Huvud
Analyser

Hur man identifierar prostatit

Prostatit. VAD, HUR OCH VARFÖR?

Enligt statistik har partner som har sex mindre än 2 gånger i månaden lider av prostatit 2 gånger oftare än de som förråder kärlek glädje 2-3 gånger i veckan.


Prostatit är en av de vanligaste diagnosen sjukdomar i urologisk praxis. Det orsakas av inflammation i prostata (prostata). Dess främsta orsak är infektionen i körteln. Med långvarig abstinens uppstår stagnation av prostatsekretionen och prostatitens orsakssamband aktiveras.


Kongestiv (eller kongestiv) prostatit utvecklas hos dem som sällan har sex. Stagnation främjar försämring av mikrocirkulationen, svullnad av prostatavävnad, vilket leder till aktivering av "dolda" infektioner. I detta tillstånd väcker "vilande" infektioner (vilande i njurarna, blåsan, andra organ i det genitourära systemet). Bland de mikroorganismer som orsakar prostatit, oftast streptokocker, stafylokocker, E. coli, Trichomonas.


FORMULIER FÖR PROSTATITIS
akut bakteriell prostatit
bakteriell prostatit
icke-bakteriell prostatit
prostatodyni

Bakteriell prostatit kallas när det finns laboratoriebekräftelse på infektion. Med icke-bakteriell prostatit kan bakterier inte isoleras, även om detta inte utesluter deras närvaro. Prostadyniya kallade förtätning av prostata vävnaden utan tecken på inflammation. Med bakteriell prostatit uppstår infektion oftast genom sexuell kontakt, även om en annan överföringsväg är möjlig.
Hos människor yngre än 35 uppstår sjukdomen vanligtvis i form av akut bakteriell prostatit. Hos äldre patienter diagnostiseras kroniska former av sjukdomen oftare.


HUR DET BESTÄLLAR PROSTATITIS

Med prostatit klagar patienterna över urinvägarna: smärtsamma, snabba eller en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Ofta finns det smärta i underlivet, i perineum, i penisområdet. Kan vara smärtsam utlösning.
Med akut prostatit kan feber, frossa, illamående, ömhet i lederna, observeras. Vid fingerprovning av prostata genom ändtarmen kan den vara lös eller komprimerad, med knutar smärtsamma på palpation.


SKÄL FÖR PROSTATITIS
För närvarande kan infektionen vara i ett "vilande" tillstånd och inte visa några yttre symtom. Och den som är skyldig i förvärringen och utvecklingen av sjukdomen kan vara vilken som helst faktor.
Hypotermi. Patologer av urologer är nu ofta unga människor som föredrar för aktiv eller extrem vila - älskare av dykning, surfing, paddling och skidåkning. Dessa typer av vila kräver allvarlig fysisk stress och är direkt relaterade till kroppens hypotermi.
Sedentary livsstil. Invånarna i stora städer som leder upptagen men stillasittande livsstil, är också ett mål för prostatit: bilen - vid datorn, eftersom datorn - på soffan, vilket resulterar i bäcken blodflödet försämras och det finns trafikstockningar.
Obehandlade inflammationer. I utvecklingen skyldig prostatit och kroniska inflammatoriska sjukdomar i kroppen - till exempel bronkit, fokala infektioner - halsfluss, bihåleinflammation, och även patienter karies tänder. Sjukdomsbakterier tillsammans med blod faller in i prostata, där inflammationsfokus öppnas.
Stress. Generellt övertar prostatit ungdomar som spenderar sig lite: överträning i en gym, nedosypaet, oregelbundet äter, fungerar från gryning till skymning. Allmän fysisk och psykisk överansträngning leder till en minskning av kroppens försvar, och alla "sovande" infektioner höjer huvudet.
"Intressanta" sjukdomar. Också i riskzonen är de som inte förnekar glädje av oskyddat sex och plockar upp "intressanta" infektioner. En obehandlad gonorré, till exempel i 80% av fallen, ger en komplikation i form av inflammation i prostatakörteln.
Lång avhållsamhet från kön. Enligt statistik, män som har sex mindre än 2 gånger i månaden, lider av stillastående prostatit 3 gånger oftare än de som förråder kärleksglädje 2 - 3 gånger i veckan. Med långvarig abstinens stagnerar prostats utsöndring och prostatitens orsakssamband aktiveras.
"Dormant" infektioner. Hälsotillståndet i njurarna, urinblåsa och prostata är tätt ansluten. Till exempel är obehandlad pyelonefrit och cystit (för tillfället hos män, inflammation i blåsan inte mindre sannolikt än hos kvinnor) en konstant infektionsfaktor i det lilla bäckenet. En prostata är ett mycket känsligt organ och mottagligt för infektioner. Ibland orsakar inflammation av prostata det mest banala herpesviruset. Herpetisk prostatit kan förekomma både mot bakgrund av genital herpes, och genom felet av "vanligt" förkylning på läpparna, om immunsystemets arbete minskas. Men gardnerellez och urea- och mykoplasmoser och olika virusinfektioner kan också orsaka inflammation i prostata.


VAD ANALYS SKALL SÄNDAS AV PROSTAT?
Testet för prostata-specifikt antigen (PSA)
Kulturanalys av urin och juice av prostata
Att räkna antalet leukocyter i prostasjuice
Beräknad tomografi av prostata
Tsitoskopiya
Intravenös urografi
Prostataxamination och prostatsekretion
Transrectal ljudforskning (ultraljud)
Inokulering av urin och utsöndring av prostatakörteln med definitionen av känslighet mot antibakteriella läkemedel


Hur man behandlar proteostat

För snabb avlägsnande av smärtsyndrom med akut prostatit kan smärtstillande medel och stillasittande bad rekommenderas.
För behandling av bakteriell prostatit är begagnade antibiotika, val av vilken utförs av resultaten av bakteriologisk sådd faller ut på näringsmedium och bestämning av känsligheten hos patogenen för kemoterapeutiska läkemedel. Icke-bakteriell prostatit behandlas med antiinflammatoriska läkemedel.
I någon form av sjukdomen krävs en primär undersökning och samråd med urologen, som enligt resultaten av undersökningen kommer att föreskriva lämplig behandling och ge de nödvändiga rekommendationerna. Och vad händer om du inte behandlar prostatit? En obehandlad eller obehandlad prostatit hotar att utvecklas till:
Kronisk prostatit
Blåsningsobstruktion med akut urinretention, vilket kräver kirurgisk behandling (suprapubisk kateterinstallation)
Utveckling av manlig infertilitet
Ärrbildning i urinröret
Återkommande cystit
Pyelonefrit och annan njurskada
Abscess av prostata, som också kräver kirurgisk ingrepp
Sepsis - en livshotande komplikation, som ofta utvecklas hos personer med nedsatt immunitet (patienter med diabetes, njursvikt)


HUR DU INTE GÖR PROSTATITIS

Hos män som övar av samma kön kan prostatit utvecklas mycket oftare. Detta beror på kontakt med ändens flora. Försök följa de stärkta hygienreglerna: Kön på könsorganen behövs minst två gånger om dagen med varmt vatten och tvål.
Ändå kan alla typer av analsex rekommenderas som förebyggande av stillastående fenomen i småbäckens organ och följaktligen kronisk prostatit, tk. med dessa sextyper förbättras blodflödet till prostata, elimineras stagnation. Om man samtidigt följer de stärkta hygienreglerna, kan man undvika problem.
Det viktigaste är att inte tillåta sjukdomsframsteg och, viktigast av allt, var inte blyg om att gå till doktorn! Utan prostatit kommer ditt sexliv att vara ljust och intensivt och hälsa - starkt!

Vilka är kriterierna för inflammation i prostata?

Enligt statiska indikatorer lider nästan hälften av män över trettio år av prostatit. Men den här bilden består bara av de fall som redan har identifierats. Men förutom den här massan av män länge vänder inte till läkare och försöker eliminera patologi på egen hand. Några tvärtom tror inte till det sista att de har inflammation i prostata, fortsätter att binda symtomen till njurarna eller urinblåsan. För att börja behandlingen i tid och inte tillåta komplikationer är det tillräckligt att förstå hur man bestämmer prostatit.

Först och främst måste du komma ihåg att inflammation kan ha en smittsam och icke-infektiös natur. Dessutom uppstår sjukdomen i akut eller kronisk form. I varje fall kommer det att finnas symptom och metoder för diagnos. Det är särskilt karaktäristiskt att patologins symptom uppträder och försvinner, vilket ger utrymme för en stabil remission. Samtidigt betyder det inte att sjukdomen är borta och du kan koppla av. Med nästa minskning av immunitet kommer du igen att känna de karakteristiska tecknen på prostatit.

Vanliga tecken på inflammation är smärta, urinationer, problem med erektion och reproduktiva funktioner. I vissa fall är de inte särskilt uttalade, men den patologiska processen fortsätter att utvecklas. Som ett resultat detekteras patologi redan i det avancerade skedet i närvaro av komplikationer. Det är därför som det är viktigt att känna igen sjukdomen i tid och att ta reda på det från läkaren hur man ska bli av med den.

Vi identifierar den akuta processen

Läkare betonar att akut prostatit är sällsynt, trots att det diagnostiseras enkelt. I de flesta fall dränker männa själva symptomen, vilket gör att processen ska chronotiseras. Det finns en patologi efter en förkylning eller en virusinfektion.

Sjukdomen börjar akut och kan förekomma samtidigt med den underliggande patologin, till exempel influensa. Störning av temperaturen stiger till 38 grader, frossa, huvudvärk, svaghet och smärta i musklerna. Dessa tecken är inte svåra att förvirra med symtom på ARI, vilket förklarar bristen på behandling till en läkare.

Mot bakgrund av de beskrivna tecknen finns det en stark smärta i ljummen som kan bestrålas i benet, nacken, tarmarna och så vidare. Ofta i urinen finns orenheter av blod eller pus. Därefter finns det problem med erektion, som helt elimineras efter en fullständig botemedel. När man försöker sanna prostata noteras uttalad ömhet.

Det är speciellt viktigt att notera att prostatit av infektiös natur ofta utvecklas mot bakgrund av en annan sjukdom. Det kan vara inflammation i njursjukdomen, urinblåsan eller urinröret. Därför är det viktigt att behandla dessa sjukdomar. I mer sällsynta fall provoceras patologi av virus eller svampar.

Självigenkänning av sjukdomen kan endast vara föremål för noggrann övervägning av sin egen hälsa. Varje förändring i sexuell funktion, obehagliga känslor i ljummen bör vara orsaken till att du kontaktar urologen. Han kommer att kunna exakt bestämma patologin och dess orsaker och förskriva redan en behandling.

Funktioner av bakterieprocessen i kronisk form

Kronisk process uppträder oftare mot bakgrund av andra sjukdomar. Även tonsillit kan vara orsaken till patologi. Också provokationsfaktorer är brist på rörelse under arbetsdagen, dåliga vanor, nedsatt immunitet och så vidare.

Sjukdomen börjar med milda symptom och detekteras ofta av en slump. Följande tecken kan indikera en patologi:

 • orimlig temperaturhöjning;
 • ett subfebrilt tillstånd
 • problem med urinering
 • önskningar på natten.

Karakteristisk är att urinströmmen är märkbart svagare. Brännande känslor och obehagliga känslor noteras ofta när blåsan töms. Ibland strålar smärtan in i penis. Det är karakteristiskt att de angivna tecknen endast uppträder vid början av sjukdomen. I framtiden börjar en mans kropp att anpassa sig till problemet och reagerar inte längre på en förstorad prostata. Detta gör att en man tror att patologin elimineras och du kan inte oroa dig för körtelns tillstånd. Detta förklarar chroniseringen av processen, eftersom bakterierna fortsätter att utvecklas i utbrottet.

För att självständigt kontrollera förekomsten av patologi är det viktigt att överväga varje symptom separat. Så smärtan i en kronisk process är ofta tillfällig, ökar på kvällen, kan utstrålas i ljumsken och benet.

Smärtan kan vara akut, värkande, permanent eller vågig. Ofta är smärta associerad med sexuell aktivitet. Det kan stärkas efter samlag eller förekomma med långvarig frånvaro.

Praktiskt taget alla män har erektil dysfunktion i den kroniska banan av patologi. Ofta är de associerade med ett psykiskt tillstånd och orsakar depressiva störningar. I sjukdomens långa lopp, infertilitet, för tidig utlösning, utseendet av blod i spermierna. Om patologin inte behandlas ytterligare kan impotens utvecklas.

Det är möjligt att misstänka prostatit och i närvaro av problem med uppfattningen. Faktum är att i en inflammation utvecklas en hemlighet, som är ansvarig för att skapa gynnsamma förutsättningar för spermatozoas vitala aktivitet. De blir mindre mobila och förlorar snabbt förmågan att befruktas. Ofta detekteras prostatit först efter att paret börjar undersökas för problem med uppfattningen.

Särskilt ofta påverkar en kronisk process en persons psykologiska tillstånd. Han blir irriterad, imaginär och blir snabbt trött när man gör det vanliga arbetet. Konstanta tankar om problemet med erektion driver honom till depression. I det här fallet är det tillräckligt att genomgå kvalitetsbehandling och eliminera prostatit, tillsammans med vilka problem med styrkan också kommer att gå iväg.

Detekterar icke-bakteriell prostatit

Det är särskilt svårt att självständigt identifiera en icke-bakteriell form av patologi. Och i själva verket observeras det hos 4/5 patienter med denna sjukdom. Det kan misstas om det finns konstanta obehagliga känslor i ljumsk eller bäcken. Smärta ofta försvagad, inte uttalad, men permanent. På bakgrund av dem är problem med erektion och en utmärkning markerad.

I händelse av att det finns tecken på tecken, rekommenderas det att försöka sätta prostatan på egen hand. Denna procedur är inte svår och ganska genomförbar för varje man. I normen av järn bör inte vara mer än fem centimeter, smidig, smärtfri och utan tätningar. Med inflammation kan det finnas en ökning av dess storlek, ömhet, vars svårighetsgrad beror på sjukdomsstadiet, liksom förändringen i textur. I närvaro av stenar är palpation särskilt smärtsam, men med en kronisk process är förändringar i storlek mer uttalade.

För att känna igen patologin är det därför nog att lyssna på din kropp. Obehag i ljumsken, avvikelsen från sexuell aktivitet, problem med urinering kan tyda på andra sjukdomar, men i de flesta fall är signalen om prostatit. Vid förekomst av dessa är det nödvändigt att verka för doktorn och att överföra eller genomföra fullständig inspektion.

Ingen oberoende behandling är tillåten, eftersom det kan leda till kronisk behandling av processen och utveckling av komplikationer, ibland mycket livshotande.

Vilken symptomatologi åtföljs av prostatit - detta kommer att diskuteras i videon:

Effektiva metoder för att bestämma prostatit hos män

Prostatit är en av de vanligaste sjukdomarna hos reproduktiva åldrar (20-50 år) och utgör en inflammatorisk patologi i prostatakörteln. Sjukdomen kan vara akut och kronisk, vara bakteriell och icke-bakteriell (stagnerande) etiologi. Det finns också en asymptomatisk inflammatorisk form av prostatit, som endast kan bestämmas genom noggrann diagnos. I 90% av patienterna diagnostiseras den kroniska formen av icke-bakteriell prostatit. Denna artikel beskriver hur man bestämmer prostatit hos män efter karaktäristiska tecken och med hjälp av speciella undersökningar.

Sjukdomen påverkar män i olika åldrar och kan förekomma i akut eller kronisk form.

Varför inträffar inflammation?

Orsaken till prostatit hos män kan bli smittsamma och / eller stagnerande faktorer. I de flesta fall observeras flera negativa orsaker samtidigt.

Smittsamma faktorer

Oftast är orsaken till denna typ av prostatit hos män penetreringen av följande typer av mikroorganismer (de kan detekteras med hjälp av bakteriologiska diagnostiska metoder):

 • bakterier (E. coli, stafylokocker, streptokocker etc.);
 • virus;
 • svampar;
 • patogener urogenitala infektioner (ureaplasma, klamydia, trikomonasinfektion, gonorré etc), såväl som vilken som helst inflammatorisk sjukdom i njurarna och urinvägsinfektioner (pyelonefrit, uretrit, cystit);
 • Förekomst av foci av akut eller kronisk infektion (karies, tonsillit, lunginflammation, cholecystit, kolit etc.).

Ibland kan detektion av kroniska infektiösa processer känna igen de dolda formerna för prostatit hos en man.

Stagnerande fenomen

Överträdelse av blodtillförsel av organ i ett litet bassäng kan orsaka förekomst av prostatit.

Olika faktorer kan leda till försämrad blodtillförsel till bäckenorganen och till stor del framkalla utseendet på alla typer av prostatit. Bland dem: kronisk förgiftning (i de flesta fall - alkoholisk), hypotermi, perineal skador. Ett stort antal män med prostatit kan bestämma stagnation i bäckenet som orsakas av fysisk inaktivitet, stillasittande arbete, kronisk förstoppning, oregelbunden eller brist på sexuell aktivitet, med användning av metoden av avbruten samlag, bäcken åderbråck.

Dessutom kan orsaken till inflammation i prostatakörteln hos män vara:

 • förekomst av förträngningar och stenar i urinröret, vilket gör det svårt att urinera
 • endouretral manipulation, används för att bestämma olika typer av urinvägs patologi.

Typiska manifestationer

Både akuta och kroniska former av sjukdomen kännetecknas av följande symtom, vilket i vissa fall hjälper en man att självständigt känna igen prostatit. Dock kan endast en läkare noggrant diagnostisera patologi.

Brott mot urinering

En av de vanligaste tecknen som kan avgöra prostatit är ett brott mot processen med urinering. berörda patienten och mer frekventa falska drifter (speciellt på natten och under arbetstid), ansträngd och / eller intermittent urin (i allvarliga fall - akut fördröjning), uretral urladdning som förekommer under defekation, känsla av ofullständig tömning av blåsan och andra.

Sjukdomar i könsorganet

Denna sjukdom kan leda till fullständig impotens vid det otydliga genomförandet av diagnos och behandling.

Under sjukdomsförloppet är det möjligt att bestämma sådana brott mot den sexuella funktion som utvecklas och så småningom intensifieras:

 • för tidig utlösning;
 • försvagning av erektion, förlängda nattliga erektioner;
 • radering av orgasmiska känslor;
 • utseendet av blod i ejakulatet;
 • hos vissa män finns ett brott mot spermatogenesen.

Om den korrekta diagnosen och behandlingen av prostatit inte görs i tid, även hos unga män, kan denna sjukdom leda till fullständig impotens.

Smärt syndrom

För att bestämma närvaron av inflammation och möjlig förekomst av smärta hos sakralområdet, perineum, pungen, penis, blygdbenssammanfogningen, störande under erektion, ejakulation, urinering, defekation, eller utan någon uppenbar anledning.

Akut form

Man bör komma ihåg att akuta former av sjukdomen, som ofta blir kroniska, karakteriseras av akut smärta i perineum, genitalier och sakrala regioner. Av de vanliga symptomen, en ökning av kroppstemperaturen, tecken på berusning: svaghet, huvudvärk, frossa. I urinen kan mucopurulenta filament och sediment detekteras.

Förekomsten av sådana symptom hos män hjälper till att identifiera prostata, men liknande klagomål kan också uppstå när prostata adenom, urinvägsinfektioner och andra sjukdomar som kräver en grundlig inspektion och användning av moderna metoder för diagnos. Endast en läkare och endast under sjukvårdsförhållandena kan noggrant bestämma den kliniska formen och orsaken till sjukdomen och föreskriva även adekvat terapi.

Specialist urolog med hjälp av olika diagnostiska metoder kan korrekt identifiera sjukdomen och förskriva behandling.

Metoder för att bestämma sjukdomen

Tidig identifiera prostatit och utse rätt behandling för en specialist-urolog bidrar till olika diagnostiska metoder:

 • samråd med en urolog (andrologist), som genomför en patientintervju, samlar in klagomål som gör att du kan känna till de viktigaste symptomen på sjukdomen;
 • extern undersökning - gör det möjligt för läkaren att kontrollera tillståndet hos patientens externa könsorgan (förekomst eller frånvaro av ödem, sekret, utslag etc.);
 • palpation av prostata, utförd genom rektal åtkomst. Med hjälp av denna manipulering av urologen är det möjligt att bestämma konturer, gränser, struktur och densitet hos orgeln. Under diagnosen tas också ett prov av sekretionen av prostata och urin för ytterligare undersökning.
 • Laboratorie undersökningsmetoder: urin och blod, bakteriell ympning urin urladdning från urinröret och prostatiska utsöndringar, sperma studier, PCR-diagnos av mukosala epitelceller i urinröret, blododlingar på blodkultur, PSA-analys, osv,.
 • Ultraljudsdiagnos - utförs transrektal (rektum) eller transabdominal (genom bukväggen) i ett förfarande och hjälper till att bestämma storleken och formen uppskattning struktur prostatavävnad, sädesblåsor, urinblåsa (inkluderande närvaron och uppgår i det av kvarvarande urin) och miljö fiber;
 • urofluometri - en studie utförd för att bestämma arten och svårighetsgraden av urinproblem
 • Om det finns behov av ytterligare studier används diagnostiska metoder som CT och / eller MRI av bäckenorgan.

Kom ihåg att tidig och korrekt diagnos och behandling av arbetsmiljöer tillåter de flesta patienter för att undvika sådana allvarliga komplikationer av prostatit, som en böld i prostata, impotens, infertilitet och andra.

Hur man känner igen prostatit - de viktigaste tecknen på sjukdomen

Hur identifierar man prostatit? Detta är en av de viktigaste frågorna som varje man som bryr sig om sin hälsa efterfrågas. Om du vet vilka tecken på prostatit som manifesterar sjukdom, om du känner till dess symtom kan patologi inte bara förhindras, men undviker allvarliga komplikationer.

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom som uppträder mot bakgrund av en etiologi av en smittsam och icke-infektiös natur. Varje man är skyldig att veta vilka symptom patologin manifesterar för att kontakta den erfarna läkaren så snart som möjligt. Specialisten ska genomföra en undersökning av kroppen, utse behörig behandling och ge rekommendationer om det allmänna sättet att leva och observera vilka du kan skydda kroppen från olika komplikationer av denna ganska farliga och komplexa sjukdom.

De främsta orsakerna till sjukdomen

Att fastställa och definiera en sjukdom för att förstå hur man behandlar den är det värt att ha det mest exakta konceptet, vilket är huvudorsaken. Kronisk prostatit, som alla andra patologier, uppstår inte i sig. Det finns ett antal faktorer som kan bli provokatorer för framväxten och utvecklingen av den inflammatoriska processen. Bland de mest grundläggande orsakerna till sjukdom kan noteras:

 1. Minskad immunitet. Detta är ett speciellt tillstånd, vilket är en av huvudorsakerna till alla manliga sjukdomar och olika sjukdomar. Minskad immunitet kan leda till oförmåga att undertrycka infektioner som kommer in i kroppen, mot vilken en inflammatorisk process börjar. Att minska immuniteten kan leda till många påfrestningar, eftersom män som ständigt är nervösa faller automatiskt in i riskgruppen.
 2. Stagnation av blod. De flesta moderna män leder en stillasittande livsstil, blodet stagnerar i detta fall i det lilla bäckens organ, vilket automatiskt leder till utvecklingen av olika patogena formationer. Med sin penetration i prostata, kommer den inflammatoriska processen omedelbart att lanseras.
 3. Frösstagnation i könsorganen, som ofta händer med oregelbundna sexuella relationer, kan leda till blodstagnation. Detta efter en viss tid kommer att leda till att spermatozoa dör, vilket leder till utvecklingen av en kronisk inflammatorisk process.
 4. Konstant förstoppning. Prostatakörteln är mycket nära approximerad till tarmarna respektive med vissa stillastående fenomen, det totala blodflödet kommer omedelbart att störas och kärlens väggar blir mer permeabla. När det finns en pall i ändtarmen under lång tid börjar toxiner att bilda sig i den, vilket i sin tur börjar tränga in i blodet. På grund av dessa fenomen startas processen med inflammation i prostata.
 5. Långvariga kroniska sjukdomar. Prostatit uppträder ofta mot bakgrund av uretrit, cystit, pyelonefrit, tonsillit och bihåleinflammation.
 6. Venereal sjukdomar. Mot bakgrund av sjukdomar som gonorré, syfilis, klamydia eller mykoplasmos förefaller prostatit nästan alltid som en ytterligare patologi.

Det är värt att notera att prostatit i de flesta fall inte manifesterar sig, särskilt i början. I mer avancerade former kännetecknas patologin av mer allvarliga symtom.

Viktigt! Många män i händelse av dessa eller andra problem accepterar själva behandlingen. Detta kan inte göras, eftersom det inte kommer att leda till positiva resultat. Vid felbehandling kan sjukdomen bli kronisk och ge olika komplikationer.

Vanliga tecken på prostatit

Det finns många olika former av sjukdomen och stadierna av dess utveckling. De allmänna symtomen är likvärdiga. Identifiera det närliggande problemet med följande funktioner:

 • Att minska libido är en av de första tecknen på en början sjukdom. En frisk man bör ha erektion varje morgon. Om det finns några problem med prostata, kommer det inte att synas alls eller fenomenet kommer att inträffa mycket mindre ofta än vanligt.
 • Mot bakgrund av denna sjukdom finns också en brist på hårdhet i penis, vilket väsentligt komplicerar samlagsprocessen.
 • Nattens uppmaning att besöka toaletten på natten. Om det inte finns några problem med prostata, observeras inte detta fenomen. Om problem i sexuella relationer kan uppstå av olika skäl, nattupplevelser på toaletten - detta är ett direkt bevis på problem med prostata. Anledningen till sådana önskningar är baserad på det faktum att prostatan ökar signifikant i storlek och börjar trycka på blåsan under inflammationen.
 • Brott mot urinering. Ett sådant ganska obehagligt fenomen är baserat på det faktum att prostatan förstärks, eftersom kanalen pressas ut, eftersom urinströmmen utsöndras utan något tryck. Efter att mannen gick på toaletten känner han inte till fullständig tömning av blåsan;
 • Starka smärtsamma förnimmelser som uppstår i området av pungen i perineum. Ofta uppstår smärta och obehaglig förbränning under urinprocessen. Smärta uppstår ofta vid utlösningsprocessen. Dessa är redan tecken på kronisk prostatit;
 • Utseendet och sammansättningen av spermierna förändras. Med prostatit blir den mer flytande, grumlig, och om spermogrammet nu överlämnas speglar det ett stort antal immobila spermier.

Alla dessa är vanliga och liknande första tecken på prostatit hos män. Det finns mer specifika tecken på sjukdomen, som redan direkt beror på patologins egenskaper. Med alla former av manifestation och symptom på patologin är det värt att omedelbart konsultera en läkare som kommer att bestämma hur man ska hantera problemet. Vidare kommer varje form av sjukdomen att beskrivas mer detaljerat.

Kronisk och akut prostatit

Den akuta formen av sjukdomen uppträder med ganska uttalade symtom. Samtidigt med alla ovanstående symtom kan prostatit manifestera sig i sådana akuta symptom som kan hänföras till kroppens allmänna förgiftning:

 • Höj kroppstemperaturen till 400 grader;
 • Smärta i lederna;
 • Misslyckande och sömnstörningar;
 • apati;
 • Obehagliga febera tillstånd
 • huvudvärk;
 • Komplett brist på aptit.

Den akuta formen av sjukdomen kan orsakas av olika bakterier, virus, svampar, som ofta faller in i organen i systemet av könsorgan. I de mest grundläggande patologiska bakterierna kan tillskrivas Pseudomonas aeruginosa och Escherichia coli, klamydia, stafylokocker och mykoplasma.

För att behandla akut prostatit är det nödvändigt utan att misslyckas, eftersom det finns en risk att möta sådana irreversibla följder som impotens, infertilitet, testikelbetennelse, prostatisk abscess.

Bakteriell form av prostatit

Denna form av inflammation bildas på grund av inträdet i kroppen av olika bakterier. Vanliga symptom liknar ovanstående. Infektionsprocessen utförs på grundval av kronisk prostatit, vilken från tid till annan tar en akut form. Behandling av denna typ av patologi erfaren doktor utförs exklusivt på ett integrerat sätt. Endast en tillräckligt kraftfull inverkan av medicinska apparater, olika fysioterapiprocedurer och prostata-massage kommer att bidra till att effektivt förhindra processen för degenerering av bakteriell prostatit i kronisk form som kommer att kräva mer komplex behandling.

Det smitt bakteriell prostatit eller inte efter sådana dolechennyh sjukdomar såsom bihåleinflammation, otitis, bronkit, lunginflammation, reumatism, halsont, och osteomyelit. Om en man inte behandlas ordentligt, om han har haft sjukdomen på benen, observerar han inte en grundläggande minimisängstöd. Sjukdomen behandlas med antibiotika, vilket gör att du snabbt kan bli av med infektionen och eventuella komplikationer.

Abakteriell prostatit

Denna sjukdom refererar till specialister som kallas syndromet för kronisk smärta som uppträder i bäckenområdet. Denna patologi utvecklas inte mot bakgrund av infektioner, men oftare på grund av stagnation av blod, frö i kanalen, och också på grund av avsaknad av zink i hela kroppen.

Viktigt! Zink är det viktigaste elementet för människors hälsa, som är avsedd för effektiv produktion av hormoner i kroppen, förbättrar signifikant de generella reproduktionsfunktionerna, kraften förbättras och viktigast - utvecklingen av prostatit hindras.

När man talar om tecknen på denna sjukdomsform, kan man notera att man tillsammans med de vanliga symptomen har konstant värk i ljummen, i buken och i buken. Ofta börjar smärtan att ge i coccyxen och i ryggen. Obehagliga upplevelser förfaller ganska länge en man ganska länge, ibland håller allting i flera månader. Behandling av patologi utförs med antiinflammatoriska läkemedel, hormonella och växtbaserade läkemedel. Samtidigt tillämpas massage och olika effektiv fysioterapi.

Asymptomatisk prostatit

En liknande typ av patologi kännetecknas av asymptomatisk läckage. Det är av den anledningen att problemet kan upptäckas redan i ett senare skede, när prostata förvärvar tillräckligt stora dimensioner och bidrar till kränkningen av urinering.

Diagnos av sjukdomen kan endast erhållas från resultaten av urinen. Det visar ett ökat antal leukocyter och bakterier. I avsaknad av behandling kan problemet bli kroniskt. För att inte missa sjukdomen och inte möta allvarliga komplikationer, efter sådana sjukdomar som tonsillit, otitis media, bronkit, bihåleinflammation, lunginflammation, måste besöka en specialist och måste klara testen utan att misslyckas. Det är värt att notera att för att ignorera sjukdomen är svår, eftersom sjukdomen omedelbart uppenbaras av sådana problem som frekvent uppmaning att urinera och fullständig frånvaro av erektion på morgonen. Dessa alarmerande klockor bör inte lämnas utan uppmärksamhet.

Förutom sjukdomsformen kan prostatit ha olika utvecklingsfaser. Inledningsskedet kallas latent, och den mer försummade är den aktiva fasen. Var och en kännetecknas av sina individuella egenskaper och kräver särskild behandling.

Symtom på latentfasen

Prostatit, liksom andra många patologier som är inneboende i en person, visar sina första tecken från början av dess bildande. Trots detta saknar många de initiala faserna, eftersom det kan vara mindre uttalat och kan hålla i åratal. Det är denna fas som karakteriseras som latent och kännetecknas av speciella individuella symptom. Bland de mest grundläggande är det möjligt att notera:

 • Ofta obehag i testiklarna, som sänds genom hela bäckenet.
 • Många män klagar på att de i flera år upplever smärta i anus, liksom i huvudet på penis. Dessa tecken är vanligtvis inte uppmärksamma, eftersom allt är skrivet av för trötthet eller för obekväma underkläder.

Dessa är tillräckligt svaga manifestationer och symtom, men det är fortfarande inte nödvändigt att behandla dem med förakt. Om du inte behandlas i detta skede finns det risk för att sjukdomen övergår till latent form.

Aktiv fas av prostatit

Om de obehagliga känslorna blir mer uttalade kan man döma att prostatit har gått in i en aktiv form. Och här är det redan strängt förbjudet att försumma medicinska tjänster. Att känna igen sjukdomsmisslyckandet i detta skede är möjligt med hjälp av sådana tecken som:

 1. Allvarlig ömhet i processen med urinering. Orsaken till detta obehagliga symptom är den allvarligt förstorade prostata som komprimerar urinkanalen kraftigt. Som ett resultat blir viljan att gå på toaletten oftare och smärtan ökar, liksom den brinnande känslan när urinen går ut.
 2. En man på detta stadium förföljer ett misslyckande i sexuella termer. Detta leder automatiskt till konstant frustration, att stressa, vilket ännu mer negativt påverkar sexuell kraft. I detta fall rekommenderas patienten att ta lätta beroligande preparat baserade på örter.

Bland andra tecken på sjukdomen kan noteras sådana allvarliga problem som slem och blod i urinen, i sperma. En man kan ständigt uppleva problem i processen att gå till toaletten "stor" och hög feber.

Viktigt! Det bör vara väldigt uppmärksamt på din hälsa och omedelbart rådfråga en läkare i närvaro av de mest mindre problemen. Detta kommer att bidra till att undvika allvarliga hälsoproblem!

Diagnos och behandling

Alla typer av prostatit i avsaknad av behandling kan leda till bildandet av tumörer, inte bara godartade men också maligna. Det är av den anledningen att du behöver besöka en läkare vid första tecknen på patologi. I samband med att en specialist kontaktas, genomförs en kvalitativ medicinsk undersökning. För att få en mer exakt diagnos föreskriver läkaren följande standardprocedurer och aktiviteter:

 1. Rektal undersökning.
 2. Undersökning av blod och urin.
 3. Ofta krävs ett PSA-test för att utesluta tumörer.
 4. MR, CT och ultraljud är föreskrivna.

Om undersökningen utförs av en erfaren specialist kommer det att vara tillräckligt för honom att genomföra en rektal undersökning. Olika test ges för att identifiera orsaken som orsakade utvecklingen av prostatit. Genom en väl genomförd undersökning kan du inte bara bestämma förekomsten av problemet, men också dess utseende. Att bygga en behandling baserad på denna terapi kan vara mycket enklare och uppnå ett positivt resultat. Självmedicinering i detta fall kommer inte bara att ge den önskade effekten, men det kan också leda till att kroppen kommer att ha olika komplikationer.

Vem är i riskzonen?

Det är värt att veta att det finns en grupp män vars kropp är mer mottaglig för utseende och utveckling av prostatit. En viss riskgrupp omfattar de som:

 1. De leder en livsstil med minimal fysisk aktivitet. Det här är män som har en låg aktiv livsstil och har ett stillasittande jobb.
 2. Använd mycket alkohol och rökare.
 3. Sällan har sex. Det är värt att veta att det frekventa och fulla sexuella livet för män som har nått 30 år är ett viktigt sätt att förebygga prostatit. Anledningen är att i orgasmprocessen finns en naturlig massage i prostata som minskar processen att bilda ett stagnerat inflammatoriskt fenomen.
 4. Riskgruppen omfattar personer som lider av allvarliga infektionssjukdomar i det genitourära systemet.
 5. Om en man har hemorrojder, om han ofta lider av hemorrojder, kan han utveckla prostatit. Anledningen är att ackumulerande fekala massor samlas i ändtarmen och skapar spänning, vilket negativt påverkar prostatens tillstånd.

De män som ingår i denna riskzon bör vara mer försiktiga med sin hälsa och följ noga vissa förebyggande åtgärder.

Förebyggande av patologi

För att förstå hur obehaglig och farlig prostatit är, titta bara på fotot. Vad kan vi säga om dess negativa påverkan på den manliga kroppen. För att undvika detta problem måste varje man följa följande regler:

 • Genomför regelbundet sexuellt liv;
 • Korrekt näring;
 • Det är viktigt att begränsa alkoholkonsumtionen.
 • Det är nödvändigt att helt utesluta rökning.
 • Det är nödvändigt att engagera sig i terapeutisk gymnastik;
 • Det är mycket viktigt att behandla alla infektionssjukdomar så snart som möjligt.
 • Sjukgymnastik skyddar ideellt mot olika sjukdomar i genitourinary sfären.

Folkmetoder är ganska effektiva vid behandling och förebyggande av prostatit. De mest grundläggande metoderna kan läsas på nätet och använde dem som ett effektivt förebyggande av olika sexuella sjukdomar.

Det viktigaste i denna situation är att vända sig till en läkare i tid för att förhindra eller snabbt bota patologi. Prostatit av många läkare anses vara en sjukdom av försummelse. Med överensstämmelse med förebyggande åtgärder kan du skydda dig mot denna obehagliga sjukdom i 90% av fallen.

Huvud tecken på prostatit hos män

Prostatit - det här är sjukdomen som påverkar de flesta av världens manliga befolkning. Detta problem är överraskat när som helst. Vanligtvis tvekar den starka halvdelen bara att berätta om de första tecknen på prostatit hos män och vet ofta inte vad de ska göra med dem. Därför börjar sjukdomen och orsakar betydande hälsorisker.

Låt oss dölja några detaljer om denna sjukdom och förstå vad man ska göra med den här smutsiga sjukdomen.

Prostatit är en inflammation i prostata, och män har chans att bli sjuk vid vilken ålder som helst. Sannolikheten för utveckling i sådana situationer är särskilt hög:

 1. Allmän hypotermi. Du kan falla i ett ishål, spendera länge i ett kallt tåg, sitta på en kall sten ett tag eller helt enkelt sätt på värmen i tid.
 2. Frekvent förstoppning. Illamående kan orsaka inte enstaka förstoppning, men regelbundna störningar.
 3. Sittande arbete. Först och främst finns det risk för förare, datoroperatörer, det vill säga de som sitter hela dagen utan möjlighet att gå upp och värma upp (eller bara lat).
 4. Överdriven sexuell aktivitet eller omvänt, långvarig sexuell avhållsamhet.
 5. En stillasittande livsstil.
 6. Kronisk inflammatorisk sjukdom i kroppen (till exempel kronisk bronkit) och ett kroniskt infektionsfokus (obehandlade karies, tonsillit).
 7. Uppskjuten urologiska och venerala sjukdomar (uretrit, gonorré).
 8. Något annat tillstånd som kan hämma kroppens immunförsvar (vanlig brist på sömn, överträning i idrottare, oregelbunden och otillräcklig näring, kronisk stress, överansträngning, etc.).

Allt ovanstående gäller särskilt för män över 50 år. Få av dem leder ett aktivt liv, även i denna ålder börja ändra hormoner, uppenbara olika sjukdomar, förutsättningarna för uppkomsten av stagnerande processer och nedsatt immunförsvar. Därför rekommenderas varje man i sin ålder regelbundna besök på en urolog för undersökningar.

Hur börjar sjukdomen?

Illamående börjar med en obehaglig och smärtsam urinering. Det finns ett behov av att stå upp 1-2 gånger om natten på toaletten. I detta skede är urologen sällan hörd, men om behandling påbörjas i detta skede, kommer det att vara minimal.

Efter ett tag kommer det att skjuta eller dra smärta i perineum och ovanför puben, det finns möjlighet att smärta i penis och anus. Urinering blir snabb och smärtsam, urinmoln. Smärta kan manifestera med avföring.

Det händer att patienten märker fördelningen av droppar av vit hemlighet på morgonen. Kroppstemperaturen stiger till 38 grader. Det är under denna sjukdomsperiod som oftast hänvisar till en urolog.

Om inte behandlad

Om inget förstahjälp ges med prostatit och ingen behandling påbörjas, kommer tillståndet att bli mycket sämre. Temperaturen blir 39-40 grader. Smärtan blir mycket stark, urinering är mycket smärtsam, urinen kommer att gå i en tunn ström eller droppvis. Det finns en hög sannolikhet för akut utbrott av urinering med vidare utveckling av njursvikt.

Här är det värt att notera att symptomen på prostatit har tecken på andra farliga sjukdomar som cystit, godartade prostatatumörer, blåscancer.

diagnostik

Med hänvisning till urologen kommer prostata att undersökas genom rektum och en analys av hennes hemlighet. Detta är inte ett mycket trevligt, ibland smärtsamt förfarande (speciellt om patienten inte tillämpade på ett tidigt stadium av sjukdomen). Ofta tas patienter med ett besök till läkaren på grund av detta.

Men ju snabbare undersökningen är klar, desto mindre obehaglig blir prostataens palpation. Dessutom betraktas palpation själv redan som en behandling för prostatit, eftersom den minskar stagnerande fenomen i körteln.

Labbet kommer att avgöra känsligheten hos mikroorganismer mot antibiotika, kommer att hålla ett hemligt sådd i god jord och urinanalys. För att fullständigt bekräfta diagnosen ska patienten genomgå en ultraljudsundersökning. Som regel är det inte särskilt svårt att upprätta tecken och behandling av prostatit för en urolog.

I de tidiga stadierna utförs behandlingen på poliklinisk basis, det vill säga hemma. Patienten kommer att ordineras antibiotika, värmeprocedurer för perineum (heta kompressor, varm sessilbad etc.), suppositorier med anestetika och prostata massage. Under behandlingen kan du inte dricka alkohol och kryddig mat. Behandlingstiden är cirka 10 dagar.

Tecken och behandling av kronisk prostatit

Låt oss säga några ord om vilka tecken kronisk prostatit är. Patienten upplever värk och smärta i perineum, ändtarmen och könsorganen. Smärtan intensifieras efter ett långt sittande och sänker efter lätt träning och gång. Det brinner under urinering. Som regel sover en man inte bra på natten och blir irritabel.

Körning av kronisk prostatit leder till inflammation i närliggande organ och många andra problem, inklusive infertilitet. Den kroniska prostatit behandlas utom-patient, men under en längre period. Förutom ovanstående (termiska förfaranden, antibiotika, suppositorier), utföra prostata massage och reflexbehandling. Patienten rekommenderas aktiv livsstil, uteslutningen från hans meny med kryddig mat och alkohol.

Lita på läkare

Du behöver inte försöka ta reda på hur du bestämmer prostatit, men som andra sjukdomar, utan att du besöker läkaren. Baserat på testresultaten kommer läkaren att välja det mest effektiva läkemedlet för ditt fall. Som vanligt använder patienten det antibiotikum som kommer att vara till hands.

Detta kommer att leda till att sjukdomen inte kommer att läka, men går in i latent eller långsam form med den efterföljande övergången till kronisk prostatit. Om sjukdomen börjar, kommer du att bli sjukhus. Kliniken kommer att genomföra en fullständig kurs av antibakteriell terapi och fysioterapi. Behandlingsförloppet på sjukhuset kommer att vara från 1 till 2 veckor, och ibland längre.

I vilket fall som helst, när de viktigaste tecknen på prostatit manifesterar, måste du genast söka professionell medicinsk hjälp för att undvika chronisering av processen. För i sjukdoms kroniska lopp kan du bara minska frekvensen av exacerbationer, men det är nästan omöjligt att bota det helt. Det finns isolerade fall när kronisk prostatit har slutat med fullständig återhämtning.

Startad eller obehandlad leder det vanligen till ett antal sjukdomar som orsakar de allvarligaste konsekvenserna. För att inte missa det tidiga skedet av sjukdomen, gå igenom en konsekvent halvårig undersökning av specialister.

förebyggande

Profylax av prostatit är att undvika orsakerna som orsakar det. Följande rekommendationer bör noteras:

 1. Försök att inte frysa länge. Om du är lång på gatan eller i ett kallt rum, ta hand om lämpliga kläder.
 2. Med förstoppning, tortyr inte dig själv och använd laxermedel. Om du har ett stillasittande jobb, ordna dig en paus varje timme för att gå upp och gå.
 3. Regelbundet leder sexlivet, vilket kommer att undvika många problem, och inte bara prostatit.
 4. Regelbundet och ät gott.
 5. Leda en aktiv livsstil, bli inte sjuk och bara tänka på din hälsa ibland.

Eventuella tvivel om tillståndet för sexuell hälsa kräver ett omedelbart besök hos en specialist som under alla omständigheter hjälper. Det viktigaste är inte att vara sent.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Prostatit och människors hälsa

Allt om prostatit, styrka och människors hälsa

Hur vet du om du lider av prostatit?

Om man talar vetenskapligt är prostatit en inflammation i prostatakörteln. Och en vanlig orsak är en enkel bakteriell infektion, men inte alltid. Det är därför ca 30% av männen som vänder sig till en urolog har prostatit. Dessutom är denna sjukdom den tredje viktigaste efter cancer och hyperplasi.

Läkare särskiljer två steg av förloppsförloppet i prostata:

- postinfektion eller kroniskt stadium - för det är tidsramen inte tydligt definierad och beror i grunden på graden av anatomiska störningar i körteln. I det här fallet kan orsaksmedlet inte definieras alls under laboratorieundersökningar, även om den inflammatoriska processen fortsätter att utvecklas.

Huvuddelen symptom på prostatit vid det akuta skedet:

 • akut smärta vid urinering, vilket väsentligt komplicerar denna process. Den sjuka kan för ofta springa på toaletten för att hjälpa henne;
 • känsla av smärta i perineum, ovanför pubis, såväl som i testiklarnas eller inguins zoner.
 • smärta under avföring
 • mycket svag erektion
 • ökning i kroppstemperatur till 39 grader;
 • allmän svaghet i kroppen och överdriven svettning.

Akut prostatit måste särskiljas från akut cystit, eftersom i båda fallen klagar patienterna på svår smärta vid urinering. Men samtidigt är huvudmärket för akut prostatit en purulent förgiftning.

Symtom på prostatit vid stadium av kronisk utveckling av sjukdomen kan inte uppenbaras alls. En person kan säkert leva och inte veta att han är sjuk. Därför måste varje man genomgå en periodisk undersökning i kliniken för att identifiera sjukdomen i ett tidigt skede. Ju längre sjukdomsprocessen försenas, desto svårare är det att behandla det.

De viktigaste symptomen på prostatit i kronisk kurs:

 • Förekomst av smärtor av periodisk karaktär i perineum, i ljumsken eller ovanför puben;
 • smärta i varje urinering
 • frekvent urinering
 • när man avleder privat urladdning från penis av en oförståelig natur
 • svag erektion
 • förkortning av samlagets varaktighet
 • frekventa förändringar i sexuella känslor;
 • stiga i temperatur till 38 grader.

Om du har hittat liknande symtom på prostatit i dig själv, kom alltid ihåg att de i sig själva inte kan fungera som huvudindikatorer för att bestämma typen och typen av sjukdomen. För dig kommer det endast att göras av en läkare, som du måste omedelbart ansöka om.

Hur identifierar och identifierar symptomen på prostatit hos män

Hur man bestämmer prostatit hos en man? Det finns flera tecken på denna sjukdom, enligt vilken du kan identifiera dig själv med sjukdomen. Men om du bara behöver bestämma prostatit, måste du använda en läkares tjänster.

Självidentifiering av tecken

Det är möjligt att identifiera prostatit på ett antal symtom. De mest uppenbara tecken som hjälper till att identifiera sjukdomen är:

 1. Mannen upplever regelbunden smärta i buken och ger i ljummen, perineum. Smärtan kan bestämma sjukdomsformen: med kronisk prostatitvärk är måttlig och under perioder av förvärmning blir det mycket skarpt och förlängt.
 2. Det finns en försämring av libido, ett brott mot styrka, brist på morgonrörelse.
 3. I både de kroniska och akuta skeden upplever människa smärta när man går på toaletten och under en erektion. Allvarlighet av smärta sensioner gör det möjligt att känna igen scenen av patologi
 4. Om en infektion förenar sjukdomen kan du identifiera symtom på förgiftning: temperatur, illamående, svaghet.

Även med prostatit är det nästan alltid svårt att urinera. En man är orolig för att man ofta vill gå på toaletten på toaletten, men urin är svår att extrahera (droppe för droppe). Med kronisk prostatit är vitt utflöde från penis möjligt (inte spermier, eftersom de förekommer utan erektion).

Professionell undersökning av patienten

Symtom på prostatit är inte karaktäristiskt för denna sjukdom, därför är det omöjligt att identifiera sjukdomen med enbart 100% noggrannhet. Tecken på sjukdomen kan variera beroende på graden och formen av sjukdomen, patientens allmänna tillstånd och till och med åldern och livsstilen hos mannen.

Rektaltest möjliggör en preliminär diagnos och kräver ingen komplex utrustning.

Symtom på prostatit kan enkelt förväxlas med tecken på andra sjukdomar (inklusive mycket farliga, som adenom och prostatacancer). Därför, om du känner dig värre, måste du gå till sjukhuset där läkaren bestämmer den exakta diagnosen på grundval av undersökningar och laboratorietester. Specialister använder följande metoder för att korrekt identifiera eller avvisa diagnosen prostatit:

 • Rektal digital undersökning av patienten.

Obligatorisk undersökning för misstänkt eventuella sjukdomar i prostata. Läkaren genom rektum av patienten utför palpation, lär prostataens storlek, plats, form. Förfarandet är obehagligt, men obehaget är mer psykiskt än fysiskt. Det är omöjligt att avstå från rektal undersökning, eftersom denna analys gör att vi kan få tillräckligt noggranna uppgifter och bestämmer sjukdomen korrekt.

För denna analys fattar mannen ett prov av prostatakörtelns utsöndring. Det erhållna materialet undersöks under ett mikroskop - det tillåter att avslöja nivån av leukocyter, att känna igen möjliga bakterier, svampar. Cytologisk undersökning gör det möjligt att bestämma inflammation i prostata, som uppträder med kronisk bakteriell prostatit. Under en exacerbation används inte analysen, eftersom det är omöjligt att ta prov på en hemlighet på grund av starka smärtor.

Denna analys kallas också en "trepunktsfördelning", eftersom det är nödvändigt att försöka samla tre material under en urinering - i början, i mitten och i slutet. Denna undersökning tillåter läkare att bestämma den infektiösa karaktären hos prostatit.

 • Ultraljud av prostata och CT.

För att genomföra ultraljud introduceras en rektalsensor i patienten med en speciell sensor med en diameter på 1,5-2 centimeter. På skärmen ser läkaren en tydlig bild av prostatan, längs vilken du kan känna igen sin form, konturer, dimensioner. Om det finns misstanke om tumör förkalkning (stenar i prostata) eller bölder, mannen skickades till datortomografi (CT).

Med prostata rheografi är det möjligt att bestämma graden av blodpåfyllning av prostata (hemodynamik) genom att registrera det elektriska motståndet. Denna diagnosmetod låter dig mer exakt känna igen diagnosen kronisk prostatit och identifiera problemen med blodtillförsel till prostata. Den utförs med hjälp av två elektroder: den första elektroden införs rektalt och den andra placeras på huden i pubicområdet.

Rheografi av prostatakörteln görs med en speciell enhet.

 • Uroflowmetry.

Med uroflowmetry görs flera mätningar - hastigheten och varaktigheten av urinering, den totala mängden urin som släpptes. Som ett resultat kan läkaren bestämma de faktorer som förhindrar normal urinering.

Om en läkare misstänker cancer under undersökning för prostatit kan ytterligare diagnostiska metoder förskrivas. Om du misstänker en onkologi måste du bestämma nivån av specifikt antigen i prostata (PSA) i blodet, och du måste också göra en biopsi, prostatacancerets MR. Dessa studier bidrar till att identifiera cancer, klargöra tumörens storlek och bestämma metastaser.

Varför går allt fram till slutet?

Enligt statistiken kan i 75% av fallen prostatit hos män endast bestämmas när den går över i en försummad kronisk form. Vad är orsaken till detta? Faktum är att prostatit är en ganska trög sjukdom som kan utvecklas i många år.

I de allra första stadierna störs mannen av milda indispositioner, exacerbationer är toleranta nog och remisserna är ganska långa. Symtom i sjukdomsens ursprungliga form är suddig, och de kan inte erkännas eller tillskrivas virussjukdom, förgiftning och till och med hemorrojder (på grund av symtom som smärta och tyngd i anus och ljumskan).

Som en följd av brist på behandling i de tidiga stadierna av prostatit utvecklas sjukdomen och åtföljs av komplikationer. Att inte erkänna detta är väldigt enkelt: du måste bara reagera noga på alla signaler som kroppen ger mannen. Även med små buksmärtor, till enstaka "misslyckanden" med urinering eller erektion är det nödvändigt att gå till sjukhuset för att kolla på prostatan. Om sjukdomen är erkänd i början, kommer den att elimineras mycket snabbt.

De huvudsakliga typerna av behandling är antibiotika, termiska förfaranden och prostata massage. Från termiska förfaranden används mikroclystrar och elektrofores av prostatan (upphettning med elektroder). Ett mer exakt behandlingsprogram bestäms av läkaren baserat på undersökningen.