Huvud
Analyser

Hur man identifierar prostatit

Prostatit. VAD, HUR OCH VARFÖR?

Enligt statistik har partner som har sex mindre än 2 gånger i månaden lider av prostatit 2 gånger oftare än de som förråder kärlek glädje 2-3 gånger i veckan.


Prostatit är en av de vanligaste diagnosen sjukdomar i urologisk praxis. Det orsakas av inflammation i prostata (prostata). Dess främsta orsak är infektionen i körteln. Med långvarig abstinens uppstår stagnation av prostatsekretionen och prostatitens orsakssamband aktiveras.


Kongestiv (eller kongestiv) prostatit utvecklas hos dem som sällan har sex. Stagnation främjar försämring av mikrocirkulationen, svullnad av prostatavävnad, vilket leder till aktivering av "dolda" infektioner. I detta tillstånd väcker "vilande" infektioner (vilande i njurarna, blåsan, andra organ i det genitourära systemet). Bland de mikroorganismer som orsakar prostatit, oftast streptokocker, stafylokocker, E. coli, Trichomonas.


FORMULIER FÖR PROSTATITIS
akut bakteriell prostatit
bakteriell prostatit
icke-bakteriell prostatit
prostatodyni

Bakteriell prostatit kallas när det finns laboratoriebekräftelse på infektion. Med icke-bakteriell prostatit kan bakterier inte isoleras, även om detta inte utesluter deras närvaro. Prostadyniya kallade förtätning av prostata vävnaden utan tecken på inflammation. Med bakteriell prostatit uppstår infektion oftast genom sexuell kontakt, även om en annan överföringsväg är möjlig.
Hos människor yngre än 35 uppstår sjukdomen vanligtvis i form av akut bakteriell prostatit. Hos äldre patienter diagnostiseras kroniska former av sjukdomen oftare.


HUR DET BESTÄLLAR PROSTATITIS

Med prostatit klagar patienterna över urinvägarna: smärtsamma, snabba eller en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Ofta finns det smärta i underlivet, i perineum, i penisområdet. Kan vara smärtsam utlösning.
Med akut prostatit kan feber, frossa, illamående, ömhet i lederna, observeras. Vid fingerprovning av prostata genom ändtarmen kan den vara lös eller komprimerad, med knutar smärtsamma på palpation.


SKÄL FÖR PROSTATITIS
För närvarande kan infektionen vara i ett "vilande" tillstånd och inte visa några yttre symtom. Och den som är skyldig i förvärringen och utvecklingen av sjukdomen kan vara vilken som helst faktor.
Hypotermi. Patologer av urologer är nu ofta unga människor som föredrar för aktiv eller extrem vila - älskare av dykning, surfing, paddling och skidåkning. Dessa typer av vila kräver allvarlig fysisk stress och är direkt relaterade till kroppens hypotermi.
Sedentary livsstil. Invånarna i stora städer som leder upptagen men stillasittande livsstil, är också ett mål för prostatit: bilen - vid datorn, eftersom datorn - på soffan, vilket resulterar i bäcken blodflödet försämras och det finns trafikstockningar.
Obehandlade inflammationer. I utvecklingen skyldig prostatit och kroniska inflammatoriska sjukdomar i kroppen - till exempel bronkit, fokala infektioner - halsfluss, bihåleinflammation, och även patienter karies tänder. Sjukdomsbakterier tillsammans med blod faller in i prostata, där inflammationsfokus öppnas.
Stress. Generellt övertar prostatit ungdomar som spenderar sig lite: överträning i en gym, nedosypaet, oregelbundet äter, fungerar från gryning till skymning. Allmän fysisk och psykisk överansträngning leder till en minskning av kroppens försvar, och alla "sovande" infektioner höjer huvudet.
"Intressanta" sjukdomar. Också i riskzonen är de som inte förnekar glädje av oskyddat sex och plockar upp "intressanta" infektioner. En obehandlad gonorré, till exempel i 80% av fallen, ger en komplikation i form av inflammation i prostatakörteln.
Lång avhållsamhet från kön. Enligt statistik, män som har sex mindre än 2 gånger i månaden, lider av stillastående prostatit 3 gånger oftare än de som förråder kärleksglädje 2 - 3 gånger i veckan. Med långvarig abstinens stagnerar prostats utsöndring och prostatitens orsakssamband aktiveras.
"Dormant" infektioner. Hälsotillståndet i njurarna, urinblåsa och prostata är tätt ansluten. Till exempel är obehandlad pyelonefrit och cystit (för tillfället hos män, inflammation i blåsan inte mindre sannolikt än hos kvinnor) en konstant infektionsfaktor i det lilla bäckenet. En prostata är ett mycket känsligt organ och mottagligt för infektioner. Ibland orsakar inflammation av prostata det mest banala herpesviruset. Herpetisk prostatit kan förekomma både mot bakgrund av genital herpes, och genom felet av "vanligt" förkylning på läpparna, om immunsystemets arbete minskas. Men gardnerellez och urea- och mykoplasmoser och olika virusinfektioner kan också orsaka inflammation i prostata.


VAD ANALYS SKALL SÄNDAS AV PROSTAT?
Testet för prostata-specifikt antigen (PSA)
Kulturanalys av urin och juice av prostata
Att räkna antalet leukocyter i prostasjuice
Beräknad tomografi av prostata
Tsitoskopiya
Intravenös urografi
Prostataxamination och prostatsekretion
Transrectal ljudforskning (ultraljud)
Inokulering av urin och utsöndring av prostatakörteln med definitionen av känslighet mot antibakteriella läkemedel


Hur man behandlar proteostat

För snabb avlägsnande av smärtsyndrom med akut prostatit kan smärtstillande medel och stillasittande bad rekommenderas.
För behandling av bakteriell prostatit är begagnade antibiotika, val av vilken utförs av resultaten av bakteriologisk sådd faller ut på näringsmedium och bestämning av känsligheten hos patogenen för kemoterapeutiska läkemedel. Icke-bakteriell prostatit behandlas med antiinflammatoriska läkemedel.
I någon form av sjukdomen krävs en primär undersökning och samråd med urologen, som enligt resultaten av undersökningen kommer att föreskriva lämplig behandling och ge de nödvändiga rekommendationerna. Och vad händer om du inte behandlar prostatit? En obehandlad eller obehandlad prostatit hotar att utvecklas till:
Kronisk prostatit
Blåsningsobstruktion med akut urinretention, vilket kräver kirurgisk behandling (suprapubisk kateterinstallation)
Utveckling av manlig infertilitet
Ärrbildning i urinröret
Återkommande cystit
Pyelonefrit och annan njurskada
Abscess av prostata, som också kräver kirurgisk ingrepp
Sepsis - en livshotande komplikation, som ofta utvecklas hos personer med nedsatt immunitet (patienter med diabetes, njursvikt)


HUR DU INTE GÖR PROSTATITIS

Hos män som övar av samma kön kan prostatit utvecklas mycket oftare. Detta beror på kontakt med ändens flora. Försök följa de stärkta hygienreglerna: Kön på könsorganen behövs minst två gånger om dagen med varmt vatten och tvål.
Ändå kan alla typer av analsex rekommenderas som förebyggande av stillastående fenomen i småbäckens organ och följaktligen kronisk prostatit, tk. med dessa sextyper förbättras blodflödet till prostata, elimineras stagnation. Om man samtidigt följer de stärkta hygienreglerna, kan man undvika problem.
Det viktigaste är att inte tillåta sjukdomsframsteg och, viktigast av allt, var inte blyg om att gå till doktorn! Utan prostatit kommer ditt sexliv att vara ljust och intensivt och hälsa - starkt!

Hur identifierar och identifierar symptomen på prostatit hos män

Hur man bestämmer prostatit hos en man? Det finns flera tecken på denna sjukdom, enligt vilken du kan identifiera dig själv med sjukdomen. Men om du bara behöver bestämma prostatit, måste du använda en läkares tjänster.

Självidentifiering av tecken

Det är möjligt att identifiera prostatit på ett antal symtom. De mest uppenbara tecken som hjälper till att identifiera sjukdomen är:

 1. Mannen upplever regelbunden smärta i buken och ger i ljummen, perineum. Smärtan kan bestämma sjukdomsformen: med kronisk prostatitvärk är måttlig och under perioder av förvärmning blir det mycket skarpt och förlängt.
 2. Det finns en försämring av libido, ett brott mot styrka, brist på morgonrörelse.
 3. I både de kroniska och akuta skeden upplever människa smärta när man går på toaletten och under en erektion. Allvarlighet av smärta sensioner gör det möjligt att känna igen scenen av patologi
 4. Om en infektion förenar sjukdomen kan du identifiera symtom på förgiftning: temperatur, illamående, svaghet.

Även med prostatit är det nästan alltid svårt att urinera. En man är orolig för att man ofta vill gå på toaletten på toaletten, men urin är svår att extrahera (droppe för droppe). Med kronisk prostatit är vitt utflöde från penis möjligt (inte spermier, eftersom de förekommer utan erektion).

Professionell undersökning av patienten

Symtom på prostatit är inte karaktäristiskt för denna sjukdom, därför är det omöjligt att identifiera sjukdomen med enbart 100% noggrannhet. Tecken på sjukdomen kan variera beroende på graden och formen av sjukdomen, patientens allmänna tillstånd och till och med åldern och livsstilen hos mannen.

Rektaltest möjliggör en preliminär diagnos och kräver ingen komplex utrustning.

Symtom på prostatit kan enkelt förväxlas med tecken på andra sjukdomar (inklusive mycket farliga, som adenom och prostatacancer). Därför, om du känner dig värre, måste du gå till sjukhuset där läkaren bestämmer den exakta diagnosen på grundval av undersökningar och laboratorietester. Specialister använder följande metoder för att korrekt identifiera eller avvisa diagnosen prostatit:

 • Rektal digital undersökning av patienten.

Obligatorisk undersökning för misstänkt eventuella sjukdomar i prostata. Läkaren genom rektum av patienten utför palpation, lär prostataens storlek, plats, form. Förfarandet är obehagligt, men obehaget är mer psykiskt än fysiskt. Det är omöjligt att avstå från rektal undersökning, eftersom denna analys gör att vi kan få tillräckligt noggranna uppgifter och bestämmer sjukdomen korrekt.

För denna analys fattar mannen ett prov av prostatakörtelns utsöndring. Det erhållna materialet undersöks under ett mikroskop - det tillåter att avslöja nivån av leukocyter, att känna igen möjliga bakterier, svampar. Cytologisk undersökning gör det möjligt att bestämma inflammation i prostata, som uppträder med kronisk bakteriell prostatit. Under en exacerbation används inte analysen, eftersom det är omöjligt att ta prov på en hemlighet på grund av starka smärtor.

Denna analys kallas också en "trepunktsfördelning", eftersom det är nödvändigt att försöka samla tre material under en urinering - i början, i mitten och i slutet. Denna undersökning tillåter läkare att bestämma den infektiösa karaktären hos prostatit.

 • Ultraljud av prostata och CT.

För att genomföra ultraljud introduceras en rektalsensor i patienten med en speciell sensor med en diameter på 1,5-2 centimeter. På skärmen ser läkaren en tydlig bild av prostatan, längs vilken du kan känna igen sin form, konturer, dimensioner. Om det finns misstanke om tumör förkalkning (stenar i prostata) eller bölder, mannen skickades till datortomografi (CT).

Med prostata rheografi är det möjligt att bestämma graden av blodpåfyllning av prostata (hemodynamik) genom att registrera det elektriska motståndet. Denna diagnosmetod låter dig mer exakt känna igen diagnosen kronisk prostatit och identifiera problemen med blodtillförsel till prostata. Den utförs med hjälp av två elektroder: den första elektroden införs rektalt och den andra placeras på huden i pubicområdet.

Rheografi av prostatakörteln görs med en speciell enhet.

 • Uroflowmetry.

Med uroflowmetry görs flera mätningar - hastigheten och varaktigheten av urinering, den totala mängden urin som släpptes. Som ett resultat kan läkaren bestämma de faktorer som förhindrar normal urinering.

Om en läkare misstänker cancer under undersökning för prostatit kan ytterligare diagnostiska metoder förskrivas. Om du misstänker en onkologi måste du bestämma nivån av specifikt antigen i prostata (PSA) i blodet, och du måste också göra en biopsi, prostatacancerets MR. Dessa studier bidrar till att identifiera cancer, klargöra tumörens storlek och bestämma metastaser.

Varför går allt fram till slutet?

Enligt statistiken kan i 75% av fallen prostatit hos män endast bestämmas när den går över i en försummad kronisk form. Vad är orsaken till detta? Faktum är att prostatit är en ganska trög sjukdom som kan utvecklas i många år.

I de allra första stadierna störs mannen av milda indispositioner, exacerbationer är toleranta nog och remisserna är ganska långa. Symtom i sjukdomsens ursprungliga form är suddig, och de kan inte erkännas eller tillskrivas virussjukdom, förgiftning och till och med hemorrojder (på grund av symtom som smärta och tyngd i anus och ljumskan).

Som en följd av brist på behandling i de tidiga stadierna av prostatit utvecklas sjukdomen och åtföljs av komplikationer. Att inte erkänna detta är väldigt enkelt: du måste bara reagera noga på alla signaler som kroppen ger mannen. Även med små buksmärtor, till enstaka "misslyckanden" med urinering eller erektion är det nödvändigt att gå till sjukhuset för att kolla på prostatan. Om sjukdomen är erkänd i början, kommer den att elimineras mycket snabbt.

De huvudsakliga typerna av behandling är antibiotika, termiska förfaranden och prostata massage. Från termiska förfaranden används mikroclystrar och elektrofores av prostatan (upphettning med elektroder). Ett mer exakt behandlingsprogram bestäms av läkaren baserat på undersökningen.

Hur man bestämmer prostatit?

Frågan "hur man bestämmer prostatit?" Ganska ofta uppmanar män i vuxen ålder från tjugo till femtio år. Prostatit är inflammation i prostata (eller prostatakörteln). Det finns flera åsikter om typ av prostatit. Till exempel, innefattar det amerikanska hälsovårdssystemet fyra kategorier av prostatit: akut bakterie-, kronisk bakteriell syndrom inflammatorisk / icke-inflammatorisk kronisk bäckensmärta och asymtomatisk inflammatorisk prostatit (asymptomatisk inflammatorisk prostatit). Så hur bestämmer du prostatit och dess typer?

Akut prostatit

Hur man bestämmer prostatit? Först av allt, för välbefinnande. Som regel, det finns en smärtsam urinering, svår smärta i buken och perineum, temperaturen stiger till 40 grader, frossa inträffa. Det här är tecken på akut prostatit. Det provar en bakteriell, mindre ofta viral eller svampinfektion som uppstår i genitourinvägarna. Den orsakas av Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, etc. Alla dessa mikroorganismer är en del av floran i kroppen och lever i den mänskliga kroppen:... i tarmen, hud, etc. På grund av den försvagade prostatabarriären de tränger in i prostatavävnaden och orsakar akut inflammatorisk process.

Andra särdrag hos sjukdomen: smärta i testiklarna, nedre delen av ryggen, suprapubisk, uretral urladdning, reduceras även potensen och erektion, som kännetecknas av för tidig utlösning eller fördröjd smärta under denna process, varierar koncentrationen och utseende av spermier formen grumlig färg, en mer flytande konsistens, antalet immobila spermatozoer ökar. Mot denna bakgrund minskar arbetsförmågan och sömnströmmen störs.

Denna typ av prostatit kan vara asymtomatiska och kan gå smidigt in i kronisk bakteriell eller orsaka svåra komplikationer såsom inflammation av epididymis (epidimit), testiklar själva (orkit) och prostata abscess.

Diagnos och behandling

Hur bestämmer du denna typ av prostatit? Doktorns diagnos baseras på data från patientens undersökning och klagomål. Vid palpation utvecklar patienten en skarp smärta i prostata, den är svullen. Sjukdomen åtföljs av en signifikant ökning av vita blodkroppar i urinen (ett urinprov görs alltid). Deras nummer i det perifera blodet (tar blod från fingret) och graden av erytrocytsedimentering ökar.
För att diagnostisera bäckenorganen används ultraljud ofta, sällan - CT eller MR.

För behandling förskriver läkare antibiotika, med egenskaper för att effektivt tränga in i prostatavävnaden, till exempel ciprofloxacin. För att ta bort smärtssyndrom rekommenderas stillasittande bad.

Kronisk bakteriell prostatit

Hur bestämmer man denna prostatit? Varje närvaro av foci av kronisk infektion i kroppen hos en man från karies, tonsillit och pyelonefrit och uritrit ökar risken för att utveckla en kronisk bakterieform av sjukdomen. Detta underlättas av en minskning av livets intensitet i olika former: från oregelbundet kön, frekvent förkylning till konstant sittande vid bordet. Skadliga vanor är också faktorer som har kronisk prostatit.

Om du har en långvarig urineringstörning, inkl. plötsliga uppkomna önskningar, obehagliga för smärtsinnningar i perinealområdet (även efter utlösning), "eldningsfrekvens" och minskad sexuell lust - du behöver se en läkare. Med avancerad sjukdom finns det en ökning av symtomen. Stagnation av det lilla bäckens blod och de bakterier som är ansvariga för inflammation orsakar skador på prostatavävnaden. Och i sin tur attackerar immunsystemet inflammerade områden, vilket förhindrar tillväxt och skapar en cyklisk process.

Diagnos och behandling

För diagnos är det vanligt att så urin, prostatsekretion. Mikroskopi används också. Ett ökat antal vita blodkroppar är en hemlighet - bekräftelse av sjukdomens närvaro.

Denna typ av prostatit behandlas med kurser med antibiotika i 2 till 4 veckor.

Vid behandling med användning av läkemedel, en serie av fluorokinoloner, såsom ciprofloxacin, levofloxacin och andra. I vissa fall, ytterligare utse de alfablockerare. De påverkar de adrenerga receptorerna i prostata vävnaden.

För att undvika sådana obehagliga situationer rekommenderas följande förebyggande åtgärder: För att leda en energisk livsstil rekommenderas cykling för stimulering av blodcirkulationen. Undvik hypotermi, bära varma kläder på vintern. Du bör ha en sexpartner med vilken det är önskvärt att behålla ett konstant "skyddat" sexliv. Det visar sig att, till exempel, obehandlad gonorré i tid, i 80% av fallen från hundra kommer att komplicera livet med inflammation i prostatakörteln. Försök att undvika stress, spara dig, träna i mått, få tillräckligt med sömn, äta regelbundet, planera din vila. Allt detta är viktigt för att förebygga all slags prostatit.

Dessutom rekommenderas periodisk onanering för att förhindra ödem i körtelvävnaden, liksom för att tömma prostata.

Kronisk icke-bakteriell prostatit

Ett annat namn för denna typ - kronisk bäckensmärta syndrom - är den vanligaste av alla kategorier av sjukdomen. Enligt statistiken är dess täckning 90% av alla fall av alla typer av kronisk prostatit.

Ett stort antal symtom på sjukdomen (från obehag i strid mot urinering till svår och ihållande smärta) orsakar viss svårighet vid diagnos. Denna sjukdom uppträder ofta upprepade gånger efter behandlingen.

Det första och huvudmärket av sjukdomen är smärtsyndrom i organen i det lilla bäckenet, perineum och könsorganen. Framväxten av olika problem med urinering, även återkommande cystit, och varierande grader av problem med kön komplicerar allvarligt livet för varje man som har stött på en sådan sjukdom.

Icke-bakteriell prostatit orsakar en minskning i innehållet av zink och lysozym i blodet, vilket leder till störning av barriärfunktionen i prostata, kronisk infektion, stas av blod i bäckenet på grund av den "sittande och liggande" livsstil total reduktion av immunitet.

Diagnos och behandling

Denna typ av prostatit bestäms lång (3 månader) smärta i bäckenet, perineum och reproduktiva organ, och kännetecknas av tecken på inflammation i kropps sekret såsom en ejakulat, prostata sekretion och urin. Hur man bestämmer prostatit - den viktigaste determinanten av denna sjukdom - Ett negativt resultat av analysen, kallad "2-glasprov Nickel". Observera att läkemedelsbehandlingen utförs i två till fyra veckor.

Vid behandling av denna sjukdom används antibakteriell terapi (antibiotikum norfloxacin, ofloxacin), som syftar till att undertrycka den smittsamma faktorn. För att lindra symtomen är alfa-blockerare (till exempel alfuzosin, terazosin) som påverkar de adrenerga specifika receptorerna i prostata involverade. Även för den lokala inflammatoriska processen används antiinflammatoriska läkemedel (t.ex. ibuprofen, indometacin, diklofenak). Fytopreparationer och hormonbehandling, fysioterapi, prostata massage, akupunktur, avslappningsövningar och, om så är nödvändigt, kirurgiska metoder används.

Observera att sjukdomen i sig leder aldrig till impotens. Smärtan i denna sjukdom får emellertid män att överge sexuella kontakter. Stor hjälp i behandlingen av en kvinna, som visar uthållighet och tålamod, ofta delikat att ta reda på orsaken till problemet och försiktigt trycka på behandling.

Asymptomatisk kronisk prostatit

Denna typ av prostatit är slumpmässig. De enda tecknen är långvarig bakteriuri och leukocyturi. Behandling med antimikrobiella och antiinflammatoriska läkemedel.

Hur man bestämmer prostatit i tid: symtom på sjukdomen, diagnosen och behandlingen

Prostatit är en av de mest diagnostiserade sjukdomar i urologisk praxis. Orsaken till utseendet av denna sjukdom är den inflammatoriska processen som äger rum i prostatakörteln. Infektionen utvecklas oftast hos män under avhållsamhet, när prostatens hemlighet är i ett tillstånd av stagnation. Hur man bestämmer prostatit på egen hand, vilket inte tillåter utseendet på olika komplikationer, kan du förstå genom att studera huvudsymptomen och formen av deras utveckling.

Innehållet i artikeln

Prostatit - vad är det?

Det finns en stereotyp att prostatit är en åldersrelaterad sjukdom som drabbar främst äldre män. Men tyvärr har de senaste åren ofta denna diagnos och mycket ungdomar, vars ålder inte överstiger 30 år. Statistiken visar att 30 till 60% av den fackliga manliga befolkningen under 40 år redan lider av prostatit.

Prostatakörteln är en liten process som är en valnöt, som ligger direkt i området under blåsan.

Prostatens huvudroll i kroppen hos en man är att blockera utblåsningen av urinblåsan under erektion och producera en liten procentandel av semen, kallad prostats utsöndring.

Orsaken till detta organs sårbarhet ligger i särdragen i dess anatomiska struktur och blodförsörjningsprocessen.

Hur man känner igen prostatit i sitt första skede - denna fråga ställs av många män. Förstå sjukdomsutvecklingen kommer att bidra till att upptäcka uppenbara symtom och deras kombination. Klassificeringen av sjukdomen har två huvudformer: akut och kronisk. Studien av symtomen på varje form är det enklaste sättet att ta reda på vilken typ av sjukdom som är inneboende för patienten.

Symtom på kronisk prostatit

Kronisk prostatit är vanligtvis en följd av en tidigare akut typ av sjukdomen och anses vara mer förtärkt eftersom den inte har tydligt uttryckta tecken. I detta avseende är det lätt förvirrat med många andra sjukdomar och är ganska svårt att diagnostisera. De viktigaste symtomen på prostatit i kronisk form:

 • smärta i ländryggsregionen, sakrum och bäckenregionen;
 • känsla av obehag i underlivet och perineum
 • ökad smärta vid tidpunkten för urinering
 • svårigheter med ett fullständigt flöde av urin;
 • frekvent uppmaning att gå på toaletten;
 • erektil dysfunktion
 • för tidig utlösning;
 • nervositet, trötthet och irritabilitet
 • regelbunden smärta i urinröret, skrot och urinrör.

Symtom på prostatit kan agera på ett komplicerat sätt eller manifestera en åt gången.

Huvudskyltar av kronisk typ

Smärta syndrom sträcker sig ofta till buken eller faller lägre, ger till benen. Sådana tecken tas ofta för radikulit eller osteokondros, vilket fördröjer formuleringen av den korrekta diagnosen. Kronisk prostatit skiljer sig från att dra, regelbunden smärta, utan akuta manifestationer.

Urinen att urinera uppstår ofta och ganska snabbt. Patienten får intrycket att mycket vätska har ackumulerats i blåsan. Urineringens början åtföljs av smärta, och själva processen är ganska svår.

Att utveckla inflammation i prostata leder till olika negativa processer i männs sexuella sfär. Den negativa inverkan av infektion på nervändarna provar utvecklingen av för tidig utlösning. Senare leder sjukdomen till problem med styrka och upphörande av produktionen av manliga könshormoner. Sexuellt samlag kan också medföra betydande obehag och smärta.

Liknande förändringar i den manliga sexuella sfären, såväl som regelbunden smärta, har en signifikant effekt på patientens psykologiska tillstånd, som noteras för irritabilitet, apati och ökad nervositet.

Konsekvenser av kronisk prostatit

Den vanligaste komplikationen för kronisk prostatit hos män är ärrbildning i kirtlens vävnad och organs rynkning. Ärrbildning utsätts ofta för urinrörets urinblåsa och urinblåsans bakre vägg. Detta hotar utvecklingen av allvarliga kroniska störningar vid urineringsprocessen, som i sin tur har en betydande inverkan på urinledarens och njurarnas arbete, vilket leder till urolithiasis.

I fallet med att öka fria radikaler i prostatacellerna som skadar molekylens DNA, är malignitet hos friska celler och cancerframkallande möjliga. Orsaken till onkologisk sjukdom vid kronisk prostatitprocess kan vara syntesen av cytokiner och kemokiner.

Dessutom har cirka 35-40% män som har haft en kronisk form av prostatit utveckla fullständig infertilitet eller en signifikant minskning av spermatozoas aktivitet.

Symtom på akut prostatit

Den akuta formen av sjukdomen i sig är mycket lättare att bestämma, eftersom detta stadium har mer uttalade och uttalade tecken. Huvudsymptomen och anledningen till att besöka en läkare är den allmänna förgiftningen av kroppen som orsakas av smittsamma processer. Tecken på akut prostatit innefattar också:

 • ökning i kroppstemperatur till 38-39 grader;
 • feberförhållanden, frossa;
 • illamående kan uppstå
 • huvudvärk;
 • frekvent uppmaning att urinera, åtföljd av bränning och skärning i perineum;
 • vidhäftning av purulent eller blodutmatning ur urinröret;
 • minskning av strålens huvud
 • smärta under avföring
 • allvarlig smärta är möjlig i ländryggen, underlivet eller korsbenet.

Konsekvenser av akut form

Den allvarligaste komplikationen av den akuta formen är utvecklingen av en abscess. Det är bildandet av ett hålrum fyllt med purulenta sekretioner, med vidare spridning av vätska bortom prostatakörteln. Om det inte sker någon snabb behandling, blir den akuta formen av prostatit kronisk, vilket i praktiken inte lånar sig för att slutföra botemedel.

Oftast är ungdomar i åldrarna 25-50 år mottagliga för utveckling av akut prostatit. Den kroniska formen finns oftast hos äldre män, i åldern 50 år och äldre. Ofta sjukdomen är en följd av BPH, den viktigaste funktionen som - dålig cirkulation och stagnation i bäckenorganen.

Diagnos av sjukdomen

Innan diagnosen prostatit bestämmer specialisten sjukdomsformen och graden av utveckling. Tyvärr kan endast den akuta formen av sjukdomen botas. I ett kroniskt stadium måste patienten genomgå regelbundna undersökningar med urologen och upprepa den föreskrivna behandlingsförloppet.

Det finns flera grundläggande metoder för att bestämma prostatit, även i de tidigaste stadierna. Diagnos och behandling av denna sjukdom handlar om en urolog. Den allmänna bilden av sjukdomen görs efter insamling av anamnese, samt bekräftelse av resultaten från analyserna och diagnostiska studier. Trots symptomens likhet och allvarligheten av sjukdomsförloppet väljes terapi för varje enskild patient strikt individuellt.

Undersökning och fysisk undersökning

Hur man bestämmer prostatit? Det allra första och viktigaste steget är insamlingen av nödvändig information och undersökning av patienten. De kommer att hjälpa till att bestämma ytterligare diagnostiska uppdrag och upprätta ett behandlingsschema.

Vid samling av anamnesis beaktas följande faktorer:

 • när de första symptomen på sjukdomen uppträdde;
 • sekvensen av huvudfunktionerna;
 • om det finns samtidiga sjukdomar;
 • huruvida venerala sjukdomar behandlades tidigare
 • varaktighet av prostatit;
 • faktorer som påverkar sjukdomens förvärmning
 • några data på patientens sexuella sfär
 • information om kirurgiska operationer
 • uppgifter om yrkes- och bostadsförhållanden.

Det är undersökningen som gör det möjligt för specialisten att få nödvändig information och göra en förmodad bild av sjukdomen. Ett viktigt steg i hur man kontrollerar prostatakörteln är palpation av pungen och palpation av organet genom rektalöppningen. Om prostata inte kan detekteras med denna metod, föreskrivs ytterligare differentialdiagnos.

Laboratorieforskning

Analyser gör det möjligt att ta reda på det allmänna tillståndet hos en man, sjukdommens art och förekomsten av eventuella följdskador. Standardlista med obligatoriska tester:

 • blodprov;
 • urinalys: bakteriell, cytologisk, generell;
 • urinrör
 • sperma;
 • polymeras kedjereaktionstest;
 • prostatsekretionsanalys.

Diagnos med hjälp av medicinsk utrustning

Hårdvara ultraljud studie hjälper en specialist för att fastställa sådana faktorer som: kontrollera prostatan till vävnads ärrbildning, samt att identifiera formen av sjukdomen och förekomsten av stenar eller bölder i prostatakörteln. På grund av det faktum att denna testning har en hög grad av informativitet gör det det möjligt för urologen att göra en mer noggrann klinisk bild och snarare börja den nödvändiga behandlingen.

En annan ganska vanlig metod för undersökning är uroflowmetry. Med denna studie utförs en direkt grafisk bestämning av hastigheten av urinflödet. Resultaten visar urinkanalens patency och kontraktile detrusorförmågan.

Ytterligare undersökningar

Hur kontrolleras prostata hos män om alla tidigare metoder misslyckades med att visa den fullständiga bilden av sjukdomen? I detta fall utnämns ett antal ytterligare aktiviteter som inkluderar:

 • cystoskopisk undersökning;
 • Tomografi av bäckenorganen;
 • biopsi;
 • transuretral ultraljud.

Behandling av prostatit

Den mest aktuella terapin för någon form av prostatit idag är fortfarande användningen av antibakteriella läkemedel. De tillåter att eliminera inflammatoriska processer, på grund av vilka sjukdomens huvudsakliga tecken snabbt passerar.

Metoderna för fysioterapeutisk behandling användes också i stor utsträckning. De är också lämpliga för förebyggande åtgärder, vilket minskar risken för återfall efter behandling och används också vid komplex terapi av både akut och kronisk prostatit. Metoderna för fysioterapi innefattar termiska förfaranden, prostata massage, zoneterapi, ultraljud och mycket mer.

Behandlingsmetoderna är strikt individuella, och prognosen för en fullständig botemedel beror till stor del på hur prostatit börjar, vilken form som är inneboende i patienten och hur länge sjukdomen har observerats.

förebyggande

Att stärka kroppen efter behandling rekommenderas medicinering mätta diet användbara produkter med en hög halt av vitamin B, A, C, E, mineraler zink, kalcium, järn, och vägrar dåliga vanor. I den kroniska formen av patienter sjukdomen är ofta rekommenderas att genomgå en kurs av psykoterapeutiska insatser och revidera sitt sätt att zhizni.A komma ihåg att någon form av sjukdomen är inte en mening, och i rätt tid prostata check för att se en läkare kommer att starta den nödvändiga behandlingen och glömma obehagliga symptom.

Hur man bestämmer sjukdomen hos prostatit?

Hur man bestämmer prostatit? Denna fråga ställs av män som vill förhindra utvecklingen av sjukdomen, att känna igen symptomen. Inflammation av prostatakörteln hos män kan förekomma mot bakgrund av infektiös och icke-infektiös etiologi. Det är viktigt att veta inte bara de första symtomen på sjukdomen, i tid för att se en läkare, men också vad är skottet av prostatit, vilket orsakar konsekvenserna.

Denna patologi anses vara den vanligaste bland den manliga befolkningen. Varje sekund medlem av det starkare könet vädjar till läkare. Som ett resultat diagnostiseras de med kronisk prostatit.

Vad orsakar sjukdomen

Att veta hur man definierar en sjukdom måste du ha ett tydligt koncept som kan bli orsak. Prostatit, inklusive kronisk, som någon patologi, uppstår inte av sig själv.

Det finns faktorer som blir provokatorer av den inflammatoriska processen:

 1. Minskad immunitet hos män. Detta tillstånd är den första och främsta orsaken till alla sjukdomar, inklusive prostatit. Skyddssystemet kan inte undertrycka infektionen som kommer in i kroppen, som en konsekvens av den inflammatoriska processen. Även stress kan orsaka en minskning av immuniteten. Därför riskerar män som äter dåligt, upplever daglig fysisk och psykisk stress.
 2. Stagnation av blod. Med en stillasittande livsstil stagnerar människornas blod i det lilla bäckens organ. Detta framkallar utvecklingen av patogena mikroorganismer. De invandrar till prostata - inflammation utvecklas.
 3. Stagnation av halvvätska. Vid oregelbunden sex (om man är i armén, fängelser, inte har en permanent partner, eller inte ha sex religiösa motiv) utvecklar trängsel. Med tiden dör spermatozoa och orsakar en kronisk inflammerad process.
 4. Regelbunden förstoppning. Prostatakörteln är nära approximerad till tarmarna. Med stillastående fenomen är det totala blodflödet avbrutet, kärlens väggar blir permeabla. Om avföringen är i rektum under lång tid börjar förfallna produkter och toxiner absorberas i blodet. Som en följd uppstår inflammation, och i de flesta fall är det i prostata. Detta förklaras av organets nära arrangemang till tarmarna.
 5. Kroniska sjukdomar hos män. Kronisk cystit, uretrit, pyelonefrit, bihåleinflammation, halsfluss, och även på lång sikt obehandlad karies kan orsaka inflammation i prostatakörteln.
 6. Venereal sjukdomar. Klamydia, syfilis, gonorré, mykoplasmos är fienderna i prostatakörteln.

Det bör noteras att prostatit hos män kan förekomma med uttalade tecken eller nästan asymptomatiska. Många män gör ett stort misstag: efter att ha märkt lite obehag i bäckenområdet kan de självständigt behandla en odiagnostiserad sjukdom. Att göra detta kategoriskt kan inte, eftersom prostatit kan bli kronisk om det är otillbörligt och felaktig behandling.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

Hur man identifierar prostatit och skiljer den från andra sjukdomar

De första symtomen på sjukdomen kan vara diskreta eller uttalade. Hur man bestämmer prostatit - beror på sjukdomsformen. Till exempel manifesteras akut inflammation i prostata av en kraftig ökning av temperaturen, frossa, förgiftning och svår smärta i ljummen. Vid kronisk prostatit kan det första varningsskylten vara en långvarig frånvaro av morgonrörelser eller mindre problem med styrka eller urinering.

Akut inflammation i prostatakörteln är vanligare hos unga män, kronisk - efter 40 år. I det första fallet är orsaken penetrationen av infektion i den andra, främst på fel sätt att leva, vilket leder till minskad immunitet och utvecklingen av stagnation i kroppen och runt bäckenet.

Huvudsymptom

Det är möjligt att misstänka prostatit i närvaro av tre huvudsymptom - smärta, kränkningar av urinering, problem med erektion. Med akut inflammation kommer alla dessa tecken att bli mer märkbara, förutom hypertermi (ökning i kroppstemperatur till 38-39 grader). De viktigaste symptomen på akut prostatit:

 • frekvent uppmaning att gå på toaletten, vanligtvis måste man stå upp även på natten;
 • svårighet under urinering, en trög och tunn urinström, ibland kan hela processen ta 2-3 minuter;
 • svår smärta och brännande känsla i penis och urinrör, intensifierar med urinering och sexuell upphetsning
 • en störning av avföring (förstoppning eller diarré, flatulens) och smärta i analområdet som visas när du besöker toaletten;
 • en svag och smärtsam erektion, snabb utlösning, åtföljd av smärta och brännande i könsorganen och ljummen;
 • försämring av hälsan, en märkbar generell svaghet, huvudvärk, brist på aptit, illamående.

Med kronisk prostatit har män ingen förgiftning och hypertermi. Sådana fenomen kan endast observeras under exacerbationsperioden. Vid mätning under armhålan är temperaturen vanligtvis normal, men i rektum kan den öka. Sjukdomen manifesteras av sådana symtom:

 • ovillighet att ha sex
 • svag erektion, snabb utlösning;
 • obehag eller ömhet under samlag
 • frekvent och svår urinering
 • värk i ljummen, i underlivet och nedre delen av ryggen;
 • Smärta är värre när du besöker toaletten och erektion.

Om män har blodförlust med urin eller sperma - detta indikerar en allvarligare sjukdom. Därför kommer en grundlig undersökning att behövas i framtiden. Ibland uppstår blodförlust i form av mikro- eller makrohematuri med cystit - akut inflammation i urinblåsan.

Tips! Taktiken att behandla akut och kronisk prostatit är väldigt annorlunda. Därför är det bättre att inte engagera sig i självbehandling och gå till doktorn - han kommer att inspektera och utse den lämpligaste drogen och sjukgymnastiken.

Liknande sjukdomar

Ibland kan akut prostatit lätt förväxlas med andra infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i det urogenitala systemet. Dessa inkluderar orchitis, epididymit, cystit, pyelonefrit, uretrit. Men dessa sjukdomar har sina skillnader:

 • Med orchitis och epididymit påverkas testikeln med dess appendage. Vanligtvis finns det svullnad och rodnad i pungen, det känns brännande för beröring. Att röra på testiklarna orsakar allvarlig smärta hos män.
 • Med urinrör (inflammation i urinröret) stiger kroppens temperatur sällan. Smärtan är lokaliserad i penisområdet. Om det sträcker sig till underlivet - detta indikerar bindning av cystit. Vid slutet av urinering är blodförlust i form av 1-2 droppar blod möjligt.
 • Cystit utvecklas ofta med urinrit. Sjukdomen kännetecknas av frekvent uppmaning att urinera, i slutet av vilket ofta finns blodförlust. Oftast är de inte märkbara, och mikrohematuri detekteras vid laboratorieurintestning. Med cystit, nästan alltid hos män finns det en känsla av att det finns liten urin kvar i urinblåsan.
 • Pyelonefrit kännetecknas av smärta i ländryggen, problem med urinering och feber. Ofta detekteras blodförlust och bakterier i urinen.

När det gäller kronisk prostatit - det kan förväxlas med godartad hyperplasi, adenom eller till och med prostatacancer. Den senare kännetecknas av blodförlust med urin, en skarp viktminskning. I de tidiga stadierna finns det ofta inga symtom, vilket gör diagnosen för sent.

Viktigt! Symtom på akut prostatit liknar ibland manifestationer av venerala sjukdomar. Därför, när en främmande urladdning, klåda och smärta i urinröret, urineringsstörningar måste testas för sexuellt överförbara infektioner (klamydia, ureaplasmosis, gonorré, trikomonasinfektion, etc.).

Finger rektal undersökning

En av de enklaste, informativa och tillgängliga diagnostiska metoderna är en rektal fingerundersökning av prostata. Eftersom järnet ligger bredvid ändtarmen är det inte svårt att sondra det. Om en man har en ökning och ömhet i prostata - det indikerar hennes nederlag.

Studien utförs i knä-armbågsställningen eller ligger på baksidan med benen som ligger i buken. Det är också möjligt att placera på sidan. Läkaren bär gummihandskar, sätter in ett finger i ändtarmen och utför en undersökning. Vid beräkning utvärderas konsistensen, prostatens storlek, jämnheten av dess längsgående spår uppskattas.

Vid akut inflammation i prostata ska läkaren vara extremt försiktig så att inte generera infektionen eller andra komplikationer. Vid blodförlust (blodets utseende på handsken) krävs en grundlig undersökning. Ibland indikerar sådan blodförlust inflammatoriska sjukdomar i tjocktarmen, hemorrojder eller blödning från tarmarna.

Med kronisk prostatit, stenar, cyster, abscesser, adenom, godartad hyperplasi, prostatacancer, lyckas läkaren sondra den förstorade och multiplexerade prostatakörteln hos män.

Nödvändig granskning

Om du misstänker en prostatit eller annan prostatisk sjukdom behöver du en fullständig undersökning, inklusive flera diagnostiska metoder. Det är trots allt omöjligt att diagnostisera på basis av fingerforskningen ensam. Diagnostikprogrammet bör innehålla:

 • TRUSY prostata - ultraljud, där sensorn sätts in i rektummen hos män. Metoden är väldigt informativ och låter dig se patologiska förändringar i organets vävnader.
 • Att bestämma nivån på PSA i blodet och beräkna prostatahälsoindexet hjälper också till vid diagnos. Och PHI-indexet gör att du kan bedöma risken för att utveckla prostatacancer hos män.
 • MR - är sällan ordinerad, främst om TRUZI är oförklarlig eller om det finns misstankar om maligna neoplasmer.
 • En biopsi och en histologisk undersökning av prostata vävnad behövs för att diagnostisera cancer. Tillåt att bedöma graden av malignitet hos tumören. Ibland är resultaten av en biopsi negativ, men detta indikerar inte alltid brist på cancer.

Läkaren lägger den slutliga diagnosen på grundval av historia och undersökningsdata, liksom resultaten av ytterligare forskningsmetoder. Först efter denna behandling är ordinerad, som kan inkludera antibiotika, alfa-blockerare, NSAID eller till och med hormonella droger. I vissa sjukdomar i prostata anges kirurgiskt ingrepp.

Hur är den inflammerade prostaten manifesterad och bestämd?

Denna sjukdom är förknippad med prostatakörtelns inflammatoriska process, som ligger under urinblåsan, urinröret passerar genom prostata. Det är därför ett symptom på denna sjukdom är en svår urinering.
De flesta män som når trettiofem år kan ha en förstorad prostata. Detta är ett ganska vanligt fenomen. I representanterna för den mänskliga hälften av mänskligheten, vilka för femtio många patologier är associerade med prostataens inflammatoriska processer. Om det finns en tendens att förstora körteln, bör du veta att inflammerad prostata komplicerar urinering med tiden.

Det finns många sorter av denna sjukdom, bland dem medfödd prostatit, prostatit i akut och kronisk form. Det finns också atypisk prostatit och prostatocystitis. Varje sjukdom har sina egna symptomatiska egenskaper och behandling.

etiologi

Bland orsakerna till denna sjukdom:

 1. Fel i blodcirkulationen, vilket är resultatet av en ökning av körteln. Detta är ofta förknippat med en stillasittande, stillasittande livsstil.
 2. Infektion kan provocera en prostata sjukdom. Ofta förekommer prostatit mot bakgrund av gonorré, urinrit, och även i vissa fall med långvarig angina, influensa och tuberkulos.
 3. Inflammatorisk process orsakad av intag av bakterier. Detta kan hända under samlag utan användning av skyddsutrustning. Att attackera kroppen kan skadliga bakterier vänta sin tid på hudens hud och ibland även i inre organ.
 4. När skadar organen i det lilla bäckenet, liksom mjukvävnad, som kan störa blodcirkulationen. För det mesta lider chaufförerna för det mesta, vars arbete inte har mycket gynnsamma förhållanden. Vibrationer och konstant skakningar samt tryck på perineumzonen påverkar deras hälsa negativt.
 5. Bland de anledningar som har en negativ inverkan på människors hälsa: systematisk överkylning av prostata, brist på sportbelastning, sjukdomar i samband med genitourinärsystemet, kronisk natur, brist på sexliv och hormonella misslyckanden.
 6. I avsaknad av ordentlig fysisk aktivitet lider alla kroppssystem. Från cirkulationens sida lider organen i det lilla bäcken, berövad full blodtillförsel. Denna anledning är givetvis inte den viktigaste, men det har viss inverkan på sjukdomsutvecklingen.
 7. Den avgörande faktorn kan vara en inflammatorisk process i rektum såväl som i urinröret.
 8. En gynnsam omständighet för utvecklingen av sjukdomen är kronisk förstoppning. Systematiska svårigheter med avföring kan också orsaka inflammation och sjukdomens utveckling.
 9. Försvagad immunitet kan påverka inflammationen i prostata. Skadliga vanor, psykiska omvälvningar, magert mat och kronisk trötthet drabbas kraftigt av immunsystemet, så att människokroppen blir utsatt för infektioner och olika attacker utifrån.
 10. Urologiska infektioner, såväl som STD, bland annat gonorré och uretrit.
 11. Influens kan ha sjukdomar av kronisk natur, som bronkit och tonsillit.

Symptom på sjukdomen

 • Ett av symptomen på prostatit i akut form är hög kroppstemperatur.
 • Huvudvärk.
 • Också bland de främsta manifestationerna av inflammation i prostata är ofta urinering, vilket inte medför lättnad, eftersom blåsan inte är helt tömd. Samtidigt följer utflykterna på toaletten med gummi, en svag intermittent jet.
 • Det kan finnas en brännande känsla och smärta runt bäckenet, liksom smärtsamma känslor i tarmrörelserna.
 • I händelse av en inflammatorisk purulent process kan pus undkomma vid urinering eller genom rektum.

Kronisk prostatit och dess symtom

Den kroniska formen kan förbli oupptäckt under en tid. Svaga manifestationer väcker inte alltid uppmärksamhet. Ofta vägrar patienten att ens kontakta experten och konsultera.
Oftast uppfattas en trög stat och svårigheter med styrka som en följd av brist på vila. Rädsla för att vända sig till en specialist manifesterar sig i psykologiskt försvar i form av benägenhet, även när patienten hotas med allvarligare komplikationer inom en snar framtid. Hjälp i tid för att identifiera och eliminera sjukdomen i början av systematiska besök till läkaren. Det är tillräckligt att ha en undersökning om året för att kontrollera prostata.

 1. Kronisk prostatit uttrycks i en brännande känsla i urinröret och bäckenbotten.
 2. Symtomatiker inkluderar också purulent urladdning vid slutstadiet av avföring, liksom urinering.
 3. Prostatit bestäms av ett sådant symptom som snabb trötthet.
 4. Det är värt att vara försiktig med svårighet att urinera. Det finns möjlighet till akut urinretention.
 5. Att minska libido, liksom oförmåga att förlänga samlag, är en signal för att kontrollera och veta exakt om du har prostatit. För fenomen som det är värt att begrunda, inkludera och erektioner på natten, vilket är smärtsamma.

Dessa symptom är de första tecken på sjukdom. Och om du svarar i tid är behandlingen ganska lätt, snabb och smärtfri.

 • Möjlig urinrörsättning av klar färg och pus. Oftast kan de hittas under morgonturinering i tråd och flingform.
 • Smärta i bekkenets golvområde, inguinalområde, som är milda och kortlivade.
 • Det finns också möjlighet att inte bara korta sexuella handlingar för en viss sjukdom utan också en ökning av deras längd. Känslor under kön kan bli ljusare och intensivare - prostatit uppenbarar sig i sådana till synes trevliga former.
 • I svåra former av kronisk prostatit kan diarré förekomma. Också i vissa fall klagar patienterna av illamående.
 • Vad händer om du inte behandlar prostatit

  Trots det faktum att inflammation i prostata i början kan behandlas helt enkelt och inte påverkar sexuell sfär av en människas liv, kan ignorering av symtomen leda till att önskan försvinner och i vissa fall är utvecklingen av infertilitet möjlig.
  Det finns komplikationer som uppträder i infektionssjukdomar i urinvägarna, liksom vid njursvikt. Om du ignorerar sjukdomen kan du ha stenar i urinblåsan och en akut retention av urin.
  Ångan stoppar inte vid vad som uppnåtts och passerar till blåsan. Med problemet med blodcirkulationen störs urinflödet och väggarna är skleroserade. Detta utvecklingsstadium kan inte vändas om. Konsekvensen av prostata sjukdom kan också vara prostata utarmning.

  Hur behandlas akut och kronisk prostatit?

  Trots att det finns mycket information om denna sjukdom och det är ganska vanligt hos män i olika åldersgrupper, behandlas prostatit inte alltid snabbt. I motsats till sjukdomens akuta form behandlas en kronisk sjukdom ganska lång tid.
  De grundläggande reglerna som kommer att hjälpa till i behandlingen:

  • Ju tidigare behandlingen börjar, desto effektivare blir arbetet för att återställa hälsan.
  • Behandling av prostatit bör utföras på ett komplicerat sätt. Specialisten måste beräkna alla möjliga risker och ta hänsyn till alla detaljer relaterade till patientens hälsa. Det är väldigt viktigt att inte bara diagnostisera sjukdomen, utan också att bestämma den faktor som provocerade den. Beroende på denna faktor bestäms läkemedel och fysioterapi. Diagnostik för diagnos av infektion, ultraljud.
  • Hembehandling och självdiagnos bör uteslutas, eftersom de kan förvärra situationen.

  Akut bakterieform och dess behandling

  Vid behandling av denna typ av sjukdom är symtomatologin och styrkan i dess manifestationer av stor betydelse. Det finns fall där patientens extremt allvarliga tillstånd är en följd av berusning.
  Kroppstemperaturen ökar, det finns en karakteristisk chill, smärtsamma känslor i bäckenområdet, i ländryggen och bäckenbotten. Symtom kan innehålla illamående och kräkningar. Med den bakteriella formen av prostatit störs funktionen att tömma blåsan, det finns motstånd och en brännande känsla.
  Ett sådant tillstånd är farligt för en person. Bland de möjliga symptomen: prostataabs, bakteriell infektion, samt septikemi (blodförgiftning) och septikopyemi (en form av systemisk inflammatorisk reaktion). Situationen förvärras huvudsakligen av förekomst av andra krämpor av kronisk natur.
  För behandling av sjukdomen är det nödvändigt:

  1. Att överlämna alla nödvändiga analyser som läkaren exakt kunde diagnostisera.
  2. Ge patienten sängstöd.
  3. Användningen av antibakteriella läkemedel.
  4. Exkludera massage i prostatakörteln. Annars kan uppkomsten av sepsis inträffa.
  5. Dessutom ordinerar läkaren läkemedel som syftar till att återställa blodcirkulationen. Denna grupp av läkemedel bidrar till att uppnå ett utflöde av lymf och venöst blod från en zon som är i ett inflammerat tillstånd och att minska toxiska processer.
  6. För att minska smärtan av prostatit används orala icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.
  7. Det kommer också att kräva användning av andra smärtstillande medel som inte bara kan lindra smärta, men också delvis ta bort inflammation. Rektala suppositorier används ofta för sådana ändamål. Med hänsyn till lokal tillämpning är effekten effektivare än med preparat i form av tabletter.
  8. Om patienten har en stark förgiftning, kan avgiftning användas.

  När det gäller bakteriell prostatit är antibiotika en integrerad del av behandlingen. I det fall då sjukdomen är akut tas antimikrobiella läkemedel omedelbart.

  Kronisk prostatit och dess terapi

  När den kroniska formen av prostatit förvärras, behandlas den på samma sätt som bakterier. Vid ofullständig remission kan patienten känna:

  • Smärta som uppträder ganska sällan, men med en viss periodicitet.
  • Känsla av tyngd i prostatazonen. Även denna känsla kan störa i lumbosakralzonen och i könsorganet.
  • Det finns också möjliga rez efter urinering och frekventa önskningar.
  • Psykologiska störningar.

  behandling

  1. För att börja behandla en kronisk form är det nödvändigt att samråda med experten.
  2. En kurs av NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) ordineras.
  3. För utflöde av lymf och normalisering av blodcirkulationen är speciella läkemedel förskrivna.
  4. Immunmodulatorer ordineras för att lindra symptomen på prostatit. Prostatilen Vitaprost och hjälpa till att hantera svullnad, ta bort leukocyter raser, förhindra att blodproppar, samt hjälpa normalisering av blodcirkulationen i det smärtande området.
  5. För att lösa svårigheterna med erektilfunktionen används antidepressiva medel och lugnande medel.
  6. För att stärka bäckensmusklerna och blodcirkulationen har återgått till normal är systematisk fysisk träning nödvändig. Det optimala alternativet kommer att vara individuellt valda övningar LFK.
  7. En utmärkt hjälp i behandlingen kommer att vara elektrofores, vilket görs rektalt, transrektal mikrovåg hypertermi och liknande förfaranden. De bidrar till att eliminera smärta i bäckenregionen.

  Prostatotsistit

  Prostatotsistit eller tsistoprostatit - krämpa relaterade till det urogenitala systemet och uppstår som en konsekvens av införsel av mikroorganismer genom den yttre delen av könsorgan. I motsats till prostatit täcker denna sjukdomsform inte bara prostata, men blåsan. Infektion kan spridas både ute och inne och vice versa.

  Inflammation kan påverkas av förändringar i mikroflora på grund av minskad immunitet. Kronisk sjukdom kan ibland vara helt osynlig. Symtom och orsaker är mycket lik normala prostatit.

  symptom

  • Dysfunktion av urinering, önskningar som inte är motiverade. Ofta är sådana uppmaningar uttalade, hårda.
  • Minska hastigheten på urinflödet, liksom dess intermittenta matning.
  • Droppar kan släppas efter att urineringstiden är klar.
  • Nattutflykter till toaletten kan bli större.
  • Smärtsamma förnimmelser i ljumskområdet, liksom smärtan hos dragande naturen i bäckenet, som har egenskapen att täcka lumbosakralzonen.
  • Det kan finnas förändringar i skuggan och lukten av urin.
  • Oförmågan att helt tömma blåsan, som med ytterligare påfyllning blir mer påtaglig.
  • Svårigheter relaterade till livets sexuella sfär. Sexuella handlingar kan vara smärtsamma. Kön ger ibland inte en känsla av tillfredsställelse, och orgasmen förlorar ljusa färger. I händelse av komplikation eller långvarig inflammationstillstånd i prostata kan spermier förlora sin fertilitet.
  • Kroppstemperaturen kan öka, och allmän svaghet, trötthet och sömnighet är möjliga.

  För att noggrant bestämma diagnosen kan läkaren utse:

  1. Ett allmänt urintest som hjälper till att avgöra om det finns inflammation i urinblåsan.
  2. Analys av utsöndringen av prostata.
  3. Ultraljud kommer också att krävas. Ultraljud kan upptäcka blåsans tillstånd.
  4. En urinanalys av bakteriologisk karaktär, liksom en analys av prostatakörtelns utsöndring. Uppgifterna i dessa studier kommer att bidra till att bestämma orsakssambandet hos sjukdomen.

  behandling

  För det mesta för behandling av prostatocystitis används antibakteriella läkemedel. Patienten kan ordineras antibiotika som tas oralt som en terapi, liksom läkemedel som införs i kroppen med andra metoder. Ibland kan en specialist förskriva att tvätta blåsan med lösningar av antiseptiska egenskaper.
  För att avlägsna inflammation och smärta används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Oftast ordineras de i form av rektala suppositorier.

  Profylax av prostatit

  Uppgiften att förebyggande åtgärder i samband med kronisk prostatit är att utesluta en eventuell förvärmning av sjukdomen. Att sjukdomen inte återkommer är det nödvändigt:

  • Begränsa intaget av alkoholhaltiga drycker. Det är inte nödvändigt att helt utesluta alkohol. Speciellt när det gäller rödvin. Tillträde 100-150 gram kommer till och med att vara användbart.
  • Med tanke på brist på syre i samband med dålig blodtillförsel lider prostatan ännu mer från spasmerna i de kärl som orsakar tobaksrök. Rökning leder också till högt blodtryck.
  • Man måste komma ihåg att rörelsen är livet. Om kroppen inte får ordentlig fysisk aktivitet kan sjukdomen förvärras igen.
  • Arbeta med stressiga situationer bör inte sluta. Det är nödvändigt att inte bara hitta de bästa alternativen för att komma ut ur dem, men också att ge oss en positiv miljö.
  • Det bör tas allvarligt mot hypotermi och förkylning, som har en negativ effekt på prostatakörteln. Även sätet i bilen kan värmas om det behövs.
  • Alla behöver vila. Överarbete leder till en förvärring och utveckling av alla sorters sjukdomar.

  Prostatens patologi är inget undantag.
  Förhindra problem med prostatit kommer att hjälpa till:

  1. Systematiska sportaktiviteter. Det kan vara ett litet förstärkande komplex av femton minuter utan kraftelement. Det hjälper till att upprätthålla blodcirkulationen i ett normalt aktivt tillstånd. Särskilt daglig uppvärmning är nödvändig för dem som arbetar sitter.
  2. Kontrastduschen har också en gynnsam effekt på det allmänna tillståndet. Det är inte illa att ordna sådana trevliga procedurer strax före kön. Med en dusch bör du inte glömma i prostatakörteln och vatten påverkar områdets plats. Badbehandlingar kommer också att vara mycket praktiska. Det enda som behöver uteslutas är exponering för kallt vatten efter att ha lämnat badet, vilket kan förvärra situationen med sjukdomen.
  3. I kosten bör vara närvarande pumpa frön i rå form, pommes frites, persilja, honung, valnötter och vitlök.
  4. Det är lämpligt att undvika alla syltade produkter, liksom alla såser som innehåller ättika.
  5. Du bör försöka undvika samlag, vilket inte slutar med utlösning. Emerging erections bör inte heller ignoreras, även om du måste agera ensam.
  6. Försök att vila så ofta som möjligt och undvika överansträngning. På sommaren kommer en resa till havet att vara ett utmärkt förebyggande av sjukdomen.

  Man bör komma ihåg att självmedicinering hemma ofta inte leder till positiva resultat. Hur som helst, oavsett din inställning till traditionella metoder, är det bättre att se en läkare för att inte förvärra situationen. Endast en specialist kan korrekt diagnostisera sjukdomen och, med tanke på alla kroppens egenskaper, förskriva behandling.