Huvud
Skäl

Hur ser en urolog en läkare?

Listan över smala specialiseringar av läkare kan leda till en viss förvirring. Därför, i någon patologi, besöker du en distriktsterapeut, så att han kan ta reda på var du ska skicka dig vidare. Att misstänka det genitourära systemets patologi och njurarna själva är inte svårt. Markören för detta är otillfredsställande urintester och vissa klagomål. För detaljerad granskning och förtydligande av diagnosen får du en hänvisning till en urolog.

Det är inte nödvändigt att överväga urologen att vara enbart manlig (detta är en gemensam åsikt). Läkaren i denna specialisering behandlar geniturinärsystemets patologier, oavsett vilken persons kön de har sitt ursprung. Kanske kan i en separat grupp bara identifieras barns urologer som behandlar små patienter. Uppdelningen av alla läkare till vuxna och barn beror på de fysiologiska och anatomiska egenskaperna hos barnets organism.

Vad läkaren botar en urolog

Vi listar de sjukdomar som ligger i en urologs kompetens:

 • Alla inflammatoriska processer i det genitourinära systemet - cystit, uretrit.
 • Urolitiasis.
 • Skador och neoplasmer lokaliserade i urinblåsan och urinvägarna.
 • Patologier och defekter hos könsorganen hos män.
 • Patologier i prostata.
 • Sjukdomar i njurarna och binjurarna.
 • Infertilitet.

Vetenskap Urologi hör till kategorin kirurgiska specialiseringar. Därför kan du få akut kirurgisk hjälp direkt hos urologen.

Klassificering av läkare

Alla urologiska specialiteter är indelade i ytterligare, smalare grupper:

 1. Urogenikologiya. Läkaren behandlar behandling av urogynekologiska sjukdomar hos kvinnor. Det finns ett stort antal patologier som kan betraktas lika urologiska och gynekologiska.
 2. Andrologi. Andrologen behandlar människornas patologi. Detta inbegriper inte bara inflammatoriska sjukdomar utan också fosterskador hos det manliga reproduktionssystemet.
 3. Barnens urologi. Konsultation av en barns urolog är nödvändig för medfödda defekter i det genitourära systemet etc.
 4. Oncourology. Dess mål är att hitta och behandla onkologiska processer i genitourinary systemet.
 5. Ftiziourologiya. Det behandlar urologiska patologier av tuberkulös natur.
 6. Geriatrisk urologi. Ett ganska stort och komplext område av urologisk vetenskap. Dess kontingent är äldre patienter.
 7. Urgent urologi. Läkaren specialiserar sig på att tillhandahålla akut kirurgisk behandling inom urogenitala organ.

Förberedelse för antagning

Urologisk mottagning kräver lite förberedelse, vilket är lite annorlunda för kvinnor och män. Förutom en allmän visuell undersökning och anamnesis utför läkaren även andra diagnostiska manipuleringar. När undersökningen med en urolog passerar talar vi strax nedan, men för närvarande fokuserar vi din uppmärksamhet på preparatet som krävs innan du får en urolog från läkaren.

Hur man förbereder sig för en kvinna

Förutom att få en gynekolog. För granskning av kvinnor används en gynekologisk stol. Så glöm inte att ta med blöjan med dig för inspektion. En dag före besöket bör du utesluta sex.

Spruta inte innan du undersöker urologen. Behöver inte hygiengenitaler med desinfektionslösningar (furatsilina, klorhexidin). Läkaren kommer att behöva ta prov, och efter applicering av medicinska lösningar kan indikatorerna vara opålitliga.

Hur man förbereder sig för en man

För män, förutom den hygieniska toaletten av könsorganen, krävs det:

 • Avslag på sexuella kontakter inom 2 dagar innan du går igenom undersökningen.
 • Rengöring av emalj. Klar ändtarmen är nödvändig för att doktorn ska göra en fingerprovning av prostatakörteln genom ändtarmen. Var inte rädd och blyg av de erektioner som uppstår under en sådan undersökning - det här är normalt. Värre, om en erektion inte uppstår. Rengörande emalj kan ersättas med ett laxerande läkemedel dagen innan.

Inloggning av urologen

Vi förstår att spänningen för män och kvinnor framför läkarkontoret är en vanlig sak. Vad gör urologen i receptionen, är undersökningen smärtsam, vilka tester krävs, hur utför doktorn diagnosen? Dessa tankar ger dig inte vila och tillåter dig inte att gå in på kontoret lugnt och avslappnat. Och detta är nödvändigt.

Rådet. Om du är för orolig, ta några lugnande droppar innan du tar en läkare.

Inget hemskt händer på urologens kontor. Undersökningen börjar med en rutinmässig konversation. Svara doktorns frågor i detalj, det här hjälper till med en noggrann diagnos. Om det finns kroniska sjukdomar behöver läkaren veta vilken medicin patienten tar ständigt. Glöm inte att nämna dem. I förbigående undersöker läkaren ditt polikort, undersöker testen, vars resultat måste limmas i det. Om avtalet är primärt, och du godkände inte test, ska läkaren utse dem. Några av testerna tas av patienterna på kontoret.

Nästa steg är en palpation (manuell) undersökning av buken och njurarna. Det utförs på en soffa, ibland stående.

För att undersöka könsorganen köper doktorn en gynekologisk stol. Hos män utför läkaren en visuell och palpation undersöker vulva, och fortsätter sedan till en undersökning av prostatakörteln. Anatomiskt är prostatakörteln av män på ena sidan angränsande till blåsan, å andra sidan rör den ändtarmen. Därför är det enda möjliga sättet att bestämma storleken, organets densitet - för att undersöka den genom anusen. För detta erbjuds patienten att luta sig på soffan och luta sig framåt. Läkaren sätter in ett finger i ändtarmen och prober prostata. Att notera är samma metod som utförs prostata massage för män testar hemlighet av prostatan samt tas med hjälp av en finger effekter på järn.

Undersökning av prostata hos män kan orsaka smärta endast i närvaro av akut prostatit. I andra fall är förfarandet smärtfritt.

Hur man väljer en bra specialist

För att få ett möte med en urolog är det tillräckligt att anmäla sig till poliklinikens register. Om en patient genomgår en urologisk undersökning, rekommenderar en annan specialist att han ger dig ytterligare test. Många patienter ger dem i betalda laboratorier för att få resultat snabbare. Vi öppnar en liten medicinsk hemlighet för dig. Varje läkare, inklusive en urolog, som du måste skriva in, litar på laboratoriet i den institution där han arbetar. Om du behöver ytterligare analys med användning av sällsynta eller dyra reagenser, kommer urologen själv att råda dig att registrera dig för tester i ett privat laboratorium av ett bra, enligt hans åsikt, nivå.

Och om du inte bor i en storlek, och urologen i dina breddgrader inte kan hittas? Hur man gör ett möte, och viktigast av allt, var man hittar en bra specialist?

Hitta en läkare i vår tid är lätt. Adresser till kliniker och privata medicinska strukturer är lätta att hitta på Internet, du kan också registrera dig utan att gå hem. Men du vill genomgå en undersökning med en bra läkare, inte den som har telefonen först i ögat! Därför satsar vi på att ge dig några tips som garanterar kvalitet och kompetent service.

 • Att hitta en bra urolog är lättast i en stor klinik där det finns en urologiavdelning.
 • Du kan skriva till ett möte med en högklassig läkare med försäkringsagenter som tillhandahåller individuell sjukförsäkring. Vanligtvis vet de läkare inte bara personligen, utan får också feedback från patienter som redan har använt urologiska tjänster.

För att använda råd av kollegor och vänner, skulle vi inte rekommendera det väldigt mycket. Deras erfarenhet var inte nödvändigtvis framgångsrik, den psykologiska aspekten av mottagningen är av stor betydelse. Om du fortfarande går till en urolog i en privat struktur, kontrollera först att du har tillgång till licenser och examensbevis för relevant utbildning. Allvarlig honung. institutioner gömmer inte dem.

Hur får en urolog en kvinna?

Våra fördelar:

 • billigt tar emot en läkare från 900 rubel
 • snarast Analyser på behandlingsdagen från 20 minuter till 1 dag
 • stänga 5 minuter från tunnelbanestationen Varshavskaya och Chistye Prudy
 • bekvämt vi arbetar varje dag från 9 till 21 varje dag (inklusive semester)
 • Anonymt!

Urolog betraktas ofta som en uteslutande manlig läkare som hjälper till med olika sjukdomar i urogenitalsystemet, som sträcker sig från infektioner, sexuellt överförbara infektioner och slutar njurtumörer, prostata och urinblåsa. Därför har klinikens administratörer nästan inga ytterligare frågor när man skriver en manlig patient för att se en urolog.

Kvinnor, dock traditionellt med några klagomål i bäckenområdet, vänder sig till gynekologen, som vid behov kan organisera en gemensam undersökning med en specialist på urologisk profil.

Läkare, urologer, åberopar naturligtvis inte att undersöka och behandla sjukdomar i vagina, livmoderhalsen, livmodern själv och dess bilagor. Men det finns specifika sjukdomar, som de är engagerade i, och som hos män och kvinnor.

Urologiska sjukdomar hos kvinnor är:

 1. Akut och kronisk blåsan.
 2. Akut och kronisk uretrit.
 3. Pyelonefrit.
 4. Syndrom av en neurogen hyperaktiv blåsan.
 5. Urolitiasis.
 6. Tumörer i urinvägarna.

En kvinnas urologiska undersökning har egenskaper av gynekologisk och allmän terapeutisk undersökning.

Efter att samla in klagomål och historia, när det visar sig under symtomdebut, deras egenskaper, särskilt förekomsten av smärta i projektionen av njurar och urinblåsa och förändringar i urinering, urologisk undersökning själv börjar:

Urologisk undersökning är bara den första delen av en kvinnas undersökning som utförs av en urolog. Vidare, ultraljudsundersökning av njurarna, urinblåsan, urinledarna och laboratorietester av urin, smuts från urinröret och blodet.

På grundval av de uppgifter som erhållits som ett resultat av urologs och ultraljudsundersökningar med analyser görs en urologisk diagnos och behandling föreskrivs. Dessutom detekteringen av blås patogener av sexuellt överförbara sjukdomar och sexuellt överförda infektioner i urinröret eller blåsan behandlas en kvinna inte är en gynekolog, men det var på urolog.

 • Läkaren undersöker kvinnans ländryggsregion och underlivet, producerar effleurage och palpation av dessa områden, finner ut närvaron av smärta och synliga förändringar.
 • Nästa, är patienten placerad på en soffa eller stol urologisk där urolog utför inspektion av vulva, urinröret, bestämmer synlig förändring (onormal urladdning, papilloma sår), palpates urinröret och urinblåsan genom slidan och bukväggen.
 • Vid denna tidpunkt kan urologen ta material från urinröret för PCR-diagnos av STI, sådd på floran och känslighet mot antibiotika.
 • Ibland är det nödvändigt att utföra uretro- och cystoskopi. Det vill säga en speciell enhet som ser ut som ett rör, går in i urinröret och urinblåsan och undersöker slimhinnan hos dessa organ med hjälp av ett videosystem. Under undersökningen kan du ta för att undersöka misstänkt vävnad.

Urologisk undersökning är bara den första delen av en kvinnas undersökning som utförs av en urolog. Vidare, ultraljudsundersökning av njurarna, urinblåsan, urinledarna och laboratorietester av urin, smuts från urinröret och blodet.

På grundval av de uppgifter som erhållits som ett resultat av urologs och ultraljudsundersökningar med analyser görs en urologisk diagnos och behandling föreskrivs. Dessutom detekteringen av blås patogener av sexuellt överförbara sjukdomar och sexuellt överförda infektioner i urinröret eller blåsan behandlas en kvinna inte är en gynekolog, men det var på urolog.

Läkare i kliniken "Privat praktik" dermatovenereolog, urolog Volokhov EA berättar om urologen.

Läkarmottagning på Chistiye Prudy och Varshavka

Mottagning i våra kliniker dagligen från 9.00 till 21.00

I SAD och SWAD - tunnelbana Varshavskaya, Kakhovskaya, Sevastopol - st. Bolotnikovskaya hus 5 byggnad 2, tel. 8-499-317-29-72

I centrum (CAO) - tunnelbana Chistye Prudy, Turgenevskaya, Lubyanka - Krivokolenny Lane House 10 sid 9, tel. 8-495-980-13-16

Hur ska urologen ha en undersökning?

Vi listar de sjukdomar som ligger i en urologs kompetens:

 • Alla inflammatoriska processer i det genitourinära systemet - cystit, uretrit.
 • Urolitiasis.
 • Skador och neoplasmer lokaliserade i urinblåsan och urinvägarna.
 • Patologier och defekter hos könsorganen hos män.
 • Patologier i prostata.
 • Sjukdomar i njurarna och binjurarna.
 • Infertilitet.

Vetenskap Urologi hör till kategorin kirurgiska specialiseringar. Därför kan du få akut kirurgisk hjälp direkt hos urologen.

Förberedelse för antagning

Urologisk mottagning kräver lite förberedelse, vilket är lite annorlunda för kvinnor och män. Förutom en allmän visuell undersökning och anamnesis utför läkaren även andra diagnostiska manipuleringar. När undersökningen med en urolog passerar talar vi strax nedan, men för närvarande fokuserar vi din uppmärksamhet på preparatet som krävs innan du får en urolog från läkaren.

Hur man förbereder sig för en kvinna?

Förutom att få en gynekolog. För granskning av kvinnor används en gynekologisk stol. Så glöm inte att ta med blöjan med dig för inspektion. En dag före besöket bör du utesluta sex. Spruta inte innan du undersöker urologen. Behöver inte hygiengenitaler med desinfektionslösningar (furatsilina, klorhexidin). Läkaren kommer att behöva ta prov, och efter applicering av medicinska lösningar kan indikatorerna vara opålitliga.

Hur man förbereder sig för en man?

För män, förutom den hygieniska toaletten av könsorganen, krävs det:

 • Avslag på sexuella kontakter inom 2 dagar innan du går igenom undersökningen.
 • Rengöring av emalj. Klar ändtarmen är nödvändig för att doktorn ska göra en fingerprovning av prostatakörteln genom ändtarmen. Var inte rädd och blyg av de erektioner som uppstår under en sådan undersökning - det här är normalt. Värre, om en erektion inte uppstår. Rengörande emalj kan ersättas med ett laxerande läkemedel dagen innan.

Enligt specialister

Det är bäst att göra ett urintest före det första besöket hos urologen. Detta kommer att underlätta formuleringen av rätt diagnos. Dessutom är en sådan analys fortfarande nödvändig för överlämnandet.

Det är också tillrådligt att börja en symtomräkning flera dagar före urologens undersökning:

 • Skriv ner hur många gånger om dagen du urinerar;
 • i vilket område finns det ont och hur stark det är
 • vad åt och dricker du under dagen
 • försök att spåra sambandet mellan kost och livsstil och försämra eller förbättra symtomen.

Detta kommer att vara mycket användbart när du diskuterar ditt problem med en läkare och ställer frågor till honom.

Hur är den första undersökningen av en urolog?

Som urologen genomgår en undersökning kan du förvänta dig en lång diskussion om dina symtom.

En urolog kan ställa olika frågor, till exempel:

 • Hur ofta uppstår de och när uppstod symptomen först?
 • Stör de dig mycket?
 • Har du blod i din urin? Om så är fallet, hur ofta?
 • Har du haft en historia av urinvägssjukdom?
 • Lider du av högt blodtryck?
 • Har dina släktingar det geniturära systemet?
 • Huruvida det fanns attacker av urinlöshet?

Läkaren kan också utföra en fingerprovning av prostata och en snabb avsökning av blåsans ultraljud. Oroa dig inte, det här är inte ett invasivt förfarande.

Det är viktigt att veta. Även om urologen först ställer frågor om det genitourära systemet, finns det en chans att ditt urologiska problem faktiskt är relaterat till andra kroppssystem. Var redo att ge urologen en komplett lista över alla medicinerade läkemedel, inklusive information om receptbelagda läkemedel. Det är lämpligt att kompilera denna lista i förväg.

Efter avslutad undersökning kommer läkaren att diskutera behandlingsplanen med dig. Det innefattar vanligtvis genomgång av ytterligare prov och tester som måste utföras antingen vid tidpunkten för detta besök eller vid senare besök.

Sådana studier kan innefatta:

 • blodprov;
 • test för testosteron;
 • Ultraljud av njurarna, blåsan och prostata;
 • cystoskopi;
 • CT eller MR för att bedöma tillståndet för njurarna eller bäckenorganen;
 • blåsning eller prostata biopsi.

Tack vare dessa procedurer kommer specialisten att kunna bestämma den rätta åtgärden som ska vidtas för din behandling. Tilldela dig folkmekanismer för prostatit och andra sjukdomar utan att först ha råd med din urolog borde inte.

Vad väntar dig på läkarens möte? Steg för steg

 1. Först talar läkaren med patienten. Han frågar hur en person känner, vilka problem stör honom. För att få en mer komplett bild av sjukdomen frågar läkaren ledande frågor, lär sig hur symtomen förändras beroende på situationen. Även urologen bör bekanta sig med en anamnese av patientens liv, det vill säga att lära sig, än när personen var sjuk. Det är särskilt viktigt för honom att fråga om förekomsten av sjukdomar i genitourinary sfären i en persons liv.
 2. Inspektion på soffan. Läkaren kommer att be dig att klä sig på dina underkläder och ligga på ryggen. Så han kommer att kunna känna njurarna och organen som gränsar till dem.
 3. Mottagning hos urologen hos män inkluderar även undersökning och sondering av yttre könsorgan: en sexuell medlem, ett skrotum. Det skadar inte alls, leder inte till obehagliga känslor, om vävnaderna hos dessa organ inte påverkas av patologi.
 4. Inspektion av prostata. Det genomförs endast genom ändtarmen. För detta kommer patienten att behöva ta en knä-armbågsställning eller squat efter att ha avlägsnat all kläder under midjan. Läkaren kommer att sätta in ett glycerinsmörjat finger i handsken i patientens rektum, palpera sin prostata. Detta är ett ganska obehagligt förfarande, men smärta uppstår endast om prostata är inflammerat. Undersökning av prostata kan åtföljas av en erektion. Här finns inget att oroa sig för, även om du går igenom en undersökning med en kvinnlig urolog - en sådan reaktion ska normalt inträffa med denna manipulation, känner doktorn inte några personliga känslor. Tvärtom är läkaren, oavsett vilket kön det är, med palpation av prostatakörteln viktigt att inte bara bedöma storleken, densiteten och enhetligheten hos körteln själv, men också att analysera nivån på erektion.

Vilka förfaranden kan urologen göra under mottagningen?

 • tar ett smet från urinröret (en kvinna behöver ligga på en gynekologisk stol)
 • producerar prostata massage
 • tar studien hemligheten ("juice") av prostata
 • korrigerar parafimos
 • kateteriserar blåsan
 • buzhiruet urinrör, det vill säga, passerar genom urinröret en metallsond under lokalbedövning
 • tar bort den elektrokoagulanta neoplasmen av liten storlek på de yttre könsorganen
 • producerar stämpling av fröetubberet
 • tar bort främmande kropp från urinröret
 • ändrar permanent urinkateter
 • injicerar droger i blåsan genom en kateter
 • producerar diaphanoskopi av pungen
 • Byt bandage och ta bort sömmen efter urologiska operationer
 • gör suturering små sår på en människas könsorgan
 • avslöjar furuncles på manliga genitala organ
 • dissekerar piggar på förhuden
 • utser och kan utföra ultraljud av skrotorganen, ultraljud av prostata, cystoskopi och andra instrumentella metoder.

Hur förstår du vad du behöver för att se en urolog?

Det finns två typer av urinvägsinfektion:

 • Infektioner i nedre urinvägarna, som innefattar inflammation eller irritation i urinröret och urinblåsan.
 • Infektioner i övre urinvägarna (de inkluderar njurarna och urinledarna).

Utnämningen av en urolog är ett måste om det finns följande symtom på en infektion i det nedre urinvägarna:

 • Du känner lite obehag i buken och urinering blir ett problem.
 • Det var smärta eller brännande under urinering.
 • Önskan att urinera, inklusive på natten, har blivit vanligare.
 • Du kan inte kontrollera urinering.
 • Periodiskt finns det en känsla av att inte tömma blåsan helt.
 • Urinen började luktas mycket kraftigt.
 • Färgen på urinen förändrades, det blev molnigt, blod dök upp i det.
 • Du känner smärta i underlivet och oförklarlig trötthet.

Läkare urolog Fominykh MA

Vad kan urologen upptäcka?

 • Urinrörets inflammation är uretrit.
 • Sexuellt överförbara infektioner efter: ureaplasmosis, candidiasis, mykoplasmos, gonorré etc.
 • Inflammation som påverkar förhuden och ollonet (balanopostit), epididymis och testiklar (orchiepididymitis), seminala vesiklar (vesiklar), prostata (prostata), urinblåsan (cystit), njure (pyelonefrit).

För en tidig diagnos av sjukdomar i genitourinary sfären måste en man genomgå en förebyggande undersökning minst två gånger om året. I de tidiga stadierna av alla urologiska sjukdomar behandlas snabbt och framgångsrikt och ger inte allvarliga komplikationer. Om du lever ett aktivt sexliv eller du är mer än fyrtio år är det bara nödvändigt att besöka en urolog. Cast bort falsk skam och fördomar: att ta hand om din maskulin hälsa är verkligen en vuxen sak.

Förebyggande av urologiska sjukdomar

För att undvika urologiska sjukdomar rekommenderar läkare att följa enkla regler:

 • Underkläder ska passa dig i storlek, sys av mjuka naturtyger, ge bra luftbyte.
 • Håll dig till rätt näring och motion.
 • Undvik avslappnad sex. Använd skyddsutrustning.
 • Sitt inte på kalla ytor. Klä i väder.
 • Överensstämmelse med hygien.
 • Kontrollera regelbundet hos en specialist.

Hur väljer man en bra specialist?

För att få ett möte med en urolog är det tillräckligt att anmäla sig till poliklinikens register. Om en patient genomgår en urologisk undersökning, rekommenderar en annan specialist att han ger dig ytterligare test. Många patienter ger dem i betalda laboratorier för att få resultat snabbare. Vi öppnar en liten medicinsk hemlighet för dig. Varje läkare, inklusive en urolog, som du måste skriva in, litar på laboratoriet i den institution där han arbetar. Om du behöver ytterligare analys med användning av sällsynta eller dyra reagenser, kommer urologen själv att råda dig att registrera dig för tester i ett privat laboratorium av ett bra, enligt hans åsikt, nivå.

Och om du inte bor i en storlek, och urologen i dina breddgrader inte kan hittas? Hur man gör ett möte, och viktigast av allt, var man hittar en bra specialist?

Hitta en läkare i vår tid är lätt. Adresser till kliniker och privata medicinska strukturer är lätta att hitta på Internet, du kan också registrera dig utan att gå hem. Men du vill genomgå en undersökning med en bra läkare, inte den som har telefonen först i ögat! Därför satsar vi på att ge dig några tips som garanterar kvalitet och kompetent service.

 • Att hitta en bra urolog är lättast i en stor klinik där det finns en urologiavdelning.
 • Du kan skriva till ett möte med en högklassig läkare med försäkringsagenter som tillhandahåller individuell sjukförsäkring. Vanligtvis vet de läkare inte bara personligen, utan får också feedback från patienter som redan har använt urologiska tjänster.

Hur är undersökningen med cystit hos kvinnor

Besök till urologen: hur man förbereder?

Som svar på frågan "hur man förbereder sig på ett besök hos en urolog" utfärdar den populära sökmotorn över 23 tusen referenser. Internetanvändare är intresserade av hur läkaren undersöks och om några åtgärder bör vidtas innan han besöker honom. Och verkligen är det nödvändigt? Vi upptäcker att det vore bra att notera dem som planerar att besöka en urolog.

... en läkare som behandlar förebyggande, diagnos och behandling av sjukdomar i urin sfären (hos kvinnor), och det urogenitala systemet (hane). Specialisering delvis nära urolog andrologist och gynekolog - manliga och kvinnliga läkare, men i varje fall inte en ersättning för dem. Många sjukdomar och störningar, som är inom urologi uppmärksamhet, till exempel, överaktiv blåsa, urininkontinens, cystit, pyelonefrit, urolithiasis - kännetecknas av båda könen, liksom skada på urinledaren, urinblåsa och njurar.


Anledningen till att kontakta en urolog

De som övervakar hälsan, rekommenderas att besöka urologen en eller två gånger per år för förebyggande undersökning. Anledningen till att inte skjuta upp besöket till läkaren kan bli så alarmerande välsignaler som:

Frekvent urinering (vanligtvis 8 gånger om dagen), inklusive på natten (oftare 1 gång per natt);

outhärdlig brådskande uppmaning att urinera, urininkontinens med ljudet av rinnande vatten;

obehag med urinering (smärta, motstånd, etc.);

Sträckande smärtor i underlivet, i nedre delen av ryggen;

orenheter i urinen (blod, pus) eller en förändring i sin färg (utseendet på rosa, röda, bruna nyanser);

urininkontinens under fysisk ansträngning oavsett intensitet (i synnerhet under skratt, hosta, nysning, lyftande vikter, promenader, leksport, samlag).

Så här förbereder du dig på ett urologbesök

Den första rekommendationen gäller läkarbesök varje specialitet: det är nödvändigt att ta en dusch (använd inte för personlig hygien hudvård: geler, tvål), sätta på rena sängkläder och övergripande ser snyggt. Du kan också ta med en flaska dricka, se till att stillastående vatten (0,5-1 liter) och pre-fill tömning dagbok. Prov eller dagboksform (och i själva verket profiler med ett litet antal poäng) är lätt att hitta på nätet. Och vattnet kommer väl till hands om du behöver göra ultraljud av urinblåsan: fylld med vätska, är det lättare att se på skärmen som gör det möjligt för läkare att göra en mer exakt slutsats om tillståndet i kroppen. Av denna anledning är det rekommenderat att inte gå på toaletten på små behov i ett par timmar innan undersökningen.

Det bör också vara tillfälligt (dagen före besöket till läkaren) för att eliminera från kosten mat och dryck som utlöser gasbildning: ärtor, linser och andra baljväxter, färska grönsaker, bär, frukt, mjölk och mjölkprodukter. Enligt förbudet och alkoholen.

Fortfarande rekommenderar urologer att avstå från sexuellt intyg eller agera, särskilt män, i två dagar före planerat besök av experten. I det här fallet kommer läkaren att kunna vidta de nödvändiga testen (smuts och skrap från slemhinnan i könsorganen och utsöndringsorganen) vid behov vid första mottagningen.

Hur är den urologiska undersökningen?

Inledande samråd urolog omfattar främst undersökningen - be patientens klagomål och informationsinsamling för anamnes (sjukdomshistoria): symptom, vilken typ av sjukdom, livsstil, kroniska och ärftliga sjukdomar, läkemedel som intas, allergier, operationer. Därefter utför läkaren en visuell inspektion, och i slutet av proceduren ger han en preliminär diagnos och ger rekommendationer.

Som regel är de följande: Håll en dagbok om urinering i tre dagar (om patienten inte ledde det i förväg); för att klara den allmänna analysen av urin, klinisk och biokemisk analys av blod, ett smet från urinröret, bakteriekultur av urin, spermogram (män); passera ultraljud - kvinnor tilldelas ultraljudsundersökning av njurar och urinblåsor, män - studien av njurar, blåsor, prostata och skrotum.

Även andra former av examination och laboratorietester, såsom PCR-diagnostik, forskning om infektioner, sexuellt överförbara infektioner, uroflowmetry, urodynamisk undersökning, examination på en gynekologisk stol (för kvinnor) och rektal undersökning (för män). Allt detta är nödvändigt för mer noggrann diagnos och effektiv behandling av sjukdomen.

Viktigt! Skäm dig inte över din sjukdom, något att gömma om det från läkaren - förlägenhet här är olämplig. Ju mer information läkaren vet, desto lättare är det för honom att göra rätt diagnos och förskriva lämplig behandling. Med den nuvarande urologinivån finns det praktiskt taget inga sjukdomar i urinvägarna (genitourinary) som inte skulle vara mottagliga för diagnos och behandling. Det viktigaste är att personens önskan att ta hand om sin hälsa och beredskap att uppfylla doktorns möten.

ARTIKEL BÄR FAMILIARISERAD KARAKTER. FÖR ALLA FRÅGOR OM DIN HÄLSA, ANVÄND, VÄLKOMMEN, TILL DOKTOREN.

Relaterade material

Vandra till urologen. Det är läskigt.

Jag vill fråga om det är nödvändigt, och om nödvändigt, varför, ta bort bh och bara sänka urologens trosor. Bara min mage fast.
Mycket obehagligt i hjärtat efter att ha besökt en läkare. För att flörta sa verkligen ingenting


Glöm uttrycket: ***** - inte en fågel, en läkare är inte en man!. Alla är utsmyckade med en värld. Det var nödvändigt att leta efter en kvinnlig läkare.

38. Sergei | | 25.12., 12:36:02 [1379307641]

pucemu muziki stisniajutsa idti k urologu, raskazyvat svoji problemy, en potomu cto byl genom Glaz na glaz s vraciom, ett tak esio iv etom uciastvuet Molodaja Med sestra, jag vsio slusaet, mig smotrit tebe v lico.potom ze pri nei, på smotrit penis, trogaet jaicki, mazet anal lubrikantom jag proveriaet prostatu.takoe osiusenije CTO på izdevaetsa, poluciaet kakoi att fetis.priciniaet diskamfort pacientu.

39. Sasha | | 29.12., 14:38:00 [1379307641]

Här var nyligen hos urologen min vän har berättat om en full, det i händelse av rezes i en perineum. Jag vet inte vad som hände, men som en ung och frisk, gör inget ont och sex utan problem. Manliga urologer är alltid muzhiks själva, kvinnor arbetar inte här. Jag brukade tro att jag inte förstod det nyligen. Kort sagt, han tvingade mig att ge honom prostatajuice för analys. I röven lade fingrarna i handsken och började smula i ändtarmen. Sedan slutet av droppen av vätska och förresten det gör ont! Jag blev sårad men hur är det normalt? I allmänhet droppade i en burk lite och släppte mig.
*****, som jag var obehaglig och skäms över att jag låter honom göra det. Jag förstår att det är så nödvändigt för analys, men fördömt är det orealistiskt förödmjukande och äckligt. Vem har annars haft en sådan upplevelse? Om jag plötsligt blir sjuk måste jag återigen göra detta staket av prostatajuice?

40. Svetlana | | 27.03., 19:12:00 [3096957530]

Jag var hos urologen. Också i början var jag väldigt rädd, av någon anledning är denna medicinriktning väldigt populär bland bönderna. I hela staden hittade jag inte en kvinna-urolog. Läkaren rörde inte ens. Omedelbart skickad för att ge en allmän analys av urin, men problemet jag hade var en annan - en särskild uppmaning att urinera. Vid nästa besök föreskrev jag behandlingen. Det hjälpte mycket.

Jag är nu detsamma nu lite skrämmande. Måste vandra till urolog, han är en man, men det är inte skrämmande) är att han känner till vänners vänner och min make. När kallas för att konsultera, sade han, vad analyser för att lämna över och sade att vi bör kontrollera sdelat..Kak något blir besvärlig vid tanken att någon av dina vänner uppdaterade med dina inälvor)))) Varför annans gynekologer och urologer inte skrämma))

Användaren av webbplatsen Woman.ru förstår och accepterar att han är fullt ansvarig för allt material som helt eller delvis publiceras av honom med hjälp av tjänsten Woman.ru.
Användaren av webbplatsen Woman.ru garanterar att placeringen av de material som lämnats av honom inte strider mot tredje parts rättigheter (inklusive men inte begränsat till upphovsrätt), skadar inte deras ära och värdighet.
Användaren av webbplatsen Woman.ru, skickar material, är således intresserad av publiceringen på webbplatsen och uttrycker sitt samtycke till vidare användning av redaktionen på webbplatsen Woman.ru.
Alla material på webbplatsen Woman.ru, oavsett formulär och datum för utstationering på webbplatsen, kan endast användas med samtycke från den redaktionella webbplatsen. Reproduktion av material från webbplatsen Woman.ru är omöjligt utan skriftligt tillstånd från redaktionen.

Redaktörerna är inte ansvariga för innehållet i annonser och artiklar. Författarnas uppfattning kan inte sammanfalla med redaktionell synvinkel.

Materialen som anges i avsnittet Sex rekommenderas inte för visning till personer under 18 år (18+)

När du besöker woman.ru accepterar du Användarvillkoren på Woman.ru webbplatsen. i t.ch. och i den del som gäller cookies.

Nätverkskommunikation Woman.ru (Mediesertifikat EL № FS-77 - 65950, utfärdat Roskomnadzor den 10 juni).

Diagnos av cystit hos kvinnor

1. Non-instrumental examination

Åtgärder för icke-instrumentell diagnos av cystit, som kan genomföras av en urolog, består i:

 • Beredskap av anamnese. det vill säga
  • episoder av infektioner i genitourinary systemet;
  • överförda operationer på urinvägarna och bäckenet;
  • associerade patologier (nervöst och endokrina system, sjukdomar i mag-tarmkanalen);
  • registrerade också fall av kränkningar av kosten i form av provocerande mat, alkohol.
 • Insamling av klagomål på:
  • frekvent och smärtsam urinering, vanligen förekommande efter kränkningar av kost eller hypotermi
  • på imaginär uppmaning att urinera
  • på utseendet av blodföroreningar i urinen.
  • smärtsamma förnimmelser i blåsans område, vars intensitet är direkt relaterad till svårighetsgraden av den inflammatoriska processen;
  • mörk urinfärg, vilket indikerar närvaron av röda blodkroppar, leukocyter, bakterier, epitel.
 • Fysisk (finger) undersökning projicering av blåsan och området ovanför skönheten för att identifiera sjuklighet
 • Utformar en dagbok om urinering. det vill säga data om volymen av ett enda vätskeintag och en enda urinutsöndring inom 2-3 dagar;
 • Gynekologisk undersökning i stolen för utvärdering:
  • Förhållanden i slemhinnan i vestibulen
  • urinrörets yttre öppning och dess placering i förhållande till vagina
  • smärtsamma känslor under palpation genom vagina av botten av blåsan;
  • tillstånd av urinröret och intilliggande vävnader
  • styvheten i hymenringen och dess spår - det är möjligt att kasta infektionen under samlag (vaginal undersökning med O Donnel-metoden).
 • Kalibrera urinröret med hjälp av olivformad bugea för att identifiera organisk infrarisk obstruktion.

2. Laboratorieundersökning för cystit

Laboratoriediagnostiska metoder är:

 • Allmän analys av urin för detektering av tecken på inflammation, bestående av ett stort antal leukocyter och erytrocyter i urinen;
 • Bakteriologisk studie av urin för att bestämma mikroorganismernas reaktion på antibakteriella läkemedel (103 cfu / ml);
 • PCR-diagnostik för detektering av sexuellt överförbara infektioner;
 • ELISA FORSKNING för detektion av cytomegalovirus, herpes;
 • Smärta från slidan (för att avslöja vaginal dysbios);
 • Klinisk analys av blod (om nödvändigt) för att utesluta den systemiska inflammatoriska processen (förhöjd nivå av leukocyter och ESR).

3. Instrumentstudier på blåsor hos kvinnor

Instrumentdiagnostik utförs med hjälp av:

 • Ultraljud av njurarna och fylld urinblåsa att bedöma tillståndet av dess väggar, utesluta neoplasmer, urolithiasis, förekomst av kvarvarande urin, strukturen hos intilliggande vävnader med urinrör;
 • Granska urografi för eliminering av urolithiasis;
 • Intravenös kontrast urografi för uteslutning av neoplasmer, urolithiasis, störningar i utvecklingen av urinvägarna. Kontrastmedel injiceras i en ven och en serie röntgenstrålar utförs;
 • cystoskopi. det vill säga införandet i blåsan genom urinröret hos ett speciellt instrument med en videokamera, vilket möjliggör en visuell bedömning av blåsans väggar, utesluter tumörer. Denna metod är kontraindicerad under den akuta perioden av sjukdomen. Om det finns misstänkta områden, då för cystoskopi, utförs en biopsi för efterföljande histologisk analys;
 • uroflowmetry med upprättandet av en volym kvarvarande urin för att utesluta infrastruktiv obstruktion;
 • Komplex urodynamisk undersökning. profilometri, cystometri, elektromyografi av bäckensgolvorganen för att fastställa evakueringskapaciteten hos urinblåsan, urinrörets instabilitet och utvärdera funktionen hos det nedre urinvägarna. Under undersökningen bestäms och fixeras trycket i urinröret och urinblåsan samt bukttrycket.
 • Beräknad tomografi av bäckenorganen. som den mest informativa forskningsmetoden, som ger skiktade röntgenbilder av alla organ i det lilla bäckenet;
 • MSCT (multispiral computertomografi) organen i det lilla bäckenet. Denna metod är mycket informativ, korrekt, hög upplösning, förmågan att erhålla tredimensionella bilder av organ och vävnader. MSCT används framgångsrikt vid tidig diagnos och screening av ett antal sjukdomar;
 • Magnetisk resonansavbildning av bäckenorganen. Det är en säker och mycket informativ forskningsmetod som gör det möjligt att bedöma tillståndet hos alla organ och vävnader i det lilla bäckenet och att avslöja patologiska förändringar i dem.

Har du fortfarande frågor? Fråga din läkare till en urolog online! Den urologiska andrologisten online svarar snart.

Din läkare -Chakiryan Mikael Ashotovich. Har stor erfarenhet av diagnosen cystit hos kvinnor, medicinsk och kirurgisk behandling.

Inträde av en urolog, hur man väljer en bra läkare

En doktors undersökning ska utföras efter att patienten har genomfört flera enkla regler. Hos män och kvinnor är det något annorlunda.

När det är dags för dig att gå till urologen

Du måste göra ett avtal med denna specialist om:

 • det finns svårigheter med urinering
 • smärta vid urinering
 • obehaglig lukt av urin
 • frekvent uppmaning att urinera
 • Utseendet av blod eller andra föroreningar i urinen
 • minskad libido
 • om ultraljud av blåsan eller andra organ i urinvägarna fann en tumör
 • "Svag" jet när man urinerar hos män
 • problem med erektion
 • smärta hos män under samlag
 • symtom på urolithiasis
 • förändring i penisvävnaderna (svullnad, rodnad, patologiska formationer, formförändring).

Vad ska man göra före undersökningen

Innan du besöker en urolog bör följande regler följas:

 1. i två dagar före undersökningen måste män avstå från samlag
 2. På morgonen innan du besöker läkaren måste du sätta i ändtarmen ett glycerinljus, mikroklism "Microlax" eller "Norgalax". Du kan begränsa din enema för att rensa ändtarmen
 3. byt underkläder
 4. utföra hygien hos de yttre könsorganen.

Vad väntar dig på läkarens möte


Här kommer vi att berätta hur urologen tar en mottagning. I vissa avseenden är det annorlunda hos kvinnor och män. För det första ger vi följande allmänna punkter:

 1. Först talar läkaren med patienten. Han frågar hur en person känner, vilka problem stör honom. För att få en mer komplett bild av sjukdomen frågar läkaren ledande frågor, lär sig hur symtomen förändras beroende på situationen. Även urologen bör bekanta sig med en anamnese av patientens liv, det vill säga att lära sig, än när personen var sjuk. Det är särskilt viktigt för honom att fråga om förekomsten av sjukdomar i genitourinary sfären i en persons liv.
 2. Inspektion på soffan. Läkaren kommer att be dig att klä sig på dina underkläder och ligga på ryggen. Så han kommer att kunna känna njurarna och organen som gränsar till dem.

Tillträde u urolog hos män ingår också

 1. Undersökning och palpation av de yttre könsorganen: penis, skrotum. Det skadar inte alls, leder inte till obehagliga känslor, om vävnaderna hos dessa organ inte påverkas av patologi.
 2. Inspektion av prostata. Det genomförs endast genom ändtarmen. För detta kommer patienten att behöva ta en knä-armbågsställning eller squat efter att ha avlägsnat all kläder under midjan. Läkaren kommer att sätta in ett glycerinsmörjat finger i handsken i patientens rektum, palpera sin prostata. Detta är ett ganska obehagligt förfarande, men smärta uppstår endast om prostata är inflammerat.

Undersökning av prostata kan åtföljas av en erektion. Här finns inget att oroa sig för, även om du går igenom en undersökning med en kvinnlig urolog - en sådan reaktion ska normalt inträffa med denna manipulation, känner doktorn inte några personliga känslor. Tvärtom är läkaren, oavsett vilket kön det är, med palpation av prostatakörteln viktigt att inte bara bedöma storleken, densiteten och enhetligheten hos körteln själv, men också att analysera nivån på erektion.

Om en urolog behöver en kvinnas undersökning görs det analogt med en gynekologs undersökning - på en särskild stol. För hans uppförande kommer damen att klä sig under bältet.

Vad kan en urolog göra under upptagandet?

Berätta vad urologen gör i receptionen:

 • tar ett smet från urinröret (en kvinna behöver ligga på en gynekologisk stol)
 • producerar prostata massage
 • tar studien hemligheten ("juice") av prostata
 • korrigerar parafimos
 • kateteriserar blåsan
 • buzhiruet urinrör, det vill säga, passerar genom urinröret en metallsond under lokalbedövning
 • tar bort den elektrokoagulanta neoplasmen av liten storlek på de yttre könsorganen
 • producerar stämpling av fröetubberet
 • tar bort främmande kropp från urinröret
 • ändrar permanent urinkateter
 • injicerar droger i blåsan genom en kateter
 • producerar diaphanoskopi av pungen
 • Byt bandage och ta bort sömmen efter urologiska operationer
 • gör suturering små sår på en människas könsorgan
 • avslöjar furuncles på manliga genitala organ
 • dissekerar piggar på förhuden.

Urologen utser och kan utföra ultraljud av skrotorganen, ultraljud av prostata, cystoskopi och andra instrumentella metoder. Om en njurspatologi hittades under undersökningen, och en smal specialist - en nephrologist (han behandlar endast njursjukdomar) arbetar i din bostadsort, ger urologen honom riktning.

Vem kan ersätta en urolog?


Mottagandet av en nefrolog skiljer sig från en urologisk undersökning, eftersom denna läkare inte utför en undersökning och palpation av de yttre könsorganen. Men han, liksom urologen, kommer att vara intresserad av de sjukdomar du har lidit, sedan vad du har och var de har behandlats. Denna smala specialist kommer att ägna särskild uppmärksamhet åt sjukdomar i leder, hjärta, lever, oavsett om du har behandlat njurar hemma.

Nefrologen utser och tolkar resultaten av sådana studier som:

 • Ultraljud av njurarna och urinblåsan
 • MRI
 • beräknad tomografi av njurarna
 • Röntgen av njurarna
 • njurarnas urologi
 • angiografi av njurkärl
 • radioisotopscanning av detta organ
 • blodprov: reumatiska tester, karbamidnivå, kreatinin, urinsyra, Rebergs test
 • Urinalys: generellt, enligt Nechiporenko, enligt Zimnitsky, urinkultur på mikroflora
 • av den histologiska undersökningen av njurvävnadens biopsivävnad.

Vilka egenskaper ska en bra doktor ha?

Det är bäst att välja en specialist inte med antalet vetenskapliga titlar och olika examensbevis på stativet, men på rekommendation av vänner eller goda bekanta. Men ofta måste en person göra sitt eget sätt att välja läkare. Låt oss föreställa oss några tips om att välja en högklassig specialist:

 1. En bra läkare betalar inte nödvändigtvis en avgift. Vanligtvis är han en operativ urolog på ett sjukhus, han konsulterar också i en poliklinik för vissa dagar.
 2. Döljer inte information om hans utbildning. Många av dem kan erhållas på stativet nära hans kontor eller direkt i den.
 3. Han frågar i detalj om dina klagomål, frågar ibland frågor om andra sjukdomar i situationer som uppenbarligen inte är kopplade till dagens tillstånd.
 4. Motiverar syftet med varje analys, undersökning, medicin. Vanligtvis gör det själv utan att vänta på dina frågor.
 5. Förklarar resultaten av undersökningarna i detalj. Förskriv inte alltid behandling endast enligt ultraljud, MR eller andra studier, utför ytterligare test.
 6. Utnämna inte bara annonserade droger, "upphovsrätt" salvor, tinkturer eller ljus, kosttillskott. Varje läkemedel tar en giltig plats på listan.
 7. Kan rekommendera en läkare för ultraljud eller strålningsdiagnos.

Hur man väljer en bra specialist

Det finns bara 3 sätt att hitta en läkare, liksom någon specialist:

 1. Internet. I nätverket finns många forum för hälsa, inkl. regionala (stad). I dessa forum kan du live-kommunikation och du kan ställa en fråga om problem av intresse och läkare. Du kommer säkert att besvaras.
 2. Klädd upp radio. Det här är dina vänner, bekanta, kollegor på jobbet, kompisar till vänner etc. Någon vändes nödvändigtvis till specialisten av intresse och har sin egen åsikt om han är bra eller dålig, och kan ge dig det råd du behöver.
 3. Läkemedelsverket. Metoden är relevant för stora städer och för dem som har möjlighet att komma. I byråerna finns stora databaser för alla läkare. Arbetarna hos dessa organ vet från recensionerna av riktiga människor av alla läkare, deras styrkor och svagheter, som specialiserar sig på vad. De kommer att hitta dig rätt specialist inom några minuter.

Kom ihåg! Leta inte efter rätt specialister för dig på principen närmare hemma. Kontakta inte den första läkaren som kommer till dig, särskilt i allvarliga fall. Tillbringa lite tid, och du hittar rätt, beprövad specialist. Dina tidskostnader kommer att återbetalas många gånger.

Således är det nödvändigt att ta urolog i vissa situationer. Han behöver inte vara rädd, men måste komma förberedd. Ovanstående information, som beskriver vad som behöver göras före en doktors besök och vad som kommer att hända på hans kontor, fungerar som en vägledning för patientens informationsberedning.

Hur är urologens möte för kvinnor?

I "folket" antas det fortfarande att urologen uteslutande är en manlig läkare. Men det här är helt fel. Urologi är en del av medicinen som är ansvarig för hälsan hos det genitourinära systemet som helhet.

En sådan specialist behandlas också av kvinnor. Så vad gör urologen för kvinnor? Låt oss räkna ut det.

Varför går kvinnor till honom?

Urologist är en specialist som behandlar problem med genitourinary systemet.

Trots det faktum att urologen refererar till smala specialister, Den kliniska specialiteten i sig fångar många relaterade branscher. Den kvinnliga kroppen innehåller till exempel gynekologi, till barn - barnläkare.

Kvinnor tar inte ofta sina problem direkt till urologen, som män.

Detta förklaras helt enkelt: Efter smärta eller obehag går det rättvisa könet till gynekologen, och den senare skickar patienten till en specialist efter undersökningen.

vad symptom ska varna:

 • Ritning, eller skarp smärta i nedre delen av ryggen såväl som i underlivet;
 • Obehagliga känslor vid urinering
 • Frekventa resor till toaletten på natten;
 • En känsla av blåsans fullhet med en liten fördelning av urin;
 • Smärta vid samlag
 • Urininkontinens
 • Svullnad i ansiktet eller underbenen.
 • Särskilt uppmärksam på dig själv och din hälsa borde vara en gravid kvinna.

  Under denna period ökar belastningen på kroppen, inklusive njurar och blåsan. Förekommande under graviditeten leder fysiologiska processer till risk för uppkomst eller förvärring av sjukdomar i urinvägarna.

  Symtom som inte bör ignoreras av en framtida mor:

  • Skarp smärta i njuren;
  • Försvinner inte smärta i underlivet;
  • Eventuell utsläpp av röd, brun färg från könsorganet;
  • Urinen är röd;
  • En kraftig kränkning av urinering.

  I dessa fall borde en kvinna omedelbart kontakta sin läkare eller ringa en ambulans.

  Vid planering av graviditet måste den förväntade mamman att behandla alla kroniska sjukdomar kvinnliga könsorganen.

  Vad gör en kvinnlig specialist?

  Urologi hos kvinnor är en smal fokuserad specialisering. Dock ska doktorn vara både urologen och gynekologen hos en person som att skilja ett problem från en annan korrekt och i tid för att hjälpa patienten.

  Läkare-urologen accepterar vid sådana sjukdomar eller sjukdomar som:

  • pyelonefrit;
  • cystit;
  • Sten i njurarna och urinledaren;
  • inkontinens;
  • Medfödda missbildningar av urogenitala organ
  • Blåsans hyperaktivitet;
  • Cystor och neoplasmer.

  Det bör noteras att den kvinnliga hälften är mer benägna att drabbas av sjukdomar i urinvägarna än hanen. Detta är relaterat med strukturella egenskaper kvinnliga könsorganen.

  (Bild klicka, klicka för att förstora)

  Hur är mottagningen som han tittar på?

  En bra specialist kan göra en preliminär diagnos baserad på undersökning och utvärdering av patientens symptom.

  Läkaren efter extern undersökning och palpation av problematiska organ kan mäta kroppstemperatur, inspektera njureområdet visuellt genom att knacka på midjan. Så bestämmer specialisten yttre tecken på inflammation.

  Om patientens klagomål berör blåsan, görs undersökningen på gynekologiska kontoret.

  En läkare kan utse ytterligare tester och forskning:

 • Allmänt blodprov;
 • Biokemiskt blodprov för ett antal indikatorer: C-reaktivt protein, karbamid, kreatinin;
 • urin~~POS=TRUNC;
 • Daglig urinanalys
 • Smör på mikrofloran;
 • Njur ultraljud;
 • Ultraljud i bukhålan;
 • Blåsans ultraljud.
 • Hur man samlar in en allmän analys av urin läs i vår artikel.

  I oklara eller komplicerade fall kan MR, uretroskopi och pyeloskopi vara nödvändiga.

  Oftast utser en urolog Njur ultraljud. Särskild förberedelse för detta förfarande är emellertid inte nödvändigt, men före studien är det nödvändigt att utesluta från dietprodukterna som leder till ökad gasning i tarmarna, eftersom detta kan snedvrida resultaten.

  Övervikt hos patienten är också ofta ett hinder för den korrekta diagnosen med ultraljud. Om njurens ultraljud utförs av ett litet barn är det viktigt att det inte rör sig under hela proceduren.

  Efter diagnosen av läkaren utser terapi. Vanligtvis innehåller det medicinering, som kan innehålla olika droger: bredspektrum antibiotika, örtberedningar, diuretika och så vidare.

  En läkare kan också rekommendera fysioterapi och dieting.

  Vanligtvis ger konservativa behandlingar som ordinerats av en läkare bra resultat, men i svåra fall tillgriper det kirurgiska ingreppet. Urologen har också denna kvalifikation.

  När kvinnor behöver en urolog läser vi doktorn i videon: