Huvud
Skäl

Gonorré: överföringsvägar, symtom, behandling

Gonorré är den näst vanligaste venerala infektionen efter klamydia. Dess orsaksmedel, Neisseria gonorrhoeae, påverkar främst det mänskliga urogenitala systemet som ligger på slemhinnorna. Oftast finns det hos kvinnor i en ung ålder. En sjukdom utan behandling medför en fara i form av olika slags komplikationer och kan leda till ett dödligt utfall på grund av gonokocks sepsis.

Gonorré: överföringsvägar

Gonorré kan infekteras sexuellt genom någon kommunikation:

viktigt: Hushållsöverföringsvägen är praktiskt taget inte möjlig, eftersom gonokocken inte lever ut ur kroppen längre än 4 timmar. För direkt infektion krävs ett visst antal bakterier själva, vilket skulle kunna komma in i en viss organism, som inte kan ges med hushållsmetoden. Detta utesluter gonoréinfektion genom toalettsitsen, disk, vatten i poolen, en handduk, ett bad och andra vanliga saker.

I detta fall förekommer ofta infektion hos den nyfödda under arbetet genom moderns födelsekanal, vilket uppenbaras av gonokockkonjunktivit.

Var uppmärksam: statistik hävdar att kvinnans risk att bli gonorré blir efter 90% efter en enda samlag med en infekterad partner, medan män blir sjuk endast i 35% av fallen. Denna situation förklaras av olika fysiologiska egenskaper hos strukturen i sexuellt system för kvinnor och män.

Gonorré: symtom

Inkubationsperioden varar från 3 dagar till 1 månad, men oftare upp till 2 veckor. Enligt typ av kurs är gonorré kronisk, när mer än 60 dagar har gått efter infektion och akut - upp till 2 månader.

De första tecknen på gonorré är symtom från urinvägarna i båda könen:

 • nedsatt snabb urinering, åtföljd av smärta;
 • bränning;
 • klåda;
 • purulent urladdning.

Idag har gonorré ofta en atypisk klinisk bild på grund av att den bildas mot bakgrund av en sekundär infektion. I detta fall förändras den blandade infektionen något inkubationsperioden, vilket gör det svårt att korrekt diagnostisera och följaktligen adekvat behandling av gonorré. Som ett resultat är dess kroniska form mycket ofta bildad, vilket redan diagnostiseras i närvaro av komplikationer.

Gonorré hos kvinnor

Tecken på gonorré hos kvinnor kan vara frånvarande eller ha vanliga symtom, vilket händer i 70%.

I detta fall gör en kvinna med gonorré oftast sådana klagomål:

 • vaginal urladdning (riklig, tät eller vattnig, från vit till grön);
 • smärtssyndrom i underlivet;
 • blödning som inte hör samman med menstruationscykeln.

Symptom på gonorré förekommer vanligtvis före menstruationens början. De förekommer i form av cervicit, vaginit och proktit. Gonokock cervicit och vaginit uttryckta sekret fenomen dysuri, smärta i sidan eller buken i en mycket akut form, som varar ca 10 dagar. Varje femte sjuk kvinna observeras En stigande infektion, när bakterier sprider upp könsorganen. Detta underlättas av kausala faktorer som abort, menstruation, intrauterin anordning, födelse. Som ett resultat utvecklar patienten akut endometrit eller salpingit. Den mest negativa prognosen efter salpingit är infertilitet på grund av ärrbildning i äggledarna, ektopisk eller ektopisk graviditet, missfall.

Var uppmärksam: spridning av kroppen, kan gonorré påverka andra organ: hjärta, leder, hud, njurar, hjärna, muskler, lever, ben, sepsis.

Det finns också vanliga symptom på gonorré:

 • illamående;
 • dålig hälsa
 • smärta i underlivet
 • lös avföring
 • ett subfebrilt tillstånd
 • störd menstruationscykel.

Gonorré hos män

De viktigaste symptomen på gonorré i det starkare könet är urladdning från penis (riklig, vit eller gul), som lämnar spår på underkläderna.

Om sjukdomen inte behandlas sprider den sig uppåt och kan penetrera sig i testiklarna. Orsaker i dem irreversibla degenerativa processer. En typisk klinik av gonorré hos män är akut urinrör. Det manifesterar sig 2-5 dagar efter oskyddad samlag. En man klagar över urinering och urladdningssjukdomar. Genom den typ av utsläpp är oftast skiljas från gonorré, klamydia, sedan början, kommer de att vara slemmiga och smal, men en dag eller två varv i pus och blir mycket mer.

Var uppmärksam: För att gonorrésförloppet hos män kan vara asymptomatisk blir de ofta en källa till sjukdomsutbredning.

diagnostik

Trots de ganska akuta symptomen på gonorré kan den endast bekräftas genom laboratoriemetoder efter att ha besökt en specialist. Undersökningen för gonorré innehåller sådana föremål:

 • Doktors besök. Efter att ha samlat anamnes och klargör klagomål genomför läkaren en undersökning. Gynekolog vid bimanual undersökning och spegeln bestämmer kvinnan inflammation: hyperemi av vaginalslemhinnan, svullnad i munnen på urinröret, cervicit, rikliga purulent haraktera.U män upptäcka tecken på vener uretrit och varig urladdning.
 • Laboratoriediagnostik.

För att bekräfta gonorré genom laboratoriemetoder används följande metoder:

 1. Analysen av excretet som tas från urinröret är ett smärta för gonorré.
 2. Såning av urladdning från livmoderhalscancer, struphuvud, urinrör, rektum, vagina. Denna analys är mest korrekt och tar ungefär 7 dagar. Det är hans oftast ordinerad för misstänkt gonorré hos kvinnor.
 3. Polymeraskedjereaktion. Denna DNA-diagnos, som låter dig upptäcka patogen inom 1-2 dagar med en säkerhet på 95%.

Det är viktigt att: Ett smet på gonokocker kan upptäcka sjukdomen bara hos 60% av kvinnorna som har gonorré och 90% av männen. I detta fall är den mest informativa metoden utsöndring av sekretioner eller PCR-metoden.

Behandling av gonorré

viktigt: när misstanke om gonorré är extremt farligt att engagera sig i självmedicinering. Endast en läkare kan korrekt diagnostisera och välja adekvat behandling. De vanligaste komplikationerna av gonorré är infertilitet och impotens.

Behandling av gonorré består i utnämning av antibiotika. Läkemedlet väljs utifrån svårighetsgraden av symtom och patientens tillstånd. Oftast rekryteras en representant för gruppen av cefalosporiner och fluorokinoloner.

Framgången att behandla gonoré beror på det korrekta valet av antibiotika, dosen och varaktigheten av administrationen. Med intolerans mot antibiotika förskrivs sulfonamider. Parallellt, om så är lämpligt i systemet inkluderar botande immunterapimedel, topiska preparat (salvor, geler, pastor), såväl som en fysioterapi (UHF bad).

Det är viktigt att inte sluta behandlingen efter investeringens början, för i detta fall är gonokocken inte helt eliminerad, utan går helt enkelt till latent form och fortsätter kroniskt. I detta fall kan patogen utveckla resistens mot antibiotika, på grund av vilket gonorréen blir dold, och det är mycket svårare att därefter diagnostiskt diagnostisera det. Efter kursen ska du upprepade gånger ge ett smärta till gonokocken.

Läkare rekommenderar även under följande behandling följande allmänna rekommendationer:

 • Strikt efterlevnad av reglerna för personlig hygien.
 • Noggrann handtvätt efter att ha rest på toaletten.
 • Att följa ett tillstånd av riklig dryck under behandlingen.
 • Män är förbjudna att pressa pus från urinröret för att undvika spridning av gonorré.
 • Uteslut från dagens meny varmt och salt, någon alkohol.
 • Du kan inte gå till poolen.
 • Du får inte cykla, en stationär cykel.
 • Uteslutning av tung fysisk ansträngning.

Gonorré hos män behandlas av en urolog eller en venerolog, hos kvinnor - av en gynekolog.

Var uppmärksam: moderna mediciner är fullt kapabla att bota gonorré, men under förutsättning att patienten följer alla medicinska rekommendationer, tar medicinering och respekterar reglerna för personlig hygien.

Förebyggande av gonorré

Förebyggande av gonorré är på grund av att man observerar enkla men effektiva metoder för att förebygga det:

 • permanent sexuell partner
 • vägran av tillfälliga sexuella relationer
 • regelbunden användning av kondomer
 • Besök doktorn vid de första alarmerande symptomen.

Mer detaljerad information om de största svårigheterna vid behandling av gonorré i samband med gonokockmutationer, gonorrésymptom och förebyggande åtgärder som du får genom att titta på denna videorecension:

Viktorova Julia, obstetrik-gynekolog

20 677 visningar totalt, 4 visningar idag

Hur överföres gonorré?

Hur överföres gonorré? Tyvärr, inte bara sexuellt, även om denna sjukdom oftast hänför sig till sexuellt överförbara sjukdomar. Enligt statistiken är gonorré en av de vanligaste sjukdomarna, särskilt bland ungdomar.

Denna sjukdom orsakas av en speciell mikroorganism, gonokocker, som kan parasitera inte bara i könsorganet utan också på munnhinnorna i munnen, ögonen och inre organen. Det är inte nödvändigt att engagera sig i självmedicinering av denna sjukdom, eftersom detta kan leda till olika komplikationer (till exempel infertilitet) och förkortning av processen.

Det huvudsakliga sättet att överföra gonorré

Trots förekomsten av en mängd skyddande medel är samlag det ledande sättet att sprida gonorré. Med graden av infektionsrisk är i första hand oskyddad vaginal och anal coitus, och på andra plats i denna lista är det säkert att hålla oralsex.

Infekterade med gonorré kan vara inte bara i traditionella sex, men även för vanliga intima smekningar, om könsorganen partners i kontakt med varandra, men penis inte sätts in i slidan. Sannolikheten för infektion med ett enda oskyddat samlag är 50% och i närvaro av samtidiga inflammatoriska sjukdomar - ännu högre.

Kvinnor nästan alltid smittade, och män oftast när de deltar i amorous nöjen partner under menstruationen, i närvaro av asymtomatisk gonorré från henne under den förlängda samlag, penetration av infektion i urinröret av män kanal.

Hur överföres gonorré på andra sätt?

Från mor till barn under födseln. Genom att passera genom gonoréen infekterad med födelsekanalen blir barnets ögon infekterade i nästan 100% av fallen, då utvecklas gonokockkonjunktivit efterfulgt av blindhet i barnet. Under könsförlossningen kan flickornas sexuella organ också bli smittade.

Genom hushållsartiklar. Även om detta sätt att överföra är sällsynt ökar sannolikheten för det om någon i familjen har sjukdomen. I detta fall uppstår infektion om en person använder en svamp, en handduk, en patients linned med spår av torkad gonorrépus. I familjer med låg hygiennivå kan flickor som ännu inte har sexliv infekteras (moderna smutsiga händer i infektionen spelar en viktig roll).

Hur man identifierar gonorré i hemmet

Om du kommer ihåg att det finns asymptomatiska och atypiska former av gonoré, är det nästan omöjligt att upptäcka gonorré hemma. Den mest tillförlitliga är att ha en enda sexpartner, ges ömsesidig lojalitet mot varandra eller inte att leva ett sexuellt liv i allmänhet.

I andra fall kommer det optimala alternativet att bli en vanlig medicinsk undersökning och leverans av test för närvaro av ZPP.

Hur kan du misstänka en gonorré

Det är möjligt att misstänka gonorré om det finns några av följande symtom 2-14 dagar efter samlag:

Hos män

 1. Urinflammation (urinrör), uppenbarad av litet obehag i urinröret, penisens ömhet och purulent urladdning från den.
 2. Prostatit, inflammation av epididymis, seminal vesiklar: svullnad i pungen, smärta i underlivet, perineum, intensifierar under erektion.

Hos kvinnor

 1. Uretrit, karakteriserad av purulent eller mukopurulent urladdning.
 2. Blåsans inflammation (snabb och smärtsam urinering).
 3. Vaginit (röda vaginala väggar, purulent urladdning).
 4. Obehag, smärta i buken, ömhet i samlagret kan indikera att gonorré har spridit sig till andra organ (äggledare, livmoder etc.).

Kronisk gonorré är också ofta asymptomatisk, och i vissa fall kan en kvinna bara upptäcka den när man söker hjälp för behandling av infertilitet.

Sällsynta former av gonorré

Inflammation i ändtarmen (proktit): klåda i anus, periodisk blödning, purulent urladdning, förstoppning.

faryngit: smärta i halsen, pershenia.

serohepatitis: smärta i rätt hypokondrium, illamående, kräkningar, feber.

Articular form av gonorré: inflammation i knä, fotled, armbågsskår eller handled, feber, ömhet, svullnad och begränsning av gemensam rörlighet observeras också. Standardbehandling är inte effektiv.

Disseminerad gonokockinfektion: sår på huden, polyartrit, feber. Rashes malo-smärtsamma, av liten storlek, med närvaron av pus.

Såsom framgår av ovanstående, är det svårt även för en fackman på området i vissa fall av gonorré diagnos, kan den mer så under en enda samlag infekteras av flera sjukdomar, sexuellt överförda: såsom gonorré och syfilis.

Till vilken läkare som ska ansöka

Venereologi behandlar gonorré. Också misstänkt för sjukdomen kan andrologist, urolog, gynekolog. Behandlingen omfattar ögonläkare, reumatolog, hepatolog, ENT-läkare, infektionist, beroende på det drabbade organet. Om en person ofta är sjuk med gonorré, rekommenderas han att besöka en sexolog för att lära sig om korrekt sexuellt beteende.

Hur överföres gonorré?

Gonorré är en av de vanligaste venerala sjukdomarna i världen. Sjukdomen är mycket farlig, eftersom det vanligtvis inte detekteras omedelbart, vilket främjar smittspridningen. Gonorré orsakar i de flesta fall svåra komplikationer, vilket medför en signifikant avtryck på hälsan. Men med omedelbar behandling av konsekvenserna kan man undvika. Men trots allt kan varje person skydda sig från denna smutsiga sjukdom. För att göra detta måste du veta de viktigaste sätten att överföra gonorré.

Sexuellt överförd infektion

Gonorré överförs vid oskyddad kontakt med någon form av kön. Infektionen kan också överföras genom sexuell kontakt med ofullständig penetration, och till och med helt utan att tala på medicinsk språk - när man petting. Spridningen av gonorré genom sexuell överföring har emellertid vissa särdrag. Så, kvinnor är mycket lättare smittade med män. Detta beror på strukturen hos kvinnliga genitalier. Slidanets slemhinnor har en veckad konsistens, så gonokocker lätt sätter sig på sina väggar och på ytan av livmoderhalsen. Även med en grundlig douching efter en sexuell handling kan du inte ta bort alla gonokocker. Hur överföres gonorré när det gäller män? De är svårare att bli smittade, eftersom det är svårt för en kvinna att komma in i ett ganska smalt hål i sin partners urinrör. Även om gonokockerna trängde in i urinröret, sedan med ejakulationen kommer bakterierna att kastas tillbaka tillsammans med spermierna. Dessutom kommer chanserna att fånga gonorré minska om omedelbart efter oskyddad samlag kommer mannen att urinera. Urin kan torka de purulenta sekret som har gått in i kroppen. Men lita inte på ett sådant ett positivt resultat under oskyddat sex, som kan infekteras med gonorré så en bris - risken för infektion är mycket, mycket bra.

Möjligheten att infektera med gonorré (och andra sexuella infektioner också) ökar om kontakt uppträder hos en sjuk kvinna under menstruation. Källan av gonokockinfektion ligger ofta i livmodern, och menstruationsflödet innehåller det största antalet bakterier.

Mycket ofta kan en kvinna inte vara medveten om sin sjukdom, vilket också bidrar till den ytterligare spridningen av gonorré. Vid mannen vid infektion uppträder tecken mycket snabbt som tillåter att misstänka att infektion är närvarande och att minska sexuella kontakter.

Slutligen, några nyfikna statistiska fakta. En kvinna med en enda kontakt med en sjuk gonorré blir infekterad i 99% av fallen och en man - bara i hälften. Men är det värt att spela en sådan "rysk roulette"?

Överföring av sjukdomen från moder till barn

Denna metod för infektion med gonorré sprids något mindre än kön. Men med denna variant av infektion blir behandlingen av sjukdomen mycket mer komplicerad. Så hur blir små barn smittade med gonorré?

Infektion av barnet med gonorré äger rum vid tidpunkten för naturlig leverans, när den nyfödda passerar genom den infekterade moderns sexuella vägar. Mestadels är nyfödda tjejer i riskzonen för infektion igen, på grund av kroppens struktur. Fokala skador ligger inte bara på barnens könsorgan, utan också på ögonens slemhinnor. Utvecklar gonokockkonjunktivit, som om möjligt kan orsaka blindhet. Det är uppenbart att denna infektionsmetod är vanlig bland de lägre sociala lagren. Om graviditet inträffar i en kvinnas råd tar alla nödvändiga tester och läsbar i sexuella relationer, är barnets infektion med gonorré nästan omöjligt - sannolikheten för nästan försvinna.

Hushållsmetod

Man tror att läget för överföring av gonorré hushåll (förresten, och syfilis också) kom med de sovjetiska venereologer för att rättfärdiga fel högt uppsatta tjänstemän. Men, som studier har visat, den så kallade. Daglig gonorré är inte en myt.

Gonokocker är extremt instabila för miljön, de kan bara leva i människokroppen, enbart ibland orsakar gonorré. Infektion utan direktkontakt i detta fall verkar osannolikt. Däremot kan gonorré kontrakteras, om du använder några hygienartiklar samtidigt med patienter - en handduk, tvättlapp, knölig tvål av underkläder. Det är också möjligt att överföra infektionen genom disken - en kopp eller sked. I detta fall ligger fokusen på gonorré i struphuvudet eller munhålan. Identifiera sjukdomen i detta fall är svårt, eftersom en smittad person kan ta gonorré för banal angina. Gonorré, även med olika sätt att sprida sin patogen, ganska framgångsrikt behandlingsbar. Med medicinsk kontroll kan du bli av med sjukdomen inom en vecka. Men risken för gonorré är större än det kan tyckas.

Sjukdomen är svår att identifiera i tid, vilket innebär att det finns risk för att utveckla farliga komplikationer. Det enda sättet att förhindra gonoréinfektion är tillförlitligt förebyggande. När du har sex måste du alltid använda barriärtyper av preventivmedel (kondomer). Om oskyddad sex inträffar ska du se en läkare så snart som möjligt och ta proven. Men det viktigaste är att välja och välja sexpartner. När allt kommer omkring talar vi om en ovärderlig gåva - hälsa och frivolitet kan vara dyrt.

Gonorré: överföringsvägar, symtom, diagnos, behandling

Gonorré kom till oss från antiken. Du kan till och med fira viktiga datum, till exempel "årtusendet i kampen mot gonorré". Låter det Ja, på något sätt inte så mycket. Det finns faktiskt inget att vara stolt över. Ändå delar den internationella klassificeringen av sjukdomar dem inte i ädel och skamlig. Därför, i artikeln hittar du inte tråkig moralisering. Bara torr medicinsk sanning.

Att säga att gonorré - den vanligaste sexuellt överförbara sjukdomar, är det omöjligt, men det kommer att vara långt från sanningen: hon är ofta sjuk och många fler. Antibiotika löser förstås problemet, men bara i viss utsträckning. Många föredrar att inte sprida sjukdomen och behandlas oberoende av varandra och, ofta, är inte sant att i fallet med antibiotika leder slutligen till bildning av resistenta former av patogena bakterier och övergången av sjukdomen till en kronisk form.

Vägar för överföring av gonorré

I de allra flesta fall uppstår infektion när samlag. Dessutom kan denna kontakt vara antingen "standard", könsorgan eller oral eller anala (endast den kliniska bilden av sjukdomen kommer att skilja sig från). Vad kan jag säga, om infektion är möjlig även med en enkel känsla av könsorganen, utan "penetration". En kvinna är smittad med gonorré lättare än en man: för dem är nästan alla kontakter med en infekterad partner garanterad att sluta med patogenens överföring.

Ett annat möjligt sätt att överföra gonorré (liksom all sexuell infektion) är att sända den från moder till foster. Och här menar vi inte intrauterin infektion, men infektion hos nyfödda under moderns födelsekanal. Den mest utsatta platsen i detta fall är barnets ögon (annars - ett öppet slemhinna!). När en gonokocker kommer in i ögonslimhinnan, utvecklas en specifik konjunktivit - gonoblenorea, som manifesteras av massivt ödem i ögonlocken, där det är omöjligt att öppna ögat och blöda bindebenet.

Och det sista möjliga sättet att överföra gonorré - vardagliga. Det är möjligt att använda vanliga föremål (handdukar, sängkläder eller underkläder). Sannolikheten för denna överföringsväg är låg på grund av gonokockens oförmåga i den yttre miljön.

Symptom på gonorré

Perioden från infektionstiden till utseendet på de första tecknen på gonorré kan variera från ett par dagar till en vecka. Men det händer att inkubationsperioden är försenad upp till 3 veckor på grund av manifestationen av "självaktivitet" vid utnämning av antibiotika (ofta felaktig), svag immunitet.

Om du kommer in i urinröret på slemhinnan börjar gonokockerna föröka sig. Senare tränger in i det intercellulära utrymmet, de blir synderna för utvecklingen av svår inflammation.

Liksom de flesta sjukdomar är gonorré akut och kronisk. Om det är väldigt medelvärde (oavsett hur corny - men alla människor är annorlunda), varar den akuta fasen av gonoré upp till två månader, och sedan går sjukdomen "under jord", dvs blir kronisk.

Med tanke på de anatomiska och fysiologiska egenskaperna hos individer av olika kön är det meningsfullt att beskriva symptomerna på gonorré separat för kvinnor och män.

Symptom på gonorré hos kvinnor
Först utvecklas de största problemen i urinröret, vagina och livmoderhalsen. Om den inflammatoriska processen lokaliseras i urinröret, manifesteras det av klåda, frekvent och smärtsam urinering. Om i skeden - då borde du förvänta dig ren utlösning, samma smärta som ökar under sexuell kontakt. Pus som släppts från slidan när den sprids till de yttre könsorganen sprider inflammationen till dem, som kallas vulvit.

Hela problemet är att symptomerna på gonorré hos kvinnor smidas, implicit. Mer än hälften av dem känner ingenting alls (eller lägger inte stor vikt vid). Och faktiskt gonorré - är förrädiska: perioden börjar för den akuta fasen, som kan karakteriseras som "fred och nåd." Allt detta leder till en kronisk process och ytterligare problem i behandlingen. När allt kommer omkring, om deras ouppmärksamhet och slarv "drive" en sjukdom är högre könsorganen - i slemhinnan i livmodern, äggledarna och äggstockarna - du kan få problem med att genomföra sin fortplantningsfunktionen (infertilitet, komplikationer under graviditet eller utomkvedshavandeskap).

Symtom på gonorré hos män
Sjukdomen börjar med att klåda och brinna, intensifieras under urinering. Sällsynt kött och glanspenis. När man klämmer ut knyter sistnämnden ut en dropp av pus.

Urinering blir vanligare och kan resultera i utseendet av en bloddroppe. Ofta i processen med inflammation stramas också regionala lymfkörtlar (i vårt fall inguinala).

Om du startar utvecklingen av den patologiska processen på egen hand, kommer infektionen att spridas vidare längs urinröret, vilket påverkar prostata, vesiklar och testiklar. Urinering hämmas (som med frekventa samtal till den är särskilt smärtsam), kroppstemperaturen stiger och avföring är smärtsamt.

Diagnos av gonorré

Gonorré diagnostiseras sällan ensamt, som regel differentialdiagnos av denna sjukdom med andra infektioner i urinvägarna. Vanligtvis ser det ut så här: patienten kommer till kozhvendispanser och ger smet från urinröret eller från slidan. I fallet med ett tidigare oralt eller analt samlag görs en skrapning från svalgslimhinnan eller rektumet. En förutsättning för korrekt leverans av bioassay är en tre timmars abstinens från urinering. Efter att ha tagit materialet färgas det med ett speciellt färgämne och ses under ett mikroskop (mikroskopisk metod) eller pläteras på ett näringsmedium (odlingsmetod).

I rättvisa är det värt att nämna mer avancerade tekniker: immunfluorescensreaktion (RIF), enzymimmunanalys (ELISA), polymeraskedjereaktion (PCR). De är mer krävande av utrustning och personal än de tidigare två metoderna, så de används mindre ofta.

Behandling av gonorré

Liksom varje infektionssjukdom av bakteriell natur behandlas gonorré främst med antibiotika. Gör inte dig själv en diagnos, eller ska du själv förskriva ett antibiotikum. För att bestämma lämplig antibiotikabehandling är det nödvändigt att genomföra en fullständig undersökning med leverans av ett smet och vid behov ultraljud i bäckenorganen. Båda könspartnerna ska behandlas (om möjligt). För behandlingsperioden är kön uteslutet. Vid fullbordandet är en kontrolllaboratorieanalys nödvändig. Endast genom resultaten kan vi bedöma framgången med behandlingen, och absolut inte på subjektiva känslor och frånvaron av sekretioner.

Och nu ska vi prata om drogerna själva. För behandling av gonorré, antibiotika av fluorokinoloner gruppen (pefloxacin (abaktal), lomefloxacin, ofloxacin, ciprofloxacin), tetracykliner (doxycyklin eller JUnidoks), makrolider (vilprafen, summerad). Vid kronisk gonoré, immunomodulatorer (pyrogenalt, gonokockinaktiverat vaccin), biostimulerande medel (aloe-vätskextrakt) visas.

Information: Hur överföres gonorré och dess förebyggande

Alla borde veta hur gonorré överförs. Mikroorganismerna som orsakar denna sjukdom lever i sekret producerad av mänskliga slemhinnor. Infektion uppträder sexuellt. Finns det sätt att undvika det?

Vad orsakar gonorré?

Gonokocker reproducerar vid en temperatur av cirka 37 grader Celsius och med ett högt innehåll av koldioxid. Preference är fodrad med glandulär eller cylindrisk epitel slemhinnan, det vill säga lokaliserad i kroppen: i urinröret, i livmoderhalsen, på den del av rektum som ligger närmast anusen. I sällsynta fall påverkas konjunktivan av ögat. Gonorrés orsaksmedel är en typ av immobila gramnegativa kockar som kallas gonokocker. Deras livsmiljö är flytande, och om urladdningen torkar, kan gonokockerna dö, sjukdomen kan inte vidarebefordras.

Gonokocker tolererar inte hög feber (mer än 40-45 grader). Människokroppen kan inte ge en temperatur som är tillräckligt hög för att förstöra kolonin utan att skada sig själv.

Gonokokki tolererar dåligt svaga silversalter och eventuella, även milda antiseptiska lösningar. Även en svag tvållösning kan helt döda hela populationen av gonokocker. Med avseende på deras resistens mot penicillin är antibiotika baserade på penicillin och dess sorter oftare än inte effektiva. Endast i vissa fall, om mikroorganismen redan har fått en mutation som ger stabilitet, ger behandling med antibiotika och sulfonamidberedningar ett negativt resultat. Vetenskaplig forskning tyder på att stammar som inte är mottagliga för traditionell behandling nyligen har upplevts allt oftare. Fortsätt att reproducera endast de kolonier som överlevde efter behandlingen, så mutationen blir mer och mer populär. Hur överföres gonorré från en person till en annan?

Metoder för överföring av gonorré

Eftersom gonokocks livsmiljö är en vätskefrigöring uppträder infektion vid sexuell kontakt av något slag: anal, vaginal och oral. Typiska lesioner - livmoderhalsen, urinröret, rektum, ibland smittas med halsen. Infektion av ögons slemhinnor kan uppstå genom att gnugga ögonen med smutsiga händer.

Utan gonokocker av flytande livsmiljö försvinner, så är infektion genom vanliga hygienartiklar endast möjligt med ett litet tidsintervall mellan olika användare. Utan sexuell kontakt kan hushållets sätt infekteras genom en vanlig svamp för att tvätta kroppen, genom otrevliga handdukar, underkläder. Barn kan få sjukdomen genom att använda i dagis potten, som nyligen användes av ett annat barn från en familj där det finns en patient med gonorré. Inom en familj blir barn smittade om hygienreglerna inte respekteras, till exempel om barnet tar ett bad omedelbart efter att ha blivit påverkad av en vuxen gonorré. Det finns många sätt att överföra infektion, och alla är kopplade till kränkningar av sanitära normer. Vissa experter tror att hushållets sätt att få gonorré är omöjligt eftersom patogena mikroorganismer dör för snabbt, och om de kommer in i kroppen, är deras antal inte tillräckligt.

För att förhindra en patient med gonorré, bör man ha personliga hygienartiklar, som endast han kommer att använda ensam. Efter att ha gått in i ytan av det cylindriska eller glandulära epitelet, orsakar gonokockkolonin förstöring av vävnaderna och penetrerar blodet och lymfsystemet. Kroppens immunsystem kommer in i tonus och ger ett ökat innehåll av leukocyter vid analys av urin. Inkubationstiden för gonorré sammanfaller med koloniens livstid i sekretionerna tills patogenen kommer in i andra vävnader och provar uppkomsten av en fullskalig inflammatorisk process. I regel varierar denna period från två dagar till en månad, men allt beror på det individuella motståndet mot patogena mikroorganismer.

Symtom och samtidig gonorrésjukdom

Inkubationsperioden slutar, och tecken på sjukdomen börjar manifestera. Gonokockinfektion är av sin natur akut och kronisk. Under en akut tid kan patienten observera följande:

 • frekvent uppmaning att urinera, vilket indikerar att sjukdomen påverkade urinröret;
 • smärtsam urinering, brännande, värk i urinröret, vilket indikerar hur inflammationsprocessen går,
 • gulaktig vit urladdning hos kvinnor från slidan, hos män från urinröret;
 • blödning utanför den planerade menstruationscykeln hos kvinnor.

Cirka hälften av kliniska fall under en exacerbationssjukdom kan fortsätta utan symptom. Gonokocker har en intressant egenskap, dessa mikroorganismer kan framgångsrikt existera och multiplicera snabbt inom andra celler. Därför blir behandlingen av gonorré mer komplicerad när man lider av flera venerala sjukdomar. Till exempel tjänar Trichomonas som ett hem för gonokocker, vilket gör att gonorré blir resistent mot antibiotikabehandling. Vid överföring av gonorré till annan person överförs samtidiga sjukdomar nästan alltid. Vilka infektioner kommer ofta komplett med gonorré:

 • candidiasis;
 • genital herpes;
 • syfilis;
 • trikomonasinfektion,
 • chlamydia;
 • ureaplasmosis.

Om en gonorré finns i den drabbade personen, bör en kontroll göras för dessa och andra sexuellt överförbara sjukdomar. Risken för gonorré är att den försvagar kroppens lokala försvar, introducerar en obalans i slemhinnans mikroflora. Detta öppnar tillträde för andra virus- och bakterieinfektioner. Gonorré sväller upp lymfkörtlarna. Förutom den klassiska är andra typer av gonorré möjliga:

 • gonokocksfaryngit, som uppenbaras av smärta i halsen;
 • gonokock proctit, som rapporterar klåda och utsöndring från ändtarmen, liksom smärta och brännande under avföring.

Infektion med faryngit är möjlig med oralsex och proctit - med anal. Infektion har en egenskap att spridas över alla system i kroppen. Om behandlingen försenas går gonokocker upp i urinröret, påverkar urinblåsan, urinledarna, njurarna. Asymtomatisk uppkomsten av sjukdom orsakar vissa svårigheter för självdiagnos, vilket är anledningen till upptäckt av gonorré, bör du meddela alla sina sexuella partners och uppmuntra dem att en läkarundersökning. Trots sannolikheten för konfliktsituationer är detta berättigat, vad gäller hälsa, en åtgärd. Svåra komplikationer, inklusive infertilitet, orsakar gonorré hos kvinnor.

Hos män från urinröret går gonokocker fritt till epididymis, där de provocerar utvecklingen av epididymit och orhoepididymit. Kvinnor lider också av ett reproduktionssystem, obstruktion av äggledarna.

Hur skyddar du sig mot gonorré

På fältet långt ifrån yrkesmedicin, kallas sjukdomen gonorré, och man tror att om du använder en kondom är gonorré inte överförs vid samlag. Detta är inte så, det kan fortfarande överföras. Naturliga membrankondomer visar en låg skyddsnivå mot gonokocker, och endast latex- och polyuretanskondomer kan skydda mot sjukdom. Finns det en chans att överföra gonorré när man kyssar? Ja, det finns, men för det här behöver du två villkor:

 • låg immunitet hos en icke-infekterad person;
 • Du kan bli sjuk om det finns en oerhört hög koncentration av gonokocker i den sändande personens saliv.

Om det inte finns något förtroende för hälsa sexpartner, kan du bearbeta könsorganen efter coitus mild antiseptisk klorhexidin, Miramistin, Gibitan. Antikonceptiva medel som innehåller antibakteriella komponenter, till exempel Pharmatex, Nonoxynol, Patentext Oval. De ger skydd mot gonokocker. gonorré behandlingen utförs i samband med de åtföljande sjukdomar, veneriska sjukdomar som bör engagerade när differentialdiagnos. Självmedicinering gonorré behandlas starkt inte.

Hur överföres gonorré?

Många människor som vet om programmet "kön sjukdom" är inte tillräckligt mycket, fast säker på deras säkerhet och oförmåga att bli smittad i närvaro av en betrodd sexpartner, och även användningen av barriärpreventivmetoder. Faktum är att de farligaste är traditionella sexuella kontakter, under vilka gonokockinfektion överförs från en sjuk partner till en hälsosam genom direkt kontakt med en biologisk vätska som frigörs från könsorganen. Gonorré kan emellertid infekteras med olika former av intim kontakt, som varje hälso-medveten person bör veta om.

Smittvägar

Under studiet av sätten att överföra gonoré upptäckte forskarna några särdrag inte bara under denna sjukdom utan också på sätten för överföring mellan partner. Som det visade sig, den kvinnliga och manliga kroppen reagerar olika på "träffa" med gonokockinfektion, t. E. Engagemang i olika typer av kön, heterosexuella partners har helt olika odds "ord" gonorré.

Det viktigaste sättet för infektion för båda könen är intimitet, bara kvinnan får gonorré nästan 100% av fallen efter kontakt med en smittad man, och hennes partner kan lätt undvika detta öde. Förklaringen till detta - den speciella strukturen av urinröret, som har en ganska smal öppning, är inte alltid "medger" infektion inuti, dessutom, all-fortfarande smyga in gonokocker ofta helt enkelt tvättas bort med nästa del av urin. Kvinnor i den meningen är mycket mindre lyckliga, om det har varit kontakt med en smittad person, även "icke-sexuell" utan penetration, är de fortfarande smittade.

Metoder för överföring av infektion

I de flesta fall, gonorré överförs genom den klassiska samlag utan att använda en barriärpreventivmetod - kondom när gonokocker falla tillsammans med spermier i vagina eller i de vaginala sekret manliga urinröret. Även denna sjukdom överförs ofta under anala samlag med en infekterad person.

"Gonorré" kan "fångas" med oral-könsdelkontakter, men sannolikheten för en sådan infektion är flera gånger lägre än vid traditionella och anal sexuella kontakter. Det är ca 50%.

Ofta sker infektion med samlag utan kondom i "kritiska dagar" när chansen att bli gravid är nästan noll. Men plocka upp gonokocker från en smittad partner i dessa dagar kan vara med en sannolikhet på 100%, det vill säga till infektionen, som är i livmodern, och faller i menstruation, och med dem -.. I den manliga kroppen. Ibland sker överföringen av gonorré genom dålig kvalitet kondomer som förlorar sin integritet under samlag.

Övriga överföringsvägar

Förutom infektion i könsorganen finns det andra, till exempel hushållsinfektionstyp, vilket är mer benäget att påverka kvinnor. En hushållstyp av infektion är möjlig genom linne, handdukar, svampar och hygienartiklar som användes av friska och smittade familjemedlemmar. Sannolikheten för infektion på detta sätt är liten eftersom gonokocker inte är mycket resistenta mot miljöpåverkan och lever inte långt utanför människokroppen. För att förhindra inhemsk infektion är det möjligt att i nästan 100% av fallen, under förutsättning att grundläggande hygienregler följs.

Det finns en så kallad vertikal vägen infektion där sjukdomen överförs från en smittad mor till barnet under dess passage genom förlossningskanalen, t. Om du vill. Under graviditeten är embryot skyddas från moderkakan infektion. Med sådan infektion utvecklas ögonen ofta i barnet, gonokockkonjunktivit-gonoblenaire utvecklas, vilket i vissa fall leder till blindhet hos barnet. Vid nyfödda tjejer, förutom ögon, påverkar infektionen könsorganen.

Förebyggande och diagnos

Om oskyddad sex redan har inträffat, och du har tvivel om hans säkerhet, oroa dig inte och undra när och hur gonorré kommer att manifestera sig. Den huvudsakliga metoden för diagnos är en laboratorieundersökning av den separerade urinröret eller vagina, men ett anonymt test kan göras av alla hemma. Du kan köpa ett prov för gonorré i ett apotek. Om ett positivt resultat erhålls är det nödvändigt att snarast kontakta en specialist för hjälp och inte engagera sig i självmedicinering.

Testet är mycket lätt att använda, för att bära det behöver du kapacitet och lite urin. Testremsan faller till den nivå som anges i den i urinen och efter ett tag visas en eller två remsor. Förekomsten av gonokockinfektion indikeras av manifestationen av två band. Det finns fall där testerna var falska positiva, så får inte omedelbart avskräckas, du måste snarast gå till hjälp till en läkare.

Hur kan du få en gonorré?

Hur kan jag få en gonorré? Denna fråga oroar många människor som har ett aktivt sexuellt liv. Det är också nödvändigt att veta om det är möjligt att smittas av den inhemska vägen, liksom alla sätt att bli smittade med gonorré. Gonorré kan fångas på sådana sätt: Traditionellt samlag, oralt eller analt samlag, hushåll och förlossning.

Traditionell infektion

Även om ett samlag inträffade utan skydd, finns det stor risk för infektion med gonorré. Men för representanter för olika kön är sannolikheten för gonokockinfektion annorlunda. Om en frisk kvinna och en sjuk man kommer i kontakt, finns det en 100% infektion hos en kvinna. Detta beror på det faktum att vaginala slemhinnan är ett idealiskt medium för utveckling och reproduktion av patogen-gonokocken.

Om en frisk man och en smittad kvinna kontaktar, blir de första infekterade mycket mindre ofta, inte så ofta. Detta förklaras av ett litet hål i urinröret hos män, vilket inte alltid kan tränga in i gonokocken från slidan. Speciellt risken för sjukdomen är reducerad för män i händelse av att efter sexuell kontakt tömmer han omedelbart blåsan.

Eventuella symptom på att en man tog upp infektionen, förekommer i händelse av att han var i kontakt med en partner med en försummad form av gonoréen, där ett stort antal patogener utvecklas. Påtagligt ökar risken för infektion vid kontakt under menstruationen, för vid denna tidpunkt sänks all infektion från livmodern till skeden.

Om en kvinna är sjuk kan symtom på infektion vara svag, de är på många sätt liknande tecken på candidiasis. Om en man blir sjuk, brukar han ha ljusa symptom som inte går obemärkt, som han brukar referera till en specialist. För att bli infekterad, inte nödvändigtvis direkt genomträngning av genitalet, är det tillräckligt att kontakta biologiska vätskor med slemhinnor av varandra.

Hushållsinfektion

Förutom de traditionella relationerna överförs gonoréen och under oralsex. Många misstänker att denna typ av intima relation är säkert, gonorré överförs från de slemhinniga reproduktionsorganen till munhålan och vice versa. Detta förklarar varför kvinnor med lätt beteende ofta har gonokocksfaryngit.

Ett annat sätt att infektera är anal kontakt utan skydd. Faren är densamma i både traditionella och homosexuella relationer. Sannolikheten för patogenas nederlag finns även med en kyss, om en av partnerna har oral gonokockstomatit. Självklart är faran lägre än vid intimitetstidpunkten. Men om det finns mikroskador eller sår i munhålan, är en skada genom spyttvätskan möjlig.

Infektionsvägar finns inte på ett intimt sätt sällan. På hemmaplan kan du hämta en patogen, men det händer sällan. I det här fallet är provocerande förhållanden sjuka människors liv, särskilt de som är ständigt våta. På torra ytor sönderfaller orsaksmedlet snabbare och i en fuktig miljö lever den mycket längre.

Faror i sig döljer svampar för badning, toalettstolar, handdukar, som brukade vara sjuka. Genom dessa saker kan människor som bor i närheten av en sjuk person bli smittade. Om patogen ligger i munnen eller i halsen blir en tandborste en farlig sak, redskap, så det är nödvändigt att lagra dessa objekt separat.

Människor i hög ålder och barn utsätts speciellt för infektion med hushållens medel, eftersom de har ett försvagat immunförsvar. För att få en vuxen med en inhemsk metod behövs ett mycket större antal gonokockstänger, snarare än för ett barn eller för en äldre person.

Infektionsväg från moderen

Med naturligt arbete är det risk att överföra gonokockstavar från moderen till barnet medan de passerar genom födelsekanalen. I detta fall är sjukdomen markerad av slemhinnan i ögonens slemhinnor, hos flickor kan den yttre slemhinnan påverkas. Det är inte uteslutet infektion i perioden efter födseln, till exempel med icke-iakttagande av personlig hygien, genom kyssar.

När den framtida mamman är infekterad under graviditetsperioden finns det stor risk för överföring av infektion till fostrets membran, och detta är fyllt av för tidigt arbete. Om gonorré var närvarande i kvinnans kropp före befruktning och bär av barnet, noteras ofta missfall i de tidiga stadierna av graviditeten.

Vanliga patientfrågor

Många patienter är inte bara intresserade av infektionssätt men också chans att bli smittade, till exempel genom en kyss eller när de besöker offentliga platser. Experter svarar på dessa förfrågningar så - orsaksmedlet till gonorré, gonokocker har förmågan att fästa fast vid ytan av epitelet, som är täckt med alla slemhinnor. Därför kan du plocka upp patogenen på något sätt av samlag:

 • Traditionellt - i detta fall är epitelskiktet på de yttre könsorganen skadat;
 • Oralt - slemhinnorna i munhålan, halsen, andningsorganen påverkas;
 • Anal - analöppningen påverkas.

Och om en man har smittat en kvinna, kommer tecknet på sjukdomsutvecklingen inte att vara mycket uttalat, men hos män är symtomen mer uttalade. Efter införande av patogenen i kroppen den inträffar submukosal lesion, är skadade epiteliala strukturer allokerade giftiga ämnen. I denna process förstörs en viss del av strukturerna och abscesser börjar uppstå i skalen, en purulent inflammatorisk process utvecklas.

En annan vanlig fråga är vilken tid de första symptomen kommer att uppstå. Den totala inkubationsperioden varar upp till två veckor. I de flesta fall visas tecken på gonorré endast fem dagar efter infektion. Att vara medveten om detta, är det möjligt att fastställa den ungefärliga källa för införandet av patogenen i kroppen av de sjuka, hur mycket tid som gått från starten av utvecklingen av sjukdomen.

En annan vanlig fråga är sannolikheten för infektion med en enda kontakt. Enligt experter är risken för infektion direkt beroende på kön. Sjukdomskrävande mikroorganismer från kvinna till man överförs i 25% efter ett samlag utan skydd. En kvinna blir smittad i cirka 50% av fallen med en enda oskyddad kontakt. Så det är möjligt att plocka upp patogenen vid ensam samlag, men inte i alla fall.

Och ett mer populärt problem är sättet att överföra med inhemska medel. Många åsikter skiljer sig åt på denna poäng. Gonorrés orsakssamband är inte stabilt i den yttre miljön. De dödas snabbt i vatten, under snabb torkning, när de utsätts för kosmetiska personliga hygienartiklar - tvål, antiseptisk, höga temperaturer har också en negativ effekt på bakterier. Infektion av hushållsmedel är inte lika utbredd som vid samlag.

Hur överföres gonorré?

Gonorré är en venerisk sjukdom som påverkar slimhinnan hos könsorganen och andra delar av människokroppen.

En av de viktigaste frågorna är: "Hur överföres gonoré? Det kan överföras genom sexuella kontakter, inte bara vaginal. Det kan vara anal och oral. Det finns emellertid andra sätt att infektera.

Denna sjukdom utvecklas i slemhinnan och förstör den.

De viktigaste sätten att infektera med gonorré för alla åldrar och könen:

 1. Om en kvinna hade oskyddad sex, vaginalt kontakt, inträffar gonorréinfektion i femtiofem procent av fallen. Detta sker när en kvinnas sexpartner har en infektion i genitourinary systemet. Mer än hälften av kvinnorna upplever inte obehag och obehagliga känslor, även när det är exakt känt att hon är sjuk. Sjukdomen kan utvecklas "tyst", så en kvinna kanske inte ens vet om infektionen. Således är hon inte medveten om att vara smittsam mot sin partner. Om att dra åt med en vandring till doktorn kommer infektionen att täcka livmodern och äggstockarna.
 2. En man kan få en gonorré från sin sexpartner med en enda oskyddad kontakt i tjugo procent av fallen. Om kontakten med denna partner var mer än fyra gånger, kommer risken för infektion att öka fyrfaldigt. Och allt för att män sparar en speciell struktur av genitourinary systemet. Infektioner är mycket svårare att komma in i urinröret, under samlag, än hos honan. Även om detta händer, genom att urinera omedelbart efter samverkan, kommer det att utplåna patogenen. Men om det förekommer kontakt under menstruationsperioden eller under de första dagarna efter det, kommer chanserna att bli smittade öka.
 3. Lilla barn blir smittade från sin mamma, under arbetet. Det manifesterar sig i form av inflammation i tjocktarmen, luftvägarna och ögonen. Ibland registrerades även infektionen av blod. Äldre barn kan få en infektion från en patient som bor hos dem i samma hus. Det vill säga infektionen kommer att ske med vardagliga medel.

De huvudsakliga sätten att överföra gonorré är begripliga, men det är värt att notera att sexualitet är den vanligaste. Du kan bli smittad om du har sex utan kondom när partnerens vätskor är i kontakt.

Hur kan jag få gonorré?

Oftast sker detta med klassiskt vaginalt sex utan skydd, när en sjuks sperma kommer in i kvinnans kropp. Men en man kan bli smittad under samlag med menstruation.

Dessutom är det värt att notera, utan att ens införa en medlem i skeden, kan du "plocka upp" denna sjukdom, överförd på olika sätt.

Hur är infektionen i ögonen?

Ögon kan drabbas av gonorré, endast i de fall då en person har en sådan infektion som påverkar könsorganen. I medicinsk praxis är fall kända där läkare som har varit i kontakt med gonorrépatienter har lider av ögoninfektion.

Jag måste säga att gonorré kan välja olika sätt att överföra, så att vissa människor blir smittade i hemmet, särskilt om de inte följer reglerna för personlig hygien.

Nyfödda spädbarn smittas från sin mamma under förlossningen (om kvinnan är sjuk vid den tiden). För en baby är detta farligt, för i vissa fall kommer det att resultera i blindhet för honom. Om den lämnas obehandlad ögoninfektion, oavsett vilken ålder är inte infektionen inträffade hornhinnans visas variga sår, som senare ledde till bildandet av grå starr i ögat.

I mammalsjukhus finns det några sätt att förebygga gonorré. Alla födda tjejer behandlas med ögon och könsorgan med en speciell lösning.

Hur får man smittade med gonorré?

Denna infektion påverkar främst slemhinnorna med det cylindriska epitelet, men genom det platta epitelet kan det inte passera, det ligger i halsen. Om en person har svag immunitet, är infektion möjlig genom honom. Därför är uppfattningen att oralsex är säkert med en sådan sjukdom felaktig.

Det är välkänt att gonoré överförs på olika sätt, därför är det den vanligaste diagnosen av alla överförda venerala sjukdomar.

Hur överförs gonoréen sexuellt?

Alla bör förstå att denna infektion inte kan ligga utanför kroppen. Hushållsförorening kommer emellertid att ske, om det är parallellt med en sjuk person, använd en tvättduk eller handduk eller underkläder.

En person blir smittad om det finns en purulent urladdning på kanten av en toalettskål eller en barnpott.

Varje vuxen borde veta alla sätt att smittas av denna infektion och berätta för sina barn om det så att de kan undvika smitta. För att ta reda på om infektion sker genom saliv, måste du ta reda på vilken del av kroppen som är infektionen i patienten. Det utvecklas huvudsakligen på slemhinnan i könsorganen.

På munnen slemhinna är infektion sällsynt, men det kan ske efter oral kontakt med patienten. Således blir en person smittad genom en kyss.

Gonorréinfektion kan inte stå ut i munnen med saliv, eftersom det hänvisar till bakterier.

Kan en infektion överföras genom en kyss? I teorin kan detta hända, men bara med en djup kyss, när utbytet av salivvätskepartners.

I medicinen isoleras en faryngeform av sjukdomen som påverkar halsens slemhinnor. Men för sitt utseende måste ett antal villkor sammanfalla. Om vi ​​pratar om övning, så har läkare en uppfattning att detta inte är realistiskt. Infektion på detta sätt överförs inte.

Om en person har frekvent avslappnad sex, behöver han veta om gonokockinfektion överförs via kondom. Svaret är detta. Om produkten inte har någon skada, används den för avsedd användning och utgångsdatumet inte har kommit ut, då skyddar det mot infektion. Men om patienten har extragenital form av sjukdomen, kommer kondomen inte att hjälpa.

Hur kan du bli smittade?

Många undrar ofta om infektion kan förekomma i en damm. Det bör noteras att fukt bevarar mikrobens liv under dagen, därför är det i princip det verkliga. Det kan tränga in i urinröret och slidan efter att ha urinerat i vattnet, vilket är mycket oönskat. När allt just nu tränger en del av vatten från floden in i mitten av kroppen.

Det måste emellertid sägas att sådana fall inte uppträder så ofta som de där infektioner sänds i gemensamma sanitetsanläggningar eller simbassänger.

Kontrollera om de smittade personerna i floden är omöjliga. Eftersom det finns en ström där, och de tagna proverna inte ger de nödvändiga resultaten. Om vi ​​betraktar en stående damm ökar risken för infektion.