Huvud
Behandling

Hur man identifierar prostatit

Prostatit. VAD, HUR OCH VARFÖR?

Enligt statistik har partner som har sex mindre än 2 gånger i månaden lider av prostatit 2 gånger oftare än de som förråder kärlek glädje 2-3 gånger i veckan.


Prostatit är en av de vanligaste diagnosen sjukdomar i urologisk praxis. Det orsakas av inflammation i prostata (prostata). Dess främsta orsak är infektionen i körteln. Med långvarig abstinens uppstår stagnation av prostatsekretionen och prostatitens orsakssamband aktiveras.


Kongestiv (eller kongestiv) prostatit utvecklas hos dem som sällan har sex. Stagnation främjar försämring av mikrocirkulationen, svullnad av prostatavävnad, vilket leder till aktivering av "dolda" infektioner. I detta tillstånd väcker "vilande" infektioner (vilande i njurarna, blåsan, andra organ i det genitourära systemet). Bland de mikroorganismer som orsakar prostatit, oftast streptokocker, stafylokocker, E. coli, Trichomonas.


FORMULIER FÖR PROSTATITIS
akut bakteriell prostatit
bakteriell prostatit
icke-bakteriell prostatit
prostatodyni

Bakteriell prostatit kallas när det finns laboratoriebekräftelse på infektion. Med icke-bakteriell prostatit kan bakterier inte isoleras, även om detta inte utesluter deras närvaro. Prostadyniya kallade förtätning av prostata vävnaden utan tecken på inflammation. Med bakteriell prostatit uppstår infektion oftast genom sexuell kontakt, även om en annan överföringsväg är möjlig.
Hos människor yngre än 35 uppstår sjukdomen vanligtvis i form av akut bakteriell prostatit. Hos äldre patienter diagnostiseras kroniska former av sjukdomen oftare.


HUR DET BESTÄLLAR PROSTATITIS

Med prostatit klagar patienterna över urinvägarna: smärtsamma, snabba eller en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Ofta finns det smärta i underlivet, i perineum, i penisområdet. Kan vara smärtsam utlösning.
Med akut prostatit kan feber, frossa, illamående, ömhet i lederna, observeras. Vid fingerprovning av prostata genom ändtarmen kan den vara lös eller komprimerad, med knutar smärtsamma på palpation.


SKÄL FÖR PROSTATITIS
För närvarande kan infektionen vara i ett "vilande" tillstånd och inte visa några yttre symtom. Och den som är skyldig i förvärringen och utvecklingen av sjukdomen kan vara vilken som helst faktor.
Hypotermi. Patologer av urologer är nu ofta unga människor som föredrar för aktiv eller extrem vila - älskare av dykning, surfing, paddling och skidåkning. Dessa typer av vila kräver allvarlig fysisk stress och är direkt relaterade till kroppens hypotermi.
Sedentary livsstil. Invånarna i stora städer som leder upptagen men stillasittande livsstil, är också ett mål för prostatit: bilen - vid datorn, eftersom datorn - på soffan, vilket resulterar i bäcken blodflödet försämras och det finns trafikstockningar.
Obehandlade inflammationer. I utvecklingen skyldig prostatit och kroniska inflammatoriska sjukdomar i kroppen - till exempel bronkit, fokala infektioner - halsfluss, bihåleinflammation, och även patienter karies tänder. Sjukdomsbakterier tillsammans med blod faller in i prostata, där inflammationsfokus öppnas.
Stress. Generellt övertar prostatit ungdomar som spenderar sig lite: överträning i en gym, nedosypaet, oregelbundet äter, fungerar från gryning till skymning. Allmän fysisk och psykisk överansträngning leder till en minskning av kroppens försvar, och alla "sovande" infektioner höjer huvudet.
"Intressanta" sjukdomar. Också i riskzonen är de som inte förnekar glädje av oskyddat sex och plockar upp "intressanta" infektioner. En obehandlad gonorré, till exempel i 80% av fallen, ger en komplikation i form av inflammation i prostatakörteln.
Lång avhållsamhet från kön. Enligt statistik, män som har sex mindre än 2 gånger i månaden, lider av stillastående prostatit 3 gånger oftare än de som förråder kärleksglädje 2 - 3 gånger i veckan. Med långvarig abstinens stagnerar prostats utsöndring och prostatitens orsakssamband aktiveras.
"Dormant" infektioner. Hälsotillståndet i njurarna, urinblåsa och prostata är tätt ansluten. Till exempel är obehandlad pyelonefrit och cystit (för tillfället hos män, inflammation i blåsan inte mindre sannolikt än hos kvinnor) en konstant infektionsfaktor i det lilla bäckenet. En prostata är ett mycket känsligt organ och mottagligt för infektioner. Ibland orsakar inflammation av prostata det mest banala herpesviruset. Herpetisk prostatit kan förekomma både mot bakgrund av genital herpes, och genom felet av "vanligt" förkylning på läpparna, om immunsystemets arbete minskas. Men gardnerellez och urea- och mykoplasmoser och olika virusinfektioner kan också orsaka inflammation i prostata.


VAD ANALYS SKALL SÄNDAS AV PROSTAT?
Testet för prostata-specifikt antigen (PSA)
Kulturanalys av urin och juice av prostata
Att räkna antalet leukocyter i prostasjuice
Beräknad tomografi av prostata
Tsitoskopiya
Intravenös urografi
Prostataxamination och prostatsekretion
Transrectal ljudforskning (ultraljud)
Inokulering av urin och utsöndring av prostatakörteln med definitionen av känslighet mot antibakteriella läkemedel


Hur man behandlar proteostat

För snabb avlägsnande av smärtsyndrom med akut prostatit kan smärtstillande medel och stillasittande bad rekommenderas.
För behandling av bakteriell prostatit är begagnade antibiotika, val av vilken utförs av resultaten av bakteriologisk sådd faller ut på näringsmedium och bestämning av känsligheten hos patogenen för kemoterapeutiska läkemedel. Icke-bakteriell prostatit behandlas med antiinflammatoriska läkemedel.
I någon form av sjukdomen krävs en primär undersökning och samråd med urologen, som enligt resultaten av undersökningen kommer att föreskriva lämplig behandling och ge de nödvändiga rekommendationerna. Och vad händer om du inte behandlar prostatit? En obehandlad eller obehandlad prostatit hotar att utvecklas till:
Kronisk prostatit
Blåsningsobstruktion med akut urinretention, vilket kräver kirurgisk behandling (suprapubisk kateterinstallation)
Utveckling av manlig infertilitet
Ärrbildning i urinröret
Återkommande cystit
Pyelonefrit och annan njurskada
Abscess av prostata, som också kräver kirurgisk ingrepp
Sepsis - en livshotande komplikation, som ofta utvecklas hos personer med nedsatt immunitet (patienter med diabetes, njursvikt)


HUR DU INTE GÖR PROSTATITIS

Hos män som övar av samma kön kan prostatit utvecklas mycket oftare. Detta beror på kontakt med ändens flora. Försök följa de stärkta hygienreglerna: Kön på könsorganen behövs minst två gånger om dagen med varmt vatten och tvål.
Ändå kan alla typer av analsex rekommenderas som förebyggande av stillastående fenomen i småbäckens organ och följaktligen kronisk prostatit, tk. med dessa sextyper förbättras blodflödet till prostata, elimineras stagnation. Om man samtidigt följer de stärkta hygienreglerna, kan man undvika problem.
Det viktigaste är att inte tillåta sjukdomsframsteg och, viktigast av allt, var inte blyg om att gå till doktorn! Utan prostatit kommer ditt sexliv att vara ljust och intensivt och hälsa - starkt!

Hur man bestämmer prostatit?

Frågan "hur man bestämmer prostatit?" Ganska ofta uppmanar män i vuxen ålder från tjugo till femtio år. Prostatit är inflammation i prostata (eller prostatakörteln). Det finns flera åsikter om typ av prostatit. Till exempel, innefattar det amerikanska hälsovårdssystemet fyra kategorier av prostatit: akut bakterie-, kronisk bakteriell syndrom inflammatorisk / icke-inflammatorisk kronisk bäckensmärta och asymtomatisk inflammatorisk prostatit (asymptomatisk inflammatorisk prostatit). Så hur bestämmer du prostatit och dess typer?

Akut prostatit

Hur man bestämmer prostatit? Först av allt, för välbefinnande. Som regel, det finns en smärtsam urinering, svår smärta i buken och perineum, temperaturen stiger till 40 grader, frossa inträffa. Det här är tecken på akut prostatit. Det provar en bakteriell, mindre ofta viral eller svampinfektion som uppstår i genitourinvägarna. Den orsakas av Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, etc. Alla dessa mikroorganismer är en del av floran i kroppen och lever i den mänskliga kroppen:... i tarmen, hud, etc. På grund av den försvagade prostatabarriären de tränger in i prostatavävnaden och orsakar akut inflammatorisk process.

Andra särdrag hos sjukdomen: smärta i testiklarna, nedre delen av ryggen, suprapubisk, uretral urladdning, reduceras även potensen och erektion, som kännetecknas av för tidig utlösning eller fördröjd smärta under denna process, varierar koncentrationen och utseende av spermier formen grumlig färg, en mer flytande konsistens, antalet immobila spermatozoer ökar. Mot denna bakgrund minskar arbetsförmågan och sömnströmmen störs.

Denna typ av prostatit kan vara asymtomatiska och kan gå smidigt in i kronisk bakteriell eller orsaka svåra komplikationer såsom inflammation av epididymis (epidimit), testiklar själva (orkit) och prostata abscess.

Diagnos och behandling

Hur bestämmer du denna typ av prostatit? Doktorns diagnos baseras på data från patientens undersökning och klagomål. Vid palpation utvecklar patienten en skarp smärta i prostata, den är svullen. Sjukdomen åtföljs av en signifikant ökning av vita blodkroppar i urinen (ett urinprov görs alltid). Deras nummer i det perifera blodet (tar blod från fingret) och graden av erytrocytsedimentering ökar.
För att diagnostisera bäckenorganen används ultraljud ofta, sällan - CT eller MR.

För behandling förskriver läkare antibiotika, med egenskaper för att effektivt tränga in i prostatavävnaden, till exempel ciprofloxacin. För att ta bort smärtssyndrom rekommenderas stillasittande bad.

Kronisk bakteriell prostatit

Hur bestämmer man denna prostatit? Varje närvaro av foci av kronisk infektion i kroppen hos en man från karies, tonsillit och pyelonefrit och uritrit ökar risken för att utveckla en kronisk bakterieform av sjukdomen. Detta underlättas av en minskning av livets intensitet i olika former: från oregelbundet kön, frekvent förkylning till konstant sittande vid bordet. Skadliga vanor är också faktorer som har kronisk prostatit.

Om du har en långvarig urineringstörning, inkl. plötsliga uppkomna önskningar, obehagliga för smärtsinnningar i perinealområdet (även efter utlösning), "eldningsfrekvens" och minskad sexuell lust - du behöver se en läkare. Med avancerad sjukdom finns det en ökning av symtomen. Stagnation av det lilla bäckens blod och de bakterier som är ansvariga för inflammation orsakar skador på prostatavävnaden. Och i sin tur attackerar immunsystemet inflammerade områden, vilket förhindrar tillväxt och skapar en cyklisk process.

Diagnos och behandling

För diagnos är det vanligt att så urin, prostatsekretion. Mikroskopi används också. Ett ökat antal vita blodkroppar är en hemlighet - bekräftelse av sjukdomens närvaro.

Denna typ av prostatit behandlas med kurser med antibiotika i 2 till 4 veckor.

Vid behandling med användning av läkemedel, en serie av fluorokinoloner, såsom ciprofloxacin, levofloxacin och andra. I vissa fall, ytterligare utse de alfablockerare. De påverkar de adrenerga receptorerna i prostata vävnaden.

För att undvika sådana obehagliga situationer rekommenderas följande förebyggande åtgärder: För att leda en energisk livsstil rekommenderas cykling för stimulering av blodcirkulationen. Undvik hypotermi, bära varma kläder på vintern. Du bör ha en sexpartner med vilken det är önskvärt att behålla ett konstant "skyddat" sexliv. Det visar sig att, till exempel, obehandlad gonorré i tid, i 80% av fallen från hundra kommer att komplicera livet med inflammation i prostatakörteln. Försök att undvika stress, spara dig, träna i mått, få tillräckligt med sömn, äta regelbundet, planera din vila. Allt detta är viktigt för att förebygga all slags prostatit.

Dessutom rekommenderas periodisk onanering för att förhindra ödem i körtelvävnaden, liksom för att tömma prostata.

Kronisk icke-bakteriell prostatit

Ett annat namn för denna typ - kronisk bäckensmärta syndrom - är den vanligaste av alla kategorier av sjukdomen. Enligt statistiken är dess täckning 90% av alla fall av alla typer av kronisk prostatit.

Ett stort antal symtom på sjukdomen (från obehag i strid mot urinering till svår och ihållande smärta) orsakar viss svårighet vid diagnos. Denna sjukdom uppträder ofta upprepade gånger efter behandlingen.

Det första och huvudmärket av sjukdomen är smärtsyndrom i organen i det lilla bäckenet, perineum och könsorganen. Framväxten av olika problem med urinering, även återkommande cystit, och varierande grader av problem med kön komplicerar allvarligt livet för varje man som har stött på en sådan sjukdom.

Icke-bakteriell prostatit orsakar en minskning i innehållet av zink och lysozym i blodet, vilket leder till störning av barriärfunktionen i prostata, kronisk infektion, stas av blod i bäckenet på grund av den "sittande och liggande" livsstil total reduktion av immunitet.

Diagnos och behandling

Denna typ av prostatit bestäms lång (3 månader) smärta i bäckenet, perineum och reproduktiva organ, och kännetecknas av tecken på inflammation i kropps sekret såsom en ejakulat, prostata sekretion och urin. Hur man bestämmer prostatit - den viktigaste determinanten av denna sjukdom - Ett negativt resultat av analysen, kallad "2-glasprov Nickel". Observera att läkemedelsbehandlingen utförs i två till fyra veckor.

Vid behandling av denna sjukdom används antibakteriell terapi (antibiotikum norfloxacin, ofloxacin), som syftar till att undertrycka den smittsamma faktorn. För att lindra symtomen är alfa-blockerare (till exempel alfuzosin, terazosin) som påverkar de adrenerga specifika receptorerna i prostata involverade. Även för den lokala inflammatoriska processen används antiinflammatoriska läkemedel (t.ex. ibuprofen, indometacin, diklofenak). Fytopreparationer och hormonbehandling, fysioterapi, prostata massage, akupunktur, avslappningsövningar och, om så är nödvändigt, kirurgiska metoder används.

Observera att sjukdomen i sig leder aldrig till impotens. Smärtan i denna sjukdom får emellertid män att överge sexuella kontakter. Stor hjälp i behandlingen av en kvinna, som visar uthållighet och tålamod, ofta delikat att ta reda på orsaken till problemet och försiktigt trycka på behandling.

Asymptomatisk kronisk prostatit

Denna typ av prostatit är slumpmässig. De enda tecknen är långvarig bakteriuri och leukocyturi. Behandling med antimikrobiella och antiinflammatoriska läkemedel.

Hur man identifierar prostatit och skiljer den från andra sjukdomar

De första symtomen på sjukdomen kan vara diskreta eller uttalade. Hur man bestämmer prostatit - beror på sjukdomsformen. Till exempel manifesteras akut inflammation i prostata av en kraftig ökning av temperaturen, frossa, förgiftning och svår smärta i ljummen. Vid kronisk prostatit kan det första varningsskylten vara en långvarig frånvaro av morgonrörelser eller mindre problem med styrka eller urinering.

Akut inflammation i prostatakörteln är vanligare hos unga män, kronisk - efter 40 år. I det första fallet är orsaken penetrationen av infektion i den andra, främst på fel sätt att leva, vilket leder till minskad immunitet och utvecklingen av stagnation i kroppen och runt bäckenet.

Huvudsymptom

Det är möjligt att misstänka prostatit i närvaro av tre huvudsymptom - smärta, kränkningar av urinering, problem med erektion. Med akut inflammation kommer alla dessa tecken att bli mer märkbara, förutom hypertermi (ökning i kroppstemperatur till 38-39 grader). De viktigaste symptomen på akut prostatit:

 • frekvent uppmaning att gå på toaletten, vanligtvis måste man stå upp även på natten;
 • svårighet under urinering, en trög och tunn urinström, ibland kan hela processen ta 2-3 minuter;
 • svår smärta och brännande känsla i penis och urinrör, intensifierar med urinering och sexuell upphetsning
 • en störning av avföring (förstoppning eller diarré, flatulens) och smärta i analområdet som visas när du besöker toaletten;
 • en svag och smärtsam erektion, snabb utlösning, åtföljd av smärta och brännande i könsorganen och ljummen;
 • försämring av hälsan, en märkbar generell svaghet, huvudvärk, brist på aptit, illamående.

Med kronisk prostatit har män ingen förgiftning och hypertermi. Sådana fenomen kan endast observeras under exacerbationsperioden. Vid mätning under armhålan är temperaturen vanligtvis normal, men i rektum kan den öka. Sjukdomen manifesteras av sådana symtom:

 • ovillighet att ha sex
 • svag erektion, snabb utlösning;
 • obehag eller ömhet under samlag
 • frekvent och svår urinering
 • värk i ljummen, i underlivet och nedre delen av ryggen;
 • Smärta är värre när du besöker toaletten och erektion.

Om män har blodförlust med urin eller sperma - detta indikerar en allvarligare sjukdom. Därför kommer en grundlig undersökning att behövas i framtiden. Ibland uppstår blodförlust i form av mikro- eller makrohematuri med cystit - akut inflammation i urinblåsan.

Tips! Taktiken att behandla akut och kronisk prostatit är väldigt annorlunda. Därför är det bättre att inte engagera sig i självbehandling och gå till doktorn - han kommer att inspektera och utse den lämpligaste drogen och sjukgymnastiken.

Liknande sjukdomar

Ibland kan akut prostatit lätt förväxlas med andra infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i det urogenitala systemet. Dessa inkluderar orchitis, epididymit, cystit, pyelonefrit, uretrit. Men dessa sjukdomar har sina skillnader:

 • Med orchitis och epididymit påverkas testikeln med dess appendage. Vanligtvis finns det svullnad och rodnad i pungen, det känns brännande för beröring. Att röra på testiklarna orsakar allvarlig smärta hos män.
 • Med urinrör (inflammation i urinröret) stiger kroppens temperatur sällan. Smärtan är lokaliserad i penisområdet. Om det sträcker sig till underlivet - detta indikerar bindning av cystit. Vid slutet av urinering är blodförlust i form av 1-2 droppar blod möjligt.
 • Cystit utvecklas ofta med urinrit. Sjukdomen kännetecknas av frekvent uppmaning att urinera, i slutet av vilket ofta finns blodförlust. Oftast är de inte märkbara, och mikrohematuri detekteras vid laboratorieurintestning. Med cystit, nästan alltid hos män finns det en känsla av att det finns liten urin kvar i urinblåsan.
 • Pyelonefrit kännetecknas av smärta i ländryggen, problem med urinering och feber. Ofta detekteras blodförlust och bakterier i urinen.

När det gäller kronisk prostatit - det kan förväxlas med godartad hyperplasi, adenom eller till och med prostatacancer. Den senare kännetecknas av blodförlust med urin, en skarp viktminskning. I de tidiga stadierna finns det ofta inga symtom, vilket gör diagnosen för sent.

Viktigt! Symtom på akut prostatit liknar ibland manifestationer av venerala sjukdomar. Därför, när en främmande urladdning, klåda och smärta i urinröret, urineringsstörningar måste testas för sexuellt överförbara infektioner (klamydia, ureaplasmosis, gonorré, trikomonasinfektion, etc.).

Finger rektal undersökning

En av de enklaste, informativa och tillgängliga diagnostiska metoderna är en rektal fingerundersökning av prostata. Eftersom järnet ligger bredvid ändtarmen är det inte svårt att sondra det. Om en man har en ökning och ömhet i prostata - det indikerar hennes nederlag.

Studien utförs i knä-armbågsställningen eller ligger på baksidan med benen som ligger i buken. Det är också möjligt att placera på sidan. Läkaren bär gummihandskar, sätter in ett finger i ändtarmen och utför en undersökning. Vid beräkning utvärderas konsistensen, prostatens storlek, jämnheten av dess längsgående spår uppskattas.

Vid akut inflammation i prostata ska läkaren vara extremt försiktig så att inte generera infektionen eller andra komplikationer. Vid blodförlust (blodets utseende på handsken) krävs en grundlig undersökning. Ibland indikerar sådan blodförlust inflammatoriska sjukdomar i tjocktarmen, hemorrojder eller blödning från tarmarna.

Med kronisk prostatit, stenar, cyster, abscesser, adenom, godartad hyperplasi, prostatacancer, lyckas läkaren sondra den förstorade och multiplexerade prostatakörteln hos män.

Nödvändig granskning

Om du misstänker en prostatit eller annan prostatisk sjukdom behöver du en fullständig undersökning, inklusive flera diagnostiska metoder. Det är trots allt omöjligt att diagnostisera på basis av fingerforskningen ensam. Diagnostikprogrammet bör innehålla:

 • TRUSY prostata - ultraljud, där sensorn sätts in i rektummen hos män. Metoden är väldigt informativ och låter dig se patologiska förändringar i organets vävnader.
 • Att bestämma nivån på PSA i blodet och beräkna prostatahälsoindexet hjälper också till vid diagnos. Och PHI-indexet gör att du kan bedöma risken för att utveckla prostatacancer hos män.
 • MR - är sällan ordinerad, främst om TRUZI är oförklarlig eller om det finns misstankar om maligna neoplasmer.
 • En biopsi och en histologisk undersökning av prostata vävnad behövs för att diagnostisera cancer. Tillåt att bedöma graden av malignitet hos tumören. Ibland är resultaten av en biopsi negativ, men detta indikerar inte alltid brist på cancer.

Läkaren lägger den slutliga diagnosen på grundval av historia och undersökningsdata, liksom resultaten av ytterligare forskningsmetoder. Först efter denna behandling är ordinerad, som kan inkludera antibiotika, alfa-blockerare, NSAID eller till och med hormonella droger. I vissa sjukdomar i prostata anges kirurgiskt ingrepp.

Manifestationer av prostatit. Så här identifierar du det och hittar reda på det.

innehåll:

Enligt medicinska skäl hittills en inflammation i prostatan drabbar mer än 50% av män över 30-35 år, och denna siffra kan öka för varje år, om inte att vidta några åtgärder för att förebygga.

För att upptäcka sjukdomen i ett tidigt skede är det nödvändigt att kontakta urologen vid de första tecknen på prostatit, men för detta borde alla veta hur man identifierar prostatit och hur det manifesterar sig.

Hur man identifierar prostatit

Bestäm prostatit kan vara många symptom, främst manifest en stark känsla av obehag av inflammation i prostatan, så finns det obehagliga kramper i buken, smärta i pungen och perineum, en avsevärd försämring av erektion och minskning av varaktigheten av samlag.

De uppräknade symtomen kan förekomma en i taget eller flera åt gången, oftare eller oftare, och efter ett tag försvinner de. Alla är beroende av prostatakörtelns inflammationstakt: akut eller kronisk.

Vanligtvis glömmer män genast de symptom som uppenbaras och rusar inte för att konsultera en läkare. Och det är förgäves, eftersom som prostatit - inte en ofarlig sjukdom och vara säker på att ändå påminna om sig själv: ett fåtal kvar obevakade akuta attacker och kronisk prostatit förvärva form.

Symtom på prostatit av akut form

Akut prostatit är sällsynt, diagnos och behandling av en sådan form är inte särskilt svår. Inflammation i prostatakörteln föregås av akuta luftvägsinfektioner, hypotermi och andra förkylningar.

Den kliniska bilden av akuta former av prostatit manifestation kompletterat berusning (det finns en feber, svaghet, led- och muskelsmärta, kroppstemperatur stiger över 38 ° C) som inträffar under penetration av bakterietoxiner och produkter prostatavävnad upplösning i blod.

Det finns ett starkt smärtssyndrom i inguinalområdet, såväl som i underlivet och perineum. Smärtan ökar med urinering, urinflödet kan vara med blod. Även med akut prostatit är sexuella dysfunktioner möjliga, men de är tillfälliga och försvinner helt med patientens återhämtning.

Orsaken till akut bakteriell inflammation i prostata är någon infektion, vars källa inte alltid är möjlig att identifiera. Till exempel kan orsaken till en akut form av prostatit vara en bakteriell infektion som har trängt igenom prostatakörteln från urinröret, urinblåsan och njurarna. Också orsaken till sjukdomen kan bli virala och svampinfektioner.

Vid felaktig eller sen börjat behandling av akut prostatit kan leda till allvarliga komplikationer - utveckling av inflammation i testiklarna, prostata abscess, epididymit (inflammation i bitestiklarna), eller gå in i en lång och svår kronisk.

Hur man känner igen kronisk bakteriell prostatit

Liksom akut är kronisk bakteriell prostatit sällsynt nog (i 7-10% av fallen).

Kronisk bakteriell inflammation i prostatakörteln börjar helt obemärkt, men manifesteras senare av följande symtom:

Periodisk ökning av kroppstemperaturen

Temperaturen stiger från tid till annan till 37 ° C.

Störningar av urinflödet

Det är en markant minskning av trycket i urinströmmen, frekvent urinering, både på natten och på dagtid, plötslig och irrepressibel uppmaning att urinera)

För kronisk bakteriell prostatit kännetecknas av frekvent förbränning i urinröret (urinröret), vilket endast uppstår vid urinering eller omedelbart efter det. Bränning sprider sig längs urinröret och når glanspenisen.

Hyppig uppmaning att urinera beror på en konstant känsla av ofullständig tömning av blåsan. En liknande känsla framträder på grund av det faktum att urinläkaren pressas av den förstorade prostata.

Dessa symtom uppenbarligen uppenbaras i sjukdoms tidiga skede, senare anpassar sig människans kropp till sig och tecken passerar, men när sjukdomen fortskrider ökar åsidosättandet av urinering igen.

Smärtsamma känslor som kan intensifiera i slutet av dagen

Smärta i inflammation i prostata, som regel, bestrålning, det vill säga att ge till perineum, sakrum och skrotum. Från prostata är nervändarna till bäckenorganen, så smärtan kan fortfarande återspeglas i nedre delen av ryggen.

Smärta sensioner varierar i intensitet: de kan knappt märkas värkande eller kraftigt uttalad, störande sömn. De kan också försvaga eller vice versa, öka med långvarig sexuell avhållsamhet eller efter överdriven sexuell aktivitet, med ejakulation. Men smärtan i sakrummet indikerar inte nödvändigtvis förekomst av prostatit - de är typiska för osteokondros.

Sexuell dysfunktion (erektil dysfunktion)

I den kroniska formen av sjukdomen i strid med den sexuella sfären blir resistenta och hållbara. Oftast hos män som har erektionsproblem: det kan förvärra eller plötsligt visas på natten, vilket ofta observeras för tidig utlösning, infertilitet, blod i sperma, etc.

Alla dessa symtom är en följd av prostatakörtelns inflammatoriska process, vilket involverar nerverna som är involverade i erektilfunktionen. Den försummade formen av prostatit kan leda till impotens.

Men sexuella störningar i människokroppen beror till stor del på patientens psykologiska tillstånd. Sexuella störningar uppstår inte omedelbart, och alla tecken i samband med dem visas inte omedelbart.

Utvecklingsgraden av erektil dysfunktion beror mer på hur mycket patienten blir hypokondriac: ju oftare börjar han tänka på dessa brott, desto snabbare kommer de.

Ändring av spermiernas kvalitet

Det blir mer flytande, grumligt i färg, och antalet spermatozoer som rör sig i det minskar.

Irritabilitet och utmattning ökar

Sådana symtom tar ofta en uttalad karaktär och påverkar patientens sociala och professionella sfär negativt.

Gradvis, i frånvaro av behandling, ökar alla ovannämnda symtom och som en följd leder inflammation av bakteriellt ursprung och stagnering av blod i bäckenorganen till undertryckande av immunsystemet och skador på vävnaderna i prostata. Med tiden blir sjukdomen till en tyngre form, vilket är mycket svårt, nästan omöjligt att läka.

Vilka är manifestationerna av kronisk icke-bakteriell prostatit

Syndromet för kronisk bäckensmärta uppträder i 85-90% av fallen - detta är den vanligaste formen av prostatit hos medelålders och äldre män.

Den största svårigheten, inte bara vid behandlingen utan också vid diagnosen icke-bakteriell prostatit, är en rad olika manifestationer av sjukdomen: från små störningar av urinflödet till persistent och svår smärta i bäckenregionen.

Symtomen med denna form av prostata sjukdom kan också vara helt frånvarande eller mycket sällsynta. Kronisk prostatit är resistent mot behandlingen och kan uppstå igen.

Den främsta manifestationen av den kroniska icke-bakteriella formen av prostatit är ett långvarigt smärtssyndrom. Konstant utmattande smärta i bäckenet, könsorganen och perineum, allvarlig miktur och varierande grader av sexuell dysfunktion minskar dramatiskt livskvaliteten hos varje man.

Orsakerna till icke-bakteriell kronisk prostatit är olika: reduktion av lysozym och zink i blodet (dvs. en kränkning av barriärfunktionen av prostata), försämrad immunitet, närvaron av en mängd olika kroniska infektioner, blodstockning på grund av en stillasittande livsstil, störningar i det nervösa reglering av bäckenorganen.

Hur man känner igen prostatit - de viktigaste tecknen på sjukdomen

Hur identifierar man prostatit? Detta är en av de viktigaste frågorna som varje man som bryr sig om sin hälsa efterfrågas. Om du vet vilka tecken på prostatit som manifesterar sjukdom, om du känner till dess symtom kan patologi inte bara förhindras, men undviker allvarliga komplikationer.

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom som uppträder mot bakgrund av en etiologi av en smittsam och icke-infektiös natur. Varje man är skyldig att veta vilka symptom patologin manifesterar för att kontakta den erfarna läkaren så snart som möjligt. Specialisten ska genomföra en undersökning av kroppen, utse behörig behandling och ge rekommendationer om det allmänna sättet att leva och observera vilka du kan skydda kroppen från olika komplikationer av denna ganska farliga och komplexa sjukdom.

De främsta orsakerna till sjukdomen

Att fastställa och definiera en sjukdom för att förstå hur man behandlar den är det värt att ha det mest exakta konceptet, vilket är huvudorsaken. Kronisk prostatit, som alla andra patologier, uppstår inte i sig. Det finns ett antal faktorer som kan bli provokatorer för framväxten och utvecklingen av den inflammatoriska processen. Bland de mest grundläggande orsakerna till sjukdom kan noteras:

 1. Minskad immunitet. Detta är ett speciellt tillstånd, vilket är en av huvudorsakerna till alla manliga sjukdomar och olika sjukdomar. Minskad immunitet kan leda till oförmåga att undertrycka infektioner som kommer in i kroppen, mot vilken en inflammatorisk process börjar. Att minska immuniteten kan leda till många påfrestningar, eftersom män som ständigt är nervösa faller automatiskt in i riskgruppen.
 2. Stagnation av blod. De flesta moderna män leder en stillasittande livsstil, blodet stagnerar i detta fall i det lilla bäckens organ, vilket automatiskt leder till utvecklingen av olika patogena formationer. Med sin penetration i prostata, kommer den inflammatoriska processen omedelbart att lanseras.
 3. Frösstagnation i könsorganen, som ofta händer med oregelbundna sexuella relationer, kan leda till blodstagnation. Detta efter en viss tid kommer att leda till att spermatozoa dör, vilket leder till utvecklingen av en kronisk inflammatorisk process.
 4. Konstant förstoppning. Prostatakörteln är mycket nära approximerad till tarmarna respektive med vissa stillastående fenomen, det totala blodflödet kommer omedelbart att störas och kärlens väggar blir mer permeabla. När det finns en pall i ändtarmen under lång tid börjar toxiner att bilda sig i den, vilket i sin tur börjar tränga in i blodet. På grund av dessa fenomen startas processen med inflammation i prostata.
 5. Långvariga kroniska sjukdomar. Prostatit uppträder ofta mot bakgrund av uretrit, cystit, pyelonefrit, tonsillit och bihåleinflammation.
 6. Venereal sjukdomar. Mot bakgrund av sjukdomar som gonorré, syfilis, klamydia eller mykoplasmos förefaller prostatit nästan alltid som en ytterligare patologi.

Det är värt att notera att prostatit i de flesta fall inte manifesterar sig, särskilt i början. I mer avancerade former kännetecknas patologin av mer allvarliga symtom.

Viktigt! Många män i händelse av dessa eller andra problem accepterar själva behandlingen. Detta kan inte göras, eftersom det inte kommer att leda till positiva resultat. Vid felbehandling kan sjukdomen bli kronisk och ge olika komplikationer.

Vanliga tecken på prostatit

Det finns många olika former av sjukdomen och stadierna av dess utveckling. De allmänna symtomen är likvärdiga. Identifiera det närliggande problemet med följande funktioner:

 • Att minska libido är en av de första tecknen på en början sjukdom. En frisk man bör ha erektion varje morgon. Om det finns några problem med prostata, kommer det inte att synas alls eller fenomenet kommer att inträffa mycket mindre ofta än vanligt.
 • Mot bakgrund av denna sjukdom finns också en brist på hårdhet i penis, vilket väsentligt komplicerar samlagsprocessen.
 • Nattens uppmaning att besöka toaletten på natten. Om det inte finns några problem med prostata, observeras inte detta fenomen. Om problem i sexuella relationer kan uppstå av olika skäl, nattupplevelser på toaletten - detta är ett direkt bevis på problem med prostata. Anledningen till sådana önskningar är baserad på det faktum att prostatan ökar signifikant i storlek och börjar trycka på blåsan under inflammationen.
 • Brott mot urinering. Ett sådant ganska obehagligt fenomen är baserat på det faktum att prostatan förstärks, eftersom kanalen pressas ut, eftersom urinströmmen utsöndras utan något tryck. Efter att mannen gick på toaletten känner han inte till fullständig tömning av blåsan;
 • Starka smärtsamma förnimmelser som uppstår i området av pungen i perineum. Ofta uppstår smärta och obehaglig förbränning under urinprocessen. Smärta uppstår ofta vid utlösningsprocessen. Dessa är redan tecken på kronisk prostatit;
 • Utseendet och sammansättningen av spermierna förändras. Med prostatit blir den mer flytande, grumlig, och om spermogrammet nu överlämnas speglar det ett stort antal immobila spermier.

Alla dessa är vanliga och liknande första tecken på prostatit hos män. Det finns mer specifika tecken på sjukdomen, som redan direkt beror på patologins egenskaper. Med alla former av manifestation och symptom på patologin är det värt att omedelbart konsultera en läkare som kommer att bestämma hur man ska hantera problemet. Vidare kommer varje form av sjukdomen att beskrivas mer detaljerat.

Kronisk och akut prostatit

Den akuta formen av sjukdomen uppträder med ganska uttalade symtom. Samtidigt med alla ovanstående symtom kan prostatit manifestera sig i sådana akuta symptom som kan hänföras till kroppens allmänna förgiftning:

 • Höj kroppstemperaturen till 400 grader;
 • Smärta i lederna;
 • Misslyckande och sömnstörningar;
 • apati;
 • Obehagliga febera tillstånd
 • huvudvärk;
 • Komplett brist på aptit.

Den akuta formen av sjukdomen kan orsakas av olika bakterier, virus, svampar, som ofta faller in i organen i systemet av könsorgan. I de mest grundläggande patologiska bakterierna kan tillskrivas Pseudomonas aeruginosa och Escherichia coli, klamydia, stafylokocker och mykoplasma.

För att behandla akut prostatit är det nödvändigt utan att misslyckas, eftersom det finns en risk att möta sådana irreversibla följder som impotens, infertilitet, testikelbetennelse, prostatisk abscess.

Bakteriell form av prostatit

Denna form av inflammation bildas på grund av inträdet i kroppen av olika bakterier. Vanliga symptom liknar ovanstående. Infektionsprocessen utförs på grundval av kronisk prostatit, vilken från tid till annan tar en akut form. Behandling av denna typ av patologi erfaren doktor utförs exklusivt på ett integrerat sätt. Endast en tillräckligt kraftfull inverkan av medicinska apparater, olika fysioterapiprocedurer och prostata-massage kommer att bidra till att effektivt förhindra processen för degenerering av bakteriell prostatit i kronisk form som kommer att kräva mer komplex behandling.

Det smitt bakteriell prostatit eller inte efter sådana dolechennyh sjukdomar såsom bihåleinflammation, otitis, bronkit, lunginflammation, reumatism, halsont, och osteomyelit. Om en man inte behandlas ordentligt, om han har haft sjukdomen på benen, observerar han inte en grundläggande minimisängstöd. Sjukdomen behandlas med antibiotika, vilket gör att du snabbt kan bli av med infektionen och eventuella komplikationer.

Abakteriell prostatit

Denna sjukdom refererar till specialister som kallas syndromet för kronisk smärta som uppträder i bäckenområdet. Denna patologi utvecklas inte mot bakgrund av infektioner, men oftare på grund av stagnation av blod, frö i kanalen, och också på grund av avsaknad av zink i hela kroppen.

Viktigt! Zink är det viktigaste elementet för människors hälsa, som är avsedd för effektiv produktion av hormoner i kroppen, förbättrar signifikant de generella reproduktionsfunktionerna, kraften förbättras och viktigast - utvecklingen av prostatit hindras.

När man talar om tecknen på denna sjukdomsform, kan man notera att man tillsammans med de vanliga symptomen har konstant värk i ljummen, i buken och i buken. Ofta börjar smärtan att ge i coccyxen och i ryggen. Obehagliga upplevelser förfaller ganska länge en man ganska länge, ibland håller allting i flera månader. Behandling av patologi utförs med antiinflammatoriska läkemedel, hormonella och växtbaserade läkemedel. Samtidigt tillämpas massage och olika effektiv fysioterapi.

Asymptomatisk prostatit

En liknande typ av patologi kännetecknas av asymptomatisk läckage. Det är av den anledningen att problemet kan upptäckas redan i ett senare skede, när prostata förvärvar tillräckligt stora dimensioner och bidrar till kränkningen av urinering.

Diagnos av sjukdomen kan endast erhållas från resultaten av urinen. Det visar ett ökat antal leukocyter och bakterier. I avsaknad av behandling kan problemet bli kroniskt. För att inte missa sjukdomen och inte möta allvarliga komplikationer, efter sådana sjukdomar som tonsillit, otitis media, bronkit, bihåleinflammation, lunginflammation, måste besöka en specialist och måste klara testen utan att misslyckas. Det är värt att notera att för att ignorera sjukdomen är svår, eftersom sjukdomen omedelbart uppenbaras av sådana problem som frekvent uppmaning att urinera och fullständig frånvaro av erektion på morgonen. Dessa alarmerande klockor bör inte lämnas utan uppmärksamhet.

Förutom sjukdomsformen kan prostatit ha olika utvecklingsfaser. Inledningsskedet kallas latent, och den mer försummade är den aktiva fasen. Var och en kännetecknas av sina individuella egenskaper och kräver särskild behandling.

Symtom på latentfasen

Prostatit, liksom andra många patologier som är inneboende i en person, visar sina första tecken från början av dess bildande. Trots detta saknar många de initiala faserna, eftersom det kan vara mindre uttalat och kan hålla i åratal. Det är denna fas som karakteriseras som latent och kännetecknas av speciella individuella symptom. Bland de mest grundläggande är det möjligt att notera:

 • Ofta obehag i testiklarna, som sänds genom hela bäckenet.
 • Många män klagar på att de i flera år upplever smärta i anus, liksom i huvudet på penis. Dessa tecken är vanligtvis inte uppmärksamma, eftersom allt är skrivet av för trötthet eller för obekväma underkläder.

Dessa är tillräckligt svaga manifestationer och symtom, men det är fortfarande inte nödvändigt att behandla dem med förakt. Om du inte behandlas i detta skede finns det risk för att sjukdomen övergår till latent form.

Aktiv fas av prostatit

Om de obehagliga känslorna blir mer uttalade kan man döma att prostatit har gått in i en aktiv form. Och här är det redan strängt förbjudet att försumma medicinska tjänster. Att känna igen sjukdomsmisslyckandet i detta skede är möjligt med hjälp av sådana tecken som:

 1. Allvarlig ömhet i processen med urinering. Orsaken till detta obehagliga symptom är den allvarligt förstorade prostata som komprimerar urinkanalen kraftigt. Som ett resultat blir viljan att gå på toaletten oftare och smärtan ökar, liksom den brinnande känslan när urinen går ut.
 2. En man på detta stadium förföljer ett misslyckande i sexuella termer. Detta leder automatiskt till konstant frustration, att stressa, vilket ännu mer negativt påverkar sexuell kraft. I detta fall rekommenderas patienten att ta lätta beroligande preparat baserade på örter.

Bland andra tecken på sjukdomen kan noteras sådana allvarliga problem som slem och blod i urinen, i sperma. En man kan ständigt uppleva problem i processen att gå till toaletten "stor" och hög feber.

Viktigt! Det bör vara väldigt uppmärksamt på din hälsa och omedelbart rådfråga en läkare i närvaro av de mest mindre problemen. Detta kommer att bidra till att undvika allvarliga hälsoproblem!

Diagnos och behandling

Alla typer av prostatit i avsaknad av behandling kan leda till bildandet av tumörer, inte bara godartade men också maligna. Det är av den anledningen att du behöver besöka en läkare vid första tecknen på patologi. I samband med att en specialist kontaktas, genomförs en kvalitativ medicinsk undersökning. För att få en mer exakt diagnos föreskriver läkaren följande standardprocedurer och aktiviteter:

 1. Rektal undersökning.
 2. Undersökning av blod och urin.
 3. Ofta krävs ett PSA-test för att utesluta tumörer.
 4. MR, CT och ultraljud är föreskrivna.

Om undersökningen utförs av en erfaren specialist kommer det att vara tillräckligt för honom att genomföra en rektal undersökning. Olika test ges för att identifiera orsaken som orsakade utvecklingen av prostatit. Genom en väl genomförd undersökning kan du inte bara bestämma förekomsten av problemet, men också dess utseende. Att bygga en behandling baserad på denna terapi kan vara mycket enklare och uppnå ett positivt resultat. Självmedicinering i detta fall kommer inte bara att ge den önskade effekten, men det kan också leda till att kroppen kommer att ha olika komplikationer.

Vem är i riskzonen?

Det är värt att veta att det finns en grupp män vars kropp är mer mottaglig för utseende och utveckling av prostatit. En viss riskgrupp omfattar de som:

 1. De leder en livsstil med minimal fysisk aktivitet. Det här är män som har en låg aktiv livsstil och har ett stillasittande jobb.
 2. Använd mycket alkohol och rökare.
 3. Sällan har sex. Det är värt att veta att det frekventa och fulla sexuella livet för män som har nått 30 år är ett viktigt sätt att förebygga prostatit. Anledningen är att i orgasmprocessen finns en naturlig massage i prostata som minskar processen att bilda ett stagnerat inflammatoriskt fenomen.
 4. Riskgruppen omfattar personer som lider av allvarliga infektionssjukdomar i det genitourära systemet.
 5. Om en man har hemorrojder, om han ofta lider av hemorrojder, kan han utveckla prostatit. Anledningen är att ackumulerande fekala massor samlas i ändtarmen och skapar spänning, vilket negativt påverkar prostatens tillstånd.

De män som ingår i denna riskzon bör vara mer försiktiga med sin hälsa och följ noga vissa förebyggande åtgärder.

Förebyggande av patologi

För att förstå hur obehaglig och farlig prostatit är, titta bara på fotot. Vad kan vi säga om dess negativa påverkan på den manliga kroppen. För att undvika detta problem måste varje man följa följande regler:

 • Genomför regelbundet sexuellt liv;
 • Korrekt näring;
 • Det är viktigt att begränsa alkoholkonsumtionen.
 • Det är nödvändigt att helt utesluta rökning.
 • Det är nödvändigt att engagera sig i terapeutisk gymnastik;
 • Det är mycket viktigt att behandla alla infektionssjukdomar så snart som möjligt.
 • Sjukgymnastik skyddar ideellt mot olika sjukdomar i genitourinary sfären.

Folkmetoder är ganska effektiva vid behandling och förebyggande av prostatit. De mest grundläggande metoderna kan läsas på nätet och använde dem som ett effektivt förebyggande av olika sexuella sjukdomar.

Det viktigaste i denna situation är att vända sig till en läkare i tid för att förhindra eller snabbt bota patologi. Prostatit av många läkare anses vara en sjukdom av försummelse. Med överensstämmelse med förebyggande åtgärder kan du skydda dig mot denna obehagliga sjukdom i 90% av fallen.

Vad är de första tecknen på prostatit hos män och hur man hanterar det?

Prostatit är en av de mest obehagliga sjukdomarna hos den manliga sexuella sfären. På grund av irrationell nutrition, hypodynami, dåliga vanor och andra negativa faktorer som finns i dagens representanter för det starkare könet, ökar den utbredda förekomsten av denna patologi ständigt.

Eliminera symptomen på prostata sjukdom lätt nog, det viktigaste är att börja behandlingen i tid. Det är därför som någon måste känna till de första tecknen på prostatit, liksom alla orsaker till vilka denna sjukdom kan uppstå. I vår dagens artikel hittar du fullständig information om hur inflammation av prostatakörteln manifesterar, och hur farligt för män en sådan sjukdom.

Allmän information

Prostatit är en vanlig infektiös inflammatorisk lesion av prostata. Men inte alla patienter vet att denna patologi bär ett stort, dolt hot mot människors reproduktionssystems hälsa. Prostata är det lilla bäckes organ, som närmar sig vas deferens och urinröret och förbinder dem. Därför kan förekomsten av infektion i denna körtel negativt påverka tillståndet hos närliggande organ och system.

Fram till nyligen har experter hävdat att prostata sjukdomar hos män endast uppträder i åldern 40 till 60 år, men dessa dagar är denna sjukdom betydligt yngre. Nu har läkare i ökad utsträckning en liknande diagnos till mycket unga representanter för det starkare könet, vars ålder är 18-30 år.

Varför började symtomen på prostatit för första gången vid en sådan tidig ålder? Svaret på denna fråga ligger i männen för olycklig, ouppmärksam inställning till deras hälsa. Studier av forskare inom detta område har visat att cirka 80% av manliga patienter helt ignorerar de första tecknen på patologi. De flesta patienter söker endast kvalificerad hjälp från en läkare vid de avancerade stadierna av den inflammatoriska processen. Och i sådana situationer är det redan mycket svårt att helt undvika allvarliga komplikationer av sjukdomen.

Vad är orsaken till detta problem?

Att provocera utseendet på tecken på prostatit hos män kan vara en mängd olika faktorer. Några av dem skapar gynnsamma förutsättningar för att bakteriella, virala eller svampiga ursprung kommer in i kroppen av skadliga mikroorganismer - andra orsakar funktionsfel i körteln och leder till stagnation av blod i den. Resultatet av detta negativa inflytande är ökad reproduktion och tillväxt av patogen mikroflora, liksom sjukdomsprogressionen.

Inflammation av prostata hos män utvecklas under påverkan av följande skäl:

 • Otimerad och ineffektiv näring, brist på väsentliga spårämnen och vitaminer.
 • Infektioner överförda genom sexuell kontakt (syfilis, gonorré, HIV, trichomoniasis, klamydia).
 • Allvarlig hypotermi hos hela organismen eller urogenitalt system.
 • Hypodinami och trängsel i bäckenområdet.
 • Nyligen har patientens patologi: förkylningar, influensa, ARVI.
 • Felaktig livsstil, dåliga vanor.
 • Brott mot hormonsystemet (leder till en otillräcklig fördelning av testosteron).
 • Kroniska sjukdomar i reproduktiva sfären hos en sexuell partner.
 • Långvarig frånvaro av sex eller alltför aktivt sexliv (både i det första och i det andra fallet kan faktorn bidra till utvecklingen av symptom på prostatit).
 • Frekvent stress och konstant psykomotionell stress.
 • Tungt fysiskt arbete, långt överarbete.
 • Infektionsinflammatoriska sjukdomar hos andra organ.

Intressant! Orsaken till utseendet av prostatit symtom hos män kan vara och urinröret återflöde. Detta fenomen orsakas av en kränkning av prostas normala funktion, på grund av vilken kroppen förlorar sin förmåga att förhindra urinflöde i motsatt riktning. Som ett resultat kastas urin i prostatakörteln, tillsammans med en infektion från urinröret. Det finns urinrörsflöde på grund av felaktig placering av urinkatetern eller inflammation i urinröret.

Hur bestämmer man denna sjukdoms början?

Symtom och symptom på prostatit kan vara gömda eller uppenbara. Denna egenskap av sjukdom förklaras av individens organisms individualitet: ålder, närvaro av dåliga vanor eller kroniska patologier, immunförsvaret och andra specifika faktorer. De allra första tecknen på sjukdomen uppträder oftast efter 3-4 dagar eller 1-2 veckor efter starten av inflammatorisk process. Kliniska manifestationer av denna sjukdom inkluderar sådana symptom:

 • svaghet, dålig hälsa
 • smärtsamma förnimmelser i underlivet;
 • för ofta urinering med falska uppmaningar;
 • problem urinering;
 • förekomst av obehag i ländryggen, skrotum;
 • Förekomsten av smärta längs urinröret, vilket är förknippat med processen med urinutmatning;
 • liten svullnad av könsorganen;
 • ökning av temperaturindikatorer (kan observeras under en kort tid);
 • ofullständig tömning av urin.

I det inledande skedet förvirras ofta manifestationer av prostatit med symptomatiska tecken på urinvägarna eller andra infektioner. Det är därför som företrädare för det starkare könet i de flesta fall skjuter upp besöket till en specialist på obestämd tid. Under denna period behandlar män själva sjukdomen, baserat på de rådande symtomen - för detta ändamål tar de analgetika och antipyretika.

För att lära dig hur du bestämmer den övergående inflammationen i prostata, behöver du veta flera viktiga manifestationer av denna sjukdom. Det allra första tecknet som visas hos patienter i samband med denna patologi är frekvent urinering. I denna situation går en man nästan hela tiden på toaletten, särskilt på natten. Färgen på urinen förändras - den blir antingen mycket mörk och mättad, eller för ljus, genomskinlig. Mängden urinproduktion minskar markant. Som ett resultat av sjukdomsframsteg, efter en stund, förvärvas urinering av smärtsam karaktär, bränningen längs hela urinrörets kanal känns, det förekommer persistent hyperemi och irritation hos könsorganen.

Det andra specifika symptomet på prostatit hos män är en känsla av blåsans fullhet. Detta symptom härrör från ökningen i prostata, vilket komprimerar urinledaren. Det är därför det är mycket svårt att helt hålla urin vid denna tidpunkt, och det kan spontant spillas ibland. Under nattetiden observeras inkontinens ofta med urin, men även slemhinnig, purulent eller saftig utmatning som kommer ut ur kanalen.

Med prostatit är också förknippad med ett brott mot sexuellt liv, vilket uppenbarar sig samtidigt med en urinering av urinering. Den inflammerade prostaten ökar i volym och blockerar det fria flödet av manliga hormoner i reproduktionsorganen. Som ett resultat noterar patienterna en kraftig minskning av libido, erektil dysfunktion, för tidig utlösning. Fel på sexuell front har en negativ inverkan på patientens psyke - nervositet, aggression, irritabilitet eller förtryck manifesteras alltmer.

Sjukdom med prostatit uttrycks också i snabb trötthet och dålig hälsa. Tidigare ser en aktiv man ut, trött eller till och med sömnig. En fullvärdig sömn i detta fall ökar inte styrkan, arbetsförmågan minskar, det naturliga försvaret av organismen minskar. I ett liknande tillstånd kan den vanliga hypotermien eller kyla sluta i svåra komplikationer.

Vad är den särdrag av akut och kronisk inflammation?

Symtom på denna patologi kan variera kraftigt. Men alla är skyldiga att veta om hur prostatit manifesterar hos män. Det är också oerhört viktigt att skilja mellan specifika tecken på akut och kronisk form av en sådan sjukdom.

Akut inflammation i prostata förekommer i representanter för det starkare könet sällan. Följande överträdelser indikerar starten av denna form av prostatit:

 • feber upp till 39 о С;
 • allvar och obehag i ljummen
 • frekvent uppmaning att urinera
 • Utseendet av slemhinnor, sträcker urladdning ur urinröret;
 • minskad erektilfunktion.

Symptomen på denna patologi kompletteras också av vanliga manifestationer i form av ökad svaghet, minskad aptit, apati. Den kroniska kuren av sjukdomen utvecklas oftast på grund av blodstagnation i det lilla bäckenet. I detta fall utvecklar patienterna kliniska manifestationer som presenteras nedan:

 • minskar sexuell aktions varaktighet
 • Det finns en smärtsam karaktär som ger in i perineum, underlivet, appendagen eller ändtarmen.
 • frekvent uppmaning att tömma blåsan (åtföljd av obehagliga känslor och smärtssyndrom);
 • Utsläppen av sperma under samlag är svårt;
 • minskad sexuell attraktion mot det motsatta könet;
 • Det finns specifika utsläpp från penis.

Sekretionen av sekretion av inflammation i prostatan åtföljs av urineringsprocessen och avföringens agerande. Med en bakteriell form av prostatit kan patienten utveckla gulaktig urladdning av en viskös konsistens. Utseendet på de första symptomen på prostatit kräver omedelbar behandling, särskilt när det gäller utveckling och progression av kronisk kronisk form av sjukdomen.

Smärt syndrom

Ett av de viktigaste symptomen på prostatit hos män är smärta, så vi kommer att prata mer om det i detalj. I denna situation ska patienten försöka beskriva sina smärtsamma känslor - de kan ha en dragande, sprängande, skärande och pressande karaktär. Detta är så viktigt för att läkaren, baserat på beskrivningen av detta symptom, kan bedöma den mest sannolika orsaken till utseende av prostatit. Ingen mindre information kan tas upp från platsen för smärtlokalisering. I inflammatoriska sjukdomar i prostata är smärtsyndromet vanligtvis beläget på följande områden:

 • i urinvägarna
 • i perineum (området mellan botten av penis och anus);
 • i ländryggen eller sakralområdet (ofta förvirrad med radikulit)
 • i underdelen av buken, utsprånget av det lilla bäckenet;
 • i området för pungen.

Varje patient upplever i varje fall en sådan patologi nästan identiska smärtsamma förnimmelser. I vissa män är smärta lokaliserad endast på ett ställe, medan andra hittar alla ovanstående tecken samtidigt. Smärt syndrom ger ofta till olika delar av kroppen - benet, skinkan, magen.

OBS! Vilka symptom en patient upplever med inflammation i prostata är mycket viktigt för en specialist. När allt kommer omkring, om en man korrekt beskriver sina känslor, kan en kvalificerad läkare, till och med av de smärtsamma manifestationerna, bestämma sjukdomsformen. Sålunda vittnar smärtan av en löpande natur ofta mot den icke-infektiösa typen av sjukdomen, och känslan av sprängning och bränning handlar om en prostatit av ett infektiöst ursprung.

Särskilt val

Smärtssyndrom åtföljs ofta av patologisk utsöndring. En av de karakteristiska tecknen på prostatit är uppkomsten av olika sekret - halvtransparent, mjölkvit, gulaktig. De kan vara tjocka eller stretchiga i konsistens. Detta symptom uppträder huvudsakligen efter retention av urin eller avföring.

Kronisk inflammation i prostatan kan orsaka spermatorrhea utveckling - i detta fall, en liten mängd av utsäde frigörs från penis under en avföring eller i ett tillstånd av stress i grenen av muskeln.

Förekomsten av en grön hemlighet med en blandning av pus talar om trög, fördröjd sjukdomsförlopp. Sådana utsöndringar består av döda leukocyter, skadade celler i epitelvävnad, slem. Ibland observeras ett liknande fenomen med en exacerbation av en kronisk form av patologi. I detta fall höjer patienten sin temperatur, det finns smärtsamma känslor och frossa. I denna situation borde du besöka urologen så snart progressionen av tecken på prostatit hos män kan leda till skleros i kroppen och utveckling av infertilitet.

Läkningsåtgärder

Behandlingen av sjukdomen väljs av läkaren beroende på diagnosen. Olika former av inflammation i prostata kräver ett individuellt tillvägagångssätt för terapi. För att eliminera symptomen på akut prostatit hos män är det nödvändigt att ta antibakteriella läkemedel. Det är bäst att använda läkemedel som tränger in i organ i reproduktionssystemet - Ciprofloxacin, Bigaflon, Abiflox.

Val av ett effektivt behandlingsschema, en kvalificerad läkare bör vara uppmärksam på patientens immunitet, ta hänsyn till arten av sjukdomen, de enskilda egenskaperna hos en mans kropp. Okomplicerade former av inflammation i prostata, i den akuta sjukdomen kan behandlas hemma. Patienter med prostatit är på sjukhus endast i svåra fall, när de utvecklar symtom på allvarlig förgiftning.

Du kan också behandla denna sjukdom med hjälp av fysioterapi tekniker - ultraljud, magnetisk laser terapi. Populära metoder inkluderar hirudoterapi och manuell effekter (biopunktur, akupunktur). Perfekt hjälper att bli av med någon typ av prostatit är användningen av örtmedicin, användning av immunmodulerande (Likopid, Polioksidoniy) och enzympreparat (Lidaza, Aktinogial) tsitomediatorov.

I vissa situationer, kirurgisk behandling av prostatit hos män. Operativ ingrepp utförs om patienten har diagnostiserats med en abscess av detta organ. För detta ändamål dräneras prostatan av trans-rektal (genom rektum) eller transuretralt sätt. Med en akut försening i urinering utförs epicystomy - en öppning bildas i blåsans vägg för att exponera en speciell suprapubisk kateter.

Kronisk inflammation i prostata, som förekommer utan komplikationer, kan också behandlas på poliklinisk basis. Men sjukdomsbehandling i denna situation tar mycket längre tid. För behandling använd suppositorier, antibakteriella medel, termiska metoder, zoneterapi och massage i körteln. Patienter som har upplevt symptom på prostatit rekommenderas att ompröva sin livsstil, överge dåliga vanor, äta rätt, undvika hypotermi.

Viktigt! Under inga omständigheter självmedicinera inte denna patologi! Oftast börjar inflammationen exakt som ett resultat av symptomatisk behandling och självmedicinering. Antibiotika bör endast tas under överinseende av en specialist, annars kan du väsentligt försämra kroppens immunförsvar, vilket kommer att vara ett annat problem för dig och kommer bara att förvärra den nuvarande situationen.

De första tecknen på prostatit hos män - behandling av dessa manifestationer bör vara aktuell. Sådana implicita symptom är en stor fara, eftersom de kan uppstå inte bara som ett resultat av inflammation i prostata, men också i godartade, maligna organ tumörer. Därför är det så viktigt att diagnostisera i tid och starta behandling av patologi så snart som möjligt. Ju tidigare en patient konsulterar en läkare, desto tidigare försvann obehagliga och smärtsamma förnimmelser, det sexuella livet kommer att normalisera.