvis, kan. För det första är kvinnan ganska verklig kan "fånga" en sjukdomsframkallande mikroorganismer som kan börja inflammation i hennes urin organ, förstöra dess flora och dramatiskt minska immunitet. Läkarna påpekar att processen för infektion och inflammation i urinröret och urinblåsan hos kvinnor, är orsaken till allvarlig sjukdom, som populärt kallas "kvinnliga prostatan" inom vetenskapen - skineit.

Skineit är en sjukdom som kännetecknas av en akut inflammatorisk process av hudkörtlar hos kvinnor, som i själva verket är en spegelbild av prostatit. För att bestämma en sådan sjukdom behöver en kvinna naturligtvis se en läkare som genom att genomföra tester och ta ett antal tester kommer att kunna göra en noggrann diagnos och följaktligen rekommendera ett acceptabelt behandlingsalternativ. De uppenbara symptomen kan dock hjälpa en kvinna att komma till vad hon har hud. Symtom är som följer:

 • Skämsamt med smärta i detta fall.
 • Periodisk eller till och med konstant smärta i underlivet.
 • Ökad kroppstemperatur.
 • Slemhinnig, purulent urladdning från slidan.
 • Svaghet, dålig hälsa hos kroppen som helhet.
 • Smärta vid samlag.
 • Virala exacerbationer efter hypotermi.

För det andra att prostatit, vilket kan resultera i ett brott mot potens och därmed ovilja delta i sexuella relationer med sin partner psykologiskt traumatiska för en kvinna. Även om sjukdomen inte är fysiskt förslavade den kvinnliga kroppen, den negativa inverkan på det psykologiska tillstånd av testning kan mycket snabbt och enkelt genom att skriva in en kvinna i komplexet, långvarig depression och även provocerande att begå äktenskapsbrott.

Vad ska jag göra?

Om orsakerna till prostatit hos män började infektion och patologiska flora, som spred sig till de kvinnliga urogenitala organ under oskyddat sex, och började som ett resultat av denna inflammation, vilket ledde till allvarlig sjukdom, måste man rusa genast till läkaren och undersökas. Att strama med behandling är i alla fall omöjligt, eftersom konsekvenserna inte bara kan vara beklagliga och helt enkelt dödliga.

Om allt detsamma gjorde utan överföring av infektioner till kvinnliga könsorgan, rekommenderas det att intensivt förebygga sjukdomar i det urogenitala systemet och förekomsten av "kvinnlig prostatit".

Förebyggande åtgärder som bör observeras utan misslyckande:

 • Personlig hygien.
 • Konstantitet vid val av en sexuell partner.
 • Ett systematiskt besök hos en gynekolog, speciellt med obehag och smärta i underlivet.
 • Ökad immunitet.
 • Skyddade sexuella relationer.

Vid överensstämmelse med försiktighetsregler och förebyggande åtgärder är risken för infektion och utveckling av inflammatoriska processer utesluten.

Huruvida det finns en prostatit hos kvinnor?

Prostata är en körtel av yttre utsöndring i hankroppen. Huvudfunktionen är produktion av halvvätska. Av olika orsaker kan prostatakörteln bli inflammerad, och sedan utvecklas prostatit. Beroende på kroppens motstånd och processen i processen isoleras akut och kronisk prostatit. När detta problem uppstår för en man uppstår frågan ofta: "Kan prostatit utvecklas hos kvinnor?" Svaret är överraskande enkelt: "Prostatit hos kvinnor kan inte utvecklas, eftersom de helt enkelt helt enkelt inte har prostata!"

Strukturen hos det kvinnliga reproduktionssystemet är väldigt annorlunda än hos hanen. I synnerhet utförs funktionen hos de kvinnliga könkörtlarna av äggstockarna. Dock är möjligheten att utveckla en liknande inflammatorisk process i en kvinnas kropp inte utesluten. Inte så sällsynta sjukdomar såsom adnexit (inflammation i livmodern), oophoritis (äggstocks inflammation), salpingit (inflammation i äggledarna), och så vidare. D.

Har prostata i en kvinna en effekt på kvinnans kropp?

Inflammation av prostata utvecklas vanligen under inflytande av någon patogen mikroflora (virus, bakterier, svampar). I regel är sjukdomen akut, med en expanderad klinik, och slutar vanligen i fullständig återhämtning. Men det här händer inte alltid. I vissa fall förvärvar processen en liten symtomatisk kronisk kurs. Den manliga organismen anpassar sig gradvis till den permanenta närvaron av patogen mikroflora, och den typiska kliniska bilden av prostatit utvecklas inte samtidigt. Men när dessa samma mikrober kommer in i en kvinnas kropp kan sakerna vara helt annorlunda. I den kvinnliga könsorganet, när en "ny" mikroorganism går in i dem, utvecklas en klassisk inflammatorisk process.

Slutsatsen föreslår sig: den befintliga inflammationen i prostatakörteln hos en man påverkar naturligtvis kvinnors hälsa. Och även om kvinnor inte har prostata, kan de inte ha prostatit, men utseendet på andra inflammatoriska processer i genitourinärsystemet är mycket troligt.

Den främsta analoga prostatit hos män är adnexit hos kvinnor.

Adnexit (eller salpingo-oophorit) - inflammatorisk sjukdom hos äggstockarna, äggledarna och ledbanden. Med andra ord är det en inflammation i livmoderhänvisningarna. De orsakande orsakerna till adnexit är i regel mykoplasma, trichomonas, ureoplasma och så vidare. Huvudvillkoren för uppkomsten av denna sjukdom är försvagningen av immunsystemet.

Hur manifesteras adnexit?

De viktigaste symptomen på adnexit är:

 • smärta. Som regel är en stark värk lokaliserad i underlivet (höger eller vänster). Kan ge i ländryggen, sakrum eller rektum.
 • Patologisk urladdning från slidan.Isolering är vanligen slemhinna eller purulent, kan ha en obehaglig putrefaktiv lukt.
 • Vanliga symptom. Ökad kroppstemperatur, svaghet, huvudvärk, förlust av styrka.
 • Illamående, kräkningar. Vanligtvis förekommer på toppen av smärta.
 • Smärtsam urinering.

Symtom på kronisk adnexit är mindre uttalad. Det finns kränkningar av menstruationscykeln. Smärta har vanligtvis en värkande dragande karaktär, ofta uppenbar före menstruation eller under samlag. Kronisk adnexit förvärras av smittsamma sjukdomar, hypotermi, stress.

Hela risken för kronisk adnexit ligger i dess komplikationer, nämligen vid bildning av vidhäftningar. Spikar i sin tur kränker äggledarnas patency, vilket vanligtvis leder till infertilitet. En annan formidabel komplikation av adnexit är generaliseringen av inflammatorisk process. Mikroorganismer kan röra sig till närliggande organ (njure, urinledare, tarmar), orsakar deras inflammation spridit sig till bukhinnan, orsakar bukhinneinflammation och sepsis.

Att misstänka adnexit är ganska svårt: symptomen på akut form har likhet med många sjukdomar, och den kroniska formen är praktiskt taget asymptomatisk. Den korrekta diagnosen hjälper till med gynekologisk undersökning, vaginala urladdningstester, ett allmänt blodprov, urin, ultraljud av livmodern med bilagor. Om alla ovanstående metoder inte kan fastställa en korrekt diagnos används laparoskopi. laparoskopi Är en medicinsk diagnostisk diagnostisk metod som gör att du kan visualisera bukhålets organ. Med hjälp av laparoskop inte bara kan se äggstocken, sammanväxningar i äggledarna, serös eller varigt exsudat, men också genomföra de nödvändiga hjälpåtgärder (avlägsnande av äggstockarna eller äggledarna undantag från sammanväxningar).

Behandling av adnexit kräver obligatorisk sjukhusvistelse. Antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel, fysioterapi (UHF-, mikrovågsterapi, magnetoterapi, etc.) ordineras. Om det behövs, tillgripa kirurgiska behandlingsmetoder: evakuera ackumuleringen av pus, ta helt av organet eller det drabbade organet. Behandling måste utföras under strikt övervakning av en gynekolog.

Vad är adnexit som för prostatit?

Av sin natur, manlig prostatit och honad adnexit, helt olika sjukdomar. Detta är primärt förknippat med den olika funktionella och anatomiska strukturen hos manliga och kvinnliga reproduktionssystem. Prostatit är en inflammation i prostatakörteln, ett organ som endast förekommer i den manliga kroppen och utför motsvarande funktioner där. Adnexit är en inflammatorisk sjukdom i livmoderhalsarna (äggstockar och äggledarrör). Således kommer prostatit aldrig att uppstå hos kvinnor och adnexit hos män. Framväxten av adnexit hos kvinnor mer förenat med allvarliga komplikationer: Tiden har inte behandlat adnexit leder till sterilitet, peritonit eller sepsis.

Det är värt att notera att kliniken för dessa två sjukdomar faktiskt kan vara mycket lika. Som med adnexit och prostatit visas feber, svaghet, illamående, smärta i buken. Ofta finns det en smärtsam urinering eller avföring, en störning av sexuell funktion.

I båda fallen kräver både prostatit och adnexit obligatorisk behandling. Tidsbehandling, skydda mot allvarliga komplikationer, inte bara dig, utan din sexpartner.

Vad är farlig manlig prostatit för en kvinna?

Sällan, män som har upplevt prostatainflammation, tänker undvika sexuell kontakt, rädd för att infektera partnern. Inte alla vet vad farlig manlig prostatit är för en kvinna, så det finns ofta missförstånd bland partner. Det är omöjligt att vägra sex med prostatit, men det är nödvändigt att förstå de potentiella riskerna och vidta åtgärder för att förhindra utvecklingen av oönskade konsekvenser.

Kan jag infektera en partner?

I sig är prostatit inte skadligt för kvinnor. I kroppen finns det ingen prostata, därför kan en kvinna inte bli sjuk. Trots detta är risken för att få en partner att ingå, men inte prostatit, men patogena mikroorganismer som orsakade inflammation.

Detta gäller i följande fall:

Patogena mikroorganismer som orsakar den inflammatoriska processen bevaras i utsöndringen av prostatakörteln. Vid tidpunkten för utlösning utsöndras hemligheten i urinröret, blandas sedan med sämre vätskan och går in i kvinnans kropp. Om ett antal negativa faktorer sammanfaller kan detta leda till infektion hos en kvinna och utvecklingen av inflammatoriska sjukdomar.

Vad är risken för prostatit för kvinnor?

Inför prostatit hos en partner bör du veta hur prostatit påverkar kvinnokroppen. Överföring av patogena mikroorganismer sker genom isolering av juicen i prostatakörteln.

Dessa ämnen är nödvändiga för att säkerställa rörligheten för spermatozoa i slidan. Prostatajuice ändrar surhetsgraden hos den kvinnliga vagina på ett sådant sätt att inget förhindrar spermiernas rörelse mot ägget.

Att minska vaginans surhet, prostata körlivets hemlighet för en tid berövar den kvinnliga kroppen av naturligt skydd, vilket ökar mottagligheten för patogener. Således är det faktum att seminalvätska kommer in i partnerns kropp en faktor som ökar sannolikheten för infektion med patogena mikroorganismer. Om sekretionen redan innehåller farliga bakterier är risken för infektion hos en kvinna hög. Sedan ett skede förändras, förändras de patogena agenterna i livmoderhalsen och därigenom orsakar farliga inflammatoriska sjukdomar hos det kvinnliga reproduktionssystemet.

Risk för infektion

Beräkna riskerna med infektion partner kan, känna till form av inflammation i prostata hos en man. Vid bakteriella infektioner är sannolikheten för överföring av patogena medel till en kvinna mycket hög. Samtidigt, med icke-infektiös prostatit, finns det risk för infektion hos mannen själv.

Det är viktigt att komma ihåg att inflammation i prostata kan orsakas av:

 • chlamydia;
 • trichomonas;
 • stafylokocker;
 • gonokocker;
 • Svampar.

Alla dessa patogener utgör en potentiell fara för kvinnors hälsa. Infektion kan leda till en inflammatorisk process. Infektion med ett antal mikroorganismer är farligt genom utveckling av infertilitet.

Noninfektiös prostatit orsakas av en överträdelse av organdrofi och åtföljs av en minskning av immuniteten. Alla utomjordiska mikrofloror kan leda till försämring av inflammation. I varje persons mikroflora finns villkorligt patogena mikroorganismer, vilka i normala förhållanden inte utgör någon fara. Med en minskning av immuniteten kan kroppen inte undertrycka sin aktivitet, så det är möjligt att infektera partner.

Hur man undviker infektion?

Neka att ha sex med prostatit kan inte. Regelbunden sexuell aktivitet förbättrar prostata körtelns funktionalitet och har en positiv effekt på hela organismens hälsa. Samtidigt är det nödvändigt att ta hand om partnernas hälsa.

Om partnern har prostatit måste man ständigt skyddas av barriärmetoder. Kondomen skyddar både kvinnan och mannen. Att använda en kondom kommer att förhindra smitta hos en kvinna med en bakteriell eller infektiös prostatit. Med kronisk inflammation i prostata bör kondomen användas för att undvika kontakt med den kvinnliga mikrofloran, vilken kan uppfattas av den manliga organismen som ett patogent medel.

Det är viktigt att använda en kondom oavsett vilken typ av sexuell kontakt som helst. Även med oralsex föreligger risk för försämring av sjukdomen hos män. Detta beror på ett stort antal opportunistiska mikroorganismer som täcker munnhinnan i munnen.

Kondom med prostatit bör användas även med en vanlig partner. Det gör det möjligt att garantera att det finns risker för hälsan för både män och kvinnor.

Finns det en kvinnlig prostatit?

Prostatit är en sjukdom i prostata. I den sjuka kroppen utvecklar en infektion sker negativa förändringar i prostata vävnaden. Beroende på sjukdomsstadiet kan det finnas akut eller kronisk prostatit.

Vuxna män i nästan vilken ålder som helst kan bli sjuk. Även om den högsta andelen patienter - hos personer äldre än 45 år.

Orsaken till prostatit är förkylning, sexuellt överförbara infektioner, nedsatt immunitet, stress, obalanserad diet, idrottskador på underlivet.

Eftersom prostatit är en prostata sjukdom, kan denna sjukdom inte skada kvinnor. Eftersom de inte har prostata.

"Prostatit" förekommer hos kvinnor i samband med inflammation av äggstockarna (oophorit), livmoderhalsar (andexit), äggledare (salpingit).

I sådana fall klagar patienterna på smärtsam urinering, svaghet, purulent urladdning från slidan.

Men. Kvinnor har en liknande struktur kropp, som i inflammatoriska processer kan ha liknande symptom, till prostatit hos män.

Det kallas hudens järn. Den är belägen vid urinväggen på baksidan. Under en orgasm produceras en specifik substans.

Under inflammation i körteln sker skinnit. Bestäm förekomsten av sjukdomen kommer att hjälpa en professionell läkare, ta test och genomföra en undersökning med hjälp av en finger vaginal undersökning.

Men det finns ett antal symptom som bör varna en kvinna:

 • smärta vid urinering och svårighet att urinera
 • värk i smärtan i underlivet
 • ökning av lufttemperaturen
 • svaghet, dålig hälsa
 • slem med pus
 • Det finns en förvärring efter hypotermi, infektionssjukdomar, under samlag.

För behandling av inflammation hos de kvinnliga könsorganen används sådana medel:

 • antiinflammatorisk terapi
 • antibiotika
 • immunostimulerande terapi
 • sjukgymnastik
 • magnetisk terapi.

I svåra fall kan kirurgisk ingrepp vara nödvändig. I synnerhet är det nödvändigt att ta bort pus, en del av det sjuka organet.

Det är viktigt att söka kvalificerad hjälp i tid. Annars kan komplikationer uppstå, som är fylld med infertilitet och svår behandling.

Profylax av kvinnlig "prostatit"

 • personlig hygien
 • konstant partner i sexuella relationer
 • regelbundet besök hos en gynekolog, speciellt med obehagliga symptom
 • stärka immuniteten (gå i frisk luft, sport, utomhus spel, vitamin näring)

Tänk på hur farlig manlig prostatit är för kvinnor. Hos män uppstår prostatisk sjukdom ofta på grund av skadliga mikroorganismer. Inte alltid en stark hälft av mänskligheten gissar vad en "bukett".

Under samlag infaller bakterier kvinnliga könsorganen. Och om de inte kunde manifestera sig i den manliga kroppen (bra immunsystemarbete), kan kvinnor leda till sjukdomar.

Hudkörtelkanaler är ett utmärkt medium för utveckling av patogena mikroorganismer. Och inte alltid den patogena mikrofloran kan bestämmas genom analyser.

Män som jag lider av prostatakörtelproblem har problem med erektion och sexdrivning. Detta påverkar också kvinnors hälsa, känslomässigt tillstånd och mängden stress.

Så prostatit hos män påverkar kvinnornas hälsa, och kan leda till inflammation i organens könsorgan.

I sin tur borde en kvinna ta hand om sig själv och granskas regelbundet. Endast på detta sätt kan det sexuella systemet skyddas mot en sjukdom, inklusive "kvinnlig prostatit."

Och lite om hemligheter.

Har du någonsin lider av problem på grund av PROSTATITIS? Döma av det faktum att du läser denna artikel - segern var inte på din sida. Och förstår du självklart vad:

 • Ökad irritabilitet
 • Nedsatt urinering
 • Erection problem

Och svara nu på frågan: Är du nöjd med det här? Kan problem tolereras? Och hur mycket pengar har du redan "samlat" med ineffektiv behandling? Det är rätt - det är dags att avsluta med det här! Håller du med? Därför bestämde vi oss för att publicera en länk till chefen för urologen: "Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare hemma?". Läs artikeln...