Huvud
Massage

MASSAGE OF PROSTATE
typer, förberedelser och exekveringsteknik

Prostatamassage är en terapeutisk och diagnostisk procedur, under vilken en mekanisk effekt görs på prostatakörteln av en doktors finger införd i patientens anus.

Prostasmassagen började för första gången ännu mer än ett sekel sedan. Vid den tiden hade människor inte en klar uppfattning om exakt vilka mekanismer som uppstod i prostatakörteln under denna procedur, men det positiva resultatet var märkbart. Under de senaste fyrtio åren rekommenderar urologer att alla män efter åttiotalet fyller regelbundet prostata-massage för att förhindra utveckling av prostatit.

Kärnan i massagen är enkel - det är nödvändigt att arbeta på prostats nervändar och stimulerar därigenom frisättningen av stagnerande och inflammerad sap i prostata.

Prostatamassage, som utförs på rätt sätt, hjälper till att bota många sjukdomar i prostatakörteln. Om en man har prostatit, kan denna procedur inte undvikas. Dess betydelse är enorm både för den snabbaste återhämtningen och för den övergripande förstärkningen av människans hälsa.

Ingen av männen är immun från mötet med prostatit. Förr eller senare kommer många av dem att känna igen all rädsla och fasan av detta ord på deras hud, så alla bör veta hur man behandlar sjukdomen, samt veta hur man utför massage för prostata.

Prostatamassage är en av de mest effektiva och vanliga behandlingsmetoderna, liksom diagnosen av urologiska sjukdomar som är förknippade med olika störningar i prostatakörteln.

Målet med prostata massage är att förbättra blodcirkulationen i körteln och ta bort den fördröjda och förfallna patologiska hemligheten från de drabbade lobulerna. Detta ökar inflödet av syre och näringsämnen som är inblandade i återvinningsprocessen, och vid läkemedelsbehandling ökar läkemedlets penetration.

Prostatakörteln ligger på den främre väggen i ändtarmen. Det kan snabbt hittas, eftersom det är en komprimerad form, vars form liknar "muttern". Dess längd är från 4 till 4,5 centimeter, tjockleken är från 1,7 till 2,5 centimeter, bredden är från 2 till 3,5 centimeter. Prostatkörteln består av flera lobuler, vars storlek är annorlunda. Antalet lobules kan vara från 30 till femtio. De ligger alla i en bindvävsbas, som har många muskelfibrer.

TYP AV MASSAGE AV PROSTAT

Det finns flera typer av massage:
- på spark eller transrectal;
- manuell (extern och intern);
- hårdvara;
- bubbelpool;
- indirekt.

På spark eller transrectal. Patienten behöver ligga på hans sida, benen för att ta så nära kroppen som möjligt, vända sig till massören. I denna typ av massage prostatan genom urinröret bougie injiceras, når det prostatan och "massera" det cirka femton minuter. Den fullständiga behandlingstiden varar inte längre än två veckor. Denna typ av prostata-massage kan inte ske självständigt, eftersom det är mycket farligt.

Manuell prostata massage är en procedur där prostatan masseras med ett finger i handen. Denna procedur har ett annat namn: direkt prostata massage, eftersom effekten på prostata körteln är när massörens fingrar berörs direkt. Denna typ av prostatastation kan vara extern och intern.

Den inre massagen av prostata, som genomförs i rektum, kallas rektal. Det kan utföras med ett finger eller med hjälp av speciella massageapparater. Intern massage kallas djupt som fingret störtar i anal hål 5 cm, och endast när det blir till prostatakörteln, vilket bör mass först med en hand, sedan den andra, och i mitten.

Externt eller externt utförs utan att fingrarna tränger in i en bländaröppning. I denna form av prostata massage är effekten på prostatakörteln externt. För att göra detta måste du massera fingrarna med området som ligger strax under botten av pungen (2 - 3 cm ner till anus).

Hårdvaran kan köras hemma och med egna händer kräver det ingen särskild träning. Om vakuumpumpar och sugor används för proceduren kallas massagen för vakuum.

Hydromassage hemma görs av dig själv. Denna typ av prostatastimering utförs för att mildt påverka prostatakörteln några timmar före sänggåendet:
- Rening av ändtarmen med en lavemang
- efter 15 - 20 minuter efter tarmrengöring administreras 400 - 500 ml buljong kamomill temperatur 20 - 22 ° C med hjälp av en fläkt.
Mängden vätska regleras så att den kan hållas i tjocktarmen i en halvtimme.
Stärka bubbelpoolens antimikrobiella egenskaper genom att lägga till buljongkamille kaliumpermanganat (1: 1000) eller furatsilina (1: 5000).
Genomförande på kursen 10-12 förfaranden.

Indirekt prostata massage rekommenderas till patienter som ett profylaktiskt förfarande eller på en tidig stålutveckling av sjukdomen. Denna typ av prostata massage utförs av patienterna själva utan att röra körteln. Kärnan i behandlingsmetoden är att patienten minskar musklerna i anuset och därmed masserar körteln. För att utföra sådana sessioner är vilken plats som helst lämplig.

Indikationer för prostata massage

Vanligtvis föreskrivs massage i prostatakörteln i följande fall:
- med kronisk prostatit;
- med kronisk bäckensmärksyndrom;
- i närvaro av stillastående fenomen i prostatakörteln;
- med infertilitet associerad med inflammation i prostatakörteln;
- med impotens orsakad av patologiska störningar i prostata.

Som en relativ indikation för att utföra prostata-massage kan även patologiska tillstånd såsom asymptomatisk prostatit och prostata adenom övervägas. I detta fall utförs behandlingsförfarandena under noggrann medicinsk övervakning och genomförs laboratorieprov efter varje massage.

BEREDNING FÖR MASSAGE

Oberoende prostasmassage kan göras hemma, med viss omsorg. Innan du börjar en självständig massage i prostata med egna händer, bör du kontakta en läkare. I vissa fall är det kontraindicerat och kan orsaka irreparabel skada på din hälsa.

Innan förfarandet bör tömmas tarmen via lavemang med hjälp av varm lösning och färsk buljong kamomill. Glöm inte att temperaturen av buljongen skall motsvara ett rum, och dubbelt skydda patienten från att falla in i tarmarna av olika bakterier och virus som orsakar tarmsjukdomar, tillsätt lite kaliumpermanganat. Efter en tarmtömning bör patienten grundligt tvätta (med tvål) och torka det anala området.

Ett viktigt villkor för att starta en prostata massage är en fylld urinblåsa. En man borde dricka cirka 800 till 1000 milliliter vanligt vatten eller juice trettio till fyrtio minuter före proceduren. Trycket som uppstår i blåsan när det är fyllt gör det möjligt att uppnå en nära kontakt mellan ytan på prostatakörteln och massagefingeren.

Var noga med att tvätta händerna före och efter massage och under proceduren - använd latexhandskar och smörj med vaselin för att minska obehag när du sätter i ett finger.

Massageproceduren utförs rektalt av en specialist urolog eller hemma av sin fru. Du kan också hitta en sjuksköterska som utövar privat kundservice. Den här tjänsten kommer inte vara billigt, men då kan du få hemma, vilket bestämmer klockans tid. Men oftast i vårt land gör prostasmassagen av mannen själv eller hans fru. Detta bevisas av livet.

En mycket viktig punkt i prostatens massage är valet av position.
Urologer utför det när patienten befinner sig i knä-armbågsläget, vilket anses vara den mest bekväma.
Du kan också göra massage i stående armbågsställning. Mannen böjer sig ner till ett speciellt bord, lutar på det med armbågarna, med en liten båge på ryggen.
I sällsynta fall utförs proceduren när patienten ligger på hans sida med knä böjda på knäna - medan knäna borde vara nära bröstet.

Inte varje man som blir sjuk hemma har en älskad kvinna som är redo att massera sitt sjuka organ. Jag måste lära mig hur man gör prostata massage själv. I det här fallet är följande position lämplig: patienten som ligger på ryggen trycker knäna på bröstet och håller dem med ena handen, medan den andra handen stimulerar prostata.

TEKNIK FÖR MASSAGE AV PROSTAT

En man ligger på ryggen, böjer och sprider benen. Massören lägger på handskar, varefter index eller långfinger smörjs med petroleumgel eller en speciell gel. De smörjer också patientens anus rikligt.

Skriv fingret i ändtarmen långsamt och försiktigt. När patienten befinner sig i denna position kommer prostatakörteln att ligga över ändtarmen, närmare magen (längs framväggen). Efter fingrets införande för hela längden kommer du att känna hur den vilar mot något pineal och fibröst - det här är prostatakörteln.

Först uppskatta dess storlek, form, symmetri av den högra och vänstra loberna, konsistens skick rektala slemhinnan av prostata, svårighetsgraden av smärta, då fortsätta direkt till massagen.

Prostasmassage bör startas med lätta sträckningsrörelser. Gör sedan en långsam cirkulär rörelse med fingret och växla dem med sträckning. Initialt masse en och sedan en annan fraktion av prostatakörteln exkretoriska kanaler under loppet av de prostatakörtlar från toppen och nedåt och från periferin av körteln till den centralt belägna spår, vilken är orienterad i längdriktningen mellan de högra och vänstra loberna i prostata.

Det bör noteras att konsistensen i prostatakörteln kan vara mjuk och tät. När den täta körteln probes, stärks trycket på det, och när det är mjukt försvagas det. I sista delen glider du fingret längs den centrala furan från insidan ut. Om manipulationerna utförs korrekt, ska patienten inte ha någon smärta. Massageens varaktighet är 1 - 2 minuter. I regel utförs prostasmassage efter 1 - 2 dagar, antalet sessioner är vanligtvis 10-15.

Vid massering av de partiella vesiklarna i slutet av prostatakörteln kan en del av den seminalvätska ledas in i prostatakörlens kanaler. För att undvika eventuell stagnation bör patienten, om det behövs, snabbt tömma blåsan. Det är väldigt viktigt att avlägsna all smältvätska i tid.

Hårdmetod för prostata massage

Massage i prostata med hjälp av olika apparater återställer tonen och bevarar prostatakörlens naturliga aktivitet, normaliserar blodcirkulationen, främjar eliminering av inflammatoriska sekretioner.

För de män som tycker det är mycket svårt att koppla av i ett massagerum, är det enda sättet att använda speciella massager för prostata. Men de ska inte användas på egen hand utan att en läkare utses. Detta beror på det faktum att en sådan applikation kan göra mer skada än bra om patienten inte vet om förekomsten av tillstånd där hårdvareseffekten är kontraindicerad.

Med hjälp av TURBROPOST-apparaten utförs prostasmassagen med komprimerad luft i 5 minuter genom röret in i anusen. Massagen växlar med pauser, och det finns inga obehagliga känslor hos patienten.

Med hjälp av den inhemska sjukgymnastikapparaten ANDROGIN utförs massage genom elektro-lasermagneterapi. Prostata masseras med neurikliknande intensiva strömmar med en regenerativ, antiinflammatorisk och immunostimulerande effekt. Elektrostimulering återställer aktiviteten hos det genitourära systemet, blodflödet aktiveras. Neurostimulering och magnetoterapi stimulerar ihop prostata musklerna.

Med hjälp av den terapeutiska apparaten YAROVIT påverkar det patologiska området komplext och intensivt genom fyravågig laserstrålning, ett konstant magnetfält och en elektrisk bipolär stimulerande impuls.

Den nyaste metoden för behandling av prostatit var enheten för mikrovågsterapi (CMV). Hårdvara massage utförs av påverkan av magnetiska svängningar. Vågor från 1 mm till 1 m långa har en fördelaktig effekt på hela organismen.

Fördelarna och skadan av prostata massage

Massage i prostatakörteln tillåter:
- förbättra blodcirkulationen i körteln, vilket ökar intaget av mediciner som tas in i det;
- minska inflammation
- förbättra utflödet av sekretionen av prostatakörteln, ta bort stagnerande fenomen;
- öka sexuell lust och öka längden på samlag
- minska ömhet och obehag
- normalisera urinering
- återställa normal muskelton i prostata och perineum.

Det är emellertid skada från prostata massage, om proceduren inte utförs korrekt. Inflammatoriska processer kan förvärras, ytan av rektumets väggar är skadad. Intensiva rörelser kan orsaka en autoimmun reaktion, vilket kommer att orsaka utseendet av antigener i blodet som orsakar smärta i patienten. För att undvika sådana problem är det bättre att överlämna sessionerna till en specialist.

Kontra

I vissa fall kan prostationsmassage vara opraktisk och till och med extremt oönskad. Kontraindikationer för denna procedur kommer att vara:
- en känsla av svår smärta under massagen
- akut infektiös prostatit;
- tuberkulos av prostata
- närvaron av stenar i prostatakörteln
- malign tumör i prostatakörteln;
- hög kroppstemperatur hos patienten;
- abscesser i prostatakörteln;
- hemorrojder;
- Andra infektionssjukdomar i bäckenorganen;
- retention av urinering.

Läkaren kommer inte att ordinera en prostata massage, om patienten har minst en av ovanstående kontraindikationer. Massage i prostatakörteln bör utföras av en kvalificerad specialist, eftersom felaktiga åtgärder i detta förfarande kan leda till allvarliga komplikationer.

Utan penetration och onödig förvirring: typer av extern massage i prostata och teknik för deras beteende

Extern massage av prostata är en av de mest effektiva, populära metoderna för att stabilisera den sexuella funktionen, liksom förebyggandet av prostata sjukdomar.

Hur fungerar extern prostata massage?

Extern massage har en positiv effekt på inflammation i kroppen, olika stillastående fenomen.

Extern exponering är ett alternativ till rektalmetoden, till vilken många män försummas.

Trots mindre effektiv, tillåter extern massage av prostata att förbättra blodcirkulationen i körteln, liksom att eliminera stillastående fenomen. Denna procedur ger ökat blodflöde tillsammans med fördelaktiga substanser. Med kompetenta åtgärder på orgelet börjar alla patogena mikroorganismer att lämna prostata.

Prostatit och andra indikationer

Extern massage i kroppen rekommenderas att utföras med utveckling av infektiös prostatit och även med:

I vissa fall ordinerar läkaren massage i avsaknad av några klagomål från patienten. Detta kan förklaras av det faktum att inflammation i körteln fortsätter i latent form. Dock innebär detta tillstånd en viss fara för en man och kräver också behandling.

Grundläggande tekniker och metoder för inflytande

För att uppnå optimal effekt är det nödvändigt att bekanta sig med tekniken för att utföra extern massage i prostata. Endast när det gäller genomförandet av rätt åtgärder kommer att uppnås, och komplikationer - är uteslutna.

Hur man masserar prostatakörteln genom magen

Extern massage av prostata genom buken utförs efter uppvaknande. Proceduren rekommenderas att utföras varje dag. Dess varaktighet bör inte överstiga 5 minuter.

Kroppsmassage genom buken har sina egna egenskaper, nämligen:

 • mannen ligger på ryggen för att ge tillgång till kroppens kroppsdel;
 • För korrekt exponering är det nödvändigt att agera på händerna i den tredje och fjärde handen.
 • fingrarna måste flyttas smidigt, självsäkert till höger, sedan till vänster, med två händer (3 cm i varje sida);
 • då är det nödvändigt att flytta uppåt i tre tillvägagångssätt, sträcker prostata
 • Fingrarna ska röra navelregionen. Då måste de flytta tillbaka, genomföra samma rörelser.

Extern perinealmassage

En annan typ av indirekt massage i prostata är att utöva en effekt på perineum. I detta fall betraktas förfarandet som förebyggande av sjukdom i de tidiga stadierna. Clenching, liksom rytmisk öppning av perineum, vilket ger måttligt tryck på detta område ger en minskning av glattmuskelceller.

Tack vare perineumens massage uppnås följande effekt:

 • förbättrar blodflödet;
 • minskad svullnad i kroppen;
 • blodcirkulationen stimuleras.

Genom perineal regionen är det möjligt att få en positiv effekt på prostata. För att göra detta, tryck försiktigt försiktigt två fingrar 2-3 cm under pungen.

Massage i körteln i detta fall utförs i 2 minuter. Denna procedur kan utföras varje dag efter uppvaknande.

Hur påverkar man organet från utsidan med en massageapparat?

För närvarande finns det många massageapparater som kan användas för utomhusmassage.

Med en speciell enhet är det möjligt att utöva ett optimalt tryck på perinealzonen, som ligger 2-3 cm från pungen (bakom).

Effekten på området beror på förskjutningen av bäckenet i förhållande till enheten till vänster-höger. Vissa instrument kan placeras på bilens säte, en hemstol. Denna procedur utförs under 10-30 minuter.

Massage med en tennisboll

En tennisboll kan lindra, eliminera smärtan som uppstår med prostatit. Denna metod har många positiva egenskaper.

Det är helt ofarligt för patientens hälsotillstånd. I det här fallet finns det ingen effekt på hormonsystemet. Därför, även med vanliga procedurer, kommer ingen uppdelning att ske.

Övningar med bollen - en av de mest effektiva typerna av massage. Tack vare regelbundna manipuleringar kommer det att vara möjligt att återställa metabolismen, samt säkerställa en enhetlig omfördelning av blod. För att eliminera obehag måste du förbereda en boll för tennis.

Experter rekommenderar att du sätter dig försiktigt på den här bollen och placerar den i perineum. Efter detta är det nödvändigt att utföra rörelser som på en sväng (fram och tillbaka). I processen bör du försöka balansera på ett runt objekt. Sådana manipuleringar kan utföras i ca 5 minuter under hela månaden.

Kegel övningar

Gymnastik Kegel rekommenderas också för förebyggande av prostatit. Ett enkelt sätt att träna på musklerna kan användas vid urinering.

I mitten av processen måste du försöka sänka urinflödet. Du kan också sakta täta pubic-coccyge musklerna, räknas till 10.

Sedan slappnar muskeln långsamt (räkna till 5). Denna övning upprepas 10 gånger. Det måste göras varje dag 3 gånger.

Andra sätt att stimulera prostata utan att tränga in

Tillägg massageproceduren, som dessutom stimulerar prostata, kan du genom speciella fysiska övningar.

Det är nödvändigt att sprida benen, peka på knäna, utföra knäböjningar. Sitter ner nästan till slutet, du behöver luta dig framåt och räta upp, sprida dina armar till sidorna. Ett ben måste tas långsamt tillbaka.

Dessutom kan du sitta på golvet, böja knäna i knäet, göra lite arbete och höja bäckenet. I denna position måste du hålla på i ca 8 sekunder. Sådana fysiska övningar är idealiska för att förebygga prostatit hemma.

Vad är prostata massage?

Tekniken av prostasmassage är ett visst sätt för mekaniskt inflytande på kroppens vävnader. Du kan göra det med båda händerna och med hjälp av specialdesignade apparater. Nervändningar i huden uppfattar irritation och överför den till alla delar av centrala nervsystemet (CNS). En kraftfull stimulansström ökar aktiviteten i centrala nervsystemet och har därmed en positiv effekt på de återstående fysiologiska konstruktionerna. Organets reflexrespons återställer processerna i cellerna och mobiliserar skyddsverktyg, vilket ökar effektiviteten av behandlingen.

Massageuppdrag

Med långvarig prostatit väcker manuell fingermassage körtelvävnaderna och dess receptorer. Samtidigt expanderar blodkärlen mekaniskt, varigenom blodflödet förbättras. Blod levererar prostata med näringsämnen och syre.

Dessutom tillåter fingermassage dig att förbättra venös effekt, expandera prostatacancer. Under massagen sker utsöndringen av den prostatiska sekretionen, smärtan lokaliseras och avlägsnas.

Mot adenom används inte massage. Endast i sällsynta fall är det möjligt att utföra lätt gnidning med ett finger för att aktivera utsöndringen och lokaliseringen av ödem, inte att nå kärlets öppning och tumörens tillväxt.

Massage inte prostatan också med akut inflammation. Däremot indikeras sannolikheten för att sprida infektionen genom de aktiverade kärlen.

Den huvudsakliga uppgiften att massera är att väcka prostatakörteln, frigöra den från stagnation och förbättra blodcirkulationen.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Typer av massage och kontraindikationer

Massera prostata utförs transektalt och på sparkel. I sistnämnda fall introduceras patienten genom urinröret, vilket ger massor av körteln från insidan 1-1,5 minuter. Behandlingstiden tar ungefär två veckor. Det är ganska farligt att utföra denna massage själv.

Med transrectal massage utförs proceduren med fingrarna (index och mitten). I början liknar massagen en liten sträckning, och med varje manipulation ökar intensiteten. Proceduren varar inte längre än 1,5 minuter. Kurs - 10 - 14 dagar. För större effektivitet rekommenderas det att utföra proceduren dagligen.

Prostatsmassage är inte en panacea och har ett antal kontraindikationer.

Här är de viktigaste:

 • akut prostatit;
 • neoplasmer i prostata;
 • stenar i järn;
 • upprörd urinering av okänt ursprung
 • akut cystit
 • förvärring av inflammatoriska strömmar;
 • hög temperatur;
 • proctit och paraproctit;
 • hemorrojder;
 • det startade stadiet av adenom.

Teknik för hemmassage

Under massagen av prostata tas en stillastående hemlighet, bakterier och produkter av deras arbete bort. Massage gör det också möjligt att förlänga samlaget, öka kraften och göra känslan av sex ljusare, intensivare och bestående.

När du bestämmer dig för en prostata-massage hemma, glöm inte frågans delikatess och försiktighetsreglerna. Det är också nödvändigt att inse att ett sådant förfarande inte kan utföras självständigt, därför är en nära person nödvändig, varefter du inte känner dig obekväm.

Det är mest effektivt att utföra proceduren med fylld blåsan. Det skapar tryck inuti, på grund av vilket prostatan ligger närmare massageringsfingeren. Det rekommenderas att dricka 0,8-1,0 l juice eller vatten i 30-40 minuter.

Genomförande av massage måste nödvändigtvis följa hygienreglerna: Tvätta händerna med tvål och sätt på medicinska gummihandskar före förfarandet. För att minska obehag när du sätter fingret i ändtarmen, kan du smörja dina fingrar med petroleumgel.

Låt oss överväga vilken massage av körteln och några tekniker för dess genomförande.

 • den allmänna klassens form
 • segment;
 • bindväv (teknik består i stimulering av bindväven med fingret).

Om patienten prostatit, tillsammans med sexuell dysfunktion, måste massage teknik inkludera gnugga bäcken SI, ilio-tibial bandet och sido buk- och sätesområden. Koppla konsekvent den mediala sidan av sartoriusmuskeln. Dessa manipuleringar har en positiv effekt på neuropsykiatriska störningar.

För att positivt påverka centrala nervsystemet för att massera körteln, läggs gnidning av speciella rörelser i pannan.

Alla förfaranden är önskvärda att utföras varannan dag (inte oftare). Det optimala antalet sådana manipuleringar är 12-15.

Synpunkten av specialister

Feedback från proffs om huruvida prostata massage är fördelaktigt är inte alls entydigt. Även om de flesta specialister känner igen användbarheten av massering, finns det också motståndare till denna metod. Med tanke på vikten av denna utsöndring för män och den gynnsamma effekten på massagen i sig själv, är dess användbarhet för prostata inte att betvivlas.

För dem som kommer att massera själva, måste du ta hänsyn till alla tips och begränsningar. Speciellt är det nödvändigt att komma ihåg att prostatens massage inte är kraftfullt, eftersom det kan leda till blodinfektion, och vid onkologi provocerar det också att sprida sig till andra organ. Det här gäller irritation med en massageapparat eller ett finger.

Experter varnar för att käftens massage med förlängd prostatit endast kan göras om det inte finns några purulenta eller tumörliknande formationer. Dessutom är sådan behandling kontraindicerad i infektiösa prostatit och maligna former.

Korta sessioner med två dagars intervall hjälper till att förbättra situationen. Direkt massage av körteln med fingret måste utföras parallellt med antagandet av antibiotika, annars kan de patogena bakterierna passera in i det aktiva steget.

Som du kan se kan prostasmassage både gynna (det fungerar bra mot utsöndringens stasis) och orsaka irreversibel skada. Det kan göras både av specialister och hemma. Glöm inte begränsningarna. Och bättre - kontakta de professionella.

Hur man gör en prostata massage själv (själv) och hemma

Författare: Igor Radevich, Andrologist

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(17 röster, snitt: 3,7 av 5)

Att göra prostata massage hemma föredras av ett ökande antal män, även om proceduren inte är lätt. Detta förklaras framförallt av psykologiska, snarare än fysiska, obehag under massageproceduren vid en urologs möte.

Korrekt utförande av massagen hjälper järn att bli av med överdrivna hemliga aktiverande vävnader. Regelbundna oberoende procedurer förbättrar könsorganens funktion och övergripande välbefinnande, vilket gör patientens psykologiska tillstånd stabilt. Det är inte svårt att lära sig att massera själv, du behöver bara lite tålamod, hitta ett antal tematiska foton och videoklipp, samt en enhet som hjälper till att förbättra tekniken för prostata massage hemma.

Foto nr 1. Procedurförfarande

För att göra en självmassage av käften är det nödvändigt att förstå var det ligger anatomiskt och hur man når det.

Vad är kärnan i manipulering

Hur korrekt att göra massage av en prostata? Till den här frågan, om en man vill massera sig själv, kommer läkaren att svara bättre. Om vandringen till en specialist inte diskuteras kan du hänvisa till bilderna eller titta på en videohandledning på Internet. Huvudvillkoren för prostatacancer är en minimal skada, mer nytta.

Hemma transrectal massage är det viktigt att ta hänsyn till: hållningen under manipuleringen måste förändras. Detta är nödvändigt för att säkerställa att prostatakörteln är "strykad" från alla håll.

Foto № 2. Optimal position

Det är bäst att ha en tandkörtelmassage som utförs av en läkare, eftersom han kan göra det på professionell nivå.

Hur man "får" prostata, praktiska råd:

 • Knä-armbågsställning.
 • Kantla till ett speciellt bord med stödbågar och välvt baksida.
 • Ligger på höger sida är knäna så nära kroppen som möjligt.

Dessa tre konsekvent upprepade positioner i massagen gör att du kan "få" de laterala lobberna i prostata och dess centrala del. Prostasmassagen hemma börjar med en liten sträckning, metodiskt utan att sakna en centimeter. Varje dag ökar intensiteten av massage, varaktigheten - från en minut till 1,5 minuter, den optimala kursen - 10-14 dagar, varje dag eller varannan dag.

Foto № 3. Cream för smörjning

Vid utförande av analprocedurer, för att lindra smärta, använd ett speciellt krämsmörjmedel.

Steg för beredning

Hur man gör en prostata massage själv och behöver du förbereda sig för det? Frågan är retorisk, analmassage är svår att utföra självständigt, men det är möjligt. Men jag måste förbereda! För detta, förutom den psykologiska stämningen, måste du göra följande:

 • Den första punkten: Att studera teorin, för vad du kan ladda ner en bild eller video handledning och kom ihåg hela sekvensen av åtgärder. Detta bör inte försummas, eftersom bristen på teoretisk kunskap och "slumpmässig" massage i bästa fall inte kommer att ge resultat, i värsta fall kommer det att lägga till komplikationer.

Video № 1. Massage teori med egna händer

 • Punkt två: Enema. Rengöring av rektum före proceduren är en förutsättning. Oberoende kan det utföras med hjälp av en mugg av Esmarch, det andra steget kommer att vara införandet av ett avkok av kamillemedicin i tarmarna (200-400 ml). Varmbuljong bör föras in 20-30 minuter efter rengöring ochema och ligga ner med det inuti en halvtimme. Det är viktigt att vätskan trycker lite mot ändens väggar och ger en lätt uppmaning att avfyra.

Foto № 4. Mugg av Esmarch

För att säkerställa att under anala-förfarandena inte fanns någon ofrivillig handling av avföring, göres enema ursprungligen.

 • Punkt tre: Massage prostata med egna händer eller med händerna på en älskad som en man kan överlåta sådana intima handlingar. Naglar ska trimmas och medicinska handskar bärs. Under 20-30 minuter rekommenderas att man dricker vatten för att tömma blåsan omedelbart efter massage. Detta kommer att ta fram alla produkter av den inflammatoriska processen i prostata.

Att massera, utförd av dig själv, var den mest effektiva, du kan före honom några minuter att slappna av och ligga i ett varmt bad.

Typer av manipulation

Självledad massage kan vara i tre versioner, varav endast är fördelaktigt.

Du kan själv göra det:

 1. Indirekt massage, eller "förarens laddning". Ett av de enklaste typer av massage, som utförs självständigt, inte bara hemma utan även när de reser i en bil (minibuss), väntar i en kö, när bara koppla av på en parkbänk. Det är bara nödvändigt att klämma och krossa musklerna i anuset, 100-300 gånger.
 2. Direkt massage. Det uppnås genom införandet av ett finger i ändtarmen. Det är svårt att göra det själv, det kan vara nödvändigt att locka en assistent. Innan du masserar hemma är det viktigt att få en kontroll och konsultera en läkare. Massage i prostata med fingret kan inte göras med akut inflammatorisk process eller maligna tumörer, vars närvaro man själv inte kan gissa, vilket skadar hans kropp.

Bild № 5. Direkt massage

Under självmassan i käftkörteln är det svåraste att få det med fingret och fortsätta att utföra de rätta rörelserna för dem.

3. Anal hydromassage med kamomill. Det utförs på den rengjorda änden (enema), med en varm buljong. Kärnan i massagen är effekten av vätska på slemhinnan, irritationen och expansionen av blodkärlen. Hur man gör en prostata massage med ett helande avkok, kan du titta på en tematisk video eller studera körningsföljden i bilden.

Anal hydromassage kommer att vara användbar för män två gånger i veckan under ett par timmar före sänggåendet. Det är svårt att skada dig själv, feedback på hydromassaget är positivt, och dessutom eliminerar kamomill perfekt inflammation.

Utförandeknik

Är prostata massage användbar och hur ofta kan det göras? I denna fråga reflekterar både de män som det visas på och deras partner, som ofta utför en prostata-massage som utförs hemma, som assistenter.

Hur ofta analmassage ska vara, som vilken annan som läkarna bestämmer, baserat på sjukdomsförloppet och närvaron av samtidiga patologier. Vanligtvis massage sessioner (7-10 st.) Bör vara dagligen inte mer än 2 minuter. En längre är inte bra, men skadar, så du kan förvärra den inflammatoriska processen.

 • På badrummet. Med dina händer kan du massera i badrummet, ligga på ryggen och kasta benen på sidorna, så att du har full tillgång till ändtarmen. Medium (index) finger för att medicinsk handske införes i den anala kanalen 4-5 cm. Det är på denna nivå och prostatan är belägen i ett sådant läge, är det kändes på toppen. Försiktigt, i en cirkulär rörelse, för att inte göra dig själv skada, sträcka dig upp till pungen. Det är viktigt att se till huvudet på penis var några droppar saft av prostatan, betyder det: prostata massage finger utförs korrekt.

Förutom självständiga hemmet är det rekommenderat att göra ett par gånger i veckan för att massera lumbosakralområdet. Det bidrar till att förbättra blodflödet i bäckenet och minskar risken för att utveckla akut prostatit eller förvärra inflammationen i prostata i kronisk form.

 • Hemma i stående position. För att utföra sådan manipulation behöver du en assistent. Mannen lutar sig på bordet, benen är rak. Partnern utför först analmassage för att säkerställa enkel penetration av fingret inåt. Ett finger i en medicinsk handske och smörjs med petroleumjelly injiceras i ändtarmen och ett litet tuberkel känns av kudden. Det är nödvändigt att massera det försiktigt och långsamt. Med en sådan självständig procedur borde en man inte känna smärta, men tvärtom upplever många att en spänning av spänning och utlösning uppstår.
 • Ligger på hans sida. Mannen kommer att kunna göra massage med egna händer, som tidigare har ockuperat positionen på hans sida och dra knäna till magen. Efter anal massage är det nödvändigt att tömma blåsan.
 • I "sitter på mina knän" position. Om det inte finns någon att hjälpa eller en man om detta känsliga problem inte vill rapportera, kan han själv promassirovat prostata med egna händer. Stående på knäna, lite krokig, du måste sätta ett finger smutsigt i ändtarmen och hitta "bumpen". Det är det och du måste stroke 1-1,5 minuter, i det här ögonblicket bör prostasjuken komma ut med droppar (4-5 kap.) Genom urinröret.

Så du kan göra massage hemma och använda din egen (eller assistent) händer för att frigöra prostata från stillastående juice och för att avlägsna inflammatorisk process.

Foto № 6. Indirekt massage

Indirekt massage på hankörteln är inte lika effektiv som direkt, men det kan vara en alternativ metod om den andra inte fungerar.

Indikationer och kontraindikationer

Anal massage är terapeutisk i händelse av att prostatit redan diagnostiserats. I annat fall kommer det att vara förebyggande, vilket också är viktigt för att upprätthålla prostatakörteln.

 • Bakteriell och abakteriell (kronisk) prostatit.
 • Stagnerande fenomen i prostata.
 • Impotens.

I dessa former av patologi kan göra manipulering av sina egna hemma, men asymtomatisk prostatit eller adenom prostata massage görs endast i ett sjukhus under överinseende av en läkare och kontrollerade laboratoriestudier.

 • Förfarandet stoppas om det finns svår smärta i prostatakörteln.
 • Infektiös prostatit, akut form.
 • Eventuella smittsamma processer i bäckenområdet.
 • Stenar och maligna processer i prostata.
 • Abscesses och hemorrojder.
 • Fördröjd urinering.

Alla dessa patologier diagnostiseras under undersökningen, varför det är viktigt att innan man gör en självständig massage, få läkares samråd och "antagning" till förfarandet. Annars kan massage inte bara vara opraktiskt, men också farligt.

Användning av hjälpverktyg

Massagebehandling med strapon är en variant av att få glädje och nytta. Att använda det med egna händer utan att attrahera en partner är ganska svårt, eftersom analanordningen har viss specificitet.

För referens. Strap-on, från engelska är det möjligt att översätta som "på ett bälte". I allmänt språkbruk det ofta kallas en dildo, en längd av 16 till 20 cm och en diameter på 3-4 cm. Strap kan kallas och dildos Strap, används det ofta för sexuella spel än för prostata massageprocedurer.

Foto № 7. Strap-on (dildo)

Om fingret på självmassan i käften är svårt, kan du använda för detta ändamål strapon.

Strap-on kan köpas i någon sexshop, vanligtvis är de gjorda av latex-, plast-, gummi- eller silikongel.

Hårdvara Metodik

Enheten, som ibland är nödvändig att använda hemma, kommer att hjälpa till att bli av med stillastående fenomen ännu effektivare än direktmassage. Ingen smärta i det här fallet, processen går i sig ca fem minuter.

Enheten hjälper till att uppnå följande effekter:

 • Ta bort stillastående juice, som kan innehålla pus eller bakterier.
 • Kommer att ge blodflödet till prostata.
 • Det kommer att förse körteln med näringsämnen och syre.
 • Kommer att förbättra muskeltonen.
 • Kommer att rengöra körtelkanalerna.
 • Öka effektiviteten av behandlingen med droger.

Innan du köper och använder enheten för dina egna ändamål kan du få uttömmande information genom att titta på en videohandledning om användningen av varje enhet. Sådan videoinformation är tillgänglig för visning på Internet.

Enheten efter typ av påverkan kan vara:

 1. Vibration.
 2. Heat.
 3. Electrosrimulating.
 4. Magnetic.
 5. Mekaniska.

Enheten har som regel flera typer av effekter, vilket utan tvekan ökar effektiviteten i förfarandet.

Populära instrumenttyper:

 1. Mavit. Har en komplex åtgärd (vibromassage, värme, magnetisk impuls). Lämplig för användning hemma, innan proceduren rekommenderas för att göra enema. Mavit är utrustad med en timer, varefter den stängs av sig själv.

Foto № 8. Enheten "Mavit"

För självmassage på käften kan du använda speciella enheter, till exempel Mavit.

2. Simulator Markelov. Enheten är lätt att använda, optimal för en massage som utförs av sig själv hemma. Det används utan penetration i endotarmen, varigheten av massage är 15-20 minuter.

3. Enkelt. Åtgärder med hjälp av vibrationer och värme, lindrar smärta och inflammation, förbättrar blodcirkulationen.

4. Intra-GUP. Det är indikerat för att utföra massage i husförhållanden, oberoende. Enheten bidrar till att förbättra blodmikrocirkulationen, leverera syre och näringsämnen till prostatavävnad.

Foto № 9. Enheten "IntraGUP"

Apparat "IntraGUP" är det enklaste och billigaste verktyget från hela serien av anordningar för massering av hankörteln.

5. Instrument Milt-F-5-01, Rikta. Används hemma utan att gå in i ändtarmen, vilket är mycket bekvämt att göra med en massage med egna händer. De ger inga obehag eller obehagliga känslor.

6. Dets-Rhythm. Främjar restaureringen av den normala frekvensen av elektromagnetiska vågor i skadan på prostata vävnaden.

Tabell 1. Korta egenskaper hos enheter

Vad säger läkarna?

Trots det faktum att det finns många apparater för massering av körkörteln, varnar många läkare att även den bästa inte ska användas oberoende utan föregående konsultation och undersökning. Alla har ett antal kontraindikationer, och de kan inte användas för behandling som den enda metoden. De är effektiva endast i komplex individuell behandling, med användning av medicinering eller andra medel.
referenser:

 1. Pavlova T. Prostatit och prostata adenom kan behandlas med leech och massage. - St. Petersburg: Dilya, 2012. - 128 sid.
 2. Heifitz E. Prostatitis. Förebyggande och behandling. - Moskva: Citadel-Trade, 2005. - 64 s.
 3. Vedeshkin J. Mäns hälsa. Effektiv behandling av prostatit och adenom. - Moskva: AST, SPB.: Uggla, Vladimir: VKT, 2008. - 128 sid.
 4. Neimark A., Kulchaven E. Prostatitis. - Moskva: GEOTAR-Media, 2010. - 272 s.

Tekniker för att utföra olika typer av prostata massage

Prostasmassage är ett förfarande där en mekanisk effekt appliceras direkt på prostata. Denna process utförs av en kompetent läkare.

Massage prostata började ta mer än ett sekel sedan. Då förstod folk inte procedurens mekanismer. Men det positiva resultatet var fortfarande märkbart.

För närvarande rekommenderar urologer att män efter fyrtio år av systematisk prostationsmassage förhindrar förekomst av prostatit.

Kärnan i förfarandet är effekten på kärnans nervändar. Detta stimulerar utsöndringen av prostatajuice, som är stillastående och inflammerad.

Typer av massage prostata

Numera finns det sådana typer av massage:

 • transrektal;
 • manuell;
 • hårdvara;
 • indirekt;
 • hydromassage.

Transrectal (på sparkel) görs enligt följande. Patienten bör ligga på hans sida och ta benen närmare kroppen, vända sig mot massören. Bug injiceras genom urinröret, det når prostata och "massage" det i ungefär en och en halv minut. Behandlingsförloppet är två veckor. Denna typ av massage kan inte ske självständigt på grund av dess fara.

Med manuell massage masseras prostata med ett finger i handen. Förfarandet heter direkt. Detta beror på att effekten på prostata görs genom att röra fingrarna. Denna typ av massage är intern eller extern.

Inre massage i prostata körs utförs rektalt, det vill säga genom ändtarmen. Det utförs med hjälp av ett finger eller med hjälp av speciella massageapparater. Intern massage kallas djupt. Finger är nedsänkt i anusen i fem centimeter. Detta gör att du kan nå prostata. Körteln masseras först på ena sidan, sedan på den andra, och slutligen i mitten.

Extern eller extern massage utförs och utan penetration. Påverkan är från utsidan. Läkaren masserar området, som ligger på ett avstånd av två till tre centimeter från pungen.

Hårdvara massage utförs i vardagliga förhållanden och även med egna händer. Om vakuumsugare och pumpar används för proceduren kallas massage för vakuum.

Hydromassage kan också utföras oberoende. Det produceras några timmar före sänggåendet. Preliminärt är det nödvändigt att rengöra ändtarmen med enema. Sedan, efter ungefär tjugo minuter, sätt 400-500 ml kamomillbuljong, vars temperatur är upp till 22 ° C med användning av en gummipäron. Vätskans volym regleras så att den kan hållas i tjocktarmen i en halvtimme. För att förbättra den antimikrobiella effekten använd kaliumpermanganat eller furacilin. Behandlingsförloppet består av tolv procedurer.

Som förebyggande åtgärd rekommenderas patienter en indirekt massage. Kärnan i tekniken är i sammandragning av musklerna i anus och massera körteln. Ett sådant förfarande som patienten kan bedriva självständigt.

Utförandeknik

Mannen bör ligga på ryggen, böja och sprida benen. Sedan sätter massören handskar på; mitten eller pekfingret, såväl som patientens anus, smörjs med en speciell gel eller petroleumgel. Fingret injiceras i ändtarmen långsamt, långsamt. I denna position är prostatan närmare magen, till dess främre vägg. Införandet av fingret på hela längden gör det möjligt för massören att känna den fibrösa och pineala prostata.

Experten bedömer dess storlek, konsistens, form, symmetri av lober, slemhinnestatus i ändtarmen, smärta. Sedan går han till en massage. Det börjar med sträckande ljusrörelser. Gör sedan en cirkulär slow motion med fingret. Massa första delen av prostata, sedan den andra från topp till botten.

Prostatakörteln är tät eller mjuk. Genom att känna den täta körteln stärker trycket direkt på henne och mjukt försvagas. Vid slutet av proceduren ritas fingret från insidan utåt längs det centrala spåret. Om allt är gjort korrekt, blir det ingen smärta. Massage varar i en till två minuter. Förfarandet görs varannan dag. Antalet sessioner är upp till femton.

När de partiella vesiklarna masseras, skickas en del av den seminalvätska till prostatakanalerna. För att undvika stagnation ska patienten, om nödvändigt, tömma blåsan i tid. Seminalvätska behöver också dras tillbaka i tid.

För närvarande föreskrivs ofta en hårdmetodsmetod för prostata-massage. Det gör det möjligt att återställa prostatakörtens ton, för att bevara sin naturliga aktivitet, för att stabilisera blodcirkulationen, vilket bidrar till eliminering av stillastående sekret.

Om det är svårt att koppla av i ett massagerum krävs speciella massageapparater. De får inte användas på egen hand, eftersom patienten kan skada sig själv genom felaktiga rörelser.

Det finns speciella enheter som utför massage i prostata med tryckluft i fem minuter genom röret, det sätts in i anuset. Massage alternativ med pauser. Obehagliga känslor hos patienten uppenbaras inte.

Ibland utförs massage med hjälp av en fysioterapiapparat genom laser elektromagnetisk behandling. Prostatan masseras med neuro-liknande intensiva strömmar med en antiinflammatorisk, återställande, immunostimulerande effekt. Neurostimulering tillsammans med magnetoterapi i kombination gör att du kan stimulera prostata muskler.

Korrekt utförd massage i prostatan hjälper till att bota olika sjukdomar. Utan denna procedur kan du inte göra med prostatit. Dess betydelse är bra både för en snabb återhämtning och för att stärka den allmänna hanehälsan. Massage i prostatan är en effektiv behandlingsmetod, som samtidigt tillåter dig att diagnostisera urologiska sjukdomar som är direkt relaterade till kränkningar i körteln.

Denna procedur förbättrar blodcirkulationen och hjälper till att avlägsna den patologiska sönderdelningssekretionen från den drabbade prostatakörteln. Tillströmningen av näringsämnen och syre ökar, läkemedlets penetration ökar om läkemedel administreras.