Huvud
Strömförsörjning

Hur man identifierar prostatit

Prostatit. VAD, HUR OCH VARFÖR?

Enligt statistik har partner som har sex mindre än 2 gånger i månaden lider av prostatit 2 gånger oftare än de som förråder kärlek glädje 2-3 gånger i veckan.


Prostatit är en av de vanligaste diagnosen sjukdomar i urologisk praxis. Det orsakas av inflammation i prostata (prostata). Dess främsta orsak är infektionen i körteln. Med långvarig abstinens uppstår stagnation av prostatsekretionen och prostatitens orsakssamband aktiveras.


Kongestiv (eller kongestiv) prostatit utvecklas hos dem som sällan har sex. Stagnation främjar försämring av mikrocirkulationen, svullnad av prostatavävnad, vilket leder till aktivering av "dolda" infektioner. I detta tillstånd väcker "vilande" infektioner (vilande i njurarna, blåsan, andra organ i det genitourära systemet). Bland de mikroorganismer som orsakar prostatit, oftast streptokocker, stafylokocker, E. coli, Trichomonas.


FORMULIER FÖR PROSTATITIS
akut bakteriell prostatit
bakteriell prostatit
icke-bakteriell prostatit
prostatodyni

Bakteriell prostatit kallas när det finns laboratoriebekräftelse på infektion. Med icke-bakteriell prostatit kan bakterier inte isoleras, även om detta inte utesluter deras närvaro. Prostadyniya kallade förtätning av prostata vävnaden utan tecken på inflammation. Med bakteriell prostatit uppstår infektion oftast genom sexuell kontakt, även om en annan överföringsväg är möjlig.
Hos människor yngre än 35 uppstår sjukdomen vanligtvis i form av akut bakteriell prostatit. Hos äldre patienter diagnostiseras kroniska former av sjukdomen oftare.


HUR DET BESTÄLLAR PROSTATITIS

Med prostatit klagar patienterna över urinvägarna: smärtsamma, snabba eller en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Ofta finns det smärta i underlivet, i perineum, i penisområdet. Kan vara smärtsam utlösning.
Med akut prostatit kan feber, frossa, illamående, ömhet i lederna, observeras. Vid fingerprovning av prostata genom ändtarmen kan den vara lös eller komprimerad, med knutar smärtsamma på palpation.


SKÄL FÖR PROSTATITIS
För närvarande kan infektionen vara i ett "vilande" tillstånd och inte visa några yttre symtom. Och den som är skyldig i förvärringen och utvecklingen av sjukdomen kan vara vilken som helst faktor.
Hypotermi. Patologer av urologer är nu ofta unga människor som föredrar för aktiv eller extrem vila - älskare av dykning, surfing, paddling och skidåkning. Dessa typer av vila kräver allvarlig fysisk stress och är direkt relaterade till kroppens hypotermi.
Sedentary livsstil. Invånarna i stora städer som leder upptagen men stillasittande livsstil, är också ett mål för prostatit: bilen - vid datorn, eftersom datorn - på soffan, vilket resulterar i bäcken blodflödet försämras och det finns trafikstockningar.
Obehandlade inflammationer. I utvecklingen skyldig prostatit och kroniska inflammatoriska sjukdomar i kroppen - till exempel bronkit, fokala infektioner - halsfluss, bihåleinflammation, och även patienter karies tänder. Sjukdomsbakterier tillsammans med blod faller in i prostata, där inflammationsfokus öppnas.
Stress. Generellt övertar prostatit ungdomar som spenderar sig lite: överträning i en gym, nedosypaet, oregelbundet äter, fungerar från gryning till skymning. Allmän fysisk och psykisk överansträngning leder till en minskning av kroppens försvar, och alla "sovande" infektioner höjer huvudet.
"Intressanta" sjukdomar. Också i riskzonen är de som inte förnekar glädje av oskyddat sex och plockar upp "intressanta" infektioner. En obehandlad gonorré, till exempel i 80% av fallen, ger en komplikation i form av inflammation i prostatakörteln.
Lång avhållsamhet från kön. Enligt statistik, män som har sex mindre än 2 gånger i månaden, lider av stillastående prostatit 3 gånger oftare än de som förråder kärleksglädje 2 - 3 gånger i veckan. Med långvarig abstinens stagnerar prostats utsöndring och prostatitens orsakssamband aktiveras.
"Dormant" infektioner. Hälsotillståndet i njurarna, urinblåsa och prostata är tätt ansluten. Till exempel är obehandlad pyelonefrit och cystit (för tillfället hos män, inflammation i blåsan inte mindre sannolikt än hos kvinnor) en konstant infektionsfaktor i det lilla bäckenet. En prostata är ett mycket känsligt organ och mottagligt för infektioner. Ibland orsakar inflammation av prostata det mest banala herpesviruset. Herpetisk prostatit kan förekomma både mot bakgrund av genital herpes, och genom felet av "vanligt" förkylning på läpparna, om immunsystemets arbete minskas. Men gardnerellez och urea- och mykoplasmoser och olika virusinfektioner kan också orsaka inflammation i prostata.


VAD ANALYS SKALL SÄNDAS AV PROSTAT?
Testet för prostata-specifikt antigen (PSA)
Kulturanalys av urin och juice av prostata
Att räkna antalet leukocyter i prostasjuice
Beräknad tomografi av prostata
Tsitoskopiya
Intravenös urografi
Prostataxamination och prostatsekretion
Transrectal ljudforskning (ultraljud)
Inokulering av urin och utsöndring av prostatakörteln med definitionen av känslighet mot antibakteriella läkemedel


Hur man behandlar proteostat

För snabb avlägsnande av smärtsyndrom med akut prostatit kan smärtstillande medel och stillasittande bad rekommenderas.
För behandling av bakteriell prostatit är begagnade antibiotika, val av vilken utförs av resultaten av bakteriologisk sådd faller ut på näringsmedium och bestämning av känsligheten hos patogenen för kemoterapeutiska läkemedel. Icke-bakteriell prostatit behandlas med antiinflammatoriska läkemedel.
I någon form av sjukdomen krävs en primär undersökning och samråd med urologen, som enligt resultaten av undersökningen kommer att föreskriva lämplig behandling och ge de nödvändiga rekommendationerna. Och vad händer om du inte behandlar prostatit? En obehandlad eller obehandlad prostatit hotar att utvecklas till:
Kronisk prostatit
Blåsningsobstruktion med akut urinretention, vilket kräver kirurgisk behandling (suprapubisk kateterinstallation)
Utveckling av manlig infertilitet
Ärrbildning i urinröret
Återkommande cystit
Pyelonefrit och annan njurskada
Abscess av prostata, som också kräver kirurgisk ingrepp
Sepsis - en livshotande komplikation, som ofta utvecklas hos personer med nedsatt immunitet (patienter med diabetes, njursvikt)


HUR DU INTE GÖR PROSTATITIS

Hos män som övar av samma kön kan prostatit utvecklas mycket oftare. Detta beror på kontakt med ändens flora. Försök följa de stärkta hygienreglerna: Kön på könsorganen behövs minst två gånger om dagen med varmt vatten och tvål.
Ändå kan alla typer av analsex rekommenderas som förebyggande av stillastående fenomen i småbäckens organ och följaktligen kronisk prostatit, tk. med dessa sextyper förbättras blodflödet till prostata, elimineras stagnation. Om man samtidigt följer de stärkta hygienreglerna, kan man undvika problem.
Det viktigaste är att inte tillåta sjukdomsframsteg och, viktigast av allt, var inte blyg om att gå till doktorn! Utan prostatit kommer ditt sexliv att vara ljust och intensivt och hälsa - starkt!

Prostatit och människors hälsa

Allt om prostatit, styrka och människors hälsa

Hur vet du om du lider av prostatit?

Om man talar vetenskapligt är prostatit en inflammation i prostatakörteln. Och en vanlig orsak är en enkel bakteriell infektion, men inte alltid. Det är därför ca 30% av männen som vänder sig till en urolog har prostatit. Dessutom är denna sjukdom den tredje viktigaste efter cancer och hyperplasi.

Läkare särskiljer två steg av förloppsförloppet i prostata:

- postinfektion eller kroniskt stadium - för det är tidsramen inte tydligt definierad och beror i grunden på graden av anatomiska störningar i körteln. I det här fallet kan orsaksmedlet inte definieras alls under laboratorieundersökningar, även om den inflammatoriska processen fortsätter att utvecklas.

Huvuddelen symptom på prostatit vid det akuta skedet:

 • akut smärta vid urinering, vilket väsentligt komplicerar denna process. Den sjuka kan för ofta springa på toaletten för att hjälpa henne;
 • känsla av smärta i perineum, ovanför pubis, såväl som i testiklarnas eller inguins zoner.
 • smärta under avföring
 • mycket svag erektion
 • ökning i kroppstemperatur till 39 grader;
 • allmän svaghet i kroppen och överdriven svettning.

Akut prostatit måste särskiljas från akut cystit, eftersom i båda fallen klagar patienterna på svår smärta vid urinering. Men samtidigt är huvudmärket för akut prostatit en purulent förgiftning.

Symtom på prostatit vid stadium av kronisk utveckling av sjukdomen kan inte uppenbaras alls. En person kan säkert leva och inte veta att han är sjuk. Därför måste varje man genomgå en periodisk undersökning i kliniken för att identifiera sjukdomen i ett tidigt skede. Ju längre sjukdomsprocessen försenas, desto svårare är det att behandla det.

De viktigaste symptomen på prostatit i kronisk kurs:

 • Förekomst av smärtor av periodisk karaktär i perineum, i ljumsken eller ovanför puben;
 • smärta i varje urinering
 • frekvent urinering
 • när man avleder privat urladdning från penis av en oförståelig natur
 • svag erektion
 • förkortning av samlagets varaktighet
 • frekventa förändringar i sexuella känslor;
 • stiga i temperatur till 38 grader.

Om du har hittat liknande symtom på prostatit i dig själv, kom alltid ihåg att de i sig själva inte kan fungera som huvudindikatorer för att bestämma typen och typen av sjukdomen. För dig kommer det endast att göras av en läkare, som du måste omedelbart ansöka om.

Hur man bestämmer prostatit i tid: symtom på sjukdomen, diagnosen och behandlingen

Prostatit är en av de mest diagnostiserade sjukdomar i urologisk praxis. Orsaken till utseendet av denna sjukdom är den inflammatoriska processen som äger rum i prostatakörteln. Infektionen utvecklas oftast hos män under avhållsamhet, när prostatens hemlighet är i ett tillstånd av stagnation. Hur man bestämmer prostatit på egen hand, vilket inte tillåter utseendet på olika komplikationer, kan du förstå genom att studera huvudsymptomen och formen av deras utveckling.

Innehållet i artikeln

Prostatit - vad är det?

Det finns en stereotyp att prostatit är en åldersrelaterad sjukdom som drabbar främst äldre män. Men tyvärr har de senaste åren ofta denna diagnos och mycket ungdomar, vars ålder inte överstiger 30 år. Statistiken visar att 30 till 60% av den fackliga manliga befolkningen under 40 år redan lider av prostatit.

Prostatakörteln är en liten process som är en valnöt, som ligger direkt i området under blåsan.

Prostatens huvudroll i kroppen hos en man är att blockera utblåsningen av urinblåsan under erektion och producera en liten procentandel av semen, kallad prostats utsöndring.

Orsaken till detta organs sårbarhet ligger i särdragen i dess anatomiska struktur och blodförsörjningsprocessen.

Hur man känner igen prostatit i sitt första skede - denna fråga ställs av många män. Förstå sjukdomsutvecklingen kommer att bidra till att upptäcka uppenbara symtom och deras kombination. Klassificeringen av sjukdomen har två huvudformer: akut och kronisk. Studien av symtomen på varje form är det enklaste sättet att ta reda på vilken typ av sjukdom som är inneboende för patienten.

Symtom på kronisk prostatit

Kronisk prostatit är vanligtvis en följd av en tidigare akut typ av sjukdomen och anses vara mer förtärkt eftersom den inte har tydligt uttryckta tecken. I detta avseende är det lätt förvirrat med många andra sjukdomar och är ganska svårt att diagnostisera. De viktigaste symtomen på prostatit i kronisk form:

 • smärta i ländryggsregionen, sakrum och bäckenregionen;
 • känsla av obehag i underlivet och perineum
 • ökad smärta vid tidpunkten för urinering
 • svårigheter med ett fullständigt flöde av urin;
 • frekvent uppmaning att gå på toaletten;
 • erektil dysfunktion
 • för tidig utlösning;
 • nervositet, trötthet och irritabilitet
 • regelbunden smärta i urinröret, skrot och urinrör.

Symtom på prostatit kan agera på ett komplicerat sätt eller manifestera en åt gången.

Huvudskyltar av kronisk typ

Smärta syndrom sträcker sig ofta till buken eller faller lägre, ger till benen. Sådana tecken tas ofta för radikulit eller osteokondros, vilket fördröjer formuleringen av den korrekta diagnosen. Kronisk prostatit skiljer sig från att dra, regelbunden smärta, utan akuta manifestationer.

Urinen att urinera uppstår ofta och ganska snabbt. Patienten får intrycket att mycket vätska har ackumulerats i blåsan. Urineringens början åtföljs av smärta, och själva processen är ganska svår.

Att utveckla inflammation i prostata leder till olika negativa processer i männs sexuella sfär. Den negativa inverkan av infektion på nervändarna provar utvecklingen av för tidig utlösning. Senare leder sjukdomen till problem med styrka och upphörande av produktionen av manliga könshormoner. Sexuellt samlag kan också medföra betydande obehag och smärta.

Liknande förändringar i den manliga sexuella sfären, såväl som regelbunden smärta, har en signifikant effekt på patientens psykologiska tillstånd, som noteras för irritabilitet, apati och ökad nervositet.

Konsekvenser av kronisk prostatit

Den vanligaste komplikationen för kronisk prostatit hos män är ärrbildning i kirtlens vävnad och organs rynkning. Ärrbildning utsätts ofta för urinrörets urinblåsa och urinblåsans bakre vägg. Detta hotar utvecklingen av allvarliga kroniska störningar vid urineringsprocessen, som i sin tur har en betydande inverkan på urinledarens och njurarnas arbete, vilket leder till urolithiasis.

I fallet med att öka fria radikaler i prostatacellerna som skadar molekylens DNA, är malignitet hos friska celler och cancerframkallande möjliga. Orsaken till onkologisk sjukdom vid kronisk prostatitprocess kan vara syntesen av cytokiner och kemokiner.

Dessutom har cirka 35-40% män som har haft en kronisk form av prostatit utveckla fullständig infertilitet eller en signifikant minskning av spermatozoas aktivitet.

Symtom på akut prostatit

Den akuta formen av sjukdomen i sig är mycket lättare att bestämma, eftersom detta stadium har mer uttalade och uttalade tecken. Huvudsymptomen och anledningen till att besöka en läkare är den allmänna förgiftningen av kroppen som orsakas av smittsamma processer. Tecken på akut prostatit innefattar också:

 • ökning i kroppstemperatur till 38-39 grader;
 • feberförhållanden, frossa;
 • illamående kan uppstå
 • huvudvärk;
 • frekvent uppmaning att urinera, åtföljd av bränning och skärning i perineum;
 • vidhäftning av purulent eller blodutmatning ur urinröret;
 • minskning av strålens huvud
 • smärta under avföring
 • allvarlig smärta är möjlig i ländryggen, underlivet eller korsbenet.

Konsekvenser av akut form

Den allvarligaste komplikationen av den akuta formen är utvecklingen av en abscess. Det är bildandet av ett hålrum fyllt med purulenta sekretioner, med vidare spridning av vätska bortom prostatakörteln. Om det inte sker någon snabb behandling, blir den akuta formen av prostatit kronisk, vilket i praktiken inte lånar sig för att slutföra botemedel.

Oftast är ungdomar i åldrarna 25-50 år mottagliga för utveckling av akut prostatit. Den kroniska formen finns oftast hos äldre män, i åldern 50 år och äldre. Ofta sjukdomen är en följd av BPH, den viktigaste funktionen som - dålig cirkulation och stagnation i bäckenorganen.

Diagnos av sjukdomen

Innan diagnosen prostatit bestämmer specialisten sjukdomsformen och graden av utveckling. Tyvärr kan endast den akuta formen av sjukdomen botas. I ett kroniskt stadium måste patienten genomgå regelbundna undersökningar med urologen och upprepa den föreskrivna behandlingsförloppet.

Det finns flera grundläggande metoder för att bestämma prostatit, även i de tidigaste stadierna. Diagnos och behandling av denna sjukdom handlar om en urolog. Den allmänna bilden av sjukdomen görs efter insamling av anamnese, samt bekräftelse av resultaten från analyserna och diagnostiska studier. Trots symptomens likhet och allvarligheten av sjukdomsförloppet väljes terapi för varje enskild patient strikt individuellt.

Undersökning och fysisk undersökning

Hur man bestämmer prostatit? Det allra första och viktigaste steget är insamlingen av nödvändig information och undersökning av patienten. De kommer att hjälpa till att bestämma ytterligare diagnostiska uppdrag och upprätta ett behandlingsschema.

Vid samling av anamnesis beaktas följande faktorer:

 • när de första symptomen på sjukdomen uppträdde;
 • sekvensen av huvudfunktionerna;
 • om det finns samtidiga sjukdomar;
 • huruvida venerala sjukdomar behandlades tidigare
 • varaktighet av prostatit;
 • faktorer som påverkar sjukdomens förvärmning
 • några data på patientens sexuella sfär
 • information om kirurgiska operationer
 • uppgifter om yrkes- och bostadsförhållanden.

Det är undersökningen som gör det möjligt för specialisten att få nödvändig information och göra en förmodad bild av sjukdomen. Ett viktigt steg i hur man kontrollerar prostatakörteln är palpation av pungen och palpation av organet genom rektalöppningen. Om prostata inte kan detekteras med denna metod, föreskrivs ytterligare differentialdiagnos.

Laboratorieforskning

Analyser gör det möjligt att ta reda på det allmänna tillståndet hos en man, sjukdommens art och förekomsten av eventuella följdskador. Standardlista med obligatoriska tester:

 • blodprov;
 • urinalys: bakteriell, cytologisk, generell;
 • urinrör
 • sperma;
 • polymeras kedjereaktionstest;
 • prostatsekretionsanalys.

Diagnos med hjälp av medicinsk utrustning

Hårdvara ultraljud studie hjälper en specialist för att fastställa sådana faktorer som: kontrollera prostatan till vävnads ärrbildning, samt att identifiera formen av sjukdomen och förekomsten av stenar eller bölder i prostatakörteln. På grund av det faktum att denna testning har en hög grad av informativitet gör det det möjligt för urologen att göra en mer noggrann klinisk bild och snarare börja den nödvändiga behandlingen.

En annan ganska vanlig metod för undersökning är uroflowmetry. Med denna studie utförs en direkt grafisk bestämning av hastigheten av urinflödet. Resultaten visar urinkanalens patency och kontraktile detrusorförmågan.

Ytterligare undersökningar

Hur kontrolleras prostata hos män om alla tidigare metoder misslyckades med att visa den fullständiga bilden av sjukdomen? I detta fall utnämns ett antal ytterligare aktiviteter som inkluderar:

 • cystoskopisk undersökning;
 • Tomografi av bäckenorganen;
 • biopsi;
 • transuretral ultraljud.

Behandling av prostatit

Den mest aktuella terapin för någon form av prostatit idag är fortfarande användningen av antibakteriella läkemedel. De tillåter att eliminera inflammatoriska processer, på grund av vilka sjukdomens huvudsakliga tecken snabbt passerar.

Metoderna för fysioterapeutisk behandling användes också i stor utsträckning. De är också lämpliga för förebyggande åtgärder, vilket minskar risken för återfall efter behandling och används också vid komplex terapi av både akut och kronisk prostatit. Metoderna för fysioterapi innefattar termiska förfaranden, prostata massage, zoneterapi, ultraljud och mycket mer.

Behandlingsmetoderna är strikt individuella, och prognosen för en fullständig botemedel beror till stor del på hur prostatit börjar, vilken form som är inneboende i patienten och hur länge sjukdomen har observerats.

förebyggande

Att stärka kroppen efter behandling rekommenderas medicinering mätta diet användbara produkter med en hög halt av vitamin B, A, C, E, mineraler zink, kalcium, järn, och vägrar dåliga vanor. I den kroniska formen av patienter sjukdomen är ofta rekommenderas att genomgå en kurs av psykoterapeutiska insatser och revidera sitt sätt att zhizni.A komma ihåg att någon form av sjukdomen är inte en mening, och i rätt tid prostata check för att se en läkare kommer att starta den nödvändiga behandlingen och glömma obehagliga symptom.

Hur man bestämmer prostatit?

Frågan "hur man bestämmer prostatit?" Ganska ofta uppmanar män i vuxen ålder från tjugo till femtio år. Prostatit är inflammation i prostata (eller prostatakörteln). Det finns flera åsikter om typ av prostatit. Till exempel, innefattar det amerikanska hälsovårdssystemet fyra kategorier av prostatit: akut bakterie-, kronisk bakteriell syndrom inflammatorisk / icke-inflammatorisk kronisk bäckensmärta och asymtomatisk inflammatorisk prostatit (asymptomatisk inflammatorisk prostatit). Så hur bestämmer du prostatit och dess typer?

Akut prostatit

Hur man bestämmer prostatit? Först av allt, för välbefinnande. Som regel, det finns en smärtsam urinering, svår smärta i buken och perineum, temperaturen stiger till 40 grader, frossa inträffa. Det här är tecken på akut prostatit. Det provar en bakteriell, mindre ofta viral eller svampinfektion som uppstår i genitourinvägarna. Den orsakas av Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, etc. Alla dessa mikroorganismer är en del av floran i kroppen och lever i den mänskliga kroppen:... i tarmen, hud, etc. På grund av den försvagade prostatabarriären de tränger in i prostatavävnaden och orsakar akut inflammatorisk process.

Andra särdrag hos sjukdomen: smärta i testiklarna, nedre delen av ryggen, suprapubisk, uretral urladdning, reduceras även potensen och erektion, som kännetecknas av för tidig utlösning eller fördröjd smärta under denna process, varierar koncentrationen och utseende av spermier formen grumlig färg, en mer flytande konsistens, antalet immobila spermatozoer ökar. Mot denna bakgrund minskar arbetsförmågan och sömnströmmen störs.

Denna typ av prostatit kan vara asymtomatiska och kan gå smidigt in i kronisk bakteriell eller orsaka svåra komplikationer såsom inflammation av epididymis (epidimit), testiklar själva (orkit) och prostata abscess.

Diagnos och behandling

Hur bestämmer du denna typ av prostatit? Doktorns diagnos baseras på data från patientens undersökning och klagomål. Vid palpation utvecklar patienten en skarp smärta i prostata, den är svullen. Sjukdomen åtföljs av en signifikant ökning av vita blodkroppar i urinen (ett urinprov görs alltid). Deras nummer i det perifera blodet (tar blod från fingret) och graden av erytrocytsedimentering ökar.
För att diagnostisera bäckenorganen används ultraljud ofta, sällan - CT eller MR.

För behandling förskriver läkare antibiotika, med egenskaper för att effektivt tränga in i prostatavävnaden, till exempel ciprofloxacin. För att ta bort smärtssyndrom rekommenderas stillasittande bad.

Kronisk bakteriell prostatit

Hur bestämmer man denna prostatit? Varje närvaro av foci av kronisk infektion i kroppen hos en man från karies, tonsillit och pyelonefrit och uritrit ökar risken för att utveckla en kronisk bakterieform av sjukdomen. Detta underlättas av en minskning av livets intensitet i olika former: från oregelbundet kön, frekvent förkylning till konstant sittande vid bordet. Skadliga vanor är också faktorer som har kronisk prostatit.

Om du har en långvarig urineringstörning, inkl. plötsliga uppkomna önskningar, obehagliga för smärtsinnningar i perinealområdet (även efter utlösning), "eldningsfrekvens" och minskad sexuell lust - du behöver se en läkare. Med avancerad sjukdom finns det en ökning av symtomen. Stagnation av det lilla bäckens blod och de bakterier som är ansvariga för inflammation orsakar skador på prostatavävnaden. Och i sin tur attackerar immunsystemet inflammerade områden, vilket förhindrar tillväxt och skapar en cyklisk process.

Diagnos och behandling

För diagnos är det vanligt att så urin, prostatsekretion. Mikroskopi används också. Ett ökat antal vita blodkroppar är en hemlighet - bekräftelse av sjukdomens närvaro.

Denna typ av prostatit behandlas med kurser med antibiotika i 2 till 4 veckor.

Vid behandling med användning av läkemedel, en serie av fluorokinoloner, såsom ciprofloxacin, levofloxacin och andra. I vissa fall, ytterligare utse de alfablockerare. De påverkar de adrenerga receptorerna i prostata vävnaden.

För att undvika sådana obehagliga situationer rekommenderas följande förebyggande åtgärder: För att leda en energisk livsstil rekommenderas cykling för stimulering av blodcirkulationen. Undvik hypotermi, bära varma kläder på vintern. Du bör ha en sexpartner med vilken det är önskvärt att behålla ett konstant "skyddat" sexliv. Det visar sig att, till exempel, obehandlad gonorré i tid, i 80% av fallen från hundra kommer att komplicera livet med inflammation i prostatakörteln. Försök att undvika stress, spara dig, träna i mått, få tillräckligt med sömn, äta regelbundet, planera din vila. Allt detta är viktigt för att förebygga all slags prostatit.

Dessutom rekommenderas periodisk onanering för att förhindra ödem i körtelvävnaden, liksom för att tömma prostata.

Kronisk icke-bakteriell prostatit

Ett annat namn för denna typ - kronisk bäckensmärta syndrom - är den vanligaste av alla kategorier av sjukdomen. Enligt statistiken är dess täckning 90% av alla fall av alla typer av kronisk prostatit.

Ett stort antal symtom på sjukdomen (från obehag i strid mot urinering till svår och ihållande smärta) orsakar viss svårighet vid diagnos. Denna sjukdom uppträder ofta upprepade gånger efter behandlingen.

Det första och huvudmärket av sjukdomen är smärtsyndrom i organen i det lilla bäckenet, perineum och könsorganen. Framväxten av olika problem med urinering, även återkommande cystit, och varierande grader av problem med kön komplicerar allvarligt livet för varje man som har stött på en sådan sjukdom.

Icke-bakteriell prostatit orsakar en minskning i innehållet av zink och lysozym i blodet, vilket leder till störning av barriärfunktionen i prostata, kronisk infektion, stas av blod i bäckenet på grund av den "sittande och liggande" livsstil total reduktion av immunitet.

Diagnos och behandling

Denna typ av prostatit bestäms lång (3 månader) smärta i bäckenet, perineum och reproduktiva organ, och kännetecknas av tecken på inflammation i kropps sekret såsom en ejakulat, prostata sekretion och urin. Hur man bestämmer prostatit - den viktigaste determinanten av denna sjukdom - Ett negativt resultat av analysen, kallad "2-glasprov Nickel". Observera att läkemedelsbehandlingen utförs i två till fyra veckor.

Vid behandling av denna sjukdom används antibakteriell terapi (antibiotikum norfloxacin, ofloxacin), som syftar till att undertrycka den smittsamma faktorn. För att lindra symtomen är alfa-blockerare (till exempel alfuzosin, terazosin) som påverkar de adrenerga specifika receptorerna i prostata involverade. Även för den lokala inflammatoriska processen används antiinflammatoriska läkemedel (t.ex. ibuprofen, indometacin, diklofenak). Fytopreparationer och hormonbehandling, fysioterapi, prostata massage, akupunktur, avslappningsövningar och, om så är nödvändigt, kirurgiska metoder används.

Observera att sjukdomen i sig leder aldrig till impotens. Smärtan i denna sjukdom får emellertid män att överge sexuella kontakter. Stor hjälp i behandlingen av en kvinna, som visar uthållighet och tålamod, ofta delikat att ta reda på orsaken till problemet och försiktigt trycka på behandling.

Asymptomatisk kronisk prostatit

Denna typ av prostatit är slumpmässig. De enda tecknen är långvarig bakteriuri och leukocyturi. Behandling med antimikrobiella och antiinflammatoriska läkemedel.

Vilka är kriterierna för inflammation i prostata?

Enligt statiska indikatorer lider nästan hälften av män över trettio år av prostatit. Men den här bilden består bara av de fall som redan har identifierats. Men förutom den här massan av män länge vänder inte till läkare och försöker eliminera patologi på egen hand. Några tvärtom tror inte till det sista att de har inflammation i prostata, fortsätter att binda symtomen till njurarna eller urinblåsan. För att börja behandlingen i tid och inte tillåta komplikationer är det tillräckligt att förstå hur man bestämmer prostatit.

Först och främst måste du komma ihåg att inflammation kan ha en smittsam och icke-infektiös natur. Dessutom uppstår sjukdomen i akut eller kronisk form. I varje fall kommer det att finnas symptom och metoder för diagnos. Det är särskilt karaktäristiskt att patologins symptom uppträder och försvinner, vilket ger utrymme för en stabil remission. Samtidigt betyder det inte att sjukdomen är borta och du kan koppla av. Med nästa minskning av immunitet kommer du igen att känna de karakteristiska tecknen på prostatit.

Vanliga tecken på inflammation är smärta, urinationer, problem med erektion och reproduktiva funktioner. I vissa fall är de inte särskilt uttalade, men den patologiska processen fortsätter att utvecklas. Som ett resultat detekteras patologi redan i det avancerade skedet i närvaro av komplikationer. Det är därför som det är viktigt att känna igen sjukdomen i tid och att ta reda på det från läkaren hur man ska bli av med den.

Vi identifierar den akuta processen

Läkare betonar att akut prostatit är sällsynt, trots att det diagnostiseras enkelt. I de flesta fall dränker männa själva symptomen, vilket gör att processen ska chronotiseras. Det finns en patologi efter en förkylning eller en virusinfektion.

Sjukdomen börjar akut och kan förekomma samtidigt med den underliggande patologin, till exempel influensa. Störning av temperaturen stiger till 38 grader, frossa, huvudvärk, svaghet och smärta i musklerna. Dessa tecken är inte svåra att förvirra med symtom på ARI, vilket förklarar bristen på behandling till en läkare.

Mot bakgrund av de beskrivna tecknen finns det en stark smärta i ljummen som kan bestrålas i benet, nacken, tarmarna och så vidare. Ofta i urinen finns orenheter av blod eller pus. Därefter finns det problem med erektion, som helt elimineras efter en fullständig botemedel. När man försöker sanna prostata noteras uttalad ömhet.

Det är speciellt viktigt att notera att prostatit av infektiös natur ofta utvecklas mot bakgrund av en annan sjukdom. Det kan vara inflammation i njursjukdomen, urinblåsan eller urinröret. Därför är det viktigt att behandla dessa sjukdomar. I mer sällsynta fall provoceras patologi av virus eller svampar.

Självigenkänning av sjukdomen kan endast vara föremål för noggrann övervägning av sin egen hälsa. Varje förändring i sexuell funktion, obehagliga känslor i ljummen bör vara orsaken till att du kontaktar urologen. Han kommer att kunna exakt bestämma patologin och dess orsaker och förskriva redan en behandling.

Funktioner av bakterieprocessen i kronisk form

Kronisk process uppträder oftare mot bakgrund av andra sjukdomar. Även tonsillit kan vara orsaken till patologi. Också provokationsfaktorer är brist på rörelse under arbetsdagen, dåliga vanor, nedsatt immunitet och så vidare.

Sjukdomen börjar med milda symptom och detekteras ofta av en slump. Följande tecken kan indikera en patologi:

 • orimlig temperaturhöjning;
 • ett subfebrilt tillstånd
 • problem med urinering
 • önskningar på natten.

Karakteristisk är att urinströmmen är märkbart svagare. Brännande känslor och obehagliga känslor noteras ofta när blåsan töms. Ibland strålar smärtan in i penis. Det är karakteristiskt att de angivna tecknen endast uppträder vid början av sjukdomen. I framtiden börjar en mans kropp att anpassa sig till problemet och reagerar inte längre på en förstorad prostata. Detta gör att en man tror att patologin elimineras och du kan inte oroa dig för körtelns tillstånd. Detta förklarar chroniseringen av processen, eftersom bakterierna fortsätter att utvecklas i utbrottet.

För att självständigt kontrollera förekomsten av patologi är det viktigt att överväga varje symptom separat. Så smärtan i en kronisk process är ofta tillfällig, ökar på kvällen, kan utstrålas i ljumsken och benet.

Smärtan kan vara akut, värkande, permanent eller vågig. Ofta är smärta associerad med sexuell aktivitet. Det kan stärkas efter samlag eller förekomma med långvarig frånvaro.

Praktiskt taget alla män har erektil dysfunktion i den kroniska banan av patologi. Ofta är de associerade med ett psykiskt tillstånd och orsakar depressiva störningar. I sjukdomens långa lopp, infertilitet, för tidig utlösning, utseendet av blod i spermierna. Om patologin inte behandlas ytterligare kan impotens utvecklas.

Det är möjligt att misstänka prostatit och i närvaro av problem med uppfattningen. Faktum är att i en inflammation utvecklas en hemlighet, som är ansvarig för att skapa gynnsamma förutsättningar för spermatozoas vitala aktivitet. De blir mindre mobila och förlorar snabbt förmågan att befruktas. Ofta detekteras prostatit först efter att paret börjar undersökas för problem med uppfattningen.

Särskilt ofta påverkar en kronisk process en persons psykologiska tillstånd. Han blir irriterad, imaginär och blir snabbt trött när man gör det vanliga arbetet. Konstanta tankar om problemet med erektion driver honom till depression. I det här fallet är det tillräckligt att genomgå kvalitetsbehandling och eliminera prostatit, tillsammans med vilka problem med styrkan också kommer att gå iväg.

Detekterar icke-bakteriell prostatit

Det är särskilt svårt att självständigt identifiera en icke-bakteriell form av patologi. Och i själva verket observeras det hos 4/5 patienter med denna sjukdom. Det kan misstas om det finns konstanta obehagliga känslor i ljumsk eller bäcken. Smärta ofta försvagad, inte uttalad, men permanent. På bakgrund av dem är problem med erektion och en utmärkning markerad.

I händelse av att det finns tecken på tecken, rekommenderas det att försöka sätta prostatan på egen hand. Denna procedur är inte svår och ganska genomförbar för varje man. I normen av järn bör inte vara mer än fem centimeter, smidig, smärtfri och utan tätningar. Med inflammation kan det finnas en ökning av dess storlek, ömhet, vars svårighetsgrad beror på sjukdomsstadiet, liksom förändringen i textur. I närvaro av stenar är palpation särskilt smärtsam, men med en kronisk process är förändringar i storlek mer uttalade.

För att känna igen patologin är det därför nog att lyssna på din kropp. Obehag i ljumsken, avvikelsen från sexuell aktivitet, problem med urinering kan tyda på andra sjukdomar, men i de flesta fall är signalen om prostatit. Vid förekomst av dessa är det nödvändigt att verka för doktorn och att överföra eller genomföra fullständig inspektion.

Ingen oberoende behandling är tillåten, eftersom det kan leda till kronisk behandling av processen och utveckling av komplikationer, ibland mycket livshotande.

Vilken symptomatologi åtföljs av prostatit - detta kommer att diskuteras i videon:

Hur man identifierar prostatit och skiljer den från andra sjukdomar

De första symtomen på sjukdomen kan vara diskreta eller uttalade. Hur man bestämmer prostatit - beror på sjukdomsformen. Till exempel manifesteras akut inflammation i prostata av en kraftig ökning av temperaturen, frossa, förgiftning och svår smärta i ljummen. Vid kronisk prostatit kan det första varningsskylten vara en långvarig frånvaro av morgonrörelser eller mindre problem med styrka eller urinering.

Akut inflammation i prostatakörteln är vanligare hos unga män, kronisk - efter 40 år. I det första fallet är orsaken penetrationen av infektion i den andra, främst på fel sätt att leva, vilket leder till minskad immunitet och utvecklingen av stagnation i kroppen och runt bäckenet.

Huvudsymptom

Det är möjligt att misstänka prostatit i närvaro av tre huvudsymptom - smärta, kränkningar av urinering, problem med erektion. Med akut inflammation kommer alla dessa tecken att bli mer märkbara, förutom hypertermi (ökning i kroppstemperatur till 38-39 grader). De viktigaste symptomen på akut prostatit:

 • frekvent uppmaning att gå på toaletten, vanligtvis måste man stå upp även på natten;
 • svårighet under urinering, en trög och tunn urinström, ibland kan hela processen ta 2-3 minuter;
 • svår smärta och brännande känsla i penis och urinrör, intensifierar med urinering och sexuell upphetsning
 • en störning av avföring (förstoppning eller diarré, flatulens) och smärta i analområdet som visas när du besöker toaletten;
 • en svag och smärtsam erektion, snabb utlösning, åtföljd av smärta och brännande i könsorganen och ljummen;
 • försämring av hälsan, en märkbar generell svaghet, huvudvärk, brist på aptit, illamående.

Med kronisk prostatit har män ingen förgiftning och hypertermi. Sådana fenomen kan endast observeras under exacerbationsperioden. Vid mätning under armhålan är temperaturen vanligtvis normal, men i rektum kan den öka. Sjukdomen manifesteras av sådana symtom:

 • ovillighet att ha sex
 • svag erektion, snabb utlösning;
 • obehag eller ömhet under samlag
 • frekvent och svår urinering
 • värk i ljummen, i underlivet och nedre delen av ryggen;
 • Smärta är värre när du besöker toaletten och erektion.

Om män har blodförlust med urin eller sperma - detta indikerar en allvarligare sjukdom. Därför kommer en grundlig undersökning att behövas i framtiden. Ibland uppstår blodförlust i form av mikro- eller makrohematuri med cystit - akut inflammation i urinblåsan.

Tips! Taktiken att behandla akut och kronisk prostatit är väldigt annorlunda. Därför är det bättre att inte engagera sig i självbehandling och gå till doktorn - han kommer att inspektera och utse den lämpligaste drogen och sjukgymnastiken.

Liknande sjukdomar

Ibland kan akut prostatit lätt förväxlas med andra infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i det urogenitala systemet. Dessa inkluderar orchitis, epididymit, cystit, pyelonefrit, uretrit. Men dessa sjukdomar har sina skillnader:

 • Med orchitis och epididymit påverkas testikeln med dess appendage. Vanligtvis finns det svullnad och rodnad i pungen, det känns brännande för beröring. Att röra på testiklarna orsakar allvarlig smärta hos män.
 • Med urinrör (inflammation i urinröret) stiger kroppens temperatur sällan. Smärtan är lokaliserad i penisområdet. Om det sträcker sig till underlivet - detta indikerar bindning av cystit. Vid slutet av urinering är blodförlust i form av 1-2 droppar blod möjligt.
 • Cystit utvecklas ofta med urinrit. Sjukdomen kännetecknas av frekvent uppmaning att urinera, i slutet av vilket ofta finns blodförlust. Oftast är de inte märkbara, och mikrohematuri detekteras vid laboratorieurintestning. Med cystit, nästan alltid hos män finns det en känsla av att det finns liten urin kvar i urinblåsan.
 • Pyelonefrit kännetecknas av smärta i ländryggen, problem med urinering och feber. Ofta detekteras blodförlust och bakterier i urinen.

När det gäller kronisk prostatit - det kan förväxlas med godartad hyperplasi, adenom eller till och med prostatacancer. Den senare kännetecknas av blodförlust med urin, en skarp viktminskning. I de tidiga stadierna finns det ofta inga symtom, vilket gör diagnosen för sent.

Viktigt! Symtom på akut prostatit liknar ibland manifestationer av venerala sjukdomar. Därför, när en främmande urladdning, klåda och smärta i urinröret, urineringsstörningar måste testas för sexuellt överförbara infektioner (klamydia, ureaplasmosis, gonorré, trikomonasinfektion, etc.).

Finger rektal undersökning

En av de enklaste, informativa och tillgängliga diagnostiska metoderna är en rektal fingerundersökning av prostata. Eftersom järnet ligger bredvid ändtarmen är det inte svårt att sondra det. Om en man har en ökning och ömhet i prostata - det indikerar hennes nederlag.

Studien utförs i knä-armbågsställningen eller ligger på baksidan med benen som ligger i buken. Det är också möjligt att placera på sidan. Läkaren bär gummihandskar, sätter in ett finger i ändtarmen och utför en undersökning. Vid beräkning utvärderas konsistensen, prostatens storlek, jämnheten av dess längsgående spår uppskattas.

Vid akut inflammation i prostata ska läkaren vara extremt försiktig så att inte generera infektionen eller andra komplikationer. Vid blodförlust (blodets utseende på handsken) krävs en grundlig undersökning. Ibland indikerar sådan blodförlust inflammatoriska sjukdomar i tjocktarmen, hemorrojder eller blödning från tarmarna.

Med kronisk prostatit, stenar, cyster, abscesser, adenom, godartad hyperplasi, prostatacancer, lyckas läkaren sondra den förstorade och multiplexerade prostatakörteln hos män.

Nödvändig granskning

Om du misstänker en prostatit eller annan prostatisk sjukdom behöver du en fullständig undersökning, inklusive flera diagnostiska metoder. Det är trots allt omöjligt att diagnostisera på basis av fingerforskningen ensam. Diagnostikprogrammet bör innehålla:

 • TRUSY prostata - ultraljud, där sensorn sätts in i rektummen hos män. Metoden är väldigt informativ och låter dig se patologiska förändringar i organets vävnader.
 • Att bestämma nivån på PSA i blodet och beräkna prostatahälsoindexet hjälper också till vid diagnos. Och PHI-indexet gör att du kan bedöma risken för att utveckla prostatacancer hos män.
 • MR - är sällan ordinerad, främst om TRUZI är oförklarlig eller om det finns misstankar om maligna neoplasmer.
 • En biopsi och en histologisk undersökning av prostata vävnad behövs för att diagnostisera cancer. Tillåt att bedöma graden av malignitet hos tumören. Ibland är resultaten av en biopsi negativ, men detta indikerar inte alltid brist på cancer.

Läkaren lägger den slutliga diagnosen på grundval av historia och undersökningsdata, liksom resultaten av ytterligare forskningsmetoder. Först efter denna behandling är ordinerad, som kan inkludera antibiotika, alfa-blockerare, NSAID eller till och med hormonella droger. I vissa sjukdomar i prostata anges kirurgiskt ingrepp.

Hur man bestämmer sjukdomen hos prostatit?

Hur man bestämmer prostatit? Denna fråga ställs av män som vill förhindra utvecklingen av sjukdomen, att känna igen symptomen. Inflammation av prostatakörteln hos män kan förekomma mot bakgrund av infektiös och icke-infektiös etiologi. Det är viktigt att veta inte bara de första symtomen på sjukdomen, i tid för att se en läkare, men också vad är skottet av prostatit, vilket orsakar konsekvenserna.

Denna patologi anses vara den vanligaste bland den manliga befolkningen. Varje sekund medlem av det starkare könet vädjar till läkare. Som ett resultat diagnostiseras de med kronisk prostatit.

Vad orsakar sjukdomen

Att veta hur man definierar en sjukdom måste du ha ett tydligt koncept som kan bli orsak. Prostatit, inklusive kronisk, som någon patologi, uppstår inte av sig själv.

Det finns faktorer som blir provokatorer av den inflammatoriska processen:

 1. Minskad immunitet hos män. Detta tillstånd är den första och främsta orsaken till alla sjukdomar, inklusive prostatit. Skyddssystemet kan inte undertrycka infektionen som kommer in i kroppen, som en konsekvens av den inflammatoriska processen. Även stress kan orsaka en minskning av immuniteten. Därför riskerar män som äter dåligt, upplever daglig fysisk och psykisk stress.
 2. Stagnation av blod. Med en stillasittande livsstil stagnerar människornas blod i det lilla bäckens organ. Detta framkallar utvecklingen av patogena mikroorganismer. De invandrar till prostata - inflammation utvecklas.
 3. Stagnation av halvvätska. Vid oregelbunden sex (om man är i armén, fängelser, inte har en permanent partner, eller inte ha sex religiösa motiv) utvecklar trängsel. Med tiden dör spermatozoa och orsakar en kronisk inflammerad process.
 4. Regelbunden förstoppning. Prostatakörteln är nära approximerad till tarmarna. Med stillastående fenomen är det totala blodflödet avbrutet, kärlens väggar blir permeabla. Om avföringen är i rektum under lång tid börjar förfallna produkter och toxiner absorberas i blodet. Som en följd uppstår inflammation, och i de flesta fall är det i prostata. Detta förklaras av organets nära arrangemang till tarmarna.
 5. Kroniska sjukdomar hos män. Kronisk cystit, uretrit, pyelonefrit, bihåleinflammation, halsfluss, och även på lång sikt obehandlad karies kan orsaka inflammation i prostatakörteln.
 6. Venereal sjukdomar. Klamydia, syfilis, gonorré, mykoplasmos är fienderna i prostatakörteln.

Det bör noteras att prostatit hos män kan förekomma med uttalade tecken eller nästan asymptomatiska. Många män gör ett stort misstag: efter att ha märkt lite obehag i bäckenområdet kan de självständigt behandla en odiagnostiserad sjukdom. Att göra detta kategoriskt kan inte, eftersom prostatit kan bli kronisk om det är otillbörligt och felaktig behandling.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

Hur man bestämmer om det finns prostatit?

Hur man bestämmer prostatit? Denna fråga ställs av män som vill förhindra utvecklingen av sjukdomen, att känna igen symptomen. Inflammation av prostatakörteln hos män kan förekomma mot bakgrund av infektiös och icke-infektiös etiologi. Det är viktigt att veta inte bara de första symtomen på sjukdomen, i tid för att se en läkare, men också vad är skottet av prostatit, vilket orsakar konsekvenserna.

Denna patologi anses vara den vanligaste bland den manliga befolkningen. Varje sekund medlem av det starkare könet vädjar till läkare. Som ett resultat diagnostiseras de med kronisk prostatit.

Vad orsakar sjukdomen

Att veta hur man definierar en sjukdom måste du ha ett tydligt koncept som kan bli orsak. Prostatit, inklusive kronisk, som någon patologi, uppstår inte av sig själv.

Det finns faktorer som blir provokatorer av den inflammatoriska processen:

 1. Minskad immunitet hos män. Detta tillstånd är den första och främsta orsaken till alla sjukdomar, inklusive prostatit. Skyddssystemet kan inte undertrycka infektionen som kommer in i kroppen, som en konsekvens av den inflammatoriska processen. Även stress kan orsaka en minskning av immuniteten. Därför riskerar män som äter dåligt, upplever daglig fysisk och psykisk stress.
 2. Stagnation av blod. Med en stillasittande livsstil stagnerar människornas blod i det lilla bäckens organ. Detta framkallar utvecklingen av patogena mikroorganismer. De invandrar till prostata - inflammation utvecklas.
 3. Stagnation av halvvätska. Vid oregelbunden sex (om man är i armén, fängelser, inte har en permanent partner, eller inte ha sex religiösa motiv) utvecklar trängsel. Med tiden dör spermatozoa och orsakar en kronisk inflammerad process.
 4. Regelbunden förstoppning. Prostatakörteln är nära approximerad till tarmarna. Med stillastående fenomen är det totala blodflödet avbrutet, kärlens väggar blir permeabla. Om avföringen är i rektum under lång tid börjar förfallna produkter och toxiner absorberas i blodet. Som en följd uppstår inflammation, och i de flesta fall är det i prostata. Detta förklaras av organets nära arrangemang till tarmarna.
 5. Kroniska sjukdomar hos män. Kronisk cystit, uretrit, pyelonefrit, bihåleinflammation, halsfluss, och även på lång sikt obehandlad karies kan orsaka inflammation i prostatakörteln.
 6. Venereal sjukdomar. Klamydia, syfilis, gonorré, mykoplasmos är fienderna i prostatakörteln.

Det bör noteras att prostatit hos män kan förekomma med uttalade tecken eller nästan asymptomatiska. Många män gör ett stort misstag: efter att ha märkt lite obehag i bäckenområdet kan de självständigt behandla en odiagnostiserad sjukdom. Att göra detta kategoriskt kan inte, eftersom prostatit kan bli kronisk om det är otillbörligt och felaktig behandling.

Allmänna symtom

Det finns flera typer av prostatit. Symtomen är likartade. Men män är oroliga över frågan om vilka symptom som uppenbaras omedelbart.

Bestämma början prostatit kan vara av följande skäl:

 1. Minskning av manlig libido. Detta är det första tecknet på problem med prostata. Normalt bör en man ha en erektion varje morgon. I inflammatoriska processer och andra problem med prostata - det kommer att vara frånvarande eller visas mycket sällan. Mot bakgrund av prostatit blev penis oförmåga att bli fast i en sådan utsträckning att det var möjligt att ha samlag.
 2. Nattvätskning att urinera. Normalt har män inte sådana symptom. Om organen i genitourinary systemet är friska, kommer mannen inte att gå på toaletten på natten! Du måste komma ihåg det här bra. Om det är nattetryck (om inte såklart har mannen druckit för denna öl) - det betyder att det finns inflammation i prostata.

Poängen är att inflammation främjar en ökning av prostatakörteln. Genom detta orgel passerar urinröret, med ökande pressas det. Som ett resultat är det kränkningar av urinering.

 1. Brottad urinering. Krama kanalen leder till det faktum att urinstrålen förlorar sitt tryck. Urin kan utfällas med droppar eller genom en svag ström. Mycket ofta finns det en känsla av ofullständig tömning av blåsan.
 2. Smärta. Med prostatit finns symptom som smärta i perinealområdet, skrotumet. Ibland uppstår smärta vid urinering, det brinner. Detta kan vara ett tecken på uretroprostatit (samtidig inflammation i urinröret och prostata). Ett annat karakteristiskt symptom på uretroprostatit är smärta och brinner vid utlösning.
 3. Frösvätska. Med prostatit är det en förändring i koncentrationen och utseendet hos den seminala vätskan. Det blir molnigt, mer flytande. När du spermogrammy markerade ett stort antal rörlösa spermatozoa.

Typer av sjukdom, tecken

Akut kronisk prostatit

Den akuta formen av inflammation uppträder med svåra symptom.

Förutom ovanstående symtom finns det tecken på allmän förgiftning av kroppen:

 • kroppstemperaturen kan nå 400 ° C;
 • smärta i lederna;
 • svettning;
 • sömn och aptitstörning
 • apati;
 • frossa och feber
 • huvudvärk;
 • brist på aptit.

Akut inflammation orsakas av bakterier, virus, svampar som har fallit in i organen i genitourinary systemet. Det kan vara en tarm, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Mycoplasma, Chlamydia.

Viktigt! Många resurser bär den information som bakterien Helicobacter kan orsaka kronisk prostatit. Allt detta är en absolut illusion. Helicobacter orsakar inte prostatisk sjukdom.

Patogen mikroflora är närvarande i varje person. Varje infektion som kommer in i kroppen är blockerad och undertryckt av immunsystemet. I avsaknad av normala skyddsfunktioner utvecklas skadliga organismer intensivt och orsakar en inflammatorisk process.

Vad är farlig akut prostatit? Svaret är uppenbart - impotens, infertilitet, möjlighet att förvärva en kronisk form av sjukdomen, inflammation av epididymis, testiklar själva, abscess av prostata.

Viktigt! Vilken som helst typ av prostatit provocerar adenom i prostata (godartad tumör), prostatakarcinom (malign tumör), så när de första tecknen på sjukdomen behöver du besöka en läkare.

Diagnos av akut prostatit innefattar en rektal undersökning, leverans av urin och blodprov (i vissa fall rekommenderas det att skicka en PSA-analys för att utesluta eventuell utveckling av tumörer), ultraljud, CT, MRI.

För en erfaren specialist är en rektal undersökning tillräcklig. Analyser ges för att ta reda på orsakerna till vilken patologin har uppstått och att ordinera lämplig behandling.

För olika typer av prostatit bör användas i olika terapier. Och i akut form är vissa fysioterapiprocedurer förbjudna. Endast läkare känner till sådana subtiliteter. Det här är en annan anledning att omedelbart gå till sjukhuset och inte engagera sig i självmedicinering.

Bakteriell prostatit

Denna inflammation orsakar en mängd olika bakterier. Symtomen är identiska med de som beskrivits ovan. Inflammation på bakgrund av bakterier orsakar ofta utvecklingen av en kronisk form av sjukdomen, som åtföljs av perioder av exacerbation.

Behandling av någon typ av inflammation är bara komplex. Endast de mest kraftfulla effekterna av droger, fysioterapi, prostata massage och traditionell medicin kommer att bidra till att förhindra utvecklingen av kronisk prostatit.

Om en man har haft tonsillit, bör reumatism, lunginflammation, bronkit, otit, bihåleinflammation, osteomyelit, förebygga prostatit besöka en urolog och ta prov. Alla dessa sjukdomar kan förekomma mot bakgrund av bakterier.

Den huvudsakliga behandlingen för bakteriell prostatit är antibiotika som snabbt kan undertrycka en patogen infektion och förhindra eventuella komplikationer. Det viktigaste är att en läkare kontaktas i rätt tid. Ofta utvecklas den kroniska formen på grund av mänens försumliga inställning till behandling. Många personer med minskad obehaglig symtom slutar att ta mediciner, men du kan inte göra det här kategoriskt. En obehandlad prostatit i 90% blir kronisk!

Abakteriell prostatit

Denna patologi kallas också syndromet för kronisk smärta i det lilla bäckenet. Namnet talar för sig själv - sjukdomen utvecklas inte mot bakgrund av infektion. Oftast utvecklas den på grund av stagnation av blod, seminalvätska, brist på zink i en mans kropp.

Zink är det viktigaste elementet för det manliga sexuella systemet. Det reglerar produktionen av hormoner, förbättrar reproduktiv funktion, förbättrar potens, förhindrar impotens och prostata sjukdomar.

Sjukdomen manifesterar sig, förutom de allmänna symptom som beskrivits ovan, med konstant värk i smärtan i ljummen, perineum, buken. Smärtan utstrålar ofta till området av coccyxen, tillbaka. Och smärtan observeras under en lång period (mer än 4 månader).

Terapi innefattar användning av alfa-adrenoblocker, ett läkemedel som har antiinflammatoriska effekter, hormonella läkemedel, fytopreparationer. Även massage och andra fysioterapiprocedurer kommer att användas.

Asymptomatisk prostatit

Denna typ av patologi kännetecknas av att det är asymptomatiskt. Det bestäms redan i de sena stadierna när det inflammerade organet väsentligen "växer" i storlek och uppträder ett brott mot urinering. Det diagnostiseras endast av resultaten av urinalys, där bakterier och ett ökat antal leukocyter detekteras. Asymptomatisk prostatit orsakar ofta också en kronisk form.

Om en man drabbats av en halsont, reumatism, lunginflammation, bronkit, otitis media, sinuit, osteomyelit, bör besöka en urolog och få testas för att förhindra prostatit. Alla dessa sjukdomar kan förekomma mot bakgrund av bakterier.

Men frånvaron av morgon erektion och trängseln att urinera på natten - det här är de första tecknen. Sådana alarmerande "klockor" kan inte ignoreras!

Prostatit är en av de mest diagnostiserade sjukdomar i urologisk praxis. Orsaken till utseendet av denna sjukdom är den inflammatoriska processen som äger rum i prostatakörteln. Infektionen utvecklas oftast hos män under avhållsamhet, när prostatens hemlighet är i ett tillstånd av stagnation. Hur man bestämmer prostatit på egen hand, vilket inte tillåter utseendet på olika komplikationer, kan du förstå genom att studera huvudsymptomen och formen av deras utveckling.

Prostatit - vad är det?

Det finns en stereotyp att prostatit är en åldersrelaterad sjukdom som drabbar främst äldre män. Men tyvärr har de senaste åren ofta denna diagnos och mycket ungdomar, vars ålder inte överstiger 30 år. Statistiken visar att 30 till 60% av den fackliga manliga befolkningen under 40 år redan lider av prostatit.

Prostatakörteln är en liten process som är en valnöt, som ligger direkt i området under blåsan.

Prostatens huvudroll i kroppen hos en man är att blockera utblåsningen av urinblåsan under erektion och producera en liten procentandel av semen, kallad prostats utsöndring.

Orsaken till detta organs sårbarhet ligger i särdragen i dess anatomiska struktur och blodförsörjningsprocessen.

Hur man känner igen prostatit i sitt första skede - denna fråga ställs av många män. Förstå sjukdomsutvecklingen kommer att bidra till att upptäcka uppenbara symtom och deras kombination. Klassificeringen av sjukdomen har två huvudformer: akut och kronisk. Studien av symtomen på varje form är det enklaste sättet att ta reda på vilken typ av sjukdom som är inneboende för patienten.

Symtom på kronisk prostatit

Kronisk prostatit är vanligtvis en följd av en tidigare akut typ av sjukdomen och anses vara mer förtärkt eftersom den inte har tydligt uttryckta tecken. I detta avseende är det lätt förvirrat med många andra sjukdomar och är ganska svårt att diagnostisera. De viktigaste symtomen på prostatit i kronisk form:

 • smärta i ländryggsregionen, sakrum och bäckenregionen;
 • känsla av obehag i underlivet och perineum
 • ökad smärta vid tidpunkten för urinering
 • svårigheter med ett fullständigt flöde av urin;
 • frekvent uppmaning att gå på toaletten;
 • erektil dysfunktion
 • för tidig utlösning;
 • nervositet, trötthet och irritabilitet
 • regelbunden smärta i urinröret, skrot och urinrör.

Symtom på prostatit kan agera på ett komplicerat sätt eller manifestera en åt gången.

Huvudskyltar av kronisk typ

Smärta syndrom sträcker sig ofta till buken eller faller lägre, ger till benen. Sådana tecken tas ofta för radikulit eller osteokondros, vilket fördröjer formuleringen av den korrekta diagnosen. Kronisk prostatit skiljer sig från att dra, regelbunden smärta, utan akuta manifestationer.

Urinen att urinera uppstår ofta och ganska snabbt. Patienten får intrycket att mycket vätska har ackumulerats i blåsan. Urineringens början åtföljs av smärta, och själva processen är ganska svår.

Att utveckla inflammation i prostata leder till olika negativa processer i männs sexuella sfär. Den negativa inverkan av infektion på nervändarna provar utvecklingen av för tidig utlösning. Senare leder sjukdomen till problem med styrka och upphörande av produktionen av manliga könshormoner. Sexuellt samlag kan också medföra betydande obehag och smärta.

Liknande förändringar i den manliga sexuella sfären, såväl som regelbunden smärta, har en signifikant effekt på patientens psykologiska tillstånd, som noteras för irritabilitet, apati och ökad nervositet.

Konsekvenser av kronisk prostatit

Den vanligaste komplikationen för kronisk prostatit hos män är ärrbildning i kirtlens vävnad och organs rynkning. Ärrbildning utsätts ofta för urinrörets urinblåsa och urinblåsans bakre vägg. Detta hotar utvecklingen av allvarliga kroniska störningar vid urineringsprocessen, som i sin tur har en betydande inverkan på urinledarens och njurarnas arbete, vilket leder till urolithiasis.

I fallet med att öka fria radikaler i prostatacellerna som skadar molekylens DNA, är malignitet hos friska celler och cancerframkallande möjliga. Orsaken till onkologisk sjukdom vid kronisk prostatitprocess kan vara syntesen av cytokiner och kemokiner.

Dessutom har cirka 35-40% män som har haft en kronisk form av prostatit utveckla fullständig infertilitet eller en signifikant minskning av spermatozoas aktivitet.

Symtom på akut prostatit

Den akuta formen av sjukdomen i sig är mycket lättare att bestämma, eftersom detta stadium har mer uttalade och uttalade tecken. Huvudsymptomen och anledningen till att besöka en läkare är den allmänna förgiftningen av kroppen som orsakas av smittsamma processer. Tecken på akut prostatit innefattar också:

 • ökning i kroppstemperatur till 38-39 grader;
 • feberförhållanden, frossa;
 • illamående kan uppstå
 • huvudvärk;
 • frekvent uppmaning att urinera, åtföljd av bränning och skärning i perineum;
 • vidhäftning av purulent eller blodutmatning ur urinröret;
 • minskning av strålens huvud
 • smärta under avföring
 • allvarlig smärta är möjlig i ländryggen, underlivet eller korsbenet.

Konsekvenser av akut form

Den allvarligaste komplikationen av den akuta formen är utvecklingen av en abscess. Det är bildandet av ett hålrum fyllt med purulenta sekretioner, med vidare spridning av vätska bortom prostatakörteln. Om det inte sker någon snabb behandling, blir den akuta formen av prostatit kronisk, vilket i praktiken inte lånar sig för att slutföra botemedel.

Oftast är ungdomar i åldrarna 25-50 år mottagliga för utveckling av akut prostatit. Den kroniska formen finns oftast hos äldre män, i åldern 50 år och äldre. Ofta sjukdomen är en följd av BPH, den viktigaste funktionen som - dålig cirkulation och stagnation i bäckenorganen.

Diagnos av sjukdomen

Innan diagnosen prostatit bestämmer specialisten sjukdomsformen och graden av utveckling. Tyvärr kan endast den akuta formen av sjukdomen botas. I ett kroniskt stadium måste patienten genomgå regelbundna undersökningar med urologen och upprepa den föreskrivna behandlingsförloppet.

Det finns flera grundläggande metoder för att bestämma prostatit, även i de tidigaste stadierna. Diagnos och behandling av denna sjukdom handlar om en urolog. Den allmänna bilden av sjukdomen görs efter insamling av anamnese, samt bekräftelse av resultaten från analyserna och diagnostiska studier. Trots symptomens likhet och allvarligheten av sjukdomsförloppet väljes terapi för varje enskild patient strikt individuellt.

Undersökning och fysisk undersökning

Hur man bestämmer prostatit? Det allra första och viktigaste steget är insamlingen av nödvändig information och undersökning av patienten. De kommer att hjälpa till att bestämma ytterligare diagnostiska uppdrag och upprätta ett behandlingsschema.

Vid samling av anamnesis beaktas följande faktorer:

 • när de första symptomen på sjukdomen uppträdde;
 • sekvensen av huvudfunktionerna;
 • om det finns samtidiga sjukdomar;
 • huruvida venerala sjukdomar behandlades tidigare
 • varaktighet av prostatit;
 • faktorer som påverkar sjukdomens förvärmning
 • några data på patientens sexuella sfär
 • information om kirurgiska operationer
 • uppgifter om yrkes- och bostadsförhållanden.

Det är undersökningen som gör det möjligt för specialisten att få nödvändig information och göra en förmodad bild av sjukdomen. Ett viktigt steg i hur man kontrollerar prostatakörteln är palpation av pungen och palpation av organet genom rektalöppningen. Om prostata inte kan detekteras med denna metod, föreskrivs ytterligare differentialdiagnos.

Laboratorieforskning

Analyser gör det möjligt att ta reda på det allmänna tillståndet hos en man, sjukdommens art och förekomsten av eventuella följdskador. Standardlista med obligatoriska tester:

 • blodprov;
 • urinalys: bakteriell, cytologisk, generell;
 • urinrör
 • sperma;
 • polymeras kedjereaktionstest;
 • prostatsekretionsanalys.

Diagnos med hjälp av medicinsk utrustning

Hårdvara ultraljud studie hjälper en specialist för att fastställa sådana faktorer som: kontrollera prostatan till vävnads ärrbildning, samt att identifiera formen av sjukdomen och förekomsten av stenar eller bölder i prostatakörteln. På grund av det faktum att denna testning har en hög grad av informativitet gör det det möjligt för urologen att göra en mer noggrann klinisk bild och snarare börja den nödvändiga behandlingen.

En annan ganska vanlig metod för undersökning är uroflowmetry. Med denna studie utförs en direkt grafisk bestämning av hastigheten av urinflödet. Resultaten visar urinkanalens patency och kontraktile detrusorförmågan.

Ytterligare undersökningar

Hur kontrolleras prostata hos män om alla tidigare metoder misslyckades med att visa den fullständiga bilden av sjukdomen? I detta fall utnämns ett antal ytterligare aktiviteter som inkluderar:

 • cystoskopisk undersökning;
 • Tomografi av bäckenorganen;
 • biopsi;
 • transuretral ultraljud.

Behandling av prostatit

Den mest aktuella terapin för någon form av prostatit idag är fortfarande användningen av antibakteriella läkemedel. De tillåter att eliminera inflammatoriska processer, på grund av vilka sjukdomens huvudsakliga tecken snabbt passerar.

Metoderna för fysioterapeutisk behandling användes också i stor utsträckning. De är också lämpliga för förebyggande åtgärder, vilket minskar risken för återfall efter behandling och används också vid komplex terapi av både akut och kronisk prostatit. Metoderna för fysioterapi innefattar termiska förfaranden, prostata massage, zoneterapi, ultraljud och mycket mer.

Behandlingsmetoderna är strikt individuella, och prognosen för en fullständig botemedel beror till stor del på hur prostatit börjar, vilken form som är inneboende i patienten och hur länge sjukdomen har observerats.

förebyggande

Att stärka kroppen efter behandling rekommenderas medicinering mätta diet användbara produkter med en hög halt av vitamin B, A, C, E, mineraler zink, kalcium, järn, och vägrar dåliga vanor. I den kroniska formen av patienter sjukdomen är ofta rekommenderas att genomgå en kurs av psykoterapeutiska insatser och revidera sitt sätt att zhizni.A komma ihåg att någon form av sjukdomen är inte en mening, och i rätt tid prostata check för att se en läkare kommer att starta den nödvändiga behandlingen och glömma obehagliga symptom.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Att döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida... och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • smärta i underlivet, skrot, perineum
 • upprörd urinering
 • sexuell dysfunktion.

Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Följ länken och ta reda på hur en urolog, en läkare av högsta klass, V.G. Andrievsky rekommenderar behandling av prostatit...

Hur man bestämmer prostatit hos en man? Det finns flera tecken på denna sjukdom, enligt vilken du kan identifiera dig själv med sjukdomen. Men om du bara behöver bestämma prostatit, måste du använda en läkares tjänster.

Självidentifiering av tecken

Det är möjligt att identifiera prostatit på ett antal symtom. De mest uppenbara tecken som hjälper till att identifiera sjukdomen är:

 1. Mannen upplever regelbunden smärta i buken och ger i ljummen, perineum. Smärtan kan bestämma sjukdomsformen: med kronisk prostatitvärk är måttlig och under perioder av förvärmning blir det mycket skarpt och förlängt.
 2. Det finns en försämring av libido, ett brott mot styrka, brist på morgonrörelse.
 3. I både de kroniska och akuta skeden upplever människa smärta när man går på toaletten och under en erektion. Allvarlighet av smärta sensioner gör det möjligt att känna igen scenen av patologi
 4. Om en infektion förenar sjukdomen kan du identifiera symtom på förgiftning: temperatur, illamående, svaghet.

Även med prostatit är det nästan alltid svårt att urinera. En man är orolig för att man ofta vill gå på toaletten på toaletten, men urin är svår att extrahera (droppe för droppe). Med kronisk prostatit är vitt utflöde från penis möjligt (inte spermier, eftersom de förekommer utan erektion).

Professionell undersökning av patienten

Symtom på prostatit är inte karaktäristiskt för denna sjukdom, därför är det omöjligt att identifiera sjukdomen med enbart 100% noggrannhet. Tecken på sjukdomen kan variera beroende på graden och formen av sjukdomen, patientens allmänna tillstånd och till och med åldern och livsstilen hos mannen.

Symtom på prostatit kan enkelt förväxlas med tecken på andra sjukdomar (inklusive mycket farliga, som adenom och prostatacancer). Därför, om du känner dig värre, måste du gå till sjukhuset där läkaren bestämmer den exakta diagnosen på grundval av undersökningar och laboratorietester. Specialister använder följande metoder för att korrekt identifiera eller avvisa diagnosen prostatit:

 • Rektal digital undersökning av patienten.

Rektalundersökning möjliggör preliminär diagnos och kräver inte komplex utrustning

Obligatorisk undersökning för misstänkt eventuella sjukdomar i prostata. Läkaren genom rektum av patienten utför palpation, lär prostataens storlek, plats, form. Förfarandet är obehagligt, men obehaget är mer psykiskt än fysiskt. Det är omöjligt att avstå från rektal undersökning, eftersom denna analys gör att vi kan få tillräckligt noggranna uppgifter och bestämmer sjukdomen korrekt.

För denna analys fattar mannen ett prov av prostatakörtelns utsöndring. Det erhållna materialet undersöks under ett mikroskop - det tillåter att avslöja nivån av leukocyter, att känna igen möjliga bakterier, svampar. Cytologisk undersökning gör det möjligt att bestämma inflammation i prostata, som uppträder med kronisk bakteriell prostatit. Under en exacerbation används inte analysen, eftersom det är omöjligt att ta prov på en hemlighet på grund av starka smärtor.

Denna analys kallas också en "trepunktsfördelning", eftersom det är nödvändigt att försöka samla tre material under en urinering - i början, i mitten och i slutet. Denna undersökning tillåter läkare att bestämma den infektiösa karaktären hos prostatit.

För att genomföra ultraljud introduceras en rektalsensor i patienten med en speciell sensor med en diameter på 1,5-2 centimeter. På skärmen ser läkaren en tydlig bild av prostatan, längs vilken du kan känna igen sin form, konturer, dimensioner. Om det finns misstanke om tumör förkalkning (stenar i prostata) eller bölder, mannen skickades till datortomografi (CT).

Med prostata rheografi är det möjligt att bestämma graden av blodpåfyllning av prostata (hemodynamik) genom att registrera det elektriska motståndet. Denna diagnosmetod låter dig mer exakt känna igen diagnosen kronisk prostatit och identifiera problemen med blodtillförsel till prostata. Den utförs med hjälp av två elektroder: den första elektroden införs rektalt och den andra placeras på huden i pubicområdet.

Rheografi av prostatakörteln görs med en speciell enhet

Med uroflowmetry görs flera mätningar - hastigheten och varaktigheten av urinering, den totala mängden urin som släpptes. Som ett resultat kan läkaren bestämma de faktorer som förhindrar normal urinering.

Om en läkare misstänker cancer under undersökning för prostatit kan ytterligare diagnostiska metoder förskrivas. Om du misstänker en onkologi måste du bestämma nivån av specifikt antigen i prostata (PSA) i blodet, och du måste också göra en biopsi, prostatacancerets MR. Dessa studier bidrar till att identifiera cancer, klargöra tumörens storlek och bestämma metastaser.

Varför går allt fram till slutet?

Enligt statistiken kan i 75% av fallen prostatit hos män endast bestämmas när den går över i en försummad kronisk form. Vad är orsaken till detta? Faktum är att prostatit är en ganska trög sjukdom som kan utvecklas i många år.

I de allra första stadierna störs mannen av milda indispositioner, exacerbationer är toleranta nog och remisserna är ganska långa. Symtom i sjukdomsens ursprungliga form är suddig, och de kan inte erkännas eller tillskrivas virussjukdom, förgiftning och till och med hemorrojder (på grund av symtom som smärta och tyngd i anus och ljumskan).

Som en följd av brist på behandling i de tidiga stadierna av prostatit utvecklas sjukdomen och åtföljs av komplikationer. Att inte erkänna detta är väldigt enkelt: du måste bara reagera noga på alla signaler som kroppen ger mannen. Även med små buksmärtor, till enstaka "misslyckanden" med urinering eller erektion är det nödvändigt att gå till sjukhuset för att kolla på prostatan. Om sjukdomen är erkänd i början, kommer den att elimineras mycket snabbt.

De huvudsakliga typerna av behandling är antibiotika, termiska förfaranden och prostata massage. Från termiska förfaranden används mikroclystrar och elektrofores av prostatan (upphettning med elektroder). Ett mer exakt behandlingsprogram bestäms av läkaren baserat på undersökningen.

Under de senaste åren har prostatit blivit en av de vanligaste diagnosen sjukdomar. I detta fall har åldern hos patienter som har diagnostiserats med detta problem blivit betydligt yngre. I ökande grad kommer ungdomar i åldern 27-35 år till professionell hjälp.

Enligt resultaten av de senaste studierna är en man som har sex flera gånger i veckan mindre sannolikt att tjäna prostatit än någon som njuter av älskling inte mer än två gånger i månaden. Därför rekommenderar läkare runt om i världen regelbundet sex med en vanlig partner, eftersom detta kommer att bli ett utmärkt förebyggande av en sådan obehaglig och vanlig sjukdom. De män som sällan har sex, lider ofta av en stillastående form av prostatit, vilket beror på svullnad i prostatavävnaden. Detta leder till uppvaknande av skadliga mikroorganismer, som finns i blåsan.

Hur identifierar sjukdomen i de tidiga stadierna

Vill du veta hur man bestämmer prostatit och huruvida det är möjligt att förhindra utvecklingen av denna sjukdom? Du bör komma ihåg att i de flesta fall har den kroniska formen av prostatit inga svåra symptom. Därför söker många patienter redan medicinsk hjälp när sjukdomen har flyttat till nästa, allvarligare stadium. Men ändå finns det några tecken på vilka majoriteten män kan definiera förekomsten av överträdelser i arbetet med prostata och urinvägar.

En av dem är ett brott mot urinering och smärta som utspelar sig vid utlösning. I detta fall noterar patienten ofta att uppmaningen blir frekventare, men i de flesta fall är urinen nästan helt frånvarande.

Dessutom förekommer i vissa fall smärtan i underlivet och i perineum. Även om det nästan alltid är tillräckligt svagt, har ingen bråttom att gå till doktorn direkt. Men ett sådant beslut är helt fel, för tidig diagnos och början på effektiv behandling är en garanti för en snabb återhämtning!

När sjukdomen blir akut har de flesta män märkt feber, svår smärta i ljummen, smärta i leder och muskler. På detta stadium kan du lätt diagnostisera prostatit, för även under en fingersökning av prostata kan man se sin löshet och närvaron av knölar.

Vanliga orsaker till prostatit

Tyvärr är allt fler unga män enligt statistiken redan bekanta med detta problem. Ofta stress, brist på aktivitet, stillasittande arbete och frekvent förändring av sexpartners - allt detta påverkar negativt arbetet i alla organ och system i kroppen. Som ett resultat börjar de funktionsfel och de första tecknen på allvarliga problem uppstår.

Kom ihåg att varje man drabbas av denna sjukdom! Men aktiveringen kommer bara att börja om det finns vissa faktorer. Mot bakgrund av minskad immunitet, minskad aktivitet eller undernäring ökar risken för att utveckla prostatit väsentligt. Dessutom kommer en negativ effekt på det genitourära systemet att återspeglas i svåra hypotermier och sexuella infektioner. Kom ihåg att det är viktigt att noggrant övervaka din hälsa och försiktigt förbereda dig för skidåkning eller havstöd, för det är där att betydande fysiska belastningar kombineras med svår hypotermi! Detta kan prova utvecklingen av prostatit.

Ett nytt sätt att behandla prostatit i 2017, som du ännu inte vet! Klicka för att läsa mer...

Sedentär livsstil och dålig näring påverkar inte bara din hälsa och utseende, men ökar också risken för detta problem. De flesta moderna män som bor i storstäder har ett stillasittande jobb och få av dem spelar regelbundet sport.

Som ett resultat måste många av dem ta reda på vad sjukdomen är och hur svårt det kan vara att behandla en så enkel problem vid första anblicken. För att förhindra det är bäst att träna regelbundet och ägna stor uppmärksamhet åt sammanställningen av din kost, eftersom att äta för mycket kryddig och fet mat har också en negativ inverkan på prostatan.

För att bestämma sjukdomen och välja den mest effektiva behandlingsmetoden utser patienten vissa tester, ultraljud och tomografisk undersökning av prostata. Efter att ha fått resultaten, kommer läkaren att kunna utarbeta ett behandlingsprogram som kan säkerställa att synliga resultat uppnås.

Effektiva metoder för profylax och behandling av prostatit

För de flesta män, som redan har haft en akut sjukdom, ordinerar läkare förloppet av stillasittande bad och användningen av smärtstillande medel. Tack vare detta, under de första dagarna minskar smärtsyndromet märkbart och mannen kan återgå till det vanliga sättet att leva. Om patienten har fått diagnosen bakteriell prostatit, då han kommer att få behandling med antibakteriella läkemedel, kommer valet av vilken skall utföras i enlighet med resultaten av klarat tester.

Kom ihåg att oavsett form av prostatit är ett urologsamråd obligatoriskt! Börja inte självbehandling eftersom endast en kvalificerad specialist med många års erfarenhet kommer att kunna välja de mest effektiva behandlingsmetoderna för dig.

Om du inte söker hjälp i tid och är sena i början av behandlingen i sjukdoms inledande skede, kan det inom en snar framtid utvecklas till mycket allvarligare problem:

 • kronisk form av prostatit;
 • infertilitet;
 • Behovet av en kateter för normal urinering;
 • cystit, pyelonefrit.

Dessutom kan otillbörlig initiering av behandling av prostatit leda till utvecklingen av en så allvarlig och farlig sjukdom som sepsis. Den mest drabbade kategorin är personer med nedsatt immunitet, liksom de som lider av diabetes eller njursvikt. Det är därför, förutom att behandla själva sjukdomen, det är mycket viktigt att använda olika metoder för att förbättra immuniteten, stärka den och leda en hälsosam livsstil.

De viktigaste reglerna för alla män bör vara: personlig hygien, undvika skadliga vanor, användning av åtgärder för att stärka immunförsvaret och regelbundna förebyggande hälsokontroller, som måste utföras minst 2 gånger per år. Dessa enkla regler gör att du kan behålla din maskulin hälsa i många år och njuta av ett helt liv!

Ett nytt sätt att behandla prostatit i 2017, som du ännu inte vet! Klicka för att läsa mer...